1. Inleiding Plannen en realisatie De Stichting. 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Inleiding Plannen en realisatie De Stichting. 4"

Transcriptie

1 1 STICHTING Jaarverslag 2014

2 2 Inhoudsopgave: 1. Inleiding Plannen en realisatie De Stichting Bestuur Samenstelling en wijzigingen Financiën Donateurs en sponsoren 6 3. Onze speerpunten in Speerpunt Meer trainingen Speerpunt Grotere diversiteit Speerpunt Samenwerkingsvormen Promotie en naamsbekendheid De stichting heeft toekomst Doelen Stichting professionalisering Lange Termijn Financiën Balans 2014/ Staat van Baten en Lasten

3 3 1. Inleiding In 2014 is gestart met een verandertraject om de werkzaamheden van de Stichting mede om te vormen naar een Stichting die het intellectuele eigendomsrecht behoudt, maar ook haar diensten aanbiedt via andere kanalen. Onze kernactiviteit blijft: trainingen en workshops verzorgen voor patiënten met chronische pijn en/of chronische vermoeidheid. Het aanbod in 2014 was: 1. meerdaagse trainingen met overnachting; 2. kortere sessies met workshops (halve of hele dagen); 3. verdiepings- en inzichtbijeenkomsten om het eerder geleerde nog beter te laten beklijven. 1.1 Plannen en realisatie Niet alle plannen hebben wij kunnen realiseren. Er zijn veel trainingen aangeboden, maar door te weinig deelnemers hebben we meerdere trainingen en/of workshops moeten annuleren. Daarom is in 2014 gezocht naar mogelijkheden tot samenwerking met andere partijen. Samenwerking(en) waarbij de eigenheid van Batafurai behouden blijft en de andere partij voor deelnemers zorgt. Het bestuur is daarom medio 2014 uitgebreid met een buitengewoon lid in de functie als ontwikkelaar/ projectmanager nieuwe ideeën. Ook is in 2014 een start gemaakt om: a) de informatievoorziening te vergroten en verbeteren?, b) een betere en meer toegankelijke website te maken, c) en is begonnen haar gedachtegoed verder onder de aandacht te brengen. Mede ingegeven door ons eerste jubileum in maart 2014, is er medio 2014 achteruit gekeken, maar is er ook vooral vooruit gekeken. Vanuit de terugblik van 5 jaar trainingen is geconstateerd dat veel patiëntenorganisaties en andere belangenbehartingsorganisaties de expertise ontberen om goede maatwerktrainingen te (kunnen) organiseren. Conclusie was: wil de Stichting bestaansrecht behouden en trainingen/workshops kunnen blijven aanbieden, dan dient de stichting te groeien, in aantallen deelnemers, meerdere samenwerkingen, diversiteit, etc. In 2014 is dan ook een start gemaakt met verdere samenwerking op dit gebied. Momenteel is er al contact met de Vereniging van Tietze & costochondritis patiënten en met SBN (Sarcoïdose Belangenvereniging NL). In 2015 wordt dit in een MLT-plan (Middel Lange Termijnplan) nader uitgewerkt. We zijn 2014 ook begonnen om na te gaan waar en hoe we (oud)deelnemers als ambassadeurs van de Stichting kunnen inzetten, waardoor hun waardevolle input de kracht van het bestuur aanvult en

4 4 vergroot. Het is gebleken dat de ervaring van (oud)deelnemers een grote meerwaarde heeft. Daarom zijn we in 2014 gestart hen in te zetten om (potentiële) nieuwe deelnemers te inspireren tot training(en) is geweest. Zij ervaren dagelijks de verbeteringen in de beleving van hun ziekte, in hun werk en/of bezigheden en hun thuissituatie. In maart 2014 heeft Batafurai haar 5-jarig jubileum gevierd op de locatie waar veel van haar trainingen en workshops plaatsvinden: Groepshotel Het Bosgoed te Lunteren. Een groot aantal mensen, waaronder oud-deelnemers, donateurs en geïnteresseerden heeft dit samen gevierd. Voor het jubileum is er geld ingezameld voor een speciaal project/fonds waaruit een onderzoek naar de effecten van onze aanpak voor de doelgroep zou kunnen worden gefinancierd. Dit project is in 2014 gestart en zal verdere uitwerking krijgen in de jaren erna. 1.2 De Stichting Missie De missie van stichting Batafurai is middels trainingen en workshops chronische patiënten met pijn en vermoeidheid een manier te bieden om te leren leven met hun aandoening, met als doel de kwaliteit van leven te verbeteren. Visie Stichting Batafurai wil voor bovengenoemde groep patiënten en anderen een wegwijzer zijn om de route naar het verbeteren van de kwaliteit van leven te (her)vinden. Voor deze patiënten biedt Batafurai een- en meerdaagse trainingen, workshops en verdiepingstrainingen. Stichting Batafurai biedt de mogelijkheid om met (meerdaagse) trainingen werkelijke veranderingen in gang te zetten. Batafurai zet zich daadkrachtig in het leven met een chronische aandoening structureel te verbeteren. De stichting is opgezet door ervaringsdeskundigen en werkt samen met diverse professionals op het gebied van persoonlijke veranderprocessen.

5 5 2. Bestuur 2.1 Samenstelling en wijzigingen Het bestuur bestond ultimo 2014 uit 4 personen, te weten: Rob Braamburg - voorzitter Melanie Peterman vicevoorzitter & secretaris a.i. Monique Koopmans pr en communicatie, social media Anja van Halen - penningmeester Sylvia Mars secretaris (tot september 2014, daarna vacature secretaris) Niels Brouwer buitengewoon lid en geen onderdeel van het dagelijks Bestuur, als ontwikkelaar & projectmanager nieuwe ideeën. In 2014 is een functieprofiel gemaakt voor de functie secretaris van het bestuur. Op basis van dit profiel is de vacature uitgezet. eind 2014 is deze functie nog niet definitief ingevuld. Er zijn geen personeelsleden in dienst van de stichting. De bestuursleden zien er vrijwillig vanaf om enige vergoeding te ontvangen. Naast de noodzakelijke kosten van de Stichting komen alle gelden volledig ten goede aan haar trainingen/workshops. Het bestuur vergadert maandelijks fysiek of via Skype. Ter voorbereiding van een training en/of workshop komt het bestuur frequenter bij elkaar. Bestuursleden zitten als bestuur ook regelmatig tijdens de trainingen en workshops in de rol van trainer/begeleider. 2.2 Financiën Uit onderzoek is gebleken dat juist onze doelgroep mensen zijn die weinig financiële middelen ter beschikking hebben, doordat men bijvoorbeeld niet kan werken met pijn in het lichaam. Kortom, de groep die de training het hardst nodig heeft, kan deze vaak niet bekostigen. Om deze groep toch te kunnen bereiken biedt Batafurai de trainingen tegen kostprijs aan. Desondanks blijven de kosten (te) hoog. Met behulp van sponsorgelden, giften en donaties kunnen wij als organisatie dit blijven doen en kunnen we nog meer mensen bereiken en uiteindelijk helpen in het volgen van een nieuwe route. Toch zit hier ook een gevaar in. Bij onvoldoende deelname per training zijn de vaste lasten per training (soms) te hoog. Aangezien Stichting Batafurai niet over een financiële buffer beschikt, zijn afgelopen jaar tweemaal trainingen om die redenen geannuleerd.

6 6 2.3 Donateurs en sponsoren In 2014 had de stichting 11 donateurs. Voor 2014 was de donateurbijdrage vastgesteld op 25 en zal ook in 2015 ongewijzigd blijven. In 2014 is de stichting gesponsord door AdViSup te Amstelveen en AFAS Software te Leusden. Per 5 december 2008 heeft de Stichting de ANBI-status verworven. Daarmee is de stichting formeel een Goed Doel, wat mogelijk belastingvoordelen biedt, voor zowel de stichting, de sponsoren, als de donateurs.

7 7 3. Onze speerpunten in Speerpunt Meer trainingen Dit speerpunt geldt voor zowel de aantallen trainingen als ook de hoeveelheid deelnemers. Er is een actieplan bedacht om dit vorm te geven, maar in 2014 is door de crisis en mogelijke andere oorzaken dit resultaat te gering behaald Speerpunt Grotere diversiteit - in trainingsaanbod (1-daagse, meerdaagse, workshops, verdiepingstrainingen), - in doelgroepen, - in delen van ervaringen = voor patiëntenorganisaties. In de zomer van 2014 hebben wij een start gemaakt met een nieuw fenomeen summercourse. In augustus heeft de 1-daagse Workshop Gezonde voeding en chronische ziekte inhoud en vorm gekregen. Dit smaakte naar meer. Diverse andere onderwerpen zijn ook in dit format aangeboden, maar in 2014 waren er nog te weinig deelnemers om dit door te laten gaan.

8 8

9 Speerpunt Samenwerkingsvormen Er zijn vanuit de Vereniging Tietze & Costochondritis patiënten + de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland al diverse deelnemers geweest die de Batafurai-trainingen hebben gevolgd. In 2014 is onderzocht hoe een verdere uitrol in contacten en samenwerking tot stand kon komen. Dit wordt in 2015 een punt wat gecontinueerd wordt. Verder is in 2014 ook een start gemaakt om bij Ieder(in) (Netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte) onze stichting en haar doelstellingen meer onder de aandacht te brengen. Onze hoop is dat wij als leverancier van geëigende trainingen en workshops voor veel patiëntenbelangenverenigingen van grote waarde kunnen zijn, om ook voor hen trainingen te ontwikkelen waar bij die verenigingen de kennis en ervaring (of menskracht) ontbreekt. 3.4 Promotie en naamsbekendheid In 2014 is de start gemaakt met een geheel nieuwe (meer interactieve) website. Deze is nog in ontwikkeling. Er is veelvuldig gebruik gemaakt van Social Media d.m.v. Facebook en Twitter. O.a. om een Batafuraicommunity te creëren en om trainingen/workshops onder de aandacht te brengen.

10 10 4. De stichting heeft toekomst Ook wij als Stichtingsbestuur zien de maatschappelijke veranderingen. Onder andere de vraag naar meer participatie, ook door arbeidsgehandicapten. Dit speelt in op wat Batafurai doet. Wij krijgen van de deelnemers terug dat de trainingen en workshops van Batafurai van grote waarde zijn. De (oud)deelnemers melden verbetering van de kwaliteit van leven, beter om kunnen gaan met hun ziekte en/of aandoening en een verbeterd gedrag ten aanzien van hoe om te gaan met hun ziekte en/of aandoening. Dit alles levert naast die privé bijdrage ook een maatschappelijke bijdrage. Het bestuur is verheugd met deze resultaten en wil dit gegeven verder uitbreiden in 2015 en verder Doelen 2015 Doorontwikkelen en uitwerken van onze drie speerpunten: meer trainingen/ workshops en bijeenkomsten, additionele coaching naar een trainingstraject, een plan om met minimaal 1 vereniging een maatwerktraining of traject te ontwikkelen, uitbreiden social media- en verder Stichting professionalisering Digitaliseren van administratieve processen. Formaliseren en invoeren nieuwe website. Vinden van nieuwe bestuursleden en vrijwilligers Lange Termijn In 2015 is het plan een Middel Lange Termijn visie uit te werken voor de Stichting. Hierbij wordt de inzet van Niels Brouwer zeer op prijs gesteld.

11 11 5. Financiën 5.1 Balans 2014/2013 Balans per: 31 december december 2013 Activa Vaste Activa Materiële vaste Activa Bedrijfsgebouwen en terreinen 0 0 Inventaris 0 0 Vervoers-/transportmiddelen Vlottende activa Vorderingen Voorraad Debiteuren Overige Vorderingen Liquide middelen Bank Balans Totaal Passiva Eigen Vermogen Kapitaal Stichting Batafurai Langlopende schulden Kredietinstellingen Schulden op korte termijn Kredietinstellingen Crediteuren Vooruit ontvangen bedragen 0 0 Te betalen kosten Belastingen Balans Totaal

12 Staat van Baten en Lasten: Baten: verslagjaar: 31 december december 2013 Omzet Omzet Lasten: Inkoopkosten Inkoopwaarde van de omzet Bruto Resultaat Bedrijfskosten Afschrijvingen 0 0 Huisvestingskosten 0 0 Kantoorkosten Jubileumkosten (5-jarig) Vervoer/transportkosten 0 0 Verkoopkosten 0 0 Financieringskosten Algemene kosten Totaal bedrijfskosten Bedrijfsresultaat Exploitatie Resultaat

13 13

Jaarverslag 2012/2013

Jaarverslag 2012/2013 STICHTING Jaarverslag 2012/2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 1.1 Bestuursverslag... 3 1.1.1. De trainingen... 3 1.1.2. Lezingen... 3 1.1.2.1. De informatieverstrekking... 4 1.2 Hoe

Nadere informatie

Jaarrekening Jaarrekening St. Vrienden van de Kerk Oudendijk Oudendijk. Rapport inzake jaarrekening per 31 december 2013

Jaarrekening Jaarrekening St. Vrienden van de Kerk Oudendijk Oudendijk. Rapport inzake jaarrekening per 31 december 2013 Jaarrekening 2013 Oudendijk Rapport inzake jaarrekening per 31 december 2013 17 juli 2014 1 Inhoud Oudendijk Pag Jaarrekening Balans per 31 december 2013 3 Winst- en verliesrekening over 2013 4 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2013 Staat van baten en lasten over 2013 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2013 (na verwerking resultaat) 31.12.2013

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2014 (na verwerking resultaat) 31.12.2014

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting De Wegwijzer Makassarweg 80 Almere

Jaarrekening Stichting De Wegwijzer Makassarweg 80 Almere Jaarrekening 2018 Stichting De Wegwijzer Makassarweg 80 Almere Inhoud 1 Algemene Toelichting... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Doelstelling... 3 1.3 Bestuur... 3 1.4 Controle jaarrekening 2018... 4 1.5 Vaststelling

Nadere informatie

Inhoudsopgave pag. 2. Over ons pag. 3. Bericht van bestuur over ontwikkelingen pag. 4. Winst&Verliesrekening 2016 pag. 5. Balans per pag.

Inhoudsopgave pag. 2. Over ons pag. 3. Bericht van bestuur over ontwikkelingen pag. 4. Winst&Verliesrekening 2016 pag. 5. Balans per pag. Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave pag. 2 Over ons pag. 3 Bericht van bestuur over ontwikkelingen pag. 4 Winst&Verliesrekening 2016 pag. 5 Balans per 31-12-2016 pag. 6 Toelichting op Winst&Verliesrekening

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam

Jaarrekening 2016 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam Jaarrekening 2016 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan 10 1131 BK Volendam INHOUDSOPGAVE Financieel verslag 1. Opdracht 3 2. Algemeen 3 3. Resultaten 4 Jaarrekening 2016 A. Balans per 31 december 2016 5

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting behoud kasteel de Keverberg. KvK-nummer

Jaarrekening Stichting behoud kasteel de Keverberg. KvK-nummer Jaarrekening 2017 Stichting behoud kasteel de Keverberg KvK-nummer 55058639 Inhoudsopgave paginanummer Resultaatvergelijking 3 Balans 4 Staat van Baten en Lasten 5 Algemene toelichting 6 Toelichting op

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam

Jaarrekening 2014 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam Jaarrekening 2014 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan 10 1131 BK Volendam INHOUDSOPGAVE Financieel verslag 1. Opdracht 3 2. Algemeen 3 3. Resultaten 4 Jaarrekening 2014 A. Balans per 31 december 2014 5

Nadere informatie

Stichting Aquarelles Emmeloord. maart 2018

Stichting Aquarelles Emmeloord. maart 2018 maart 2018 De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een

Nadere informatie

STICHTING LOKALE OMROEP IN DE GEMEENTE ELBURG TE ELBURG. Rapport inzake jaarstukken 2014

STICHTING LOKALE OMROEP IN DE GEMEENTE ELBURG TE ELBURG. Rapport inzake jaarstukken 2014 STICHTING LOKALE OMROEP IN DE GEMEENTE ELBURG TE ELBURG Rapport inzake jaarstukken INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Algemeen 3 2 Resultaat vergelijking en analyse 4 3 Meerjarengegevens 5 4 Financiële

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting Winstuitverlies

Jaarrekening 2014. Stichting Winstuitverlies Jaarrekening 2014 Stichting Winstuitverlies Oosterlaan 108 8072 CA Nunspeet 1 Inhoud Algemeen... 3 Samenstellingsverklaring... 4 Jaarrekening... 5 Balans... 5 Winst- en verliesrekening... 6 Algemene grondslagen

Nadere informatie

Stichting het Dordts Patriciërshuis Gevestigd te Dordrecht. Rapport inzake de Jaarrekening per 31 december 2016

Stichting het Dordts Patriciërshuis Gevestigd te Dordrecht. Rapport inzake de Jaarrekening per 31 december 2016 Stichting het Dordts Patriciërshuis Gevestigd te Dordrecht Rapport inzake de Jaarrekening per 31 december 2016 INHOUDSOPGAVE P a g i n a Jaarrekening Balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

In 2015 en 2016 zijn bijdragen van fondsen ontvangen voor een tuinkamer en voor zonwering aan de zuidzijde. In 2016 is dit gerealiseerd.

In 2015 en 2016 zijn bijdragen van fondsen ontvangen voor een tuinkamer en voor zonwering aan de zuidzijde. In 2016 is dit gerealiseerd. maart 2017 De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag. Dieren Ambulance Helmond e.o. Fin. Jaarverslag 2014 Dieren Ambulance Helmond

Financieel Jaarverslag. Dieren Ambulance Helmond e.o. Fin. Jaarverslag 2014 Dieren Ambulance Helmond Financieel Jaarverslag Dieren Ambulance Helmond e.o. 2014 INHOUDSOPGAVE VAN DIT RAPPORT Pagina III. JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2014 1-2 2. Winst- en verliesrekening over 2014 3 3. Toelichtingen

Nadere informatie

Stichting Wereldwinkel Doorn Amersfoortseweg 12-a 3941 EM Doorn JAARCIJFERS 2018 INHOUDSOPGAVE

Stichting Wereldwinkel Doorn Amersfoortseweg 12-a 3941 EM Doorn JAARCIJFERS 2018 INHOUDSOPGAVE Stichting Wereldwinkel Doorn Amersfoortseweg 12-a 3941 EM Doorn JAARCIJFERS 2018 INHOUDSOPGAVE Jaarrekening Paginanummer 1 Balans per 31 december 2018 2 + 3 2 Resultatenrekening over 2018 4 3 Toelichting

Nadere informatie

VERKORT FINANCIEEL VERSLAG 2015 * Stichting Wereldwinkel Wateringen Wateringen. * De volledige tekst van het verslag is op aanvraag verkrijgbaar.

VERKORT FINANCIEEL VERSLAG 2015 * Stichting Wereldwinkel Wateringen Wateringen. * De volledige tekst van het verslag is op aanvraag verkrijgbaar. VERKORT FINANCIEEL VERSLAG 2015 * Stichting Wereldwinkel Wateringen Wateringen * De volledige tekst van het verslag is op aanvraag verkrijgbaar. INHOUDSOPGAVE 2. Doelstelling De doelstelling van de Stichting

Nadere informatie

Stichting Wensulance. te Landgraaf. Rapport inzake de jaarrekening 2015

Stichting Wensulance. te Landgraaf. Rapport inzake de jaarrekening 2015 Stichting Wensulance te Landgraaf Rapport inzake de jaarrekening 2015 Landgraaf, 27 mei 2016 Inhoudsopgave Pagina RAPPORT Opdracht 2 JAARREKENING Grondslagen voor de financiële verslaggeving 3 Balans per

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Stichting Winstuitverlies

Jaarrekening 2013. Stichting Winstuitverlies Jaarrekening 2013 Stichting Winstuitverlies Oosterlaan 108 8072 CA Nunspeet Inhoud Algemeen... 3 Samenstellingsverklaring... 4 Jaarrekening... 5 Balans... 5 Winst- en verliesrekening... 6 Algemene grondslagen

Nadere informatie

Stichting Burggravenlaan. ANBI instelling Stichting Burggravenlaan te Leiden

Stichting Burggravenlaan. ANBI instelling Stichting Burggravenlaan te Leiden 2015 07 01 Stichting Burggravenlaan te Leiden ANBI instelling Stichting Burggravenlaan te Leiden Doelstelling De stichting heeft ten doel het verwerven en in stand houden van cultureel erfgoed in de gemeente

Nadere informatie

JAARREKENING

JAARREKENING JAARREKENING 2014-2015 Plaats Leeuwarden Datum 03-06-2016 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag. 1, 2 Balans per 31 december 2015. 3, 4 Winst- en verliesrekening 2015. 5 Algemene toelichting. 6 Toelichting winst-

Nadere informatie

Hoe houd je grip op de financiën van je onderneming. Door : Paul Thonen en Raimond Nuijen

Hoe houd je grip op de financiën van je onderneming. Door : Paul Thonen en Raimond Nuijen Hoe houd je grip op de financiën van je onderneming Door : Paul Thonen en Raimond Nuijen Starterscafe 19 februari Opening Starter van de maand Workshop: Hoe houd je grip op de financiën van je onderneming

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard Jaarrekening 2016 Stichting Vrienden van Vrijwaard 20 november 2017 Stichting vrienden van Vrijwaard INHOUDSOPGAVE pagina 1.1 Jaarrekening 2016 1.1.1 Balans per 31 december 2016 1 1.1.2 Resultatenrekening

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Het Dijkmagazijn. Beuningen

JAARREKENING Stichting Het Dijkmagazijn. Beuningen JAARREKENING 2017 Stichting Het Dijkmagazijn Beuningen Inhoudsopgave pagina Jaarverslag Opdracht en samenstellingsverklaring 1 Algemeen 2 Jaarstukken 2017 Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017

Nadere informatie

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2017

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2017 Jaarrekening 2017 Nummer Kamer van Koophandel: 41153174 Datum: 5 april 2018 Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarverslag Opdracht 3 Financiële positie 4 Bespreking van de resultaten

Nadere informatie

Jaarrekening BV Zorg Oude IJssel

Jaarrekening BV Zorg Oude IJssel Jaarrekening BV Zorg Oude IJssel BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatverdeling) ACTIVA 31-12-2017 31-12-2016 PASSIVA 31-12-2017 31-12-2016 Vaste activa Eigen vermogen Geplaatst kapitaal 18.000 18.000

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Hebbus. 8022 AE Zwolle

Jaarrekening 2014. Hebbus. 8022 AE Zwolle Jaarrekening 2014 Hebbus Meppelerstraatweg 15 8022 AE Voorblad 0 Inhoud Resultaatvergelijk 2 Balans 4 V en W 6 Vlottende activa 7 Langlopende schulden 8 Kortlopende schulden 9 Toelichting V&W 10 1 Pagina

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2012 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2012 4 Winst- en Verliesrekening 2012 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening 09-10-15. Jaarrekening 2012. Stichting Heartbeat. Tiel. Rapport inzake jaarrekening per 31 december 2012

Jaarrekening 09-10-15. Jaarrekening 2012. Stichting Heartbeat. Tiel. Rapport inzake jaarrekening per 31 december 2012 Jaarrekening 9-1-15 Jaarrekening 212 Tiel Rapport inzake jaarrekening per 31 december 212 9 oktober 215 1 Jaarrekening 9-1-15 Inhoud Tiel Samenstellingsverklaring 3 Bestuur 4 Projecten 5 Jaarrekening Balans

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag. Dieren Ambulance Helmond e.o. Fin. Jaarverslag 2013 Dieren Ambulance Helmond

Financieel Jaarverslag. Dieren Ambulance Helmond e.o. Fin. Jaarverslag 2013 Dieren Ambulance Helmond Financieel Jaarverslag Dieren Ambulance Helmond e.o. 2013 INHOUDSOPGAVE VAN DIT RAPPORT Pagina III. JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2013 1-2 2. Winst- en verliesrekening over 2013 3 3. Toelichtingen

Nadere informatie

Jaarverslag Paard Zoekt Baas is een Initiatief van de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren

Jaarverslag Paard Zoekt Baas is een Initiatief van de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren Jaarverslag 2017 Verantwoording Paard Zoekt Baas is een Initiatief van de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren JAARVERSLAG PAARD ZOEKT BAAS 2017!1 Inhoudsopgave Ontstaan Pagina 1 Wat doen wij Pagina 4

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2017 Staat van baten en lasten over 2017 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2017 (na verwerking resultaat) 31.12.2017

Nadere informatie

Stichting Den Haag Texel Johanna van Polanenlaan TB Leidschendam. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2017

Stichting Den Haag Texel Johanna van Polanenlaan TB Leidschendam. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2017 Stichting Den Haag Texel Johanna van Polanenlaan 52 2263 TB Leidschendam KvK-nummer: 53938291 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 217 Inhoud JAARSTUKKEN 217 JAARREKENING Balans Winst-en-verliesrekening Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening 08-10-15. Jaarrekening 2010. Stichting Heartbeat. Tiel. Rapport inzake jaarrekening per 31 december 2010

Jaarrekening 08-10-15. Jaarrekening 2010. Stichting Heartbeat. Tiel. Rapport inzake jaarrekening per 31 december 2010 Jaarrekening 8-1-15 Jaarrekening 21 Tiel Rapport inzake jaarrekening per 31 december 21 8 oktober 215 1 Jaarrekening 8-1-15 Inhoud Tiel Samenstellingsverklaring 3 Bestuur 4 Projecten 5 Jaarrekening Balans

Nadere informatie

De bestuursleden van Stichting Goed Bezig Midscheeps 3 9733 A Groningen. Financieel verslag 2012. Dossiernummer: 800070.0

De bestuursleden van Stichting Goed Bezig Midscheeps 3 9733 A Groningen. Financieel verslag 2012. Dossiernummer: 800070.0 De bestuursleden van Stichting Goed Bezig Midscheeps 3 9733 A Groningen Financieel verslag 2012 Dossiernummer: 800070.0 Kenmerk: H. Veen Datum: 26 april 2013 Inhoudsopgave 1. Rapport 3 1.1 Opdracht 4 1.2

Nadere informatie

Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland

Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 1 Inhoudsopgave Balans en jaarrekening Balans pagina 3 Balans pagina 4 Jaarrekening pagina 5 Jaarrekening pagina 6 Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting het Dordts Patriciërshuis Gevestigd te Dordrecht. Rapport inzake de jaarrekening per 31 december 2017

Stichting het Dordts Patriciërshuis Gevestigd te Dordrecht. Rapport inzake de jaarrekening per 31 december 2017 Stichting het Dordts Patriciërshuis Gevestigd te Dordrecht Rapport inzake de jaarrekening per 31 december 2017 1 INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 4 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Financieel Verslag 2013

Financieel Verslag 2013 Financieel Verslag 2013 BALANS PER 31 december 2013 IN EURO ACTIVA 2013 2012 Vaste activa Immateriële vaste activa - Intellectueel eigendom aanschafwaarde 6.705 0 - Intellectueel eigendom afschrijvingen

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Het Dijkmagazijn. Beuningen

JAARREKENING Stichting Het Dijkmagazijn. Beuningen JAARREKENING 2016 Stichting Het Dijkmagazijn Beuningen Inhoudsopgave pagina Jaarverslag Opdracht en samenstellingsverklaring 1 Algemeen 2 Jaarstukken 2016 Jaarrekening 2016 Balans per 31 december 2016

Nadere informatie

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners.

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners. De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een 24- uurs

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam

Jaarrekening 2014 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam Jaarrekening 2014 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan 10 1131 BK Volendam INHOUDSOPGAVE Financieel verslag 1. Opdracht 3 2. Algemeen 3 3. Resultaten 4 Jaarrekening 2014 A. Balans per 31 december 2014 5

Nadere informatie

Stichting Gezonde Gronden - Jaarrekening 2012. 31 december 2012 31 december 2011 ACTIVA

Stichting Gezonde Gronden - Jaarrekening 2012. 31 december 2012 31 december 2011 ACTIVA 1.1 Balans per 31 december 2012 (Na resultaatbestemming) 31 december 2012 31 december 2011 ACTIVA Materiële vaste activa Inventaris en apparatuur (1) 6.944 3.708 Vervoersmiddelen (2) 870 1.160 7.814 4.868

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2018 Staat van baten en lasten over 2018 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans

Nadere informatie

Stichting Burggravenlaan. ANBI instelling Stichting Burggravenlaan te Leiden

Stichting Burggravenlaan. ANBI instelling Stichting Burggravenlaan te Leiden 2019 07 01 Stichting Burggravenlaan te Leiden ANBI instelling Stichting Burggravenlaan te Leiden Doelstelling De stichting heeft ten doel het verwerven en in stand houden van cultureel erfgoed in de gemeente

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Winstuitverlies. Oosterlaan CA Nunspeet

Jaarrekening. Stichting Winstuitverlies. Oosterlaan CA Nunspeet Jaarrekening 2017 Stichting Winstuitverlies Oosterlaan 108 8072 CA Nunspeet 1 Inhoud Algemeen... 3 Samenstellingsverklaring... 4 Jaarrekening... 5 Balans... 5 Winst- en verliesrekening... 6 Algemene grondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Winstuitverlies

Jaarrekening Stichting Winstuitverlies Jaarrekening 2016 Stichting Winstuitverlies Dreeslaan 1 8072 XM Nunspeet 1 Inhoud Algemeen... 3 Samenstellingsverklaring... 4 Jaarrekening... 5 Balans... 5 Winst- en verliesrekening... 6 Algemene grondslagen

Nadere informatie

Balans en Jaarrekening 2016

Balans en Jaarrekening 2016 Balans en Jaarrekening 2016 We hebben 2016 afgesloten met een positief resultaat. Dit is mede te danken aan de afspraken die wij met de gemeenten in Gooi en Vechtstreek hebben kunnen maken. We hopen in

Nadere informatie

RAPPORT 2014. Stichting Wereldwinkel

RAPPORT 2014. Stichting Wereldwinkel RAPPORT 2014 Stichting Wereldwinkel INHOUDSOPGAVE RAPPORT JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2014 2. Winst- en verliesrekening over 2014 3. Grondslagen van resultaatbepaling en van waardering 4. Specificaties

Nadere informatie

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2016

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2016 Jaarrekening 2016 Nummer Kamer van Koophandel: 41153174 Datum: 7 juli 2017 Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Opdracht 3 Financiële positie 4 Bespreking van de resultaten 5 Jaarstukken

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2016 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 Jaarverslag bestuur 4 Balans per 31 december 2016 5 Winst- en Verliesrekening 2016 7 Waarderingsgrondslagen 8 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam

Jaarrekening 2015 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam Jaarrekening 2015 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan 10 1131 BK Volendam INHOUDSOPGAVE Financieel verslag 1. Opdracht 3 2. Algemeen 3 3. Resultaten 4 Jaarrekening 2015 A. Balans per 31 december 2015 5

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2014 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2014 4 Winst- en Verliesrekening 2014 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Museum van het Nederlandse Uurwerk

Stichting Museum van het Nederlandse Uurwerk JAARVERSLAG 2015 Inhoudsopgave Pagina Algemene gegevens 2 Stelseslwijziging 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 4 Winst- & verliesrekening over 2015 6 Grondslagen voor waardering van activa en passiva

Nadere informatie

Burg. Brouwerstraat BJ Roermond. Jaarrekening 2015 in

Burg. Brouwerstraat BJ Roermond. Jaarrekening 2015 in Stichting Islamitische Centrum Tahwied Roermond Burg. Brouwerstraat 3 6043BJ Roermond Jaarrekening 2015 in Geachte dame / heer Naar aanleiding van uw opdracht hebben wij voor U samengesteld de jaarrekening

Nadere informatie

Burg. Brouwerstraat BJ Roermond. Jaarrekening 2014 in

Burg. Brouwerstraat BJ Roermond. Jaarrekening 2014 in Stichting Islamitische Centrum Tahwied Roermond Burg. Brouwerstraat 3 6043BJ Roermond Jaarrekening 2014 in Geachte dame / heer Naar aanleiding van uw opdracht hebben wij voor U samengesteld de jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Narconon Nederland te Zutphen JAARREKENING 2014

Stichting Narconon Nederland te Zutphen JAARREKENING 2014 Stichting Narconon Nederland te Zutphen JAARREKENING 2014 1 FINANCIEEL VERSLAG 2 Aan het bestuur van Stichting Narconon Nederland Deventerweg 93 7203 AD Zutphen Hilversum, juni 2016 Geachte Bestuur, Hierbij

Nadere informatie

! * Het postadres van de stichting: Koperweg 41, 7335 DS Apeldoorn

! * Het postadres van de stichting: Koperweg 41, 7335 DS Apeldoorn De Stichting J. Bleeker Fonds is als ANBI erkende Stichting verplicht de volgende gegevens op de website te vermelden: * De naam van de stichting: Stichting J. Bleeker Fonds * Het fiscaal nummer: 805185471

Nadere informatie

RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING

RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2014 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk Pagina 1 Opdracht 1 2 Verantwoording 1 3 Algemeen 1 4 Financiële positie 2 5 Winstbestemming 2 JAARREKENING Bijlage A Grondslagen v.d. financiële

Nadere informatie

Jaarstukken 2012. Wereldwinkel Stede Broec jaarrekening 2012 pagina 1 van 14

Jaarstukken 2012. Wereldwinkel Stede Broec jaarrekening 2012 pagina 1 van 14 Jaarstukken jaarrekening pagina 1 van 14 Balans per 31 december ACTIEF VASTE ACTIVA Materiële vaste activa 1 Toelichting 31 december 31 december 2011 Bedrijfsgebouwen en terreinen 68.262 68.262 Inventaris

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2015

RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2015 Stichting Den Haag Texel Johanna van Polanenlaan 52 2263TB Leidschendam KvK-nummer: 53938291 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2015 Inhoud BESTUURSVERSLAG 1 Bestuursverslag 2 JAARSTUKKEN 2015 3 JAARREKENING

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam

Jaarrekening 2017 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam Jaarrekening 2017 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan 10 1131 BK Volendam INHOUDSOPGAVE Financieel verslag 1. Opdracht 3 2. Algemeen 3 3. Resultaten 4 Jaarrekening 2017 A. Balans per 31 december 2017 5

Nadere informatie

Burg. Brouwerstraat BJ Roermond. Jaarrekening 2017 in

Burg. Brouwerstraat BJ Roermond. Jaarrekening 2017 in Stichting Islamitische Centrum Tahwied Roermond Burg. Brouwerstraat 3 6043BJ Roermond Jaarrekening 2017 in Geachte dame / heer Naar aanleiding van uw opdracht hebben wij voor U samengesteld de jaarrekening

Nadere informatie

Burg. Brouwerstraat BJ Roermond. Jaarrekening 2016 in

Burg. Brouwerstraat BJ Roermond. Jaarrekening 2016 in Stichting Islamitische Centrum Tahwied Roermond Burg. Brouwerstraat 3 6043BJ Roermond Jaarrekening 2016 in Geachte dame / heer Naar aanleiding van uw opdracht hebben wij voor U samengesteld de jaarrekening

Nadere informatie

! * Het postadres van de stichting: Koperweg 41, 7335 DS Apeldoorn

! * Het postadres van de stichting: Koperweg 41, 7335 DS Apeldoorn De Stichting J. Bleeker Fonds is als ANBI erkende Stichting verplicht de volgende gegevens op de website te vermelden: * De naam van de stichting: Stichting J. Bleeker Fonds * Het fiscaal nummer: 805185471

Nadere informatie

winst- en verliesrekening 1e kwartaal

winst- en verliesrekening 1e kwartaal winst- en verliesrekening 1e kwartaal 1e kwartaal 1e kwartaal verschil 2016 2015 Omzet 754.158 100,0% 651.962 100,0% 102.195 Kostprijs van de omzet 115.875 15,4% -47.668-7,3% 163.543 Brutomarge 870.033

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens 2. Resultatenanalyse 3. Financiële positie 4. Fiscale positie 6. Balans per 31 december 2013 7

Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens 2. Resultatenanalyse 3. Financiële positie 4. Fiscale positie 6. Balans per 31 december 2013 7 INHOUDSOPGAVE Rapport Inhoudsopgave 1 Algemene gegevens 2 Resultatenanalyse 3 Financiële positie 4 Fiscale positie 6 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 7 Winst- en verliesrekening over 2013 9 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Triple I-S p/a Maldenhof EN AMSTERDAM. Amsterdam, 1 juni Geachte mevrouw Stijkel,

Stichting Triple I-S p/a Maldenhof EN AMSTERDAM. Amsterdam, 1 juni Geachte mevrouw Stijkel, Het bestuur van Stichting Triple I-S p/a Maldenhof 477 1106 EN AMSTERDAM 1 juni 2018 7489.B.18/ INHOUDSOPGAVE PAGINA JAARRAPPORT Werkzaamheden 1 Algemene opmerkingen 2 Bespreking van het resultaat 3 Financiering

Nadere informatie

Stichting Jopie Huisman Museum

Stichting Jopie Huisman Museum Stichting Jopie Huisman Museum ANBI-gegevens Algemene gegevens: Naam ANBI: Stichting Jopie Huisman Museum KvK 41002479 RSIN/Fiscaal nr. 007892196 Adres Noard 6 Postcode 8711 AH Plaats Workum Tel. 0515-543131

Nadere informatie

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2014

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2014 Jaarrekening 2014 Nummer Kamer van Koophandel: 41153174 Datum: 27 september 2016 Aantal exemplaren: 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarverslag Opdracht 3 Financiële positie 4 Bespreking van de resultaten

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

Materiële vaste activa (1) Bedrijfsgebouwen en -terreinen - 100 Inventaris 207 544 Vliegtuigen 23.500 23.500

Materiële vaste activa (1) Bedrijfsgebouwen en -terreinen - 100 Inventaris 207 544 Vliegtuigen 23.500 23.500 1 BALANS PER 31 DECEMBER 31 december 31 december 2012 Vaste activa Materiële vaste activa (1) Bedrijfsgebouwen en -terreinen - 100 Inventaris 207 544 Vliegtuigen 23.500 23.500 Vlottende activa Vorderingen

Nadere informatie

20 JULI 2018 JAARREKENING 2017 STICHTING OMGAAN MET PESTEN

20 JULI 2018 JAARREKENING 2017 STICHTING OMGAAN MET PESTEN 20 JULI 2018 JAARREKENING 2017 STICHTING OMGAAN MET PESTEN Stichting Omgaan met pesten Klipper 125 2991 KN Barendrecht Rotterdam, 3 juli 2018 Betreft: Jaarverslag 2017 Aan het bestuur Stichting Omgaan

Nadere informatie

Stichting omgaan met pesten. Klipper KN BARENDRECHT. Jaarrekening 2012

Stichting omgaan met pesten. Klipper KN BARENDRECHT. Jaarrekening 2012 Stichting omgaan met pesten Klipper 125 2991KN BARENDRECHT Jaarrekening 2012 Stichting omgaan met pesten Klipper 125 2991KN BARENDRECHT Jaarrekening 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Financieel rapport 1.1

Nadere informatie

Jaarrekening 15-10-2015. Jaarrekening 2013. Stichting Heartbeat. Tiel. Rapport inzake jaarrekening per 31 december 2013

Jaarrekening 15-10-2015. Jaarrekening 2013. Stichting Heartbeat. Tiel. Rapport inzake jaarrekening per 31 december 2013 Jaarrekening 15-1-215 Jaarrekening 213 Tiel Rapport inzake jaarrekening per 31 december 213 15 oktober 215 1 Jaarrekening 15-1-215 Inhoud Tiel Samenstellingsverklaring 3 Bestuur 4 Projecten 5 Pag Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat ZZ HENGELO. Jaarrekening 2014

Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat ZZ HENGELO. Jaarrekening 2014 Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat 7 7556 ZZ HENGELO Jaarrekening 2014 Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat 7 7556 ZZ HENGELO Jaarrekening

Nadere informatie

Vorderingen W. Liquide middelen 14> Stichting Chocolate Lovers te Middelburg BALANS PER 31 DECEMBER 2018 ACTIVA. Materiële vaste activa l1 >

Vorderingen W. Liquide middelen 14> Stichting Chocolate Lovers te Middelburg BALANS PER 31 DECEMBER 2018 ACTIVA. Materiële vaste activa l1 > BALANS PER 31 DECEMBER 2018 'na resultaatbestemming) 31 december 2018 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa l1 > Inventaris Vervoermiddelen 13. 340 1. 988 15. 328 14. 073 2. 527 16.

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2015

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2015 Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2015 Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Rapport 3 1.1 Algemeen 4 1.2 Begrotingsoverzicht 5 2. Jaarrekening 6 2.1 Balans

Nadere informatie

Jaarrekening dec december 2016 Benchmarkperiode 31 dec december om 15:55 uur

Jaarrekening dec december 2016 Benchmarkperiode 31 dec december om 15:55 uur Jaarrekening 2016 Rapportageperiode 31 dec 2016 31 december 2016 Benchmarkperiode 31 dec 2015 31 december 2015 Printdatum 07-06-2017 om 15:55 uur Voorblad 0 0 Inhoud Algemeen 2 Resultaatvergelijking 3

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10 JAARBERICHT 2011 Pagina 1 van 10 JAARREKENING 2011 Oostzaan, 15 juni 2012 INHOUDSOPGAVE Bladnummer Algemene informatie 3 Bestuursverslag 4 Balans per 31 december 2011 5 Staat van baten en lasten over 2011

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 Stichting Polderhuis Museum Westkapelle Westkapelle

Financieel verslag 2016 Stichting Polderhuis Museum Westkapelle Westkapelle Financieel verslag 2016 Stichting Polderhuis Museum Westkapelle Westkapelle Inhoud Balans per 31 december 2016 Staat van ontvangsten en uitgaven Algemene toelichting 31-dec-16 31-dec-15 Materiële vaste

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrije Christelijke School Westerlee. Hofwijk BW Honselersdijk

Jaarrekening Stichting Vrije Christelijke School Westerlee. Hofwijk BW Honselersdijk Jaarrekening 2016 Hofwijk 3 2675 BW Inhoud Resultaatvergelijk 2 Jaarrekening 3 Balans 4 Resultatenrekening 6 Toelichting balans 7 Pagina 1 Resultaatsvergelijking Zoals blijkt uit de resultatenrekening

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting voor Kulturele Samenwerking Multiplex

Jaarrekening Stichting voor Kulturele Samenwerking Multiplex Jaarrekening 2017 Stichting voor Kulturele Samenwerking Multiplex INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 2017 1.1 Balans per 31 december 2017 1 1.2 Resultatenrekening over 2017 2 1.3 Kasstroomoverzicht over

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Groendomein Wasven Eindhoven

Financieel verslag Stichting Groendomein Wasven Eindhoven Financieel verslag 2016 Stichting Groendomein Wasven Eindhoven 2.1 Balans per 31 december 2016 (Na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 A C T I V A Vaste activa Materiële vaste activa

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Excelsior 4all. JAARREKENING BOEKJAAR: 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015 STICHTING EXCELSIOR 4ALL Rotterdam

Jaarrekening Stichting Excelsior 4all. JAARREKENING BOEKJAAR: 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015 STICHTING EXCELSIOR 4ALL Rotterdam JAARREKENING BOEKJAAR: 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015 STICHTING EXCELSIOR 4ALL Rotterdam INHOUDSOPGAVE JAARREKENING A - Waarderingsgrondslagen B - Balans C - Winst- en verliesrekening D - Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Stichting Visiteclowns

Jaarrekening 2016 Stichting Visiteclowns Jaarrekening 2016 Stichting Visiteclowns 1 Inhoudsopgave 1 Samenstellingsverklaring 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2016 2.2 Winst- en verliesrekening over 2016 2.3 Algemene toelichting 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2015

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2015 Jaarrekening 2015 Nummer Kamer van Koophandel: 41153174 Datum: 27 september 2016 Aantal exemplaren: 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarverslag Opdracht 3 Financiële positie 4 Bespreking van de resultaten

Nadere informatie

Stichting Omstand Jaarrekening 2015

Stichting Omstand Jaarrekening 2015 Stichting Omstand Postbus 1140 6801 BC ARNHEM Jaarrekening 2015 ANBI Publicatie Zoals vastgesteld in de Vergadering van Bestuurders d.d. 23 mei 2016 ANBI Publicatie Pag. 1 / 6 INHOUDSOPGAVE Pagina Algemene

Nadere informatie

Inhoudsopgave BLZ 2-9

Inhoudsopgave BLZ 2-9 Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave BLZ 1. Algemeen 3 2. De jaarrekening 4 3. Balans 5 4. Resultatenrekening 6 5. Toelichting op de balans 7 6. Toelichting op de resultatenrekening 8 7. Begroting 9 2-9 1. Algemeen

Nadere informatie

Jaarrekening St. Dogs Adoption Nederland Waalstraat CN Sliedrecht

Jaarrekening St. Dogs Adoption Nederland Waalstraat CN Sliedrecht Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht INHOUDSOPGAVE PAGINA ALGEMEEN Samenstellingsverklaring 1 Financiële positie 2 Staat van herkomst en besteding van de middelen 3 Resultaatanalyse

Nadere informatie

Stichting Netwerkhulp Hortensiastraat AG Zwolle KvK# Fiscaal nummer

Stichting Netwerkhulp Hortensiastraat AG Zwolle KvK# Fiscaal nummer JAARREKENING 2012 Joost M. Govers Penningmeester Stichting Netwerkhulp Zwolle 24 september 2013 Inhoud: Algemeen blz 2 en 3 Balans per 31 december 2012 blz 4 Resultaat 2012 blz 5 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2018 AMSTERDAMSESTRAATWEG 67a 3513 AB UTRECHT E.MAIL: INFO@ANIMALSTODAY.NL WWW.ANIMALSTODAY.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling stichting Animals Today... 3 1.2 Bestuur...

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 Zaandam, dinsdag 20 maart 2018 Dossier: Kenmerk: 2149 MT/2149/2015 1 / 5 INHOUDSOPGAVE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 1. INLEIDING 1.1 Opdracht 3 1.2 Algemeen 3 1.3 Activieit(en)

Nadere informatie

Stichting Kinderboerderij De Vechtse Hoeve gevestigd te Maarssen. Rapport inzake de jaarrekening 2017

Stichting Kinderboerderij De Vechtse Hoeve gevestigd te Maarssen. Rapport inzake de jaarrekening 2017 gevestigd te Maarssen Rapport inzake de jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Financieel verslag 1.1 Algemeen 3 1.2 Financiële positie 4 2. Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2017 6 2.2 Winst-

Nadere informatie

Stichting Unite in Christ T.a.v. het bestuur De Feart CN URETERP. Jaarrekening 2016

Stichting Unite in Christ T.a.v. het bestuur De Feart CN URETERP. Jaarrekening 2016 Stichting Unite in Christ T.a.v. het bestuur De Feart 141 9247 CN URETERP Jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2016 3 1.2 Winst- en verliesrekening over 2016

Nadere informatie

Stichting Narconon Nederland te Zutphen JAARREKENING 2013

Stichting Narconon Nederland te Zutphen JAARREKENING 2013 Stichting Narconon Nederland te Zutphen JAARREKENING 2013 FINANCIEEL VERSLAG Aan het bestuur van Stichting Narconon Nederland Deventerweg 93 7203 AD Zutphen Hilversum, 20 mei 2016 Geachte Bestuur, Hierbij

Nadere informatie

Stichting MiniManna, Doetinchem jaarverslag 2017

Stichting MiniManna, Doetinchem jaarverslag 2017 Stichting MiniManna, Doetinchem jaarverslag INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 ALGEMEEN... 2 BALANS... 3 WINST- EN VERLIESREKENING... 4 TOELICHTING GRONDSLAGEN... 5 TOELICHTING OP DE BALANS... 6 NIET IN

Nadere informatie

Jaarrapport Stichting Kind in Huis gevestigd te de Bult

Jaarrapport Stichting Kind in Huis gevestigd te de Bult Jaarrapport 2017 gevestigd te de Bult Inhoud Algemene gegevens Balans per 31 december 2017 Winst- en verliesrekening over 2017 Toelichting op de balans Toelichting op de winst- en verliesrekening Algemene

Nadere informatie

Stichting De Dex Foundation

Stichting De Dex Foundation JAARVERSLAG 2014 Inhoudsopgave Pagina Rapport 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Algemeen 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 5 Staten van baten & lasten over 2014 7 Grondslagen voor waardering van

Nadere informatie

Online administraties & Financieel professionals

Online administraties & Financieel professionals Online administraties & Financieel professionals 2017 Stichting Cultura Venray Schoutenstraatje 8 5801 BS Venray Inhoudsopgave Accountantsverslag Hoofdstuk Samenstellingsverklaring 2 Jaarrekening Balans

Nadere informatie