VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 25 augustus 2016 om 19:30 uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 25 augustus 2016 om 19:30 uur"

Transcriptie

1 VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 25 augustus 2016 om 19:30 uur Aanwezig: Breugelmans Stef - voorzitter Driesen Josiane, Gevers Dimitri, Van Litsenborg Guy, De Smet Annick, Starckx Wannes, Van Geirt Willy, Van Damme Marc, Gladiné Pierre - raadsleden Stijnen Francis, Anaf Hannes - schepenen Van Rompuy Jan - commissiesecretaris Verontschuldigd: Van Lommel Reccino, De Coninck Katleen - raadsleden Waren eveneens aanwezig Godelieve Driesen raadslid in vervanging van Reccino Van Lommel, Eddy Grooten raadslid in vervanging van Katleen De Coninck, Herman Schaerlaekens raadslid, Laure Aerts sportdienst, Publiek. Goedkeuring verslag vorige vergadering Het verslag van vorige vergadering wordt goedgekeurd. Kerkraden: budgetwijziging en aanpassing meerjarenplan Aan de hand van een ppt (zie bijlage) geeft schepen Francis Stijnen toelichting bij dit punt. Willy Van Geirt verwonderde er zich over dat de Stad wettelijk verplicht is te voorzien in de huisvesting van de pastoor en financieel in te staan voor de kerkfabrieken van de katholieke en protestantse godsdienst. Hij vindt het zelfs discriminerend voor de andere godsdiensten. Aanvulling van het begrip dagelijks personeelsbeheer Aan de hand van een ppt (zie bijlage) geeft schepen Francis Stijnen toelichting bij dit punt. Aanpassingen reglement tot erkenning voor Turnhoutse sportverenigingen. Aanpassingen toelagereglement ter bevordering van een kwalitatieve jeugdsportbegeleiding Aanpassingen toelagereglement basistoelage Turnhoutse sportverenigingen. Aan de hand van een ppt (zie bijlage) geeft Laure Aerts toelichting bij dit punt. Marc Van Damme vraagt of een vereniging die iets organiseert en omwille van bv. weersomstandigheden verlies heeft geleden beroep kan doen op subsidies van de Stad. Schepen Hannes Anaf verduidelijk dat er geen noodfonds is, maar wanneer er zich een nood voordoet, zal de Stad wel proberen om een oplossing te vinden. Wannes Starckx vindt dit ook wel de beste oplossing om eventueel misbruik te vermijden wanneer dit in een reglement zou zijn opgenomen. Guy Van Litsenborg meent zich te herinneren dat in het verleden verenigingen in bepaalde gevallen beroep konden doen op een speciaal fonds. Schepen Francis Stijnen verduidelijkt dat er nog wel een algemeen noodfonds bestaat waarop eventueel kan beroep op gedaan worden in zeer uitzonderlijke gevallen. Herman Schaerlaekens vraagt of duivensport erkend wordt als sportvereniging. Ja, idem zoals bijvoorbeeld de schaaksport. Punten agenda gemeenteraad Er werden geen extra punten aangebracht. Uit het college Verslag vergadering Commissie 2 van 25 augustus / 2

2 Schepen Hannes Anaf verwijst naar begin juli toen blauwe alg werd vastgesteld in de Mellevijver. Schepen Luc Hermans was toen waarnemend burgemeester en heeft de nodige acties ondernomen. De zeilvereniging heeft in een mail haar tevredenheid uitgedrukt over de manier waarop Luc Hermans actie heeft ondernomen. Ook schepen Hannes Anaf wil schepen Luc Hermans hiervoor danken. Schepen Hannes Anaf deelt mee dat op een volgende commissie elektrische oplaadpunten aan bod zal komen. Turnhout moet 23 punten voorzien. Eandis is momenteel met een studie bezig om na te gaan weer deze eventueel best komen. Schepen Hannes Anaf verwijst naar de petitie van het actiecomité Dieftar. Een aantal handtekeningen voldeden niet aan de voorwaarden waardoor het spreekrecht dat ze vroegen op de Raad niet kon doorgaan. Op de vragen die het actiecomité had, werd wel schriftelijk geantwoord. Varia Eddy Grooten laat een foto zien die hij enkele uren voordien genomen had over een sluikstort op parking Muylenberg. Dergelijke zaken kan men best doorgeven via het meldingsformulier op de website. Marc Van Damme stelt voor om bij de glascontainers ook vuilbakjes te plaatsen. Gevreesd wordt dat dit nog meer problemen gaat veroorzaken. Schepen Hannes Anaf is van mening dat ondergrondse glasbollen de enige manier is om het sluikstorten rond de glasbollen wat in te perken. Momenteel wordt onderzocht waar dit eventueel zou kunnen. Herman Schaerlaekens verwijst naar Lier waar al ondergrondse glasbollen worden gebruikt, maar stelt vast dat dit naar sluikstorten toe niet helpt. Iedereen is er van overtuigd dat sluikstorten een groot probleem is en dit niet alleen in Turnhout en dat politioneel optreden blijkbaar de enige oplossing is. Wannes Starckx voegt er aan toe dat betrappen inderdaad de oplossing is, maar het kenbaar maken van het betrappen ook nodig is als afschrikmiddel. Jan Van Rompuy commissiesecretaris Verslag vergadering Commissie 2 van 25 augustus / 2

3 Vergadering Commissie 2 donderdag 25 augustus 2016

4 - Goedkeuring verslag vorige vergadering Agenda - Kerkraden: budgetwijziging en aanpassing meerjarenplan Aanvulling van het begrip dagelijks personeelsbeheer - Aanpassingen reglement tot erkenning voor Turnhoutse sportverenigingen - Aanpassingen toelagereglement ter bevordering van een kwalitatieve jeugdsportbegeleiding Aanpassingen toelagereglement basistoelage Turnhoutse sportverenigingen - Punten agenda gemeenteraad - Uit het college - Varia

5 Turnhoutse kerkraden Toelichting bij wijziging meerjarenplan ) Goddelijk Kind Jezus 2) Sint Pieter

6 1) Kerkraad Goddelijk Kind Jezus Goedkeuring wijziging meerjarenplan toelichting: Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, heeft schriftelijk: - meegedeeld dat vanaf het najaar 2016 er 2 pastoors zullen resideren in de pastoriewoning van het Goddelijk Kind Jezus. - gevraagd om tijdig de noodzakelijke aanpassingswerken in de pastorie uit te voeren.

7 1) Kerkraad Goddelijk Kind Jezus De aanpassingswerken bestaan uit het plaatsen gyproc wanden, vernieuwen en bijplaatsen sanitair, elektriciteitswerken, plaatsen van dakisolatie, schilderwerken, plaatsen van vloerbekleding, allerlei keuringen, Volgens ramingen zou een investeringsbudget van euro moeten volstaan. De kerkraad zal in samenwerking met de stad en conform de wetgeving op de overheidsopdrachten, de werken laten uitvoeren.

8 1) Kerkraad Goddelijk Kind Jezus Aanpassingen meerjarenplan kerkraad euro investeringsuitgaven euro gemeentelijke investeringstoelage. Aanpassingen begroting Stad Turnhout investeringstoelage 2016 voor euro. vermindering jaarlijkse gemeentelijke werkingstoelage met à euro door: - wegvallen onroerende voorheffing pastorie en vermindering kosten voor nuts-voorzieningen ten laste van de kerkraad.

9 2) Kerkraad Sint - Pieter Goedkeuring wijziging meerjarenplan toelichting: In 2015 heeft de Vlaamse Overheid het subsidiedossier voor inbraak- en brandbeveiliging voor euro goedgekeurd met toekenning van een subsidie van 80%. De stad en de kerkraad financieren elk nog 10% ( regeling monumenten ). De kerkraad heeft in budget 2015 een gemeentelijke investeringstoelage voor euro opgenomen en tegelijk de werkingstoelage verminderd met euro => geen meerkost.

10 2) Kerkraad Sint - Pieter De werken konden niet in 2015 worden uitgevoerd en werden verschoven naar De in 2015 reeds voorziene gemeentelijke investeringstoelage van euro werd overgedragen naar Geen effect op de stedelijke begroting Om de investering in 2016 te kunnen realiseren, worden de nodige inkomsten en uitgaven in het MJP en budget 2016 van de kerkraad opgenomen.

11 2) Kerkraad Sint - Pieter Wijzigingen in investeringsbudget : Uitgave voor euro opgenomen. Inkomsten: euro Vlaams Gewest, euro provincie, stedelijke toelage en euro kerkraad. Er is ook de herbelegging van een vervallen belegging van euro opgenomen. Met dit bedrag wordt de investering betaald en wordt een overbruggingskrediet vermeden.

12 Overzicht met verschil tussen de gebudgetteerde en de effectief uitbetaalde werkingstoelage in de periode Budget 13 Toelage 13 verschil Budget 14 Toelage 14 Verschil Budget 15 Toelage 15 verschil Sint Pieter Heilig Kruis Heilig Hart OLV Middelares Goddelijk Kind Jezus Pinksterkerk Emmaüsparochie VPKB Totaal

13 Turnhoutse kerkraden Toelichting budgetwijziging ) Goddelijk Kind Jezus 2) Sint Pieter 3) Heilig Kruis 4) Verenigde Protestantse kerk te Turnhout

14 . Wanneer er verschuivingen gebeuren tussen artikelen van verschillende hoofdfuncties, is er een budgetwijziging vereist. Indien de budgetwijziging geen effect heeft op de gemeentelijke toelage en/of indien de budgetwijziging past binnen het goedgekeurde meerjarenplan, dient de gemeenteraad hiervan kennis te nemen.

15 1) Kerkraad Goddelijk Kind Jezus Kennisname van de budgetwijziging nr. 1 toelichting: Deze budgetwijziging past binnen de besproken aanpassing van het meerjarenplan. De pastoriewoning wordt in 2016 in gebruik genomen voor de huisvesting van 2 pastoors. Voor de financiering van de vereiste aanpassingswerken aan de woning wordt er een gemeentelijke investeringstoelage van euro voorzien.

16 2) Kerkraad Sint Pieter Kennisname van de budgetwijziging nr.1 toelichting: Deze budgetwijziging past binnen de besproken aanpassing van het meerjarenplan i.v.m. de inbraak- en brandbeveiliging. Wijzigingen in exploitatiebudget: Een zestal budgetposten werden verhoogd voor in totaal euro, gecompenseerd met verlaging in een aantal budget posten voor hetzelfde bedrag.

17 2) Kerkraad Sint Pieter Wijzigingen in investeringsbudget i.v.m. dossier inbraak- en brandbeveiliging: Uitgave voor euro opgenomen. Inkomsten: euro Vlaams Gewest, euro provincie, stedelijke toelage en euro kerkraad. Er is ook de herbelegging van een vervallen belegging van euro opgenomen. Met dit bedrag wordt de investering betaald en wordt een overbruggingskrediet vermeden.

18 2) Kerkraad Sint Pieter De euro investeringstoelage werd in de stadsbegroting van 2015 opgenomen. De werken konden niet worden uitgevoerd in 2015 en werden uitgesteld naar De gemeentelijke investeringstoelage werd overgedragen van 2015 naar => Er is geen effect op de toelage van de stad.

19 3) Kerkraad Heilig Kruis Kennisname van de budgetwijziging nr.1 toelichting: Sinds september 2015 worden er restauratiewerken aan de monelen en glasramen uitgevoerd. Einde werkzaamheden is voorzien eind oktober In het werkingsbudget zijn er nu een aantal éénmalige extra uitgaven nodig: poetsen en ontstoffen kerk en inboedel, nieuwe stopcontacten, verplaatsbaar maken altaar, opstarten centrale verwarming en stemming orgel.

20 3) Kerkraad Heilig Kruis Voor deze extra uitgaven wordt gevraagd om het budget van de post onderhoud kerkgebouw te verhogen met euro. Hierdoor dient de in 2016 voorziene gemeentelijke werkingstoelage van euro met euro te worden verhoogd tot euro. Dit valt binnen het reeds goedgekeurde meerjarenplan waarin voor 2016 een toelage van euro is voorzien. => De gemeentelijke toelage 2016 wordt verhoogd met euro.

21 4) Kerkraad Verenigde Protestantse Kerk Kennisname van de budgetwijziging nr.1 toelichting: De kerkraad wenst de exploitatie-uitgaven te verhogen met euro voor schilderwerken en de aankoop van een nieuwe geluidsinstallatie. Deze uitgaven worden gefinancierd met de exploitatieoverschotten die de kerkraad in de loop der jaren heeft opgebouwd uit eigen inkomsten. De kerkraad vraagt in 2016 geen toelage. Er is geen effect op de toelage van de stad.

22 Aanvulling van het begrip dagelijks personeelsbeheer Personeel stelt voor om het goedkeuren van oproepen die recht geven op een verstoringstoelage om redenen die niet vermeld staan in bijlage VII van de rechtspositieregeling toe te voegen aan het dagelijks personeelsbeheer. Eventueel kan de stadssecretaris deze bevoegdheid dan verder delegeren aan leidinggevenden. De meeste opdrachten die aanleiding geven tot een verstoringstoelage komen voor in Stadsbedrijven en worden gegeven door de coördinator Stadsbedrijven of een van de werkleiders.

23 Aanpassingen toelagereglementen SPORT Reglement erkenning Reglement basistoelage Reglement jeugdsportsubsidie

24 Erkenning types sportverenigingen Type 1 Type 2 Type 3 wat? Sport beoefenen Sport promoten werking? wekelijks of permanent niet wekelijks - organiseren van activiteiten, lessenreeksen en/of evenemenen - ter bevordering van een bepaalde sport of sporttak gemengd voor wie? voor eigen leden voor deelnemers verzekering? voor eigen leden voor bestuurders en deelnemers wat? erkenning & subsidiëring enkel erkenning enkel subsidiëring voor de permanente werking

25 Erkenning voorwaarden erkenning Erkenning = voor onbepaalde duur Mits jaarlijkse update gegevens Subsidie aanvragen kan Slechts in 1 gemeente Slechts bij 1 adviesraad

26 Basistoelage Deel kwantiteit Reële huurkost accommodatie - toevoegingen: Accommodatie huren bij andere organisatie met hetzelfde adres/bestuursleden komt NIET in aanmerking Huurgelden betaald door leden die extra moeten betalen voor huur veld/lokaal/terrein komen NIET in aanmerking Bij forfaitaire huur per jaar, komt onderverhuur in mindering

27 Basistoelage Deel kwaliteit Vervanging vrijetijdspas door UiTPAS

28 Jeugdsportsubsidie Quotering jeugdtrainers per trainingsgroep - toevoeging Aantal uren training/week x diplomaniveau per trainer Bijvoorbeeld trainer x geeft 1u dansles aan 5 verschillende groepen 5u/week x diplomaniveau Bijvoorbeeld trainer y geeft 5u baskettrainen aan 1 groep 5u/week x diplomaniveau

29 Jeugdsportsubsidie Verdeling quotering hoofdstukken in reglement: Werken met gediplomeerde jeugdsportbegeleiders (1.1) euro of 57,14% Werken met jeugdsportcoördinator, jeugdsportbeleidsplan, apart jeugdbestuur, jeugdsportbeleidsplan, (1.2) euro of 28,57% Opleiding en bijscholing (1.3) euro of 14,29%

30 Punten agenda gemeenteraad

31 Uit het college

32 Varia

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 18 januari 2018 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 18 januari 2018 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 18 januari 2018 om 19:30 uur Aanwezig: Breugelmans Stef - voorzitter Driesen Josiane, Gevers Dimitri, De Smet Annick, Van Lommel Reccino, Van Geirt Willy,

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 6 februari 2017 CULTUUR EN VRIJE TIJD _GR_00057 Toelagereglement veiligheid op evenementen - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 6 februari 2017 CULTUUR EN VRIJE TIJD _GR_00057 Toelagereglement veiligheid op evenementen - Goedkeuring Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 6 februari 2017 CULTUUR EN VRIJE TIJD 2 2017_GR_00057 Toelagereglement veiligheid op evenementen - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Hermans;

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur Aanwezig: De Smet Annick - voorzitter Der Kinderen Annemie, Van de Poel Katrien, Gevers Dimitri, De Wilde Tine, Van Geirt Willy, De

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 5 september 2016 CULTUUR EN VRIJE TIJD

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 5 september 2016 CULTUUR EN VRIJE TIJD Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 5 september 2016 CULTUUR EN VRIJE TIJD 16 2016_GR_00174 Aanpassingen toelagereglement ter bevordering van een kwalitatieve jeugdsportbegeleiding 2014-2019 -

Nadere informatie

Financiële gevolgen Kosten Begunstigde Bedrag Code Toelage. Erkende Turnhoutse EUR jaartal/ /cvt/0740

Financiële gevolgen Kosten Begunstigde Bedrag Code Toelage. Erkende Turnhoutse EUR jaartal/ /cvt/0740 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 4 mei 2015 Aanwezig: Hermans Luc - schepen-voorzitter; Vos Eric burgemeester; Stijnen Francis, Segers Peter, Wittebolle Astrid, Anaf Hannes, Debondt

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 7 maart 2016 BURGER EN SAMENLEVING _GR_00040 Toelagereglement taxicheques - aanpassingen - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 7 maart 2016 BURGER EN SAMENLEVING _GR_00040 Toelagereglement taxicheques - aanpassingen - Goedkeuring Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 7 maart 2016 BURGER EN SAMENLEVING 8 2016_GR_00040 Toelagereglement taxicheques - aanpassingen - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Hermans; de

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 1 van woensdag 21 februari 2018 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 1 van woensdag 21 februari 2018 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 1 van woensdag 21 februari 2018 om 19:30 uur Aanwezig: Roes Peter - voorzitter Der Kinderen Annemie, Van Litsenborg Guy, Van Otten Jan, De Wilde Tine, Meeus Paul, Guedon John,

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 21 augustus 2014 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 21 augustus 2014 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 21 augustus 2014 om 19:30 uur Aanwezig: Breugelmans Stef - voorzitter Driesen Josiane, Gevers Dimitri, Van Litsenborg Guy, Van Heupen Nic, Starckx Wannes,

Nadere informatie

Zitting van 18 december 2017

Zitting van 18 december 2017 Gemeenteraad Zitting van 18 december 2017 Besluit Omgeving Aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer en het gebruik van de openbare weg inzake de Patersstraat en parking Patersstraat - inrichting

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING VERENIGDE COMMISSIES van donderdag 15 juni 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING VERENIGDE COMMISSIES van donderdag 15 juni 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING VERENIGDE COMMISSIES van donderdag 15 juni 2017 om 19:30 uur Aanwezig: Driesen Josiane - commissievoorzitter Vos Eric - burgemeester Stijnen Francis, Segers Peter, Anaf Hannes, Hermans

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 juni 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 juni 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 juni 2017 om 19:30 uur Aanwezig: Starckx Wannes - voorzitter Breugelmans Stef, Der Kinderen Annemie, Gevers Dimitri, Meeus Paul, Versmissen Tom, Van Damme

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 26 mei 2016 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 26 mei 2016 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 26 mei 2016 om 19:30 uur Aanwezig: Breugelmans Stef - voorzitter Driesen Josiane, Gevers Dimitri, Van Litsenborg Guy, Starckx Wannes, De Coninck Katleen, Van

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 21 januari 2016 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 21 januari 2016 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 21 januari 2016 om 19:30 uur Aanwezig: Breugelmans Stef - voorzitter Driesen Josiane, Gevers Dimitri, Van Litsenborg Guy, Starckx Wannes, Van Lommel Reccino,

Nadere informatie

Zitting van 4 september 2017

Zitting van 4 september 2017 Gemeenteraad Zitting van 4 september 2017 Besluit Omgeving Aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer en het gebruik van de openbare weg inzake Boomgaardstraat - inrichting parkeerplaatsen bij

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 15 juni 2016 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 15 juni 2016 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 15 juni 2016 om 19:30 uur Aanwezig: De Wilde Tine - waarnemend voorzitter Der Kinderen Annemie, Van de Poel Katrien, Gevers Dimitri, Driesen Godelieve, Van

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 1 van woensdag 24 januari 2018 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 1 van woensdag 24 januari 2018 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 1 van woensdag 24 januari 2018 om 19:30 uur Aanwezig: Roes Peter - voorzitter Der Kinderen Annemie, Breugelmans Stef, Van Litsenborg Guy, Van Otten Jan, De Wilde Tine, Meeus

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van 4 mei 2015

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van 4 mei 2015 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 4 mei 2015 Aanwezig: Hermans Luc - schepen-voorzitter; Vos Eric burgemeester; Stijnen Francis, Segers Peter, Wittebolle Astrid, Anaf Hannes, Debondt

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 20 september 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 20 september 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 20 september 2017 om 19:30 uur Aanwezig: De Smet Annick - voorzitter Der Kinderen Annemie, Van de Poel Katrien, Roes Peter, Gevers Dimitri, De Wilde Tine, Grooten

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 juni 2015 BURGER EN SAMENLEVING

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 juni 2015 BURGER EN SAMENLEVING Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 juni 2015 BURGER EN SAMENLEVING 15 2015_GR_00019 Stedelijke Handelsschool Turnhout wenst een samenwerkingsovereenkomst op de starten tussen VIBO vzw en de

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 juni 2015 BURGER EN SAMENLEVING

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 juni 2015 BURGER EN SAMENLEVING Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 juni 2015 BURGER EN SAMENLEVING 14 2015_GR_00020 Samenwerkingsovereenkomst met JA-YE Europe en Fosen Upper Secondary School - Goedkeuring Samenstelling:

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 9 november 2015 STEDELIJKE ONTWIKKELING

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 9 november 2015 STEDELIJKE ONTWIKKELING Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 9 november 2015 STEDELIJKE ONTWIKKELING 36 2015_GR_00135 aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer en het gebruik van de openbare weg inzake de

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 6 maart 2017 WELZIJN _GR_00069 Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking - hernieuwing - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 6 maart 2017 WELZIJN _GR_00069 Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking - hernieuwing - Goedkeuring Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 6 maart 2017 WELZIJN 1 2017_GR_00069 Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking - hernieuwing - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Hermans; de

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 2 mei 2016 STEDELIJKE ONTWIKKELING

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 2 mei 2016 STEDELIJKE ONTWIKKELING Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 2 mei 2016 STEDELIJKE ONTWIKKELING 12 2016_GR_00096 Voorstel tot wijziging van het subsidiereglement voor een volledige scheiding van afval- en hemelwater op

Nadere informatie

Zitting van 29 januari Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring

Zitting van 29 januari Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring Gemeenteraad Zitting van 29 januari 2018 Besluit Financiën Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring Goedgekeurd Samenstelling Aanwezig: de heer Luc Hermans; de heer

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 4 van dinsdag 20 juni 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 4 van dinsdag 20 juni 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 4 van dinsdag 20 juni 2017 om 19:30 uur Aanwezig: Gevers Dimitri - voorzitter Van de Poel Katrien, Driesen Josiane, Van Otten Jan, De Wilde Tine, Van Lommel Reccino, Versmissen

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 12 december 2016 FINANCIËN

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 12 december 2016 FINANCIËN Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 12 december 2016 FINANCIËN 18 2017_GR_00023 Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer

Nadere informatie

Notulen Zitting van 26 juni 2017

Notulen Zitting van 26 juni 2017 Gemeenteraad Notulen Zitting van 26 juni 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Hermans; de heer Eric Vos; de heer Francis Stijnen; de heer Peter Segers; mevrouw Astrid Wittebolle; de heer Hannes Anaf;

Nadere informatie

Zitting van 18 december Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring

Zitting van 18 december Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring Gemeenteraad Zitting van 18 december 2017 Besluit Financiën Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring Goedgekeurd Samenstelling Aanwezig: de heer Luc Hermans; de heer

Nadere informatie

Zitting van 23 april Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring

Zitting van 23 april Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring Gemeenteraad Zitting van 23 april 2018 Besluit Financiën Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring Goedgekeurd Samenstelling Aanwezig: de heer Luc Hermans; de heer

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 4 van dinsdag 28 april 2015om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 4 van dinsdag 28 april 2015om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 4 van dinsdag 28 april 2015om 19:30 uur Aanwezig: Gevers Dimitri, Van de Poel Katrien, Driesen Josiane, Van Otten Jan, De Wilde Tine, Van Lommel Reccino, Versmissen Tom, Vermeijen

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van maandag 24 oktober 2011om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van maandag 24 oktober 2011om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van maandag 24 oktober 2011om 19:30 uur Aanwezig: De Busser Karel - voorzitter Otten Toon, Debondt Luc, Bax Bas, Bockx Greet, Peeters Wim, Gladiné Pierre, Reniers Peter

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 1 van maandag 30 oktober 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 1 van maandag 30 oktober 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 1 van maandag 30 oktober 2017 om 19:30 uur Aanwezig: Roes Peter - voorzitter Der Kinderen Annemie, Breugelmans Stef, Van Litsenborg Guy, Van Otten Jan, De Wilde Tine, Guedon

Nadere informatie

Turnhout Kermis 2014. Turnhoutse kerkraden. Vergadering Commissie 2 donderdag 22 mei 2014. Agenda. Toelichting jaarrekening 2013 ( van10 kerkraden)

Turnhout Kermis 2014. Turnhoutse kerkraden. Vergadering Commissie 2 donderdag 22 mei 2014. Agenda. Toelichting jaarrekening 2013 ( van10 kerkraden) Agenda Vergadering Commissie 2 donderdag 22 mei 2014 - Goedkeuring verslag vorige vergadering - Turnhout Kermis 2014 - Jaarrekening 2013 Kerkraden - Advies verlenen over aanvraag samenvoegen parochies

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van 2 februari 2015

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van 2 februari 2015 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 2 februari 2015 Aanwezig: Hermans Luc - schepen-voorzitter; Vos Eric burgemeester; Stijnen Francis, Segers Peter, Wittebolle Astrid, Anaf Hannes,

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 5 september 2016 CULTUUR EN VRIJE TIJD

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 5 september 2016 CULTUUR EN VRIJE TIJD Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 5 september 2016 CULTUUR EN VRIJE TIJD 17 2016_GR_00175 Aanpassingen toelagereglement basistoelage 2014-2019 sportverenigingen - Goedkeuring Samenstelling:

Nadere informatie

Notulen Zitting van 5 september 2016

Notulen Zitting van 5 september 2016 Gemeenteraad Notulen Zitting van 5 september 2016 Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Hermans; de heer Eric Vos; de heer Francis Stijnen; de heer Peter Segers; mevrouw Astrid Wittebolle; de heer Hannes

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 7 maart 2016 FINANCIËN

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 7 maart 2016 FINANCIËN Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 7 maart 2016 FINANCIËN 5 2016_GR_00053 Retributiereglement op de verwerking, recyclage, nuttige toepassing en de verwijdering van afvalstoffen aangebracht op

Nadere informatie

Zitting van 26 juni 2017

Zitting van 26 juni 2017 Gemeenteraad Zitting van 26 juni 2017 Besluit Financiën Belastingreglement op het behandelen en digitaliseren van omgevingsvergunningsaanvragen. - Goedkeuring Goedgekeurd Samenstelling Aanwezig: de heer

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 10 april 2018 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 10 april 2018 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 10 april 2018 om 19:30 uur Aanwezig: Roes Peter - waarnemend voorzitter Breugelmans Stef, Der Kinderen Annemie, Gevers Dimitri, De Smet Annick, Grooten Eddy,

Nadere informatie

Zitting van 18 december 2017

Zitting van 18 december 2017 Gemeenteraad Zitting van 18 december 2017 Besluit Financiën Belastingreglement op het behandelen en digitaliseren van omgevingsvergunningsaanvragen. - Goedkeuring Goedgekeurd Samenstelling Aanwezig: de

Nadere informatie

Zitting van 2 oktober 2017

Zitting van 2 oktober 2017 Gemeenteraad Zitting van 2 oktober 2017 Besluit Omgeving Aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer en het gebruik van de openbare weg inzake de Steenweg op Tielen - aanduiding oversteekplaats

Nadere informatie

Notulen open zitting Zitting van 28 mei 2018

Notulen open zitting Zitting van 28 mei 2018 Gemeenteraad Notulen open zitting Zitting van 28 mei 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Hermans; de heer Eric Vos; de heer Francis Stijnen; de heer Peter Segers; mevrouw Astrid Wittebolle; de heer

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2017 FINANCIËN

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2017 FINANCIËN Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2017 FINANCIËN 12 2017_GR_00112 Belastingreglement op het behandelen en digitaliseren van omgevingsvergunningsaanvragen. - Goedkeuring Samenstelling:

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 24 april 2014 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 24 april 2014 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 24 april 2014 om 19:30 uur Aanwezig: Breugelmans Stef - voorzitter Driesen Josiane, Gevers Dimitri, Starckx Wannes, Van Lommel Reccino, Vermeijen Danny, De

Nadere informatie

Notulen Zitting van 7 november 2016

Notulen Zitting van 7 november 2016 Gemeenteraad Notulen Zitting van 7 november 2016 Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Hermans; de heer Eric Vos; de heer Francis Stijnen; de heer Peter Segers; mevrouw Astrid Wittebolle; de heer Hannes

Nadere informatie

Zitting van 25 juni 2018

Zitting van 25 juni 2018 Gemeenteraad Zitting van 25 juni 2018 Besluit Omgeving Verplicht conformiteitstattest - reglement - Goedkeuring Goedgekeurd Samenstelling Aanwezig: de heer Luc Hermans; de heer Eric Vos; de heer Francis

Nadere informatie

Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders

Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders STEDELIJKE SPORTDIENST HARELBEKE Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders Artikel 1.: Definities 1.1. In de periode 2009-2013 kan de gemeente impulssubsidies krijgen van de Vlaamse Overheid. De overheid stelde

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan het gewijzigde toelagereglement basissubsidie

Goedkeuring te hechten aan het gewijzigde toelagereglement basissubsidie UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 4 mei 2015 Aanwezig: Hermans Luc - schepen-voorzitter; Vos Eric burgemeester; Stijnen Francis, Segers Peter, Wittebolle Astrid, Anaf Hannes, Debondt

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 29 augustus 2013 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 29 augustus 2013 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 29 augustus 2013 om 19:30 uur Aanwezig: Breugelmans Stef - voorzitter Gevers Dimitri, Otten Toon, Van Lommel Reccino, Boogers Marc, De Coninck Katleen, Van

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan het toelagereglement premie voor de aanleg van een groendak

Goedkeuring te hechten aan het toelagereglement premie voor de aanleg van een groendak UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 30 december 2013 Aanwezig: Hermans Luc - schepen-voorzitter Vos Eric - burgemeester Stijnen Francis, Segers Peter, Wittebolle Astrid, Anaf Hannes,

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van donderdag 23 mei 2013 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van donderdag 23 mei 2013 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van donderdag 23 mei 2013 om 19:30 uur Aanwezig: Van Damme Marc - voorzitter Hermans Luc, Gevers Dimitri, Van de Poel Katrien, De Coninck Katleen, Starckx Wannes, Grooten

Nadere informatie

Zitting van 12 november 2018

Zitting van 12 november 2018 Gemeenteraad Zitting van 12 november 2018 Besluit Omgeving Verplicht conformiteitstattest - reglement - Goedkeuring Goedgekeurd Samenstelling Aanwezig: de heer Luc Hermans; de heer Eric Vos; de heer Francis

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 1 van woensdag 2 september 2015 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 1 van woensdag 2 september 2015 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 1 van woensdag 2 september 2015 om 19:30 uur Aanwezig: Roes Peter - voorzitter Der Kinderen Annemie, Breugelmans Stef, Van Litsenborg Guy, Van Otten Jan, De Wilde Tine, Meeus

Nadere informatie

Samenvatting De gemeenteraad van de stad Turnhout hecht zijn goedkeuring aan het belastingreglement op gaanpaden.

Samenvatting De gemeenteraad van de stad Turnhout hecht zijn goedkeuring aan het belastingreglement op gaanpaden. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 30 december 2013 Aanwezig: Hermans Luc - schepen-voorzitter Vos Eric - burgemeester Stijnen Francis, Segers Peter, Wittebolle Astrid, Anaf Hannes,

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan het toelagereglement voor de aanleg van een hemelwaterinstallatie en/of infiltritatievoorziening.

Goedkeuring te hechten aan het toelagereglement voor de aanleg van een hemelwaterinstallatie en/of infiltritatievoorziening. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 30 december 2013 Aanwezig: Hermans Luc - schepen-voorzitter Vos Eric - burgemeester Stijnen Francis, Segers Peter, Wittebolle Astrid, Anaf Hannes,

Nadere informatie

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten.

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten. SUBSIDIE REGLEMENT SPORTVERENIGINGEN Deel I : Algemene bepalingen Art. 1 : De doelstelling van dit reglement is kwaliteitsvolle begeleiding binnen de sportverenigingen te ondersteunen en zo bij te dragen

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 20 maart 2014 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 20 maart 2014 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 20 maart 2014 om 19:30 uur Aanwezig: Breugelmans Stef - voorzitter Driesen Josiane, Gevers Dimitri, Van Litsenborg Guy, Starckx Wannes, De Coninck Katleen,

Nadere informatie

Zitting van 22 december 2008

Zitting van 22 december 2008 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 22 december 2008 Aanwezig : G. Naeyaert, voorzitter, N. De Cuyper, burgemeester, P. Vanthournout, A. Verhelst, W. Depoorter, L. Denolf, E.

Nadere informatie

Samenvatting De gemeenteraad van de stad Turnhout hecht zijn goedkeuring aan het belastingreglement op drijfkracht.

Samenvatting De gemeenteraad van de stad Turnhout hecht zijn goedkeuring aan het belastingreglement op drijfkracht. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 30 december 2013 Aanwezig: Hermans Luc - schepen-voorzitter Vos Eric - burgemeester Stijnen Francis, Segers Peter, Wittebolle Astrid, Anaf Hannes,

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Gemeentelijke Sportdienst Hamme Sporthal Meulenbroek Kaaiplein 32 9220 Hamme Tel: 052/47 63 74 Fax: 052/47 29 03 e-mail: sportdienst@hamme.be Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Artikel 1:

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING VERENIGDE COMMISSIES van donderdag 14 november 2013 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING VERENIGDE COMMISSIES van donderdag 14 november 2013 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING VERENIGDE COMMISSIES van donderdag 14 november 2013 om 19:30 uur Aanwezig: Gladiné Pierre - voorzitter Brentjens Erwin - burgemeester Stijnen Francis, Hermans Luc, Segers Peter, Anaf

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van dinsdag 12 juni 2012om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van dinsdag 12 juni 2012om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van dinsdag 12 juni 2012om 19:30 uur Aanwezig: Bockx Greet - voorzitter De Wachter Eddy, Daniëls Tom, Debondt Luc, Anaf Hannes, Warpy Sonja, Meeus Paul, Van de Heyning Myriam,

Nadere informatie

Gemeenteraad. Zijn eveneens aanwezig: Afwezig: de heer Toon Otten

Gemeenteraad. Zijn eveneens aanwezig: Afwezig: de heer Toon Otten Gemeenteraad Notulen open zitting Zitting van 14 december 2015 Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Hermans; de heer Eric Vos; de heer Francis Stijnen; de heer Peter Segers; mevrouw Astrid Wittebolle;

Nadere informatie

Gelet op de Panathlonverklaring over de ethiek in de jeugdsport, die de rechten van het kind in de sport centraal stelt;

Gelet op de Panathlonverklaring over de ethiek in de jeugdsport, die de rechten van het kind in de sport centraal stelt; 3.2. Het subsidiereglement - impulssubsidie De gemeenteraad, Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd; Gelet op het Decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact;

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Zitting van 18 december Belastingreglement op het exploiteren van een toeristisch logies. - Goedkeuring

Zitting van 18 december Belastingreglement op het exploiteren van een toeristisch logies. - Goedkeuring Gemeenteraad Zitting van 18 december 2017 Besluit Financiën Belastingreglement op het exploiteren van een toeristisch logies. - Goedkeuring Goedgekeurd Samenstelling Aanwezig: de heer Luc Hermans; de heer

Nadere informatie

TOFSPORT LEUVEN. Het onderstaande reglement toelagen vorming voor sportverenigingen goed te keuren.

TOFSPORT LEUVEN. Het onderstaande reglement toelagen vorming voor sportverenigingen goed te keuren. TOFSPORT LEUVEN pagina 1/5 TOELAGEN VORMING VOOR SPORTVERENIGINGEN WETTELIJK KADER Gelet op artikel 199 en artikel 200 van het gemeentedecreet; Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Artikel. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas, binnen de perken van het jaarlijks

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 24 oktober 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 24 oktober 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 24 oktober 2017 om 19:30 uur Aanwezig: Starckx Wannes - voorzitter Breugelmans Stef, Der Kinderen Annemie, Gevers Dimitri, Roes Peter, De Smet Annick, Meeus

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding GEMEENTERAAD: 00-00-0000 BEKENDMAKING: 00-00-0000 Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 22 september 2015 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 22 september 2015 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 22 september 2015 om 19:30 uur Aanwezig: Starckx Wannes - voorzitter Breugelmans Stef, Der Kinderen Annemie, Gevers Dimitri, Roes Peter, De Smet Annick, Grooten

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact;

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; Gelet op de Wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDSPORTBEGELEIDING SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDSPORTBEGELEIDING SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDSPORTBEGELEIDING SPORTVERENIGINGEN 1 Algemene bepalingen: 2014-2019 VERHOGEN VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGSPORTBEGELEIDING Voor de toepassingen van dit reglement

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid; Laatste aanpassing : 06-07-2015 Goedkeuring GR 31 augustus 2015 Reglement sportsubsidie 2015-2019 voor clubs van de gemeente Temse beleidsprioriteit 2, m.b.t. het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

Samenvatting De gemeenteraad van de stad Turnhout hecht zijn goedkeuring aan het belastingreglement op tweede verblijven.

Samenvatting De gemeenteraad van de stad Turnhout hecht zijn goedkeuring aan het belastingreglement op tweede verblijven. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 30 december 2013 Aanwezig: Hermans Luc - schepen-voorzitter Vos Eric - burgemeester Stijnen Francis, Segers Peter, Wittebolle Astrid, Anaf Hannes,

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Subsidiereglement 2014 2019 Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Dit subsidiereglement kwam tot stand in het kader van het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT JEUGDSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

GEMEENTELIJK REGLEMENT JEUGDSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN ARTIKEL 1. ALGEMENE BEPALINGEN Dit reglement is van toepassing in het kader van het lokaal sportbeleid van de Vlaamse Overheid en de gemeente Nijlen. Binnen de perken van het meerjarenplan 2014-2019 verleent

Nadere informatie

FINANCIELE AFSPRAKEN MEERJARENPLAN BUDGET 2014 STAD GENT / CKB GENT STAD / OOST / RAND

FINANCIELE AFSPRAKEN MEERJARENPLAN BUDGET 2014 STAD GENT / CKB GENT STAD / OOST / RAND Mogen wij u verzoeken om steeds chronologisch te werk te gaan bij het boeken en het indienen van documenten : 1. Rekening 2012 afwerken en afsluiten per 15.02.2013 bij het CKB 2. Budgetwijziging 2013 afwerken

Nadere informatie

Reglement impulssubsidie

Reglement impulssubsidie GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR DE IMPULSSUBSIDIE VAN PEPINGSE SPORTVERENIGINGEN 1 Reglement impulssubsidie 2009-2013 De kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in de sportverenigingen aangesloten bij

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2017 BELEVING

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2017 BELEVING Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2017 BELEVING 10 2017_GR_00110 Reglement voor de raadpleging van archeologisch ensembles, bouwkundige elementen en collecties onroerenderfgoeddepot -

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportwerking

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportwerking Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportwerking Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 november 2016. De stad Mechelen tracht via subsidiëring van Mechelse sportverenigingen

Nadere informatie

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen financieel

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GEZAMENLIJKE COMMISSIE 2 EN 4 van donderdag 30 mei 2013 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING GEZAMENLIJKE COMMISSIE 2 EN 4 van donderdag 30 mei 2013 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING GEZAMENLIJKE COMMISSIE 2 EN 4 van donderdag 30 mei 2013 om 19:30 uur Aanwezig: Vermeijen Danny - voorzitter Gevers Dimitri, Otten Toon, Van Lommel Reccino, De Coninck Katleen, Van Damme

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GEZAMENLIJKE COMMISSIE 2 EN 4 van donderdag 2 mei 2013 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING GEZAMENLIJKE COMMISSIE 2 EN 4 van donderdag 2 mei 2013 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING GEZAMENLIJKE COMMISSIE 2 EN 4 van donderdag 2 mei 2013 om 19:30 uur Aanwezig: Breugelmans Stef - voorzitter Gevers Dimitri, Otten Toon, Van Lommel Reccino, Boogers Marc, De Coninck

Nadere informatie

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Nijlen, goedkeuring gemeenteraad 5 oktober 00 NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES 009-03 VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Artikel. ALGEMENE BEPALINGEN Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT 2014 2019 Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen I. Algemene voorwaarden Artikel 1 Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 december 2011om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 december 2011om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 december 2011om 19:30 uur Aanwezig: De Busser Karel - voorzitter Debondt Luc, Bax Bas, Anaf Hannes, Bockx Greet, Decoster Renaat, Gladiné Pierre, Reniers

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN - Gelet op het advies van de gemeentelijke Sportraad in zitting van 25 november 2008; - Gelet op de beraadslaging van de gemeenteraad

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van 6 oktober 2014

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van 6 oktober 2014 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 6 oktober 2014 Aanwezig: Hermans Luc - schepen-voorzitter; Vos Eric burgemeester; Stijnen Francis, Segers Peter, Wittebolle Astrid, Anaf Hannes,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Bullen Michel, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik,

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 1 van woensdag 27 september 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 1 van woensdag 27 september 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 1 van woensdag 27 september 2017 om 19:30 uur Aanwezig: Roes Peter - voorzitter Der Kinderen Annemie, Breugelmans Stef, Van Litsenborg Guy, Van Otten Jan, De Wilde Tine, Meeus

Nadere informatie

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen;

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Subsidiereglement 2014-2019 Gelet op artikel 42, 1 en 3, Gemeentedecreet; Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Gelet op het decreet

Nadere informatie

Aanvraag subsidies 1

Aanvraag subsidies 1 AANVRAAGDOSSIER VOOR BASIS-, WERKINGS- EN BIJZONDERE SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN Deel 1 van dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het reglement inzake de basis-, werkings- en bijzondere subsidies.

Nadere informatie

Betoelagingreglement jeugdsportbegeleider/jeugdsportcoördinator

Betoelagingreglement jeugdsportbegeleider/jeugdsportcoördinator Betoelagingreglement jeugdsportbegeleider/jeugdsportcoördinator De gemeenteraad, Gelet op het Decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; Gelet op het Decreet van 9 maart 2007 houdende de

Nadere informatie

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld:

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: Reglement beleidssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1: aard Binnen de perken door de gemeenteraad op

Nadere informatie