Opleidingsjaar Brochure tweejarige Instructeursopleiding klassieke Rijkunst School voor Mens en Paard

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opleidingsjaar Brochure tweejarige Instructeursopleiding klassieke Rijkunst School voor Mens en Paard"

Transcriptie

1 Brochure tweejarige Instructeursopleiding klassieke Rijkunst School voor Mens en Paard Opleidingen voor (toekomsbge) trainers en instructeurs Opleidingsjaar 2019 In deze brochure vind je algemene informabe over de tweejarige Instructeursopleiding Klassieke Rijkunst van de School voor Mens en Paard. School voor Mens en Paard is een inibabef van training en opleidingscentrum DressuurNatuurlijk. Mocht je nog vragen hebben of wil je je aanmelden, neem dan contact op met opleidingscoördinator Astrid v/d Ploeg of stuur een mailtje naar

2 Algemeen In januari 2010 is de School van Mens en Paard opgericht en zijn we begonnen met het aanbieden van kort beroepsopleidingen. De School voor Mens en Paard is een inibabef van training en opleidingscentrum DressuurNatuurlijk in de Westbeemster (Noord-holland). DressuurNatuurlijk/ School voor Mens en Paard is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en door de overheid erkend als kort beroepsonderwijs. Na het behalen van het diploma is het mogelijk om je te verzekeren als trainer en/of instructeur. DressuurNatuurlijk biedt trainingen, instrucbe en cursussen aan en De School voor Mens en Paard online- en prakbjkopleidingen voor eigenaren en (toekomsbge) trainers en instructeurs. We combineren natural horsemanship (communicabe, Bming en feeling) met de klassieke rijkunst (de harmonie tussen ruiter en paard bevorderen, met als doel een buigzaam, soepel, krachbg en gezond paard.) Daarbij zijn we van mening dat alleen een paard wat mentaal en fysiek gezond is, met plezier zijn werk kan doen. Bij alle diensten die we aanbieden gaan we uit van de volgende 5 basis principes: 1. Een paard heew albjd een reden voor het gedrag wat hij vertoond. Het is aan ons om uit te zoeken wat de oorzaak is. 2. Op het moment dat er storing in de communicabe is, zullen we de vraag anders moeten stellen. 3. We willen zo zacht mogelijk werken maar zijn in ons streven daarnaar zo duidelijk als dat nodig is. 4. Minder is meer. 5. Geweld begint waar kennis ophoud.

3 Missie Onze Missie is het overbrengen van kennis met betrekking tot omgang, training, communicabe en bewegingsproblemen. We geloven dat kennis en inzicht de sleutels zijn tot begrip, het verfijnen van communicabe en het vergroten van het plezier in de samenwerking tussen ruiter en paard. Visie De School voor Mens en Paard richt zich op het verspreiden van kennis en vaardigheid in de omgang, training, klassieke rijkunst, revalidabe, beleren en het oplossen van gedragsproblemen. Dit doen we door het aanbieden van opleidingen. Door mee te groeien in de nieuwste onderwijstechnieken willen we het leren voor jou als student nog makkelijker en aantrekkelijker maken. Visie op onderwijs Kennis is de toekomst en door het verspreiden van onze kennis willen we een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor zowel ruiter als paard. De innovabe in het onderwijs geew enorme mogelijkheden voor jou als leerling om het beste uit jezelf en je paard te halen. InspiraBe, de wil om te leren, een posibeve mindset en daadkracht zorgt voor (bijna) onbegrensde mogelijkheden. De tweejarige Instructeursopleiding Klassieke Rijkunst is een prakbjkgerichte opleiding op MBO - HBO denkniveau. Het is een parbculiere opleiding, welke zich richt op ruiters, trainers en (toekomsbge) instructeurs die de wens hebben om op een diervriendelijke wijze te trainen en les te geven in de trainingsonderdelen en volgens de principes van de klassieke rijkunst. Deze beroepsopleiding bereidt de je voor op het zelfstandig ondernemerschap in de paarden als trainer en/of instructeur. Als leerling wordt je Bjdens de opleiding aangemoedigd om zelfstandig te denken en te werken.

4 Werkwijze We werken op een diervriendelijke wijze, waarbij rekening gehouden wordt met het paard als vluchtdier, kuddedier en prooidier. Niet enkel in de training maar ook in de wijze waarop de paarden gehuisvest worden, waarbij er rekening gehouden wordt met de veiligheid en het Bjdelijke karakter van het verblijf van de paarden. Tijdens de trainingen en opleidingen werken we met een lang termijn plan. Dat betekent dat je Bjd, aandacht en structuur aanbrengt in de training van jou en je paard. Alle bouwstenen hebben een funcbe en samen zorgen ze ervoor dat je samen met je paard met plezier naar je doel toe werkt.

5 Structuur van de twee jarige instructeursopleiding Klassieke Rijkunst Het eerste leerjaar: het jaar van de eigen ontwikkeling! Dit leerjaar is een voorbereidend leerjaar en gericht op de eigen ontwikkeling van de leerling. Het leerjaar is een combinabe van theorie en prakbjk. werken aan de hand werken aan de lange teugel longeren houding, zit en hulpgeving klassieke rijkunst geschiedenis van de rijkunst bewegingsleer Praktijk lesdagen Deze schooldagen kom je samen met je paard naar de opleiding toe. De nadruk in het eerste leerjaar ligt bij het kennismaken en een basis vormen in de verschillende trainingsonderdelen. In totaal zijn er 10 prakbjk lesdagen, 1 evaluabedag en 1 examendag. Jaaropdrachten Aan het begin van het eerste leerjaar ontvang je een jaaropdracht voor de trainer. De jaaropdracht bestaat uit het trainen van 2 paarden in verschillende trainingsonderdelen. Je eigen paard en 1 ander paard. Deze jaaropdracht lever je in voor je eindtoets en tellen mee voor je beoordeling. Toets en praktijktest op het einde van het jaar Voor het behalen van je instructeursdiploma, is het noodzakelijk om het eerste leerjaar af te sluiten met een theorietoets en een prakbjktest. De theorietoets bevat 5 vragen over de onderwerpen uit het eerste leerjaar. Tijdens de prakbjktest worden in het eerste leerjaar de vakken werken aan de hand, werken aan de lange teugel, logeren en rijden getoetst. Halverwege het schooljaar wordt er ook een evaluabedag gehouden. Tijdens deze dag kun je toetsen waar je staat en krijg je feedback om bij te sturen voor voor je prakbjktest op het einde van het jaar.

6 Het tweede leerjaar: het jaar van de de kennis overdracht als instructeur. In het tweede leerjaar staat naast de verdere ontwikkeling met je eigen paard, het overdragen van je kennis als instructeur centraal. Je eigen ontwikkeling met je eigen paard verdiept zich in verfijning van de traningsonderdelen en leert je om vanuit de Klassiek Rijkunst een paard te verbeteren en te trainen en deze kennis over te dragen. Er zal Bjdens dit leerjaar aandacht besteed worden aan didacbsche en prakbsche vaardigheden die je nodig hebt om je te onderscheiden als instructeur. Praktijk lesdagen Tijdens deze schooldagen kom je samen met je paard naar de opleiding toe. De nadruk in het tweede leerjaar ligt bij het ontwikkelen van de eigen vaardigheid in de trainingsonderdelen van Klassieke Rijkunst en om je vaardigheden in te zeden als trainer. Ook de administrabeve en juridische kanten als paardentrainer komen aan de orde.

7 De onderwerpen van het tweede leerjaar zijn: In het tweede leerjaar werk je in de trainingsonderdelen aan het verder ontwikkelen van de zijgangen, verzameling en draagkracht. werken aan de hand werken aan de lange teugel longeren houding, zit en hulpgeving klassieke rijkunst revalidabe Aan het begin van het tweede leerjaar ontvang je een jaaropdracht voor de instructeur. De jaaropdracht bestaat uit het lesgeven aan twee leerlingen thuis in verschillende trainingsonderdelen. Deze jaaropdracht lever je in voor je eindtoets en tellen mee voor je beoordeling. Voor het behalen van je instructeursdiploma sluit je het tweede leerjaar af met een theorietoets en een prakbjktest. De theorietoets bevat vijf vragen over ieder onderwerp. De prakbjktest word afgenomen over de trainingsonderdelen van het tweede leerjaar. Examen Het tweede leerjaar sluit je af met een eindexamen. Het diploma ontvang je na een posibeve beoordeling voor de volgende onderdelen: een theorie examen over alle vakken van het tweede leerjaar een prakbjkexamen voor de eigenvaardigheid in de trainingsonderdelen werken aan de hand, lange teugel en klassieke rijkunst een posibeve beoordeling van de jaaropdrachten een prakbjkexamen instrucbe

8 Verdeling van de lestijd in het eerste leerjaar Het eerste leerjaar heew 12 lesdagen en is als volgt opgebouwd: 10 prakbjk lesdagen 1 evaluabedag 1 presentabedag op het einde van het leerjaar Verdeling van de lestijd in het tweede leerjaar Het tweede leerjaar heew 12 lesdagen en is als volgt opgebouwd: 10 prakbjk lesdagen 1 evaluabedag 1 examendag op het einde van het leerjaar Lestijden en dagen De lesbjden van de prakbjkdagen lopen tot Studiebelasting Naast de opleidingsdagen is de studiebelasbng voor thuis het eerste jaar gemiddeld 10 uur per maand, naast het oefenen van de verkregen stof met je eigen paard. Jaaropdrachten voor de trainer (leerjaar 1) en instructeur (leerjaar 2) In het eerste leerjaar krijg je een trainingsopdracht om je vaardigheden als trainer te ontwikkelen en in het tweede leerjaar een instrucbeopdracht. Beide opdrachten tellen mee voor de eindbeoordeling op het einde van het leerjaar. Dit betekend gemiddeld 1 of 2 maal per week een extra training of les.

9 Evaluatiedagen, theorietoetsen en praktijktesten ter afsluiting van je leerjaar Halverwege het leerjaar is er een evaluabedag om te toetsen waar je staat. Op deze dag krijg je feedback, zodat je je goed kunt voorbereiden voor je examen. Het eerste sluit je af met een theorietoets over de onderwerpen van het leerjaar en een prakbjktest over de trainingsonderdelen. Het tweede leerjaar sluit je af met een eindexamen. Dit bestaat uit een jaaropdracht, theorie- en een prakbjkexamen aan het einde van het jaar. Wanneer je het tweede jaar afsluit met een posibeve beoordeling voor je theorie, je eigenvaardigheid en je instrucbevaardigheid, ontvang je je diploma voor Instructeur/ trainer Klassieke Rijkunst. Je eigenvaardigheid kun je in drie fases doen. Je kunt, wanneer je dit wilt, jezelf albjd verder ontwikkelen en in een volgend jaar examen doen voor een hogere fase.

10 Profiel van jou als leerling voor de jeugdopleiding je bent minimaal 17 en HBO denkniveau je hebt affiniteit en interesse in paardvriendelijke trainingsmethoden volgens de principes van de klassieke rijkunst je bent in het bezit van een eigen paard, een verzorg of leasepaard, welke je kunt meenemen naar de opleiding voor prakbjkblokken, individuele trainingsblokken, je prakbjktesten en je examen jouw paard kan veilig en zelfstandig gereden worden in de rijbak je hebt de intenbe om in de toekomst als instructeur/ trainer (gedeeltelijk) aan het werk te gaan je bent in het bezit van een computer en internetverbinding je hebt een posibeve instelling ten opzichte van leren en in de omgang met je paard en medeleerlingen je droom is om van het trainen van paarden en het helpen van ruiters je werk te maken! Versnelde opleiding mogelijk Wanneer je in een korte Bjd intensief wil leren, dan is het mogelijk om twee leerjaren in 1 te doen. Dat betekend dat je in een korte Bjd ondergedompeld wordt in de wereld van de klassieke rijkunst en dat je Bjdens het leerjaar zowel het eerste als het tweede leerjaar klassikaal volgt. De jaaropdrachten zijn dan zowel je trainingsopdracht als je instrucbe opdracht. Om hiervoor in aanmerking te komen is het nodig dat: je erg gemobveerd bent en voldoende Bjd hebt je makkelijk leert en je de leerstof goed kunt verwerken in de prakbjk je handigheid hebt in de omgang en training met paarden Vervolg na de opleiding Na het behalen van een volledig diploma, wordt je zonder extra kosten vermeld op de website van School voor Mens en Paard. Nadat je de opleiding hebt afgerond, krijg je de mogelijkheid om diverse nascholingsdagen bij te wonen. Deze vinden meerdere keren per jaar plaats en zijn bedoelt om het prakbjkgedeelte van de oudleerlingen zo goed mogelijk actueel te houden. Leerlingen met een diploma kunnen zich verzekeren.

11 Kosten De kosten per leerjaar zijn 1995,- wanneer je in vier termijnen betaald. Je ontvangt 10% korbng en betaald 1795,50,- wanneer je na inschrijving het volledige bedrag van het betreffende leerjaar betaald. Dit is voor de prakbjk lesdagen, administrabekosten, syllabus, koffie en thee. De opleiding is erkend als kort beroepsonderwijs en er is geen btw verschuldigd over het lesgeld. Wanneer je de versnelde opleiding volgt, ontvang je 15% korbng op je lesgeld bij betaling van beide leerjaren na aanmelding. Tijdens je opleiding kun je, indien je je stal en paddock netjes achterlaat, zonder extra kosten gebruik maken van een stal, paddock, vlas en ruwvoer. Anders worden er (na overleg) 20,- stallingskosten per dag in rekening gebracht.wil je een dag eerder aankomen of later weg? Ook dit is mogelijk in overleg. De kosten voor een extra overnachbng zijn 20,- per dag. De kosten voor de prakbjk nascholingsdagen zijn 125,- per dag. Deze bedragen gelden voor het studiejaar 2018/2019 Erkenning en verzekering De opleiding is erkend als kort beroepsonderwijs en aangesloten bij het CRKBO. Omdat we aangesloten zijn bij het CRKBO en aangemerkt zijn als beroepsopleiding, kun je (een gedeelte) van je opleidingskosten opgeven als scholingskosten bij de belasbng. Dit kan oplopen tot 100% van het opleidingsbedrag. Informeer bij een boekhouder wat voor jou persoonlijk de mogelijkheden zijn. Dit is amankelijk van je persoonlijke situabe. Na het behalen van je diploma in het tweede jaar, kun je je verzekeren als instructeur.

12 Aanmelden Aanmelden voor de instructeursopleiding kun je doen via Wanneer je behoewe hebt aan eerst een kennismakingsgesprek of je wilt overleggen of de opleiding wat voor jou is, dan kun je per mail een afspraak hiervoor maken. Voor vragen over de opleiding of voor het aanvragen van een kennismakingsgesprek kun je contact opnemen met: Astrid van der Ploeg, DressuurNatuurlijk - opleidingscoördinator instructeursopleidingen van de School voor Mens en Paard. info@dressuurnatuurlijk.nl Telefoonnummer: Adres en locabe van de School voor Mens en Paard Zuiderweg 7,1464 GA in de Westbeemster.

13 Veiligheid Tijdens het paardrijden en in de omgang met paarden loop je een verhoogt risico op blessures. Jaarlijks worden er ruim 9000 mensen behandeld op de spoedeisende hulp ivm een ongeval met een paard. De oorzaak van deze ongevallen is vaak het schrikken van het paard of onvoldoende rijvaardigheid van de ruiter. School voor Mens en Paard hecht veel waarde aan veiligheid in de omgang en Bjdens het werken met de paarden. Dit geldt voor zowel het werken van de leerlingen zelf als ook voor het instrucbeonderdeel. Veiligheid in het lesprogramma: Door goed te kijken naar het gedrag en de lichaamstaal van een paard en hierop in te spelen, kun je het risico op blessures en ongevallen verkleinen. Ook het verbeteren van je rijvaardigheid zorgt voor het verkleinen van het risico op een ongeval. Vertrouwen, rust, leiderschap en inzicht zijn belangrijke begrippen voor een ruiter, trainer of instructeur. Het in rust en vertrouwen opleiden van een paard is waar de veiligheid mee begint. Daarnaast kun je nog een aantal belangrijke maatregelen nemen om het risico te verkleinen : Tijdens de opleiding is het te allen Bjde verplicht om een veiligheidshelm te dragen. Draag albjd een veiligheidshelm met CE-markering en het EN 1384 teken. Dit veiligheidshoofddeksel heew in ieder geval een harde schaal en een kinband voorzien van een veiligheidssluibng. De tradibonele paardrijcap wordt afgeraden, omdat deze geen enkel schokabsorberend vermogen heew. Draag daarbij geschikte kleding wanneer je naast of op het paard werkt. Ook in de zomer! Wanneer je met een jong paard deelneemt dat korter dan 3 maanden onder het zadel is, is het tevens verplicht om een bodyprotector of een airbagvest te dragen Bjdens het rijden. Voor meer informabe zie

Opleidingsjaar 2018/2019

Opleidingsjaar 2018/2019 Brochure tweejarige Instructeursopleiding Natural Horsemanship School voor Mens en Paard Opleidingen voor (toekomsbge) trainers en instructeurs Opleidingsjaar 2018/2019 In deze brochure vind je algemene

Nadere informatie

Brochure Jaaropleiding Klassieke Rijkunst Voor eigenaren

Brochure Jaaropleiding Klassieke Rijkunst Voor eigenaren Brochure Jaaropleiding Klassieke Rijkunst Voor eigenaren 2018/2019 In deze brochure vind je algemene informatie over de Jaaropleiding Klassieke Rijkunst voor eigenaren van de School voor Mens en Paard.

Nadere informatie

2018/2019. Brochure Jaaropleiding Natural Horsemanship Voor eigenaren

2018/2019. Brochure Jaaropleiding Natural Horsemanship Voor eigenaren Brochure Jaaropleiding Natural Horsemanship Voor eigenaren 2018/2019 In deze brochure vind je algemene informatie over de Jaaropleiding Natural Horsemanship voor eigenaren van de School voor Mens en Paard.

Nadere informatie

Brochure Specialisatie Jonge paarden School voor Mens en Paard

Brochure Specialisatie Jonge paarden School voor Mens en Paard Brochure Specialisatie Jonge paarden School voor Mens en Paard 2019 In deze brochure vind je algemene informatie over de Specialisatie voor Jonge Paarden van de School voor Mens en Paard. School voor Mens

Nadere informatie

Brochure Specialisatie Trailerladen School voor Mens en Paard

Brochure Specialisatie Trailerladen School voor Mens en Paard Brochure Specialisatie Trailerladen School voor Mens en Paard 2019 In deze brochure vind je algemene informatie over de Specialisatie Trailderladen van de School voor Mens en Paard. School voor Mens en

Nadere informatie

2019/2020. Algemene brochure opleidingen School voor Mens & Paard

2019/2020. Algemene brochure opleidingen School voor Mens & Paard Algemene brochure opleidingen School voor Mens & Paard 2019/2020 In deze brochure vind je informatie over de verschillende opleidingen van de School voor Mens en Paard. Zowel jaaropleidingen voor eigenaren,

Nadere informatie

Horsemanship en Rijkunst

Horsemanship en Rijkunst Horsemanship en Rijkunst Janet Bos Monique de Rijk Een solide basis voor u en uw paard begint bij een goed contact, plus de juiste fysieke ontwikkeling van uw paard. En dát leert u allemaal tijdens de

Nadere informatie

Balans & Paard. Opleiding tot GET trainer. Harmonie- Ontspanning- Eenheid. Haal het beste uit jezelf en je paard. Gymnastische equi-training

Balans & Paard. Opleiding tot GET trainer. Harmonie- Ontspanning- Eenheid. Haal het beste uit jezelf en je paard. Gymnastische equi-training Gymnastische equi-training Opleiding tot GET trainer In september starten we met de propedeuses opleiding Gymnastisch Equi-trainer voor ruiter en paard. Dit is een opleiding die verder gaat dan alleen

Nadere informatie

Op zoek naar een (op)rechte manier van trainen? Hét kenniscentrum voor ruiter en paard LEERGANG: TECHNISCH TRAINEN

Op zoek naar een (op)rechte manier van trainen? Hét kenniscentrum voor ruiter en paard LEERGANG: TECHNISCH TRAINEN Hét kenniscentrum voor ruiter en paard LEERGANG: TECHNISCH TRAINEN Op zoek naar een (op)rechte manier van trainen? Kom jij ook in de leer bij Mireille? Een jaar lang leren van Mireille den Hoed en andere

Nadere informatie

Rechtrichten en Academische rijkunst

Rechtrichten en Academische rijkunst - 1 - Rechtrichten en Academische rijkunst door Richt uw paard recht en rijdt het voorwaarts.. is de veel gebruikte term van Steinbrecht in zijn boek Das Gymnasium des Pferdes. Helaas wordt dit door veel

Nadere informatie

Gecertificeerde Opleidingen

Gecertificeerde Opleidingen Gecertificeerde Opleidingen TOP Class Communicatie Vaardigheden Gordon Communicatie Trainer www.gordoncommunicatie.nl Top Class Communicatie Vaardigheden Persoonlijk en professioneel communiceren In deze

Nadere informatie

Horsemanship 6 maanden Traject

Horsemanship 6 maanden Traject Horsemanship 6 maanden Traject Word de perfecte partner voor jouw paard! Balanced Horsemanship Yannick de Mûelenaere 0479394815 y.demuelenaere@hotmail.com www.horsemanshipyannick.com Wil je een betere

Nadere informatie

NIEUW Leergang: Technisch trainen. Op zoek naar een (op)rechte manier van trainen?

NIEUW Leergang: Technisch trainen. Op zoek naar een (op)rechte manier van trainen? NIEUW Leergang: Op zoek naar een (op)rechte manier van trainen? Kom in de leer bij Mireille! Een of meerdere jaren leren van Mireille den Hoed en andere topspecialisten. De opleiding bestaat uit drie jaargangen

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN

STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN De specialisatiemodule Trainersvaardigheden is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden!

Nadere informatie

Horsemanship Ervarings Cursus. Leer te werken in harmonie met je paard!

Horsemanship Ervarings Cursus. Leer te werken in harmonie met je paard! Horsemanship Ervarings Cursus Leer te werken in harmonie met je paard! Wat houdt het in? De Horsemanship Ervarings Cursus is voor iedereen die wil leren in harmonie met zijn/haar paard te werken, zowel

Nadere informatie

In dit boekje vindt u informatie over de activiteiten die het Nuenens College aanbiedt buiten het reguliere lesprogramma LO.

In dit boekje vindt u informatie over de activiteiten die het Nuenens College aanbiedt buiten het reguliere lesprogramma LO. In dit boekje vindt u informatie over de activiteiten die het Nuenens College aanbiedt buiten het reguliere lesprogramma LO. In de eerste klas krijgen alle leerlingen tijdens de LO lessen een Rots en Water

Nadere informatie

Opleidingsgids Opleiding tot paardencoach

Opleidingsgids Opleiding tot paardencoach Opleidingsgids Opleiding tot paardencoach 2 Wat is het EOCP Het Europees Opleidingscentrum Paardencoaches is hét opleidingcentrum voor mensen die willen coachen met paarden of al paardencoach zijn. Het

Nadere informatie

Opleiding Docent Weerbaarheid

Opleiding Docent Weerbaarheid Over MOVISIE MOVISIE is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale

Nadere informatie

Studiegids. Freestyle Instructeursopleiding Niveau 1 Niveau 2 Niveau 3

Studiegids. Freestyle Instructeursopleiding Niveau 1 Niveau 2 Niveau 3 Studiegids Freestyle Instructeursopleiding Niveau 1 Niveau 2 Niveau 3 Freestyle Academy Ruinerwold, 2013-2014 Inhoud 1. Inhoud van de opleiding... 3 1.1 Freestyle Instructeur niveau 1... 3 1.2 Freestyle

Nadere informatie

Studiegids 2017/2018 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2017/2018 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2017/2018 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding voor yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

Masterclass Academische HH Academy

Masterclass Academische HH Academy Masterclass Academische rijkunst @ HH Academy We ontvangen jullie graag voor een gezellig maar bovenal leerzaam weekend in de Academische rijkunst op HH Academy in Kootwijkerbroek. En Genieten van het

Nadere informatie

STUDIEGIDS OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS - Academie VCO Consent

STUDIEGIDS OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS - Academie VCO Consent STUDIEGIDS 2018-2019 OPLEIDING TALENTBEGELEIDER BASISONDERWIJS - Academie VCO Consent Op de Leues 15, 5926 VJ Venlo - 088 208 0800 0 Onze opleiding Talentbegeleider Basisonderwijs is geaccrediteerd door:

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Studiegids 2018/2019 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2018/2019 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2018/2019 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding voor yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen.

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Inspirerend kennis overdragen ''Arjan weet een veilige sfeer te creëren waardoor ik me vrij voel om ook echt te oefenen en te delen wat ik

Nadere informatie

Informatie over de Hippische opleidingen van Groenhorst Barneveld:

Informatie over de Hippische opleidingen van Groenhorst Barneveld: Informatie over de Hippische opleidingen van Groenhorst Barneveld: Algemeen Groenhorst Barneveld biedt nagenoeg alle in Nederland bestaande opleidingen in de paardenhouderij aan. Deze opleidingen worden

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding zelfstandig instructeur paardrijden

Voltijdse dagopleiding zelfstandig instructeur paardrijden Voltijdse dagopleiding zelfstandig instructeur paardrijden #tsjakka www.pact-opleidingen.be Minstens 60% van je opleiding ben je aan de slag in een leerbedrijf. 1 of 2 dagen les van ervaren docenten op

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

Uitleg Certificaat BuitenRijden en FNRS Ruiterbewijs voor ruiters

Uitleg Certificaat BuitenRijden en FNRS Ruiterbewijs voor ruiters Uitleg Certificaat BuitenRijden en FNRS Ruiterbewijs voor ruiters Versie: januari 2012 De opleiding Leer buitenrijden met plezier is ontwikkeld om ruiters op een plezierige en veilige manier op te leiden

Nadere informatie

ZE ZEGGEN DAT JE ZIJGANGEN MOET RIJDEN OM JE PAARD RECHT TE RICHTEN. HMM, HOEZO LOGISCH?

ZE ZEGGEN DAT JE ZIJGANGEN MOET RIJDEN OM JE PAARD RECHT TE RICHTEN. HMM, HOEZO LOGISCH? ZE ZEGGEN DAT JE ZIJGANGEN MOET RIJDEN OM JE PAARD RECHT TE RICHTEN. HMM, HOEZO LOGISCH? IK HEB GEEN IDEE WELK BEEN WAARHEEN MOET! EN WANNEER IS HET SCHUIN GENOEG? ZIJGANGEN ZIJN ZO INGEWIKKELD! MIJN PAARD

Nadere informatie

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken De Basisopleiding Pilates docent is er op gericht om je de diverse

Nadere informatie

ACADEMY. Brochure 2019/2020. Strong Viking Instructor level 1. Strong Viking Lab

ACADEMY. Brochure 2019/2020. Strong Viking Instructor level 1. Strong Viking Lab ACADEMY Strong Viking Instructor level 1 Brochure 2019/2020 Informatie Strong Viking Instructeur Strong Viking is de grootste obstacle run organisator van Europa en de afgelopen 5 jaar uitgeroepen tot

Nadere informatie

Balans & Paard. Opleiding Communicatief paardrijden

Balans & Paard. Opleiding Communicatief paardrijden Balans & Paard Opleiding Communicatief paardrijden Balans & Paard Communicatief paardrijden Opleiding tot begrijpend omgaan en trainen van paarden In deze opleiding leer je over hoe het paard denkt, leeft

Nadere informatie

Horsemanship summer program

Horsemanship summer program Horsemanship summer program Wat houdt het in? Het horsemanship summer program is een intensief zomerprogramma om jou samen met je paard een echte groeispurt te bezorgen. Tijdens deze opleiding zal je leren

Nadere informatie

Praktijkopleiding peuteryoga

Praktijkopleiding peuteryoga Praktijkopleiding peuteryoga De opleiding is voor de doelgroep peuters èn kleuters. De cursist wordt opgeleid tot peuter- en kleuteryogadocent, volgens de lesmethode van Yvonne Dingjan, peuterdans- yogadocente

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding Instructeur EHBO

Informatieblad. Opleiding Instructeur EHBO Informatieblad Opleiding Instructeur EHBO Versie 10-2018 CCB Samengevat Onze missie is mensen bewust en bekwaam maken op het gebied van basishulpverlening. Wij zijn goed in het leveren van maatwerkoplossingen

Nadere informatie

Opleiding Nagelstyling Brochure

Opleiding Nagelstyling Brochure Opleiding Nagelstyling Brochure www.simply-you.nl www.simply-you-webwinkel.nl info@simply-you.nl tel: 0645752514 Algemene informatie opleidingen Het vak nagelstyling wint de laatste jaren enorm aan populariteit.

Nadere informatie

Coachingsopleiding. Process Communication Model

Coachingsopleiding. Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Zou je misschien, als je tijd hebt, hoor Je bent altijd op zoek naar die ene manier om je cliënt écht te helpen.

Nadere informatie

Horsemanship driedaagse

Horsemanship driedaagse Horsemanship driedaagse Drie dagen leren over Natural Horsemanship Rechtrichten en liberty werk Heb je honger naar méér in de relatie met je paard? Wil je een betere band krijgen met je paard en tegelijk

Nadere informatie

Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt!

Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt! Informatiebrochure Kader opleidingen CWO Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt! 1 Woord vooraf CWO opleidingslocaties (watersportverenigingen en vaarscholen) willen goede en enthousiaste instructeurs

Nadere informatie

TRAINING ASSERTIVITEIT

TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE TRAINING ASSERTIVITEIT Met succes opkomen voor jezelf Je geeft gemakkelijk grenzen aan Je vergroot je zichtbaarheid IN HET KORT Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten.

Nadere informatie

Coachingsopleiding. Process Communication Model

Coachingsopleiding. Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Zou je misschien, als je tijd hebt, hoor Je bent altijd op zoek naar die ene manier om je cliënt écht te helpen.

Nadere informatie

Horsemanship essentials traject

Horsemanship essentials traject Horsemanship essentials traject Wat houdt het in? Het horsemanship essentials traject werd speciaal ontwikkeld om paardenliefhebbers te introduceren tot Natural Horsemanship. In deze cursus leer je gespreid

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE. Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE. Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen! In deze gids zetten

Nadere informatie

Gelukkige Ruiter Academie

Gelukkige Ruiter Academie Toets- en examenreglement RuiterCoach Gelukkige Ruiter Academie 1.0 TOETS- EN EXAMENREGLEMENT RUITER COACH 1. Het doel van de opleiding is dat een student zelfstandig paarden en mensen kan trainen naar

Nadere informatie

Training Zelfrealisatie. Brochure

Training Zelfrealisatie. Brochure Training Zelfrealisatie Brochure Training Zelfrealisatie Voorbij persoonlijke ontwikkeling vind je wie je ten diepste bent. Met de Training Zelfrealisatie ontdek je wie je wezenlijk bent. Zodat je geluk,

Nadere informatie

Spreek tot de verbeelding

Spreek tot de verbeelding De beste training; spreken met PowerPoints Wegens succes!! Extra training op 20 september 2013 Unieke training pakt alle aspecten voor inspirerende presentaties Voor wie - Directeuren - Managers - Adviseurs

Nadere informatie

PTA VWO wiskunde A 1518

PTA VWO wiskunde A 1518 PTA VWO wiskunde A 1518 Inleiding Wiskunde A is wiskunde waarin vooral gewerkt wordt vanuit realistische contexten. Vaak is het lastig om de wiskundige inhoud uit de context te halen en daar wordt dan

Nadere informatie

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015!

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015! Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

Horsemanship Focus on Liberty weekend

Horsemanship Focus on Liberty weekend Horsemanship Focus on Liberty weekend Krijg meer connectie met je paard zodat hij ook in vrijheid met je wil samenwerken! Heb je honger naar méér in de relatie met je paard? Wil je een betere band krijgen

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Cursus: Meridiaan Qigong (medicinale Qigong) Studiegids 2015/2016 Meridiaan Qigong Qigong (uitgesproken als:

Nadere informatie

Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN. Inhoudsopgave. KNHS Opleidingen De manege instructeursopleidingen. Aspirant Manege Instructeurs

Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN. Inhoudsopgave. KNHS Opleidingen De manege instructeursopleidingen. Aspirant Manege Instructeurs KNHS Opleidingen 018 Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN pagina KNHS Opleidingen 018 Het vinden van goed opgeleid en gemotiveerd personeel is niet altijd even gemakkelijk. Veel enthousiaste instructeurs

Nadere informatie

Sociaal-cultureel werker

Sociaal-cultureel werker Crebo Duur Niveau Leerweg Start 25488 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Veluwestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE In Nederland is

Nadere informatie

Graag tot ziens! Het Remind Team

Graag tot ziens! Het Remind Team In dit document kun je lezen wat Remind doet, waar Remind voor staat, wat er van je verwacht wordt als trainer, welke studenten bij Remind passen, en wat je aankomende vijf maanden kunt verwachten als

Nadere informatie

Spreek tot de verbeelding

Spreek tot de verbeelding De beste training; spreken met PowerPoints Unieke training pakt alle aspecten voor inspirerende presentaties Voor wie - sprekers - Directeuren - Managers - Adviseurs - jou Wat - Presenteren van plannen

Nadere informatie

3-JARIGE YOGA DOCENTENOPLEIDING

3-JARIGE YOGA DOCENTENOPLEIDING 3-JARIGE YOGA DOCENTENOPLEIDING Start januari 2016 Voldoet aan standaarden IYF en Yoga Alliance De docentenopleiding is een unieke reis waarin je op zoek gaat naar de essentie van je eigen wezen. Een zoektocht

Nadere informatie

Algemene voorwaarden behorende tot de open dag Bergen op Zoom

Algemene voorwaarden behorende tot de open dag Bergen op Zoom Algemene voorwaarden behorende tot de open dag Bergen op Zoom 28-1-2017 Algemeen Op alle bovenstaande acties zijn de volgende voorwaarden van toepassing: Druk- en typefouten voorbehouden; De aanmelding

Nadere informatie

Sociaal-maatschappelijk dienstverlener BOL

Sociaal-maatschappelijk dienstverlener BOL Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25489 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Veluwestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE In Nederland is er

Nadere informatie

Informatieboekje Voortgezet Onderwijs

Informatieboekje Voortgezet Onderwijs Informatieboekje Voortgezet Onderwijs 1 2 Voorwoord Dit informatieboekje geeft een overzicht van de belangrijkste gegevens over het VMBO, Havo en VWO. Hoe het VMBO is opgebouwd, welke vakken in de onderbouw

Nadere informatie

Van de onderbouw naar de bovenbouw

Van de onderbouw naar de bovenbouw Van de onderbouw naar de bovenbouw 2019-2020 Wanneer ga je over in klas 1 en 2? Welke keuzes moet je maken in klas 2? Hoe gaat dat dan allemaal? Scholengemeenschap Panta Rhei Amstelveen, september 2019

Nadere informatie

6.0 Toets- en examenreglement RuiterCoach

6.0 Toets- en examenreglement RuiterCoach 6.0 Toets- en examenreglement RuiterCoach 6.a t/m 6.d 1.0 TOETS- EN EXAMENREGLEMENT RUITER COACH 1. Het doel van de opleiding is dat een student zelfstandig paarden en mensen kan trainen naar een harmonieuze

Nadere informatie

Studiegids 2016/2017 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2016/2017 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2016/2017 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding voor yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID Frequent falen inzetten als tool voor innovatie, verandering en verbetering Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze

Nadere informatie

ACADEMY. Strong Viking Instructor. Strong Viking Lab

ACADEMY. Strong Viking Instructor. Strong Viking Lab ACADEMY Strong Viking Instructor Strong Viking Lab Brochure 2018/2019 Informatie Strong Viking Instructeur Strong Viking is de grootste obstacle run organisator van Europa en de afgelopen 5 jaar uitgeroepen

Nadere informatie

Studiegids/studieplan. Werken met groepen

Studiegids/studieplan. Werken met groepen Studiegids/studieplan Werken met groepen Studiegids/Studieplan Cursus Werken met groepen Duur cursus: Aantal bijeenkomsten: Stagedagen: Niveau opleiding: Toelating: Vorm: Docentcontacturen: Zelfstudie-uren:

Nadere informatie

Opleiding. tot. Hooggevoeligheidsdeskundige

Opleiding. tot. Hooggevoeligheidsdeskundige Opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige Voor u hebt u onze opleidingsgids. Voordat wij verder ingaan op de inhoud van de opleiding, willen we u eerst even kennis laten maken met Hooggevoelig heel gewoon.

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE Programmeren voor hoogbegaafde leerlingen Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Programmeren voor hoogbegaafde

Nadere informatie

Theorie april CBR/Ruiterbewijs

Theorie april CBR/Ruiterbewijs Theorie april CBR/Ruiterbewijs Certificaat Buitenrijden Het CBR is de opleiding voor het buitenrijden, en staat voor Certificaat Buitenrijden. Om plezierig en vooral ook veilig een buitenrit te kunnen

Nadere informatie

Informatieboekje Voortgezet Onderwijs

Informatieboekje Voortgezet Onderwijs Informatieboekje Voortgezet Onderwijs 1 2 Voorwoord Dit informatieboekje geeft een overzicht van de belangrijkste gegevens over het VMBO, Havo en VWO. Hoe het VMBO is opgebouwd, welke vakken in de onderbouw

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

1. Wat is beroepspraktijkvorming

1. Wat is beroepspraktijkvorming 1. Wat is beroepspraktijkvorming De opleiding die je nu volgt bestaat uit twee delen: beroepspraktijkvorming en onderwijs op school. Leren doe je op school, maar vooral in de praktijk! Bij Terra leer je

Nadere informatie

TOELICHTING bij PTA havo/vwo. (klas 12hv) Maastricht, 1 oktober 2016

TOELICHTING bij PTA havo/vwo. (klas 12hv) Maastricht, 1 oktober 2016 TOELICHTING bij PTA havo/vwo (klas 12hv) 2016-2017 Maastricht, 1 oktober 2016 Bernard Lievegoed School Toelichting PTA 2016-2017 Opleiding 12 havo/vwo 1 Toelichting bij PTA 2015 2016 opleiding h/v Inleiding

Nadere informatie

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver zomer 2016 Overzicht Juli Zaterdag Zondag 1 2 3 4 Funkamp 5 Funkamp 6 Funkamp 7 Funkamp 8 Funkamp 9 10 11 12 13 14 15

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Lichaamsbewustzijn

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Lichaamsbewustzijn STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE Lichaamsbewustzijn Verbinden van het mentale, het fysieke en het emotionele Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule

Nadere informatie

Instructeur Bedrijfshulpverlener opleiding Eerste Hulp Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV)

Instructeur Bedrijfshulpverlener opleiding Eerste Hulp Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV) Instructeur Bedrijfshulpverlener opleiding Eerste Hulp Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV) Doelgroep De opleiding is bestemd voor personen die in uw organisatie

Nadere informatie

Brochure. Opleiding teelt. Het alternatief voor werkenden! Terra trainingen

Brochure. Opleiding teelt. Het alternatief voor werkenden! Terra trainingen Brochure Opleiding teelt Het alternatief voor werkenden! Informatieblad Vakbekwaam medewerker teelt (niveau 3) Werkt u al jaren in de (glas)tuinbouw? En heeft u in die jaren veel ervaring opgedaan, maar

Nadere informatie

Welzijn Breed (Onderwijsassistent)

Welzijn Breed (Onderwijsassistent) Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25485 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Auditorium, Elst Onze opleidingen in Elst kenmerken zich door kleinschaligheid en persoonlijk contact.

Nadere informatie

Kennisinstelling met als specialisme kleur. Scholingsprogramma. Deeltijdopleiding tot kleurkundige

Kennisinstelling met als specialisme kleur. Scholingsprogramma. Deeltijdopleiding tot kleurkundige Kennisinstelling met als specialisme kleur Scholingsprogramma Deeltijdopleiding tot kleurkundige Voorwoord De Nederlandse Kleurenschool (NKS) verzorgt als enige opleider de deeltijdopleiding tot kleurkundige.

Nadere informatie

Manege Alblasserdam. Stichting Veilige Paardensport

Manege Alblasserdam. Stichting Veilige Paardensport Manege Alblasserdam Stichting Veilige Paardensport Bijlagen 18-2-2010 1. CALAMITEITENPLAN VAN MANEGE ALBLASSERDAM VOOR RUITERS, PUBLIEK EN EIGENAREN VAN PAARDEN EN PONY S 2. RIJBAANREGELS VAN MANEGE ALBLASSERDAM

Nadere informatie

Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4

Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 De mbo-opleiding secretaresse niveau 3 / management assistent niveau 4 is bedoeld voor secretaresses en management assistenten die geen mbo-diploma

Nadere informatie

Opleiding Kindercoach

Opleiding Kindercoach Opleiding Kindercoach Maak jij het verschil? Sociale - emotionele vaardigheden ADHD / ADD Leer- en gedragsproblemen Hooggevoeligheid Ontwikkelingsfases Kind en zijn omgeving Rouw en verlies Pesten Beelddenkers

Nadere informatie

Studiegids. Freestyle Instructeursopleiding Niveau 1 Niveau 2 Niveau 3 (losse modules) Longeer instructeur. Freestyle Academy

Studiegids. Freestyle Instructeursopleiding Niveau 1 Niveau 2 Niveau 3 (losse modules) Longeer instructeur. Freestyle Academy Studiegids Freestyle Instructeursopleiding Niveau 1 Niveau 2 Niveau 3 (losse modules) Longeer instructeur Freestyle Academy Ruinerwold, 2014-2015 Inhoud 1. Freestyle Instructeursopleiding N1 & N2... 3

Nadere informatie

Lesgeven aan kinderen

Lesgeven aan kinderen Lesgeven aan kinderen Lesopbouw en les voorbereiding improvisatie voorbereiding Een goede planning is het halve werk!!!!! Omdat: Planning over langere termijn ( FNRS ruiterplan) Doelgericht te werk gaan

Nadere informatie

Omdat je nooit uitgeleerd bent!

Omdat je nooit uitgeleerd bent! Omdat je nooit uitgeleerd bent! E-quine.com Alumni Academy Dit programma is bedoeld voor instructeurs die hun volledige opleiding bij ons hebben afgerond. Je hebt nu een prachtig ORUN diploma op zak en

Nadere informatie

Ontwikkelingsgerichte beoordeling en BSA Junior Accountmanager cohort

Ontwikkelingsgerichte beoordeling en BSA Junior Accountmanager cohort Ontwikkelingsgerichte beoordeling en BSA Junior Accountmanager cohort 2018-2019 Gedurende de opleiding Junior Accountmanager word je op studieonderdelen beoordeeld. Welke resultaten heb je bereikt en hoe

Nadere informatie

Studiegids 2015/2016 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2015/2016 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2015/2016 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding tot yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

Voor SE-3 (in de derde SE-periode van het jaar) schrijf je een uiteenzetting aan de hand van documentatie die door de docent is gebundeld.

Voor SE-3 (in de derde SE-periode van het jaar) schrijf je een uiteenzetting aan de hand van documentatie die door de docent is gebundeld. PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2015-2018 Vak: Nederlandse taal en literatuur 2 f vwo Inleiding Voor het vak Nederlands ben je bezig met de onderdelen taalvaardigheid, taalkunde en literatuuronderwijs.

Nadere informatie

Module Docent contact uren Zelfstudie. Psychologie en psychopathologie 11 44 uur Chakrapsychologie 11 72 uur

Module Docent contact uren Zelfstudie. Psychologie en psychopathologie 11 44 uur Chakrapsychologie 11 72 uur Deelopleiding Healing en Energiewerk Mogelijkheden Je kunt deze opleiding en de modules van de opleiding op verschillende manieren benutten. Onderstaand vind je een overzicht van de mogelijkheden. 1. Je

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

Welzijn-breed (gespecialiseerd pedagogisch medewerker in de kinderopvang) BOL

Welzijn-breed (gespecialiseerd pedagogisch medewerker in de kinderopvang) BOL Crebo Duur Niveau Leerweg Start 25484 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Auditorium, Elst Onze opleidingen in Elst kenmerken zich door kleinschaligheid

Nadere informatie

Opleiding Equine Assisted Coach

Opleiding Equine Assisted Coach Je wilt van het werken met paarden en mensen je beroep maken? Jezelf, anderen en paarden beter leren kennen? Samen met paarden, mensen helpen? Opleiding Equine Assisted Coach De intuïtief ontwikkelde coach

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel leerlingen die overwegen om deel te nemen aan de U-Talent Academie hebben vragen over het programma, de selectie, de zwaarte van het programma. In dit

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

Opleiding Thermografie bij paarden

Opleiding Thermografie bij paarden Opleiding Thermografie bij paarden Algemene informatie Instapniveau en -eisen Bovengemiddelde interesse in het omgaan met paarden. Aantoonbare ervaring met paarden. Interesse in de medische aspecten van

Nadere informatie

Opleiding Paardenrevalidatie

Opleiding Paardenrevalidatie Opleiding Paardenrevalidatie Niveau 1 Diagnosticeren en Oplossen; De Basis van de 4 Dimensies Niveau 2 Revalidatietrainer voor Paarden Niveau 3 Masterclass Revalidatie- en Sporttrainer Instapniveau en

Nadere informatie

TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard:

TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard: www.dressagepro.com TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard: Als je geen plan maakt en geen doelen stelt, is de kans kleiner dat je daadwerkelijk bereikt wat je

Nadere informatie