ONTHAALBROCHURE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONTHAALBROCHURE"

Transcriptie

1 EERSTE GRAAD PIUS X - MIDDENSCHOOL ONTHAALBROCHURE Tel info@middenschoolpiusx.be

2 Inleiding De beslissing is gevallen, je hebt gekozen voor Pius X Middenschool. Van harte welkom! Beginnen in een nieuwe school is voor iedereen spannend. Elke school is anders en heeft eigen gewoontes en afspraken. In deze onthaalbrochure vind je allerlei informatie terug over de gang van zaken in onze school. Geen zorgen als het té veel informatie is. We leggen je dit tijdens je eerste week op onze school nog allemaal uit. Ook je ouders krijgen de kans om in het begin van het schooljaar naar een infoavond te komen. Ze krijgen te horen hoe wij in deze school te werk gaan en maken kennis met je klascoach. Moesten jullie toch nog vragen hebben, kan je ons altijd telefonisch bereiken op of via mail op info@middenschoolpiusx.be.

3 1. Een dag op Pius X Middenschool - Te laat - Middagpauze - Afwezigheden - Afwezig tijdens de examens - Je eerste schooldag - Vakanties 2. Je studies - Agenda - Elektronisch leerplatform - Rapporten en examens - Studeren op school 3. Hulp is dichtbij - Klascoach - Klassenraad - Oudercontacten - CLB - Leerlingenbegeleiding - Infoavonden - Oudercomité 4. Regels van het huis - Schoolreglement - Gangen - GSM - Kledij - Eten en drinken - Milieuklas 5. Praktisch - Verplaatsingen lichamelijke opvoeding - Fietsenstalling - Lockers - Verzekering en schade - Verloren voorwerpen - Kosten

4

5 1. Een dag op Pius X Middenschool Hieronder vind je het uurrooster van een normale schooldag terug: Lesuur Start Einde u 9.05u u 9.55u Pauze u 11u 4 11u 11.50u Middagpauze u 13.30u u 14.20u Pauze u 15.25u Als je op uitstap gaat of als er bijzondere activiteiten worden gepland, kan het natuurlijk gebeuren dat je vroeger of later op school wordt verwacht. We zullen je dit tijdig doorgeven. Te laat Als je te laat bent, ga je naar het secretariaat om je aan te melden. Vooraan in je agenda wordt ingeschreven dat je te laat bent en de reden waarom je te laat bent. Je ouders moeten dit ondertekenen en de volgende dag laat je dit zien aan de medewerkers van het secretariaat. Er wordt opgevolgd hoe vaak je te laat bent. Als dit regelmatig gebeurt, kan je hierop aangesproken worden en kan er een straf volgen. Middagpauze Je hebt de keuze om tijdens de middagpauze thuis of in de eetzaal te eten. Jullie hebben dit bij de inschrijving doorgegeven. Het is mogelijk dat dit uitzonderlijk verandert voor een bepaalde dag. Je ouders moeten de school hiervan wél vooraf verwittigen (via telefoon of mail). Op school is er enkel water te krijgen tijdens de middag. In de koude schoolmaanden wordt er verse soep aangeboden, je kan hiervoor jetons aankopen. Om de afvalberg te verkleinen vragen we je om altijd een brooddoos en zoveel mogelijk een herbruikbare drinkfles te gebruiken.

6 Afwezig Als je niet naar school kan komen omdat je b.v. ziek bent, dan laten je ouders dit voor 8.15u weten. Telefonisch op of via mail op Als je 1, 2 of 3 opeenvolgende dagen afwezig bent, is het voldoende dat je ouders een verklaring ondertekening. In je schoolagenda kunnen jullie voorgedrukte briefjes vooraan terugvinden. Let op, dit kunnen jullie maximaal 4 keer per schooljaar doen. Ben je 4 of meer opeenvolgende dagen afwezig of zit er een weekend in de periode dat je afwezig bent, dan is er een doktersattest nodig. Dit moet je ook altijd indienen als jullie al 4 keer een briefje hebben afgegeven. Als je lang afwezig bent, kan je dit best zo snel mogelijk laten weten aan de school. We bekijken dan samen met de leerkrachten op welke manier we kunnen helpen door b.v. je schriften bij te werken. Je kan in het schoolreglement meer uitgebreide informatie terugvinden. We verwachten dat je afspraken zo veel mogelijk maakt buiten de schooluren. Het kan natuurlijk gebeuren dat je toch tijdens de schooluren een afspraak hebt bij b.v. een dokter. We vragen dat je vooraf op het secretariaat een briefje binnenbrengt van je ouders. Ze schrijven op dit briefje hoe laat je zal vertrekken en hoe laat we je terug kunnen verwachten. Als je dan achteraf een briefje binnenbrengt, dan is deze afwezigheid gewettigd. Afwezig tijdens de examens Als je tijdens de examens afwezig bent, is er altijd een doktersattest nodig. Ook al ben je maar 1 dag ziek, je brengt altijd een bewijs van je dokter binnen. We bekijken zo snel mogelijk of het nodig is dat je het examen op een ander moment maakt en wanneer dit examen dan doorgaat.

7 Je eerste schooldag Het nieuwe schooljaar start op maandag 3 september ste jaar We verwachten de leerlingen van het 1ste jaar pas om 9u op de speelplaats van de school. Je wordt onthaald door klasbuddy s. Dit zijn vrijwilligers van het 2de jaar die peter of meter worden van een klas. In de voormiddag maken we je wegwijs in de school en laten we je de verschillende gebouwen en lokalen leren kennen. In de namiddag leer je je klasgenoten en klascoach(es) kennen. In de loop van de week worden agenda s uitgedeeld en uitgelegd, leer je de regels van onze school beter kennen, leer je werken met het elektronisch platform, krijg je een turntruitje, Geleidelijk aan starten de lessen op. Het einde van de 1ste lesweek sluiten we af met kennismakingsspelen in de speeltuin van Tessenderlo. Deze worden begeleid door de zesdejaars van Pius X College. 2de jaar De tweedejaars worden tegen 9.30 u op school verwacht. Je maakt tijdens de voormiddag kennis met je nieuwe klasgenoten en klascoach(es).

8

9 Vakanties Je kan hieronder alvast de normale schoolvakanties terugvinden. Bij de start van het schooljaar krijg je een jaarkalender waarop ook brugdagen en pedagogische studiedagen worden vermeld. Trimester 1 Herfstvakantie: van 29 oktober tot en met 4 november 2018 Wapenstilstand: (zondag) 11 november 2018 Kerstvakantie: van 24 december 2018 tot en met 6 januari 2019 Trimester 2 Krokusvakantie: van 4 tot en met 10 maart 2019 Paasvakantie: van 8 tot en met 22 april 2019 (paasmaandag: 22 april 2019) Trimester 3 Dag van de Arbeid: 1 mei 2019 Hemelvaart: 30 en 31 mei 2019 Pinkstermaandag: 10 juni 2019 Zomervakantie: van 1 juli tot 31 augustus 2019

10

11 2. Je studies Agenda Je krijgt bij ons een agenda op papier. Dit is een weekplanner, je vindt dus per week een overzicht. Elke leerkracht zal samen met jou je agenda invullen zodat je een goed overzicht hebt van je huiswerk, toetsen en examens. Elektronisch leerplatform Naast je agenda op papier, is er een elektronisch leerplatform. Op dit platform kan je in de agenda niet alleen je huiswerk en toetsen terugvinden, maar ook de onderwerpen van de komende lessen. Sommige leerkrachten gebruiken dit platform ook om lesmateriaal te delen, extra oefeningen, oplossingen, Op het leerplatform staat nog heel wat meer informatie. Je kan er algemene informatie terugvinden zoals het schoolreglement, de regeling van de examen periodes, infoavonden, Het is ook een makkelijke manier om een mailtje te sturen naar je leerkrach - ten of andere medewerkers van de school. Omgekeerd zal de school jou en je ouders regelmatig een mailtje sturen in verband met activiteiten die eraan komen, wijzigingen binnen de school, Tijdens de eerste dagen zullen we je wegwijs maken op dit platform. Ook je ouders hebben toegang tot dit platform. We leggen hen tijdens een infoavond in het begin van het schooljaar uit op welke manier wij het platform gebruiken en wat ze er allemaal kunnen terugvinden. Rapporten en examens Af en toe moeten we bekijken of je alles begrepen hebt en wat je hebt geleerd. Als dat niet zo is, weten we dat we moeten bijsturen. Je zult daarom regelmatig een toets krijgen en voor bepaalde vakken ook een examen. De leerkrachten leggen dit in het begin van het schooljaar nog allemaal uit. In de meeste vakken werken we met gespreide evaluatie. Dit betekent dat je enkel toetsen en taken krijgt. We organiseren 3 keer per schooljaar een examenperiode: vlak voor de kerstvakantie, de paasvakantie en de zomervakantie. Enkel de leerlingen in het 1ste jaar van de A-stroom hebben nog een extra examenperiode half oktober. De scores op die toetsen en die examens verzamelen we in een rapport. Rapporten dagelijks werk verzamelen de punten van alle toetsen en taken per vak. Examenrapporten geven de cijfers van de examens weer. Studeren op school De examens gaan altijd in de voormiddag door. Je kan zelf kiezen of je in de namiddag thuis gaat studeren of op school blijft. Je ouders moeten dit bij het begin van het schooljaar doorgeven. Als je in de loop van het schooljaar toch wil wisselen, moeten je ouders dit schriftelijk aan de school doorgeven.

12

13 3. Hulp is dichtbij Klascoach Elke klas krijgt 1 of 2 klascoaches. Een klascoach is een leerkracht die een extra oogje in het zeil houdt in je klas. Meestal is dit de leerkracht die veel uren in je klas lesgeeft. Hij of zij deelt de rapporten uit, spreekt met je ouders op een oudercontact enz. Je kan als je hulp nodig hebt naar je klascoach stappen, maar ook andere vakleerkrachten staan voor je klaar. Klassenraad Alle leerkrachten van een klas komen samen in een klassenraad. Zij komen ter voorbereiding van elk rapport samen. Er wordt niet alleen gekeken naar je resultaten, maar ze bespreken ook je houding, je gedrag, of je je goed voelt, Een klassenraad kan samengeroepen worden wanneer er problemen opduiken met een bepaalde leerling of in de klas. Dat kan b.v. gaan over een leerling die lang ziek is, een nieuwe leerling, maar ook over een klas die heel rumoerig is, een klas waarin gepest wordt, Al naargelang de situatie is ook de directie en iemand van leerlingenbegeleiding aanwezig. Oudercontacten Na elk rapport organiseren we oudercontacten. Dit is een moment waarop je ouders de kans krijgen om te spreken met de klascoach. Het is niet nodig om te wachten op een oudercontact. Je ouders kunnen gedurende het schooljaar contact opnemen met de school of met bepaalde leerkrachten. We staan hen graag te woord. CLB Onze school werkt nauw samen met het centrum voor leerlingbegeleiding (CLB) van Diest-Tessenderlo. Elke week vergaderen enkele CLB-medewerkers met onze leerlingenbegeleiders en indien nodig met de directie. In dit overleg worden alle leerlingen overlopen die het moeilijk hebben, om welke reden dan ook. Dit kan gaan over leerlingen die vaak afwezig zijn of te laat komen, die het thuis moeilijk hebben, die op school vaak in ruzies terecht komen, die het niet gemakkelijk vinden om te studeren, Samen zoeken we naar een manier om leerlingen te helpen of te begeleiden. Je kan ook buiten de school om een afspraak maken met de mensen van het CLB. Ze zijn te bereiken op of via diest@clbdiesttess.be.

14 Leerlingenbegeleiding We willen dat je je thuis voelt bij ons op school. Je kan daarvoor terecht bij je klascoaches, je leerkrachten, maar ook bij de mensen van leerlingenbegeleiding. Zij hebben een lokaal helemaal in het topje van onze school De Boomhut. Je bent daar altijd welkom. Zoek je wat koelte in het heetst van de strijd? Kom onder onze blaadjes zitten Wil je het eens vanuit een ander standpunt bekijken? Nestel je op onze takken Zoek je een stevige houvast? Leun tegen onze stam Wil je wat dieper graven? Vind je wortels hier in de boomhut van de school! Hier wonen de leerlingenbegeleiders en af en toe komen de CLB-medewerkers op visite en jij bent altijd Welkom Moet je té veel stappen nemen om bij hen te geraken? Dan kan je hen ook altijd mailen via We helpen je graag. Infoavond We organiseren regelmatig infoavonden waarop jij en je ouders altijd zijn uitgenodigd. In het begin van het schooljaar leggen we de werking van onze school uit. Naar het einde van het schooljaar organiseren we een infoavond rond de keuzemogelijkheden voor de tweede graad. In samenwerking met de andere scholen van Tessenderlo organiseren we infoavonden rond thema s die voor elke ouder interessant kunnen zijn. Denk b.v. aan een infoavond rond leren leren en sexting. Oudercomité Onze school heeft al jaren een goed werkend oudercomité. Zij werken aan een goede vertrouwensrelatie tussen de school en ouders. Als je ouders wensen, ideeën of moeilijkheden hebbendie ze niet rechtstreeks met de directie of leerkrachten willen bespreken, kan het oudercomité een tussenpersoon zijn. Je kan het oudercomité best bereiken via hun voorzitter Yves Put op telefoonnummer

15 4. Regels van het huis Schoolreglement Het schoolreglement bestaat uit verschillende delen. Het legt uitgebreid uit wat jij en je ouders van ons kunnen verwachten, maar ook wat de school van jou en je ouders verwacht. Als je ingeschreven bent, betekent dit dat je akkoord gaat met het schoolreglement. Het is dus de moeite om het eens door te lezen. Je kan de laatste versie altijd op onze website terugvinden. Gangen De lokalen van onze school zijn verspreid over verschillende gebouwen die je langs verschillende wegen kan bereiken. Om het overzicht te behouden, hebben we daarom beslist dat de gangen niet kunnen gebruikt worden tijdens de pauzes. Als de bel gegaan is voor een pauze, ga je dus naar de speelplaats of de eetzaal. Je blijft niet rond hangen in de hangen. Tijdens de middagpauze worden de deuren naar de gangen en de lockers gesloten tussen 12.10u en 12.40u. GSM Onze school kiest ervoor om géén GSM toe te laten. Eens je de school binnenkomt, kan je dus geen gsm meer gebruiken. Niet op de speelplaats, niet in de gang, niet in de eetzaal, niet in de klas. We verwachten dat je geen gsm bij hebt op school. Je kan je gsm in je locker leggen. Kledij De mode verandert continu. Je mag natuurlijk kleding aantrekken waarin je je goed voelt. We verwachten alleen dat je erop gekleed bent om les te volgen. Je doet b.v. geen bikini aan om les te volgen, je zet je pet af als je in de klas komt, je draagt geen rokje om te turnen, Als we vinden dat je kleding ongepast is, zullen we je hierop aanspreken. Bij lichamelijke opvoeding draag je het turntruitje van de school. Je kiest zelf je shortje en loopschoenen met kleurvaste zool. Eten en drinken Je kan enkel in de eetzaal en op de speelplaats eten en drinken. We laten dit niet toe in de gangen en op de trappen omdat het anders te rommelig zou worden. In de klas volg je les, je kan dan enkel water drinken. Milieuklas De school wordt regelmatig gepoetst. Maar we rekenen op jou om je steentje bij te dragen. Je gebruikt natuurlijk de vuilnisbakken die overal op school terug te vinden zijn. In de klas spreek je een beurtrol af voor het opruimen van de klas. Elke week wordt er in de school een milieuklas aangeduid. Deze klas is gedurende een week verantwoordelijk voor het opruimen van de eetzaal en de speelplaats.

16

17 5.Praktisch Verplaatsingen lichamelijke opvoeding De turnzaal is te klein voor het aantal leerlingen. Je zult je daarom regelmatig moeten verplaatsen naar de sporthal van het College of naar Sporthal De Voordijcker. Deze verplaatsing doe je met de fiets. Je gebruikt hiervoor liefst je eigen fiets. Als je niet dagelijks met de fiets komt, kan je er ook eentje het hele jaar in de fietsenstalling laten staan. Als je geen fiets hebt, kan je aan een medeleerling vragen of je zijn of haar fiets mag lenen. Dit moet ook wel afgesproken worden met je leerkracht Lichamelijke opvoeding. De school heeft een aantal fietsen die je kan gebruiken. Die fietsen zijn wel eigendom van de school. Als je deze fiets beschadigt, kan de school de herstelling ervan op je rekening zetten. Fietsenstalling Onze school heeft een overdekte fietsenstalling. In het begin van het schooljaar krijgt elke leerling een vaste plaats toegewezen. De school is niet verantwoordelijk voor schade aan of diefstal van fietsen. Het is niet mogelijk om de stalling continu in het oog te houden. Zorg dus voor een goed slot en sluit je fiets altijd af. Lockers Je kan een locker huren. Dit kastje kan je het hele jaar door gebruiken om je boeken in te leggen, je gsm, je turnzak, Je krijgt een sleuteltje zodat jij alleen toegang hebt tot het kluisje. Als je dit sleuteltje verliest, kan je op het secretariaat een nieuw sleuteltje aanvragen. Verzekering en schade Je bent als leerling verzekerd voor lichamelijke letsels bij ongevallen op weg naar en van de school. Ook ongevallen binnen de school en op de speelplaats zijn verzekerd. Je bent echter nooit verzekerd voor stoffelijke schade, dit betekent voor schade die jij aanbrengt aan b.v. het gebouw of aan materialen. Denk aan een ruit die sneuvelt, een machine die stuk is,... De school zal dit enkel betalen wanneer de schade per ongeluk is gebeurd. Maar als jij onvoorzichtig was of bewust de schade hebt toegebracht, zullen we je ouders de rekening doorsturen. Dat kan al snel over grote bedragen gaan. Het is daarom best dat je ouders in zo n situaties kunnen terugvallen op een familiale verzekering.

18

19 Verloren voorwerpen Elk jaar blijven op school heel wat voorwerpen liggen: sjaals, jassen, handschoenen, brooddozen, turnpantoffels, horloges, Neem gerust contact op met het secretariaat als je iets verloren bent. Misschien hebben wij het al gevonden. Kosten Naar school gaan kost geld. Je moet immers handboeken aankopen, je hebt materiaal nodig zoals kaften en een rekenmachine, je moet een bus en inkom betalen als we op uitstap gaan, We proberen de kosten voor iedereen zo laag mogelijk te houden. Handboeken en leerwerkboeken worden door Iddink thuis geleverd. Ze hebben een website waarop je jouw boeken kan bestellen. Tijdens de inschrijving geven we je alle gegevens door. Ervaring leert ons dat het gemakkelijker werkt voor leerlingen en leerkrachten als iedereen hetzelfde schoolmateriaal gebruikt. Voor Nederlands gebruikt b.v. iedereen in je klas een groene kaft. Als je thuis een groene kaft hebt, kan je die meebrengen. Anders kan je deze bij ons aankopen. De mensen van het secretariaat maken 3 keer per schooljaar een rekening op. Bij het begin van het schooljaar vragen we een voorschot, op de andere rekeningen rekenen we enkel het bedrag aan dat nog nodig is. We omschrijven telkens in detail welke kosten waarvoor gemaakt zijn. Als jullie hierover nog vragen of opmerkingen hebben, kunnen jullie altijd contact opnemen met de school via of info@middenschoolpiusx.be

20 Pius X-Middenschool Kerkstraat 4A 3980 Tessenderlo fi nd us on

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze 1AT 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Schoolagenda 10.10u Speeltijd 3de lesuur Bezinning 4de lesuur Afspraken 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Zoekspel 7de lesuur Zoekspel 14.35u Speeltijd 8ste lesuur

Nadere informatie

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd 1P 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Zoekspel 10.10u Speeltijd 3de lesuur Zoekspel 4de lesuur Zoekspel 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Bezinning kapel 7de lesuur Bundel / schoolagenda 14.35u Speeltijd

Nadere informatie

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar Kapelle-op-den-Bos 2015-06-02 Aan de ouders van de leerlingen van het 5 de jaar Beste ouders Geachte mevrouw, mijnheer Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2018-2019 OKAN INFOBROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Sint-Catharinacollege Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473 523991

Nadere informatie

Schooljaar INFO-BROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar INFO-BROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2017-2018 INFO-BROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Technisch Instituut Sint-Jozef Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3 Wat lees je hier? Welkom p. 2 Voor leerlingen en ouders p. 3 - Wat doe je de eerste schooldagen? p. 3 - Hoe ziet je dagindeling eruit vanaf 2 september? p. 3 - Je dagelijkse to do-lijstje p. 4 - Wat kun

Nadere informatie

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9.

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9. WELKOM OP HET GIB Gemeentelijk Instituut Brasschaat JAAR : 1 5 6 JAAR : 2 3 4 1 8.10u 9.00u 8.10u 9.00u 2 9.00u 9.50u 9.00u 9.50u SPEELTIJD SPEELTIJD 3 10.00u 10.50u 10.00u 10.50u 4 10.50u 11.40u 10.50u

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

1. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen

1. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen Addendum bij schoolreglement 1 september 2013 1. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen Op schooldagen is de school van 8.00 tot 17.00 uur of tot het einde van de avondstudie

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

Infobrochure

Infobrochure Infobrochure 2019-2020 1 Contactgegevens Buitengewoon lager onderwijs van het GO! Karel Keymolenstraat 35B 1750 Lennik secretariaat.lentekind@ringscholen.be zorg.lentekind@ringscholen.be 2 Team Directie

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede!

WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede! WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede! Je hebt gekozen voor een boeiende opleiding, maar ook met veel engagement. Je zal er veel

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE Lichtervelde, 16 augustus 2017 Geachte ouder(s) Beste leerling van het eerste jaar Nu de vakantie al ruim over de helft is, moeten we toch al even denken

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER

SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER Buitengewoon Secundair Onderwijs Lid van SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER 2018-2019 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen,

Nadere informatie

Bijhouden van cursussen & notities SCHOOLJAAR

Bijhouden van cursussen & notities SCHOOLJAAR Bijhouden van cursussen & notities SCHOOLJAAR 2018 2019 Naam: Klas : Nr. : 1 Elke leerling krijgt op het einde van het schooljaar zijn/haar schriften en notities mee naar huis. Wettelijk is het echter

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER - BuSO

SCHOOLKALENDER - BuSO SCHOOLKALENDER - BuSO 2015-2016 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen, examenperioden, deliberatiedagen, rapportdata, oudercontacten,

Nadere informatie

Vanaf schooljaar worden in volgende klassen alle examens vervangen door permanente evaluatie: 1 B / 2 BVL / 5 OH / 6 OH / 7 KAG / 7 OA

Vanaf schooljaar worden in volgende klassen alle examens vervangen door permanente evaluatie: 1 B / 2 BVL / 5 OH / 6 OH / 7 KAG / 7 OA SCHOOLKALENDER BuSO 2017-2018 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen, examenperioden, deliberatiedagen, rapportdata, oudercontacten,

Nadere informatie

Brochure infoavond 2015-2016

Brochure infoavond 2015-2016 VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2015-2016 5 de leerjaar 5A Juf Silvie Wellens SilvieWellens@debasisduffel.be

Nadere informatie

- De klassen beginnen stipt om 8u.45 en 13u.15. Telaatkomers storen de beginactiviteit. WEES DUS TIJDIG AANWEZIG OP SCHOOL AUB.

- De klassen beginnen stipt om 8u.45 en 13u.15. Telaatkomers storen de beginactiviteit. WEES DUS TIJDIG AANWEZIG OP SCHOOL AUB. - De klassen beginnen stipt om 8u.45 en 13u.15. Telaatkomers storen de beginactiviteit. WEES DUS TIJDIG AANWEZIG OP SCHOOL AUB. - De lln mogen pas om 8u15 de speelplaats betreden. Indien de lln vroeger

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

SINT-PIETERSINSTITUUT

SINT-PIETERSINSTITUUT vzw Katholiek Onderwijs Regio Turnhout SINT-PIETERSINSTITUUT Jubileumlaan 1-2300 TURNHOUT tel. 014 63 99 11 - fax 014 63 99 12 info@sint-pietersinstituut.be - www.sint-pietersinstituut.be Turnhout, 23

Nadere informatie

Lees ook zeker het schoolreglement dat je kan vinden op onze website:

Lees ook zeker het schoolreglement dat je kan vinden op onze website: Infobrief 1ste jaars Beste leerling van het eerste jaar Beste ouders Nog heel even genieten van de zomervakantie en binnenkort is het zover. Dan start je als nieuwe leerling in het Damiaaninstituut. Graag

Nadere informatie

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017 OOK JIJ TELT Nieuwsbrief eind juni 07 Basisschool De Krekel, Kattestraat 950 Haaltert, 05/ 8 0 79 Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat 5 90 Mere, 05/ 8 59 7 www.dekrekel-degrasspriet.be Vakantiedagen

Nadere informatie

Inhoud. Welkom Praktische informatie... 3

Inhoud. Welkom Praktische informatie... 3 Inhoud Welkom... 2 1. Praktische informatie... 3 1.1. Plan van de school... 3 1.2. Vervoer naar school... 4 1.3. Eerste schooldagen... 5 1.4. Dagindeling... 5 1.5. Afwezigheden... 6 1.6. Cafetaria... 6

Nadere informatie

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Dilbeek, 1 maart 2013 Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit trimester.

Nadere informatie

Inhoud. Welkom Praktische informatie... 3

Inhoud. Welkom Praktische informatie... 3 Inhoud Welkom 2 1. Praktische informatie... 3 1.1. Plan van de school... 3 1.2. Eerste schooldagen... 5 1.3. Dagindeling... 5 1.4. Afwezigheden... 6 1.5. Cafetaria... 6 1.6. Allerlei activiteiten... 7

Nadere informatie

Inhoud. Welkom Praktische informatie Plan van de school Vervoer naar school Eerste schooldagen...

Inhoud. Welkom Praktische informatie Plan van de school Vervoer naar school Eerste schooldagen... Inhoud Welkom... 2 1. Praktische informatie... 3 1.1. Plan van de school... 3 1.2. Vervoer naar school... 4 1.3. Eerste schooldagen... 5 1.4. Dagindeling... 5 1.5. Afwezigheden... 6 1.6. Cafetaria... 6

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2018 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

Basisschool Hof van Nassau

Basisschool Hof van Nassau Basisschool Hof van Nassau Informatie en afspraken ouders Deel 3 GO! basisschool Hof van Nassau Zandpoortvest 9 2800 Mechelen T 015 20 32 36 F 015 20 59 69 bs.mechelen@g-o.be www.hofvannassau.be 1 Inhoud

Nadere informatie

Welkom in onze onthaalklas!

Welkom in onze onthaalklas! Welkom in onze onthaalklas! e-mail: gbs.depuzzel.vorst@gmail.com 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en onze onthaalklas.

Nadere informatie

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem?

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? ASO? TSO? BSO? Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? GO! atheneum en leefschool De Tandem is een secundaire school ASO -, TSO -, BSO - afdelingen. Dit wil zeggen dat de leerlingen in de eerste

Nadere informatie

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem?

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? ASO? TSO? BSO? Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? GO! atheneum en leefschool De Tandem is een secundaire school met ASO -, TSO -, BSO - afdelingen. Dit wil zeggen dat de leerlingen in

Nadere informatie

Kwaliteitsvol onderwijs

Kwaliteitsvol onderwijs kansen Kwaliteitsvolle lessen hoog leerrendement voor iedereen doorzettingsvermogen persoonlijke kracht Sterke volwassene leerproces verlangen zelfdiscipline Kwaliteitsvol onderwijs wij brengen uw kind

Nadere informatie

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/ Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/538.54.52 www.bsgodebron.be bs.sint-gillis@rago.be Vestiging Besme Besmelaan 113 1190 Vorst 02/343.77.03 Inhoudstabel 1. Voorwoord 2. Voorstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap H. LOSSCHAERTSTRAAT 5A 8000 BRUGGE Tel.: 050/33.09.64 Fax: 050/34.74.80 E-mail: ms.bruggecentrum@g-o.be Geachte

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

ONZE LEEFREGELS. Corneliusschool. Dit boekje is van. Corneliusschool Parkstraat Overpelt

ONZE LEEFREGELS. Corneliusschool. Dit boekje is van. Corneliusschool Parkstraat Overpelt ONZE LEEFREGELS Corneliusschool Dit boekje is van Corneliusschool Parkstraat 15 3900 Overpelt www.corneliusschool.be Thuis, in het verkeer, bij de sportclub, in de jeugdbeweging, Overal zijn regels nodig

Nadere informatie

Schikkingen einde derde trimester voor de 1ste graad

Schikkingen einde derde trimester voor de 1ste graad Dilbeek, 29 mei 2015 Schikkingen einde derde trimester 2014-2015 voor de 1ste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit schooljaar.

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R TWEEDE GRAAD Kortemark november 2015 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 BS. DE PIJL Creatieve Basisschool in de CAMPUS ATHENEUM ANTWERPEN Pijlstraat 2 2060 Antwerpen TEL: 03/232 71 50 FAX: 03/232 52 98 DE.PIJL@ANTWERPEN.BE www.depijl.be

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR 2015-2016

INFO SCHOOLJAAR 2015-2016 INFO SCHOOLJAAR 2015-2016 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hugo Losschaertstraat 5A 8000 BRUGGE Tel. 050 33 09 64 Fax 050 34 74 80 E-mail ms.bruggecentrum@g-o.be 1 Geachte

Nadere informatie

Infoboekje september 2016

Infoboekje september 2016 Infoboekje september 2016 Even stilstaan Jij bent een noot in onze muziek een stem in ons koor een instrument in ons orkest een woord in ons verhaal een letter in ons woord een foto in ons album een parel

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2016-2017 5 de leerjaar 5A Juf Silvie Wellens silviewellens@debasisduffel.be

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 3e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R TWEEDE GRAAD Kortemark november 2017 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Papebrugstraat 8A, 8820 TORHOUT TEL. 050 23 15 15 FAX 050 23 15 25

Papebrugstraat 8A, 8820 TORHOUT TEL. 050 23 15 15 FAX 050 23 15 25 Papebrugstraat 8A, 8820 TORHOUT TEL. 050 23 15 15 FAX 050 23 15 25 vti@sint-rembert.be www.sint-rembert.be/vti/ Addendum bij het algemeen schoolreglement van de Scholengroep Sint-Rembert 1 september 2015

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

Praktische infobrochure

Praktische infobrochure Schoolvakanties en vrije dagen Herfstvakantie: van ma 2 november 2015 tot en met zo 8 november 2015 Wapenstilstand: woensdag 11 november 2015 Kerstvakantie: van ma 21 december 2015 tot en met zo 3 januari

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Oktober Agenda. Vrijaf lokale verlofdag. L5: T.O. techniek. L3 + L4: Zwemmen. L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken

NIEUWSBRIEF. Oktober Agenda. Vrijaf lokale verlofdag. L5: T.O. techniek. L3 + L4: Zwemmen. L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken NIEUWSBRIEF Oktober 2018 Agenda Ma 01/10 Wo 03/10 Do 04/10 Schoolraad 20.15 u Vrijaf lokale verlofdag L5: T.O. voeding L6: T.O. techniek L3 + L4: Zwemmen Di 09/10 L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken

Nadere informatie

VBS Terbank - Egenhoven

VBS Terbank - Egenhoven VBS Terbank - Egenhoven Oktober 2018 1 Vrije dag 2 Zwemmen 5e en 6 e 3 4 5 6 schoolwereldfeest Terbank 7 8 Zwemmen 3 e en 4 e 9 10 Pedagogische studiedag 11 Sportdag 1 ste graad 12 13 14 Verkiezingen 15

Nadere informatie

Activiteitenplanning April 2017

Activiteitenplanning April 2017 Activiteitenplanning April 2017 Za 1 Paasvakantie t.e.m. 17 april Paasvakantie t.e.m. 17 april Zo 2 Ma 3 Di 4 Woe 5 Do 6 Vr 7 Za 8 Zo 9 Palmzondag: begin van de Goede Week Ma 10 Di 11 Woe 12 Do 13 Witte

Nadere informatie

Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten?

Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten? Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten? Zit je met een vraag over school? Of wil je weten wat je rechten

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2016-2017 6 de leerjaar 6A Juf Yoni Hermans yonihermans@debasisduffel.be 6B

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Teekbroek Testelt 013/

Teekbroek Testelt 013/ STEDELIJKE KLEUTERSCHOOL t STELTJE Teekbroek 22 3272 Testelt 013/77.27.38 www.schoolsteltje.be SCHOOLUREN KLEUTERSCHOOL Maandag 9.00 u tot 12.10 u 13.20 u tot 15.50 u Dinsdag 9.00 u tot 12.10 u 13.20 u

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Lagere school : Je zoon/dochter start in :

Lagere school : Je zoon/dochter start in : Lagere school : Je zoon/dochter start in : 1A : juf Ann 1K : juf Kathleen 2HD: juf Hilde en juf Dorien 2AS : juf An-Sofie 3B : meester Bjorn 3T : meester Tim 4C : juf Caroline 4TI : meester Tijs en juf

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

een team met zorg voor een buitengewoon kind

een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 4 juni 2019 Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege. Jaarboekje SJB

Sint-Jan Berchmanscollege. Jaarboekje SJB Sint-Jan Berchmanscollege Jaarboekje SJB 2019-2020 Sint-Jan Berchmanscollege Jaarboekje SJB 2019-2020 Naam:... Adres:... Klas:... Nr.:... Klastitularis:... 1 Indeling van een schooldag 08.25 uur: eerste

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

WELKOM. boekje van Basisschool Sint-Paulus Nieuw Gent

WELKOM. boekje van Basisschool Sint-Paulus Nieuw Gent WELKOM Het boekje van Basisschool Sint-Paulus Nieuw Gent Afspraken en Info Schooljaar 2018-2019 1 A Agenda - De schoolagenda vormt een schakel tussen de ouders en de school. Een agenda is een communicatiemiddel

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R. maart 2017

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R. maart 2017 Derde GRAAD Kortemark februari 2017 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische

Nadere informatie

Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016

Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016 Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016 1 Vakantiewerken Toetsen op vakantiewerken worden door ex-vijfdejaars (schooljaar 2014-15) afgelegd op maandag 1 september van 8.25 tot 10.05 uur in

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER. Schooljaar de trimester (definitieve versie) 3 de trimester (voorlopige versie)

ACTIVITEITENKALENDER. Schooljaar de trimester (definitieve versie) 3 de trimester (voorlopige versie) ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2015-2016 2 de trimester (definitieve versie) 3 de trimester (voorlopige versie) maandag 4 januari 2016 (bijna) alle klassen In de loop van deze week schaatsen tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2017

Nieuwsbrief september - oktober 2017 Nieuwsbrief september - oktober 2017 Kalender september 30 augustus KS 19u30 Infoavond voor de kleuterschool 1 september school WELKOM! 4 september L4 19u00 Infoavond voor de ouders van L4 5 september

Nadere informatie

De proefwerkenperiode praktisch bekeken.

De proefwerkenperiode praktisch bekeken. De proefwerkenperiode praktisch bekeken. Waar vind ik de proefwerkenregeling en de lokaalverdeling? De proefwerkenregeling en de lokaalverdeling vind je op smartschool en hangt uit op de speelplaats. (college

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2016

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2016 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord eind juni 2016 Twee maanden Net geen negen weken 62 dagen, 1488 uren, 89 280

Nadere informatie

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht Nieuwsbrief 28 september 2018 Beste ouders, Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege. Jaarboekje SJB

Sint-Jan Berchmanscollege. Jaarboekje SJB Sint-Jan Berchmanscollege Jaarboekje SJB 2018-2019 Sint-Jan Berchmanscollege Jaarboekje SJB 2018-2019 Naam:... Adres:... Klas:... Nr.:... Klastitularis:... 1 Indeling van een schooldag 08.25 uur: eerste

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 2 september 2016 BASIS

NIEUWSBRIEF. 2 september 2016 BASIS NIEUWSBRIEF 2 september 2016 BASIS NIEUW SCHOOLJAAR Hier zijn we weer en we zijn er helemaal klaar voor. We hebben er veel zin in om samen met veel vertrouwde en veel nieuwe gezichten een nieuw schooljaar

Nadere informatie

Kimberly, Murat en Kevin.

Kimberly, Murat en Kevin. Kimberly, Murat en Kevin. 1 Kimberly had het moeilijk in het 1 ste leerjaar, Kevin begreep niet altijd de taal van zijn juf. Murat kon het tempo in het 2 de leerjaar niet meer aan. Kimberly, Kevin & Murat

Nadere informatie

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO. Beste ouder(s) Beste leerling

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO. Beste ouder(s) Beste leerling 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

Wat elke Rozenberger weet... Informatie voor nieuwe leerlingen

Wat elke Rozenberger weet... Informatie voor nieuwe leerlingen Wat elke Rozenberger weet... Informatie voor nieuwe leerlingen Inhoud 1 Indeling van de schooldag 2 Praktische afspraken 2.1 Eten tijdens de middagpauze 2.2 Studie 2.3 Fietsers 2.4 Rozenbergfietsen 2.5

Nadere informatie

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar Buggenhout, 29 mei 2019 Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar Beste ouder(s) Beste leerling(e) Stilaan nadert het einde van het schooljaar. Voor we hopelijk mogen genieten van

Nadere informatie

Broederschool Humaniora tweede- tot zesdejaars onthaalbrochure

Broederschool Humaniora tweede- tot zesdejaars onthaalbrochure Broederschool Humaniora tweede- tot zesdejaars onthaalbrochure Beste ouder Beste leerling Welkom! Nog even en er gaat een heel nieuwe wereld voor jullie open. Jullie hebben immers gekozen voor de Broederschool.

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2012-2013 AUGUSTUS D 30 Uitdelen boeken + werkschriften op afspraak V 31 Uitdelen boeken + werkschriften op afspraak SEPTEMBER M 3 Eerste schooldag - onthaal nieuwe leerlingen Onthaal

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Beste studenten Geachte ouders Se-n-Se Kortemark december 2016 Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen.

Nadere informatie

infobrochure

infobrochure infobrochure 2014-2015 Haverstraat 9 8400 Oostende 059 50 10 99 059 70 76 68 www.govogelzang.be directeur@govogelzang.be secretariaat@govogelzang.be inhoud Inhoud voorblad inhoud... 2 schooluren... 3 ons

Nadere informatie