Gemeenteavond. Hervormde Gemeente en Gereformeerde Kerk Dedemsvaart. 10 oktober 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeenteavond. Hervormde Gemeente en Gereformeerde Kerk Dedemsvaart. 10 oktober 2012"

Transcriptie

1 Gemeenteavond Hervormde Gemeente en Gereformeerde Kerk Dedemsvaart 10 oktober 2012

2 Agenda 1. Welkom (Ada Ruitenberg) 2. Opening (ds. Van Dijk) 3. Terug en vooruitblik samen op weg (Ada Ruitenberg) 4. De oogst van de Kerkenraadsdag (Jannie Brunink) 5. Pauze 6. In gesprek met elkaar a.d.h.v. vragen (Kees Blokland) 7. Plenaire terugkoppeling en enkele reacties (Kees B.) 8. Sluiting (ds. Breunesse)

3 Opening: Uit het dienstboek Wij zijn de eersten niet die geloven en die de weg van Gods beloften trachten te gaan. Tussen hopen en vrezen, tussen verlangen en verwarring, verwachting en verstarring zijn velen ons al voorgegaan op de weg van geloof, hoop en liefde. Met vallen en opstaan zochten zij naar een leven en samenleven in vrede en gerechtigheid, de aarde als Gods Koninkrijk, plaats waar mensen tot hun recht mogen komen. Wij zijn de eersten niet en God-weet ook de laatsten niet.

4 Toen de tijd vervuld was, zond Israëls God zijn geliefde Mens, Jezus van Nazareth, op de weg ons tegemoet. In Hem komt God ons op nieuwe wijze nabij, in Hem wordt het Koninkrijk zichtbaar en tastbaar. Apostelen en evangelisten, mannen en vrouwen, voorgangers en gemeenteleden, getuigden en getuigen nog steeds, dat Christus de weg, de waarheid en het leven zelf is. Hij heeft de mensen lief gehad tot het einde. In Hem en door Hem zien wij dat dood en duisternis niet het laatste woord hebben, maar het Leven zelf. Hij noemt ons zijn broeders en zusters en roept ons tot navolging op Zijn weg van leven.

5 Om die weg te gaan lezen wij Gods verhaal met mensen, opgetekend in de Bijbel, daarom delen wij brood en wijn in Jezus naam, daarom scheppen we water met vreugde. Steeds weer beginnen we opnieuw bij de bron om ook op onze beurt zoekend en tastend de weg van geloof, hoop en liefde te gaan. Daarin zijn wij de eerste niet en God-weet ook de laatsten niet. Mannen en vrouwen zijn ons voorgegaan in de uitleg van Gods woorden ten leven, in de bediening van de sacramenten, in gebed en zorg voor elkaar, in het opkomen voor menselijkheid.

6 Zo weten wij ons geroepen om met de A/ander de weg van geloof, hoop en liefde te gaan.

7 Terug- en vooruitblik SOW proces Wat is er allemaal gebeurd in de afgelopen jaren en wat staat ons de komende jaren te wachten?

8 Terug- en vooruitblik SOW proces Vóór 2005 al veel samen: - Nieuwsbrief - Startzondag - Catechese -..

9 Terug- en vooruitblik SOW proces Stuurgroep aangesteld om verdere samenwerking te onderzoeken en stappenplan te maken. Biddag 2005 intentieverklaring getekend. Centraal staat het geloof in Jezus Christus onze Heer. Verschillen zijn niet van kerkscheidende betekenis.

10 Terug- en vooruitblik SOW proces Gezamenlijke kerkenraden stellen een visitekaartje op:

11 Terug- en vooruitblik SOW proces 1e stappenplan van de stuurgroep April 2008 alle communicatie in één nieuw orgaan: De Samenspraak

12 Terug- en vooruitblik SOW proces Zendingscommissies samengevoegd in Protestantse Zending Dedemsvaart Seizoen : Gezamenlijke gespreksavonden a.d.h.v. het visitekaartje

13 Terug- en vooruitblik SOW proces Steeds intensiever samenwerking Diaconieën Invoering wekelijks predikanten overleg Kerkenraadsvergaderingen samen

14 Terug- en vooruitblik SOW proces Instellen werkgroepen voor inventarisatie samenwerking Leven uit de Bron Avonddiensten en bijzondere ochtenddiensten komen onder gezamenlijke verantwoordelijkheid. Gezamenlijke gemeenteavonden

15 Terug- en vooruitblik SOW proces Seizoen : - Rapportages werkgroepen bespreken in de kerkenraad. - Plaatselijke regelingen naast elkaar leggen ter voorbereiding federatieregeling. - Verkiezingsregeling harmoniseren. - Inventarisatie bespreekpunten. - Formuleren gezamenlijk beleidsplan voor komende jaren. - Gezamenlijke gemeenteavonden. - Invulling geven aan nieuwe organisatiestructuur.

16 Terug- en vooruitblik SOW proces Niet vallend onder de federatie: - Ledenbestand - Financiën - Gebouwen Gemeente horen over: - Federatieregeling - Beleidsplan - Besluitvorming Kerkenraden!

17 Terug- en vooruitblik SOW proces

18 Terug- en vooruitblik SOW proces Bespreekpunten verder uitwerken, o.a.: - Gezamenlijke Doopregeling - Gezamenlijk regeling rond inzegenen relatie, anders dan tussen man en vrouw - Andere punten uit de werkgroepen Verder invulling organisatiestructuur Op weg naar een fusie??

19 Terug- en vooruitblik SOW proces ~ Pinksteren 2013: Protestantse Gemeente Dedemsvaart (in wording)

20

21

22

23 Wat is er besproken Wat raakt je persoonlijk in de kerk, waar ervaar je verbinding met elkaar? Over het profiel van onze toekomstige kerk aan de hand van 6 profielen van hoe een kerk kan zijn. Top 5 van belangrijkste punten voor onze toekomstige kerk. Later werd een persoonlijke keuze gemaakt uit 4 profielen van kerk zijn. Tenslotte werd naar aanleiding van steekwoorden (bijv. communicatie) uitgebeeld hoe kerkenraadsleden iets nu ervaren en hoe ze hopen dat het in 2015 zal zijn.

24 Een van de uitkomsten:

25 Pauze

26 Bespreking in groepjes Groepjes van 6 8 mensen Graag gemengd Hervormd Gereformeerd Ieder groepje een Ambtsdrager voor notities Bespreek met elkaar: - Punten m.b.t. profiel van de gefedereerde gemeente. - 1 a 2 punten m.b.t. het beleid van de gefedereerde gemeente.

27 Bespreekpunt m.b.t. profiel: Wat voor kerk willen we zijn: - Open en gastvrije gemeente. - We delen en groeien in ons geloof. - Verschillende manieren om mee te doen. - Verschillende vormen van vieren. - In het midden van de samenleving. - Dialoog en onderling vertrouwen.

28 Bespreekpunten m.b.t. beleid: 1. Jeugd en jonge gezinnen. 2. Betrokkenheid op de samenleving. 3. Wij zijn een veelkleurige gemeente. 4. Pastoraat: samen doen! 5. Vrijwilligers: meer projectmatig en gavengericht inzetten. 6. Communicatie en nieuwe media. (Bespreek met elkaar 2 van bovenstaande thema s).

29 Sluiting Lied: Wij leven van verwondering (uit dienstboek) Melodie gezang 466

30 Wij leven van verwondering 1 Wij leven van verwondering En uit een diep vermoeden, Dat in en om ons leven heen Een hand ons wil behoeden, Dat er een hart is dat ons draagt, Dat er een stem is die ons vraagt, Dat God ons leidt ten goede.

31 Wij leven van verwondering 2 Wij leven dwars door vragen heen Met tere zekerheden, Dat ondanks voor- en tegenspraak, Hier kwetsbaar wordt beleden, Dat er een hand is die ons draagt, Dat er een stem is die ons vraagt, Dat God deelt in ons heden.

32 Wij leven van verwondering 3 Wij leven het mysterie uit de waarheid ongemeten, dat boven al ons denken uit in ons een heel diep weten - weet dat een hand ons leven draagt, dat er een stem is die ons vraagt die ons een God wil heten.

33 Bedankt voor uw aanwezigheid en uw bijdrage aan de toekomst van onze kerk!

Orde voor de bevestigings en intrededienst van Jan Visser als dienaar des Woords

Orde voor de bevestigings en intrededienst van Jan Visser als dienaar des Woords Orde voor de bevestigings en intrededienst van Jan Visser als dienaar des Woords 14 december 2008 14.30 uur Protestantse Gemeente Lexmond Voorgangers: ds. G. Nijmeijer proponent J. Visser Zingen uit: Liedboek

Nadere informatie

Informatie voor beroepingswerk

Informatie voor beroepingswerk Informatie voor beroepingswerk 1. Inleiding De hervormde gemeente van Woubrugge heeft met ingang van 8 januari 2017 een vacature predikant. De procedure van de pkn schrijft voor dat een solvabiliteitsverklaring

Nadere informatie

Zeg maar 'ja' tegen het leven!

Zeg maar 'ja' tegen het leven! Israël - Zondag 5 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Zeg maar 'ja' tegen het leven! Dienst van bevestiging van ambtsdragers en medewerkers. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

Beleidsplan van de Regenboogkerk te Epe voor 2011 tot en met 2015

Beleidsplan van de Regenboogkerk te Epe voor 2011 tot en met 2015 Beleidsplan van de Regenboogkerk te Epe voor 2011 tot en met 2015 Identiteit De Regenboogkerk van Epe vormt een gemeenschap van gelovigen. Het geloof dat hen samenbindt stoelt op de Bijbel. De kern van

Nadere informatie

Betrokken & gastvrij Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen

Betrokken & gastvrij Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen 2015 2020 november 2014 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Dalfsen. Dit beleidsplan 2015-2020 is gebaseerd op de visie, zoals

Nadere informatie

PKN Soest - Wilhelinakerk 10 mei 2015 Ziekenzalving

PKN Soest - Wilhelinakerk 10 mei 2015 Ziekenzalving PKN Soest - Wilhelinakerk 10 mei 2015 Ziekenzalving Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager: Leen Lievaart Lector: Gerda Masselink Organist: Jan Meurs OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek: Allen

Nadere informatie

Toespraak van de voorzitter van de kerkenraad na de kerkdienst van 27 januari 2013 betreffende het beleid van de Petrakerk

Toespraak van de voorzitter van de kerkenraad na de kerkdienst van 27 januari 2013 betreffende het beleid van de Petrakerk Toespraak van de voorzitter van de kerkenraad na de kerkdienst van 27 januari 2013 betreffende het beleid van de Petrakerk Beste Petrakerkers, zusters en broeders, In zijn laatste Kroniek in het blad Kerkinformatie,

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 6 april 2014 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend Voorganger:

Nadere informatie

Agenda. Opening Achtergrond informatie Rapportage gemeenteontmoetingen Uitkomsten Aanbevelingen Voortgang proces Sluiting

Agenda. Opening Achtergrond informatie Rapportage gemeenteontmoetingen Uitkomsten Aanbevelingen Voortgang proces Sluiting Agenda Opening Achtergrond informatie Rapportage gemeenteontmoetingen Uitkomsten Aanbevelingen Voortgang proces Sluiting 1 Opening Lucas 11 vers 1-13 Op een keer was Jezus ergens aan het bidden. Toen Hij

Nadere informatie

Gemeenteavond 10 januari 2017

Gemeenteavond 10 januari 2017 Gemeenteavond 10 januari 2017 Welkom Van SamenWerken naar SamenGaan Vorming van één nieuwe wijkgemeente Overzicht 1: organisatie Indeling van de avond 19.30: Opening 19.45: Presentatie Beleidsplan, plaatselijke

Nadere informatie

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid)

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Dienstboek 256 Bekendmaking Vertegenwoordiger van de kerkenraad: Tot tweemaal toe heeft de kerkenraad u de naam bekend gemaakt van onze

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek Beleidsplan 2016-2020 INHOUD BELEIDSPLAN 1. Inleiding / aanleiding 2. Visie 3. Beschrijving kerkelijke organisatie 4. Inventarisatie kerkelijke activiteiten

Nadere informatie

ZONDAG 17 november 2013. Wie is arm wie is rijk?

ZONDAG 17 november 2013. Wie is arm wie is rijk? ZONDAG 17 november 2013 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Wie is arm wie is rijk? Dienst van bevestiging: mw. Aaltje Timmerman tot ouderling Eredienst. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 vijf broden en twee vissen Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier, Denise Smit Organist:

Nadere informatie

Wijkgemeenteavond 23 mei Beleidsplan

Wijkgemeenteavond 23 mei Beleidsplan Wijkgemeenteavond 23 mei 2013 Beleidsplan 2013-2017 Programma 20:00 - Welkom en opening 20:10 - Toelichting op het beleidsplan 20:20 - Vragen Circa 21:00 - Afsluiting Nabeschouwing onder genot frisdrankje

Nadere informatie

Beleidsplan. uitgave Hervormde gemeente Puttershoek

Beleidsplan. uitgave Hervormde gemeente Puttershoek Beleidsplan uitgave 2017-2021 Hervormde gemeente Puttershoek Voorwoord Het beleidsplan voor 2017-2021 is gebaseerd op een uitgebreide bezinning in de kerkenraad, overleg met commissies van de kerkenraad

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel.

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel. Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse 7 e zondag van de zomer 6 augustus 2017 'U gaf hen brood uit de hemel' Dienst van Schrift en Tafel. voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane Fioreze ontmoeting

Nadere informatie

VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER

VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER WITTE DONDERDAG 18 april 2019 Aanvang 19:00 uur VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER Thema: Mens, wees dienstbaar Voorganger: ds. Elly Wisselink Organist/pianist: Willy Misker Werkgroep liturgisch bloemschikken

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Diaconie van de Gereformeerde Kerk Almkerk, te Almkerk Telefoonnummer: RSIN/Fiscaal nummer:

A. Algemene gegevens. Diaconie van de Gereformeerde Kerk Almkerk, te Almkerk Telefoonnummer: RSIN/Fiscaal nummer: A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Gereformeerde Kerk Almkerk, te Almkerk Telefoonnummer: 0183-401184 RSIN/Fiscaal nummer: 824104687 Website adres: www.gkalmkerk.nl E-mail: secr.diaconie.gka@gmail.com

Nadere informatie

Derde zondag van de veertigdagentijd. Bevestigingsdienst ds. A. W. Baan. 23 maart 2014 14.30 uur. Nieuwe kerk te Zoutkamp. Heenzending en zegen

Derde zondag van de veertigdagentijd. Bevestigingsdienst ds. A. W. Baan. 23 maart 2014 14.30 uur. Nieuwe kerk te Zoutkamp. Heenzending en zegen Derde zondag van de veertigdagentijd Bevestigingsdienst ds. A. W. Baan 23 maart 2014 14.30 uur Heenzending en zegen Nieuwe kerk te Zoutkamp Voorganger: ds. K. G. Pieterman, Niekerk Organist: Sj. de Wind

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtdrager van dienst: Wim van Assenbergh, Frederique Lucas Lector: Pieternel

Nadere informatie

voor zondag 12 november 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

voor zondag 12 november 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Orde van Dienst voor zondag 12 november 2017, om 10.00 uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL Samen delen we brood en wijn om de liefde van God in Christus voor ons

Nadere informatie

ANBI-gegevens Hervormde gemeente te Zevenhuizen A. Algemene gegevens

ANBI-gegevens Hervormde gemeente te Zevenhuizen A. Algemene gegevens ANBI-gegevens Hervormde gemeente te Zevenhuizen A. Algemene gegevens Naam ANBI: Hervormde gemeente te Zevenhuizen Telefoonnummer: scriba: 0180-631700 RSIN/fiscaalnummer: 824106337 Website adres: E-mail:

Nadere informatie

Informatie in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken

Informatie in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken Informatie in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde

Nadere informatie

Pinksteren. zondag 8 juni waarin Anne-Marieke van Dijk belijdenis doet van haar geloof en Nol Zieltjens wordt gedoopt.

Pinksteren. zondag 8 juni waarin Anne-Marieke van Dijk belijdenis doet van haar geloof en Nol Zieltjens wordt gedoopt. zondag 8 juni 2014 Pinksteren Oosterlichtkerk waarin Anne-Marieke van Dijk belijdenis doet van haar geloof en Nol Zieltjens wordt gedoopt ds Jan Glazema, Gerard v.d. Berg, Ko Durieux, Rob Savert, Alma

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde

Nadere informatie

Visiedocument Protestantse Wijkgemeente Kampen

Visiedocument Protestantse Wijkgemeente Kampen Visiedocument Protestantse Wijkgemeente Kampen God, die in Jezus Christus Israël en de volken tot vrede brengt, inspireert ons: om kerk te zijn voor de komende generaties; door te putten uit de bron van

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Maassluis Telefoonnummer: 010-5922225 RSIN/Fiscaal nummer: 80 338 99 66 Website adres: www.cgkmaassluis.nl E-mail: info@cgkmaassluis.nl

Nadere informatie

Jaarthema NGK Dalfsen

Jaarthema NGK Dalfsen Jaarthema NGK Dalfsen Seizoen 2015-2016 Breng ons samen Verbonden van hart tot hart Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard Romeinen 15 vers 7 Jaarthema 2015-2016: Leven

Nadere informatie

Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge

Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge In oktober 2018 is onze wijkgemeente ontstaan na een fusie tussen de Gereformeerde Bethelkerk en de Hervormde Gemeente Leerdam. De Protestantse gemeente Leerdam

Nadere informatie

De hartslag van ons leven Beleidsplan

De hartslag van ons leven Beleidsplan De hartslag van ons leven Beleidsplan 2015-2019 inleiding De is een veelkleurige gemeente. Jezus Christus verbindt ons. Hij is de hartslag van ons leven. Rondom Zijn Evangelie komen we telkens weer samen.

Nadere informatie

In de Apostolische Geloofsbelijdenis worden de hoofdzaken van het christelijk geloof kort samengevat.

In de Apostolische Geloofsbelijdenis worden de hoofdzaken van het christelijk geloof kort samengevat. BELEIDSPLAN PROTESTANTSE KERK OLDELAMER/OLDETRIJNE VISIE Wij zien onze gemeente als een huis waarvan de deuren wijd open staan naar buiten toe. Het is ons streven om als gemeente in de wereld te staan

Nadere informatie

Dienst te Buurse op de tweede zondag van de advent. 7 december doopdienst

Dienst te Buurse op de tweede zondag van de advent. 7 december doopdienst Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Dienst te Buurse op de tweede zondag van de advent 7 december 2014 doopdienst voorganger: ds. N.J. Pronk organist: René van Dijken ouderling: mevr. J. de Greef

Nadere informatie

Plaats van de wijkgemeente binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Vaststelling en wijziging van de plaatselijke regeling 8. Overige bepalingen

Plaats van de wijkgemeente binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Vaststelling en wijziging van de plaatselijke regeling 8. Overige bepalingen Pagina 1 van 9 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde wijkgemeente StadsNoordwestwijk* van de Protestantse gemeente in wording te Hattem Inhoud Paragraaf Inhoud Inleiding

Nadere informatie

Voorbereiding Orgelspel. Welkom. Aanroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 Votum en Groet. Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID. v: voorganger a: allen

Voorbereiding Orgelspel. Welkom. Aanroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 Votum en Groet. Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID. v: voorganger a: allen oorbereiding Orgelspel Welkom anroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 otum en Groet Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID v: voorganger a: allen v God roept ons tot eenheid. Keren wij met onze gedachten,

Nadere informatie

Diaconie Hervormde gemeente Genemuiden. A: Algemene gegevens. adres Stuivenbergstraat 51

Diaconie Hervormde gemeente Genemuiden. A: Algemene gegevens.   adres Stuivenbergstraat 51 Diaconie Hervormde Gemeente Genemuiden A: Algemene gegevens Naam ANBI Diaconie Hervormde gemeente Genemuiden website www.hervormdgenemuiden.com adres Stuivenbergstraat 51 postcode + plaats 8281 EK Genemuiden

Nadere informatie

Geloven in Jezus Christus

Geloven in Jezus Christus Geloven in Jezus Christus Zoon van God Jezus krijgt God een menselijk gezicht. Immanuel wordt Hij genoemd: God met ons. Het is de naam die Hij bij zijn geboorte krijgt. ZIn Daar begint zijn bijzondere

Nadere informatie

Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente.

Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente. Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente. Contact Hebt u vragen, of wilt u een persoonlijk gesprek, neem dan gerust contact op of spreek iemand

Nadere informatie

Kraanvogelstraat TP Amersfoort

Kraanvogelstraat TP Amersfoort Visie + Passie = Missie Wie zijn wij en wat beweegt ons? PIG Pinkster Gemeente Immanuël Kraanvogelstraat 1 3815 TP Amersfoort Hoofddoel VAN DE GEMEENTE VAN JEZUS CHRISTUS Als gemeente zijn we nooit een

Nadere informatie

RSIN-nummers t.n.v. Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

RSIN-nummers t.n.v. Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Dit is ook vastgelegd

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse Gemeente de Woldkerken te Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek

Beleidsplan Protestantse Gemeente de Woldkerken te Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek Beleidsplan Protestantse Gemeente de Woldkerken te Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek Moge het geloof waarin we staan Hoorbaar worden in ons spreken. Moge de hoop die leeft in ons hart Zichtbaar

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse Gemeente te Burdaard

Beleidsplan Protestantse Gemeente te Burdaard Beleidsplan 2015-2020 Protestantse Gemeente te Burdaard Inhoud Voorwoord...3 2. Inleiding...4 3. Missie en visie, gemeente-zijn in Burdaard...5 4. Beleidsonderwerpen...6 4.1 Organisatie...6 4.2 Ontmoeting

Nadere informatie

Zondag 17 februari 2019

Zondag 17 februari 2019 Zondag 17 februari 2019 Voorganger: Dr. H. Nobel Organist: mevr. Willy Misker Groen Groen is de kleur van de hoop. Brood en vis als symbool voor Jezus die ons door zijn leven hoop geeft. Daarmee varen

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willem de Vos Ouderling voorzitter

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willem de Vos Ouderling voorzitter Mededelingen door de ouderling van dienst Willem de Vos Ouderling voorzitter Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming) Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming) Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming)

Nadere informatie

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 Zondag 21 oktober Zuiderkerk Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer Orgelspel Welkom Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 De dag gaat open voor het woord des Heren, zon die wij zoeken, kracht

Nadere informatie

Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel.

Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Dit is ook vastgelegd

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2010-2014 Protestantse Wijkgemeente Hardenberg Centrum-Zuid

BELEIDSPLAN 2010-2014 Protestantse Wijkgemeente Hardenberg Centrum-Zuid BELEIDSPLAN 2010-2014 Protestantse Wijkgemeente Hardenberg Centrum-Zuid Hoofdstuk 1: Doel van dit beleidsplan en het daarin geformuleerde beleid: Dit beleidsplan heeft als doel om, naast het (onder-)nemen

Nadere informatie

Gemeente avond Prinses Julianakerk. Verbinding

Gemeente avond Prinses Julianakerk. Verbinding Gemeente avond Prinses Julianakerk Verbinding 1 Welkom op deze gemeente avond Voorbereid door leden van de kerkenraad en leden van 2.0. 2 Opzet van de avond 1. Opening met gebed door Sylvia en Rolf. 2.

Nadere informatie

Gemeente beraad 13 oktober 2014

Gemeente beraad 13 oktober 2014 Gemeente beraad 13 oktober 2014 1. Opening en welkom en agenda (20.00) 2. Conclusies gemeente beraad juni 3. Wat is er sinds juni gebeurd 4. Kennismaking met werkgroep Kernen en Vieringen( 20.15-22.15)

Nadere informatie

Naam ANBI: Diaconie Hervormde Gemeente van Akkerwoude - Murmerwoude c.a.

Naam ANBI: Diaconie Hervormde Gemeente van Akkerwoude - Murmerwoude c.a. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Diaconie Hervormde Gemeente van Akkerwoude - Murmerwoude c.a. RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet ontvangen van de belastingdienst. Website adres: www.pkndamwald.nl E-mail: hervormdambv@hotmail.com

Nadere informatie

ANBI-transparantie CGK te Maassluis, vastgesteld 18 april 2018 pagina 1 van 5

ANBI-transparantie CGK te Maassluis, vastgesteld 18 april 2018 pagina 1 van 5 A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Maassluis Telefoonnummer: 010-5922225 RSIN/Fiscaal nummer: 80 338 99 66 Website adres: www.cgkmaassluis.nl E-mail: info@cgkmaassluis.nl

Nadere informatie

In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen

In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen Liturgie voor zondag 3 september 2017 Johanneskerk Leersum In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen Voorganger: ds. Evelyn Noltus Organist: Ton Blom Lector:

Nadere informatie

RSIN-nummers t.n.v. Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

RSIN-nummers t.n.v. Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Dit is ook vastgelegd

Nadere informatie

Samenvatting beleid/visie Gereformeerde Kerk. te Wagenborgen voor de komende jaren tot 2018

Samenvatting beleid/visie Gereformeerde Kerk. te Wagenborgen voor de komende jaren tot 2018 Samenvatting beleid/visie Gereformeerde Kerk te Wagenborgen voor de komende jaren tot 2018 januari 2015 Waarom dit 'beleidsplan'? We kunnen discussiëren over het nut, maar dat heeft niet zoveel zin. Wel

Nadere informatie

Concept Visie NGK Voorthuizen/Barneveld

Concept Visie NGK Voorthuizen/Barneveld Concept Visie NGK Voorthuizen/Barneveld Concept visie t.b.v bespreking in de gemeente Vastgesteld op de kerkenraadsvergadering van 2 juni 2008 Dit visiedocument beschrijft hoe we in 2012 onze missie willen

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Romeinen 4, Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Romeinen 4, Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Romeinen 4, 23-25 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Zingen: Gezang 20 : 1 en 6 2 Lezing van de wet 3 Zingen: Psalm 51 : 3 en 4 4 Gebed voor vergeving

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Gijs van Ginkel Ouderling Scriba

Mededelingen door de ouderling van dienst. Gijs van Ginkel Ouderling Scriba Mededelingen door de ouderling van dienst Gijs van Ginkel Ouderling Scriba Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 100 1, 2,

Nadere informatie

10 april 2016. Afscheid van Frans Armee, Gerrit de Lange, Wout Nederveen Bevestiging van Henk van der Goot. 9.30 uur

10 april 2016. Afscheid van Frans Armee, Gerrit de Lange, Wout Nederveen Bevestiging van Henk van der Goot. 9.30 uur 10 april 2016 9.30 uur Afscheid van Frans Armee, Gerrit de Lange, Wout Nederveen Bevestiging van Henk van der Goot Organist: Joop van Oordt Voorganger: ds. Adri van der Wal Intocht De kerkenraad komt binnen

Nadere informatie

Beleidsdocument Heilig Avondmaal

Beleidsdocument Heilig Avondmaal Beleidsdocument Heilig Avondmaal Hervormde gemeente Maranathakerk Hertenlaan 37 6741 BG Lunteren Versie 1 Vastgesteld Grote Kerkenraad d.d. 25-09-2018 Inhoudsopgave Inhoud Inleiding... 2 Aanleiding...

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij?

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij? Liturgie Biddag woensdag 13-03-2019 19.30 uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope Thema: wat vraag jij? Zingen: Breng ons samen Sela Zingen: In U weet ik wie ik ben -

Nadere informatie

Dooponderwijs en -vragen (aangepast) Presentatie Geliefde broers en zussen, jullie willen heel graag dat jullie kinderen worden gedoopt!

Dooponderwijs en -vragen (aangepast) Presentatie Geliefde broers en zussen, jullie willen heel graag dat jullie kinderen worden gedoopt! Dooponderwijs en -vragen (aangepast) Presentatie Geliefde broers en zussen, jullie willen heel graag dat jullie kinderen worden gedoopt! Over dopen Aan dat verlangen geven we als gemeente ook vandaag graag

Nadere informatie

Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft (Joh. 7:3 8)

Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft (Joh. 7:3 8) - Identiteit - Hogeschool Viaa heeft als grondslag de Bijbel. Zij erkent deze als het betrouwbare en geïnspireerde Woord van God, zoals dat verwoord is in het gereformeerde belijden en zij beschouwt de

Nadere informatie

Orde van dienst bij verbintenis en intrede van ds. Annette Driebergen in de Ontmoetingskerk te Noordeloos

Orde van dienst bij verbintenis en intrede van ds. Annette Driebergen in de Ontmoetingskerk te Noordeloos Orde van dienst bij verbintenis en intrede van ds. Annette Driebergen in de Ontmoetingskerk te Noordeloos 9 oktober 2016 Voorgangers: Organist: M.m.v.: ds. Piet van Die ds. Annette Driebergen Pim Lodder

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 5 e zondag na Epifanie 9 februari 2014 Dienst van Schrift en Tafel Jullie zijn het zout der aarde Matteüs 5:13 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen.

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. Orde van dienst Voorganger: ds. Henk Jan Ketelaar Ouderling van dienst: dhr. Gerard Kruit. Organist: dhr. Jan van der Meer Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. - Woord van welkom en mededelingen

Nadere informatie

Naar een beleidsplan voor de PG Lemmer

Naar een beleidsplan voor de PG Lemmer Naar een beleidsplan voor de PG Lemmer Inleiding In de komende maanden willen we als kerkenraad een beleidsplan opstellen voor de komende vijf jaar. Iedereen die op dit moment op de één of andere manier

Nadere informatie

Gebed/gedicht over Verbonden met God en de ander

Gebed/gedicht over Verbonden met God en de ander Gebed/gedicht over Verbonden met God en de ander Een arm om je heen als je moe bent of koud. Een mens die je troost en die veel van je houdt. Een hand in jouw hand als je niet durft te gaan. Een stem die

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel Zondag van de Drie-Eenheid 31 mei 2015 voorganger: ds. H.J.Elzenga ouderling: J.J. de Greef organist : L. Vilmane-Fioreze koster: M.Slomp

Nadere informatie

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld Waarom een missie? We realiseren ons dat geloven in God en het verlossingswerk van Jezus Christus in 2008 geen vanzelfsprekendheid meer is. De ontkerkelijking is een feit, maar tegelijk is er ook weer

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op

Liturgie voor de dienst op Liturgie voor de dienst op Zondag 31 januari 2016 Voorganger: Ds Pieter Koekkoek Organist: Jan Koert Brinkman In deze dienst wordt Annelies van Ravenhorst-Hoogeveen bevestigd in het ambt van diaken In

Nadere informatie

Formulier om dienaren van het woord te bevestigen

Formulier om dienaren van het woord te bevestigen Formulier om dienaren van het woord te bevestigen Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Inleiding Als kerkenraad hebben we u tweemaal de naam bekendgemaakt van de predikant die we beroepen hebben, broeder

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST LOCATIE WILHELMINAKERK

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST LOCATIE WILHELMINAKERK PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST LOCATIE WILHELMINAKERK OUDEJAARSDIENST 31 DECEMBER 2017 Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Elly Roorda, Dênise Smit Lector: Suze Deelen Organist: Jan Meurs Beamer:

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Telefoonnummer RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: Adres: Zuidstraat 13

A. Algemene gegevens. Telefoonnummer RSIN/Fiscaal nummer: Website adres:   Adres: Zuidstraat 13 A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie Hervormde gemeente Burgh Telefoonnummer RSIN/Fiscaal nummer: 824102071 Website adres: www.kerkinburgh.nl E-mail: wavandam@zeelandnet.nl Adres: Zuidstraat 13 Postcode:

Nadere informatie

Adres: Zonnebrink 61

Adres: Zonnebrink 61 A Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse Gemeente te Winterswijk Telefoonnummer: 0543 512395 RSIN/Fiscaal nummer: 002728722 Website adres: www.pgwinterswijk.nl E-mail: kerkelijkbureau@pgwinterswijk.nl

Nadere informatie

WILHELMINAKERK 21 mei 2017

WILHELMINAKERK 21 mei 2017 WILHELMINAKERK 21 mei 2017 Voorganger: S.C.B. (Sandra) Hermanus-Schröder MA (proponent) Ambtsdrager van dienst: Fred Heidinga Lector: Gerda Masselink Pianist: Terry Hamberg Muziek Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Zondag 11 juni Bevestiging van Gerdien Neels tot predikant in algemene dienst van de PKN. Voorbereiding

Zondag 11 juni Bevestiging van Gerdien Neels tot predikant in algemene dienst van de PKN. Voorbereiding Zondag 11 juni 2017 Bevestiging van Gerdien Neels tot predikant in algemene dienst van de PKN 15.00 uur Organist: Hans van Noord Lector: Maaike Lok Voorbereiding Binnenkomst kerkenraad De gemeente wordt

Nadere informatie

ANBI-transparantie gegevens Nederlands Gereformeerde Kerk Krommenie

ANBI-transparantie gegevens Nederlands Gereformeerde Kerk Krommenie ANBI-transparantie gegevens Nederlands Gereformeerde Kerk A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde Kerk te Telefoonnummer (facultatief): 075 628900 RSIN/Fiscaal nummer: 821789788 Website

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Diaconie van de Protestantse gemeente te Garyp. RSIN/Fiscaal nummer: Website adres:

A. Algemene gegevens. Diaconie van de Protestantse gemeente te Garyp. RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente te Garyp RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: 8241.26.373 www.pkngaryp.nl E-mail: kosterpkngaryp@live.nl Adres: Greate Buorren 21 Postcode:

Nadere informatie

PUBLICATIE CGK EDE - ANBI-REGELING

PUBLICATIE CGK EDE - ANBI-REGELING CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK TE EDE VERLENGDE MAANDERWEG 146 PUBLICATIE CGK EDE - ANBI-REGELING VERSIE 1.0, 20 FEBRUARI 2019 1. ALGEMENE GEGEVENS Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Kerk te Ede Telefoonnummer

Nadere informatie

Aan: Wijkkerkenraden Van: Algemene Kerkenraad Betreft: Discussienotitie beleidsplan Hervormd Dordrecht 2013-2019 Datum: mei 2013

Aan: Wijkkerkenraden Van: Algemene Kerkenraad Betreft: Discussienotitie beleidsplan Hervormd Dordrecht 2013-2019 Datum: mei 2013 Aan: Wijkkerkenraden Van: Algemene Kerkenraad Betreft: Discussienotitie beleidsplan Hervormd Dordrecht 2013-2019 Datum: mei 2013 1) Inleiding De kerkorde bepaalt dat de kerkenraad een beleidsplan opstelt

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Amos 8, 12 Ochtenddienst H. Avondmaal

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Amos 8, 12 Ochtenddienst H. Avondmaal Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Amos 8, 12 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, we mogen vandaag weer met elkaar het Heilig Avondmaal vieren waardoor de Here ons geloof in Hem wil versterken.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode

HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode 2018-2021 A. Inleiding Onze gemeente heeft het verlangen om te groeien in geloof, in gemeenschap en in het dienen

Nadere informatie

1 mei uur. Protestantse Gemeente van Burgum Kruiskerk

1 mei uur. Protestantse Gemeente van Burgum Kruiskerk LITURGIE voor de 6 e zondag van Pasen 1 mei 2016 10.30 uur Protestantse Gemeente van Burgum Kruiskerk Voorgangers: Jolanda Paans Gerda Wiersma Organist: Klaas Hofstra Fluit: Adry van der Woude Pianist

Nadere informatie

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren voorganger: ds. Co Janssen ouderling van dienst: Marleen Schuijl organist: Willemien Zieverink

Nadere informatie

Beleidsplan Nieuwe Westerkerk

Beleidsplan Nieuwe Westerkerk Beleidsplan Nieuwe Westerkerk 2018-2022 Inhoudsopgave A. Inleiding... 2 B. Missie en visie... 3 C. Aandachtspunten... 4 1. Jeugd en jongerenwerk... 4 2. Liturgie... 4 3. Middelen... 5 4. Missionair werk...

Nadere informatie

Plaatselijke regeling. ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Sprang

Plaatselijke regeling. ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Sprang Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Sprang Geldig vanaf 17 januari 2016 1 Inhoudsopgave Wijziging... 1 Preambule... 1 1 Samenstelling van de kerkenraad...

Nadere informatie

MAALTIJD VAN DE HEER. ook wel genoemd: viering van het Heilig Avondmaal. Vrije Evangelische Gemeente Heerde. Pastorale Handreiking 6

MAALTIJD VAN DE HEER. ook wel genoemd: viering van het Heilig Avondmaal. Vrije Evangelische Gemeente Heerde. Pastorale Handreiking 6 MAALTIJD VAN DE HEER ook wel genoemd: viering van het Heilig Avondmaal Vrije Evangelische Gemeente Heerde Pastorale Handreiking 6 MAALTIJD VAN DE HEER In de Protestante kerken spreken we over twee sacramenten

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Bram Steennis Pastoraal Ouderling, sectie 9

Mededelingen door de ouderling van dienst. Bram Steennis Pastoraal Ouderling, sectie 9 Mededelingen door de ouderling van dienst Bram Steennis Pastoraal Ouderling, sectie 9 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm

Nadere informatie

Diaconie van de Protestantse Gemeente Vleuten-De Meern

Diaconie van de Protestantse Gemeente Vleuten-De Meern Augustus 2016 Versie 2.0 ANBI gegevens Diaconie van de Protestantse Gemeente Vleuten De Meern A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse Gemeente Vleuten-De Meern RSIN/Fiscaal nummer:

Nadere informatie

Nederlands Gereformeerde Kerk te Voorthuizen / Barneveld

Nederlands Gereformeerde Kerk te Voorthuizen / Barneveld Inleiding Vanaf 2006 is de kerkenraad samen met de gemeente bezig geweest om vorm te geven aan de missie en visie van de Nederlands Gereformeerde Kerk van Voorthuizen/Barneveld. Op 2 april 2007 is onderstaande

Nadere informatie