Nieuwsbrief Canadaplein & Cultuurpartners. Bruisende binnenstad CANADAPLEIN HOE HET BEGON WAT VERANDERT ER? Nr.1, maart 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Canadaplein & Cultuurpartners. Bruisende binnenstad CANADAPLEIN HOE HET BEGON WAT VERANDERT ER? Nr.1, maart 2012"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Canadaplein & Cultuurpartners Nr.1, maart 2012 Bruisende binnenstad Er gebeurt van alles op en aan het Canadaplein. Het plein krijgt een make-over, theater De Vest en het Stedelijk Museum Alkmaar worden gemoderniseerd en de Grote Sint Laurenskerk verandert mee met z n tijd door verschillende aanpassingen. Met deze nieuwsbrief Canadaplein en Cultuurpartners blijft u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van het plein en de gemeentelijke cultuurpartners. Cultuurwethouder Anjo van de Ven (OPA): Ik vind cultuur erg belangrijk voor Alkmaar en de regio. Met het vernieuwen van het Canadaplein hebben we er in 2013 weer een parel bij in de binnenstad. Het plein wordt - meer dan nu - een gezellig plein waar cultuur en erfgoed samenkomen. Samen met de modernisering van het Stedelijk Museum, De Vest en aanpassingen in het interieur van de Grote Sint Laurenskerk vormt het plein straks een nieuw bruisend deel van het centrum. Ook hopen we onze kansen te vergroten op het winnen van de titel Beste Binnenstad Ik wens u veel lees plezier met deze eerste nieuwsbrief. CANADAPLEIN HOE HET BEGON Het gebruik van het Canadaplein kan beter. Dat gevoel leefde bij veel inwoners en bezoekers van de aan het plein grenzende instellingen. Raadslid Ben Bijl van de Onafhankelijke Partij Alkmaar nam het initiatief voor een andere invulling van het Canadaplein. Daarop organiseerde wethouder Anjo van de Ven in oktober 2011 een kick-off bijeenkomst, waarbij behalve Bijl ook de directeuren van de instellingen aan het Canadaplein en belangstellende deskundigen aanwezig waren. Tijdens deze sessie benoemde iedereen wat beter zou kunnen aan het plein. Deze verbeterpunten vormden de input voor het Programma van Eisen, waarin staat waaraan het Canadaplein in de jaren 60 met op de achtergrond zwembad de Overdekte Eén van de ideeën uit de kick-off nieuwe ontwerp van het plein moet voldoen. WAT VERANDERT ER? Om meer ruimte te geven aan bezoekers van openluchtfestivals zoals Zomer op het Plein, verdwijnt het niveauverschil. Ook de ingang van de fietsenstalling neemt minder ruimte in beslag. Het plein krijgt afwisselende sferen, zodat het voor iedereen een fijne plek is om even neer te strijken. Zo komen er meer bomen en misschien een fontein als sfeermaker. Om het fietsverkeer over en langs het plein tegen te gaan worden maatregelen getroffen: het Canadaplein moet vriendelijker voor voetgangers worden.

2 Zomer op het Plein barst los op 24 juni. Houd in de gaten voor het programma! Het is nu vaak lastig te zien welke instellingen zich aan het plein bevinden. Daarom ondergaan de gevels en entrees een metamorfose. De ingang van de Grote Sint Laurenskerk aan de zijde van het Canadaplein wordt nu bijna nooit gebruikt. Hierdoor staat de kerk wat afzijdig van het plein. Dit verandert door deze ingang voor dagelijks bezoek open te stellen. Behalve het aanpakken van de gevels van de culturele instellingen wil de gemeente ook de uitstraling van de gevels van de winkels en woningen verbeteren. Samen met de eigenaren bekijkt de gemeente wat mogelijk is. BEWONERS EN ONDERNEMERS Omwonenden en ondernemers zijn gekend in de plannen voor het Canadaplein. Zo heeft de vereniging van bewoners rond de Grote Sint Laurenskerk de mogelijkheid gekregen vooraf haar mening te geven over het Programma van Eisen. Door regelmatig nieuwsbrieven uit te brengen, blijven de bewoners van het noordwestelijke deel van het centrum op de hoogte. Dat geldt ook voor ondernemers. Half januari heeft het college van burgemeester en wethouders het definitieve Programma van Eisen goedgekeurd. Momenteel bereidt de gemeente een eerste Planning Ontwerp Canadaplein klaar maart 2012 Start participatie maart 2012 Besluit gemeenteraad april 2012 Start sponsoring mei 2012 Aanbesteding vierde kwartaal 2012 Canadaplein gereed voorjaar 2013 schetsontwerp van het Canadaplein voor. Dit ontwerp wordt besproken met omwonenden en andere direct betrokkenen. Geschiedenis Canadaplein Het Canadaplein heeft een veelbewogen geschiedenis. Als plein aan de rand van de kerk heeft het vol gestaan met zeventiende en achttiende eeuwse bebouwing en met restanten van middeleeuwse kloosters. De linker afbeelding geeft daar een beeld van. Die restanten werden in de negentiende eeuw vervangen door onder meer het Burgerweeshuis. Dat gebouw heeft midden op het Canadaplein gestaan, vlak voor de bibliotheek. Na grootschalige afbraak in de jaren zestig ontstond een groot plein, dat het huidige Canadaplein en de Paardenmarkt omvatte, nog zonder De Vest. Op de foto, uit de jaren zeventig, met allemaal bussen voor de bezoekers van de Kaasmarkt is dat te zien. Na de bouw van De Vest en de overige instellingen is het huidige plein ontstaan.

3 Theater De Vest STRAKS GENIETEN IN MODERN THEATER DE VEST De Alkmaarse gemeenteraad heeft begin februari groen licht gegeven om De Vest te moderniseren. De modernisering kost 4,4 miljoen euro en is in tweeën geknipt; de eerste fase start al deze zomer. Dan worden vooral de vergaderruimten aan de voorzijde aangepakt. In de zomer van 2013 vindt de Speciale aanbieding voor omwonenden Wie beweert dat vrouwen geen humor hebben, komt bedrogen uit bij de nieuwe voorstelling Wil je in ons groepje? van C3. Het cabaretduo Mike Boddé en Onno Innemee krijgt gezelschap van Jelka van Houten. Zin in een muzikaal, fysiek, theatraal avondje uit op zaterdag 17 maart? Vergeet deze nieuwsbrief niet, want op vertoon hiervan ontvangt u aan de kassa van Theater De Vest maar liefst 50% korting. Een kaartje kost dan slechts 10,50. Kijk voor meer informatie op tweede fase plaats: de verbouwing van de Grote Zaal. Deze knip is gemaakt, omdat bezoekers en artiesten dan het minste hinder ondervinden. Zo kunt u voor een volwaardig theaterseizoen in De Vest terecht. Cultuurwethouder Anjo van de Ven (OPA) en directeur van De Vest Peter Blaauboer zijn blij met de voorgenomen plannen. MEEGEVALLEN Van de Ven: Ik ben zeer te spreken over de verbouwplannen. Het is me alles meegevallen wat er binnen het budget allemaal gedaan kan worden. Dankzij deze aanpassingen kunnen theaterbezoekers de komende 15 jaar weer genieten van voorstellingen in een modern theater De Vest. PORTEMONNEELOZE PAUZE We gaan ook de service in de pauzes verbeteren, vertelt Blaauboer. Dit doen we door de foyers in te richten voor de portemonneeloze pauze. Dat betekent dat je drankje in de pauze gratis is. Zo blijft er meer tijd over om van de pauze te genieten. Daarnaast maken we de foyers comfortabeler, met meer en prettiger meubilair, zachter licht en meer sfeer. BESTE BINNENSTAD 2013 Het gemeentebestuur heeft gekozen voor een gefaseerde aanpak, om daarmee de kansen te vergroten op het winnen van de titel Beste Binnenstad Na de zomer is de verbouwing van de voorkant van De Vest klaar. De verbouwing van de Grote Zaal in de zomer van 2013 is niet zichtbaar vanaf het plein en heeft dus geen invloed op de wedstrijd, aldus Van de Ven.

4 STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR OP WEG NAAR EEN VERNIEUWD STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR De modernisering van het Stedelijk Museum Alkmaar is inmiddels van start gegaan. Waarom moderniseren? Directeur Lidewij de Koekkoek licht toe: De huidige museuminrichting is meer dan 10 jaar oud. Ze is vrij statisch van opzet. De museumbezoeker van nu stelt andere eisen: meer beleving, interactie en afwisseling. Ook komen onze topstukken in de huidige opstelling onvoldoende tot hun recht. Dat is zonde. FEESTELIJKE HEROPENING In de zomer voert het museum de eerste fase Het Museum Draait Door Het Museum Draait Door! Stedelijk Museum Alkmaar presenteert van 17 tot en met 25 maart Het Museum Draait Door!, een week vol bijzondere evenementen en concerten. Van eenmalige optredens van sopraan Lenneke Ruiten en Regionaal Jeugdorkest Artiance tot een toverlantaarnvoorstelling en een van de modernisering uit: een nieuwe transparante gevel, de herinrichting van het entreegebied met de balie, de museumwinkel en een cultuurcafé en de realisatie van de eerste twee museumzalen: Victorie! Het beleg van Alkmaar in 1573 en De Gouden Eeuw van Alkmaar. Omdat de werkzaamheden te veel overlast geven, sluit het museum voor een beperkte periode zijn deuren: van 4 juni tot begin oktober Van 6 tot 8 oktober 2012 vindt de heropening plaats tijdens een lang feestweekend. De modernisering levert naar verwachting meer bezoekers op en een hernieuwde waardering voor de collectie en presentaties van het museum. benefietveiling. Met deze benefietweek - alle inkomsten komen ten goede aan de modernisering van het museum - neemt Stedelijk Museum Alkmaar samen met de bezoekers symbolisch afscheid van het oude museum. Een unieke kans om nog één keer een evenement bij te wonen in de industriële betonnen ruimte, waar onder meer de tentoonstellingen Ringers, Prachtig Portret en Sesamstraat plaatsvonden. INFORMATIE? In de foyer van het museum kunt u de ontwerptekeningen van de nieuwe zalen inzien en worden de verschillende fases van de modernisering uitgelegd. Verder kunt u zich via opgeven voor een digitale nieuwsbrief, die u regelmatig informeert over alle museumzaken. Volg ons op stedelijkmuseumalkmaar. In de periode juni t/m september 2012 is het museum op verschillende plekken in de stad aanwezig: van mini-expo s op bijzondere locaties tot aan enkele ludieke acties! Ook deze worden van te voren aangekondigd. Dit is een uitgave van de gemeente Alkmaar Foto s: Fotostudio Wick Natzijl, Erna Faust, Regionaal Archief en Mike Bink Informatie gemeente Alkmaar Voor het theater en het museum: Team Projectondersteuning Telefoon: teamprojectondersteuning@alkmaar.nl Voor het plein en de kerk: Gert van Kleef Telefoon: gvankleef@alkmaar.nl Oplage: 1000

5 GROTE SINT LAURENSKERK HOE HET BEGON Sinds 1 juli 2011 exploiteert theater De Vest de Grote Sint Laurenskerk. Dit was voor burgemeester en wethouders aanleiding om een visie te ontwikkelen over het gebruik van de kerk. Zij vinden dat de kerk momenteel onvoldoende de huiskamer van de regio Alkmaar is. Ideaalplaatje zou zijn als toeristen, Alkmaarders en inwoners uit de regio de kerk regelmatig bezoeken én als verenigingen en culturele partners de kerk volop gebruiken. Daarom wil de gemeente de kerk vaker openstellen. Daarnaast is het mogelijk om de kerk commercieel te huren. Met deze inkomsten kan de gemeente deels voorzien in de kosten die het beheren van de monumentale Grote Sint Laurenskerk met zich meebrengen. Om bovenstaand plaatje te verwezenlijken, is het nodig dat de kerk een andere inrichting krijgt. Een inrichting waarmee bezoekers enerzijds worden verleid naar de kerk te komen en daar ook langere tijd door te brengen. Anderzijds een inrichting die culturele activiteiten en commerciële verhuur mogelijk maakt. Maar hoe kun je deze verschillende functies vatten in één kerkgebouw? Het college van burgemeester en wethouders Planning Opstellen totaal-concept april 2012 Schetsontwerp totaal-concept mei 2012 Definitief ontwerp totaal-concept najaar 2012 Vernieuwd interieur gereed voorjaar 2013 heeft inmiddels groen licht gegeven voor het opstellen van een Masterplan voor de Grote Sint Laurenskerk. In dit plan komt te staan aan welke eisen de inrichting van de kerk moet voldoen en hoe het interieur er uiteindelijk uitziet. UITGANGSPUNTEN Voorbeelden van de uitgangspunten die in het Masterplan staan, zijn: verbeteren van de sfeer van het kerkcafé en ruimere openingstijden hiervan, een permanente tentoonstelling, goede verwarming en vaker openstellen van de kerkingang aan het Canadaplein. Voor bezoekers aan het interieur van de kerk is deze entree de meest voor de hand liggende. Ook sluit de kerk dan beter aan op het vernieuwde Canadaplein, het cultuurplein

6 Schatten Wist u dat de Grote Sint Laurenskerk een aantal bijzondere schatten bezit? Het belangrijkste is de gewelfschildering Het Laatste Oordeel van Jacob Cornelisz van Oostsanen uit het begin van de zestiende eeuw. Koningin Beatrix heeft deze schildering na een jarenlange restauratie op 8 oktober 2011 onthuld. Ook de twee orgels zijn bijzonder. Het Van Covelensorgel in de kooromgang is het oudste nog bespeelbare orgel in Nederland. Het orgel aan de westzijde is gebouwd door de beroemde orgelbouwer Hagerbeer en daarna gerestaureerd door de al even beroemde Schnitger. De orgelkasten zijn beschilderd door de beroemde 17e-eeuwse Alkmaarse schilder Caesar van Everdingen. Bovenin bevindt zich een schildering van Romeyn de Hooghe uit Een derde schat is het drieluik van Pauline Bakker met voorstellingen van het Alkmaars Ontzet. De Alkmaarse burgerij heeft dit indrukwekkende drieluik aangeboden bij het 750-jarig bestaan van de stad. De rijke geschiedenis en de vele kunstschatten van de kerk worden in het nieuwe interieur in de schijnwerpers gezet. Denk hierbij aan audiovisuele presentaties en een aantrekkelijke permanente tentoonstelling. van Alkmaar. Als er veel bezoekers tegelijkertijd komen, zoals bij beurzen, blijft de huidige grotere ingang in gebruik. Bovendien sluit het Masterplan nauw aan op de nieuwe indeling en presentatie van het Stedelijk Museum. VEEL HULP VOOR DE KERK Veel instellingen en verenigingen dragen bij aan het voortbestaan van de kerk. Zo is de eigenaar, de Stichting tot Behoud van Monumentale Kerken in Alkmaar, belast met restauratie en onderhoud van het monument. Het bestuur van deze stichting, waarin ook de gemeente Alkmaar deelneemt, probeert hiervoor middelen te verzamelen. De Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk vergroot het draagvlak voor het monument onder de bewoners van de Alkmaarse regio en zamelt geld in voor nieuwe investeringen, zoals de geluidsinstallatie en de verlichting van het gewelf. Ook de vrijwilligers van de Grote Sint Laurenskerk zijn onmisbaar voor het openstellen en open houden van de kerk. Zij zijn een belangrijke factor voor de toegangsfaciliteiten, het kerkcafé en de algemene organisatie en treden op als gids voor (internationale) gezelschappen. Natuurlijk is er ook betaald personeel. Dat zijn de medewerkers van de Grote Sint Laurenskerk zelf en de medewerkers van De Vest die bij topdrukte invallen de stadsorganist en de beiaardier. Koningin Beatrix onthult de gewelfschildering Het Laatste Oordeel van Van Oostsanen

Nieuwsbrief Canadaplein & Cultuurpartners. Bruisende binnenstad. Nieuw Canadaplein stap dichterbij. Planning. Walk of Culture. Nr.

Nieuwsbrief Canadaplein & Cultuurpartners. Bruisende binnenstad. Nieuw Canadaplein stap dichterbij. Planning. Walk of Culture. Nr. Nieuwsbrief Canadaplein & Cultuurpartners Nr.2, mei 2012 Bruisende binnenstad Er gebeurt van alles op en aan het Canadaplein. Het plein krijgt een make-over, theater De Vest en het Stedelijk Museum Alkmaar

Nadere informatie

VOORTGEZET ONDERWIJS

VOORTGEZET ONDERWIJS VOORTGEZET ONDERWIJS STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR Stedelijk Museum Alkmaar is hét geheugen van de stad Alkmaar en een vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en kunst van Alkmaar en omgeving wil beleven

Nadere informatie

PRIMAIR ONDERWIJS

PRIMAIR ONDERWIJS PRIMAIR ONDERWIJS STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR Stedelijk Museum Alkmaar is hét geheugen van de stad Alkmaar en een vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en kunst van Alkmaar en omgeving wil beleven

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Goudse Rembrandts bekend!

Goudse Rembrandts bekend! PERSBERICHT 17 juli 2014 Goudse Rembrandts bekend! De jury (directeur Museum Gouda, Gerard de Kleijn) heeft ruim honderd tekeningen en schilderwerken ontvangen voor de tekenwedstrijd: Wie is de beste Rembrandt

Nadere informatie

ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING

ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING Bent u op zoek naar een prachtige en authentieke locatie voor een zakelijk evenement, een culturele bijeenkomst of een feestje? Dan zit u bij Museum Speelklok

Nadere informatie

De toekomst van het stadhuis

De toekomst van het stadhuis De toekomst van het stadhuis Resultaten peiling EnschedePanel 13 januari 2012 1. Achtergrond In 2001 heeft de gemeente Enschede het stadskantoor aan de Hengelosestraat in gebruik genomen. Sinds die tijd

Nadere informatie

Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof, plek van cultuur en ontmoeting

Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof, plek van cultuur en ontmoeting Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof, plek van cultuur en ontmoeting In deze notitie worden de verbouwingsplannen van de Agnietenhof toegelicht. Het is bedoeld om, na de beeldvormende avond van afgelopen

Nadere informatie

Schouwburg de Kampanje Den Helder

Schouwburg de Kampanje Den Helder Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners Inzending Arie Keppler Prijs 016 SCHOUWBURG DE KAMPANJE DEN HELDER INTRODUCTIE EEN MARITIEM ENSEMBLE Schouwburg De Kampanje

Nadere informatie

Wat wordt de toekomst van het Arsenaal en de Infirmerie?

Wat wordt de toekomst van het Arsenaal en de Infirmerie? Wat wordt de toekomst van het Arsenaal en de Infirmerie? Arsenaal Infirmerie Nieuwe kansen! Het Arsenaal staat leeg, de Infirmerie komt leeg. Nieuwe kansen voor het toekomstig gebruik van deze markante

Nadere informatie

Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden

Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden Boekenweek Quiz 16 t/m 24 maart 2013 In het kader van de Boekenweek hebben wij deze quiz voor u samengesteld. Leer meer over de Gouden Eeuw van Alkmaar aan de hand van

Nadere informatie

Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP. Nieuwe Kadekwartier Arnhem

Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP. Nieuwe Kadekwartier Arnhem Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP Nieuwe Kadekwartier Arnhem ALGEMEEN Nieuwe Kadekwartier Een nieuwe woonwijk in wording! Links en rechts van de recent vernieuwde Westervoortsedijk verrijst de komende

Nadere informatie

bruisende binnenstad gemeenteraad gaat akkoord met uitwerking masterplan grote sint laurenskerk VerwarmiNg

bruisende binnenstad gemeenteraad gaat akkoord met uitwerking masterplan grote sint laurenskerk VerwarmiNg Nieuwsbrief Canadaplein & Cultuurpartners Nr.3, maart 2013 Bruisende binnenstad Het Canadaplein is het culturele hart van Alkmaar met een groot aantal activiteiten die elkaar versterken en veel bezoekers

Nadere informatie

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017 Hart voor Emmeloord Verslag van stadscafé op 23 mei 2017 Eindrapportage 24 mei 2017 Samenvatting en conclusie Inwoners van Emmeloord reageerden positief op het laatste ontwerp voor het stadshart dat in

Nadere informatie

STICHTING INTERNATIONAAL SCHNITGER ORGELCONCOURS

STICHTING INTERNATIONAAL SCHNITGER ORGELCONCOURS STICHTING INTERNATIONAAL SCHNITGER ORGELCONCOURS FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 1 1. Inleiding De Stichting Internationaal Schnitger Orgelconcours is opgericht in 1991 en stelt zich ten doel om muzikale evenementen

Nadere informatie

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum.

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum. 2 INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het museum. In dit werkboekje

Nadere informatie

Beleidsplan. Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk 2013-2018

Beleidsplan. Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk 2013-2018 Beleidsplan Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk 2013-2018 1 1. Inleiding Pagina 3 2. Doelstellingen 3 3. Collectie 4 4. Tentoonstellingen 4 5. Organisatie 5 6. Samenvatting 6 2 1. INLEIDING Voor u ligt

Nadere informatie

HET AANVALSPLAN BINNENSTAD

HET AANVALSPLAN BINNENSTAD HET AANVALSPLAN BINNENSTAD Hoe Doetinchem de binnenstad weer teruggeeft aan inwoners en ondernemers Aan de Oude IJssel in Doetinchem zitten mensen tegenwoordig onderuitgezakt in een strandstoel met hun

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 Chaam 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Vanavond 1. Welkom Maikel Veroude / wethouder Corry Janssen-Janssen 2. Inleiding Maikel Veroude/Pieter Geerts

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

Huizen. Extra bergzolder. Perfect afgewerkt. Dakterras op het zuiden. Drie Slaapkamers. Ligging nabij snelwegen. Leenderweg 292 A, 5644 AE Eindhoven

Huizen. Extra bergzolder. Perfect afgewerkt. Dakterras op het zuiden. Drie Slaapkamers. Ligging nabij snelwegen. Leenderweg 292 A, 5644 AE Eindhoven Huizen vanhendriks Leenderweg 292 A, 5644 AE Eindhoven Perfect afgewerkt Dakterras op het zuiden Drie Slaapkamers Extra bergzolder Ligging nabij snelwegen H51 H51 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Jaarbeurs van de toekomst

Jaarbeurs van de toekomst Jaarbeurs van de toekomst Herontwikkeling Jaarbeursterrein De herontwikkeling van het Jaarbeursterrein is in 2015 gestart en zal doorlopen tot minimaal 2026. Belangrijk uitgangspunt is dat Jaarbeurs haar

Nadere informatie

Gemeenteraad Rotterdam beslist: Museum van de toekomst

Gemeenteraad Rotterdam beslist: Museum van de toekomst 21 december 2018, 12:31 (CET) Gemeenteraad Rotterdam beslist: Museum van de toekomst Rotterdam, 21-12-2018: De Rotterdamse gemeenteraad heeft afgelopen nacht besloten om Museum Boijmans Van Beuningen ambitieus

Nadere informatie

Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage

Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage Koningin Wilhelminalaan 2 Leidschendam Postbus 905 2270 AX Voorburg Telefoon 14 070 Fax (070) 320 13 02 www.leidschendam-voorburg.nl info@leidschendam-voorburg.nl

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Zaanstad

Profielschets Burgemeester van Zaanstad Profielschets Burgemeester van Zaanstad ZAANSTAD IS een stad met meer dan 152 000 inwoners. In de loop der eeuwen zijn vele duizenden mensen van heinde en verre naar de Zaanstreek toe gekomen. De Russische

Nadere informatie

Interieur nieuwe depots Portugese Synagoge Amsterdam

Interieur nieuwe depots Portugese Synagoge Amsterdam Interieur nieuwe depots Portugese Synagoge Amsterdam KOSSMANN.DEJONG De Ruyterkade 107 1011 AB Amsterdam info@kossmanndejong.nl Bezoeker bekijkt het textieldepot met toramantels, torakronen en siertorens.

Nadere informatie

APRIL // 2018 VoortganG nieuwbouw Gemeentewerf en Milieustraat vecteezy.com GROEN EN MODERN Nieuwbouw voor verouderde gemeentewerf en afvalbrengstatio

APRIL // 2018 VoortganG nieuwbouw Gemeentewerf en Milieustraat vecteezy.com GROEN EN MODERN Nieuwbouw voor verouderde gemeentewerf en afvalbrengstatio APRIL // 2018 VoortganG nieuwbouw Gemeentewerf en Milieustraat vecteezy.com GROEN EN MODERN Nieuwbouw voor verouderde gemeentewerf en afvalbrengstation in Papendrecht De gemeentewerf en het afvalbrengstation

Nadere informatie

de culturele historie van Haarlem

de culturele historie van Haarlem de culturele historie van Haarlem Ervaar de culturele historie van Haarlem Philharmonie & Stadsschouwburg Haarlem: twee unieke locaties onder één zakelijke paraplu. In het mooie oude Haarlem vindt u twee

Nadere informatie

Renovatieproject DE BATELLERIE

Renovatieproject DE BATELLERIE Renovatieproject DE BATELLERIE 2000 Antwerpen, Falconplein 14 1. de Stad Antwerpen Antwerpen wordt wel eens de beste kleine grootstad van Noord-Europa genoemd en is met de combinatie van één van Europa

Nadere informatie

Column. De heropening in 2014 Bij de start van de bouw is genoemd dat het museum medio 2014 zou worden heropend. Eind december is de openingsdatum

Column. De heropening in 2014 Bij de start van de bouw is genoemd dat het museum medio 2014 zou worden heropend. Eind december is de openingsdatum Berichten Column Victor Moussault Het Mauritshuis bouwt aan de toekomst De heropening in 2014 Bij de start van de bouw is genoemd dat het museum medio 2014 zou worden heropend. Eind december is de openingsdatum

Nadere informatie

MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH. BiermanHenketarchitecten

MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH. BiermanHenketarchitecten 2013 MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH BiermanHenketarchitecten Ontwerp 2005-2008 Oplevering 2012 Opening 24 mei 2013 Architect Bierman Henket architecten Opdrachtgever Provincie Noord-Brabant (Het Noordbrabants

Nadere informatie

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Overzichtstekening 9 8 7 6 5 4 3 2 1 verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Wat vooraf ging... Waarom herinrichting Centrum? In juni 2012 heeft de gemeenteraad de notitie 'Op weg naar een leefbaar

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

Programma. 1. 1. Welkom 19:30-19:40. 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50. 3. Unibail-Rodamco 19:50-20:30

Programma. 1. 1. Welkom 19:30-19:40. 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50. 3. Unibail-Rodamco 19:50-20:30 Unibail-Rodamco Upgrade Kick-off Stadshart meeting Zoetermeer Gemeente Zoetermeer Programma 1. 1. Welkom 19:30-19:40 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50 Sfeervolle en bruisende binnenstad Achtergrond

Nadere informatie

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Meest gewaardeerd Veel evenementen die zeer divers zijn (SP Stijn Vat) Grootste wens Meer

Nadere informatie

PROJECTPLAN Permanente digitale expositie Grote Sint Laurens Kerk

PROJECTPLAN Permanente digitale expositie Grote Sint Laurens Kerk PROJECTPLAN Permanente digitale expositie Grote Sint Laurens Kerk KUNST EN GESCHIEDENIS VAN GROTE SINT LAURENSKERK TOEGANKELIJK MAKEN De Grote Sint Laurenskerk viert in 2018 haar 500-jarig bestaan. Deze

Nadere informatie

Amsterdam DNA is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam

Amsterdam DNA is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam Museum. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het

Nadere informatie

Nieuwe Kerk. Concerten Huwelijken Lezingen Recepties Uitvaarten

Nieuwe Kerk. Concerten Huwelijken Lezingen Recepties Uitvaarten Nieuwe Kerk Concerten Huwelijken Lezingen Recepties Uitvaarten Geschiedenis van de Nieuwe Kerk In 1645 schreef het gemeentebestuur van de stad Haarlem een besloten ontwerpwedstrijd uit voor een nieuw te

Nadere informatie

Verslag. Gebiedsschouw De Slinger

Verslag. Gebiedsschouw De Slinger Verslag Gebiedsschouw De Slinger Dat um /tij d Pl aats Re ferentie Projec tnum mer 90934 16 januari 2010/10.00 uur-12.30 uur Houten kmu/nkl/v/09.295 Aanleiding van de wijkschouw: De heer Mulder heet als

Nadere informatie

LOCATIES TE HUUR AMSTERDAM

LOCATIES TE HUUR AMSTERDAM Stedelijk Museum LOCATIES TE HUUR Dan Flavin, untitled (to Piet Mondrian through his preferred colors, red, yellow and blue) en untitled (to Piet Mondrian who lacked green) 2, 1986. 2013 Stephen Flavin/Artists

Nadere informatie

Leonarduskerk. Onderzoeksresultaten TIPMooiLaarbeek.nl

Leonarduskerk. Onderzoeksresultaten TIPMooiLaarbeek.nl Leonarduskerk Onderzoeksresultaten TIPMooiLaarbeek.nl Leonarduskerk De Leonarduskerk staat al ruim één jaar leeg. In welke mate ben je het (on)eens met de volgende stelling. 50% 45% 40% 35% 30% 25% 20%

Nadere informatie

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125 verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode 68 blauwe 62 foyer 75-150 café 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink Podium voor ontmoeting evenementenlocatie centrum apeldoorn Ieder

Nadere informatie

Meest Gastvrije Stad 2010

Meest Gastvrije Stad 2010 Meest Gastvrije 200 Colofon Samensteller: Lennert Rietveld Van Spronsen partners horeca-advies Herenweg 83 2362 EJ Warmond T: 07-548867 E: lennertrietveld@spronsen.com W: www.spronsen.com In samenwerking

Nadere informatie

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel Weyknieuws 6E JAARGANG, NO.1, MAART 2009 NIEUWSBRIEF VAN DE WASSENAARSE BUURTVERENIGING BURGWEY HANDIGE ADRESSEN: Secretariaat: Prinsenweg 64 2242 EJ Wassenaar 070 5146492 info@burgwey.nl Contributie:

Nadere informatie

Toezegging voor herinrichting Markt

Toezegging voor herinrichting Markt Herinrichting Markt Prinsenbeek Nieuwsbrief maart 2017 Gemeente en werkgroep sturen aan op snel en gedegen proces Toezegging voor herinrichting Markt Door Werkgroep Markt Prinsenbeek (WMP) PRINSENBEEK

Nadere informatie

Sint-Joriskerk Amersfoort. een locatie met sfeer en allure. voor concerten, lezingen, congressen, recepties, trouwen en nog veel meer

Sint-Joriskerk Amersfoort. een locatie met sfeer en allure. voor concerten, lezingen, congressen, recepties, trouwen en nog veel meer Sint-Joriskerk Amersfoort een locatie met sfeer en allure voor concerten, lezingen, congressen, recepties, trouwen en nog veel meer Sint-Joriskerk De Hof, één van de pleinen in de binnenstad, wordt gedomineerd

Nadere informatie

CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL

CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL 13/14/15/16 JAN 2016 GRONINGEN NL CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL PETER DEN OUDSTEN, BURGEMEESTER GRONINGEN ONDERNEMERSCLUB EUROSONIC NOORDERSLAG 2016 WWW.EUROSONIC-NOORDERSLAG.NL

Nadere informatie

Beleidsplan Versie maart 2018

Beleidsplan Versie maart 2018 Beleidsplan 2017-18 Versie maart 2018 Inhoud 1 Voorwoord 2 De doelstelling: Visie en Missie 3 Speerpunten / doelen 2018 en vooruitblik 4 Behaalde resultaten 2017 5 Ambities 2018 en verder 6 Concrete acties

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 3 januari Geachte aanwezigen,

Nieuwjaarstoespraak 3 januari Geachte aanwezigen, Nieuwjaarstoespraak 3 januari 2012 Geachte aanwezigen, Ik wil beginnen met u van harte welkom te heten op deze derde dag van het nieuwe jaar. De eerste maal dat wij hier in het nieuwe Stadshuis deze nieuwjaarsbijeenkomst

Nadere informatie

TStichting Marketing Haagse Binnenstad

TStichting Marketing Haagse Binnenstad TStichting Marketing Haagse Binnenstad de Etalage Den Haag Wanneer samen meer is Is samen een succes En smaakt samen naar meer Wat zijn de uitgangspunten? Gericht op we in plaats van ik Durven zoeken

Nadere informatie

Onderzoek draagvlak voor monumenten Nationaal Restauratiefonds 4 september 2014

Onderzoek draagvlak voor monumenten Nationaal Restauratiefonds 4 september 2014 Nationaal Restauratiefonds 4 september 2014 Nationaal Restauratiefonds Inleiding In augustus 2014 is in opdracht van het Nationaal Restauratiefonds een onderzoek uitgevoerd onder Nederlanders over hun

Nadere informatie

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht Voorbeeld Ondernemers van gezocht, een titel over die programma s twee regels en activiteiten Voorbeeld willen van leveren een subtitel voor een levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst New Village Hotel Dinsdag 25 november

Verslag bijeenkomst New Village Hotel Dinsdag 25 november Verslag bijeenkomst New Village Hotel Dinsdag 25 november Aanwezig namens gemeente: M. van Beek H. Sienot Aanwezig namens NVH: B. Hakvoort A. van der Molen Aantal toehoorders: ca. 130 1. Opening door burgemeester

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

JAARVERSLAG EN JAARREKENING 2013

JAARVERSLAG EN JAARREKENING 2013 INTERNATIONAAL BALLONMUSEUM BARNEVELD JAARVERSLAG EN JAARREKENING 2013 1. Verslag van het bestuur Bericht van de voorzitter In 1938 werd in Barneveld het eerste museum geopend. Tot stand gekomen uit een

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Openhaard en openslaande deuren. Zeer sfeervol ingericht. Moderne keuken en badkamer

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Openhaard en openslaande deuren. Zeer sfeervol ingericht. Moderne keuken en badkamer Huizen van Hoekstra & van Eck Zuideinde 34, 1141 VJ Monnickendam Zeer sfeervol ingericht Recent geheel verbouwd en uitgebouwd Moderne keuken en badkamer Openhaard en openslaande deuren Heerlijk dakterras

Nadere informatie

Huurprijs: 700,-- per maand*

Huurprijs: 700,-- per maand* Mient 16 F - Alkmaar Huurprijs: 700,-- per maand* Regio Holland Makelaardij Omschrijving Mient 16 F - Alkmaar SPECIALE ACTIE!! HUURKORTING EERSTE JAAR Betreft: Zeer sfeervol 3-kamerappartement aan de voorzijde

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sloterkerk

Stichting Vrienden van de Sloterkerk Jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van de Sloterkerk 1 Centrum voor bezinning en cultuur in een beschermd dorpsgezicht. Januari 2018. Concept 0.3. Stichting Vrienden van de Sloterkerk Sloterweg 1162 1066

Nadere informatie

HET AKERKHOF. Voorlopig Ontwerp

HET AKERKHOF. Voorlopig Ontwerp HET AKERKHOF Voorlopig Ontwerp HET AKERKHOF Binnen het project Astraat-Brugstraat-Munnekeholm ligt het Akerkhof. Als bijzondere plek vraagt dit om een specifieke inrichting. Deze plek voor de toren aan

Nadere informatie

juli 2015 Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat zijn zij

juli 2015 Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat zijn zij FlexFlits 02 juli 2015 Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat zijn zij 02-07 Senn Aarts gr. 1-2b 6 jaar 04-07 Marc Vliegenberg gr. 6 10 jaar 07-07 Thijs Manders gr. 4 8 jaar 09-07 Naomi

Nadere informatie

GOUDA KAASSTAD [info=goudakaasstad.nl@cmail1.com] namens GOUDA KAASSTAD [info@goudakaasstad.nl] Verzonden: donderdag 26 maart 2015 18:59 Aan:

GOUDA KAASSTAD [info=goudakaasstad.nl@cmail1.com] namens GOUDA KAASSTAD [info@goudakaasstad.nl] Verzonden: donderdag 26 maart 2015 18:59 Aan: Van: GOUDA KAASSTAD [info=goudakaasstad.nl@cmail1.com] namens GOUDA KAASSTAD [info@goudakaasstad.nl] Verzonden: donderdag 26 maart 2015 18:59 Aan: Secretariaat Griffie Onderwerp: Gouda opent Nederlands

Nadere informatie

31 maart 2016. Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat

31 maart 2016. Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat 31 maart 2016 Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat Wat komt er aan de orde? Opening Wethouder: dhr. W. Van Tilborg Toelichting, dhr. R. Vermeulen Doelstellingen voor het project

Nadere informatie

kernwaardeanalyse het park 1. Startpunt (ambitie van de stad, vernieuwing) 2. Profiel vanuit de kracht van de plek IDENTITEIT IDENTITEITSDRAGER

kernwaardeanalyse het park 1. Startpunt (ambitie van de stad, vernieuwing) 2. Profiel vanuit de kracht van de plek IDENTITEIT IDENTITEITSDRAGER Voor de meest gebruikte evenementenlocaties in het centrum van Rotterdam zijn locatieprofielen beschreven. De profielen zijn opgesteld door Dienst Veiligheid en Bureau Binnenstad van de gemeente Rotterdam,

Nadere informatie

JONGEREN IN GELDERLAND OVER

JONGEREN IN GELDERLAND OVER JONGEREN IN GELDERLAND OVER een sterk bestuur en hun gemeente Aanleiding De provincie Gelderland werkt samen met VNG Gelderland aan het project Sterk Bestuur Gelderland (SBG). In het project wordt het

Nadere informatie

RESTAURATIEPLAN REMONSTRANTSE KERK

RESTAURATIEPLAN REMONSTRANTSE KERK RESTAURATIEPLAN VAN HET ORGEL IN DE REMONSTRANTSE KERK IN WADDINXVEEN. Korte beschrijving van het orgel Het karakteristieke orgel in de Remonstrantse kerk aan de Zuidkade in Waddinxveen is een Rijksmonument.

Nadere informatie

Casestudy Op de museale weegschaal. Op bezoek bij een verzamelaarsechtpaar

Casestudy Op de museale weegschaal. Op bezoek bij een verzamelaarsechtpaar Casestudy Op de museale weegschaal Op bezoek bij een verzamelaarsechtpaar 2 Casestudy Op de museale weegschaal Inleiding De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) heeft de methodiek uit Op de museale

Nadere informatie

plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen

plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen ontwerp 2000 uitvoering 2008-2009 locatie Eindhoven opdrachtgever DNC Vastgoedontwikkeling, Woningstichting Trudo Eindhoven in samenwerking met xxx prijzen xxx

Nadere informatie

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ VERHUUR POPZAAL 150-500 personen THEATERZAAL 175 RODE 68 BLAUWE 62 FOYER 75-150 CAFÉ 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink PODIUM VOOR ONTMOETING EVENEMENTENLOCATIE CENTRUM APELDOORN Ieder

Nadere informatie

Laat u verrassen en INSPIREREN!

Laat u verrassen en INSPIREREN! Laat u verrassen en INSPIREREN! De Nieuwe Bibliotheek De bibliotheek is tegenwoordig zo veel meer dan alleen boek-uitleen. Boeken blijven en ze blijven belangrijk, maar media als cd s, dvd s, cd-roms,

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting NAC Museum. Documenteigenschappen. Datum: 1 februari 2018 Versie: 1.0

Jaarverslag. Stichting NAC Museum. Documenteigenschappen. Datum: 1 februari 2018 Versie: 1.0 Jaarverslag 2017 Documenteigenschappen Categorie: Jaarverslag Auteur: Peter Daalmans Datum: 1 februari 2018 Versie: 1.0 Status: Definitief Voorwoord Het jaar 2017 was het tweede volledige jaar dat het

Nadere informatie

Buurthuizen en activiteiten

Buurthuizen en activiteiten Invalshoek: een wijkbudget voor activiteiten We stoppen met de financiering van (een gedeelte van) de huidige activiteiten in de wijk en stellen per wijk een budget beschikbaar voor initiatieven van inwoners

Nadere informatie

Werkconferentie woensdagmiddag 24 april Erfgoednota Leiden Startdocument voor hoofdthema Stad als beleving

Werkconferentie woensdagmiddag 24 april Erfgoednota Leiden Startdocument voor hoofdthema Stad als beleving Werkconferentie woensdagmiddag 24 april Erfgoednota Leiden Startdocument voor hoofdthema Stad als beleving Erfgoed is in de nieuwe erfgoednota een breed begrip; de cultuurhistorie van Leiden uit zich op

Nadere informatie

centree een cultuurplein wordt wakker gekust

centree een cultuurplein wordt wakker gekust centree een cultuurplein wordt wakker gekust Hoe het begon Centree, de Culturele Entree van Schouwen- Duiveland Midden in Zierikzee vinden we rondom de Nieuwe Kerk en de St. Lievensmonstertoren -in de

Nadere informatie

CULTUURHISTORISCHE GEGEVENS SINT AGATHAPLEIN-PRINSENHOFTUIN

CULTUURHISTORISCHE GEGEVENS SINT AGATHAPLEIN-PRINSENHOFTUIN CULTUURHISTORISCHE GEGEVENS SINT AGATHAPLEIN-PRINSENHOFTUIN OVERZICHT GEBIED 2014 Luchtfoto HISTORISCHE KAARTEN 1536 Kaart stadsbrand 1557 Kaart Jacob van Deventer 1581 Kaart Braun en Hogenberg 1654 Kaart

Nadere informatie

Maak kennis met de Erfwoning en de Hofwoning

Maak kennis met de Erfwoning en de Hofwoning j u l i 2 0 0 9 4 Maak kennis met de Erfwoning en de Hofwoning In nieuwsbrief nummer 3 heeft u als een van de eersten in tekst en beeld kunnen kennismaken met een tweetal woningtypen in De Rooije Hoeven.

Nadere informatie

PATHÉ BUITENHOF V1.0

PATHÉ BUITENHOF V1.0 PATHÉ BUITENHOF V1.0 PATHÉ BUITENHOF Dit prachtige boutique theater stamt uit 1904 en werd ontworpen door architect Johan Mutters. Het werd gebouwd als restaurant Des Deux Villes (zoals nu nog op de gevel

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Laatste ontwikkelingen Nieuwbouw havo/vwo

Laatste ontwikkelingen Nieuwbouw havo/vwo 11 maart 2015 EXTERN BOUWBULLETIN *** EXTERN BOUWBULLETIN *** EXTERN BOU Laatste ontwikkelingen Nieuwbouw havo/vwo Beste relatie, Met plezier praten wij u bij over de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwbouw

Nadere informatie

EXTREME MAKE-OVER in winkelcentrum Amsterdamse Poort. Je moet er even doorheen kijken

EXTREME MAKE-OVER in winkelcentrum Amsterdamse Poort. Je moet er even doorheen kijken EXTREME MAKE-OVER in winkelcentrum Amsterdamse Poort Je moet er even doorheen kijken EXTREME MAKE-OVER in winkelcentrum Amsterdamse Poort Op 8 januari 2007 gaat de eerste schep in de grond. Dan wordt begonnen

Nadere informatie

Gastheer of -vrouw...

Gastheer of -vrouw... Gastheer of -vrouw...... voor de museum balie en museumwinkel Dit biedt : Als vrijwilliger van werkt u in Als gastheer of vrouw ontvangt u de bezoekers in de museumwinkel en geeft hun informatie over het

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief EN wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit

Nadere informatie

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Academiejaar 2014-2015 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten 2014-2015 1. Infomarkt

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. I. de doelstellingen van de Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen te onderschrijven;

Gemeente Den Haag. I. de doelstellingen van de Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen te onderschrijven; RIS160605_26-JAN-2009 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2008.4238 RIS 160605 ATLANTIKWALLMUSEUM HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - er in de Haagse samenleving veel belangstelling

Nadere informatie

Bescherming bouwhistorie monumenten 2e groep

Bescherming bouwhistorie monumenten 2e groep Embargo tot 7 juni 2015 Onderwerp Bescherming bouwhistorie monumenten 2e groep Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Op 27 januari 2010 heeft de

Nadere informatie

Burgemeester Van Maasakkers stelt als eerste een woning samen. sept 2009

Burgemeester Van Maasakkers stelt als eerste een woning samen. sept 2009 sept 2009 7 Foto: Marcel Bosmans, Gemerts Nieuwsblad Burgemeester Van Maasakkers stelt als eerste een woning samen Op 16 september hebben de gemeente Gemert-Bakel en BL Huisvesting de exploitatieovereenkomst

Nadere informatie

Horen zien en zwijgen - CONFUCIUS -

Horen zien en zwijgen - CONFUCIUS - Horen zien en zwijgen - CONFUCIUS - Ontmoeting aan de Amstel In 2016 opent aan de promenade/boulevard in het hart van Uithoorn een nieuwe ontmoetingsplaats. Onder de naam Confucius wordt een plek gecreëerd

Nadere informatie

Huizen. Drie kamers en een woonkamer. Luxe afwerking. Vet dakterras. Houtkachel en houtenvloer. Super sfeervol. Spijkerstraat 329 A2, 6828 DK Arnhem

Huizen. Drie kamers en een woonkamer. Luxe afwerking. Vet dakterras. Houtkachel en houtenvloer. Super sfeervol. Spijkerstraat 329 A2, 6828 DK Arnhem Huizen vanhendriks Spijkerstraat 329 A2, 6828 DK Arnhem Luxe afwerking Houtkachel en houtenvloer Vet dakterras Drie kamers en een woonkamer Super sfeervol H49 H49 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47 Huizen vanhendriks Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort Vrij uitzicht Moderne bouw Twee goede slaapkamers Luxe keuken Eigen parkeerplaats H47 H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar

Nadere informatie

Hierbij informeren wij u over de stand van zaken met betrekking tot de transitie van het Noordelijk Scheepvaartmuseum naar een historisch museum.

Hierbij informeren wij u over de stand van zaken met betrekking tot de transitie van het Noordelijk Scheepvaartmuseum naar een historisch museum. Stand van zaken transitie Noordelijk Scheepvaartmuseum naar historisch museum M. van der Heide De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN 06 51407779 0 6714400 - Geachte heer, mevrouw,

Nadere informatie

Uitkomsten Toekomstmarkt Leidsenhage

Uitkomsten Toekomstmarkt Leidsenhage Uitkomsten Toekomstmarkt Leidsenhage 7 februari 2009, Leidsenhage Koningin Wilhelminalaan 2 Leidschendam Postbus 905 2270 AX Voorburg Telefoon 14 070 Fax (070) 320 13 02 www.leidschendam-voorburg.nl info@leidschendam-voorburg.nl

Nadere informatie

DE KNOPPEN GAAN OPEN!

DE KNOPPEN GAAN OPEN! DE KNOPPEN GAAN OPEN! Jaarplan 2016 Stichting Belmonte Arboretum Inleiding 2016 wordt een jaar van overgang, van een tuin zonder veel mogelijkheden naar een tuin met een verbouwd Koetshuis, een tuin waar

Nadere informatie

Toelichting. 1. Energiehuis

Toelichting. 1. Energiehuis Toelichting In de afgelopen vier jaar heeft de PvdA zich ingezet om van Dordrecht een nog aantrekkelijker stad te maken. Om een beeld te geven van waar we ons in de afgelopen periode voor hebben ingezet,

Nadere informatie

Zakelijk. personeelsfeesten. cursussen. lezingen. workshops. beurzen. forums. vergaderingen conferenties congressen tentoonstellingen presentaties

Zakelijk. personeelsfeesten. cursussen. lezingen. workshops. beurzen. forums. vergaderingen conferenties congressen tentoonstellingen presentaties Zakelijk RESERVERINGEN EN INFORMATIE Cultureel Centrum CONCORDIA Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht M 06 53 87 35 51 of T 0182 50 22 02 grandcafe@cultureelcentrumconcordia.nl www.cultureelcentrumconcordia.nl

Nadere informatie

Interimjaar op weg naar Koningshof als bruisend huis van Maassluis

Interimjaar op weg naar Koningshof als bruisend huis van Maassluis JAARVERSLAG 2017 Interimjaar op weg naar Koningshof als bruisend huis van Maassluis Het jaar 2017 mag gekarakteriseerd worden als een bewogen interim jaar met een goed inhoudelijk en financieel resultaat.

Nadere informatie

GROENLINKS ROTTERDAM januari 2014. Rotterdammers houden van bomen!

GROENLINKS ROTTERDAM januari 2014. Rotterdammers houden van bomen! GROENLINKS ROTTERDAM januari 2014 Rotterdammers houden van bomen! Rotterdammers houden van bomen! De Rotterdamse gemeenteraad is het er over eens: De Binnenrotte kan veel groener! Door verplaatsing

Nadere informatie

URBAN SHOPPER. De locatie. Plattegrond. De unit. Aantrekkelijke voorwaarden. Wij zoeken. Planning. Contact

URBAN SHOPPER. De locatie. Plattegrond. De unit. Aantrekkelijke voorwaarden. Wij zoeken. Planning. Contact versie 25 januari 2013 URBAN SHOPPER De locatie Plattegrond De unit Aantrekkelijke voorwaarden Wij zoeken Planning Contact 3 4 5 5 6 6 7 URBAN SHOPPER Strijp-S is het nieuwe creatieve en culturele hart

Nadere informatie

NIEUWE TOPSTUKKEN UIT HET BRUGSE PRENTENKABINET

NIEUWE TOPSTUKKEN UIT HET BRUGSE PRENTENKABINET museabrugge.be MUSEA BRUGGE PERSDOSSIER indrukwekkend NIEUWE TOPSTUKKEN UIT HET BRUGSE PRENTENKABINET OUDE MEESTERS ARENTSHUIS MODERNE GRAFIEK GROENINGEMUSEUM 31.10.2015-14.02.2016 SELECTIE 1 05.03.2016-19.06.2016

Nadere informatie

Beslissing aanvraag tegemoetkoming planschade Purmerweg 35B als gevolg van vaststelling bestemmingsplan Klein Where 2016 ; RD,

Beslissing aanvraag tegemoetkoming planschade Purmerweg 35B als gevolg van vaststelling bestemmingsplan Klein Where 2016 ; RD, Datum: 2 april 2019 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester M. Hegger, Wethouder H. Rotgans, Wethouder P. van Meekeren, Wethouder E. Tijmstra, Wethouder T. Kroese, Wethouder G. Blom, Secretaris M. de Goede, Notulist

Nadere informatie