Erasmusbestemming: Duke University School of Law

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Erasmusbestemming: Duke University School of Law"

Transcriptie

1 Erasmusbestemming: Duke University School of Law Academiejaar: Één semester (Fall Term) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit bestaat uit meerdere campussen, verspreid over Durham. Durham is echter niet zo ontzettend groot en behalve indien je vakken opneemt aan andere faculteiten moet je enkel aan de School of Law zijn. De School of Law is vlot toegankelijk en er is voldoende parkeerplaats voorzien voor fietsen (gratis) of je auto (betalend overdag via een abonnement, gratis aan de Law School vanaf 17u). Daarnaast is er ook een busdienst, al is het toch handig om voor je eigen vervoer te kunnen zorgen. Hoe is de opvang van de Erasmusstudenten georganiseerd? Schitterend! Hoewel er enorm veel voorbereidend papierwerk aan de uitwisseling te pas komt, helpt de universiteit je reeds tijdens de voorbereidende fase vooruit dankzij heldere mails die uitleggen wat je tegen welk tijdstip opgestuurd dient te hebben. Er is ook een website aangemaakt voor de incoming students, waar je ontzettend veel info over Durham en de unief kan vinden! Wordt ook zeker lid van de Facebookgroep Tip: begin tijdig met het opvragen van financiële stukken om je kredietwaardigheid te bewijzen en vraag tijdig je visa aan! Als je aankomt te Durham, raad ik je aan zo snel mogelijk alles wat met je verblijfplaats in orde te maken (elektriciteit op je naam laten zetten, meubelen installeren (die kan je huren of kopen, ik heb er gekocht van een vertrekkende student en doorverkocht bij vertrek), internetaansluiting etc.) en een GSM + SIM-kaart te kopen. Daarnaast is een Amerikaanse rekening openen ook een aanrader. Wat de universiteit betreft, kan je rustig afwachten tot de eerste infomomenten, hetzij tijdens de international week, hetzij tijdens een early arrivals info session. Aangezien je helemaal wordt opgenomen in de LL.M. groep, is het heel duidelijk wat je in orde moet brengen, waar je daar voor moet zijn en wat de deadline ervoor is. Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt? Suzanne Brown, zij regelt zowat alles wat me de incoming foreign students te maken heeft. Maar zoals hierboven vermeld: het is niet echt nodig dat je meteen contact opneemt, er zijn collectieve infomomenten en er is de international week. Je bent echter welkom en vrij haar kantoor eens binnen te wippen daarvoor reeds!

2 Wat wil je je opvolgers-erasmusstudenten zeker vertellen i.v.m. de universiteit zelf? Duke is echt een schitterende universiteit! De kleinschaligheid in vergelijking met andere universiteiten leidt niet tot kwaliteitsverlies, eerder omgekeerd! Duke is echt een topuniversiteit en de Law School is ontzettend hoog aangeschreven (top 10 in de US). Als je op roadtrip bent en je vertelt dat je aan Duke Law studeert, wordt je echt met ontzag bekeken. Het feit dat er alles samen slechts 100 internationale studenten aan de law school zijn (LL.M.ers en exchange students samen) heeft daarnaast als grote voordeel dat je niet slechts een nummer bent zoals aan NYU (>350 international students), maar dat bijna de hele faculteit je naam en thuisland kent. De hele groep internationale studenten kent elkaar na een tijdje ook door en door (op de Aziaten na, die klitten wat meer samen) en dat leidt er toe dat je ongetwijfeld sterke vriendschapsbanden smeedt. Er zijn ontzettend veel verenigingen aan de unief, die vele lezingen organiseren tijdens de lunch breaks waar je niet alleen interessante sprekers kan aanhoren, maar ook kan genieten van free lunch ;). De universiteit is dynamisch en leeft echt, probeer er het maximale uit te halen! Ten slotte zijn er naast de ruime keuze uit vakken ook in België ongeziene facilitaire voorzieningen voor de studenten. De bib is meer dan groot genoeg zodat iedereen een rustige zitplaats heeft en indien je wil kan je zelfs in een apart hokje gaan zitten, opdat je ongestoord zou kunnen studeren. De bib is daarnaast ook 24 op 24, 7 dagen op 7 open! Meer dan de helft van de tijd is er geen personeel en zit je er dus enkel met studenten, ondenkbaar in Leuven! Voor nachtblokkers als ik in de examentijd is dat een ontzettend groot voordeel. Printen is ook volledig gratis voor de studenten, al vragen ze wel het wat binnen de perken te houden Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Engels Waar en wanneer heb jij een taalcursus gevolgd? Geen, als Belg moet je echt geen schrik hebben voor het niveau van je Engels. Daarnaast gaat het er zelfs nog met rasse schreden op vooruit, doordat je dag in dag uit Engels dient te praten, lezen en schrijven. Schrik niet als je op een gegeven moment ook in het Engels begint te dromen!

3 Heb je concrete gegevens over de organisatie van de cursus? Waar men zich kan inschrijven, prijs e.d. Niet van toepassing Wat is je algemene indruk van de taalcursus? Niet van toepassing Cursussen Heb je specifieke opmerkingen i.v.m. de cursussen die je gevolgd hebt of met het aanbod van cursussen? Bij de selectie van je vakken kan je zien hoeveel plaatsen er zijn. Indien je de Socratische methode wil ondervinden, kan je best voor vakken met beperkte plaatsen kiezen (vb. First Amendment als equivalent voor Human Rights, Copyright als equivalent voor Intellectuele Eigendom) of een seminarie. Grotere vakken zoals Federal Income Tax (equivalent voor European Taxation) gaan al meer richting de meer vertrouwde Leuvense manier van lesgeven, al zal er steeds wat meer interactie zijn! De studenten zijn mondiger en competitiever. De lessen zijn intenser en de voorbereidingen zijn zwaarder, tijdens het jaar zal je harder moeten werken dan in Leuven. De examens zijn echter makkelijker naar mijn gevoel en normaal gezien buist er niemand aan een Amerikaanse universiteit. Je krijgt echter een punt toegekend o.b.v. een ranking, wat er toe leidt dat je enorm hard uit je pijp zal moeten komen om een heel hoog punt te halen voor een vak dat ook door veel ontzettend gedreven Amerikaanse studenten (de J.D. s) gevolgd wordt. Ga de eerste lesweek eens verschillende vakken bijwonen en maak dan pas je keuze, indien je vakkenprogramma het toelaat. Je hebt een week of 2 de tijd om de knoop door te hakken. Kies voor een vak dat je echt interessant lijkt en waar je een goed gevoel bij hebt. Heb je specifieke problemen ondervonden i.v.m. je vakkenprogramma? Een vak dat ik ging opnemen als equivalent vak voor een plichtvak in Leuven werd plots niet aangeboden. Gelukkig is de Erasmusdienst flexibel en tonen ze begrip voor je situatie. Overloop dan rustig de andere mogelijkheden en probeer snel tot een akkoord te komen met de Erasmusdienst, opdat je je op je studies kan beginnen concentreren. Let op: een soortgelijk probleem kan zich voordoen indien een vak dat je wou opnemen volgeboekt is met andere studenten. Dezelfde tips gelden dan.

4 Huisvesting Op welke manier heb jij een kot/studio gevonden? Samen met de andere Belgische exchange heb ik een appartement gehuurd in The Belmont, een complex waar de meerderheid van de andere internationale studenten ook zit. Handig: je hebt een ruime keuken, afwasmachine, wasmachine en droogkas! Het was ook de plaats waar de meeste home parties plaatsvonden, waar je over BBQstellen, een fitness en zwembad beschikt en dat alles op 2 minuten rijden met de auto van de Law School (handig om s middags thuis te lunchen en wat dollars uit te sparen). Het appartement met twee slaapkamers en twee badkamers kwam uit op circa 1400 USD, water, elektriciteit en internet inbegrepen. Toen wij er zaten was de dollarkoers gelukkig laag (1 EUR was 1.4 USD), de verblijfskosten zijn door de eurocrisis echter fors gestegen lijkt mij! In welke periode heb jij je kot gevonden? Eind april, begin mei hebben we een optie genomen via de website van The Belmont. Hoeveel is de gemiddelde prijs van accomodatie in de stad? The Belmont is niet echt goedkoop, maar je krijgt wel waar voor je geld. Je kan iets goedkoper huren, maar dan zit je ook verder van de Law School en allicht ook van je vrienden. Indien je echt luxueus wil verblijven, kan je ook een appartement in The Lofts huren. Op de site voor de incoming students staat een pak bruikbare informatie! The Belmont heeft ook veiligheidsagenten, terwijl andere complexen bekend staan als iets onveiliger Waar hou je het best rekening mee bij het zoeken van een kot/studio Prijs, bereikbaarheid, afstand van de Law School, veiligheid. Lees rustig de info op de website eens door en maak rustig je keuze. Algemeen Heb je formaliteiten moeten vervullen voor je vertrek? Zo ja, welke? Visum aanvragen, een VISA-kaart aangevraagd om betalingen te verrichten, financiële documenten als bewijs van kredietvaardigheid opsturen, medische informatie verstrekken (ik heb me ook laten inenten, je krijgt een formulier met zaken waarvoor je ingeënt móet zijn en die waarvoor je best ingeënt bent), andere documenten die je opgestuurd krijgt invullen, Daarnaast moet je natuurlijk je dossier opmaken (motivatiebrief, transcripts, letters of recommendation, ), maar dit is relatief eenvoudig

5 en maak je niet te veel zorgen: als je geselecteerd bent door Leuven denk ik niet dat Duke je zal weigeren ;). Ik heb daarnaast ook een pak dollars aangekocht op een moment dat de USD ontzettend laag stond t.o.v. de EUR. Toen ik in de VS aankwam heb ik een gratis rekening geopend en deze allemaal overgeschreven en gestort (ik ben met een pak cash op zak naar de USA vertrokken, er zijn uitgaande en inkomende kosten verbonden aan trans-atlantische overschrijvingen) op mijn Amerikaanse rekening bij de Bank of America. Indien alle economische indicatoren een stijging van de USD t.o.v. de EUR voorspellen, kan je zo een pak geld uitsparen! Wat vind je dat je "opvolg-erasmusstudenten" zeker moeten weten i.v.m. je erasmusbestemming? (i.v.m. de stad, de universtiteit, ontspanningsmogelijkheden...) Werk hard tijdens de week (maar ga s avonds ook zeker mee weg indien er een leuke party is) en neem het er van tijdens het weekend! Ik heb ontzettend veel roadtrips gedaan en er de tijd van mijn leven gehad. 3 x New York, 2 x Washington, 2 x Charlotte, Smokey Mountains, concerten (Foo Fighters, Pearl Jam,...), American Football, Baseball,... De Amerikaanse autosnelwegen zijn een droom om op te rijden! Ik raad je zeker aan een auto te kopen en deze door te verkopen bij vertrek. Je Amerikaanse rijbewijs halen is ontzettend makkelijk (zowel theorie als praktijk zijn een lachertje), alleen komt er wel wat papierwerk aan te pas (ga naar Eddie van RTP Insurance, die helpt je verder). Ik heb alles samen (examens en het verkrijgen van het rijbewijs zelf) 4 USD betaald voor mijn Amerikaans rijbewijs, terwijl je het kan gebruiken als identificatie en je dus rustig je visum kan thuislaten wanneer je uitgaat (neem steeds je ID mee als je uitgaat, want aangezien je onder de 21 niet mag drinken zal je anders nergens binnen mogen!). Neem zeker deel aan Campout en tracht zoveel mogelijk wedstrijden van de Blue Devils bij te wonen! De basketbalgames zijn echt een unieke ervaring Kan je in het algemeen iets zeggen of het leven er duurder of goedkoper is dan in Leuven? Gezond eten (fruit, brood, groenten) zijn duurder, terwijl ongezond eten goedkoper is. Benzine en elektriciteit zijn ook zeer goedkoop, wat de roadtrips betrekkelijk goedkoop maakt. Ik ben met 4 anderen door 7 staten gereden voor een festival in Wisconsin (ong kilometer heen en 1400 kilometer terug) voor een 50 dollar benzine per persoon. Door de eurocrisis denk ik dat het leven echter niet langer (zoveel) goedkoper zal zijn dan in Leuven. Durham blijft echter de goedkoopste locatie in de VS denk ik, vergeleken met NYU, Michigan en Illinois.

6 Mogen kandidaat Erasmusstudenten contact opnemen met jou? Zo ja hoe kunnen ze je bereiken (tel/gsm/ )? Facebook: Christophe De Backere

Rapport Biebpanel. 2014 Tabellenbijlage. Meting 1 tarieven en leenvoorwaarden. Westfriese Bibliotheken

Rapport Biebpanel. 2014 Tabellenbijlage. Meting 1 tarieven en leenvoorwaarden. Westfriese Bibliotheken Rapport Biebpanel 204 Tabellenbijlage Meting tarieven en leenvoorwaarden Westfriese Bibliotheken April 204 Welk type abonnement heeft u? Anders, namelijk... Comfort had ik; inmiddels opgezegd geen Geen

Nadere informatie

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2 Maak je startende onderneming tot een succesvolle onderneming 2013 enjee.nl 2 Voorwoord Even voorstellen Van hobby naar eigen bedrijf Mijn naam is, oprichter en eigenaar van adviesbureau enjee. Ik adviseer

Nadere informatie

Verder studeren, het kan! Ook met extra ondersteuning

Verder studeren, het kan! Ook met extra ondersteuning Verder studeren, het kan! Ook met extra ondersteuning Colofon Eindredactie: Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs Ontwerp: www.dotplus.be De gids is een uitgave van het Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs

Nadere informatie

Gratis uitgave van PensioenDividend.nl. Elke Maand Dividend. Geniet van een extra maandinkomen zonder de kosten van een dure verzekeraar

Gratis uitgave van PensioenDividend.nl. Elke Maand Dividend. Geniet van een extra maandinkomen zonder de kosten van een dure verzekeraar Gratis uitgave van PensioenDividend.nl Elke Maand Dividend Geniet van een extra maandinkomen zonder de kosten van een dure verzekeraar Droomt u ook wel eens van een extra maandinkomen en dat zonder daar

Nadere informatie

7 tips voor je eigen website

7 tips voor je eigen website 7 tips voor je eigen website Anne Claire Venemans 7 Tips voor je eigen website Stel je voor... Je wilt je eigen praktijk of bedrijf opbouwen. Al snel wordt het duidelijk dat je daar in deze tijd niet alleen

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 29. Bent u goed verzekerd? Wat leert u in deze les? Informatie begrijpen over verzekeringen. Van één woord twee woorden maken. Verleden

Nadere informatie

Ik weet wat ik kan en ik zoek werk! Stap voor stap vind ik de job die bij mij past.

Ik weet wat ik kan en ik zoek werk! Stap voor stap vind ik de job die bij mij past. Ik weet wat ik kan en ik zoek werk! Stap voor stap vind ik de job die bij mij past. Projectmedewerker GO!: Hilde Pauwels, SBSO De Mast Kasterlee/Merksplas Ontwerp en lay-out: www.sigmund.be Druk: Meeus,

Nadere informatie

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen.

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen. D.O.E.N. Oefening D.O.E.N. is de afkorting voor Doelen Opstellen en Effectief bereiken via je Netwerk. Met deze oefening ga je het fundament leggen van je LinkedIn strategieën. Ze vraagt maar 10 minuten

Nadere informatie

Vrijwilligers zoeken. Vacature opmaken. Wat? Hoe? Stap 1: Denken

Vrijwilligers zoeken. Vacature opmaken. Wat? Hoe? Stap 1: Denken Vrijwilligers Vrijwilligers zoeken Vacature opmaken Wat? Een vacature helpt je om goed te verwoorden waarvoor je een vrijwilliger zoekt, wat die vrijwilliger moet kunnen en wanneer die beschikbaar moet

Nadere informatie

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Interne communicatie 3 1.1 Factsheet

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

Praktische vragen over de werking van de groepsaankoop gas en elektriciteit

Praktische vragen over de werking van de groepsaankoop gas en elektriciteit FAQ: Alle vragen en antwoorden over de groepsaankoop van Testaankoop voor jou op een rijtje! Top 10 meest gestelde vragen (tijdens inschrijffase) 1. Wat is de groepsaankoop gas en elektriciteit? 2. Wat

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

Werknemers zonder papieren: een rechtengids

Werknemers zonder papieren: een rechtengids Werknemers zonder papieren: een rechtengids 3 WAARSCHUWING: De regels in deze gids zijn algemene regels. Uitzonderingen zijn altijd mogelijk. Een gespecialiseerde organisatie kan jouw specifieke situatie

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch?

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Snap binnen 2 uur de belangrijkste financiële begrippen:

Nadere informatie

Forex- De geschiedenis van Forex (1)

Forex- De geschiedenis van Forex (1) Forex De geschiedenis van Forex (1) De Geschiedenis van Forex Aan het einde van WOII was het wereldwijd economisch zo n chaos dat de westerse mogendheden het noodzakelijk achten om in te grijpen. Met dit

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Les 28. Geld lenen Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met een bank over geld lenen. Woorden en zinnen gebruiken die gaan over het

Nadere informatie

Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Eelco de Boer kan echter niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige

Nadere informatie

Latravia assistent Copyright Latravia 2010 www.latravia.com

Latravia assistent Copyright Latravia 2010 www.latravia.com Latravia assistent Copyright Latravia 2010 www.latravia.com Emigreren of een tweede huis kopen in Amerika Amerika is een erg populair land om naar te emigreren of voor het kopen van een tweede huis of

Nadere informatie

Pakket 1: Veilig surfen

Pakket 1: Veilig surfen Pakket 1: Veilig surfen Inhoud 1 PAKKET 1: VEILIG SURFEN 1.1 Eindtermen 2 1.2 Lesdoelen 3 1.3 Vereiste voorkennis 4 1.4 Interessante links met achtergrondinformatie 5 1.5 Tip voor de leerkracht 6 1.6 Inleiding

Nadere informatie

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Beroepsproduct 1 De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Gemaakt door : Tristan van Leeuwen Stageschool : Altena College Sleeuwijk Begeleider : Peggy Winkelaar HU begeleider : Martin van

Nadere informatie

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND Inhoudsopgave Inleiding Praat mee met je rechten! Jonge vluchtelingen Kinderen in armoede Gehandicapte kinderen Jongeren in de jeugdzorg 1 Inleiding Dit is een rapport waarin jongeren in Nederland hun

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt Autisme Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910415 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid Reichrath

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Dit is versie 3.0 van dit rapport.

Dit is versie 3.0 van dit rapport. Dit is versie 3.0 van dit rapport. Download de nieuwste versie van dit rapport op: http://www.winst.nl/e books Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid

Nadere informatie

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.).

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.). Voor de diepte-interviews is de volgende topiclijst gebruikt: 1. Persoongegevens. 2. Social media. 3. Behoefte. 4. Zoekgedrag. 5. Beleving vooraf. 6. Beleving achteraf. Formulier persoonsgegevens Naam

Nadere informatie

Dit is versie 3.0 van dit rapport.

Dit is versie 3.0 van dit rapport. Dit is versie 3.0 van dit rapport. Download de nieuwste versie van dit rapport op: http://www.winst.nl/e books Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid

Nadere informatie

Starten. als zelfstandige LV Z. Alles wat je moet weten om je eigen zaak te beginnen

Starten. als zelfstandige LV Z. Alles wat je moet weten om je eigen zaak te beginnen Starten als zelfstandige Alles wat je moet weten om je eigen zaak te beginnen Jonge ondernemers delen hun ervaringen in deze startersgids aangeboden door LV Z Liberaal Verbond voor Zelfstandigen Vrij Ondernemen

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie