VERLICHTINGSBIJBEL Masters of Interior Design

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERLICHTINGSBIJBEL Masters of Interior Design"

Transcriptie

1 VERLICHTINGSBIJBEL! 1 / 18!

2 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 2 Plan je licht in 7 stappen 4 Licht = ruimte = leven 5 Natuurlijke verlichting 6 10 tips voor meer daglicht 7 Basisverlichting 9 Accentverlichting 10 Sfeerlicht 11 Lichtplan 12 Licht kwaliteit en lichtbron keuze 13 Domotica 14 Electronica 16 Aantekeningen 17! 2 / 18!

3 LICHT De maan die door de wolken schijnt, sterren in de lucht, de glinstering van kaarslicht, een knisperend haardvuur, de felle zomerzon die schittert op het water, een zonsondergang Licht heeft een enorme invloed op ons en op onze omgeving. Het is nooit hetzelfde. Licht is veel meer dan een lamp. Licht zit tussen je oren. Het doet iets met je. Het spel tussen licht en donker! 3 / 18!

4 PLAN JE LICHT IN 7 STAPPEN Met een goed lichtplan haal je het maximale uit je interieur en kun je elke sfeer creëren die je maar wilt. Maar hoe doe je dat? 1 Plattegrond Teken een simpel plattegrond van je huis met de beste indeling en het juiste meubilair. 2 Programma Breng per vertrek de functies in kaart. Wat is het gebruik? Welk effect wil je bereiken? 3 Basisverlichting Bepaal de plek voor de algemene verlichting om de ruimte goed te kunnen overzien. 4 Sfeerverlichting Deze bepaalt de balans tussen donker en licht. Goed voor speciale gelegenheden. 5 Accentverlichting Welke bijzondere items of plekjes van jouw huis wil je extra uitlichten of accentueren?n? 6 Design Selecteer een lichtarmatuur met de ideale balans tussen functie en vormgeving. 7 Dimmers Met dimmers of domotica kun je elke sfeer creëren die je wilt, op ieder moment van de dag.! 4 / 18!

5 En we hebben het over leefruimtes LICHT = RUIMTE = LEVEN Licht is een van de meest belangrijke elementen van een goed doordacht interieur. Het kan alles maken of breken. Licht is ruimte. Licht leeft. Het plaatsen van een paar lampen lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Je dient rekening te houden met de functies van elke ruimte, maar ook de karaktereigenschappen van iedere ruimte. Wat zijn de sterke punten, wat zijn de minder sterke eigenschappen van een kamer. Vergeet ook niet de sfeer die je zelf zoekt en misschien van moment tot moment anders kan zijn. Als je wilt ontspannen is een intieme sfeer met zacht licht heerlijk. Terwijl als je even op de bank op de laptop wat werk in moet halen, je juist meer functioneel licht nodig hebt. Bij vrienden over de vloer is de lichtsetting anders dan een avondje Netflixen. Ook wonen en werken vloeien langzaam in elkaar over. De tafel waar je tijd doorbrengt met vrienden en familie kan het volgende moment je ideale kantoor zijn. Ook dit brengt andere lichteigenschappen met zich mee. Bovenal: Verlichting moet haar plek kennen! 5 / 18!

6 NATUURLIJKE VERLICHTING Laten we beginnen bij het gratis licht. Dat van de zon, waarvan we elke dag een beetje in ons huis gestrooid krijgen. Wat voor weer het ook is. Te donker of te licht Veel mensen vinden hun huis te donker. Dat wil niet zeggen dat het echt te donker is, het kan ook betekenen dat het contrast te groot is, waardoor het vaak te donker aan voelt, omdat je ogen veel moeten corrigeren. Ook dan is het zaak de balans terug te brengen, door bij de ramen te dempen, of het licht egaler verder het huis in te krijgen. Ook kan het zijn dat je kleine ramen hebt, ten opzichte van het vloeroppervlak. Of dat je huis erg diep is. Er zijn een aantal manieren om meer daglicht je huis te krijgen. Horizontale versus verticale ramen Oude huizen hebben vaak verticaal georiënteerde ramen gehad. Dat had technische redenen: Grote, brede raamoverspanningen waren lastig om te maken. Het licht dat dan naar binnen valt is heel anders dan bij een brede glaspui. Je krijgt meer een spel van licht en donker. Voordeel van horizontale ramen is dat je heel veel licht naar binnen krijgt. Soms teveel.! 6 / 18!

7 ! 7 / 18!

8 10 TIPS VOOR MEER DAGLICHT 1. Kies voor lichte, reflecterende bestrating voor het raam. Daarmee weerkaats je meer licht naar binnen. 2. Je kunt de begroeiing aan de buitenzijde terugsnoeien. Zo ver dat je het groen vanuit binnen niet of nauwelijks kunt zien. 3. Door de kleur van je kozijnen en overige houtwerk wit te schilderen (bijv. in RAL 9016) weerkaats je meer licht je huis in. 4. Kiezen voor witte horizontale lamellen van aluminium of hout, omdat die het licht naar binnen reflecteren. Laat ze overdag ook naar beneden, bijna horizontaal open. 5. De vensterbank leegmaken en eventueel wit schilderen zorgt voor meer reflectie en dus meer licht. 6. Plaatsen van spiegels of andere glanzende voorwerpen in de buurt van de ramen. 7. Plaats geen hoge meubels in de buurt van het raam en kies voor lichte meubels in je interieur. 8. Het meeste licht wordt door de vloer weerkaatst. Kies voor een lichte, eventueel reflecterende vloer. Ga ook voor meubels die op poten staan en dus het licht vrij over de vloer laten weerkaatsen. 9. Kies voor een gladde, witte wandafwerking. 10.Heb je dit allemaal gedaan? Nog te donker in huis? Je kunt vaak een extra raam laten plaatsen, maar ook gaan voor een daklicht of een solartube. Denk ook eens na over het vergroten of verhogen van een raam.! 8 / 18!

9 BASISVERLICHTING Basisverlichting verspreid zich gelijkmatig over de ruimte. Dit is de verlichting die ervoor zorgt dat er algemeen licht is. Vaak gebruik ik hiervoor een of meerdere lampen die naar alle kanten licht verspreiden, of een lamp die naar het plafond straalt. Deze verlichting zorgt ervoor dat de ruimte egaal verlicht wordt en te grote contrasten vermeden worden. Het is praktisch wanneer de basisverlichting gedimd kan worden om zo de sfeer aan te kunnen passen. Plafondpunten In bijna iedere ruimte vind je centraal in het plafond een stroompunt, dat je kunt bedienen met de schakelaar bij de deur. Op deze centraaldoos (vakterm) kun je een mooie uplighter aansluiten. Dat is een lamp die zoals de naam zegt naar het plafond toe licht geeft. Hierdoor krijg je een egaal licht dat naar de hele ruimte weerkaatst. Wandpunten en vrijstaande lampen Wanneer de elektra opnieuw wordt aangepast laat ik altijd een paar stopcontacten mee schakelen met de algemene lichtschakelaar van de kamer. Zo kun je ook vrijstaande lampen gebruiken voor de algemene verlichting. Ook met domotica (zie verderop) is dit op te lossen.! 9 / 18!

10 ACCENTVERLICHTING Accentverlichting heeft twee taken: Voor het juiste werklicht zorgen. Bijvoorbeeld bij het lezen van een boek, werken aan tafel of het aanlichten van een schilderij. De tweede taak is zorgen voor mooie lichtaccenten die een harmonisch spel aangaan met de basisverlichting. Accentverlichting maakt het huiselijk. Veelal geven deze armaturen gericht licht. Bijvoorbeeld als spot, leeslamp of als schemerlamp met een niet-lichtdoorlatende kap. Details aanlichten Accentverlichting wordt gebruikt om de mooie elementen van de ruimte aan te lichten. Dit gebeurt vaak door middel van een plafondspot of vloerspot. Maar ook een in de wand ingebouwde spot kan dit goed doen.! 10 / 18!

11 SFEERLICHT Sfeerverlichting heeft als enige taak het maken van sfeer. Verlichten doet het dus nauwelijks. Je kunt het beter gloeien noemen. De meest bekende vorm van sfeerlicht is de kaars of het haardvuur. Maar ook een heel erg gedimde schemerlamp, tafellamp of enorm gedimd spotje.! 11 / 18!

12 LICHTPLAN Een lichtplan kun je het beste maken in een plattegrond van de ruimte. Hierin is ook de indeling van je meubels en je ramen ingetekend. De functie van de ruimte moet ook bekend zijn. Dus: wordt er aan de eettafel alleen gegeten, of ook gewerkt, gelezen, gespeeld, etc. Het lichtplan is vooral voor s avonds bedoeld, dus daglicht wordt hierin buiten beschouwing gelaten. Allereerst tekenen we de basisverlichting in. Het kan zijn dat dit met een enkel plafondpunt opgelost wordt, of dat er bijvoorbeeld ook staande lampen in meegenomen worden. Hiermee wordt dus de volledige ruimte schaduwvrij verlicht. Een ruimte met alleen basisverlichting oogt dus heel saai en plat. De volgende stap is het aanbrengen van de accentverlichting. Hier wordt de spanning opgebouwd. De mooie (architectonische) details worden uitgelicht. Ook ontstaat er een boeiend contrast tussen lichte en donkerdere delen. Het complementeert de basisverlichting. Als laatste wordt een deel van de sfeerverlichting ingetekend. Een deel, want de echte finishing touch doe je bij de styling van de ruimte. Dan beleef je het namelijk pas echt en kun je finetunen.! 12 / 18!

13 LICHT KWALITEIT EN LICHTBRON KEUZE Lichtbron keuze (ledlicht of niet) Gloeilampen zien we steeds minder. Led neemt steeds meer over. De laatste jaren is de kwaliteit van ledlicht enorm verbeterd bij de betere fabrikanten. B-merk lampen geven vaak nog heel erg slechte lichtkleuren. In tegenstelling tot spaarlampen ondersteunen ledlampen beter de roodtinten in je interieur, wat zorgt voor meer sfeer. Ledlampen zijn dimbaar, maar denk om het volgende: als je een gloeilamp of halogeenlamp dimt, wordt het licht warmer. Bij ledlicht blijft over het algemeen de lichtkleur gelijk. Je krijgt dus niet die mooie warme gloed. Sommige ledlampen kunnen dit overigens wel nabootsen. Lichtkwaliteit Let bij de keuze van je lamp op de volgende punten: Verblindt de lamp niet? Zie je de lichtbron zitten? Of is deze uit het zicht? Hoe is de schaduwval? Hoe valt het licht? Wat is de lichtkleur? 2700K tot 3000K wordt als warmwit gezien. Hoe hoger het getal, hoe kouder het licht. Hoeveel licht geeft de lamp? Wat is het verbruikte vermogen? Wat is de lichtrichting? Hoe flexibel in gebruik is de lamp? Is hij verplaatsbaar, verstelbaar, etc.? Hoe is de bediening van de lamp? Is de lamp eenvoudig te monteren? Is de lamp duurzaam geproduceerd en te recyclen? Staat de lamp stabiel? Is de lamp te dimmen?! 13 / 18!

14 DOMOTICA Domotica is een samenvoeging van de woorden domus (huis) en electronica. Domotica verhoogt het leefcomfort in je woning en draagt op een efficiënte wijze bij aan slimmer wonen én werken. Ook op het gebied van energie en veiligheid. Met je eigen tablet of smartphone kun je alle electronica in huis eenvoudig bedienen, waar je ook bent! Internet, beveiliging, verlichting, intercom, zonnewering, audio/video systemen, deur- en raamvergrendeling, temperatuur... Heb jij bouw- of verbouwplannen? Wie slim is begint op tijd met Domotica. Het ontwerpen en installeren kan namelijk het beste in een vroeg stadium gebeuren anders ontbreken de mogelijkheden om de losse systemen alsnog met elkaar te verbinden. Natuurlijk wil je het liefst alles onzichtbaar wegwerken. Domotica moet je zien, voelen en beleven Je kunt lampen aan en uit zetten. Maar wil je de juiste sfeer krijgen, dan moet je vaak gaan dimmen. Iedere avond weer kun je de lampen in de juiste stand zetten. Sommige dimmers herinneren de laatste stand. Dat is wel prettig. Maar dan nog, bij tv kijken heb je ander licht dan bij een boekje lezen. Met domotica kun je verschillende settings voorprogrammeren. Daarmee kun je met een eenvoudige druk op de knop van sfeer veranderen.! 14 / 18!

15 Domotica is verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. Van eenvoudige klik aan klik uit systemen die je in je stopcontact plugt (ook dimbaar) tot luxe tienduizenden euro s kostende systemen, waarin alles met een stekker is geïntegreerd. De laatste paar jaren is er veel ontwikkeld op draadloos niveau. Zo heeft Philips het Hue systeem en Apple Homekit (waar ook Philips Hue mee aangestuurd kan worden). Deze systemen zijn relatief goedkoop en eenvoudig uitbreidbaar omdat er geen ingewikkelde infrastructuur nodig is. De bediening gaat via je telefoon, tablet of lichtschakelaar.! 15 / 18!

16 ELECTRONICA Computers, laptops, tablets, smartphones, soundsystems, blu ray-spelers en flatscreens... De afgelopen decennia hee electronica een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Naast dat we er nieuwe media hebben bijgekregen is het design van de bestaande apparaten flink veranderd. Helaas is nog steeds niet alles draadloos. Omdat deze ontwikkelingen van directe invloed zijn op onze lifestyle zal ons interieur ook blijven veranderen. Gelukkig is er genoeg meubilair verkrijgbaar met slimme opbergmogelijkheden; smaakvol en praktisch tegelijkertijd. Wil je liever een meubel speciaal ontworpen voor jouw situatie en wensen? Kies dan voor de allermooiste oplossingen met maatwerk interieurbouw. Een tv-lift vanuit het voeteinde van je bed, ingebouwd naast de gashaard, of netjes weggewerkt in een multimediameubel... De onzichtbare schoonheid van techniek! 16 / 18!

17 AANTEKENINGEN! 17 / 18!

18 ! 18 / 18!

Week 7 VERLICHTINGSPLAN

Week 7 VERLICHTINGSPLAN Week 7 VERLICHTINGSPLAN Verlichting in je interieur Verlichting komt bij veel mensen op de laatste plaats op het prioriteitenlijstje. Dat is jammer, want met verlichting kan je veel in een interieur bereiken.

Nadere informatie

e-book Thuis in Licht

e-book Thuis in Licht e-book Thuis in Licht Doret Schulkes Copyright Doret Schulkes Thuis in Licht - Doret Schulkes 1 Thuis in Licht Lichtbeestjes Aan het einde van de wintermaanden merken we elk jaar weer hoe belangrijk licht

Nadere informatie

Ontdek de voordelen van domotica

Ontdek de voordelen van domotica Ontdek de voordelen van domotica Audio - Video Verlichting - Zonwering Camera - Beveiliging Verwarming - Energie Zorg - Domotica Eenvoudig - Draadloos Domotica showroom Audio - Video Afstandsbediening

Nadere informatie

Is het te donker in je huis?

Is het te donker in je huis? Is het te donker in je huis? Daar kan je wat aan doen, want als er iets is waar we allemaal gelukkig van worden en energie van krijgen is het zonlicht. We zijn immers ingesteld op natuurlijk daglicht en

Nadere informatie

Ontdek de voordelen van domotica

Ontdek de voordelen van domotica Ontdek de voordelen van domotica Audio - Video Verlichting - Zonwering Camera - Beveiliging Verwarming - Energie Zorg - Domotica Eenvoudig - Draadloos Domotica showroom Audio - Video Afstandsbediening

Nadere informatie

De volgende richtlijnen moeten gevolgd worden voor de toepassing van het Casambi systeem.

De volgende richtlijnen moeten gevolgd worden voor de toepassing van het Casambi systeem. Richtlijnen voor toepassen Casambi systeem. Casambi staat voor slimme draadloze verlichting. Plaats een casambi-unit bij je lamp of gebruik de kant-en-klare LED lamp met ingebouwde Casambi-unit. Dimmen,

Nadere informatie

VERLICHTING. Boek1, H8 p. 77 t/m p. 206

VERLICHTING. Boek1, H8 p. 77 t/m p. 206 VERLICHTING Boek1, H8 p. 77 t/m p. 206 Licht Licht is nodig om dingen te kunnen zien Belangrijke rol in perceptie van kleuren, sfeer en ruimte Toename van licht, pupil wordt kleiner Afname van licht, pupil

Nadere informatie

Richt uw huis in met licht

Richt uw huis in met licht PHILIPS InStyle Hanglamp Matrix chroom Led Richt uw huis in met licht Beleef de onbewuste elegantie van deze smaakvolle hanglamp. Het zwarte glas en de afwerking in chroom brengen een vleugje luxe in elke

Nadere informatie

Schilderijverlichting Als wand- of plafondmontage niet gewenst is

Schilderijverlichting Als wand- of plafondmontage niet gewenst is 2015 Schilderijverlichting Als wand- of plafondmontage niet gewenst is Hugo Blom Lumilab B.V. Lichtontwerp 13-2-2015 Wie voor goed geld een prachtig schilderij of ander kunstwerk voor aan de wand heeft

Nadere informatie

Richt uw huis in met licht

Richt uw huis in met licht PHILIPS InStyle Plafondlamp Matrix aluminium Led Richt uw huis in met licht Beleef de onbewuste elegantie van deze smaakvolle plafonnière. Het transparante glas en de afwerking in mat chroom brengen een

Nadere informatie

Is het te donker in huis?

Is het te donker in huis? Is het te donker in huis? Daar kan je wat aan doen, want als er iets is waar we allemaal gelukkig van worden en energie van krijgen is het zonlicht. We zijn immers ingesteld op natuurlijk daglicht en duisternis.

Nadere informatie

Folder 68 18.6. Lichtbronnen. Productinformatie

Folder 68 18.6. Lichtbronnen. Productinformatie Folder 68 18.6 Lichtbronnen Productinformatie Lichtbronnen Het middelpunt van uw wereld is uw huis. In deze folder vindt u ideeën om uw huis een heel andere uitstraling te geven door het subtiele gebruik

Nadere informatie

Hoe meer u dimt, hoe warmer het licht

Hoe meer u dimt, hoe warmer het licht PHILIPS Warmglow LED Particon, dubbele spotlight WarmGlow, dimbaar licht Ideaal om sfeer te creëren Gentle LED, prettig voor de ogen Hoogwaardige onderdelen Hoe meer u dimt, hoe warmer het licht De metalen

Nadere informatie

Richt uw huis in met licht

Richt uw huis in met licht PHILIPS InStyle Wandlamp Matrix aluminium Led Richt uw huis in met licht Beleef de onbewuste elegantie van deze smaakvolle wandlamp. Het zwarte glas en de afwerking in mat chroom brengen een vleugje luxe

Nadere informatie

IKEA Smart lighting KOOPHULP

IKEA Smart lighting KOOPHULP KOOPHULP IKEA Smart lighting Dit symbool staat op de verpakking van elk product dat deel uitmaakt van IKEA Smart lighting. Een beter dagelijks leven thuis met IKEA Smart lighting Met IKEA Smart lighting

Nadere informatie

Adembenemende schittering

Adembenemende schittering LEDlamps DiamondSpark Adembenemende schittering MASTER LEDcandles en MASTER LEDlusters Inclusief de nieuwe DimTone reeks Wereldwijd leider in LED verlichting Met geavanceerde LED technologie en meer dan

Nadere informatie

1) Waar op letten bij het opstellen van een verlichtingsplan? (tekst van interieurdesigners.be)

1) Waar op letten bij het opstellen van een verlichtingsplan? (tekst van interieurdesigners.be) Welke verlichting Alvorens de ruwbouw aan te vatten, dient u best een idee te hebben van de verlichting. Als je samen met ons je elektriciteitsplan hebt ingetekend, dan zullen we je ook het nodige licht

Nadere informatie

SLV CONTROL BY TRUST

SLV CONTROL BY TRUST 778 MAXIMALE FLEXIBILITEIT Licht of jaloezieën heel comfortabel op afstand bedienen? Schakelaars naderhand plaatsen waar ze nodig zijn? En zelfs meer apparatuur in het systeem integreren? En dat zonder

Nadere informatie

LED en Verlichting. Van fakkel naar oled. Pieter Ledeganck Charlotte Claessens.

LED en Verlichting. Van fakkel naar oled. Pieter Ledeganck Charlotte Claessens. LED en Verlichting Pieter Ledeganck Charlotte Claessens energieconsulent@gezinsbond.be Van fakkel naar oled Natuurlijk licht Vuur -400.000-13000 400 1500 1816 1814 1783 Elektrisch licht 1809 1959 1879

Nadere informatie

KOOPHULP IKEA Smart lighting TRÅDFRI, FLOALT, JORMLIEN, SURTE GOED OM TE WETEN

KOOPHULP IKEA Smart lighting TRÅDFRI, FLOALT, JORMLIEN, SURTE GOED OM TE WETEN KOOPHULP IKEA Smart lighting, FLOALT, JORMLIEN, SURTE GOED OM TE WETEN Dit symbool staat op de verpakking van elk product dat deel uitmaakt van IKEA Smart lighting. Een beter dagelijks leven thuis met

Nadere informatie

GROTE WOONONDERZOEK. Hoe woonwinkelt Nederland in 2015? WHITEPAPER

GROTE WOONONDERZOEK. Hoe woonwinkelt Nederland in 2015? WHITEPAPER GROTE WOONONDERZOEK Hoe woonwinkelt Nederland in 2015? 01 WHKMP S GROTE WOONONDERZOEK van inspiratie tot aankoop DirectResearch heeft meer dan 750 respondenten ondervraagd in opdracht van wehkamp Toen

Nadere informatie

Product naam: MM05216

Product naam: MM05216 Product naam: MM05216 Specificaties MM05216: Groep LED Lumen/Watt 85.26 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort LED CLASSIC Wattage 9,5W RA 80 Spanning 220-240V Licht rondom 330 graden Lichtkleur 2800K (warmwit)

Nadere informatie

Slimme elektronica retailer speelt in op veranderende vraag

Slimme elektronica retailer speelt in op veranderende vraag De digitale revolutie vindt nu ook zijn weg in huis Slimme elektronica retailer speelt in op veranderende vraag De laatste paar jaar volgen de technologische ontwikkelingen zich in een snel tempo op. Wat

Nadere informatie

KANTOR ROH LED Voordele WINKELS n waaier

KANTOR ROH LED Voordele WINKELS n waaier 2012 LED Voordelen waaier LED Voordelen waaier Ga voor meer informatie over de campagne naar www.ledyourlightshine.nl Ga voor meer informatie over deze producten naar www.lighting.philips.nl en klik op

Nadere informatie

Product naam: MM02325

Product naam: MM02325 Product naam: MM02325 Specificaties MM02325: Groep LED Soort Reflector PAR38 Levensduur L90 30.000u RA 85 Wattage 15W Straalhoek 30 graden Spanning 220-240V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 2800K Warmwit

Nadere informatie

Voorbeeldprojecten 4

Voorbeeldprojecten 4 1 Voorbeeldprojecten 4 Retail Bijenkorf 5 Retail 6 7 8 Retail O Neill 9 10 11 Renovatie Villa Maaszicht 12 13 14 15 Illuminatie Winkel van Sinkel 16 17 Buitenland Presidential Flight Abu Dhabi 18 19 20

Nadere informatie

SLV CONTROL BY TRUST.

SLV CONTROL BY TRUST. 0938 BIG WHITE 2018. MAXIMALE FLEXIBILITEIT. Licht of jaloezieën heel comfortabel op afstand bedienen? Schakelaars naderhand plaatsen waar ze nodig zijn? En zelfs meer apparatuur in het systeem integreren?

Nadere informatie

Interieur advies. door: THUIS interieur & woondeco

Interieur advies. door: THUIS interieur & woondeco Interieur advies door: THUIS warme tinten oker geel accent robuust comfortabel zwart staal Moodboard woonkamer/keuken Plattegrond woonkamer/keuken 3D visualisatie woonkamer/keuken Jullie hebben aangeven

Nadere informatie

Zo kunt u zelf inbouwspots monteren

Zo kunt u zelf inbouwspots monteren verlichting Zo kunt u zelf inbouwspots monteren Algemene informatie Stappenplan inbouwspots monteren Stappenplan inbouw dimmer monteren Waarom kiezen voor inbouwspots? Inbouwspots kunnen in vrijwel ieder

Nadere informatie

De IoT-Controller. Verbind jouw smart home met de digitale wereld van. IoT

De IoT-Controller. Verbind jouw smart home met de digitale wereld van. IoT De IoT-Controller Verbind jouw smart home met de digitale wereld van IoT Grenzeloos verbonden met Internet of Things Wat tien jaar geleden als toekomstmuziek klonk, is nu realiteit: intelligente apparaten

Nadere informatie

KOOPHULP IKEA Smart lighting TRÅDFRI, FLOALT, JORMLIEN, SURTE GOED OM TE WETEN

KOOPHULP IKEA Smart lighting TRÅDFRI, FLOALT, JORMLIEN, SURTE GOED OM TE WETEN KOOPHULP IKEA Smart lighting, FLOALT, JORMLIEN, SURTE GOED OM TE WETEN Dit symbool staat op de verpakking van elk product dat deel uitmaakt van IKEA Smart lighting. Een beter dagelijks leven thuis met

Nadere informatie

Week 4 MATERIALENPLAN

Week 4 MATERIALENPLAN Week 4 MATERIALENPLAN Texturen In de vorige stap hebben we gekeken naar kleuren. Naast kleuren spelen materialen ook een belangrijke rol in je interieur. Materialen kunnen de sfeer of je woonstijl versterken

Nadere informatie

Richt uw huis in met licht

Richt uw huis in met licht PHILIPS myliving Hanglamp Cypress chroom Led Richt uw huis in met licht Deze elegante Philips hanglamp is compact en perfect gevormd. Het tijdloze ontwerp van chroom en glas schittert als een diamant in

Nadere informatie

Zo kunt u zelf inbouwspots monteren

Zo kunt u zelf inbouwspots monteren verlichting Zo kunt u zelf inbouwspots monteren Algemene informatie Stappenplan inbouwspots monteren Stappenplan inbouw dimmer monteren Waarom kiezen voor inbouwspots? Inbouwspots kunnen in vrijwel ieder

Nadere informatie

Product naam: MM05216

Product naam: MM05216 Product naam: MM052 Specificaties MM052: Groep LED Lumen/Watt 85.2 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort LED CLASSIC Wattage 9,5W RA 80 Spanning 220-240V Licht rondom 330 graden Lichtkleur 2800 Warmwit

Nadere informatie

Product naam: MM08038

Product naam: MM08038 Product naam: MM08038 Specificaties MM08038 : Groep LED Lumen/Watt 95.29 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort LED CLASSIC Wattage 8,5W RA 80 Spanning 220-240V Licht rondom 330 graden Lichtkleur 2800 Warmwit

Nadere informatie

Product naam: MM02303

Product naam: MM02303 Product naam: MM02303 Specificaties MM02303: Levensduur: 25000u Lengte: 95 mm Wattage: 8W Diameter: 65 mm Kleur: 2800K Gewicht: 143 gr Cd: 1600 cd Spanning: 230 V RA: 82 Beschermingsklasse: IP20 Bundelbreedte:

Nadere informatie

Automatisch ventileren in de badkamer

Automatisch ventileren in de badkamer Offerte SLIMMER Huis Sanne Kruithoven & Peter Vlierbes Haarlem Situatie: Sanne Kruithoven en Peter Vlierbes wonen samen met hun zoon in een moderne tweeonder-een-kapwoning aan de Postelstraat 94, 1234

Nadere informatie

KIJK OP ZICHT VISUEEL FUNCTIE PROFIEL

KIJK OP ZICHT VISUEEL FUNCTIE PROFIEL 1 KIJK OP ZICHT VISUEEL FUNCTIE PROFIEL In dit document staan al mijn 'visuele functies' beschreven, zo worden de onderdelen genoemd waaruit visuele waarneming bestaat. Oftewel; de aspecten waarmee ik

Nadere informatie

Product naam: MM00585

Product naam: MM00585 Product naam: MM00585 Specificaties MM00585: Groep Spaarlamp CFL Lumen/Watt 45.00 lm/watt Levensduur 15.000u Soort Zenia Classic CFL Wattage 9W RA 82 Spanning 230V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 2700K

Nadere informatie

e-domotica toepassingsvoorbeeld: Woonkamer in- en uitschakelen

e-domotica toepassingsvoorbeeld: Woonkamer in- en uitschakelen e-domotica toepassingsvoorbeeld: Woonkamer in- en uitschakelen 2 NEDERLANDS e-domotica Woonkamer in- en uitschakelen Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Te gebruiken accessoires...2 2.0 Instellen van

Nadere informatie

Led-lampen Revolutionaire verlichting

Led-lampen Revolutionaire verlichting KOOPHULP Led-lampen Revolutionaire verlichting Led-verlichting maakt een duurzame levensstijl eenvoudig, aantrekkelijk en betaalbaarder. Led-lampen verbruiken een stuk minder energie, ze hebben een aansprekende

Nadere informatie

Kernvraag: Hoe reflecteren de. verschillende materialen licht?

Kernvraag: Hoe reflecteren de. verschillende materialen licht? Kernvraag: Hoe reflecteren de verschillende materialen licht? Naam: Groep: http://www.cma-science.nl Activiteit 1. Wat gebeurt er als er licht op een spiegel valt? 1. In dit experiment heb je een zaklamp

Nadere informatie

KOOPHULP INGEBOUWDE KEUKENVERLICHTING

KOOPHULP INGEBOUWDE KEUKENVERLICHTING KOOPHULP INGEBOUWDE KEUKENVERLICHTING Goede functionele verlichting Verlichting is belangrijk in alle keukens, zowel voor de veiligheid als het uitzicht. Goede, gelijkmatige verlichting over het hele werkblad

Nadere informatie

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort JUNG Funkmanagement De eenvoudige weg naar comfort Wees flexibel - met radiografische afstandbediening Verlichting schakelen en dimmen Zonwering Het systeem voor nieuwbouw en verbouw Sfeervolle verlichting

Nadere informatie

LED-inbouwspots. Het elegante licht in plafond, wand en vloer

LED-inbouwspots. Het elegante licht in plafond, wand en vloer LED-inbouwspots Het elegante licht in plafond, wand en vloer 920.32 938.21 936.04 Door het juiste licht komen uw ruimtes tot hun recht 929.19 Voor individuele lichtpunten LED in- en opbouwlampen voor plafond,

Nadere informatie

++Van Gloeilamp naar Ledlamp uitgave: 24-2- 2014 JS

++Van Gloeilamp naar Ledlamp uitgave: 24-2- 2014 JS ++Van Gloeilamp naar Ledlamp uitgave: 24-2- 2014 JS Het is raadzaam om over te schakelen van de gloeilamp naar de ledlamp, maar helaas is de voorlichting verre van optimaal. Aanbiedingen te over, maar

Nadere informatie

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort JUNG Funkmanagement De eenvoudige weg naar comfort Wees flexibel - met radiografische afstandbediening Het systeem voor nieuwbouw en verbouw Sfeervolle verlichting Jaloezieën en rolluiken Centrale bediening

Nadere informatie

De juiste verlichting maakt ieder moment perfect

De juiste verlichting maakt ieder moment perfect PHILIPS LED Lamp (dimbaar) 11 W (75 W) E27 WarmGlow Dimbaar De juiste verlichting maakt ieder moment perfect LED-lampen van Philips dimmen met een warme gloed en bieden een geheel nieuwe ervaring. Deze

Nadere informatie

Beste LED, beste prijs!

Beste LED, beste prijs! Beste LED, beste prijs! Warm wit licht Warm wit licht Zuinig & duurzaam Zuinig & duurzaam Levendige kleuren Levendige kleuren ? Wist je dat...... de marktomzet in LED met % gegroeid is t.o.v. vorig jaar...

Nadere informatie

VISUALS SCANDINAVIAN URBAN MODERN

VISUALS SCANDINAVIAN URBAN MODERN 1 VISUALS Visuals zijn betaalbare, artistieke, 3D interieur weergaven. Deze 'artist impression' beelden zijn niet alleen bijzonder fraai, daarnaast zijn ze amper van echt te onderscheiden. SCANDINAVIAN

Nadere informatie

Hoe moet het: gokt u ernaar of weet u het?

Hoe moet het: gokt u ernaar of weet u het? Kleine parkeergarage Kleine parkeergarages bevinden zich in woongebouwen of zakenhotels. De afmetingen van de ruimte zijn kleiner en er is geen tdurend verkeer: dat neemt toe in de ochtend en de avond

Nadere informatie

Zo installeert u een draadloos schakelsysteem

Zo installeert u een draadloos schakelsysteem elektra Zo installeert u een draadloos schakelsysteem Stap voor stap beschrijving 13.3 Klik_aan_klik_uit.indd 1 05-06-13 10:49 Wat is het? Het KlikAanKlikUit systeem bestaat uit zenders en ontvangers waarmee

Nadere informatie

Corradi. Italiaans design in buitenleven

Corradi. Italiaans design in buitenleven Corradi Italiaans design in buitenleven CORRADI Italiaans design in buitenleven Uniek design en topkwaliteit komen samen in de producten van het Italiaanse merk Corradi. De grondlegger Alberto Corradi

Nadere informatie

een slimme keuze Veel licht en toch een voordelige energiefactuur:

een slimme keuze Veel licht en toch een voordelige energiefactuur: REG Spaarlampen Spaarlampen...... een slimme keuze een slimme keuze Veel licht en toch een voordelige energiefactuur: dat lijkt een tegenspraak. Toch is dat niet zo. Vandaag is het perfect mogelijk om

Nadere informatie

1.1 De nieuwe stroom kan meer: Welkom in de toekomst

1.1 De nieuwe stroom kan meer: Welkom in de toekomst 1 Introductie 2 1.1 De nieuwe stroom kan meer: Welkom in de toekomst 1.2 digitalstrom wordt steeds leuker 4 1.3 Zo ziet de toekomst eruit met digitalstrom: Handig, kleurrijk en altijd iets nieuws 1.4 Voorbeelden

Nadere informatie

LED-inbouwspots. Zo lukt het gegarandeerd! Alle info en tips

LED-inbouwspots. Zo lukt het gegarandeerd! Alle info en tips LED-inbouwspots Zo lukt het gegarandeerd! Alle info en tips Checklist Waar moeten de lampen worden gemonteerd? In droge woonruimtes of in de badkamer met IP-bescherming. Wat is de maximale inbouwdiepte?

Nadere informatie

EUROSTAR ONZE DROOM- WAGEN. Als men een luxe Yacht voor op de weg bouwt, waarbij geen compromissen worden

EUROSTAR ONZE DROOM- WAGEN. Als men een luxe Yacht voor op de weg bouwt, waarbij geen compromissen worden EUROSTAR ONZE DROOM- WAGEN Als men een luxe Yacht voor op de weg bouwt, waarbij geen compromissen worden gedaan, dan ontstaat de KNAUS EUROSTAR. Een caravan van superlatieven. Hierin is de modernste technologie

Nadere informatie

Slim verwarmen, verlichten en ventileren

Slim verwarmen, verlichten en ventileren Offerte SLIMMER Huis Sanne Kruithoven & Peter Vlierbes Haarlem Situatie: Sanne Kruithoven en Peter Vlierbes wonen samen met hun zoon in een moderne tweeonder-een-kapwoning aan de Postelstraat 94, 1234

Nadere informatie

Besparen in stijl 17229/30/16

Besparen in stijl 17229/30/16 PHILIPS EcoMoods Wandlamp Vijver zwart Besparen in stijl De ware schoonheid van deze charmante zwarte wandlamp komt 's avonds pas echt tot zijn recht. De energiezuinige lamp, gemaakt van duurzaam materiaal,

Nadere informatie

Armaturen impressie Arno Kok Creatief Lichtadvies. Armatuur voor toilet, Q36 led module in opbouwversie.

Armaturen impressie Arno Kok Creatief Lichtadvies. Armatuur voor toilet, Q36 led module in opbouwversie. Armatuur voor toilet, Q36 led module in opbouwversie. 9W, ledconverter in wit hoogglans kunststof opbouwhuis. De ledmodule is uit 1cm dik acrylaat Armatuur voor in de woonkamer2-voudige opbouwspot met

Nadere informatie

FUNK STURING SYSTEEM OPLOSSINGEN SLV CONTROL. De slimme oplossing voor het aansturen van licht, jaloezieën en nog veel meer.

FUNK STURING SYSTEEM OPLOSSINGEN SLV CONTROL. De slimme oplossing voor het aansturen van licht, jaloezieën en nog veel meer. 786 SYSTEEM OPLOSSINGEN SLV CONTROL FUNK STURING De slimme oplossing voor het aansturen van licht, jaloezieën en nog veel meer. Licht of jaloezieën aansturen met een afstandsbediening? Schakelaar achteraf

Nadere informatie

CURSUS INTERIEURSTYLING

CURSUS INTERIEURSTYLING CURSUS INTERIEURSTYLING WWW.I-LEARNING.BE DEEL 3: VERLICHTING Inleiding Licht is één van de belangrijkste en meest onmisbare en essentiëelste element voor het functioneren en het welbehagen van de mens.

Nadere informatie

VOOR CREATIEVE INDIVIDUALISTEN: HET SLV MIX & MATCH-SYSTEEM INDOOR MIX & MATCH-SYSTEEM BIG WHITE 2018

VOOR CREATIEVE INDIVIDUALISTEN: HET SLV MIX & MATCH-SYSTEEM INDOOR MIX & MATCH-SYSTEEM BIG WHITE 2018 0038 INDOOR MIX & MATCH-SYSTEEM BIG WHITE 2018 VOOR CREATIEVE INDIVIDUALISTEN: HET SLV MIX & MATCH-SYSTEEM. Voor iedereen die van afwisseling houdt, is MIX & MATCH een slimme oplossing: met de armaturen

Nadere informatie

De juiste verlichting maakt ieder moment perfect

De juiste verlichting maakt ieder moment perfect PHILIPS LED Spot (dimbaar) 5 W (50 W) GU10 Warmwit Dimbaar De juiste verlichting maakt ieder moment perfect Philips LED-spots dimmen met een warme gloed en bieden een geheel nieuwe ervaring. Deze Philips

Nadere informatie

Protestantse gemeente Grote kerk

Protestantse gemeente Grote kerk Protestantse gemeente Grote kerk Analyse en voorlopig ontwerp door Margriet de Zwart Interieurarchitect 2017-04-21 Waterstaatskerk bouwjaar 1839-1841 Status Kerk en Rondeel rijksmonument Oude situatie:

Nadere informatie

Besparen in stijl 16351/93/16

Besparen in stijl 16351/93/16 PHILIPS EcoMoods Wandlamp Bridge antraciet Besparen in stijl Geniet van luie avonden in de tuin met deze elegante antracietkleurige wandlamp. Het warmwitte licht is uitnodigend, waardoor deze lamp ideaal

Nadere informatie

Waarom kies jij voor een TV vloerstandaard?

Waarom kies jij voor een TV vloerstandaard? Waarom kies jij een TV vloerstandaard? De tijd van beeldbuistelevisies in een televisiekast verstoppen hebben we ver achter ons gelaten. Waar we vroeger onze programma s keken op een beeldbuistelevisie,

Nadere informatie

SKENINGE KOOPHULP. railsysteem. GOED OM TE WETEN De maximale elektrische lading in één railsysteem: 3680W

SKENINGE KOOPHULP. railsysteem. GOED OM TE WETEN De maximale elektrische lading in één railsysteem: 3680W KOOPHULP SKENINGE railsysteem GOED OM TE WETEN De maximale elektrische lading in één railsysteem: 3680W VEILIGHEID Het railsysteem moet geïnstalleerd worden door een gecertificeerd elektricien. Enkel voor

Nadere informatie

Mi Light. Gebruiksaanwijzing. WiFi Module. Model nr.: ibox2

Mi Light. Gebruiksaanwijzing. WiFi Module. Model nr.: ibox2 Mi Light Gebruiksaanwijzing WiFi Module Model nr.: ibox2 Configuratie van de MiLight Wifi ibox Module Allereerst, hartelijk dank voor uw aankoop! Deze handleiding beschikt over alle informatie omtrent

Nadere informatie

Design en decoratie. Inrichting van een huis

Design en decoratie. Inrichting van een huis Design en decoratie BWI 3. Woonstijlen Ieder huis heeft een eigen woonstijl. Welke woonstijl je kiest, ligt aan jouw eigen smaak. Jouw woonstijl kan ook beïnvloed worden door onder andere woontijdschriften

Nadere informatie

Vloerlampen (0182) Waldmann vloerlamp Tycoon. Bel voor persoonlijk advies direct(0182) James Wattstraat 13-b 2809 PA Gouda

Vloerlampen (0182) Waldmann vloerlamp Tycoon. Bel voor persoonlijk advies direct(0182) James Wattstraat 13-b 2809 PA Gouda Waldmann vloerlamp Tycoon Hoogwaardige vormgeving en intelligente techniek brengen hoge lichtkwaliteit direct op de werkplekken. De flexibele staande armaturen zijn intuïtief te bedienen en bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Nadere informatie

Product naam: MM03227

Product naam: MM03227 Product naam: MM03227 Specificaties MM03227: Levensduur L90: 20000u Wattage: 0.20W Kleur: 2700K (warmwit) Lumen: 10 lm Lamp soort: Orientatielicht Lengte: Diameter: Gewicht: Spanning: 76 mm 16x65 mm 28

Nadere informatie

Infoblad LED verlichting

Infoblad LED verlichting Infoblad verlichting Dit document is bedoeld om onafhankelijke en duidelijke informatie te verschaffen en is opgesteld door Jan Linssen i.s.m. gebruikers, installateurs, docenten en iedereen die daar een

Nadere informatie

HEMNES meubelserie KOOPHULP

HEMNES meubelserie KOOPHULP KOOPHULP HEMNES meubelserie DESIGN Carina Bengs ONDERHOUD Afnemen met een vochtig doekje met een mild schoonmaakmiddel. Nadrogen met een droge doek. GOED OM TE WETEN Volg de instructies in de handleiding

Nadere informatie

Product naam: MM09934

Product naam: MM09934 Product naam: MM09934 Specificaties MM09934: Groep LED Soort Reflector AR Levensduur L90 40.000u RA 97 Wattage 0W Straalhoek 24 graden Spanning 220-240V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 2800 Warmwit Lengte

Nadere informatie

KOOPHULP SKENINGE. railsysteem. GOED OM TE WETEN De maximale elektrische lading in één railsysteem: 3680W

KOOPHULP SKENINGE. railsysteem. GOED OM TE WETEN De maximale elektrische lading in één railsysteem: 3680W KOOPHULP SKENINGE railsysteem GOED OM TE WETEN De maximale elektrische lading in één railsysteem: 3680W VEILIGHEID Het railsysteem moet geïnstalleerd worden door een gecertificeerd elektricien. Enkel voor

Nadere informatie

HANDLEIDING OUTDOOR EYE DRAADLOZE BEVEILIGINGSCAMERA

HANDLEIDING OUTDOOR EYE DRAADLOZE BEVEILIGINGSCAMERA HANDLEIDING OUTDOOR EYE DRAADLOZE BEVEILIGINGSCAMERA Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Outdoor eye app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie... 6 3. Monteren... 6 3.1 Aansluiten op vaste voeding... 7

Nadere informatie

Uitgewerkt voorbeeld Switch scène 1

Uitgewerkt voorbeeld Switch scène 1 Uitgewerkt voorbeeld Switch scène 1 Colofon 2004, Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf (OTIB), Woerden Auteur: Ideeën: Technische redactie: Eindredactie: Christel Rolink,

Nadere informatie

KOOPHULP HAVSTA. opbergserie. ONDERHOUD Hout: Schoonmaken doe je met een vochtige doek en wat mild schoonmaakmiddel. Afdrogen met een schone doek.

KOOPHULP HAVSTA. opbergserie. ONDERHOUD Hout: Schoonmaken doe je met een vochtige doek en wat mild schoonmaakmiddel. Afdrogen met een schone doek. KOOPHULP HAVSTA opbergserie ONDERHOUD Hout: Schoonmaken doe je met een vochtige doek en wat mild schoonmaakmiddel. Afdrogen met een schone doek. Glas: Schoonmaken doe je met een vochtige doek en eventueel

Nadere informatie

P E R S B E R I C H T

P E R S B E R I C H T ROYAL MIDAS van KEUCO: slim verlichtingsconcept voor de hele badkamer Met één druk op de knop het juiste licht Goede verlichting speelt een steeds belangrijkere rol en is van cruciaal belang voor een gezellige

Nadere informatie

Portable lampen (0182) Naturalight Smart lamp D20. Daylight Foldi oplaadbaar taaklamp (led) wit

Portable lampen (0182) Naturalight Smart lamp D20. Daylight Foldi oplaadbaar taaklamp (led) wit Naturalight Smart lamp D20 Naturalight Smart lamp D20 met ledverlichting (6 watt). Deze Naturalight Smart lamp D20 geeft bij een meetafstand van 30 cm, 930 lux en 300 lumen. De Smart lamp kan van kleurtemperatuur

Nadere informatie

Wonen en werken in stijl

Wonen en werken in stijl binnenkijken Wonen en werken in stijl Wat als interieurinrichting je beroep is? Dan combineer je wonen en werken, en maak je van je eigen woning een prachtig visitekaartje. Dat deden ook Harry en Peggi

Nadere informatie

HomeWizard FEATURE GUIDE

HomeWizard FEATURE GUIDE HomeWizard FEATURE GUIDE HomeWizard zorgt voor meer comfort en veiligheid in huis. Draadloze, koppelbare rookmelders geven alarm en versturen een push-bericht zodra er rook gedetecteerd wordt. De HomeWizard

Nadere informatie

Een sfeervol interieur in het nieuwe jaar. Door Elroy van Duijvenbode Interieurontwerper

Een sfeervol interieur in het nieuwe jaar. Door Elroy van Duijvenbode Interieurontwerper Een sfeervol interieur in het nieuwe jaar Door Elroy van Duijvenbode Interieurontwerper Leuk dat jij ook na kerst nog dat gezellige knusse en sfeervolle gevoel wilt vasthouden in je huis. In dit e- book

Nadere informatie

ID INTERIEUR DESIGN BY NICOLE & FLEUR PROJECT WERKHOVEN

ID INTERIEUR DESIGN BY NICOLE & FLEUR PROJECT WERKHOVEN INTERIEUR DESIGN BY NICOLE & FLEUR PROJECT WERKHOVEN PROJECT WERKHOVEN Onze opdrachtgevers uit Werkhoven waren anderhalf jaar geleden toe aan een nieuw interieur. Toen ze de trap en het toilet zelf naar

Nadere informatie

endless light led lighting for professionals

endless light led lighting for professionals endless light led lighting for professionals endless light led lighting for professionals Editie II Colofon endless light IdFrm B.V. Hempenserweg 23 8935BC Leeuwarden Nederland Telefoon: +(31)(0)58 215

Nadere informatie

KOOPHULP SKENINGE. railsysteem. GOED OM TE WETEN De maximale elektrische lading in één railsysteem: 3680W

KOOPHULP SKENINGE. railsysteem. GOED OM TE WETEN De maximale elektrische lading in één railsysteem: 3680W KOOPHULP SKENINGE railsysteem GOED OM TE WETEN De maximale elektrische lading in één railsysteem: 3680W VEILIGHEID Het railsysteem moet geïnstalleerd worden door een gecertificeerd elektricien. Enkel voor

Nadere informatie

KOOPHULP. Railsysteem. GOED OM TE WETEN De maximale elektrische lading in één railsysteem: 3680W

KOOPHULP. Railsysteem. GOED OM TE WETEN De maximale elektrische lading in één railsysteem: 3680W KOOPHULP SKENINGE Railsysteem GOED OM TE WETEN De maximale elektrische lading in één railsysteem: 3680W Veiligheid Het railsysteem moet geïnstalleerd worden door een gecertificeerd elektricien. Enkel voor

Nadere informatie

HANDLEIDING CASAMBI BESTURINGSSYSTEEM

HANDLEIDING CASAMBI BESTURINGSSYSTEEM HANDLEIDING CASAMBI BESTURINGSSYSTEEM LET OP Gaat u een LED-lamp van DYDELL installeren? Verwijder dan eerst de (eventuele) muurdimmer en vervang deze door een aan/ uit-schakelaar. Muurdimmers zijn gemaakt

Nadere informatie

KOOPHULP SKENINGE. railsysteem. GOED OM TE WETEN De maximale elektrische lading in één railsysteem: 3680W

KOOPHULP SKENINGE. railsysteem. GOED OM TE WETEN De maximale elektrische lading in één railsysteem: 3680W KOOPHULP SKENINGE railsysteem GOED OM TE WETEN De maximale elektrische lading in één railsysteem: 3680W VEILIGHEID Het railsysteem moet geïnstalleerd worden door een gecertificeerd elektricien. Enkel voor

Nadere informatie

HI PHILIPS. De Philips Hue creëert licht met meer dan 16 miljoen kleuren, 15 duizend branduren en 8O% minder energieverbruik.

HI PHILIPS. De Philips Hue creëert licht met meer dan 16 miljoen kleuren, 15 duizend branduren en 8O% minder energieverbruik. 02 ~ 12 OF NICE STUFF HI PHILIPS De Philips Hue creëert licht met meer dan 16 miljoen kleuren, 15 duizend branduren en 8O% minder energieverbruik. WORKSHOP VOOR BEELD EN TEKST ~ THEO-BERT POT WWW.THE NICE

Nadere informatie

Draadloos schakelen met Xcomfort

Draadloos schakelen met Xcomfort Draadloos schakelen met Xcomfort Wonen in luxe en comfort www.draadloosschakelen.nl Uw droomhuis, uw thuis In uw droomhuis vindt u rust, ontspanning, geborgenheid en sfeer. U woont en leeft er comfortabel,

Nadere informatie

Waarom infrarood de juiste keuze is 5 redenen om te kiezen voor infraroodverwarming.

Waarom infrarood de juiste keuze is 5 redenen om te kiezen voor infraroodverwarming. Waarom infrarood de juiste keuze is 5 redenen om te kiezen voor infraroodverwarming. 5 redenen Waarom infraroodverwarming de juiste keuze is Steeds meer mensen kiezen voor infraroodverwarming. Dat is niet

Nadere informatie

Veilig op vakantie door slim verlichten

Veilig op vakantie door slim verlichten Offerte SLIMMER Huis Sanne Kruithoven & Peter Vlierbes Haarlem Situatie: Sanne Kruithoven en Peter Vlierbes wonen samen met hun zoon in een moderne tweeonder-een-kapwoning aan de Postelstraat 94, 1234

Nadere informatie

Uw slimme woning Zo magisch kan huisbesturing zijn!

Uw slimme woning Zo magisch kan huisbesturing zijn! Uw slimme woning Zo magisch kan huisbesturing zijn! Busch-free@home Herkent u dat? U stapt s ochtends vroeg de deur uit en ziet dat er nog een lamp aanstaat, vergeten uit te zetten.. Uiteraard gaat u toch

Nadere informatie

Productfotografie in je eigen thuisstudio

Productfotografie in je eigen thuisstudio Productfotografie in je eigen thuisstudio Kenneth Verburg De feestdagen zitten er weer aan te komen en dus vallen er wekelijks tientallen folders met aanbiedingen door de brievenbus waarin de laatste producten

Nadere informatie