J.M. VARGAS/HANDICAP INTERNATIONAL. Humanity & Inclusion Gala. For the victims of armed conflicts Egmontpaleis Brussel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "J.M. VARGAS/HANDICAP INTERNATIONAL. Humanity & Inclusion Gala. For the victims of armed conflicts Egmontpaleis Brussel"

Transcriptie

1 J.M. VARGAS/HANDICAP INTERNATIONAL Humanity & Inclusion Gala For the victims of armed conflicts Egmontpaleis Brussel

2 Humanity & Inclusion Gala For the victims of armed conflicts Egmontpaleis Brussel EEN AVOND TEN VOORDELE VAN DE SLACHTOFFERS VAN BOMBARDEMENTEN A. BERTELS - HI Op donderdag 6 december 2018 organiseert Handicap International een buitengewone gala-avond in het prestigieuze Egmontpaleis in hartje Brussel. Solidariteit met de slachtoffers van bombardementen vormt de rode draad doorheen de avond, waarvoor Prinses Astrid en onze ambassadrice Axelle Red alvast present tekenen. Deze avond zal een publiek samenbrengen dat bestaat uit geëngageerde personen, grote donateurs en mannen en vrouwen uit de zakenwereld die de organisatie willen steunen. De gala-avond pakt uit met tal van verrassingen en sprekende getuigenissen van deskundigen en de mensen die we helpen in onze projectlanden. Een warm onthaal, een onberispelijke organisatie en een verfijnd menu van een gerenommeerde traiteur maken de avond compleet. Het gala biedt aan de deelnemers een unieke en feestelijke gelegenheid om de werking en de waarden van een grote humanitaire organisatie te steunen, en deze sympathie te delen met klanten, prospecten, vrienden en zakenrelaties. Met dit gala-evenement beogen we de start van een jaarlijks terugkerende afspraak voor onze ambassadeurs, belangrijke donateurs en contacten uit de zakenwereld. HANDICAP INTERNATIONAL VOOR EEN MEER MENSELIJKE EN INCLUSIEVE WERELD Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie heeft 15% van de wereldbevolking een beperking. Handicap International, gespecialiseerd in de inclusie van personen met een handicap, zet zich in om mensen met een beperking een waardig leven te schenken. De ngo, die vandaag actief is in 59 landen, helpt oorzaken van handicaps voorkomen, verstrekt kwaliteitsvolle zorg en ziet toe op de sociaaleconomische inschakeling van personen met een handicap. Ook kwetsbare personen in crisissituaties, zoals natuurrampen en gewapende conflicten, krijgen steun. Handicap International legt zich daarnaast toe op advocacy. Met dit engagement stond de organisatie onder meer aan de wieg van het internationale verdrag inzake het verbod op antipersoonsmijnen. Onze strijd werd bekroond met de Nobelprijs voor de Vrede in 1997, toegekend aan de Internationale Campagne tegen Landmijnen waarvan Handicap International een stichtend lid is. Handicap International staat onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin.

3 B. DARRIEUX - HANDICAP INTERNATIONAL HANDICAP INTERNATIONAL ZET ZICH IN VOOR DE SLACHTOFFERS VAN CONFLICTEN Vandaag behoren willekeurige bombardementen tot de orde van de dag voor duizenden personen in landen zoals Syrië en Jemen. Scholen en hospitalen zijn doelwitten. En elke dag opnieuw zijn 90 burgers het slachtoffer van explosieve wapens. Gewapende conflicten laten hun sporen na in lichamen en hoofden. Deze wapens kunnen jaren na het einde van een conflict nog slachtoffers maken. Antipersoonsmijnen blijven verstopt onder de grond, clustermunitie die niet meteen ontplofte, slaat later genadeloos toe. Handicap International helpt de slachtoffers van explosieve wapens door revalidatiezorg en psychosociale ondersteuning te verlenen. Maar de organisatie gaat ook preventief te werk, door de bevolking te sensibiliseren over de risico s waar ze aan blootgesteld worden en door ontmijningsoperaties uit te voeren. Sinds 2017 voert Handicap International campagne tegen het gebruik van explosieve wapens in dichtbevolkte gebieden. MENSEN HELPEN OM TERUG RECHTOP TE STAAN In Colombia heeft gewapend geweld een grote tol geëist. Er is slechts één land ter wereld waar antipersoonsmijnen meer slachtoffers maken dan in Colombia. 80% van de overlevenden moet leren leven met een handicap. Jemerson was net tien jaar geworden toen hij iets opraapte dat op een bal leek. De bal ontplofte en Jemerson verloor zijn linkerarm. Viviana, zijn moeder, blikt terug: Het gooide zijn leven ondersteboven. Jemerson, sportief en vrolijk, werd opvliegend en neerslachtig. Hij huilde onophoudelijk, wou niet meer alleen slapen. Het was heel zwaar. Dankzij Handicap International en een Colombiaanse zusterorganisatie krijgt Jemerson revalidatiesessies en psychologische ondersteuning. Dat heeft ons veel geholpen. Wij hebben geleerd om sterk te zijn en vooruit te kijken. Die ondersteuning was heel belangrijk voor Jemerson en mij. JULES TUSSEAU - HI

4 WORD ONZE PARTNER! A. BERTELS - HI PARTNER GALA TER PLAATSE Een gepersonaliseerde tafel voor 10 personen (mogelijk om een medewerker van Handicap International als tafelgast te ontvangen) PRINT Een halve pagina in kleur in de programmacatalogus van de gala-avond (oplage van 250 exemplaren) Uw logo op de bedankingspagina van de catalogus Vermelding van uw steun aan Handicap International op uw wenskaarten, met de mogelijkheid om een van onze visuals te gebruiken Diner: Over te schrijven op rekening BE Deze reservatie wordt aan u gefactureerd. Mededeling = factuurnummer. Gift voor het gala: Over te schrijven op rekening BE met als communicatie Gift gala U ontvangt een fiscaal attest.

5 A. BERTELS - HANDICAP INTERNATIONAL HUMANITY & INCLUSION PARTNER TER PLAATSE Een gepersonaliseerde tafel voor 10 personen (mogelijk om een medewerker van Handicap International als tafelgast te ontvangen) Uw logo op de plannen met de tafelschikking Uw logo op het podiumscherm gedurende de avond Mogelijkheid om uw producten aan te bieden (naargelang uw sector) PRINT Uw logo op de gala-uitnodiging Een volledige pagina in kleur in de programmacatalogus van de galaavond (oplage van 250 exemplaren) Vermelding van uw steun aan Handicap International op uw wenskaarten, met de mogelijkheid om een van onze visuals te gebruiken ONLINE Vermelding van uw steun aan het gala in een digitale nieuwsbrief die aan contacten wordt verstuurd Vermelding van uw steun aan het gala op onze website tijdens de hele maand december ( unieke websitebezoekers tussen 01/01/2017 en 31/05/2017) Galapakket: Over te schrijven op rekening BE Deze reservatie wordt aan u gefactureerd. Mededeling = factuurnummer. Gift voor het gala: Over te schrijven op rekening BE met als communicatie Gift gala U ontvangt een fiscaal attest.

6 A. BERTELS - HANDICAP INTERNATIONAL A. BERTELS - HANDICAP INTERNATIONAL MAIN PARTNER TER PLAATSE Een gepersonaliseerde tafel voor 10 personen (mogelijk om een medewerker van Handicap International als tafelgast te ontvangen) Uw logo op de bewegwijzering Mogelijkheid om uw roll-up banners aan de ingang te plaatsen Uw logo op de plannen met de tafelschikking Uw logo op het podiumscherm gedurende de avond Mogelijkheid om uw producten aan te bieden (naargelang uw sector) Mogelijkheid om het publiek te woord te staan PRINT Uw logo als blikvanger op de gala-uitnodiging Een volledige pagina in kleur in de programmacatalogus van de gala-avond op de 2de, 3de of 4de cover (oplage van 250 exemplaren) Vermelding van uw steun en uw logo in het eerstvolgende magazine van Handicap International na het gala (in het NL en FR en verstuurd aan contacten) Vermelding van uw steun aan Handicap International op uw wenskaarten, met de mogelijkheid om één van onze visuals te gebruiken ONLINE Vermelding van uw steun aan het gala in twee digitale nieuwsbrieven die telkens aan contacten worden verstuurd Vermelding van uw steun aan het gala op onze website tijdens de hele maand december ( unieke websitebezoekers tussen 01/01/2017 en 31/05/2017) Uw logo op het fotoverslag dat na afloop aan alle deelnemers wordt g d Galapakket: Over te schrijven op rekening BE Deze reservatie wordt aan u gefactureerd. Mededeling = factuurnummer. Gift voor het gala: Over te schrijven op rekening BE met als communicatie Gift gala U ontvangt een fiscaal attest.

7 J. TANVEER - HANDICAP INTERNATIONAL J. DE TESSIÈRES - HANDICAP INTERNATIONAL KAN U NIET AAN DE GALA-AVOND DEELNEMEN, MAAR WENST U ONS TOCH TE STEUNEN? SPONSORCATALOGUS Een dubbele pagina in de galacatalogus Een pagina in de galacatalogus Een halve pagina in de galacatalogus 600 ONS WERK IN CIJFERS AANTAL PERSONEN DAT RECHTSTREEKSE HULP KREEG VAN HANDICAP INTERNATIONAL EN HAAR PARTNERS IN 2017 MEDEWERKERS wereldwijd BUDGET VAN HET NETWERK VAN HANDICAP INTERNATIONAL 178 miljoen euro personen werden geholpen met gezondheidszorg personen werden geholpen door acties tegen mijnen en andere wapens personen kregen toegang tot basisbenodigdheden (water, sanitair, onderkomen, levensmiddelen) personen kregen revalidatiehulp personen werden ondersteund met projecten rond inclusie

8 T. MAYER - HANDICAP INTERNATIONAL HANDICAP INTERNATIONAL IN HET KORT ONZE VISIE Verontwaardigd over het onrecht dat personen met een handicap en andere kwetsbare mensen meemaken, streven wij naar een solidaire en inclusieve wereld waar alle verschillen ons verrijken en iedereen menswaardig kan leven. ONZE MISSIE Handicap International is een internationale hulporganisatie die onafhankelijk en onpartijdig tussenkomt in situaties van armoede en uitsluiting, bij conflicten en natuurrampen. Onze organisatie getuigt en onderneemt actie voor personen met een handicap en kwetsbare bevolkingsgroepen. Het is onze missie om aan hun basisbehoeften tegemoet te komen, hun leefomstandigheden te verbeteren en respect te promoten voor hun waardigheid en hun fundamentele rechten. Axelle Red, ambassadrice van de organisatie sinds 2017, vergezelt Handicap International in een Syrisch vluchtelingenkamp in Jordanië. L. DIEFFEMBACQ INTERNATIONALE ERKENNING Handicap International werd in 1997 medelaureaat van de Nobelprijs voor de Vrede voor haar rol binnen de internationale campagne om landmijnen te verbieden. Sinds 1999 heeft de organisatie een bijzonder raadgevend statuut bij de Verenigde Naties. In 2008 beloonde de Nansenprijs het werk van de ontmijners van het VN-Coördinatiecentrum voor Mijnacties in Zuid-Libanon, waartoe ook drie teams van Handicap International behoorden. In 2011 kreeg de organisatie de humanitaire prijs Conrad N. Hilton voor haar inzet voor personen met een handicap in situaties van armoede, uitsluiting, conflicten of natuurrampen. In december 2017 bekleedde Handicap International de achtste plaats in het klassement van NGO Advisor van de 500 beste niet-gouvernementele organisaties wereldwijd. CONTACT : Antoine Sépulchre Mail : a.sepulchre@hi.org Tel : +32/ Gewijde-Boomstraat 44 bus 1, 1050 Brussel

De bedrijfswereld steunt het recht van kinderen om te spelen

De bedrijfswereld steunt het recht van kinderen om te spelen Persbericht Handicap International en de IKEA Foundation bouwen inclusieve speelpleinen in vluchtelingenkampen. De bedrijfswereld steunt het recht van kinderen om te spelen Handicap International lanceert

Nadere informatie

KINDERRECHTEN IN UW KLAS?

KINDERRECHTEN IN UW KLAS? KINDERRECHTEN IN UW KLAS? Doe een beroep op UNICEF België voor gratis lesmateriaal, thematische gastlessen en concrete acties over kinderrechtenen ontwikkelingseducatie. Over UNICEF België UNICEF (het

Nadere informatie

EUROPEES PARLEMENT. Zittingsdocument 11.1.2006 B6-0038/2006 ONTWERPRESOLUTIE. naar aanleiding van vraag voor mondeling antwoord B6-0345/2005

EUROPEES PARLEMENT. Zittingsdocument 11.1.2006 B6-0038/2006 ONTWERPRESOLUTIE. naar aanleiding van vraag voor mondeling antwoord B6-0345/2005 EUROPEES PARLEMENT 2004 Zittingsdocument 2009 11.1.2006 B6-0038/2006 ONTWERPRESOLUTIE naar aanleiding van vraag voor mondeling antwoord B6-0345/2005 ingediend overeenkomstig artikel 108, lid 5 van het

Nadere informatie

Tekst en tekeningen door Colombiaanse vluchtelingenkinderen in Ecuador. UNHCR / S. Aguilar

Tekst en tekeningen door Colombiaanse vluchtelingenkinderen in Ecuador. UNHCR / S. Aguilar Tekst en tekeningen door Colombiaanse vluchtelingenkinderen in Ecuador UNHCR / S. Aguilar UNHCR / S.Aguilar Tekst en tekeningen door Colombiaanse vluchtelingenkinderen in Ecuador UNHCR, Europese vertegenwoordiging,

Nadere informatie

Iedereen kan iets doen voor vredee

Iedereen kan iets doen voor vredee Iedereen kan iets doen voor vredee Van kleine tot grote activiteiten Alle beetjes durf tellen samen uiteindelijk op tot vrede3 PAXE Vrede wie durft= PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden

Nadere informatie

Geef het leven door! Dankzij uw gebaar zetten anderen een stap

Geef het leven door! Dankzij uw gebaar zetten anderen een stap Geef het leven door! Dankzij uw gebaar zetten anderen een stap -- 1 -- ONZE ORGANISATIE 337 projecten 56 begunstigde landen 3.233 medewerkers wereldwijd Co-winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 1997

Nadere informatie

----- WE REPAIR LIVES T. DIRVEN - HANDICAP INTERNATIONAL -----

----- WE REPAIR LIVES T. DIRVEN - HANDICAP INTERNATIONAL ----- T. DIRVEN - HANDICAP INTERNATIONAL WE REPAIR LIVES Oprichting van Handicap International in Frankrijk. Duizenden mensen met een handicap aan de grens tussen Thailand en Cambodja krijgen kinesitherapie

Nadere informatie

magazine Zware beroepen: ontmijner HANDICAP INTERNATIONAL NIEUWS VAN HET TERREIN EN UIT BELGIË FOCUS OVERZICHT 2017 Wat gebeurde er met jouw giften?

magazine Zware beroepen: ontmijner HANDICAP INTERNATIONAL NIEUWS VAN HET TERREIN EN UIT BELGIË FOCUS OVERZICHT 2017 Wat gebeurde er met jouw giften? magazine HANDICAP INTERNATIONAL NIEUWS VAN HET TERREIN EN UIT BELGIË FOCUS Zware beroepen: ontmijner OVERZICHT 2017 Wat gebeurde er met jouw giften? PORTRET Ramesh: onverzettelijke moed! #120 APRIL-JUNI

Nadere informatie

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2013

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2013 Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct Jaarverslag 2013 Kijk voor het volledige jaarverslag op: www.rodekruis.nl/jaarverslag 2013 2013 is een bewogen jaar Conflicten als in Syrië, natuurrampen en vele

Nadere informatie

Kinderrechten- en ontwikkelingseducatie voor uw toekomstige leerkrachten!

Kinderrechten- en ontwikkelingseducatie voor uw toekomstige leerkrachten! Kinderrechten- en ontwikkelingseducatie voor uw toekomstige leerkrachten! samen voor kinderen 2 2 Waarom is het belangrijk om leerlingen en leerkrachten te sensibiliseren over de Rechten van het Kind?

Nadere informatie

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon Foto: Plan / Denis Closon Zet je in als vrijwilliger voor Plan België Foto: Plan / Daniel Silva het Plan Zet je in als vrijwilliger voor Plan België en verander de toekomst van kinderen en hun gemeenschap

Nadere informatie

België en de Verenigde Naties

België en de Verenigde Naties België en de Verenigde Naties Consensus smeden Bouwen aan vrede KONINKRIJK BELGIË Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in dienst van de internationale

Nadere informatie

Hulp aan Syrische vluchtelingen II

Hulp aan Syrische vluchtelingen II Aan alle diaconieën van de Hersteld Hervormde Kerk Generale diaconale commissie Vendelier 51-D 3905 PC VEENENDAAL Telefoon (0318) 505541 Internet www.hersteldhervormdekerk.nl Email diaconaat@hersteldhervormdekerk.nl

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE KIND ONDER VUUR FOTO S KIND ONDER VUUR 2016 FLESSENPOST HUMANITAIR OORLOGSRECHT DEELNEMERS KIND ONDER VUUR 2016 LINKS

INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE KIND ONDER VUUR FOTO S KIND ONDER VUUR 2016 FLESSENPOST HUMANITAIR OORLOGSRECHT DEELNEMERS KIND ONDER VUUR 2016 LINKS TWENTE 2016 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE KIND ONDER VUUR FOTO S KIND ONDER VUUR 2016 FLESSENPOST HUMANITAIR OORLOGSRECHT DEELNEMERS KIND ONDER VUUR 2016 25 JAN - 5 FEB Borne LINKS 15 FEB - 26 FEB Hengelo

Nadere informatie

Broederlijk Delen komt op voor het recht op voedsel, duurzaam beheer van natuurlijke rijkdommen en vrede

Broederlijk Delen komt op voor het recht op voedsel, duurzaam beheer van natuurlijke rijkdommen en vrede Broederlijk Delen komt op voor het recht op voedsel, duurzaam beheer van natuurlijke rijkdommen en vrede Gevolgd door Donorinfo sinds: 2005 02/502 57 00 info@broederlijkdelen.be http://www.broederlijkdelen.be

Nadere informatie

Ontmijning in Senegal

Ontmijning in Senegal focus Stop bommen op burgers! Project uitgelicht Ontmijning in Senegal Portret Alma Al-Osta Die dag werd ik een vluchteling #111 januari maart 2016 p.3 In het kort p.4 Project uitgelicht Ontmijning in

Nadere informatie

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË NEDERLAND CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË 09 november 2018 Het conflict in Syrië duurt al zeven jaar en gaat nu de achtste oorlogswinter in. Veel vluchtelingen wonen al jaren in tentenkampen, dochters

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 22 mei

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 22 mei A D V I E S Nr. 2.086 ------------------------------ Zitting van dinsdag 22 mei 2018 ----------------------------------------------- IAO - Voorlegging aan het parlement van de aanbeveling nr. 205 betreffende

Nadere informatie

Unicef. Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012

Unicef. Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012 Unicef Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012 Inleiding Ik hou mijn spreekbeurt over Unicef omdat ik het een mooi onderwerp vind en het kinderen helpt die in nood zijn en niet naar school

Nadere informatie

Workshop Fondsenwerving

Workshop Fondsenwerving Cursus Goed besturen voor Studentbestuurders Workshop Fondsenwerving 6 oktober 2009 Wat gaan we doen? Introductie Uitgangspunten fondsenwerving Oefening 1 Koffie Aan de slag met fondsenwerving (1) Oefening

Nadere informatie

Broederlijk Delen vzw. Doelstelling. Activiteiten. In het Zuiden. In Vlaanderen. Thema's. Huidevettersstraat 165

Broederlijk Delen vzw. Doelstelling. Activiteiten. In het Zuiden. In Vlaanderen. Thema's. Huidevettersstraat 165 Broederlijk Delen is een niet-gouvernementele organisatie gespecialiseerd in ontwikkelingssamenwerking. Gevolgd door Donorinfo sinds: 2005 02/502 57 00 info@broederlijkdelen.be www.broederlijkdelen.be

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

SUBSIDIEREGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING SUBSIDIEREGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: kredieten De gemeente Brecht voorziet in de begroting een jaarlijks budget ontwikkelingssamenwerking. De voorgestelde

Nadere informatie

Werkstuk Levensbeschouwing Arm en rijk

Werkstuk Levensbeschouwing Arm en rijk Werkstuk Levensbeschouwing Arm en rijk Werkstuk door een scholier 1728 woorden 11 januari 2006 5,8 55 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing Inhoud: Deel 1(A); kinderrechten Deel 1(B); organisaties Novib

Nadere informatie

Werk van iedereen. Democratisering en vredesopbouw

Werk van iedereen. Democratisering en vredesopbouw Werk van iedereen Democratisering en vredesopbouw Foto: Rebke Klokke Werk van Gladys Haar man werd vermoord. Haar broer ontvoerd. En zelf raakte Gladys getraumatiseerd door wat ze meemaakte tijdens de

Nadere informatie

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl Vrienden van dorcas www.dorcas.nl Dit is dorcas 2 3 Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas werkt al 35 jaar aan

Nadere informatie

International Association of Lions Clubs. Wij zijn Lions

International Association of Lions Clubs. Wij zijn Lions Wij zijn Lions De grootste humanitaire NGO 3 Canada Verenigde Staten Europa Verre Oosten Zuid-Oost-Azië 1.675 Lions Clubs 39.621 leden 12.845 Lions Clubs 379.738 leden 9.541 Lions Clubs 270.688 leden 7.509

Nadere informatie

LEATHERPRIDE BELGIUM 2016 MEDIA KIT & GRAFISCHE SPECIFICATIES

LEATHERPRIDE BELGIUM 2016 MEDIA KIT & GRAFISCHE SPECIFICATIES LEATHERPRIDE BELGIUM 2016 MEDIA KIT & GRAFISCHE SPECIFICATIES LEATHERPRIDE BELGIUM 2016 MEDIA KIT WE ARE ONE Bekijk het Leatherpride 2015 videoverslag op YouTube en herbeleef the madness! Zes jaar geleden

Nadere informatie

Multiple choice quiz Vraag 1 Vraag 2

Multiple choice quiz Vraag 1 Vraag 2 Multiple choice quiz Op www.kidsrights.nl vindt u quizvragen met multiple choice antwoorden, die uitnodigen tot doorpraten en discussiëren. De vragen worden kort ingeleid. Onderwerpen zijn onder meer de

Nadere informatie

Dienstverleningscentrum voor personen. Bewogen Bewegen. gebruiksvriendelijk praktijkboek

Dienstverleningscentrum voor personen. Bewogen Bewegen. gebruiksvriendelijk praktijkboek vzw Heilig Hart Dienstverleningscentrum voor personen met verstandelijke beperkingen Bewogen Bewegen gebruiksvriendelijk praktijkboek Uniek boek onmisbaar voor al wie met personen met een handicap werkt

Nadere informatie

Activiteitenrapport Kate Holt / HI

Activiteitenrapport Kate Holt / HI Activiteitenrapport 2017 Kate Holt / HI Voorwoord In 2017 woedde de strijd in Syrië, Jemen en Irak in alle hevigheid verder. Deze oorlogen blijven gigantische vluchtelingenstromen onder de burgerbevolking

Nadere informatie

De rechten van het kind

De rechten van het kind De kinderrechten in een notendop Internet(wiki): Verdrag inzake de rechten van het kind 1 Het kinderrechtenverdrag Naast de rechten van de mens werd er in de Verenigde Naties gewerkt aan een verdrag voor

Nadere informatie

REGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING EN HUMANITAIRE ACTIES

REGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING EN HUMANITAIRE ACTIES REGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING EN HUMANITAIRE ACTIES Vastgesteld bij gemeenteraadsbesluit op 24 juni 2008 Aangepast bij gemeenteraadsbesluit op 23 november 2010 HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel

Nadere informatie

Word nu lid van de Stomavereniging

Word nu lid van de Stomavereniging Word nu lid van de Stomavereniging sterker met stoma door jouw ervaring te delen Sterker met Stoma door jouw ervaring te delen Elke De stomazorgwijzer heeft mij inzicht gegeven in de kwaliteit van de stomazorg

Nadere informatie

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË 30 november 2017 Het conflict in Syrië gaat de zevende oorlogswinter in. Er wordt nog dagelijks gevochten met grote gevaren voor kinderen. De reserves van de gezinnen

Nadere informatie

Contactgegevens. Onverschilligheid doodt, Damiaanactie. Onverschilligheid doodt, Damiaanactie geneest 1 WIE ZIJN WIJ 1 WIE ZIJN WIJ 2 WAT DOEN WIJ

Contactgegevens. Onverschilligheid doodt, Damiaanactie. Onverschilligheid doodt, Damiaanactie geneest 1 WIE ZIJN WIJ 1 WIE ZIJN WIJ 2 WAT DOEN WIJ 2 3 1 WIE ZIJN WIJ 1 WIE ZIJN WIJ 2 WAT DOEN WIJ 3 IN CIJFERS ORGANISATIE IN HET KORT BELGISCHE, NATIONALE NGO Damiaanactie OPRICHTING IN 1964 OP WERELDDAG MELAATSEN APOLITIEK EN Organisatie in het kort

Nadere informatie

LEATHERPRIDE BELGIUM 2017 MEDIA KIT & GRAFISCHE SPECIFICATIES

LEATHERPRIDE BELGIUM 2017 MEDIA KIT & GRAFISCHE SPECIFICATIES LEATHERPRIDE BELGIUM 2017 MEDIA KIT & GRAFISCHE SPECIFICATIES LEATHERPRIDE BELGIUM 2017 MEDIA KIT WE ARE ONE Bekijk het Leatherpride 2016 videoverslag op YouTube en herbeleef the madness! Europa s meest

Nadere informatie

DUTCH GREEN BUILDING WEEK 2018

DUTCH GREEN BUILDING WEEK 2018 PARTNERVOORSTEL DUTCH GREEN BUILDING WEEK 2018 24-28 september INLEIDING Inleiding Dutch Green Building Week Na het succes van de eerste zeven edities van de Dutch Green Building Week (DGBW) organiseert

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Datum 20 september 2019 Betreft Beantwoording vragen

Nadere informatie

ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE. Update november 2018 LIBANON

ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE. Update november 2018 LIBANON ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE Update november 2018 LIBANON EDUCATIE IN CRISISSITUATIE, LIBANON Om de kinderen die het meest getroffen zijn door de Syrische crisis een kansrijke toekomst te geven is in

Nadere informatie

Banden smeden in een wereld in verandering

Banden smeden in een wereld in verandering HELP2HELP STEUNT HET SOCIAAL ENGAGEMENT VAN MEDEWERKERS. OPROEP VOOR PROJECTEN HELP2HELP 2015 Banden smeden in een wereld in verandering 2 Oproep voor projecten 2015 van 18 mei tot 18 juli Het programma

Nadere informatie

Gemeente Schaarbeek. 1. Algemeen principe

Gemeente Schaarbeek. 1. Algemeen principe Gemeente Schaarbeek Voor het eerst in 2015, heeft de gemeente Schaarbeek een begrotingskrediet voor de Noord-Zuid samenwerkingsprojecten te ondersteunen ingeschreven. De gemeente wil de lokale initiatieven

Nadere informatie

Het Kinderrechten lespakket

Het Kinderrechten lespakket Het Kinderrechten lespakket want ieder kind kan de wereld in beweging brengen Multiple choice quiz Op www.kidsrights.nl/scholen vindt u quizvragen met multiple choice antwoorden, die uitnodigen tot doorpraten

Nadere informatie

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2015

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2015 Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct Jaarverslag 2015 Kijk voor het volledige jaarverslag op: www.rodekruis.nl/jaarverslag2015 2015: het jaar van de vluchteling Honderdduizenden mensen sloegen dit jaar

Nadere informatie

LIONS Club Gent Scaldis. Partnerbrochure 2019

LIONS Club Gent Scaldis. Partnerbrochure 2019 LIONS Club Gent Scaldis Partnerbrochure 2019 Wie is LIONS Club Gent Scaldis? LIONS Club Gent Scaldis Reeds vijftig jaar helpt onze Lions Club Gent Scaldis diverse organisaties zowel in binnen- als buitenland.

Nadere informatie

Wat doet Ingenieurs zonder Grenzen? Hoe kan je Ingenieurs zonder Grenzen helpen?

Wat doet Ingenieurs zonder Grenzen? Hoe kan je Ingenieurs zonder Grenzen helpen? Technische know-how en managementkwaliteiten van ingenieurs inzetten voor humanitaire hulp in ontwikkelingslanden Gevolgd door Donorinfo sinds: 2005 03/260 08 40 info@izg.be http://www.izg.be PDF versie

Nadere informatie

Personen met een handicap hebben gelijke rechten

Personen met een handicap hebben gelijke rechten Personen met een handicap hebben gelijke rechten De Europese strategie voor personen met een handicap 2010-2020 Europese Commissie Gelijke rechten, gelijke kansen Europese toegevoegde waarde Circa 80 miljoen

Nadere informatie

Solidariteitsactie. voor. vluchtelingen. in Syrië. Zondag 22 februari 2015. GC De Wildeman Schoolstraat 15, Herent. Koerdische Maaltijd

Solidariteitsactie. voor. vluchtelingen. in Syrië. Zondag 22 februari 2015. GC De Wildeman Schoolstraat 15, Herent. Koerdische Maaltijd Solidariteitsactie voor vluchtelingen in Syrië Zondag 22 februari 2015 GC De Wildeman Schoolstraat 15, Herent Koerdische Maaltijd korte film en getuigenissen van Syrische vluchtelingen optreden Koerdische

Nadere informatie

Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging

Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging Structuur De Internationale Rode Kruisbeweging bestaat uit drie onderdelen: Nationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (onder meer het Belgische

Nadere informatie

ESPRIT ORGANISEERT BIG BANG EEN WERELDWIJDE OPROEP TOT ACTIE, ONDERSTEUND DOOR MAGGIE GYLLENHAAL & PETER SARSGAARD

ESPRIT ORGANISEERT BIG BANG EEN WERELDWIJDE OPROEP TOT ACTIE, ONDERSTEUND DOOR MAGGIE GYLLENHAAL & PETER SARSGAARD 23 september 2010 ESPRIT ORGANISEERT BIG BANG EEN WERELDWIJDE OPROEP TOT ACTIE, ONDERSTEUND DOOR MAGGIE GYLLENHAAL & PETER SARSGAARD In 2008 heeft Esprit zich verbonden aan SOS-Kinderdorpen om kinderen

Nadere informatie

Jaarplan 2013. De stichting WWvK kent 4 pijlers:

Jaarplan 2013. De stichting WWvK kent 4 pijlers: Jaarplan 2013 De stichting WereldWijd voor Kinderen (WWvK) is in het jaar 2009 te Baarn opgericht en is een initiatief van Het Apostolisch Genootschap, gevestigd te Baarn. De stichting WWvK wil concreet

Nadere informatie

Cross mediaal platform

Cross mediaal platform Cross mediaal platform Het totaalconcept in één schema Strategie : Loyaliteit / Retentie 2 niveau s: trouwe klanten + werknemers Business + HR Business = voordeel omwille van hun klantentrouw HR = anciëniteit/

Nadere informatie

We sluiten onze ogen niet voor mensen in nood. Maak een blijvend verschil door een deel van uw nalatenschap te schenken

We sluiten onze ogen niet voor mensen in nood. Maak een blijvend verschil door een deel van uw nalatenschap te schenken We sluiten onze ogen niet voor mensen in nood Maak een blijvend verschil door een deel van uw nalatenschap te schenken 1 Medair/Nath Fauveau De waarden die we doorgeven aan de volgende generatie zijn onze

Nadere informatie

Activiteitenrapport BENOIT ALMERAS / HAYTHAM-REA - HANDICAP INTERNATIONAL

Activiteitenrapport BENOIT ALMERAS / HAYTHAM-REA - HANDICAP INTERNATIONAL Activiteitenrapport 2016 BENOIT ALMERAS / HAYTHAM-REA - HANDICAP INTERNATIONAL CHRIS HUBY / HAYTHAM-REA - HANDICAP INTERNATIONAL Inhoud Voorwoord 04 Kernthema s 06 Projecten onder de loep Acties in België

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 32 605 Beleid ten aanzien van ontwikkelingssamenwerking Nr. 184 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR BUITENLANDSE HANDEL EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Aan

Nadere informatie

Westerlo zet zich in voor het zuiden en jij kan ons hierbij helpen GEMEENTE WESTERLO. Parel van de Kempen

Westerlo zet zich in voor het zuiden en jij kan ons hierbij helpen GEMEENTE WESTERLO. Parel van de Kempen Westerlo zet zich in voor het zuiden en jij kan ons hierbij helpen GEMEENTE WESTERLO Parel van de Kempen 2 Inhoudsopgave - Westerlo zet zich in voor het Zuiden - werelddienst - wereldraad - subsidies vanuit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Huis van het Kind Dilsen-Stokkem mei 2016.

Nieuwsbrief Huis van het Kind Dilsen-Stokkem mei 2016. NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief Huis van het Kind Dilsen-Stokkem mei 2016. De missie van Huis van het Kind Dilsen-Stokkem is om, op een deskundige manier, samen met onze partners, een aanbod uit te werken voor

Nadere informatie

Hoi, wij zijn Sheltersuit!

Hoi, wij zijn Sheltersuit! Hoi, wij zijn Sheltersuit! De Sheltersuit is een winden waterdichte jas die tot slaapzak getransformeerd kan worden. Je ritst simpelweg de slaapzak aan de jas en het hele lichaam is beschermd tegen alle

Nadere informatie

AANBOD SPONSORING PAKKETTEN VEA Vereniging voor Expeditie, Logistiek en Goederenbelangen van Antwerpen

AANBOD SPONSORING PAKKETTEN VEA Vereniging voor Expeditie, Logistiek en Goederenbelangen van Antwerpen AANBOD SPONSORING PAKKETTEN VEA 2014 Vereniging voor Expeditie, Logistiek en Goederenbelangen van Antwerpen 13. COMBI PAKKETTEN 3. INLEIDING 5. SPONSOR PAKKETTEN 3 I. INLEIDING 13 III. COMBI PAKKETTEN

Nadere informatie

PROMOTIEPAKKETTEN Uw beursdeelname extra in de kijker

PROMOTIEPAKKETTEN Uw beursdeelname extra in de kijker PROMOTIEPAKKETTEN 2018 Uw beursdeelname extra in de kijker Bouwinnovatie voert elk jaar een omvangrijke publiciteitscampagne en ondersteunt de deelnemende exposant extra via de website en beurscatalogus.

Nadere informatie

sportadministratie Hoe de kalender/rangschikking opbouwen?

sportadministratie Hoe de kalender/rangschikking opbouwen? sportadministratie Hoe de kalender/rangschikking opbouwen? sportadministratie 2 Inhoud 1 Via de menu SPORTIEF... 3 2 Het overzicht... 4 3 Nieuwe aanwezigheden invullen... 5 3.1 Niet van toepassing... 6

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet tot wijziging en optimalisatie van diverse bepalingen van het kaderdecreet van 22 juni 2007 inzake ontwikkelingssamenwerking

Voorontwerp van decreet tot wijziging en optimalisatie van diverse bepalingen van het kaderdecreet van 22 juni 2007 inzake ontwikkelingssamenwerking Voorontwerp van decreet tot wijziging en optimalisatie van diverse bepalingen van het kaderdecreet van 22 juni 2007 inzake ontwikkelingssamenwerking DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de minister-president

Nadere informatie

Cover. Bereik vermogende beleggers via de VEB. Multimediale communicatiemogelijkheden. Magazine Effect: Grootste beleggingsmagazine van Nederland

Cover. Bereik vermogende beleggers via de VEB. Multimediale communicatiemogelijkheden. Magazine Effect: Grootste beleggingsmagazine van Nederland pagina 1 van 8 Cover Bereik vermogende beleggers via de VEB Multimediale communicatiemogelijkheden Magazine Effect: Grootste beleggingsmagazine van Nederland pagina 2 van 8 Inhoud Inhoudsopgave Formule

Nadere informatie

Handleiding voor leerkrachten. Digitale les Bovenbouw basisonderwijs

Handleiding voor leerkrachten. Digitale les Bovenbouw basisonderwijs Handleiding voor leerkrachten Digitale les Bovenbouw basisonderwijs Verantwoording Syrië, Irak, Zuid-Soedan, de Centraal-Afrikaanse Republiek en het door ebola getroffen West-Afrika. Nooit eerder werden

Nadere informatie

Welke woorden komen bij je op als je deze beelden ziet?

Welke woorden komen bij je op als je deze beelden ziet? Welke woorden komen bij je op als je deze beelden ziet? Slavernij in de geschiedenis van Nederland 1 Een niet zo fraai verleden In de loop van de geschiedenis werden mensen vaak misbruikt. Enkele trieste

Nadere informatie

Sponsordossier Vakantiekampen

Sponsordossier Vakantiekampen Sponsordossier contact Rodekruisvakanties vzw Sofie Vehent Motstraat 40 2800 Mechelen 015/44 35 11 rodekruisvakanties@rodekruis.be Armoede Wie arm is, heeft het financieel moeilijker dan anderen en leeft

Nadere informatie

AANBOD SPONSORING PAKKETTEN VEA Vereniging voor Expeditie, Logistiek en Goederenbelangen van Antwerpen

AANBOD SPONSORING PAKKETTEN VEA Vereniging voor Expeditie, Logistiek en Goederenbelangen van Antwerpen AANBOD SPONSORING PAKKETTEN VEA 2014 Vereniging voor Expeditie, Logistiek en Goederenbelangen van Antwerpen 11. COMBI PAKKETTEN 3. INLEIDING 5. SPONSOR PAKKETTEN 3 I. INLEIDING 11 III. COMBI PAKKETTEN

Nadere informatie

Baby s in Nederland. 173.000 geboortes per jaar (2013) 475 geboortes per dag. 20 geboortes per uur. Iedere 3 minuten: 1 geboorte

Baby s in Nederland. 173.000 geboortes per jaar (2013) 475 geboortes per dag. 20 geboortes per uur. Iedere 3 minuten: 1 geboorte Agenda De Babymarkt - doelgroep aanstaande / jonge ouders + grootouders - aantal geboortes - WIJ Special Media - missie WIJ Special Media - concept WIJ Special Media - marktdekking / verrijken van adressen

Nadere informatie

FACULTATIEF PROTOCOL BIJ HET VERDRAG INZAKE DE RECHTEN VAN HET KIND OVER DE BETROKKENHEID VAN KINDEREN IN GEWAPENDE CONFLICTEN

FACULTATIEF PROTOCOL BIJ HET VERDRAG INZAKE DE RECHTEN VAN HET KIND OVER DE BETROKKENHEID VAN KINDEREN IN GEWAPENDE CONFLICTEN FACULTATIEF PROTOCOL BIJ HET VERDRAG INZAKE DE RECHTEN VAN HET KIND OVER DE BETROKKENHEID VAN KINDEREN IN GEWAPENDE CONFLICTEN (niet officiële Nederlandse vertaling). (VP = Voorafgaande paragraaf) VP 1

Nadere informatie

Internationaal Jaar van de Jeugd 12 augustus augustus 2011

Internationaal Jaar van de Jeugd 12 augustus augustus 2011 Internationaal Jaar van de Jeugd 12 augustus 2010 11 augustus 2011 Dialoog en Wederzijds Begrip Verenigde Naties De jeugd verdient onze volledige toewijding volledige toegang tot onderwijs, adequate gezondheidszorg,

Nadere informatie

Plan België in een notendop

Plan België in een notendop Plan België in een notendop Plan België 1 het Plan Foto: Plan / Sigrid Spinnox Verander de toekomst van kinderen in het Zuiden en hun gemeenschap Wie zijn we? Plan België is een onafhankelijke niet-gouvernementele

Nadere informatie

Oproep voor projecten ontwikkelingssamenwerking en sensibilisatie, informatie en ontwikkelingseducatie

Oproep voor projecten ontwikkelingssamenwerking en sensibilisatie, informatie en ontwikkelingseducatie Reglement subsidies internationale Solidariteit Oproep voor projecten ontwikkelingssamenwerking en sensibilisatie, informatie en ontwikkelingseducatie Contact Stad Brussel Cel Internationale Solidariteit

Nadere informatie

AANBOD SPONSORING PAKKETTEN VEA 2015. Vereniging voor Expeditie, Logistiek en Goederenbelangen van Antwerpen

AANBOD SPONSORING PAKKETTEN VEA 2015. Vereniging voor Expeditie, Logistiek en Goederenbelangen van Antwerpen AANBOD SPONSORING PAKKETTEN VEA 2015 Vereniging voor Expeditie, Logistiek en Goederenbelangen van Antwerpen 2 16. COMBI PAKKETTEN 4. INLEIDING 4 7 7. SPONSOR PAKKETTEN I. INLEIDING II. SPONSOR PAKKETTEN

Nadere informatie

Bijzonder procesdoel 3: ontdekken van mensenrechten

Bijzonder procesdoel 3: ontdekken van mensenrechten Bijzonder procesdoel 3: ontdekken van mensenrechten Eerste leerjaar B 3.1. Mijn rechten Beroepsvoorbereidend leerjaar 3.1. Mijn rechten Wie ben ik? * De leerlingen ontdekken wie ze zelf zijn - de mogelijkheden

Nadere informatie

Ledenpanel Januari 2016

Ledenpanel Januari 2016 Ledenpanel Januari 2016 Status: Afgesloten Begindatum: 27-01-2016 Einddatum: 02-02-2016 Live: 7 dagen Vragen: 20 Talen: nl Panelgrootte: 3.266 Bounced: 5 (0,2%) Geweigerd: 27 (0,8%) Gedeeltelijk geantwoord:

Nadere informatie

Welke gevolgen hebben gewapende conflicten? Brainstorm. Inleiding tot het internationaal humanitair recht BTC infocyclus februari 2017

Welke gevolgen hebben gewapende conflicten? Brainstorm. Inleiding tot het internationaal humanitair recht BTC infocyclus februari 2017 Brainstorm Inleiding tot het internationaal humanitair recht BTC infocyclus februari 2017 Welke gevolgen hebben gewapende conflicten? Marijke Peys, stafmedewerker humanitair recht marijke.peys@rodekruis.be

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

UNICEF algemene informatie

UNICEF algemene informatie UNICEF algemene informatie Informatie voor een spreekbeurt of werkstuk UNICEF helpt kinderen in de hele wereld UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. De opdracht van UNICEF is:

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

Verdrag over de rechten van het kind

Verdrag over de rechten van het kind Verdrag over de rechten van het kind Een verdrag is een afspraak tussen landen. Op 20 november 1989 is in New York het Verdrag over de Rechten van het Kind gesloten. Dit Verdrag is een afspraak tussen

Nadere informatie

NGO s Niet-Gouvernementele Organisaties

NGO s Niet-Gouvernementele Organisaties NGO s Niet-Gouvernementele Organisaties Wat? De term niet-gouvernementele organisatie (ngo) slaat op een organisatie die haar eigen acties kan opstellen en uitwerken zonder directe overheidsinmenging.

Nadere informatie

samen voor anderen in de Kop van Overijssel

samen voor anderen in de Kop van Overijssel samen voor anderen in de Kop van Overijssel Het Rode Kruis is de grootste humanitaire hulporganisatie ter wereld. Haar vrijwilligers, gesteund door een aantal beroepskrachten, doen overal belangrijk werk.

Nadere informatie

5-4-2016. Welke gevolgen hebben gewapende conflicten? Inleiding tot het internationaal humanitair recht BTC infocyclus april 2016.

5-4-2016. Welke gevolgen hebben gewapende conflicten? Inleiding tot het internationaal humanitair recht BTC infocyclus april 2016. Inleiding tot het internationaal humanitair recht BTC infocyclus april 2016 Marijke Peys, stafmedewerker humanitair recht marijke.peys@rodekruis.be Brainstorm Welke gevolgen hebben gewapende conflicten?

Nadere informatie

De sleutel tot integratie

De sleutel tot integratie Goeiedag, ik bel u in verband met het appartement dat u verhuurt. Is dit nog vrij?. Het is een vraag die eenvoudig en niet zo belangrijk lijkt. Behalve als u een vluchteling bent en uw toekomst ervan afhangt.

Nadere informatie

Biennale van hedendaagse kunst

Biennale van hedendaagse kunst SPONSORING Biennale van hedendaagse kunst De Biënnale van Hedendaagse Kunst biedt om de twee jaar een groep jonge kunstenaars de kans, niet alleen om hun werk te tonen in confrontatie met dat van gevestigde

Nadere informatie

Inhoud. Hoe kan de verkiezing 'Mister & Miss BeNeLux Adventure' een commercieel rendement betekenen voor uw zakelijke activiteiten?...

Inhoud. Hoe kan de verkiezing 'Mister & Miss BeNeLux Adventure' een commercieel rendement betekenen voor uw zakelijke activiteiten?... Inhoud Hoe kan de verkiezing 'Mister & Miss BeNeLux Adventure' een commercieel rendement betekenen voor uw zakelijke activiteiten?...1 Wat houdt de Mister & Miss BeNeLux Adventure Verkiezing in?...1 De

Nadere informatie

DE LEGALITEIT VAN DE INTERNATIONAALRECHTELIJKE RECHTVAARDIGINGSGRONDEN VOOR DE WESTERSE INTERVENTIES IN SYRIË EN IRAK.

DE LEGALITEIT VAN DE INTERNATIONAALRECHTELIJKE RECHTVAARDIGINGSGRONDEN VOOR DE WESTERSE INTERVENTIES IN SYRIË EN IRAK. DE LEGALITEIT VAN DE INTERNATIONAALRECHTELIJKE RECHTVAARDIGINGSGRONDEN VOOR DE WESTERSE INTERVENTIES IN SYRIË EN IRAK STARTPUNT In beginsel art. 2 (4) HVN: geweldsverbod interstatelijke betrekkingen Uitzonderingen:

Nadere informatie

Artsen Zonder Grenzen (AZG) vzw. Missie en werking van AZG. Wat doet AZG? Hoe kan jij AZG helpen? Financiële steun. Vrijwilligers in België

Artsen Zonder Grenzen (AZG) vzw. Missie en werking van AZG. Wat doet AZG? Hoe kan jij AZG helpen? Financiële steun. Vrijwilligers in België Humanitaire noodhulp Gevolgd door Donorinfo sinds: 2005 02/474 74 74 info@azg.be http://msf-azg.be/nl PDF versie Doe een gift Project info Missie en werking van AZG Artsen Zonder Grenzen (AZG) is een internationale,

Nadere informatie

Kindsoldaten lanceren Gentse vredescampagne

Kindsoldaten lanceren Gentse vredescampagne Kindsoldaten lanceren Gentse vredescampagne Met een vreedzame actie lanceerden Gentse jongeren, verkleed als kindsoldaat, de vredescampagne van 2018. Onder de noemer Gent 2014-2018: strijd mee voor vrede

Nadere informatie

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN Waarom? Alle kinderen in de hele wereld hebben rechten. Jij dus ook. Omdat jij het recht hebt om je eigen rechten te kennen, hebben wij dit boekje speciaal

Nadere informatie

Hervestiging van vluchtelingen in Nederland

Hervestiging van vluchtelingen in Nederland Hervestiging van vluchtelingen in Nederland Wereldwijd zijn miljoenen mensen op de vlucht voor geweld en vervolging. Zo n 30 miljoen mensen verblijven daardoor in vluchtelingenkampen van de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie

Nadere informatie

HET BOEKEN MANIFEST LEZEN WAT JE WENST, WANNEER JIJ DAT WENST, IN IEDER DOOR JOU GEWENST FORMAAT. #MYNEXTREAD

HET BOEKEN MANIFEST LEZEN WAT JE WENST, WANNEER JIJ DAT WENST, IN IEDER DOOR JOU GEWENST FORMAAT. #MYNEXTREAD HET BOEKEN MANIFEST LEZEN WAT JE WENST, WANNEER JIJ DAT WENST, IN IEDER DOOR JOU GEWENST FORMAAT. #MYNEXTREAD 2 I Het Boeken Manifest De Europese en Internationale Federatie van Boekhandels (EIBF) vertegenwoordigt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Huis van het Kind Dilsen-Stokkem november 2018.

Nieuwsbrief Huis van het Kind Dilsen-Stokkem november 2018. NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief Huis van het Kind Dilsen-Stokkem november 2018. De missie van Huis van het Kind Dilsen-Stokkem is om, op een deskundige manier, samen met onze partners, een aanbod uit te werken

Nadere informatie

Wat doet Amnesty International?

Wat doet Amnesty International? Onderzoek en acties om schendingen van mensenrechten te voorkomen Gevolgd door Donorinfo sinds: 2013 +3225388177 amnesty@amnesty.be http://www.amnesty.be PDF versie Doe een gift Project info Sociale missie

Nadere informatie

OptimusAd. OptimusAd is gespecialiseerd in het opzetten, ontwerpen en beheren van online reclamecampagnes.

OptimusAd. OptimusAd is gespecialiseerd in het opzetten, ontwerpen en beheren van online reclamecampagnes. OptimusAd OptimusAd is gespecialiseerd in het opzetten, ontwerpen en beheren van online reclamecampagnes. Wij zijn uw partner als het gaat om online adverteren en zorgen ervoor dat uw boodschap op de juiste

Nadere informatie

Interventie Syrië. Faculteit der Rechtsgeleerdheid Afdeling Internationaal en Europees recht

Interventie Syrië. Faculteit der Rechtsgeleerdheid Afdeling Internationaal en Europees recht Faculteit der Rechtsgeleerdheid Afdeling Internationaal en Europees recht Oudemanhuispoort 4-6 1012 CN Amsterdam Postbus 1030 1000 BA Amsterdam T 020 5252833 Interventie Syrië Datum 29 augustus 2013 Opgemaakt

Nadere informatie

Slachtoffers maken van hun leed geen show.

Slachtoffers maken van hun leed geen show. Slachtoffers maken van hun leed geen show. UITNODIGING UNIEKE DINNERSHOW TEN BATE VAN FONDS SLACHTOFFERHULP Het Twentse bedrijfsleven beleeft de Top in culinair en muzikaal genieten! Maar de opbrengst

Nadere informatie

ethisch handvest Voorwoord door Jean-Louis Bouchard, Voorzitter van de Groep Presentatie en engagement van het Comex Ethisch Handvest Econocom Groep

ethisch handvest Voorwoord door Jean-Louis Bouchard, Voorzitter van de Groep Presentatie en engagement van het Comex Ethisch Handvest Econocom Groep ethisch handvest Voorwoord door Jean-Louis Bouchard, Voorzitter van de Groep Presentatie en engagement van het Comex Ethisch Handvest Econocom Groep Bijlagen WOORD VOORAF DOOR JEAN-LOUIS BOUCHARD, VOORZITTER

Nadere informatie

Ver van mijn bed of toch niet? Het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap

Ver van mijn bed of toch niet? Het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap Ver van mijn bed of toch niet? Het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap 3 e reflectievoormiddag Onbeperkt aan de slag 2 december 2016, Brussel 1 Dienst Diversiteitsbeleid - Agentschap

Nadere informatie

UNICEF algemene informatie

UNICEF algemene informatie UNICEF algemene informatie Informatie voor een spreekbeurt of werkstuk UNICEF helpt kinderen in de hele wereld UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. De opdracht van UNICEF is:

Nadere informatie

De Rally van de Keten van Hoop

De Rally van de Keten van Hoop Sponsoringdossier De Rally van de Keten van Hoop 24 juni 2018 De Keten van Hoop België draagt bij aan verbeterde toegang tot kwalitatieve gezondheidszorg en opereert kinderen afkomstig uit ontwikkelingslanden.

Nadere informatie