Stichting Signaalhond Nederland Nieuwsbrief November 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Signaalhond Nederland Nieuwsbrief November 2014"

Transcriptie

1 In dit nummer: van de voorzitter agenda teamdag 16 november 2014 (herhaling uitnodiging) Leven en werken met een signaalhond deel 1 terugblik: examens 2014 verslag van de ADI/ADeu conferentie in Denver Gucci bezoekt bijeenkomst slechthorende kinderen en hun ouders Spaanse collega op onze mini-trainersdag van de penningmeester tot slot Van de voorzitter Door: Caroline van Dijk De wintertijd is ingegaan, de maand november eveneens vliegt voorbij. Voor we het weten is Sinterklaas met al of niet gekleurde Pietjes het land alweer uit, hebben we kerstliedjes gezongen en onze doggies weer aan vuurwerkgeluiden laten wennen. Het gaat snel, maar laten we er nog wel flink van genieten. Dit is de laatste keer dat ik onder het kopje: van de voorzitter iets aan u mag schrijven. Na een super leuk jaar te hebben gehad met de collega-bestuursleden stop ik met deze interimklus. Ik ben zojuist gestart met een eigen bedrijf (Direct Yourself). Het werk dat dit met zich meebrengt, gecombineerd met de aandacht die ik moet geven aan mijn gezin (inclusief 3 honden), maakt dat ik het werk voor de stichting er niet meer bij kan doen. Met trots stel ik hierbij onze nieuwe voorzitter aan u voor: Tonny van den Eijnde. U kent hem al jaren als algemeen bestuurslid. Ik hoop u allemaal te zien op onze teamdag op zondag 16 november a.s. in Zeist. Verderop in deze brief meer hierover. Mocht ik u daar niet tegenkomen, dan wil ik u langs deze weg hartelijk danken voor het vertrouwen. Ik vond het bijzonder bij deze stichting betrokken te zijn geweest. Tenslotte nog dit: in verband met de grote werkdruk in ons toch al kleine bestuur, hebben we moeten besluiten de nieuwsbrief tweemaandelijks te zullen uitbrengen. Voor nu: veel leesplezier en een super fijne winter gewenst! Agenda Zondag 16 november 2014 Teamdag uur Boskapel, Laan van Beek en Royen 45a, 3701 AK Zeist Voor meer informatie: zie hieronder Eigen lunch meenemen!

2 Teamdag 16 november 2014 (herhaling uitnodiging) Tijd: uur Adres: Boskapel, Laan van Beek en Royen 45a 3701 AK Zeist In plaats van een formele lezing waar mensen (net als de honden!!) moeten opzitten en pootjes geven en netjes luisteren, pakken we het dit jaar volgens onderstaand programma aan: 10:00 uur: Zaal open. Er is koffie, thee en water aanwezig! 10:00 tot 12:00 Loop gezellig binnen, neem een bakje koffie of thee, maak een praatje, ga met wat mensen en honden in het bos wandelen of ga lekker in de Boskapel zitten, wissel informatie en kennis over onze stichting en signaalhonden uit 12:00 tot 13:00 We eten gezamenlijk ons zelf meegebrachte lunch op in de Boskapel. Voor koffie en thee zorgt het bestuur. 13:10 13:30 Mededelingen van het bestuur door onze voorzitter Caroline DeGraw- van Dijk 13:30 14:15 Ervaringsverhalen van onze teams 14:15 15:00 Pauze om de honden weer even te laten dollen buiten 15:00 15:45 Ervaringsverhalen van onze teams 15:45 16:00 Uitreiking van Certificaten en pasjes 2014/ :00 16:15 Bedankjes aan medewerkers en vrijwilligers 16:30 Sluiting Schrijftolk en gebarentolk zijn aanwezig Als jij iets leuks hebt meegemaakt met je hond, iets bijzonders met je hond hebt gedaan, iets nieuws hebt getraind, samen met je hond een probleem hebt overwonnen of gewoon wil vertellen wat jouw signaalhond voor je betekent: vertel dat dan op deze dag aan anderen zodat iedereen van elkaar kan leren! Je kunt je van te voren bij Suzanne of Martin aanmelden als je op deze dag een verhaal wilt vertellen, maar dat mag ook best op de dag zelf. Voor mensen met podiumvrees: je mag het gewoon vanaf je eigen plekje vertellen. Je hoeft niet per se voor de hele groep te staan. Heb je geen verhaal maar wil je wel vragen beantwoorden dan kan dat natuurlijk ook. NB: we serveren geen lunch en er is ook niet echt iets in de buurt waar je een lunch kunt kopen. Het advies is dan ook om thuis zelf een lunchpakketje te maken en deze mee te nemen naar de Boskapel. Om ongeveer 12 uur zullen we onze meegebrachte lunch gezamenlijk gaan opeten. We hopen op een grote en enthousiaste opkomst!

3 Leven en werken met een signaalhond deel 1 Door: Tonny van den Eijnde Ik prijs me gelukkig met Daisy-Belle, maar dat niet alleen: ik ben vader (2 dochters), partner en heb ook nog een fulltime baan als activiteitenbegeleider. Activiteiten- begeleider is eigenlijk niet het beroep waar ik voor geleerd heb, maar is voor mij geschapen vanwege mijn gehoorbeperking (L100% en R75% gehoorverlies). Communiceren in een rumoerige ruimte is voor mij niet mogelijk tenzij iemand een duidelijk mondbeeld heeft. Geluiden zoals deurbel of telefoon ontgaan me vaak. Nu ben ik er niet de persoon naar om het accent te leggen op mijn beperkingen en ga ik liever uit van de mogelijkheden. Laat dit nu precies zijn waarvoor ik als medewerker binnen een begeleide woonvorm voor psychiatrische patiënten ben aangesteld. Ja, ik ben hele dagen bezig met mensen te laten inzien dat het leven meer is dan de beperkingen waar je mee te maken hebt. Ik stimuleer mensen om gebruik te maken van hetgeen ze wel kunnen en nog steeds kunnen. De mogelijkheden zijn, zowel binnen als buiten het ziekenhuis, legio. Vaak beginnen mensen als vrijwilliger en een enkeling groeit door naar een betaalde baan en terugkeer in de maatschappij. Mijn oorspronkelijke beroep van psychotherapeut en psychiatrische verpleegkunde zijn me hierin behulpzaam. Daisy-Belle is bij dit alles mijn trouwe metgezel. Binnen de BW loopt ze meestal zonder lijn achter mij aan en waarschuwt me voor bel, telefoon of mijn voornaam en brengt me naar de betreffende geluidsbron toe. Het leuke is ook dat haar aanwezigheid vaak het eerste contact vergemakkelijkt: via de hond heb je immers een onderwerp en je hoeft de ander niet aan te kijken. Naast mijn werk heb ik nog een aantal opzienbarende hobby s die ik wil vermelden. Niet zozeer om me op de schouders te kloppen, maar meer om te laten zien dat datgene wat ik op mijn werk in de praktijk probeer te brengen ook daadwerkelijk werkt. Ik ben er nog niet uit of mijn drijfveer het niet toegeven aan mijn beperking is, of de drang om iets te doen te hebben. Het volgende doe ik nog naast mijn werk: Muzikant, bij twee orkesten (bariton) Trainer agility bij hondenclub Sport (mountainbiken en tafeltennis) Voorzitter van de plaatselijke fotoclub Bestuurslid stichting signaalhond. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat je drijfveren zijn, er is meer mogelijk dan je denkt. Volgende keer meer over mijn hobby s.

4 Terugblik: examens 2014 Door: Suzanne Scheerstra Op 11 oktober vond in Deventer het signaalhond-examen plaats voor Nederland Oost. Het was werkelijk heel mooi najaarsweer en alle teams deden reuze hun best. Ondanks de vrij grote loopafstand tussen de verzamelplek bij het station, de losloopplek in het park en de winkel, verliep het examen vlotjes en waren we ruim binnen de gestelde tijdsmarge klaar. Na het serieuze gedeelte hebben de teams, examinatoren, vrijwilligers en Cris Carles, een collega signaalhondtrainer uit Spanje, nog gezellig thee of koffie gedronken op het terras bij La Place. Pas toen we naar de auto's terug liepen begon het zachtjes een beetje te miezeren. Op 18 oktober was het examen in Den Haag voor de rest van Nederland. Die dag was het weer nog mooier dan in Deventer: bijna 23 graden. Werkelijk uitzonderlijk! Ook in Den Haag liep alles van een leien dakje en zetten de deelnemende teams hun beste beentje en pootje voor! Ook hier werd er na afloop weer gezellig koffie en thee gedronken en vooral veel afgekletst bij het Paviljoen Malieveld. Deze week zijn de uitslagen al bekend geworden: iedereen is geslaagd! De twee deelnemende 'blauwe vestje' teams ook en dus mogen Pelle (van Hennie) en Lucy (van Thea) binnenkort met trots hun oranje vest gaan dragen! Iedereen van harte gefeliciteerd met het resultaat! Verslag van de ADI/ADeu conferentie Denver 2014 Door: Martin de Jong Dit jaar was van 15 tot 20 september de gezamenlijke conferentie van Assistance Dogs International/Assistance Dogs Europe in Denver, Colorado in de Verenigde Staten van Amerika. En dat is een heel eind reizen... Suzanne Scheerstra en ik gingen er namens onze stichting naar toe. Oorspronkelijk zou ik Tasja mee nemen, maar toen het duidelijk werd dat de conferentie in het hartje van een immense stad zou zijn, met maar weinig (lees geen) echte uitlaat mogelijkheden, wist ik dat ze beter thuis kon blijven. Gelukkig wilde een lieve buurvrouw wel een weekje op haar passen! We vlogen per KLM via New York. Dat is een enorme luchthaven! De vlucht zelf verliep heel soepeltjes, maar eenmaal geland moesten we (net als zo vaak op Schiphol) bijna een uur rondrijden voor het vliegtuig aan een slurf hing. Daarna konden we het vliegtuig verlaten maar kwamen we in een enorme rij voor de immigratiedienst. We hebben bijna 2 uur in die rij gestaan werkelijk te gek lang! Uiteindelijk werden onze vingerafdrukken genomen en een irisscan en mochten we 'door'! Een eind verderop konden we onze koffers ophalen en weer in een rij staan voor de douane. Dat ging gelukkig vlotter! De rest van de reis was vooral vermoeiend; wachten, vliegen, wachten, taxi, inchecken in hotel... We hadden kamers naast elkaar met een tussendeur heel handig omdat je daar natuurlijk niet gratis SMS verkeer hebt... Uiteindelijk ongeveer 24 uur nadat we van huis waren gegaan, konden we de koffer uitpakken en gaan slapen. De eerste nachten sliepen we niet zo best vanwege het tijdverschil.

5 De eerste dag hebben we erg rustig aan gedaan. De stad een beetje verkend, wat gegeten, mensen begroet en gesproken en ook een uurtje sporten in de gymzaal om fysiek moe te worden en dan lekker vroeg slapen. Daarna was het dagenlang buffelen: vroeg op, ontbijt, conferentie van 8:30 tot 12:30, half uurtje pauze, conferentie van 13:00 tot 17:00 en daarna eten en netwerken. We hebben wat minder geleerd dan in Barcelona of Spa. Gedeeltelijk omdat we, in verband met de schrijftolk, maar beperkte keuze hadden in welke lezing we mochten volgen. Helaas waren veel lezingen achteraf gezien niet echt interessant vanuit het oogpunt van onze stichting, maar soms waren er toch dingen die we kunnen toepassen. Gaan we aan werken. Een avond was er een banket en onder het eten werden ook speeches gehouden en oorkondes en plaquettes uitgereikt. Ik kreeg nu ook officieel de plaquette waar op staat dat we officieel geaccrediteerd zijn bij het ADI. Hartstikke leuk! Zondag 21 september, onze laatste dag daar, had ik een auto gehuurd en zijn we lekker met de auto de Rocky Mountains gaan verkennen. Werkelijk adembenemend mooi... Vanuit het oogpunt van herfstkleuren had de conferentie wel een weekje later gemogen want ook in de USA was de herfst laat dit jaar. Maar ondanks dat hebben we enorm genoten die dag van de vergezichten, hoogtepunten (4 mijl boven de zeespiegel!) en uitschieters in het weer (in Denver was het ruim 30 graden en helemaal boven in de bergen nauwelijks 3 graden en daar lag sneeuw!!) De terugreis ging heel wat sneller omdat er geen lange rijen waren waar we moesten wachten. Hier op Schiphol waren immigratie en douane een kwestie van minuten of zelfs seconden. Wel had ik enorme pech met een flinke vertraging van de trein naar huis ik was daardoor 2 uur later thuis dan gehoopt. Tasja was wel erg blij me weer te zien, en ik haar! Toch wel leuk zo'n reis, maar vakantie was het helaas niet en dus zijn Suzanne en ik eigenlijk wel aan een vakantie toe... Ik ga er binnenkort even tussen uit. Gucci bezoekt bijeenkomst slechthorende kinderen en hun ouders Door: Suzanne Scheerstra Op zaterdag 25 oktober was er een speciale ontmoetingsochtend voor slechthorende kinderen en hun ouders, georganiseerd door 100% slechthorend. (Zie voor meer informatie over deze organisatie: ) Wij (ik en Gucci) waren uitgenodigd om te komen vertellen over de signaalhond en natuurlijk hoorde daar een demonstratie bij. Zowel door de kinderen als de ouders werden veel vragen gesteld. Het was een fantastische ochtend en veel kinderen hebben de kleurplaat van Gucci ingekleurd en aan ons meegegeven! Deze zullen binnenkort op de website verschijnen.

6 Spaanse collega op onze mini-trainersdag Door: Martin de Jong Onze Spaanse collega Cris Carles was in oktober een weekje in Nederland. In deze tijd heeft ze veel met verschillende bestuursleden en trainers gepraat, het examen in Deventer bijgewoond en is ze samen met Suzanne en Martin op bezoek gegaan bij Elma Burg. Elma heeft veel voor Assistance Dogs Europe gedaan en ondanks haar pensioen werkt ze nog met haar hele ziel en zaligheid voor de diverse verenigingen en stichtingen waar haar hart ligt. We hebben met haar een fijn gesprek gehad over assistentie honden in Europa in het algemeen en signaalhonden in het bijzonder. Bijzonder was de lezing die Cris voor onze trainers gaf op zondag 12 oktober in Doorn. Ze vertelde over het temperament waar signaalhonden aan zouden moeten voldoen en hoe je op een gestructureerde manier kan testen of een hond het juiste temperament heeft. Dit was zeer leerzaam en we zullen de opgedane inzichten goed kunnen gebruiken. Na afloop is natuurlijk een leuke groepsfoto gemaakt:

7 Van de penningmeester Door: Martin de Jong In September en oktober zijn er weer mooie bedragen binnengekomen: Lieske Teeuw doneerde 48 euro. Thea van der Wilt doneerde de 57 euro die ze had uitgespaard tijdens de vakantie omdat haar hond gratis toegang had tot hotels/campings De Rotary in Leeuwarden doneerde naar aanleiding van de lezing die ik daar in het voorjaar gaf nogmaals 400 Euro De staf van De Berken, Gasselte, het gezelligste terras van het vasteland van Nederland, heeft gezamenlijk 150 euro aan de stichting gedoneerd. en alle mensen die Anke Kleij wilden sponsoren voor de 4daagse in Nijmegen hebben dat geld laten staan, dus we kregen maar liefst euro overgemaakt door de 4daagsche organisatie. Voor zover ik me kan herinneren bestaat dit bedrag uit tientallen grote en kleine bijdragen: heel veel mensen hebben er aan meegewerkt! Alle gulle gevers en medewerkers hartelijk bedankt voor deze mooie opbrengst! Nu ik het toch over de 4daagse heb, ik heb nog geen aanmeldingen gekregen, dus als je erover denkt om mee te doen, klim in de pen en laat me het weten. Ook als je het nog niet zeker weet, laat me weten dat je erover denkt... Verder kan ik berichten dat er afgelopen maand een legaat van euro is gestort in het Ovington Memoriaal fonds van waaruit we bijzondere gevallen kunnen bekostigen. Het bestuur is bijzonder blij met dit legaat waardoor we ook mensen die buiten de zorgverzekeringsboot vallen en zelf onvoldoende middelen hebben kunnen helpen. Tot slot: Mocht u een leuk verhaal hebben of nieuwtjes voor de nieuwsbrief dan zien wij die graag vóór 20 december 2014 tegemoet. Graag mailen naar: info@stichtingsignaalhond.nl Onze website is te vinden op: U kunt ons ook vinden op: Twitter: Facebook : Stichting Signaalhond Nederland is geaccrediteerd lid van het ADI

NIEUWSBRIEF dec Alle medewerkers van St. Signaalhond Nederland wensen u heel fijne Kerstdagen en een honds gelukkig nieuw jaar

NIEUWSBRIEF dec Alle medewerkers van St. Signaalhond Nederland wensen u heel fijne Kerstdagen en een honds gelukkig nieuw jaar Alle medewerkers van St. Signaalhond Nederland wensen u heel fijne Kerstdagen en een honds gelukkig nieuw jaar Diploma uitreiking Op 26 november vond de diploma uitreiking plaats. Dit hebben we gedaan

Nadere informatie

Stichting Signaalhond Nederland Nieuwsbrief September 2014

Stichting Signaalhond Nederland Nieuwsbrief September 2014 In dit nummer Van de voorzitter Agenda Met signaalhond Daisy-Belle in Zuid Frankrijk Verslag signaalhond cursus Askal Spanje Van de penningmeester Vierdaagse 2015 Van de voorzitter Door: Caroline DeGraw

Nadere informatie

Stichting Signaalhond Nederland

Stichting Signaalhond Nederland Beste leden, Net voordat we deze nieuwsbrief wilden versturen, bereikte ons het bericht dat Jasper van den Brink is overleden. Met dit verdrietige nieuws in ons hoofd, willen wij u voor 2014 vooral een

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Logeren bij mijn vriendin

Logeren bij mijn vriendin Logeren bij mijn vriendin [social_share] Zaterdag ochtend ging ik al heel vroeg uit bed om 07:00 om precies te zijn. Ik had afgesproken met mijn beste vriendin in Rotterdam, voor de eerste keer zijn we

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oktober 2017

Nieuwsbrief. Oktober 2017 Beste stichting SAAC cliënten, Nieuwsbrief Oktober 2017 Het is al weer enige tijd geleden dat wij een nieuwsbrief hebben uitgebracht. Vanaf nu zullen wij twee keer per jaar een nieuwsbrief uitbrengen.

Nadere informatie

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief januari Uitje van de maand januari

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief januari Uitje van de maand januari Nieuwsbrief januari 2017 Hallo allemaal, In deze nieuwsbrief een terugblik op het uitje van december, maar ook informatie over het uitje van de maand januari. Marianne zal zich voorstellen in deze nieuwsbrief.

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014 Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober 2014 Maandag 29 september 2014 We hadden om 8 uur afgesproken op Schiphol in vertrek hal 1. Eenmaal verzameld moesten we ons inchecken. Nadat we ingecheckt waren

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Het functioneringsgesprek.

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Het functioneringsgesprek. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 15. Het functioneringsgesprek. Wat leert u in deze les? Moeten en hoeven gebruiken. Vragen hoe het met uw kind gaat. Veel succes! Deze les is ontwikkeld

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 Agenda 21-12-15 t/m 01-01-16 Kerstvakantie 04-01 Luizencontrole 06-01 Inloop van 08.15 uur 08.30 uur Mededelingen Onze Facebookpagina heeft inmiddels ruim 100 volgers.

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016 PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht A.s. maandag 11 april is het weer zover!! Om kwart voor negen wordt de projectweek, 'Ter land, ter zee en in de lucht' energiek

Nadere informatie

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin Luciano en Hans Christiaan en Richard Jena en Arianne Bianca en Gerrit Danielle en Jan Jules en Martin Het was vroeg.6 uur verzamelen op station Utrecht Centraal. Vandaar gingen we via Rotterdam naar Brussel.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida Verslag werkbezoek aan Chiripaina in Guareña oktober 2014 Vorig jaar zijn we voor het eerst naar het asiel in Guareña geweest. Wij zijn Joséphine, Joke, Linda en Jet van Dierensteun La Vida. Het is fantastisch

Nadere informatie

Winterbraam

Winterbraam Winterbraam 2015 www.bvbramerland.nl Woordje vanuit het bestuur Input Braam Angelique Leenheers Haagakker 7 We zitten aan het einde van het jaar. We hebben er weer een mooi jaar op zitten met de buurtvereniging.

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

De zestiende editie van de nieuwsbrief

De zestiende editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 16 Jaargang 8 22-06-2018 www.olivijn.almere-speciaal.nl De zestiende editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 18 juli kennismaking nieuwe leerlingen 20 juli roostervrij

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen!

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 2, 28-09-2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 2, 28-09-2016 In dit nummer: Continurooster 1 1 MR 2 Vakantiespelen Hengelo Sport Buitenschoolse

Nadere informatie

nieuwsbrief term Lieve allemaal,

nieuwsbrief term Lieve allemaal, Lieve allemaal, De aard van onze school is dat het een constante golf -van verandering is. Dat vraagt veel flexibiliteit van de -leerkrachten, het bestuur, MT en niet te vergeten jullie als ouders en jullie

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2017 Jaargang:

Nieuwsbrief Maart 2017 Jaargang: Nieuwsbrief Maart 2017 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in maart en april 7 maart Week van de Techniek groep 7 8 maart Luizencontrole 14 maart Kijkmiddag groep 1 t/m 8 15 maart Open Dag 17 maart Voorstelling

Nadere informatie

enkele genoeg informatie korting ongeveer overstappen rechtstreekse reis spoor vertrekt

enkele genoeg informatie korting ongeveer overstappen rechtstreekse reis spoor vertrekt Herhalingsoefeningen Thema 6 Reizen, openbaar vervoer 1 Woorden Lees de dialoog en vul de ontbrekende woorden in. Kies uit: enkele genoeg informatie korting ongeveer overstappen rechtstreekse reis spoor

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober Bootvakantie 2017 8 oktober t/m 13 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

BUIKVET WORKSHOP LES 2

BUIKVET WORKSHOP LES 2 BUIKVET WORKSHOP LES 2 De beste eet momenten voor een slanke buik Welkom bij de tweede les van de buikvet workshop. Of je nu een vrouw bent die in de overgang zit, of net bevallen bent van je eerste kindje,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2017

Nieuwsbrief Juli 2017 Nieuwsbrief Juli 2017 Vorige keer hebben wij iets te veel gezegd: de keiharde zomer is al weer voorbij. Gelukkig hebben we straks wel vakantie: woensdag 19 juli is de laatste dag dat ons Inloophuis open

Nadere informatie

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam.

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Toen we aan kwamen moesten we een paar minuten wachten,

Nadere informatie

Experiencia en el informe la Daisy Ervaringsverslag van Daisy

Experiencia en el informe la Daisy Ervaringsverslag van Daisy Experiencia en el informe la Daisy Ervaringsverslag van Daisy Daisy Brinks Landstede Zwolle Onderweg naar Spanje.. Op 22 januari 2016 begon mijn avontuur naar Pilar de la horadada, Spanje. Wat had ik al

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Inleiding Aankomst Activiteiten en beroepskennis Vrije dagen

Inhoudsopgave: Inleiding Aankomst Activiteiten en beroepskennis Vrije dagen Lyrath Estate Hotel Inhoudsopgave: Inleiding Aankomst Activiteiten en beroepskennis Vrije dagen Inleiding: Mijn naam is Maud van Overdijk en ik zit in mijn eerste jaar op Europrof Horeca opleidingen in

Nadere informatie

EEN REIS DOOR HET SCHOOLJAAR 2014-2015 VAN GROEP 1/2

EEN REIS DOOR HET SCHOOLJAAR 2014-2015 VAN GROEP 1/2 EEN REIS DOOR HET SCHOOLJAAR 2014-2015 VAN GROEP 1/2 DAG 1 VAN HET SCHOOLJAAR, IEDEREEN MOEST EVEN OP DE FOTO.. WE HEBBEN HET AFGELOPEN SCHOOLJAAR VEEL THEMA S BEHANDELD: Thema familie Thema feest Thema

Nadere informatie

Vossenjacht KinderBoekenWeek

Vossenjacht KinderBoekenWeek Vossenjacht Kinderboekenweek Vandaag hadden we de afsluitende vossenjacht voor de KBW Kinder Boeken- Week. Gelukkig hebben we de afgelopen week nog een groot aantal aanmeldingen van ouders gehad die deze

Nadere informatie

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak.

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. Deze kleine draak werd in de mensenwereld geboren en heeft lang bij zijn vriend Maurice en zijn

Nadere informatie

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Een tijd geleden kwam ik op Facebook een vakantiebestemming tegen in Spanje. Iedereen is daar hartelijk welkom, maar ze ontvangen ook graag mensen met

Nadere informatie

Hallo allemaal Hier ons vijfde magazine. Veel leesplezier.

Hallo allemaal Hier ons vijfde magazine. Veel leesplezier. Jaargang 1 Aflevering 5 Inhoud: Dagelijkse activiteiten Column Afscheid van onze stagiaire Jaqueline Pensioen Marij Afscheid Elly De winkel Zomeractiviteiten Wist je dat? Jaarmarkt Mijnzetellaan 6 6412

Nadere informatie

Wij wensen alle kinderen die in mei jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! NIEUWSBRIEF mei 2019

Wij wensen alle kinderen die in mei jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Belangrijke data: 6 mei start nieuwe denkgewoonten 14 mei koffieuurtje voor ouders 17 mei groep 1-2D bezoekt kinderboerderij 17 mei groep 8 bezoekt Verzetsmuseum 20 mei groep 1-2B

Nadere informatie

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal Brief schrijven, HELP IK KAN HET NIET ALLEEN. En toen kwamen de acties opgang. Een PowerPoint in de klas, oproep door Jennifer (mijn coach) van Kienhuis Hoving, een

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag september 2015 Start schooljaar 2015- Het nieuwe schooljaar start op maandag 31 augustus. Na een welverdiende vakantie heet ons team de kinderen weer enthousiast welkom. Het kernteam drinkt een bakje koffie

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 14 15 April 2014 Pagina 1 van 4

Nieuwsbrief nummer 14 15 April 2014 Pagina 1 van 4 Pagina 1 van 4 Inhoudsopgave Algemeen: Koningsspelen SO: Thema afsluiting: gezondheid SO: Bezoek van juf Bernice en Noud VSO: Gym VSO: OZG VSO VSO: Perspectief gesprekken VSO: Paaskantine VSO: Koningsspelen

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2018

Nieuwsbrief Januari 2018 Nieuwsbrief Januari 2018 Van de VoorzitterOm te beginnen Om te beginnen. Beste leden, We zitten alweer in het tweede halfjaar van de competitie. Dit is dan zo n moment om te kijken hoe het alle teams vergaat.

Nadere informatie

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot Luxe verwenvakantie in Beekbergen 12-08-2016 tot 19-08-2016 Dag 1. Het is vrijdag 12 augustus 2016. 11:30 uur verzamelen bij Tendens te Arnhem. Weldra gaan wij beginnen aan onze verwenvakantie in Hotel

Nadere informatie

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over...

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over... Januari 2016 Colofon Redactie: Jeffrey Faas Volgende deadline: 5 MAART Kopij aanleveren: florisbode@graafflorisv.nl GRAAF FLORIS V WENST U EEN GELUKKIG Lees meer over... Florisbode Deadlines Bevers - Kom

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LA SONRISA NARANJA

NIEUWSBRIEF LA SONRISA NARANJA NAAM BEDRIJF NIEUWSBRIEF 1 LA SONRISA NARANJA JAARGANG 10 Nummer 1 april 2018 INHOUD 1. Stages in Rotterdamse ziekenhuizen 2. Kerkdienst in de Bergsingelkerk 3. Zomerschool in Guayaquil 4. Brainstormsessies

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Talenten laten groeien. de Ambelt. NIEUWSBRIEF t Ravelijn Steenwijk. In deze nieuwsbrief: Uitgave 4 november De wereld

Talenten laten groeien. de Ambelt. NIEUWSBRIEF t Ravelijn Steenwijk. In deze nieuwsbrief: Uitgave 4 november De wereld NIEUWSBRIEF t Ravelijn Steenwijk Uitgave 4 november 2015 In deze nieuwsbrief: De wereld De aanslagen in Parijs hebben natuurlijk ook op school het nodige los gemaakt. Verdriet, woede, verslagenheid de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Juf Eva Hoopman Juf Linda Serious Request groep 6/7B (Leon) Terugblik kerstmarkt Heb jij ook een foto op de kerstmarkt laten maken? Informatieavond groep 7 en 8 Luizenpluizen

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016 Nieuwsbrief September 2016 Beste ouders en gastouders, De vakantie is voor de meesten al weer voorbij maar hopelijk kunnen we nog even genieten van wat mooie dagen. Voor jullie hier de september nieuwsbrief.

Nadere informatie

Hallo allemaal Hier ons zevende magazine. Veel leesplezier. Jaargang 1 Aflevering 7 Inhoud Dagelijkse activiteiten. Nationale armoededag.

Hallo allemaal Hier ons zevende magazine. Veel leesplezier. Jaargang 1 Aflevering 7 Inhoud Dagelijkse activiteiten. Nationale armoededag. Jaargang 1 Aflevering 7 Inhoud Dagelijkse activiteiten Nationale armoededag Comumn Erica Bodyfit Winkel Terugblik open dag Foto s open dag Wist je dat? Mijnzetellaan 6 6412 EN Heerlen Tel.nr: 045-5723372

Nadere informatie

Wat doet Den Haag voor jou? En wat kan jíj doen voor jouw stad? ************************************************************************

Wat doet Den Haag voor jou? En wat kan jíj doen voor jouw stad? ************************************************************************ VOORKANT JONG IN DEN HAAG 2011-2014 Wat doet Den Haag voor jou? En wat kan jíj doen voor jouw stad? ************************************************************************ [Binnenpagina, soort paspoort,

Nadere informatie

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt.

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt. Jaargang 10 Nummer 10 11 januari 2019 Agenda Vrijdag 11 januari 2019 Woensdag 16 januari 2019 Vrijdag 18 januari 2019 Zondag 20 januari 2019 Maandag 21 januari t/m Vrijdag 1 februari Woensdag 23 januari

Nadere informatie

L E S B R I E F Onderweg, reisverhalen van Tommy Wieringa

L E S B R I E F Onderweg, reisverhalen van Tommy Wieringa L E S B R I E F Onderweg, reisverhalen van Tommy Wieringa Over het boek Bekijk en lees de voorkant, de achterkant en de inhoud.. Hoe heet het boek?................................................... Hoeveel

Nadere informatie

Kerstgedicht. Drie mannen zien een grote ster. Die mannen zijn heel wijs. Ze willen naar het Koningskind, en dus gaan ze op reis.

Kerstgedicht. Drie mannen zien een grote ster. Die mannen zijn heel wijs. Ze willen naar het Koningskind, en dus gaan ze op reis. Opsteker nr.8 21 december 2017 CBS De Slagkrooie 0591-38 24 12 Ringstraat 2 info@cbsdeslagkrooie.nl 7848 BW Schoonoord www.cbsdeslagkrooie.nl Kerstgedicht. Jozef en Maria zijn op reis gegaan. Maria zit

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 4 okt. 2016 no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Onze jaarlijkse ontruimingsoefening verliep vorige week vlotjes. Binnen een paar minuten stond de hele

Nadere informatie

Nick: Omdat mijn vriendin Tanja in Abcoude woont

Nick: Omdat mijn vriendin Tanja in Abcoude woont Werkbezoek aan Creative Studio of Irina Pushkareva in Minsk, Belarus (Wit-Rusland) 31 maart 4 april 2017 Hans Salemink, coördinator van Kazou en Nick Ruhe*) *) Nick is een van de vaste acteurs van de theatergroep

Nadere informatie

Antwoorden Thema 5 Vrije tijd

Antwoorden Thema 5 Vrije tijd Antwoorden Thema 5 Vrije tijd Luisteren Oefening 2 hobby Willem Linda hockeyen squashen tennissen voetballen bioscoop theater ballet kroegbezoek concertbezoek popmuziek jazz klassieke muziek Spreken Oefening

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Op het moment suprême doe je gewoon wat je vertrouwd is!

Op het moment suprême doe je gewoon wat je vertrouwd is! Op het moment suprême doe je gewoon wat je vertrouwd is! Een interview met Lizette en Anton, Lelystad, januari 2016 Mensen vragen vaak aan mij: Wat is Positive Discipline en hoe werkt het? of Ik wist niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018 Beste ouders, verzorgers Nieuwsbrief oktober 2018 Voor u ligt alweer de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar. Een mooie kans voor mij om me aan u voor te stellen. Mijn naam is Nicole Roeken, ik ben 42

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALSTERK B1 THEMA 2 WERK ZOEKEN

ANTWOORDEN TAALSTERK B1 THEMA 2 WERK ZOEKEN ANTWOORDEN TAALSTERK B1 THEMA 2 WERK ZOEKEN Opdracht 4 1. En wat doe jij volgend jaar? 2. luisteren naar verhalen over opleiding en werk, vragen stellen, praten met de andere deelnemers 3. 22.00 uur 4.

Nadere informatie

EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :)

EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :) MINI EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :) KINDERMEDITATIE WWW.DEBOEZEMVRIENDIN.NL KINDERMEDITATIE Meditatie voor kinderen kan ervoor zorgen dat het kind zich rustiger gaat voelen. Het kind is meer ontspannen,

Nadere informatie

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp Groep Nieuwsbrief augustus 2014 Nieuwsbrief Heb je iets meegemaakt met de scoutinggroep wat je graag wilt delen of heb je iets leuks voor de nieuwsbrief stuur het ons. Het adres is: nieuwsbrief@de-ruyter.nl.

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lieve familie, vrienden en bekenden, Lieve familie, vrienden en bekenden, Hoogste tijd voor wat nieuws uit Oneşti. De tijd gaat zo vlug voorbij, de feestdagen en de jaarwisseling lijken nog maar net achter ons te liggen, maar toch is het

Nadere informatie

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen.

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen. Nieuwsbrief nummer 9 van 9 januari 2015 AGENDA 21 januari: Start nationale voorleesdagen 23 januari: Podium groep 1/2 b, 3/4, 6/7 28 januari: Koffieochtend --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven.

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. U hebt voor deze toets maximaal een uur. Wacht tot u mag beginnen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 8 7 december 2017

NIEUWSBRIEF. nr. 8 7 december 2017 NIEUWSBRIEF nr. 8 7 december 2017 In deze nieuwsbrief: - Ouders bedankt - Staking - Social schools - Kerst 2017: alle informatie in deze nieuwsbrief! - Toestemmingsverklaring gebruik foto s - Ziekmelden

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 24 juni 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Extra zomeropening huiskamer We willen

Nadere informatie

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli Een maand eerder Zondag 25 juli Een nieuw leven Het lijkt me zo leuk om naar Aruba te verhuizen. Simon krijgt daar een topbaan en ik kan mijn leven weer op orde brengen. Ik kan gaan doen wat ik wil. Een

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer e jaargang 24 december 2018 t/m 11 januari 2019

Nieuwsbrief. Nummer e jaargang 24 december 2018 t/m 11 januari 2019 Nummer 15 28 e jaargang 24 december 2018 t/m 11 januari 2019 Week 52 en 1 Kerstvakantie t/m zondag 6 januari 2019 7 januari Eerste schooldag nieuwe kalenderjaar 7 januari Jeroen Oosterhof op de Voorpoort

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De inspectie beoordeelt alleen met zeer zwak, zwak en voldoende en soms met goed. Website

Nieuwsbrief. De inspectie beoordeelt alleen met zeer zwak, zwak en voldoende en soms met goed. Website Jaargang 23 nummer 15 Vrijdag 12 april 2019 Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Bezoek inspecteur Gymnastiek Vijf gelijke dagen rooster Schoolfotograaf Nationale rekendag Paasviering Gezocht Schooltuin

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 01 november In deze nieuwsbrief. Middag vrij voor alle kinderen

Nieuwsbrief 5 01 november In deze nieuwsbrief. Middag vrij voor alle kinderen Nieuwsbrief 5 01 november 2018 2018 Middag vrij voor alle kinderen Evenals vorig schooljaar hebben de kinderen na het bezoek van Sinterklaas de middag vrij. Dit was opgenomen in de concept activiteitenkalender,

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Nog een paar dagen en dan barst het carnavalsfeest weer los. Even een periode lekker uit ons dak gaan en daarna hebben we nog enkele

Nadere informatie

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy.

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. DtD deel twee Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. Zaterdag vertrek ik om kwart voor twee in de middag samen met Jan naar Durbuy in de Ardennen.

Nadere informatie

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB.

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. PORTUGAL 20 T/M 27-1-2016 FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. De vakantie begon om 5 uur s morgens op Schiphol met verzamelen van deelnemers en begeleiders. Iedereen was goed op tijd,waarna

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Stichting Signaalhond Nederland

Stichting Signaalhond Nederland Stichting Signaalhond Nederland Nieuwsbrief Van de penningmeester Door: Martin de Jong, penningmeester Zo! De zomer zit er alweer op en de taken voor de herfst liggen alweer voor het opscheppen! Maar even

Nadere informatie

Handleiding SHARE. Regio College. Auteur: L.E. Sinnema 31-1-2013 Master Professioneel Meesterschap MBO. Opleiders: Drs. Trudy Moerkamp Dr.

Handleiding SHARE. Regio College. Auteur: L.E. Sinnema 31-1-2013 Master Professioneel Meesterschap MBO. Opleiders: Drs. Trudy Moerkamp Dr. Regio College Handleiding SHARE Een spel bij het onderzoek Juf het is school! 2012 Auteur: L.E. Sinnema 31-1-2013 Master Professioneel Meesterschap MBO Opleiders: Drs. Trudy Moerkamp Dr. Tirza Bosma 1

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

HARA HACHI BU, LIBANON door Tommy Wieringa

HARA HACHI BU, LIBANON door Tommy Wieringa HARA HACHI BU, LIBANON door Tommy Wieringa HARA HACHI BU Libanon Op mijn reizen kom ik veel mensen tegen. In Libanon kwam ik Shunzo Hirose tegen. Shunzo kwam uit Japan. Na deze reis heb ik hem nooit meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 februari 2017

Nieuwsbrief 3 februari 2017 Nieuwsbrief 3 februari 2017 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de tiende nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. Vervoer Een groot aantal leerlingen van onze school gaat op de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Afscheid leerkrachten / Nieuwe schooljaar. Groepsverdeling volgend schooljaar. wo do vr. groep ma di.

NIEUWSBRIEF. Agenda. Afscheid leerkrachten / Nieuwe schooljaar. Groepsverdeling volgend schooljaar. wo do vr. groep ma di. Agenda di 20 juni administratiedag, lln zijn vrij! groep 8 kamp van 19 tot en met 21 juni 26 juni suikerfeest in de klas gespreksweek 26 t/m 30 juni 27 juni 9.30 uur op school! 27 juni MR vergadering 30

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

DATUM: 19 december 2016

DATUM: 19 december 2016 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

uur uur

uur uur 08.30 uur Ontbijt 09.45 09.55 uur Voorbereiden 1ste training 09.55 12.20 uur 1ste training 12.45 13.45 uur Lunch 13.45 14.15 uur Rust, klein spelletje, T-shirts 14.15 14.30 uur Voorbereiden 2de training

Nadere informatie