NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG JULI 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG JULI 2018"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG JULI 2018 Beste Mantelzorger, U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u als mantelzorger staat ingeschreven bij Surplus Informele zorg voor de gemeente Geertruidenberg. Graag informeren wij u in deze nieuwsbrief over nieuws en activiteiten voor mantelzorgers. Bezoek Kersenhof Workshop Mindfulness IVN Wandeling Gespreksgroep 'Alleen verder na verlies' Cursus 'Dementie en Nu' Mantelzorgwaardering en Dag van de Mantelzorg Uitnodiging namens gemeente Geertruidenberg voor mantelzorgers van mensen met dementie Nieuws van de buurtsportcoach Adresgegevens en informatie Surplus Deze nieuwsbrief is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Geertruidenberg. Heeft u een persoonlijke vraag? Bel tussen uur naar Surplus T: of E: mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl. Wilt u wekelijks op de hoogte worden gehouden van ondersteuning, activiteiten en nieuws? Volg ons dan op Facebook of Team Surplus Informele zorg Volg ons ook via

2 2 - TERUGBLIK MANTELZORGACTIVITEIT Bezoek Kersenhof Op vrijdag 6 juli j.l. trok een flink aantal mantelzorgers uit de gemeente Geertruidenberg op uitnodiging van Surplus op de fiets naar deze kersenwalhalla. Opvallend was dat er veel nieuwe gezichten te zien waren, zowel mannen als vrouwen en ook de leeftijd was gevarieerd. Wethouder A. de Jongh was weer present, hetgeen zeer gewaardeerd werd door de mantelzorgers. Gezegend met schitterend zomerweer werden de gasten door Hubert en Janny welkom geheten met koffie/thee/sap en een vers Kersenhofke, de lokale lekkernij. Nadat de eerste kersen van de dag genuttigd waren werd het prima verzorgde middagprogramma vervolgd met een foto-presentatie omlijst met een zeer interessante uitleg door Hubert en Jannie over het bedrijf en de kersenteelt. Aansluitend werd er met een heus treintje een rondleiding door de boomgaarden gemaakt. Dat treintje bleek geen luxe te zijn, immers de boomgaarden zijn behoorlijk uitgestrekt. Pyramideboompjes, zo ver je ogen kunnen reiken. Uiteraard werden er tijdens deze tocht nog meer kersen verorberd! En alsof het nog niet genoeg was, kregen de mantelzorgers bij het afscheid nog een puntzak kersen mee voor onderweg of thuis. Deze activiteit was een onderdeel van de Mantelzorgwaardering vanuit de gemeente Geertruidenberg.

3 3 - WORKSHOP MINDFULNESS Zorgt u zoals veel mantelzorgers altijd voor anderen? Wordt er voortdurend een beroep op u gedaan en denkt u 's avonds; ik word zo geleefd! Dan is het voor u wellicht nu de tijd om aandacht te besteden aan zelfzorg. Surplus Informele zorg biedt in samenwerking met Gestaltpraktijk Momentum op 14 en 28 augustus bijeenkomsten over Mindfulness voor mantelzorgers uit de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout. Gestalttherapeut Manon Dekkers gaat tijdens deze bijeenkomsten in op de volgende onderwerpen: grens en balans geven en ontvangen loslaten ontspannen en bewustzijn ontwikkelen op u eigen behoeften. Zij doet dit middels mindfulness, meditatie, yoga, ademhalingsoefeningen en autogene training aandacht voor u. Data: Woensdag 14 en 28 augustus. Inloop: vanaf uur, start workshop uur de les van 90 minuten. Gestaltpraktijk Momentum, Van Duivenvoordestraat 14, Oosterhout. Wegens een beperkt aantal plaatsen is aanmelden vooraf verplicht. Wij vragen een eigen bijdrage van 3 euro per avond. Aanmelden is mogelijk via E: mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl of T:

4 4 - IVN WANDELING EN EEN DRANKJE Deze mantelzorgactiviteit zal plaatsvinden op zaterdag 1 september a.s. Om uur verwachten we u bij de parkeerplaats van de Nionplas, waar IVN gidsen ons meenemen voor een wandeling met uitleg over flora en fauna. Voordat we huiswaarts keren worden we rond drie uur verwacht bij Restaurant Traingel voor een drankje met een hapje. Zaterdag 1 september vertrek uur Nionplas, verzamelen bij de Nionplas Mantelzorgers uit de gemeente Geertruidenberg Rond uur een drankje en hartig hapje bij Triangel. Bij warm weer graag een flesje water meenemen. Aanmelden vóór 24 augustus via mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl of Surplus Let op: Er kunnen max 30 mantelzorgers deelnemen. U ontvangt een bevestiging of u mee kunt lopen.

5 5 - GESPREKSGROEP EN CURSUS 'Alleen verder na verlies' Binnenkort start Surplus Informele Zorg in samenwerking met Indigo Brabant een nieuwe gespreksgroep voor mensen die het overlijden van een naast familielid verwerken. De eerste periode na overlijden is vaak emotioneel en hectisch. Vaak ervaren mensen pas het echte gemis in de periode na de begrafenis. Het leven van mensen in de omgeving gaat door, terwijl het gemis van een partner, kind of ouder naar voren komt op de kleinste momenten. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen wijze. Tijdens 7 bijeenkomsten gaan we in gesprek over het overlijden, bijkomende emoties en herinneringen. Er worden praktische handvatten geboden om te kunnen omgaan met het rouwproces en er is veel ruimte voor het delen van persoonlijke ervaringen. Data: 1, 8, 22 en 29 oktober, 5, 12 en 19 november 2018 Tijden: 10:00 uur tot 12:00 uur Locatie: Activiteitencentrum De Bunthoef, Bloemenhof 2, 4904 CA Oosterhout. Komt u uit Oosterhout of Geertruidenberg en heeft u interesse? Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan via Surplus T: of E: mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl T: onder vermelding van 'Alleen verder na verlies'. Cursus 'Dementie en Nu' Deze nieuwe cursus volgens het programma Dementie en Nu (omgaan met dementie) voor mantelzorgers start op 30 augustus Tijdens 10 bijeenkomsten worden de volgende onderwerpen besproken: de beleving van mensen met dementie omgaan met zorg omgaan met onbegrepen gedrag financiën veiligheid hoe omgaan en communiceren met familie en omgeving hoe communiceren met de persoon met dementie impact voor u als mantelzorger De bijeenkomsten vinden vanaf 30 augustus 2018 plaats op 10 donderdagochtenden van 10:00 uur tot 12:00 uur in activiteitencentrum Slotjes, Slotjesveld 15 te Oosterhout. De cursus, die aangeboden wordt door Surplus informele zorg, is geschikt voor iedereen die structureel zorgt voor een familielid met dementie. Deelname aan de bijeenkomsten en het verstrekte cursusmateriaal is kosteloos. Aanmelden kan via Surplus E: mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl of T: onder vermelding van 'Dementie en Nu'.

6 6 - Mantelzorgwaardering en DAG vd mantelzorg Mantelzorgwaardering 2018 De gemeente Geertruidenberg wil ook dit jaar alle mantelzorgers een blijk van waardering geven in de vorm van een waarderingsmenu. Deze wordt vormgegeven door middel van een geldbedrag of cadeaubonnen en door het organiseren van verschillende ontspannen ontmoetingen en activiteiten met andere mantelzorgers. De mantelzorgwaardering is bedoeld voor familieleden, vrienden of buren die gedurende een langere tijd structureel zorg/hulp bieden aan een zorgvrager. De zorgvrager moet woonachtig zijn in de gemeente Geertruidenberg. Mantelzorgers kunnen van maximaal één zorgvrager een waardering ontvangen. De aanvraag voor de waardering is van 1 oktober t/m 31 december Uitkeringen vinden in januari 2019 plaats. Mantelzorgers die ingeschreven staan bij Surplus Informele zorg ontvangen in september per of per post het nieuwe aanvraagformulier. Nieuwe mantelzorgers kunnen zich aanmelden via E: mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl of T: Vooraankondiging Dag van de Mantelzorg Op donderdagavond 8 en vrijdagmiddag 9 november vieren we de Dag van de Mantelzorg in de gemeente Geertruidenberg. Een dag waarop we u als mantelzorger in het zonnetje willen zetten. Na de lovende reacties van vorig jaar verwelkomen we u graag weer bij het Bergsch Backhuijs in Geertruidenberg. Noteer de data als vast in uw agenda, uitnodiging volgt later.

7 7 - GEMEENTENIEUWS GEERTRUIDENBERG Uitnodiging voor mantelzorgers van mensen met dementie Het aantal mensen met dementie zal als gevolg van de vergrijzing in de toekomst explosief stijgen naar meer dan een half miljoen in De gemeente Geertruidenberg gaat daarom van start met het project Dementievriendelijke Gemeente. De gemeente Geertruidenberg hecht grote waarde aan uw inzet als mantelzorger. We zijn zeer benieuwd naar uw ervaringen met de zorg en ondersteuning. Graag gaan we met u in gesprek om erachter te komen wat goed gaat en vooral wat er beter kan. Wij willen leren van uw ervaringen. De gesprekken gebruiken we als startpunt voor het verbeteren van de zorg en ondersteuning aan mensen met dementie en hun naasten. Alles wat u zegt wordt vertrouwelijk behandeld. wanneer: Maandag 17 september 2018 van uur waar: Theek 5, Keizersdijk 30, Raamsdonksveer De gemeente Geertruidenberg zet zich, samen met het Dementienetwerk en aangesloten welzijnspartners, in om het leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers te verbeteren. Uw inbreng is daarbij van groot belang. Komt u ook? U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst bij Alice Bos a.bos@geertruidenberg.nl telefoon We hopen op uw komst.

8 Powered by TCPDF ( 8 - Sportcoach en info SURPLUS Nieuws van de buurtsportcoach De buurtsportcoach van de gemeente Geertruidenberg, Marlou Rikkert, organiseert verschillende activiteiten voor zowel de jeugd, ouderen en mensen met een beperking. Voor de ouderen hebben zij in elke kern van de gemeente een beweegpunt. Hier kunnen senioren naartoe komen voor (gratis) beweegactiviteiten. Gymnastiek Elke vrijdag organiseren zij een beweegpunt in Raamsdonk. Hier hebben wij van tot uur (zit) gymnastiek op en achter de stoel. Ook zorgboerderij Buitengewoon komt wekelijks naar het beweegpunt toe. Dementievriendelijke wandeling Om een zo breed mogelijk aanbod te creëren zijn wij vanaf vrijdag 1 juni van start gegaan met een dementievriendelijke wandeling. De wandeling is geschikt voor zowel (beginnend) dementerenden als voor niet dementerenden. De wandeling is laagdrempelig voor iedereen. Om uur starten wij vanaf de oude bieb in Raamsdonk, de wandeling worden aangepast op niveau. Voor meer info, bel of T: / E: m.rikkert@geertruidenberg.nl Surplus Informele zorg: Bezoekadres: Klappeijstraat 44a 4901 HE Oosterhout T: bij voorkeur tussen uur E: mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl Wijzigingen van zorgvrager of mantelzorger kunt u aan ons doorgeven zodat we dit in ons systeem kunnen aanpassen. Stel uw vraag Surplus informele zorg biedt in de gemeente Geertruidenberg: Mantelzorg: ondersteuning voor vragen over mantelzorg (steun, info en vragen over vervangende en vrijwillige zorg) Buddyzorg: ondersteuning aan zorgvragers met een chronische en/of levensbedreigende ziekte Vriendendienst: voor ondersteuning voor zorgvragers met een psychische kwetsbaarheid Vrijwillige Palliatieve Terminale zorg: aan zorgvragers in de laatste levensfase Volg ons ook via

Voor mantelzorgers uit de gemeente Geertruidenberg Nr. 6, Juli 2017

Voor mantelzorgers uit de gemeente Geertruidenberg Nr. 6, Juli 2017 hier Voor mantelzorgers uit de gemeente Geertruidenberg Nr. 6, Juli 2017 Beste mantelzorger, In deze nieuwsbrief Mantelzorg Geertruidenberg blikken we terug op de activiteiten die plaatsvonden in de afgelopen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG

NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG APRIL 2018 Beste Mantelzorger, U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u als mantelzorger staat ingeschreven bij Surplus Informele zorg voor de gemeente Geertruidenberg.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MANTELZORG OOSTERHOUT

NIEUWSBRIEF MANTELZORG OOSTERHOUT NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF MANTELZORG OOSTERHOUT JUNI 2018 Beste Mantelzorger, U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u als mantelzorger staat ingeschreven bij Surplus Informele zorg voor de gemeente Oosterhout.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG DECEMBER 2017

NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG DECEMBER 2017 NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG DECEMBER 2017 Beste Mantelzorger, U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u als mantelzorger staat ingeschreven bij Surplus Informele zorg voor de gemeente

Nadere informatie

Mantelzorg nieuwsbrief

Mantelzorg nieuwsbrief Mantelzorg nieuwsbrief ACTIVITEIT 13 SEPTEMBER Augustus 2018 BEZOEK CANONKAMER MAURITSHUIS WILLEMSTAD MET KORTE STADSWANDELING EN LUNCH Datum Verzamelen Start wandeling met gids Bezoek Mauritshuis Lunch

Nadere informatie

I N H O U D. Uitnodiging thema avond. Uitnodiging bijeenkomst. vrijwilligersverzekeringen. Maatjesproject. Mantelzorgdagen

I N H O U D. Uitnodiging thema avond. Uitnodiging bijeenkomst. vrijwilligersverzekeringen. Maatjesproject. Mantelzorgdagen I N H O U D Uitnodiging thema avond Uitnodiging bijeenkomst vrijwilligersverzekeringen Maatjesproject Mantelzorgdagen Activiteiten steunpunt Mantelzorg Alzheimer café Hulp bij PGB nodig? Uitnodiging thema

Nadere informatie

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse Mantelzorgadvies Hillegom Lisse 1 Beste mantelzorger, Dit is de eerste nieuwsbrief van 2018 met informatie voor mantelzorgers uit Hillegom en Lisse. Wij informeren u middels deze nieuwsbrief over zaken

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Terugblik Dag van de Mantelzorg. Wakker blijven na een slechte nacht. Mantelzorg en zorgverzekeringen

I N H O U D. Voorwoord. Terugblik Dag van de Mantelzorg. Wakker blijven na een slechte nacht. Mantelzorg en zorgverzekeringen I N H O U D Voorwoord Terugblik Dag van de Mantelzorg Wakker blijven na een slechte nacht Mantelzorg en zorgverzekeringen Activiteiten voor mantelzorgers Boekentip! Alzheimer café Nijkerk Voorwoord Beste

Nadere informatie

Mantelzorg nieuwsbrief Oktober 2018

Mantelzorg nieuwsbrief Oktober 2018 Mantelzorg nieuwsbrief Oktober 2018 ACTIVITEIT MAAND OKTOBER BOOTCAMP SGZ Zevenbergen Een bootcamp is samen sportief bezig zijn in de buitenlucht. Gedurende een uur zal een fitnessinstructeur van SGZ ons

Nadere informatie

Nieuwsbrief ik zorg voor jou

Nieuwsbrief ik zorg voor jou Nieuwsbrief ik zorg voor jou Inleiding Voor je ligt de eerste nieuwsbrief speciaal ontwikkeld ter informatie voor iedereen die zorgt voor een naaste. Middels deze nieuwsbrief willen wij je informeren,

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

Training & themabijeenkomsten

Training & themabijeenkomsten Training & themabijeenkomsten voor mantelzorgers Inhoudsopgave 3 4 6 Trainingen en themabijeenkomsten - Hoe werkt het? Trainingen Themabijeenkomsten Over VIT-hulp bij mantelzorg VIT-hulp bij mantelzorg

Nadere informatie

Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Voorjaar 2017 Respijtdagen

Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Voorjaar 2017 Respijtdagen Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Voorjaar 2017 Het is alweer tijd voor de nieuwsbrief van voorjaar 2017. Een hartelijk welkom voor de nieuw geregistreerde mantelzorgers. U ontvangt hopelijk al de andere

Nadere informatie

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal 1 Zorgt u meer dan 4 uur per week voor iemand die extra zorg nodig heeft? Duurt deze zorg al langer dan 3 maanden? Doet u dit vanuit een persoonlijke band met

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG Datum: oktober 2016 Geachte heer, mevrouw, Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over nieuws en activiteiten voor mantelzorgers. Bij sommige activiteiten

Nadere informatie

Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r. o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n.

Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r. o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n. Steunpunt Mantelzorg, Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n. Informatie, advies & bemiddeling Geachte lezer, Steunpunt Mantelzorg: iets voor

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

Mantelzorg nieuwsbrief MAART 2019

Mantelzorg nieuwsbrief MAART 2019 Mantelzorg nieuwsbrief MAART 2019 Beste Mantelzorger 26 Februari hebben 15 mantelzorgers deelgenomen aan de brainstormsessie. Er zijn goede ideeën naar voren gekomen voor de komende activiteiten en themabijeenkomsten.

Nadere informatie

Aanvraagformulier Blijk van Waardering

Aanvraagformulier Blijk van Waardering Aanvraagformulier Blijk van Waardering Met dit formulier kunt u één keer per jaar een Blijk van Waardering aanvragen voor uw mantelzorger(s). Gegevens zorgvrager Gegevens mantelzorger Relatie tot zorgvrager

Nadere informatie

I N H O U D. Hoe regelt u respijtzorg? Verzekeringen voor Mantelzorgers. Hulp nodig bij uw administratie? Arrangementen OpKracht

I N H O U D. Hoe regelt u respijtzorg? Verzekeringen voor Mantelzorgers. Hulp nodig bij uw administratie? Arrangementen OpKracht I N H O U D Een zomer vol respijt Hoe regelt u respijtzorg? Verzekeringen voor Mantelzorgers Hulp nodig bij uw administratie? Arrangementen OpKracht Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Mantelzorgers Binnenboord

Nadere informatie

een helpende hand luisterend oor steun in de rug NETWERK VRIJWILLIGE THUISHULP ZEIST

een helpende hand luisterend oor steun in de rug NETWERK VRIJWILLIGE THUISHULP ZEIST een helpende hand luisterend oor steun in de rug NETWERK VRIJWILLIGE THUISHULP ZEIST NETWERK VRIJWILLIGE THUISHULP ZEIST Wie zijn wij? In het Netwerk Vrijwillige Thuishulp werken een tiental organisaties

Nadere informatie

Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Renkum

Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Renkum Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Renkum Uitgave: zomer 2013 Inhoud: - Respijtweekend voor mantelzorgers uit de regio Renkum, Wageningen en Ede - Dag van de Mantelzorg in kasteel Doorwerth: u komt toch

Nadere informatie

Informatie van het Odensehuis

Informatie van het Odensehuis Deze informatie is bedoeld voor iedereen die regelmatig bij het Odensehuis komt. Dit zijn alle mensen die het Odensehuis bezoeken, deelnemen aan activiteiten of op andere wijze betrokken zijn: wekelijkse

Nadere informatie

Mantelzorg en mantelzorgondersteuning

Mantelzorg en mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg en mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Mantelzorg en mantelzorgondersteuning

Nadere informatie

Gewoon heel bijzonder

Gewoon heel bijzonder De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/hogeveld Onder nr 1 - januari 2014 ons magazine voor cliënten van WZH hoge veld 1 Inhoud: 2 Berichten 3 Van de Cliëntenraad 3 Spelletjes! Doet u mee? 4 Mantelzorgondersteuning

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis in de laatste levensfase 1

Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis in de laatste levensfase 1 Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis in de laatste levensfase 1 Beschrijving werkwijze 1 Gebaseerd op de eindevaluatie Vrijwilligersondersteuning in het verzorgings- en verpleeghuis

Nadere informatie

I N H O U D. Week van de Mantezorg; een terugblik. Dag van de Mantelzorg; vooruitblik. Uitnodiging lezing Cora Postema. Veranderingen in het PGB

I N H O U D. Week van de Mantezorg; een terugblik. Dag van de Mantelzorg; vooruitblik. Uitnodiging lezing Cora Postema. Veranderingen in het PGB I N H O U D Week van de Mantezorg; een terugblik Dag van de Mantelzorg; vooruitblik Uitnodiging lezing Cora Postema Ordenen administratie Veranderingen in het PGB Activiteiten steunpunt Mantelzorg Workshop

Nadere informatie

vrijwilligerszorg midden-limburg Groene Kruis Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit!

vrijwilligerszorg midden-limburg Groene Kruis Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit! Groene Kruis Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit! vrijwilligerszorg midden-limburg Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit! Heeft u of een van uw naasten een verstandelijke en/of lichamelijke

Nadere informatie

Extra aandacht vragen én geven

Extra aandacht vragen én geven SPECIAL September 2015 Extra aandacht vragen én geven Programma Week van Dementie Extra aandacht vragen én geven Voor u ligt een speciale editie van onze nieuwsbrief. Als netwerk zijn we steeds op zoek

Nadere informatie

Bewegen in de directe omgeving van verschillende doelgroepen

Bewegen in de directe omgeving van verschillende doelgroepen Bewegen in de directe omgeving van verschillende doelgroepen Programma Presentatie Beweegpunten gemeente Geertruidenberg Vragen Presentatie Beweegweb gemeente Roosendaal Vragen Groepsopdrachten Plenaire

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Leuk om te doen!

Vrijwilligerswerk. Leuk om te doen! Vrijwilligerswerk Leuk om te doen! Vrijwilligerswerk Vrijwilligerswerk intramurale zorg Als vrijwilliger bij de Meander- Groep geeft u een nuttige en zinvolle invulling aan uw vrije tijd. Klanten, bewoners,

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

In dit nummer: Beste mantelzorger, Start oudergroep Mantelzorg. Nr. 3, december Voor u ligt de nieuwsbief Mantelzorg Oosterhout.

In dit nummer: Beste mantelzorger, Start oudergroep Mantelzorg. Nr. 3, december Voor u ligt de nieuwsbief Mantelzorg Oosterhout. Nr. 3, december 2016 Beste mantelzorger, Voor u ligt de nieuwsbief Mantelzorg Oosterhout. We kijken terug op een bijzonder jaar. Op 1 juli jl. is HOOM onder de paraplu van Surplus gekomen. Surplus Informele

Nadere informatie

Informatie van het Odensehuis

Informatie van het Odensehuis Deze informatie is bedoeld voor iedereen die regelmatig bij het Odensehuis komt. Dit zijn alle mensen die het Odensehuis bezoeken, deelnemen aan activiteiten of op andere wijze betrokken zijn: wekelijkse

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord

Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord Beste lezers, Met de mooie en zonnige dagen van de afgelopen weken zijn we al weer aan het aftellen tot de zomervakantie. Dit is dan ook alweer de laatste

Nadere informatie

Training & themabijeenkomsten 2018

Training & themabijeenkomsten 2018 Training & themabijeenkomsten 2018 voor mantelzorgers en vrijwilligers Inhoudsopgave 3 4 7 9 11 11 Trainingen en themabijeenkomsten - Het hoe en waarom Trainingen voor mantelzorgers Trainingen voor vrijwilligers

Nadere informatie

Inhoud. VrijwilligersAcademie Amersfoort: Trainingen en cursussen voor vrijwilligers 2018

Inhoud. VrijwilligersAcademie Amersfoort: Trainingen en cursussen voor vrijwilligers 2018 Trainingen en cursussen voor vrijwilligers 2018 Inhoud Trainingen waarvoor een datum gepland wordt bij voldoende aanmeldingen... 2 Fit bij de Koffie... 2 Wekelijkse/maandelijkse ondersteuning... 3 Spreekuur

Nadere informatie

Algemeen. Allemaal Verhalen!

Algemeen. Allemaal Verhalen! Digitale nieuwsbrief Mantelzorgcentrum met nieuws en activiteiten voor mantelzorgers en organisaties. Inschrijven voor de nieuwsbrief Zijn de afbeeldingen in dit bericht niet zichtbaar? Klik dan hier.

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid AYA Thuiszorg B.V.

Mantelzorgbeleid AYA Thuiszorg B.V. 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 : Visie op werken met mantelzorgers Hoofdstuk 2 : Wat kunnen mantelzorgers doen bij AYA Thuiszorg? Hoofdstuk 3 : Ondersteuning van mantelzorgers Hoofdstuk 4 : Mantelzorg en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 LINQUENDA THEATER Op MAANDAG 31 JULI komt er speciaal voor u een theatershow. Laat u verrassen met de show Terug naar vroeger van LINQUENDA Theatershows. Nodig hiervoor

Nadere informatie

Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor

Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor DE ONTMOETING VRIENDSCHAP IN UTRECHT Editie 30 juni 2019 Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor Vriendschap in Utrecht Kromme Nieuwegracht 50 3512

Nadere informatie

vrijdag 20 mei 2011 Buurserzand / Buurserveen / Haaksbergerveen Veldsymposium Uitnodiging

vrijdag 20 mei 2011 Buurserzand / Buurserveen / Haaksbergerveen Veldsymposium Uitnodiging vrijdag 20 mei 2011 Buurserzand / Buurserveen / Haaksbergerveen Veldsymposium Uitnodiging De toestand van de natuur in Overijssel Op vrijdag 20 mei vindt het zestiende veldsymposium De toestand van de

Nadere informatie

STEUNPUNT MANTELZORG VIANEN

STEUNPUNT MANTELZORG VIANEN STEUNPUNT MANTELZORG VIANEN Hof van Batenstein 3 T: 0347-374 097 www.welzijnvianen.nl / c.sterk@welzijnvianen.nl Programma eerste kwartaal 2016 Donderdag 14 januari Donderdag 18 februari Maandag 14 maart

Nadere informatie

3401 BK IJsselstein Postbus AA IJSSELSTEIN t f e

3401 BK IJsselstein Postbus AA IJSSELSTEIN t f e Gemeente IJsselstein postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein bezoekadres Overtoom 1 Gemeenteraad IJsselstein 3401 BK IJsselstein Postbus 26 3400 AA IJSSELSTEIN t 14 030 f 030 6884350 e info@ijsselstein.nl

Nadere informatie

Welkom in servicepunt Jeruzalem

Welkom in servicepunt Jeruzalem Welkom in servicepunt Jeruzalem Van t Hofflaan 29 (Watergraafsmeer) programma najaar 2019 In servicepunt Jeruzalem kunt u terecht voor interessante, leuke en sportieve activiteiten of een kop koffie/thee,

Nadere informatie

Feiten en cijfers mantelzorg

Feiten en cijfers mantelzorg Feiten en cijfers mantelzorg Hieronder leest u de meest belangrijke feiten en cijfers op het gebied van mantelzorg in Nederland uit het SCP-rapport 'Informele hulp: wie doet er wat?' (2015). Aantal mantelzorgers

Nadere informatie

Hier kunt u als mantel- zorger op rekenen bij uw gemeente

Hier kunt u als mantel- zorger op rekenen bij uw gemeente Hier kunt u als mantelzorger op rekenen bij uw gemeente Mantelzorgbeleid Dordrecht 2019-2022 Hoe ondersteunen, verlichten en waarderen we mantelzorgers Hier kunt u als mantelzorger op rekenen bij uw gemeente

Nadere informatie

Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde

Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde In deze nieuwsbrief Nieuwe dienst respijtzorg Koffieochtend Steunstee Geslaagd uitje mantelzorgers Ondersteuning aan jonge mantelzorgers Presentatie Gijs Wanders Financieel zakboekje Alzheimer Café Oldambt

Nadere informatie

#GR2018: lokale belangenbehartiging op zijn best!

#GR2018: lokale belangenbehartiging op zijn best! Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB U leest de februari-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Een slimme senior is op de toekomst voorbereid! Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd in

Nadere informatie

Voor mantelzorgers en vrijwilligers

Voor mantelzorgers en vrijwilligers Voor mantelzorgers en vrijwilligers Cursus en Thema 2014 VRIJWILLIGERS Basiscursus (voor nieuwe vrijwilligers) Aantal bijeenkomsten: 3 In drie bijeenkomsten maken nieuwe vrijwilligers kennis met diverse

Nadere informatie

Mantelzorg Gemeente Moerdijk. Mantelzorg MEI Beste Mantelzorger

Mantelzorg Gemeente Moerdijk. Mantelzorg MEI Beste Mantelzorger Mantelzorg MEI 2019 Beste Mantelzorger Voor de komende maanden zijn de volgende activiteiten en Themabijeenkomsten al bekend, u kunt de data vast in uw agenda noteren. Themabijeenkomsten 4 Juni : NAH (Niet

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS September NIEUWSFLITS september 2016

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS September NIEUWSFLITS september 2016 Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt September 2016 september 2016 In deze editie: Hoi Ingeborg, dit is een test! Trefpunt Mantelzorg Wandelen Werkt! Wandelen met een wandelcoach door mooi Bellingwedde

Nadere informatie

Vragen en toezeggingen raad d.d. 27 januari 2015

Vragen en toezeggingen raad d.d. 27 januari 2015 Vragen en toezeggingen raad d.d. 27 januari 2015 Agenda 3 Toezegging dat de er een terugkoppeling naar de raad plaatsvindt over het nog te voeren overleg met parochiebestuur en omwonenden/belanghebbenden

Nadere informatie

Mantelzorg nieuwsbrief Juni Waarderingsmenu 2018

Mantelzorg nieuwsbrief Juni Waarderingsmenu 2018 Mantelzorg nieuwsbrief Juni 2018 Waarderingsmenu 2018 Voor de inschrijving voor het Waarderingsmenu 2018 wordt nog hard gewerkt. De rede hiervan is dat we dit jaar een digitaal formulier willen. Dit geeft

Nadere informatie

Nieuwsbulletin voor mantelzorgers

Nieuwsbulletin voor mantelzorgers Nieuwsbulletin voor mantelzorgers Evenmens Raalte 0572 82 09 97 Mantelzorger bent u als u langere tijd voor uw naaste zorgt. Mantelzorg geeft u vaak vanzelfsprekend of gewoon, omdat het zo hoort. Zorgen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg, dec Stichting Welzijn Albrandswaard

Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg, dec Stichting Welzijn Albrandswaard Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg, dec. 2018 Stichting Welzijn Albrandswaard Beste mantelzorger, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief, de laatste in 2018. Alweer een jaar voorbij waarin wij als Steunpunt weer

Nadere informatie

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein Zorgen voor een ander, dan doe je gewoon.. Maar soms is een beetje hulp en steun meer dan welkom! In Nieuwegein

Nadere informatie

Diensten Regio Werkmaatschappij(en) Heuvelland, Westelijke Mijnstreek. Heuvelland, Westelijke Mijnstreek, Midden Limburg

Diensten Regio Werkmaatschappij(en) Heuvelland, Westelijke Mijnstreek. Heuvelland, Westelijke Mijnstreek, Midden Limburg LEVANTOgroep T 088-7077600 E info@levantogroep.nl Bezoekadres Luxemburgstraat 30a 6135 LC Sittard Correspondentieadres Postbus 712 6130 AS Sittard Financiën Heb je ondersteuning nodig op het gebied van

Nadere informatie

De laatste levensfase doorbrengen in rust en geborgenheid dankzij uw donatie

De laatste levensfase doorbrengen in rust en geborgenheid dankzij uw donatie De laatste levensfase doorbrengen in rust en geborgenheid dankzij uw donatie Hospice De Vier Vogels biedt sinds begin van deze eeuw terminale zorg in Rotterdam Delfshaven aan ongeneeslijk zieken. Het hospice

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

Welkom bij het Individueel Begeleiden Thuis. Maatwerk is het motto

Welkom bij het Individueel Begeleiden Thuis. Maatwerk is het motto Welkom bij het Individueel Begeleiden Thuis Maatwerk is het motto 1 Inhoud Welkom bij Individuele begeleiding thuis... 1 Visie, missie en werkwijze... 3 Visie... 3 Missie... 3 Kernwaarden... 3 Algemene

Nadere informatie

Eenzaamheid onder mantelzorgers Jolanda Elferink, Expertisecentrum Mantelzorg

Eenzaamheid onder mantelzorgers Jolanda Elferink, Expertisecentrum Mantelzorg Eenzaamheid onder mantelzorgers Jolanda Elferink, Expertisecentrum Mantelzorg 4-06-13 Inhoud - In welke mantelzorgsituaties kom je eenzaamheid tegen? - Welke drie stappen kun je zetten om eenzaamheid te

Nadere informatie

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Welkom De steunpunten algemeen Stand van zaken steunpunt vrijwilligers Stand van zaken steunpunt mantelzorg Vragen Contactgegevens De steunpunten Startbijeenkomst

Nadere informatie

Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers

Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers Thema/Bron/Beleid Ondersteuning vrijwilligers/ mantelzorgers, WMO prestatieveld 4 Begroting 2015 Bedrag Notitie Mantelzorg Notitie Vrijwilligers AWBZ Pakketmaatregel

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in een hospice. Iets voor u?

Vrijwilligerswerk in een hospice. Iets voor u? Vrijwilligerswerk in een hospice. Iets voor u? Hospice De Vier Vogels is een sfeervol en kleinschalig bijna-thuis huis aan de Mathenesserlaan in Rotterdam Delfshaven waar terminaal zieken hun laatste levensfase

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg I N H O U D Voorwoord Mantelzorgmeerdaagse Mantelzorgtest Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Loopt u mee? Workshop Mindfulness Voorwoord Beste lezer,

Nadere informatie

Deskundigheidsbevordering 2017 Vrijwilligers. Pauline Kubin RSWP. Voorjaar 2017

Deskundigheidsbevordering 2017 Vrijwilligers. Pauline Kubin RSWP. Voorjaar 2017 Voorjaar 2017 Deskundigheidsbevordering 2017 Vrijwilligers Pauline Kubin RSWP Voorjaar 2017 Purmerend, december 2016 Beste lezer, In de zomer van 2016 is er een korte behoeftepeiling gehouden met als doel

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen Subscribe Nieuwsbrief Transparant Juli 2014 View this email in your browser Beste lezer, Vol trots presenteren wij de vernieuwde nieuwsbrief van Transparant. Transparant maakt op dit ogenblik een positieve

Nadere informatie

Onvergetelijk Zeeuws Museum

Onvergetelijk Zeeuws Museum Onvergetelijk Zeeuws Museum Overzicht van activiteiten die het Zeeuws Museum de komende maanden biedt voor mensen met dementie, naasten, zorgverleners en geïnteresseerden: Rondleidingen Onvergetelijk Zeeuws

Nadere informatie

Manifest. van de mantelzorger

Manifest. van de mantelzorger Manifest van de mantelzorger Manifest van de Mantelzorger Mantelzorgers zijn mensen die onbetaald en vanuit een persoonlijke band zorgen voor een hulpbehoevende oudere, chronische zieke of gehandicapte

Nadere informatie

Intensieve Vrijwillige Thuiszorg/Buddyzorg aantal personen

Intensieve Vrijwillige Thuiszorg/Buddyzorg aantal personen 27.677 inwoners Intensieve Vrijwillige Thuiszorg/Buddyzorg aantal personen Individuele ondersteuning 2015 2014 Intake cliënt 46 33 Intake zorgvrijwilliger (incl. VPTZ) 14 19 Matching 47 28 Enkelvoudige

Nadere informatie

Diakenen op de bres voor mantelzorgers. Workshop Kerk in Actie Binnenlands Diaconaat Studiedag Kerk en Wmo 30 September 2016

Diakenen op de bres voor mantelzorgers. Workshop Kerk in Actie Binnenlands Diaconaat Studiedag Kerk en Wmo 30 September 2016 Diakenen op de bres voor mantelzorgers Workshop Kerk in Actie Binnenlands Diaconaat Studiedag Kerk en Wmo 30 September 2016 Wat is mantelzorg? Mantelzorg is zorg die niet in het kader van een hulpverlenend

Nadere informatie

Tuinstel voor Inloophuis Carma. Flessenpost?

Tuinstel voor Inloophuis Carma. Flessenpost? 1 NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2014 NUMMER 2 In dit nummer Tuinstel voor Carma Flessenpost? Nascholing huisartsen Workshop schilderen Young Carma Tuinstel voor Inloophuis Carma Inloophuis Carma is een aantal

Nadere informatie

Terminaal ziek. Wat nu?

Terminaal ziek. Wat nu? Terminaal ziek. Wat nu? U heeft van uw (huis)arts te horen gekregen dat u in het laatste stadium van uw leven bent gekomen. Dan volgt al snel de vraag hoe en waar u die laatste fase wilt doorbrengen. Thuis

Nadere informatie

Verpleegunit Avondzon. U bent van harte welkom

Verpleegunit Avondzon. U bent van harte welkom Verpleegunit Avondzon U bent van harte welkom Inhoud Welkom in de verpleegunit in Avondzon 3 Het ontstaan van de verpleegunit in Avondzon 4 Wonen in de verpleegunit in Avondzon 5 Faciliteiten 7 Adres-

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

Mantelzorg nieuwsbrief JANUARI 2019

Mantelzorg nieuwsbrief JANUARI 2019 Mantelzorg nieuwsbrief JANUARI 2019 Beste mantelzorger, Het nieuwe jaar is al weer enkele weken van start, maar toch willen wij u nog de aller beste wensen toewensen voor 2019. We zijn dit jaar van start

Nadere informatie

Iedere eerste woensdag van de maand Het MantelzorgCafé. Een rustmoment voor mantelzorgers

Iedere eerste woensdag van de maand Het MantelzorgCafé. Een rustmoment voor mantelzorgers Iedere eerste woensdag van de maand Het MantelzorgCafé Een rustmoment voor mantelzorgers Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende

Nadere informatie

18% 16% 14% 12% 10% 8% 6% 4% 2% 0% jaar jaar jaar 65+ Man Vrouw Ja Nee. Deventer gemiddelde

18% 16% 14% 12% 10% 8% 6% 4% 2% 0% jaar jaar jaar 65+ Man Vrouw Ja Nee. Deventer gemiddelde Bewonersonderzoek Deventer 2009: onderdeel mantelzorg Met de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in 2007 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de ondersteuning van mantelzorgers. Mantelzorgers

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops, lotgenotencontact, bijeenkomsten, individuele begeleiding Ben je mantelzorger? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een ziek of gehandicapt

Nadere informatie

diabetes, psychiatrie en palliatieve zorg/oncologie. Voor de deelnemers zullen accreditatiepunten aangevraagd worden.

diabetes, psychiatrie en palliatieve zorg/oncologie. Voor de deelnemers zullen accreditatiepunten aangevraagd worden. Shouf Shouf Marokko organiseert jaarlijks in samenwerking met verschillende achterstandsfondsen waaronder AOF Amsterdam en FAW Rotterdam nascholingsreizen voor huisartsen en POHs onder andere naar Marokko.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mantelzorg Uitgave nr. 4 oktober 2012

Nieuwsbrief Mantelzorg Uitgave nr. 4 oktober 2012 Nieuwsbrief Mantelzorg Uitgave nr. 4 oktober 2012 Inhoud: Nieuws vanuit Steunpunt Mantelzorg Agenda oktober november - december Dag van de Mantelzorg 2012 Terugblik van het respijtweekend Nieuws vanuit

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Misverstand #2 over de Wmo 2015

Misverstand #2 over de Wmo 2015 Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers.

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers. MEE Mantelzorg Postbus 3016 3301 DA Dordrecht Johan de Wittstraat 40A 3311 KJ Dordrecht T 078 750 89 00 servicebureau@meedrechtsteden.nl www.meemantelzorg.nl Aan alle Mantelzorgers in Dordrecht Datum 24-05-2017

Nadere informatie

Diverse stukjes Ondersteuningsfonds Rabobank

Diverse stukjes Ondersteuningsfonds Rabobank Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur en EK jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke,

Nadere informatie

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Meer dan 15.000 mensen zijn vrijwilliger bij een Waarom dit manifest? organisatie voor Vrijwillige Thuishulp,

Nadere informatie

We zijn inmiddels weer een aantal weken verder sinds de vorige uitgave van het ABO- Nieuws. Hieronder vindt u het actuele nieuws van ABO.

We zijn inmiddels weer een aantal weken verder sinds de vorige uitgave van het ABO- Nieuws. Hieronder vindt u het actuele nieuws van ABO. We zijn inmiddels weer een aantal weken verder sinds de vorige uitgave van het ABO- Nieuws. Hieronder vindt u het actuele nieuws van ABO. Officiële start ABO Op 15 april 2016 is tijdens een receptie in

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november 2018. In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Rapportgesprekken groep 3 t/m

Nadere informatie

Van laatste fase naar nieuwe start. Coaching trajecten rouw en verlies

Van laatste fase naar nieuwe start. Coaching trajecten rouw en verlies Van laatste fase naar nieuwe start Coaching trajecten rouw en verlies Wat? Coaching trajecten voor (ex)-mantelzorgers, maar ook voor patiënten Een impulsproject met steun van provincie Vlaams-Brabant (2017)

Nadere informatie

Training & themabijeenkomsten 2017

Training & themabijeenkomsten 2017 Training & themabijeenkomsten 2017 voor mantelzorgers en vrijwilligers Inhoudsopgave 3 4 7 10 11 Trainingen en themabijeenkomsten voor uw ontwikkeling Trainingen voor mantelzorgers Trainingen voor vrijwilligers

Nadere informatie