Informatiebrochure studenten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebrochure studenten"

Transcriptie

1 Informatiebrochure studenten WZC Cecilia Parkstraat Alken

2 Welkom Vanuit het woonzorgcentrum Cecilia heten wij jou van harte welkom. We hopen dat deze periode voor jou erg leerrijk en verrijkend zal zijn. Om je stage zo vlot mogelijk te laten verlopen, reiken we je deze brochure met informatie over onze campus aan. Lees deze eens goed door, je zal merken dat het je helpt in het uitvoeren van je taken. Mochten er toch onopgeloste vragen blijven, is er één gouden regel: vraag uitleg aan een medewerker, diensthoofd of bij voorkeur aan je stagementor. We wensen je veel succes en hopen op een vlotte samenwerking. Directie en medewerkers.

3 Even voorstellen Het woonzorgcentrum (WZC) Cecilia is ontstaan in 1956 uit het initiatief van de Zusters Augustinessen die het Kasteel in 1953 hadden aangekocht. Het WZC is uitgegroeid van 15 bedden in 1956 tot 87 bedden heden. Sinds september 2016 vormen we een onderdeel van een groep van 8 woonzorgcentra onder de naam Integro. De organisatievorm is een V.Z.W., een vereniging zonder winstoogmerk, hetgeen wil zeggen dat we niet beogen winst te halen uit de uitbating van onze instelling. Wel moeten de kosten die worden gemaakt, zoals het personeel, de gebouwen, de materialen, enz. voldoende gedekt worden. Hiervoor betalen de bewoners een dagprijs en krijgen we van de overheid ook financiële middelen. De inrichtende macht is : VZW Rusthuizen Z.A. Zuid-Limburg, gevestigd in de Clement Cartuyvelsstraat 5a te Sint-Truiden. Deze VZW omvat naast het WZC Cecilia ook onze Serviceflats Tenhove en de Home Elisabeth, ook een WZC, te Sint-Truiden. Naast deze VZW is er ook een VZW in het noorden van Limburg : de VZW Rusthuizen Z.A. Noord-Limburg, die het WZC Sint-Jan Berchmanstehuis te Hamont en het WZC Immaculata te Overpelt beheert. Sinds september 2016 zijn de WZC Zusters Augustinessen een samenwerkingsverband aangegaan met nog vier woonzorgcentra die dezelfde waarden delen. Deze woonzorgcentra zijn: WZC Sint-Jozef Neerpelt, WZC De Voorzienigheid Bocholt, WZC Het Park Neeroeteren en WZC Olijfboom Genk. In 2018 zullen deze acht woonzorgcentra volledig gefusioneerd worden onder de nieuwe V.Z.W Integro. De directie bestaat uit de algemeen directeur van de woonzorgcentra Zusters Augustinessen Dhr. Roel Eerlingen, eveneens coördinerend directeur van Integro en campusdirecteur Els Dethier. Adviserend naar deze directie werkt er ook een kwaliteitscoördinator en intern preventieadviseur, Ivo Huygen, mee aan de kwalitatieve uitbouw van onze dienstverlening. Vanaf september 2012 werd Jeannot Lauwers aangesteld als stafmedewerker organisatieontwikkeling en HRM. Het diensthoofdenkorps is samengesteld zoals in het kader hieronder aangegeven: Dienst Hoofdverpleegkundige Adjunct hoofdverpleegkundige Het Binnenhof Mevr. Christa Haesevoets t Durp Mevr. Katrijn Franssens Mevr. Diane Jacobs t Hoge Mevr. Kristien Bormans Nachtdienst Mevr. Greta Maes Onderhoud Mevr. Munters Marina Grootkeuken Dhr. Jurgen Stevens Dhr. Ronny Noblesse

4 De doelgroep van het WZC Cecilia is specifiek. We zijn georiënteerd op de opvang en verzorging van matig tot zwaar zorgbehoevende senioren. Sommigen van deze bewoners hebben ook een probleem van dementie. Hiernaast voorzien we ook in de dagopvang van 8 senioren. Deze mensen komen enkel op weekdagen overdag naar ons. Naast deze groep van senioren, bieden we ook opvang aan de meer zelfstandige senioren. In de assistentiewoningen Tenhove, gebouwd in 2003, zijn er 28 flats voor alleenstaanden of echtparen. De voornaamste reden van verblijf voor deze mensen is het wonen in een omgeving met leeftijdsgenoten, vereenzaming tegengaan en, indien noodzakelijk, onmiddellijk beroep kunnen doen op professionele hulpverleners (verpleging, verzorging). De basisfilosofie is omvat in onze opdrachtverklaring : Wij zijn een groep van vier woon- en zorghuizen, gegroeid uit een initiatief van de Zusters Augustinessen van Sint-Truiden. Samen bieden we aan senioren warme, kwaliteitsvolle, persoonsgerichte begeleiding, ondersteuning en verzorging in een huiselijke omgeving. Wij staan open voor alle senioren en hun specifieke hulpvragen, met prioriteit voor hulpbehoevende senioren uit de regio. Hiervoor beschikken wij over een brede waaier van aangepaste diensten en disciplines. In een huiselijke en vriendelijke sfeer bieden we zorg op maat waarin er plaats is voor ieders overtuiging en rechten : privacy, inspraak, autonomie... Iedereen krijgt kansen tot sociale integratie en ruimte voor zelfontplooiing. Met respect voor ieders eigenheid en waardigheid schenken we geborgenheid, veiligheid en vertrouwen. Dit doen we in samenspraak met de familie en de huisarts. We zetten ons in vanuit een sociaal engagement en Christelijke inspiratie, waarin liefde voor de medemens de belangrijkste drijfveer blijft. Wij verwachten van onze medewerkers dat ze deskundig en in overleg samenwerken. We rekenen erop dat ze hun verantwoordelijkheid opnemen, gemotiveerd, geduldig, empathisch en oprecht handelen. Wij bieden onze medewerkers ondersteuning, inspraak en ontplooiingskansen. Voor het welzijn van onze bewoners, om ons huis te integreren in de gemeenschap en om de goede werking te bestendigen, onderhouden we een goede communicatie en samenwerking met de buurt, met hulpverleners, studenten, vrijwilligers en leveranciers. Wij blijven werken aan de meest geschikte woon- en begeleidingsvorm. We werken om te verbeteren en we verbeteren om te werken.

5 De diensten Woonafdeling Het Binnenhof Sedert september 2009 vormt het gelijkvloers een aparte afdeling. Het is een kleinere afdeling met 18 bedden. Bewoners hebben de gelegenheid om op hun kamer te verblijven overdag. Ze kunnen echter ook deelnemen aan activiteiten in de zithoek of de feestzaal. Gedurende de hele dag staan medewerkers ter beschikking om hulpvragen via een biepercentrale te beantwoorden. Ook hulpvragen vanuit het gelijkvloers van de assistentiewoningen, dienen door dit team te worden beantwoord. Woonafdeling Het Durp De rusthuiskamers op de eerste verdieping vormen samen de woonafdeling t Durp. Er wonen hier 33 zorgbehoevende senioren. Bewoners hebben de gelegenheid om op hun kamer te verblijven overdag. Er is echter dagelijks een uitgebreid aanbod van animatie en begeleiding in de living op de eerste verdieping, waardoor er velen zich begeven naar deze ruimte. Hier worden activiteiten georganiseerd en kan er gezamenlijk de maaltijden worden genomen. Omwille van de aanwezigheid van bewoners met een dementieproblematiek is deze afdeling sinds een aantal jaren ook gesloten. Gedurende de hele dag staan medewerkers ter beschikking om hulpvragen via een biepercentrale te beantwoorden. Ook hulpvragen vanuit de eerste verdieping van de assistentiewoningen, dienen door dit team te worden beantwoord. Woonafdeling Het Hoge De tweede verdieping, waar 35 senioren verblijven, is van oorsprong een afdeling voor uitsluitend bewoners met een dementieproblematiek. Vandaar ook dat deze afdeling gesloten is. Iedere buitendeur is toegankelijk via een code-klavier of dubbele drukknop. Sedert enkele jaren hebben we echter besloten om bewoners met dementie niet enkel op deze afdeling op te nemen. Het doelpubliek van deze afdeling is dus vandaag ook divers. Het team bestaat ook hier uit een hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, verzorgenden, een kinesitherapeut, een ergotherapeut, een animatrice en vrijwilligers. Ook hier hebben bewoners de gelegenheid om op hun kamer te verblijven. Het leven in de dagzaal is echter sterk uitgebouwd, waardoor vanaf s morgens reeds vele bewoners in deze ruimte vertoeven.

6 De medewerkers van deze afdeling zullen de hulpvragen van de afdeling via de biepercentrale beantwoorden. Ook de vragen vanuit de tweede verdieping van de assistentiewoningen zullen zij beantwoorden. Alle leden van het multidisciplinair team zijn verplicht te werken met het zorgdossier dat volledig geautomatiseerd is. Ook jij, als student, bent verplicht dit dossier te gebruiken. Je vindt hierin welke prestaties je tijdens je dienst moet afwerken bij de bewoners. We maken hiervoor gebruik van tablets. Het gebruik ervan zal je worden uitgelegd op de eerste stagedag. Praktisch De eerste dag Op de eerste stagedag word je verwacht om 8u30 aan het onthaal. De andere stagedagen zal je werken volgens een afgesproken dienstrooster. Je krijgt een korte rondleiding in het WZC, waarbij ook wordt aangeduid waar de kleedkamers zijn. De introductie op de afdeling zal gebeuren door het diensthoofd of de stagementor. Stagementoren Elke afdeling heeft een aantal opgeleide stagementoren die extra aandacht hebben voor de kwalitatieve begeleiding van onze studenten. In de mate van het mogelijke word je aan een stagementor gekoppeld om zoveel mogelijk continuïteit na te streven. Zorg technische of verpleegtechnische handelingen gebeuren steeds onder eindverantwoordelijkheid van je stagementor of de verpleegkundige / zorgkundige die je begeleidt. Er wordt gevraagd om actief je leerproces mee op te nemen. Hoe verder je in je leerproces staat hoe meer initiatief er van jou wordt verwacht. Afhankelijk van de opleiding en de opleidingsfase worden hier door de school verwachtingen geformuleerd. Durf je leerproces bespreekbaar te maken met je stagementor en vraag feedback! We trachten jullie in ieder geval zoveel mogelijk leermomenten aan te bieden. Toelichting visie 1 x per maand wordt er een toelichting gegeven op de visie / basisfilosofie van onze woonzorgcentra voor studenten en nieuwe medewerkers. De data kan je terugvinden op de website. Wanneer hiervan afgeweken wordt zal dit via het diensthoofd of stagementor aan jullie worden gecommuniceerd.

7 Vervoer en parkeren Onze campus is bereikbaar met het openbaar vervoer. De bus H2 stopt in de onmiddellijke nabijheid. Voor de fietsers is er een overdekte fietsenstalling aan de voorzijde van het WZC. Studenten die met de wagen komen, gebruiken de gratis parking aan de achterzijde van het WZC. Indien deze volzet is, kan je de wagen parkeren aan de overkant van het WZC, op de parking van het cultureel centrum d Erckenteel. Hygiëne Elke leerling heeft een verzorgd uiterlijk. Dragen van ringen, horloges en armbanden is niet toegestaan tijdens het werk en dit i.v.m. strikte handhygiëne en veiligheid. Oorbellen met een maximumlengte van 1 cm zijn wel toegelaten. Lange haren worden in een staart gedragen. Dragen van kunstnagels, acrylnagels, gelnagels en nagellak is verboden. Betreffende het schoeisel, is het verboden zogenaamde slippers te dragen, alle schoenen dienen sluitend te zijn, of met een bandje achteraan. Beroepsgeheim We verwachten van al onze medewerkers, dus ook studenten, de nodige discretie inzake het beroepsgeheim. Alle informatie over bewoners en familieleden die we horen, zien, vernemen, ontdekken, opvangen blijft vertrouwelijk. Tegen inbreuken hiertegen wordt zeer streng opgetreden! Maaltijden Je pauze neem je in samenspraak met je diensthoofd. s Middags wordt er meestal om 13u00 gepauzeerd. Pauzes worden genomen, naar eigen voorkeur, in de feestzaal of op de afdeling. Als je een gratis middagmaal wenst te nemen, dien je de keuken hiervan voor 10u00 op de hoogte te brengen via een bonnetje dat je op de receptie kan verkrijgen. Bij een late dienst verwittig je de keuken ten laatste s middags indien je een avondmaal wenst. Roken Er geldt een strikt rookverbod voor medewerkers en studenten in onze instelling. Indien je tijdens je pauze wenst te roken ga je naar buiten. Ziek of ongeval Wanneer je ziek bent en niet naar je stageplaats kan komen verwittig je onmiddellijk de afdeling. Je bent zelf ook verantwoordelijk om de school te verwittigen. Indien je ziek wordt tijdens je stage en je wenst je stageplaats te verlaten meld je dit steeds aan het afdelingspersoneel. Meldt ook wanneer er zich een (prik) ongeval voordoet. Er is hiervoor een speciale procedure die strikt gevolgd moet worden.

8 Vakantiewerk Indien je werk je meevalt kan je altijd je kandidatuur stellen voor een vakantiejob. Hiervoor meld je je aan bij de verantwoordelijke bewonerszorg, Els Dethier. Zij maakt dan een selectie uit de kandidaten. Einde van de stage (informatie voor student verpleegkundigen) Op het einde van je stage wordt er gevraagd om elektronisch het stagebelevingsdocument in te vullen. Dit kan je vinden op Hiervoor heb je het afdelingsnummer en het campusnummer nodig. Deze nummers kan je opvragen bij je stagementor of het diensthoofd van de afdeling. Je kan het stagebelevingsdocument thuis of op de werkvloer invullen. We kennen graag je ongezouten mening over hoe je je stage ervaren hebt en garanderen dan ook dat dit in volledige anonimiteit kan. Op deze manier krijgen we feedback en kunnen we de kwaliteit van onze stagebegeleiding systematisch optimaliseren. Let wel op dat je dit stagebelevingsdocument invult alvorens je je beoordeling krijgt. Na het invullen kan je een attest uitprinten dat je gewoon mee neemt naar je beoordelingsmoment als bewijs dat je het hebt ingevuld. Telefoonnummers/ adressen Enkele praktische telefoonnummers en adressen i.v.m. je stageplaats Algemeen: 011/ Het Binnenhof : 011/ alkdienst0@rusthuizenza.be; Hoofdverpleegkundige : christa.haesevoets@rusthuizenza.be Het Durp: 011/ alkdienst1@rusthuizenza.be; Hoofdverpleegkundige : katrijn@rusthuizenza.be Het Hoge: 011/ alkdienst2@rusthuizenza.be; Hoofdverpleegkundige: kristien.bormans@rusthuizenza.be ************************************************

Informatiebrochure studenten

Informatiebrochure studenten Informatiebrochure studenten Welkom De directie en medewerkers heten je van harte welkom op jouw nieuwe stageplaats: het Woon en zorgcentrum Cecilia en de Serviceflat Tenhove te Terkoest, Alken. We hopen

Nadere informatie

Informatiebrochure voor studenten

Informatiebrochure voor studenten Informatiebrochure voor studenten Woon- en zorgcentrum Immaculata Dorpsstraat 58 3900 Overpelt 011/805650 Welkom, De directie en medewerkers heten je van harte welkom op jouw stageplaats Woon- en zorgcentrum

Nadere informatie

Onthaalbrochure voor nieuwe medewerkers en studenten

Onthaalbrochure voor nieuwe medewerkers en studenten Onthaalbrochure voor nieuwe medewerkers en studenten Home Elisabeth Clement Cartuyvelsstraat 17 3800 Sint-Truiden Tel: 011/68 30 38 info.home.elisabeth@rusthuizenza.be www.rusthuizenza.be Inhoudstafel

Nadere informatie

Onthaalbrochure voor nieuwe medewerkers en studenten

Onthaalbrochure voor nieuwe medewerkers en studenten Onthaalbrochure voor nieuwe medewerkers en studenten Home Elisabeth Clement Cartuyvelsstraat 17 3800 Sint-Truiden Tel: 011/68 30 38 info.home.elisabeth@rusthuizenza.be www.rusthuizenza.be Inhoudstafel

Nadere informatie

Informatiebrochure voor studenten

Informatiebrochure voor studenten Informatiebrochure voor studenten Woon- en zorgcentrum Immaculata Dorpsstraat 58 3900 Overpelt 011/805650 1 Welkom, De directie en medewerkers heten je van harte welkom op jouw stageplaats Woon en zorgcentrum

Nadere informatie

Informatiebrochure voor leerlingen

Informatiebrochure voor leerlingen Informatiebrochure voor leerlingen Welkom, De directie en medewerkers heten je van harte welkom op jouw stageplaats Rustoord Immaculata. We hopen dat deze periode voor jou erg leerrijk en verrijkend zal

Nadere informatie

Informatiebrochure voor studenten

Informatiebrochure voor studenten Informatiebrochure voor studenten Woon- en zorgcentrum Immaculata Dorpsstraat 58 3900 Overpelt 011/805650 Welkom, De directie en medewerkers heten je van harte welkom op jouw stageplaats Woon- en zorgcentrum

Nadere informatie

Onthaalbrochure voor studenten

Onthaalbrochure voor studenten Onthaalbrochure voor studenten WZC Sint-Jan Berchmanstehuis Bosstraat 7 3930 Hamont-chel Tel: 011/61 05 80 info.stjberchmans.tehuis@rusthuizenza.be www.rusthuizenza.be Welkom De directie en medewerkers

Nadere informatie

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN. Cl, Cartuyvelstraat Sint-Truiden

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN. Cl, Cartuyvelstraat Sint-Truiden VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN Cl, Cartuyvelstraat 17 3800 Sint-Truiden ONZE GROEP VAN WZC IN CIJFERS 2 VZW s 4 Woonzorgcentra 389 bewoners 8 kortverblijvers 56 serviceflats

Nadere informatie

Informatiebrochure voor studenten t binnenhof

Informatiebrochure voor studenten t binnenhof Informatiebrochure voor studenten t binnenhof Beste student, Welkom op de afdeling t Binnenhof in WZC Cecilia. Wij hopen de volgende weken jou op een professionele manier te begeleiden tijdens jouw stage.

Nadere informatie

Onthaalbrochure voor studenten

Onthaalbrochure voor studenten Onthaalbrochure voor studenten WZC Sint-Jan Berchmanstehuis Bosstraat 7 3930 Hamont-chel Tel: 011/61 05 80 info.stjberchmans.tehuis@rusthuizenza.be www.rusthuizenza.be Welkom De directie en medewerkers

Nadere informatie

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN ONZE GROEP VAN WZC IN CIJFERS 2 VZW s 4 Woonzorgcentra 334 bewoners 9 kortverblijvers 350 medewerkers 56 serviceflats in eigen beheer 107

Nadere informatie

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN ONZE GROEP VAN WZC IN CIJFERS 2 VZW s 4 Woonzorgcentra 334 bewoners 9 kortverblijvers 300 medewerkers 56 serviceflats in eigen beheer 107

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE ZORGKUNDIG STUDENT

ONTHAALBROCHURE ZORGKUNDIG STUDENT ONTHAALBROCHURE ZORGKUNDIG STUDENT OnthaalDenBoogerd Nieuwstraat 17 3940 Hechtel-Eksel 011/49 26 40 WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! We hopen dat deze stageperiode voor jou erg leerrijk

Nadere informatie

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN ONZE GROEP VAN WZC IN CIJFERS 2 VZW s 4 Woonzorgcentra 334 bewoners 9 kortverblijvers 300 medewerkers 56 serviceflats in eigen beheer 107

Nadere informatie

WZC Sint-Jan Berchmans Bosstraat Hamont 011/

WZC Sint-Jan Berchmans Bosstraat Hamont 011/ WZC Sint-Jan Berchmans Bosstraat 7 3930 Hamont 011/61 05 80 Stage in WZC Sint Jan Berchmans Wij heten je van harte welkom in ons woon- en zorgcentrum en wensen je een leerrijke en aangename stage! Om de

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT

ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT OnthaalDenBoogerd Nieuwstraat 17 3940 Hechtel-Eksel 011/49 26 40 WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! We hopen dat deze stageperiode voor jou erg

Nadere informatie

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN. Nieuwpoort Sint-Truiden

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN. Nieuwpoort Sint-Truiden VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN Nieuwpoort 16 3800 Sint-Truiden WZC Zusters Augustinessen Vzw rusthuizenza Zuid Limburg WZC Cecilia Alken WZC Home Elisabeth Sint-Truiden

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE LOGISTIEK STAGIAIR(E)

ONTHAALBROCHURE LOGISTIEK STAGIAIR(E) ONTHAALBROCHURE LOGISTIEK STAGIAIR(E) OnthaalDenBoogerd Nieuwstraat 17 3940 Hechtel-Eksel 011/49 26 40 WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! We hopen dat deze stageperiode voor jou erg leerrijk

Nadere informatie

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN. Bosstraat Hamont-Achel

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN. Bosstraat Hamont-Achel VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN Bosstraat 7 3930 Hamont-Achel WZC Zusters Augustinessen Vzw rusthuizenza Zuid Limburg WZC Cecilia Alken WZC Home Elisabeth Sint-Truiden Vzw

Nadere informatie

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N T I E W O N I N G E N

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N T I E W O N I N G E N WOONZORGCENTRUM HEILIG-HART-TEREKEN Tereken 14 9100 SINT-NIKLAAS Tel.: 03 780 53 40 fax : 03 780 53 59 E-mail : hhtereken@hhart.be www.hhart.be K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N

Nadere informatie

ALGEMENE ONTHAALBROCHURE STUDENTEN

ALGEMENE ONTHAALBROCHURE STUDENTEN Beste student, ALGEMENE ONTHAALBROCHURE STUDENTEN Campus St. Antonius Rode Kruisstraat 25, 3990 Peer, tel. 011 49 26 00 Campus Kloosterhof Kantonnierstraat 6, 3670 Oudsbergen, tel. 011 49 26 20 Campus

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE STUDENTEN

ONTHAALBROCHURE STUDENTEN ONTHAALBROCHURE STUDENTEN Campus St. Antonius Rode Kruisstraat 25, 3990 Peer, tel. 011 49 26 00 Campus Kloosterhof Kantonnierstraat 6, 3670 Meeuwen-Gruitrode, tel. 011 49 26 20 Beste student, Campus Den

Nadere informatie

Stagemap het preoperatief consult (POC)

Stagemap het preoperatief consult (POC) Stagemap het preoperatief consult (POC) Voettekst 1/7 Inhoud Welkom... 3 Voorstelling van de preoperatieve consultatie... 4 1 Het preoperatief consult... 4 Stageverloop... 5 2 Uurrooster studenten... 5

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE voor STAGIAIRS

INFORMATIEBROCHURE voor STAGIAIRS INFORMATIEBROCHURE voor STAGIAIRS Woonzorgcentrum Sint-Jozef vzw Molenaarsstraat 34 9000 Gent Tel.: 09 265 81 20 Fax: 09 265 81 39 E-mail: info@sintjozef-gent.be Website: www.sintjozef-gent.be Opmaak:

Nadere informatie

Infobundel studenten verpleegkunde PAAZ (A-dienst)

Infobundel studenten verpleegkunde PAAZ (A-dienst) Infobundel studenten verpleegkunde PAAZ (A-dienst) 1 1. Inleiding De hoofdverpleegkundige en zijn team heten u van harte welkom op de PAAZ-dienst van het Sint- Andriesziekenhuis Tielt. PAAZ staat voor

Nadere informatie

PROCEDURE STAGEBEGELEIDING A. DEFINITIE STAGE

PROCEDURE STAGEBEGELEIDING A. DEFINITIE STAGE 1/5 3.1.06 PROCEDURE STAGEBEGELEIDING A. DEFINITIE STAGE Stage is een periode gaande van enkele dagen tot enkele weken/maanden gedurende dewelke een student van een bepaalde opleiding - onder begeleiding

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE voor STAGIAIRS

INFORMATIEBROCHURE voor STAGIAIRS INFORMATIEBROCHURE voor STAGIAIRS Woonzorgcentrum Sint-Jozef vzw Molenaarsstraat 34 9000 Gent Tel.: 09 265 81 20 Fax: 09 265 81 39 E-mail: info@sintjozef-gent.be Website: www.sintjozef-gent.be Opmaak:

Nadere informatie

Introductiebundel voor de stagairs / studenten. Inhoud

Introductiebundel voor de stagairs / studenten. Inhoud voor de stagairs / studenten. Inhoud - Onze zorgteams Directie en diensthoofden Teams verpleging/verzorging Team huishouding Team ergo animatie Team kine Team Dagzorgcentrum De sociale dienst Team onderhoud

Nadere informatie

Paraaf voor akkoord: directeur bewonerszorg

Paraaf voor akkoord: directeur bewonerszorg 1/5 3.1.06 PROCEDURE STAGEBEGELEIDING A. DEFINITIE STAGE Stage is een periode gaande van enkele dagen tot enkele weken/maanden gedurende dewelke een student van een bepaalde opleiding - onder begeleiding

Nadere informatie

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G C E N T R U M H E I L I G H A R T T E R E K E N

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G C E N T R U M H E I L I G H A R T T E R E K E N WOONZORGCENTRUM HEILIG-HART-TEREKEN Tereken 14 9100 SINT-NIKLAAS Tel.: 03 780 53 40 fax : 03 780 53 59 E-mail : hhtereken@hhart.be www.hhart.be K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G

Nadere informatie

Onthaalmoment. Studenten verpleegkunde en vroedkunde

Onthaalmoment. Studenten verpleegkunde en vroedkunde Onthaalmoment Studenten verpleegkunde en vroedkunde Hartelijk welkom! Directeur Zorgdepartement Dhr. Walter Siau Begeleidingsverpleegkundigen: Mevr. Christine De Geyter Mevr. Frederica Moro 2 VERWELKOMING

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid Geriatrie 1... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal bedden...

Nadere informatie

STAGE in WZC Sint-Henricus

STAGE in WZC Sint-Henricus STAGE in WZC Sint-Henricus VOORWOORD WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! Ik wil je in de eerste plaats van harte feliciteren met je studiekeuze! Dankzij jouw inzet probeert deze maatschappij

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk DE VLIETOEVER WZC

Vrijwilligerswerk DE VLIETOEVER WZC Vrijwilligerswerk DE VLIETOEVER WZC 1 Beste vrijwilliger. We zijn zeer blij u als vrijwilliger in ons woonzorgcentrum te mogen begroeten. Het is niet meer vanzelfsprekend dat mensen hun kostbare vrije

Nadere informatie

Vrijwilligerswerking. Infobrochure

Vrijwilligerswerking. Infobrochure Vrijwilligerswerking Infobrochure Zorgbedrijf Sint-Truiden Zorgbedrijf Sint-Truiden biedt, als welzijnsvereniging, publieke zorgdiensten aan in Sint-Truiden. We beheren 205 kamers in de woonzorgcentra

Nadere informatie

Residentie Arcadia. Rust en welzijn in het groen. Rust- en Verzorgingstehuis. www.residentie-arcadia.be

Residentie Arcadia. Rust en welzijn in het groen. Rust- en Verzorgingstehuis. www.residentie-arcadia.be Residentie Arcadia Rust- en Verzorgingstehuis Tel. : 02/481.99.00 Fax : 02/468.12.30 E-mail : info@residentie-arcadia.be Ferdinand Elbersstraat 20 1080 Brussel www.residentie-arcadia.be Rust en welzijn

Nadere informatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Praktische info over onze afdeling... 4 3. Ons team... 5 4. Dagschema op de afdeling... 6 5. Enkele weetjes

Nadere informatie

Welkom in het woon- en zorgcentrum Floordam! We hopen dat je hier een leerzame en aangename stageperiode mag hebben.

Welkom in het woon- en zorgcentrum Floordam! We hopen dat je hier een leerzame en aangename stageperiode mag hebben. Welkom in het woon- en zorgcentrum Floordam! We hopen dat je hier een leerzame en aangename stageperiode mag hebben. Via deze brochure willen we je alvast wat belangrijke informatie geven over onze visie

Nadere informatie

R E S I D E N T I Ë L E Z O R G S A M E N V O O R W A R M M E N S E L I J K E Z O R G

R E S I D E N T I Ë L E Z O R G S A M E N V O O R W A R M M E N S E L I J K E Z O R G OLV ANTWERPEN R E S I D E N T I Ë L E Z O R G S A M E N V O O R W A R M M E N S E L I J K E Z O R G 3 EEN NIEUWE THUIS WAT IS RESIDENTIËLE ZORG? Als thuis wonen niet meer tot de mogelijkheden behoort,

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten

Onthaalbrochure studenten Pagina: 1 / 11 Onthaalbrochure voor studenten Pottelberg 1 8500 Kortrijk T 056/25.50.49 F 056/20.42.03 info@depottelberg.be www.depottelberg.be Woonzorgcentrum De Pottelberg vzw behoort tot de Groep Zorg

Nadere informatie

STAGE IN WZC SINT-HENRICUS

STAGE IN WZC SINT-HENRICUS STAGE IN WZC SINT-HENRICUS VOORWOORD WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! Ik wil je in de eerste plaats van harte feliciteren met je studiekeuze! Dankzij jouw inzet probeert deze maatschappij

Nadere informatie

Sint-Andriesziekenhuis Bruggestraat Tielt Infobundel PAAZ afdeling Isabelle Dewaele

Sint-Andriesziekenhuis Bruggestraat Tielt Infobundel PAAZ afdeling Isabelle Dewaele Sint-Andriesziekenhuis Bruggestraat 84 8700 Tielt intredebegleiding@sintandriestielt.be Infobundel PAAZ afdeling Isabelle Dewaele Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Voorstelling van de dienst 2 3. Verwachtingen

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie 2 Inhoud 1. WELKOM 4 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING 5 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid 5 2.1.1. Voorstelling personeel 5 2.1.2. Bezoekuren 5 2.1.3. Patiëntenprofiel

Nadere informatie

Infobrochure voor studenten in De Dennen vzw woonzorg- en revalidatiecentrum

Infobrochure voor studenten in De Dennen vzw woonzorg- en revalidatiecentrum Infobrochure voor studenten in De Dennen vzw woonzorg- en revalidatiecentrum We heten je van harte welkom! Inhoudstabel 1. Opdrachtsverklaring van de instelling... 4 2. Wie verblijft in de instelling?...

Nadere informatie

BEGELEIDING Seniorie 't Wallant biedt heel wat servicemogelijkheden:

BEGELEIDING Seniorie 't Wallant biedt heel wat servicemogelijkheden: CONCEPT Seniorie 't Wallant staat open voor zelfredzame personen, die de leeftijd van 65 jaar bereikt hebben en biedt een stijlvolle en comfortabele woongelegenheid aan, met behoud van alle zelfstandigheid

Nadere informatie

woon- en zorgcentrum de Bekelaar

woon- en zorgcentrum de Bekelaar woon- en zorgcentrum de Bekelaar Introductiebrochure voor studenten en stagiair(e)s Pagina 1 van 8 Welkom We heten je van harte welkom in woon- en zorgcentrum (WZC) de Bekelaar. We hopen dat je stage in

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miquel Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries Hoofdverpleegkundige: Ilse De Jaeck (waarnemend) Stagementoren:

Nadere informatie

Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland

Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland ZORGBEDRIJF Sint-Truiden OCMW-vereniging van publiek recht Infobrochure Visie Aangenaam wonen en leven in combinatie met kwalitatieve zorg: daar gaan we voor, elke

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum. De Maretak

Dagverzorgingscentrum. De Maretak Dagverzorgingscentrum De Maretak De wetgeving omschrijft een dagverzorgingscentrum (DVC) als een thuiszorgondersteunend initiatief met als opdracht, de bezoeker van 65 jaar of ouder in daartoe bestemde

Nadere informatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling Heelkunde Orthopedie (A6) 3 2. Praktische info over onze afdeling 4 3. Ons team 5 4. Dagschema op de

Nadere informatie

Adres ziekenhuis Website ziekenhuis ONTHAALBROCHURE VOOR STUDENTEN

Adres ziekenhuis Website ziekenhuis ONTHAALBROCHURE VOOR STUDENTEN Naam ziekenhuis Adres ziekenhuis Website ziekenhuis Logo ziekenhuis ONTHAALBROCHURE VOOR STUDENTEN VERSIE 2017-2018 EEN INITIATIEF VAN HET STAGEMENTORAAT BRUSSEL Deze brochure is een initiatief van het

Nadere informatie

Dienstgebonden informatiebrochure Onthaal & Opname

Dienstgebonden informatiebrochure Onthaal & Opname Dienstgebonden informatiebrochure Onthaal & Opname 1 Voorwoord Beste student, Welkom op onze onthaal- en opnamedienst. Met deze brochure bieden we jou een handleiding over het reilen en zeilen op onze

Nadere informatie

Welkom! OCMW-voorzitter Nadja Vananroye

Welkom! OCMW-voorzitter Nadja Vananroye Welkom! OCMW Zorgproject Hogevijf OCMW-voorzitter Nadja Vananroye OCMW Hasselt Beste OKRA Hasselt Banneux, Voor het OCMW Hasselt breekt een uitdagende periode aan. Met de bouw van nieuwe ouderenvoorzieningen

Nadere informatie

vzw Goddelijke Voorzienigheid - WZC Floordam Vanheylenstraat Melsbroek

vzw Goddelijke Voorzienigheid - WZC Floordam Vanheylenstraat Melsbroek vzw Goddelijke Voorzienigheid - WZC Floordam Vanheylenstraat 71 1820 Melsbroek 02 752 91 10 info@floordam.be www.floordam.be Welkom in het woon- en zorgcentrum Floordam! We hopen dat je hier een leerzame

Nadere informatie

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit Informatiebrochure CD2 neurologie & stroke unit Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden

Nadere informatie

Woon- en zorgcentrum DE POTTELBERG vzw ONTHAALBROCHURE VRIJWILLIGERS. WZC De Pottelberg vzw. Pottelberg, 1 8500 KORTRIJK

Woon- en zorgcentrum DE POTTELBERG vzw ONTHAALBROCHURE VRIJWILLIGERS. WZC De Pottelberg vzw. Pottelberg, 1 8500 KORTRIJK ONTHAALBROCHURE VRIJWILLIGERS WZC De Pottelberg vzw Pottelberg, 1 8500 KORTRIJK INHOUDSOPGAVE Liggingplan Historiek + beknopte voorstelling Opdrachtverklaring Organigram p.3 p.4-6 p.8 p.9 2 LIGGINGSPLAN

Nadere informatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2 Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure Geriatrie (B2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (B2)... 4 2. Praktische info

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE ONTHAALBROCHURE GERIATRIE AFDELING A2 C2 - Patiëntinformatie - INHOUDSOPGAVE Inleiding. 1 1. Voorstelling afdeling geriatrie. 2 1.1 Doelstelling van uw verblijf. 2 1.2 Multidisciplinair team. 2 2. Werking

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten verpleging en verzorging

Onthaalbrochure studenten verpleging en verzorging Onthaalbrochure studenten verpleging en verzorging Woonzorgcentrum Demerhof Eikenlaan 20 3740 Bilzen 089/51 94 00 stagedemerhof@ocmwbilzen.be Beste student, Wij heten je van harte welkom in het woonzorgcentrum

Nadere informatie

Introductiebrochure schoonmaak Tel.: 089/

Introductiebrochure schoonmaak Tel.: 089/ Introductiebrochure schoonmaak Tel.: 089/50 53 20 Welkom Beste nieuwe collega, vakantiehulp Wij willen je van harte welkom heten op onze dienst schoonmaak. De eerst volgende dagen en weken zullen nieuw

Nadere informatie

Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland

Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland Zorgbedrijf Sint-Truiden Welzijnsvereniging Infobrochure Visie Aangenaam wonen en leven in combinatie met kwalitatieve zorg: daar gaan we voor, elke dag opnieuw!

Nadere informatie

Deelnemende Woon zorgcentra Dag van de geriatrie. Do 2 oktober 2014 Ma 13 oktober 2014 Ma 20 oktober 2014

Deelnemende Woon zorgcentra Dag van de geriatrie. Do 2 oktober 2014 Ma 13 oktober 2014 Ma 20 oktober 2014 missie az groeninge verstrekt kwaliteitsvolle, veilige, toegankelijke, deskundige en integrale zorg aan elke patiënt met respect voor de eigenheid van iedereen Deelnemende Woon zorgcentra Dag van de geriatrie

Nadere informatie

studenteninformatie Onthaalbrochure A-dienst GezondheidsZorg met een Ziel

studenteninformatie Onthaalbrochure A-dienst GezondheidsZorg met een Ziel i studenteninformatie A-dienst Onthaalbrochure GezondheidsZorg met een Ziel Beste student Welkom op onze afdeling. Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een handleiding over het reilen

Nadere informatie

AFDELING G 3 ZNA Hoge Beuken

AFDELING G 3 ZNA Hoge Beuken Informatiebrochure voor studenten Auteur Lutgart Vandergheynst Publicatiedatum [Publicatiedatum] Trefwoorden [Trefwoorden] 1 / 8 Inhoudsopgave G3 ZNA Hoge Beuken... 1 Informatiebrochure voor studenten...

Nadere informatie

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: hoofdverpleegkundige(ouderenzorg, woonzorgcentrum, zorgteam)

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: hoofdverpleegkundige(ouderenzorg, woonzorgcentrum, zorgteam) Functie Graadnaam: verpleegkundige Functienaam: verpleegkundige Functiefamilie: verpleging en verzorging Functionele loopbaan: BV1-BV3 /C3-C4 Afdeling: ouderenzorg Dienst: woonzorgcentrum Subdienst: zorgteam

Nadere informatie

Het niet-chirurgisch dagziekenhuis

Het niet-chirurgisch dagziekenhuis Het niet-chirurgisch dagziekenhuis Het niet-chirurgisch dagziekenhuis als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over het niet-chirurgisch dagziekenhuis 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3

Nadere informatie

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM Woonzorgcentrum Het Gulle Heem maakt deel uit van het Centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Dit centrum

Nadere informatie

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: hoofdverpleegkundige(ouderenzorg, woonzorgcentrum, zorgteam)

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: hoofdverpleegkundige(ouderenzorg, woonzorgcentrum, zorgteam) Functie Graadnaam: zorgkundige Functienaam: zorgkundige Functiefamilie: verpleging en verzorging Functionele loopbaan: C1-C2 Afdeling: ouderenzorg Dienst: woonzorgcentrum Subdienst: zorgteam Code: Doel

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM CHRISTINE

WOONZORGCENTRUM CHRISTINE WOONZORGCENTRUM CHRISTINE Gerardus Stijnenlaan 76 2180 Ekeren Tel: 03 641 41 41 INHOUD Brochure Algemeen 2 Doelgroep 3 Voorwaarden 4 Inrichting kamers 5 Gemeenschappelijke ruimtes 6 Dienstverlening 7 Kostprijs

Nadere informatie

Waarom kiezen voor een rusthuis in het hartje van Brussel?

Waarom kiezen voor een rusthuis in het hartje van Brussel? Waarom kiezen voor een rusthuis in het hartje van Brussel? Vzw Huize St-Monika Jan Vandekerckhove - 2017 Huize St-Monika vzw Rust- en verzorgingstehuis Centrum voor Dagverzorging Het Rust- en verzorgingstehuis

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE WOONZORGCENTRUM HERFSTDROOM.

INFORMATIEBROCHURE WOONZORGCENTRUM HERFSTDROOM. INFORMATIEBROCHURE WOONZORGCENTRUM HERFSTDROOM. MISSIE Vertrekkend van onze Missie trachten wij met deze brochure u duidelijk te informeren over de werking van het woonzorgcentrum Herfstdroom. De missie

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT-erkenning, met daarin ook

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN Dienst: CODA Verantwoordelijke: Ann Schrauwen Telefoon 03 633 20 10 Beste student Deze algemene informatiebrochure bevat nuttige informatie die een eerste houvast kan zijn

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE STUDENTEN

ONTHAALBROCHURE STUDENTEN ONTHAALBROCHURE STUDENTEN Rusthuis VZW Integro Het Park Neeroeteren vzw Spilstraat Campus: WZC 15 Het Park Neeroeteren vzw Spilstraat 15 3680 Neeroeteren Tel. 089/86.60.60 Fax. 089/86.64.64 info@hetpark.be

Nadere informatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure O2: SP Revalidatie - Geriatrie 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling sp revalidatie

Nadere informatie

Informatiebrochure D1

Informatiebrochure D1 Informatiebrochure D1 Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden tijdens uw verblijf

Nadere informatie

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Neurologie en stroke

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Neurologie en stroke O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem Onthaalbrochure Neurologie en stroke Welkom Wij - directie, artsen en alle medewerkers van de afdeling CD 2 - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor

Nadere informatie

MET LIEFDE, ZORG EN DESKUNDIGHEID EEN VISIE OP OUDERENZORG. OPDRACHTVERKLARING vzw Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu

MET LIEFDE, ZORG EN DESKUNDIGHEID EEN VISIE OP OUDERENZORG. OPDRACHTVERKLARING vzw Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu MET LIEFDE, ZORG EN DESKUNDIGHEID EEN VISIE OP OUDERENZORG OPDRACHTVERKLARING vzw Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu OPDRACHTVERKLARING Ons woon- en zorgcentrum is een christelijk geïnspireerde voorziening

Nadere informatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure Geriatrie (A2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (A2)... 4 2. Praktische info over onze afdeling...

Nadere informatie

Wegwijs assistentiewoningen CM Oostende Diksmuide

Wegwijs assistentiewoningen CM Oostende Diksmuide Wegwijs Uitgave 2017 assistentiewoningen CM Oostende Diksmuide De assistentiewoningen met * zijn erkend door de Vlaamse Overheid. Als bewoner kan je in deze voorzieningen rekenen op crisiszorg en overbruggingshulp,

Nadere informatie

Gentse Steenweg Sijsele-Damme Woonerf voor ouderen in een parkomgeving

Gentse Steenweg Sijsele-Damme  Woonerf voor ouderen in een parkomgeving Gentse Steenweg 122 8340 Sijsele-Damme www.wzcmorgenster.be Woonerf voor ouderen in een parkomgeving Woonerf MORGENSTER Woonzorgcentrum Morgenster vzw ligt in een mooie, groene parkomgeving op hetzelfde

Nadere informatie

voel u thuis De Nootelaer Woonzorgcentrum Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

voel u thuis De Nootelaer Woonzorgcentrum Een open huis waar de zorg voor u centraal staat voel u thuis Woonzorgcentrum De Nootelaer Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een

Nadere informatie

Afdeling longziekten (pneumologie) Onthaalbrochure

Afdeling longziekten (pneumologie) Onthaalbrochure Afdeling longziekten (pneumologie) Onthaalbrochure INFORMATIE VOOR PATIËNTEN 2 WELKOM OP DE VERPLEEGAFDELING LONGZIEKTEN (PNEUMOLOGIE) Op de verpleegafdeling zijn patiënten opgenomen met een longaandoening:

Nadere informatie

Service Residentie Vogelzang

Service Residentie Vogelzang SERVICE RESIDENTIE VOGELZANG TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.55 WWW.HOMEVOGELZANG.BE Voor info kan u zich wenden tot de Sociale Dienst 016/27.97.13 016/27.97.55

Nadere informatie

1. WELKOM 12. DAGPRIJZEN

1. WELKOM 12. DAGPRIJZEN 12. DAGPRIJZEN 1. WELKOM dagprijs definitief verblijf dagprijs kortverblijf éénpersoonskamer 51,06 52,77 kleine éénpersoonskamer 44,70 46,49 grote éénpersoonskamer 52,15 tweepersoonskamer 47,90 kamer voor

Nadere informatie

De Lotus. Informatiebrochure studenten

De Lotus. Informatiebrochure studenten De Lotus Informatiebrochure studenten Inhoud 1 Algemene gegevens 3 2 Pathologieën en behandelingen 4 3 Meest voorkomende verpleeg-activiteiten 4 3.1 Algemeen 4 3.2 Specifiek voor de afdeling 4 4 Verwachtingen

Nadere informatie

Palliatief bed in WZC Sint Bernardus

Palliatief bed in WZC Sint Bernardus Palliatief bed in WZC Sint Bernardus Start 1/10/2017 Regionaal overleg woonzorgcentra ziekenhuizen 18/1/2018 Korte voorstelling WZC Sint Bernardus 206 erkende bedden 132 RVT waarvan 7 erkenningen voor

Nadere informatie

Onthaalbrochure voor studenten

Onthaalbrochure voor studenten Onthaalbrochure voor studenten Woon-en zorgcentrum St. Jozef vzw St. Jozefsdreef 5 8020 Oostkamp 050/82 20 40 email: info@wzcstjozef.be website: www.wzcstjozef.be Welkom in Woon-en Zorgcentrum Sint-Jozef

Nadere informatie

verpleegeenheid geriatrie

verpleegeenheid geriatrie verpleegeenheid geriatrie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid geriatrie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf van

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Tuinen van Herinnering. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Tuinen van Herinnering. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Tuinen van Herinnering Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis

Nadere informatie

Welkom op de palliatieve eenheid

Welkom op de palliatieve eenheid Welkom op de palliatieve eenheid bezoek 24u op 24u onbeperkt 057 35 64 91 MS4@yperman.net www.yperman.net/afdelingen Gelijkvloers westvleugel - kamers 901-906 1. Artsen WIE ZIJN WE? 1.1. Artsen-specialisten:

Nadere informatie

CHARTER. Streefdoelen voor kwalitatieve stage & stagementorschap verpleegkunde in Limburgse woonzorgcentra.

CHARTER. Streefdoelen voor kwalitatieve stage & stagementorschap verpleegkunde in Limburgse woonzorgcentra. 05-09-2017 CHARTER Streefdoelen voor kwalitatieve stage & stagementorschap verpleegkunde in Limburgse woonzorgcentra Met steun van: Inhoudstafel: Stagementorschap Fase 1: basisvoorwaarden Fase 2: voor

Nadere informatie

Afdeling longziekten (pneumologie) Onthaalbrochure

Afdeling longziekten (pneumologie) Onthaalbrochure Afdeling longziekten (pneumologie) Onthaalbrochure INFORMATIE VOOR PATIËNTEN 2 WELKOM OP DE VERPLEEGAFDELING LONGZIEKTEN (PNEUMOLOGIE) Op de verpleegafdeling zijn patiënten opgenomen met een longaandoening:

Nadere informatie

Palliatieve Eenheid. Infobrochure. 90.001N-130701 Diensthoofd Palliatieve Zorgen. Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper

Palliatieve Eenheid. Infobrochure. 90.001N-130701 Diensthoofd Palliatieve Zorgen. Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper Infobrochure Palliatieve Eenheid 90.001N-130701 Diensthoofd Palliatieve Zorgen Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper T +32 57 35 64 91 ms4@yperman.net www.yperman.net Palliatieve Eenheid Jan

Nadere informatie

Welkom in WZC Reigersvliet

Welkom in WZC Reigersvliet Welkom in WZC Reigersvliet Woonzorgcentrum Reigersvliet Wonen net als thuis Maatschappelijke zetel: WZC Reigersvliet: VitaS WZC Reigersvliet Rode Kruisstraat 25 De Wittelaan 3 3990 Peer 3970 Leopoldsburg

Nadere informatie

AZ Klina, campus De Mick. Informatiebrochure voor studenten

AZ Klina, campus De Mick. Informatiebrochure voor studenten AZ Klina, campus De Mick Informatiebrochure voor studenten AZ Klina 2 Inhoud 1 Algemene informatie 4 2 Studenten: onze visie 5 3 Praktische informatie 5 3.1 Hoe bereik je het ziekenhuis? 5 3.1.1 Met de

Nadere informatie

CHARTER. Streefdoelen voor kwalitatieve stage & stagementorschap verpleegkunde in Limburgse woonzorgcentra. Met steun van: CHARTER

CHARTER. Streefdoelen voor kwalitatieve stage & stagementorschap verpleegkunde in Limburgse woonzorgcentra. Met steun van: CHARTER 05-09-2017 CHARTER Streefdoelen voor kwalitatieve stage & stagementorschap verpleegkunde in Limburgse woonzorgcentra Met steun van: CHARTER 05-09-2017 Inhoudstafel: Stagementorschap Fase 1: basisvoorwaarden

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Pléiades. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Pléiades. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Pléiades Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis Als huisgenoot

Nadere informatie