Hoe koppel je een Jablotron 100 met een Fibaro systeem?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe koppel je een Jablotron 100 met een Fibaro systeem?"

Transcriptie

1 Hoe koppel je een Jablotron 100 met een Fibaro systeem? Wat is domotica? Domotica staat ook wel bekend als huis automatisering. Kort samengevat is het een slimme integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Een domotica systeem maakt actief gebruik van meerdere sensoren en van actoren. Een sensor doet een waarneming en kan daarmee een of meerdere actoren aansturen. Actoren maken een schakeling of geven een signaal af. Nu biedt het Jablotron 100 alarmsysteem door de vele ontwikkelde Jablotron modules mogelijkheden om verder te gaan dan alleen alarmering. Zo kunnen naast complexe beveiligingsprojecten o.a. ook toegangscontrole en domotica systemen gekoppeld worden. In dit artikel beschrijven wij hoe een Jablotron 100 systeem gekoppeld kan worden met een Fibaro (Z-Wave protocol) domotica systeem. Wat zijn de mogelijkheden? Een alarmsysteem bewaakt je eigendommen tegen inbraak en/of brand. Het Jablotron alarmsysteem maakt gebruik van allerlei sensoren en actoren. Het is daarom zeer interessant om het alarmsysteem te koppelen met een domotica systeem. Hierdoor kan je bijvoorbeeld de volgende situaties realiseren; Voorbeeld 1: inbraak Situatie: de voordeur wordt geforceerd Alarmsysteem: detecteert een inbraak(poging) en geeft alarm. Domotica: lampen knipperen in- en rond de woning om indringer af te schrikken en omwonenden te alarmeren. Voorbeeld 2: brand Situatie: er is een beginnende brand in de bijkeuken. De wasdroger maakt kortsluiting. Alarmsysteem: detecteert via de rookmelder een brand en geeft alarm. Domotica: alle lampen in de woning worden ingeschakeld en verlichten de vluchtroute. Het ventilatiesysteem, verwarming en de stroomtoevoer van alle risicovolle elektrische apparatuur wordt uitgeschakeld.

2 Voorbeeld 3: lichtschakeling Situatie: Het is donker en je komt via de voordeur het huis binnen. Alarmsysteem: detecteert via een magneetcontact dat de voordeur is geopend. Het alarmsysteem wordt geactiveerd met een in/uitloop vertraging. Domotica: Het domotica systeem weet dat het alarm nog actief staat (er is dus niemand thuis) en dat het donker is, het tijdstip is namelijk na zonsondergang. De Jablotron sensor op de voordeur activeert een scene op het domotica systeem. De verlichting in de centrale hal en woonkamer gaan aan. Na 5 minuten gaat het licht in de hal automatisch uit. Op deze manier heb je coming home verlichting, zoals je dat bij auto s wellicht ook wellicht kent. De mogelijkheden zijn legio en bijna oneindig te combineren. Je kan het volledig afstemmen op je eigen wensen. Hoe werkt de koppeling? De koppeling werkt eigenlijk zeer eenvoudig. Het Jablotron 100 systeem heeft afhankelijk van het model 16 of 32 programmeerbare acties (de 101K resp. de 106K). Bijna iedere gebeurtenis van het alarm en de hieraan gekoppelde sensoren (of een combinatie van hiervan) kunnen een programmeerbare actie AAN of UIT zetten. Bijvoorbeeld, als het alarm actief staat activeer zet dan PG8 op AAN. Deze acties kan je beheren via het bijgeleverde programma F- link en zal later in dit artikel aan bod komen. Het domotica systeem leest vervolgens deze schakelingen uit en kan op basis van één of meerdere schakelingen, (de toestand van een PG) een aantal acties uitvoeren, dit noem je een scene. Zo kan AAN en UIT een verschillende scene triggeren in het domoticasysteem. Om het niet te complex te maken hebben we in dit voorbeeld 2 activiteiten; 1. Het alarm is geactiveerd, staat aan. 2. Het alarm gaat af. Wat heb je nodig? In dit voorbeeld gebruiken we een domotica systeem waarbij de sensoren en actoren via een draadloze communicatie protocol (Z-wave) gegevens uit wisselen. Je dient te beschikken over een werkend Jablotron alarmsysteem. Je dient te beschikken over een werkend Domotica basissysteem. In dit voorbeeld werken we met een systeem Domoticz wat overeenkomst met bekende merken zoals Fibaro, Zipabox, Micaseverde. Deze fabrikanten maken allemaal gebruik van een draadloos communicatieprotocol van ZWave. Jablotron Outputmodule; JA-118N. Jablotron JA-190PL behuizing. Fibaro Universele binaire sensor FGBS-001. Circa 1m 4-aderige alarmkabel. Basisgereedschap; schroevendraaier, knip-/striptangen t.b.v. de bedrading.

3 LET OP: Het alarmsysteem heeft een voeding van V en een 12V accu. Verkeerd of onzorgvuldig handelen kan schade aan de apparatuur of letsel veroorzaken. Het werken onder spanning en het maken van kortsluiting dient ten alle tijde te worden vermeden! Schade veroorzaakt door onzorgvuldig handelen of tegen de richtlijnen van een leverancier, valt nooit onder de garantievoorwaarden. Koppel de stroom en accu los. Controleer of het alarmsysteem volledig is uitgeschakeld. Hoe maak je de fysieke koppeling tussen de systemen? De Jablotron JA-101 of JA-106 stuurt de JA-118N kaart aan. De Jablotron JA- 118N maakt contact op een output, vervolgens detecteert de Fibaro universele sensor een gesloten of open contact. Aan de status van het contact 1 en contact 2 kan een scene worden gestart/gestopt. Het alarmsysteem kan alleen een status doorgeven aan het domotica systeem, niet visa versa. (Hier heb je extra modules voor nodig en komt niet aan bod in dit artikel.) De JA-118N aansluiten Sluit de JA-118N aan op de bus-bedrading van de JA-101/JA-106 bedrading. Mogelijk is er al bedrading aangesloten, er kunnen meerdere draden op de bus-connector worden aangesloten (zie afbeelding 1).

4 Afbeelding 1: JA-101 centrale + JA-118N: aansluiten BUS-connectoren (rood - geel - groen - zwart). De kabeldoorvoer kunt u er uitbreken (rechthoekjes onder- en achterin de centrale). De Fibaro aansluiten Voer de onderstaande stappen uit voor de koppeling met de JA-100 centrale en Fibaro (zie afbeelding 2): 1 Sluit de alarmkabel aan op de bus-connector van de centrale. 2 Voer de kabel via de kabel doorvoer naar de JA-190PL. 3 Monteer de JA-190PL behuizing op de wand en voer de alarmkabel in. 4 Monteer de JA-118N module in de behuizing. Sluit de alarmkabel aan op de module. 5 Sluit de 4 aders van de Fibaro FGBS-001 aan op de blauwe connectoren van de JA-118N. 6 Sluit een kabeltje aan vanaf de 'ground'- naar de 'c'-connector van de JA- 118N. 7 Stel de 'dipswitches' in op de JA-118N. (zie tekening en handleiding bij de module) 8 Er blijven ongebruikte draden over van de FGBS-001. Bundel de TP/TD/GND kabel met een kabelbinder of plakbandje. De ANT is de antenne! 9 Controleer alle bedrading...! 10 Sluit de accu weer aan, sluit de behuizing van de centrale en sluit het netsnoer weer aan. De JA-190PL behuizing mag open blijven. Knop 'B' op de Fibaro module dient nog even toegankelijk te blijven om de module te kunnen 'inleren' op het domotica systeem. 11 Leer de module in op het domotica systeem, raadpleeg de handleiding van het systeem voor de exacte instructies. Afbeelding 2: aansluitschema.

5 Acties configureren in Jablotron F-Link. In het F-Link programma dien je nu de programmeeracties te definiëren. Start F-Link op en ga naar het tabblad 'PG outputs'. 1. Geef PG15 en PG16 een logische naam en omschrijving. PG15: gaat een melding geven als er een alarm is en stuurt Output 7 aan op de JA-118N, dus in de omschrijving zetten we Output 7. PG16: gaat een melding geven als het alarm ingeschakeld staat en stuurt Output 8 aan op de JA-118N, dus in de omschrijving zetten we Output 8. Afbeelding 3: Instellen PG's in F-Link. 2. Druk op de knop 'Activation' om de te definiëren wanneer PG15 (of PG16) actief moeten gaan worden en voor welke secties. Afbeelding 4: Activation instellen voor PG15. Afbeelding 5: Activation instellen voor PG15.

6 3. Aan de rechterzijde van het scherm zie je nu 'Reaction to' en 'Section selection'. Voor PG15 gaan we die in dit voorbeeld instellen op 'Internal warning (IW)' en alle secties. Dus bij een alarm in iedere sectie wordt PG15 actief en deze hebben we gekoppeld (via de schakelaars op de JA-118N) aan Output/uitgang Druk op 'OK'. Hetzelfde gaan we doen voor PG16, maar dan; Reaction to: Any set. Als het alarm wordt geactiveerd in de geselecteerde zones, zal PG16 zich aangesproken voelen. PG16 hebben we gekoppeld aan Output/uitgang Druk op 'OK'. 6. We gaan nu controleren of de JA-118N werkt. Druk eens op 'TEST' achter PG15/PG Als het goed is, gaat er nu een lampje branden op de JA-118N bij PG15/PG16. Indien niet, controleer de bus-bedrading en de dip switches instelling op de JA-118N module. Alvorens je de bedrading of instelling aanpast, dien je eerst de centrale in servicemode te zetten en de 230V voeding en accu te hebben afgekoppeld! 8. Als de JA-118N kaart reageert op de TEST knop in F-link en je hebt de Fibaro module aangemeld in je domotica systeem, dan zou je twee extra apparaten moeten hebben welke worden gezien als een sensor. (De naamgeving en symbolen van deze sensoren kunnen per systeem afwijken!) Voorbeeld van twee sensoren in het domotica systeem: Afbeelding 6: De input van de FGBS-001 worden gezien als sensoren in het domoticasysteem. 9. Van deze 2 apparaten kunnen we nu uitlezen of ze 'Aan' of 'Uit' staan. Hier kan je nu een eenvoudige opdracht aan koppelen. Raadpleeg de mogelijkheden van je systeem voor de exacte details. Het zal echter niet veel afwijken. 10. Ik heb een aantal lampen en apparaten aan een opdracht, 'scene' gekoppeld. Deze apparaten worden aan of uit gezet als de scene 'alle basis verlichting uit' wordt aangesproken.

7 Afbeelding 7: voorbeeld van een scene. Bovenstaande apparaten zijn al bestaande apparaten en schakelaars van een domotica systeem. (Domoticz met Z-wave). Zo bevat een lamp een slimme 'tussen stekker' waarmee ik de lamp een opdracht kan geven om aan- of uit te schakelen. Dit zijn dus allemaal 'actoren'. 11. De laatste stap is nu om de scene te laten uitvoeren als 'Sensor1' of 'Sensor2' op 'AAN' gaat als reactie op het alarmsysteem. Dat kan bijna in ieder systeem, raadpleeg de documentatie, via een simpele programmering. Vele systemen hebben een mogelijkheid om via 'simpele blokjes' een programma te maken. wat we willen: ALS [sensor1] aan gaat, DOE dan de lampen van SCENE [Alle basisverlichting uit] uit. 12. Dat ziet er dan ongeveer zo uit: Afbeelding 8: Een scene uitvoeren, indien sensor 2 de status AAN (ON) heeft.

8 13. Dit kan je zo specifiek maken als je wilt door voorwaarden toe te voegen als tijden/dagen of de status van andere schakelaars / actoren. 14. indien je aan twee statussen/pg's onvoldoende scenes kan maken, zou je optioneel nog extra fibaro FGBS-001 modules kunnen koppelen aan de JA- 118N. Zodat je ook bijvoorbeeld een PG kunt maken voor de deursensor. Hiermee kan je bijvoorbeeld het licht in de hal of bij de achterdeur aanzetten.

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein.

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. Fibaro is een complete en krachtige oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren

Nadere informatie

Toepassingsvoorbeeld: Bestaand alarmsysteem met e- Domotica koppelen

Toepassingsvoorbeeld: Bestaand alarmsysteem met e- Domotica koppelen Toepassingsvoorbeeld: Bestaand alarmsysteem met e- Domotica koppelen NL Toepassingsvoorbeeld: Bestaand alarmsysteem met e-domotica koppelen Inhoudsopgave 2 NEDERLANDS 1.0 Introductie...2 1.1 Koppelen met

Nadere informatie

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Inhoud verpakking: Alarmunit Sirene Handzender ( 2 stuks) Kabels incl. zekeringen Zoekfunctie Stil alarm Startblokkering Paniek functie Anti carjacking Aansturing

Nadere informatie

DIN-RAIL UITBREIDING int-iors_nl 10/14

DIN-RAIL UITBREIDING int-iors_nl 10/14 INT-IORS INT-ORS DIN-RAIL UITBREIDING int-iors_nl 10/14 De INT-IORS uitbreiding is voor uitbreiding van het alarmsysteem met 8 programmeerbare bedrade zones en 8 programmeerbare bedrade uitgangen. De modules

Nadere informatie

KNX INTEGRATIE MODULE int-knx-2_nl 03/15

KNX INTEGRATIE MODULE int-knx-2_nl 03/15 INT-KNX-2 KNX INTEGRATIE MODULE int-knx-2_nl 03/15 De INT-KNX-2 module integreert de INTEGRA / INTEGRA Plus alarmsystemen met het KNX systeem. Met gebruik van de module kan het alarmsysteem de actoren

Nadere informatie

GT-912/GT-913/GT-914 Inbouwhandleiding

GT-912/GT-913/GT-914 Inbouwhandleiding GT-912/GT-913/GT-914 Inbouwhandleiding Rho-Delta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +031 102927461 Fax. +031 104795755 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl 1.0 - OMSCHRIJVING De GT-912 /GT-913/GT-914

Nadere informatie

AN0032-NL. Hoe voeg ik een inbraakalarmsysteem toe aan Paxton10. Overzicht. Een inbraakalarm apparaat creëren

AN0032-NL. Hoe voeg ik een inbraakalarmsysteem toe aan Paxton10. Overzicht. Een inbraakalarm apparaat creëren Hoe voeg ik een inbraakalarmsysteem toe aan Paxton10 Overzicht In Paxton10 kunnen inbraakmelders eenvoudig worden aangestuurd en de status worden gemonitord. Er kan een specifieke Paxton10-alarmconnector

Nadere informatie

e-domotica toepassingsvoorbeeld: Woonkamer in- en uitschakelen

e-domotica toepassingsvoorbeeld: Woonkamer in- en uitschakelen e-domotica toepassingsvoorbeeld: Woonkamer in- en uitschakelen 2 NEDERLANDS e-domotica Woonkamer in- en uitschakelen Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Te gebruiken accessoires...2 2.0 Instellen van

Nadere informatie

AN0031-NL. Een input toevoegen aan Paxton10. Overzicht. Het apparaat creëren

AN0031-NL. Een input toevoegen aan Paxton10. Overzicht. Het apparaat creëren Een input toevoegen aan Paxton10 Overzicht Met een Paxton10-connector kunnen inputs eenvoudig worden gemonitord, van lichtsensoren en thermostaat tot en met bewegingsmelders en aan/uit schakelaars. Er

Nadere informatie

De Woning-app op de iphone, ipad en ipod touch gebruiken

De Woning-app op de iphone, ipad en ipod touch gebruiken De Woning-app op de iphone, ipad en ipod touch gebruiken Met de Woning-app kunt u veilig de producten bij u thuis bedienen vanaf uw ios-apparaat. Met de Woning-app kunt u veilig elk accessoire met het

Nadere informatie

Kies open installatie database wanneer u reeds een instellingen ODB bestand heeft gemaakt.

Kies open installatie database wanneer u reeds een instellingen ODB bestand heeft gemaakt. HANDLEIDING VERBINDING MAKEN MIDDELS DE JA-82T PC INTERFACE MODULE TUSSEN UW PC EN HET ALARMSYSTEEM. AANMAKEN VAN INSTELLINGENBESTAND ODB EN HET OPENEN VAN HET GEHEUGEN VAN HET ALARMSYSTEEM. MASTERSTAND

Nadere informatie

DICLAADSYSTEMEN MONTAGE EN GEBRUIK BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW

DICLAADSYSTEMEN MONTAGE EN GEBRUIK BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW DICLAADSYSTEMEN MONTAGE EN GEBRUIK BLACKBOXX HANDLEIDING BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW INHOUDSOPGAVE Handleiding BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW. 1 Veiligheids voorschriften 04 2

Nadere informatie

Handleiding Fermax N-Cityline/Skyline/N-Marine (7440) paslezer Stand-alone.

Handleiding Fermax N-Cityline/Skyline/N-Marine (7440) paslezer Stand-alone. Deze Fermax proximity paslezer kan gebruikt worden als Stand-alone (Class I), als Stand-alone in network (Class II) of als gecentraliseerd (Class III). In deze handleiding wordt alleen de mogelijkheden

Nadere informatie

RUKRA REMOTE DIGIT IO_44_NL ARTIKELNUMMER: RK-3004

RUKRA REMOTE DIGIT IO_44_NL ARTIKELNUMMER: RK-3004 ARTIKELNUMMER: RK-3004 Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u start met de montage of programmering RUKRA EUROPE B.V. WWW.RUKRA.EU INFO@RUKRA.EU Handleiding ALGEMENE INFORMATIE De Remote DIGIT

Nadere informatie

Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen. Inhoudsopgave. 1.0 Inloggen op uw e-centre. 1.1 Back-up maken van de huidige configuratie

Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen. Inhoudsopgave. 1.0 Inloggen op uw e-centre. 1.1 Back-up maken van de huidige configuratie Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen Een aanwezigheidssimulatie werkt preventief tegen inbraak en kunt u met e-domotica realiseren in elk type woning. Deze geavanceerde aanwezigheidssimulatie

Nadere informatie

EM65X0 - e-domotica schakelaar

EM65X0 - e-domotica schakelaar EM65X0 - e-domotica schakelaar 2 NEDERLANDS EM65X0 - e-domotica schakelaar Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

AN0033-NL. Hoe voeg ik een brandalarm toe aan Paxton10. Overzicht. Een brandmeld apparaat creëren

AN0033-NL. Hoe voeg ik een brandalarm toe aan Paxton10. Overzicht. Een brandmeld apparaat creëren Hoe voeg ik een brandalarm toe aan Paxton10 Overzicht In Paxton10 kan de status van brandmelders eenvoudig worden gemonitord. Er kan een specifieke alarmconnector worden geïnstalleerd en worden ingebouwd

Nadere informatie

EASYPLUS PRE DOMOTICA

EASYPLUS PRE DOMOTICA EASYPLUS PRE DOMOTICA 1 of 11 EASYPLUS PRE DOMOTICA... 1 Algemeen... 3 2. PRE08008 : PRE domotica systeem met 8 uitgangen... 3 3. PRE08016 : PRE domotica systeem met 16 uitgangen... 4 4. PRE08024 : PRE

Nadere informatie

Integratie van Net2 met een inbraakalarmsysteem

Integratie van Net2 met een inbraakalarmsysteem Integratie van met een inbraakalarm Overzicht kan controleren of het inbraakalarm in of uit geschakeld is. Als het alarm aan staat zal alleen toegang verlenen aan gebruikers die gemachtigd zijn om het

Nadere informatie

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding Rho-Delta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +03110-4795755 Fax. +03110-2927461 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl - OMSCHRIJVING De GT-912 /GT-913/GT-914

Nadere informatie

ADRESSEERBARE ZONE UITBREIDING int-adr_nl 05/14

ADRESSEERBARE ZONE UITBREIDING int-adr_nl 05/14 INT-ADR ADRESSEERBARE ZONE UITBREIDING int-adr_nl 05/14 De INT-ADR uitbreiding is voor uitbreiding van het alarmsysteem met tot 48 adresseerbare zones en ondersteund de CA-64 ADR-MOD adresseerbare detector

Nadere informatie

ARA-pro Installatie Dupline bus

ARA-pro Installatie Dupline bus ARA-pro Installatie Dupline bus ARA-pro is een geregistreerd handelsmerk van Adesys bv, Wateringen, NL uitgave 30-03-2012 1. Installatie Dupline bus Dupline is een bus systeem van Carlo Gavazzi. Op deze

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART LED SLIMME VERLICHTING

HANDLEIDING SMART LED SLIMME VERLICHTING HANDLEIDING SMART LED SLIMME VERLICHTING Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Smart Home Beveiliging app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie... 5 4. Gebruik... 6 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop!

Nadere informatie

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC wandmodel met plug and play stysteem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

handleiding Ontvangers

handleiding Ontvangers handleiding Ontvangers NL 1. INLEIDING Tempco plug Tempco flush Muurmontage ontvanger Sturing productie warmte en koeling Code 58050P 58050F 58050W 58051 Relais Live contact Live contact Live contact 2

Nadere informatie

EM6514 e-domotica Wandschakelaar Sensor

EM6514 e-domotica Wandschakelaar Sensor EM6514 e-domotica Wandschakelaar Sensor 2 NEDERLANDS EM6514 e-domotica Wandschakelaar Sensor Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Functies en kenmerken...2 1.2 Inhoud van de verpakking...3 2.0 Het gebruik

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht

installatiehandleiding Alarmlicht installatiehandleiding Alarmlicht INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

AN0021-NL. Een trigger- en actieregel maken. Overzicht. Een Trigger- en actieregel creëren

AN0021-NL. Een trigger- en actieregel maken. Overzicht. Een Trigger- en actieregel creëren Een trigger- en actieregel maken Overzicht Trigger en Actie regels zijn een eenvoudige manier voor het creëren van aangepaste en unieke functionaliteiten in Paxton10. Specifieke regels kunnen worden gecreëerd

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88

Nadere informatie

Elektronische sluitertijd 1/50 tot 1/100000 auto dubbel pyroelektrisch element

Elektronische sluitertijd 1/50 tot 1/100000 auto dubbel pyroelektrisch element Z/W CCD PIR CAMERA SPECIFICATIES Opneem element 1/3" SONY CCD beeldsensor Aantal pixels 500(H) x 582(V) Resolutie 400 TV lijnen Min. illuminantie 0.1 Lux / F2.0 S/R-verhouding meer dan 48dB Elektronische

Nadere informatie

Handleiding Zero-wire

Handleiding Zero-wire AEV VOCHTEN - MYLLE SECURITY NV 18-2-2018 Handleiding Zero-wire Bediening alarmsysteem met App Inhoud 1. Downloaden van de app.... 2 2. Eerste gebruik.... 2 3. Personaliseren van uw account... 3 4. Uw

Nadere informatie

EM6556 e-domotica Mini Schakelaar

EM6556 e-domotica Mini Schakelaar EM6556 e-domotica Mini Schakelaar EM6556 e-domotica Mini Schakelaar 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Functies en kenmerken...2 1.2 Inhoud van de verpakking...3 2.0 Het gebruik van de

Nadere informatie

EM6557 - e-domotica Mini Schakelaar voor Wisselschakelingen

EM6557 - e-domotica Mini Schakelaar voor Wisselschakelingen EM6557 - e-domotica Mini Schakelaar voor Wisselschakelingen 2 NEDERLANDS EM6557 - e-domotica Mini Schakelaar voor Wisselschakelingen Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor Egardia Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie

Nadere informatie

Draadloze zoneregelaar HCE80. Handleiding bij het inleren

Draadloze zoneregelaar HCE80. Handleiding bij het inleren Inleer handleiding Draadloze zoneregelaar HCE80 Handleiding bij het inleren Wat doen we eerst? 1. Het aansluiten van de motoren MT4-230-NC op de HCE80!!!! 2. Op 1 zone kunnen maximaal 3 motoren MT4-230-NC

Nadere informatie

GT909NL. Gebruikershandleiding

GT909NL. Gebruikershandleiding GT909NL Gebruikershandleiding Rhodelta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +31 102927461 Fax + 31 104795755 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl 1.0 HANDZENDER OMSCHRIJVING GT889 GT969CH GT889: handzender

Nadere informatie

Slim verwarmen, verlichten en ventileren

Slim verwarmen, verlichten en ventileren Offerte SLIMMER Huis Sanne Kruithoven & Peter Vlierbes Haarlem Situatie: Sanne Kruithoven en Peter Vlierbes wonen samen met hun zoon in een moderne tweeonder-een-kapwoning aan de Postelstraat 94, 1234

Nadere informatie

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren Wat is KPN SmartLife? KPN SmartLife is er op gericht je leven makkelijker te maken met diensten voor in- en om het huis die je bedient met je

Nadere informatie

Zo installeert u een draadloos schakelsysteem

Zo installeert u een draadloos schakelsysteem elektra Zo installeert u een draadloos schakelsysteem Stap voor stap beschrijving 13.3 Klik_aan_klik_uit.indd 1 05-06-13 10:49 Wat is het? Het KlikAanKlikUit systeem bestaat uit zenders en ontvangers waarmee

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

Cobra Bridge CAN 8800

Cobra Bridge CAN 8800 Cobra Bridge CAN 8800 Installatie Handleiding 2005 Clifford Electronics Benelux, Lijnden. Inhoudsopgave. Bridge 8800 CAN...3 Tabel Geheugen Alarm LED....3 Garagestand...4 Plaatsing van de alarmunit...4

Nadere informatie

Het Keypad (met segmenten)

Het Keypad (met segmenten) Het Keypad (met segmenten) Het JABLOTRON 100 systeem kan worden gebruikt met verschillende type keypads waarmee het systeem kan worden bediend, en die informatie geven omtrent de status van het systeem

Nadere informatie

Naast de Connected Home Hub lanceert D-Link ook een aantal sensoren waarmee

Naast de Connected Home Hub lanceert D-Link ook een aantal sensoren waarmee D-Link breidt mydlink Home Automation uit met Hub en nieuwe WiFi en Z-Wave apparatuur Je huis is veiliger dan ooit 10 JUNI 2015 SAMENVATTING D-Link breidt het assortiment Home Domotica oplossingen uit

Nadere informatie

Alles onder controle in uw woning?

Alles onder controle in uw woning? Camera Surveillance Kits Alles onder controle in uw woning? Waarom e-domotica Eminent wil graag dat u leeft in een veilige en comfortabele omgeving. Een omgeving waarbij u oog heeft voor uw energieverbruik

Nadere informatie

it600 Smart Home-serie

it600 Smart Home-serie www.salus-smarthome.com it600 Smart Home-serie MAAK UW LEVEN EENVOUDIGER Slimme thermostaat VS20 en TRV10RFM Raam-/deurcontact OS600 Smart Plug SPE600 it600 Smart Home-serie 2 Index Inleiding... 5 De SALUS

Nadere informatie

Motor Scooter Alarm Systeem. Installatie handleiding

Motor Scooter Alarm Systeem. Installatie handleiding Motor Scooter Alarm Systeem Installatie handleiding Aansluiten van draden en stekkers Stap 1 Basisunit.Basis unit aansluiten (speaker, sirene, antenne) en tijdelijk een plaats zoeken voor bevestiging (pas

Nadere informatie

1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 8

1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 8 GEBRUIKSAANWIJZING 2 INHOUDSOPGAVE 1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 8 5.HET SCHERM NEERZETTEN EN OPLADEN

Nadere informatie

Veilig op vakantie door slim verlichten

Veilig op vakantie door slim verlichten Offerte SLIMMER Huis Sanne Kruithoven & Peter Vlierbes Haarlem Situatie: Sanne Kruithoven en Peter Vlierbes wonen samen met hun zoon in een moderne tweeonder-een-kapwoning aan de Postelstraat 94, 1234

Nadere informatie

NL Manual GSM module RC-GBT8448BC V1.1. Handleiding GSM RC-GBT8448BC

NL Manual GSM module RC-GBT8448BC V1.1. Handleiding GSM RC-GBT8448BC Handleiding GSM RC-GBT8448BC 1. Omschrijving: De RC-GBT8448BC is een GSM interface die een niet meer aanwezige standaard PSTN lijn of nieuwe VoIP lijn, middels een Simkaart (niet meegeleverd) omzet naar

Nadere informatie

Domotica in drie stappen: Systeem omschrijving: DDNET:

Domotica in drie stappen: Systeem omschrijving: DDNET: dmxdomotica DDC1-IP Controller. Ipad en Android Simplistic Light Domotica in drie stappen: 1: Monteren componenten en aansluiten. 2: Adressen instellen op de DMX dimmers Zones in stellen op de drukknop

Nadere informatie

handleiding master aansluitmodule 6 zones - 230V/24 V

handleiding master aansluitmodule 6 zones - 230V/24 V handleiding master aansluitmodule 6 zones - 230V/24 V NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING De Master aansluitmodule -RF is speciaal ontworpen voor de bediening van uw vloerverwarmings-/ koelingssysteem. De module

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

BES External Signaling Device

BES External Signaling Device BES External Signaling Device IUI-BES-AO nl Installatie handleiding BES External Signaling Device Inhoud nl 3 Inhoudsopgave 1 Veiligheid 4 2 Beknopte informatie 5 3 Systeemoverzicht 6 4 Installatie 7

Nadere informatie

dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen:

dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen: dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen: 1: Monteren componenten en aansluiten. 2: Adressen instellen op de DMX dimmers Zones in stellen op de drukknop interfaces.

Nadere informatie

Handleiding laadpaal met geïntegreerde Paxton toegangscontrole

Handleiding laadpaal met geïntegreerde Paxton toegangscontrole Handleiding laadpaal met geïntegreerde Paxton toegangscontrole Er zijn uiteraard diverse aanbieders van laadpalen, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende hard en software: Ecotap laadpaal voor

Nadere informatie

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM Inhoud Inleiding... 3 1. Smartsiren app... 4 2. Installatie... 6 3. Montage... 7 4. Gebruik... 8 5. Deur-/ raamsensor... 9 6. Afstandsbediening... 10 7. Bewegingssensor...

Nadere informatie

ES-D1A. Draadloze bewegingsdetector. www.etiger.com

ES-D1A. Draadloze bewegingsdetector. www.etiger.com ES-D1A Draadloze bewegingsdetector www.etiger.com NL Inhoud van de verpakking 1 x PIR bewegingsdetector 1 x steun 1 x gebruikershandleiding 1. Detectievenster 2. LED-lampje 3. Steun Vóór het eerste gebruik

Nadere informatie

Installatie handleiding AlphaVision NG Proximity Lezer

Installatie handleiding AlphaVision NG Proximity Lezer Installatie handleiding AlphaVision NG Proximity Lezer Deze handleiding is bedoeld om de installateur te begeleiden met het installeren en programmeren van de AlphaVision NG Proximity Lezer. De hierin

Nadere informatie

BES External Signaling Devices

BES External Signaling Devices BES External Signaling Devices IUI-BES-AO, IUI-BES-A nl Installatie handleiding BES External Signaling Devices Inhoud nl 3 Inhoudsopgave 1 Veiligheid 4 2 Beknopte informatie 5 3 Systeemoverzicht 6 4 Installatie

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl

www.klikaanklikuit.nl www.klikaanklikuit.nl ICS-2000 CONFIGUREREN VN HET BEVEILIGINGSSYSTEEM versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen OCTOPUS CONTROL STTION 1. Voorbereiding Zorg

Nadere informatie

gebruikershandleiding iungo beheren en bedienen via je smartphone, tablet of computer.

gebruikershandleiding iungo beheren en bedienen via je smartphone, tablet of computer. gebruikershandleiding iungo beheren en bedienen via je smartphone, tablet of computer. inleiding Bedankt voor de aanschaf van iungo! Met iungo krijg je inzicht in je energie- en gasverbruik en weet je

Nadere informatie

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 APT-200 Tweeweg handzender Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu BELANGRIJK Uw rechten op garantie vervallen

Nadere informatie

Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948

Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948 Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948 Belangrijke informatie Gefeliciteerd met de aankoop van uw voertuig beveiligingsysteem. Het is ontworpen om jaren van probleemloze

Nadere informatie

VMB1BLS 1-kanaals rolluiksturing voor universele montage. Handleiding

VMB1BLS 1-kanaals rolluiksturing voor universele montage. Handleiding VMB1BLS 1-kanaals rolluiksturing voor universele montage Handleiding Inhoud 1. Beschrijving... 3 2. Onderdelen... 3 3. Aansluitschema s... 2 3.1. In een Velbus domotica-installatie... 2 3.2. Standalone...

Nadere informatie

GPRS-A. Universele monitoringsmodule. Quick start. De volledige handleiding is verkrijgbaar op Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18

GPRS-A. Universele monitoringsmodule. Quick start. De volledige handleiding is verkrijgbaar op   Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18 GPRS-A Universele monitoringsmodule Quick start De volledige handleiding is verkrijgbaar op www.osec.nl Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND

Nadere informatie

LE10 Draadloze ontvanger

LE10 Draadloze ontvanger LE10 Draadloze ontvanger CRS-URE-0100 F.01U.139.675 V1.2 2012.09 nl Aanvulling LE10 Draadloze ontvanger Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Onderwerp van de aanvulling 4 1.1 Betrokken apparatuur 4 1.2

Nadere informatie

Syncro AS. Analoge Brandmeldcentrale. Gebruikershandleiding. Man V1.0NL

Syncro AS. Analoge Brandmeldcentrale. Gebruikershandleiding. Man V1.0NL Syncro AS Analoge Brandmeldcentrale Gebruikershandleiding Man-1100 030209V1.0NL Index Section Page 1. Inleiding...2 2. Bediening...2 3.1 Bedieningsniveau 1...2 3.2 Bedieningsniveau 2...2 3. Alarmen...2

Nadere informatie

BES External Signaling Device

BES External Signaling Device BES External Signaling Device IUI-BES-AO nl Installatie handleiding BES External Signaling Device Inhoud nl 3 Inhoudsopgave 1 Veiligheid 4 2 Beknopte informatie 5 3 Systeemoverzicht 6 4 Installatie 7

Nadere informatie

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Uw vision groepenverdeler van Hager De groepenverdeler in uw meterkast Beste bewoner, Uw Hager-groepenverdeler zorgt dat u op veilige wijze stroom

Nadere informatie

installatiehandleiding Bewegingsmelder

installatiehandleiding Bewegingsmelder installatiehandleiding Bewegingsmelder INSTALLATIEHANDLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van de Egardia bewegingsmelder. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie over de installatie

Nadere informatie

Colofon. Trea Winter Joost van den Brink

Colofon. Trea Winter Joost van den Brink 1 Colofon Auteur: Eindredactie: Jaap Jan de Jong Thijs A. Afman Trea Winter Joost van den Brink Dit is een uitgave van Brink Technical Solutions BV 2006 Deze uitgave mag vrij worden gekopieerd binnen educatieve

Nadere informatie

Installatiehandleiding Z-Wave Stick voor Autarco omvormers

Installatiehandleiding Z-Wave Stick voor Autarco omvormers Installatiehandleiding Z-Wave Stick voor Autarco omvormers Autarco Group B.V. 2019-03-15 Contactgegevens Autarco Group B.V. Schansoord 60 5469 DT Erp The Netherlands www.autarco.com info@autarco.com Andere

Nadere informatie

HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER

HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER Inhoud INTRODUCTIE... 2 INSTALLATIE... 3 INSTELLINGEN... 4 SCHAKELAAR SW1... 5 SCHAKELAAR SW2... 5 JUMPER SCHAKELAAR JP1... 5 TESTEN... 6 LOOPTEST... 6 RADIO LINK TEST...

Nadere informatie

HANDLEIDING OUTDOOR EYE DRAADLOZE BEVEILIGINGSCAMERA

HANDLEIDING OUTDOOR EYE DRAADLOZE BEVEILIGINGSCAMERA HANDLEIDING OUTDOOR EYE DRAADLOZE BEVEILIGINGSCAMERA Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Outdoor eye app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie... 6 3. Monteren... 6 3.1 Aansluiten op vaste voeding... 7

Nadere informatie

MyNice Welcome MyNice Welcome app to control your home

MyNice Welcome MyNice Welcome app to control your home MyNice Welcome MyNice Welcome app to control your home NL - Aanwijzingen en aanbevelingen voor installatie en gebruik ELEKTRISCHE AANSLUITINGEN NEDERLANDS Volledige en originele instructies INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Een veilige en comfortabele woning. Het Jablotron 100 alarmsysteem met de unieke applicatie MyJABLOTRON

Een veilige en comfortabele woning. Het Jablotron 100 alarmsysteem met de unieke applicatie MyJABLOTRON Een veilige en comfortabele woning Het Jablotron 100 alarmsysteem met de unieke applicatie MyJABLOTRON Echte veiligheid en een breed toepassingsbereik Intuïtieve bediening met twee toetsen U kunt gebruik

Nadere informatie

BELANGRIJK: Bij de eerste keer dient u de inleerprocedure te doorlopen voordat u de set kan gebruiken! Handleiding MS16

BELANGRIJK: Bij de eerste keer dient u de inleerprocedure te doorlopen voordat u de set kan gebruiken! Handleiding MS16 BELANGRIJK: Bij de eerste keer dient u de inleerprocedure te doorlopen voordat u de set kan gebruiken! 2014 Handleiding MS16 2 Voorwoord Bedankt voor de aanschaf van de wetronic MS16 module. Via deze handleiding

Nadere informatie

SPRAAK MODULE INT-VG. 1. Eigenschappen. 2. Specificaties

SPRAAK MODULE INT-VG. 1. Eigenschappen. 2. Specificaties SPRAAK MODULE INT-VG int-vg_nl 12/11 De INT-VG module werkt samen met de INTEGRA en VERSA alarmsystemen en maakt implementatie van spraakberichten mogelijk (deze module vervangt de CA-64 SM spraak synthesizer

Nadere informatie

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN START-LINE GEBRUIKERSHANDLEIDING Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Lees deze eenvoudige instructies. Bij onjuiste installatie vervalt de garantie op dit product.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Verrijk je leven, eenvoudig slim en veilig! 5. Stap 1: voorbereiding 7

INHOUDSOPGAVE. Verrijk je leven, eenvoudig slim en veilig! 5. Stap 1: voorbereiding 7 HANDLEIDING Verrijk je leven, eenvoudig slim en veilig! 5 Stap 1: voorbereiding 7 INHOUDSOPGAVE Stap 2: het installeren en configureren van de oplossing 9 - Het installeren van de hub 9 - Het downloaden

Nadere informatie

Draadloze Installatie Handleiding

Draadloze Installatie Handleiding Draadloze Installatie Handleiding VOOR INSTALLATEURS Alles wat u moet weten INHOUDSOPGAVE Page A Directe modus... 44 B "Draadloze bus" modus... 46 C Groepsopdracht gebruiken met de "Draadloze bus... 48

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met plug and play systeem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

TaHoma Connect Sensor Module

TaHoma Connect Sensor Module TaHoma Connect Sensor Module Installatiehandleiding Is er een betere foto? TaHoma Sensor Module Art.nr. 1824032A TaHoma Connect Sensor Module De TaHoma Sensor Module is een USB-randapparaat van TaHoma

Nadere informatie

AN0030-NL. Een uitgang configureren zodat het een apparaat in Paxton10 aanstuurt. Overzicht. Het apparaat creëren

AN0030-NL. Een uitgang configureren zodat het een apparaat in Paxton10 aanstuurt. Overzicht. Het apparaat creëren Een uitgang configureren zodat het een apparaat in Paxton10 aanstuurt Overzicht Alle apparaten die aangestuurd kunnen worden, van verlichting tot en met machines, kunnen worden aangestuurd met behulp van

Nadere informatie

SELCA MC1.02 - MC1.03 : 12V SELCA MC1.04 : 24V

SELCA MC1.02 - MC1.03 : 12V SELCA MC1.04 : 24V SELCA MC1.02 - MC1.03 : 12V SELCA MC1.04 : 24V Afstandbediening voor centrale deurvergrendeling INSTALLATIE en GEBRUIKERS HANDLEIDING Installatie: Zorg ervoor dat de afstandbediening en de autosleutels

Nadere informatie

Veel gestelde vragen:

Veel gestelde vragen: Veel gestelde vragen: Welke functies heeft het apparaat? 5 functies in 1: te gebruiken als auto starthulp, LED lamp, oplader voor diverse apparaten zoals mobiele telefoons, laptops, PSP, MP3/MP4. Hoe kan

Nadere informatie

Logo quiz Project Inleiding op de Logo!

Logo quiz Project Inleiding op de Logo! Logo quiz Project Inleiding op de Logo! Project ontwikkelt door: Tim van Schuylenburg Ben van Kruisbergen Inhoudsopgave Projectbeschrijving en Planning 2 Blz. De benodigdheden en aansluitschema 4-8 Complete

Nadere informatie

Beknopte gids ME401-2

Beknopte gids ME401-2 Beknopte gids ME401-2 Versie 1.0, mei 2013 Praktisch advies 1. Bewaar belangrijke nummers S/N xxxxxx + xx xx xx xx xx S/N xxxxxx Serienummer bevindt zich op de unit. GSM nummer en serienummer van de unit

Nadere informatie

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA MA_NED_LiveChess_Quick Set-up Caïssa_Rev1509b 1 Inhoud: DGT LiveChess... 2 Caïssa Systeem... 2 DGT Caïssa setup.... 3 BoMo... 3 BoMo batterijen... 3 Aansluiting BoMo naar

Nadere informatie

EM6551 - e-domotica dimmer

EM6551 - e-domotica dimmer EM6551 - e-domotica dimmer 2 NEDERLANDS EM6551 - e-domotica dimmer Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

EM6552 e-domotica Schakelaar met meetfunctie

EM6552 e-domotica Schakelaar met meetfunctie EM6552 e-domotica Schakelaar met meetfunctie EM6552 e-domotica Schakelaar met meetfunctie 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Functies en kenmerken...2 1.2 Inhoud van de verpakking...2 2.0

Nadere informatie

MiniAir BEKNOPTE HANDLEIDING EN INSTRUCTIEHANDLEIDING

MiniAir BEKNOPTE HANDLEIDING EN INSTRUCTIEHANDLEIDING MiniAir BEKNOPTE HANDLEIDING EN INSTRUCTIEHANDLEIDING Volledige Complete connectiviteitsoplossingen Connectivity Solutions CSL - de the vertrouwde trusted choice keus www.csldual.com @CSLDualCom CSL DualCom

Nadere informatie

Open het bestand met winrar en klik op uitpakken in vervolgens op bureaublad en als laatste op ok

Open het bestand met winrar en klik op uitpakken in vervolgens op bureaublad en als laatste op ok Handleiding Installatie 5 kanaal s controller Installeer de software Pled welke bij de controller is bijgeleverd. Ga naar de pagina Handleidingen / Schema's en download de voorbeeld lichtschema s. Open

Nadere informatie

Versie: juni installatiehandleiding. Alarmlicht LXA-8A

Versie: juni installatiehandleiding. Alarmlicht LXA-8A installatiehandleiding Alarmlicht LXA-8A INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht. Telefoonnummer WoonVeilig 088 383 88 38 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING. TechGrow T-1 CO 2 CONTROLLER. met externe CO 2 -sensor, lichtsensor en kalibratiefunctie software-versie: 2.

HANDLEIDING. TechGrow T-1 CO 2 CONTROLLER. met externe CO 2 -sensor, lichtsensor en kalibratiefunctie  software-versie: 2. WWW.TECHGROW.NL TechGrow T-1 CO 2 CONTROLLER met externe CO 2 -sensor, lichtsensor en kalibratiefunctie software-versie: 2.20 Uitgifte datum: 01-11-2014 HANDLEIDING TechGrow T-1 gebruikershandleiding GEFELICITEERD!

Nadere informatie

WAT ZIJN PARTITIES? Pagina 1

WAT ZIJN PARTITIES? Pagina 1 WAT ZIJN PARTITIES? De PowerMax Pro en Complete is voorzien van een optionele PARTITIE functie. Partities maken het mogelijk drie onafhankelijk van elkaar controleerbare gebieden te onderscheiden. Elke

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Bewegingsmelder

Installatiehandleiding. Bewegingsmelder Installatiehandleiding Bewegingsmelder INSTALLATIEHANDLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig bewegingsmelder. Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer informatie over de

Nadere informatie

Handleiding voor installateurs Slimme Thermostaat

Handleiding voor installateurs Slimme Thermostaat Handleiding voor installateurs Slimme Thermostaat Als je geen installateur bent en je wil tado zelf installeren, dan krijg je stap-voor-stap instructies op tado.com/start BEDRADING BEVEILIGD TEGEN OMGEKEERDE

Nadere informatie

SPCE120 Indication Expander Gebruikershandleiding

SPCE120 Indication Expander Gebruikershandleiding SPCE120 Indication Expander Gebruikershandleiding 3.4 Copyright Copyright Technische specificaties en beschikbaarheid kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Copyright Alle rechten op

Nadere informatie