APP NEDERLAND V.O.F. BELDER RK ROOSENDAAL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WWW.APERFECTPOOL.NL APP NEDERLAND V.O.F. BELDER 40 4704 RK ROOSENDAAL 0031 165 39 39 13"

Transcriptie

1 TOEVOEGINGSHANDLEIDING POOLCONTROL MODULAR VOOR DE INSTALLATEUR MET UITWERKINGS ANALYSES. Beste installateur. Deze handleiding is als toevoeging bedoeld voor de standaard meegeleverde handleiding PoolControl Modular. Deze toevoeging is opgezet om de standaard meegeleverde handleiding begrijpelijk te houden door korte en bondige informatie. Echter voor het installeren van de PoolControl Modular kan het nuttig zijn dat één of meerdere onderdelen nader worden toegelicht, hiervoor is deze toevoegingshandleiding bedoeld. TOETS 1 PUMP UITWERKING SELECTEREN POMP OFF: Indien de pomp reeds handmatig ingeschakeld stond, zal de pomp bij het selecteren van OFF direct uitschakelen. Indien de pomp reeds automatisch ingeschakeld stond door de weekklok, zal bij het selecteren van OFF de pomp direct uitschakelen. De software herkend dat er nu geen water flow kan zijn waardoor eveneens direct de verwarmings- en doseeruitgang worden uitgeschakeld. Indien de pomp nog niet ingeschakeld stond door de weekklok, maar aankomend ingeschakeld gaat worden door de weekklok, zal de pomp en verrwarmings- en doseeruitgang uit blijven staan. De stand OFF wordt gebruikt om de pomp handmatig uit te schakelen of om de pomp niet in te laten schakelen door de weekklok of om de pomp uit te schakelen tijdens activatie van de weekklok (hierbij zal eveneens de verwarmings- en doseeruitgang uitgeschakeld worden) UITWERKING SELECTEREN POMP ON: Indien de pomp uit stond, zal bij het selecteren van ON de pomp direct inschakelen. Verwarming en dosering worden niet ingeschakeld, deze werken uitsluitend automatisch op de vier weekklokken. De stand ON wordt gebruikt om handmatig de pomp te activeren en wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het schoonspoelen van het filter, voor het gebruiken van een pool stofzuiger of om water beweging te creeeren in het zwembad. UITWERKING SELECTEREN POMP AUTO: In de stand automatisch wordt de filtratie pomp automatisch in- en uitgeschakeld door de vier weekklokken, alsmede de verwarming- en doseeruitgang. De AUTO stand betreft de normale dagelijkse stand waarin de pompfunctie ingeschakeld dient te zijn.. TOETS 2 TEMP. UITWERKING INSTELLEN TEMPERATUUR: Indien de gewenste temperatuur hoger ingesteld is dan de pool temperatuur zal de verwarmingsuitgang en de solar verwarmingsfunctie wel vrijgegeven worden. Indien de gewenste temperatuur lager ingesteld is dan de pool temperatuur zal de verwarmingsuitgang en de solar verwarmingsfunctie niet vrijgegeven worden. Dient voor het instellen van de gewenste temperatuur en wordt gebruikt door zowel de verwarming alsmede door de solar verwarming.

2 TOETS 3 HEAT. UITWERKING SELECTEREN HEAT OFF: Indien de verwarmingsstand OFF geselecteerd is zal de verwarming bij het inschakelen van de weekklokken niet inschakelen. Indien de verwarmingsstand OFF geselecteerd is en de verwarming stond reeds ingeschakeld door de weekklokken, zal de verwarmingsuitgang direct uitschakelen. UITWERKING SELECTEREN HEAT AUTO: In de stand automatisch wordt de verwarmingsuitgang automatisch in- en uitgeschakeld door de vier weekklokken. De verwarmingsuitgang start altijd met een tijdsvertraging van 3 minuten nadat de pomp is gestart en stopt op de ingestelde stoptijd, waarna de pomp verder draait met een nalooptijd van 5 minuten om de verwarmingselement af te koelen. Om fouten te voorkomen zoals het inschakelen van de verwarming terwijl de pomp uitstaat, kan uitsluitend gekozen worden tussen OFF en AUTO. De AUTO stand betreft de normale dagelijkse stand waarin de verwarmingsfunctie ingeschakeld dient te zijn.. TOETS 4 DOSING. UITWERKING SELECTEREN DOSING OFF: Indien de dosering stand OFF geselecteerd is zal de dosering bij het inschakelen van de weekklokken niet inschakelen. Indien de dosing stand OFF geselecteerd is en de dosering stond reeds ingeschakeld door de weekklokken, zal de doseeruitgang direct uitschakelen. UITWERKING SELECTEREN DOSING AUTO: In de stand automatisch wordt de doseeruitgang automatisch in- en uitgeschakeld door de vier weekklokken. De doseeruitgang start altijd met een tijdsvertraging van 4 minuten nadat de pomp is gestart en stopt op de ingestelde stoptijd, waarna de pomp verder draait met een nalooptijd van 5 minuten om gedoseerde middelen weg te spoelen cq op te lossen in het water. In het beeldscherm verschijnt Cooldown time, pump off in x minutes. Om fouten te voorkomen zoals het inschakelen van de dosering terwijl de pomp uitstaat, kan uitsluitend gekozen worden tussen OFF en AUTO. De AUTO stand betreft de normale dagelijkse stand waarin de doseerfunctie ingeschakeld dient te zijn..

3 TOETS 5 BACKWASH. UITWERKING SELECTEREN BACKWASH OFF: Indien de backwash stand OFF geselecteerd is zal de backwash uitgang bij het inschakelen van de weekklok (niet te verwarren met de vier pomp weekklokken / het betreft hier de backwash weekklok) niet inschakelen. Indien de stand OFF geselecteerd is en de backwash stond reeds ingeschakeld (door de weekklok of handmatig), zal de backwash uitgang NIET direct uitschakelen. Het betreft hier een beveiliging die de backwash uitgang eerst zijn ingestelde tijd laat uitvoeren om te voorkomen dat de klep van de backwash automaat geen tijd heeft om terug te draaien in de normale stand. UITWERKING SELECTEREN BACKWASH ON: Indien backwash uit stond, zal bij het selecteren van ON de backwash direct inschakelen. Hierbij wordt zowel de backwash uitgang alsmede de pomp uitgang ingeschakeld gedurende de ingestelde tijd onder toets 8 Backwash Set. UITWERKING SELECTEREN BACKWASH AUTO: In de stand automatisch wordt de backwash uitgang automatisch ingeschakeld door de backwash weekklok. Hierbij wordt zowel de backwash uitgang alsmede de pomp uitgang ingeschakeld gedurende de ingestelde tijd onder toets 8 Backwash Set. De backwash functie wordt gebruikt om handmatig of automatisch via de weekklok terugspoel automaten te starten, hetzij om deze functie uit te schakelen. Hierbij kan zowel een tijd ingesteld worden voor de backwash uitgang, alsmede een tijd voor de pomp. Meer informatie hierover treft u aan onder uitleg toets 8 Backwash Set. TOETS 6 & 7 TB 1, 2, 3 & 4. UITWERKING TIJD INSTELLING 00:00: Indien de START en STOP tijd ingesteld wordt op 00:00 wordt deze niet uitgevoerd UITWERKING INSTELLEN START TIJD 10:00 UUR: De pomp start direct om 10:00 uur. Vervolgens zal de leiding gedurende 3 minuten worden doorgespoelt zodat de pool temperatuursonde de daadwerkelijk temperatuur van het zwembad kan opmeten, waarna de verwarmingsuitgang gestart zal worden (mits er warmtevraag is) Na 4 minuten, ingaande nadat de pomp gestart is, zal pas de doseeruitgang ingeschakeld worden zodat eventueel aangesloten doseerapparaten de daadwerkelijke zwembad water kwaliteit meet in plaats van het water in de leiding. UITWERKING INSTELLEN STOP TIJD 13:00 UUR: De verwarming en doseer uitgang stoppen beiden exact om 13:00 uur. De pomp start vervolgens met een nalooptijd van 5 minuten, waarbij in het display de melding Cooldown time, pump of in x minuten verschijnt. Deze nalooptijd zorgt ervoor dat de verwarmingselementen worden afgekoeld en dat eventueel gedoseerde middelen worden weggespoelt cq opgelost worden in het water.

4 Schematisch: Start tijd Maandag 10:00 uur Stop tijd Maandag 12:00 uur Maandag: 10:00 uur 10:03 uur 10:04 uur 12:00 uur 12:05 uur Start pomp Stop pomp Start verwarming Start dosering Stop verwarming Stop dosering Start nalooptijd pomp Cooldown time, pump of in x minutes Indien de weekklok de pomp heeft ingeschakeld, bijvoorbeeld Maandag van 10:00 tot 12:00 en gedurende deze Maandag staat eveneens de backwash ingeschakeld, bijvoorbeeld van 11:00 tot 11:03, dan zal de pomp om 11:03 uitgeschakeld worden in plaats van 12:00 uur. Het betreft hier een beveiliging die voorkomt dat bij backwash werking(bijvoorbeeld in stand riool) het zwembad wordt leegpompt doordat de pomp ingeschakeld blijft. Programmeer daarom om geen verkorting te krijgen van het weekklok dagprogram bij voorkeur de backwash tijdstip op een ander tijdstip dan de weekklok. TOETS 8 BACKWASH SET. UITWERKING INSTELLING BACKWASH TIJD 00:30 SEC. De backwash uitgang zal gedurende 30 seconden ingeschakeld worden. UITWERKING INSTELLING PUMP TIJD 03:00 MIN. De pomp uitgang zal gedurende 3 minuten ingeschakeld worden. UITWERKING INSTELLEN START TIJD MAANDAG 20:00 UUR. Om 20:00 uur worden bovenstaande backwash tijd en pomp tijd uitgevoerd. Type terugspoel automaten: Type 1 Terugspoel automaten die enkel kortdurend een 230 Volt AC implus dienen te ontvangen als teken om te starten met de terugspoelcyclus. In dit geval stelt u de backwash tijd in op 1 of 2 seconden. De pomptijd stelt u in op de duur van de terugspoel actie bv 3 minuten. De terugspoel automaat dient bij klepdraaiing de pomp telkens te onderbreken. Type 2 Terugspoel automaten die gedurende de gehele cylcus spanning dienen te ontvangen. In dit geval stelt u de backwash- en pomptijd in op de duur van de terugspoel cyclus bijvoorbeeld 3 minuten. De terugspoel automaat dient bij klepdraaiing de pomp telkens te onderbreken. Type 3 Terugspoel automaten die een potentiaal maak contact hebben ter activatie en onderbreking van de pomp. In dit geval kunt u gebruik maken van de externe pomp schakelingsfunctie

5 TOETS 9 TIME & DATE. Dient enkel voor het instellen van de actuele tijd en datum. De interne automatische kalender weet bij welke datum welke dag behoort. Om deze reden hoeft u niet de dag (bijvoorbeeld Maandag) in te stellen! TOETS 0 X FUNCTIE. UITWERKING SELECTEREN X OFF: Indien de X uitgang reeds handmatig ingeschakeld stond, zal bij het selecteren van OFF de X uitgang direct uitschakelen. Indien de X uitgang reeds automatisch ingeschakeld stond door de weekklok, zal bij het selecteren van OFF de X uitgang direct uitschakelen. Indien de X uitgang nog niet ingeschakeld stond door de weekklok, maar aankomend ingeschakeld gaat worden door de weekklok, zal de X uitgang uit blijven staan. UITWERKING SELECTEREN X ON: Indien de X uitgang uitgeschakeld stond, zal bij het selecteren van ON de X uitgang direct inschakelen. UITWERKING SELECTEREN X AUTO: In de stand automatisch wordt de X uitgang automatisch in- en uitgeschakeld door de weekklok (niet te verwarren met de vier pomp/verwarming/dosering weekklokken of de backwash weekklok). De X staat wereldwijd symbool als nader in te vullen en kan voor velerlei toepassingen gebruikt worden door het handmatig in- en uitschakelen of automatisch via de interne X Functie weekklok van apparaten. Indien u deze uitgang wilt gebruiken voor het aansluiten van bijvoorbeeld een tegenstroom pomp dient u een secundair relay te gebruiken. Deze uitgang is niet bedoeld voor inductieve lasten zoals motors en verwarmingselementen.. TOETS CALIBRATIE COLLECTOR SENSOR EN DELTA T. (TOETS 10 SECONDEN INGEDRUKT HOUDEN.) UITWERKING CALIBRATIE 5 GRADEN CELSIUS. De collector temperatuur zal verhoogd worden met 5 graden. Collector temperatuur van 20 graden wordt 25 graden. UITWERKING CALIBRATIE MINUS -5 GRADEN CELSIUS. De collector temperatuur zal verlaagd worden met minus -5 graden. Collector temperatuur van 20 graden wordt 15 graden. UITWERKING INSTELLEN DELTA T. OP 5 GRADEN. Indien de collectoren temperatuur 5 graden warmer is dan de pool temperatuur wordt de solar verwarming gestart. (mits er warmtevraag is). UITWERKING INSTELLEN DELTA T. OP MINUS -5 GRADEN*. Indien de collectoren temperatuur -5 graden kouder is dan de pool temperatuur wordt de solar afkoeling gestart. (mits er koude vraag is). *Deze minus instelling wordt gebruikt door onze klanten in India en Zuid Afrika voor afkoeling van het zwembadwater gedurende de nacht. Voor Europa is deze instelling niet van toepassing.

6 TOETS CALIBRATIE POOL SENSOR (TOETS 10 SECONDEN INGEDRUKT HOUDEN.) UITWERKING CALIBRATIE 5 GRADEN CELSIUS. De pool temperatuur zal verhoogd worden met 5 graden. Pool temperatuur van 15 graden wordt 20 graden. UITWERKING CALIBRATIE MINUS -5 GRADEN CELSIUS. De pool temperatuur zal verlaagd worden met minus -5 graden. Pool temperatuur van 15 graden wordt 10 graden. TOETS ENTER UITWERKING ENTER TOETS 5 SECONDEN INGEDRUKT HOUDEN. De regelaar, indien deze aan stond, wordt in standby stand geschakelt. Hierbij worden alle ingangen en uitgangen gedeactiveerd en dooft het display. Water niveau regeling echter blijft actief om te voorkomen dat de (solar) lamellen beschadigd raken. UITWERKING ENTER TOETS KORT INDRUKKEN. De regelaar, indien deze standby stond, wordt weer ingeschakelt. FIXED FUNCTIE WATERNIVEAU REGELING UITWERKING INDIEN SENSOR GEEN WATER DETECTEERD. Zogauw de onderkant van de sensor gedurende 25 seconden constant het water nagenoeg niet raakt, zal de magneetklep geactiveerd worden om water toe te voegen. UITWERKING INDIEN SENSOR WEL WATER DETECTEERD. Zogauw de sensor wel water detecteerd, omdat het water niveau stijgt bij het vullen of door golfslag, zal de magneetklep onmiddellijk uitschakelen. Het betreft een industriele oplossing waarbij middels capacitieve meting het waterniveau wordt gemeten. Dit houdt in dat er geen bewegende delen aanwezig zijn die kunnen blokkeren zoals vlotters. Daarnaast zijn er geen elektroden nodig die het water onder spanning zetten, zoals bij elektroden meting. Let op! Indien u de sensor handmatig wilt testen dient u niet de sensor met uw handen aan te raken, hierbij wordt namelijk uw bloed aangezien voor water en zal de sensor uitschakelen.

7 FIXED FUNCTIE SOLAR REGELING UITWERKING INDIEN DE COLLECTOREN 5* GRADEN WARMER ZIJN DAN HET POOL WATER. Zogauw de collectoren 5* graden warmer zijn dan het pool water wordt de kogelkraan in zijn activatie positie gezet, hierbij wordt terminal 20 op spanning gebracht (+24 volt). Terminal 18 (-24 volt) en terminal 19 (+24 volt) staan constant op spanning. UITWERKING INDIEN GEWENSTE TEMPERATUUR IS BEREIKT. Zogauw de gewente temperatuur is bereikt wordt de kogelkraan teruggedraaid in zijn rustpositie. Hierbij schakelt terminal 20 uit. UITWERKING INDIEN DE COLLECTOREN NIET 5* GRADEN WARMER ZIJN DAN HET POOL WATER. Zogauw de collectoren niet 5* graden warmer zijn, bijvoorbeeld door bewolking, wordt de kogelkraan teruggedraaid in zijn rustpositie. Hiebij schakelt terminal 20 uit. *Deze Delta T. van 5 graden dient als voorbeeld. U kunt zelf de Delta T. (inschakelverschiltemperatuur) instellen tot maximaal 9 graden. FIXED FUNCTIE BACKWASH ON (BW.ON) UITWERKING INDIEN DIGITALE TERMINAL 21 MET 22 WORDT DOORVERBONDEN. De Backwash functie wordt gestart waarbij de backwash uitgang en de pomp uitgang geactiveerd worden gedurende de ingestelde tijden onder toets 8 Backwash Set. UITWERKING INDIEN DIGITALE TERMINAL 21 MET 22 WORDT VERBROKEN De backwash uitgang zal NIET direct uitschakelen. Het betreft hier een beveiliging die de backwash uitgang eerst zijn ingestelde tijd laat uitvoeren om te voorkomen dat de klep van de backwash automaat geen tijd heeft om terug te draaien in de normale stand. Het betreft hier een functie voor het extern activeren van de backwash. Voor een uitgebreide uitleg verwijzen wij naar toest 5 Backwash. Hierbij is de stand ON hetzelfde als terminal 21 doorverbinden met terminal 22. Stand Off is hetzelfde als terminal 21 verbreken met terminal 22. FIXED FUNCTIE PUMP ON (P.ON) UITWERKING INDIEN DIGITALE TERMINAL 23 MET 24 WORDT DOORVERBONDEN. De pomp zal direct inschakelen UITWERKING INDIEN DIGITALE TERMINAL 23 MET 24 WORDT VERBROKEN De pomp zal direct uitschakelen UITWERKING INDIEN DIGITALE TERMINAL 23 MET 24 WORDT VERBROKEN EN DE POMP WEEKKLOK STAAT AAN. De pomp weekklok heeft voorrang op deze input en zal gewoon zijn filtratie tijd afmaken. Deze ingang is bedoeld om bijvoorbeeld middels een (IP) schakelaar bij het zwembad op afstand de pomp in- en uit te schakelen, bijvoorbeeld bij het gebruik van een pool stofzuiger of om simpelweg waterbeweging te creeren. Daarnaast is deze input bedoeld om een lammellen beschermingsmodule op aan te sluiten, waardoor bij dreigende oververhitting van de lammellen de pomp automatisch wordt in- en uitgeschakeld.

8 FIXED FUNCTIE FLOWSWITCH UITWERKING BIJ HET OPSTARTEN VAN DE POMP De pomp zal inschakelen, maar indien na 25 seconden nog steeds geen flow wordt gedetecteerd zal de pomp weer uitgeschakeld worden. Door de 25 seconden vertraging heeft de pomp de tijd om eerst op te starten. De verwarmings en doserings uitgangen blijven uitgeschakeld zolang de flowswitch geen water detecteerd. In rust is terminal 25 met 26 doorverbonden. UITWERKING INDIEN DE POMP DRAAIT EN ER IS WATERSTROMING De pomp, verwarmings en doserings uitgangen staan vrijgegeven. Tijdens waterstroming is terminal 25 met terminal 26 verbroken. UITWERKING INDIEN DE POMP DRAAIT EN PLOTSELING IS ER GEEN WATERSTROMING. De verwarmings en doserings uitgangen worden binnen 7 seconden uitgeschakeld. Deze vertraaagde reactie heeft als voordeel dat bij het even geen detecteren van flow, door luchtbellen in de leiding, niet direct het systeem wordt uitgeschakeld. De pomp zal indien er plotseling geen waterstroming is nog voor 25 seconden doorlopen, zodat de pomp kans heeft de waterstroming weer op gang te brengen. Na 25 seconden zal echter ook de pomp uitschakelen. FIXED FUNCTIE BEVRIEZINGSBEVEILIGING UITWERKING INDIEN DE TEMPERATUUR ONDER DE +1 GRAAD CELSIUS KOMT De pomp zal worden gestart om te voorkomen dat de leiding bevriest. Gelijkertijd verschijnt in het display om de 3 seoncden de melding Warning Freeze Protection ON UITWERKING INDIEN DE TEMPERATUUR BOVEN DE +2 GRADEN CELSIUS KOMT. De pomp stopt automatisch en de melding Warning Freeze Protection ON blijft stilstaan in beeld. Hierdoor weet de klant dat de bevriezingsbeveiliging ingeschakeld is geweest. Dit omdat met name s nachts de bevriezingsverschijnselen plotseling kunnen optreden en anders de klant de volgende dag niet weet of de beveiliging heeft gewerkt. Met een druk op Enter verdwijnt de stilstaande melding. AANDACHTSPUNT Zogauw de weekklok de pomp, dosering en verwarming heeft ingeschakeld dient de klant niet plotseling de pomp handmatig uit te schakelen door op OFF te drukken. Hierdoor zal de pomp namelijk direct uitschakelen, de software herkend deze acute pomp uitschakeling en zal eveneens direct de verwarming en dosering uitschakelen om met name oververhitting van de elementen voor te zijn. Echter wordt door het handmatig plotseling onderbreken van de pomp de elementen niet goed en juist afgekoeld. CONCREET: Indien de pomp ingeschakeld staat door de weekklok NIET de pomp plotseling handmatig uitschakelen!!!

9 OVERZICHT FUNCTIES POOLCONTROL MODULAR EN MODULEN. Filtratie pomp bediening zowel handmatig als automatisch middels vier weekklokken, allen instelbaar van Maandag t/m Zondag Pomp flowbeveiliging met vertraagde uitschakeltijd van 25 seconden bij opstarten. Automatisch nalooptijd voor afkoeling verwarmingselementen Automatische nalooptijd voor wegspoelen en oplossing gedoseerde middelen. Instelbare calibratie van pool- en collector sensor Instelbare solar Delta T. Tien jaar bewaring van ingestelde gegevens bij stroomuitval. Instellbare datum en tijd met automatisch herkenning van dag Vrije uitgang voor aansturing diverse apparaten zoals tuin of onderwater verlichting, tegenstroom pompen (met secundair relay). Zowel handmatige bediening als automatisch via instelbare weekklok. Flowswitch ingang voor beveiliging pomp, verwarmings- en doseringsuitgang. Verwarmings en doseringsuitgang vertraagd uitschakeld bij luchtbellen in leiding. Gewenste temperatuur instelling Bevriezingsbeveiliging met melding Warning Freeze Protection On. Solarverwarming met aansturing solar kogelkraan alsmede pomp en automatische uitschakeling van normale verwarmingsuitgang. Backwash functie met apart instelbare pomp- en backwash tijd Backwash bedrijf zowel handmatig mogelijk en automatisch via backwash weekklok en extern via externe activatie input. Externe pomp activatie ingang, voor inschakelen op afstand Water niveau regeling middels capacitieve meting (geen bewegende delen die kunnen blokkeren zoals vlotters en geen elektroden die het water onder spanning zetten). Standby schakeling waarbij water niveau regeling blijft werken. Lammellen bescherming door automatisch inschakeling pomp bij te hoge water temperatuur onder de lamellen.

10 OVERZICHT BEVEILIGINGEN POOLCONTROL MODULAR EN MODULES Pomp droogloopbeveiliging tijdens bedrijf Pomp opstart uitschakel beveiliging Verwarmingstoestel beveiliging flip-flop gedrag. Verwarmingselementen over verhittingsbeveiliging Doseertoestel beveiliging flip-flop gedrag Beveiliging tegen hoge plaatselijke concentratie doseermiddelen. Flowswitch doseer uitschakel beveiliging Flowswitch verwarming uitschakel beveiliging Automatisch uitschakeling vewarmings, doseer uitgang Pomp weekklok uitschakel beveiliging Overbelastingsbeveiliging pomp Overbelastingsbeveiliging backwash Overbelastingsbeveiliging dosing Overbelastingsbeveiliging Xout Solar output beveiliging Capacitieve output beveiliging PCB beveiliging Magneetklep output beveiliging PCB Reverse back EMC Verwarmings output blokkering Lamellen beveiliging Water niveau uitschakel beveiliging Foutieve klepstand backwash automaat beveiliging Bevriezingsbeveiliging Uitschakeling door flowswitch na 25 seconden. Vertraagde uitschakeltijd 25 sec. Doorspoelen leiding 3 min. Activatie nalooptijd pomp van 5 min. met countdown melding Doorspoelen leiding 4 min. Activatie nalooptijd pomp van 5 min. met countdown melding Binnen max 7 sec. actief Binnen max 7 sec. actief Actief handmatig pomp off selectie Beveiliging blokkeerd uitschakeling door externe pomp input tijdens activatie weekklok Zekering Zekering Zekering Zekering Over / onder current, kortsluiting, oververhitting. Over / onder current, kortsluiting, oververhitting. Over / onder current, kortsluiting, oververhitting. Over / onder current, kortsluiting, oververhitting. Aarde koppeling Heat output blokkering bij activatie solar. Inschakeling vanaf 55 graden Celsius. Bij uit/standby schakelen Enter toetst, blijft de water niveau regeling actief. Off stand blokkering tijdens activatie duur. Inschakeling bij 1 graad Celsius, uitschakeling bij 2 graden Celsius. EINDE

HANDLEIDING PoolControl Modular

HANDLEIDING PoolControl Modular HANDLEIDING PoolControl Modular VOORWOORD Dit apparaat mag enkel geinstalleerd worden door vakbekwame gekwalificeerde zwembad/elektro installateurs. Houdt u altijd aan internationale en nationale regelgeving

Nadere informatie

Bedrade afstandbediening Introductie van het spare part. Knoppen en display van de afstandbediening.

Bedrade afstandbediening Introductie van het spare part. Knoppen en display van de afstandbediening. Bedrade afstandbediening Introductie van het spare part. Knoppen en display van de afstandbediening. Wordt gebruikt om unit te starten en te stoppen. Let Op!!: Bij alleen koeling units is warmte mode niet

Nadere informatie

Service Manual. Comfort System

Service Manual. Comfort System Service Manual Comfort System Elektronische Regeling Het IRC comfortsysteem is voorzien van een elektronische regeling ten behoeve van besturing en bewaking van het toestel. Het toestel is tevens voorzien

Nadere informatie

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY BEDIENINGS INSTRUCTIES 8-SYMBOOL AFSTANDBEDIENING Kinder slot Tijd Signaal indicator Thermostatische stand Batterij Countdown F or C Programma Eco stand Temperatuur Dubbele brander 8-SYMBOOL DISPLAY INSTELLING

Nadere informatie

4.0 Bediening CD AM 19 C 12:10 45 C. Whirlpool Electronic LCD - Gebruikershandboek 12:10 12:10. Licht\kleurentherapie.

4.0 Bediening CD AM 19 C 12:10 45 C. Whirlpool Electronic LCD - Gebruikershandboek 12:10 12:10. Licht\kleurentherapie. 4.0 Bediening 4.0.1 Display indicatoren. In eerste regel van het display worden indicatoren weergegeven. De verschillende indicatoren op het display zijn afhankelijk van de opties en systeem welke u gekocht

Nadere informatie

ELECTRA. Bedieningsvoorschriften Nederlands ELECTRA

ELECTRA. Bedieningsvoorschriften Nederlands ELECTRA RC7 Bedieningsvoorschriften NL ELECTRA Bedieningsvoorschriften Nederlands ELECTRA VOORBEREIDING Installeren van de batterijen Verwijder het deksel aan de achterzijde van de afstandsbediening. Plaats de

Nadere informatie

Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET

Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET CTS Afstandsbediening Infrarood Let op! 1 Zorg ervoor dat er niets tussen de ontvanger en de afstandsbediening

Nadere informatie

11/05 HD2302.0. Lees ook het engelse boekje

11/05 HD2302.0. Lees ook het engelse boekje REV. 1.3 11/05 HD2302.0 Lees ook het engelse boekje Photo-Radiometer HD2302 - - HD2302.0 1. Ingang voor sensoren, 8-pole DIN45326 connector. 2. Batterij symbool: displays de batterij spanning. 3. Functie

Nadere informatie

Espace bedrade regeling (230 volt)

Espace bedrade regeling (230 volt) Espace bedrade regeling (230 volt) Installatiehandleiding klokthermostaat. Espace klokthermostaat De fraai vormgegeven thermostaat is eenvoudig te bedienen met slechts vier toetsen en is standaard reeds

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EXCLUSIV COMPACT THERMOSTAAT Dit product heeft de volgende eigenschappen: 1) Regeling van de verwarming 2) Eenvoudig te programmeren 3) Twee programma's: programma ingesteld af fabriek

Nadere informatie

Bedieningshandleiding GTC-II

Bedieningshandleiding GTC-II Bedieningshandleiding GTC-II Frico BV van Leeuwenhoekstraat 2 3846 CB Harderwijk Uitgave 020419 Inhoudsopgave 1. Toegang tot het Home menu... 4 2. Handmatig instellen... 4 2.1 Ventilatorstand instellen...

Nadere informatie

VERKORTE GEBRUIKSAANWIJZING TMC 212. Toro Modulaire Controller REGENAUTOMAAT

VERKORTE GEBRUIKSAANWIJZING TMC 212. Toro Modulaire Controller REGENAUTOMAAT VERKORTE GEBRUIKSAANWIJZING TMC 212 Toro Modulaire Controller REGENAUTOMAAT INHOUD Pagina Instellen van tijd en datum. 2. Bekijken of wijzigen beregeningsschema. 3. Bekijken of wijzigen programma starttijden.

Nadere informatie

AUTO ON OFF BEDIENINGSHANDLEIDING RC 5

AUTO ON OFF BEDIENINGSHANDLEIDING RC 5 NL BEDIENINGSHANDLEIDING RC 5 GEBRUIK VAN DE INFRAROOD AFSTANDSBEDIENING BELANGRIJK VOOR GEBRUIK : Voordat U het toestel gebruikt gelieve zeker te zijn dat : Het binnentoestel correct is aangesloten op

Nadere informatie

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding Rho-Delta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +03110-4795755 Fax. +03110-2927461 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl - OMSCHRIJVING De GT-912 /GT-913/GT-914

Nadere informatie

Handleiding. Gebruiks waarschuwingen. Stap 1. Aansluiten controller

Handleiding. Gebruiks waarschuwingen. Stap 1. Aansluiten controller Handleiding Gebruiks waarschuwingen Pas de controller instellingen zorgvuldig aan. Herhaalde valse dead end indicatie (DE) geeft aan dat de kalibratiewaarde (CAL) moet worden verhoogd (minder gevoelig).

Nadere informatie

ControlPro handleiding: quick installation guide

ControlPro handleiding: quick installation guide ControlPro handleiding: quick installation guide Algemeen Pentair ControlPro filter en backwash controller biedt alle belangrijke functies om de zwembadfiltratie te controleren en te regelen. Inclusief:

Nadere informatie

RCW Afstandsbediening

RCW Afstandsbediening RCW Afstandsbediening Gebruikershandleiding - Nederlands MURCW 747 399569 Afstandsbediening. 1. Aan uit toets. 2. Selectie toets (koelen, verwarmen, automatisch koelen/verwarmen, ontvochtigen, ventileren).

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing NL Unox Line Miss Elena & Rosella ELENA ROSELLA

Gebruiksaanwijzing NL Unox Line Miss Elena & Rosella ELENA ROSELLA Gebruiksaanwijzing NL Unox Line Miss Elena & Rosella ELENA ROSELLA AAN EN UITSCHAKELEN Het bedieningspaneel van de oven kan in twee standen werken, de handmatige stand, en de geprogrammeerde stand. In

Nadere informatie

RC4 Bedieningsvoorschriften

RC4 Bedieningsvoorschriften RC4 Bedieningsvoorschriften NL Bedieningsvoorschriften Nederlands VOORBEREIDING Installeren van de batterijen Verwijder het deksel aan de achterzijde van de afstandsbediening.(zie figuur A) Plaats de twee

Nadere informatie

Montage- en gebruikshandleiding

Montage- en gebruikshandleiding Montage- en gebruikshandleiding Filterbesturing 230V met zonneregelaar Art. nr.: 310.000.0530 Functie De filterbesturing PC-30 maakt een tijdgestuurd in- en uitschakelen van een 230V wisselstroom-filterpomp

Nadere informatie

Bedieningshandleiding VAG5000-Basic

Bedieningshandleiding VAG5000-Basic Bedieningshandleiding VAG5000-Basic Weersafhankelijke ketelregelaar Gebruiker Inhoudsopgave VAG5000: comfortabel geregeld 4 Uitlezing display bij gesloten venster 4 3 Uitleg bediening bij gesloten venster

Nadere informatie

VDH doc Versie: v1.0 Datum: Software: ALFA75-MTT File: Do WPD Bereik: 0,0/+80,0 C per 0,1 C

VDH doc Versie: v1.0 Datum: Software: ALFA75-MTT File: Do WPD Bereik: 0,0/+80,0 C per 0,1 C Gebruikershandleiding ALFA 75MTT MelkTankThermostaat. VDH doc. 080743 Versie: v.0 Datum: 29052008 Software: ALFA75MTT File: Do080743.WPD Bereik: 0,0/+80,0 C per 0, C * Beschrijving. De ALFA 75MTT is een

Nadere informatie

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL Innovative Growing Solutions Datalogger DL-1 software-versie: 1.xx Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL DL-1 Datalogger gebruikershandleiding Bedankt voor het aanschaffen van de TechGrow

Nadere informatie

HANDLEIDING VASCO TIMER MODULE TIMER MODULE

HANDLEIDING VASCO TIMER MODULE TIMER MODULE HANDLEIDING VASCO TIMER MODULE TIMER MODULE INHOUDSTABEL 1. INLEIDING 01 2. VEILIGHEID 01 3. WERKING 01 4. OBOUW 02 ALGEMEEN 02 MAATTEKENING 02 MONTAGE 02 ELEKTRISCH SCHEMA 04 4.1 AANSLUITING D300E II

Nadere informatie

VH CONTROL THERMOSTAAT METIS

VH CONTROL THERMOSTAAT METIS VH CONTROL THERMOSTAAT METIS HANDLEIDING & INSTRUCTIES 1 INHOUD Algemeen... 3 Belangrijkste functionaliteiten... 3 Belangrijke veiligheidsinformatie... 3 Technische gegevens... 3 Afmetingen... 4 Installatie

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing PCE-123

Gebruiksaanwijzing PCE-123 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede Nederland Tel.: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 430 36 46 info@pcebenelux.nl PCE-123 Eigenschappen: 1. 4-20mA (belasting 1KΩ, voeding 24V) 2. 0-100.00mV, 0-1.000V,

Nadere informatie

Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382

Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382 Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382 Overzicht U kunt een onderdeel slechts wijzigen wanneer het knippert in het display. Duw de knoppen

Nadere informatie

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT Technische gegevens: Spanning: 230-240VAC + aarde Frequentie: 50-60Hz Weerstandsbelasting: 16A (3600W-230VAC) Inductieve belasting: 1A IP Waarde: IP21 Aanpassing:

Nadere informatie

Bedieningshandleiding voor het extern Regin Display

Bedieningshandleiding voor het extern Regin Display Bedieningshandleiding voor het extern Regin Display Copyright RETEG b.v. 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 BEVEILIGING... 3 2.2 MEER INFORMATIE... 3 3 MENU STRUCTUUR VAN HET DISPLAY...

Nadere informatie

Draadloze zoneregelaar HCE80. Handleiding bij het inleren

Draadloze zoneregelaar HCE80. Handleiding bij het inleren Inleer handleiding Draadloze zoneregelaar HCE80 Handleiding bij het inleren Wat doen we eerst? 1. Het aansluiten van de motoren MT4-230-NC op de HCE80!!!! 2. Op 1 zone kunnen maximaal 3 motoren MT4-230-NC

Nadere informatie

Touch Lite Touch Lite = nieuwe elektronische besturing voor keramische Autark-kookvelden Onder de HIC-besturing gepositioneerd Leverancier E.G.O.

Touch Lite Touch Lite = nieuwe elektronische besturing voor keramische Autark-kookvelden Onder de HIC-besturing gepositioneerd Leverancier E.G.O. TOUCH LITE Touch Lite Touch Lite = nieuwe elektronische besturing voor keramische Autark-kookvelden Onder de HIC-besturing gepositioneerd Leverancier EGO März 2004 ESSE-N /AS 2 Opbouw Touch Lite bestaat

Nadere informatie

1. BESCHRIJVING. "-" aansluiting. power LED. ventilator "+" aansluiting zekering. ON/OFF schakelaar. AC uitgangsstopcontact 2.

1. BESCHRIJVING. - aansluiting. power LED. ventilator + aansluiting zekering. ON/OFF schakelaar. AC uitgangsstopcontact 2. 1. BESCHRIJVING power LED "-" aansluiting ON/OFF schakelaar AC uitgangsstopcontact ventilator "+" aansluiting zekering 2. AANSLUITINGEN Verbind de inverter met de batterij (krokodillenklemmen meegeleverd)

Nadere informatie

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Copyright RETEG b.v. Bedieningshandleiding voor de Display s 1 Rev 2.0, 06-07-2006 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 BEVEILIGING...

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding LC-Products B.V. tel. (+31) 088-8111000 email: info@lc-products.nl website: www.lc-products.nl LC-Products. All rights reserved. No part of this publication may be reproduced in any form or by any means

Nadere informatie

InteGra Gebruikershandleiding 1

InteGra Gebruikershandleiding 1 InteGra Gebruikershandleiding 1 Algemeen Met dank voor de keuze van dit product aangeboden door SATEL. Hoge kwaliteit en vele functies met een simpele bediening zijn de voordelen van deze inbraak alarmcentrale.

Nadere informatie

2HEAT DESIGN: OPBOUW TOUCHSCREEN DESIGN THERMOSTAAT

2HEAT DESIGN: OPBOUW TOUCHSCREEN DESIGN THERMOSTAAT INTRODUKTIE ; De 2HEAT-DESIGN thermostaat is een hoogwaardige hypermoderne opbouw touchscreen thermostaat. De 2HEAT- DESIGN wordt compleet met diverse aluminium frames geleverd, deze zijn eenvoudig naar

Nadere informatie

Verkorte opstart procedure water/water warmtepompen voor het voorverwarmen van de woning/gebouw met het elektrisch verwarmingselement

Verkorte opstart procedure water/water warmtepompen voor het voorverwarmen van de woning/gebouw met het elektrisch verwarmingselement Verkorte opstart procedure water/water warmtepompen voor het voorverwarmen van de woning/gebouw met het elektrisch verwarmingselement Aan de totstandkoming van deze opstartgids is de uiterste zorg besteed.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing & Installatiehandleiding. TC - 6 Telecontroller

Gebruiksaanwijzing & Installatiehandleiding. TC - 6 Telecontroller Gebruiksaanwijzing & Installatiehandleiding TC - 6 Telecontroller Algemene informatie TC - 6 Met de TC-6 telecontroller is het mogelijk om op afstand via de telefoonlijn een 6- tal elektrische apparaten

Nadere informatie

Handleiding Digitale Thermostaat elektrische Handdoekradiatoren

Handleiding Digitale Thermostaat elektrische Handdoekradiatoren Handleiding Digitale Thermostaat elektrische Handdoekradiatoren De BeauHeat digitale thermostaat is een digitale klokthermostaat voor automatische bediening van elektrische handdoekradiatoren. Een externe

Nadere informatie

Handleiding afstandsbediening voor mobiele airconditioning

Handleiding afstandsbediening voor mobiele airconditioning Handleiding afstandsbediening voor mobiele airconditioning Lees deze handleiding aandachtig door voor een veilig en correct gebruik van de mobiele airconditioner. Bewaar de handleiding zorgvuldig, zodat

Nadere informatie

HANDLEIDING Kombimix KWD-101

HANDLEIDING Kombimix KWD-101 HANDLEIDING Kombimix KWD-101 1 Inhoudsopgave 2 Inhoudsopgave 3 Omschrijving van de KWD-101 4 Installatie 5 Bedieningspaneel en display 6 Het gebruik van de KWD-101 7 Parameters 8 Foutcodes 9 Waterflow

Nadere informatie

Handleiding ALFANET 70-Clock

Handleiding ALFANET 70-Clock Handleiding ALFANET 70-Clock 1 Werking De ALFANET 70-Clock is een real-time weekklok met een relais uitgang en twee contact ingangen geschikt voor paneel inbouw. Er zijn 7 schakeltijden die via parameters

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING RC08A

GEBRUIKSAANWIJZING RC08A GEBRUIKSAANWIJZING RC08A NEDERLANDS INHOUD Overzicht 1-2 Voor gebruik 3 4-12 Lees deze gebruiksaanwijzing voor gebruik van uw airconditioner en bewaar deze bij de unit. OVERZICHT DISPLAY Informatie die

Nadere informatie

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L Ondanks de grootst mogelijke zorgvuldigheid die Tasseron Electronics B.V. aan haar producten en de bijbehorende handleidingen besteedt, kunnen er onvolkomenheden

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7 GEBRUIKSAANWIJZING 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 ONZE WELGEMEENDE DANK VOOR UW AANKOOP VAN DEZE AFSTANDS- BEDIENING. LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG ALVORENS

Nadere informatie

Deze pompschakelaar kunnen wij U aanbieden voor 79 gemonteerd en wel. Zie onderstaande beschrijving van deze unieke pompschakelaar

Deze pompschakelaar kunnen wij U aanbieden voor 79 gemonteerd en wel. Zie onderstaande beschrijving van deze unieke pompschakelaar Ingeschreven KVK-maastricht nr.14084548 onder Installatietechniek DWC Schoutens BTW-nr.156857182B01 E mail : its@brunssum.net Web : www.installatietechniekdwcschoutens.nl Deze pompschakelaar kunnen wij

Nadere informatie

1. BESCHRIJVING. power LED. sigarettenplug. ON/OFF schakelaar. ventilator. AC uitgangsstopcontact. zekering 2. AANSLUITINGEN

1. BESCHRIJVING. power LED. sigarettenplug. ON/OFF schakelaar. ventilator. AC uitgangsstopcontact. zekering 2. AANSLUITINGEN 1. BESCHRIJVING power LED sigarettenplug ON/OFF schakelaar AC uitgangsstopcontact zekering ventilator 2. AANSLUITINGEN Sluit de sigarettenplug aan op de sigarettenplughouder van uw wagen en verbind de

Nadere informatie

Lees en bewaar dit document zorgvuldig! Installatie instructies Gebruikershandleiding 10 Knops afstandsbediening

Lees en bewaar dit document zorgvuldig! Installatie instructies Gebruikershandleiding 10 Knops afstandsbediening Lees en bewaar dit document zorgvuldig! Installatie instructies Gebruikershandleiding 10 Knops afstandsbediening Well Straler Industrielaan 22 9320 Erembodegem info@wellstraler.be www.wellstraler.be Inhoudstafel

Nadere informatie

4 Knops afstandsbediening

4 Knops afstandsbediening Lees en bewaar dit document zorgvuldig! Installatie instructies Gebruikershandleiding 4 Knops afstandsbediening Well Straler Industrielaan 22 9320 Erembodegem info@wellstraler.be www.wellstraler.be Inhoudstafel

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING TH8320U1008 Chronotherm Vision voor verwarmen/koelen. Klokthermostaat voor verwarmings-koelingsregeling incl. warmtepompregeling

GEBRUIKERSHANDLEIDING TH8320U1008 Chronotherm Vision voor verwarmen/koelen. Klokthermostaat voor verwarmings-koelingsregeling incl. warmtepompregeling GEBRUIKERSHANDLEIDING TH8320U1008 Chronotherm Vision voor verwarmen/koelen Klokthermostaat voor verwarmings-koelingsregeling incl. warmtepompregeling Deze thermostaat is in staat om zowel een verwarmings-

Nadere informatie

SERVICEMODUS ESSE-N /A.S. 1 Oktober 2002

SERVICEMODUS ESSE-N /A.S. 1 Oktober 2002 SERVICEMODUS ESSE-N /A.S. 1 Overzicht van de functiemodi Gebruikersmodus AAN/UIT-toets indrukken Programma kiezen Evt. optietoets indrukken (bv. starttijdkeuze) Instelmodus (waterhardheid enz.) AAN/UIT-toets

Nadere informatie

Handleiding ALFA(NET) 71 0/+100 C

Handleiding ALFA(NET) 71 0/+100 C Handleiding ALFA(NET) 71 0/+100 C 1 Werking De ALFA(NET) 71 is een Paneel inbouw thermostaat-unit. Verder heeft de thermostaat ook drie relais uitgangen instelbaar voor functie koelen, verwarmen of alarm.

Nadere informatie

N301/R01( ) Digitale thermostaat TH132-AF

N301/R01( ) Digitale thermostaat TH132-AF N301/R01(14.07.09) Digitale thermostaat TH132-AF Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Programmamogelijkheden 2 Uitleg symbolen 3 Installatie 4 De schakel instellingen 6 1 Programmamogelijkheden De klokthermostaat

Nadere informatie

LightBoy DIGI 12V. Bestnr.: Omwille van het milieu 100% recyclingpapier

LightBoy DIGI 12V. Bestnr.: Omwille van het milieu 100% recyclingpapier G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 84 46 08 LightBoy DIGI 12V Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

VERKORTE HANDLEIDING CUSTOM COMMAND

VERKORTE HANDLEIDING CUSTOM COMMAND VERKORTE HANDLEIDING CUSTOM COMMAND 1 Automaat componenten, 1. LCD scherm: voor tijd, programma aanduiding en algemene informatie. 2. +/On & -/Off knoppen: Om programma gegevens zichtbaar te maken. 3.

Nadere informatie

Verwarming en ventilatie

Verwarming en ventilatie Verwarming en ventilatie BEDIENINGSELEMENTEN 1. Temperatuurregeling. Afzonderlijk instelbaar voor de bestuurder en de passagier voorin. 2. Programma voor maximaal ontdooien. 3. Luchtverdeling. In de geselecteerde

Nadere informatie

Room Controller NEW BEDIENING 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N I S O 9 00 1

Room Controller NEW BEDIENING 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N I S O 9 00 1 LLOYD'S REGISTER QUALITY ASSURANCE Room Controller NEW I S O 9 00 1 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N BEDIENING Bediening Deze regelaars werken alleen met de volgende typen binnenunits: 42HMC---N

Nadere informatie

1. WERKINGSPRINCIPE RLX

1. WERKINGSPRINCIPE RLX 1. WERKINGSPRINCIPE RLX 1.1 Werking koffiezetgedeelte (Module 1, 5 en 6) Het koffiezetapparaat is uitgevoerd met een verwarmingsdoorstroomelement en een koudwaterreservoir van kunststof. Dit reservoir

Nadere informatie

SBP /24. Gebruiksaanwijzing

SBP /24. Gebruiksaanwijzing SBP 200-12/24 Gebruiksaanwijzing De accubewakers uit de SBP serie zijn ontwikkeld om de accu te beschermen tegen te diepe ontladingen. Hierdoor kan de levensduur van de accu gewaarborgd blijven. Ook kan

Nadere informatie

Temperatuurafhankelijk geschakelde plugin thermostaat

Temperatuurafhankelijk geschakelde plugin thermostaat Temperatuurregeling van aangesloten toestellen BESCHRIJVING VAN DE BEDIENINGSELEMENTEN ingebouwde temperatuurvoeler Temperatuurafhankelijk geschakelde plugin thermostaat Toepassingsvoorbeelden: Elektrische

Nadere informatie

Handleiding digicode: DGA

Handleiding digicode: DGA Handleiding digicode: DGA 1. Overzicht: 2. Programmering DGA s standaard waarden. - Geen code - Verlichtingstijd: 10s - Openingstijd voor al de relais: 1s - Aantal tekens voor codes: 5 - Standaard mastercode:

Nadere informatie

Syncro AS. Analoge Brandmeldcentrale. Gebruikershandleiding. Man V1.0NL

Syncro AS. Analoge Brandmeldcentrale. Gebruikershandleiding. Man V1.0NL Syncro AS Analoge Brandmeldcentrale Gebruikershandleiding Man-1100 030209V1.0NL Index Section Page 1. Inleiding...2 2. Bediening...2 3.1 Bedieningsniveau 1...2 3.2 Bedieningsniveau 2...2 3. Alarmen...2

Nadere informatie

HeatLink HANDLEIDING 1

HeatLink HANDLEIDING 1 HeatLink HANDLEIDING 1 Inhoudsopgave Inhoud van de doos Inhoud van de doos...3 Bedien de temperatuur in huis, altijd en overal...4 Compatibiliteit met ketels en thermostaten...6 De HeatLink aansluiten

Nadere informatie

HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER

HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER Inhoud INSTALLATIE... 2 GEVOELIGHEIDSDETECTIE... 3 HUISDIERMODUS... 4 TESTEN... 5 WANNEER IS DE BEWEGINGSMELDER ACTIEF?... 6 LED AAN/UIT SELECTIE... 6 DETECTIEPATROON... 6 VEELGESTELDE

Nadere informatie

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren , besturing voor handbediende schuifdeuren HW V1.0 SW V1.0 NL. Inhoudsopgaven: 1 Veiligheidsvoorschriften 2 2 Werking 3 3 Overzicht 4 4 Aansluiten 6 5 Storingen/specificaties 9 1 1 Veiligheidsvoorschriften:

Nadere informatie

Over Betuwe College. Lego Mindstorm project

Over Betuwe College. Lego Mindstorm project Inhoudsopgave 1 Het aansluiten van onderdelen.... 3 2 De lego software.... 4 2.1 Het programeerscherm.... 5 2.2 Programma naar NXT... 6 3 Introductie tot programmeren.... 7 3.1 De druksensor.... 7 3.2

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

Applicatiesoftware Tebis

Applicatiesoftware Tebis 5 Applicatiesoftware Tebis STXB322 V 1.x 2 ingangen / Schakeluitgang inbouw, 2-v LED (licht / jal. / venti.) (Status indicatie) STXB344 V 1.x 4 ingangen / Schakeluitgang inbouw, 4-v LED (licht / jal. /

Nadere informatie

T6590B1000 FANCOIL REGELAAR KENMERKEN TOEPASSINGEN PRODUCT GEGEVENS

T6590B1000 FANCOIL REGELAAR KENMERKEN TOEPASSINGEN PRODUCT GEGEVENS T6590B1000 FANCOIL REGELAAR PRODUCT GEGEVENS KENMERKEN TOEPASSINGEN De T6590B1000 ruimteregelaar is ontworpen om de regelafsluiters, ventilator en extra elektrische in fancoil systemen te regelen. Een

Nadere informatie

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00 WWW.TECHGROW.NL TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER software versie: 1.00 HANDLEIDING TechGrow HS-1 handleiding GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow HS-1 Portable CO 2 Meter aangeschaft. De HS-1 CO 2 Meter

Nadere informatie

MC 785T-DF in- en opbouw

MC 785T-DF in- en opbouw M 785TDF in en opbouw Gebruiksaanwijzing Omschrijving : M 785TDF Thermostaat Doc.nr.: 96465 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 16 Versie: V2. Bestand: Do96465 M785TDF v2 NL.wp8 Software: M785TDF Versie:

Nadere informatie

HENKELMAN BV. Adres Veemarktkade 8 / D 9 5222 AE s-hertogenbosch Nederland. Postadres Postbus 2117 5202 AE s-hertogenbosch Nederland

HENKELMAN BV. Adres Veemarktkade 8 / D 9 5222 AE s-hertogenbosch Nederland. Postadres Postbus 2117 5202 AE s-hertogenbosch Nederland HANDLEIDING VOOR DE DEALER DIGITAAL BEDIENINGSPANEEL JUMBO-SERIE 0,6 0,4 VACUUM 0,8-1 0 0,2 SEAL HENKELMAN BV Adres Veemarktkade 8 / D 9 5222 AE s-hertogenbosch Nederland Postadres Postbus 2117 5202 AE

Nadere informatie

AIR CONDITIONER HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING

AIR CONDITIONER HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING AIR CONDITIONER HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING LMD-AE-09HDI-SET LMD-AE-12HDI-SET LMD-AE-18HDI-SET LMD-AE-24HDI-SET Pag 1 Inhoud: Afstandsbediening specificatie.. 3 Afstandsbediening functies.. 4 Betekenis

Nadere informatie

All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260

All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260 All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260 Installatie & Instructie Handleiding Editie 2008 15.07.2008 Rev. 1.0 Inhoudstafel 1. Handleiding voor de installatie...3 1.1 Aansluiting...3 1.2 Installatie

Nadere informatie

Hartelijk dank voor uw aankoop van deze airconditioner. Lees deze gebruikershandleiding zorgvuldig door alvorens uw airconditioner in gebruik te

Hartelijk dank voor uw aankoop van deze airconditioner. Lees deze gebruikershandleiding zorgvuldig door alvorens uw airconditioner in gebruik te Hartelijk dank voor uw aankoop van deze airconditioner. Lees deze gebruikershandleiding zorgvuldig door alvorens uw airconditioner in gebruik te nemen en bewaar deze handleiding voor toekomstig gebruik

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ALFA-45 Bedien-unit Koel / Ontdooi thermostaat met ventilator sturing.

Gebruiksaanwijzing ALFA-45 Bedien-unit Koel / Ontdooi thermostaat met ventilator sturing. Gebruiksaanwijzing ALFA-45 Bedien-unit Koel / Ontdooi thermostaat met ventilator sturing. VDH doc. 9 Versie: v1. Datum: 1-4- Software: ALFA 45 Doc: DO9.WP8 Bereik: -5/+5 C, uitlezing per 1 C * Installatie.

Nadere informatie

verdeeld door Orcon bv www.general-airco.nl BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER verdeeld door Orcon nv www.general-airco.be

verdeeld door Orcon bv www.general-airco.nl BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER verdeeld door Orcon nv www.general-airco.be BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER ABF09RIY ABF12RIY ABF14RIY AB18RIYa AB24RIYa AB36RIYa AB45RIYa AU12RIYa AU14RIYa AU18RIYa AU24RIYa AU36RIYa AU45RIYa AR12RIYa AR14RIYa AR18RIYa AR24RIYa AR36RIYa AR45RIYa

Nadere informatie

2. Klokprogramma instellen 10 Vakantiebeveiliging van het weekprogramma...10 Zomertijd/wintertijd...11

2. Klokprogramma instellen 10 Vakantiebeveiliging van het weekprogramma...10 Zomertijd/wintertijd...11 v.120110 2 Inleiding 3 Overzicht E-thermostaat...4 Bediening...4 Vier Standen...5 Klokfunctie...5 Opladen van de batterij... 6 1. Instellingen programmeren 6 Uitleg verschillende instellingen...6 Instellingen

Nadere informatie

Handleiding MH1210B temperatuurregelaar

Handleiding MH1210B temperatuurregelaar Handleiding MH1210B regelaar 1 Formaat gat voor behuizing Breedte: Hoogte: 70,5 mm 28,5 mm 2 Aansluitschema Er zijn een aantal uitvoeringen van de MH1210B in omloop. Bovenstaande afbeelding dient als indicatie.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing TTA 8000 -50/+150 C (1) VDH doc. 000472 Versie: V1.1 Datum: 23-01-2001

Gebruiksaanwijzing TTA 8000 -50/+150 C (1) VDH doc. 000472 Versie: V1.1 Datum: 23-01-2001 Gebruiksaanwijzing TTA 8000-50/+150 (1) VDH doc. 000472 Versie: V1.1 Datum: 23-01-2001 Software: TTA8000L_V1.01 File: Do000472 TTA 8000-50_+150'c v11 NL.wp8 * Werkingsbeschrijving. De TTA 8000 is een 8-voudige

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Producteigenschappen. 4 Bediening met 2-voudig toetselement. Systeem 3000

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Producteigenschappen. 4 Bediening met 2-voudig toetselement. Systeem 3000 Best. nr.: 5404 00 Bedieningsvoorschrift 1 Veiligheidsinstructies Elektrische apparaten mogen alleen door een elektromonteur worden gemonteerd en aangesloten. Ernstig letsel, brand of materiële schade

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING

TECHNISCHE HANDLEIDING TECHNISCHE HANDLEIDING TIMER SCHAKELAAR Sleutelschakelaar met timerfunctie 230/380V / 4 x 10 Amp - 1 x 2 AMP inschakelbaar incl. LED controle, uitvoering opbouw ASW BV 2011 Technische Handleiding Documentversie

Nadere informatie

Programmeerbare elektronische tijdschakelklok

Programmeerbare elektronische tijdschakelklok G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 62 24 60 Programmeerbare elektronische tijdschakelklok Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets

Nadere informatie

MC 785D-6p in- en opbouw

MC 785D-6p in- en opbouw MC 785D6p in en opbouw Gebruiksaanwijzing Omschrijving : MC 785D6P Thermostaat Doc.nr.: 97076 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 2 Versie: V.3 Bestand: Do97076 MC785D6P v3 NL.wpd Software: MC785D6P Versie:

Nadere informatie

STANDAARD TIJDSCHAKELAAR VOOR BEWATERING VOOR BEWATERING VAN DE TUIN AUTOMOTIVE INDUSTRIIE

STANDAARD TIJDSCHAKELAAR VOOR BEWATERING VOOR BEWATERING VAN DE TUIN  AUTOMOTIVE INDUSTRIIE STANDAARD TIJDSCHAKELAAR VOOR BEWATERING VOOR BEWATERING VAN DE TUIN Hoe te installeren: 1. De tijdschakelaar moet verticaal gemonteerd worden. 2. Plaats een nieuwe 9 Volt Alkaline batterij in het batterijcompartiment

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing TTA DEUR. Typenummer (meting per 0,1C)

Gebruiksaanwijzing TTA DEUR. Typenummer (meting per 0,1C) Gebruiksaanwijzing TTA 8000 + DEUR Typenummer 902.000263 (meting per 0,1) VDH doc. 961433 Versie: V1.4 Datum: 23092002 Software: TTA8000D Versie: V1.01 File: do961433.hnd * Werkingsbeschrijving. De TTA

Nadere informatie

VALIO XP KLOKTHERMOSTAAT

VALIO XP KLOKTHERMOSTAAT De VALIO XP opbouw klokthermostaat is ontwikkeld om elektrische- en conventionele verwarmingsinstallaties te kunnen schakelen aan de hand van de ingestelde temperatuur en tijd. Mogelijkheden en voordelen

Nadere informatie

1 BESTURING EN INSTELLING 2 DISPLAY STRUCTUUR 2 DAG EN TIJD INSTELLING 3 TIJDSINSTELLING PROGRAMMEREN 4 TEMPERATUUR PROGRAMMEREN

1 BESTURING EN INSTELLING 2 DISPLAY STRUCTUUR 2 DAG EN TIJD INSTELLING 3 TIJDSINSTELLING PROGRAMMEREN 4 TEMPERATUUR PROGRAMMEREN THERSTAAT A50 INHOUD BELANGRIJKE INFORMATIE VEILIG GEBRUIK BESTURING EN INSTELLING DISPLAY STRUCTUUR DAG EN TIJD INSTELLING TIJDSINSTELLING PROGRAMMEREN ERATUUR PROGRAMMEREN SCREENSAVER SELECTEER GEBRUIKSDULES

Nadere informatie

Set-Up instructies MULTICONTROLLER _R02

Set-Up instructies MULTICONTROLLER _R02 Set-Up instructies NL MULTICONTROLLER 0664040_R02 Pagina 3 4 5 6 7 8 9 Beschrijving van de set-up mogelijkheden: 0-10V. Gebruik deze instelling indien u de ventilator 0-10V wilt regelen. Aan/Uit. Gebruik

Nadere informatie

Handleiding. Aqua Easy Pool Control 07. Artikelnummer: AN07 71.226. Pomaz BV Spaarpot 5 5667 KV Geldrop info@pomaz.nl www.pomaz.nl

Handleiding. Aqua Easy Pool Control 07. Artikelnummer: AN07 71.226. Pomaz BV Spaarpot 5 5667 KV Geldrop info@pomaz.nl www.pomaz.nl Artikelnummer: AN07 71.226 Pomaz BV Spaarpot 5 5667 KV Geldrop info@pomaz.nl www.pomaz.nl 1 / 23 Pomaz bv Versie: 1.2 Algemene informatie. MONTAGE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING Wat is de Aqua Easy Poolcontrol

Nadere informatie

AN0021-NL. Een trigger- en actieregel maken. Overzicht. Een Trigger- en actieregel creëren

AN0021-NL. Een trigger- en actieregel maken. Overzicht. Een Trigger- en actieregel creëren Een trigger- en actieregel maken Overzicht Trigger en Actie regels zijn een eenvoudige manier voor het creëren van aangepaste en unieke functionaliteiten in Paxton10. Specifieke regels kunnen worden gecreëerd

Nadere informatie

HANDLEIDING IRRIVIEW INHOUD

HANDLEIDING IRRIVIEW INHOUD Versie 1.2 HANDLEIDING IRRIVIEW INHOUD Handleiding irrigatie regeling MT-Micro... 3 1. Instellen:... 3 2. Ondergrens instellen accuspanning:... 3 3. Instellen Vlotter laag contact :... 3 4. Instellen Alarm

Nadere informatie

Elektrische verwarmingssystemen

Elektrische verwarmingssystemen De Easy Timer klokthermostaat ET 32 F De Easy Timer klokthermostaat is voorzien van een groot display, waar de actuele vloertemperatuur af te lezen is. Achter de klepjes zitten 11 knopjes verscholen. Deze

Nadere informatie

Duur Einde Vleesspies Korte tijd Tijd

Duur Einde Vleesspies Korte tijd Tijd mofpj^ mbocb`q=o Duur Einde Vleesspies Korte tijd Tijd ESSE / A.S. 1 Controle van de deurvergrendeling Prisma (Perfect 2) Duur Einde Vleesspies Korte tijd Tijd Aan / uit Snel verhitten Selectie Fornuis

Nadere informatie

Handleiding Alma Rally & Alma Rally Off-road

Handleiding Alma Rally & Alma Rally Off-road Handleiding Alma Rally & Alma Rally Off-road Versie 1.2.1 Korsmit Rally Elektronics 16-7-2017 Inhoud Inhoud... 2 Samenvatting... 3 1. informatie... 4 Achtergrond... 4 Weergaven:... 4 2. Werking... 5 3.1:

Nadere informatie

Tyro Pyxis/Auriga 2, 4, 6 of 8 voudige afstandsbediening Handleiding 868 MHz

Tyro Pyxis/Auriga 2, 4, 6 of 8 voudige afstandsbediening Handleiding 868 MHz Handleiding 868 MHz Pyxis zender en Auriga ontvanger Aantal functies: 2, 4, 6 of 8, ON/OFF Toetsfuncties Pyxis zender activeren: houdt de I knop 2 seconden ingedrukt. Pyxis zender deactiveren: houdt de

Nadere informatie

ICC MANUAL Copyright 2017

ICC MANUAL Copyright 2017 ICC - 1.1 MANUAL Copyright 2017 All Rights Reserved http://www.ocl-lighting.com ICC 1.1 SIEMENS PLC SOFTWARE HANDLEIDING V4.3 HFDST. 1 1.1 1.2 1.3 TITEL AANSLUITEN VAN HET SYSTEEM - Opstarten van het systeem

Nadere informatie

VH Control RF Thermostaat Echo Handleiding & Instructies

VH Control RF Thermostaat Echo Handleiding & Instructies VH Control RF Thermostaat Echo Handleiding & Instructies 1 Inhoud Algemeen... 3 Belangrijkste functionaliteiten... 3 Technische specificaties... 3 Belangrijke veiligheidsinformatie... 4 Afmetingen... 4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. DEVIreg 550. Intelligente elektronische thermostaat. www.devi.com

Gebruikershandleiding. DEVIreg 550. Intelligente elektronische thermostaat. www.devi.com Gebruikershandleiding DEVIreg 550 Intelligente elektronische thermostaat www.devi.com Inhoudsopgave 1 Inleiding................. 4 1.1 Veiligheidsinstructies...... 6 2 Instellingen............... 7 2.1

Nadere informatie

Handleiding tijdklok 230V~

Handleiding tijdklok 230V~ Handleiding tijdklok 230V~ 1. Tijdklok 230V~ met interne back-up accu Detectech bestelnummer: 005-003-001-001 EAN-nummer: 7434031829805 Voedingsspanning: 230V~ (+10 en - 20%.) Energieverbruik: 0,05W. Schakelcontact:

Nadere informatie