Stichting Signaalhond Nederland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Signaalhond Nederland"

Transcriptie

1 Van de Voorzitter Namens het bestuur van Stichting Signaalhond Nederland wens ik u een fantastisch Wij zijn dit jaar goed van start gegaan met de lancering van een nieuwe website. Om technische redenen wordt er echter hard gewerkt aan een nòg nieuwere. Het is voor mij, als leek op dit gebied, te ingewikkeld om uit te leggen. Maar ondertussen is deze tijdelijke nieuwe site ( prachtig, toch? Ik wens u veel leesplezier met de rest van deze nieuwsbrief. In dit nummer: Agenda In Memoriam van Jasper van den Brink, over wiens overlijden we u in de vorige brief informeerden Mededelingen voorzitter een verslag van het ADE-U congres dat plaatsvond in Spa van 5 t/m 6 november 2013 Congres Stichting Plotsdoven 2014 Overzicht aantal teams vanaf 2012 Gezamenlijke activiteiten Ontvangen donaties Herhaalde oproep: infokaartjes Vacature bestuurslid/ potentieel voorzitter AGENDA zaterdag 25 januari 2013 bestuursvergadering zondag 9 februari 2013 evaluatie trainers/bestuur zaterdag 22 februari bestuursvergadering donderdag 27 tot en met zaterdag 29 maart Congres Stichting Plotsdoven te Egmond aan Zee. Wij zijn aanwezig met 1 workshops/lezing op donderdag 27 maart.voor meer informatie zie: Data trainingen volgen z.s.m. In memoriam Jasper van den Brink Op 14 december vorig jaar overleed Jasper van den Brink, een van de signaalhondgeleiders van het eerste uur. Martin de Jong, penningmeester, was bij de crematie en herdenkt Jasper hieronder met ons: Het was een waardig afscheid van Jasper. Naar schatting waren er 300 mensen(!) en 2 signaalhonden (Didi van Edith en Bunker van Jasper zelf). Het was zo druk dat mijn chauffeuse en ik op het balkonnetje moesten staan (met nog zo'n 60 andere mensen) en dus niet echt goed konden zien wat er gebeurde. Er was wel een gebarentolk dus af en toe kon ik daar een glimpje van opvangen. Ook Edith - die beneden achterin zat - kon een deel van de gebaren volgen. Er was ook heel mooie stemmige muziek (uit o.a. Secret Garden) en herinneringen van de naaste familie. Noelle (het dochtertje van 2) scharrelde gedurende de hele dienst vrolijk rond tussen de kist, de bloemenzee en de eerste rij waar mamma en de tantes en ooms zaten. Op de witte kist, hadden directe familieleden in kleur een handafdruk achtergelaten. De dienst duurde bijna anderhalf uur.

2 Ik heb 2 herinneringen aan Jasper die altijd levendig zullen blijven: de eerste keer dat ik hem en Bunker ontmoette, toen hij mij het naamgebaar van zichzelf ('jas aan trekken') en Bunker uitbeelde en een passant ook het naamgebaar van Tasja bedacht (Met een handtas in je hand Ja knikken). Kostelijk! De tweede keer was het examen in 2012 in Deventer waar hij zich manmoedig doorheen sloeg en waar Noelle ook bij was. Wij wensen Rosalien en Noëlle veel sterkte toe. Jasper, je leeft voort in de harten van ons allen! Mededelingen van de voorzitter Nieuwsbrieven in 2014 De eerstvolgende brief na deze zal verschijnen op 1 maart a.s. Het is uiteindelijk onze bedoeling om per 1 e van elke maand de brief te laten verschijnen door middel van een link die u per mail van ons ontvangt. Die link verwijst u door naar de website en zal automatisch de nieuwsbrief openen op uw scherm. Bestuursleden gezocht Met het vertrek van Eefje als voorzitter komen we handjes tekort. We willen graag nog meer versterking van het bestuur zien. Daarom vindt u onderaan deze brief een oproep d.m.v. een vacaturetekst. Is het iets voor u? We horen het graag: Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via info@signaalhond.org Onze organisatie t.o.v. het groeiend aantal geïnteresseerden Wij nemen dit jaar onze organisatie onder de loep. Het aantal geïnteresseerden in een signaalhond groeit gestaag. Dat is een prachtige ontwikkeling. Maar om kwaliteit te kunnen blijven waarborgen, moet de organisatie (bestuur, trainers, leden) alsook het financiële plaatje goed in balans blijven. Wij houden u graag op de hoogte van eventuele ontwikkelingen. Op 9 februari a.s. komen bestuur, trainingsmanager en trainers bij elkaar voor een tussentijdse evaluatie. Indien u als geleider nog tips of feedback hebt: laat het ons weten. Wij stellen deze zeer op prijs. Wat we in 2014 in ieder geval willen doen is weer een aantal gezamenlijke activiteiten organiseren. Hierop komen we later in deze brief terug.

3 Boek Harige Helden: Ook trots zijn wij op het nieuwe boek van fotograaf Ernest Victor, getiteld: Harige Helden. Waarom? Omdat het een prachtig boek is, waarin ook een aantal van onze signaalhonden met hun geleider zijn opgenomen. Via zijn site kun je het boek bestellen: Ernest Victor sponsort ons: Wanneer je bij je bestelling aangeeft dat je via de Stichting Signaalhond op het boek bent geattendeerd, maakt hij per boek 5, - aan ons over. HARIGE HELDEN, honden met een missie gaat over plichtsbesef, slimheid en onvoorwaardelijke trouw. Het is een eerbetoon aan alle viervoeters bij wie een uitzonderlijk talent is ontwikkeld en getraind. Het talent om de mens te helpen, te ondersteunen, feilloos aan te voelen en te verbazen. Wie zijn deze Harige Helden, deze honden met een missie? Wat zeggen hun eigenaren over hen? Hoe sterk is hun band? Hoe onmisbaar zijn ze? In dit boek delen bijzondere mensen het verhaal van hun speciale hond. Hun eigen Harige Held! Bijzonderheden boek: Formaat: 30 x 30 cm Omvang: 44 pagina s Druk: full colour Omslag: hardcover, gebonden Prijs: 29,95 incl. 6% BTW + 6,75 verzendkosten Zo bestel je HARIGE HELDEN en steun je meteen Stichting Hulphond Nederland: Stuur een aan contact@ernestvictor.nl met je bestelling. Vergeet niet je adres en het aantal gewenste exemplaren aan te geven Je ontvangt per een factuur Maak het verschuldigde bedrag over op NL59 RABO t.n.v. EVR Holding te Holten Na ontvangst van je betaling wordt je bestelling binnen 5 werkdagen verzonden Per verkocht exemplaar gaat 5 naar Stichting Hulphond Nederland!

4 Verslag van het ADEu congres op 4, 5 en 6 november te Spa, België - Een verslag van Martin de Jong, penningmeester Het ADEu (Assistance Dogs Europe) congres, is een congres waar afgevaardigden van geaccrediteerde organisaties van assistentiehonden uit heel Europa bij elkaar komen. Dit jaar werd het congres gecombineerd met een oprichtingscongres van een nieuwe internationale organisatie dat zich richt op het gebruik van honden bij therapie. Bijvoorbeeld bij dementerende bejaarden of bij kinderen met autisme. Er zijn behalve raakvlakken tussen de assistentie honden en therapiehonden, ook verschillen. Voor ons was het interessant om te zien wat de raakvlakken waren. Op zondag 3 november kwamen de meeste mensen al naar Spa. Namens Stichting Signaalhond Nederland waren er twee trainers: Hanny de Winter en Sonja Vrolijk en twee bestuursleden: Eefje van Sloten en ikzelf. Best wel een zware delegatie voor zo'n kleine stichting! Zondagmiddag was er een rondleiding in Spa leuk, maar erg nat! In feite heeft het bijna de hele week geregend... Zondagavond was er een uitgebreide borrel waar we veel oude bekenden tegen kwamen en ook met nieuwe mensen kennis maakten. Erg gezellig voor mij was het wel iets te donker in de foyer om alle gesprekken goed te kunnen volgen. De volgende 3 dagen vonden meerdere lezingen en workshops per dag plaats, evenals een aantal plenaire vergaderingen waarop zakelijke dingen besproken werden. We hebben allemaal veel geleerd en als uitvloeisel van het geleerde zal ook onze stichting sommige dingen anders aanpakken. Zo zullen we bijvoorbeeld de honden uitgebreider testen op geschiktheid voordat de trainingen kunnen beginnen. In een van de workshops werd een hilarisch cartoon filmpje van Cesar Milan vertoond. In dit filmpje laat hij een moeder zien hoe ze haar zoon kan heropvoeden. Gewoon negeren, als hij te lastig word met twee vingers even in zijn nek knijpen, netjes aan de lijn laten lopen om dat overtollige gewicht kwijt te raken en status bewijzen door te zorgen dat hij niks te eten krijgt voor de moeder helemaal klaar is met eten. Lol in de zaal! Net als vorig jaar in Barcelona was er weer die hele goede schrijftolk uit Nederland die alle teksten netjes op het scherm zette voor mij en andere mensen die daar profijt bij hadden. Heel erg handig! Tussen alle lezingen en workshops door hebben we natuurlijk met de andere mensen gesproken tijdens ontbijt, lunch, koffie, thee, borrel en diner om ervaringen uit te wisselen. Dit is vaak het leukste deel van zo'n congres!

5 Het klinkt zo natuurlijk of het allemaal een leuk uitje was. Maar het was ook echt hard werken hoor. De verslagen van Eefje, Hanny, Sonja en mezelf belopen in totaal ruim 14 A4tjes. En de volledige tekst van de schrijftolk meer dan 400kb (zonder formattering). Wie graag alles wil lezen kan even een mailtje sturen naar Congres Stichting Plotsdoven 2014 Op donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 maart a.s. organiseert de Stichting Plotsdoven (de stichting voor plots- en laatdoven) een 3-daags internationaal congres te Egmond aan Zee. Meer hierover zie hun website: Deze site wordt steeds bijgewerkt. Onze Stichting Signaalhond is uitgenodigd om op donderdag 27 maart meer te vertellen over ons werk. Ook zullen we er waarschijnlijk een stand bemensen. Bent u van plan te gaan? Wilt u helpen of ons vertegenwoordigen? Laat het ons weten via: martin@signaalhond.org. Aantal teams per 2012, 2013 en 2014 In de volgende nieuwsbrief volgt informatie over het Jaarverslag Hieronder geven wij u reeds het aantal teams door: Geslaagde teams Teams in opleiding Aanvragen/Voortraject Gezamenlijke activiteiten Van verschillende geleiders krijgen wij de vraag om meer gezamenlijke activiteiten te organiseren. Denk aan wandeldagen, spelletjesdagen of zelfs wandelweekends. Hier willen wij graag aan meewerken, maar hebben dan wel hulp nodig. Vindt u het leuk om, samen met anderen, iets te organiseren? Laat het ons weten: info@signaalhond.org.

6 Ontvangen donaties: Op de traditionele nieuwjaarsreceptie, georganiseerd door Martin de Jong bij hem thuis in Gasselte heeft hij dit jaar ingezameld ten behoeve van onze stichting. Ook zijn we enorm blij met de volgende donaties: 50, - van de NVVH te Woerden, met dank aan Edith Swart 55, - van Anke Kleij Veel dank! Herhaalde oproep: infokaartjes In onze vorige brief vroegen wij u of u behoefte heeft aan infokaartjes. Op het formaat visitekaartje kunnen we het logo van de Stichting laten drukken met uitleg wat u precies voor hond heeft. Deze kaartjes kunt u uitdelen aan mensen die u op straat aanspreken met deze vraag. Op de kaartjes kan dan een foto met naam en informatie van uw signaalhond gedrukt worden. Zodra wij weten hoeveel mensen interesse hebben, kunnen we offertes opvragen bij drukkerijen. De kosten zullen we met u delen. Vacature Bestuurslid / potentieel Voorzitter Stichting Signaalhond Nederland is opgericht in 2005 met als hoofddoel het helpen van auditief beperkten met het opleiden van hun eigen Signaalhond. Een signaalhond is een hulphond die getraind is om hun dove of slechthorende baas te wijzen op belangrijke geluiden zowel binnenshuis als buitenshuis. De stichting biedt zowel signaleringstraining als algemene gedragstrainingen.onze ervaring leerde ons dat eigenaren die hun eigen hond trainen een zeer goede band hebben met hun hond. Hierdoor zijn zij beter instaat de signalerende en algemene eigenschappen te onderhouden en uit te breiden. Stichting Signaalhond Nederland gelooft dat een Signaalhond van onschatbare waarde is voor zijn baas bij het functioneren binnen de maatschappij en bij het voorkomen van aan eenzaamheidgerelateerde problematiek. Daarom zien wij het ook als onze taak om het fenomeen Signaalhond meer onder de aandacht te brengen bij zowel de doelgroep als de maatschappij als geheel. Wij doen dat door middel van lezingen, demonstraties, en pr in diverse (social) media. Stichting Signaalhond werkt met freelance trainers per regio, die daar onze cliënten begeleiden. Er zijn zowel professionele trainers (die hun eigen praktijk hebben) als vrijwilligers die dus dit werk als hobby doen.

7 De professionele trainers factureren de stichting voor de gewerkte uren. De vrijwilligers krijgen een vrijwilligersvergoeding. Alle trainers doen naast deze zaken veel vrijwillige activiteiten voor de stichting, zoals: administratie, PR, fondsen werven, activiteiten organiseren in de regio etc. De cliënten betalen de stichting voor de trainingen naar draagkracht. Theoretisch zou de zorgverzekeraar tenminste een deel van de kosten van de opleiding van de Signaalhonden moeten betalen voor mensen met een sterke auditieve beperking, maar tot dusver is dat pas een van onze cliënten gelukt. Een van de eisen die de verzekeraars stellen is volledig lidmaatschap van Assistance Dogs Europe (ADEu), op 15 en 16 november 2012 is de stichting door de assessors van het ADEu positief beoordeeld. De stichting steunt verder voornamelijk op vrijwillige bijdragen en donaties. De stichting heeft de ANBI status. Het huidige bestuur bestaat uit: Caroline DeGraw-van Dijk - interim voorzitter & PR Martin de Jong - penningmeester Elza Heijmeriks - secretaris Tonny van der Eijnde - algemeen bestuurslid Het bestuur doet haar werk geheel onbezoldigd. De stichting zoekt een of meer nieuwe bestuursleden die ook vrijwilligerswerkzaamheden op zich zouden willen nemen. Te denken valt aan het organiseren van evenementen, wandeldagen, sponsorwerving etc. Het huidige bestuur komt voort uit de 'honden' en 'doven' werelden en uit de media; om hiaten in kennis, ervaring en vaardigheden van het bestuur op te vullen zoeken we personen uit een van de volgende gebieden: zakenleven, advocatuur, of politiek. Indien daarnaast affiniteit is met fondsenwerving voor goede doelen, dan strekt dat natuurlijk ook tot aanbeveling. Van bestuursleden word een inzet van gemiddeld 4 uur per week verwacht. Daarnaast dienen bestuursleden zich regelmatig te laten zien bij evenementen van de stichting (groepstrainingen, examens, trainersdagen, teambuilding dagen, gesponsorde activiteiten etc.) gemiddeld 4 a 6 maal per jaar. Taken worden binnen het bestuur in goed overleg verdeeld. Op termijn zou een van de nieuwe bestuursleden vervolgens Caroline DeGraw- van Dijk kunnen opvolgen als voorzitter. Het bestuur vergadert in principe 4 maal per jaar. De datum en locatie van de vergadering wordt steeds in goed overleg vastgesteld. Meer informatie over de stichting is te lezen op onze website Contact opnemen met huidige bestuursleden kan via info@signaalhond.org

8 Heeft u ook iets voor de nieuwsbrief? Mocht je een leuk verhaal hebben of nieuwtjes voor de nieuwsbrief dan zien wij die graag voor 15 februari 2014 tegemoet. Mailen naar: eheijmeriks@tele2.nl Volg ons ook op: Twitterpagina Facebookpagina Nederland/ ?ref=hl# Doneren? Een bijzondere ontwikkeling is de opvallende groei van het aantal geïnteresseerden in een signaalhond. Tegelijkertijd moeten wij de kosten hiervan kunnen opvangen en dat wordt steeds moeilijker. We zijn dus zeer gebaat bij donaties. Denkt u met ons mee? Misschien is er bij u in de buurt wel een school die een sponsorloop voor ons wil organiseren, of mag er bij een lokale winkel of bij uw audicien een collectebus staan? In overleg is het mogelijk om een demonstratie te komen geven. Alle beetjes helpen! Donaties zijn dus van harte welkom. Rekeningnummer: t.n.v. Stichting Signaalhond te Gasselte. Stichting Signaalhond Nederland is geaccrediteerd lid van het ADEu

Stichting Signaalhond Nederland

Stichting Signaalhond Nederland Beste leden, Net voordat we deze nieuwsbrief wilden versturen, bereikte ons het bericht dat Jasper van den Brink is overleden. Met dit verdrietige nieuws in ons hoofd, willen wij u voor 2014 vooral een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF dec Alle medewerkers van St. Signaalhond Nederland wensen u heel fijne Kerstdagen en een honds gelukkig nieuw jaar

NIEUWSBRIEF dec Alle medewerkers van St. Signaalhond Nederland wensen u heel fijne Kerstdagen en een honds gelukkig nieuw jaar Alle medewerkers van St. Signaalhond Nederland wensen u heel fijne Kerstdagen en een honds gelukkig nieuw jaar Diploma uitreiking Op 26 november vond de diploma uitreiking plaats. Dit hebben we gedaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oktober 2017

Nieuwsbrief. Oktober 2017 Beste stichting SAAC cliënten, Nieuwsbrief Oktober 2017 Het is al weer enige tijd geleden dat wij een nieuwsbrief hebben uitgebracht. Vanaf nu zullen wij twee keer per jaar een nieuwsbrief uitbrengen.

Nadere informatie

Stichting Signaalhond Nederland

Stichting Signaalhond Nederland Jaarrekening 2017 Uitgegeven door: KvK nummer: 02089530 RSIN nummer: 8153225496 Goedgekeurd: 1 juni 2018 Algemeen is opgericht op 20 juli 2005 en heeft als voornaamste doelstelling het ondersteunen van-

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

SRG Nieuwsbrief 14. Kaderdag 7 maart 2015

SRG Nieuwsbrief 14. Kaderdag 7 maart 2015 SRG Nieuwsbrief 14 Kaderdag 7 maart 2015 SRG Nieuwsbrief 14 februari 2015 De medewerkers hebben afgelopen periode gehoord op welke reis zij voorlopig ingedeeld zijn. Aan het meegaan als medewerker zijn

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 JAARVERSLAG 2014 STICHTING BULTERSMEKKE 1

Jaarverslag 2014 JAARVERSLAG 2014 STICHTING BULTERSMEKKE 1 Jaarverslag 2014 JAARVERSLAG 2014 STICHTING BULTERSMEKKE 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoofdstuk 1: Over Stichting BultersMekke 3 Hoofdstuk 2: Doelstellingen en kernresultaten 4 Hoofdstuk 3: Voorlichting

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2018 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2018 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Stichting Signaalhond Nederland Nieuwsbrief September 2014

Stichting Signaalhond Nederland Nieuwsbrief September 2014 In dit nummer Van de voorzitter Agenda Met signaalhond Daisy-Belle in Zuid Frankrijk Verslag signaalhond cursus Askal Spanje Van de penningmeester Vierdaagse 2015 Van de voorzitter Door: Caroline DeGraw

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen!

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen! Zoekboekje 2017-2018 Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen! bestuursfunctie bij DWARS Groningen Wil jij een jaar lang bezig houden met groene en linkse politiek? Bestuurlijke en politieke ervaring

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 JAARVERSLAG 2014 STICHTING BULTERSMEKKE 1

Jaarverslag 2014 JAARVERSLAG 2014 STICHTING BULTERSMEKKE 1 Jaarverslag 2014 JAARVERSLAG 2014 STICHTING BULTERSMEKKE 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoofdstuk 1: Over Stichting BultersMekke 3 Hoofdstuk 2: Doelstellingen en kernresultaten 4 Hoofdstuk 3: Organisatie

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

Stichting Signaalhond Nederland

Stichting Signaalhond Nederland Stichting Signaalhond Nederland Nieuwsbrief Van de penningmeester Door: Martin de Jong, penningmeester De winter is begonnen en de feestdagen zijn inmiddels al weer voorbij. Ik wens jullie allemaal een

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015

STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015 STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015 Voorwoord: Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Blind Vertrouwen 2014-2015 De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 13 Juni 2014 en

Nadere informatie

Stichting Rotterdamse Autisten Soos

Stichting Rotterdamse Autisten Soos Beleidsplan Stichting Rotterdamse Autisten Soos juni 2015 De Wilgen 8 2661 BD Bergschenhoek telefoon: 010-5216450 - e- mail: ras.soos@hetnet.nl website: www.rassoos.nl - Rek.nr.: NL71 RABO 0170 7195 53

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF U.S.S.V. SIMIUS HIRCUS

NIEUWSBRIEF U.S.S.V. SIMIUS HIRCUS NIEUWSBRIEF Beste leden, Nadat in maart Portes du Soleil onveilig is gemaakt en velen van ons de sneeuw nog even hebben gezien, worden de winterse temperaturen weer ingeruild voor de warmere dagen. Degenen

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Opvang Ezels

Jaarverslag 2016 Stichting Opvang Ezels Jaarverslag 2016 Stichting Opvang Ezels verslag van de voorzitter Het jaar 2016 was voor Stichting Opvang Ezels een bijzonder Jaar. Het jaar startte met een bestuur van geheel andere samenstelling dan

Nadere informatie

Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe. Beleidsplan 2015 2016

Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe. Beleidsplan 2015 2016 Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe Beleidsplan 2015 2016 Inhoudsopgave De doelstelling en het werk van de stichting De wijze waarop de stichting geld werft Het beheer en de besteding van het vermogen

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Stichting Dogtrailing

Stichting Dogtrailing Stichting Dogtrailing Beleidsplan 2016 2020 Een vermist huisdier is in Nederland voor velen net zo emotioneel en ingrijpend als bij een vermist persoon. Bij het missen van een mens staan er allerlei instanties

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting WAUW

Beleidsplan Stichting WAUW Beleidsplan Stichting WAUW Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een beeld van de activiteiten van Stichting Wauw. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen bij de stichting. Stichting

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 November 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangssituatie... 4 Doelstelling... 4 Missie... 4 Visie... 4 Werkwijze... 5 Financiën en begroting... 6 Bijlage 1: Begroting 2017...

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten

Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten 2012 2013 Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten (NEWS) is een netwerk van ruim 3000 Nederlandse studenten die een studie

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

Statuten Nederlandse Vereniging in Mexico (NVMexico) CDMX, Augustus 2017

Statuten Nederlandse Vereniging in Mexico (NVMexico) CDMX, Augustus 2017 Statuten Nederlandse Vereniging in Mexico (NVMexico) CDMX, Augustus 2017 Naam, zetel, oprichting en status 1. De Vereniging is genaamd Nederlandse Vereniging in Mexico, hierna te noemen: NVMexico. 2. NVMexico

Nadere informatie

Agenda Najaar 2015. De agenda voor het najaar 2015: Inloopspreekuur

Agenda Najaar 2015. De agenda voor het najaar 2015: Inloopspreekuur Agenda Najaar 2015 De agenda voor het najaar 2015: - Inloopspreekuur (wekelijks vanaf 28 augustus a.s.) - Coach- en counseling trajecten (op maat, doorlopend) - Familie- en organisatieopstellingen (maandelijks

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ]

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ] BELEIDSPLAN Stichting DMS [2018 2022] Stichting Dutch Medical Service Vrusschenhusken 1 6422 PL Heerlen info@dutchmedicalservice.nl www.dutchmedicalservice.nl Inschrijvingsnummer Kvk 71024689 Bank: NL05

Nadere informatie

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1 Amsterdam, juni 2019 Stichting Operation Rescue Nederland 1 De focus van het werk van Operation Rescue zijn kinderen en jongen die leven in extreme armoede in Ethiopië, Brazilië en India. Christina en

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR ASPIRANTEN. van JCI Ede

INFORMATIE VOOR ASPIRANTEN. van JCI Ede INFORMATIE VOOR ASPIRANTEN van JCI Ede JCI Ede JCI Ede is als kamer onderdeel van de maatschappelijke organisatie JCI (Junior Chamber International). JCI voorheen Junior Kamer, is een internationale netwerkorganisatie

Nadere informatie

Stichting Rotterdamse Autisten Soos

Stichting Rotterdamse Autisten Soos Beleidsplan Stichting Rotterdamse Autisten Soos Mei 2016 De Wilgen 8 2661 BD Bergschenhoek 010-5216450 ras.soos010@gmail.com website: www.rassoos.nl - Rek.nr.: NL71 RABO 0170 7195 53 KvK 24288493 Beleidsplan

Nadere informatie

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park 2018 Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park Datum 14-11-2017 Stichting vrienden van Het Schaffelaar Park Nieuwe Markt 3 3771 CB Barneveld stichting@hetschaffelaarpark.nl www.hetschaffelaarpark.nl

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 18 6 mei 2014

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 18 6 mei 2014 Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 18 6 mei 2014 Een dichtbundel is een grote vuilnisbak waaruit iedereen kan pikken wat 'ie wil. Hugo Claus Om te beginnen De NNP-alumnidag die vorige week georganiseerd

Nadere informatie

Wat doen wij? Woord van de voorzitter. FMF e tyari kenki fu mek a libi fu den pikin kon brenki. Nieuwsbrief Uitgave 7 Februari 2018.

Wat doen wij? Woord van de voorzitter. FMF e tyari kenki fu mek a libi fu den pikin kon brenki. Nieuwsbrief Uitgave 7 Februari 2018. Nieuwsbrief Uitgave 7 Februari 2018 Woord van de voorzitter FMF e tyari kenki fu mek a libi fu den pikin kon brenki Wat doen wij? Henk Redmond Beste lezers, Het jaar 2018 is goed begonnen voor FMF! Er

Nadere informatie

Beleidsplan Theater RhederArt

Beleidsplan Theater RhederArt Beleidsplan Theater RhederArt Dieren, 14-11-2017 Versie 2.2 1 1. Inleiding: Dit is het beleidsplan van de organisatie Stichting Theater RhederArt vanaf 2017. Middels dit plan krijgt u inzicht in de ambities

Nadere informatie

Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland

Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland jaarverslag 2012 Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland GEGEVENS Stichting Familie Bofkont / Het Beloofde Varkensland adres Bovenkerkerweg 132 1188 XJ Amstelveen email mail@familiebofkont.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief april G&B - Liemers

Nieuwsbrief april G&B - Liemers Bekijk de webversie Nieuwsbrief april G&B - Liemers Beste lezers, Op maandag 9 april a.s. houden wij weer onze Algemene Leden Vergadering (ALV), waarbij onze leden van harte zijn uitgenodigd. Vanaf 20.15

Nadere informatie

Stichting Signaalhond Nederland Nieuwsbrief November 2014

Stichting Signaalhond Nederland Nieuwsbrief November 2014 In dit nummer: van de voorzitter agenda teamdag 16 november 2014 (herhaling uitnodiging) Leven en werken met een signaalhond deel 1 terugblik: examens 2014 verslag van de ADI/ADeu conferentie in Denver

Nadere informatie

Nieuwsbrief April 2012 Consultatiebureau Widar & Oudergroep

Nieuwsbrief April 2012 Consultatiebureau Widar & Oudergroep Nieuwsbrief April 2012 Consultatiebureau Widar & Oudergroep Zeist, april 2012 Beste ouders, Namens Sylvia Stroink en de oudergroep van consultatiebureau Widar bieden wij u deze nieuwsbrief aan. Met hierin

Nadere informatie

Activiteitenplan FODOK 2016

Activiteitenplan FODOK 2016 Federatie van Ouders van Dove Kinderen - met of zonder CI Postbus 354 3990 GD Houten 030-2900360 1. Algemene informatie Hoofddoelstelling Aan te vragen subsidie voor 2016 De FODOK streeft naar een situatie

Nadere informatie

Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland

Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland jaarverslag 2014 Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland GEGEVENS Stichting Familie Bofkont / Het Beloofde Varkensland adres Bovenkerkerweg 132 1188 XJ Amstelveen email mail@familiebofkont.nl

Nadere informatie

UITNODIGING Alopecia voorjaarsconferentie en algemene ledenvergadering

UITNODIGING Alopecia voorjaarsconferentie en algemene ledenvergadering 1 UITNODIGING Alopecia voorjaarsconferentie en algemene ledenvergadering Kwaliteit van leven met haarverlies Zaterdag 11 april 2015 van 10:00 uur tot 16.30 uur Locatie: De Landgoederij, Camminghalaan 30,

Nadere informatie

2013 is een relatief rustig jaar geweest wat in het teken stond van consolideren en de basis leggen voor ondersteuning van toekomstige projecten.

2013 is een relatief rustig jaar geweest wat in het teken stond van consolideren en de basis leggen voor ondersteuning van toekomstige projecten. Jaarverslag 2013 Voorwoord Na een voorspoedig verlopen 2013 is het tijd om de balans op te maken. Nederland had in 2013 te maken met vergaande bezuinigingen, oplopende werkloosheidcijfers, teruglopende

Nadere informatie

Samen het mogelijke mogelijk maken.

Samen het mogelijke mogelijk maken. Samen het mogelijke mogelijk maken www.bultersmekke.nl www.bultersmekke.nl De BultersMekke methode BultersMekke is een landelijke organisatie en de specialist op het gebied van teamcoaching. Met ons teamcoachingsprogramma

Nadere informatie

Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland

Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland Jaarverslag 2016 Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland GEGEVENS Stichting Familie Bofkont / Het Beloofde Varkensland adres Bovenkerkerweg 132 1188 XJ Amstelveen email mail@familiebofkont.nl

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018 Beleidsplan 2018 Definitief Secretariaat: bank: NL02 TRIO 0338 6495 06 KvK nr. 17151409 Inleiding Achtergrond Dagblad Trouw 3 maart 1995: De basis voor de lokale Agenda 21 werd gelegd in 1992 tijdens de

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Kom in actie! Toolkit Bedrijfsvrienden

Kom in actie! Toolkit Bedrijfsvrienden Kom in actie! Toolkit Bedrijfsvrienden Welkom Bedrijfsvriend! Als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er alleen voor. Wat fantastisch dat uw bedrijf besloten heeft zich in te zetten voor het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2016

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2016 deze Nieuwsbrief bevat 5 pagina s Van de voorzitter "Het blijft bijzonder voor mij om als voorzitter een voorwoord te mogen schrijven in onze nieuwsbrief. Er zijn zoveel hartverwarmende ondersteuningen

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Bachi Amaa

Beleidsplan. Stichting Bachi Amaa Beleidsplan Stichting Bachi Amaa 2014-2018 1. Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Bachi Amaa voor 2014 tot en met 2018. In het beleidsplan wordt het beleid, de missie, de doelstelling en

Nadere informatie

Stichting Kinderhulp Benelux

Stichting Kinderhulp Benelux Stichting Kinderhulp Benelux Contents Organisatie...1 Doelstelling:...2 Visie:...2 Missie:...2 Samenstelling bestuur:...2 Activiteiten...3 Doneren...3 Vrijwilliger worden...3 Projecten steunen...3 Collecteren...3

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan Datum: 1 januari 2016 Stichting Goede Doelen Week Budel Wollenhoekstraat 7 6021 JJ Budel info@goededoelenweekbudel.nl/ www.goededoelenweekbudel.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013. Inmiddels hebben 70 mensen mogen genieten

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008 Inhoud: 1. Algemene ledenvergadering op 27 maart 2008 2. POPEL Jaarverslag 2007 3. Energielabel 4. Hennink Service-abonnement C.V.- installatie 5. Service abonnement RRS-rioolreiniging 6. Bericht penningmeester

Nadere informatie

Welkom bij de Ambassadors Club!

Welkom bij de Ambassadors Club! Welkom bij de Ambassadors Club! Je ontvangt dit bericht omdat jij je hebt aangemeld bij de World Travel Academy Ambassadors Club. Hoewel wij helaas met enige vertraging te kampen hadden en sommige leden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Informatie stichting

Inhoudsopgave. Informatie stichting Stichting Earlybirds Beleidsplan 2018 Inhoudsopgave Inleiding 3 Huidig bestuur 4 Interne organisatie 5 Doelstellingen 6 Werkzaamheden 7 Fondsenwerving 7 Beheer van fondsen en vermogen 8 Besteding van fondsen

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Locatie : Beukenlaan 8, 5363 RA Velp Secr. : Noordhoek 22, 5375 AS REEK www.kinderboerderijvelp.nl Info : kinderboerderijvelp@gmail.com Rabo : NL64RABO0128 780371 KvK : 17198081 Nieuwsbrief december 2018

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2018/2019 nr. 14

Nieuwsbrief Schooljaar 2018/2019 nr. 14 Nieuwsbrief 22-03-2019 Schooljaar 2018/2019 nr. 14 Belangrijke data 22 maart: Schoolvoetbaltoernooi groep 6-7-8 25 maart: Keuring fietsen groep 7-8 door VVN voor praktisch verkeersexamen 29 maart: Studiedag

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

PR Beleid. Verdiepingstraining

PR Beleid. Verdiepingstraining PR Beleid Verdiepingstraining Mediation in arbeidsconflicten Introductie Als ondernemingsraad heeft u de taak om een aantal zaken aan uw achterban kenbaar te maken zoals een jaarverslag, agenda s e.d.

Nadere informatie

Hallo Nummer 14. (schooljaar , 25 juni 2017 )

Hallo Nummer 14. (schooljaar , 25 juni 2017 ) Hallo Nummer 14 (schooljaar 2016-2017, 25 juni 2017 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Wat er speelt binnen de groepen Wat er speelt binnen de school Nieuws van de oudervereniging Nieuws

Nadere informatie

Elke slag raak! Badminton Congres. Het Klooster Amersfoort. Zaterdag 8 juni 2013

Elke slag raak! Badminton Congres. Het Klooster Amersfoort. Zaterdag 8 juni 2013 Elke slag raak! Zaterdag 8 juni 2013 Het Klooster Amersfoort Nederland organiseert op zaterdag 8 juni de eerste editie van het. De dag staat in het teken van actuele onderwerpen die van belang zijn voor

Nadere informatie

Jaarverslag Optimistenbond 2012

Jaarverslag Optimistenbond 2012 Jaarverslag Optimistenbond 2012 november 2013, opgesteld door Ruud van Middelaar Inleiding Jaarverslag 2012 1 De optimistenbond bestaat nu, sinds 26 augustus 2009, 4 jaar. We zijn met een klein aantal

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

STICHTING SIGNAAL HOND. Achter de Brinken 6 B 9462 RH Gasselte JAARREKENING 2014

STICHTING SIGNAAL HOND. Achter de Brinken 6 B 9462 RH Gasselte JAARREKENING 2014 STICHTING SIGNAAL HOND Achter de Brinken 6 B 9462 RH Gasselte JAARREKENING 2014 Inhoud: *balans per 31 december 2014 *exploitatierekening over het jaar 2014 *staat van cash flows *staat van herkomst-en

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Naam: Stichting Lonely Lochem Kamer van Koophandel: 64795985 RSIN/fiscaal nummer: 855850668 Contactgegevens: Walsteeg 20 7241 BG Lochem Telefoon: 06-4047090 E-mailadres: info@lonelylochem.nl

Nadere informatie

BELEIDSPLAN LEMON FOUNDATION

BELEIDSPLAN LEMON FOUNDATION BELEIDSPLAN LEMON FOUNDATION Dit plan bevat een overzicht van de belangrijkste beleidsvoornemens van het bestuur van LEMON FOUNDATION / STICHTING LEMON (de Stichting ) ten aanzien van: A. de te verrichten

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Talent-Plan Talent-Plan

Jaarverslag. Stichting Talent-Plan Talent-Plan Jaarverslag Stichting Talent-Plan 2013-2014 Talent-Plan Inhoudsopgave Inleiding...2 Doelstelling...2 Problematiek en doelgroep...2 Bereikte doelstellingen...2 Fondsenwerving en PR...3 Nieuwsbrief...3 Website...3

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 september 2015 Familie Hoogendoorn Bekijk deze email in uw browser

Nieuwsbrief 18 september 2015 Familie Hoogendoorn Bekijk deze email in uw browser Nieuwsbrief 18 september 2015 Familie Hoogendoorn Bekijk deze email in uw browser beste gemeenteleden, We zijn op de Logos Hope en varen naar Myanmar! En wat hebben we veel beleefd in de weken die achter

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Voorwoord Voor u ligt het 1 e beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013 en heeft in het ruime jaar waarin het bestaat

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Beleidsplan Stichting Aloha Foundation Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Pagina 1 van 10 Voorwoord Op 12 maart 2015 is de Stichting Aloha Foundation opgericht. In dit

Nadere informatie

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Allemaal heel erg bedankt!! Met dank aan de oud papier ophalers..

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Allemaal heel erg bedankt!! Met dank aan de oud papier ophalers.. Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 9, 30-04-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 9, 30-04-2015 In dit nummer: Met dank aan de oud papier ophalers.. Met dank aan oud papier

Nadere informatie

Netwerk. Hooggevoelig heel gewoon. Hooggevoelig heel gewoon Netwerk

Netwerk. Hooggevoelig heel gewoon. Hooggevoelig heel gewoon Netwerk Netwerk Hooggevoelig heel gewoon Netwerkmodel Hooggevoelig heel gewoon Het netwerk van Hooggevoelig heel gewoon is ontstaan met het idee om krachten te bundelen. Toen we bekender werden kwamen er vragen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2010

NIEUWSBRIEF Oktober 2010 NIEUWSBRIEF Oktober 2010 Beste Albin Motorboot Vaarders, Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief, editie najaar 2010. Veel leesplezier, en u weet het: elke reactie van u is welkom op ons e-mail adres

Nadere informatie

Ouderavond Noteer alvast in de agenda!

Ouderavond Noteer alvast in de agenda! Het Toermalijntje 08-03-2018 2017/2018 nummer 12 AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 16 maart (Hoofd) Diamantslijpers en Goudzoekers. Vrijdag 23 maart (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Staking Woensdag 14 maart.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. december 2018 BOUW. Hallo allemaal!

NIEUWSBRIEF. december 2018 BOUW. Hallo allemaal! Hallo allemaal! Voor jullie ligt dan eindelijk de 4 e editie van de nieuwsbrief van Stichting Zo Mooi Wonen over de ontwikkelingen betreffende de realisatie van het woonhuis voor 12 jongeren met een verstandelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen!

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! In deze Nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over belangrijke zaken die spelen op het Kindcentrum. Welkom! Een warm welkom aan alle ouders en kinderen op het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WIJKVERENIGING inschuytgraaf Maart 2017

NIEUWSBRIEF WIJKVERENIGING inschuytgraaf Maart 2017 NIEUWSBRIEF WIJKVERENIGING inschuytgraaf Maart 2017 Sinterklaasintocht 2016 Op zondag 20 november hebben we Sinterklaas en zijn pieten verwelkomd. Ondanks de harde wind waaide de mijter niet af en hebben

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend

Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend 2017-2018 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Inleiding 4 Missie en visie van de Stichting Tongen in Purmerend 5 Financiën 6 De manier waarop de Stichting Tongen in Purmerend

Nadere informatie

Patrick Verhorst Voorzitter

Patrick Verhorst Voorzitter Jaarverslag 2012 Hoewel met de grootst mogelijke nauwkeurigheid samengesteld kunnen in dit jaarverslag onvolkomenheden voorkomen. Aan dit verslag kunnen derhalve geen rechten worden ontleend. Stichting

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg I N H O U D Voorwoord Mantelzorgmeerdaagse Mantelzorgtest Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Loopt u mee? Workshop Mindfulness Voorwoord Beste lezer,

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2012

Nieuwsbrief november 2012 Nieuwsbrief november 2012 Activiteiten in de maand november In de maand november zijn in samenwerking met het Comité 100 jaar Den Dolder onderstaande activiteiten gepland. Vooral het slotfeest op zaterdag

Nadere informatie

6 maart Geachte ouder(s) / verzorger(s),

6 maart Geachte ouder(s) / verzorger(s), 10 6 maart 2018 Geachte ouder(s) / verzorger(s), Een kijkje in de keuken In de media leest u vaak over werkdruk in het onderwijs en het te kort aan personeel. De stakingen van de afgelopen tijd hebben

Nadere informatie

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013 Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013 "Het is te gezellig in de letteren, dat kan nooit goed zijn. Gerrit Komrij Om te beginnen Nu alle colleges weer volop bezig zijn, is een dag waarop

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Speelgoedbank Veenendaal 2015-2016

Beleidsplan Stichting Speelgoedbank Veenendaal 2015-2016 Inhoud: Inhoudsopgave 1 Voorwoord.2 Over stichting Speelgoedbank Veenendaal.3 Doelgroep 4 Doelstelling.5 Werkwijze en resultatenmeting..6 Benodigdheden..8 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2015-2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect Jaarverslag 2015 Stichting Tekenen voor Kinderen Voorwoord 2015 Dit jaar is er voor het eerst sinds de oprichting van de stichting Tekenen

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum:

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: Maandkalender & bulletin Jaargang: 21-11 datum: 5 2-2018 februari 5 nieuwsbrief 11 mr vergadering 6 7 8 9 12 10 minutenlijsten hangen in de aula 13 14 Aanschuiftafel locatie Skitteljacht waarom moeilijk

Nadere informatie

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen!

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Inleiding De Stichting Rondje Bergen is 35 jaar geleden opgericht om een hardloopevenement in het mooie Bergen te organiseren. De prachtige

Nadere informatie

BELEIDSPLAN [ ]

BELEIDSPLAN [ ] LOGO LOGO BELEIDSPLAN [2017-2020] www.su-shi.org Su-Shi Intrafaith Dialogue Postadres: Ella Fitzgeraldplein 101 3543 EN Utrecht bestuur@su-shi.org Inhoud Inleiding... 3 1.... Missie/visie 4 1.2 Doelstelling...

Nadere informatie

1. Waarom dit beleidsplan? 3. 2. Missie 3. 3. Werkwijze 3. 4. Doelstellingen 4. 5. Financiering 4. 6. Organisatie 5. 7.

1. Waarom dit beleidsplan? 3. 2. Missie 3. 3. Werkwijze 3. 4. Doelstellingen 4. 5. Financiering 4. 6. Organisatie 5. 7. Beleidsplan 2013 2016 Inhoudsopgave Pagina 1. Waarom dit beleidsplan? 3 2. Missie 3 3. Werkwijze 3 4. Doelstellingen 4 5. Financiering 4 6. Organisatie 5 7. Verantwoording 6 8. Vrijwilligersbeleid 6 9.

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

Door bovenaan in de App op te klikken opent zich het menuscherm van de KC Pampus Club App. Hierin staan alle voor jou beschikbare opties

Door bovenaan in de App op te klikken opent zich het menuscherm van de KC Pampus Club App. Hierin staan alle voor jou beschikbare opties HANDLEIDING KC Pampus Club App App Menuscherm. Door bovenaan in de App op te klikken opent zich het menuscherm van de KC Pampus Club App. Hierin staan alle voor jou beschikbare opties - NAAM: Bovenaan

Nadere informatie