Informatiebrochure studenten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebrochure studenten"

Transcriptie

1 Informatiebrochure studenten

2 Welkom De directie en medewerkers heten je van harte welkom op jouw nieuwe stageplaats: het Woon en zorgcentrum Cecilia en de Serviceflat Tenhove te Terkoest, Alken. We hopen dat deze periode voor jou erg leerrijk en verrijkend zal zijn. Om je stage zo vlot mogelijk te laten verlopen, reiken we je deze brochure met informatie over onze campus aan. Lees hem eens goed door, je zal merken dat het je helpt in het uitvoeren van je taken. Mochten er toch onopgeloste vragen blijven, is er één gouden regel: vraag uitleg aan een medewerker, diensthoofd of je stagebegeleider. Begin in ieder geval niet op eigen houtje zonder dat je zeker bent. We wensen je veel succes en hopen op een vlotte samenwerking. Directie en medewerkers.

3 Even voorstellen Het woon en zorgcentrum (WZC) Cecilia is ontstaan in 1956 uit het initiatief van de Zusters Augustinessen die het Kasteel in 1953 hadden aangekocht. Het WZC is uitgegroeid van 15 bedden in 1956 tot 85 bedden in De organisatievorm is een V.Z.W., een vereniging zonder winstoogmerk, hetgeen wil zeggen dat we niet beogen winst te halen uit de uitbating van onze instelling. Wel moeten de kosten die worden gemaakt, zoals het personeel, de gebouwen, de materialen, enz. voldoende gedekt worden. Hiervoor betalen de bewoners een dagprijs en krijgen we van de overheid ook financiële middelen. De inrichtende macht is : VZW Rusthuizen Z.A. Zuid Limburg, gevestigd in de Clement Cartuyvelstraat 5a te Sint Truiden. Deze VZW omvat naast het WZC Cecilia ook onze Serviceflats Tenhove en de Home Elisabeth, ook een WZC, te Sint Truiden. Naast deze VZW is er ook een VZW in het noorden van Limburg : de VZW Rusthuizen Z.A. Noord Limburg, die het WZC Sint Jan Berchmanstehuis te Hamont en het WZC Immaculata te Overpelt beheert. Het directiecomité in Alken bestaat uit de Algemeen Directeur, Dhr. Guido Henckaerts, de Verantwoordelijke Bewonerszorg, Dhr. Roel Eerlingen en de Campusdirecteur, Dhr. Rik Kelchtermans. Adviserend naar deze directie werkt er ook een kwaliteitscoördinator mee aan de kwalitatieve uitbouw van onze dienstverlening. Dit is Dhr. Ivo Huygen. Het diensthoofdenkorps is samengesteld zoals in het kader hieronder aangegeven: Dienst Hoofdverpleegkundige Adjunct hoofdverpleegkundige Het Binnenhof Mevr. Christa Haesevoets t Durp Mevr. Heidi Reggers Mevr. Diane Jacobs t Hoge Mevr. Els Dethier Mevr. Kristien Bormans Nachtdienst Mevr. Greta Maes Onderhoud Mevr. Munters Marina Grootkeuken Dhr. Jurgen Stevens De doelgroep van het WZC Cecilia is specifiek. We zijn georiënteerd op de opvang en verzorging van matig tot zwaar zorgbehoevende senioren. Sommigen van deze bewoners hebben ook een probleem van dementie. Hiernaast voorzien we ook in de dagopvang van 5 bejaarden. Deze mensen komen enkel op weekdagen overdag naar bij ons, doch gaan s avonds en in het weekend naar huis. Tenslotte is er de mogelijkheid tot kortverblijf, waar senioren tijdelijk kunnen verblijven om welke reden dan ook. Dit verblijf is dan beperkt tot een periode van 3 maanden. Er wonen 85 senioren in het WZC. Naast deze groep van senioren, bieden we ook opvang aan de meer zelfstandige bejaarde. In de Serviceflats Tenhove, gebouwd in 2003, zijn er 30 flats voor alleenstaanden of echtparen. De voornaamste reden van verblijf voor deze mensen is het wonen in een omgeving met leeftijdsgenoten, vereenzaming tegengaan en, indien noodzakelijk, onmiddellijk beroep kunnen doen op professionele hulpverleners (verpleging, verzorging). De basisfilosofie is omvat in onze opdrachtverklaring :

4 Wij zijn een groep van vier woon en zorghuizen, gegroeid uit een initiatief van de Zusters Augustinessen van Sint Truiden. Samen bieden we aan senioren warme, kwaliteitsvolle, persoonsgerichte begeleiding, ondersteuning en verzorging in een huiselijke omgeving. Wij staan open voor alle senioren en hun specifieke hulpvragen, met prioriteit voor hulpbehoevende senioren uit de regio. Hiervoor beschikken wij over een brede waaier van aangepaste diensten en disciplines. In een huiselijke en vriendelijke sfeer bieden we zorg op maat waarin er plaats is voor ieders overtuiging en rechten : privacy, inspraak, autonomie... Iedereen krijgt kansen tot sociale integratie en ruimte voor zelfontplooiing. Met respect voor ieders eigenheid en waardigheid schenken we geborgenheid, veiligheid en vertrouwen. Dit doen we in samenspraak met de familie en de huisarts. We zetten ons in vanuit een sociaal engagement en Christelijke inspiratie, waarin liefde voor de medemens de belangrijkste drijfveer blijft. Wij verwachten van onze medewerkers dat ze deskundig en in overleg samenwerken. We rekenen erop dat ze hun verantwoordelijkheid opnemen, gemotiveerd, geduldig, empathisch en oprecht handelen. Wij bieden onze medewerkers ondersteuning, inspraak en ontplooiingskansen. Voor het welzijn van onze bewoners, om ons huis te integreren in de gemeenschap en om de goede werking te bestendigen, onderhouden we een goede communicatie en samenwerking met de buurt, met hulpverleners, stagiairs, vrijwilligers en leveranciers. Wij blijven werken aan de meest geschikte woon en begeleidingsvorm. We werken om te verbeteren en we verbeteren om te werken.

5 De diensten Woonafdeling Het Binnenhof Sedert september 2009 vormt het gelijkvloers een aparte afdeling. Het is een kleinere afdeling met 18 bedden. Bewoners hebben de gelegenheid om op hun kamer te verblijven overdag. Ze kunnen echter ook deelnemen aan activiteiten in de zithoek of de feestzaal. Het dagschema van een doordeweekse dag ziet er ongeveer als volgt uit: 7u00 Start toiletten en baden 7u45 Afhalen van de eetkarren, klaarmaken en opdienen 8u00 Hulp bij het ontbijt, medicatieronde 8u45 Afdienen van ontbijt 10u00 Einde ochtendverzorging Start beddenopschik en orde kamers 10u15 Pauze 10u30 Multidisciplinair overleg Medicatie klaarzetten 11u00 Soep rondbrengen 11u30 Afhalen karren, klaarmaken en opdienen Medicatieronde 11u45 Hulp maaltijd 12u15 Afdienen, toeren, bewoners in bed leggen voor middagrust 13u00 Pauze 13u30 Bewoners uit bed halen 14u00 Ronde koffie Bewoners helpen met drinken Start animatie activiteit dagzaal 15u15 Eerste bewoners (zwaar zorgbehoevenden) worden in bed gelegd 16u00 Pauze 16u30 voorbereidingen avondmaal 16u50 Afhalen karren, klaarmaken en opdienen Medicatieronde Bewoners helpen met eten 17u30 Afruimen 17u45 Start avondronde: bewoners in bed leggen, mictietraining, incontinentieronde 19u30 Ronddelen nachtmedicatie Opruim dienst 21u00 Einde dienst Briefing naar de nachtdienst Gedurende de hele dag staan medewerkers ter beschikking om hulpvragen via een biepercentrale te beantwoorden. Ook hulpvragen vanuit het gelijkvloers van de serviceflats, dienen door dit team te worden beantwoord.

6 Woonafdeling Het Durp De rusthuiskamers op de eerste verdieping vormen samen de woonafdeling t Durp. Er wonen hier 34 zorgbehoevende senioren. Bewoners hebben de gelegenheid om op hun kamer te verblijven overdag. Er is echter dagelijks een uitgebreid aanbod van animatie en begeleiding in de living op de eerste verdieping, waardoor er velen zich begeven naar deze ruimte. Hier worden activiteiten georganiseerd en kan er gezamenlijk de maaltijden worden genomen. Het dagschema van een doordeweekse dag ziet er ongeveer als volgt uit: 7u00 Start toiletten en baden 7u45 Afhalen van de eetkarren, klaarmaken en opdienen 8u00 Hulp bij het ontbijt, medicatieronde 8u45 Afdienen van ontbijt 10u00 Einde ochtendverzorging Start beddenopschik en orde kamers 10u15 Pauze 10u30 Multidisciplinair overleg Medicatie klaarzetten 11u00 Soep rondbrengen 11u30 Afhalen karren, klaarmaken en opdienen Medicatieronde 11u45 Hulp maaltijd 12u15 Afdienen, toeren, bewoners in bed leggen voor middagrust 13u00 Pauze 13u30 Bewoners uit bed halen 14u00 Ronde koffie Bewoners helpen met drinken Start animatie activiteit dagzaal 15u15 Eerste bewoners (zwaar zorgbehoevenden) worden in bed gelegd 16u00 Pauze 16u30 voorbereidingen avondmaal 16u50 Afhalen karren, klaarmaken en opdienen Medicatieronde Bewoners helpen met eten 17u30 Afruimen 17u45 Start avondronde: bewoners in bed leggen, mictietraining, incontinentieronde 19u30 Ronddelen nachtmedicatie Opruim dienst 21u00 Einde dienst Briefing naar de nachtdienst Gedurende de hele dag staan medewerkers ter beschikking om hulpvragen via een biepercentrale te beantwoorden. Ook hulpvragen vanuit de eerste verdieping van de serviceflats, dienen door dit team te worden beantwoord.

7 Woonafdeling Het Hoge De tweede verdieping is van oorsprong een afdeling voor uitsluitend bejaarden met een dementieproblematiek. Vandaar ook dat deze afdeling gesloten is. Iedere buitendeur is toegankelijk via een code klavier of dubbele drukknop. Sedert enkele jaren hebben we echter besloten dementerende bejaarden niet enkel op deze afdeling op te nemen. Het doelpubliek van deze afdeling is dus vandaag ook divers. Het team bestaat ook hier uit een hoofdverpleegkundige, een adjunct hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, verzorgenden, een kinesitherapeut, een ergotherapeut, een animatrice en vrijwilligers. Ook hier hebben bewoners de gelegenheid om op hun kamer te verblijven. Het leven in de dagzaal is echter sterk uitgebouwd, waardoor vanaf s morgens reeds vele bewoners in deze ruimte vertoeven. Een dagindeling op deze afdeling ziet er als volgt uit: 6:30 Briefing door de nachtdienst Medicatie controleren + klaarzetten vloeibare medicatie. 7:00 Begin toiletten en baden. Enkele bewoners worden gewassen voor het ontbijt en deze worden naar de dagzaal gebracht voor het ontbijt. Bewoners goede houding in bed geven voor ontbijt. 7:30 Verdeling van het ontbijt. Medicatie toedienen. Hulp bieden bij het ontbijt Afruimen Verantwoordelijk keukendienst vult keuzeformulier maaltijd in. 8:00 Start kiné. 8:30 Verder toiletten en baden toedienen. Eventuele verzorgingen, vb wondzorg, mondtoilet, parametercontrole. Aftekenen van de zorg in het bewonersdossier. 9:00 Begin animatie in dagzaal. 10:00 Bedden dekken en eventueel zuiver lakens (1 maal per 14 dagen). Bevuilde lakens worden uiteraard dagelijks vervangen. Orde kamers. 10:30 Koffiepauze 10:45 Briefing. 11:00 Bijzonderheden intikken in verpleegdossier op de computer. Bewoners aan tafel zetten voor de soep + ev.bavetten aandoen. Soep gaan halen en uitdelen + bewoners helpen. Medicatie voor de middag nakijken + klaarzetten vloeibare medicatie. Opruim dienst ( vb. vuilzakken opruimen) 11:30 Uitdelen middagmaal. Toedienen van medicatie. Bewoners helpen met eten. Afdekken. 12:30 Bewoners op toilet helpen en verschonen Bewoners middagrust geven in bed of in de zetel.

8 13:00 Middagpauze. 13:30 Bewoners ophalen uit bed en zetel, ev. verschonen of op toilet zetten. 14:00 Ronddelen koffie + koek. Nutridrink of milkshake toedienen die geen koffie drinken + voor bewoners met slikproblemen. Bewoners helpen met drinken. Afruimen koffie. Begin animatie. 14:30 Briefing naar avonddienst. Controleren avond en nacht medicatie + vloeibare medicatie nakijken. Koffie voor de avond wordt nu gehaald + eventuele bestelling drank halen. Opruim dienstkeuken. 15:15 Enkele bewoners die niet lang kunnen opzitten worden in bed gelegd. Drank voor de avond en de nacht uitdelen. 16:00 Pauze voor de fulltime. 16:00 Alles in dienstkeuken klaarzetten voor avondmaal. (suiker, theepotten, water in waterkoker, chocomelk, melk, koffiepotten) Oproepen beantwoorden. 16:15 Pauze voor de ¾ en half timers. 16:30 Einde pauze. Koffie uitschenken, chocomelk warm maken, thee zetten. Bewoners aan tafel zetten voor avondmaal + bavetten aandoen. 16:50 Karren voor avondmaal halen. Maaltijd opdienen. Toedienen van medicatie. Bewoners helpen met eten. Afruimen. 17:45 Bewoners in bed leggen voor de nacht. Bewoners op toilet helpen of ev. verversen. Goede houding in bed geven. 19:30 Ronddelen nachtmedicatie. Opruim dienst. 20:30 Einde dienst. De medewerkers van deze afdeling zullen de hulpvragen van de afdeling via de biepercentrale beantwoorden. Ook de vragen vanuit de tweede verdieping van de serviceflats zullen zij beantwoorden. Alle leden van het multidisciplinair team zijn verplicht te werken met het zorgdossier dat volledig geautomatiseerd is. Ook jij, als student, bent verplicht dit dossier te gebruiken. Je vindt hierin welke prestaties je tijdens je dienst moet afwerken bij de bewoners. We maken hiervoor gebruik van pocket PC s of PDA s. Het gebruik ervan zal je worden uitgelegd op de eerste stagedag.

9 Praktisch De eerste dag Op de eerste stagedag word je verwacht om 8u00 aan het onthaal. De andere stagedagen zal je werken volgens een afgesproken dienstrooster. Je krijgt een korte rondleiding in het WZC, waarbij ook wordt aangeduid waar de kleedkamers zijn. De introductie op de afdeling zal gebeuren door het diensthoofd of de stagementor. Vervoer en parkeren Onze campus is bereikbaar met het openbaar vervoer. De bus H2 stopt in de onmiddellijke nabijheid. Voor de fietsers is er een overdekte fietsenstalling aan de voorzijde van het WZC. Studenten die met de wagen komen, gebruiken de gratis parking aan de achterzijde van het WZC. Indien deze volzet is, kan je je wagen parkeren aan de overkant van het WZC, op de parking van het cultureel centrum d Erckenteel. Hygiëne Zorg dat je steeds netjes voor de dag komt op je stage. Naar hygiëne toe is het verboden om handjuwelen te dragen. Kunst en gelnagels en nagellak zijn ook verboden. Oorbellen met een lengte van maximum 1 cm zijn toegelaten. Lange haren worden in een staart gedragen. Maaltijden Je pauze neem je in samenspraak met je diensthoofd. s Middags wordt er meestal om 13u00 gepauzeerd. Pauzes worden genomen in de feestzaal. Als je een middagmaal (gratis) wenst te nemen, dien je de keuken hiervan vooraf s ochtends op de hoogte te brengen (intern telefoon: 507). Bij een late dienst verwittig je de keuken ten laatste s middags indien je een avondmaal wenst. Roken Er geldt een strikt rookverbod voor medewerkers en studenten in onze instelling. Indien je, tijdens je pauze, wenst te roken begeef je je naar buiten. Ziek of een ongeval Indien je ziek wordt tijdens je stage en je wenst je stageplaats te verlaten, meld je dit steeds! Wij verwittigen steeds de school. Meld ook wanneer er zich een (prik)ongeval voordoet. Er is hiervoor een speciale procedure die strikt moet worden gevolgd.

10 Vakantiewerk Indien je werk je bevalt kan je altijd je kandidatuur stellen voor een vakantiejob. Hiervoor meld je je aan bij de Verantwoordelijke Bewonerszorg, Roel Eerlingen. Hij maakt dan een selectie uit de kandidaten. Telefoonnummers/ adressen Enkele praktische telefoonnummers en E mailadressen i.v.m. je stageplaats Algemeen: 011/ ; info.cecilia.rustoord@rusthuizenza.be Het Binnenhof : 011/ ; alkdienst0@rusthuizenza.be; Hoofdverpleegkundige : christa.haesevoets@rusthuizenza.be Het Durp: 011/ ; alkdienst1@rusthuizenza.be; Hoofdverpleegkundige : heide.reggers@rusthuizenza.be Het Hoge: 011/599223; alkdienst2@rusthuizenza.be; Hoofdverpleegkundige: els.dethier@rusthuizenza.be ************************************************

Informatiebrochure studenten

Informatiebrochure studenten Informatiebrochure studenten WZC Cecilia Parkstraat 9 3570 Alken Welkom Vanuit het woonzorgcentrum Cecilia heten wij jou van harte welkom. We hopen dat deze periode voor jou erg leerrijk en verrijkend

Nadere informatie

Informatiebrochure voor leerlingen

Informatiebrochure voor leerlingen Informatiebrochure voor leerlingen Welkom, De directie en medewerkers heten je van harte welkom op jouw stageplaats Rustoord Immaculata. We hopen dat deze periode voor jou erg leerrijk en verrijkend zal

Nadere informatie

Informatiebrochure voor studenten

Informatiebrochure voor studenten Informatiebrochure voor studenten Woon- en zorgcentrum Immaculata Dorpsstraat 58 3900 Overpelt 011/805650 1 Welkom, De directie en medewerkers heten je van harte welkom op jouw stageplaats Woon en zorgcentrum

Nadere informatie

Onthaalbrochure voor nieuwe medewerkers en studenten

Onthaalbrochure voor nieuwe medewerkers en studenten Onthaalbrochure voor nieuwe medewerkers en studenten Home Elisabeth Clement Cartuyvelsstraat 17 3800 Sint-Truiden Tel: 011/68 30 38 info.home.elisabeth@rusthuizenza.be www.rusthuizenza.be Inhoudstafel

Nadere informatie

Informatiebrochure voor studenten

Informatiebrochure voor studenten Informatiebrochure voor studenten Woon- en zorgcentrum Immaculata Dorpsstraat 58 3900 Overpelt 011/805650 Welkom, De directie en medewerkers heten je van harte welkom op jouw stageplaats Woon- en zorgcentrum

Nadere informatie

Onthaalbrochure voor nieuwe medewerkers en studenten

Onthaalbrochure voor nieuwe medewerkers en studenten Onthaalbrochure voor nieuwe medewerkers en studenten Home Elisabeth Clement Cartuyvelsstraat 17 3800 Sint-Truiden Tel: 011/68 30 38 info.home.elisabeth@rusthuizenza.be www.rusthuizenza.be Inhoudstafel

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT

ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT OnthaalDenBoogerd Nieuwstraat 17 3940 Hechtel-Eksel 011/49 26 40 WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! We hopen dat deze stageperiode voor jou erg

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE LOGISTIEK STAGIAIR(E)

ONTHAALBROCHURE LOGISTIEK STAGIAIR(E) ONTHAALBROCHURE LOGISTIEK STAGIAIR(E) OnthaalDenBoogerd Nieuwstraat 17 3940 Hechtel-Eksel 011/49 26 40 WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! We hopen dat deze stageperiode voor jou erg leerrijk

Nadere informatie

Onthaalbrochure voor studenten

Onthaalbrochure voor studenten Onthaalbrochure voor studenten WZC Sint-Jan Berchmanstehuis Bosstraat 7 3930 Hamont-chel Tel: 011/61 05 80 info.stjberchmans.tehuis@rusthuizenza.be www.rusthuizenza.be Welkom De directie en medewerkers

Nadere informatie

Onthaalbrochure voor studenten

Onthaalbrochure voor studenten Onthaalbrochure voor studenten WZC Sint-Jan Berchmanstehuis Bosstraat 7 3930 Hamont-chel Tel: 011/61 05 80 info.stjberchmans.tehuis@rusthuizenza.be www.rusthuizenza.be Welkom De directie en medewerkers

Nadere informatie

Informatiebrochure voor studenten

Informatiebrochure voor studenten Informatiebrochure voor studenten Woon- en zorgcentrum Immaculata Dorpsstraat 58 3900 Overpelt 011/805650 Welkom, De directie en medewerkers heten je van harte welkom op jouw stageplaats Woon- en zorgcentrum

Nadere informatie

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN ONZE GROEP VAN WZC IN CIJFERS 2 VZW s 4 Woonzorgcentra 334 bewoners 9 kortverblijvers 300 medewerkers 56 serviceflats in eigen beheer 107

Nadere informatie

woon- en zorgcentrum de Bekelaar

woon- en zorgcentrum de Bekelaar woon- en zorgcentrum de Bekelaar Introductiebrochure voor studenten en stagiair(e)s Pagina 1 van 8 Welkom We heten je van harte welkom in woon- en zorgcentrum (WZC) de Bekelaar. We hopen dat je stage in

Nadere informatie

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN. Cl, Cartuyvelstraat Sint-Truiden

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN. Cl, Cartuyvelstraat Sint-Truiden VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN Cl, Cartuyvelstraat 17 3800 Sint-Truiden ONZE GROEP VAN WZC IN CIJFERS 2 VZW s 4 Woonzorgcentra 389 bewoners 8 kortverblijvers 56 serviceflats

Nadere informatie

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN ONZE GROEP VAN WZC IN CIJFERS 2 VZW s 4 Woonzorgcentra 334 bewoners 9 kortverblijvers 300 medewerkers 56 serviceflats in eigen beheer 107

Nadere informatie

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN ONZE GROEP VAN WZC IN CIJFERS 2 VZW s 4 Woonzorgcentra 334 bewoners 9 kortverblijvers 350 medewerkers 56 serviceflats in eigen beheer 107

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Oktober 2014 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid Geriatrie 1... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal bedden...

Nadere informatie

Dienst 0 bestaat uit een afdeling van 20 mobiele bewoners met dementie.

Dienst 0 bestaat uit een afdeling van 20 mobiele bewoners met dementie. Welkomstwoord Beste leerlingen, we heten jullie van harte welkom op dienst 0. Dienst 0 bestaat uit een afdeling van 20 mobiele bewoners met dementie. De afdeling is volledig gesloten, de buitendeur van

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miquel Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries Hoofdverpleegkundige: Ilse De Jaeck (waarnemend) Stagementoren:

Nadere informatie

STAGEBROCHURE Dienst 1A Campus Sint-Antonius te Peer

STAGEBROCHURE Dienst 1A Campus Sint-Antonius te Peer STAGEBROCHURE Dienst 1A Campus Sint-Antonius te Peer Dienst 1A is een afdeling met vooral zwaar zorgbehoevende bewoners. Waar personeelsleden en studenten ervoor zorgen dat deze bewoners een aangename,

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 Algemene gegevens Medisch diensthoofd: Dr. Lemmens Hoofdverpleegkundige: De Troyer Kristel Verpleegkundig diensthoofd: Lieve Quaghebeur Stagementoren:

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miquel Verpleegkundig diensthoofd: van de Vijver Lut Hoofdverpleegkundige: Vanessa Van Osselaer Stagementoren:

Nadere informatie

Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie

Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie Hier komt titel van persbericht Versie 2012-2013 Pagina 1 OLV Ziekenhuis Afdeling ve Materniteit Asse Bloklaan 5 1730 Asse Tel. 02 300 62 99 Verwelkoming

Nadere informatie

Waarom kiezen voor een rusthuis in het hartje van Brussel?

Waarom kiezen voor een rusthuis in het hartje van Brussel? Waarom kiezen voor een rusthuis in het hartje van Brussel? Vzw Huize St-Monika Jan Vandekerckhove - 2017 Huize St-Monika vzw Rust- en verzorgingstehuis Centrum voor Dagverzorging Het Rust- en verzorgingstehuis

Nadere informatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure O2: SP Revalidatie - Geriatrie 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling sp revalidatie

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum. De Maretak

Dagverzorgingscentrum. De Maretak Dagverzorgingscentrum De Maretak De wetgeving omschrijft een dagverzorgingscentrum (DVC) als een thuiszorgondersteunend initiatief met als opdracht, de bezoeker van 65 jaar of ouder in daartoe bestemde

Nadere informatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Praktische info over onze afdeling... 4 3. Ons team... 5 4. Dagschema op de afdeling... 6 5. Enkele weetjes

Nadere informatie

De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten.

De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. De afdeling Heelkunde 2 De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 2 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miguel Clustermanager: Nathalie Milliau Hoofdverpleegkundige: Vanessa Van Osselaer Stagementoren: Kimberly,

Nadere informatie

Onthaalbrochure Afdeling 3 NB Locomotorische revalidatie

Onthaalbrochure Afdeling 3 NB Locomotorische revalidatie Onthaalbrochure Afdeling 3 NB Locomotorische revalidatie Inhoudstafel Voorstelling ziekenhuis... 3 Voorstelling afdeling... 4 Meest voorkomende pathologieën en behandelingen... 6 Verpleegkundige dagindeling....

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL SP LOCO1 BE

AFDELINGSPROFIEL SP LOCO1 BE AFDELINGSPROFIEL SP LOCO1 BE AFDELINGSPROFIEL SP-LOCO1 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Debuysscher Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries Hoofdverpleegkundige: Anneleen Vantomme

Nadere informatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling Heelkunde Orthopedie (A6) 3 2. Praktische info over onze afdeling 4 3. Ons team 5 4. Dagschema op de

Nadere informatie

Woon- en zorgcentrum DE POTTELBERG vzw ONTHAALBROCHURE VRIJWILLIGERS. WZC De Pottelberg vzw. Pottelberg, 1 8500 KORTRIJK

Woon- en zorgcentrum DE POTTELBERG vzw ONTHAALBROCHURE VRIJWILLIGERS. WZC De Pottelberg vzw. Pottelberg, 1 8500 KORTRIJK ONTHAALBROCHURE VRIJWILLIGERS WZC De Pottelberg vzw Pottelberg, 1 8500 KORTRIJK INHOUDSOPGAVE Liggingplan Historiek + beknopte voorstelling Opdrachtverklaring Organigram p.3 p.4-6 p.8 p.9 2 LIGGINGSPLAN

Nadere informatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure Geriatrie (A2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (A2)... 4 2. Praktische info over onze afdeling...

Nadere informatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2 Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure Geriatrie (B2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (B2)... 4 2. Praktische info

Nadere informatie

verpleegeenheid geriatrie

verpleegeenheid geriatrie verpleegeenheid geriatrie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid geriatrie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf van

Nadere informatie

Inwendige 1. Infobrochure studenten

Inwendige 1. Infobrochure studenten Inwendige 1 Infobrochure studenten Inhoud 1 Algemene gegevens 3 2 Pathologieën en behandelingen 4 3 Meest voorkomende verpleegactiviteiten 4 3.1 Algemeen en specifiek voor de afdeling 4 4 Multidisciplinaire

Nadere informatie

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN. Nieuwpoort Sint-Truiden

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN. Nieuwpoort Sint-Truiden VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN Nieuwpoort 16 3800 Sint-Truiden WZC Zusters Augustinessen Vzw rusthuizenza Zuid Limburg WZC Cecilia Alken WZC Home Elisabeth Sint-Truiden

Nadere informatie

R E S I D E N T I Ë L E Z O R G S A M E N V O O R W A R M M E N S E L I J K E Z O R G

R E S I D E N T I Ë L E Z O R G S A M E N V O O R W A R M M E N S E L I J K E Z O R G OLV ANTWERPEN R E S I D E N T I Ë L E Z O R G S A M E N V O O R W A R M M E N S E L I J K E Z O R G 3 EEN NIEUWE THUIS WAT IS RESIDENTIËLE ZORG? Als thuis wonen niet meer tot de mogelijkheden behoort,

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE ONTHAALBROCHURE GERIATRIE AFDELING A2 C2 - Patiëntinformatie - INHOUDSOPGAVE Inleiding. 1 1. Voorstelling afdeling geriatrie. 2 1.1 Doelstelling van uw verblijf. 2 1.2 Multidisciplinair team. 2 2. Werking

Nadere informatie

De afdeling Heelkunde 1

De afdeling Heelkunde 1 De afdeling Heelkunde 1 De verpleegafdeling Heelkunde 1 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 1 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3 Patiëntenpopulatie 37 2

Nadere informatie

Residentie Arcadia. Rust en welzijn in het groen. Rust- en Verzorgingstehuis. www.residentie-arcadia.be

Residentie Arcadia. Rust en welzijn in het groen. Rust- en Verzorgingstehuis. www.residentie-arcadia.be Residentie Arcadia Rust- en Verzorgingstehuis Tel. : 02/481.99.00 Fax : 02/468.12.30 E-mail : info@residentie-arcadia.be Ferdinand Elbersstraat 20 1080 Brussel www.residentie-arcadia.be Rust en welzijn

Nadere informatie

Welkom in het woon- en zorgcentrum Floordam! We hopen dat je hier een leerzame en aangename stageperiode mag hebben.

Welkom in het woon- en zorgcentrum Floordam! We hopen dat je hier een leerzame en aangename stageperiode mag hebben. Welkom in het woon- en zorgcentrum Floordam! We hopen dat je hier een leerzame en aangename stageperiode mag hebben. Via deze brochure willen we je alvast wat belangrijke informatie geven over onze visie

Nadere informatie

DAGINDELING SP LOCOMOTORISCHE REVALIDATIE

DAGINDELING SP LOCOMOTORISCHE REVALIDATIE DAGINDELING SP LOCOMOTORISCHE REVALIDATIE TIJD TAAK 06.30u - 6.45u briefing door de nachtverpleegkundige aan de vroege diensten 6.45u - 08.45u verantwoordelijke vroeges starten met het nemen van de aangevraagde

Nadere informatie

De afdeling Kort Verblijf

De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Kort Verblijf 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop

Nadere informatie

Infobrochure voor studenten in De Dennen vzw woonzorg- en revalidatiecentrum

Infobrochure voor studenten in De Dennen vzw woonzorg- en revalidatiecentrum Infobrochure voor studenten in De Dennen vzw woonzorg- en revalidatiecentrum We heten je van harte welkom! Inhoudstabel 1. Opdrachtsverklaring van de instelling... 4 2. Wie verblijft in de instelling?...

Nadere informatie

Onthaalbrochure Afdeling 3 OB Neurologische revalidatie

Onthaalbrochure Afdeling 3 OB Neurologische revalidatie Onthaalbrochure Afdeling 3 OB Neurologische revalidatie Inhoudstafel Voorstelling ziekenhuis... 3 Voorstelling afdeling... 4 Meest voorkomende pathologieën en behandelingen... 6 Verpleegkundige dagindeling....

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE voor STAGIAIRS

INFORMATIEBROCHURE voor STAGIAIRS INFORMATIEBROCHURE voor STAGIAIRS Woonzorgcentrum Sint-Jozef vzw Molenaarsstraat 34 9000 Gent Tel.: 09 265 81 20 Fax: 09 265 81 39 E-mail: info@sintjozef-gent.be Website: www.sintjozef-gent.be Opmaak:

Nadere informatie

Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6)

Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6) Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6) Studenteninformatie Versie 1.0 Beste student Binnenkort vat je je stage aan in ons ziekenhuis. Deze brochure bevat alle praktische en nuttige info over de afdeling

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE voor STAGIAIRS

INFORMATIEBROCHURE voor STAGIAIRS INFORMATIEBROCHURE voor STAGIAIRS Woonzorgcentrum Sint-Jozef vzw Molenaarsstraat 34 9000 Gent Tel.: 09 265 81 20 Fax: 09 265 81 39 E-mail: info@sintjozef-gent.be Website: www.sintjozef-gent.be Opmaak:

Nadere informatie

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N T I E W O N I N G E N

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N T I E W O N I N G E N WOONZORGCENTRUM HEILIG-HART-TEREKEN Tereken 14 9100 SINT-NIKLAAS Tel.: 03 780 53 40 fax : 03 780 53 59 E-mail : hhtereken@hhart.be www.hhart.be K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N

Nadere informatie

Pediatrie. Rooming-in

Pediatrie. Rooming-in Rooming-in Rooming-in Tijdens het verblijf van uw kind in het ziekenhuis, kunt u als vader of moeder bij uw kind in de kamer verblijven en er overnachten. Deze formule noemt men rooming-in. Hoe kan u mee

Nadere informatie

verpleegeenheid orthopedie

verpleegeenheid orthopedie verpleegeenheid orthopedie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid orthopedie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf

Nadere informatie

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G C E N T R U M H E I L I G H A R T T E R E K E N

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G C E N T R U M H E I L I G H A R T T E R E K E N WOONZORGCENTRUM HEILIG-HART-TEREKEN Tereken 14 9100 SINT-NIKLAAS Tel.: 03 780 53 40 fax : 03 780 53 59 E-mail : hhtereken@hhart.be www.hhart.be K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten pediatrie Oktober 2014 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling

Nadere informatie

Introductiebundel voor de stagairs / studenten. Inhoud

Introductiebundel voor de stagairs / studenten. Inhoud voor de stagairs / studenten. Inhoud - Onze zorgteams Directie en diensthoofden Teams verpleging/verzorging Team huishouding Team ergo animatie Team kine Team Dagzorgcentrum De sociale dienst Team onderhoud

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg Patiënteninformatie Welkom op beroertezorg 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten

Onthaalbrochure studenten Onthaalbrochure studenten Materniteit / Verloskamer Neonatologie Pagina 1 Hier komt titel van persbericht Inhoudstafel 1. Voorwoord 2. Voorstelling van de afdeling 2.1 Multidisciplinair team 2.2 Architectuur

Nadere informatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure verpleegeenheid Inwendige geneeskunde 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling inwendige geneeskunde

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE WOONZORGCENTRUM HERFSTDROOM.

INFORMATIEBROCHURE WOONZORGCENTRUM HERFSTDROOM. INFORMATIEBROCHURE WOONZORGCENTRUM HERFSTDROOM. MISSIE Vertrekkend van onze Missie trachten wij met deze brochure u duidelijk te informeren over de werking van het woonzorgcentrum Herfstdroom. De missie

Nadere informatie

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN. Bosstraat Hamont-Achel

VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN. Bosstraat Hamont-Achel VOORSTELLING BELEIDSVISIE WOONZORGCENTRA ZUSTERS AUGUSTINESSEN Bosstraat 7 3930 Hamont-Achel WZC Zusters Augustinessen Vzw rusthuizenza Zuid Limburg WZC Cecilia Alken WZC Home Elisabeth Sint-Truiden Vzw

Nadere informatie

Service Residentie Vogelzang

Service Residentie Vogelzang SERVICE RESIDENTIE VOGELZANG TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.55 WWW.HOMEVOGELZANG.BE Voor info kan u zich wenden tot de Sociale Dienst 016/27.97.13 016/27.97.55

Nadere informatie

Groepswonen ALLEEN, MAAR TOCH SAMEN

Groepswonen ALLEEN, MAAR TOCH SAMEN Groepswonen ALLEEN, MAAR TOCH SAMEN Groepswonen? 1/5 ouderen leeft in eenzaamheid Senioren op kot haalt de ouderen uit hun isolement. Een solide brug tussen thuis en een woonzorgcentrum De stap van thuis

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit Patiënteninformatie Welkom op stroke unit 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

Stagemap het preoperatief consult (POC)

Stagemap het preoperatief consult (POC) Stagemap het preoperatief consult (POC) Voettekst 1/7 Inhoud Welkom... 3 Voorstelling van de preoperatieve consultatie... 4 1 Het preoperatief consult... 4 Stageverloop... 5 2 Uurrooster studenten... 5

Nadere informatie

De afdeling Kort Verblijf

De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Kort Verblijf 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop

Nadere informatie

Welkom op de dienst: Algemene heelkunde (A3) Abdominale heelkunde Urologie MKA ORL IVF Patiënteninformatie

Welkom op de dienst: Algemene heelkunde (A3) Abdominale heelkunde Urologie MKA ORL IVF Patiënteninformatie Welkom op de dienst: Algemene heelkunde (A3) Abdominale heelkunde Urologie MKA ORL IVF Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Welkom op de verpleegkundige afdeling A3: Algemene heelkunde... 3 2. Praktische

Nadere informatie

studenteninformatie Onthaalbrochure A-dienst GezondheidsZorg met een Ziel

studenteninformatie Onthaalbrochure A-dienst GezondheidsZorg met een Ziel i studenteninformatie A-dienst Onthaalbrochure GezondheidsZorg met een Ziel Beste student Welkom op onze afdeling. Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een handleiding over het reilen

Nadere informatie

Wij ontnemen u uw zorgen. Kortverblijf

Wij ontnemen u uw zorgen. Kortverblijf Wij ontnemen u uw zorgen Kortverblijf Woon- en zorgcentra De Foyer vzw De vzw WZC De Foyer is opgericht in 1924 en staat al bijna 90 jaar voor de zorg voor ouderen. Vandaag staan we met honderd medewerkers

Nadere informatie

AFDELING G 3 ZNA Hoge Beuken

AFDELING G 3 ZNA Hoge Beuken Informatiebrochure voor studenten Auteur Lutgart Vandergheynst Publicatiedatum [Publicatiedatum] Trefwoorden [Trefwoorden] 1 / 8 Inhoudsopgave G3 ZNA Hoge Beuken... 1 Informatiebrochure voor studenten...

Nadere informatie

Woon- en zorgcentrum Sint-Carolus Groeningelaan 7 8500 Kortrijk. Tel. 056/24 52 71 Fax. 056/24.52.64

Woon- en zorgcentrum Sint-Carolus Groeningelaan 7 8500 Kortrijk. Tel. 056/24 52 71 Fax. 056/24.52.64 Woon- en zorgcentrum Sint-Carolus Groeningelaan 7 8500 Kortrijk Tel. 056/24 52 71 Fax. 056/24.52.64 12 1 2 11 de kans om nog even na te praten bij een drankje in de cafetaria. Deze brochure beoogde u wat

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk DE VLIETOEVER WZC

Vrijwilligerswerk DE VLIETOEVER WZC Vrijwilligerswerk DE VLIETOEVER WZC 1 Beste vrijwilliger. We zijn zeer blij u als vrijwilliger in ons woonzorgcentrum te mogen begroeten. Het is niet meer vanzelfsprekend dat mensen hun kostbare vrije

Nadere informatie

WELKOM. Om u meer vertrouwd te maken met uw nieuwe omgeving, hebben wij deze brochure gemaakt. U vindt hierin informatie over onze werking.

WELKOM. Om u meer vertrouwd te maken met uw nieuwe omgeving, hebben wij deze brochure gemaakt. U vindt hierin informatie over onze werking. Welkom op Psychiatrische spoedopname Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN vzw Emmaüs Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis

Nadere informatie

Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure

Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure Informatiebrochure ontwikkeld door Tom Schiepers en Elisabeth Schroeder in het kader van de bachelorproef, opleiding Professionele Bachelor in de Verpleegkunde, aan

Nadere informatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling Heelkunde Orthopedie (A6)... 3 2. Praktische info over onze afdeling... 4 3. Ons team... 5 4. Dagschema

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN Dienst: CODA Verantwoordelijke: Ann Schrauwen Telefoon 03 633 20 10 Beste student Deze algemene informatiebrochure bevat nuttige informatie die een eerste houvast kan zijn

Nadere informatie

Dienst specifieke informatie

Dienst specifieke informatie C2 Dienst specifieke informatie Shiftbeschrijving: 4 vroeges 2 per zone Per zone 1 verantwoordelijke verpleegkundige Verantwoordelijke 1: kamer 232 t.e.m 247 Verantwoordelijke 2: kamer 248 249 250 227

Nadere informatie

Verpleegafdeling G2 Medisch specialisme acute geriatrie

Verpleegafdeling G2 Medisch specialisme acute geriatrie Verpleegafdeling G2 Medisch specialisme acute geriatrie 1. Opdracht Het verzorgen, verplegen en behandelen van geriatrische patiënten. Geriatrie 2: Deze afdeling is een acute ziekenhuisafdeling waarbinnen

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum t Westrozeke

Dagverzorgingscentrum t Westrozeke Dagverzorgingscentrum t Westrozeke Een initiatief van wzc Onze Lieve Vrouw Ter Westroze Dorpsstraat 67 8840 Westrozebeke Beste bezoeker en familie, Het dagverzorgingscentrum T Westrozeke biedt hulp en

Nadere informatie

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg 1 WELKOM Welkom op afdeling LCO van campus Sint- Barbara. Een opname

Nadere informatie

De afdeling Sp-Locomotorisch

De afdeling Sp-Locomotorisch De afdeling Sp-Locomotorisch De afdeling Sp-Locomotorisch als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Sp-Locomotorisch 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie

Nadere informatie

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Afdeling LC1 T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

Welkom op de palliatieve eenheid

Welkom op de palliatieve eenheid Welkom op de palliatieve eenheid bezoek 24u op 24u onbeperkt 057 35 64 91 MS4@yperman.net www.yperman.net/afdelingen Gelijkvloers westvleugel - kamers 901-906 1. Artsen WIE ZIJN WE? 1.1. Artsen-specialisten:

Nadere informatie

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: hoofdverpleegkundige(ouderenzorg, woonzorgcentrum, zorgteam)

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: hoofdverpleegkundige(ouderenzorg, woonzorgcentrum, zorgteam) Functie Graadnaam: verpleegkundige Functienaam: verpleegkundige Functiefamilie: verpleging en verzorging Functionele loopbaan: BV1-BV3 /C3-C4 Afdeling: ouderenzorg Dienst: woonzorgcentrum Subdienst: zorgteam

Nadere informatie

Gentse Steenweg Sijsele-Damme Woonerf voor ouderen in een parkomgeving

Gentse Steenweg Sijsele-Damme  Woonerf voor ouderen in een parkomgeving Gentse Steenweg 122 8340 Sijsele-Damme www.wzcmorgenster.be Woonerf voor ouderen in een parkomgeving Woonerf MORGENSTER Woonzorgcentrum Morgenster vzw ligt in een mooie, groene parkomgeving op hetzelfde

Nadere informatie

Veiligheid. Beste ouders

Veiligheid. Beste ouders Beste ouders Een ziekenhuisopname is voor een kind en het gezin steeds een ingrijpende gebeurtenis. Toch doen wij ons best om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Onze artsen, verpleegkundigen,

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE STUDENTEN

ONTHAALBROCHURE STUDENTEN ONTHAALBROCHURE STUDENTEN Campus St. Antonius Rode Kruisstraat 25, 3990 Peer, tel. 011 49 26 00 Campus Kloosterhof Kantonnierstraat 6, 3670 Meeuwen-Gruitrode, tel. 011 49 26 20 Beste student, Campus Den

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

De Lotus. Informatiebrochure studenten

De Lotus. Informatiebrochure studenten De Lotus Informatiebrochure studenten Inhoud 1 Algemene gegevens 3 2 Pathologieën en behandelingen 4 3 Meest voorkomende verpleeg-activiteiten 4 3.1 Algemeen 4 3.2 Specifiek voor de afdeling 4 4 Verwachtingen

Nadere informatie

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit Informatiebrochure CD2 neurologie & stroke unit Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HEELKUNDE 7 V2 Algemene gegevens Medisch diensthoofd: Dr. Lemmens Hoofdverpleegkundige: De Troyer Kristel Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries en Nathalie

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure Algemeen Inwendige Ziekten informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen Welkom op de afdeling Inwendige Geneeskunde (D1) Wij heten u en uw familie van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Zonnebloem. Een nieuwe thuis

Woonzorgcentrum Zonnebloem. Een nieuwe thuis Woonzorgcentrum Zonnebloem Een nieuwe thuis Inhoud Welkom..3 Missie en visie..5 Uw woning.9 Maaltijden 10 Cafetaria en faciliteiten.11 Personeel 12 Vrijwilligers..14 Welkom Beste senior, Wanneer u bij

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten

Onthaalbrochure studenten Pagina: 1 / 11 Onthaalbrochure voor studenten Pottelberg 1 8500 Kortrijk T 056/25.50.49 F 056/20.42.03 info@depottelberg.be www.depottelberg.be Woonzorgcentrum De Pottelberg vzw behoort tot de Groep Zorg

Nadere informatie