In het kader van de Wet Natuurbescherming

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In het kader van de Wet Natuurbescherming"

Transcriptie

1 In het kader van de Wet Natuurbescherming In opdracht van: Gemeente Wageningen

2 2 Tekst en samenstelling Foto s In opdracht van Naam opdrachtgever Rapportnummer Status rapport M. van Diedenhoven A. van Woersem Gemeente Wageningen G. Wanner NO Definitief Datum oplevering rapport 17 januari 2018 Aantal pagina's 17 Diedenhoven, M. van, Notitie Controle bomen Wijze van citeren Tarthorst Wageningen. In het kader van de Wet Natuurbescherming. Rapport NO Regelink Ecologie & Landschap, Mheer.

3 3

4 4 De gemeente Wageningen is voornemens een groot aantal bomen te snoeien en te kappen (138 stuks) wegens groot onderhoud en herinrichting van het groen, waaronder herplant van bomen, in de wijk Tarthorst. In de bomen kunnen holten aanwezig zijn die geschikt zijn als verblijfplaats voor vleermuizen. Ook kunnen nesten van vogels, inclusief jaarrond beschermde nesten, en nesten van eekhoorns in de bomen aanwezig zijn. Het kappen van de bomen kan derhalve een overtreding zijn van de Wet Natuurbescherming. De Gemeente Wageningen heeft Regelink Ecologie & Landschap daarom gevraagd na te gaan of in de bomen holten aanwezig zijn die geschikt zijn als verblijfplaats voor vleermuizen en of er (jaarrond beschermde) nesten van vogels en eekhoorns in de bomen aanwezig zijn. Het plangebied betreft de hele wijk Tarthorst ligt in de gemeente Wageningen, provincie Gelderland. De begrenzing van het plangebied is in figuur 1 met rood aangegeven. Figuur 1 Plangebied, aangegeven met een rode lijn.

5 5 Het voornemen is ongeveer 138 bomen in het plangebied te kappen. In figuur 2, Uitvoeringsplan bomen zijn alle te kappen bomen weergegeven. Alle groene stippen vertegenwoordigen bomen die blijven staan, de overige worden gekapt of sterk gesnoeid. Volgens het beplantingsplan (figuur 3) worden nieuwe bomen en heesters geplant. Met behulp van dit onderzoek worden de volgende vragen beantwoord: Zijn er in de te kappen bomen in de wijk Tarthorst te Wageningen holten aanwezig die geschikt zijn als verblijfplaats voor Hebben de bomen een functie als vliegroute voor Zijn er in deze bomen (jaarrond beschermde) nesten van vogels en van eekhoorns aanwezig? De ingreep wordt getoetst aan de Wet natuurbescherming. Hieruit volgt de conclusie of de voorgenomen ingreep strijdig is met de Wet natuurbescherming, of dat nog aanvullend onderzoek noodzakelijk is om tot die conclusie te komen. Wanneer aanvullend onderzoek noodzakelijk is, wordt tevens aangegeven voor welke soorten en functies dit het geval is.

6 6 Op 28 november 2017 is het plangebied bezocht door M. van Diedenhoven en A. van Woersem. Hierbij zijn de bomen nauwkeurig geïnspecteerd op aanwezigheid van holten die geschikt zijn als verblijfplaats voor vleermuizen. Hierbij is gebruik gemaakt van een zeer sterke zaklamp, verrekijker en fotocamera. Ook is hierbij gelet op de aanwezigheid van vogel- en eekhoornnesten. De bomen droegen bij de controle geen blad, waardoor er in de meeste gevallen goed zicht was op mogelijke nesten of holten. Bij enkele bomen zijn holtes gezien die niet vanaf de grond geïnspecteerd konden worden. Om uit te sluiten dat het gaat om een geschikte vleermuisverblijfplaats moeten deze bomen nog nader geïnspecteerd worden. Bij het veldwerk is uitgegaan van de bomenkaart zoals deze door opdrachtgever is aangeleverd, in combinatie met de bijbehorende spreadsheet. Een verkleinde weergave van de bomenkaart is weergegeven in figuur 2. De bevindingen zijn toegevoegd aan de spreadsheet en aan de opdrachtgever geleverd. Bij de toetsing is rekening gehouden met de herplant van bomen, dit is met name van belang bij de toetsing van de functie vliegroute voor vleermuizen. In figuur 2 is een afbeelding van de bomenkaart zoals aangeleverd door opdrachtgever weergegeven. Alle groene stippen zijn bomen die blijven staan. De overige gekleurde stippen zijn bomen die gekapt worden. In het beplantingsplan is aangegeven op welke plaatsen bomen herplant gaan worden. Het beplantingsplan is in figuur 3 weergegeven

7 7 Figuur 2 Plangebied met de te kappen bomen

8 8 Figuur 2 Beplantingsplan Tarthorst

9 9 Holtes als verblijfplaats voor vleermuizen In een aantal bomen in de wijk Tarthorst zijn holten aangetroffen. De meeste holtes lopen niet door en zijn ongeschikt als verblijfplaats voor vleermuizen. Enkele holtes waren onvoldoende te beoordelen middels deze quickscan en moeten nog met ladder en eventueel holtekijker nader onderzocht worden. Een overzicht van deze bomen is weergegeven in tabel 1. Alle bomen die niet op deze lijst voorkomen bevatten géén geschikte verblijfplaatsen. Tabel 1: bomen met nog nader te onderzoeken boomnummer boomnaam holtes nader onderzoeken 211 Carpinus betulus 'Fastigiata' v 236 Carpinus betulus 'Fastigiata' v 243 Carpinus betulus 'Fastigiata' v 249 Carpinus betulus 'Fastigiata' v 275 Platanus x hispanica v 299 Aralia elata v 343 Alnus glutinosa v 403 Platanus x hispanica v 414 Acer platanoides v 491 Salix alba v 494 Salix alba v 497 Salix alba v Jaarrond beschermde nesten In enkele bomen zijn nesten van zwarte kraai aangetroffen. Ook is een aantal malen de zwarte kraai in het plangebied waargenomen. De zwarte kraai is een zogenaamde categorie 5 soort. Soorten van categorie 5 die mogelijk ook voorkomen: pimpelmees, koolmees, ekster, boomklever en boomkruiper. De nesten van categorie 5 vogels zijn niet jaarrond beschermd tenzij er belangrijke ecologische redenen zijn. In de situatie in de Tarthorst zijn er voldoende alternatieven voor deze soorten om nieuwe nestlocaties te vinden. Tijdens het broedseizoen mogen vogels en hun nesten niet verstoord worden. Vogels of nesten van soorten uit categorie 1-4 zijn niet waargenomen en worden ook niet verwacht. Een uitzondering hierop is boom nummer 152. Deze boom zou interessant kunnen zijn als kwetterplek voor huismussen. In het voorjaar kan de mogelijke functie van deze boom voor mussen

10 10 worden vastgesteld. In tabel 2 zijn de boomnummers weergegeven van bomen met nesten van Zwarte kraai. Tabel 2: bomen met kraaiennest boomnummer boomnaam kraaiennest 343 Alnus glutinosa v 403 Platanus x hispanica v 585 Quercus palustris v Eekhoorn Op één locatie (boomnummer 253 en 585) werd een eekhoorn in de bomen gezien die de boomtoppen gebruikte om de Churchillweg over te steken. Een eekhoornnest is niet aangetroffen. Wel zijn in de NDFF waarnemingen van eekhoorn bekend rond deze locatie. Vliegroute vleermuizen Er is gekeken of de kap van de bomen de laanstructuur zo aantasten dat eventuele vliegroutes van vleermuizen doorbroken zouden worden. Op enkele locaties zou hier spraken van kunnen zijn, maar omdat op de meeste plekken weer bomen terug geplant worden zal het effect te verwaarlozen zijn. Ook blijven er in de directe omgeving nog voldoende structuren over om ook tijdelijk vliegroutes te waarborgen, zoals bij boom 590.

11 11 Het is wel van belang dat op deze locaties de bomen inderdaad terug geplant worden. Indien geen bomen terug geplant worden zal de functie als vliegroute voor vleermuizen moeten worden onderzocht vóórafgaand aan de kap. In tabel 3 zijn de boomnummers weergegeven die mogelijk onderdeel uitmaken van een vliegroute van vleermuizen. Tabel 3. Bomen met mogelijke functie als vliegroute boomnummer boomnaam mogelijk vliegroute herplant? 1 Fraxinus excelsior 'Diversifolia' v ja 2 Fraxinus excelsior 'Diversifolia' v ja 3 Fraxinus excelsior 'Diversifolia' v ja 4 Fraxinus excelsior 'Diversifolia' v ja 189 Carpinus betulus 'Fastigiata' v ja 205 Carpinus betulus 'Fastigiata' v ja 211 Carpinus betulus 'Fastigiata' v ja 211 Carpinus betulus 'Fastigiata' v ja 236 Carpinus betulus 'Fastigiata' v ja 242 Carpinus betulus 'Fastigiata' v ja 242 Carpinus betulus 'Fastigiata' v ja 243 Carpinus betulus 'Fastigiata' v ja 243 Carpinus betulus 'Fastigiata' v ja 590 Quercus palustris v nee In bijlage 1 is het complete overzicht van alle te kappen bomen opgenomen, waarbij voor elke boom is aangegeven of deze mogelijke functie heeft als vliegroute of verblijfplaats voor vleermuizen of jaarrond beschermde nesten heeft. Deze tabel is ook als spreadsheet aan opdrachtgever geleverd.

12 12 Op enkele holtes na die nog extra gecontroleerd moeten worden, zijn er geen geschikte holten aanwezig die als verblijfplaats voor vleermuizen kunnen dienen. Het kappen van deze bomen is geen overtreding van de Wet natuurbescherming. De bomen uit tabel 1 moeten nog gecontroleerd worden. Indien dan geen geschikte holtes worden aangetroffen, zal er bij kap geen is geen overtreding van de Wet natuurbescherming. Indien de holtes wel geschikt blijken moet hiervoor gemitigeerd worden om overtreding van de Wet natuurbescherming te voorkomen. Er zijn enkele nesten van vogels uit categorie 5 waargenomen, omdat er voldoende alternatieven in de directe omgeving zijn is kap van deze bomen geen overtreding van de Wet natuurbescherming. Boom nummer 152 heeft mogelijk een functie als kwetterplek van huismussen en kan dan onderdeel zijn van het leefgebied van huismus. Het kappen van deze boom moet dan mogelijk gemitigeerd worden om overtreding van de Wet natuurbescherming te voorkomen. In vrijwel alle te kappen bomen kunnen vogels broeden. Het verstoren van broedende vogels, het vernielen of verwijderen van eieren en van in gebruik zijnde vogelnesten zijn overtredingen van de Wet natuurbescherming. Om overtreding van de Wet natuurbescherming te voorkomen dient er buiten het broedseizoen gewerkt te worden. Bomen in een laanstructuur kunnen onderdeel uitmaken van de vliegroute van vleermuizen. Vleermuizen gebruiken deze structuren om zich op te oriënteren. Wanneer een essentiële vliegroute wordt onderbroken kan dit een overtreding betekenen van de Wet natuurbescherming. Op de meeste plaatsen worden echter bomen herplant of blijven er voldoende structuren over (zie tabel 3 en figuur 3). Er gaan door de kap geen (essentiële) vliegroutes verloren, hierdoor is er geen overtreding van de Wet natuurbescherming. Eekhoorn heeft zeer waarschijnlijk een verblijfplaats in of nabij het plangebied. In de onderzochte bomen is geen eekhoornnest aangetroffen. Het kappen van de bomen is derhalve geen overtreding van de Wet natuurbescherming.

13 13 Er vindt door de kap van de bomen geen overtreding plaats van de Wet natuurbescherming wanneer: buiten het broedseizoen gewerkt wordt; bomen die mogelijk onderdeel zijn van een vleermuisvliegroute worden herplant de bomen uit tabel 1 voorafgaand aan de kap nog worden gecontroleerd en ongeschikt zijn gevonden als vleermuisverblijfplaats. boom nummer 152 in het voorjaar gecontroleerd wordt op aanwezigheid van huismussen en indien nodig gemitigeerd wordt.

14 14 Boom nummer Boomnaam Herplant Jaar rond beschermde nesten geschikte holtes opmerkingen 1 Fraxinus excelsior 'Diversifolia' ja nee nee vliegroute 2 Fraxinus excelsior 'Diversifolia' ja nee nee vliegroute 3 Fraxinus excelsior 'Diversifolia' ja nee nee vliegroute 4 Fraxinus excelsior 'Diversifolia' ja, elders in wijk nee nee vliegroute 11 Quercus robur nee nee nee 21 Quercus robur ja, elders in wijk nee nee 22 Quercus robur ja, elders in wijk nee nee 29 Quercus robur ja, elders in wijk nee nee 34 Quercus robur nee nee nee 36 Quercus robur ja, elders in wijk nee nee 38 Quercus robur nee nee nee 49 Carpinus betulus nee nee nee 56 Quercus robur ja, elders in wijk nee nee 58 Quercus robur ja, elders in wijk nee nee 69 Betula pendula nee nee nee 71 Betula pendula nee nee nee 77 Sorbus aucuparia ja, elders in wijk nee nee is al weg 81 Sorbus aucuparia ja nee nee 82 Sorbus aucuparia ja nee nee 84 Tilia x europaea nee nee nee 86 Tilia x europaea nee nee nee 88 Tilia x europaea nee nee nee 93 Salix babylonica 'Tortuosa' nee nee nee 96 Prunus subhirtella 'Fukubana' nee nee nee 98 Magnolia kobus ja nee nee 101 Quercus palustris ja, elders in wijk nee nee 104 Carpinus betulus nee nee nee 113 Liquidambar styraciflua nee nee nee 114 Liquidambar styraciflua ja, elders in wijk nee nee 117 Quercus robur ja, elders in wijk nee nee 118 Crataegus crus-galli ja nee nee 119 Crataegus crus-galli ja nee nee 126 Crataegus crus-galli ja nee nee 129 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja nee nee wel geblest op de kaart niet in rood 137 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja, elders in wijk nee nee 140 Carpinus betulus 'Fastigiata' nee nee controleren 141 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja nee nee 143 Acer platanoides nee nee nee 146 Platanus x hispanica ja (3 bomen) nee nee

15 Acer platanoides ja, nee nee 151 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja, elders in wijk nee nee 152 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja, elders in wijk nee nee mogelijk interessant voor huismussen 155 Carpinus betulus 'Fastigiata' nee nee nee 157 Prunus serrulata ja nee nee 158 Prunus serrulata ja nee nee 170 Amelanchier arborea 'Robin ja nee nee Hill' 171 Crataegus laevigata 'Paul's ja nee nee Scarlet' 172 Crataegus laevigata 'Paul's ja nee nee Scarlet' 175 Acer campestre ja nee nee 180 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja, elders in wijk nee nee 182 Carpinus betulus 'Fastigiata' nee nee nee 184 Carpinus betulus 'Fastigiata' nee nee nee 189 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja, elders in wijk nee controleren vliegroute 193 Platanus x hispanica ja nee nee 194 Platanus x hispanica ja nee nee 200 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja, elders in wijk nee nee 205 Carpinus betulus 'Fastigiata' nee nee nee vliegroute 207 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja, elders in wijk nee nee 211 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja, elders in wijk nee nee vliegroute 212 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja nee nee 226 Carpinus betulus 'Fastigiata' nee nee nee 234 Prunus cerasifera 'Nigra' ja nee nee 236 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja, elders in wijk nee controleren 242 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja nee nee vliegroute 243 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja nee controleren vliegroute 246 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja, elders in wijk nee nee 249 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja nee controleren 251 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja, elders in wijk nee controleren 253 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja, elders in wijk nee nee eekhoornroute 268 Magnolia kobus ja nee nee 270 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja nee nee 272 Carpinus betulus 'Fastigiata' ja, elders in wijk nee nee 275 Platanus x hispanica ja, elders in wijk nee controleren 283 Liquidambar styraciflua ja nee nee 286 Carpinus betulus nee nee nee 287 Pyrus calleryana 'Chanticleer' ja nee nee 288 Pyrus calleryana 'Chanticleer' ja nee nee 289 Pyrus calleryana 'Chanticleer' ja nee nee 290 Pyrus calleryana 'Chanticleer' ja nee nee 291 Pyrus calleryana 'Chanticleer' ja nee nee 292 Pyrus calleryana 'Chanticleer' ja nee nee

16 Pyrus calleryana 'Chanticleer' ja nee nee 294 Pyrus calleryana 'Chanticleer' ja nee nee 295 Pyrus calleryana 'Chanticleer' ja nee nee 299 Aralia elata ja nee controleren 305 Fraxinus excelsior 'Nana' ja nee nee 306 Fraxinus excelsior 'Nana' ja nee nee 307 Crataegus laevigata 'Paul's nee nee nee Scarlet' 308 Crataegus laevigata 'Paul's ja, elders in wijk nee nee Scarlet' 309 Fraxinus excelsior 'Nana' ja nee nee 313 Prunus serrulata ja nee nee 315 Prunus avium nee nee nee 316 Fraxinus excelsior 'Nana' nee nee nee 317 Prunus serrulata ja nee nee 318 Prunus serrulata nee nee nee 319 Carpinus betulus nee nee nee 320 Acer campestre 'Elsrijk' nee nee nee 325 Acer campestre nee nee nee 327 Carpinus betulus nee nee nee 328 Populus alba nee nee nee 330 Carpinus betulus nee nee nee 333 Carpinus betulus nee nee nee 336 Carpinus betulus nee nee nee 343 Alnus glutinosa ja kraai controleren 344 Alnus glutinosa ja nee nee 347 Gleditsia triacanthos 'Sunburst' nee nee nee 349 Gleditsia triacanthos 'Sunburst' nee nee nee 358 Liriodendron tulipifera ja nee nee 362 Malus 'Evereste' ja, elders in wijk nee nee 366 Gleditsia triacanthos 'Sunburst' nee nee nee 370 Liriodendron tulipifera ja, elders in wijk nee nee 372 Robinia pseudoacacia ja, elders in wijk nee nee 'Bessoniana' 390 Gleditsia triacanthos 'Sunburst' nee nee nee 392 Gleditsia triacanthos 'Sunburst' ja, elders in wijk nee nee 393 Crataegus laevigata ja, elders in wijk nee nee 400 Acer campestre ja, elders in wijk nee nee 402 Fraxinus excelsior nee nee nee 403 Platanus x hispanica ja, elders in wijk kraai holte 408 Carpinus betulus nee, onvoldoende boven- en ondergrondse groeiruimte nee controleren nee 411 Carpinus betulus nee nee nee 412 Betula pendula nee nee nee 414 Acer platanoides nee nee controleren 443 Alnus glutinosa nee nee nee 491 Salix alba nee nee controleren 494 Salix alba nee nee controleren 497 Salix alba nee nee controleren 510 Quercus robur ja al verwijderd?

17 Quercus palustris ja, elders in wijk kraai nee eekhoornroute 588 Quercus palustris nee nee nee 590 Quercus palustris nee nee nee 592 Quercus palustris nee nee nee 594 Quercus palustris nee nee nee 596 Quercus palustris nee nee nee 598 Quercus palustris nee nee nee 602 Quercus palustris nee nee nee 603 Quercus palustris nee nee nee 605 Quercus palustris ja, elders in wijk nee nee 607 Quercus palustris ja, elders in wijk nee nee

Geurts-Geurts Laan- en Sierboomkwekerij Groeneweg AL Heide-Venray (NL)

Geurts-Geurts Laan- en Sierboomkwekerij Groeneweg AL Heide-Venray (NL) Voorraadlijst oktober 2018 Aantal Soort Maat Herkomst 15 Acer campestre 200-250 75 Acer campestre 6-8 10 Acer campestre 8-10 20 Acer campestre 10-12 5 Acer campestre 12-14 5 Acer campestre 'Elsrijk' 8-10

Nadere informatie

VOORRAAD seizoen 2018/2019 Bomen / Trees / Baume

VOORRAAD seizoen 2018/2019 Bomen / Trees / Baume Boomkwekerij Isidoor van Hassel B.V. Wernhoutseweg 57 A 4884 AR Wernhout Tel.: 076-5974027 Fax: 076-5974622 info@isvanhassel.nl VOORRAAD seizoen 2018/2019 Bomen / Trees / Baume 9/13/2018 Latijnse naam

Nadere informatie

Sortiment spillen, laanbomen. Acer campestre. Acer campestre Elsrijk. Acer campestre Red Shine. Acer freemanii Armstrong.

Sortiment spillen, laanbomen. Acer campestre. Acer campestre Elsrijk. Acer campestre Red Shine. Acer freemanii Armstrong. Sortiment spillen, laanbomen. Acer campestre 8-10 90 10-12 50 Acer campestre Elsrijk 8-10 76 10-12 34 12-14 31 14-16 21 16-18 10 20-25 7 Acer campestre Red Shine 8-10 44 Acer freemanii Armstrong 8-10 97

Nadere informatie

Assortiment. Acer platanoides 'Columnare' Acer platanoides 'Emerald Queen' Acer platanoides 'Globosum' Aesculus Paardenkastanje

Assortiment. Acer platanoides 'Columnare' Acer platanoides 'Emerald Queen' Acer platanoides 'Globosum' Aesculus Paardenkastanje Assortiment LAAN- EN PARKBOMEN Acer Esdoorn Acer campestre Acer campestre 'Elsrijk' Acer campestre 'Huibers Elegant' Acer campestre 'Nanum' Acer campestre 'Zorgvlied' Acer platanoides Acer platanoides

Nadere informatie

Sortiment spillen, laanbomen. Acer campestre. Acer campestre Elsrijk

Sortiment spillen, laanbomen. Acer campestre. Acer campestre Elsrijk Sortiment spillen, laanbomen. Acer campestre 8-10 90 10-12 50 Acer campestre Elsrijk 8-10 76 10-12 34 12-14 31 14-16 21 16-18 10 18-20 13 20-25 7 Acer campestre Red Shine 8-10 44 Acer capillipes 8-10 6

Nadere informatie

Ook dit seizoen hopen wij op een prettige samenwerking en kunnen wij u verzekeren dat uw bestelling met zorg zal worden uitgevoerd.

Ook dit seizoen hopen wij op een prettige samenwerking en kunnen wij u verzekeren dat uw bestelling met zorg zal worden uitgevoerd. Maashees, 2012. Het is ons een genoegen u onze voorraadlijst aan te mogen bieden voor het seizoen 2012 2013. Gedurende het seizoen kunt u onze actuele voorraadlijst vinden op onze website. Ook dit seizoen

Nadere informatie

Nieuwe catalogus. Gespecialiseerd in het vormen van vers geleide leibomen

Nieuwe catalogus. Gespecialiseerd in het vormen van vers geleide leibomen Nieuwe catalogus Gespecialiseerd in het vormen van vers geleide leibomen Impressie 2 Gespecialiseerd in het vormen van vers geleide leibomen Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2. Impressie 3. Inhoudsopgave 4.

Nadere informatie

VOORRAADLIJST Datum: 11-03-15

VOORRAADLIJST Datum: 11-03-15 VOORRAADLIJST Datum: 11-03-15 Omschrijving Maat Acer campestre 60-100,W 25 Acer campestre 'Elsrijk' 8-10HO,W 45 Acer campestre 'Elsrijk' 10-12HO,W 4 Acer campestre 'Elsrijk' 18-20HO,W 4 Acer campestre

Nadere informatie

Assortiment 2011 LAAN- EN PARKBOMEN

Assortiment 2011 LAAN- EN PARKBOMEN Assortiment 2011 LAAN- EN PARKBOMEN Acer Aesculus Acer campestre Acer campestre 'Elsrijk' Acer campestre 'Elegant' Acer campestre 'Nanum' Acer campestre 'Queen Elizabeth' Acer freemanii 'Autumn Blaze'

Nadere informatie

Inventarisatie bomenbestand in park Seghwaert. in de wijk Seghwaert-Noordhove binnen de gemeente Zoetermeer

Inventarisatie bomenbestand in park Seghwaert. in de wijk Seghwaert-Noordhove binnen de gemeente Zoetermeer Inventarisatie bomenbestand in park Seghwaert in de wijk Controleur: Ruud Dingerdis, Gecontroleerd op 07-08-2014 European Treeworker Hoek Hoveniers Inventarisatie bomenbestand in park Seghwaert in de wijk

Nadere informatie

Plantnaam Maat Prijs Extra Tekst

Plantnaam Maat Prijs Extra Tekst Plantnaam Maat Prijs Extra Tekst Acer campestre 10-12 C. 59,70 Acer plat. 'Drummondii' 6-8 C. 63,25 bladverliezend / witbont Acer plat. 'Globosum' ST. 225 12-14 C. 114,75 kogelronde kroon Acer plat. 'Globosum'

Nadere informatie

VOORRAADLIJST Datum:

VOORRAADLIJST Datum: VOORRAADLIJST Datum: 22-02-17 Omschrijving Maat Opmerking Acer campestre 60-100,W 2 Acer campestre 'Elsrijk' 8-10HO,W 20 Acer campestre 'Elsrijk' 10-12HO,W 26 Acer campestre 'Elsrijk' 12-14HO,W 6 Acer

Nadere informatie

ZOMERKENMERKEN loofbomen

ZOMERKENMERKEN loofbomen geert@starre.info ZOMERKENMERKEN loofbomen meest gebruikte bronnen: Henk pseudospeed `Bootii http://www.baumkunde.de/baumlisten/baumliste_az_scientific.php Nothofagus antarctica - schijnbeuk 1cm Gleditsia

Nadere informatie

ACER CAMPESTRE Acer campestre

ACER CAMPESTRE Acer campestre 1 ACER CAMPESTRE Acer campestre 175-200 Acer campestre Acer campestre 6-8 Acer campestre 'Elsrijk' 125-150 Acer campestre 'Elsrijk' 150-175 Acer campestre 'Elsrijk' 175-200 Acer campestre 'Elsrijk' Acer

Nadere informatie

Bomenteller Bomen verwijderd: Bomen bijgekomen:

Bomenteller Bomen verwijderd: Bomen bijgekomen: 500 Bomenteller 2017 400 300 200 426 Bomen verwijderd: 100 0 250 Bomen bijgekomen: Benodigde aanplant: (Volgens de 1 verwijderen, 2 aanplanten regel) Balans: (Bijgekomen min benodigde aanplant) -100-213

Nadere informatie

OMSCHRIJVING MAAT OPMERKINGEN HERKOMST OMSCHRIJVING MAAT OPMERKINGEN HERKOMST. Berberis thunbergii Atrop tak/50/+ zwaar

OMSCHRIJVING MAAT OPMERKINGEN HERKOMST OMSCHRIJVING MAAT OPMERKINGEN HERKOMST. Berberis thunbergii Atrop tak/50/+ zwaar Assortimentslijst OMSCHRIJVING MAAT OPMERKINGEN HERKOMST OMSCHRIJVING MAAT OPMERKINGEN HERKOMST Acer campestre 1+0 6/10 mm Acer campestre 1+1 40/60 Acer campestre 1+1 60/100 Acer campestre 1+1 80/100 Acer

Nadere informatie

Vrije vrd. Latijnse Naam Maatomschrijving Herkomst

Vrije vrd. Latijnse Naam Maatomschrijving Herkomst Nelleveldstraat 1 4891 ZJ Rijsbergen Tel.:076-5965836 Fax:076-5961494 Gsm:06-22011143 boomkwekerijaerts@live.nl Geachte relatie, Met genoegen bieden wij u hierbij onze voorraadlijst voor het seizoen 2017/2018

Nadere informatie

H. B I E M A N S BOOMKWEKERIJ B.V.

H. B I E M A N S BOOMKWEKERIJ B.V. H. B I E M A N S BOOMKWEKERIJ B.V. Herendijk 3 5737 RA Lieshout. Tel: 0499-423618 Fax: 0499-423638 E-mail: info@biemansbomen.nl Web : biemansbomen.nl VOORRAADLIJST 2017/2018 - Prijzen op aanvraag, per

Nadere informatie

Bomenteller Bomen verwijderd: Bomen bijgekomen: Benodigde aanplant: Balans:

Bomenteller Bomen verwijderd: Bomen bijgekomen: Benodigde aanplant: Balans: 1000 Bomenteller 2016 800 600 400 778 662 200 0 116-200 -331-400 Bomen verwijderd: Bomen bijgekomen: Benodigde aanplant: Balans: Totalen: Verwijderd: Benodigde aanplant: (Aantal verwijder x2) 2016-1 75

Nadere informatie

H. B I E M A N S BOOMKWEKERIJ B.V.

H. B I E M A N S BOOMKWEKERIJ B.V. H. B I E M A N S BOOMKWEKERIJ B.V. Herendijk 3 5737 RA Lieshout. Tel: 0499-423618 Fax: 0499-423638 E-mail: info@biemansbomen.nl Web : biemansbomen.nl VOORRAADLIJST 2016/2017 - Prijzen op aanvraag, per

Nadere informatie

Leibomen voorgeleid gekweekt aan kabels in verschillende lijnen 4,5 of 6 lijnen stamhoogte 180cm of 220 cm bomen zonder zak gewenst: - 2,00

Leibomen voorgeleid gekweekt aan kabels in verschillende lijnen 4,5 of 6 lijnen stamhoogte 180cm of 220 cm bomen zonder zak gewenst: - 2,00 Boomkwekerij WIM DE GROOTE tel 09/360 20 46 Astridstraat 66 gsm 0495/53 20 46 9620 Zottegem-Oombergen fax 09/361 26 76 degrootewim@telenet.be www.boomkwekerijwimdegroote.be Voorraadlijst 2013-2014 aantal

Nadere informatie

Bomeninventarisatie. Dijkverbetering Waterkering Eem en Zuidelijke Randmeren

Bomeninventarisatie. Dijkverbetering Waterkering Eem en Zuidelijke Randmeren Bomeninventarisatie Dijkverbetering Waterkering Eem en Zuidelijke Randmeren Wageningen, 10 februari 2011 Colofon 1 Opdrachtgever Waterschap Vallei & Eem Realisatie Watersystemen Mevrouw J.K. van der Meer

Nadere informatie

Notitie Quickscan flora en fauna

Notitie Quickscan flora en fauna Notitie Quickscan flora en fauna De Uithof/ Kromhout te Utrecht Projectnummer: 5755.9 Datum: 5-5-2017 Projectleider: Opgesteld: Opdrachtgever: Universiteit Utrecht Universiteit Utrecht laat jaarlijks bomen

Nadere informatie

Vormbomen. Bolvorm Soortnaam Aantal Breedte Carpinus betulus 20 Ø Ø200 8 Ø250

Vormbomen. Bolvorm Soortnaam Aantal Breedte Carpinus betulus 20 Ø Ø200 8 Ø250 Bolvorm Soortnaam Aantal Breedte Carpinus betulus 20 Ø150 29 Ø200 8 Ø250 Boogvorm Fagus Sylvatica (hele boog bevat 2 bomen) 3 14\16 20 16\18 20 18\20 2 20\25 Fagus Sylvatica 'Atropunicea' (hele boog bevat

Nadere informatie

Gemeente s Hertogenbosch Dhr. J. Winter Postbus GZ s-hertogenbosch

Gemeente s Hertogenbosch Dhr. J. Winter Postbus GZ s-hertogenbosch Ecologie & landschap NOTITIE Gemeente s Hertogenbosch Dhr. J. Winter Postbus 12345 5200 GZ s-hertogenbosch DATUM: 18 april 2018 ONS KENMERK: UW KENMERK: - AUTEUR: PROJECTLEIDER: STATUS: CONTROLE: 18-0049/18.03871/MarBo

Nadere informatie

Beatrixpark visie, beheer- en onderhoudsplan

Beatrixpark visie, beheer- en onderhoudsplan Beatrixpark visie, beheer- en onderhoudsplan november 2017 Inhoudsopgave Interventies fase 1 Interventies fase 2 van analyse tot visie 2 uitwerkingen karakteristieke zones Beheer en onderhoudsplan Interventies

Nadere informatie

Soortnaam SoortnaamNL Conditie Woonplaats OpenbareRuimte Quercus robur zomereik Dood Groenlo Revendijk Quercus robur zomereik Verminderd Groenlo

Soortnaam SoortnaamNL Conditie Woonplaats OpenbareRuimte Quercus robur zomereik Dood Groenlo Revendijk Quercus robur zomereik Verminderd Groenlo Soortnaam SoortnaamNL Conditie Woonplaats OpenbareRuimte Quercus robur zomereik Dood Groenlo Revendijk Quercus robur zomereik Verminderd Groenlo Trampad Betula pendula gewone berk Verminderd Groenlo Trampad

Nadere informatie

VAN SPECIALIST IN VERS GELEIDE LEIBOMEN. In deze uitgave: Het bedrijf, DE KWEKERIJ NIEUWBOUW verharding percelen Ontwikkeling GREENCENTRE Oirschot

VAN SPECIALIST IN VERS GELEIDE LEIBOMEN. In deze uitgave: Het bedrijf, DE KWEKERIJ NIEUWBOUW verharding percelen Ontwikkeling GREENCENTRE Oirschot VAN SPECIALIST IN VERS GELEIDE LEIBOMEN In deze uitgave: Het bedrijf, DE KWEKERIJ NIEUWBOUW verharding percelen Ontwikkeling GREENCENTRE Oirschot Inhoud 3 Inleiding 6 Ons Team 12 Zuil/kolom vormen 18 Bomen

Nadere informatie

Quickscan flora en fauna in het kader van de realisatie van nieuwbouwwoningen in Wielwijk, deelgebied Parkrand, te Dordrecht

Quickscan flora en fauna in het kader van de realisatie van nieuwbouwwoningen in Wielwijk, deelgebied Parkrand, te Dordrecht Quickscan flora en fauna in het kader van de realisatie van nieuwbouwwoningen in Wielwijk, deelgebied Parkrand, te Dordrecht - notitie - Januari 2016 P16-016/W1105 Auteur: S. Westbroek Natuur-Wetenschappelijk

Nadere informatie

Probleem maaiveld:kantelende kluit: Ja, beweegt in de Pauwenpad Robinia pseudoacacia 1774 Ziekte/bacterie:Platte tonderzwam: Ja,

Probleem maaiveld:kantelende kluit: Ja, beweegt in de Pauwenpad Robinia pseudoacacia 1774 Ziekte/bacterie:Platte tonderzwam: Ja, Straat Soort MsLink Gebreken Maatregel Galileiplantsoen Prunus cerasifera 'Nigra' 16 Algemeen:Scheefstand Galileiplantsoen Prunus cerasifera 'Nigra' 20 Hogeweg Sorbus aria 'Magnifica' 283 Linnaeusparkweg

Nadere informatie

Flora, fauna en bomeninventarisatie Jaarbeurs entree-oost

Flora, fauna en bomeninventarisatie Jaarbeurs entree-oost Flora, fauna en bomeninventarisatie Jaarbeurs entree-oost 5 april 2012 Kenmerk R002-4685911RJR-efm-V02-NL Verantwoording Titel Flora, fauna en bomeninventarisatie Jaarbeurs entree-oost Opdrachtgever Jaarbeurs

Nadere informatie

1 INLEIDING 2 REGELGEVING 3 LOCATIE

1 INLEIDING 2 REGELGEVING 3 LOCATIE 1 INLEIDING Op verzoek van Egeria Real Estate Development heeft Koenders & Partners adviseurs en procesmanagers bv een inventarisatie en beoordeling uitgevoerd van de bomen in het herontwikkelingsgebied

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Karreveld Karreveld 10, Roggel - PNR 6089NC /031213

Landschappelijke inpassing Karreveld Karreveld 10, Roggel - PNR 6089NC /031213 INLEIDING Het plangebied is gelegen in een jong ontginningslandschap ten noordwesten van de kern Roggel. plangebied plangebied in het veld BEPLANTINGSPLAN 051113-1:1250 H1 Beukenhagen B1 Platanen S1 infiltratie

Nadere informatie

VOORRAADLIJST 2012-2013

VOORRAADLIJST 2012-2013 Kesteren, 29-08-2012 VOORRAADLIJST 2012-2013 Omschrijving Maatomschrijving Acer campestre Acer campestre 175-200 Acer campestre Acer campestre 'Elsrijk' 150-175 Acer campestre 'Elsrijk' 175-200 Acer campestre

Nadere informatie

Assortimentslijst 2018 / 2019

Assortimentslijst 2018 / 2019 Assortimentslijst 2018 / 2019 OVER ONS Vlakbij de Belgische grens, in de gemeente Zundert, is Boomkwekerij Ronald Dictus gevestigd. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in heesters, bos- en haagplantsoen

Nadere informatie

Projectteam Groen. Advies. Van Haeringenplantsoen. Inventarisatie bomen t.b.v. de renovatie. IB, Groen, 10 april 2017 Maarten H.

Projectteam Groen. Advies. Van Haeringenplantsoen. Inventarisatie bomen t.b.v. de renovatie. IB, Groen, 10 april 2017 Maarten H. Projectteam Groen Advies Van Haeringenplantsoen Inventarisatie bomen t.b.v. de renovatie IB, Groen, 10 april 2017 Maarten H. van Atten 1 Colofon Titel Opdrachtgever Van Haeringenplantsoen inventarisatie

Nadere informatie

Quickscan natuuronderzoek en aanvullende rapportage verbouwing monumentaalpand Lammerinkweg 102 Enschede

Quickscan natuuronderzoek en aanvullende rapportage verbouwing monumentaalpand Lammerinkweg 102 Enschede Quickscan natuuronderzoek en aanvullende rapportage verbouwing monumentaalpand Lammerinkweg 102 Enschede Een inventarisatie van beschermde flora en fauna Enschede 2 December 2010 Rapportnummer 0123 Projectnummer

Nadere informatie

Notitie inspectie bomen Molenbeek Sittard 2011

Notitie inspectie bomen Molenbeek Sittard 2011 Notitie inspectie bomen Molenbeek Sittard 2011 Bureau Meervelt, Ecologisch onderzoek en advies Notitie inspectie bomen Molenbeek Sittard (2.1) 2011 Status: definitief In opdracht van: Molenparc bv Contactpersoon:

Nadere informatie

Ecologisch beplantingsadvies

Ecologisch beplantingsadvies Ecologisch beplantingsadvies Lagenhouwselaan, Leusden Tekst, foto's en samenstelling In opdracht van Rapportnummer Status rapport Collegiale toets M.W. van den Hoorn B. Kisteman NO12347-01 Definitief J.A.

Nadere informatie

Wat is mijn boom waard?

Wat is mijn boom waard? Wat is mijn boom waard? Belgen gebruiken al 30 jaar systeem om boomwaarde eenvoudig en eenduidig vast te stellen In openbaar groen ontwikkelen verschillende partijen rekenmodellen om bomen een tastbare

Nadere informatie

Gemeente Nijmegen T. Martens Postbus HG Nijmegen. Quick scan Flora- en faunawet Mesdagstraat te Nijmegen

Gemeente Nijmegen T. Martens Postbus HG Nijmegen. Quick scan Flora- en faunawet Mesdagstraat te Nijmegen Ecologie & landschap NOTITIE Gemeente Nijmegen T. Martens Postbus 9105 6500 HG Nijmegen DATUM: 29 januari 2016 ONS KENMERK: UW KENMERK: -- AUTEUR: PROJECTLEIDER: 15-879/16.00623/RalSm R.R. Smits G. Hoefsloot

Nadere informatie

De boomkweker. Doelstelling van deze les: De kern: De Nederlandse boomkweker. Spanningsveld boomkweker - kwaliteit. Vermeerderen van bomen.

De boomkweker. Doelstelling van deze les: De kern: De Nederlandse boomkweker. Spanningsveld boomkweker - kwaliteit. Vermeerderen van bomen. De boomkweker Doelstelling van deze les: Inzicht: Arie Bruin Boomkweker Vitale Toekomstbomen zijn alleen mogelijk door het telen van Vitaal Plantmateriaal! 1 2 De kern: Bereiken van vitaliteit Door goede

Nadere informatie

Boomkwekerij Dams Achtmaalseweg 130b 4881 AW Zundert M: T: F:

Boomkwekerij Dams Achtmaalseweg 130b 4881 AW Zundert M: T: F: Boomkwekerij Dams Achtmaalseweg 130b 4881 AW Zundert M: 06-53208631 T: 076-5972522 F: 076-5975300 E-mail: erna@boomkwekerijdams.nl Onder voorbehoud van tussentijdse verkoop 100 Acer campestre 10-12 W,geveerd

Nadere informatie

M. Goossens, M. Hoes, P. van der Staaij, B. Bontje. Advies: de RIB goed te keuren en door te zenden aan de raad. Nee & RAADSINFORMATIEBRIEF

M. Goossens, M. Hoes, P. van der Staaij, B. Bontje. Advies: de RIB goed te keuren en door te zenden aan de raad. Nee & RAADSINFORMATIEBRIEF VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: V. Reintjes Tel nr: 8512 Nummer: 17A.00504 Datum: 4 mei 2017 Team: R&B Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Klik een aantal keren op Enter tot je bij het snoeiadvies bent gekomen. Type inhoud in het zoekvenster om op deze plek terug te komen.

Klik een aantal keren op Enter tot je bij het snoeiadvies bent gekomen. Type inhoud in het zoekvenster om op deze plek terug te komen. INHOUD Snoeiadvies per soort: Type één van de soortnamen in het zoekvenster: Klik een aantal keren op Enter tot je bij het snoeiadvies bent gekomen. Type inhoud in het zoekvenster om op deze plek terug

Nadere informatie

Activiteitenplan Patrimonium, Wageningen

Activiteitenplan Patrimonium, Wageningen Activiteitenplan Patrimonium, Wageningen In het kader van de Flora- en faunawet In opdracht van: De Woningstichting Activiteitenplan Patrimonium, Wageningen RA13343-01 2 Colofon Tekst, foto's en samenstelling

Nadere informatie

Bomenteller Bomen verwijderd: Bomen bijgekomen:

Bomenteller Bomen verwijderd: Bomen bijgekomen: 600 Bomenteller 2018 500 400 Bomen verwijderd: 300 549 Bomen bijgekomen: 200 413 Benodigde aanplant: (Volgens de 1 verwijderen, 2 aanplanten regel) Balans: (Bijgekomen min benodigde aanplant) 100 136 0-68

Nadere informatie

Boomcontrole vleermuizen boom 61145, Nieuwegracht te Utrecht

Boomcontrole vleermuizen boom 61145, Nieuwegracht te Utrecht Notitie Contactpersoon Datum 16 december 2016 Boomcontrole vleermuizen boom 61145, Nieuwegracht te Utrecht 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel In opdracht van de gemeente Utrecht heeft Tauw onderzoek gedaan

Nadere informatie

Sorbus intermedia, Zweedse. Linnaeusparkweg thv 50 Ulmus hollandica, iep dode boom. Robinia pseudoacacia, Robinia pseudoacacia, Robinia pseudoacacia,

Sorbus intermedia, Zweedse. Linnaeusparkweg thv 50 Ulmus hollandica, iep dode boom. Robinia pseudoacacia, Robinia pseudoacacia, Robinia pseudoacacia, aantalboomnr locatie boomsoort reden Sorbus intermedia, Zweedse 1 78 Hogeweg 79 meelbes 2 81 Hogeweg thv 132 Sorbus intermedia, Zweedse meelbes 3 157 79 Ulmus hollandica, iep 4 221 Arntzeniusweg 49 Sorbus

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Hoogstraat Hoogstraat , Uden - PNR 5406TH

Landschappelijke inpassing Hoogstraat Hoogstraat , Uden - PNR 5406TH 8 KADASTRAAL Het plangebied omvat een deel van perceel 1282 in de sectie Q van de kadastrale gemeente Uden. Zie de markering in het kadastraal uittreksel hieronder en de luchtfoto rechts. plangebied kadastraal

Nadere informatie

Bomenparagraaf Vleutenseweg 420/422 Bijlage bij de kapvergunning

Bomenparagraaf Vleutenseweg 420/422 Bijlage bij de kapvergunning Bomenparagraaf Vleutenseweg 420/422 Bijlage bij de kapvergunning t Vleuterhuys Vleutenseweg 420/422 3532HX Utrecht Deelgemeente Catharijne Bijgaande bomenparagraaf is geschreven ter onderbouwing van de

Nadere informatie

Bomen kappen 2018 Locatie Boomsoort Aantal bomen Herplant Patrijshof bij 2 Prunus serotina 1 ja Dillenburg Quercus palustris 1 ja Anna van

Bomen kappen 2018 Locatie Boomsoort Aantal bomen Herplant Patrijshof bij 2 Prunus serotina 1 ja Dillenburg Quercus palustris 1 ja Anna van Bomen kappen 2018 Locatie Boomsoort Aantal bomen Herplant Patrijshof bij 2 Prunus serotina 1 ja Dillenburg Quercus palustris 1 ja Anna van Saksenstraat bij nr.8 Robinia pseudoacacia "Frisia" 1 ja Kruisstraat

Nadere informatie

Laagraven Investment t.a.v. dhr. W. Toet Datum 27 juli 2017 Projectnummer Flora & fauna Liesbosch Nieuwegein

Laagraven Investment t.a.v. dhr. W. Toet Datum 27 juli 2017 Projectnummer Flora & fauna Liesbosch Nieuwegein Memo Ter attentie van Laagraven Investment t.a.v. dhr. W. Toet Datum 27 juli 2017 Projectnummer 160712 Auteur Ir. T.F. Kroon Onderwerp Flora & fauna Liesbosch Nieuwegein SAMENVATTING ONDERZOEKEN FLORA

Nadere informatie

Resultaten Quickscan, vissen en vleermuisonderzoek met betrekking tot de Flora- en Faunawet.

Resultaten Quickscan, vissen en vleermuisonderzoek met betrekking tot de Flora- en Faunawet. Aan Rob Knijn Van C. van den Tempel CC M. Witteveldt Datum 12 januari 2017 Betreft Flora- en faunagegevens Middenweg Zuid Project Herontwikkeling Middenweg Zuid Geachte heer Knijn, Beste Rob, In 2014 en

Nadere informatie

Notitie resultaten Aanvullend onderzoek huismus Plangebied: Maria van Bourgondiëlaan 2, 2a en 4, Eindhoven

Notitie resultaten Aanvullend onderzoek huismus Plangebied: Maria van Bourgondiëlaan 2, 2a en 4, Eindhoven Notitie resultaten Aanvullend onderzoek huismus Plangebied: Maria van Bourgondiëlaan 2, 2a en 4, Eindhoven Aan: Van: Kopie: I. Verbunt (Plan ROS) F.A. van Meurs (Ecoresult) L. Boon (Ecoresult) en B. Verhoeven

Nadere informatie

bomencollectie Natura Artis Magistra

bomencollectie Natura Artis Magistra bomencollectie Natura Artis Magistra bomencollectie Natura Artis Magistra Artis is een nationaal instituut, met een stadspark waar mensen, dieren, microben, bomen, planten, sterren, musea, kunst en erfgoed

Nadere informatie

gemeente straat huisnr. of A4-blad boomsoort aantal ø beplanting oppervlak m2 code opm. Haarlemmermeer fokkerweg 004 Ulmus 'Columella'

gemeente straat huisnr. of A4-blad boomsoort aantal ø beplanting oppervlak m2 code opm. Haarlemmermeer fokkerweg 004 Ulmus 'Columella' gemeente straat huisnr. of A4-blad boomsoort aantal ø beplanting oppervlak m2 code opm. Haarlemmermeer fokkerweg 004 Ulmus 'Columella' 38 10-20 ulms10-20hm laanbeplanting Haarlemmermeer fokkerweg 005 Ulmus

Nadere informatie

BELANGENVERENIGING HUISEIGENAREN HARPSTRAAT TE ZAANDIJK Ingeschreven KvK Amsterdam

BELANGENVERENIGING HUISEIGENAREN HARPSTRAAT TE ZAANDIJK Ingeschreven KvK Amsterdam BELANGENVERENIGING HUISEIGENAREN HARPSTRAAT TE ZAANDIJK Ingeschreven KvK Amsterdam 406.181.152 E-mail: Belangenverenigingharpstraat@gmail.com IBAN NR: NL63ABNA0877290318 t.n.v. Belangenvereniging Huiseigenaren

Nadere informatie

Inventarisatie en taxatie bomen

Inventarisatie en taxatie bomen BIJLAGE V BOMENINVENTARISATIE Witteveen+Bos, bijlage V behorende bij rapport RIS2-/-0.4 d.d. november Witteveen+Bos, bijlage V behorende bij rapport RIS2-/-0.4 d.d. november Inventarisatie en taxatie bomen

Nadere informatie

Bomencheck Dorpsstraat 192-A (Lunteren)

Bomencheck Dorpsstraat 192-A (Lunteren) Bomencheck Dorpsstraat 192-A (Lunteren) Colofon Titel Bomencheck Dorpsstraat 192-A (Lunteren) Projectnummer 11283 Opdrachtgever Architectenbureau Eduard C. Gerds Hoofdweg 81 9617 AC Harkstede Datum 22

Nadere informatie

bomencollectie Natura Artis Magistra

bomencollectie Natura Artis Magistra bomencollectie Natura Artis Magistra bomencollectie Natura Artis Magistra Artis is een nationaal instituut, met een stadspark waar mensen, dieren, microben, bomen, planten, sterren, musea, kunst en erfgoed

Nadere informatie

Boomkwekerij Dictus-Hereijgers vof Kraaiheuvelstraat 1e 4885 KZ Achtmaal blad 1. Telefoonnr: 0031-(0) Faxnr: 0031-(0)

Boomkwekerij Dictus-Hereijgers vof Kraaiheuvelstraat 1e 4885 KZ Achtmaal blad 1. Telefoonnr: 0031-(0) Faxnr: 0031-(0) blad 1. Acer campestre 1+0 PLG 1+0 60/100 1+0 100/+ Acer campestre 1+1 40/60 Acer campestre 1+2 60/+ 2 Tak 1+2 60/+ 3 Tak 1+2 125/150 1+2 150/+ Acer pseudoplatanus 1+1 40/60 * * 1+1 100/120 * 1+1 120/150

Nadere informatie

Notitie quickscan Flora en fauna

Notitie quickscan Flora en fauna Notitie quickscan Flora en fauna Prins Bernardstraat 2, Oldenzaal Projectnummer: 8399 Datum: 5-9-2017 Opgesteld: V. de Lenne Inleiding De initiatiefnemer is voornemens de woning aan de Prins Bernhardstraat

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Nb: vragen en antwoorden worden verzonden aan College, MT en alle raadsleden.

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Nb: vragen en antwoorden worden verzonden aan College, MT en alle raadsleden. SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Nb: vragen en antwoorden worden verzonden aan College, MT en alle raadsleden. INDIENING Steller vragen: Joke Ruitenberg-Alphenaar, PvdA Datum:16-01-12012 Onderwerp:

Nadere informatie

Update quickscan Ecologie Witte Kool fase II te Sint Maarten N. Hemmers 23 december 2016

Update quickscan Ecologie Witte Kool fase II te Sint Maarten N. Hemmers 23 december 2016 Memo onderwerp ons kenmerk behandeld door Hilversum Update quickscan Ecologie Witte Kool fase II te Sint Maarten 16.256 N. Hemmers 23 december 2016 Voor de planlocatie Witte Kool fase II aan de Peperbus

Nadere informatie

Notitie verkennend Flora- en faunaonderzoek Lettele

Notitie verkennend Flora- en faunaonderzoek Lettele Notitie verkennend Flora- en faunaonderzoek Lettele Butersdijk nabij nummer 21, Lettele Datum: 12-3-2014 Opgesteld door: Vincent de Lenne Projectnummer: 6546 Aanleiding en doel Aan de Butersdijk, nabij

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 6 Singel 38 Rijen 42 Rij A, B en C 42 Rij D 44 Puntbomen Inleiding 4 Iconen 6

INHOUDSOPGAVE. 6 Singel 38 Rijen 42 Rij A, B en C 42 Rij D 44 Puntbomen Inleiding 4 Iconen 6 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 4 Iconen 6 2 Analyse 7 2.1 Verouderingsfactor 7 2.2 Levensverwachting 8 3 Concrete maatregelen 9 3.1 Bomenplan 2005-2020 9 3.2 Kapbeleid 9 3.3 Soortkeuze 10 6 Singel 38 Rijen

Nadere informatie

Beheerplan Plantsoen Deel 3 Verouderingsplan bomen

Beheerplan Plantsoen Deel 3 Verouderingsplan bomen Beheerplan Plantsoen 2005-2020 Deel 3 Verouderingsplan bomen 1 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 4 Iconen 6 2 Analyse 7 2.1 Verouderingsfactor 7 2.2 Levensverwachting 8 3 Concrete maatregelen 9 3.1 Bomenplan 2005-2020

Nadere informatie

Ecologische quickscan. gebied Nieuweweg-Reinaldstraat

Ecologische quickscan. gebied Nieuweweg-Reinaldstraat Ecologische quickscan gebied Nieuweweg-Reinaldstraat gemeente Valkenburg aan de Geul Reinaldstraat 7-9 (foto: www.tvvalkenburg.nl) 1 Ecologische quickscan gebied Nieuweweg-Reinaldstraat gemeente Valkenburg

Nadere informatie

Lijst van Waardevolle bomen Lisse 2016 Standplaats Huis nr Boomeigenaar Reden voor plaatsing op de lijst Boom nr Boomsoort Aanlegjaar

Lijst van Waardevolle bomen Lisse 2016 Standplaats Huis nr Boomeigenaar Reden voor plaatsing op de lijst Boom nr Boomsoort Aanlegjaar Pagina 1 van 5 Achterweg 2 Particulier Beeldbepalend, Cultuurhistorisch waardevol 48 Tilia x europaea 1935 Achterweg 2 Particulier Beeldbepalend, Cultuurhistorisch waardevol 229 Tilia x europaea 1935 Achterweg

Nadere informatie

Gemeente s-hertogenbosch Dhr. T. van Tol Postbus 12345 5200 GZ s-hertogenbosch

Gemeente s-hertogenbosch Dhr. T. van Tol Postbus 12345 5200 GZ s-hertogenbosch Ecologie & landschap NOTITIE Gemeente s-hertogenbosch Dhr. T. van Tol Postbus 12345 5200 GZ s-hertogenbosch DATUM: 21-04-2015 ONS KENMERK: UW KENMERK: - AUTEUR: PROJECTLEIDER: 15-143/15.02500/DirKr D.B.

Nadere informatie

van ent tot monument

van ent tot monument van ent tot monument Inhoud Pagina Boomkwekerij E. de Jong 1 Enten 2 Overzicht enten 3 Spillen 4 Overzicht spillen 5 van ent tot monument 3x Verplante bomen 6 Overzicht 3x verplante bomen 7 Vormbomen 8

Nadere informatie

info@copijn.nl Inhoud 1 2 3 4 1 2 1 De Richtlijnen NVTB Versie 2013 kunnen gedownload worden van de site www.boomtaxateur.nl. 2.3.1 Waardecategorie A 2.3.2 Waardecategorie B 2.3.3 Waardecategorie C

Nadere informatie

Notitie Flora en faunawet bestemmingsplan Centrum Best; Locatie ten noorden van begraafplaats

Notitie Flora en faunawet bestemmingsplan Centrum Best; Locatie ten noorden van begraafplaats Ecologica BV Rondven 22 6026 PX Maarheeze 0495-46 20 70 0495-46 20 79 info@ecologica.eu www.ecologica.eu Gemeente Best T.a.v. dhr. P. van den Broek Raadhuisplein 1 Postbus 50 5680 AB Best Datum: 2 april

Nadere informatie

Inventarisatie en taxatie bomen

Inventarisatie en taxatie bomen Inventarisatie en taxatie bomen Project PHS Viersporigheid Rijswijk-Delft Zuid Registratienummer 0--1 Datum mei Opdrachtgever Royal HaskoningDHV Paraaf Opdrachtgever: Opsteller R. Loch Adviseur/taxateur

Nadere informatie

Aanvullend onderzoek huismussen t Haantje Midden in Rijswijk. Notitie. Juni 2017 P17-087/W1321 Auteur: M.E.Dubbeldam

Aanvullend onderzoek huismussen t Haantje Midden in Rijswijk. Notitie. Juni 2017 P17-087/W1321 Auteur: M.E.Dubbeldam Aanvullend onderzoek huismussen t Haantje Midden in Rijswijk Notitie Juni 2017 P17-087/W1321 Auteur: M.E.Dubbeldam Natuur-Wetenschappelijk Centrum 078-6213921 nwcadvies@nwcadvies.nl www.nwcadvies.nl Aanvullend

Nadere informatie

Presentatie Schetsontwerp Ganzenwei. & Kloosterwei. herinrichting met participatie

Presentatie Schetsontwerp Ganzenwei. & Kloosterwei. herinrichting met participatie Presentatie Schetsontwerp Ganzenwei & Kloosterwei herinrichting met participatie Dinsdag 24 september 2013 Agenda voor vanavond: Welkom Ateliersessie 1 en 2, terugblik Verwerking vanuit de belevingsscan

Nadere informatie

Bijlage IV: Lijst van straat en laanbomen

Bijlage IV: Lijst van straat en laanbomen Bijlage IV: Lijst van straat en laanbomen Lijst van straat- en laanbomen Straat Aantal Boomsoort Eigenaar Aerdekensstr 1 Zomereik Quercus robur 1 Populier Populus x canadensis Azaleastr 14 Paardekastanje

Nadere informatie

Deze geactualiseerde aanvraag kan nu aangevraagd worden na vaststelling van het bestemmingsplan.

Deze geactualiseerde aanvraag kan nu aangevraagd worden na vaststelling van het bestemmingsplan. Ten behoeve van de omgevingsvergunning voor kap, Demka terrein Utrecht Betreft hetzelfde verzoek om omgevingsvergunning te 2014. Verleend door de gemeente op 24 december 2014 met het kenmerk: HZ_WABO-14-18767.

Nadere informatie

Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer H. van der Meer Postbus HB AMSTERDAM

Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer H. van der Meer Postbus HB AMSTERDAM > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer H. van der Meer Postbus 95089 1090 HB AMSTERDAM Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl

Nadere informatie

plantenkennis loofbomen

plantenkennis loofbomen plantenkennis loofbomen Colofon Auteurs Jan van Driel Redactie Evelien Delhez Beeld Ontwikkelcentrum, Jan van Driel Ontwerp omslag & opmaak binnenwerk Buro Gom, Jeroen Reith Inleiding Het leren herkennen

Nadere informatie

Notitie Flora- en faunaonderzoek Enter

Notitie Flora- en faunaonderzoek Enter Notitie Flora- en faunaonderzoek Enter Ff-onderzoek Wierdenseweg, Enter Datum: 19-9-2013 Opgesteld door: Vincent de Lenne Projectnummer: 6444 Aanleiding en doel Binnen het plangebied (zie bijlage 1) wordt

Nadere informatie

TER KOUTERE PARK -EN LAANBOMEN CATALOGUS 2013-2014

TER KOUTERE PARK -EN LAANBOMEN CATALOGUS 2013-2014 Acer campestre HS 8/10 bw 22,00 Veldesdoorn, gele herfstkleur, middelgrote boom Acer campestre Elsrijck' HS 6/8 bw 20,00 Mooi gesloten, breed kegelvormige kroon, HS 8/10 bw 25,00 HS 10/12 bw 32,00 HS 12/14

Nadere informatie

Notitie quickscan flora en fauna Wilgenweg 10, Groot- Ammers

Notitie quickscan flora en fauna Wilgenweg 10, Groot- Ammers Notitie quickscan flora en fauna Wilgenweg 10, Groot- Ammers Aan: S. Baardwijk (Sjaak Baardwijk Hoveniersbedrijf ) Van: Kopie: L. Boon (Ecoresult) B. Verhoeven (Ecoresult) Datum: 15 oktober 2014 Versie:

Nadere informatie

Memo oplegnotitie natuurtoets Gesterkoog pagina 2/

Memo oplegnotitie natuurtoets Gesterkoog pagina 2/ Memo oplegnotitie natuurtoets Gesterkoog pagina 2/6 Afbeelding 2. Impressie plangebied met mogelijk te kappen bomen. 1.2 Wijzigingen toetsingskader Het project wordt uitgevoerd in 2017. Op 1 januari 2017

Nadere informatie

Quickscan flora en fauna

Quickscan flora en fauna Quickscan flora en fauna Hofjeswoningen Wijk bij Duurstede Projectnummer: 7323 Datum: 9-7-2015 Projectleider: Rob van Dijk Opgesteld: Tatiana Lodder De gemeente Wijk bij Duurstede is van plan om 29 hofwoningen

Nadere informatie

Figuur 1: Links: Luchtfoto plangebied (bron: Google Maps, maart 2016). Rechts: foto plangebied (juni 2014).

Figuur 1: Links: Luchtfoto plangebied (bron: Google Maps, maart 2016). Rechts: foto plangebied (juni 2014). Notitie Referentienummer Kenmerk 349218 Betreft Natuuronderzoek in het kader van Goede Ruimtelijke Onderbouwing voor het realiseren van een hotel-woningen complex aan de Croeselaan 1-3 in Utrecht. 1 Inleiding

Nadere informatie

AGENDA: TUINENPARK. Zaterdag 28 maart 14.00 uur in het verenigingsgebouw. Tuinenpark Ons Buiten Pal Maleterstraat 64 3573 ph Utrecht.

AGENDA: TUINENPARK. Zaterdag 28 maart 14.00 uur in het verenigingsgebouw. Tuinenpark Ons Buiten Pal Maleterstraat 64 3573 ph Utrecht. TUINENPARK Tuinenpark Ons Buiten Pal Maleterstraat 64 3573 ph Utrecht Maart 2015 AGENDA: 11 apr: Algemeen werk 10.00-13.00 uur 11 apr: Algemene Ledenvergadering aanvang 16.00 uur 20 apr: Algemeen werk

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: Raadsinformatiebrief onderhoud status bomen. Geachte raadsleden,

De Gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: Raadsinformatiebrief onderhoud status bomen. Geachte raadsleden, De Gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief van: Ons kenmerk: 991783 Uw kenmerk: Contact: H. Engels Bijlage(n): Doorkiesnummer: 010-501 E-mailadres: h.engels@albrandswaard.nl Datum: 1 oktober 2015 Betreft:

Nadere informatie

Lijst Waardevolle Bomen Sint-Michielsgestel (Bomenlijst)

Lijst Waardevolle Bomen Sint-Michielsgestel (Bomenlijst) Lijst Waardevolle Bomen Sint-Michielsgestel (Bomenlijst) Sleutel Straatnaam Kern Sortiment 1000 Schijndelsedijk (G) Gemonde Quercus robur 1001 Schijndelsedijk (G) Gemonde Quercus robur 1002 Schijndelsedijk

Nadere informatie

Resultaten onderzoek vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen Portiekwoningen Soendalaan-Billitonstraat e.o. te Vlaardingen. Kader

Resultaten onderzoek vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen Portiekwoningen Soendalaan-Billitonstraat e.o. te Vlaardingen. Kader Resultaten onderzoek vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen Portiekwoningen Soendalaan-Billitonstraat e.o. te Vlaardingen Datum : 3 november 2017 Projectnummer : 17-0148 Opdrachtgever : BIK bouw bv Opgesteld

Nadere informatie

Aanvullend onderzoek beschermde soorten Wilhelminastraat e.o. Vianen

Aanvullend onderzoek beschermde soorten Wilhelminastraat e.o. Vianen Aanvullend onderzoek beschermde soorten Wilhelminastraat e.o. Vianen 17 juli 2013 ZOON ECOLOGIE Colofon Titel Aanvullend onderzoek beschermde soorten Wilhelminastraat e.o. Vianen Opdrachtgever mro Uitvoerder

Nadere informatie

Notitie. 1 Inleiding. Referentienummer Datum Kenmerk PN mei Betreft Roofvogel onderzoek (BMP-R methode)

Notitie. 1 Inleiding. Referentienummer Datum Kenmerk PN mei Betreft Roofvogel onderzoek (BMP-R methode) Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 20 mei 2014 Betreft Roofvogel onderzoek (BMP-R methode) 1 Inleiding 1.1 Kader van het onderzoek Projecten of handelingen dienen te worden getoetst aan de wet- en

Nadere informatie

Quickscan Vogeldijk. Kanaal door Walcheren. Provincie Zeeland

Quickscan Vogeldijk. Kanaal door Walcheren. Provincie Zeeland Quickscan Vogeldijk Kanaal door Walcheren Provincie Zeeland 2 Quickscan Vogeldijk Kanaal door Walcheren Provincie Zeeland COLOFON Quickscan Vogeldijk Kanaal door Walcheren OPDRACHTNEMER BTL Advies B.V.

Nadere informatie

ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Kootwijkerdijk 12, Kootwijkerbroek Beplantingsplan

ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Kootwijkerdijk 12, Kootwijkerbroek Beplantingsplan ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Beplantingsplan 2 Te behouden beplanting Kootwijkerdijk 12 te behouden zomereiken te behouden gewone esdoorn te

Nadere informatie

Lijst behorend bij het B&W besluit van 25 mei 2010

Lijst behorend bij het B&W besluit van 25 mei 2010 Almkerk Almweg 2 253 Malus cultivar Appel 6 9 15 5 10 6 51 A Almkerk Almweg 2 252 Pyrus communis cultivar Gewone Peer 8 0 15 5 6 6 40 B Almkerk Almweg 7 254 Populus x canadensis cultivar Gewone Populier

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Ruimte voor Ruimteplan A. Vastenburg Bommerigerweg 21, 6281 BR Mechelen - PNR 6281BR

Landschappelijke inpassing Ruimte voor Ruimteplan A. Vastenburg Bommerigerweg 21, 6281 BR Mechelen - PNR 6281BR LIGGING Het plangebied is gesitueerd in het gehucht Bommerig, ten noordoosten van de kern Epen. Bommerig bevindt zich op een matig steile helling aan de oostkant van het Geuldal. hagen en bomen op ten

Nadere informatie

Acer campestre. Spaanse Aak - Veldesdoorn. Bladkleur: herfst kleur. Bloeimaand: April, Mei. Standplaats: zon, halve schaduw, schaduw

Acer campestre. Spaanse Aak - Veldesdoorn. Bladkleur: herfst kleur. Bloeimaand: April, Mei. Standplaats: zon, halve schaduw, schaduw Acer campestre Spaanse Aak - Veldesdoorn Bladkleur: herfst kleur Bloeimaand: April, Mei Standplaats: zon, halve schaduw, schaduw Hoogte in meters: tot 15m Grondsoort: Neutraal Gebruik: solitair, park,

Nadere informatie

Notitie Flora- en faunaonderzoek Apeldoorn

Notitie Flora- en faunaonderzoek Apeldoorn Notitie Flora- en faunaonderzoek Apeldoorn Elburgweg 59, Apeldoorn Datum: 21-10-2013 Opgesteld door: Vincent de Lenne Projectnummer: P3959 Aanleiding en doel Aan de Elburgweg te Apeldoorn worden twee kippenschuren

Nadere informatie

Registratieformulier boomtechnisch onderzoek

Registratieformulier boomtechnisch onderzoek Registratieformulier boomtechnisch onderzoek Zie legenda voor coderingen en interpretaties. * Bovengrondse beoordeling geldt als indicatief. Naam onderzoeker(s): H.L. Sloots Project: Centrum Westwijk Datum:

Nadere informatie