Een grote droom voor velen, maar... hoe begin je aan die droom?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een grote droom voor velen, maar... hoe begin je aan die droom?"

Transcriptie

1 Een grote droom voor velen, maar... hoe begin je aan die droom? Introductie: Met een totaal van een gemiddeld honden, blijft Crufts de voorjaarse show om naar uit te kijken. Ieder jaar maken meer dan honderden Belgen (in 2017 was dit maar liefst 219 (!)) de overtocht naar Birmingham om te genieten van hun moment op het groene tapijt. Ze hebben er dan ook meestal heel wat voor moeten doen, en om als Europeaan kan het naargelang het ras best wel moeilijk zijn om te MOGEN meedoen aan Crufts. Inderdaad, MOGEN meedoen. De hondenshow wordt zodanig als prestigieus aanzien, dat er geen open inschrijvingen zijn, en dat je dus aan bepaalde voorwaarden moet voldoen vooraleer je je mag inschrijven en op het groene tapijt mag lopen... Net omdat deze voorwaarden niet altijd even duidelijk zijn voor iedereen, hebben we als club besloten om onze leden een overzicht te geven wat Crufts (en alles wat errond te maken heeft) nu eigenlijk inhoudt... We beginnen met een zeer belangrijke data; Crufts 2018 gaat door van 8 tot en met 11 maart. Programma 2018: Donderdag : Working breeds & Pastoral breeds Vrijdag : Terrier breeds & Hound breeds Zaterdag : Toy breeds & Utility breeds Zondag : Gundog breeds Zoals je merkt, zijn deze inschrijvingen niet volgens de FCI rasgroepen. Wil je weten bij welke groep je ras behoort? Dit kan je nagaan op de website van Crufts Ieder jaar schuiven de groepen op. Zo was Working & Pastoral vorig jaar op zondag, en dit jaar op donderdag. Dit geeft iedereen de mogelijkheid om eens in het weekend te komen. Maar, laten we beginnen bij het begin...

2 Kwalificeren: Ieder land mag ieder jaar normaliter 2 qualifiers organiseren. Voor België was dat dit jaar Luik (reeds geweest) en Brussel (in december). Voor wie graag eens in het buitenland showt, de Amsterdam Winner is ook zo een bekende qualifier evenals de show te Luxemburg. De volledige lijst met Oversea Qualifying shows vind je hier: Er kunnen zich 2 honden per geslacht kwalificeren op deze shows. De jeugdhond wordt automatisch gekwalificeerd indien hij zijn klasse wint. Je hoeft dus maar een 1U te behalen, om het jaar erop te mogen gaan naar Crufts! Van een volwassen hond wordt evenwel verwacht dat hij het CAC/CACIB wint. Wie het CAC/CACIB dus ontvangt op een qualifier, mag het jaar erop naar Crufts. Eigenlijk krijgen wij het dus best moeilijk om als Europeanen te kwalificeren. Nu heb ik dit reeds twee keer gezegd en nog niet gezegd waarom. Wie het moeilijk heeft om op het vaste land te kwalificeren, kan nog steeds de overtocht een beetje vroeger maken om in Engeland op een Championship show te gaan showen. Iedere eerste, tweede en derde van de minor puppy, puppy, junior, yearling, post graduate, limit, open of veteraan klasse wordt automatisch gekwalificeerd voor Crufts! Ik vermoed dat dit wel eens de hoge inschrijvingen van Crufts kan verantwoorden... Honden die internationaal kampioen zijn, zijn ook Crufts Qualified for life en moeten dus de kwalificatie niet meer achterna... ATC nummer (Authority To Compete): Om te kunnen showen in Engeland (en dus ook voor Crufts), heb je een ATC nummer nodig. Deze ATC nummer zorgt ervoor dat jouw hond geregistreerd wordt in de Kennel Club (Engelse KMSH). Je zal niet kunnen inschrijven voor Crufts zonder dat nummer. Aangezien de administratie wel eens op zich kan laten wachten, raden we ten zeerste aan om, indien het toch de intentie is om naar Crufts te gaan, dit ATC nummer zo snel mogelijk aan te vragen. Je kan dit via deze link online doen: Dit ATC-nummer kost 20 en is eenmalig per hond. Dus eens je die binnen hebt, is de hond waarvoor het werd aangevraagd in orde.

3 Inschrijven: Engeland gebruikt de website om hun inschrijvingen te regelen, en dus ook die van Crufts. De inschrijvingen zijn maar een bepaalde tijd open, dus dit hou je best zeer goed in de gaten. Rond half januari 2018 zullen de inschrijvingen worden afgesloten. Er zijn geen verlengingen. Inschrijven op Crufts betekent ook meteen geconfronteerd worden met de Engelse klasse-systeem, en die is niet altijd even gemakkelijk te begrijpen. Je kan en mag in Engeland dezelfde hond inschrijven in verschillende klassen, al wordt dit niet altijd door iedereen geapprecieerd. Hierbij een opsomming en uitleg van de belangrijkste klassen: MP P J Y UG G PG L O V Minor Puppy - voor honden vanaf 6 tot 9 maanden Puppy - voor honden vanaf 6 tot 12 maanden Junior - Voor honden vanf 6 tot 18 maanden Yearling - Voor honden vanaf 12 tot 24 maanden Under Graduate - voor honden die niet meer dan 3 CAC's hebben gewonnen en geen kampioen zijn Graduate - voor honden die niet meer dan 4 CAC's hebben gewonnen en geen kampioen zijn Post Graduate - voor honden die niet meer dan 5 CAC's hebben gewonnen en geen kampioen zijn Limit - voor honden die niet meer dan 7 CAC's hebben gewonnen en geen kampioen zijn Open - alle overige honden Veteran - voor honden vanaf 7 jaar Waar je je hond kan inschrijven, hangt dus van een aantal factoren af. Een paar lesgevers hebben ervaring met het gaan naar Crufts, dus indien je wilt, kan je altijd ons advies vragen donderdag. Evenwel kunnen we nu reeds adviseren dat, indien je je nog kan inschrijven in een klasse met leeftijdsbeperkingen, je dit zeker moet doen. Voorbereidingen Let op, om Engeland binnen te mogen, moet je 24u tot 48u voor afreis langs de dierenarts gaan. Deze moet een vlooien en tekenbehandeling geven en dit attesteren in het boekje. Eveneens is een ontworming nodig. Uiteraard moet de Rabiës vaccin geldig zijn. Weet ook dat, indien je Crufts wilt bezoeken op een andere dag, je je hond zal moeten achterlaten op de hotelkamer. Er zijn inderdaad geen bezoekershonden welkom op Crufts.

4 Planning, hoe er geraken, waar logeren? Gezien Birmingham nog zeker minimaal 4u (en dit met zeer vlot verkeer) rijden is vanaf de trein/boot, is het uiteraard logisch om met de auto te gaan. Evenwel, je hebt de mogelijkheid om de trein of de boot te nemen om de overtocht te doen. Beide bieden verschillende voor- en nadelen, die ik even opsom: De boot (vanuit Calais of Duinkerke) De boot is de meest goedkope optie van beiden. Vanuit Calais of Duinkerke vertrekken dagelijks op verschillende tijdstippen boten richting Dover. Deze overtocht duurt van 1u40 tot 2u, naargelang welke route je volgt. Hier betaal je 15 (enkel) om te mogen je trouwe viervoeter te mogen meenemen. Evenwel is deze niet welkom aan boord zelf, en zal hij dus moeten blijven in de auto terwijl jij boven op het dek bent. Hou hier zeker rekening mee. Prijsvoorbeeld: Van woensdag (reizen rond 09u50) tot vrijdag (reizen rond 12u55) met 1 hond zou ik indien ik nu eind september boek - 200,00 moeten betalen voor de boot (heen en terug). De trein (vanuit Calais) De Channeltunnel of ook Eurotunnel genoemd, is de gemakkelijkste, vlugste maar ook duurdere oplossing. Op een kleine 40 min sta je in Folkstone. Je blijft zelf in de wagen, samen met de hond. Prijsvoorbeeld: Van woensdag (reizen rond 09u50) tot vrijdag (reizen rond 12u55) met 1 hond zou ik indien ik nu eind september boek ook rond de 200,00 moeten betalen voor de trein (heen en terug). Evenwel, zowel voor boot als trein raden we aan om zeer snel te boeken. Er worden verschillende types tickets verkocht (Short Stay saver, standaard, flexi...) en eens voor een bepaalde route de goedkope tickets uitverkocht zijn, kunnen de prijzen serieus de hoogte in gaan. En dit is ook zo met betrekking tot de hotels. Wij raden NIET aan om in de directe omgeving van Crufts te logeren, gewoon door de absurde hotelprijzen. Zo kan men rates tegenkomen van 200 per nacht! Zoek via booking.com achter een Holliday Inn, een kleine b&b of andere in een radius van 30 minuten afstand van Crufts, en je zal zien dat je aan normale prijzen ook in Engeland kan logeren.

5 Crufts Proficiat! Je bent er geraakt en de maanden hard werk, spanning en planning worden eindelijk beloond. Ik kan maar één tip meegeven: GENIET. Geniet van je moment. Amuseer je ook met je hond, sommige klassen kunnen best groot zijn en dan hoeft niet ieder moment strak geshowd te worden. Maar omdat showen in een ander land, toch altijd wat anders is, hierbij een paar Engelse gewoontes die niet altijd even normaal lijken voor ons... Eens je merkt dat jouw klasse aan de beurt is, kan je gewoon de ring in gaan. Er wordt niet gekeken naar volgordes en nummers, dus kom er gewoon gezellig bij! (Tip: heb je stress en is je klasse echt groot? Ga dan langs de zijkant binnen waar de klasse begint, en ga op nummer 3 of 4 staan. Zo moet je niet staan stressen langs de kanten terwijl er nog 17 honden voor zijn...) Engelse hebben de gewoonte om (veel) te wisselen van handlers. Sommige rassen worden ook in 2 ringen gekeurd, en ondanks het tijdsverschil (er begint altijd een vroeger), vallen sommige klassen nu eenmaal samen. Verschiet dus niet wanneer iemand plots de ring uit gaat, of wanneer iemand anders de hond vast heeft. Dit is daar geheel normaal en aanvaard. Enkel de eerste 3 per klasse krijgen critiques. Ben je erbij, blijf dus nog eventjes staan... Die critiques krijg je niet mee en kun je achteraf (hopelijk) online vinden. Dat is niet altijd even gemakkelijk, gezien de Engelse ShowDog Paper betalend is. Misschien vindt je een goede ziel terug binnenin je ras die je daarbij kan helpen? Je zal ook merken dat je geen beoordeling krijgt. Er is een first place, second place, third place, De eerste 3 van iedere klasse worden automatisch terug gekwalificeerd voor het jaar erop. Is nog niet alles geheel duidelijk of heb je nog vragen? Spreek gerust de lesgevers aan!

Kampioen worden in verschillende landen, hoe?

Kampioen worden in verschillende landen, hoe? Kampioen worden in verschillende landen, hoe? Gezien de vraag regelmatig terugkomt hoe je kampioen wordt in de verschillende landen, is er besloten dit eens uitvoerig uit te leggen en te bespreken. Ieder

Nadere informatie

JUNIOR HANDLING Junior Handling

JUNIOR HANDLING Junior Handling JUNIOR HANDLING Junior Handling Sport voor jeugd en hond Wat is junior handling? Junior handling is het in competitieverband oefenen in het verantwoord en deskundig voorbrengen van een rashond, een vorm

Nadere informatie

Het hoe en wat op een Clubmatch

Het hoe en wat op een Clubmatch Het hoe en wat op een Clubmatch BULLMASTIFF CLUBMATCH 2019 13 oktober 2019 Overweeg je ook om eens mee te doen aan een hondenshow met jouw kanjer? Dan is de Bullmastiff Clubmatch een mooie gelegenheid.

Nadere informatie

HONDENSHOW hoe gaat dat in z n werk?

HONDENSHOW hoe gaat dat in z n werk? HONDENSHOW hoe gaat dat in z n werk? Lijkt het je leuk om met de hond mee te doen aan een hondenshow? Begin dan eerst zelf je hond te beoordelen en let er bij een reu op dat hij alle twee de teelballen

Nadere informatie

Beste ringmeesters en commissarissen,

Beste ringmeesters en commissarissen, Beste ringmeesters en commissarissen, Welkom allemaal. We hopen dat u met veel plezier in de ring zult werken tijdens de World Dog Show 2018/de Benelux Winner 2018 en de rasgroep-specialties. Wij wijzen

Nadere informatie

K Y N O B U R. Organisatie Bureau

K Y N O B U R. Organisatie Bureau K Y N O B U R B.g.g.: 06-51 56 56 57 Arnhem, datum postmerk Zeer geachte mevrouw, mijnheer, U heeft informatie aangevraagd omtrent onze "Luxe busreis naar de Crufts", in het jaar 2014. Daarom zenden wij

Nadere informatie

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12 Gefeliciteerd! 3 Waarom dit boek? 3 Hoe gaat dit boek jou helpen? 3 Is er nog iets dat je moet weten voordat je verder leest? 4 Laatste loodjes 6 De agenda 6 Nu jij 9 Tot zover 12 Gefeliciteerd! Als je

Nadere informatie

Informatieve notitie BloodyNightCon Europe 2016

Informatieve notitie BloodyNightCon Europe 2016 Informatieve notitie BloodyNightCon Europe 2016 BloodyNightCon Europe de vierde editie zal plaatsvinden in het weekend van 14 en 15 mei 2016 in The Egg in Brussel. Dit is een fantastische en grote plaats

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS JUNIOR HANDLING

UITVOERINGSREGELS JUNIOR HANDLING UITVOERINGSREGELS JUNIOR HANDLING VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR VAN DE VERENIGING RAAD VAN BEHEER OP KYNOLOGISCH GEBIED IN NEDERLAND datum publicatie Ingangsdatum: 1 januari 2017 De uitvoeringsregels Junior

Nadere informatie

April 2015 Ma Di Wo Do Vr Za Zo

April 2015 Ma Di Wo Do Vr Za Zo April 2015 Ma Di Wo Do Vr Za Zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Lente- Wandeling Roesbrugge 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 14 april: Raad van Bestuur 18 april: Lentewandeling & Kaas/

Nadere informatie

Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1

Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1 Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Hoe gaat zo n wedstrijd in zijn werk... 3 3. Aan welke wedstrijden kun je meedoen?... 3 4. Categorieën

Nadere informatie

REGLEMENT BELGIAN ARABIAN BREEDERS CUP

REGLEMENT BELGIAN ARABIAN BREEDERS CUP REGLEMENT BELGIAN ARABIAN BREEDERS CUP 1. ORGANISATIE A. Wijze van keuren : - Er zijn minimum 3 juryleden in de ring aanwezig, behalve in geval van conflict of interest. Het gemiddelde van de punten is

Nadere informatie

12 Tijd. Klokkijken. Een plank van 3 m en 20 cm wordt in 4 gelijke stukken gezaagd. Hoe lang is elk stuk? 3 m en 20 cm = 320 cm. 320 cm : 4 = 80 cm

12 Tijd. Klokkijken. Een plank van 3 m en 20 cm wordt in 4 gelijke stukken gezaagd. Hoe lang is elk stuk? 3 m en 20 cm = 320 cm. 320 cm : 4 = 80 cm Regel Een plank van m en 0 cm wordt in gelijke stukken gezaagd. Hoe lang is elk stuk? m en 0 cm 0 cm. 0 cm : 0 cm De opbrengst van de boer is ton aardappelen. Hij houdt deel zelf. De rest gaat naar de

Nadere informatie

GOODWOOD EN DE COTSWOLDS 30 juni t/m 7 juli 2019

GOODWOOD EN DE COTSWOLDS 30 juni t/m 7 juli 2019 GOODWOOD EN DE COTSWOLDS 30 juni t/m 7 juli 2019 Het Goodwood Festival of Speed vindt jaarlijks plaats op het zuid-engelse landgoed Goodwood en is een uniek motorsport evenement dat eigenlijk door geen

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga op reis

Inhoud. Mijn leven. ik ga op reis Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Vakantiekriebels... 4 Hoofdstuk 2 Nadenken... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Tripje... 10 Hoofdstuk 5 Soort vakantie... 12 Hoofdstuk 6 Met wie?... 14 Hoofdstuk 7 Slapen...

Nadere informatie

Evenementen Kalender 2020

Evenementen Kalender 2020 Evenementen Kalender 2020 De evenementencommissie is weer druk bezig met de voorbereidingen van de evenementen voor 2020. In deze voorbereidingen gaat al veel tijd zitten. In deze kalender vindt u de evenementen

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Stockholm... Academiejaar: 2013. - 2014. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit

Erasmusbestemming: Stockholm... Academiejaar: 2013. - 2014. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit Erasmusbestemming: Stockholm... Academiejaar: 2013. - 2014. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Er is éen grote campus voor alle universiteitsrichtingen

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix!

Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix! Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix! Welkom op Ardennen Camping Bertrix! In dit boekje vindt u alle informatie over onze activiteiten. Wij zijn een enthousiast entertainmentteam met

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde, de vakantie komt om het hoekje piepen en begin augustus is er natuurlijk weer ons spetterende zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN

MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN HOE GEBRUIK IK HET STAPPENPLAN? Leuk dat je hebt besloten om een rondleiding te volgen in de luchthaven van Antwerpen. Toerisme voor Autisme stelde een stappenplan

Nadere informatie

Visie creëren BRUIDEGOM

Visie creëren BRUIDEGOM Visie creëren BRUIDEGOM Hoe ik de bruiloft voor mij zie De bestemming Ik wil in het buitenland trouwen omdat: ik zon wil / het land een speciale betekenis heeft / ik een grote familie heb en niet iedereen

Nadere informatie

Woonzorg Activiteitenoverzicht April 2015

Woonzorg Activiteitenoverzicht April 2015 Infonamiddag brandpreventie Jaarlijks vallen er ongeveer 100 dodelijke slachtoffers bij woningbranden. De brandweer wil het aantal woningbranden beperken door advies te verlenen. Dankzij praktische tips

Nadere informatie

de tracks nog bewerkt moeten worden om dit goed te laten klinken. Er zijn zo snel geen

de tracks nog bewerkt moeten worden om dit goed te laten klinken. Er zijn zo snel geen De opdracht Eén van de sound designers van de musical is op het laatste moment ziek uitgevallen terwijl de tracks nog bewerkt moeten worden om dit goed te laten klinken. Er zijn zo snel geen vervangers

Nadere informatie

Op reis met de hond Noorwegen

Op reis met de hond Noorwegen Wanneer u uw hond mee naar het buitenland wilt nemen, krijgt u te maken met de buitenlandse wet- en regelgeving. Recent zijn de regels van enkele landen aangepast, hieronder een korte samenvatting van

Nadere informatie

Nieuwsbrief jeugd: juni

Nieuwsbrief jeugd: juni Nieuwsbrief jeugd: juni Belangrijke data 8 juni jeugdwedstrijd Herenthout (Kempisch criterium) 21 juni Dwars door Oud-Turnhout 22 juni Kid s Athletics Vosselaar (ook voor kangoeroes) 29 juni PK voor benjamins,

Nadere informatie

WELKOM! Print het uit, leg het naast je en doe stap voor stap alle opdrachten. En mail me gerust als je vragen hebt of feedback wilt ontvangen.

WELKOM! Print het uit, leg het naast je en doe stap voor stap alle opdrachten. En mail me gerust als je vragen hebt of feedback wilt ontvangen. WELKOM! Wat geweldig dat je het werkboek hebt gedownload. Dat betekent een belangrijke volgende stap in jouw succes. Want succes bereik je alleen door te doen. Dit werkboek is onderdeel van het Webinar

Nadere informatie

4. Persoonlijke getuigenis Zonder twijfel een enorme meerwaarde, zowel persoonlijk als voor de studies!

4. Persoonlijke getuigenis Zonder twijfel een enorme meerwaarde, zowel persoonlijk als voor de studies! 1. Algemeen Opleiding: Master Fysica en Sterrenkunde Gastinstelling: Universiteit Utrecht Land: Nederland Periode: 2 de semester 2011-2012 2. Wat te doen voor vertrek 2.1 Administratieve verplichtingen

Nadere informatie

12 Tijd VOORBEELDPAGINA S. Bestelnr Het grote rekenboek - overzicht - Hoofdstuk Tijd. Klokkijken

12 Tijd VOORBEELDPAGINA S. Bestelnr Het grote rekenboek - overzicht - Hoofdstuk Tijd. Klokkijken Bestelnr. Het grote rekenboek - overzicht - Hoofdstuk Tijd K-Publisher B.V. Prins Hendrikstraat NL- CS Bodegraven Telefoon +(0)- 0 Telefax +(0)- info@k-publisher.nl www.k-publisher.nl Regel Een plank van

Nadere informatie

Infokrant. April Voorwoord. Beter laat dan nooit.. de 1 ste (en waarschijnlijk dus ook de laatste) infokrant van dit seizoen.

Infokrant. April Voorwoord. Beter laat dan nooit.. de 1 ste (en waarschijnlijk dus ook de laatste) infokrant van dit seizoen. Voorwoord Infokrant April 2017 Beter laat dan nooit.. de 1 ste (en waarschijnlijk dus ook de laatste) infokrant van dit seizoen. Onze mediakanalen werken fantastisch (website, Twitter, Facebook, ) en dan

Nadere informatie

MINI Born in Oxford Challenge

MINI Born in Oxford Challenge MINI Born in Oxford Challenge Een waanzinnig avontuur door het Verenigd Koninkrijk. Op zoek naar de oorsprong van MINI Ontdek Engeland, Schotland en Wales op de MINI manier. Competitie, de mooiste routes

Nadere informatie

Honden op het spreekuur

Honden op het spreekuur Honden op het spreekuur Op reis met de hond Wanneer u uw hond mee naar het buitenland wilt nemen, krijgt u te maken met de buitenlandse wet- en regelgeving. Recent zijn de regels van enkele landen aangepast,

Nadere informatie

Tentoonstellingsreglement

Tentoonstellingsreglement Tentoonstellingsreglement TENSTOONSTELLINGSREGLEMENT (UITTREKSEL) 1. De tentoonstelling wordt gehouden onder het beschermheerschap van de Fédération Cynologique Internationale. 2. Op de tentoonstelling

Nadere informatie

KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019

KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019 KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019 Versie 3.0: 1 januari 2019 KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019 ALGEMEEN de KNWU. In het bezit te zijn van een tijdig aangevraagd Nederlands stuurbordnummer. Gekwalificeerd

Nadere informatie

verkrijgbaar via www.nmbs.be

verkrijgbaar via www.nmbs.be verkrijgbaar via www.nmbs.be Waar hang jij dit jaar uit? Wachten op de zon in Belgenland, op uitstap naar zee of de Ardennen? Of zoek je toch liever het avontuur op? Komt mooi uit, want met je eigen InterRail

Nadere informatie

Voorbereid op reis. Ik ga op vakantie en neem mee

Voorbereid op reis. Ik ga op vakantie en neem mee Voorbereid op reis Heerlijk! U gaat binnenkort lekker op vakantie. Om zonder zorgen op reis te kunnen, helpt een goede voorbereiding. Dat geldt voor u, maar zeker ook voor uw hond. Check, check, dubbelcheck:

Nadere informatie

Werkweekleiding WERKWEEK LONDEN De route. Vertrekdag maandag 19 september

Werkweekleiding WERKWEEK LONDEN De route. Vertrekdag maandag 19 september Werkweekleiding WERKWEEK LONDEN 2016 Meneer Jansma, Meneer Loose, Mevrouw Smit, Mw de Jong en Mw Assink De groep is verdeeld in 4 kleinere groepen met een docent als leider. Redenen: Snel hoofden tellen

Nadere informatie

Wanneer je de informatie hieronder goed leest ben je volledig op de hoogte over de bedrijf zuivering.

Wanneer je de informatie hieronder goed leest ben je volledig op de hoogte over de bedrijf zuivering. Wanneer je de informatie hieronder goed leest ben je volledig op de hoogte over de bedrijf zuivering. Hieronder lees je informatie over: *Wat is een bedrijf zuivering? *Hoe gaat de bedrijf zuivering in

Nadere informatie

Goed gevoel activiteit

Goed gevoel activiteit OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM januari februari maart 2015 Vergeven en vergeten de last van vorig jaar, geen voornemen is beter dan vrede met elkaar We wensen alle bewoners een

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS ONDERSCHEIDINGEN

UITVOERINGSREGELS ONDERSCHEIDINGEN UITVOERINGSREGELS ONDERSCHEIDINGEN VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR VAN DE VERENIGING RAAD VAN BEHEER OP KYNOLOGISCH GEBIED IN NEDERLAND OORSPRONKELIJK VASTSTELLING 7 JULI 2011 GEWIJZIGD door het bestuur op

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019.

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019. Regel van de maand De regel van januari was rust een must. De regel van februari wordt: ik, jij, wij, iedereen hoort erbij.

Nadere informatie

Momenteel heeft DJ last van puberstreken en hormonen, maar ik ben zeker dat we van deze man nog in de toekomst zullen horen!

Momenteel heeft DJ last van puberstreken en hormonen, maar ik ben zeker dat we van deze man nog in de toekomst zullen horen! Teksten voor kampioeninhuldiging. Baby: 1. We proberen niet eens om zijn echte Poolse naam uit te spreken, want meer dan letters aan elkaar lijkt het in eerste instantie niet. Gelukkig heeft Michaël hem

Nadere informatie

Curaçao Sales Run 2017: Alles wat je moet weten

Curaçao Sales Run 2017: Alles wat je moet weten Curaçao Sales Run 2017: Alles wat je moet weten Beste Curaçao Sales Runner, Leuk dat je je hebt aangemeld voor dit programma! In deze map vind je alles wat je moet weten over de Curaçao Sales Run: een

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Pallieter. Juli augustus september 2015

ACTIVITEITENKALENDER LDC Pallieter. Juli augustus september 2015 ACTIVITEITENKALENDER LDC Pallieter Juli 2015 Openingsuren LDC Pallieter De ontmoetingsruimte is elke dag open van 9.00u. tot 17.30u De cafetaria is elke weekdag open van 12.00u tot 17.30u Dienstverlening

Nadere informatie

Nieuwsbrief jeugd: december

Nieuwsbrief jeugd: december Belangrijke data 2 december veldloop ARAC 8 december indoor Herentals 15 december kerstfeestje 23 december veldloop Lilse bergen 13 januari PK veldloop Mechelen 20 januari veldloop Herentals 27 januari

Nadere informatie

Jij, ja! Inhoud Uitleg Boost je brein 1/3 Maandplanningen en -terugblikken Boost je brein 2/3 Weekplanningen Boost je brein 3/3 Jaarevaluatie

Jij, ja! Inhoud Uitleg Boost je brein 1/3 Maandplanningen en -terugblikken Boost je brein 2/3 Weekplanningen Boost je brein 3/3 Jaarevaluatie Jij, ja! Deze awesome planner is van: Zo kun je mij vinden: In case of emergency: Inhoud Uitleg Boost je brein 1/3 Maandplanningen en -terugblikken Boost je brein 2/3 Weekplanningen Boost je brein 3/3

Nadere informatie

Vrijdag 26 oktober. Konijnen: 0 3 jaar. Bevers: 4 6 jaar. Herten: jaar. Eekhoorns: 7 10 jaar

Vrijdag 26 oktober. Konijnen: 0 3 jaar. Bevers: 4 6 jaar. Herten: jaar. Eekhoorns: 7 10 jaar Vrijdag 26 oktober 10:30 uur 11:15 uur Knutseltijd: Paddenstoel Kliederen en knutselen, het kan allemaal! Doe jij gezellig met ons mee? Het is tijd voor de schminkkar! een 14:00 uur 15:00 uur Bladerspeurtocht

Nadere informatie

DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR

DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR 2020-2021 De Mobibus D OELSTELLING Met de Mobibus wil de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) scholen helpen om het thema verkeer en mobiliteit te integreren

Nadere informatie

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN Het doel van het drie weken plan van Follow the Honey is een dagelijkse gewoonte op te bouwen van naar binnen gaan, met je aandacht bij Jezelf zijn*. Binnen is bij je hart,

Nadere informatie

Les 35. Een nieuw paspoort

Les 35. Een nieuw paspoort http://www.edusom.nl Thema Het stadhuis Les 35. Een nieuw paspoort Wat leert u in deze les? Informatie over het aanvragen en verlengen van uw paspoort of identiteitskaart. Vragen stellen bij het loket.

Nadere informatie

Op een kattenshow dingen katten naar titels en prijzen. Om hierin de weg kwijt te geraken als beginnende exposant is niet moeilijk.

Op een kattenshow dingen katten naar titels en prijzen. Om hierin de weg kwijt te geraken als beginnende exposant is niet moeilijk. Op een kattenshow dingen katten naar titels en prijzen. Om hierin de weg kwijt te geraken als beginnende exposant is niet moeilijk. (Verklaring kwalificaties voor leden van Belgicat, titels te behalen

Nadere informatie

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE PROMOTIEPLAN PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE Om een groot succes te maken van de Doelpuntactie is het belangrijk dat er veel reuring ontstaat rondom deze actie bij jullie club. Daarvoor is dit

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Engels in Shakespeare s Country Engels & gastgezin

Engels in Shakespeare s Country Engels & gastgezin Engels in Shakespeare s Country Engels & gastgezin E09 van zaterdag 4 juli tot donderdag 16 juli 2015 E20 van zaterdag 15 augustus tot donderdag 27 augustus 2015 Wat nemen we mee? Voor het beoefenen van

Nadere informatie

Bartiméus nieuwsbrief. Vrije Tijd

Bartiméus nieuwsbrief. Vrije Tijd Bartiméus nieuwsbrief Vrije Tijd Week 31 2 augustus 2019 Agenda 19 juli Start zomerseizoen 11 aug eerste wedstrijd FC Utrecht- PEC Zwolle (nieuwe info) 28 aug. BBQ in Doorn 2-5 sept Fietsvierdaagse Doorn

Nadere informatie

taallessen bij Ierland

taallessen bij Ierland - TAALREIS - Verblijf en privétaallessen bij de leraar in Verblijf en privé Ierland taallessen bij de leraar in Ierland - TAALREIS - Privé-taallessen bij de leraar - Dublin Je volgt geen taallessen in

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Versie 6 januari 2017

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Versie 6 januari 2017 PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Versie 6 januari 2017 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder

Nadere informatie

JOBS & TRAVEL IN AUSTRALIË

JOBS & TRAVEL IN AUSTRALIË Home Werken / stage lopen / au pair zijn Engels Australië Jobs & Travel / Pack "Oz No Worries" Sydney - WERKEN / STAGE / AU PAIR - JOBS & TRAVEL IN AUSTRALIË JOBS & TRAVEL IN AUSTRALIË - WERKEN / STAGE

Nadere informatie

Programmaboekje. TREC Noord 2018

Programmaboekje. TREC Noord 2018 Programmaboekje TREC Noord 2018 29 en 30 september 2018 Welkom! Bij de achtste editie van TREC Noord! Voor het derde jaar organiseren we een TREC wedstrijd vanaf Camping de Reeënwissel. De ideale camping

Nadere informatie

Wijzigingen Kynologisch Reglement per 1 juli 2010

Wijzigingen Kynologisch Reglement per 1 juli 2010 Wijzigingen Kynologisch Reglement per 1 juli 2010 De volgende wijzigingen in het Kynologisch Reglement (KR) gelden vanaf 1 juli 2010. Het complete Kynologisch Reglement kunt u downloaden van de website

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix!

Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix! Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix! Welkom op Ardennen Camping Bertrix! In dit boekje vindt u alle informatie over onze activiteiten. Wij zijn een enthousiast entertainmentteam met

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje. September Oktober. Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners

Vrije tijd Boekje. September Oktober. Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners Vrije tijd Boekje Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! September Oktober 2018 Alderande Bewoners Tips om in het weekend, alleen of met vrienden te doen Schrijf je vlug in bij dit teken.

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS JUNIOR HANDLING

UITVOERINGSREGELS JUNIOR HANDLING UITVOERINGSREGELS JUNIOR HANDLING VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR VAN DE VERENIGING RAAD VAN BEHEER OP KYNOLOGISCH GEBIED IN NEDERLAND Vastgesteld door bestuur November 2018 Gepubliceerd December 2018 Ingangsdatum:

Nadere informatie

REGLEMENT GEDRAGSCODE EXTERIEURKEURMEESTERS

REGLEMENT GEDRAGSCODE EXTERIEURKEURMEESTERS REGLEMENT GEDRAGSCODE EXTERIEURKEURMEESTERS Op 24 maart 2010 heeft de Algemene Vergadering van de Vereniging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland (Raad van Beheer) het volgende reglement

Nadere informatie

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes Kapoenen Beertjes Dag allerliefste kapoentjes, en de mama en papa natuurlijk ook. Wij willen jullie graag welkom heten bij onze tak, de KAPOENEN. Wij zijn speciaal uitverkozen om deze kapoentjes de tijd

Nadere informatie

Engels in Wight Engels & gastgezin

Engels in Wight Engels & gastgezin Engels in Wight Engels & gastgezin E08 van dinsdag 12 juli tot woensdag 20 juli 2016 Ventnor E19 van zaterdag 13 augustus tot zaterdag 20 augustus 2016 Cowes Wat nemen we mee? Voor het beoefenen van sport

Nadere informatie

Wintersport 2016 naar Oostenrijk

Wintersport 2016 naar Oostenrijk Wintersport 2016 naar Oostenrijk Dit jaar organiseren Jan Broekman en Annemiek Paulussen weer de wintersportvakantie van De Wissel. We vertrekken op vrijdag 11 maart en komen we op zondag 20 maart met

Nadere informatie

FLEXIBEL LEREN EN DOEN OP ANTONIUSMAVO XL

FLEXIBEL LEREN EN DOEN OP ANTONIUSMAVO XL ANTONIUSMAVO XL IS DE NIEUWE MAVO-VESTIGING VAN HET ANTONIUSCOLLEGE. DE SCHOOL IS SPECIAAL VOOR JOU ALS JE EEN KADER/ MAVO, MAVO OF MAVO/ HAVO-ADVIES HEBT. JE KUNT KIEZEN VOOR EEN PERSOONLIJKE MBO-ROUTE

Nadere informatie

DYNAMIEK IN JE FOTO S

DYNAMIEK IN JE FOTO S WWW..NL Een moeilijk onderwerp om vast te leggen met je camera is beweging. Als je sluitertijd te snel is, dan bevries je de beweging, en kan het lijken alsof een snel rijdende auto of een hardloper stil

Nadere informatie

ACADEMIEJAAR LEREN OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK. Graduaat in Maatschappelijk werk.

ACADEMIEJAAR LEREN OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK. Graduaat in Maatschappelijk werk. ACADEMIEJAAR 2019-2020 OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK Graduaat in Maatschappelijk werk www.odisee.be Graduaat in Maatschappelijk werk Werk je graag met mensen, ook als ze kwetsbaar zijn? Wil je leren om ze

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Inschrijfmogelijkheden ZUIDWEST Najaarscompetitie 2017

Inschrijfmogelijkheden ZUIDWEST Najaarscompetitie 2017 Inschrijfmogelijkheden ZUIDWEST Najaarscompetitie 2017 a. 8&9-competitie (2 dubbels) op donderdagavond NIEUW De laagste klasse is de tweede klasse. Deelname is alleen mogelijk voor spelers en speelsters

Nadere informatie

Race of the Classics for Young Professionals 13de editie: 9 14 oktober 2018 Informatiepack

Race of the Classics for Young Professionals 13de editie: 9 14 oktober 2018 Informatiepack Race of the Classics for Young Professionals 13de editie: 9 14 oktober 2018 Informatiepack 1 INHOUD 1. Introductie 3 2. Race of the Classics for Young Professionals 4 2.1 Wat is de Race of the Classics

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix!

Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix! Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix! Welkom op Ardennen Camping Bertrix! In dit boekje vindt u alle informatie over onze activiteiten. Wij zijn een enthousiast entertainmentteam met

Nadere informatie

DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR

DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR 2019-2020 De Mobibus D OELSTELLING Met de Mobibus wil de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) scholen helpen om het thema verkeer en mobiliteit te integreren

Nadere informatie

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Hallo beste KLJ ers, Het tweede deel van ons KLJ-jaar is al een tijdje van start gegaan, de koudste periode van de winter is voorbij en de

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Amstelland Meerlanden

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Amstelland Meerlanden Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Amstelland Meerlanden connexxion.nl Typefouten

Nadere informatie

Uitwisseling met Italië

Uitwisseling met Italië Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

Sint-Janske. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske Mei 2017 Voorwoord mei Dag iedereen! De

Nadere informatie

Een reis plannen via internet

Een reis plannen via internet Weetjes Een reis plannen via internet Infosessie bibliotheek 25 november 2015 Meer dan de helft van de Vlamingen boekt hun reis online. 36% boekt online omwille van de prijs. Even belangrijk is de omschrijving

Nadere informatie

LET S GO! Informatiekrant Maaslandcollege

LET S GO! Informatiekrant Maaslandcollege LET S GO! Informatiekrant Maaslandcollege Kies jij dit jaar of volgend jaar een nieuwe school? Lizz, Jayd, Azra, Lisa, Bas, Arda, Linsey, Pleun, Jens, Mikai en Sies vertellen je graag over hun school:

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Belgische bahá í-zomerschool 2017 van 20 tot 23 juli 2017 van 9 tot 14 Kalimat 174

Belgische bahá í-zomerschool 2017 van 20 tot 23 juli 2017 van 9 tot 14 Kalimat 174 Belgische bahá í-zomerschool 2017 van 20 tot 23 juli 2017 van 9 tot 14 Kalimat 174 Gîte d'etape van Villers-Sainte-Gertrude Thema van de school: "Onze harten sterker verbinden met Bahá u lláh en het goddelijk

Nadere informatie

ANIMATIEPROGRAMMA 26 juli tot 1 augustus 2019

ANIMATIEPROGRAMMA 26 juli tot 1 augustus 2019 Vrijdag 26 juli 2019 Park Molenheide heet u van harte welkom. Zaterdag 27 juli 2019 10.00-11.00 uur & 11.15-12.15 uur : Workshop : Fimo Wist je dat je met klei mooie dingen kan maken? Met Fimo, een soort

Nadere informatie

Creatieve I N 1 0 W E K E N A N D E R S K I J K E N W W W. C A R L A V A N I E R S E L F O T O G R A F I E. N L

Creatieve I N 1 0 W E K E N A N D E R S K I J K E N W W W. C A R L A V A N I E R S E L F O T O G R A F I E. N L Creatieve FOTOGRAFIE BOOST I N 1 0 W E K E N A N D E R S K I J K E N Hee, hallo! Super leuk dat je interesse hebt in deze online creatieve fotografie boost "in 10 weken anders kijken". In deze brochure

Nadere informatie

Programmaboekje. Talenreis Engeland t/m 14 oktober. Dit boekje is van:

Programmaboekje. Talenreis Engeland t/m 14 oktober. Dit boekje is van: Programmaboekje Talenreis Engeland 2016 11 t/m 14 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis. Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

Tilburg, 26 september Beste leerlingen en ouders/verzorgers,

Tilburg, 26 september Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Tilburg, 26 september 2016 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Op zondag 16 oktober om 07:00 uur is het zover: dan vertrekt de bus richting Engeland. Het dagprogramma kunt u vinden in deze brief. De

Nadere informatie

Welkom. Overleg vergadering Antwerpen Noord 20.02.2015

Welkom. Overleg vergadering Antwerpen Noord 20.02.2015 Welkom Overleg vergadering Antwerpen Noord 20.02.2015 Overzicht avond Planning regiowerking Thema organisatie wedstrijden Waarom? Getuigenis + ruimte voor vragen & opmerkingen nieuw in het seizoen 2014-2015

Nadere informatie

DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL

DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL VERSIE 2016-2017 De Mobibus IN ENKELE WOORDEN De Mobibus is een mobiele interactieve tentoonstelling die zich richt op de tweede graad van het secundair onderwijs.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van augustus 2018. In deze eerste nieuwsbrief van het schooljaar brengen we u op de hoogte van de lopende activiteiten van dit jaar. Informatieavond

Nadere informatie

PLUSLESSEN MAVO-2 2015-2016

PLUSLESSEN MAVO-2 2015-2016 PLUSLESSEN MAVO-2 2015-2016 Veendam, oktober 2015 Beste leerling van mavo-2, Net als in het brugjaar krijg je in dit tweede leerjaar iedere week een plusles. Iedere pluslesserie duurt 6 weken. We starten

Nadere informatie

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs!

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Welkom! Allereerst bedankt voor het downloaden van deze planner! Deze planner gaat jou helpen om SLiM te plannen. Je gaat leren

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: 1 Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Engeland). Dit boekje met het gehele programma van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Eerste nieuwsbrief MAC de Kempen. 1 e clubactiviteit 6 april, uur! In deze 1 e editie

Nieuwsbrief. Eerste nieuwsbrief MAC de Kempen. 1 e clubactiviteit 6 april, uur! In deze 1 e editie 2-4-2014 Jaargang 1, nummer 1 Nieuwsbrief In deze 1 e editie Wie heeft de RCauto gewonnen?. Agenda rijdagen Rabobank actie 1 e rijdag Spannend of spanning? Afzonderlijke hoogtepunten: Verhaal uit eerste

Nadere informatie

HOE MOET HET NU VERDER?

HOE MOET HET NU VERDER? HOE MOET HET NU VERDER? Kijk wat voor uw kind van toepassing is, op basis van leeftijd en HOOGST behaalde brevet!!! OPTIE 1: Uw kind is intussen 5 jaar of wordt 5 jaar ten laatste eind januari 2019 Heeft

Nadere informatie

Canterbury Holliday Express

Canterbury Holliday Express PROGRAMMA & INFO KOORREIS DUMA koor Canterbury Holliday Express 2-5 juni 2011 62 personen + 2 met auto = 64 Geachte dames, heren, Bijgaand ontvangt u het programma voor de koorreis. Wij verzoeken u vriendelijk

Nadere informatie

heeft. We verwelkomen de huisruilpartner ook alsof het onze beste vrienden of familie zijn met een mooi gedekte tafel en goed gevuld menu.

heeft. We verwelkomen de huisruilpartner ook alsof het onze beste vrienden of familie zijn met een mooi gedekte tafel en goed gevuld menu. Energie om je werk goed en zinvol te doen kan je putten door een gezonde ontspannen levensstijl naast het werk. Heb je thuis geen problemen dan kan je er op het werk ook beter tegenaan gaan. In tal van

Nadere informatie