Kampioen worden in verschillende landen, hoe?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kampioen worden in verschillende landen, hoe?"

Transcriptie

1 Kampioen worden in verschillende landen, hoe? Gezien de vraag regelmatig terugkomt hoe je kampioen wordt in de verschillende landen, is er besloten dit eens uitvoerig uit te leggen en te bespreken. Ieder land heeft zijn eigen regels omtrent het kampioenschap. Ik bespreek hier de meest voorkomende, nl. ons land en buurlanden. Mocht je evenwel nog vragen hebben omtrent een ander (verder) land, kan je steeds informeren bij de lesgevers, wij helpen u graag! Laten we beginnen met ons eigen land. België Voor alle rassen Belgisch jeugdkampioen Het behalen van 2x minstens 1 Zeer Goed en 1x 1 Uitmuntend in de jeugdklasse onder 3 verschillende keurmeesters. De titel dient zelf aangevraagd te worden op de site van de kmsh. Belgisch veteranenkampioen Het behalen van 4 x 1 Uitmuntend in de veteranenklas onder 3 verschillende keurmeesters. De titel dient zelf aangevraagd te worden op de site van de kmsh. Deze resultaten kunnen worden behaald op volgende tentoonstellingen: CAC tentoonstellingen alle rassen CAC-CACIB tentoonstellingen alle rassen Open tentoonstellingen alle rassen Rasspeciales met CAC en open Jeugd- en veteranendag Voor de Belgisch kampioentitel, maakt België een onderscheid tussen: Rassen onderworpen aan werkproeven Rassen niet onderworpen aan werkproeven Wil je weten je ras een werkproef heeft? Dit kan je nagaan op de site van de kmsh. Het zijn voornamelijk de rassen onderworpen aan werkproeven die het moeilijk krijgen. Zij kunnen de titel Belgisch Kampioen niet verkrijgen, indien ze ook geen resultaat kunnen voorleggen van hun geslaagde werkproef. Wie dus enkel showt met zijn werk-ras, krijgt de titel Belgisch Showkampioen, uiteraard indien men voldoet aan volgende voorwaarden:

2 4 CAC s waarvan 1 minstens op een CAC-CACIB tentoonstelling onder 3 verschillende keurmeesters. Tussen de eerste en laatste CAC dient er minstens 1 jaar tussen te zijn. Wie de titel Belgisch Kampioen wil verkrijgen, zal naast deze voorwaarden ook een geslaagde in België afgelegde werkproef moeten voorleggen. De rassen niet onderworpen aan een werkproef krijgen wel de titel Belgisch Kampioen, en dit bij volgende voorwaarden: 4 CAC s waarvan 1 minstens op een CAC-CACIB tentoonstelling onder 3 verschillende keurmeesters. Tussen de eerste en laatste CAC dient er minstens 1 jaar tussen te zijn. Ook deze titels dien je zelf aan te vragen op de website van de kmsh. De cac s worden enkel online meegedeeld op Maar... wie kan er in België een CAC krijgen? Omdat ook hier alles verschilt per land, geven we even een klein schema mee: jeugd intermediair werk open kampioen veteraan } CAC Winnaar CAC } beste reu/teef We gaan over naar onze buurlanden..

3 Nederland Nederlands jeugdkampioen Het behalen van 3x 1 Uitmuntend onder 2 verschillende keurmeesters in de jeugdklasse op een CAC en/ CACIB-show. De titel dien je zelf aan te vragen op de website van de Raad van Beheer. Bij het aanvragen en registeren van de Nederlands jeugdkampioen titel, krijg je automatisch één CAC voor je volwassen kampioenschap. Nederlands veteranenkampioen Het behalen van minstens 2x 1 Uitmuntend (door 2 verschillende keurmeesters) en minstens 1 x 1 Zeer Goed in de veteranenklasse op een CAC en/ CACIB-show. De titel dien je zelf aan te vragen op de website van de Raad van Beheer. Ook hier krijg je automatisch één CAC voor je volwassen kampioenschap. Als je door deze CAC Nederlands Kampioen wordt, krijg je automatisch ook deze titel. Nederlands Kampioen Het behalen van 4 CAC s. Maar hoe krijg je één CAC? Een CAC haalt tijdens een nationale internationale tentoonstelling. Een reserve-cac haalt tijdens de kampioenschapsclubmatch van de rasvereniging. Er moeten dan wel voldoende inschrijvingen zijn. Vier reserve-cacs behaalt tijdens nationale internationale tentoonstelling (slechts één punt mag worden opgebouwd uit kwart-punten). Opgelet, sommige CAC s tellen dubbel! Nl.: Het CAC behaalt tijdens de Winner in Amsterdam. Het CAC behaalt tijdens de kampioenschapsclubmatch van de rasvereniging. Er moeten minimaal 20 honden zijn ingeschreven, waarvan er 16 aanwezig moeten zijn. Indien je een reserve CAC behaalt tijdens een nationale internationale tentoonstelling, dan zal de Raad van Beheer deze automatisch zelf omzetten naar een CAC indien de hond die het CAC kreeg, reeds Nederlands Kampioen is. Ben je in het bezit van twee dubbele CAC s? Dan kan er maar één in aanmerking komen voor de dubbele puntentelling.

4 De CAC s moet je behalen onder 2 verschillende keurmeesters. Op de dag van het behalen van je laatste punt, moet de hond tenminste 27 maand oud zijn. Heeft hij voor het bereiken van deze leeftijd reeds het benodigd aantal punten gehaald? Geen probleem, dan is na deze leeftijd het behalen van een reserve CAC voldoende om je Nederlands Kampioentitel te behalen. Deze titel wordt automatisch uitgereikt door de Raad van Beheer en moet je niet zelf aanvragen. Luxemburgs jeugdkampioen Luxemburg Het behalen van 1 Uitmuntend op een Luxemburgse show (clubshow CACIB-show) in de jeugdklasse. Behaal je deze kwalificatie op een CACIB-show? Veelal kan je je titel ter plaatse aanvragen! Vraag dit zeker na. Luxemburgs veteraankampioen Het behalen van 1 Uitmuntend op een Luxemburgse show (clubshow CACIB-show) in de veteraanklasse. Behaal je deze kwalificatie op een CACIB-show? Veelal kan je je titel ter plaatse aanvragen! Vraag dit zeker na. Luxemburgs kampioen Het behalen van twee CAC s op een Luxemburgse show (clubshow CACIB-show), waarvan minimaal 1 op een CACIB-show. Wie kan er nu een CAC ontvangen in Luxemburg? Iedere klasse apart krijgt een CAC. Dit betekent dat de eerste van iedere intermediair, open en kampioenklasse een CAC verkrijgt. Opgelet! Wie kampioen is (en dus ingeschreven is in kampioensklasse) heeft maar 1 CAC nodig om ook Luxemburgs kampioen te worden!

5 Duitsland Duits jeugdkampioen Het behalen van 3 Uitmuntend op een Duitse show (CAC CACIB-show) in de jeugdklasse. Deze titel dien je zelf aan te vragen op de website van de vdh. Duits veteraankampioen Het behalen van 3 Uitmuntend op een Duitse show, waarvan minstens 2 behaald op een CAC CACIB show in de veteraanklasse. Deze titel dien je zelf aan te vragen op de website van de vdh. Duits kampioen (VDH) Het behalen van 5 CAC s op een Duitse show (CAC CACIB-show). Hiervan moeten er minstens 3 behaald worden op een CACIB show. De CAC s moeten behaald worden onder minstens 3 verschillende keurders. Tussen de 1 e en 5 e behaalde CAC moet minstens 1 jaar en 1 dag tussen liggen. Opgelet, deze CAC s tellen dubbel: CAC s behaald op de Bundessieger en de Europasieger Wie het reserve behaalt in Dortmund, heeft eveneens een volwaardig punt. Een RCAC kan je inwisselen voor 1 volwaardig CAC als de hond die het CAC behaald heeft, reeds Duits Kampioen is. Dit moet je zelf aanvragen bij de vdh. Wie kan er nu een CAC ontvangen in Duitsland? Iedere klasse apart krijgt een CAC. Dit betekent dat de eerste van iedere intermediair, open, werk en kampioenklasse een CAC verkrijgt. Opgelet! In Duitsland kan je 2 titels behalen, de VDH-kampioen en de clubkampioen. Aangezien deze laatste voor elk ras apart andere voorwaarden heeft, is dit onmogelijk om uit te leggen. Je kan hiervoor contact opnemen met de Duitse club van je ras.

6 Frankrijk Frankrijk is niet meteen het gemakkelijkste land om nog maar zelfs te begrijpen hoe je aan de titel geraakt... Zij maken een onderscheid en houden vooral zeer fel rekening met de rasclubs. Optie 1 Optie 2 Optie 3 Rasclub organiseert geen rasspeciale Rasclub organiseert een rasspeciale Rasclub organiseert een Nationale D elevage 1 CACS behaald op de Championnat 1CACS behaald op de Championnat 2 RCACS behaald op de Championnat met een maximum van 2 jaar tussen beide RCACS 1 CACS behaald op de Nationale d Elevage 2 RCACS behaald op de Championnat met een maximum van 2 jaar tussen beide RCACS 2 CACS op 2 CACIB s shows 1 CACS op een Rasspeciale 1 CACS op een CACIB show 1 CACS op een CAC CACIB show 1CACS op een CAC CACIB show op keuze van de club: 1 CACS op een CAC CACIB show (voor de club zonder rasspeciale) 1 CACS op een rasspeciale op een nationale show 1 CACS op een rasppeciale op een internationale show En dan nu, de voorwaarden: De CACS moeten worden behaald onder 3 verschillende keurders, waarvan minstens 1 Franse keurder Na het behalen van je CACS op de Nationale D elevage, heb je een termijn van 2 jaar om je titel af te werken, anders moet je opnieuw beginnen. Je titel moet je voorleggen aan je rasclub 2 maanden na het behalen van je laatste punt. Voor Groep 1 & 2: een karaktertest een werktest moet worden behaald in Frankrijk Voor de jachthonden: ook een Franse werktest voor te leggen Voor Groep 7 & 8: geslaagd zijn op he examen van natuurlijke kwaliteiten, ook georganiseerd door de rassclub Voor de honden die een werktest moeten ondergaan: de CACS van de Championnat zal pas worden gevalideerd indien de rest van de voorwaarden worden voldaan binnen de 2 jaar. Anders gaat deze automatisch naar de RCACS. Indien een hond de CACS krijg top de Nationale D elevage en van de Championnat in hetzelfde jaar, maar dat er geen rasspeciale wordt georganiseerd, dan telt de Nationale D elevage als rasspeciale. Indien een hond het CACS verkrijgt op de Nationale D elevage en de Championnat in hetzelfde jaar, dan behoudt hij zijn punten. Het behalen van 2 RCACS tijdens een rasspeciale, is equivalent aan één CACS van een rasspeciale Is iedereen nog mee? Ik anders maar half...

7 Internationaal kampioen De felbegeerde titel van Internationaal kampioen, is principieel nog de gemakkelijkste van allemaal... De voorwaarden: Het behalen van 4 CACIB onder: 3 verschillende landen 3 verschillende keurmeesters Tussen de eerste en de laatste CACIB, moet minstens 1 jaar en 1 dag zijn. Het RCACIB wordt automatisch een CACIB, indien het CACIB werd gegeven aan een hond die reeds zijn Internationale titel heeft. Als eigenaar van het RCACIB, kan je ook aanvragen om deze om te zetten naar een CACIB, onder volgende voorwaarden: Het CACIB werd gegeven aan een hond die niet houder is van een FCI-stamboom Het CACIB werd gegeven aan een hond die in de verkeerde klasse werd ingeschreven en deze CACIB eigenlijk niet had moeten krijgen Het CACIB werd gegeven aan een hond die, op de dag van de show, voldoet om zijn internationaal kampioenschap te verkrijgen. Het CACIB werd gegeven aan een hond die eigenlijk een werkhond is en die de C.I.E. titel reeds heeft Het CACIB werd geannuleerd voor enige andere reden Deze aanvraag dient te gebeuren via de site van de FCI. Wie de titel heeft van Internationaal Kampioen, is Crufts Qualified for life!

HONDENSHOW hoe gaat dat in z n werk?

HONDENSHOW hoe gaat dat in z n werk? HONDENSHOW hoe gaat dat in z n werk? Lijkt het je leuk om met de hond mee te doen aan een hondenshow? Begin dan eerst zelf je hond te beoordelen en let er bij een reu op dat hij alle twee de teelballen

Nadere informatie

Agenda algemene ledenvergadering zaterdag 24 maart 2012 Aanvang 13.00 uur. H.F. Witte Centrum, de Bilt. Denk aan Uw lidmaatschapskaart.

Agenda algemene ledenvergadering zaterdag 24 maart 2012 Aanvang 13.00 uur. H.F. Witte Centrum, de Bilt. Denk aan Uw lidmaatschapskaart. Voorafgaand aan de algemene ledenvergadering van zaterdag 24 maart 2012 is er voor fokkers en andere belangstellenden de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over uiteenlopende zaken betreffende

Nadere informatie

Het hoe en wat op een Clubmatch

Het hoe en wat op een Clubmatch Het hoe en wat op een Clubmatch BULLMASTIFF CLUBMATCH 2019 13 oktober 2019 Overweeg je ook om eens mee te doen aan een hondenshow met jouw kanjer? Dan is de Bullmastiff Clubmatch een mooie gelegenheid.

Nadere informatie

Beste ringmeesters en commissarissen,

Beste ringmeesters en commissarissen, Beste ringmeesters en commissarissen, Welkom allemaal. We hopen dat u met veel plezier in de ring zult werken tijdens de World Dog Show 2018/de Benelux Winner 2018 en de rasgroep-specialties. Wij wijzen

Nadere informatie

Een grote droom voor velen, maar... hoe begin je aan die droom?

Een grote droom voor velen, maar... hoe begin je aan die droom? Een grote droom voor velen, maar... hoe begin je aan die droom? Introductie: Met een totaal van een gemiddeld 22.000 honden, blijft Crufts de voorjaarse show om naar uit te kijken. Ieder jaar maken meer

Nadere informatie

Wijzigingen Kynologisch Reglement per 1 juli 2010

Wijzigingen Kynologisch Reglement per 1 juli 2010 Wijzigingen Kynologisch Reglement per 1 juli 2010 De volgende wijzigingen in het Kynologisch Reglement (KR) gelden vanaf 1 juli 2010. Het complete Kynologisch Reglement kunt u downloaden van de website

Nadere informatie

K. K. U. S. H. REGLEMENT VAN DE TENTOONSTELLINGEN

K. K. U. S. H. REGLEMENT VAN DE TENTOONSTELLINGEN VdA - KR : 2017-09-16 2017 K. K. U. S. H. REGLEMENT VAN DE TENTOONSTELLINGEN Algemene bepalingen ART.1 Alle tentoonstellingen, clubmatches, e.d. moeten ingericht worden in overeenstemming met de reglementen

Nadere informatie

Tentoonstellingsreglement

Tentoonstellingsreglement Tentoonstellingsreglement TENSTOONSTELLINGSREGLEMENT (UITTREKSEL) 1. De tentoonstelling wordt gehouden onder het beschermheerschap van de Fédération Cynologique Internationale. 2. Op de tentoonstelling

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS ONDERSCHEIDINGEN

UITVOERINGSREGELS ONDERSCHEIDINGEN UITVOERINGSREGELS ONDERSCHEIDINGEN VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR VAN DE VERENIGING RAAD VAN BEHEER OP KYNOLOGISCH GEBIED IN NEDERLAND OORSPRONKELIJK VASTSTELLING 7 JULI 2011 GEWIJZIGD door het bestuur op

Nadere informatie

REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE

REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE 1. Algemene bepalingen Obedience is een internationaal FCI wedstrijdprogramma, waarvoor in België volgende afkortingen

Nadere informatie

K. K. U. S. H. REGLEMENT VAN DE TENTOONSTELLINGEN. Algemene bepalingen

K. K. U. S. H. REGLEMENT VAN DE TENTOONSTELLINGEN. Algemene bepalingen 2006 K. K. U. S. H. REGLEMENT VAN DE TENTOONSTELLINGEN Algemene bepalingen ART.1 Alle tentoonstellingen, clubmatches, e.d. moeten ingericht worden in overeenstemming met de reglementen van de Koninklijke

Nadere informatie

Apporteersport competitie 2019

Apporteersport competitie 2019 Het spreekt natuurlijk vanzelf, dat dit apporteercompetitie reglement nooit het Reglement Apporteersport FHN kan vervangen. De en de werkproef zijn daarin volledig beschreven. Ook de algemene voorwaarden

Nadere informatie

Evenementen Kalender 2020

Evenementen Kalender 2020 Evenementen Kalender 2020 De evenementencommissie is weer druk bezig met de voorbereidingen van de evenementen voor 2020. In deze voorbereidingen gaat al veel tijd zitten. In deze kalender vindt u de evenementen

Nadere informatie

voor het ras: Tibetan Terrier

voor het ras: Tibetan Terrier Fokreglement van de rasvereniging: Belgian Tibetan Terrier Club BTTC voor het ras: Tibetan Terrier 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de BTTC, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de

Nadere informatie

Examencommissie: dhr. P. Peters mevr. C. Kleinendorst dhr. M. de Bruyn mevr. J. Geelen mevr. Vijfvinkel

Examencommissie: dhr. P. Peters mevr. C. Kleinendorst dhr. M. de Bruyn mevr. J. Geelen mevr. Vijfvinkel Limbra Cat Club wil graag de opleidingen tot keurmeesters ondersteunen. Op onze shows kunnen 2 leerlingkeurmeesters leerlingen en eventueel 1 keurmeester of aspriantkeurmeester examen doen. Keurmeesters

Nadere informatie

BENELUX JUNIOR WINNER

BENELUX JUNIOR WINNER Chaque année, il y aura une exposition organisée avec l octroi du titre de BENELUX WINNER dans chacun des 3 pays du Benelux (donc 3 expositions par an) en collaboration avec les sociétés canines nationales.

Nadere informatie

REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE

REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE 2018-02-23 VdA. 2018-03-17 KR. Koninklijke Kynologische Unie St-Hubertus Union Royale Cynologique Saint-Hubert Sectie 4D Section Secr. Cattrysse Rudy - Vrz.Pr. Deplancke Jean - Pierre - Secr.Adj. Delvosal

Nadere informatie

2.1. Als leidend beginsel geldt het reglement in verband met de selectie 19.. van de Koninklijke Maatschappij St. Hubertus (K.M.S.H.).

2.1. Als leidend beginsel geldt het reglement in verband met de selectie 19.. van de Koninklijke Maatschappij St. Hubertus (K.M.S.H.). Reglement Selectiekeuring Artikel 1 1.1. De selectiekeuring heeft tot doel zoveel mogelijk gegevens over de Leonbergers in België te verzamelen. De selectiekeuring staat open voor alle fokkers en liefhebbers

Nadere informatie

Richtlijnen voor ringmedewerkers

Richtlijnen voor ringmedewerkers Richtlijnen voor ringmedewerkers (voor alle CAC/CACIB tentoonstellingen in Nederland aangepast 2012/2013/2014/2015/2016/2018) We onderscheiden drie functies: Ringmeester/commissaris Schrijver/commissaris

Nadere informatie

Op een kattenshow dingen katten naar titels en prijzen. Om hierin de weg kwijt te geraken als beginnende exposant is niet moeilijk.

Op een kattenshow dingen katten naar titels en prijzen. Om hierin de weg kwijt te geraken als beginnende exposant is niet moeilijk. Op een kattenshow dingen katten naar titels en prijzen. Om hierin de weg kwijt te geraken als beginnende exposant is niet moeilijk. (Verklaring kwalificaties voor leden van Belgicat, titels te behalen

Nadere informatie

REGLEMENT GENEALOGISCHE IDENTIFICATIE LOSH-HONDEN 2017

REGLEMENT GENEALOGISCHE IDENTIFICATIE LOSH-HONDEN 2017 REGLEMENT GENEALOGISCHE IDENTIFICATIE LOSH-HONDEN 2017 De Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus (KKUSH) reglementeert de genealogische identificatie van de honden van alle rassen in België, binnen

Nadere informatie

OMSCHRIJVING BEGRIP FOKKER EN DEKREU-EIGENAAR

OMSCHRIJVING BEGRIP FOKKER EN DEKREU-EIGENAAR 1 FOKREGLEMENT LEONBERGER CLUB BELGIUM (2018) ALGEMEEN. Artikel 1. Gefokt wordt uit oogpunt van niet-commerciële doeleinden, met als eerste en belangrijkste bekommernis de gezondheid van de Leonberger

Nadere informatie

Richtlijnen voor ringmedewerkers

Richtlijnen voor ringmedewerkers Richtlijnen voor ringmedewerkers (voor alle CAC/CACIB tentoonstellingen in Nederland aangepast oktober 2012) We onderscheiden drie functies: Ringmeester/commissaris Schrijver/commissaris Commissaris (indien

Nadere informatie

Handleiding Werkzaamheden van een Ringmedewerker

Handleiding Werkzaamheden van een Ringmedewerker Handleiding Werkzaamheden van een Ringmedewerker Datum publicatie 10-01-2010, Raad van Beheer Voorwoord In Nederland maken zowel de tentoonstellingsgevende verenigingen als de rasverenigingen bij het organiseren

Nadere informatie

HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN

HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA 1. Voor welke categorie?... 2 2. Wie kan deelnemen?... 3 3. Voor te leggen documenten... 3 3.1. Documenten van de begeleider... 4 3.2. Documenten

Nadere informatie

Inschrijfformulier Kampioensclubmatch Basset Fauve de Bretagne

Inschrijfformulier Kampioensclubmatch Basset Fauve de Bretagne Inschrijfformulier Kampioensclubmatch Basset Fauve de Bretagne Zondag 23 september 2018 Dogcenter Zaltbommel Jan Stuversdreef 4 5315 NZ Kerkwijk Per hond een inschrijfformulier gebruiken! Graag het formulier

Nadere informatie

JUNIOR HANDLING Junior Handling

JUNIOR HANDLING Junior Handling JUNIOR HANDLING Junior Handling Sport voor jeugd en hond Wat is junior handling? Junior handling is het in competitieverband oefenen in het verantwoord en deskundig voorbrengen van een rashond, een vorm

Nadere informatie

Agendapunt 8. Voorstel. 35 e Algemene Vergadering 23 november 2013 Agenda. verenigingen)

Agendapunt 8. Voorstel. 35 e Algemene Vergadering 23 november 2013 Agenda. verenigingen) punt 8 Voorstel Goedkeuring tot wijziging Jaarverslag artikel 2010 VI.5 KR / notitie CNAK (deelname activiteiten niet aangesloten verenigingen) In vervolg op de Algemene Vergadering van 1 december 2012

Nadere informatie

Verenigings Fokreglement (VFR) Nederlandse Newfoundlander Club (NNFC)

Verenigings Fokreglement (VFR) Nederlandse Newfoundlander Club (NNFC) Verenigings Fokreglement (VFR) Nederlandse Newfoundlander Club (NNFC) 1 1. ALGEMEEN 1.1. Het Verenigings Fokreglement voor het ras Newfoundlander beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen

Nadere informatie

REGLEMENT GEDRAGSCODE EXTERIEURKEURMEESTERS

REGLEMENT GEDRAGSCODE EXTERIEURKEURMEESTERS REGLEMENT GEDRAGSCODE EXTERIEURKEURMEESTERS Op 24 maart 2010 heeft de Algemene Vergadering van de Vereniging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland (Raad van Beheer) het volgende reglement

Nadere informatie

Waterwerk staat garant voor plezier voor hond én baas!

Waterwerk staat garant voor plezier voor hond én baas! Waterwerk staat garant voor plezier voor hond én baas! Ondanks het feit dat waterwerk met honden al vele tientallen jaren bestaat, is de bekendheid ervan toch niet zo heel groot. Is het niet iets met drenkelingen

Nadere informatie

Naam kandidaat. Adres. Postcode + woonplaats. Telefoonnummer(s) Mobiele nummer(s) E-mail. Geboortedatum. Kennelnaam. Datum behalen E&B. Datum.

Naam kandidaat. Adres. Postcode + woonplaats. Telefoonnummer(s) Mobiele nummer(s) E-mail. Geboortedatum. Kennelnaam. Datum behalen E&B. Datum. Het FCI reglement voor keurmeesters stelt minimale vereisten betreffende kandidaatstelling, opleiding, examinering en benoeming als keurmeester. Voor de volledige regelgeving verwijzen wij naar de website

Nadere informatie

In deze handleiding wordt verwezen naar bijlagen. U kunt deze vinden op extranet en/of aan het einde van deze handleiding.

In deze handleiding wordt verwezen naar bijlagen. U kunt deze vinden op extranet en/of aan het einde van deze handleiding. Handleiding CAC/CACIB tentoonstellingen Raad van Beheer T.b.v. aangesloten verenigingen voor het organiseren van een CAC/CACIB tentoonstelling. De aanleiding voor het opzetten van deze handleiding is voortgekomen

Nadere informatie

Duitse Herder. Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement DHCN. Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar

Duitse Herder. Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement DHCN. Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar Duitse Herder Club Nederland Rasspecifiek Fokreglement DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar 04 oktober 2010 KvK 51085747 13-04-14 versie 3 pagina 1 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement

Nadere informatie

Fokreglement en pupinformatiereglement van de Golden Retriever Club Nederland

Fokreglement en pupinformatiereglement van de Golden Retriever Club Nederland Fokreglement en pupinformatiereglement van de Golden Retriever Club Nederland In de Algemene Ledenvergadering van de GRCN van 21 mei 2011 zijn een aantal wijzigingen en aanvullingen van het Fokreglement

Nadere informatie

FOKREGLEMENT LEONBERGER CLUB BELGIUM ALGEMEEN.

FOKREGLEMENT LEONBERGER CLUB BELGIUM ALGEMEEN. 1 FOKREGLEMENT LEONBERGER CLUB BELGIUM ALGEMEEN. Artikel 1. Gefokt wordt uit oogpunt van niet-commerciële doeleinden en op occasionele basis 1, met als eerste en belangrijkste bekommernis de gezondheid

Nadere informatie

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23)

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23) HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23) INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. AAN TE VULLEN RUBRIEKEN VOORZIJDE... 2 1. Naam, Voornamen, geboortedatum

Nadere informatie

Richtlijnen voor ringmedewerkers

Richtlijnen voor ringmedewerkers Richtlijnen voor ringmedewerkers (voor alle CAC/CACIB tentoonstellingen in Nederland aangepast 2012/2013/2014/2015/2016) We onderscheiden drie functies: Ringmeester/commissaris Schrijver/commissaris Commissaris

Nadere informatie

FCI BASISVERKLARING VOOR EXTERIEURKEURMEESTERS HONDEN GESCHIKT VOOR HUN OORSPRONKELIJKE TAAK

FCI BASISVERKLARING VOOR EXTERIEURKEURMEESTERS HONDEN GESCHIKT VOOR HUN OORSPRONKELIJKE TAAK FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) Place Albert 1er, 13, B-6530 Thuin (België), tel: +32.71.59.12.38, fax: +32.71.59.22.29, Internet: http://www.fci.be FCI BASISVERKLARING VOOR EXTERIEURKEURMEESTERS

Nadere informatie

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. AAN TE VULLEN RUBRIEKEN - VOORZIJDE... 2 1. Naam, Voornamen, geboortedatum en plaats... 2 2. Plaats van afgifte en nummer van het rijbewijs...

Nadere informatie

Inschrijvingsvoorwaarden voor de selectiewedstrijd van het Wereldkampioenschap africhting WUSV.

Inschrijvingsvoorwaarden voor de selectiewedstrijd van het Wereldkampioenschap africhting WUSV. Inschrijvingsvoorwaarden voor de selectiewedstrijd van het Wereldkampioenschap africhting WUSV. Voorwaarden voor deelname. 1. In het jaar van de WUSV Selectiewedstrijd tenminste aan één van de twee prè

Nadere informatie

Kampioenschapsclubmatch 2017 HCN/HVN. 9 september 2017, Apeldoorn (AKC)

Kampioenschapsclubmatch 2017 HCN/HVN. 9 september 2017, Apeldoorn (AKC) Kampioenschapsclubmatch 2017 HCN/HVN 9 september 2017, Apeldoorn (AKC) Dit jaar vindt op zaterdag 9 september de jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch plaats van de Hovawart Club Nederland samen met de Hovawart

Nadere informatie

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN TITEL

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN TITEL HOOFDSTUK 25 PERSONEN DIE NIET MEER IN BELGIË VERBLIJVEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. PERSONEN DIE IN EEN ANDERE LIDSTAAT VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE RUIMTE VERBLIJVEN... 2 1. Wie?... 2 2. Welk document?...

Nadere informatie

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23)

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23) HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23) INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. AAN TE VULLEN RUBRIEKEN VOORZIJDE... 2 1. Naam, Voornamen, geboortedatum

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS ONDERSCHEIDINGEN

UITVOERINGSREGELS ONDERSCHEIDINGEN UITVOERINGSREGELS ONDERSCHEIDINGEN VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR VAN DE VERENIGING RAAD VAN BEHEER OP KYNOLOGISCH GEBIED IN NEDERLAND OORSPRONKELIJK VASTSTELLING 7 JULI 2011 GEWIJZIGD door het bestuur op

Nadere informatie

Richtlijnen voor ringmedewerkers

Richtlijnen voor ringmedewerkers Richtlijnen voor ringmedewerkers (voor alle CAC/CACIB tentoonstellingen in Nederland aangepast 2012/2013/2014/2015) We onderscheiden drie functies: Ringmeester/commissaris Schrijver/commissaris Commissaris

Nadere informatie

Vragen over verschillen in uitvoeringsbepalingen tussen IPO en SchH. en andere aandachtspunten. Update: 5 juni 2008

Vragen over verschillen in uitvoeringsbepalingen tussen IPO en SchH. en andere aandachtspunten. Update: 5 juni 2008 Vragen over verschillen in uitvoeringsbepalingen tussen IPO en SchH. en andere aandachtspunten. IPO SchH. Algemeen Vraag: Update: 5 juni 2008 Op welke leeftijd mag de hond opgaan 12 maanden 15 maanden

Nadere informatie

BC MATADOR REGLEMENTEN ALGEMEEN Revisie : 28/08/2015

BC MATADOR REGLEMENTEN ALGEMEEN Revisie : 28/08/2015 BC MATADOR REGLEMENTEN ALGEMEEN Revisie : 28/08/2015 1. Handicaps. De basishandicap(s) worden gespeeld in Vrij Spel. Het Bestuur kan bij het begin van het seizoen aan bepaalde spelers de toelating geven

Nadere informatie

Duitse Herder Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement. DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar

Duitse Herder Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement. DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar Duitse Herder Club Nederland Rasspecifiek Fokreglement DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar 04 oktober 2010 KvK 51085747 01-05-2016 versie 4 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement

Nadere informatie

Hoofdstuk I Algemene bepalingen 2. Hoofdstuk IV Functionarissen 7. Hoofdstuk V Inschrijving en toelating 9. Hoofdstuk VI Resultaten en uitslagen 11

Hoofdstuk I Algemene bepalingen 2. Hoofdstuk IV Functionarissen 7. Hoofdstuk V Inschrijving en toelating 9. Hoofdstuk VI Resultaten en uitslagen 11 Examen- en Wedstrijdreglement Werkhonden Vanaf 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk I Algemene bepalingen 2 Hoofdstuk II Examens, Evenementen wedstrijden programma s 3 Hoofdstuk III Voorwaarden voor het organiseren

Nadere informatie

Werkgroep Fokkerij & Gezondheid. Verenigingsfokreglement. Golden Retriever Vereniging. voor het ras: Golden Retriever

Werkgroep Fokkerij & Gezondheid. Verenigingsfokreglement. Golden Retriever Vereniging. voor het ras: Golden Retriever Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Golden Retriever Vereniging voor het ras: Golden Retriever 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Golden Retriever Vereniging, hierna te noemen de

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement voor het ras: Ierse Setter ROOD VFR ISC 8.5 1/14 Besluit ALV 19 april 2015 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de, hierna te noemen de vereniging

Nadere informatie

Soc test Aanvraag werkboekje Inschrijving wedstrijden Wedstrijdregeltjes nice to know Fouten/Weigeringen/DK Fouten...

Soc test Aanvraag werkboekje Inschrijving wedstrijden Wedstrijdregeltjes nice to know Fouten/Weigeringen/DK Fouten... Inhoud Soc test... 3 Aanvraag werkboekje... 3 Inschrijving wedstrijden... 3 Wedstrijdregeltjes nice to know... 4 Fouten/Weigeringen/DK... 4 Fouten... 4 Weigeringen... 4 DK (Diskwalificatie)... 4 Toelating

Nadere informatie

Momenteel heeft DJ last van puberstreken en hormonen, maar ik ben zeker dat we van deze man nog in de toekomst zullen horen!

Momenteel heeft DJ last van puberstreken en hormonen, maar ik ben zeker dat we van deze man nog in de toekomst zullen horen! Teksten voor kampioeninhuldiging. Baby: 1. We proberen niet eens om zijn echte Poolse naam uit te spreken, want meer dan letters aan elkaar lijkt het in eerste instantie niet. Gelukkig heeft Michaël hem

Nadere informatie

Voorschrift Promotie en Degradatie 2019/2020

Voorschrift Promotie en Degradatie 2019/2020 Voorschrift Promotie en Degradatie 2019/2020 1. Definities Combinatie Competitieklasse Competitieseizoen Kwalificatie Uitmuntend Winpunt Combinatie van geleider en hond volgens startlicentie. Als competitieklasse

Nadere informatie

Voorschrift Promotie en Degradatie 2018/2019

Voorschrift Promotie en Degradatie 2018/2019 Voorschrift Promotie en Degradatie 2018/2019 1. Definities Combinatie Competitieklasse Competitieseizoen Kwalificatie Uitmuntend Winpunt Combinatie van geleider en hond volgens startlicentie. Als competitieklasse

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. voor het ras:

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Verenigingsfokreglement (VFR) Vereniging voor Schnauzerfokkers en Liefhebbers (VSFL) voor het ras: Schnauzers alle variëteiten 1-7 Verenigingsfokreglement (VFR) VSFL - ALV 15 november 2015 i.s.m. de Raad

Nadere informatie

NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF

NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF BBSF 23.08.2016 Addendum seizoen 2016-2017 aan het Sportreglement en RIO uitgave augustus 2016 NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF ALGEMEEN Art. 1 - Ieder jaar organiseert de BBSF de scratch, bonus en handicap

Nadere informatie

Toelatingsformulier kandidaat exterieurkeurmeester conform FCI reglement voor keurmeesters

Toelatingsformulier kandidaat exterieurkeurmeester conform FCI reglement voor keurmeesters Het FCI reglement voor keurmeesters stelt minimale vereisten betreffende kandidaatstelling, opleiding, examinering en benoeming als keurmeester. Voor de volledige regelgeving verwijzen wij naar de website

Nadere informatie

Voorschrift Promotie en Degradatie 2017

Voorschrift Promotie en Degradatie 2017 Voorschrift Promotie en Degradatie 2017 1. Definities Combinatie Competitieklasse Competitieseizoen Kwalificatie Uitmuntend Winpunt Combinatie van geleider en hond volgens startlicentie. Als competitieklasse

Nadere informatie

KEURMEESTERSBENOEMINGSCOMMISSIE

KEURMEESTERSBENOEMINGSCOMMISSIE KEURMEESTERSBENOEMINGSCOMMISSIE STATUTEN 1. De bevoegdheid en de te volgen regels van de keurmeesters- benoemingscommissie, in de volgende paragrafen aangeduid als Commissie, zijn vastgesteld in hoofdstuk

Nadere informatie

1.2. Het Fokreglement geldt voor alle fokkers die zijn aangesloten bij de LSOHV en voor alle leden.

1.2. Het Fokreglement geldt voor alle fokkers die zijn aangesloten bij de LSOHV en voor alle leden. FOKREGLEMENT 1. ALGEMEEN 1.1. Het Fokreglement voor de Oudduitse Herder en de Duitse Herder LangStokhaar is overeenkomstig het beschrevene in de statuten en het huishoudelijk reglement van de rasvereniging

Nadere informatie

Holland Cup en Winner Show 2015

Holland Cup en Winner Show 2015 Een nieuw systeem vraagt altijd om extra uitleg. Wij realiseren ons dat niet iedereen thuis is in het gebruik van de computer bij het inschrijven, maar in de praktijk valt het meestal wel mee. Wij proberen

Nadere informatie

Stamboek Reglement Nederlandse RasKatten Vereniging

Stamboek Reglement Nederlandse RasKatten Vereniging Stamboek Reglement Nederlandse RasKatten Vereniging Doel: Art. 1 Het stamboek heeft tot doel het registreren van katten met de daarbij behorende gegevens van geboortedatum, afstamming, ras en variëteit

Nadere informatie

Hoofdstuk I Algemene bepalingen 2. Hoofdstuk II Examens, wedstrijden en programma s 3. Hoofdstuk IV Functionarissen 7

Hoofdstuk I Algemene bepalingen 2. Hoofdstuk II Examens, wedstrijden en programma s 3. Hoofdstuk IV Functionarissen 7 Examen- en Wedstrijdreglement Werkhonden Vanaf 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk I Algemene bepalingen 2 Reglement Hoofdstuk II Examens, wedstrijden en programma s 3 Hoofdstuk III Voorwaarden voor het organiseren

Nadere informatie

REGLEMENT CLUBFOKKER STAFFORDSHIRE BULL TERRIER CLUB NEDERLAND

REGLEMENT CLUBFOKKER STAFFORDSHIRE BULL TERRIER CLUB NEDERLAND REGLEMENT CLUBFOKKER STAFFORDSHIRE BULL TERRIER CLUB NEDERLAND Opgericht 4 mei 1975, koninklijk goedgekeurd 3 oktober 1975/Ingeschreven bij de KvK onder nummer 40346810 Ondergetekende Naam: Adres: Postcode:

Nadere informatie

CAC en/et ISPU Nominatie/ Nomination

CAC en/et ISPU Nominatie/ Nomination 29/11/2015 BORGLOON Zaal - Salle Panishof Bommershovenstraat 10A 3410 Borgloon/Bommershoven 12 e Rasspeciale/12 e Spéciale de Race vzw/asbl K.K.U.S.H./U.R.C.S.H. 1210 CAC en/et ISPU Nominatie/ Nomination

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN

UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN Uitvoeringsregels voor: de organisatie en uitvoering van kynologische opleidingen en examens georganiseerd door de Raad van Beheer al dan niet in samenwerking

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Raad van Beheer 28 april Wijzigingen van het Kynologisch Reglement in het kader van De nieuwe stamboomprocedure

Algemene Ledenvergadering Raad van Beheer 28 april Wijzigingen van het Kynologisch Reglement in het kader van De nieuwe stamboomprocedure Algemene Ledenvergadering Raad van Beheer 28 april 2006 Op 28 april 2006 zijn door de Vereniging de Raad van Beheer de volgende wijzigingen van het Kynologisch Reglement goedgekeurd. De datum van inwerktreding

Nadere informatie

Bekijk de video op juni Beste fokkers, keurmeesters, dierenartsen en hondenliefhebbers,

Bekijk de video op   juni Beste fokkers, keurmeesters, dierenartsen en hondenliefhebbers, Newsletter Beste fokkers, keurmeesters, dierenartsen en hondenliefhebbers, juni 2018 Velen gingen er spontaan van uit dat de diversiteit van onze populaties laag is. Sinds het berekenen van de kengetallen

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN EN VOORSCHRIFTEN VOOR DE SELECTIEWEDSTRIJD VAN HET WERELDKAMPIOENSCHAP AFRICHTING W.U.S.V.

INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN EN VOORSCHRIFTEN VOOR DE SELECTIEWEDSTRIJD VAN HET WERELDKAMPIOENSCHAP AFRICHTING W.U.S.V. INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN EN VOORSCHRIFTEN VOOR DE SELECTIEWEDSTRIJD VAN HET WERELDKAMPIOENSCHAP AFRICHTING W.U.S.V. Voorwaarden voor deelname. 1. In het jaar van de WUSV- Selectiewedstrijd op tenminste

Nadere informatie

HOOFDSTUK 11 THEORETISCH EXAMEN

HOOFDSTUK 11 THEORETISCH EXAMEN HOOFDSTUK 11 THEORETISCH EXAMEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. CATEGORIEËN WAARVOOR AL DAN NIET EEN THEORETISCH EXAMEN IS VEREIST...2 II. WIE KAN DEELNEMEN AAN EEN THEORETISCH EXAMEN?...3 III. VOOR TE LEGGEN

Nadere informatie

Fokkerijoverleg Aanwezig: 22 leden inclusief het bestuur Afwezig met kennisgeving: 6 leden.

Fokkerijoverleg Aanwezig: 22 leden inclusief het bestuur Afwezig met kennisgeving: 6 leden. Fokkerijoverleg 11-11-2012 Aanwezig: 22 leden inclusief het bestuur Afwezig met kennisgeving: 6 leden. Het fokkerijoverleg van vandaag gaat om het uitwisselen van ideeën voor de invulling van het VFR.

Nadere informatie

SPECIAAL NUMMER UPDATE VERNIEUWD FOKBELEID

SPECIAAL NUMMER UPDATE VERNIEUWD FOKBELEID Newsletter Nationale Fokkerijcommissie september 2018 SPECIAAL NUMMER UPDATE VERNIEUWD FOKBELEID Beste fokkers, keurmeesters, dierenartsen en hondenliefhebbers, Na grondig onderzoek, overleg met de Vlaamse

Nadere informatie

Nieuwsbrief KC Nijmegen april 2019

Nieuwsbrief KC Nijmegen april 2019 Nieuwsbrief KC Nijmegen april 2019 In deze nieuwsbrief de uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering, verslag van de Algemene ledenvergadering 2018; oproep opgeven voor Kampioenschapsprijs; clubmatch;

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Klassementrooster A 4/03/2014

Tennis Vlaanderen Klassementrooster A 4/03/2014 Tennis Vlaanderen 4/03/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be www.tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Voorbereidend MBO, leerjaar 2

Voorbereidend MBO, leerjaar 2 Voorbereidend MBO, leerjaar 2 Voortschrijdend gemiddelde In leerjaar 2 werken we met een voortschrijdend gemiddelde. Dat wil zeggen, dat de cijfers die behaald worden gedurende het gehele jaar meetellen

Nadere informatie

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN TITEL

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN TITEL HOOFDSTUK 25 PERSONEN DIE NIET MEER IN BELGIË VERBLIJVEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. PERSONEN DIE IN EEN ANDERE LIDSTAAT VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE RUIMTE VERBLIJVEN... 2 1. Wie?... 2 2. Welk document?...

Nadere informatie

Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5

Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5 UITGAVE januari 2008 KONINKLIJKE NEDERLANDSE POLITIEHOND VERENIGING Opgericht 1907 Beschermheer: Mr. Pieter van Vollenhoven Afdeling Utrecht Reglement voor Demonstraties, Oefendagen en Wedstrijden Hoofdstuk

Nadere informatie

KEURMEESTERSREGLEMENT VAN DE NGC-DBS. Subreglement 3 van artikel 26 Huishoudelijk Reglement NGC-DBS

KEURMEESTERSREGLEMENT VAN DE NGC-DBS. Subreglement 3 van artikel 26 Huishoudelijk Reglement NGC-DBS KEURMEESTERSREGLEMENT VAN DE NGC-DBS Subreglement 3 van artikel 26 Huishoudelijk Reglement NGC-DBS SUBARTIKEL 1. Het maximaal aantal keurmeesters van de NGC-DBS is gesteld op 15. Afhankelijk van het aantal

Nadere informatie

De pointer. Mariska de haan

De pointer. Mariska de haan De pointer Mariska de haan 2013 ~1~ Inleiding. Voor mijn werkstuk dit jaar heb ik gekozen voor de pointer. Omdat wij thuis 2 pointers hebben. Daar wil ik graag wat over vertellen. ~ 2 ~ Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland

Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland Commissie voor de Windhondenrensport FCI-Europees Kampioenschap Coursing 2017 (met CACIL) Organisatie Uitvoerder Locatie GPS : FCI Fédération Cynologique

Nadere informatie

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 26 september.

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 26 september. TENTOONSTELLINGSREGLEMENT PSC FRIESLAND 2016. 1 Vogels inbrengen op woensdag 5 oktober a.s. van 19:30 tot 21:00 uur in Voliere Gebouw Drachster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten.

Nadere informatie

Reglement Club Diploma Dag, Jacht Werk en Sportcommissie (JWSC) van de Nederlandse Vereniging van Stabij en Wetterhonden (NVSW)

Reglement Club Diploma Dag, Jacht Werk en Sportcommissie (JWSC) van de Nederlandse Vereniging van Stabij en Wetterhonden (NVSW) Reglement Club Diploma Dag, Jacht Werk en Sportcommissie (JWSC) van de Nederlandse Vereniging van Stabij en Wetterhonden (NVSW) De JWSC organiseert clubdiploma dagen. Hoofdstuk 1 Algemeen Op een NVSW evenement

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Mastino Napoletano Club Nederland naam van de rasvereniging: M.N.C.N. voor het ras: Cáo da Serra da Estrella Uitgangspunten en toelichting

Nadere informatie

Handleiding Kampioenschapsclubmatches V (herschreven versie t.o.v ) RAAD VAN BEHEER OP KYNOLOGISCH GEBIED IN NEDERLAND

Handleiding Kampioenschapsclubmatches V (herschreven versie t.o.v ) RAAD VAN BEHEER OP KYNOLOGISCH GEBIED IN NEDERLAND Handleiding Kampioenschapsclubmatches V.2017 (herschreven versie t.o.v. 2010-2014) RAAD VAN BEHEER OP KYNOLOGISCH GEBIED IN NEDERLAND NB: de uitvoeringsregels en het Kynologisch reglement zijn onverkort

Nadere informatie

1 ALGEMEEN. Format VerenigingsFokReglement (VFR) 1/6 Besluit AV 24 mei 2012 Raad van Beheer

1 ALGEMEEN. Format VerenigingsFokReglement (VFR) 1/6 Besluit AV 24 mei 2012 Raad van Beheer 1 ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Nederlandse Vereniging voor de Epagneul bleu de Picardie, de Epagneul Picard en de Epagneul de Pont-Audemer hierna te noemen de vereniging, beoogt bij te dragen aan

Nadere informatie

REGLEMENT AGILITYCOMPETITIE BOXERS

REGLEMENT AGILITYCOMPETITIE BOXERS REGLEMENT AGILITYCOMPETITIE BOXERS SAMENWERKENDE KRINGGROEPEN VAN DE NEDERLANDSE BOXERCLUB Een uitgave van de samenwerkende kringgroepen van de Nederlandse Boxer Club. 27 8 2018 Pagina 1 van 12 Informatie

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement voor het ras: Ierse Setter VFR ISC concept 7.2 pag. 1/13 Besluit ALV 21 oktober 2012 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de, hierna te noemen de

Nadere informatie

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 2 oktober.

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 2 oktober. TENTOONSTELLINGSREGLEMENT PSC FRIESLAND 2017. 1 Vogels inbrengen op woensdag 11 oktober a.s. van 19:30 tot 21:00 uur in Voliere Gebouw Drachster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten.

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Ierse Setter Club voor het ras: Ierse Setter VFR ISC Concept 6.1 Pag. 1 Laatst herzien: 21 oktober 2012 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Ierse Setter

Nadere informatie

Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland

Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland Commissie voor de Windhondenrensport FCI-Europees Kampioenschap Coursing 2019 (met CACIL) Organisatie: Uitvoerder: Reglementen: Locatie: GPS: Informatie:

Nadere informatie

Reglement Belgisch Kampioenschap WIEZEN 2019.

Reglement Belgisch Kampioenschap WIEZEN 2019. Reglement Belgisch Kampioenschap WIEZEN 2019. 1. SCHUDDEN VAN DE KAARTEN De kaarten mogen na het eerste spel niet meer geschud worden. In de regel neemt de volgende deler de kaarten samen en legt ze klaar

Nadere informatie

PERSONEN DIE NIET MEER

PERSONEN DIE NIET MEER HOOFDSTUK 25 PERSONEN DIE NIET MEER IN BELGIË VERBLIJVEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. PERSONEN DIE IN EEN ANDERE LIDSTAAT VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE RUIMTE VERBLIJVEN... 2 1. Wie?... 2 2. Welk document?...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene en begripsbepalingen 02

Hoofdstuk 1 Algemene en begripsbepalingen 02 Hoofdstuk 1 Algemene en begripsbepalingen 02 Hoofdstuk 2 Organisatie van een rasexamen 05 Paragraaf 1: Volledige rasexamens Paragraaf 2: Compacte rasexamens Paragraaf 3: Planning van volledige en compacte

Nadere informatie

HOOFDSTUK 10 SCHOLING EN EXAMENS

HOOFDSTUK 10 SCHOLING EN EXAMENS HOOFDSTUK 10 SCHOLING EN EXAMENS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. ALGEMEEN...2 II. SCHOLING...2 1. Principe... 2 2. Vrijstellingen... 3 III. EXAMENS...3 1. Vrijstellingen... 3 1.1 Theoretisch examen... 3

Nadere informatie

WIJ WENSEN IEDEREEN EEN GELUKKIG EN GEZOND 2011

WIJ WENSEN IEDEREEN EEN GELUKKIG EN GEZOND 2011 WIJ WENSEN IEDEREEN EEN GELUKKIG EN GEZOND 2011 29 december 2010: Pupjes Vandaag zijn we met Door naar de dierenarts geweest voor het maken van een echo. Gezien haar ochtend misselijkheid, tijdelijk verminderde

Nadere informatie

Werkgroep Fokkerij & Gezondheid

Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Belgische Herder Club Nederland (BHCN) 1 / 8 voor het ras: Belgische Herder 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor

Nadere informatie