Cultuurbulletin no

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cultuurbulletin no"

Transcriptie

1 Cultuurbulletin no (Tweede jaargang) In dit nummer: *3 e periode: literatuur en drama (bij DLP Wat is leven?) *Open Podium middenbouw 14 maart * schoolband *4 e periode: dans en cultureel erfgoed (bij DLP Feesten en herdenken) *Open Podium onderbouw 6 juni *kunstweken Montessorischool *etentje Cultuurcommissie en nieuwe bezetting CC *eindejaarsfeest met kunstveiling 3 e periode; literatuur en drama: In de periode januari-februari-maart had de Cultuurcommissie natuurlijk gekozen voor de kunstdiscipline literatuur, omdat januari altijd in het teken staat van de Nationale Voorleesdagen, met daarin opgenomen de Nationale Gedichtendag. Vorig schooljaar, ook in januari, hadden we in deze periode een start gemaakt met het aanleren van nieuwe dichtvormen, het voorlezen van gedichten en het zélf maken van gedichten door de kinderen. Daar hebben we nu in alle klassen op voortgeborduurd; er zijn weer juweeltjes ontstaan in deze periode. In de middenbouw heeft dichter Ewoud Scheifes de kinderen een extra workshop gedichten schrijven gegeven, wat resulteerde in een klassengedicht in elke middenbouw. In de bovenbouw is Ellen Vedder bezig geweest om verhalen te schrijven met de kinderen. Bedankt Ewoud en Ellen! Ewoud Scheifes in de middenbouw

2 Uiteindelijk zijn alle gedichten opgestuurd om vereeuwigd te worden op mokken, placemats, ansichtkaarten, enz. De uiteindelijke opbrengst is voor de herinrichting van het schoolplein. Voetbal pass elke minuut ik ben niet blij Het leven l is mooi je bent geboren om te leven daar ben ik blij mee leven.. Isabelle Maillé want de bal komt nooit bij mij Jimme Paans Een reus Een reus is groot Groeit klein en groot Groeit groot en klein Groeit dun en dik Door dik en dun Kelvin Dong Liefde Ver, ver weg Aan de rand van het strand Ruzie zou niet komen Liefde wel Iedereen houdt wel van iemand Dat is fijn Fijn en belangrijk Jade Denis

3 Voor drama had de CC bedacht dat iedere klas een boek ging verfilmen, met als leidraad de boeken van Francine Oomen Hoe overleef ik. Uiteindelijk is zelfs een professionele filmacademie met 3 bovenbouwgroepen aan het filmen geslagen, waarvan de spetterende finale in de speelzaal van onze school plaatsvond met een heuse filmpremière. Bedankt Maaike, voor al je inspanningen! De overige klassen hebben allen op hun eigen manier het boek van Eric Carle Een zaadje in de wind verfilmd. Wat zaten daar een juweeltjes bij! Tijdens de Open dag hebben we een compilatie gemaakt van al deze filmpjes en deze non-stop afgespeeld in de teamkamer. Met de Hoe overleef ik -boeken en het nieuw leven wat uit een zaadje ontstaat, heeft de cultuurcommissie een geslaagde poging gedaan om aan te sluiten bij het DLP-thema: Wat is leven? Enkele decorstukken van MB2 en het achtergronddecor van MB3 voor de film een zaadje in de wind. Wij hebben een film gemaakt. We hebben ook veel materialen gebruikt bijvoorbeeld papier, zandbak, waskrijt, kleurtjes. MB4 heeft er allemaal aan gewerkt. Het was heel leuk. Tristan en Veron. (MB4) Open podium middenbouw Op 14 maart waren alle middenbouwgroepen aan de beurt om het open podium te verzorgen. Hieronder een paar stukjes van de kinderen en een foto-impressie.

4 Het open podium Het was leerzaam en leuk. De planeten waren super cool. Alles was goed ingesproken. Het was mooi gearticuleerd, door alle groepen. Ook de andere klassen op het open podium waren mooi. De planeten waren Venus, zon, Pluto, Saturnus, Uranus, Neptunus, Jupiter, Mercurius en Mars. En in ons zelfverzonnen zonnestelsel hadden we 2 planeten: Diversium en Poetarium. Door Puck en Reza (MB4) MB1 MB2 MB3 MB4

5 Een prachtig poëtarium Socrates en Plato Klas MB4 heeft een toneelstuk gemaakt over de filosofie van Socrates en Plato. Het verhaal van Plato gaat over 3 kinderen die leven in een grot. Hun schaduw was de werkelijkheid, maar toen ze los kwamen dachten ze wat de werkelijkheid was en wat niet en dat was een stukje uit de ideeënleer van Plato en dat betekent dat er meer is dan dat je ziet. En Socrates had iets geleerd en dat was dat hij maar één ding wist en dat was dat hij niet veel wist. Lois en Mika (MB4)

6 Schoolband De kinderen en coaches van de schoolband zijn dit schooljaar alle donderdagen tussen uur druk aan het oefenen geweest om uiteindelijk naar hun eerste optreden toe te werken. En dat optreden is nu in zicht! Tijdens het eindejaarsfeest van donderdag 10 juli zal de schoolband voor het eerst optreden en tweemaal hun repertoire ten gehore brengen, inclusief een zelfgeschreven bandlied! Komt dus allen! Ook zal tijdens het eindejaarsfeest de naam van de band onthuld worden. Deze naam is bedacht door kinderen uit de leerlingenraad. Vanaf volgend schooljaar zal de repetitietijd wijzigen: de schoolband zal dan oefenen op vrijdag van uur; dit omdat veel kinderen hadden aangegeven hun pauze toch wel te missen. Ook kunnen kinderen vanaf groep 6 zich weer opgeven bij juf Angèle om auditie te doen voor de schoolband. Het is een vereiste dat je een goede instrumentvaardigheid bezit (m.a.w: je zit al op gitaar-, piano-, drumles o.i.d.) en je moet het leuk vinden om elke week een uur te oefenen én om 3 keer per jaar op te treden. Voor het volgende schooljaar staan er nl. drie optredens op het programma: vlak voor de Kerstvakantie, in maart en einde schooljaar tijdens het eindejaarsfeest. Op deze plaats willen wij de coaches Kees van Hulten, Tilly van Oosterhout, Sylvie van der Haar en Fons van Bakel bedanken voor hun inzet voor de schoolband dit schooljaar!

7 4 e periode; dans en cultureel erfgoed Bij het 4 e DLP Feesten en herdenken had de cultuurcommissie de kunstdisciplines dans en cultureel erfgoed aan bod laten komen. Voor dans hebben de studenten van Dansacademie Fontys voor elke bouw afzonderlijk een dansprogramma samengesteld; voor de onderbouw: Vlieg Tuig, voor de middenbouw Camping en voor de bovenbouw Swijp. Bij elke voorstelling hoorde een lesbrief zodat de kinderen van te voren in de klas al met het thema bezig konden zijn. De dansvoorstellingen waren interactief; aan het eind van elke voorstelling werden de kinderen ook op de dansvloer gevraagd om mee te doen met de dansers. De dansvoorstelling Het was een leuke dansvoorstelling. Het onderwerp was de camping. Er was een wolf bij. Die liet iedereen schrikken. Behalve het publiek. Het was grappig. We mochten zelf ook dansen. Het duurde een uur. Er waren veel studenten van een dansschool. De buschauffeur was de meester en die was grappig. De dansen waren mooi. Het was een beetje spannend. Er waren alleen maar meisjes. Voor de rest was het leuk!!!! Dorian en Veron (MB4)

8 Voor cultureel erfgoed hebben we veel aandacht besteed aan feesten en herdenkingen uit alle landen van de wereld. De CC had aan de collega s een website doorgespeeld waar je per dag kon zien welke feesten er in verschillende landen op dat moment werden gevierd. De kinderen kwamen er achter dat veel feesten hun oorsprong vinden in een bepaald geloof en dus hebben we aandacht besteed aan de 5 grootste godsdiensten: het Christendom, het Jodendom, de Islam, het Boeddhisme en het Hindoeïsme. Ook is in het kader van herdenken aandacht besteed aan de Eerste Wereldoorlog, omdat het dit jaar 100 jaar geleden is dat W.O. I uitbrak. En er zijn door de CC suggesties gedaan om oorlogsmonumenten in de omgeving van de school te gaan ontdekken; rondom de school zijn nog heel wat cultureel erfgoed - monumenten, plaquettes e.d. te vinden. Welke verhalen horen daarbij? De vrijheidsboom in de Dr. v. Campenstraat Plaquette op de Balfortbrug. Open podium onderbouw; 6 juni De kleuters brachten een toneelstuk in het thema feesten. Koningin Jeanne was jarig, maar zij had helemaal geen zin in een feestje. Toch had adjudant Maartje er voor gezorgd dat er kinderen uit allerlei landen lieten zien hoe er in hún land feest gevierd werd. De kinderen vertelden verhalen aan koningin Jeanne, lieten dansjes zien en zongen liedjes uit alle windstreken van de wereld, zoals Frankrijk, Nederland, Mexico, de Cariben en Spanje. Ceremoniemeester Marieke hielp alle kleuters het podium op en af. Nou, je snapt wel dat koningin Jeanne tóch een hele leuke verjaardag had!

9 Kunstweken Montessorischool In navolging van vorig schooljaar heeft de Cultuurcommissie aan het einde van het schooljaar weer twee kunstweken gepland; van 16 t/m 27 juni. Voor deze kunstweken heeft Iris Stolk van de CC alle Talentenbankouders benaderd om zo veel mogelijk creatieve workshops in de verschillende klassen te verzorgen. Dat werden uiteindelijk: collages maken, flashmob uitvoeren, theaterles, beeldhouwen in steen, gedichten schrijven, natuurmandala s maken, ecoline schilderen, grafische vormgeving en vilten. Hierbij bedanken wij Madelon van Riel van Studio Boeimeer, Patricia Gevers, Marloes Wagemakers, Claudette Efrosina, Iris Stolk, Ellen Vedder, Linda van Maas en Anouk Tates. Hopelijk kunnen we volgend schooljaar weer een beroep op jullie doen! En speciaal bedankt Iris Stolk voor de organisatie van de kunstweken! Ook tijdens de kunstweken werden er door elke klas schoolsetjes (tafel en stoel) gepimpt om weer op de kunstveiling verkocht te kunnen worden. En tenslotte heeft iedere leerkracht ook nog zélf een creatieve workshop gegeven.

10 Eén van de overige workshops door de leerkrachten: de Krongelidong op z n Mondriaans. Eerst schuren, dan pimpen! Etentje cultuurcommissie; 19 juni Na alle vergaderingen gedurende het hele schooljaar met de leden van de Cultuurcommissie om onze Montessori- en Leonardokinderen met alle kunstdisciplines in aanraking te brengen, vonden wij dat we een etentje hadden verdiend. Tevens hebben we weer een aantal plannen besproken voor volgend schooljaar; zo willen we bijvoorbeeld alle Talentenbankouders die zich opgeven voor het nieuwe schooljaar al aan het begin van het schooljaar uitnodigen voor een gezellig samenzijn, zodat we elkaar leren kennen en zodat men kennis kan nemen van hetgeen de Cultuurcommissie van de Talentenbankouders verwacht en andersom. Ook verandert de samenstelling van de Cultuurcommissie enigszins; we nemen afscheid van juf Patricia Koen en heten juf Floor Brekelmans welkom. Floor wordt onze nieuwe schakel naar de bovenbouwcollega s. En we zijn blij twee nieuwe ouders te mogen verwelkomen: Patricia Gevers en Claudette Efrosina. Iris Stolk en Maaike Rémery blijven deel uit maken van de CC. In de Cultuurcommissie zijn nu 4 leerkrachten en 4 ouders vertegenwoordigd. Van de 4 leerkrachten hebben er 3 de opleiding tot Interne Cultuur Coördinator gevolgd. (Angèle, Sofie en Lily)

11 Eindejaarsfeest met kunstveiling10 juli Op donderdag 10 juli vanaf uur worden alle kinderen met hun ouders verwacht op het achterplein van de Montessorischool. De eindejaarscommissie heeft een gezellig programma samengesteld, waar ook de Cultuurcommissie bij betrokken is: wij verzorgen weer een kunstveiling en de schoolband gaat voor het eerst optreden! Ook heeft stagiaire Ruben uit de klas van Roel en Renate een schoollied gemaakt. We gaan dit samen met alle kinderen zingen tijdens het eindejaarsfeest. De opbrengst van de kunstveiling komt geheel ten goede aan het opknappen van het schoolplein. Alle kinderen zijn in de kunstweken meubeltjes gaan pimpen; oftewel het opleuken van schoolmeubilair. De hoogste bieder mag met een uniek setje (tafel en stoel) huiswaarts keren. De onovertroffen veilingmeester van vorig schooljaar, Friso Gosliga, is weer present! Wilt u een bijdrage leveren aan het opknappen van het schoolplein of aan facilitering van de schoolband (bijv. nieuwe muziekinstrumenten) en kunt u 10 juli niet present zijn: donaties zijn altijd welkom! U kunt een bijdrage storten op rekeningnummer , t.n.v. Montessorischool Breda, ovv schoolband en/of schoolplein. De Cultuurcommissie wenst iedereen een cultureel, kunstzinnig en creatieve zomervakantie! Tot volgend schooljaar! Alvast een sneak preview

Cultuurbulletin no. 6

Cultuurbulletin no. 6 Cultuurbulletin no. 6 (Tweede jaargang) In dit nummer: *nieuwe werkwijze Cultuurcommissie *1 e periode; multimedia en beeldende vorming *2 e periode; beeldcultuur en muziek *oprichten schoolband is een

Nadere informatie

Cultuurbulletin no. 4

Cultuurbulletin no. 4 Cultuurbulletin no. 4 In dit nummer: *Februari; drama-maand *Open podium LA2 (Kim/Ingrid) *Open podium MB3 (Renate/Esther) *Maart; beeldende kunst-maand Februari; drama-maand In de maand februari stond

Nadere informatie

Cultuurbulletin no. 5

Cultuurbulletin no. 5 Cultuurbulletin no. 5 In dit nummer: *April-architectuurmaand *Open podium BB2 (Patricia) *Open podium OB1 (Jeanne) *Open podium OB3 (Yvonne-Marlies) *Kunstveiling tijdens eindejaarsfeest *Bijlage: van

Nadere informatie

Cultuurbulletin no. 14

Cultuurbulletin no. 14 Cultuurbulletin no. 14 (Vierde jaargang) In dit nummer: *Nieuwe samenstelling Cultuurcommissie *1 e periode Cultuur (kunstdisciplines van OB-MB-BB en HB) *bezoek middenbouwgroepen aan Atelier Breda (zandsculpturen

Nadere informatie

Cultuurbulletin no. 18

Cultuurbulletin no. 18 Cultuurbulletin no. 18 (Vierde jaargang) In dit nummer: *5 e periode Cultuur (kunstdisciplines van OB-MB-BB en HB-bouw) *Open Podium onderbouw *gastlessen van een archeoloog in de middenbouw *archeologiekisten

Nadere informatie

Cultuurbulletin no. 9

Cultuurbulletin no. 9 Cultuurbulletin no. 9 (Derde jaargang) In dit nummer: *even voorstellen *informatieve borrelavond met de Talentenbankouders *Kinderboekenweek (+ flashmob) *creatieve teamprikkel *Kinderboekenbal *1 e periode

Nadere informatie

Cultuurbulletin no. 13

Cultuurbulletin no. 13 Cultuurbulletin no. 13 (Derde jaargang) In dit nummer: *5 e periode Cultuur (kunstdisciplines van OB-MB-BB en HB) *Open Podium onderbouw *bezoek van de bovenbouwen aan musical Kattengedoe van Scala *Bezoek

Nadere informatie

Cultuurbulletin no. 22

Cultuurbulletin no. 22 Cultuurbulletin no. 22 (Vijfde jaargang) In dit nummer: * 4 e periode Cultuur (kunstdisciplines van OB-MB-BB en HB-bouw) * Open Podium van OB3 en HB2 * Beeldcultuur in BB2 * Kunstweek van 27 t/m 31 maart

Nadere informatie

Cultuurbulletin no. 16

Cultuurbulletin no. 16 Cultuurbulletin no. 16 (Vierde jaargang) In dit nummer: *3 e periode Cultuur (kunstdisciplines van OB-MB-BB en HB-bouw) waaronder ook de Nationale Voorleesdagen en de Nationale Gedichtendag *team-act n.a.v.

Nadere informatie

Cultuurbulletin no.3. In dit nummer: Januari literatuurmaand (poëzie)

Cultuurbulletin no.3. In dit nummer: Januari literatuurmaand (poëzie) Cultuurbulletin no.3 In dit nummer: *Januari literatuurmaand (poëzie) *Workshops in de onderbouw Maak je verhaal *Workshops in de bovenbouw Gedichten maken *Open podium Middenbouw 2 Januari literatuurmaand

Nadere informatie

Cultuurbulletin no. 17

Cultuurbulletin no. 17 Cultuurbulletin no. 17 (Vierde jaargang) In dit nummer: *4 e periode Cultuur (kunstdisciplines van OB-MB-BB en HB-bouw) *Muzieklessen van Paul Kruijs in de middenbouw *Open Podium middenbouw 11 maart *Kunstweken

Nadere informatie

Cultuurbulletin no. 25 Jubileumuitgave

Cultuurbulletin no. 25 Jubileumuitgave Cultuurbulletin no. 25 Jubileumuitgave Cultuurbulletin no. 25 (zesde jaargang) In dit nummer: * De kunstweek De kunstweek Voor u ligt het jubileumnummer van het Cultuurbulletin; nummer 25 alweer! In dit

Nadere informatie

Cultuurbulletin no. 24

Cultuurbulletin no. 24 Cultuurbulletin no. 24 (zesde jaargang) In dit nummer: *Nieuwe bezetting cultuurcommissie *Kunst en cultuur in HB1 en MB2 *Kerstkoor *Chocolade wikkels ontwerpen (IPC) *Voorstelling van de Vlinderfabriek

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

7 juli 2017

7 juli 2017 1360 www.clarafabriciusschool.nl 7 juli 2017 11 juli s Middags gaat groep 1 t/m 7 naar de musical kijken 11 juli 19.00 uur Afscheidsmusical Niet te filmen! 13 juli De kinderen van groep 3 t/m 8 krijgen

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 01-07-2015

Nieuwsbrief, 01-07-2015 Nieuwsbrief, 01-07-2015 Laatste nieuwsbrief U leest nu de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. We hebben nog een goede 2 weken te gaan, met heel veel leuke activiteiten. Hierover leest u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

de Oehoe de Tamboerijn

de Oehoe de Tamboerijn de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2016-2017, nummer 8 december

Nadere informatie

Cultuurbulletin no. 21

Cultuurbulletin no. 21 Cultuurbulletin no. 21 (Vijfde jaargang) In dit nummer: * 3 e periode Cultuur (kunstdisciplines van OB-MB-BB en HB-bouw) * Bijeenkomst talentenbankouders * Bezoek van de onderbouwen aan Muzipo * Bezoek

Nadere informatie

Cultuurbulletin no. 11

Cultuurbulletin no. 11 Cultuurbulletin no. 11 (Derde jaargang) In dit nummer: *3 e periode Cultuur (kunstdisciplines van OB-MB-BB en HB) *Excursie HB Frank naar het Van Gogh huis in Zundert. *Cultureel erfgoed: carnaval! 3 e

Nadere informatie

19 juli 2017 AGENDA WIST U DAT.. KINDERPRAAT

19 juli 2017 AGENDA WIST U DAT.. KINDERPRAAT 19 juli 2017 AGENDA 19 juli Afscheid groep 8 door alle leerlingen 19 juli Rapporten mee 21 juli Alle leerlingen s middags vrij 22 juli t/m 3 september Zomervakantie 4 september Eerste schooldag na de zomervakantie

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 7 december 2012 Schakelaartje Nr. 274 25 e jaargang week 49 10 december MR vergadering 12 december Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij 19 december Kerstviering met ouders 21 december Groep

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 18 juli 2018 no. 452 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 18 juli 2018 no. 452 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 18 juli 2018 no. 452 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - De ouderraad is de afgelopen tijd erg druk geweest met de voorbereidingen voor het nieuwe plein. Afgelopen

Nadere informatie

LEONARDONIEUWSBRIEF ALGEMEEN. Kerstvakantie. Hartelijk welkom voor Suzanne! Project Milieu en duurzaamheid. nummer 04, jaargang 04, 20 december 2013

LEONARDONIEUWSBRIEF ALGEMEEN. Kerstvakantie. Hartelijk welkom voor Suzanne! Project Milieu en duurzaamheid. nummer 04, jaargang 04, 20 december 2013 LEONARDONIEUWSBRIEF nummer 04, jaargang 04, 20 december 2013 ALGEMEEN Kerstvakantie Vandaag krijgen de kinderen kerstvakantie en volgens ons is een ieder daar wel aan toe! November, december blijft een

Nadere informatie

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda Agenda Woensdag 15 februari Vrijdag 17 februari Maandag 20 t/m vrijdag 24 februari Woensdag 1 maart Donderdag 2 maart Groep 1 vrij Carnaval groep 1 s ochtends naar school Voorjaarsvakantie Aswoensdag Luizenpluizen

Nadere informatie

Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken.

Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken. Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond 2019. We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken. Kerst op school Op donderdag 20 december hebben we met alle leerlingen

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017!

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! 2016 2017 editie januari 2017 Het team van Kindcentrum het P@rk wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! Met in deze editie onder meer: OPVANG : Gevonden Schilderwerk ONDERWIJS: Contactmiddagen/avonden

Nadere informatie

Schooljaar december Nummer 9. In deze nieuwsbrief: Beste ouders/verzorgers,

Schooljaar december Nummer 9.  In deze nieuwsbrief: Beste ouders/verzorgers, Schooljaar 2016-2017 23 december 2016 Nummer 9 www.derank.scopescholen.nl derank@scopescholen.nl In deze nieuwsbrief: Kerstfeest Nieuw jaar Afscheid juf Elszien Nieuwe collega s Ziektevervanging Van de

Nadere informatie

Juni In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: Reggio groep 4. Musical groep 8. Speellab groep 7-8. Afscheid Helma. Ontruimingsoefening

Juni In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: Reggio groep 4. Musical groep 8. Speellab groep 7-8. Afscheid Helma. Ontruimingsoefening In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: Reggio groep 4 Musical groep 8 Speellab groep 7-8 Afscheid Helma Ontruimingsoefening BSO KOM Studiemiddag divergentie. Rekendag van groep 4 en 5 hebben geholpen

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 38. Weekbrief

Paulus-Weekbrief 38. Weekbrief Paulus-Weekbrief 38 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2016-2017 Week 28 Weekbrief 14-07-2017

Nadere informatie

Allereerst wensen wij iedereen een heel gelukkig, mooi, leuk, inspirerend, fijn, gezellig, fantastisch en plezierig 2016!!!!! In deze nieuwsbrief:

Allereerst wensen wij iedereen een heel gelukkig, mooi, leuk, inspirerend, fijn, gezellig, fantastisch en plezierig 2016!!!!! In deze nieuwsbrief: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Donderdag 7 januari studiedag, alle leerlingen vrij. - Nationale Voorleesdagen - Vanuit de kerstcommissie - Vanuit Little Jungle - Boekenselfie juf Nicolette -Schoolzwemkampioenschappen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 7 december 2018 Vertrek Afgelopen week heeft Ellen Jansen, ons verrast met de aankondiging van haar vertrek. Zij gaat per 1 februari De Octopus verlaten. Ellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Disselboom

Nieuwsbrief de Disselboom VERJAARDAGEN De komende periode zijn jarig: Sven (gr 7), Julius (gr 2), Lisa (gr 8), Saar (gr 5), Cis (gr 5), Colin (gr 1), Pleun (gr 2), Hamzah (gr 2), Ward (gr 2), Celeste (gr 5), Lucas (gr 6), Sepp

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Cultuurbulletin no. 12

Cultuurbulletin no. 12 Cultuurbulletin no. 12 (Derde jaargang) In dit nummer: *4 e periode Cultuur (kunstdisciplines van OB-MB-BB en HB) *Open Podium middenbouw *Excursies Oertijdmuseum Boxtel *Kunstweken *ontwerpen nieuwe Montessorivlag

Nadere informatie

Cultuurbulletin no. 20

Cultuurbulletin no. 20 Cultuurbulletin no. 20 (Vierde jaargang) In dit nummer: * 2 e periode Cultuur (kunstdisciplines van OB-MB-BB en HB-bouw) * bezoek Stedelijk Museum Den Bosch bovenbouw 2 * peuters en kleuters bij Limattivo

Nadere informatie

Belangrijke data. Gelukwens. Uitnodiging koffie-uurtje 23 januari

Belangrijke data. Gelukwens. Uitnodiging koffie-uurtje 23 januari NUMMER 9 JAARGANG 30 13-1-2017 Belangrijke data 19 januari Cultuurdag alle groepen 20 januari Rondleiding nieuwe ouders 23 januari Koffieuurtje 26 januari Cultuurdag alle groepen revius@sintbavoschool.nl

Nadere informatie

School weer begonnen. Parro jaarplanning. Wat gebeurt er op de J.P. Waale? Don. 12 sept. Informatieavond

School weer begonnen. Parro jaarplanning. Wat gebeurt er op de J.P. Waale? Don. 12 sept. Informatieavond Nr. 1 September 019 Op de achterkant: School weer begonnen Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een fijne zomervakantie. Vanaf nu is het echter weer tijd om naar school te gaan! Wij gaan weer ons

Nadere informatie

Maandbericht. Coördinator van het oud papier is Gerhard Bos (0621267668). Op www.obs-de-meent.nl kunt u een handleiding vinden voor het inzamelen.

Maandbericht. Coördinator van het oud papier is Gerhard Bos (0621267668). Op www.obs-de-meent.nl kunt u een handleiding vinden voor het inzamelen. www.obs-de-meent.nl Maandbericht Agenda jaargang 6 vrijdag 3 juli 2015 11 juli Oud papier 8 aug. Oud papier 17 aug. Eerste schooldag OUD PAPIER-ouders juli augustus : Wouter en Jasper Bos Merel Alberts

Nadere informatie

Juni 2017 Jaargang 3, Nr. 6. De laatste loodjes. Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro

Juni 2017 Jaargang 3, Nr. 6. De laatste loodjes. Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht Wijzernieuws Juni 2017 Jaargang 3, Nr. 6 Inhoud Personele zaken..... 2 Even voorstellen 1.... 2 Vakantierooster... 2 Marianne en Roël... 2 MR...... 2 Terugblik

Nadere informatie

Mededelingen 18 Schooljaar juni 2018

Mededelingen 18 Schooljaar juni 2018 Mededelingen 18 Schooljaar 2017-2018 7 juni 2018 11 t/m 15 juni Toetsweek groep 1 t/m 7 13 t/m 15 juni Kamp groep 8 11 en 12 juni Schoolfotograaf 22 juni Verslag mee naar huis leerlingen groep 1 t/m 7

Nadere informatie

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin Intro Geachte ouders/ verzorgers, Wij kijken terug op een goed 2016, waarin we goede onderwijsresultaten hebben behaald met de kinderen en een veilige school zijn geweest voor leerlingen, teamleden en

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 9, nr juni 2017 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 9, nr juni 2017 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 9, nr. 38 21 juni 2017 In dit nummer: Terugblik vierdaagse Facultatieve gesprekken Verhuisdozen gezocht! Warmte in de Veemcampus Pauzes op DOK12 Ouders voor de EC gezocht Onderbouw

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 9, nr juli 2017 In dit nummer: Belangrijk Bijna vakantie!

nieuwsbrief Jaargang 9, nr juli 2017 In dit nummer: Belangrijk Bijna vakantie! nieuwsbrief Jaargang 9, nr. 40 5 juli 2017 In dit nummer: Bijna vakantie! DOK12 got talent Afwikkeling Kaart in Actie Politie voor de school Bibliotheek Pauzes op DOK12 (herhaling) Gevonden voorwerpen

Nadere informatie

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7 bericht Info : 30 Jaargang 14 : 08-04-2016 Redactie : Monique Bos E-mail redactie : m.bos@westerwijs.nl Belangrijke data: 16 april Oud papier groep 4a 20 april Spelsportdag groep 3 en 4 in sporthal Quicksilver

Nadere informatie

KUNSTKALENDER Obs de Triangel Schooljaar

KUNSTKALENDER Obs de Triangel Schooljaar KUNSTKALENDER Obs de Triangel Schooljaar 2013-2014 Vrolijke opening van het jaar van de podiumkunsten door Alexander Bauwens de poppenspeler van Weesp. Prachtige voorstelling door tejater2! Niet gisteren,

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Personele zaken: - We nemen afscheid van onze onderwijsassistent juf Joyce. Ze was elke dinsdag op school

Nadere informatie

Belangrijke data. Belangrijke data. Nieuwe collega schoolleider op locatie Revius. Informatie avonden schooltijden. Sportmiddagen

Belangrijke data. Belangrijke data. Nieuwe collega schoolleider op locatie Revius. Informatie avonden schooltijden. Sportmiddagen NUMMER 12 JAARGANG 5 12 februari 2016 Belangrijke data Belangrijke data 15 feb (G)MR locatie Eem 15-19 feb Adviesgesprekken groep 8 beide locaties 18 feb Start inschrijvingen 10 min. beide locaties gesprekken

Nadere informatie

Cultuurbulletin no. 10

Cultuurbulletin no. 10 Cultuurbulletin no. 10 (Derde jaargang) In dit nummer: *2 e periode Cultuur (kunstdisciplines gekoppeld aan de IPC-thema s) *Excursie speelgoedmuseum *Studiedag muziekonderwijs *Open Podium BB *Kerstkoor

Nadere informatie

Groepsindeling nieuw schooljaar

Groepsindeling nieuw schooljaar 31 mei 2018 Groepsindeling nieuw schooljaar De groepsindeling en groepsbezetting voor komend schooljaar ziet als volgt uit: Groep Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 Rudie Rudie Rudie Margret

Nadere informatie

Trefwoord. No 7 22 november 2017

Trefwoord. No 7 22 november 2017 No 7 22 november 2017 C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Woensdag 22 november Sinterklaas is in het land. Wat een feest!.

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 9 21 april 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Sportochtenden Weken van de mediawijsheid Belangrijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Ontwikkeling brede school. Sponsorloop

Nieuwsbrief 5. Ontwikkeling brede school. Sponsorloop Ontwikkeling brede school Nieuwsbrief 5 Het heeft lang op zich laten wachten maar er is eindelijk nieuws over de toekomst van onze scholendriehoek. Het is afgelopen week duidelijk geworden dat we een nieuw

Nadere informatie

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Agenda 6 september Verkiezing leerlingenraad 12 september Ouderavond 19.00-20.00 uur 12 september Informatie overgang naar VO leerlingen groep 8, 19.30 uur 20 september

Nadere informatie

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek ASJEMENOU Foto s U kunt foto s van de opening van de Kinderboekenweek, het voorlezen door groep 8 bij de kleuters en de 1e opa en oma middag, vinden op onze website in het album Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

Nadere informatie

24 maart 2017

24 maart 2017 1346 www.clarafabriciusschool.nl 24 maart 2017 27 maart Juf Leoni groep 7, juf Anne heeft andere taken 28 maart Aanbieden cheque aan stichting Oke 29 maart Voorlichting over het nieuwe goede doel 30 maart

Nadere informatie

december 16 En wist je dat Leander ( LO5) ook jarig was in november? Namelijk de 15 e. Belangrijke data januari 17:

december 16 En wist je dat Leander ( LO5) ook jarig was in november? Namelijk de 15 e. Belangrijke data januari 17: Schoolkrant Agenda: december 16 Jarigen van de maand december: 2: Ismaïl 7: Mattia( KO3) 11: Ghislaine 14: Thieme en Ynse ( LO2) 15: Aulii ( KO2) 18: Thijs ( LO5) 22: Yana ( LO2) 23: Janneke ( LO3) 25:

Nadere informatie

NB. Excuus voor de late mededeling, maar we gaan er vanuit dat het geen problemen gaat geven. Mocht het wel zo zijn, horen wij het graag.

NB. Excuus voor de late mededeling, maar we gaan er vanuit dat het geen problemen gaat geven. Mocht het wel zo zijn, horen wij het graag. Weekbericht van 17 juli 2017 Opgelet: Vrijdag aanstaande zijn alle kinderen vrij!!! In de afgelopen week heeft het team aangegeven dat het wel heel erg bij onze school past dat alle kinderen tegelijk vakantie

Nadere informatie

Schoolbrief 20. Willibrordschool. 27 juni Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Schoolbrief 20. Willibrordschool. 27 juni Beste ouder(s)/ verzorger(s), . Schoolbrief 20 Willibrordschool 27 juni 2018 Beste ouder(s)/ verzorger(s), U ontvangt om de week op woensdag een schoolbrief. We merken dat er de laatste schoolweken veel te melden valt. Om die reden

Nadere informatie

Ravenstein september 2016

Ravenstein september 2016 Ravenstein september 2016 Beste ouders / verzorgers, Hopelijk hebben u en uw kind(eren) kunnen genieten van de welverdiende zomervakantie en kunnen alle kinderen er weer fris en fruitig tegenaan in het

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 6 maart 2015 2014-2015. Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 6 maart 2015 2014-2015. Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl jaarboekmolenven@hotmail.nl 6 maart 2015 2014-2015 Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij In dit nummer:

Nadere informatie

Vakantierooster 2014-2015

Vakantierooster 2014-2015 Vakantierooster 2014-2015 Het vakantierooster is door het Fokor bekend gemaakt. FOKOR is de vereniging voor samenwerkende schoolbesturen voor primair en voortgezet onderwijs in Rotterdam. Zij bepalen de

Nadere informatie

Wat we precies gaan kopen van dit geld is nog niet bekend maar zal volgend schooljaar duidelijk worden. U hoort nog van ons!! 1

Wat we precies gaan kopen van dit geld is nog niet bekend maar zal volgend schooljaar duidelijk worden. U hoort nog van ons!! 1 Nieuw lid MR... 1 Opbrengst kaartenactie... 1 Vakanties en studiedagen 2017-2018... 2 Sportdag september: Hulpouders gevraagd!!!... 2 Even voorstellen... 3 We zwaaien ze feestelijk uit!... 4 Summerfun...

Nadere informatie

Oudervereniging Wilakkers

Oudervereniging Wilakkers Beste Ouders, Het jaar zit er al weer op, dankzij uw inzet is het weer een leuk, sportief en creatief jaar geworden voor de kinderen. Ik wil alle ouders die zich ingezet hebben bij de activiteiten hartelijk

Nadere informatie

JULI. Nieuws van de directie. Kort algemeen nieuws Muziekdag Nieuws van groep 8 Ingekomen post ( ) 13 Kaelin 1 15 Jason 6

JULI. Nieuws van de directie. Kort algemeen nieuws Muziekdag Nieuws van groep 8 Ingekomen post ( ) 13 Kaelin 1 15 Jason 6 1516-19 (06-07-16) VERKOOP HOUTARTIKELEN VAN GROEP 8 LOOPT TOT 13 JULI! 07 juli gr. 8 gaat 30 km fietsen voor LIGHT FOR THE WORLD 07 juli sportmiddag i.s.m. SEC voor groep 1 t/m 7 (zie blz. 2) 07 juli

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli 2015

Nieuwsbrief 3 juli 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 juli 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data. Jarig in december. Hoog bezoek. 8 december Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data. Jarig in december. Hoog bezoek. 8 december Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, 8 december 2012 In deze brief kijken we terug op een geslaagd Sinterklaasfeest en Pietenactiviteiten. Daarnaast vraag ik uw aandacht voor de weetjes rondom de Kerstviering. En

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014 Nieuwsbrief 6 Schooljaar 2014-2015 november 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Pepernoten bakken Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juni 2015. Juf Marije voortaan als Marije Maassen van den Brink door het leven gaat?

Nieuwsbrief. Juni 2015. Juf Marije voortaan als Marije Maassen van den Brink door het leven gaat? In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Juni 2015 Wist u dat? Nieuws uit groep 1 & 2 Musical groep 8 Groepsindeling 2015-2016 Uitnodiging Feestelijk Overblijven Onderzoek continurooster Oud papier Zomerlezen

Nadere informatie

IN DIT NUMMER. Beste ouders/verzorgers,

IN DIT NUMMER. Beste ouders/verzorgers, Kbs De Langenoord Schooljaar 2017-2018 8 december 2017 nummer 8 Beste ouders/verzorgers, We kijken terug op een fantastisch Sinterklaasfeest. De Sint en zijn pieten hebben gelukkig weer tijd gevonden om

Nadere informatie

JAARGANG 7 AFLEVERING 15

JAARGANG 7 AFLEVERING 15 Nieuws uit. JAARGANG 7 AFLEVERING 15 Afscheid Maas van Beek Afgelopen vrijdag 29 maart hebben we afscheid genomen van meneer Maas. s Ochtends hebben we hem in de speelzaal met de gehele school toegezongen.

Nadere informatie

15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8

15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8 Van de directie Voor u ligt de laatste Lijstereens van 2014. Een hele dikke, want naast

Nadere informatie

Jaargang 16 Juni 2016

Jaargang 16 Juni 2016 Kijk ook eens naar onze website met heel mooie foto s: www.sbodebrigantijn.nl Jaargang 16 Juni 2016 Oproep! Wij zijn op zoek naar rubberlaarzen vanaf maat 36, hebt u nog laarzen staan die niet gebruikt

Nadere informatie

AGENDA. Nr.13 VW

AGENDA. Nr.13 VW Nr.13 VW 18-03-2016 AGENDA Vrijdag 18 maart Schoolvoetbalwedstrijd Engelenburghschool - JVS 17.00 uur (Sportpark Panhuis DOVO) Maandag 21 maart Schoolvoetbalwedstrijd De Plantage - JVS 17.30 uur (Sportpark

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

Paradijsplein NJ Amsterdam T E

Paradijsplein NJ Amsterdam T E Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 4e nieuwsbrief, vrijdag 3 oktober 2014 Beste ouders, Het zal u niet ontgaan zijn: de Kinderboekenweek is begonnen!

Nadere informatie

13 maart 2015

13 maart 2015 1261 www.clarafabriciusschool.nl 13 maart 2015 16 maart 11.30 uur 13.00 uur Groep 3/4 tennisles op het tennisveld 17 maart 9.30 uur - Groep 3 excursie naar de Betuwe Express 18 maart Meester René geeft

Nadere informatie

Belangrijke data. Inhoudsopgave. Oudergesprekken. Vervangers

Belangrijke data. Inhoudsopgave. Oudergesprekken. Vervangers Belangrijke data Dinsdag 31 januari 17 Maandag 6 februari 17 Woensdag 8 februari 17 Donderdag 9 februari 17 Inhoudsopgave Belangrijke data Inhoudsopgave Oudergesprekken Vervangers Agenda MR 8 februari

Nadere informatie

oktober 2018 Nieuwsbrief #27

oktober 2018 Nieuwsbrief #27 oktober 2018 Nieuwsbrief #27 Beste ouders, kinderen, opa s en oma s, Zo dat was ons het maandje wel. We kijken terug op een paar bijzondere weken. Nadat we eerst met elkaar de heropening van ons nieuwe

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 19 december 2018

Nieuwsbrief 5 19 december 2018 Nieuwsbrief 5 19 december 2018 Beste jongen en meisjes, ouders en leerkrachten, Het jaar 2018 zit er weer bijna op. Nog twee daagjes en dan gaan we genieten van de welverdiende kerstvakantie. Het zal wel

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI. RKBS De Troubadour INHOUD. Vervanging. Afscheidsavond groep 8. Gezinsavond. (www.troubadourschool.nl) AGENDA

NIEUWSBRIEF JULI. RKBS De Troubadour INHOUD. Vervanging. Afscheidsavond groep 8. Gezinsavond. (www.troubadourschool.nl) AGENDA INHOUD Vervanging Entreetoets Creatieve middagen Afscheid groep 8 Fusie Afsluitende viering Laatste bijeenkomst Musical Wisselochtend Kamp groep 7 en 8 Cartridges Gezinsavond Vakantie Overig nieuws NIEUWSBRIEF

Nadere informatie

BERICHTEN mei 2018

BERICHTEN mei 2018 1/5 BERICHTEN 16 25 mei 2018 Kalender: Maandag 28 Dinsdag 29 Woensdag 30 Donderdag 31 Vrijdag 1 Praktijk Verkeersexamen groep 7 Clubpromotiedag Bovenbouw Verjaardag Leerkrachten OB Nemo (EMB) Nemo (FMB)

Nadere informatie

Losse Entjes. Jaargang 24 no. 3 6 november 2015 (zie voor actuele mededelingen

Losse Entjes. Jaargang 24 no. 3 6 november 2015 (zie voor actuele mededelingen Losse Entjes Jaargang 24 no. 3 6 november 2015 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) Agenda 9 november Inloop middag lampionnen 1 december Inspectiebezoek 14 november Oud papier 4 december Sinterklaasfeest!

Nadere informatie

Populierenblaadje. Datum: vrijdag 9 november 2018

Populierenblaadje. Datum: vrijdag 9 november 2018 Datum: vrijdag 9 november 2018 Populierenblaadje Algemeen: De kalender. U hebt in het begin van het schooljaar de kalender digitaal toegezonden gekregen. Niet iedereen vindt dit handig. Daarom liggen er

Nadere informatie

Losse Entjes. Jaargang 24 no. 5 8 januari 2016 (zie voor actuele mededelingen

Losse Entjes. Jaargang 24 no. 5 8 januari 2016 (zie voor actuele mededelingen Losse Entjes Jaargang 24 no. 5 8 januari 2016 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) Agenda 9 januari Oud papier 9 maart OR vergadering 13 januari 19.00 uur Schoonmaakavond 11 maart Losse Entjes

Nadere informatie

Jochem Blaauboerstraat CJ Schagerbrug

Jochem Blaauboerstraat CJ Schagerbrug info@obszwanenest.nl Jochem Blaauboerstraat 4 1751 CJ Schagerbrug 0224-541626 http://www.obszwanenest.nl 2 e Nieuwsbrief juni 2015 Kalender 18 juni : schoonmaakavond 19.00 uur. 22 juni : groep 8 kennismakingsmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Speciaal Basisonderwijs Merlijn Paets van Troostwijkstraat 87, Tel: (070) 3993709 E-mail: info@sbomerlijn.lucasonderwijs.nl Nieuwsbrief december 2012 t Heerlijk avondje is gekomen.

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 4, 7 december 2018

Schooljaar Nummer 4, 7 december 2018 Schooljaar 2018-2019 Nummer 4, 7 december 2018 Kalender: 10 dec Inloopspreekuur CJG, 8.00-9.00 uur 11 dec Verjaardag juf Diana, helpende hand bij de kleuters 20 dec Kerstviering en diner op school 21 dec

Nadere informatie

Agenda NIEUWSBRIEF. cbs De Bron. Zomervakantie

Agenda NIEUWSBRIEF. cbs De Bron. Zomervakantie Agenda cbs De Bron NIEUWSBRIEF nieuwsbrief - cbs De Bron Juli 2019 Do 11 juli Kennismaken nieuwe groepen Do 11 juli Bedankmiddag voor ouders! Ma 15 juli Musical gr. 8 Di 16 juli Laatste schooldag gr. 8

Nadere informatie

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016 PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht A.s. maandag 11 april is het weer zover!! Om kwart voor negen wordt de projectweek, 'Ter land, ter zee en in de lucht' energiek

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/ 7/2018-2019 Nieuwsbrief Sinterklaas is in het land! Joepie! Sint en Piet zijn weer in het land! Wij hebben van de Sint reeds een bericht gekregen dat hij samen met zijn Pieten zal langs komen op dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 januari 2016

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 januari 2016 Verantwoordelijkheid Samenwerken en Reflectie Zelfstandigheid en Effectiviteit Nieuwsbrief 15 januari 2016 6 november 2015 Daltonschool de Touwladder Schoolstraat 27 7642 AS Wierden Postbus 266 7640 AG

Nadere informatie

En weer ging er een schooljaar voorbij

En weer ging er een schooljaar voorbij Kijk óók op: www.terdoes.nl Voor nog meer informatie over onze school Of volg ons op Twitter onder terdoes Jaargang 26 Nummer 9 12-07-2019 Redactie: Kees Hagenaars En weer ging er een schooljaar voorbij

Nadere informatie

woensdag 21 jan. 2015 Schoolschaken finale reserves ( Koet 2 ) woensdag 21 jan. t/m

woensdag 21 jan. 2015 Schoolschaken finale reserves ( Koet 2 ) woensdag 21 jan. t/m De Koetkrant 24-12-2014 Schooljaar 2014-2015 Verschijnt 2-wekelijks Belangrijke data zaterdag 20 dec. 2014 t/m zondag 4 jan. 2015 maandag 5 jan. 2015 Kerstvakantie Eerste lesdag van het nieuwe jaar woensdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact NIEUWSBRIEF Nr. 3, 11 november 2016 In deze nieuwsbrief Rust Ouderenquête Instroom kleuters Schaatsen Voorstellen student Schoolbieb Oud papier dozen Betaling fotograaf Ouderbijdrage Kamp-vervoer Gebruik

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. Eén ingang ligt

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 Sinterklaasviering Ook dit jaar hebben we op de Montessorischool weer een heerlijk Sinterklaasfeest gehad! Zodra Sint op weg was naar Nederland klonken de eerste Sinterklaasliedjes

Nadere informatie

Groepsnieuws groep 5-6 augustus/september 2014

Groepsnieuws groep 5-6 augustus/september 2014 Groepsnieuws groep 5-6 augustus/september 2014 Eerste knutselwerkje van dit schooljaar: Verjaardagskalenders maken! Belangrijke gebeurtenissen Disha 1e Atlethiek wedstrijd! Welkom in groep 5/6! Het was

Nadere informatie

Wij en de leerlingen zullen hen gaan missen en willen hen bedanken voor hun grote betrokkenheid bij de leerlingen, ouders en collegiale inzet.

Wij en de leerlingen zullen hen gaan missen en willen hen bedanken voor hun grote betrokkenheid bij de leerlingen, ouders en collegiale inzet. Juni 2014 Nieuws uit het team: Wij en de leerlingen zullen hen gaan missen en willen hen bedanken voor hun grote betrokkenheid bij de leerlingen, ouders en collegiale inzet. Ook willen wij alle stagiaire

Nadere informatie