Kopij dient steeds vóór de eerste van elke maand ingeleverd te zijn bij de redactie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kopij dient steeds vóór de eerste van elke maand ingeleverd te zijn bij de redactie. E-mail sportnieuwsvelden@gmail.com"

Transcriptie

1 Jaargang 2 Januari 2009 Nummer 7 Clubblad van Sport Vereniging Velden Kopij dient steeds vóór de eerste van elke maand ingeleverd te zijn bij de redactie. sportnieuwsvelden@gmail.com REDACTIE: René van Boekholdt redactie-voorzitter Harrie Houben Hay Willemsen Koos Bol Mirjan Stoffels Petra Muijres Stephanie van den Hombergh BESTUUR SV-VELDEN: Toon Geurts Voorzitter ajgeurts@planet.nl Loes Paulus Secretaris loespaulus@hotmail.com Hans Hegger Penningmeester hegger@volino.nl Hans van Noorloos Afdeling IVO j.noorloos@planet.nl Rick Theelen Afdeling Swift rick-theelen@home.nl Jac Kort Terrein/Gebouwen/Mat f2hjackkort@hetnet.nl Leon Engels Diversen leon.engels@hotmail.com Twan Keijsers Diversen t.keijsers@freeeler.nl wedstrijdsecretariaat ivo: Claudia Schellekens (jeugd) ivojeugdwedstrijdsecretariaat@home.nl Kopij inleveren vóór 1 februari a.s. en kan ook: SPORTNIEUWSVELDEN@gmail.com Kantine/sportpark Sporthal de Visgraaf

2 Deze maand 199 Van de redactie 200 SportNieuwtjes 201 Fusietraject SV Velden 202 Hoofdbreker 203 Junior van de maand 205 A1 IVO bereikt halve finale LVK 206 VETA krijgt steun van sponsor SLO 207 VETA jeugd 2 kampioen 209 IVO C2 211 Jaaroverzicht 2008 IVO Veteranen 216 Ruud van den Hombergh door Gemeente Arcenen Velden onderscheiden januari kindertafeltennisfeest 220 Wij feliciteren 221 Contour Run op Velden 226 In gesprek met Databank Afgelastingen:

3 Van de redactie Winter We hebben de feestdagen weer overleefd, voor sommigen houdt het weer Sonja-Bakkeren in. Iedereen nog de beste wensen en een goede gezondheid gewenst, ook namens het Bestuur. Het jaar netjes uitgeswaffeld, met de temperaturen van de laatste weken niet echt aan te raden De Nieuwjaarsbijeenkomst was gezellig, maar kan een facelift / up-lift wel gebruiken, misschien een commissie voor in het leven roepen? Misschien is er een opvolger voor Henk Angenent en Evert van Benthem gekomen, zou leuk zijn geweest bij het 100-jarig bestaan van de Vereniging De Friesche Elf Steden. Voor het overige blijven we de komende dagen binnen, alhoewel de Gekke Moandaag wel buiten gevierd wordt voor een groot gedeelte. De Prins zou best wel eens uit de gelederen van een onzer verenigingen kunnen komen, de gelukkige alvast proficiat gewenst. Kort voor het einde van het jaar overleed IVO-lid Matje (Van de Mulder) Jansen op 86-jarige leeftijd, in het verleden werd van zijn technisch vernuft nog wel eens dankbaar gebruik gemaakt. Voor het overige ligt bij de buitensporters de zaak een beetje stil, de binnensporters onder ons nemen na de Nieuwjaarsonderbreking de gewone routine weer op. Redactie SportNieuws Velden Afgelastingen:

4 SPORTNIEUWTJES Als je niet getraind hebt hoef je ook niet een voetbaltas mee naar huis te slepen. Moeder wast al genoeg spullen van je, nog erger is het als je de spullen van een medespeler bij de wasmachine thuis dropt. Ouderlijke raad opvolgen is soms wel handig In het weekend van 27 en 28 december is de clusterchallenge van de korfbalbond geweest. Voor het oranje team onder 19 jaar is Ellen Heijnen geselecteerd en voor oranje onder 16 jaar zijn Celine Bergmans en Esther Theelen geselecteerd. Dit is een knappe prestatie want de concurrentie was groot. Dames van harte gefeliciteerd. De jeugdcommissie houdt bij het zaal toernooi vanaf de tribune in de gaten of iedereen zijn ding in de broek heeft Wim van Mir, tijdens de redactievergadering naar boven/bed gestuurd, is net als een kind, hij komt steeds met een smoesje naar beneden. Volgende keer toch maar een slaaptablet in de thee doen En niemand een breuk gevallen, enkel verzwikt of blauwe plekken opgelopen met schaatsen op de Venkoelen? Of is het gewoon bij kouwe handen en voeten gebleven bij deze leuke winteractiviteiten? Afgelastingen:

5 VVV en IVO zijn als koplopers uit de winterstop gekomen, Gekke Moandaag en Vasteloavend motte nog komme!! Fusietraject SV Velden Ik wil graag kort reageren op verschillende artikelen in het Sportnieuws van december waarin over de fusie van SV Velden met VC Velden, Shuttle en VETA werd bericht. Om verschillende verwachtingen hierin te voorkomen, wil ik graag het fusietraject duidelijk maken zoals de zaken er op dit moment voor staan. Het is de bedoeling dat SV Velden in de loop van 2009 fuseert met VC Velden en Shuttle. De fusie met VETA wordt pas in 2012 verwacht, als de BMV gereed is en VETA ook in de nieuwe sporthal speelt. Reden hiervoor is dat VETA nu (als enige vereniging) alle trainingen en wedstrijden in de gymzaal aan de Kloosterstraat speelt en hierdoor weinig overlap heeft met de andere verenigingen qua zaal en kantine. Wel doet VETA volop mee aan de fusiebesprekingen om een latere fusie zo snel mogelijk te kunnen laten verlopen. Bovendien hecht VETA groot belang aan samenwerking op allerlei terreinen met SV Velden, zoals de activiteiten, sportnieuws en eventueel als we richting de BMV gaan ook PR. Hier zullen we dan ook de komende jaren zo veel mogelijk met de verschillende commissies van de SV Velden aan meewerken. Marc van Eijndt Voorzitter VETA Afgelastingen:

6 Hoofdbreker De oplossing van december 2008: Arjen Broekaart Nieuwe opgave: Deze jonge dame kun je geregeld tegenkomen in de kantine. Afgelastingen:

7 Afgelastingen:

8 Afgelastingen:

9 A1 IVO bereikt halve finale LVK (Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer) De IVO A1 spelers Ruud Steegs, Guus Verhaegh en Gijs Theelen zijn met hun liedje "Op zeuk" doorgedrongen tot de halve finale van het LVK (Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer). Het nummer komt op zaterdag 24 januari 2009 tussen uur en uur op radiozender L1 (95.3 FM of FM), dit wordt herhaald op zondag 25 januari 2009 tussen uur en uur. Het is dan de bedoeling dat er gestemd gaat worden op ons liedje via bonnen, die in het E3 journaal en in Dagblad de Limburger staan. Het adres waar het naar toe gezonden moet worden zal op de bon vermeldt worden. Hopende dat iedereen van SV Velden stemt, zodat wij in de finale op 2 februari 2009 op L1 te zien zijn. Wij hopen op uw steun Ruud, Guus en Gijs Afgelastingen:

10 VETA krijgt steun van sponsor SLO Het leek wel een verlate Sinterklaas, dinsdagavond 9 december. De kleedkamers in de gymzaal aan de Kloosterstraat in Velden stonden vol met blauw/zwarte sporttassen. Iedere sporttas was gelabeld met de naam van een VETA lid en in de tas zat een blauw/zwart trainingspak. Trots prijkt voor op het trainingspak het logo van de Veldense tafeltennisvereniging VETA. De achterkant is bedrukt met het logo van de sponsor die dit mogelijk maakte: S.L.O. (Siero Logistieke Opleidingen). Ook de sporttas is op deze wijze bedrukt. Snel trekken de aanwezige VETA leden de trainingspakken aan en de nieuwe tas in. En daarna gaan ze met een brede glimlach op de foto met de nieuwe aanwinsten. Siero Logistieke Opleidingen, bedankt namens alle VETA leden. Afgelastingen:

11 VETA jeugd 2 kampioen In het afgelopen najaarseizoen is het 2 e jeugdteam van tafeltennisvereniging VETA kampioen geworden in de 5 e klasse. Dit team bestaat uit van links naar rechts: Lina Hanoun, Jelte van Buren, Jim Driessen en Roy Hegger. Aan het begin van het seizoen kwamen Jelte en Jim vanuit het eerste jeugdteam dit team versterken, omdat er wat minder spelers beschikbaar waren in het tweede team en Ilona Kessels haar stijgende lijn beloond zag met een plekje in het eerste jeugdteam. Samen met Lina en Roy zetten Jelte en Jim er flink de schouders onder en het resultaat was dan ook een klinkend kampioenschap. Een wedstrijd voor het einde was het team al kampioen, omdat ze met een wedstrijd minder gespeeld even veel punten hadden als hun directe concurrenten, die niet meer hoefden te spelen. Jelte wist zelfs het hele seizoen ongeslagen te blijven en Jim liep slechts Afgelastingen:

12 tegen één nederlaag aan. Ook Lina en Roy wisten hun persoonlijke resultaat een stuk aan te scherpen. Met dit kampioenschap het goede spel van dit viertal bekroond met een promotie naar de 4 e klasse, waar ook het eerste jeugdteam van VETA in staat. Dat wordt nog interessant om te zien wie het daar volgend seizoen het best doet. Eindstand Jeugd 2-5 e klasse Percentages 1. VETA Jelte van Buren % 2. Summa/Red Stars Jim Driessen % 3. Venlo Lina Hanoun % 4. t Belke Roy Hegger % 5. SETA 4 teruggetrokken Het eerste jeugdteam met Elke Braas, Ilona Kessels en Martijn Hendriks draaide keurig mee in de middenmoot van de 4 e klasse. Ook Jelte van Buren en Jim Driessen pikten als invallers in dit team hun puntjes mee. Helaas werden de percentages van de invallers door de bond niet vermeld. Eindstand Jeugd 1-4 e klasse Percentages 1. Armada Elke Braas % 2. NOAD Martijn Hendriks % 3. VETA Ilona Kessels % 4. t Belke Panningen SETA Het seniorenteam van VETA met Marloes Basten, Paul Braas, Joep Janssen, Leon Mans, René Megens en Roy van Poppel draaide lang mee in de bovenste regionen van de derde klasse. Al snel was duidelijk dat Elsloo laatste zou worden in deze klasse. Hierdoor was het gevaar om te degraderen snel verdwenen. In de tweede competitiehelft zakte VETA een paar plaatsen weg. Uiteindelijk werd het licht teleurstellend de vijfde plaats. We zijn benieuwd of in de voorjaars- Afgelastingen:

13 competitie de stijgende lijn weer gepakt kan worden en een hogere klassering worden afgedwongen. Eindstand Sen 1 3 e klasse Percentages Brunssum Roy van Poppel % Kluis Paul Braas % Falco Joep Janssen % SETA René Megens % VETA Leon Mans % Elsloo Marloes Basten % IVO C2 Vanaf het zonnige begin in augustus tot het koude einde in december, heeft de C2 een spannend seizoen achter de rug. In de eerste 3 beker wedstrijden kregen de jongens de kans om te laten zien hoe ze speelden en wat hun beste posities waren. Iedere wedstrijd werd gewonnen met verschillende eindstanden -een moeilijke uit wedstrijd tegen Volharding C2 (1-2) en makkelijkere wedstrijden tegen MVC (4-1) en SV Oostrum (0-19). Aangezien er maar 2 van de jongens onder ons leiderschap hebben gespeeld, vorig seizoen in de C3, gaven deze wedstrijden ons goede indrukken over de kwaliteiten van de jongens en hoe we een goede balans in het team konden creëren. Hierdoor begonnen we het seizoen met goede hoop. De volgende 3 wedstrijden wonnen we, maar in de 4de wedstrijd kwamen op tegen onze sterkste tegenstander TSC C2. In een zinderende thuiswedstrijd, die beide kanten op had kunnen gaan, verloren we uiteindelijk door een snelle tegen aanval en een goed genomen vrije trap met 0-2, maar dat is voetbal! De jongens verloren niet de moed, en we wonnen de volgende 5 wedstrijden. In totaal scoorden we 40 goals met maar 1 tegen goal. In de tussen tijd won TSC ook al hun wedstrijden, dus bleven ze 3 punten boven ons. Afgelastingen:

14 Dus, waren we klaar voor een beslissende wedstrijd in Tegelen aan het eind van november. In een zeer spannende wedstrijd tussen 2 gelijke teams moesten we hard vechten om een 1-0 tegen ons om te draaien tot een 1-2 voor ons. Onze jongens hebben de hele wedstrijd goed gespeeld en reageerden niet op het provoceren en vals spelen van TSC, die tegen het eind van de wedstrijd hun geduld verloren, waarna een van hun spelers van het veld werd gestuurd. We hadden het gedaan, we hadden de competitie leider bijgebeend en hadden een beter doelsaldo. De laatste wedstrijd van het seizoen was een 8-1 thuis overwinning tegen MVC, die hun vorige 5 wedstrijden hadden gewonnen. Dus sloten we het seizoen af als kampioenen, met uiteindelijke resultaten van 11 gespeeld, 10 gewonnen, 1 verloren. 77 goals gescoord en 6 tegen. In de beker speelden we 4 wedstrijden die we alle 4 wonnen, met 27 goals gescoord en 3 goals tegen. Waar we ook trots op zijn is dat 12 van de 17 jongens in het team, 1 of meer keren gescoord hebben. Afgelastingen:

15 Maar het zijn onze hoofdscoorders; Steve Hagens (27 goals), Koen Coenders (25) en Arthur v.d. Hombergh (20) die ook echt van elke kans gebruik hebben gemaakt om te scoren. Onze dank gaat uit naar de jongens voor al hun harde werk en 100% inzet. Naar de ouders voor het wassen, rijden en aanmoedigen en naar het bestuur voor de organisatie en de leuke attentie aan het eind van het seizoen voor het kampioenschap. We kijken uit naar het nieuwe seizoen in 2009! Ian Cowan en Eric van Dam Jaaroverzicht 2008 IVO Veteranen Ook dit jaar weer een voetbaljaar onder de vlag Federatie Noord- Limburg en Oost-Brabant. Deze Federatie met een bestuur van 5 personen is opgericht in 1963 en valt onder de KNVB Zuid 2. Totaal telt de Federatie 9 groepen. Wij zijn ingedeeld in groep 1 (Regio Venlo). Al vele jaren spelen we de wedstrijden in deze regio en de spelers hebben te kennen gegeven graag eens naar regio Helden te willen. (eens andere tegenstanders). Een en ander is aangevraagd. De uitslagen worden door de Federatie niet bijgehouden. Dit doet het bestuur van de afdeling veteranen zelf. Dan de standen en bijzonderheden op een rij in dit jaaroverzicht. Ook dit jaar was zeer zeker weer een goed voetbaljaar voor de IVO Veteranen te noemen. Er werd nu en dan goed gespeeld en de sfeer tijdens en na de wedstrijd was over het algemeen prima. Totaal werden er 24 wedstrijden gespeeld en 8 wedstrijden werden door weersomstandigheden of anderszins afgelast. Afgelastingen:

16 In onderstaande overzichten worden de resultaten van de jaren 2007 en 2008 weergegeven. Een en ander ziet er als volgt uit: Resultaten Resultaten over het jaar 2008 Thuiswedstrijden Uitwedstrijden Totalen Even vergelijken met het vorige jaar Resultaten over het jaar 2007 Thuiswedstrijden Uitwedstrijden Totalen De resultaten zijn beter dan het vorige jaar. Zeker van invloed is geweest dat in 2 e helft van de competitie ons 2 spelers te weten Armin Burchardt en Marcel Mooren kwamen versterken. Ook dit jaar zijn we in de uitwedstrijden weer minder sterk. Uit meer uitwedstrijden (13 tegen 11) werden 3 punten minder gehaald. In tegenstelling tot vorige jaren ligt ons doelsaldo weer positief. Doelpuntenmakers De meeste doelpunten het afgelopen jaar werden gescoord door Tom Teeling (20 stuks). Rick Theelen en Leon Engels werden 2 e en 3 e met respectievelijk 7 en 6 doelpunten. Wedstrijden en sportiviteit Gesteld kan worden dat er een goed seizoen is afgesloten. De beste wedstrijd van het seizoen was wel de uitwedstrijd tegen Irene 6-1. Tom Teeling scoorde die wedstrijd 4 keer. De slechtste wedstrijd was de uitwedstrijd tegen Venlo die met 3-1 Afgelastingen:

17 werd verloren. Venlo zelfs met 10 man was die dag niet goed, maar wij waren nog slechter. Wat sportiviteit betreft hebben onze spelers zich evenals voorgaande jaren over het algemeen netjes gedragen. Kan altijd beter en met name bedoel ik dan die momenten dat het in een wedstrijd slechter gaat. De scheidsrechter is dan de soms de schuldige. Als je nuchter het spelletje langs de kant volgt dan blijkt toch dikwijls dat verreweg de meeste fouten niet door de scheidsrechters maar door de spelers zelf worden gemaakt. Organisatie van de wedstrijden Dit jaar waren Thomas Schattefor en Wiel Vercoulen verantwoordelijk voor de organisatie van team, scheidsrechter, wedstrijden etc. Keurig werd door Wiel de site van de veteranen bijgehouden. Zodoende worden de veteranen en iedereen die een bezoekje brengt op de site op de hoogte gehouden van de te spelen wedstrij- Afgelastingen:

18 den en bijzonderheden die er eventueel zijn. Altijd is het weer jammer dat spelers zich op het laatste moment weer afmelden. Daardoor heeft Wiel (en Henk vorige jaren) heel veel extra werk om weer voor vervangende spelers te zorgen. Af- en aanmeldingen van leden Afmelding als actief lid: Niemand Aanmelding als nieuwe leden: Armin Burchardt en Marcel Mooren Activiteiten en bijzonderheden: Wat de activiteiten en bijzonderheden betreft het volgende: (9 februari 2008)Toernooi van 6 veteranen teams op kunstgrasveld. RKDSO wint toernooi. (16 februari 2008) Jaarvergadering van IVO veteranen van SV Velden. Henk Jeucken 25 jaar lid van de veteranen. De gouden schoen (meest gescoorde doelpunten) ontving Rick Theelen. Veteraan (niet actief) van het jaar werd Ger van Rensch. (31 mei 2008) Onderling toernooi tussen de IVO teams. De veteranen winnen 2 maar verliezen ook 2 wedstrijden. (7 juni 2008) De veteranen regelen het parkeren van de auto s op het sportpark. De C-jeugdteams van Ajax en Feyenoord spelen s middags de bekerfinale. (14 juni 2008) Beach voetbaltoernooi bij RKDSO in Lomm. De veteranen (met diverse jeugdgastspelers in hun midden) worden derde van de 11 teams. 7 actieve spelers van de veteranen hebben op verzoek van het bestuur van SV velden (IVO) zich aangemeld om wedstrijden bij de jeugd te fluiten of grensrechter te zijn. Regelmatig worden deze spelers dan ook op zaterdag ingeschakeld om te fluiten of te vlaggen bij jeugdteams. Op 29 november 2008 heeft het bestuur van de veteranen een evaluatie gesprek gehad met een afvaardiging van het bestuur van (IVO) SV Velden. Zeer tevreden werd teruggekeken op de Afgelastingen:

19 betrokkenheid van veteranen binnen de vereniging. Genoemd werden assistentie bij de jeugdwedstrijden, het regelen van het parkeren op 7 juni 2008, maar ook al die taken die de diverse leden van de veteranen soms al tientallen jaren verrichten. Tenslotte Het voetbaljaar 2008 zit er weer op. Weer een goed en mooi jaar voor de veteranen. Toch zijn er altijd zaken waar nog aan gewerkt kan worden. Eerder in dit verhaal is genoemd respect te hebben voor de scheidsrechter. Ook respect voor de tegenstander maar ook onderling respect mag nooit vergeten worden. Ook het niet te gauw afmelden en ook het tijdig afmelden heeft extra aandacht nodig. We mogen zeker niet klagen bij ons is het zo slecht nog niet. Naar het ideale mag je streven, maar als je eerlijk bent zal niemand ooit het ideale bereiken. Positief is zeker te noemen dat veel langdurig geblesseerde spelers steeds elke week langs de kant staan om de wedstrijd te volgen en na de wedstrijden er zijn om nog even na te kletsen. Ook de betrokkenheid voor SV Velden (eerder genoemd) is zeker positief te noemen. Namens de IVO Veteranen van de Sportvereniging Velden dank aan iedereen die heeft meegewerkt om van het afgelopen jaar weer een mooi voetbaljaar te maken. Extra dank aan die spelers die hebben meegedaan op momenten dat er door afmeldingen/blessures te weinig spelers waren om een team bij elkaar te krijgen. R.K.S.V. Ger van Rensch VELDEN Afgelastingen:

20 Ruud van den Hombergh door Gemeente Arcen en Velden onderscheiden. Ruud van den Hombergh werd op de Nieuwjaarsreceptie 5 januari met de Speld van Verdienste van de Gemeente Arcen en Velden onderscheiden. Ruud werd geëerd voor zijn jarenlange betrokkenheid voor de jeugd van onze vereniging. Samen met hem werden nog een aantal andere vrijwilligers uit onze gemeente onderscheiden. Ook Piet Brands huidig voorzitter van VCV en ook oud-speler bij IVO viel dezelfde onderscheiding ten deel. Afgelastingen:

21 De vereniging wenst Ruud en de overige vrijwilligers proficiat met hun onderscheiding. 17 januari kindertafeltennisfeest Op 17 januari organiseert de Veldense tafeltennisvereniging VETA weer het jaarlijkse kindertafeltennisfeest in de gymzaal aan de Kloosterstraat. Dit evenement is voor Veldense kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool. Zij kunnen dan op een speelse wijze kennis maken met VETA en de tafeltennissport. We gaan allerlei spelletjes doen, zoals rond de tafel rennen, tegen de robot en mikken. Verder is er wat te drinken en een versnapering. Vorige jaren was dit altijd een erg gezellig gebeuren. Zie hiervoor bijgaande foto s die Roy Coenders vorig jaar gemaakt heeft. Afgelastingen:

22 Na de kerstvakantie worden de inschrijfformulieren op school uitgedeeld. Zorg ervoor dat ze op tijd weer worden ingeleverd, want we hopen op een grote opkomst en een gezellig feest. Afgelastingen:

23 Afgelastingen:

24 WIJ FELICITEREN 16 januari Linda van Montfort 20 januari Bob Geurts 22 januari Charelle Polderman 29 januari Britt v.d. Venne 30 januari Mike Geenen Tim Koetsenruijter 01 februari Patrick van Vulpen 02 februari DJ Paliama 04 februari Sjors Hovens 05 februari Maud Hegger Mohamed Ismael Jordy de Joode Thomas Notermans Romano Voermans 08 februari Siebe Munten Lars Weltens 09 februari Jolien Vosbeek 10 februari Maftu Ismael 11 februari Kevin van Lin 12 februari Rein Niesen 13 februari Rächel Polderman Wiebe Vosbeek 14 februari Sean Caris 16 februari Manon Vosbeek 17 februari Stijn Willemsen Afgelastingen:

25 CONTOUR Run op Velden Foto: Le Giesen Zondag 7 december heeft Velden de première mogen beleven van de eerste Contour Run op Velden. De Contour Run op Velden maakt onderdeel uit van een 5-tal hardloopwedstrijden in aanloop naar de Venloop. Onder een stralende zon en veel publieke belangstelling mochten de kinderen t/m 11 jaar de aftrap verzorgen voor deze jaarlijks terugkerende wedstrijd. Er werd fel gestreden om de podiumplaatsen. Uiteindelijk passeerde IVO-lid Bob Baalman na 750 m als eerste de meet in een mooie tijd van 2:36 min. Omgerekend staat dit voor een gemiddelde van 17,308 km/h. Chapeau Bob! Bij de jeugd 12 t/m 15 jaar deed zo ongeveer de complete C1 en D1 van IVO mee. Door de aanwezigheid van enkele Scopias-jeugdleden wist geen van de IVO-leden een podiumplaats te bereiken. Beste IVO-lid was C1-speler Jesse van Wylick die na 1500 een mooie 4 e plaats in de wacht wist te slepen, in een tijd van 5:47 min. Gemiddeld is dit 15,562 km/h. Afgelastingen:

26 Foto: Le Giesen Foto: Le Giesen Afgelastingen:

27 Na de jeugdlopen kwam het geweld van de 6000 en meter voor de volwassenen. Op beide afstanden stond er een deelnemersveld van ongeveer 250 atleten. Mooi was te zien hoe de regionale toppers onderling de strijd aangaan. Maar nog mooier is gewoon te genieten van de vele recreatieve lopers die van elke loop een feest proberen te maken. Snel of niet snel, voor de meeste lopers is meedoen het motto. Wij als organisatie van de Contour Run op Velden kijken terug op een geslaagde dag, die niet mogelijk was geweest zonder de inzet van ongeveer 85 vrijwilligers. We hebben zoveel complimenten gekregen dat we er bijna verlegen van zijn geworden. Zelf hebben we wel nog enkele aandachtpunten, maar we hebben tijd genoeg om die uit te werken, voordat de 2 e editie in de steigers staat. Toch kijken we nu al uit naar de tweede Contour Run op Velden! Het zou mooi zijn als hier nog meer leden van de diverse verenigingen als team zouden strijden om de eer. We zullen jullie op tijd informeren. Namens de organisatie van de Contour Run op Velden, Ton Jeucken IVO B1 Afgelastingen:

28 IVO 3 IVO B2 Afgelastingen:

29 IVO E1 IVO E2 Afgelastingen:

30 MIJN VADER IS KRITISCH EN HET TALENT HEB IK VAN MIJN MOEDER SportNieuws in gesprek met... Rick Verbeek (VVV Venlo) Rick is op 14 december 1988 geboren in Venlo, na ongeveer 1 ½ jaar is hij met zijn ouders naar Velden verhuisd. Hij heeft bij I.V.O gevoetbald tot zijn 9 e jaar, hij voetbalde toen ook al in het jeugdplan van VVV. Hij is bij VVV in de D2 begonnen en heeft daar verder de jeugdteams doorlopen. Vanaf de D1 speelt de VVV jeugd in een landelijke competitie waar ook de jeugdteams van de andere profclubs voetballen. Een enkele keer heeft hij met de jeugd mee gedaan aan toernooien in het buitenland. Van de groep waar Rick mee begonnen is bij VVV. zijn alleen Rick, Ferry de Regt en Robbert Willemsen over gebleven. Studie en voetballen bij VVV Rick zou eigenlijk vanaf de 17 jaar mee gaan trainen bij de selectie van VVV maar dit was niet zo goed te combineren met zijn studie. Op zijn 18 e is hij wel met de selectie mee gaan trainen. In begin is het even zoeken naar de combinatie van studie en veel trainen. Je maakt namelijk lange dagen, want na school koet je meteen gaan trainen en ben je meestal pas om uur thuis en dat moet je ook nog huiswerk maken. Als je het ritme een maal hebt valt het volgens Rick toch wel mee. Rick heeft op het Vaulascollege gezeten en daar altijd alle ruimte gekregen om zijn sport uit te oefenen. Vorig seizoen in de eredivisie Afgelastingen:

31 Rick is vorig seizoen van de A na de selectie gegaan. De stap naar de selectie is erg groot geweest omdat de selectie naar de eredivisie was gepromoveerd. Natuurlijk is het leuk om in de eredivisie te spelen maar als jeugdspeler krijg je dan niet zoveel speel minuten. Het is voor Rick een echt leerjaar geweest. De jeugdspelers hebben vorig seizoen veel getraind met de 2 e trainer Will Boessen. Het huidige seizoen Volgens Rick is de groep dit jaar hechter dan vorig seizoen, de trainer staat erg dicht bij de groep en ook de wisselspelers horen er echt bij. Rick heeft inmiddels al veel speel minuten gekregen dit seizoen, daar hoop je als speler natuurlijk op maar je moet ze toch echt afdwingen door goed te spelen. De selectie verwacht aan het begin van het seizoen natuurlijk boven in mee te kunnen draaien maar dat ze al zo n afstand van hun tegenstanders hebben genomen is natuurlijk boven verwachting. In de eerste divisie wordt wel heel ander voetbal gespeeld als in de eredivisie er wordt veel meer op de man gespeeld. Er wordt binnen het team natuurlijk wel over een eventueel kampioenschap gesproken (het is immers 15 jaar Afgelastingen:

32 geleden dat VVV kampioen werd), maar men probeert dit toch een beetje te beperken want ondanks de grote voorsprong is VVV er nog niet. Er staan nog een aantal lastige tegenstanders op het programma, RKC, Cambuur en Helmond sport, de laatste is altijd een lastige tegenstander ze maken veel lichamelijk contact en er wordt zowel in als langs de lijn veel commentaar geleverd. Als VVV uit speelt reizen ze met de spelersbus. Als ze echt ver weg moeten dan vertrekken ze s morgens al op tijd en rijden door tot dat ze in de buurt van de plaats zijn waar ze moeten spelen, dan gaan ze bij een v.d. Valk restaurant eten en daarna een paar uur rusten, nog een keer eten en dan rijden ze door naar het stadion waar ze moeten zijn. In de bus wordt vaak geslapen, gekaart, gepraat een D.V.D gekeken of naar muziek geluisterd. Op 2 januari zit de winterstop voor Rick er al weer op want dan starten ze weer met trainen. Op 6 januari gaan ze op trainingskamp naar Drenthe en op 10 januari speelt VVV in de koel tegen RC Genk en op 16 januari wordt de competitie hervat tegen RBC. Afgelastingen:

33 De groep Het is een hecht team, Rick geeft aan het meeste op te trekken met Ferry de Regt en Robbert Willemsen dit komt vooral omdat ze samen de jeugd hebben door lopen en ongeveer van de zelfde leeftijd zijn. Maar ook met de rest van de selectie kan Rick goed over weg. De communicatie binnen het team is goed en gemakkelijk want het grootste deel van de selectie komt uit Nederland en de Belgische taal wijkt niet zoveel af van de onze. De communicatie met Honda gaat in het Engels. Dit geeft ook tijdens de wedstrijd nooit problemen want sommige voetbaltermen begrijpt hij inmiddels ook in het Nederlands. Er zit volgens Rick veel humor in de groep en er wordt nogal eens wat uitgehaald. Het gebeurd nogal eens dat diegene die het eerst daar is schoenen vol water doet en deze in de ijskast zet met alle gevolgen van dien. Ook heeft men wel eens tijgerbalsem in een short van iemand gedaan en dat wordt wel erg warm, dit laatste is Rick gelukkig nog niet overkomen. Positie Rick speelt bij VVV als rechts half, zijn favoriete positie is op 10 (voor de niet voetballers onder ons dat is als aanvallende middenvelder) maar hij heeft er ook geen moeite mee om op andere posities te spelen. Rick speelt het liefst op schoenen met pinnen en ronde noppen. Kunstgras Er zijn tegenwoordig verschillende verenigingen die op kunstgras voetballen. Rick vindt het helemaal niks omdat je niet goed tegen de bal kunt trappen, je kunt namelijk niet met je voet onder de bal komen en de bal krijgt een heel ander effect als op gewoon gras. Ook heb je meer angst voor blessures omdat je het niet gewend bent om op kunstgras te spelen en een sliding voelt ook niet bepaalt fijn aan. Bijna iedereen bij VVV deelt deze mening en vindt net als Rick dat voetbal op echt gras hoort. Afgelastingen:

34 Verplichtingen buiten het voetbal De spelers van de selectie hebben de verplichting om 8 of 9 keer per seizoen mee te doen aan activiteiten voor promotie van VVV. Rick heeft dit seizoen bijvoorbeeld gedineerd met sponsoren, in het ziekenhuis kinderen bezocht die daar op de kinderafdeling liggen. Hierbij hoort bijvoorbeeld ook een jubilerende vereniging uit de buurt bezoeken en met de selectie naar de K.N.V.B voetbalweken komen om handtekeningen uit te delen. Het afgelopen jaar is Rick bij I.V.O geweest en het is volgens hem wel speciaal om dan naar de vereniging te gaan waar je zelf ooit begonnen bent. I.V.O Als Rick de mogelijkheid heeft bezoekt hij de sportvelden van I.V.O nog geregeld. Hij gaat graag een naar I.V.O 1 kijken maar bezoekt ook graag de jeugdteams. Een poosje gelden heeft hij op verzoek van Ruud v.d. Hombergh een training bij de f-jes gedaan. Dit vindt Rick erg leuk om te doen. Dit seizoen heeft hij iets meer tijd om naar I.V.O te gaan omdat er als je in de eerste divisie voetbalt er meer regelmaat is. Er wordt namelijk altijd op vrijdagavond gespeelt en dan heb je iets meer vrij in het weekend. Hobby s en favorieten In het voetballen gaat veel tijd zitten maar er blijft toch nog wel wat tijd over voor hobby s. Rick doet een cursus Spaans en s zomers tennist hij geregeld. Rick gaat als de voetballerij het toe staat wel eens uit maar dat is meestal als er speciale feesten zijn. De favoriete club van Rick is Barcelona en zijn grote voorbeeld is Dennis Bergkamp. Kritiek Als je als voetballer een slechte wedstrijd speelt valt de pers vaak meteen over een speler heen met negatieve kritiek. Rick heeft daar niet zo n moeite mee dat leest hij ter kennisgeving en daar Afgelastingen:

35 blijft het bij. Hij heeft er wel moeite mee als er negatief over een speler wordt gesproken en het niet over het spel gaat. De spelers bij VVV krijgen hier geen media training voor. De vader van Rick, Frank Verbeek (vroeger ook speler bij VVV) is altijd kritisch op Rick omdat hij weet wat Rick in zijn mars heeft, hij weet hoe het voetbalwereldje in elkaar zit en dat je er alleen met talent niet komt. Je moet ook een goede mentaliteit en enorm veel discipline hebben. Hij hoopt Rick met positieve kritiek goed te stimuleren. De toekomst De optie in het contract van Rick is door VVV gelicht. Dit is de eerste stap in de toekomst, het betekend immers een stuk zekerheid voor de komende tijd en het is toch een blijk van vertrouwen in zijn talent. Rick hoopt de komende jaren bij VVV door te kunnen groeien en dan misschien ooit de overstap naar een van de grotere clubs in Nederland te kunnen maken. Je wilt als prof voetballer immers het hoogst mogelijke bereiken, dus wie weet ooit nog eens in een buitenlandse competitie. Mocht dat ooit gebeuren dan hebben we vast afgesproken dat we dan ook met de redactie komen voor een in gesprek met. Herkenning Rick merkt wel dat mensen hem steeds vaker herkennen sinds hij bij de selectie speelt. Hij wordt vaker aangesproken en soms komen kinderen spontaan bij hem aan de deur. Rick kan dit wel waarderen. Natuurlijk is het niet altijd even leuk als je herkend wordt maar ook dat hoort er bij en zeker als kinderen je spontaan iets vragen, zij kijken vaak toch op tegen een voetballer van een profclub. Rick geeft aan dat je soms moet wel voor je zelf een duidelijke grens moet stellen hoe ver je gaat, er zijn immers ook altijd mensen die gebruik willen maken van je bekendheid en er zelf hun voordeel mee willen doen. Hay Willemsen, Stephanie v.d. Hombergh, Petra Muijres Afgelastingen:

36 Databank januari A Fotospeurtocht en daarna gezellig samenzijn in kantine (leden vanaf 14 jaar) 17 januari T Kinder Tafeltennisfeest (basisscholen) 18 januari T Schaatsen (jeugd) 23 januari T Recreantentoernooi Panningen (senioren) 13 februari T Ledenvergadering (jeugd en senioren) 17 februari T Verkleed tafeltennis (jeugd) april V Engelandreis naar Camberley 16 mei T Clubkampioenschappen (jeugd en sen.) mei V Bezoek Sandhurst 6 juni T Feestavond (senioren) 3, 4 en 5 juli V D-kamp A = Algemeen V = Voetbal K = Korfbal T = Tafeltennis Kopij inleveren vóór 1 februari! Afgelastingen:

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

Nu alle competities volop aan de gang zijn kunnen we één ding concluderen. Geen rondrit op de platte kar voorlopig.

Nu alle competities volop aan de gang zijn kunnen we één ding concluderen. Geen rondrit op de platte kar voorlopig. Nu alle competities volop aan de gang zijn kunnen we één ding concluderen. Geen rondrit op de platte kar voorlopig. COMPETITIE Zaterdagcompetitie Uitslagen zaterdag 17 oktober: SETA 1 Panningen 1 2-8 SETA

Nadere informatie

Seta nieuws in t Klökske - week 12 - woensdag 22 maart 2017

Seta nieuws in t Klökske - week 12 - woensdag 22 maart 2017 Deze week in t Klökske Beken jij kleur? COMPETITIE Zaterdagcompetitie Uitslagen zaterdag 18 maart: Senioren: SETA 1 Kluis 4 4-6 SETA 2 Maastricht 4 5-5 Jeugd: SETA 1 was vrij SETA 2 Asterix 2 0-5 SETA

Nadere informatie

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap Stormvogels 28 Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels De klassenindeling van de vijfde klasse G werd in zeker drie dorpen met gejuich ontvangen. Siebengewald,

Nadere informatie

Deze week in t Klökske SETA jeugd sterk op toernooi, minder tijdens competitieronde.

Deze week in t Klökske SETA jeugd sterk op toernooi, minder tijdens competitieronde. Deze week in t Klökske SETA jeugd sterk op toernooi, minder tijdens competitieronde. COMPETITIE Zaterdagcompetitie Uitslagen 10 maart: Senioren: De seniorenteams waren vrij. Jeugd: Destatec 2 SETA 1 4-1

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

Seta nieuws in t Klökske - week 13 - woensdag 27 maart 2019

Seta nieuws in t Klökske - week 13 - woensdag 27 maart 2019 Deze week in t Klökske Veel spanning in de competities. COMPETITIE Zaterdagcompetitie Uitslagen zaterdag 23 maart: Senioren: Minor 1 SETA 1 5-5 Heerlen 4 SETA 2 1-9 SETA 1 Falco 2 5-5 Sittard 1 SETA 2

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Voetbalvereniging De Merino s

Voetbalvereniging De Merino s Voetbalvereniging De Merino s Introbouw Sponsortoernooi 20 juni 2015 Beste deelnemers, Namens het bestuur van de v.v. De Merino s heten wij alle deelnemende teams van harte welkom op ons Sportpark De

Nadere informatie

9 e. Zaterdag 21 mei 2016: B, C & D. Zaterdag 28 mei 2016: E & F

9 e. Zaterdag 21 mei 2016: B, C & D. Zaterdag 28 mei 2016: E & F 9 e Zaterdag 21 mei 2016: B, C & D Zaterdag 28 mei 2016: E & F Inhoud: Reglementen... 3 TIPS VOOR DE OUDERS OP HET TOERNOOI... 4 Poule-indelingen... 5 Even over: DVC Delft... 6 Portret van... Jan Horsten...

Nadere informatie

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO ACTUEEL Zo eindelijk hebben jullie weer een voor jullie. Het bestuur heeft 3x vergaderd. En dan werd er o.a. gevraagd of mijn email adres het niet deed, maar sorry het ontbrak mij even aan de tijd. Let

Nadere informatie

En weer door!!!! Lopende projecten.. Beste Fce'ers, Vrijwilligers

En weer door!!!! Lopende projecten.. Beste Fce'ers, Vrijwilligers En weer door!!!! Beste Fce'ers, Met de winterstop achter de rug konden we vol goede moed weer beginnen aan de tweede helft van het seizoen! Helaas...het weer heeft tot nu toe niet echt meegezeten. Maar...We

Nadere informatie

68 e jaargang nr. 16 Seizoen 2014/2015

68 e jaargang nr. 16 Seizoen 2014/2015 Gloria-UC Nieuws Programma senioren 68 e jaargang nr. 16 Seizoen 2014/2015 Zaterdag 6 december en zondag 7 december Thuis Uit Aanvang Scheidsrechter Boeimeer 1 Gloria UC 1 14.30 Gloria UC 2 VOAB 4 11.30

Nadere informatie

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS Informatieboekje voor nieuwe leden Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS (versie 1.2) Informatieboekje voor nieuwe leden JCLE JCLE stelt dit boekje met de uiterste zorg samen. Het kan echter voorkomen

Nadere informatie

Teamleidersmap. FC Blauw-Wit Amsterdam

Teamleidersmap. FC Blauw-Wit Amsterdam Teamleidersmap FC Blauw-Wit Amsterdam Teamleider bij FC Blauw-Wit Amsterdam FC Blauw-Wit Amsterdam streeft naar het ontplooien van talenten en het verbinden van mensen uit Amsterdam die plezier hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46 Nieuwsbrief en Mini s Roda 46 Jaargang 2 - Nummer 10 18-11-2008 van Spanje en Frankrijk was met 4-3 te sterk voor België. Bij de deed Spanje het opvallend goed. De Spanjaren wonnen alle drie hun wedstrijden.

Nadere informatie

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014.

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Dit jaar wordt het Zilveren Trawler toernooi in Katwijk gehouden en niet in IJmuiden. vv Katwijk en IJ.V.V.

Nadere informatie

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn: 1; Voetbal 2; Beroemd 3;

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn: 1; Voetbal 2; Beroemd 3; Auditieve oefeningen Boek van de week: 1; Voetbal 2; Beroemd 3; Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant Hoe zou het boek heten Waarom denk je dat? Wat staat

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 SC MILLINGEN: VOETBALLEN, PRESTATIE & GEZELLIGHEID!

Nieuwsbrief 14 SC MILLINGEN: VOETBALLEN, PRESTATIE & GEZELLIGHEID! Nieuwsbrief 14 SC MILLINGEN: VOETBALLEN, PRESTATIE & GEZELLIGHEID! In deze nieuwsbrief: Zondag 8 mei SC Millingen 1 vv Ewijk 1 Sponsor van de week: Toyota Scholten Topscoorders - SC Millingen 2 nacompetitie

Nadere informatie

20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi

20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi 20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi 1 Voorwoord Dit is het tweede jaar dat wij als KCVO het KCVO talenten toernooi organiseren en de opkomst is nog groter dan vorig jaar. We hebben helaas veel teams op

Nadere informatie

RKVVM. Nieuwsbrief #01/14. Op weg naar RKVVM 2.0

RKVVM. Nieuwsbrief #01/14. Op weg naar RKVVM 2.0 www.rkvvm.nl RKVVM Nieuwsbrief #01/14 In deze editie RKVVM 2.0 Kort Nieuws AED-cursus in de kantine Van vrijwilligers voor vrijwilligers Vader en zoon in de picture! Uit de oude doos Op weg naar RKVVM

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46 Nieuwsbrief en Mini s Roda 46 Nummer 18 29-01-2008 mag nu op het podium staan. Nog spannender wordt het doordat Spanje eindelijk Hongarije van plek 1 heeft gekregen. Weet Hongarije zich volgende week toch

Nadere informatie

Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers!

Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers! Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers! Tegenwoordig kunnen kinderen al op vroege leeftijd lid worden van een voetbalvereniging. Bij FC Meppel, Alcides en MSC is het mogelijk om vanaf 4 jaar

Nadere informatie

De korfbalclub algemeen:

De korfbalclub algemeen: Informatieboekje van Korfbalclub Harich. De korfbalclub algemeen: De Korfbal Club Harich is op 12 maart 1960 opgericht. Omdat er nog geen sport werd beoefend in Harich, koos men voor de gemengde sport

Nadere informatie

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA In dit boekje vind je alle informatie over RKVV wilhelmina WELKOM BIJ de kanaries Fijn dat je gekozen hebt voor RKVV Wilhelmina. Onze voetbalvereniging bestaat al sinds 1897

Nadere informatie

Deze week in t Klökske nieuwe koeling in de kantine en tafeltennis beweegt!.

Deze week in t Klökske nieuwe koeling in de kantine en tafeltennis beweegt!. Deze week in t Klökske nieuwe koeling in de kantine en tafeltennis beweegt!. COMPETITIE Zaterdagcompetitie Uitslagen zaterdag 11 maart: Senioren: SETA 1 TTC 3 8-2 SETA 2 Landgraaf 5 3-7 Jeugd: SETA 1 TTCN

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS

INFORMATIEBOEKJE KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS INFORMATIEBOEKJE KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS Korfbalvereniging De Maaskanters Wij zijn erg blij dat je interesse hebt in onze vereniging. Dit boekje geeft je een eerste indruk van de sport korfbal

Nadere informatie

Selectie 2014/2015. Morgan van den Berg Keeper 18 juli 1996. Marc Walda Verdediger 18 januari 1996. Emiel lont Verdediger 26 juni 1996

Selectie 2014/2015. Morgan van den Berg Keeper 18 juli 1996. Marc Walda Verdediger 18 januari 1996. Emiel lont Verdediger 26 juni 1996 Nieuwsbrief A2 Trainer Sjouke de trainer van BBC A2, en tevens trainer van het 2e van Zwaagwesteinde, heeft sport hoog in het vaandel staan. Sjouke staat positief in het leven en wil graag het plezier,

Nadere informatie

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Als jij voetbal ook geweldig vindt, dan kun je al vanaf 4 jaar bij onze mini-f spelen en dat is gratis. De contributie voor de hele jeugd is door sponsoring zo

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

BELFELDIA E-TOERNOOI 1 juni 2014

BELFELDIA E-TOERNOOI 1 juni 2014 BELFELDIA E-TOERNOOI 1 juni 2014 Sportvrienden, Vanaf deze plaats heten wij iedereen van harte welkom op ons E- jeugdtoernooi 2014. Er hebben zich dit jaar 30 teams van 13 verschillende voetbalverenigingen

Nadere informatie

Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport

Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport Geachte lezer, Zeeland Sport is op zoek naar nieuwe sponsors die samen met de club een mooi, nieuw seizoen tegemoet willen gaan. Uw sponsoring zal niet onopgemerkt

Nadere informatie

37 e jaargang nr december

37 e jaargang nr december 37 e jaargang nr.14 18 december 2017 www.kvscmh.nl UITSLAGEN: Senioren 1 - Eyckelkorf/omhoog 10 10 Senioren 2 - Oranje Wit 2 10 16 De Corridor 3 - Senioren 4 13 5 Senioren 5 mw - Flamingo s 8 7 Junioren

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

ER WAS EENS.. De organisatie wenst iedereen een fijn toernooi.

ER WAS EENS.. De organisatie wenst iedereen een fijn toernooi. ER WAS EENS.. een schilder met de naam Marc Helleggers, die Café de Derde kamer kwam binnenlopen en het idee opperde om de Grote Markt Cup nieuw leven in te blazen. De Grote Markt Cup die zo n kleine 10

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugd November 2016

Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Hallo Allemaal, Inmiddels begint het buiten weer steeds vroeger donker te worden en dat betekent dus dat we ook weer een aantal feestdagen gaan krijgen de komende tijd.

Nadere informatie

Hoe korfbal is ontstaan

Hoe korfbal is ontstaan Hoe korfbal is ontstaan Korfballers hebben hun sport te danken aan een onderwijzer, Nico Broekhuysen is zijn naam. Hij woonde in Amsterdam en hij moest een cursus gaan volgen in Zweden. s Avonds deden

Nadere informatie

RKVV Westlandia. Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt

RKVV Westlandia. Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt 1 Ik ben een echte Westlandiaan. Een van de spelers die na dit seizoen Westlandia gaat verlaten is Jeroen Spruijt. Hij kwam bij Westlandia op 2 september 2006.

Nadere informatie

Nog meer kampioenen!!!

Nog meer kampioenen!!! Jaargang 3, nummer 9 Nog meer kampioenen!!! 17 mei 2017 De vereniging Rotterdam Basketbal, Forward Lease Rotterdam Basketbal en F. Breeman BMW Rotterdam Basketbal zijn te vinden op Konden we in de nieuwsbrief

Nadere informatie

ZONDAG 10 JUNI VREDENBURCH

ZONDAG 10 JUNI VREDENBURCH ZONDAG 10 JUNI 2018 - VREDENBURCH LEX IMMERS CUP 2 VOORWOORD VAN LEX IMMERS Toen ik vorig jaar werd gevraagd wat ik er van zou vinden als er een jeugd - toernooi naar mij zou worden vernoemd, ook nog te

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 In deze nieuwsbrief 1 Inleiding 2 Terugblikken 3 Pupillen van de week 4 Agenda 5 Afspraken 6 Competitie CMV 7 Weetjes 8 VOLAR nieuws 9 Voor de ouders 1. Inleiding

Nadere informatie

Welkom bij Olympia. 22 augustus 2015

Welkom bij Olympia. 22 augustus 2015 Welkom bij Olympia 22 augustus 2015 In#2013#ontwikkeld#door#Olympia# Ini6a6ef#werkgroep#spor6viteit#&#respect# Doel:#bevorderen#goede#start#seizoen#en#spor6ef#gedrag# # Hoe?# C Elkaar#leren#kennen#en#kunnen#vinden#

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 5 20-12-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. Het jaar is weer in hoog tempo voorbij gevlogen. Op bestuurlijk niveau was het flink aanpoten.

Nadere informatie

Een spreekbeurt over ADO Den Haag

Een spreekbeurt over ADO Den Haag Een spreekbeurt over ADO Den Haag Wij ontvangen veel berichten van kinderen die graag een spreekbeurt over ADO Den Haag willen houden. Zij weten alleen niet waar of hoe ze moeten beginnen. Wij helpen je

Nadere informatie

Thomas Verhaar. Update

Thomas Verhaar. Update Update 28-01-2019 Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Thomas speelt sinds

Nadere informatie

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2.

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Vlak voordat de wedstrijd begon ging het toekomstige Nederlands elftal

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KIDSCLUB GO AHEAD EAGLES JANUARI 2019

NIEUWSBRIEF KIDSCLUB GO AHEAD EAGLES JANUARI 2019 NIEUWSBRIEF KIDSCLUB GO AHEAD EAGLES JANUARI 2019 De nieuwe Kidsclub van Go Ahead Eagles is vorig seizoen ontstaan door het samenvoegen van de Go Kids Club en juniorclub Kowet4You. De Kidsclub is voor

Nadere informatie

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en???

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? De Zeeuws Barabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) heeft als doel: Het doen beoefenen van sport door doven. Dit doel probeert zij onder meer te bereiken door:

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

HET 5E INTERNATIONALE F1-TOERNOOI VV TRICHT WEER EEN SUCCES!!!

HET 5E INTERNATIONALE F1-TOERNOOI VV TRICHT WEER EEN SUCCES!!! HET 5E INTERNATIONALE F1-TOERNOOI VV TRICHT WEER EEN SUCCES!!! We kijken er ieder jaar weer naar uit!!! Het zogenaamde ALLESISMOGELIJK.NL INTERNATIONALE F1-TOERNOOI beleefde op zaterdag 24 mei zijn 5 e

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

Koflexwerk Select Cup Futsal 2018

Koflexwerk Select Cup Futsal 2018 Koflexwerk Select Cup Futsal 2018 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 2 Welkomstwoord 3 Deelnemers 4 Reglement sporthal 5 Spelregels JO8 & JO9 (9:00 12:00) 7 Categorie JO8 9 Poule 9 Programma 10 Categorie JO9

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017 PROGRAMMABOEKJE Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017 Beste sportvrienden, Dit jaar wordt voor de 31 e keer het schoolvoetbaltoernooi in de gemeente Hellendoorn georganiseerd. De organisatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Seizoen 2014-2015. Nieuwsbrief 1, sept 2014 Hallo Jeugdleden en ouders, De vakantie ligt alweer twee weken achter ons. De scholen zijn begonnen en langzaam aan rolt alles weer in het bekende ritme. Zo

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT De periode tot aan de zomervakantie zal worden ingevuld met o.a. de trainingen, externe toernooien, de clubkampioenschappen, een ouder-kind toernooi

Nadere informatie

53e jaargang nr. 20 10 januari 2016

53e jaargang nr. 20 10 januari 2016 53e jaargang nr. 20 10 januari 2016 Van het bestuur Alweer een hele week in het nieuwe jaar voorbij. Alle recepties en nieuwjaarsbijeenkomsten zijn achter de rug. De ene wat drukker bezocht dan de andere.

Nadere informatie

Laat even weten via of je komt! Neem je aanhang mee naar het feest? Gezellig, maar meld dit ook even in je mailtje.

Laat even weten via of je komt! Neem je aanhang mee naar het feest? Gezellig, maar meld dit ook even in je mailtje. Shuttle-Nieuws december 2017 Nieuwe aanmeldingen Afgelopen maand hebben zich bij onze vereniging de volgende nieuwe leden aangemeld: Ria van Kuijk; Maandagmiddag groep Jacqueline Couwenberg; Maandagmiddag

Nadere informatie

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Zondag 22 juni 2014 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl DEELNEMERSVELD BFC JEUGDTOERNOOIEN 2014 Bussum, juni 2014 Beste

Nadere informatie

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen.

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Ouderavond VV Gorecht Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Programma Opening Doel van de ouderavond Kernwaarden VV Gorecht Wat zijn de kenmerken van E-pupillen?

Nadere informatie

Han Bastiaanstoernooi E- en F- jeugd 24 mei 2014

Han Bastiaanstoernooi E- en F- jeugd 24 mei 2014 Han Bastiaanstoernooi E- en F- jeugd 24 mei 2014 Hoofdsponsor Voorwoord Teylingen toernooi Welkom op ons Han Bastiaanstoernooi. Al vele jaren is het Han Bastiaanstoernooi voor E- en F- junioren een begrip

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Mike Huisman Toernooi

Mike Huisman Toernooi Mike Huisman Toernooi 28 mei 2011 W.S.V. Voorwoord Hierbij heten wij u van harte welkom op het jaarlijks door WSV georganiseerde, Mike Huismantoernooi. Dit toernooi wordt gehouden op onze accommodatie

Nadere informatie

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950 Swift SV Velden Dameskorfbalvereniging sinds 1950 Korfbal is.! Een echte teamsport. Door het vrijlopen en samenspel kun je iets bereiken.! Attractieve, gezellige sport, die zowel prestatief als recreatief

Nadere informatie

VELDSEIZOEN GAAT BEGINNEN!

VELDSEIZOEN GAAT BEGINNEN! WEEKPOST BKC Weekpost per mail ontvangen: stuur een e-mail naar Jacco Fenijn, zie emailadres Wedstrijdsecr. : Jacco Fenijn, Burgemeester Geillstraat 15, 4531 EA Terneuzen. Tel. 0115-631281 of mobiel: 06-40617410,

Nadere informatie

Voorwoord. Heel veel plezier op het korfbalveld!

Voorwoord. Heel veel plezier op het korfbalveld! 1 2 Voorwoord Korfbal is een teamsport. In het korfbal sta je er niet alleen voor. Vanaf nu speel je in een team. Vaak eerst eenvakskorfbal en daarna tweevakskorfbal. Teamsport betekent: je samen inzetten,

Nadere informatie

Seizoen met voorspoedig weer:

Seizoen met voorspoedig weer: Seizoen met voorspoedig weer: Dit voorjaar is er een geweest met bovengemiddeld lekker en zomers weer. Dit resulteerde in tot nu toe weinig afgelaste wedstrijden. Vorige maand startte we met Slow Pitch

Nadere informatie

Zeg niks of iets positiefs!

Zeg niks of iets positiefs! Zeg niks of iets positiefs! Kinderen zeggen wat ze van hun coaches en ouders verwachten #interviews #kinderen #voetbal Meer dan de helft van de kinderen tussen de 12 en 19 jaar traint en speelt bij een

Nadere informatie

Bijeenkomst jeugdleiders en trainers

Bijeenkomst jeugdleiders en trainers Bijeenkomst jeugdleiders en trainers Agenda Introductie Organisatie jeugd Project Samen Scoren Taken begeleiding Basis teamafspraken Afgelastingen Vergoedingsregeling trainers Accommodatiebeheer Van alles

Nadere informatie

Sportpark t Wooldrik te Borne Datum: 30 juni 2018 Aanvang: uur

Sportpark t Wooldrik te Borne Datum: 30 juni 2018 Aanvang: uur Sportpark t Wooldrik te Borne Datum: 30 juni 2018 Aanvang: 10.00 uur Inhoudsopgave Bladzijde Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Adresgegevens, Algemene regels en adres Sportpark t Wooldrik 4 Plattegrond sportpark

Nadere informatie

Nieuwe trainers Sporting Heerlen. Hub Essers overleden. Fernando Ricksen eregast bij Sporting Heerlen - ZSV

Nieuwe trainers Sporting Heerlen. Hub Essers overleden. Fernando Ricksen eregast bij Sporting Heerlen - ZSV Nieuwe trainers Sporting Heerlen Sporting Heerlen heeft de technische staf voor het seizoen 2015/2016 compleet. Als trainer voor Sporting Heerlen 2 is Martè Streng aangesteld en als leider Wiel Ruminski.

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)-

De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)- De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)- Wanneer Waar Waarom : Aan het begin van elk voetbalseizoen : Eén van de vergaderruimtes (te coördineren door.. om te voorkomen

Nadere informatie

10 e. Zaterdag 13 mei 2017: JO13 & JO15. Zaterdag 20 mei 2017: JO9 & JO11

10 e. Zaterdag 13 mei 2017: JO13 & JO15. Zaterdag 20 mei 2017: JO9 & JO11 10 e Zaterdag 13 mei 2017: JO13 & JO15 Zaterdag 20 mei 2017: JO9 & JO11 Inhoud: Reglementen... 3 TIPS VOOR DE OUDERS OP HET TOERNOOI... 4 Poule-indelingen... 5 Even over: DVC Delft... 6 Portret van...

Nadere informatie

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen.

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen. Mijn naam is Aron van der Wal. Ik zit in de sport/brugklas HAVO/VWO van het Fivelcollege in Delfzijl. Naar aanleiding van de opdracht om iemand te interviewen die zich minimaal 20 uren per week met sport

Nadere informatie

BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL

BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL Beste leden van BVV Barendrecht, Hierbij ontvangt u voor de 1 e maal de Zomerspecial van BVV Barendrecht. Ook gedurende de zomervakantie zitten wij zeker niet stil

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week

HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week 9-2019 UITSLAGEN. Olympia/Esia/Adio A1 - Margraten A1 18-26 SVM D1 - Margraten D1 12-12 Juliana E1 - Margraten E1 13-08 BFC D4 - Margraten D2 07-16 Born E2 - Margraten

Nadere informatie

Beste tafeltennisvrienden,

Beste tafeltennisvrienden, Beste tafeltennisvrienden, Korte nieuwsflits deze week, maar niet onbelangrijk! Zondag 22 februari spelen onze heren hun tweede wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Het wordt een uitwedstrijd in Oegstgeest,

Nadere informatie

Wat vul je in? Vul in ei of ij. Alle spelers gaan.. trainingskamp. Verschillende landen spelen. Eén keer.. de vier jaar wordt het WK gehouden.

Wat vul je in? Vul in ei of ij. Alle spelers gaan.. trainingskamp. Verschillende landen spelen. Eén keer.. de vier jaar wordt het WK gehouden. Naam:. Wat vul je in? Kies uit: tegen in van met op naast onder over - aan Alle spelers gaan.. trainingskamp. Het wk begint.. een openingsceremonie. Verschillende landen spelen.. elkaar. Eén keer.. de

Nadere informatie

Deze week in t Klökske Ouderkindtoernooi wederom een groot succes!

Deze week in t Klökske Ouderkindtoernooi wederom een groot succes! Deze week in t Klökske Ouderkindtoernooi wederom een groot succes! COMPETITIE Zaterdagcompetitie Uitslagen 15 oktober Senioren: SETA 1 Brunssum 2 4-6 SETA 2 Sittard 7 8-2 Jeugd: SETA 1 TTCN 72 2 3-2 SETA

Nadere informatie

Van het bestuur. 7e jaargang, nummer 31 30 november 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00

Van het bestuur. 7e jaargang, nummer 31 30 november 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00 Belangrijke telefoonnummers. Trainingstijden en locatie. Boomtoppers mobiel: 06-37221619 Wij trainen in de gymzaal van de Focus. Annie Hart (voorzitter) 072-5744377 Umbriëllaan 1, 1702 AJ, Heerhugowaard.

Nadere informatie

Neder-Betuwe Cup 2014

Neder-Betuwe Cup 2014 Neder-Betuwe Cup 2014 16 augustus Aanvang 10.30 uur Sportpark de Hoeken Ochten VOETBALVERENIGING KESTEREN Voorwoord Neder-Betuwe Cup 2014 Beste voetballiefhebbers, Het schrijven van een voorwoord voor

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER Voor jeugdleden tot 18 jaar dient één van de ouders/verzorgers mede te ondertekenen. Lidnummer: Naam: Voorna(a)m(en): Tussenvoegsel: Straat: Huisnummer: Postcode:

Nadere informatie

Welkom bij Korfbalclub J.E.S

Welkom bij Korfbalclub J.E.S Jong en Sportief Welkom bij Korfbalclub J.E.S Jeugdteams We vinden het leuk dat je lid bent of graag wilt worden van onze vereniging. In dit boekje hebben we voor U de belangrijkste informatie op een rijtje

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

De gezelligheid en sportiviteit voeren vandaag de boventoon dus is de belangrijkste prijs de ING Fair Play Cup.

De gezelligheid en sportiviteit voeren vandaag de boventoon dus is de belangrijkste prijs de ING Fair Play Cup. 2 Terrein: Sportpark Madestein, Madesteinweg 17, Den Haag, Telefoon: 070-3978920 Secretariaat: p/a Valkenierstraat 9, 2694 BN s-gravenzande Telefoon: 0174-420578 of 06-10570872; E-mail: secretaris@svloosduinen.nl

Nadere informatie

Richard Bertelink. Memorial. Sportpark t Wooldrik. 5de editie. Vrijdag 18 augustus 2017 Zondag 20 augustus Poule 1 NEO Quick 20 2 SDC 12 Enter

Richard Bertelink. Memorial. Sportpark t Wooldrik. 5de editie. Vrijdag 18 augustus 2017 Zondag 20 augustus Poule 1 NEO Quick 20 2 SDC 12 Enter Richard Bertelink Memorial 5de editie Sportpark t Wooldrik Vrijdag 18 augustus 2017 Zondag 20 augustus 2017 Poule 1 NEO Quick 20 2 SDC 12 Enter Poule 2 Borne BWO Juventa 12 HSC 21 2 hoofdsponsor Opgericht

Nadere informatie

Bob Strijbos toernooi 2019

Bob Strijbos toernooi 2019 Bob Strijbos toernooi 2019 JO13, JO14 - jeugd Zondag middag 2 juni 2019 14:00-17:00 uur Sportcomplex fc VVC Montreallaan 1 2152 KH NIEUW-VENNEP Tel: 0252-682635 Website: www.fcvvc.nl Email: toernooien@fcvvc.nl

Nadere informatie

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar 4 Nr. 5 mei 9 INHOUDSOPGAVE NIEUWSBRIEF... 4. 5. 6. 7. 8. Voorwoord Beëindiging lidmaatschap Vacature Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 5 jaar AED Jeugdkamp 4 5 Voorwoord Het

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE SPELREGELS POULE INDELING PRIJZEN

PROGRAMMABOEKJE SPELREGELS POULE INDELING PRIJZEN 11E EDITIE COUPE DE MEERN SENIOREN VOETBALTOERNOOI DAMES EN HEREN PROGRAMMABOEKJE SPELREGELS POULE INDELING PRIJZEN Hoofdsponsor Coupe De Meern VOORWAARDEN VERZEKERINGEN EN VERANTWOORDELIJKHEID Deelnemers

Nadere informatie