Van deze weigering of beëindiging doet De Rozenhof direct en met redenen omkleed, melding aan de verzekerde en het Zorgkantoor.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van deze weigering of beëindiging doet De Rozenhof direct en met redenen omkleed, melding aan de verzekerde en het Zorgkantoor."

Transcriptie

1 Procedure zorgweigering en zorg beëindiging Inleiding De Rozenhof Nieuwe zorglandschap BV kan zorg weigeren of reeds ingezette zorg voortijdig beëindigen als er redenen zijn op grond waarvan het verlenen van verdere zorg of de gevraagde omvang daarvan in redelijkheid niet van De Rozenhof kan worden verlangd. Van deze weigering of beëindiging doet De Rozenhof direct en met redenen omkleed, melding aan de verzekerde en het Zorgkantoor. 1. Van zorgweigering is sprake als de zorgaanbieder van voorkeur weigert de zorgverlening op zich te nemen. 2. Van zorg beëindiging is sprake als de zorgaanbieder aangevangen zorg wil beëindigen. De Raad van Bestuur en het management van De Rozenhof zijn verantwoordelijk voor de omstandigheden waaronder medewerk(st)ers de zorg verlenen. Deze verantwoordelijkheid is neergelegd in de Wet op de Arbeidsomstandigheden (Arbowet). Voor de uitvoering van zorg wordt onder goede omstandigheden verstaan: Het vermijden van zwaar lichamelijk werk waardoor de gezondheid van de medewerk(st)er wordt aangetast. De hygiënische omstandigheden mogen geen gevaren opleveren voor de medewerk(st)er. De medewerk(st)er kan in vrijheid en veiligheid de werkzaamheden uitvoeren. De medewerk(st)er wordt niet gediscrimineerd om welke reden dan ook. De medewerk(st)er wordt niet seksueel of psychisch geïntimideerd of agressief of gewelddadig benaderd.

2 Als in een zorgsituatie aan één van genoemde voorwaarden niet wordt voldaan, behoudt de organisatie zich het recht voor om in bepaalde situaties geen zorg te verlenen of de zorg direct stop te zetten. Bijzonder situatie Bescherming medewerk(st)ers bij seksuele of psychische intimidatie, agressie en geweld Wanneer een medewerk(st)er bij of door een cliënt geconfronteerd wordt met seksuele of psychische intimidatie, agressie of geweld heeft de medewerk(st)er het recht op de werkzaamheden bij de betrokken cliënt onmiddellijk te onderbreken, zonder dat dit leidt tot een dringende reden voor ontslag in de zin van art p. Burgerlijk Wetboek. Wanneer een medewerk(st)er bij of door een cliënt geconfronteerd wordt met seksuele of psychische intimidatie, agressie of geweld is hij/zij verplicht het voorval onmiddellijk te melden bij de werkgever of de daartoe aangewezen persoon (vertrouwenspersoon). Indien een medewerk(st)er een geval van seksuele of psychische intimidatie, agressie of geweld bij de werkgever heeft gemeld, stelt de werkgever, conform het binnen de organisatie vastgestelde beleid aangaande seksuele of psychische intimidatie, agressie of geweld altijd een onderzoek in en neemt dusdanige maatregelen dat herhaling wordt voorkomen. De medewerk(st)er die een geval van seksuele of psychische intimidatie, agressie of geweld heeft gemeld, heeft het recht het opnieuw verlenen van zorg bij de betrokken cliënt te weigeren. Op basis van de uitslag van zorgweigering c.q. zorgbeëindiging kan zowel de medewerker als de cliënt gebruik maken van een beroepsprocedure. Beroepsprocedure medewerk(st)ers Indien de medewerk(st)er het niet eens is met de beslissing van de manager, kan de medewerk(st)er hierover in beroep gaan volgens de procedure zoals deze is beschreven in het klachtenreglement (personeel). Klachtenprocedure cliënt in geval van zorgweigering De cliënt die meent recht te hebben op zorgverlening maar deze van De Rozenhof niet krijgt, kan de klacht indienen volgens het klachtenreglement cliënten.

3 Als tot zorgweigering of zorg beëindiging moet worden overgegaan omdat de goede omstandigheden niet aanwezig zijn voor zorglevering wordt de volgende procedures geactiveerd. Procedure bij zorgaanbieder van voorkeur weigering zorgverlening In geval de medewerk(st)er een situatie aantreft zoals genoemd onder zorgweigering wordt conform de volgende procedure gehandeld. 1. Bij de intake wordt op basis van de informatie van cliënt / indicatie het besluit genomen dat er een reden is om de zorgverlening te weigeren. De medewerk(st)er vertelt de cliënt welke situatie zij/hij als niet acceptabel beschouwd en welke stappen ondernomen gaan worden. 2. De medewerk(st)er overlegt de punten met zijn/haar manager. 3. De manager en de medewerk(st)er gaan samen op bezoek bij de cliënt en bespreken wat gedaan kan worden om het aspect van zorgweigering op te lossen. 4. Indien de manager hiertoe aanleiding ziet, wint deze advies in bij een deskundige op het gebied van het betreffende probleem. 5. Indien besloten wordt de zorg te weigeren, ondertekenen de manager en een lid van de Raad van Bestuur het formulier voortijdige beëindiging of weigering van de zorg. 6. Aan de hand van dit besluit informeert de manager het zorgkantoor over het voorgenomen besluit binnen 1 week na 1 e contact cliënt. 7. Het zorgkantoor gaat over tot toetsing van de aangeboden informatie voor de gronden van weigering en neemt een besluit. 8. Weigering wordt geaccepteerd, dan koppelt het zorgkantoor dit terug binnen 1 week aan de zorgaanbieder. Zorgbemiddeling gaat op zoek naar andere zorgaanbieder. Weigering wordt niet geaccepteerd, dan koppelt het zorgkantoor dit terug binnen 1 week aan de zorgaanbieder. Deze neemt dan contact op met de cliënt en komt tot vervolgacties en afspraken. Van deze toetsing wordt in beide gevallen een rapportage gemaakt in AZR en schriftelijk een dossier bijgehouden. Procedure bij aangevangen zorgverlening, zorg beëindiging In geval de medewerk(st)er een situatie aantreft zoals genoemd onder zorg beëindiging wordt conform de volgende procedure gehandeld. 1. De medewerk(st)er vertelt de cliënt welke situatie of omstreden handeling zij/hij als niet acceptabel beschouwd en welke stappen ondernomen gaan worden. 2. De medewerk(st)er overlegt de problemen met zijn/haar manager. 3. De manager en de medewerk(st)er gaan samen op bezoek bij de cliënt en bespreken wat gedaan kan worden om het probleem op te lossen. 4. Indien de manager hiertoe aanleiding ziet, wint deze advies in bij een deskundige op het gebied van het betreffende probleem.

4 5. De samen met de cliënt afgesproken oplossing(en) en termijn waarbinnen de oplossing gerealiseerd moet zijn, wordt door de manager in een schriftelijke bevestiging vermeld en naar de cliënt gestuurd. 6. De cliënt wordt in de gelegenheid gesteld de situatie te verbeteren en zijn/haar gedrag aan te passen. 7. Indien de cliënt de situatie niet verbetert of het gedrag niet aanpast, wordt dit door de medewerk(st)er gemeld bij de manager. 8. De manager overleg het probleem met de directie. 9. De directie stelt zich uitvoerig op de hoogte van de hulpverleningssituatie en neemt het besluit om al dan niet verder zorg te verlenen. Wanneer er geen zorg (meer) verleend wordt, wordt dit schriftelijk en met redenen omkleed aan de cliënt medegedeeld. Tevens wordt in deze brief verwezen naar de klachtenprocedure van De Rozenhof, indien de cliënt het niet met deze beslissing eens is. 10. De manager stemt de voorgenomen maatregel af met de raad van bestuur. 11. Indien besloten wordt de (verdere) zorg te weigeren, ondertekenen de manager en een lid van de raad van bestuur het formulier voortijdige beëindiging of weigering van de zorg. 12. De getroffen maatregel wordt, wanneer dit in het belang van de medewerk(st)er is en in overleg met deze, door de directie gemeld aan hoofd P&O. Het hoofd P&O maakt hiervan een aantekening in het personeelsdossier van de betrokken medewerk(st)er. 13. De directie stuurt het formulier weigering van zorg, meeondertekend door een lid van Raad van bestuur, naar het zorgkantoor. 14. Indien de situatie zodanig is dat de zorgverlening eerder gestopt dient te worden dan het moment waarop de gehele procedure doorlopen is, neemt de directie een voorlopige beslissing en deelt dit mee aan de Raad van bestuur en alle betrokkenen. 15. Het zorgkantoor gaat over tot toetsing van de aangeboden informatie voor de gronden van zorgbeëindiging en neemt een besluit. a. Beëindiging wordt geaccepteerd, dan koppelt het zorgkantoor dit terug binnen 1 week aan de zorgaanbieder. Zorgbemiddeling gaat op zoek naar andere zorgaanbieder. b. Beëindiging wordt niet geaccepteerd, dan koppelt het zorgkantoor dit terug binnen 1 week aan de zorgaanbieder. Deze neemt dan contact op met de cliënt en komt tot vervolgacties en afspraken.

5 Bijlage 1 Formulier voortijdige beëindiging of weigering van zorg Manager: Vestiging: Formulier om de weigering of voortijdige beëindiging van zorgverlening te melden bij: Zorgkantoor Menzis t.a.v.: Cliëntgegevens: Naam: Adres: Postcode en Woonplaats: Telefoonnummer: Gegevens zorgweigering/beëindiging Datum van ingang: Redenen: Bijlage: Kopie brief directie aan cliënt Ja / Nee Manager : Raad van Bestuur:

6 Afdeling : Telefoon : Datum : Plaats : Telefoon : Datum : Handtekening: Handtekening : Document d.d. 26 augustus 2016

Zorgweigering. Eenzijdige Zorgbeëindiging

Zorgweigering. Eenzijdige Zorgbeëindiging PROTOCOL Zorgweigering en Eenzijdige Zorgbeëindiging Zorgkantoor Zorg en Zekerheid Leiden, januari 2013 Inhoud 1. Doel van het protocol... 3 2. Achtergrond... 4 3. Procedure zorgweigering... 6 4. Procedure

Nadere informatie

ZORGWEIGERING. Zorggroep Oude en Nieuwe Land Handboek Procedure, code REG 001 Reikwijdte: Zorggroep. Manager V&V, B. Wieferink.

ZORGWEIGERING. Zorggroep Oude en Nieuwe Land Handboek Procedure, code REG 001 Reikwijdte: Zorggroep. Manager V&V, B. Wieferink. Zorggroep Oude en Nieuwe Land Handboek Procedure, code REG 001 Reikwijdte: Zorggroep ZORGWEIGERING Beheer inhoud: Manager V&V, B. Wieferink Verantwoordelijk: Managementteam Opgeslagen in pc: g:\kwaliteit\vastgestelde

Nadere informatie

Zorgweigering en Zorgbeëindiging

Zorgweigering en Zorgbeëindiging Beschrijving Zorgweigering en Zorgbeëindiging Menzis zorgkantoren Enschede, april 2011 Februari 2012 1 Beschrijving te ondernemen stappen t.a.v. Zorgweigering en Zorgbeëindiging Juridisch kader: Art 7:460

Nadere informatie

Bijlage 4: Protocol Zorgweigering en zorgbeëindiging Versie d.d

Bijlage 4: Protocol Zorgweigering en zorgbeëindiging Versie d.d Bijlage 4: Protocol Zorgweigering en zorgbeëindiging Versie d.d. 6-1-2014 1. Doel van het protocol Zorgweigering of eenzijdige zorgbeëindiging zijn ongewenste en uitzonderlijke situaties die kunnen voorkomen

Nadere informatie

PROTOCOL. Zorgweigering. Eenzijdige Zorgbeëindiging. Zorgkantoor Zorg en Zekerheid. Leiden, januari 2017

PROTOCOL. Zorgweigering. Eenzijdige Zorgbeëindiging. Zorgkantoor Zorg en Zekerheid. Leiden, januari 2017 PROTOCOL Zorgweigering en Eenzijdige Zorgbeëindiging Zorgkantoor Zorg en Zekerheid Leiden, januari 2017 Inhoud 1. Doel van het protocol... 3 2. Achtergrond... 4 3. Begrip omschrijving... 5 3.1. Zorgweigering...

Nadere informatie

Klachtenregeling. Dichtbij Dagbesteding

Klachtenregeling. Dichtbij Dagbesteding Klachtenregeling Dichtbij Dagbesteding In zorgrelaties kan onvrede ontstaan tot zelfs een klacht. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de wijze van zorgverlening, de bejegening en het nakomen van

Nadere informatie

Protocol voor melding (dreigen met) agressie en/of geweld (verbaal en fysiek) of seksuele intimidatie

Protocol voor melding (dreigen met) agressie en/of geweld (verbaal en fysiek) of seksuele intimidatie Molenstraat 25 8331 HP Steenwijk Tel/fax 0521-512820 directie@clemensschool.nl Protocol voor melding (dreigen met) agressie en/of geweld (verbaal en fysiek) of seksuele intimidatie Sint Clemensschool School

Nadere informatie

Agressieprotocol«1» 1. Vooraf

Agressieprotocol«1» 1. Vooraf Agressieprotocol«1» 1. Vooraf 1.1. Definities Onder agressie wordt verstaan het gehele scala van voorvallen of situaties waarbij een werknemer psychisch of fysiek wordt lastiggevallen, bedreigd of aangevallen

Nadere informatie

Gedragscode. De doelen van de gedragscode zijn:

Gedragscode. De doelen van de gedragscode zijn: Gedragscode Wij willen graag dat cliënten aan wie NovaFarm-Grip haar zorg- en dienstverlening aanbiedt, daarover tevreden zijn. Ook vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers met plezier hun werk doen.

Nadere informatie

1.1 Zorgaanbieder: Stichting Somnium Begeleiding en Stichting Somnium Zorg.

1.1 Zorgaanbieder: Stichting Somnium Begeleiding en Stichting Somnium Zorg. Klachtenreglement Versie 2 - november 2018 Goedgekeurd door bestuurders: de heer N. Reinders en de heer H. Boesten Handtekeningen Het bestuur van Stichting Somnium Begeleiding en Stichting Somnium Zorg,

Nadere informatie

Bijlage 2: Klachten regelement Klachten regelement Autstekend

Bijlage 2: Klachten regelement Klachten regelement Autstekend Bijlage 2: Klachten regelement Klachten regelement Autstekend 1 Inhoud 1. Doelstelling... 3 2. Verantwoordelijkheden... 3 3. Beschrijving procedure... 3 3.1 Interne klachten... 4 3.2.Vertrouwenspersoon...

Nadere informatie

Ongewenst Gedrag Uitgifte HR Organisatie en Zorgopleidingen, augustus 2010

Ongewenst Gedrag Uitgifte HR Organisatie en Zorgopleidingen, augustus 2010 Ongewenst Gedrag Uitgifte HR Organisatie en Zorgopleidingen, augustus 2010 Ongewenst gedrag Orbis Medisch en Zorgconcern vindt het belangrijk om ongewenst gedrag, waarmee mensen die bij Orbis werken geconfronteerd

Nadere informatie

Klachtenreglement Work-Sjop

Klachtenreglement Work-Sjop Klachtenreglement Work-Sjop 1. Begripsbepaling In deze regeling wordt verstaan onder: a. Work-Sjop: een erkend rechtspersoon, die tot doel heeft diensten te verlenen die kunnen worden aangemerkt als persoonlijke

Nadere informatie

V1 PR 01. Integriteit, Respect en Loyaliteit

V1 PR 01. Integriteit, Respect en Loyaliteit Gedragscode Medewerkers Pagina 1 van 6 Gedragscode Inleiding Wij willen graag dat de cliënten aan wie onze organisatie diensten verleent, daarover tevreden zijn. Ook vinden we het belangrijk dat onze medewerkers

Nadere informatie

Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs. Regeling interne vertrouwensperoon Bijlage bij klachtenreglement

Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs. Regeling interne vertrouwensperoon Bijlage bij klachtenreglement Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs Regeling interne vertrouwensperoon Bijlage bij klachtenreglement Datum instemming Directie 27 juni 2016 Datum instemming MR 18 juli 2016 Communicatie

Nadere informatie

Protocol Ongewenste Omgangsvormen. Van. De Banketgroep. en haar dochtervennootschappen

Protocol Ongewenste Omgangsvormen. Van. De Banketgroep. en haar dochtervennootschappen Protocol Ongewenste Omgangsvormen Van De Banketgroep en haar dochtervennootschappen van toepassing vanaf 1 december 2013 Inleiding De Banketgroep wil ongewenste omgangsvormen zoals seksuele intimidatie,

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT. Algemeen. Doel. Artikel 1 Begripsbepalingen. Artikel 2 Klachten bij de directie en taken directie

KLACHTENREGLEMENT. Algemeen. Doel. Artikel 1 Begripsbepalingen. Artikel 2 Klachten bij de directie en taken directie Algemeen Tevreden klanten, dat is waar Nederlands Met Elkaar Taaltrajecten B.V. (hierna te noemen NME) voor staat. Toch kan er wel eens iets fout gaan, waardoor er een klacht ontstaat. U wilt een klacht

Nadere informatie

De Algemene voorwaarden zijn van toepassing op de zorgovereenkomst en bijbehorend zorgplan tussen de zorgaanbieder en de cliënt.

De Algemene voorwaarden zijn van toepassing op de zorgovereenkomst en bijbehorend zorgplan tussen de zorgaanbieder en de cliënt. ALGEMENE VOORWAARDEN Inleiding Hierbij treft u de algemene voorwaarden aan van Breederzorg Thuiszorg. Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op alle diensten van Breederzorg alsmede de

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Zorg Groep Beek

Leveringsvoorwaarden Zorg Groep Beek 1 van 5 Leveringsvoorwaarden Zorg Groep Beek - De zorgverlening zoals die door Zorg Groep Beek wordt gegeven aan de cliënt vindt plaats op basis van de indicatie die kan zijn afgegeven door het CIZ, een

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT Texels Welzijn IEDERE TIP IS EEN GOUDEN KANS!

KLACHTENREGLEMENT Texels Welzijn IEDERE TIP IS EEN GOUDEN KANS! KLACHTENREGLEMENT Texels Welzijn IEDERE TIP IS EEN GOUDEN KANS! Datum: 12 december 2012 1 Inhoud 1. Visie 3 2. Definities 3 3. Doelstelling klachtenreglement 3 4. De klager 4 5. De aard van de klacht 4

Nadere informatie

1. BEGRIPSOMSCHRIJVING GELDING ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN TOTSTANDKOMING BEVESTIGING ZORGAFSPRAKEN - 2 -

1. BEGRIPSOMSCHRIJVING GELDING ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN TOTSTANDKOMING BEVESTIGING ZORGAFSPRAKEN - 2 - Inhoudsopgave 1. BEGRIPSOMSCHRIJVING - 2-2. GELDING ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN - 2-3. TOTSTANDKOMING BEVESTIGING ZORGAFSPRAKEN - 2-4. DUUR, WIJZIGING, EN BEËINDIGING VAN DE ZORGAFSPRAKEN - 3-5. KWALITEIT

Nadere informatie

Klachtenreglement van. Het Oranje Kruis. Datum van ingang: 1 januari 2015

Klachtenreglement van. Het Oranje Kruis. Datum van ingang: 1 januari 2015 Klachtenreglement van Het Oranje Kruis 2015 Datum van ingang: 1 januari 2015 Inleiding Het Oranje Kruis streeft voortdurend naar een hoge kwaliteit van de dienstverlening. Het serieus nemen en correct

Nadere informatie

1.2 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.2 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen Het klachtenreglement geeft de klager een middel iets te ondernemen tegen de bejegening, doen of nalaten van de SALUDE GROEP BV of één van haar medewerkers. Een

Nadere informatie

Klachten reglement. Concreet PD

Klachten reglement. Concreet PD Klachten reglement Concreet PD Augustus 2010 Toepassingsgebied Klachtenreglement, van toepassing zijnde op alle uitingen van ongenoegen over de dienstverlening van de Concreet PD, die niet onmiddellijk

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden HO & Begeleiding

Leveringsvoorwaarden HO & Begeleiding Artikel 1. Begripsomschrijving Algemene voorwaarden = de voorwaarden van Groenoord Zorgt voor de levering van zorg- en dienstverlening, die integraal deel uitmaakt van de bevestiging zorgafspraken. Klant

Nadere informatie

MODEL KLACHTENREGELING ONGEWENST GEDRAG

MODEL KLACHTENREGELING ONGEWENST GEDRAG MODEL KLACHTENREGELING ONGEWENST GEDRAG INLEIDING Als werkgever zijn we krachtens de Arbowet (artikel 3 lid 2) verplicht beleid te voeren gericht op voorkoming en/of beperking van psychosociale arbeidsbelasting.

Nadere informatie

Reglement klachtencommissie

Reglement klachtencommissie Zorgverleners leren van klachten en ongewenste gebeurtenissen in de zorg. Doel van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg is dan ook: openheid over klachten en ongewenste gebeurtenissen en ervan

Nadere informatie

Algemene Klachtenregeling ROC A12

Algemene Klachtenregeling ROC A12 Algemene Klachtenregeling ROC A12 Instemming OR ROCA12 22 september 2017 Instemming Studentenraad ROC A12 5 oktober 2017 Vaststelling door CvB COG 30 oktober 2017 Algemene Klachtenregeling ROC A12 Waar

Nadere informatie

Klachtenreglement Koningskinderen

Klachtenreglement Koningskinderen Klachtenreglement Koningskinderen Datum: 21 juni 2018 Vestiging: Dit klachtenreglement geldt voor alle vestigingen van Koningskinderen 1 Inleiding Koningskinderen wil een organisatie zijn waar de klant

Nadere informatie

Klachtenreglement Koningskinderen

Klachtenreglement Koningskinderen Klachtenreglement Koningskinderen Datum: 1 januari 2016 Vestiging: Dit klachtenreglement geldt voor alle vestigingen van Koningskinderen 1 Inleiding Koningskinderen wil een organisatie zijn waar de klant

Nadere informatie

Beleid ongewenste omgangsvormen Stichting Diligence-Almere (SDA)

Beleid ongewenste omgangsvormen Stichting Diligence-Almere (SDA) augustus 2017 Beleid ongewenste omgangsvormen Stichting Diligence-Almere (SDA) Definitief augustus 2017 Begrippen : SDA : Stichting Diligence Almere Gast : Iemand die gebruik maakt van de diensten van

Nadere informatie

Klachtenreglement De Landelijke Expertisebalie BV

Klachtenreglement De Landelijke Expertisebalie BV blad 1 Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen Klachtenreglement De Landelijke Expertisebalie BV Het klachtenreglement geeft de klager een middel iets te ondernemen tegen de bejegening, doen of nalaten

Nadere informatie

Regeling Klachtenprocedure Bibliotheek Heiloo

Regeling Klachtenprocedure Bibliotheek Heiloo Regeling Klachtenprocedure Bibliotheek Heiloo Inhoud: 1. Inleiding en algemeen 2. Het indienen van een klacht 3. Het afhandelen van een klacht 4. In beroep gaan 5. Slotbepalingen 6. Samenvatting Bijlage:

Nadere informatie

Klachtenreglement. Kliniek Kop & Lijf

Klachtenreglement. Kliniek Kop & Lijf Klachtenreglement Kliniek Kop & Lijf Inhoud Doel klachtenregistratie... 3 Aannemen van een klacht... 3 Afhandeling van een schriftelijke klacht... 3 Afhandeling van mondelinge / telefonische klachten...

Nadere informatie

6.21. Gedragscode THUIS met zorg Zaanstreek B.V.

6.21. Gedragscode THUIS met zorg Zaanstreek B.V. 6.21. Gedragscode THUIS met zorg Zaanstreek B.V. Inleiding Wij willen graag dat de cliënten van THUIS met zorg Zaanstreek thuiszorg tevreden zijn over de zorg die aan hen wordt geboden. Ook vinden we het

Nadere informatie

Zorgkantoor: Instelling die in overeenstemming met wettelijke bepalingen verantwoordelijk is voor de zorgtoewijzing.

Zorgkantoor: Instelling die in overeenstemming met wettelijke bepalingen verantwoordelijk is voor de zorgtoewijzing. ALGEMENE VOORWAARDEN Inleiding Hierbij treft u de algemene voorwaarden aan van Breederzorg Thuiszorg. Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op alle diensten van Breederzorg alsmede de

Nadere informatie

Stichting De Landelijke Second Opinion Poli Klachtenreglement 2018

Stichting De Landelijke Second Opinion Poli Klachtenreglement 2018 Stichting De Landelijke Second Opinion Poli Klachtenreglement 2018 Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen 1 Het klachtenreglement geeft de klager een middel iets te ondernemen tegen de bejegening, doen

Nadere informatie

Procedure klachtenregeling cliënten

Procedure klachtenregeling cliënten Procedure klachtenregeling cliënten Inleiding Het doel van het Klachtenreglement van ArosA is het regelen van een behoorlijke en zorgvuldige omgang van de klachten van cliënten. De Klachtenregeling bestaat

Nadere informatie

Gedragscode CMWW. Met elkaar, voor elkaar. versie

Gedragscode CMWW. Met elkaar, voor elkaar. versie Gedragscode CMWW Met elkaar, voor elkaar versie 2018.1 1 Inhoud Gedragscode CMWW... 3 Artikel 1: Definities:... 3 Artikel 2: Doel en uitgangspunt:... 3 Artikel 3: Status en reikwijdte van de gedragscode...

Nadere informatie

Gedragscode de Hoofdlijn

Gedragscode de Hoofdlijn Gedragscode de Hoofdlijn Versie 2016 Inleiding Wij willen graag dat de cliënten aan wie onze instelling diensten verleent, daarover tevreden zijn. Ook vinden we het belangrijk dat onze medewerkers met

Nadere informatie

Melding ongewenst gedrag

Melding ongewenst gedrag Melding ongewenst gedrag Wat zijn agressie en geweld? De definitie van agressie en geweld, zoals die door Veilige Publieke Taak gehanteerd wordt, luidt: Het welbewust verbaal uiten, gebruiken van fysieke

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 2 2 WAT SCHRIJFT DE WET VOOR 3 3 DEFINITIES 4 4 PROCEDURE VOOR BEHANDELING 5 5 GESCHILLENINSTANTIE 6

INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 2 2 WAT SCHRIJFT DE WET VOOR 3 3 DEFINITIES 4 4 PROCEDURE VOOR BEHANDELING 5 5 GESCHILLENINSTANTIE 6 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 2 2 WAT SCHRIJFT DE WET VOOR 3 3 DEFINITIES 4 4 PROCEDURE VOOR BEHANDELING 5 5 GESCHILLENINSTANTIE 6 6 ALGEMENE BEPALINGEN 7 Klachtenprocedure versie 1 - juli 2018

Nadere informatie

KLACHTENREGELING BERG EN BOSCHSCHOOL

KLACHTENREGELING BERG EN BOSCHSCHOOL KLACHTENREGELING BERG EN BOSCHSCHOOL Klachtenregeling Berg en Boschschool - april 2015 1 1 Inleiding In artikel 3 van de Arbowet is opgenomen dat het bevoegd gezag beleid betreffende preventie en bestrijding

Nadere informatie

Klachtenreglement. Klachtenreglement PUUR.nu Pagina 1 van 6

Klachtenreglement. Klachtenreglement PUUR.nu Pagina 1 van 6 Artikel 1 Algemene en begripsbepalingen Het klachtenreglement geeft de klager een middel iets te ondernemen tegen de bejegening, doen of nalaten van PUUR.nu of één van haar medewerkers. Een klacht kan

Nadere informatie

Klokkenluiderregeling Woonstichting Vooruitgang

Klokkenluiderregeling Woonstichting Vooruitgang Klokkenluiderregeling Woonstichting Vooruitgang Artikel 1 Inleiding Wst Vooruitgang vindt het belangrijk dat werknemers op een adequate en veilige manier melding kunnen doen van eventuele vermoedens van

Nadere informatie

Zorgkantoor: Instelling die in overeenstemming met wettelijke bepalingen verantwoordelijk is voor de zorgtoewijzing.

Zorgkantoor: Instelling die in overeenstemming met wettelijke bepalingen verantwoordelijk is voor de zorgtoewijzing. ALGEMENE VOORWAARDEN Inleiding Hierbij treft u de algemene voorwaarden aan van Breederzorg Thuiszorg. Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op alle diensten van Breederzorg alsmede de

Nadere informatie

GEDRAGSCODE/REGELING TER VOORKOMING VAN SEKSUELE INTIMIDATIE, AGRESSIE, GEWELD (WAARONDER PESTEN) EN DISCRIMINATIE

GEDRAGSCODE/REGELING TER VOORKOMING VAN SEKSUELE INTIMIDATIE, AGRESSIE, GEWELD (WAARONDER PESTEN) EN DISCRIMINATIE GEDRAGSCODE/REGELING TER VOORKOMING VAN SEKSUELE INTIMIDATIE, AGRESSIE, GEWELD (WAARONDER PESTEN) EN DISCRIMINATIE Breda, maart 2013 1 Voorwoord In artikel 1 van de grondwet is te lezen: Allen die zich

Nadere informatie

KLACHTENREGELING IVT. 1. Algemene inleiding

KLACHTENREGELING IVT. 1. Algemene inleiding KLACHTENREGELING 1. Algemene inleiding hecht grote waarde aan het bieden van de juiste dienstverlening aan haar klanten. Wanneer klanten het niet eens zijn met de manier waarop zij door zijn behandeld

Nadere informatie

Regeling Vertrouwenspersonen

Regeling Vertrouwenspersonen Regeling Vertrouwenspersonen 1 Regeling Vertrouwenspersonen Inhoudsopgave 1 Preambule... 1 Artikel 1 Ongewenst gedrag... 1 Artikel 2 Behandeling ongewenst gedrag... 1 2 Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden...

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Zorg Groep Beek

Leveringsvoorwaarden Zorg Groep Beek 1 van 5 Leveringsvoorwaarden Zorg Groep Beek - De zorgverlening zoals die door Zorg Groep Beek wordt gegeven aan de cliënt vindt plaats op basis van de indicatie die kan zijn afgegeven door het CIZ, een

Nadere informatie

Klachtenreglement

Klachtenreglement Klachtenreglement WWW.OCA.NL Inhoud Klachtenreglement OCA Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen Artikel 2. Omschrijving van een klacht Artikel 3. Het indienen van een klacht Artikel 4. De ontvangstbevestiging

Nadere informatie

Klachtenreglement Basta! Jobcoaching

Klachtenreglement Basta! Jobcoaching Klachtenreglement Basta! Jobcoaching A. Definitie van een klacht A.1 Onder een klacht wordt in het kader van dit reglement verstaan iedere uiting (schriftelijk of mondeling) van ontevredenheid met betrekking

Nadere informatie

Gedragscode Raad & Daad Den Haag

Gedragscode Raad & Daad Den Haag Gedragscode Raad & Daad Den Haag Inleiding Wij willen graag dat de cliënten aan wie Raad & Daad Den Haag thuiszorg verleent, daarover tevreden zijn. Ook vinden we het belangrijk dat onze medewerkers met

Nadere informatie

Klachtenprocedure. Tentamenuitslagen, tentamens en beoordelingen van werkstukken en scripties Klacht over de organisatie

Klachtenprocedure. Tentamenuitslagen, tentamens en beoordelingen van werkstukken en scripties Klacht over de organisatie Klachtenprocedure Natuurlijk willen wij dat je tevreden over ons bent. Als je een klacht hebt over de organisatie of het oneens bent over een beoordeling van een tentamen of werkstuk, zullen we er alles

Nadere informatie

Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014)

Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014) 1 Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014) Inleiding Sunny Training vindt tevreden cursisten en opdrachtgevers erg belangrijk en we werken daarom steeds aan de kwaliteit van onze diensten. Opleiden

Nadere informatie

KLACHTEN-REGLEMENT JOBUP BV

KLACHTEN-REGLEMENT JOBUP BV KLACHTEN-REGLEMENT JOBUP BV Uitgangspunt van het klachtenreglement van JobUp BV, bruggenbouwer voor bijzondere mensen, hierna te noemen JobUp, is dat cliënten op een correcte manier worden bejegend. Onder

Nadere informatie

Klachtenreglement. SlagKracht re-integratie en loopbaanontwikkeling

Klachtenreglement. SlagKracht re-integratie en loopbaanontwikkeling Klachtenreglement SlagKracht re-integratie en loopbaanontwikkeling 1. Werkingssfeer en doelstelling: Deze procedure is van toepassing op iedere cliënt van SlagKracht reintegratie en loopbaanontwikkeling.

Nadere informatie

PSYCHISCHE EN PEDAGOGISCHE ZORG

PSYCHISCHE EN PEDAGOGISCHE ZORG VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE PSYCHISCHE EN PEDAGOGISCHE ZORG DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen.

Nadere informatie

Klokkenluiderregeling Noordwijkse Woningstichting (NWS)

Klokkenluiderregeling Noordwijkse Woningstichting (NWS) Klokkenluiderregeling Noordwijkse Woningstichting (NWS) Bestuurlijk vastgesteld op 10 september 2008 Klokkenluidersregeling pagina 1 van 7 Inleiding De NWS vindt het belangrijk dat werknemers op een adequate

Nadere informatie

Dit zijn de Algemene Voorwaarden van praktijk Andersopvoeden. Versie: 17-10-2013

Dit zijn de Algemene Voorwaarden van praktijk Andersopvoeden. Versie: 17-10-2013 Algemene Voorwaarden Dit zijn de Algemene Voorwaarden van praktijk Andersopvoeden. Versie: 17-10-2013 Artikel 1: Definities Andersopvoeden: De onderneming Praktijk Andersopvoeden zoals dat is ingeschreven

Nadere informatie

Klachtenreglement cliënten Zorgboerderij de Rietstulp

Klachtenreglement cliënten Zorgboerderij de Rietstulp Klachtenreglement cliënten Zorgboerderij de Rietstulp Begripsomschrijvingen Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. zorgboerderij: een instelling waarin zorg wordt gecombineerd met

Nadere informatie

Preambule. Klachtenregeling De School voor Transitie 2/9

Preambule. Klachtenregeling De School voor Transitie 2/9 Klachtenregeling Preambule De School voor Transitie wil er zijn voor mensen die vorm willen geven aan werkelijke verandering. Wij geloven dat de ontwikkeling van medewerkers, leiderschap en organisaties

Nadere informatie

Regeling Klachtenprocedure Stichting Kulturhus Haaksbergen

Regeling Klachtenprocedure Stichting Kulturhus Haaksbergen Regeling Klachtenprocedure Stichting Kulturhus Haaksbergen Inhoud: 1. Inleiding en algemeen 2. Het indienen van een klacht 3. Het afhandelen van een klacht 4. In beroep gaan 5. Slotbepalingen Bijlage:

Nadere informatie

KLACHTENBROCHURE. Allerliefst Kraamzorg

KLACHTENBROCHURE. Allerliefst Kraamzorg Versie 1/261107 KLACHTENBROCHURE Brochure voor cliënten In deze brochure leest u waar u terecht kunt met uw klachten en wat u vervolgens kunt verwachten. Het klachtenformulier vindt u in deze brochure

Nadere informatie

Klachtenreglement Versie 2016

Klachtenreglement Versie 2016 Klachtenreglement Versie 2016 Inhoudsopgave Artikel 1 Algemene en begripsbepalingen 3 Artikel 2 Omschrijving van een klacht 3 Artikel 3 Recht op indiening klacht 3 Artikel 4 Behoorlijke behandeling 3 Artikel

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden Careyn. Voedingsvoorlichting en Dieetadvisering

Algemene Leveringsvoorwaarden Careyn. Voedingsvoorlichting en Dieetadvisering Algemene Leveringsvoorwaarden Careyn Voedingsvoorlichting en Dieetadvisering Naam Document : Algemene leveringsvoorwaarden Careyn Afdeling Voedingsvoorlichtting en Dieetadvisering Eigenaar document : Manager

Nadere informatie

Intern klachtenreglement

Intern klachtenreglement Gastouderbureau De Admiraal Intern klachtenreglement Gastouderbureau De Admiraal Gastouderbureau De Admiraal Leonie Admiraal Het Brugstuk 72 1851 WZ Heiloo Tel: 06 21322547 www.gastouderbureauadmiraal.nl

Nadere informatie

Klachtenprocedure. 1.2 Directie: de persoon die de dagelijkse leiding geeft aan de organisatie.

Klachtenprocedure. 1.2 Directie: de persoon die de dagelijkse leiding geeft aan de organisatie. Klachtenprocedure Als ouders niet tevreden zijn over de werkzaamheden van Kinderopvang De Bonte Vlinder kunnen zij hierover een klacht indienen. Een klacht wordt altijd eerst behandeld door de direct betrokken

Nadere informatie

Klachtenregelement Senas-zorg

Klachtenregelement Senas-zorg Klachtenregelement Senas-zorg 1 Klachtenregeling voor zorgaanbieders die geen instellingen in stand houden die zijn aangemerkt als Bopz-instelling. Voorwoord Deze regeling is een variant van de algemene

Nadere informatie

Klachtenregeling Kindercentrum Hansje Stoffel

Klachtenregeling Kindercentrum Hansje Stoffel Klachtenregeling Kindercentrum Hansje Stoffel Een incidentele, mondelinge uiting van ongenoegen of ontevredenheid (klacht) van een ouder/verzorger over het pedagogisch handelen en/of de dienstverlening

Nadere informatie

De Vertrouwenspersonen

De Vertrouwenspersonen De Vertrouwenspersonen Jeugdafdeling v.v. De Alblas Patty Biemond Vertrouwenspersoon v.v. De Alblas M 06 41762122 E patty.biemond@xs4all.nl W www.vvdealblas.nl Willy Heussen Vertrouwenspersoon v.v. De

Nadere informatie

Het klachtenreglement wordt bij aanvang van de dienstverlening aan de cliënt van de Scauting Coaching & Detachering B.V. ter beschikking gesteld.

Het klachtenreglement wordt bij aanvang van de dienstverlening aan de cliënt van de Scauting Coaching & Detachering B.V. ter beschikking gesteld. Klachtenreglement: Scauting Coaching & Detachering B.V. Versie: 01-04-2015 Scauting Coaching & Detachering B.V. wil maatwerk bieden en werkt continue aan haar dienstverlening om de kwaliteit op het hoogste

Nadere informatie

Klachtenreglement - 1/11

Klachtenreglement - 1/11 Klachtenreglement - 1/11 Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen Het klachtenreglement geeft de klager een middel iets te ondernemen tegen de bejegening, doen of nalaten van Cachet of één van haar medewerkers.

Nadere informatie

Klachtenreglement van Stichting Participe Delft

Klachtenreglement van Stichting Participe Delft Klachtenreglement van Stichting Participe Delft Inleiding Uiteraard gaan wij ervan uit dat u een tevreden bezoeker bent van onze locatie(s). Mocht er onverhoopt toch iets niet naar uw tevredenheid zijn,

Nadere informatie

Klachtenregeling ongewenst gedrag TiU

Klachtenregeling ongewenst gedrag TiU Klachtenregeling ongewenst gedrag TiU Met deze Klachtenregeling Ongewenst Gedrag TiU wordt uitvoering gegeven aan de Gedragscode Ongewenst Gedrag TiU en aan artikel 1.12 van de CAO. De regeling is in werking

Nadere informatie

Interne Klachtenreglement kinderopvang Het Keizertje

Interne Klachtenreglement kinderopvang Het Keizertje Interne Klachtenreglement kinderopvang Het Keizertje Inleiding Kinderopvang Het Keizertje verzorgt de opvang van uw kind zo goed mogelijk. Het kan zijn dat u niet tevreden bent over de geleverde dienstverlening

Nadere informatie

1.1 De coöperatie: Coöperatie van ondernemers in de kleinschalige zorg in Zeeland (CKZ).

1.1 De coöperatie: Coöperatie van ondernemers in de kleinschalige zorg in Zeeland (CKZ). Klachtenreglement Versie 6 Datum: 1 november 2017 De bestuursvoorzitter, namens het bestuur en de algemene ledenvergadering van de Coöperatie van ondernemers in de kleinschalige zorg in Zeeland, gevestigd

Nadere informatie

Protocol ongewenst gedrag, inclusief klachtenregeling

Protocol ongewenst gedrag, inclusief klachtenregeling Protocol ongewenst gedrag, inclusief klachtenregeling Redactie XpertHR Actueel - Arbo Een werkgever is verplicht te zorgen voor een werkomgeving die vrij is van agressie, (seksuele) intimidatie, discriminatie,

Nadere informatie

Klachtenreglement Vitalmindz

Klachtenreglement Vitalmindz Klachtenreglement Vitalmindz Artikel 1 Algemene en begripsbepalingen 1. Het klachtenreglement geeft de klager een middel iets te ondernemen tegen de bejegening, doen of nalaten van Vitalmindz of één van

Nadere informatie

Protocol. (On)Gewenst Gedrag MCO

Protocol. (On)Gewenst Gedrag MCO Protocol (On)Gewenst Gedrag MCO INHOUD 1. Uitgangspunten MCO 3 1.1. Intentieverklaring 3 1.2. Begripsbepalingen 3 1.3. Werkklimaat 3 1.4. MCO beleid 4 2. Wettelijk kader 4 2.1. Algemeen 4 2.2. Toetsingscriteria

Nadere informatie

REGLEMENT INTERNE KLACHTENPROCEDURE

REGLEMENT INTERNE KLACHTENPROCEDURE Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1.1 Het bestuur De (verzameling van) personen die krachtens opgedragen bevoegdheden eindverantwoordelijke zijn voor de uitvoering van de kinderopvang binnen de organisatie.

Nadere informatie

Klachtenreglement Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering, afdeling Jeugdbescherming (LJ&R Jeugdbescherming)

Klachtenreglement Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering, afdeling Jeugdbescherming (LJ&R Jeugdbescherming) Klachtenreglement Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering, afdeling Jeugdbescherming (LJ&R Jeugdbescherming) Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. In het navolgende wordt verstaan onder: a) LJ&R:

Nadere informatie

Alert HR Solutions. Klachtenprocedure

Alert HR Solutions. Klachtenprocedure Alert HR Solutions Klachtenprocedure Klachtenprocedure Versie december 2018 Index Artikel Omschrijving Pagina Artikel 1. Algemeen en begripsbepalingen 3 Artikel 2. Omschrijving van een klacht 3 Artikel

Nadere informatie

Beleid agressie en geweld OPSO en SPOOR

Beleid agressie en geweld OPSO en SPOOR Beleid agressie en geweld OPSO en SPOOR -2015 Status: Datum Geleding Naam November 2014 Steller M. Selij / G. Stavenuiter Projectgroepen Directeurenoverleg Alle directeuren SPOOR/OPSO December 2014 GMR

Nadere informatie

Klachtenregeling Deelnemers ROC Rivor

Klachtenregeling Deelnemers ROC Rivor Klachtenregeling Deelnemers ROC Rivor 2009-2010 ROC Rivor d.d. 31 augustus 2009 Klachtenregeling voor Deelnemers ROC Rivor Voor wie is deze klachtenregeling bedoeld? Deze regeling is bedoeld voor deelnemers

Nadere informatie

Klachtenreglement onafhankelijke. Klachtencommissie. Voor het vrijwilligerswerk in Haarlem en omstreken

Klachtenreglement onafhankelijke. Klachtencommissie. Voor het vrijwilligerswerk in Haarlem en omstreken Klachtenreglement Voor het vrijwilligerswerk in Haarlem en omstreken Haarlem, december 2012 1 Art. 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN 1.1 De organisatie: Organisatie die gebruik maakt van de diensten van de Onafhankelijke

Nadere informatie

Molenstraat 25 8331 HP Steenwijk Tel/fax 0521-512820 directie@clemensschool.nl. Protocol voor opvang bij ernstige incidenten. Sint Clemensschool

Molenstraat 25 8331 HP Steenwijk Tel/fax 0521-512820 directie@clemensschool.nl. Protocol voor opvang bij ernstige incidenten. Sint Clemensschool Molenstraat 25 8331 HP Steenwijk Tel/fax 0521-512820 directie@clemensschool.nl Protocol voor opvang bij ernstige incidenten Sint Clemensschool School Sint Clemensschool Bevoegd gezag Stichting Catent Bestuursnummer

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT AANZIEN

KLACHTENREGLEMENT AANZIEN KLACHTENREGLEMENT AANZIEN BEGRIPSBEPALINGEN Definitie van een klacht: Een uiting van ongenoegen over de wijze waarop AanZien B.V. zich in een bepaalde situatie heeft gedragen. Begeleidingsorganisatie:

Nadere informatie

Klachtenregeling Ongewenst Gedrag TEMPO ATLETIEK VERENIGING

Klachtenregeling Ongewenst Gedrag TEMPO ATLETIEK VERENIGING Klachtenregeling Ongewenst Gedrag TEMPO ATLETIEK VERENIGING Algemeen Tempo Atletiek Vereniging streeft er in zijn verenigingsbeleid naar een goed en veilig klimaat te scheppen binnen onze vereniging. Daarbij

Nadere informatie

Klachtenregeling KLACHTENBEHANDELING DOOR DE KLACHTENFUCNTIONARIS VAN ALICE THUISZORG. Inleiding Pag. 2. Klachtenbehandeling Pag.

Klachtenregeling KLACHTENBEHANDELING DOOR DE KLACHTENFUCNTIONARIS VAN ALICE THUISZORG. Inleiding Pag. 2. Klachtenbehandeling Pag. Pagina 1 van 8 KLACHTENBEHANDELING DOOR DE KLACHTENFUCNTIONARIS VAN ALICE THUISZORG Inhoudsopgave Inleiding Pag. 2 Klachtenbehandeling Pag. 4 Hoofdstuk 1 Definities Pag. 4 Hoofdstuk 2 Procedure voor behandeling

Nadere informatie

R09 WKKGZ Klachtenreglement La Hacienda voor Jeugdwet cliënten

R09 WKKGZ Klachtenreglement La Hacienda voor Jeugdwet cliënten R09 WKKGZ Klachtenreglement La Hacienda voor Jeugdwet cliënten Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: 1.1 Cliënt(en) De persoon aan wie La Hacienda zorg/begeleiding verleend. 1.2. Opdrachtgever

Nadere informatie

Klachtenreglement Zorgmed

Klachtenreglement Zorgmed 1 Klachtenreglement Zorgmed Inhoudsopgave Inleiding 2 Hoofdstuk 1 Definities 3 Art. 1.1. Art. 1.2. Art. 1.3. Art. 1.4. Klacht Klager Medewerker Klachtencommissie Hoofdstuk 2 Procedure voor behandeling

Nadere informatie

Intern klachtenreglement

Intern klachtenreglement Intern klachtenreglement Gastouderbureau De Admiraal Gastouderbureau De Admiraal Leonie Admiraal Het Brugstuk 72 1851 WZ Heiloo Tel: www.gastouderbureauadmiraal.nl KvK nummer: 64572900 LRKP nummer: 228523023

Nadere informatie

Regeling Misstanden (klokkenluidersregeling) Stichting Pensioenfonds F. van Lanschot

Regeling Misstanden (klokkenluidersregeling) Stichting Pensioenfonds F. van Lanschot Versie: 2014-09-25 Pagina 1/5 INHOUDSOPGAVE Artikel 1. Doelstelling... 3 Artikel 2. Misstanden... 3 Artikel 3. Uitkomst voorlopig onderzoek... 4 Artikel 4. Maatregelen... 4 Artikel 5. Registratie... 5

Nadere informatie

Als je er niet uit komt schrijf je een brief naar de landelijke klachtencommissie.

Als je er niet uit komt schrijf je een brief naar de landelijke klachtencommissie. Klachtenprocedure Heb je een klacht? Het kan gebeuren dat je een klacht hebt over de zorgboerderij. Een klacht is dat je aangeeft dat je ontevreden bent over hoe je behandeld wordt door de zorgboerderij

Nadere informatie

De behandeling van de formele klacht betreft maximaal zes weken.

De behandeling van de formele klacht betreft maximaal zes weken. intern & extern v2 Inleiding Iedere klant van Plekkey Kinderopvang (hierna: Plekkey) heeft recht om een klacht in te dienen als de dienstverlening niet in orde is. Dit is bij wet geregeld: de Wet Klachtrecht

Nadere informatie

Klachtenreglement SWV

Klachtenreglement SWV Klachtenreglement SWV Oktober 2015 1. Visie en doel reglement Voor de Stichting Welzijn Vianen (SWV) geldt als uitgangspunt dat iedereen binnen de organisatie zijn werk zo goed mogelijk, zo verantwoord

Nadere informatie

Klachtenregeling Studenten ROC Rivor

Klachtenregeling Studenten ROC Rivor Klachtenregeling Studenten ROC Rivor 17 juli 2014 1 Klachtenregeling voor Studenten ROC Rivor Inleiding Voor wie is deze klachtenregeling bedoeld? Deze regeling is bedoeld voor studenten van ROC Rivor

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE PROFHIRE NEDERLAND BV

KLACHTENPROCEDURE PROFHIRE NEDERLAND BV KLACHTENPROCEDURE PROFHIRE NEDERLAND BV Inleiding ProFhire Nederland BV houdt zichzelf aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en ziet haar relaties uiteraard graag tevreden. Toch kan er altijd wel eens iets

Nadere informatie

OPVANG LEERLINGEN BIJ INCIDENTEN M.B.T. AGRESSIE, GEWELD OF (SEKSUELE) INTIMIDATIE

OPVANG LEERLINGEN BIJ INCIDENTEN M.B.T. AGRESSIE, GEWELD OF (SEKSUELE) INTIMIDATIE OPVANG LEERLINGEN BIJ INCIDENTEN M.B.T. AGRESSIE, GEWELD OF (SEKSUELE) INTIMIDATIE Apeldoorn, 1 december 2006 Auteur M.H. Luikinga Afdeling Personeel & Organisatie December 2006 INHOUD blz. 1 Inleiding...

Nadere informatie