Hallo allemaal, de redactiecommissie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hallo allemaal, de redactiecommissie."

Transcriptie

1 1 Hallo allemaal, Het duurde wel lang, het wachten op het clubblad van januari, maar als we de reacties mogen geloven was het het wachten waard! Vanaf nu verschijnt het clubblad dus weer gewoon op tijd! We staan natuurlijk altijd open voor jullie tips en ideeën om het clubblad nog leuker of mooier te maken. Dus heb je iets leuks te melden, een gekke foto of iets anders... Laat het ons weten. Vooral foto s van zwemwedstrijden, polowedstrijden of andere evenementen, stuur ze naar ons. Dat maakt het clubblad nog een stuk leuker! de redactiecommissie. P.S. net voor het versturen naar de drukker hoorden we dat... Bréanne Lensink Nederlands Kampioen is geworden!!!! Gefeliciteerd!! In het volgende clubblad meer... redactienieuws 1 bestuurstafel 2 agenda 3 tc nieuws 4 waterpolo-info 4 Barry 2x zilver 5 clubkampioenschappen 10 welkom 11 z.p.c. LIVO verrast Groenlo 12 pupil van de maand 15 zwemploeg op kampioenskoers 18 minipolotoernooi Varsseveld 20 kleine expert 21 minioren opstap 4 24 dit ben ik 28 sudoku 29 verzwakt D2 verslaat Tubbergen 32 waterspetterfestijn 33 E-wedstrijd deel 2 34 gefeliciteerd! 38 algemene info 39

2 2 Voor ons ligt alweer de nieuwe Springplank. In een prachtige nieuwe omslag en met een nieuwe lay-out. Livo leeft! Het enthousiasme waarin onze leden en vrijwilligers de club hoog houden, is tekenend. Dat zie je terug in de resultaten. Zo behaalden onze zwemmers recent prachtige resultaten op het NK in Dordrecht. In de waterpolo-competitie strijden enkele teams voor de hoogste plaats. Intussen zijn diverse commissies al weer volop aan het nadenken en organiseren hoe we volgend seizoen verder gaan. In het bestuur wordt momenteel gewerkt aan de voorbereidingen van de Algemene Ledenvergadering op 16 maart as. In deze vergadering zal worden teruggekeken op het afgelopen jaar, en kijken we vooruit in Het bestuur legt op dit moment de laatste hand aan de begroting voor het komende jaar. Met de vele ambities die er in de vereniging leven, in een tijd dat alles duurder wordt, valt het niet mee om die begroting sluitend te krijgen. Naast het zakelijke gedeelte van de vergadering, is er natuurlijk tijd voor een hapje en een drankje. Komt allen! De toekomst van ons zwembad blijft voorlopig onzeker. We hopen dat de gemeente haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en een hoge prioriteit geeft aan gezondheid, sport en een bruisend verenigingsleven. Aan Livo zal het niet liggen! Hans de Jong

3 3 Van de waterpolowedstrijden worden alleen de thuiswedstrijden genoemd. PA en PB spelen thuis in Lichtenvoorde alle andere wedstrijden zijn in Aalten uur H2/3 LIVO 3 - LIVO uur D1 LIVO 1 - OZ&PC uur H1 LIVO 1 - OZ&PC uur JA LIVO B - Het Ravijn A uur HJ LIVO A - De Meer A uur H2 LIVO 2 - NDD uur D1 LIVO 1 - TriVia uur H1 LIVO 1 - ENC Arnhem uur MA LIVO A - De Veene A uur D2 LIVO 2 - De Zandstuve uur D3 LIVO 3 - DOS uur H4 LIVO 4 - WWV uur Go 14 LIVO C - NZC A uur HJ LIVO A - Polar Bears A uur H2 LIVO 2 - NDD uur H3 LIVO 3 - De Berkelduikers 1 Zwemmen uur Doetinchem Meerkamp deel uur Lichtenvoorde Minioren opstap deel uur Doetinchem C/D competitie deel Amsterdam Speedo Clubmeet finale uur Westervoort A-competitie deel uur Aalten 5-kamp deel uur s-heerenberg C/D competitie deel Doetinchem Gelderse Sprintkamp.

4 4 Tijdens de voorjaarsvakantie in februari / maart vervallen onderstaande trainingen: Dinsdag 28 februari A sel / Top A Meisjes A Jongens A Vrijdag 3 maart Basisgroep B sel / Top A Zaterdag 4 maart Alle trainingen Namens de TC, Paul Leferink Afgelopen december hebben 4 Livo- spelers/speelsters meegedaan aan het Kringenslottoernooi onder de 16 jaar. Bij de meisjes was het Elsemiek Sevenich die met het Gelders team een 6 e plaats behaalde. Bij de jongens waren het Niek Giesen, Mathieu Lensink en Tom de Graaf die een 5 e plaats behaalden voor Gelderland. Goed gedaan allemaal! De WPC is bezig om het protocol voor het ontvangst van scheidsrechters duidelijk op papier te krijgen. Zodra het protocol af is ligt het in de klapper van de W-officials. Namens de WPC, Anne de Graaf.

5 5 Tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen korte baan (25 meter) in Dordrecht, die van vrijdag 27 t/m zondag 29 januari zijn gezwommen, hebben 4 leden van ZPC LIVO laten zien dat hun vereniging ook landelijk een woordje meespreekt. Barry Bloemberg kwam 6x aan de start, Koen Sterenborg 4x, Daan Ratering 7x en Tom de Graaf completeerde het 4-tal door op zaterdag uit te komen op de 4x 100 meter vrije slag estafette, waar de ploeg een zeer verdienstelijke 17 de plaats behaalde in een supertijd van , waarmee ze in meerdere leeftijdscategorieën een clubrecord vestigden. Daan klokte als startzwemmer 56.58, gevolgd door Tom met , daarna Koen met en tenslotte Barry met LIVO had de op één na jongste ploeg en dan is een 17 de stek en deelname aan dit kampioenschap een fantastische prestatie. Tom de Graaf, die speciaal voor deze estafette was overgekomen noteerde zijn snelste honderd meter ooit en lijkt op weg te zijn om dit seizoen onder de minuut te gaan duiken. Heel knap om je voor één afstand zo te kunnen opladen en je in dienst van de ploeg te kunnen opstellen. Klasse Tom! Tom!!! Barry slaagde er in op de openingsdag, om op de 200 meter rug jongens junioren 2 (jaargang 1992), in een prachtige stijl en met een geweldige tijd van , waarmee hij zijn persoonlijke record met ruim 2 seconden verbeterde, een tweede plaats te behalen. Hij liet zich vol trots de zeer fraaie zilveren medaille omhangen. Hij kwam op vrijdagmiddag uit op de 100 meter vlinderslag en werd daarop 11 de met een tijd van , een fractie boven zijn persoonlijk record. Opvallend was zijn schitterende technische zwemmen tijdens de eerste twee banen. Hij kon dit echter niet vasthouden gedurende de gehele race, anders had er zeker een veel hogere klassering ingezeten. In de zaterdagochtendsessie zwom Barry de 200 meter wisselslag. Hij moest slechts een 3-tal zeer sterke zwemmers voor zich dulden en behaalde een prachtige 4 de plek. Met zijn tijd van verbeterde hij zijn persoonlijke record met bijna 1½ seconde.

6 6 Barry kwam s middags uit op zijn favoriete rugslag. Hij ging zeer voortvarend van start en nestelde zich onmiddellijk op de tweede plaats om die vervolgens ook niet meer uit handen te geven. Hij pakte zijn tweede zilveren plak in een geweldige tijd van , ruim een halve seconde onder zijn vorige toptijd. De kleine Lichtenvoordse aanhang ging helemaal uit zijn dak voor de prestatie van deze kanjer! Barry sloot zijn optreden af op zondagochtend met een zeer verdienstelijke 7 de plaats op de 100 meter vrije slag, met een tijd van 59.38, slechts 6-honderste boven zijn beste tijd ooit. Barry behaalde dus twee 2 de, een 4 de, een 7 de en een 11 de plaats, een geweldige reeks! Koen startte vrijdagmiddag op de 400 meter vrije slag jongens junioren 2. Hij is een leeftijdsgenoot van Barry en blinkt vooral uit op de vrije slag, getuige zijn 3 starts op deze slag. Onder het toeziend oog van Hans Tuenter, trainer van de TZL (Top Zwemmen Livo), die samen met Ans tijd had vrijgemaakt om naar de verrichtingen van pupillen te komen kijken, liet Koen zien dat hij een zeer goede Riny, Ans en Hans Tuenter, Theo lange afstandzwemmer is. Hij stond 11 de geplaatst, maar zette een tijd op de klokken waar menige zwemmer zich op stukbeet. Koen werd 6 de en zwom met zijn tijd van , maar liefst ruim 12 seconden van zijn persoonlijke record af, een prestatie om diep respect voor te hebben! Zaterdagochtend stond de 200 meter vrije slag op het programma. Koen werd jammer genoeg geplaagd door een koortslip en kon daardoor niet optimaal zwemmen. Hij werd toch nog 15 de in een mooie tijd van , maar zwom ruim 2 seconden boven zijn beste tijd. Koen sloot zijn kampioenschap af op zondagochtend met een 27 ste plaats op de 100 meter vrije slag, met een tijd van , iets boven zijn persoonlijke record. Koen wist vooral veel indruk te maken op de 400 meter vrije slag en kan terugkijken op een geslaagd optreden met een 6 de, 15 de en een 27 ste plaats.

7 Daan kwam elke sessie aan de start. Hij begon op vrijdagochtend met de 200 meter rugslag jongens junioren 4 (jaargang 1990). Hij ging met de besten mee, maar kwam net te kort om zich te meten met de toppers. Hij voltooide zijn race met 7 een voortreffelijke 6 de plaats, in een tijd van De ploeg die het hele weekend paraat was! , waarmee hij ruim 2 seconden van zijn persoonlijk record afsnoepte. Daan zwom in de middagsessie de 400 meter vrije slag en had lange tijd zich op eremetaal. In het zicht van de haven moest hij echter passen en genoegen nemen met een geweldige 4 de plek. Hij zwom bovendien een prachtige tijd, want met was hij maar liefst bijna 6 seconden sneller dan zijn persoonlijke record tot dan toe. Daan kwam zaterdagochtend uit op de 200 meter wisselslag. Hij kon, geplaagd door een verkoudheid, niet helemaal brengen wat er in hem zat, maar wist toch nog een top-10 klassering in de wacht te slepen. Daan werd 9 de in een tijd van , waarmee hij een kleine 2 seconden boven zijn persoonlijke record zwom. Daan zwom in de middagsessie de 100 meter rugslag, zijn sterkste slag. Hij had op de dubbele afstand een goede indruk achtergelaten en ging voortvarend van start. Hij kon het hoge aanvangstempo niet vasthouden en beëindigde zijn race in een overigens mooie tijd van , waarmee hij heel verdienstelijk 6 de werd, ondanks het feit dat hij een kleine seconde van zijn toptijd verwijderd bleef. Op zondagochtend stond de 100 meter vrije slag op het programma. Daans start was niet optimaal, waardoor hij meteen aansluiting verloor. Hij wilde de achterstand graag verkleinen, maar moest zich daardoor forceren, waardoor hij te snel verzuurde en aan snelheid inboette. Daan eindigde op de 19 de plaats, in een nog alleszins redelijke tijd van 57.91, een kleine seconde boven zijn persoonlijk record.

8 8 Daan sloot s middags zijn kampioenschap af met het loodzware nummer de 400 meter wisselslag, niet alleen zwaar vanwege de afstand, maar ook door de afwisseling van de verschillende zwemslagen. Hij had bovendien inclusief de estafette al 6 starts achter zijn naam staan. Daan nam zich voor waardig afscheid te nemen en pepte zichzelf nog eens op. Hij begon met 100 meter vlinderslag en kwam door in , iets boven de tussentijd van zijn snelste 400 meter wisselslag. Daan bleef een strak tempo onderhouden op de 100 meter rugslag die volgde op de vlinder en noteerde een tijd van , waarmee hij ruim een seconde sneller was dan zijn snelste tussentijd ooit. Ook op de 100 meter schoolslag was hij een fractie sneller. Daan perste er aan het eind op de 100 meter vrije slag nog een stevige eindsprint uit, want hij werd op de hielen gezeten door een van zijn tegenstanders en had nog zicht op positieverbetering. Het resultaat mocht er zijn, want Daan zwom een tijd van en verbeterde daarmee zijn persoonlijke record met bijna 4½ seconde. Het scorebord gaf aan dat hij was geëindigd op een schitterende 4 de plaats. Daans reeks mag er zijn, namelijk twee 4 de, twee 6 de, een 9 de en een 19 de plaats. Daar kun je mee thuiskomen! kampioen zwemmen??? kampioen maf doen!!! Zoals in de voorbeschouwing reeds werd opgemerkt, hebben de 4 zwemmusketiers van ZPC LIVO er voor gezorgd dat hun vereniging opnieuw op de nationale zwemkaart is gezet. Een schitterend resultaat, met als hoogtepunt de 2 zilveren medailles van Barry, die het toch maar weer heeft gepresteerd om zich in de prijzen te zwemmen. Voor Barry, Koen, Tom en Daan een groot compliment voor hun prestaties en inzet. ZPC LIVO en Lichtenvoorde en omstreken kunnen en zullen trots op jullie zijn!

9 9

10 10 Net als vorig jaar worden de clubkampioenschappen dit jaar op 1 dag gehouden en wel op zaterdag 8 april. De wedstrijd begint om uur. Inzwemmen vanaf uur. Het opgaveformulier voor de clubkampioenschappen is al rondgedeeld. Hier volgt wat meer informatie. De clubkampioenschappen zijn voor alle LIVO-leden. Voor de jongste leden zijn de afstanden korter dan voor de oudere zwemmers. Het programma ziet er als volgt uit: Geboren te zwemmen afstanden 1997 e.l. recreatief 25m schoolslag 25m rugslag 25m schoolslag 25m vrijeslag 1997 e.l. wedstrijd 25 m vlinderslag 50m rugcrawl 50 m schoolslag 50m vrije slag recreatief 25m vlinderslag 50m rugcrawl 50m schoolslag 50m vrijeslag wedstrijd 50m vlinderslag 50m rugcrawl 50m schoolslag 50m vrijeslag 1994 en ouder 50m vlinderslag 50m rugcrawl 50m schoolslag 50m vrijeslag Recreanten 25m vlinder of schoolslag 50m rugcrawl 50m schoolslag 50m vrijeslag De LIVO jeugd zwemt tegen eigen leeftijdsgenootjes in de categorie onder 7 jaar, onder 9 jaar, onder 11 jaar, onder 13 jaar, onder 15 jaar, onder 17 jaar en dames en heren. Daarnaast is er een speciale recreantengroep.

11 11 Door de totaaltijd van de zwemmers te vergelijken met de snelste tijden van de nieuwe lijst met persoonlijke records van het zwemseizoen vind men de clubkampioen. Door het toepassen van dit systeem is het vooraf onvoorspelbaar wie er clubkampioen zal worden. Prijzen: Voor de clubkampioen onder de startvergunninghouders en diegenen die geen startvergunning hebben, worden wisselbekers beschikbaar gesteld. Tevens krijgen de 3 snelste per leeftijdsgroep een speciale medaille. Iedere deelnemer ontvangt een herinnering. Zoals al gemeld zijn dit wedstrijden voor alle LIVO-leden, ook al zit je net bij LIVO dan is het mogelijk om deze afstanden te zwemmen en maak je kans om je eerste zwemmedaille binnen te halen. Dit jaar wordt er na de wedstrijd weer gezorgd voor een MEGA SLOT- SPEKTAKEL zodat het wachten op de prijsuitreiking jullie niet zal vervelen! Mocht u nog vragen hebben over de clubkampioenschappen of wilt u meedoen dan kunt u contact opnemen met Karin de Vet, tel.: of Karin@livo.nl De zwemcommissie De volgende leden hebben zich de afgelopen tijd nieuw bij LIVO aangemeld: Jason Browne Geert Kleinnibbelink Emma ter Woord We heten ze van harte welkom en wensen ze heel erg veel plezier bij LIVO!!

12 12 In het kader van 2 projectweken met als thema de Olympische Spelen maakten de leerlingen van basisschool de Ni je Veste uit Groenlo kennis met allerlei sporten. Op donderdagmiddag 19 januari jl. werden de leerlingen van de groepen 3, 4 en 5 verrast door een heuse mini waterpolo les. Joke ter Woord, moeder van Emma (groep 3) en Max (groep 1) was zo enthousiast dat ze veel moeite heeft gedaan om dit te kunnen bewerkstelligen. In het zwembad van Marveld werden, met materiaal van de Lichtenvoordse zwemclub, vier uitdagende en zeer afwisselende lessen gegeven. Aan het eind was zelfs nog tijd voor een partijtje. Het gevolg was dat alle kinderen, hun ouders en de leerkrachten erg enthousiast zijn geraakt en daardoor z.p.c. LIVO ook in Groenlo op de kaart staat. Bij deze willen wij uiteraard Joke en Monique die assisteerden-, maar ook zeker Fabiola Lensink en Anne de Graaf heel erg bedanken voor hun geweldige enthousiasme en fanatisme! Hartelijk dank voor jullie medewerking. Wij van de Ni je Veste weten nu ook wat mini waterpolo inhoudt. Iets waar maar weinig leerlingen iets vanaf wisten Al met al een bijzonder leuke, leerzame middag. Namens het team van de Ni je Veste (locatie Buitenschans), Susan Klein Gebbink, leerkracht groep 3

13 13

14 14

15 15 De pupil van de maand februari is er wederom één uit het pupillen B-team en zijn naam is Sander Oonk. Voor Sander is het zijn tweede jaar in dit team en hij is duidelijk vooruitgegaan t.o.v. vorig seizoen. Zo is hij een stuk sneller gaan zwemmen. Maar ook heeft hij beter in de gaten hoe het spelletje gespeeld moet worden. En als hij zo zijn best blijft doen tijdens de training, dan kan het alleen nog maar beter worden. Vandaar dat ook Sander met een wedstrijd van Heren 1 mee mag; op zaterdag 11 februari naar de thuiswedstrijd tegen VZ&PC uit Vriezeveen. De wedstrijd begint om uur. Bij het uitkomen van het boekje is Sander waarschijnlijk al meegeweest met de wedstrijd. Sander, we hopen dat je het leuk en leerzaam hebt gevonden! Namens de coaches en trainsters, Bram Ebbers

16 16

17 17

18 18 Deel 4 van de Gelderse A competitie werd op zaterdag 21 januari 2006 in zwembad Marveld te Groenlo gezwommen. Deelnemende verenigingen waren AquaNovio 94 uit Nijmegen, GZV Marveld uit Groenlo, ZVW 74 uit Westervoort, ESCA uit Arnhem en LIVO uit Lichtenvoorde. De vraag was of de zwemploeg uit de keistad de ongeslagen status zou kunnen handhaven. Het antwoord kon na afloop heel simpel worden gegeven met een volmondig JA. Toen de uitslag werd bekend gemaakt, bleek dat LIVO op de eerste plaats was geëindigd met een puntentotaal van 3197,16. ZVW 74 was tweede met 3319,17, ESCA derde met 3407,32, GZV Marveld vierde met 3415,01 en Aqua Novio 94 vijfde met 3435,11. Het verschil met de nummer 2 was enorm, een gat van ruim 122 punten. LIVO stak met kop en schouders boven de rest uit! Er werden maar liefst 11 eerste, 3 tweede en 5 derde plaatsen behaald, een ongekende weelde op dit niveau. Eerste plaatsen waren er voor Aranka Bloemberg op de 50 meter rugslag en 50 meter schoolsag dames senioren 2 en jonger, Erik te Woerd op de 50 meter rugslag jongens jeugd 2 en jonger, Thaisa Fiering op de 200 meter vrije slag meisjes jeugd 2 en jonger, Daan Ratering op de 200 meter vrije slag jongens junioren 4 en jonger en de 200 meter rugslag heren senioren open, Rachel Kremer op de 200 meter rugslag dames senioren open, Barry Bloemberg op de 50 meter vrije slag junioren 2, 1 en minioren 6 en 3 estafette-ploegen, te weten de 4x 50 meter wisselslag estafette jongens junioren 2, 1 en minioren 6, vertegenwoordigd door Jordi Peters, Barry Bloemberg, Stijn Lensink en Koen Sterenborg, de 4x 100 meter wisselslag estafette meisjes jeugd 2 en jonger, vertegenwoordigd door Rachel Kremer, Elsemiek Sevenich, Esther Kremer en Thaisa Fiering en de 4x 100 meter wisselslag estafette jongens junioren 4 en jonger, vertegenwoordigd door Barry Bloemberg, Daan Ratering, Matthieu Lensink en Tom de Graaf.

19 19 tweede plaatsen waren er voor Koen Sterenborg op de 50 meter vlinderslag en de 50 meter vrije slag jongens junioren 2, 1 en minioren 6 en Daan Ratering op de 50 meter schoolslag jongens jeugd 2 en jonger. Derde plaatsen waren er voor Ceress Fiering op de 50 meter rugslag dames senioren 2 en jonger, Koen Sterenborg op de 200 meter vrije slag jongens junioren 4 en jonger, Elsemiek Sevenich op de 100 meter vrije slag dames senioren 2 en jonger, Stijn Lensink op de 50 meter vlinderslag jongens junioren 2, 1 en minioren 6 en de 4x 50 meter wisselslag estafette meisjes junioren 2, 1 en minioren 6, vertegenwoordigd door Vivian Sevenich, Carmen Goossens, Selynn Fiering en Laura Bruins. Verder was het opvallend hoe de jongere en de wat oudere zwemmers met elkaar omgingen. Er was veel positieve aandacht voor elkaar, er werd steeds luid aangemoedigd, kortom de sfeer was geweldig, overigens niet zo vreemd met al die prachtige resultaten! Jeroen Scheuter viel op door zijn supersnelle reactievermogen tijdens de starts en zijn mooie persoonlijke record op de 50 meter vlinderslag. Ruth Eiting en Wendy Holkenborg toonden hun geweldige inzet en waren daarmee een voorbeeld voor de jongeren. De gehele zwemploeg verdient een dik compliment voor opnieuw een prachtige overwinning! Met nog één wedstrijd voor de boeg, namelijk die in Westervoort op zaterdag 11 maart 2006, kan het kampioenschap ons bijna niet meer ontgaan, maar we zullen tot het eind toe scherp en oplettend moeten blijven. De coaches en trainers Vera Bloemberg en Theo Ratering hebben alle vertrouwen op een goede afloop, zeker als de inzet en motivatie zo blijft zoals die nu is. Dus op naar Westervoort, op naar het kampioenschap!

20 20 Zaterdag 21 januari was het eerste miniwaterpolo toerooi van het nieuwe jaar. Het toernooi werd gehouden in Varsseveld. Doordat er in Lichtenvoorde een zwemwedstrijd was gingen er niet zo veel kinderen mee. Ondanks dat er weinig kinderen meededen was het een leuke en gezellige middag. Dit keer gingen er 8 kinderen mee: Harm, Derk, Thijs, Emma, Lars, Sven, Nienke en Robbin. Thijs, Emma, Lars en Sven deden voor de eerste keer mee met een echt toernooi. Voor hen was het dus heel spannend. Gelukkig waren de moeders meegekomen om ze aan te moedigen en te kijken hoe goed het ging! Alle kinderen hebben heel goed hun best gedaan. LIVO heeft maar 1 wedstrijd verloren van de 7! De pupillen 2 met als coaches Rick en Niek hebben de eerste wedstrijd met 5-2 gewonnen van BRC uit Borculo/Ruurlo. De tweede wedstrijd hebben ze ook gewonnen, nu met 6-2 van de Gendten uit Ulft. De derde wedstrijd hebben ze weer gewonnen nu met 5-1 van DOS uit Varsseveld. De laatste wedtrijd hebben ze ook gewonnen met 8-1 zelfs! van De Gendten uit Ulft. Pupillen 3 met als coach Fabiola hebben de eerste wedstrijd niet gespeeld in verband met een miscommunicatie van de organisatie. Het duurde dus extra lang voor ze de eerste wedstrijd mochten spelen. De eerste wedstrijd moesten we tegen NDD uit Doetinchem, deze wedstrijd werd gelijk gespeeld met 4 tegen 4. De tweede weedstrijd hebben ze verloren met 5-2 van BRC uit Borculo/Ruurlo. Nadat ze een keer gelijk gespeeld hadden en een keer verloren wouden ze de derde wedstrijd heel graag winnen en dat is ze gelukt. Met 6-0 werd DOS uit Varsseveld verslagen. Nadat de wedstrijden afgelopen waren en Anne klaar was met het fluiten van wedstrijden werd er nog een leuke groepsfoto gemaakt als aandenken aan het toernooi. Na de foto ging iedereen douchen en aankleden. Toen iedereen klaar was gingen we met ons allen weer richting Lichtenvoorde naar huis. Tot het volgende toernooi!!!

21 21 Hallo ik ben Nick en ik ben 9 jaar. Ik zit op de Frans ten Bosch school in groep 5. Ik zwem bij LIVO en misschien ga ik op mini polo. En nog op scouting. Groetjes Nick Goossens.

22 22

23 23

24 24 Zaterdag 21 januari werd in Lichtenvoorde het vierde deel van de minioren opstap gezwommen. Tijdens deze wedstrijden zwemmen de kinderen van Livo tegen de zwemploeg de Berkelduikers uit Lochem. De wedstrijd begon met de 50m vrije slag. Hierbij behaalden, in de leeftijdsgroep 97 en later, Emily een 1 ste, Mark een 2 de en Kristy een 3 e plaats. Bij de minioren 94/95/96 waren er geen ereplaatsen, maar werden er wel dikke persoonlijke records gezwommen. Zo zwom Esmee 8sec sneller, Donique 4 sec en Timo en Matthieu 2 sec. Mignon zwom daarna op de 50m vlinderslag bijna 14 sec van haar PR af. Bij de 50m vlinderslag min. 94/95/96 behaalden Robin de 1 ste plaats, Femke de 2 de en Kim de 3 de plaats. Toen kwam de moeilijke 200m wisselslag. Hier vlogen vele seconden van de PR s af! Tess zwom 32! sec sneller, Samantha 15 sec en Bauke 10sec. Femke werd 2 e met een verbetering van 8 sec en Carmen werd 3 de met een verbetering van 9 sec. Op de 100m schoolslag zwom Daan 6 sec. sneller en werd Arjan 1 ste en Robbin 2 de. Daarna kwam de 50m rugslag. Hierbij werd, bij de min 97el, Lisa 1 ste, Emily 2d e en Anne 3 de. Bij de min 94/95/96 waren er geen ereplaatsen, maar waren Esmee 8 sec, Esmay 7 sec en Kim 6 sec sneller dan hun PR. Op de 100m rugslag zwom Mignon 14 sec van haar beste tijd af. Femke E. werd 1 ste met een verbetering van 15 sec en Bauke en Femke kl. G. zwommen geen PR maar werden wel 2 de en 3 de. De zware 100m vlinderslag werd door iedereen goed volgehouden zonder diskwalificaties. Arjan werd op deze afstand 1 ste en Breanne 3 de. Op de 50m schoolslag werd bij de min. 97el door iedereen een nieuw persoonlijk record gezwommen! Ramon werd hierbij 1 ste, Anne 2 de en Mark 3 de. Bij de min. 94/95/96 werden er van de 7starts 6 PR s gezwommen, dus ook erg goed! Jordi haalde de meeste sec van zijn tijd, namelijk 6. Op de 100m vrije slag was te merken dat de 200m wisselslag en de 100m vlinder al gezwommen waren. Hier werd alleen door Femke E. en Arjan een PR gezwommen. Arjan behaalde de 1 ste plaats en Robben de 2 de. Tenslotte stonden de 4x 25m wisselslag estafettes nog op het programma. Hier haalde Livo een 2 de en een 3 de plaats. Uitslagen:

25 50m vrije slag min. 97el Mark Greven de Kristy van Braak de Emily Browne ste Ramon Lammers Maarten Reuvenkamp m vrije slag min. 94, 95, 96 Jordi Bluimink Esmee te Plate Timo Tankink Donique Kl. Gunnewiek Ferdy Kl. Nienhuis Lisa Weijenborg Matthieu Kl. Nienhuis Jorieke Sevenich m vlinderslag min. 94,95,96 Esmay Bleumink ged. Kim Wolters de Rozemarijn de Vet ged. Femke Eppingbroek de Robin Bonnink ste 50m vlinderslag min. 97el Mignon Schuurmans m wisselslag min. 94,95,96 Nienke Kienstra ged. Timon Geurts Tess Kolkman Rinke Eppingbroek ged. Bauke Meekes ged. Carmen Nijenhuis de Samantha Elschot ged. Breanne Lensink Femke Kl.Gunnewiek de 100m schoolslag min. 94,95,96 Daan Reukers Arjan Knipping ste Robbin Lensink de 100m rugslag min. 97el Mignon Schuurmans m rugslag min. 97el Loretta Vos Emily Browne de Kristy van Braak Anne Huinink de Ramon Lammers ged. Lisa Scholts ste 50m rugslag min. 94,95,96 Desi ter Woerds Esmee te Plate Esmay Bleumink Kim Wolters Jorieke Sevenich Ferdy Kl. Nienhuis ged. Donique Kl.Gunnewiek Jeffrey Elschot Matthieu Kl. Nienhuis m rugslag min. 94,95,96 Rozemarijn de Vet ged. Femke Eppingbroek ste Rinke Eppingbroek Nienke Kienstra Tess Kolkman Bauke Meekes de Femke Kl. Gunnewiek de Robin Bonnink m vlinderslag min. 94,95,96 Samantha Elschot Carmen Nijenhuis Breanne Lensink de Arjan Knipping ste Robbin Lensink m schoolslag min. 97el Mark Greven de Loretta Vos Lisa Scholts ged. Ramon Lammers ste Anne Huinink de Maarten Reuvenkamp

26 50m schoolslag min. 94,95,96 Jordi Bluimink Timo Tankink Esmee te Plate Jeffrey Elschot Jorieke Sevenich Lisa Weijenborg Desi ter Woerds m vrije slag min. 94,95,96 Timon Geurts Kim Wolters Femke Eppingbroek Bauke Meekes Rinke Eppingbroek Robin Bonnink Femke Kl. Gunnewiek Tess Kolkman Daan Reukers Arjan Knippink ste Robbin Lensink de Nienke Kienstra x 25m wisselslag est min. 97el Ramon Lammers, Anne Huinink, Lisa Scholts en Loretta Vos ged. Maarten Reuvenkamp, Mark Greven, Mignon Schuurmans en Kristie van Braak de 4 x 25m wisselslag est min. 94,95,96 Timon Geurts, Ferdy Kl. Nienhuis, Carmen Nijenhuis en Kim Wolters Jorieke Sevenich, Timo Tankink, Robbin Lensink en Robin Bonnink Daan Reukers, Rinke Eppingbroek, Breanne Lensink en Esmee te Plate de Carmen Nijenhuis, Matthieu Kl. Nienhuis, Tess Kolkman en Jordi Bluimink Nienke Kienstra, Lisa Weijenborg, Arjan Knippink en Esmay Bleumink Bauke Meekes, Rozemarijn de Vet, Femke Kl. Gunnewiek en Desi ter Woerds De computer had nog een jarige jop vergeten! Dirk de Jong was op 3 januari jarig en is dus al bijna weer jarig. We hopen Dirk, dat je een leuke dag hebt gehad.

27 27

28 28 Woonplaats: Lichtenvoorde Geboren te: Winterswijk Broers/Zussen: ja, 1, Marleen Lid van LIVO sinds: het prachtige jaar 2000 Huisdier: ja, 1, vogel bassie School: Slash 21 Beroep na opleiding: elektricien tenminste dat lijkt mij tot nu toe mooi. Favoriete drank: ranja (op zijn tijd een biertje) Favoriete gerecht: pizza of soms ijs. Favoriete snoep: stophoest Favoriete kleur: blauw Hekel aan: mensen die niet tegen hun verlies kunnen. Bang voor: de kerstman Wat doe je bij LIVO: training geven en zelf poloën Hoevaak Kampioen: 3 keer Sterkste Punt: verdedigen Zwakste Punt: keepen Favoriete Nederlandse Club: Feyenoord (H) Mooiste Zwembad: Eindhoven (Tongelreep) Mooiste Zwembroek/pak: Arena Favoriete Muziek: techno Mijn Geluksgetal is: 4 Ik verzamel: eigenlijk niets eerst altijd knikkers en bommels. Beste T.V. programma: Flodder Beste film: Jackass Hobby s: voetballen, vissen, met vrienden omgaan en LIVO Best boek of tijdschrift: heb ik niet ik hou niet van lezen.

29 29 Vakantie: Oostenrijk skiën Als ik een miljoen had dan: was ik van school af gegaan. Je kunt me snachts wakker maken voor: een bakje met ijs. Wat vind je leuk op school: gym Wat vind je niet leuk op school: de rest Beste zwemmer/waterpoloër: Bas de Jong (Polar Bears) Zaterdag of zondag: zaterdag, dat is duidelijk Computer of telefoon: computer, telefoon heeft iedereen Als ik de wereld mocht veranderen dan: had ik hem niet rond gemaakt. Dit is een tradiotionele Sudoku. De lege vakjes moeten ingevuld worden zodat in elke kolom en in elke rij de getallen van 1 tot en met 9 staan. Ook in de negen aangegeven blokken van drie bij drie hokjes moeten de cijfers 1 tot en met 9 elk één keer voorkomen. Heel veel succes!!

30 30

31 31

32 32 Door de vervroegde wedstrijd van Dames 1 moesten wij met versterking uit het meisjes A-team (Els, Chantal en Shirley)onze titel verdedigen. We stonden met 8 man aan de badrand en probeerden ons niet bang te laten maken door de tegenpartij die maar liefst 4 wissels bij zich had De moed werd ons ingesproken door onze trouwe coach Vera die erop hamerde dat we best doodmoe uit het water mochten komen. Zo gezegd zo gedaan; Wendy veroverde voor ons de bal maar het spel wilde nog niet lekker lopen. Aan het einde van het tweede kwartje stonden we met 4-0 voor. De tegenpartij had moeite om onze ijzersterke conditie bij te houden en wij zwommen stug door. Er werd besloten om van keeper te wisselen om nieuwe energie in het spel te blazen. Dat werkte in het veld positief maar in het goal tegen, opletten blijft moeilijk. Zo viel dan ook het eerste tegengoal. Een paar minuten later ontstond er een één-nul situatie door een verdedigingsfout en werd er nog een tegengoal gemaakt, zo eindigde het derde kwartje. We begonnen het laatste kwartje weer met goede moed maar veel zin had het niet. De tegenstander maakte nog een goal en het werd spannend. Met nog 2 seconden op de klok werd er een vrije bal tegen gegeven net buiten de 5 meter het was erop of eronder. Jorien blokte de bal en de wedstrijd was voorbij. We wonnen met 4-3 en konden met een gerust hart terug naar Lichtenvoorde gaan. Dit ging natuurlijk niet zonder een hoop mobiel contact tussen de 2 auto s, reden we nou voor of achter de anderen? Anderen hadden meer dringende problemen, zoals Chantal die na een paar kilometer al naar de WC moest toen we ein-de-lijk bij de clubruimte waren kon de druk eraf. Meiden bedankt voor de goede hulp. Dames 2

33 33 Op zondag 12 maart 2006 organiseert de CR weer het voor de LIVO-jeugd tot 12 jaar. Kinderen die een middag veel plezier willen hebben, kunnen zich door middel van onderstaand opgavenstrookje opgeven voor deze middag.vergeet dus niet het briefje in de LIVO bus te doen voor 5 maart. Het waterspetterfestijn begint om uur en duurt tot ongeveer uur. Dus aarzel niet en geef je nu op voor het beregezellige waterspetterfestijn op 12 maart in het zwembad t Meekenesch in Lichtenvoorde, voor heel veel plezier. Er is geen eigen bijdrage verbonden aan dit evenement. Ja, ik geef mij op voor dit geweldige spektakel. naam : leeftijd : jaar

34 34 Zaterdag 14 januari vertrokken we met 22 kinderen naar het zwembad in Winterswijk voor het 2 de deel van de E wedstrijd. In dit 2 de deel stonden de rugslag en de vrijeslag op het programma. De jongste kinderen moesten van elke slag 1 baan zwemmen, de oudere kinderen 2 banen. Na eerst een half uur inzwemmen/ spelen begon de wedstrijd met de rugslag. Veel kinderen hadden kriebels in hun buik van de spanning, want voor de meeste kinderen was het pas de 2 de wedstrijd. Voor Sharon en Marinka was het zelfs de eerste keer dat ze meegingen naar een zwemwedstrijd, dus extra spannend Er werd zaterdag erg hard gezwommen door de livo kinderen, dit zorgde voor hele snelle persoonlijke records. Een aantal keer werden er zelfs vele seconden van de vorige tijd afgezwommen, zo werd er op de rugslag door Jordi, Roel en Harm 3 seconden sneller gezwommen en door Wendy 4 seconden waarmee ze eerste werd. Danny zwom zelfs 6 seconden sneller dan zijn persoonlijke record, alleen vergiste hij zich bij het aantikken, wat hem de 1 e plaats kostte. Daarnaast zwom Bram zich met een hele mooie tijd naar de tweede plaats, Jesse werd ook tweede en Bob derde. Op de vrijeslag, waarbij alle livo kinderen de moeilijke borstcrawl zwommen, ging het net zo goed. Emily zwom zo hard dat ze een tweede plaats behaalde, Mark ging ook heel hard en werd zelfs eerste! Wesley zwom zich met een snelle tijd naar de derde plaats, Roel zwom 3 seconden sneller dan zijn persoonlijke record en Harm en Cynthia 4 seconden. Cynthia werd hiermee 3 de en Wendy werd 1 e. Ondanks alle spanning vooraf werd er heel snel gezwommen en vonden de kinderen en de trainers het een hele leuke wedstrijd. Op de training krijgen alle kinderen een mooie oorkonde met de gezwommen tijden!

35 25m rugslag meisjes min. 3 Sharon Lageschaar Marinka Oonk Karleen Oonk Kristy van Braak Lisa Rijnders Janine te Molder Emily Browne m rugslag jongens min. 3 Mark Greven Dinand Oonk Bram Tombergen e Derk Wiegerink m rugslag meisjes jun. 1 Rozemarijn de Vet Wendy Oolthuis e Cynthia Bonnink m rugslag jongens jun. 1 Jesse Bomers e Danny Bonnink ged. Bob Wekking e 25m vrijeslag meisjes min. 3 Lisa Rijnders Marinka Oonk Sharon Lageschaar Karleen Oonk Janine te Molder Emily Browne e Kristy van Braak m vrijeslag jongens min.3 Mark Greven e Bram Tombergen Derk Wiegerink Dinand Oonk m vrijeslag jongens min. 5 Wesley van Druten e Björn Rensing Roel Takken Harm Wiegerink Jordi Oolthuis m vrijeslag meisjes jun. 1 Rozemarijn de Vet Wendy Oolthuis e Cynthia Bonnink e 50m vrijeslag jongens jun.1 Bob Wekking Danny Bonnink Jesse Bomers e 25m rugslag jongens min. 5 Wesley van Druten Björn Rensing Jordi Oolthuis Roel Takken Harm Wiegerink

36 36

37 37

38 38 Lisa Rijnders 02 maart Annie Peterman 03 maart Brigitte Goossens 03 maart Henry Krabbenborg 05 maart Annette Lensink 06 maart Marieke Ruesink 06 maart Ellen Wopereis 07 maart Ilse Boschker 07 maart Wilma Gosselink-Massop 08 maart Koos Bokkers 09 maart Joop Hubers 10 maart Esmee te Plate 12 maart Ronnie Buil 12 maart Jorien Salemink 13 maart Henk Kolkman 16 maart Leonie Otten 18 maart Anne Huinink 20 maart Ronald Katzwinkel 20 maart Janine te Molder 23 maart Jos Wieggers 23 maart Jos Bokkers 25 maart Oldrick Weenink 25 maart Bas Kamphuis 26 maart Donique Klein Gunnewiek 31 maart

39 39 Bestuur ZPC LIVO: Voorzitter: Hans Reede, van Eedenstraat Secretaris: Inge Schutten, Sleedoornstraat Penningmeester: Edith Oonk, Potgieterstraat ARBO: Inge Schutten, Hijinkhoekweg 19,Winterswijk-Woold, Algemene leden: Hans de Jong, Oscar Goossens, Herbi Bomers adres: bestuur@livo.nl Bankrekeningnr: Rabobank Technische Commissie: Voorzitter: Herbi Bomers, Patronaatstr. 3a Waterpolo: vacant@wpc.nl Zwemmen: Karin de Vet Algemeen lid: Paul Leferink, Ludgerstraat 12 Commissie Recreatie: Voorzitter: Ellen Wopereis, Molendijk Algemene leden: Jorg Ebbers, Anke Giesen en Bas Kamphuis Oud Papier Commissie: Voorzitter: Raymond Wopereis, Kievitstraat Algemene leden: Raymond Buil, Andre Bloemberg en Bert Beke Clubruimte Commissie: Voorzitter: Mike Vrijdag, Molendijk Reservering clubruimte, aan- en afmelden bardienst: Ewald Berendsen, Irenestraat Algemene leden: Chris Bloemberg, Wouter ter Haar Taco van het Reve, Arjan Bokkers Telefoonnummer van de clubruimte: adres: clubruimte@livo.nl Voor sponsoring van ZPC LIVO, kunt u terecht bij: Eddy te Woerd Irenestraat 43, 7131 XT Lichtenvoorde

40 40 Redactie Commissie: Voorzitter: Ilse Kamphuis, Pastoor Sanderstraat Fabiola Lensink, Brigitte Goossens, Andre Bloemberg en Mirella Berendsen. adres: Bezorging clubblad: Voor problemen of vragen m.b.t. de bezorging van het clubblad kun je contact opnemen met B. Goossens, R.v.Heeckerenstr.15, Aan- en afmelden van leden: Het aan- en afmelden van leden en het doorgeven van adreswijzigingen kan alleen bij A. Peterman, van Ostadestraat Afmelden uitsluitend voor 1 april of 1 oktober. Het aan- en afmelden kan ook via het adres: penningmeester@livo.nl Voor het afmelden voor alle trainingen en waterpolowedstrijden contact opnemen met de volgende personen: Tr. = training W.str.= wedstrijden A-selectie Jose Wiegers B-selectie Riny Sterenborg Speedo maandag Riny Sterenborg Speedo woensdag Riny Sterenborg Basisgroep 1(vr) Truus Bonnink Basisgroep 2 (za) Bianca Wiegerinck Basisgroep 3 (za) Laura Wopereis Mini-polo/Tr. gem o.14 Vera Bloemberg Jongens A Chris Bloemberg Gemengd o.14 wedstr. Hans de Jong Meisjes A Karlijn Bokkers Pupillen A Ilse Kamphuis Pupillen B Bram Ebbers Dames 1 Patrick Gartsen Dames 2 wedstr. Vera Bloemberg Dames 3 Marleen Wopereis Heren 1 Dick Zomer Heren 2 Herbi Bomers Heren 3 Iwan Oonk Heren 4 Peter Lensink Heren jeugd Taco van het Reve

Commissie Recreatie: Voorzitter: Ellen Wopereis, Breugelhof Algemene leden: Simone Holweg, Iwan Vaalt, Bas Kamphuis

Commissie Recreatie: Voorzitter: Ellen Wopereis, Breugelhof Algemene leden: Simone Holweg, Iwan Vaalt, Bas Kamphuis MAANDBLAD LICHTENVOORDSE ZWEM- EN WATERPOLOVERENIGING ZPC LIVO Jaargang 28 nummer 10 oktober 2004 homepage LIVO: http://www.livo.nl bankrekeningnr: Rabobank 33.61.71.471 Bestuur ZPC LIVO: Voorzitter: Hans

Nadere informatie

De Springplank. Inhoudsopgave. Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op www.livo.nl!

De Springplank. Inhoudsopgave. Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op www.livo.nl! 1 De Springplank Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op www.livo.nl! Inhoudsopgave Het is de laatste maand van het jaar 2009. Een jaar waarin we te horen kregen

Nadere informatie

Commissie Recreatie: Voorzitter: Ellen Wopereis, Breugelhof Algemene leden: Jorg Ebbers, Anke Giesen en Bas Kamphuis

Commissie Recreatie: Voorzitter: Ellen Wopereis, Breugelhof Algemene leden: Jorg Ebbers, Anke Giesen en Bas Kamphuis MAANDBLAD LICHTENVOORDSE ZWEM- EN WATERPOLOVERENIGING ZPC LIVO Jaargang 29 nummer 04 april 2005 homepage LIVO: http://www.livo.nl bankrekeningnr: Rabobank 33.61.71.471 Bestuur ZPC LIVO: Voorzitter: Hans

Nadere informatie

Zwemnieuws Februari 2019

Zwemnieuws Februari 2019 Zwemnieuws Februari 2019 In deze nieuwsbrief gaan we in op de volgende onderwerpen: verslag ONMK, Ranomicup, zwemwedstrijden februari/maart, standen Nationale Zwemcompetitie en Regiocompetitie, verslag

Nadere informatie

Commissie Recreatie: Voorzitter: Ellen Wopereis, Breugelhof Algemene leden: Simone Holweg, Iwan Vaalt, Bas Kamphuis

Commissie Recreatie: Voorzitter: Ellen Wopereis, Breugelhof Algemene leden: Simone Holweg, Iwan Vaalt, Bas Kamphuis MAANDBLAD LICHTENVOORDSE ZWEM- EN WATERPOLOVERENIGING ZPC LIVO Jaargang 28 nummer 11 november 2004 homepage LIVO: http://www.livo.nl bankrekeningnr: Rabobank 33.61.71.471 Bestuur ZPC LIVO: Voorzitter:

Nadere informatie

Gelderse C-competitie deel 3

Gelderse C-competitie deel 3 Gelderse C-competitie deel 3 GZV Groenlo 15-12-2012 Gelderse C-competitie deel 3 - zaterdag 15 december 2012 om 16:45u (25 m) Aanvangstijd juryvergadering: 16:15u 1. 50m vrije slag - 6-8 jaar 1. Aline

Nadere informatie

1 - Medaillewedstrijd NDD 2009-2010 - deel 3 3.4.10-17:00

1 - Medaillewedstrijd NDD 2009-2010 - deel 3 3.4.10-17:00 1 - Medaillewedstrijd NDD 2009-2010 - deel 3 3.4.10-17:00 Programmanr. 1 Meisjes, 100m schoolslag Minioren 2,3 en 4 3.4.10-17:00 Resultaten 1. Zara Konstapel NDD 1:44.86 0101144 1:45.19 50m: 48.45 100m:

Nadere informatie

Commissie Recreatie: Voorzitter: Ellen Wopereis, Breugelhof 37 374766 Algemene leden: Simone Holweg, Iwan Vaalt, Bas Kamphuis

Commissie Recreatie: Voorzitter: Ellen Wopereis, Breugelhof 37 374766 Algemene leden: Simone Holweg, Iwan Vaalt, Bas Kamphuis MAANDBLAD LICHTENVOORDSE ZWEM- EN WATERPOLOVERENIGING ZPC LIVO Jaargang 28 nummer 11 december 2004 homepage LIVO: http://www.livo.nl bankrekeningnr: Rabobank 33.61.71.471 Bestuur ZPC LIVO: Voorzitter:

Nadere informatie

Seizoen 2016/ november 2016 Nr

Seizoen 2016/ november 2016 Nr Redactie: Dick Bouman 06-50589322 dickjolien@hotmail.com Wedstrijdsecretariaat: Ruud Snijders, Remco Brand en Gerard Bruijgoms e-mailadres:zwemsecretariaat.mnc@gmail.com Seizoen 2016/2017 22 november 2016

Nadere informatie

Commissie Recreatie: Voorzitter: Ellen Wopereis, Breugelhof Algemene leden: Jorg Ebbers, Anke Giesen en Bas Kamphuis

Commissie Recreatie: Voorzitter: Ellen Wopereis, Breugelhof Algemene leden: Jorg Ebbers, Anke Giesen en Bas Kamphuis MAANDBLAD LICHTENVOORDSE ZWEM- EN WATERPOLOVERENIGING ZPC LIVO Jaargang 29 nummer 05 mei 2005 homepage LIVO: http://www.livo.nl bankrekeningnr: Rabobank 33.61.71.471 Bestuur ZPC LIVO: Voorzitter: Hans

Nadere informatie

Miniorencircuit deel 1, dd

Miniorencircuit deel 1, dd Miniorencircuit deel 1, dd 10-10-2015 Vandaag werd het eerste deel van het miniorencircuit (voor minioren en junioren 1 en 2) gezwommen in het zwembad de Grote Koppel in Arnhem voor de jongens van jaargang

Nadere informatie

Commissie Recreatie: Voorzitter: Ellen Wopereis, Breugelhof Algemene leden: Simone Holweg, Iwan Vaalt, Bas Kamphuis

Commissie Recreatie: Voorzitter: Ellen Wopereis, Breugelhof Algemene leden: Simone Holweg, Iwan Vaalt, Bas Kamphuis MAANDBLAD LICHTENVOORDSE ZWEM- EN WATERPOLOVERENIGING ZPC LIVO Jaargang 29 nummer 02 februari 2005 homepage LIVO: http://www.livo.nl bankrekeningnr: Rabobank 33.61.71.471 Bestuur ZPC LIVO: Voorzitter:

Nadere informatie

Hallo allemaal, We wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen en een heel goed 2008! Miranda Sevenich

Hallo allemaal, We wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen en een heel goed 2008! Miranda Sevenich 1 Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op www.livo.nl! Hallo allemaal, Al weer het laatste boekje van 2007. Een tijd van terugblikken maar ook van vooruitkijken.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NIEUWSBRIEF februari. Nieuws. Oliebollentoernooi zaterdag 4 januari. Agenda. Oproep

NIEUWSBRIEF. NIEUWSBRIEF februari. Nieuws. Oliebollentoernooi zaterdag 4 januari. Agenda. Oproep februari Nieuws Agenda De tweede helft van de diverse waterpolocompetities is weer begonnen. Chunli is in januari verkozen tot pupil van de maand en mocht als eregast plaatsnemen op de bank bij de wedstrijd

Nadere informatie

Commissie Recreatie: Voorzitter: Ellen Wopereis, Breugelhof 37 374766 Algemene leden: Simone Holweg, Iwan Vaalt, Bas Kamphuis

Commissie Recreatie: Voorzitter: Ellen Wopereis, Breugelhof 37 374766 Algemene leden: Simone Holweg, Iwan Vaalt, Bas Kamphuis MAANDBLAD LICHTENVOORDSE ZWEM- EN WATERPOLOVERENIGING ZPC LIVO Jaargang 29 nummer 3 maart 2005 homepage LIVO: http://www.livo.nl bankrekeningnr: Rabobank 33.61.71.471 Bestuur ZPC LIVO: Voorzitter: Hans

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF april 2015 Zwem- en polo club Livo een Nieuws geldbedrag van maar liefst ,00 euro kan verdienen Agenda Clubheld Vera NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF april 2015 Zwem- en polo club Livo een Nieuws geldbedrag van maar liefst ,00 euro kan verdienen Agenda Clubheld Vera NIEUWSBRIEF april 2015 Nieuws Agenda Zaterdag 11 april is Noa Spilman pupil van de maand en aanwezig bij de wedstrijd van dames 1! Ewald is gestopt als leiding van het kamp. Rona Baks komt het team versterken. Welkom

Nadere informatie

De Springplank. Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op www.livo.nl! Inhoudsopgave

De Springplank. Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op www.livo.nl! Inhoudsopgave 1 De Springplank Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op www.livo.nl! Inhoudsopgave Het zwem- en waterpoloseizoen is weer volop bezig met wat wisselende resultaten.

Nadere informatie

ZPC LIVO wenst iedereen fijne feestdagen!

ZPC LIVO wenst iedereen fijne feestdagen! ZPC LIVO wenst iedereen fijne feestdagen! december 2014 Nieuws Agenda Na ruim drie maanden stopt Herben Dimmedal als trainer en coach van heren 1. Eefje Engelen zal de komende tijd de taken van het trainen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NIEUWSBRIEF september Nieuws. Agenda. Van de bestuurstafel. zal het sanitair en de muziekinstallatie een opknapbeurt krijgen.

NIEUWSBRIEF. NIEUWSBRIEF september Nieuws. Agenda. Van de bestuurstafel. zal het sanitair en de muziekinstallatie een opknapbeurt krijgen. september 2014 Nieuws De Clubruimte heeft een facelift gekregen (zie verderop in de nieuwsbrief) zal het sanitair en de muziekinstallatie een opknapbeurt krijgen. We hopen hiermee dat de clubruimte weer

Nadere informatie

Meerkamp NDD deel 2 Doetinchem, Programmanr. 1 Dames, 400m vrije slag Senioren Open :00 Resultaten

Meerkamp NDD deel 2 Doetinchem, Programmanr. 1 Dames, 400m vrije slag Senioren Open :00 Resultaten Programmanr. 1 Dames, 400m vrije slag Senioren Open 31-1-2010-17:00 Resultaten 1. Cheryl Notman ESCA Zwemmen 4:54.54 9004748 4:54.34 2. Eline van der Linde WWV 5:21.33 9503708 4:57.90 3. Maike Bos NDD

Nadere informatie

De Springplank. Inhoudsopgave. Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op www.livo.nl!

De Springplank. Inhoudsopgave. Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op www.livo.nl! 1 De Springplank Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op www.livo.nl! Inhoudsopgave Hallo allemaal, Zo de vakantie zit er weer op. We beginnen aan een nieuw seizoen

Nadere informatie

De Springplank. Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op Inhoudsopgave

De Springplank. Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op  Inhoudsopgave 1 De Springplank Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op www.livo.nl! Hallo allemaal, De Algemene Ledenvergadering is achter de rug, en het blijft spannend in

Nadere informatie

RSW MASTERS NIEUWSBRIEF

RSW MASTERS NIEUWSBRIEF RSW MASTERS NIEUWSBRIEF Aan alle 20 plussers va ZPC en Z&PC Rotterdam Regio West Open Masterwedstrijden deel 2 De RWOM in Vlaardingen was in twee opzichten een succes. Nog nooit zijn we met zo n grote

Nadere informatie

EDITIE Klik hier voor de website

EDITIE Klik hier voor de website EDITIE 2018 ZONDAG 8 april : MINIOREN & JUNIOREN Klik hier voor de website UITNODIGING Met trots kunnen we ook dit jaar aankondigen dat in de pauze van de Swim Cup the Hague de tweede editie van de Ranomi

Nadere informatie

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Februari 2017

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Februari 2017 Wedstrijdagenda Februari 2017 Datum Wedstrijd Zwembad Bijzonderheden Februari 4 DZ&PC limietwedstrijd Lange Baan Drachten Aanschrijving verstuurd 5 Swimkick-Minioren circuit, deel 3 Alkmaar Aanschrijving

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste schaatsliefhebber, De eerste nieuwsbrief is goed ontvangen dus de hoop is er, dat ik regelmatig wat stof binnenkrijg voor een mooi stukje in de nieuwsbrief. Een aantal van

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

Vitamine V(akantie); trainen in de meivakantie

Vitamine V(akantie); trainen in de meivakantie Nieuwsbrief 2 April 2018 Vitamine V(akantie); trainen in de meivakantie Zoals je gewend bent, zal er in de meivakantie gedraaid worden volgens een vakantierooster voor de jeugdleden. Omdat de meivakantie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2016

NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2016 NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2016 Het seizoen nadert langzamerhand zijn einde. De laatste wedstrijden staan op het programma, maar de trainingen zijn nog in volle gang. Met het eind van het seizoen in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1. NIEUWSBRIEF oktober Contributie. Nieuws. Agenda. Zwemmen. Waterpolo. 1 november: B-competitie in Varsseveld

NIEUWSBRIEF 1. NIEUWSBRIEF oktober Contributie. Nieuws. Agenda. Zwemmen. Waterpolo. 1 november: B-competitie in Varsseveld NIEUWSBRIEF oktober 2014 Nieuws Agenda Heren 1 heeft een nieuwe trainer/coach gevonden: Herben Dimmedal. Zaterdag 11 oktober heeft elk waterpolo pupil de mogelijkheid een vriendje of vriendinnetje mee

Nadere informatie

De Springplank. Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op Inhoudsopgave.

De Springplank. Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op   Inhoudsopgave. 1 De Springplank Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op www.livo.nl! Hallo allemaal, De eerste Springplank van het nieuwe jaar! Natuurlijk willen we jullie allemaal

Nadere informatie

RSW MASTERS NIEUWSBRIEF

RSW MASTERS NIEUWSBRIEF Jan-Mrt 2016 RSW MASTERS NIEUWSBRIEF Aan alle 20 plussers va ZPC en Z&PC Rotterdam Midden december zwommen we RWOM wedstrijd en een maand later de ONMK in het Sportcentrum in Papendrecht. Op de RWOM zwommen

Nadere informatie

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!!

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Onderwerpen Trainingstijden Wanneer wedstrijden zwemmen? Indeling op leeftijd & afstanden Soorten wedstrijden Uitgangspunten circuits Aanschrijving & afmelding

Nadere informatie

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Januari 2019

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Januari 2019 Wedstrijdagenda Januari 2019 Datum Wedstrijd Zwembad Bijzonderheden Januari 6 januari Zuyderzee Masters Circuit, deel 5 Amersfoort Aanschrijving verstuurd 6 januari ZV de Zaan limietwedstrijd Zaandam Aanschrijving

Nadere informatie

De Springplank. Inhoudsopgave. Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op

De Springplank. Inhoudsopgave. Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op 1 De Springplank Voor het allerlaatste nieuws en informatie over activiteiten kijk je natuurlijk op www.livo.nl! Voor je ligt een historische uitgave van de Springplank. Bewaar hem goed; eens wordt dit

Nadere informatie

Joshua Verkuil 50 rugslag 39.53 100 rugslag 1:23.56 50 vlinderslag 33.61 200 wisselslag 2:50.94 PR

Joshua Verkuil 50 rugslag 39.53 100 rugslag 1:23.56 50 vlinderslag 33.61 200 wisselslag 2:50.94 PR Limietwedstrijd Dordrecht 50 vrije slag 33.17 50 vlinderslag 38.77. 200 wisselslag 2:49.57 50 vrije slag 32.19 100 vrije slag 1:07.99 PR 50 rugslag 41.77 PR 100 rugslag 1:27.93 PR 200 rugslag 2:55.53 PR

Nadere informatie

Ook het klaverjassen is weer van start gegaan in het clubhuis. Kijk voor de stand op onze website.

Ook het klaverjassen is weer van start gegaan in het clubhuis. Kijk voor de stand op onze website. Nieuwsbrief ZV De Zaan, oktober/november 2016 (seizoen 2016-2017) Klaverjassen Klaverjassen in het clubhuis Ook het klaverjassen is weer van start gegaan in het clubhuis. Kijk voor de stand op onze website.

Nadere informatie

Speedo 1 Groenlo, Programmanr. 1 Jongens, 100m vrije slag Minioren :45 Resultaten

Speedo 1 Groenlo, Programmanr. 1 Jongens, 100m vrije slag Minioren :45 Resultaten Programmanr. 1 Jongens, 100m vrije slag Minioren 6 9-10-2010-16:45 Resultaten 1. Torben Lammerdink De Berkelduikers 1:04.91 9900745 1:04.80 2. Edwin Jager De Berkelduikers 1:16.03 9901571 1:17.73 3. Mart

Nadere informatie

1 - Gelderse B-competitie deel :45

1 - Gelderse B-competitie deel :45 1 - Gelderse B-competitie deel 1 26-09-2009-16:45 Programmanr. 1 50m schoolslag Minioren 2 en 3 1. Merel v.d. Wal 0101562 De Berkelduikers 1:05.00 55.10 2. Kayla Tjoonk 0101128 De Berkelduikers 57.25 56.47

Nadere informatie

NIEUWSKRANT ZVL-1886 WATERPOLO JEUGD

NIEUWSKRANT ZVL-1886 WATERPOLO JEUGD Hallo allemaal, De nieuwe naam van de vereniging is bekend, ZVL-1886. Vanaf nu gaan we deze naam gebruiken voor de NieuwsKrant en de teambenaming. 21 mei is de EG 1 Nederlands kampioen geworden. De DG

Nadere informatie

JEUGD. * clubzwemkampioenschap * swin-in Leiden * GirlzOnlY kamp

JEUGD. * clubzwemkampioenschap * swin-in Leiden * GirlzOnlY kamp Hallo allemaal, Ook het afgelopen weekend was spannend voor een aantal teams. De DG speelden in ons eigen zwembad het NK, de BJ de halve finale en de BM de finale voor het NK. De DG werd 2e, de BJ verloor

Nadere informatie

NR. 2 APRIL NIEUWSBRIEF

NR. 2 APRIL NIEUWSBRIEF NR. 2 APRIL NIEUWSBRIEF Leer een handstand van Mike Krabbenborg DE GESCHIEDENIS VAN RAP EN SNEL Rap en Snel is opgericht in 1928. Er zaten toen nog maar 35 jongens en heren bij de vereniging, geen meisjes

Nadere informatie

Gelderse A-competitie deel 3 Veenendaal, Programmanr. 1 Meisjes, 200m schoolslag Jeugd 2 en later Resultaten

Gelderse A-competitie deel 3 Veenendaal, Programmanr. 1 Meisjes, 200m schoolslag Jeugd 2 en later Resultaten Programmanr. 1 Meisjes, 200m schoolslag Jeugd 2 en later 1. Femke Klein Gunnewiek Livo 9501074 2:59.67 2:56.33 2. Niké Schuurmans Livo 9502004 2:56.95 3:01.32 3. Linda Kolkman ESCA Zwemmen 9302994 3:13.10

Nadere informatie

6 Kamp deel 5 Lichtenvoorde, Programmanr. 1 Dames, 200m wisselslag Senioren Open :30 Resultaten

6 Kamp deel 5 Lichtenvoorde, Programmanr. 1 Dames, 200m wisselslag Senioren Open :30 Resultaten Programmanr. 1 Dames, 200m wisselslag Senioren Open 8-3-2015-14:30 Resultaten 1. Esli Brouwer ZPC Livo 2:44.76 200001408 2:46.34 50m: 34.50 200m: 2:46.34 2. Sharon Lageschaar ZPC Livo 2:48.95 199702134

Nadere informatie

Play offs. Schipholfonds. Dames starten vrijdag met play offs. Alle stemmers bedankt!

Play offs. Schipholfonds. Dames starten vrijdag met play offs. Alle stemmers bedankt! Nieuwsbrief ZV De Zaan, 11 mei 2016 (nummer 20, seizoen 2015-2016) Play offs Dames starten vrijdag met play offs Dit weekend gaan de play offs van start. De senioren bijten de spits af en spelen vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2014

Nieuwsbrief December 2014 Nieuwsbrief December 2014 Beste leden, 2015 is in zicht dus tijd voor wat nieuws. Het afgelopen jaar is het me niet gelukt om regelmatig een clubblad uit te geven, redenen waarom zijn er genoeg maar een

Nadere informatie

Website ZV De Zaan. Nieuwe website online! Nieuwsbrief ZV De Zaan, 21 april 2016 (nummer 19, seizoen 2015-2016)

Website ZV De Zaan. Nieuwe website online! Nieuwsbrief ZV De Zaan, 21 april 2016 (nummer 19, seizoen 2015-2016) Nieuwsbrief ZV De Zaan, 21 april 2016 (nummer 19, seizoen 2015-2016) Website ZV De Zaan Nieuwe website online! Sommige hebben het misschien van de week al gezien, maar sinds een paar dagen is onze nieuwe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NIEUWSBRIEF november Nieuws. Agenda. Welkom bij Livo! Mara Taken pupil van de maand. Van de bestuurstafel

NIEUWSBRIEF. NIEUWSBRIEF november Nieuws. Agenda. Welkom bij Livo! Mara Taken pupil van de maand. Van de bestuurstafel november 2014 Nieuws Agenda De Grote Clubactie heeft Livo 1783,20 opgeleverd. Alle vrijwilligers bedankt! De verkopers van de meeste loten worden in de volgende nieuwsbrief bekend gemaakt. De GWK worden

Nadere informatie

Bestuur. Waterpoloclinic. Secretaris. Training van Olympisch kampioen Andrea Prlainovic. Nieuwsbrief ZV De Zaan, september 2016 (seizoen )

Bestuur. Waterpoloclinic. Secretaris. Training van Olympisch kampioen Andrea Prlainovic. Nieuwsbrief ZV De Zaan, september 2016 (seizoen ) Nieuwsbrief ZV De Zaan, september 2016 (seizoen 2016-2017) Bestuur Secretaris Binnen het bestuur is er een vacature voor de functie van secretaris. Tot de taken behoren o.a. het beheren en verspreiden

Nadere informatie

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Maart 2019

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Maart 2019 Wedstrijdagenda Maart 2019 Datum Wedstrijd Zwembad Bijzonderheden Maart 3 maart Minioren-Junioren Circuit deel 3 Den Helder Aanschrijving verstuurd 9-10 maart Jaargangwedstrijden Leiden Beste 18 NL per

Nadere informatie

Nieuwsbrief wedstrijdzwemmen Zwemlust Den Hommel

Nieuwsbrief wedstrijdzwemmen Zwemlust Den Hommel Nieuwsbrief wedstrijdzwemmen Zwemlust Den Hommel # juli/augustus 2018 Inhoud: Jarig in juli/augustus Seizoenafsluiting Activiteitencommissie Clubkampioenschappen 17/18 Open Water zwemmen Verslag van de

Nadere informatie

Politiek forum over scenario s rond toekomst zwembad op 10 juli.

Politiek forum over scenario s rond toekomst zwembad op 10 juli. Oldenzaal, juli 2017 Beste leden, ouders/verzorgers en vrijwilligers In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: Politiek forum over de scenario s rond toekomst zwembad op 10 juli Onderzoek naar misbruik

Nadere informatie

UITNODIGING. Een wedstrijd voor zwemmers die zich niet (kunnen) kwalificeren voor de Swim Cup.

UITNODIGING. Een wedstrijd voor zwemmers die zich niet (kunnen) kwalificeren voor de Swim Cup. VRIJDAG 3 MAART ZATERDAG 4 MAART ZONDAG 5 MAART : JEUGD & SENIOREN : MINIOREN : JUNIOREN UITNODIGING Met trots kunnen we aankondigen dat in de pauze van de Swim Cup the Hague de eerste editie van de Ranomi

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 seizoen Secretaris:

Nieuwsbrief 4 seizoen Secretaris: Beste Leden, Het seizoen zit er weer op. Op de valreep nog een afsluitende nieuwsbrief van dit seizoen. Wegens omstandigheden iets korter dan u gebruikelijk van ons gewend bent. Echter zijn er toch nog

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MEI. Seizoen VOLGEND SEZIOEN:

NIEUWSBRIEF MEI. Seizoen VOLGEND SEZIOEN: NIEUWSBRIEF MEI Seizoen 2014-2015 BELANGRIJK!!!!!!! Hallo allemaal, lees de nieuwsbrief goed door, want er zijn veel uitvaldagen i.v.m. verhuur Page en feestdagen. VOLGEND SEZIOEN: Nog 2 maanden trainen

Nadere informatie

Gelderse B-competitie deel 3

Gelderse B-competitie deel 3 Gelderse B-competitie deel 3 GZV Groenlo 30-11-2013 Gelderse B-competitie deel 3 - zaterdag 30 november 2013 (25 m) 1. 50m vrije slag - 6-8 jaar 1. Mette Schuurmans (Groenlose Zwemvereniging, 200501236)

Nadere informatie

5-kamp deel 2 Lichtenvoorde, Programmanr. 1 Meisjes, 50m schoolslag Minioren 4 en later :30 Resultaten

5-kamp deel 2 Lichtenvoorde, Programmanr. 1 Meisjes, 50m schoolslag Minioren 4 en later :30 Resultaten Programmanr. 1 Meisjes, 50m schoolslag Minioren 4 en later 13-11-2010-14:30 Resultaten 1. Silke Holkenborg Montferland 52.54 0100292 49.67 2. Maaike van Braak ZPC Livo 59.47 0100098 57.93 3. Erva Sunnetci

Nadere informatie

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet Visie Waterpolo Z & PC Nunspeet Inhoud Inleiding...3 De Waterpolo Commissie...3 Trainers en Coaches...4 Missie en Visie...5 Scheidsrechters en W officials...5,6 Trainingen en Teams...6,7,8 Inleiding De

Nadere informatie

1 - Medaillewedstrijd NDD 2012-2013 - deel 1 7-10-2012-16:45

1 - Medaillewedstrijd NDD 2012-2013 - deel 1 7-10-2012-16:45 1 - Medaillewedstrijd NDD 2012-2013 - deel 1 7-10-2012-16:45 Programmanr. 1 Meisjes, 50m vrije slag Minioren 2,3 en 4 7-10-2012-16:45 Startlijst Serie 1 van 1, 16:45 2 Pleun Regelink Dwv NT 200401014 3

Nadere informatie

PIETER VAN DEN HOOGEN- BAND!!! Uitslag Pieter Cup, minioren 3 & 4, 4 april 2015 in Eindhoven

PIETER VAN DEN HOOGEN- BAND!!! Uitslag Pieter Cup, minioren 3 & 4, 4 april 2015 in Eindhoven Uitslag Pieter Cup, minioren 3 & 4, 4 april 2015 in Eindhoven Marin Wieling: 50 vlinderslag 48.30 Grootste verbetering: Marin Wieling, 50 vlinderslag 48.30 Uitslag Pieter Cup, minioren 5 & 6, 4 april 2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Beste Thialffer, Het kan nog net voordat we allemaal gaan genieten van een heerlijke clubavond op de Leemputten. Ik ga er van uit dat we met velen zullen zijn aankomende vrijdagavond.

Nadere informatie

Vierkamp voor de verenigingen DAC, Reestduikers, Watersnip en Hoogeveen DATA M/P WAAR ORGANISATIE AANVANG JURY

Vierkamp voor de verenigingen DAC, Reestduikers, Watersnip en Hoogeveen DATA M/P WAAR ORGANISATIE AANVANG JURY Vierkamp voor de verenigingen DAC, Reestduikers, Watersnip en Hoogeveen DATA M/P WAAR ORGANISATIE AANVANG JURY 14 oktober P Hoogeveen ZPC Hoogeveen 10.45 u. 10.15 u. 18 november M Hoogeveen de Reestduikers

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Marsmanplein DV Haarlem Beste zwemvrienden,

Wedstrijdsecretariaat Marsmanplein DV Haarlem Beste zwemvrienden, Wedstrijdsecretariaat Marsmanplein 128 2025 DV Haarlem 06-52315233 dwtwedstrijdsecretariaat@gmail.com Beste zwemvrienden, DWT wenst jullie een heel sportief 2016 en trapt het jaar af met een uitnodiging

Nadere informatie

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 29 21 april 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 24-04 Hayat, groep 3 24-04 Mats, groep 6 25-04 Iris, groep 2A

Nadere informatie

Evaluatie van de prestaties van VZF- zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen

Evaluatie van de prestaties van VZF- zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen Jaarverslag Topsport 2013 VZF. AV 22 maart 2014 Koen Van Buggenhout, topsportcoördinator VZF Evaluatie van de prestaties van VZF- zwemmers tijdens de belangrijkste internationale tornooien van het seizoen

Nadere informatie

NIEUWSKRANT ZVL-1886 WATERPOLO JEUGD

NIEUWSKRANT ZVL-1886 WATERPOLO JEUGD Hallo allemaal, Het seizoen is voorbij. De AJ heeft als laatste team de hoofdprijs binnen gehaald. In deze NieuwsKrant vooral foto's van het afsluiten van een leuk seizoen. Iedereen een fijne zomerperiode.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. WVZ Wedstrijdzwemmen. Versterking van de zwemcommissie. Wedstrijdsecretariaat Marian Immerzeel secretaris.wedstrijdzwemmen@wvz.

NIEUWSBRIEF. WVZ Wedstrijdzwemmen. Versterking van de zwemcommissie. Wedstrijdsecretariaat Marian Immerzeel secretaris.wedstrijdzwemmen@wvz. WVZ Wedstrijdzwemmen Wedstrijdsecretariaat Marian Immerzeel secretaris.wedstrijdzwemmen@wvz.nl NIEUWSBRIEF DATUM: mei 2014 Beste zwemmers, vrijwilligers, ouders en supporters, Met deze nieuwsbrief van

Nadere informatie

1 - Medaillewedstrijd NDD 2012-2013 - deel 3 27-1-2013-16:45

1 - Medaillewedstrijd NDD 2012-2013 - deel 3 27-1-2013-16:45 1-27-1-2013 - 16:45 Programmanr. 1 Meisjes, 100m schoolslag Minioren 2,3 en 4 27-1-2013-16:45 Startlijst Serie 1 van 1, 16:45 2 Kyra Heezen Natare NT 200302782 3 Julia Vrolijk De IJsselmeeuwen NT 200302330

Nadere informatie

Afdelingsontmoeting Grootebroek

Afdelingsontmoeting Grootebroek Afdelingsontmoeting Grootebroek Op zondag 30 November vond in Grootebroek (NH) de Afdelingsontmoeting plaats. Dit is een toernooi waarbij de afdeling West, Midden, Holland-Noord en Zuidwest, de strijd

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

Elektronische Nieuwsbrief van zwemvereniging ZZG De Boskikkers. Dé zwemclub van de gemeente Aa en Hunze Januari 2019

Elektronische Nieuwsbrief van zwemvereniging ZZG De Boskikkers. Dé zwemclub van de gemeente Aa en Hunze Januari 2019 De e-kwaker Elektronische Nieuwsbrief van zwemvereniging ZZG De Boskikkers Dé zwemclub van de gemeente Aa en Hunze Januari 2019 Hierbij de eerste e-kwaker van 2019! In deze e-kwaker worden jullie weer

Nadere informatie

EXTRA NIEUWSBRIEF mei 2019

EXTRA NIEUWSBRIEF mei 2019 EXTRA NIEUWSBRIEF mei 2019 Als trainster van Amjoy ben Ik er trots op dat we met 2 teams uit komen in de eerste klasse gemengd. Met deze spelers werk ik al jaren op de baan en het is super om te zien hoe

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

UITSLAG NJJK, 29, 30, 31 JANUARI EN 1 FEBRUARI 2015 IN AMSTERDAM

UITSLAG NJJK, 29, 30, 31 JANUARI EN 1 FEBRUARI 2015 IN AMSTERDAM UITSLAG NJJK, 29, 30, 31 JANUARI EN 1 FEBRUARI 2015 IN AMSTERDAM Melissa Baars 100 vrije slag 1:02.26 200 vrije slag 2:14.42 200 vlinderslag 2:33.91 200 wisselslag 2:35.90 200 vrije slag 2:18.35 400 vrije

Nadere informatie

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Op zaterdag 17 januari 2015 zijn gelijk met de jeugd de clubkampioenschappen voor de senioren-a gehouden. Er hadden zich hiervoor negen deelnemers aangemeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Opening Schoolplein. Donderdag 22 februari is het vernieuwde. Wat zijn we allemaal trots op zo n leuk en mooi nieuw plein!

Nieuwsbrief. Opening Schoolplein. Donderdag 22 februari is het vernieuwde. Wat zijn we allemaal trots op zo n leuk en mooi nieuw plein! Nieuwsbrief Opening Schoolplein Februari 2018 IN DIT NUMMER: Opening Schoolplein 1 Open dag 21 maart 2 Nederlands kampioenschap Ski en snowboard 3 Gratis activiteit sportservice 4 GGD Flits 5 Kinderdisco

Nadere informatie

Editie 2016_2017 december.

Editie 2016_2017 december. Editie 2016_2017 december Bongerd_ouderraad@pcpobr.nl December 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Alweer een jaar voorbij! De eerste schoolkrant van dit schooljaar ligt voor U. Er is met veel enthousiasme

Nadere informatie

Regio Finale Schoolhandbal 27 mei 2015 Meisjes en Jongens Regio Oost (Zutphen)

Regio Finale Schoolhandbal 27 mei 2015 Meisjes en Jongens Regio Oost (Zutphen) Regio Finale Schoolhandbal 27 mei 2015 Meisjes en Jongens Regio Oost (Zutphen) Hallo sportvrienden, Hierbij ontvangen jullie de informatie voor de Regio Finale Schoolhandbal 2015 Oost (Zutphen) Welke gehouden

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

In deze editie. Welkomswoordje. Indeling en overgangen zwemschool. Open water kampioenen. Uitslagen jeugdwedstrijden. Uitslagen masterwedstrijden

In deze editie. Welkomswoordje. Indeling en overgangen zwemschool. Open water kampioenen. Uitslagen jeugdwedstrijden. Uitslagen masterwedstrijden In deze editie Welkomswoordje Indeling en overgangen zwemschool Open water kampioenen Uitslagen jeugdwedstrijden Uitslagen masterwedstrijden Mededelingen Kalender 2016 Clubblad van de Lokerse zwemvereniging

Nadere informatie

Swimming Meets. Dit betekent dat er o.a. altijd ruimte zal zijn om in- en uit te zwemmen maar denk hierbij ook aan elektronische tijdwaarneming.

Swimming Meets. Dit betekent dat er o.a. altijd ruimte zal zijn om in- en uit te zwemmen maar denk hierbij ook aan elektronische tijdwaarneming. 26-28 februari 17 april Swimming Meets UITNODIGING Beste zwemvrienden, In het seizoen 2015/2016 organiseert The Hague Swimming (SG) in samenwerking met Den Haag Topsport en vele andere partners wederom

Nadere informatie

Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013

Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Zaterdag 29 juni, series Inzwemmen 08.00 uur, aanvang series 09.00 uur 1. 50 m. vrije slag meisjes

Nadere informatie

NZ&PC Spetters 2.0. Druk voorjaar! Boost voor Noordwijks waterpolo

NZ&PC Spetters 2.0. Druk voorjaar! Boost voor Noordwijks waterpolo NOORDWIJKSE ZWEM- EN POLOCLUB 26 MAART 2019 NZ&PC Spetters 2.0 seizoen 2018/2019 Druk voorjaar! Trainingen Het eerste kwartaal van 2019 is alweer voorbij en er staan een heleboel activiteiten op de planning.

Nadere informatie

Weekbrief 10. Heren 1 Dames 1 Heren 2 Heren 3 Heren 4 Jongens Pupillen 7 Pupillen 5

Weekbrief 10. Heren 1 Dames 1 Heren 2 Heren 3 Heren 4 Jongens Pupillen 7 Pupillen 5 Weekbrief 10 Week 47 21-11 t/m 27-11-2016 Uitslagen afgelopen weekend: Heren 1 Dames 1 Heren 2 Heren 3 Heren 4 Jongens Pupillen 7 Pupillen 5 Bardiensten weekend: ZZ&PC De Devel H1 - Sassenheim H2 10-6

Nadere informatie

Internationales 40. Bergbad-Pokal-Schwimmfest Am 15. Und 16. Juni 2019

Internationales 40. Bergbad-Pokal-Schwimmfest Am 15. Und 16. Juni 2019 Internationales 40. Bergbad-Pokal-Schwimmfest Am 15. Und 16. Juni 2019 Bu ckeburg zwemfeest 2019 14, 15 en 16 juni!!!. Het is weer zover! Het zwemfeest in Bu ckburg komt eraan. Een wedstrijd die je niet

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

-Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 24 JEUGD Oktober 2016

-Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 24 JEUGD Oktober 2016 -Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 24 JEUGD Oktober 2016 1. Grote Club actie 2. Trainingsdag junioren 24 september 2016 3. Finale pupillen 4. Club Kampioenschappen 2016 5. Vanaf 1 november nieuwe trainingsgroepen

Nadere informatie

Eerste sponsoravond is een feit!

Eerste sponsoravond is een feit! Subscribe Share Past Issues Tra Voor jullie ligt alweer een nieuwe nieuwsbrief. Je zou deze nieuwsbrief een special kunnen noemen. We zijn goed bezig binnen de club, we worden steeds professioneler. Daarbij

Nadere informatie

Brabantse Zomer Kampioenschappen (Regio Zuid) Eindhoven, 23- - 31-5-2015. Sessie 1 - zaterdag 23 mei 2015 50m, Banen 0-9 23-5-2015-13:10

Brabantse Zomer Kampioenschappen (Regio Zuid) Eindhoven, 23- - 31-5-2015. Sessie 1 - zaterdag 23 mei 2015 50m, Banen 0-9 23-5-2015-13:10 Programmastructuur Sessie 1 - zaterdag 23 mei 2015 50m, Banen 0-9 23-5-2015-13:10 1. Meisjes, 50m vlinderslag 4,35 2. Dames, 50m vlinderslag 4,35 3. Jongens, 50m vrije slag 4,35 4. Heren, 50m vrije slag

Nadere informatie

KNMV Jeugd Regio Wedstrijd Groep A

KNMV Jeugd Regio Wedstrijd Groep A KNMV Jeugd Regio Wedstrijd Groep A Zondag 19 juli is in de Hoeve de KNMV jeugd Regio Wedstrijd gehouden. Een aantal jongens en meisjes van de Hoeve reden hierin mee. Om er een aantal bij naam te noemen:

Nadere informatie

VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015

VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015 VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015 Door de zwemtrainers in de werkgroep Kampioenschappen is een voorstel uitgewerkt en aan de KZC s (Regio-zwemcommissie) aangeboden. Tijdens een gezamenlijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Juli 201 6 Jaargang 4, nummer 3 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Regionale Minioren Finale 2 Voorwoord van de voorzitter Felicitaties Richard Claus 3 A

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Minipolo toernooi in Apeldoorn Minipolo toernooi in Apeldoorn Verslag pupillen 1 Op zondag 7 april deed Proteus weer mee met het minipolotoernooi van Aquapoldro in Apeldoorn. Vanuit de pupillen 1 werd Proteus vertegenwoordigd door 1

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

President Allendelaan GW Amsterdam

President Allendelaan GW Amsterdam Het einde van het zwemseizoen vraagt erom om nog eens lekker te kunnen knallen op kort bad. Daarom organiseert De Dolfijn voor de tweede keer de SPEEDO Fast Water Meet. Op 27 en 28 juni a.s. is het Sloterparkbad

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer blz 1. Hallo allemaal,

Nieuwsbrief. Nummer blz 1. Hallo allemaal, blz 1 Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 2e nieuwsbrief van dit jaar, met nieuws over onze vereniging. De nieuwsbrief wordt minimaal 4x per jaar per e-mail wordt verzonden. Daarnaast is voor

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering Z.P.C. LIVO 31 maart 2016

Notulen algemene ledenvergadering Z.P.C. LIVO 31 maart 2016 Notulen algemene ledenvergadering Z.P.C. LIVO 31 maart 2016 Afgemeld: Gerard Otten, Simone Holweg, Ewald Berendsen, Andre Bloemberg, Ellen Wopereis, Robbin Lensink. Naast het bestuur zijn er 18 leden aanwezig.

Nadere informatie