Zetel: Gentstraat Oostakker tel. 09/ fax 09/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zetel: Gentstraat 337 9041 Oostakker tel. 09/255.50.96 fax 09/255.50.97"

Transcriptie

1 REGLEMENT VAN ORDE VAN DE BEROEPSVERENIGING VAN BEDRIJFSREVISOREN, EXTERNE ACCOUNTANTS, EXTERNE BELASTINGCONSULENTEN EN ZELFSTANDIGE BOEKHOUDERS (-FISCALISTEN)", VERKORT B.E.R.A. ============================================ Zetel: Gentstraat Oostakker tel. 09/ fax 09/ In het jaar negentienhonderd drieëndertig werd te Gent een beroepsvereniging opgericht in overeenstemming met de wet van 31 maart 1898, (wetten welke nadien gewijzigd en/of aangevuld werden door de wetten van 4 mei 1936, 1 juli 1957 en 30 april 1958) onder de benaming : Union Professionel des Experts-Comptables - gewijzigd in Beroepsvereniging van Zelfstandige Accountants bij beslissing van de algemene vergadering van 10/02/1967, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 02/03/1968 onder nr gewijzigd in Beroepsvereniging van Externe Revisoren en Accountants bij beslissing van de algemene vergadering van 30/01/1987, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 10/09/1987 onder nr gewijzigd in Beroepsvereniging van Bedrijfsrevisoren, externe accountants en zelfstandige boekhouders, verkort B.E.R.A., bij beslissing van de Algemene Vergadering van 26/01/1996, bekrachtigd door de Raad van State en gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 4 april 1997, akte nr. 51, Verzameling der akten van beroepsverenigingen. - gewijzigd in Beroepsvereniging van Bedrijfsrevisoren, externe accountants, externe belastingconsulenten en zelfstandige boekhouders(-fiscalisten), verkort B.E.R.A. bij beslissing van de algemene vergadering van 18/02/2011, en neergelegd om te worden gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad

2 REGLEMENT VAN ORDE ============== DOEL VAN HET REGLEMENT ================== ARTIKEL 1. Het reglement van orde, voorzien bij de diverse artikelen van de statuten van de beroepsvereniging heeft tot doel : - de uitvoeringsmodaliteiten van de beroepsvereniging nader te omschrijven; - de procedures uit te werken in verband met het aanvaarden van de leden; - de procedure uit te werken in verband met de werking van de Tuchtkamer en de Kamer voor Hoger Beroep. VOERTAAL EN WERKGEBIED =================== ARTIKEL 2. De voertaal van de beroepsvereniging is het Nederlands. Het werkgebied van de beroepsvereniging is het Nederlandssprekend gedeelte van België. DOEL VAN DE BEROEPSVERENIGING ======================== ARTIKEL 3. De beroepsvereniging zal het door art.4 van de statuten omschreven doel nastreven door : a. het inrichten van seminaries en voordrachten, hetzij op eigen initiatief, hetzij door het verlenen van medewerking aan andere beroepsverenigingen die hetzelfde doel nastreven of andere verenigingen die een interprofessionele samenwerking beogen. b. het verzorgen van public-relations in het kader van het beroep; c. het toezien op de inachtname van de voorschriften van deontologie eigen aan het beroep; d. het aansluiten, zonder het eigen bestaan prijs te geven, bij nationale of internationale federaties of confederaties die geheel of gedeeltelijk hetzelfde doel nastreven van de beroepsvereniging; e. medewerking verlenen in elk individueel geval, tot het vrijwaren van het kantoor en het cliënteel van zieke of overleden leden.

3 DE LEDEN ====== ARTIKEL 4. Alvorens de Raad van Bestuur beraadslaagt over de kandidatuur van een nieuw werkend lid, kunnen de leden die, bij toepassing van art. 6-b van de statuten, de kandidatuur hebben voorgesteld, door de Raad van Bestuur gehoord worden. ARTIKEL 5.) (opgeheven) ARTIKEL 6. De Raad van Bestuur beslist soeverein, bij geheime stemming en met gewone meerderheid, over het aanvaarden van de kandidaat, zonder dat voor deze beslissing verantwoording, uitleg of redenen aan gelijk wie verschuldigd is. De Raad van Bestuur kan slechts geldig stemmen indien drie vierden van de Raadsleden aanwezig zijn. Voor het bepalen van de meerderheid worden niet uitgebrachte, ongeldige en blanco stemmen niet meegerekend. ARTIKEL 7 Het lidmaatschap van de door de Raad van Bestuur aanvaarde werkende leden wordt slechts effectief na de eedaflegging. De eed wordt afgenomen door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of diens plaatsvervanger, op de eerstvolgende jaarvergadering na de aanvaarding. De eedformule luidt als volgt : Ik zweer in eer en naar geweten, trouw de opdrachten te vervullen die mij in het kader van het beroep zullen Worden toevertrouwd. De eedaflegging wordt met datum vermeld in het gulden boek en ondertekend door het aanvaarde werkend lid. ARTIKEL 8. Wanneer een werkend lid van beroepscategorie verandert deelt hij dit mede aan de voorzitter of de secretaris van de Raad van Bestuur. Deze maakt hiervan melding op de eerstvolgende Raad van Bestuur. De overgang van werkend lid naar erelid wordt aan de leden op de jaarvergadering medegedeeld, onder toepassing van art. 51 punt m der statuten van de Beroepsvereniging. ARTIKEL 9. De leden zijn onderling verplicht een confraternele houding aan te nemen.

4 ARTIKEL 10. De leden die aangezocht worden om een confrater op te volgen, zullen hun voorganger daarvan schriftelijk verwittigen en zich bij deze vergewissen van de betaling van de hem verschuldigde honoraria. Zij zullen de klant, zonodig, verzoeken de rechtmatig verschuldigde erelonen te vereffenen. Zij onthouden zich van elke kritiek op hun voorganger. ARTIKEL 11. Indien daartoe aangezocht door de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden werkend lid, zal de Raad van Bestuur zijn medewerking verlenen voor de vrijwaring van het kantoor. Zo spoedig mogelijk na het overlijden, richt de voorzitter van de Raad van Bestuur aan de erfgenamen of rechthebbenden een brief waarin de aandacht wordt gevestigd op art. 11 en 12 van dit reglement van orde en de medewerking van de vereniging wordt aangeboden. Bij dit schrijven wordt een lijst gevoegd van de werkende leden van de vereniging. ARTIKEL 12. Behoudens andersluidend beding tussen de overnemers en de erfgenamen of rechthebbenden, zullen de leden die een overleden lid rechtstreeks opvolgen, gedurende 10 jaar 10 % van de honoraria, die zij ontvangen hebben van de overgenomen cliënt, afstaan aan de erfgenamen of rechthebbenden. ARTIKEL 13. Wanneer de beroepsvereniging schriftelijk is aangezocht door een derde in verband met een opdracht, zal aan de verzoeker een lijst van de werkende leden worden overgemaakt zonder kennis van enige voorkeur. De leden van de Raad van Bestuur zullen zich onthouden van persoonlijke initiatieven. Alle ontvangen aanvragen en de eraan gegeven gevolgen worden door de secretaris in de notulen van de Raad van Bestuur opgetekend. De beroepsvereniging kan in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor de handelingen van haar leden. HET BESTUUR ========= ARTIKEL 14. De Raad van Bestuur kan de vertegenwoordiging van de Vereniging overdragen aan één of meer leden van de Raad van Bestuur, al of niet belast met bijzondere functies. De opdracht mag nooit algemeen zijn, maar is alleen geldig in bijzondere aangelegenheden of voor bijzondere doeleinden en voor een beperkte tijd.

5 ARTIKEL 15. De Raad van Bestuur kan ook bijzondere bestendige of tijdelijke kommissies oprichten voor het vervullen van bepaalde opdrachten en het uitbrengen van adviezen. ARTIKEL 16. De leden van de Raad van Bestuur stemmen door handopsteking over zakelijke aangelegenheden; de stemming moet geheim zijn wanneer minstens één lid erom verzoekt. De stemmingen over personen moeten steeds geheim geschieden. ARTIKEL 17. Van de besprekingen en beraadslagingen van de Raad van Bestuur worden notulen opgemaakt. In overeenstemming met art. 34 der statuten van de beroepsvereniging worden de goedgekeurde notulen door de secretaris samengebundeld, in volgorde per datum, en bewaard. ARTIKEL 18. (opgeheven) ALGEMENE VERGADERINGEN =================== ARTIKEL 19. Alle leden van de Beroepsvereniging, werkende leden en ereleden worden uitgenodigd, bij gewone brief minstens 15 dagen vóór de vastgestelde datum, tot het bijwonen van de Jaarvergadering en tot het bijwonen van de buitengewone algemene vergadering. Enkel de werkende leden hebben stemrecht. De stemming geschiedt bij handopsteken, met uitzondering van de stemming over benoeming, ontslag van raadsleden en deze welke over personen gaan, stemming die geheim moet zijn bij toepassing van art. 40 der statuten. DE TUCHTKAMER =========== ARTIKEL 20. De Tuchtkamer is samengesteld uit drie effectieve en drie plaatsvervangende leden. Een van deze leden is tevens lid van de Raad van Bestuur. Zij worden aangesteld door de Raad van Bestuur voor een termijn van vier jaar.

6 Uitsluitend werkende leden en ereleden van de Beroepsvereniging kunnen voor de Tuchtraad aangesteld worden. ARTIKEL 21. Om te kunnen beraadslagen moeten er minstens drie leden (of plaatsvervangende leden) in de Tuchtkamer zetelen. ARTIKEL 22. De voorzitter van de Tuchtkamer wordt aangeduid door de Raad van Bestuur. ARTIKEL 23. De effectieve en plaatsvervangende leden van de Tuchtkamer moeten minstens vijf jaar werkend lid van de vereniging zijn. Bij het wegvallen van een effectief of plaatsvervangend lid kan de Raad van Bestuur voorzien in zijn vervanging. Uittredende effectieve of plaatsvervangende leden zijn herbenoembaar. ARTIKEL 24. Alle klachten gericht tegen leden, van welke categorie ook, van de beroepsvereniging, uitgaande van de leden van de beroepsvereniging of van derden, dienen schriftelijk door de aanklager aan de Raad van Bestuur gericht te worden. De klacht moet gemotiveerd en ondertekend zijn. De klacht moet binnen de maand door de Raad van Bestuur samen met het bundel van het betrokken lid overgemaakt worden aan de voorzitter van de Tuchtkamer. De Raad van Bestuur duidt een zijner leden aan om de klacht in de Tuchtkamer voor te dragen. Deze afgevaardigde van de Raad van Bestuur neemt geen deel aan de besluitvorming en de beslissing van de Tuchtkamer. ARTIKEL 25. De Tuchtkamer is enkel bevoegd de klachten te behandelen die door de Raad van Bestuur bij haar worden aanhangig gemaakt. ARTIKEL 26. De voorzitter van de Tuchtkamer dient, binnen de zes weken van ontvangst van de klacht, hem overgemaakt door de Raad van Bestuur, bij gewone brief, de afgevaardigde van de Raad van Bestuur, de leden van de tuchtkamer en hun plaatsvervangers samen te roepen op de plaats, dag en uur door hem te bepalen. Zij zijn verplicht aan deze oproeping gevolg te geven. Bij ongewettigde afwezigheid kan de voorzitter van de Tuchtkamer sancties voorstellen. De oproeping moet ten minste vijftien dagen vóór de zitting worden betekend.

7 ARTIKEL 27. Ieder lid van de Tuchtkamer dat verwant of beroepshalve verbonden is met één der betrokken partijen moet zich onbevoegd verklaren. Dit geldt ook voor de Afgevaardigde van de Raad van Bestuur die de klacht dient voor te dragen bij de Tuchtraad. ARTIKEL 28. Elke partij, de klager en/of de aangeklaagde kan een lid van de Tuchtkamer, effectief of plaatsvervangend, wraken. De wraking moet schriftelijk en met redenen omkleed betekend worden ten laatste de tiende dag voor de zitting van de Tuchtkamer en waarvoor hij wordt gedagvaard. Over de wraking zal dringend worden beraadslaagd en beslist door de overige leden van de Tuchtkamer. Hierover zullen omstandige notulen worden opgemaakt, te voegen bij het dossier. ARTIKEL 29. Wanneer een effectief lid van de Tuchtkamer verhinderd is de zittingen bij te wonen, onbevoegd verklaard of gewraakt, zal dit lid onmiddellijk vervangen worden door een plaatsvervanger aan te duiden door de voorzitter van de Tuchtkamer. ARTIKEL 30. De dagvaardigingen voor de Tuchtkamer dienen bij aangetekend schrijven te worden gedaan, ten minste vijftien dagen vóór de zitting. De lijst der leden en plaatsvervangende leden wordt bij de dagvaardiging gevoegd. ARTIKEL 31. De aanklager is ertoe verplicht iedere verduidelijking te verschaffen die hem, hetzij tijdens de instructie, hetzij tijdens de zitting van de Tuchtkamer wordt gevraagd nopens de klacht die hij heeft ingediend. ARTIKEL 32. De Tuchtraad kan elke persoon, die geacht wordt ophelderingen te verschaffen over de feiten die aanhangig werden gemaakt, horen. Deze verklaringen mogen zowel schriftelijk als mondeling worden gedaan. ARTIKEL 33. (opgeheven) ARTIKEL 34. Onmiddellijk na de opening van de zitting gaat de voorzitter na of de uchtkamer regelmatig is samengesteld overeenkomstig de statuten en het Reglement van Orde en of de termijn voor de oproeping werd geëerbiedigd. Deze vaststelling wordt geacteerd in de beslissing.

8 ARTIKEL 35. Na het vervullen van deze formaliteit gaat de afgevaardigde van de Raad onmiddellijk over tot de uiteenzetting van de klacht. ARTIKEL 36. De Tuchtkamer hoort de eiser in zijn aanklacht en de gedaagde in zijn verweer. Het is aan beiden toegestaan hen te laten bijstaan door een advokaat. De Tuchtkamer hoort eveneens de afgevaardigde van de Raad. ARTIKEL 37. In afwezigheid der partijen, van de afgevaardigde van de Raad van Bestuur, de personen gehoord bij toepassing van art. 32 van dit Reglement maar in aanwezigheid van de griffier van de zitting, beslist de Tuchtkamer en spreekt zich uit over de eventueel toe te passen sanctie. Volgende sancties zijn mogelijk : - de verwittiging - de berisping - de blaam - de schorsing voor een duur van hoogstens één jaar - de uitsluiting De straffen worden uitgesproken bij meerderheid van stemmen behoudens de uitsluiting die slechts met unanimiteit der stemmen kan uitgesproken worden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de Tuchtkamer doorslaggevend. ARTIKEL 38. De beslissing wordt opgemaakt in een origineel ondertekend door de voorzitter en de leden van de Tuchtkamer. Een afschrift van deze beslissing, ondertekend door de voorzitter van de Tuchtkamer wordt per aangetekend schrijven betekend aan het gedagvaarde lid en de eiser en bij gewoon schrijven aan de Raad van Bestuur. ARTIKEL 39. De partijen kunnen tegen elke beslissing, betekend door de Tuchtkamer, verzet aantekenen bij de Kamer van Hoger Beroep, mits gemotiveerde aanvraag ingeleid bij de voorzitter van de Raad van Bestuur, per aangetekend schrijven, binnen de 40 dagen na betekening der uitspraak. De voorzitter zal het verzet binnen de kortst mogelijke tijd en uiterlijk binnen de maand aanhangig maken bij de voorzitter van de Kamer van Hoger Beroep. Indien geen beroep wordt aangetekend binnen de 40 dagen na betekening der uitspraak van de Tuchtkamer, worden de stukken van het geding door het secretariaat van de Beroepsvereniging bewaard in verzegelde mappen.

9 DE KAMER VAN HOGER BEROEP ==================== ARTIKEL 40. De benoeming van de leden en de werkwijze van de Kamer van Hoger Beroep zijn volkomen gelijk aan deze van de Tuchtkamer, zoals aangegeven in art. 20 t/m 38 van dit reglement. ARTIKEL 41. De beslissing van de Kamer van Hoger Beroep is definitief. ARTIKEL 42. Door de Kamer voor Hoger Beroep kunnen de uitgesproken maatregelen of sancties slechts verzwaard worden met éénparigheid van stemmen. De beslissingen, die geen verzwaring van sanctie teweeg brengen of deze milderen, worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. GEHEIMHOUDING =========== ARTIKEL 43. De leden van de Raad van Bestuur, van de Tuchtkamer en van de Kamer van Hoger Beroep en de leden bedoeld in art. 14 en 15 van het Reglement van Orde, alle mandatarissen van de beroepsvereniging over het algemeen zijn verplicht tot volstrekte geheimhouding omtrent alle beraadslagingen en stemmingen aan dewelke zij deelnemen. DE RANGORDE VAN DE LEDEN =================== ARTIKEL 44. De rangorde van de werkende leden wordt bepaald door de volgorde van hun aanvaarding, zijnde de datum van hun eedaflegging. ARTIKEL 45. Een lid dat na uitsluiting of ontslag opnieuw aanvaard werd, neemt de rang vanaf de datum van zijn nieuwe aanvaarding door de Raad van Bestuur.

10 DIVERSE BESCHIKKINGEN ================= ARTIKEL 46. De uitoefening van het mandaat van een in beschuldiging gesteld lid van de Raad van Bestuur, van de Tuchtkamer, of van de Kamer van Hoger Beroep, wordt geschorst tot de uitspraak in laatste instantie. Deze maatregel geldt eveneens voor de leden bedoeld in art. 14 en 15 van het Reglement van Orde. ARTIKEL 47. De ledenlijst wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging, alwaar ieder lid er kennis van kan nemen. Tevens wordt de lijst op electronische wijze ter beschikking gesteld via de website. Ook de samenstelling van de Raad van Bestuur, de Tuchtkamer en de Kamer van Hoger Beroep wordt op dezelfde wijze bijgehouden en bekend gemaakt. VERBINTENIS ========= ARTIKEL 48. Elke kandidaat voor lidmaatschap van de Beroepsvereniging erkent kennis te hebben van de statuten van de beroepsvereniging en van het Reglement van Orde, hetwelk in uitvoering van de statuten werd opgemaakt en goedgekeurd door de Algemene Vergadering. Deze erkentenis wordt gedaan door het enkele feit van de ondertekening van de aanvraag tot lidmaatschap. Na de aanvaarding zal hij zich onder geen enkel voorwendsel kunnen beroepen op zijn onwetendheid betreffende de bepalingen van de statuten en het Reglement van Orde van de beroepsvereniging. Hij verbindt er zich toe deze statuten en reglementen toe te passen en na te leven. De bepalingen van de statuten en het Reglement van Orde van de beroepsvereniging kunnen in alle omstandigheden aan de leden worden tegengeworpen. ============================================= Goedgekeurd door de Algemene vergadering van

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012 Koninklijke Liberty Yacht Club vzw Thonetlaan 131 2050 Antwerpen 03 219 06 82 www.klyc.be info@klyc.be Statuten 24 maart 2012 Gesticht op 10 april 1934 als Arbeidersvereeniging voor Watertoerisme. Benaming

Nadere informatie

Reglement voor Klachtenbehandeling

Reglement voor Klachtenbehandeling Reglement voor Klachtenbehandeling Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 25 t/m 28 de Gedragscode van NOLOC, zoals vastgesteld door de algemene ledenvergadering. Algemeen Artikel 1 Dit Reglement voor

Nadere informatie

Deontologische commissie huishoudelijk reglement

Deontologische commissie huishoudelijk reglement Deontologische commissie huishoudelijk reglement Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 februari 2006 Bekendgemaakt op 23 februari 2006 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Algemeen Artikel 1 De deontologische

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden. deze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering en kunnen niet tot lid van de Raad

Nadere informatie

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Inleiding In uitvoering van Titel VI artikels 24 en 25 van de statuten van de vzw HVV en van Titel 3: punten 1,

Nadere informatie

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel ASOC Ramsel KC vzw Statuten vzw ASOC Ramsel Benaming, zetel en doel Art. 1 : Op 29 november 2003 werd te Aarschot de ASOC Korfbal Club, bij verkorting ASOC KC als feitelijke vereniging opgericht. Op 16

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT DEONTOLOGISCHE CODE. van de Vlaamse volksvertegenwoordigers inzake dienstverlening aan de bevolking REGLEMENT VAN ORDE

VLAAMS PARLEMENT DEONTOLOGISCHE CODE. van de Vlaamse volksvertegenwoordigers inzake dienstverlening aan de bevolking REGLEMENT VAN ORDE Stuk 7-B (1998-1999) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 1998-1999 17 maart 1999 DEONTOLOGISCHE CODE van de Vlaamse volksvertegenwoordigers inzake dienstverlening aan de bevolking REGLEMENT VAN ORDE van de

Nadere informatie

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel.

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel. STOS, vzw STATUTEN Oprichting en zetel. Artikel 1. De sinds 1956 opgerichte Soc. Turnrkirng Ontwikkeling Schoten is op 22 september 1998 omgevormd in een vereniging zonder winstoogmerk onder de benaming

Nadere informatie

NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING OPEN DOOR. 2. Zij heeft haar zetel te Loon op Zand. 3. Zij is opgericht voor onbepaalde tijd. Artikel 2 1. De stichting heeft ten

Nadere informatie

S.G. Waterland voor aangepast sporten. Statuten. Versie : 2.0 Datum : 21 mei 1984 Status : Definitief

S.G. Waterland voor aangepast sporten. Statuten. Versie : 2.0 Datum : 21 mei 1984 Status : Definitief S.G. Waterland voor aangepast sporten Statuten Versie : 2.0 Datum : 21 mei 1984 Status : Definitief Inhoudsopgave Artikel 1: Naam, zetel en duur... 2 Artikel 2: Doel... 2 Artikel 3: Vermogen... 2 Artikel

Nadere informatie

CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement wordt opgesteld door de controlecommissie

Nadere informatie

Zetel : Gentstraat 337 9041 Oostakker Tel. 09/255.50.96 Fax 09/255.50.97

Zetel : Gentstraat 337 9041 Oostakker Tel. 09/255.50.96 Fax 09/255.50.97 STATUTEN VAN DE "BEROEPSVERENIGING VAN BEDRIJFSREVISOREN, EXTERNE ACCOUNTANTS, EXTERNE BELASTINGCONSULENTEN EN ZELFSTANDIGE BOEKHOUDERS(-FISCALISTEN), VERKORT B.E.R.A. ==============================================

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VZW " L.V.A.B. " VZW Limburgse vereniging van Accountants, Bedrijfsrevisoren, Belastingconsulenten, Boekhouders, Fiscalisten en aanverwante economische / juridische beroepen REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

Nadere informatie

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging.

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging. Statuten Zoals vastgesteld door het Congres bijeen op 16 december 1990 te Wageningen; waarna verleden in een akte houdende de oprichting van de vereniging, op 4 januari 1991 te Amsterdam; en voor het laatst

Nadere informatie

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM Algemene bepalingen: Artikel 1. In deze statuten wordt verstaan onder de vereniging: Watersportvereniging Onderdendam. de statuten: de Statuten van de Vereniging;

Nadere informatie

S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw

S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw Shotokan Karate-Do International Federation Belgium www.skifb.be Member of S.K.I.F. Federation of Master KANAZAWA, 10 th Dan Tokyo Japan "Shotokan Karate-Do International Federation

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD (deelraad van de schoolraad) BINNEN HET NEDERLANDSTALIG GEMEENTELIJK ONDERWIJS GOEDGEKEURD BIJ BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

PROCEDUREREGLEMENT. Raad van de. Versie

PROCEDUREREGLEMENT. Raad van de. Versie PROCEDUREREGLEMENT Nederlandstalige Gewestelijke Raad van de Orde der Dierenartsen (NGROD) Versie 12.04.2016 Driekoningenplein 12, 9820 Merelbeke Tel.: 09 225.58.18 E-mail: info@ordederdierenartsen.be

Nadere informatie

NAAM, ZETEL, DUUR & DOEL

NAAM, ZETEL, DUUR & DOEL Koninklijk Werk Volkstuinen Gentbrugge Vereniging zonder winstoogmerk Boswachterstraat 42 9050 Gent KBO 0411.014.140 STATUTEN NAAM, ZETEL, DUUR & DOEL 1. De vereniging draagt de naam Koninklijk Werk Volkstuinen

Nadere informatie

OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU

OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU Vastgesteld door het vast bureau in zitting van 11 januari 2019 Inhoud 1. Bijeenroeping... 3 2. Informatie voor de leden van het vast bureau... 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Titel I. Naam, zetel Artikel 1 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren.

Nadere informatie

STATUTEN NETWERK VROUWELIJKE ONDERNEMERS - DRENTHE

STATUTEN NETWERK VROUWELIJKE ONDERNEMERS - DRENTHE STATUTEN NETWERK VROUWELIJKE ONDERNEMERS - DRENTHE Naam en Zetel. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: Netwerk Vrouwelijke Ondernemers - Drenthe (NVO-Drenthe). Zij wordt in deze statuten verder

Nadere informatie

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem HOOFDSTUK I: DOELSTELLING Artikel 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie te

Nadere informatie

ingevolge artikel 14 van de statuten van de vereniging

ingevolge artikel 14 van de statuten van de vereniging REGLEMENT op de tuchtrechtspraak voor de leden van IIA-Nederland ingevolge artikel 14 van de statuten van de vereniging De raad van tucht Artikel 1 1 De raad van tucht is belast met de behandeling van

Nadere informatie

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht.

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht. 23 mei 2013 DE GEMEENTERAAD, Overeenkomstig artikel 28 van het Gemeentedecreet in openbare zitting vergaderd; Overwegende dat de gemeenteraad in uitvoering van de artikelen 199 en 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 STATUTEN Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 KONINKLIJKE VLAAMS-BRABANTSE VOLLEYBALBOND VZW IDENTIFICATIENUMMER:

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VAN DE COMMISSIE ZORGVULDIG BESTUUR

REGLEMENT VAN ORDE VAN DE COMMISSIE ZORGVULDIG BESTUUR REGLEMENT VAN ORDE VAN DE COMMISSIE ZORGVULDIG BESTUUR TITEL 1. Definities Artikel 1. Voor de toepassing van het reglement van orde wordt verstaan onder: 1 het decreet: het decreet van 13 juli 2001 betreffende

Nadere informatie

Naam en Zetel Doel Vermogen Bestuur

Naam en Zetel Doel Vermogen Bestuur Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting International Student Productions Enschede. 2. De stichting kan zich in het maatschappelijk verkeer bedienen van de verkorte naam: Stichting

Nadere informatie

SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM

SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM - 1 - SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM STATUTEN Naam en zetel: Artikel 1: 1. De stichting draagt de naam: Stichting Jonge Balie Activiteiten

Nadere informatie

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris],

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], 1. [naam], [functie], wonende te [adres], [postcode en plaats], geboren te [geboorteplaats] op geboorte[datum];

Nadere informatie

CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481)

CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481) NIEUWE STATUTEN CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481) TITEL I : Benaming, zetel, doel, duur. Artikel 1 : Artikel 2 : De vereniging draagt als naam : Centrum voor Beeldexpressie,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het is een lid niet toegestaan tegelijkertijd lid te zijn of te worden van een vereniging om daarin dezelfde sport te beoefenen als bij Sportvereniging Phoenix, behoudens schriftelijke

Nadere informatie

Statuten. Artikel 1. Artikel 2

Statuten. Artikel 1. Artikel 2 Statuten Artikel 1 De vereniging draagt de naam Koninklijke Vlaamse Vereniging voor Preventie en Bescherming, afgekort Prebes, vereniging zonder winstoogmerk. Deze afkorting mag zij gebruiken in haar betrekkingen

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING TENNISPARK EINSTEIN

STATUTEN STICHTING TENNISPARK EINSTEIN STATUTEN STICHTING TENNISPARK EINSTEIN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING TENNISPARK EINSTEIN. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Zevenaar. Doel Artikel 2 1. De stichting

Nadere informatie

Dierenartsen zonder Grenzen-België, kortweg: VSF-DZG-Belgium Brussel. Identificatienummer: 3020/90. Statuten

Dierenartsen zonder Grenzen-België, kortweg: VSF-DZG-Belgium Brussel. Identificatienummer: 3020/90. Statuten Dierenartsen zonder Grenzen-België, kortweg: VSF-DZG-Belgium 1030 Brussel Identificatienummer: 3020/90 Statuten Gepubliceerd: 05/09/2005 TITEL I. - Benaming, maatschappelijke zetel Artikel 1. De vereniging

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse

Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse Hoofdstuk 1: doelstelling Art. 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam Europese Vereniging voor het Bank- en Financieel Recht Belgium, verkort : E.V.B.F.R.-Belgium, internationale vereniging AEDBF-EVBFR B E U M Identificatienummer : 14916/91 Gecoördineerde statuten per 12

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Algemene bepalingen Artikel 1. - Naam De vereniging draagt de naam: Bachelor Students of International Studies (afgekort

Nadere informatie

RAAD VOOR HET VERBRUIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RAAD VOOR HET VERBRUIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR HET VERBRUIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op het koninklijk besluit van 20 februari 1964 houdende instelling van de Raad voor het Verbruik gewijzigd bij de K.B. van 2 juli 1964, 27 maart 1969,

Nadere informatie

Reglement van Tuchtrechtspraak NOAB

Reglement van Tuchtrechtspraak NOAB Reglement van Tuchtrechtspraak NOAB IN EERSTE AANLEG Artikel 1 De aspirant- en de gewone leden van NOAB zijn aan tuchtrechtspraak onderworpen. a) ter zake van enig handelen of nalaten in strijd met de

Nadere informatie

STATUTEN goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering van 10 oktober 2000

STATUTEN goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering van 10 oktober 2000 B - I W A Belgian Committee of I.W.A. STATUTEN goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering van 10 oktober 2000 OPRICHTING VAN EEN VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK EN WIJZIGINGEN AAN DE STATUTEN

Nadere informatie

Titel I Benaming. Zetel. Doel. Duur.

Titel I Benaming. Zetel. Doel. Duur. STATUTEN VAN DE BELGISCHE VERENIGING VOOR VERZEKERINGSRECHT - BELGISCHE SECTIE VAN DE ASSOCIATION INTERNATIONALE DE DROIT DES ASSURANCES (AIDA Belgische Sectie) Tussen de ondergetekenden en al die welke

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Gedragscode splitsen Amsterdam

Reglement Geschillencommissie Gedragscode splitsen Amsterdam Reglement Geschillencommissie Gedragscode splitsen Amsterdam Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 De geschillencommissie...2 Artikel 1 Begripsbepalingen...2 Artikel 2 Taken en bevoegdheden...2 Artikel 3 Samenstelling...3

Nadere informatie

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004.

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Tussen ondergetekenden : Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Titel I Naam, zetel, doel, duur Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : Studiekring

Nadere informatie

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS 1. Naam, zetel, doel en duur van de vereniging. Artikel 1: De vereniging draagt de naam VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS, afgekort VOR. Artikel 2: De zetel

Nadere informatie

STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen in zitting van 11 januari 2019 Inhoud 1. Bijeenroeping... 3

Nadere informatie

HIPPISCHE REGIONALE VAN OOST-VLAANDEREN H.R.O.V. V.Z.W. GECOORDINEERDE STATUTEN

HIPPISCHE REGIONALE VAN OOST-VLAANDEREN H.R.O.V. V.Z.W. GECOORDINEERDE STATUTEN HIPPISCHE REGIONALE VAN OOST-VLAANDEREN H.R.O.V. V.Z.W. GECOORDINEERDE STATUTEN COORDINATIE VAN STATUTEN De Hippische Regionale Oost-Vlaanderen werd als Vereniging zonder Winstoogmerk opgericht op 07 februari

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Deel 1 ALGEMENE VERGADERING Samenstelling van de Algemene Vergadering Procedure voor culturele verenigingen, organisaties en instellingen Art. 1 Een culturele organisatie, vereniging

Nadere informatie

Stichting Kwaliteit Haptotherapie Nederland

Stichting Kwaliteit Haptotherapie Nederland blad 1 Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Kwaliteit Haptotherapie Nederland. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Apeldoorn. Doel Artikel 2 1. De stichting heeft ten doel

Nadere informatie

BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN. Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/ OUDERGEM. Ondernemingsnummer van de Vereniging:

BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN. Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/ OUDERGEM. Ondernemingsnummer van de Vereniging: BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/3 1160 OUDERGEM Ondernemingsnummer van de Vereniging: 0507.687.805 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huidig huishoudelijk reglement

Nadere informatie

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS HOOFDSTUK I Naam en doel (I.1 I.4) HOOFDSTUK II Raad van Bestuur : a) aanstelling, bevoegdheid en samenstelling (II.1 II.7) b) algemene punten (II.8 II.11)

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Artikel 1 - Doelstellingen De stedelijke Ouderenadviesraad van Gent, hierna kortweg Seniorenraad genoemd en opgericht door de Gemeenteraad op 20 oktober 1992, is als

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

S T A T U T E N. S O C I A A L F O N D S KBC Vereniging zonder Winstoogmerk

S T A T U T E N. S O C I A A L F O N D S KBC Vereniging zonder Winstoogmerk S T A T U T E N S O C I A A L F O N D S KBC Vereniging zonder Winstoogmerk 10 juni 2004 S T A T U T E N HOOFDSTUK I - Naam, zetel, doel, duur -------- ------ Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk

Nadere informatie

REGLEMENT DEELNEMERSRAAD CFK

REGLEMENT DEELNEMERSRAAD CFK REGLEMENT DEELNEMERSRAAD CFK Artikel 1. Begripsbepaling 1. De in de statuten van Stichting Contractspelersfonds KNVB gebruikte begripsbepalingen worden geacht deel uit te maken van dit reglement. 2. In

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement culturele raad

Huishoudelijk reglement culturele raad Huishoudelijk reglement culturele raad Artikel 1 Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Culturele Raad door het organiseren van de Algemene Vergadering, van het bestuur,

Nadere informatie

Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W.

Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W. Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W. Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid Huishoudelijk Reglement Iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden, hetzij als fokkerlid, steunend lid of familielid.

Nadere informatie

Beroepsvereniging der Verhuurders van Railtransportmiddelen, afgekort LOMATFER.

Beroepsvereniging der Verhuurders van Railtransportmiddelen, afgekort LOMATFER. Beroepsvereniging der Verhuurders van Railtransportmiddelen, afgekort LOMATFER. NIEUWE STATUTEN Benaming en zetel Artikel 1 Er wordt een beroepsvereniging opgericht die beheerd wordt door de wet van 31

Nadere informatie

STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN

STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN I. NAAM // ADRES // DOEL // DUUR Statuten

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

Reglement ondernemingsraad Hogeschool Leiden

Reglement ondernemingsraad Hogeschool Leiden Reglement ondernemingsraad Hogeschool Leiden Begripsbepalingen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. ondernemer: Stichting Hogeschool Leiden, gevestigd te Leiden; b. onderneming: Hogeschool

Nadere informatie

PROCEDUREREGELING VAN DE KAMER VAN BEROEP VAN DE CENTRALE COMMISSIE VOOR DE RIJNVAART

PROCEDUREREGELING VAN DE KAMER VAN BEROEP VAN DE CENTRALE COMMISSIE VOOR DE RIJNVAART - 45 - Bijlage 4 PROCEDUREREGELING VAN DE KAMER VAN BEROEP VAN DE CENTRALE COMMISSIE VOOR DE RIJNVAART Overeenkomstig artikel 45 ter van de Herziene Rijnvaartakte van 17 oktober 1868, zoals laatstelijk

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD RSM ERASMUS UNIVERSITY

REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD RSM ERASMUS UNIVERSITY REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD RSM ERASMUS UNIVERSITY HOOFDSTUK 1: BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 In dit artikel wordt verstaan onder: de faculteit: het van overheidswege gefinancierde gedeelte van de

Nadere informatie

Reglement Tuchtcommissie

Reglement Tuchtcommissie Reglement Tuchtcommissie 1 mei 2016 Artikel 1 De in dit Reglement Tuchtcommissie voorkomende begrippen hebben de betekenis als daaraan toegekend in de Statuten en het Algemeen Reglement en voorts de navolgende:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden uitoefent overeenkomstig zijn statuten. Algemene

Nadere informatie

Statuten KC Floriant Merelbeke v.z.w.

Statuten KC Floriant Merelbeke v.z.w. Statuten KC Floriant Merelbeke v.z.w. I. Naam, zetel, doel, duur Art. 1 : Een vereniging zonder winstoogmerk wordt gesticht onder de benaming KC Floriant Merelbeke v.z.w.. Al de facturen, aankondigingen,

Nadere informatie

STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS)

STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS) STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS) I. Rechtsvorm, benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel artikel 1: rechtsvorm - benaming De vereniging is opgericht als een vereniging zonder

Nadere informatie

Klachtenreglement Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN)

Klachtenreglement Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) Klachtenreglement Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) Klachtenreglement Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) HOOFDSTUK 1: BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. Vereniging:

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE DE TUCHTRECHTSPRAAK van de Stichting Rentmeesterskamer

REGLEMENT INZAKE DE TUCHTRECHTSPRAAK van de Stichting Rentmeesterskamer REGLEMENT INZAKE DE TUCHTRECHTSPRAAK van de Stichting Rentmeesterskamer 1. Definities: 1.a. de Stichting: De statutair te Utrecht gevestigde stichting: Stichting Rentmeesterskamer, hierna ook aan te duiden

Nadere informatie

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER dd.6/2/03 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Gelet op het decreet van 13 juli 2001, houdende de organisatie van het overleg en de inspraak in het Gemeentelijk Cultuurbeleid. Gelet

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden dorpsraad

Functie en bevoegdheden dorpsraad Functie en bevoegdheden dorpsraad Sterrebeek OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Dorpsraad van Sterrebeek, als vertegenwoordigend orgaan van de verenigingen die in de deelgemeente werkzaam zijn, heeft

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Statuten FNIP vzw Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Artikel 1 - De vereniging wordt genoemd "Federatie van Nationale en Internationale Postzegelhandelaren" vzw, afgekort, FNIP vzw. Artikel 2 -

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting tot Bevordering en Stimulering van Onderzoek, Beschrijving en Publiceren

STATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting tot Bevordering en Stimulering van Onderzoek, Beschrijving en Publiceren STATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting tot Bevordering en Stimulering van Onderzoek, Beschrijving en Publiceren van Kleine kwalen in de huisartsgeneeskunde. Verkorte

Nadere informatie

TUCHTRAAD FINANCIËLE DIENSTVERLENING (ASSURANTIËN) HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 1. In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder:

TUCHTRAAD FINANCIËLE DIENSTVERLENING (ASSURANTIËN) HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 1. In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: TUCHTRAAD FINANCIËLE DIENSTVERLENING (ASSURANTIËN) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Begripsbepalingen 1. In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: - reglement: het Reglement Tuchtraad Financiële

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING EN KLACHTENADVIESCOMMISSIE NVGH/ALPHA.

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING EN KLACHTENADVIESCOMMISSIE NVGH/ALPHA. REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING EN KLACHTENADVIESCOMMISSIE NVGH/ALPHA. Vastgesteld door de algemene vergadering op 3 juni 2012. Artikel 1. definities Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

Nadere informatie

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN ARTIKEL 1: oprichting Op datum van 27 juni 1968 werd de Stedelijke Raad voor de Derde Leeftijd te Sint-Niklaas opgericht. Er is een hernieuwing van de statuten

Nadere informatie

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat.

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. BIJLAGE 6 VOORBEELD-STATUTEN Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. ALGEMEEN Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend onder de naam...

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING STICHTING CAMPVUUR, statutair gevestigd in de gemeente Opsterland, opgericht bij akte verleden op zeven november tweeduizend zeven verleden voor mr.

Nadere informatie

AKTE VAN OPRICHTING STICHTING. Heden,*tweeduizend tien, verscheen voor mij,

AKTE VAN OPRICHTING STICHTING. Heden,*tweeduizend tien, verscheen voor mij, bladzijde: 1 AKTE VAN OPRICHTING STICHTING 23238DB Heden,*tweeduizend tien, verscheen voor mij, NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: midwives4mothers 2. Zij heeft haar zetel te Utrecht.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet)

Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet) departement Interne Organisatie Griffie Reglement met betrekking tot de deputatie (huishoudelijk reglement) Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet) Hoofdstuk I - Organisatie

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter.

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 : Doelstelling Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de GECORO zijn bevoegdheid uitoefent overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 17 december

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie

Reglement Klachtencommissie Reglement Klachtencommissie Artikel 1 Definities Klager: De verbruiker die een klacht aan de commissie voorlegt. Warmte: Warm water of tapwater bestemd voor ruimteverwarming of -koeling, sanitaire doeleinden

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond culturele aangelegenheden van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond culturele aangelegenheden van het gemeentebestuur. STATUTEN CULTUURRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Cultuurraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15

Nadere informatie

REGLEMENT ALGEMENE BEPALINGEN VOOR INTERNE COMMISSIES INHOUDSOPGAVE

REGLEMENT ALGEMENE BEPALINGEN VOOR INTERNE COMMISSIES INHOUDSOPGAVE REGLEMENT ALGEMENE BEPALINGEN VOOR INTERNE COMMISSIES INHOUDSOPGAVE artikel 1 : begripsbepalingen artikel 2 : de commissie artikel 3 : het secretariaat artikel 4 : het bezwaarschrift artikel 5 : bevoegdheden

Nadere informatie

BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 15 SEPTEMBER 1998 betreffende de adviserende beroepscommissie inzake gezins- en welzijnsaangelegenheden

BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 15 SEPTEMBER 1998 betreffende de adviserende beroepscommissie inzake gezins- en welzijnsaangelegenheden BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 15 SEPTEMBER 1998 betreffende de adviserende beroepscommissie inzake gezins- en welzijnsaangelegenheden (B.S. 19.II.1999) Art. 1. HOOFDSTUK I. DEFINITIES Voor de toepassing

Nadere informatie

Statuten van de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking

Statuten van de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking Statuten van de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking Gelet op het huishoudelijk reglement van de adviesraden goedgekeurd door de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

Procedureregeling commissie bezwaarschriften Sociale Dienst Oost Achterhoek

Procedureregeling commissie bezwaarschriften Sociale Dienst Oost Achterhoek Procedureregeling commissie bezwaarschriften Sociale Dienst Oost Achterhoek Het dagelijks bestuur van de Sociale Dienst Oost Achterhoek; voor zover het hun bevoegdheden betreft; gelezen het voorstel van

Nadere informatie

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen Statuten voor Ondernemersvereniging MKB Wijchen Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen 1.2. De vereniging is gevestigd te Postbus 262, 6600 AG Wijchen

Nadere informatie

S T A T U T E N Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Open Huis. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Gouda.

S T A T U T E N Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Open Huis. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Gouda. S T A T U T E N Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Open Huis. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Gouda. Grondslag Artikel 2 CONCEPT 11 juni 2013 NIK / 868302.01-2 - De

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden

Nadere informatie