GOEDE REIS! Liturgie:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GOEDE REIS! Liturgie:"

Transcriptie

1 preek over psalm 121, gehouden op p. 1 GOEDE REIS! Liturgie: Votum & groet Zingen: Psalm 19:1.2 Lezing van Gods wet Zingen: Psalm 19:3.4 Gebed Lezing van Gods Woord: Psalm 121 Zingen: Psalm 33:1.5.6 Verkondiging: Psalm 121 Zingen; Opwekking 640 Gebed Kollekte Zingen: Psalm 33:8 Zegen Gemeente van onze Heer Jezus Christus, (1) (Dia 1) Goede reis! Hoe vaak zeg je dat niet als er iemand vertrekt. Je gaat de deur uit. Je stapt in de auto. In de trein of je neemt het vliegtuig. De achterblijvers zwaaien je uit en wensen je goede reis. Dan denk je in deze tijd natuurlijk vooral aan de vakantie. Goede reis! Goede vakantie! Je kunt dan ook aan psalm 121 denken. Dat is een reispsalm. Misschien lees je die wel met elkaar voordat je de deur uit gaat. Ik heb mensen gekend daar hing het laatste vers van deze psalm in de hal, bij de voordeur. In de oude vertaling nog: Hij zal uw uitgang en uw ingang bewaren van nu aan tot in eeuwigheid. Dan wordt je elke keer als je de deur uitgaat er aan herinnerd dat de Here je moet bewaren. En hoe vaak ga je de deur niet uit? Dat hoef je niet eens te zijn omdat je op reis gaat. Het kan voor familiebezoek zijn. Voor je werk. Je kinderen gaan na de vakantie de deur uit om naar school te gaan. Of je gaat even naar de winkel. Zelfs dan moet de Here je bewaren. (2) Een reispsalm. Maar dit lied is eigenlijk niet voor allerlei reizen bedoeld. Het is een pelgrimslied, staat er boven. (dia 2) In de bijbel gaan de pelgrimsliederen over de reis naar Jeruzalem om God te ontmoeten in zijn huis dat daar toen stond. Maar Is het dan wel een psalm voor ons? Je gaat niet naar Jeruzalem, misschien als toerist, maar niet omdat God daar woont en omdat jke Hem daar ontmoet..

2 preek over psalm 121, gehouden op p. 2 Zijn huis is vandaag de gemeente van Christus. Om Hem te ontmoeten hoef je niet meer naar een speciale plaats. De Heer heeft dat zelf gezegd tegen de samaritaanse vrouw. Maar ben je toch niet allemaal op reis? Op reis om God te ontmoeten in het nieuwe Jeruzalem dat uit de hemel neerdaalt? Deze wereld is je eindbestemming niet. Je leven is een pelgrimsreis en straks mag je God ontmoeten van aangezicht tot aangezicht. Je kunt tijdens je leven allerlei reizen maken. Voor je werk. Voor vakantie. Op huwelijksreis. De één gaat met de auto, de ander met het vliegtuig. Je kunt lopend of fietsend een trektocht maken. Of je maakt misschien geen reizen omdat je er niet van houdt en graag thuis bent. Het kan ook zijn dat je graag zou reizen maar dat je het niet kunt. Misschien moet je wel voor heel andere dingen de deur uit naar het ziekenhuis b.v. of een begrafenis. Maar of je nu thuis bent of de deur uit gaat, het speelt zich allemaal af tijdens de reis van je leven. Deze reispsalm is niet alleen voor vakantiegangers. Je bent allemaal onderweg naar God. En Hij geeft je voor onderweg dit pelgrimslied. (3) Het is een lied om elkaar te bemoedigen. (dia 3) Is je dat wel eens opgevallen? De onderlinge bemoediging? Het is een lied met twee stemmen. Het begint met ik. Ik sla mijn ogen op naar de bergen. Waar komt mijn hulp vandaan? Mijn hulp komt van de Here. ik en mijn dat is de eerste stem. Iemand die op reis gaat of die op reis is. Het kan je eigen stem zijn. Jij gaat de deur uit en je vertrouwt dat de Here je onderweg zal helpen. Maar je hoort ook een tweede stem. Die heeft het niet meer over ik en over mijn. Deze stem heeft het over je. Hij zal je voet niet laten wankelen. En het blijft je in de rest van het lied. Jij gaat de deur uit in vertrouwen op God. En iemand anders zegt dát de Here je helpen zal. Hoe Hij dat zal doen. De tweede stem bevestigt jou in het vertrouwen dat jij hebt. Is dat iemand die je uitzwaait? Dat kan. Het kan ook een reisgenoot zijn met wie je samen op reis bent. In elk geval een medegelovige die jou bemoedigt om te vertrouwen op de hulp van God. Goede reis door de hulp die God geeft. Hij is het die over je waakt. (4) Je gaat naar het huis van God. Dan ben je natuurlijk met je hart op de Here gericht. Maar de weg naar Hem toe gaat over bergen en door dalen. (dia 4) Wat kan je allemaal niet overkomen? Je weet nooit hoe een reis zal gaan. Je kunt niet voorbij de eerste bocht kijken. En hoeveel bochten zijn er niet als je door de bergen trekt? En wat doen je? Je trekt stevige schoenen aan. En zelfs dan kun je nog een misstap maken. De israëllieten, zoals de dichter, hebben geen

3 preek over psalm 121, gehouden op p. 3 wandelschoenen. Zij lopen op een soort van slappe sandalen. Dan kun je op een bergpad helemaal gemakkelijk je voet verzwikken. Of je scheurt je enkelband. En dat de zon kan steken weten we na de hittegolf van afgelopen week ook weer. En de maan, die voel je vandaag niet als een bedreiging. Maar als die zo rood kan zijn als vrijdagnacht kun je je misschien voorstellen dat in die tijd de stand van de maan wel als een gevaar wordt gevoeld. Wat kan er je niet allemaal overkomen! De hitte overdag. De kou in de nacht. Wilde dieren. Rovers. In onze tijd vuur (Griekenland; Californië), watersnood (Japan). Een ongeluk. Je weet wel hoe je vertrekt, of hoe je kinderen vertrekken als ze met hun vrienden op pad gaan. Maar je weet niet hoe je terug komt. Je weet niet hoe de reis van je leven verloopt. Ik sla mij ogen op naar de bergen. Ik ben onderweg naar God. En Hij is het die de hemel en de aarde heeft gemaakt. (dia 5) Ik ga naar God en daarom kijk ik hoger dan de bergen, met alle gevaren die er kunnen schuilen. Ik kijk naar God die machtiger is dan de hoogste berg. En in dat vertrouwen wordt je bevestigd. Je mág ook hoger kijken dan alle gevaren en alle risico s die je in deze wereld loopt. Elke dag mag je leven in vertrouwen op de Schepper van hemel en aarde. Ken je die regel uit dat lied? Hij die wolken, lucht en winden wijst spoor en loop en baan, zal ook wel wegen vinden waarlangs jouw voet kan gaan. Hij overziet jouw reis en Hij waakt over je. In deze psalm klinkt het haast als een bijnaam voor God. In de oude vertaling komt dat 6 keer terug. De Bewaarder. De wachter, in de nieuwe vertaling. (dia 6) Als je een bijnaam hebt zegt dat iets over jou. Iemand wordt Jan de Vrek genoemd. Dat is iemand die nietr gauw iets weggeeft. God de Wachter. Zo is Hij. Dat is God ten voeten uit. De wachter van Israël. Hoe vaak lees je niet dat Hij zijn volk beschermt. Het voor hen opneemt. Hij waakt over Noach in de ark. Hij redt Jacobs familie van de hongerdood. Hij waakt veertig jaar over zijn volk tijdens hun reis door de woestijn. Hij doet wonderen om zijn volk uit de slavernij te helpen. Hij geeft zelfs zijn Zoon om je te verlossen uit de macht van het kwaad. God ten voeten uit. En die Wachter wil ook jouw wachter zijn. Hij heeft oog voor jou, op de pelgrimsreis van je leven. Of je thuis bent of de deur uit gaat, Hij houdt over jou de wacht. (5) En Hij is een trouwe wachter (dia 7). Hij valt niet even in slaap. Dat wordt nadrukkelijk gezegd. Je kent allemaal het verhaal van Elia met de priesters van Baäl op de Karmel. Hij drijft de spot met Baäl. Roep harder. Baäl slaapt misschien.

4 preek over psalm 121, gehouden op p. 4 Wat heb je aan een god die in slaap kan vallen? Die laat het afweten als je hem nodig hebt. Daar hoef je bij de Here niet bang voor te zijn. Ik denk aan psalm 3: Mij van Gods trouw bewust sliep ik geheel gerust. De Here was nabij. Hij ondersteunde mij terwijl Hij mij bewaakte. (Ps. 3) Als je wakker bent waakt Hij. Als je inslaapt blijft Hij waken. Dag en nacht houdt Hij de wacht. Slaapt de Here nooit? En als er dan toch een ongeluk gebeurt? Ik denk aan dat jongetje van drie jaar dat op vakantie hete thee over zich heen kreeg met 1 ste en 2 de graads brandwonden als gevolg. Was de Here er dan toch even niet bij? Je begrijpt zoiets niet. En heb je niet allemaal de ervaring dat ook als je op de Here vertrouwt, een ongeluk of ziekte of andere moeite je niet bespaard blijven? Ook in de bijbel lees je over kinderen van God die soms door diepe dalen moeten gaan. Dan kun je het er moeilijk mee hebben om het vertrouwen op de Here niet te verliezen. Maar ook dan mag je elkaar bemoedigen. Want onze God is niet alleen de machtige Schepper die er voor kan zorgen dat je geen tegenslag krijgt. En hoevaak is het niet zo dat je door Hem voor allerlei kwaad wordt bewaard? Maar Hij zijn macht is ook zo wonderlijk en onvoorstelbaar groot, Hij kan zelfs het lijden dat je doormaakt laten meewerken ten goede, zegt Paulus in Rom 8. Ook als je dat niet begrijpt. Hij is ook de Herder die mee gaat op je reis door de bergen. Ook in dat donkere dal zal Hij bij je zijn om je er door heen te helpen. Vergeet dit niet: ook dit pelgrimslied is het evangelie van Jezus Christus. God heeft Hem gegeven om het lijden van deze wereld te ondergaan en alle kwaad te overwinnen. Kijk naar Hem. Dan zie je de liefde van God. Die straalt in Christus onverminderd, ook als er dingen gebeuren die je niet begrijpt. Zegt het evangelie niet dat er niets is wat je kan scheiden van de liefde van God die Hij geeft in Christus Jezus, onze Heer (Rom. 8). De Here belooft je niet een rustige reis. Wat Hij je wel belooft is een behouden aankomst. (6) (dia 8) Hij houdt de wacht over je gaan en je komen van nu tot in eeuwigheid. Tot in eeuwigheid. Hij blijft dus waken. Vandaag, morgen, overmorgen tot in eeuwigheid. Als kinderen ruzie hebben zeggen ze wel eens ik blijf eeuwig boos. Maar het kan best zijn dat ze even later weer met elkaar spelen. Eeuwig duurt bij kinderen niet zo lang. Eeuwig in de bijbel is dat vaak een toekomst die je als mensen niet kunt afzien. Het gaat voorbij de horizon. God blijft dus tot in een onafzienbare toekomst over je waken. En als je bedenkt dat God zelf eeuwig is Hij heeft geen

5 preek over psalm 121, gehouden op p. 5 begin. Aan zijn bestaan komt nooit een einde. Bij Hem gaat eeuwig ver uit boven de grenzen van de tijd. Zijn liefde is eeuwig. Daar komt geen einde aan. Zijn verbond is eeuwig. Dat houdt nooit op. Hij houdt eeuwig de wacht je bent veilig voor tijd en eeuwigheid. Als Hij bij Hem schuilt en Hij over je waakt dan maak je de reis van je leven niet tevergeefs. Door Hem kom je veilig aan in het nieuw Jeruzalem. Als je met je zorgen naar Hem toe gaat helpt Hij je verder. Als je je verdriet bij Hem brengt zal hij je troosten. Als je in je zwakheid Hem te hulp roept zal Hij de kracht geven die je nodig hebt om het doel van je levensreis te bereiken. En als je voor de grens van het leven staat en je eigen blik nkiet verder rekikt, dan mag je verwachten dat Hij je voor altijd veilig thuis brengt. En dat je Hem zult zien van aangezicht tot aangezicht. Ik wens jullie allemaal (of je nu thuis bent of de deur uit gaat) een goede reis en een behouden thuiskomst. Amen.

Gemeente, De HEER bewaakt je altijd in zijn liefde 1. Gods liefde ervaren 2. op de pelgrimsweg 3. Daar is hulp 4. van de Wachter 5.

Gemeente, De HEER bewaakt je altijd in zijn liefde 1. Gods liefde ervaren 2. op de pelgrimsweg 3. Daar is hulp 4. van de Wachter 5. Votum en groet Zingen Ps 133: 1,3 Tien woorden Antwoordlied Ps 32: 1,3 Gebed Zingen Opw 355 / Ps 139: 1,11 Lezen/Tekst Psalm 121 Antwoordlied Ps 121 Prediking Ps 121 Zingen Opw 378 Gebed Collecte Zingen

Nadere informatie

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 ter afsluiting van het project Kerk, School en Gezin 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Hervormde gemeente Hattem - wijkgemeente

Nadere informatie

Immers de meest uiteenlopende omstandigheden en gebeurtenissen die in een mensen leven voorkomen, kom je tegen in de psalmen.

Immers de meest uiteenlopende omstandigheden en gebeurtenissen die in een mensen leven voorkomen, kom je tegen in de psalmen. Psalm 121. Thema: Mijn hulp is van de Heere. Zussen en broers,lieve mensen, door de eeuwen heen is het boek van de psalmen een erg geliefd en mogelijk wel het meest gelezen Bijbelboek..voor heel veel gelovigen

Nadere informatie

_liturgie_morgendienst.docx30 oktober uur ds J. Wilmink orgel Johan Volk schriftlezing Biny Blijdorp

_liturgie_morgendienst.docx30 oktober uur ds J. Wilmink orgel Johan Volk schriftlezing Biny Blijdorp 20161030_liturgie_morgendienst.docx30 oktober 17.00 uur ds J. Wilmink orgel Johan Volk schriftlezing Biny Blijdorp Welkom door ouderling van dienst Mededelingen Gezongen Votum en groet Samenzang: LB Psalm

Nadere informatie

Liederenbundel Toerustend Weekend

Liederenbundel Toerustend Weekend 1 Opwekking 123 Groot is uw trouw, o Heer Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde die Gij steeds waart, dat bewijst

Nadere informatie

ONZE HEMELSE VADER ZORGT VOOR ALLE DINGEN

ONZE HEMELSE VADER ZORGT VOOR ALLE DINGEN Zondag 10 / gehouden op 21-06-2009 / p.1 ONZE HEMELSE VADER ZORGT VOOR ALLE DINGEN Liturgie Votum en groet Zi: Psalm 118:1.5 Gebed Schriftlezing: Gen. 22:1-19 Zi: Psalm 33:2 Schriftlezing:Gen: 50:17-21:

Nadere informatie

MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019

MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019 Afscheidsdienst voorafgaande aan de begrafenis van MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019 Dinsdag 26 maart 2019, 14.00 uur Welkom Aansteken gedachteniskaars door Cobie Zingen: Psalm 121:1 en 4

Nadere informatie

Avondgebeden in de stille week. Blijf hier met mij waken

Avondgebeden in de stille week. Blijf hier met mij waken Avondgebeden in de stille week Blijf hier met mij waken Protestantse wijkgemeente Apeldoorn-Noordoost Julianakerk 2019 omslag: Jezus neemt het kruis op zich één van de kruiswegstaties van Margaret van

Nadere informatie

- 1 - Psalm 121, 133 en 134 (pelgrims liederen) Er staat in Psalm 100:2 Dien de Heere met blijdschap.

- 1 - Psalm 121, 133 en 134 (pelgrims liederen) Er staat in Psalm 100:2 Dien de Heere met blijdschap. - 1 - Psalm 121, 133 en 134 (pelgrims liederen) Er staat in Psalm 100:2 Dien de Heere met blijdschap. Dat was ook de reden dat het zgn. Loofhuttenfeest werd ingesteld en waarover wij kunnen lezen in Lev.

Nadere informatie

voettocht en vaak niet zonder gevaren. Psalm 121, 133 en 134 (pelgrims liederen) Er staat in Psalm 100:2 Dien de Heere met blijdschap.

voettocht en vaak niet zonder gevaren. Psalm 121, 133 en 134 (pelgrims liederen) Er staat in Psalm 100:2 Dien de Heere met blijdschap. - 1 - Psalm 121, 133 en 134 (pelgrims liederen) Er staat in Psalm 100:2 Dien de Heere met blijdschap. Dat was ook de reden dat het zgn. Loofhuttenfeest werd ingesteld en waarover wij kunnen lezen in Lev.

Nadere informatie

Als votum Ps 121: 1 Na groet Ps 121: 4 Tien Woorden Kees Kuiper Mel. Ps 140 Gebed Lezen Ps 130 Preek Ps 130 Zingen Ps 32: 1 Gebed Collecte Zingen Ps

Als votum Ps 121: 1 Na groet Ps 121: 4 Tien Woorden Kees Kuiper Mel. Ps 140 Gebed Lezen Ps 130 Preek Ps 130 Zingen Ps 32: 1 Gebed Collecte Zingen Ps Als votum Ps 121: 1 Na groet Ps 121: 4 Tien Woorden Kees Kuiper Mel. Ps 140 Lezen Ps 130 Preek Ps 130 Zingen Ps 32: 1 Collecte Zingen Ps 130: 3, 4 Viering HA Formulier 3 Gedenken GK 156 Een zijn GK 164

Nadere informatie

ZOEK HET UIT! KinderBijbelKeet-week Grote Kerk Hilversum. 28 tot en met 31 augustus. dit boekje is van:.

ZOEK HET UIT! KinderBijbelKeet-week Grote Kerk Hilversum. 28 tot en met 31 augustus. dit boekje is van:. ZOEK HET UIT! KinderBijbelKeet-week 2018 28 tot en met 31 augustus Grote Kerk Hilversum dit boekje is van:. Themalied Couplet 1: Ik heb gehoord, van een man, Die een storm stoppen kan. Die een storm stoppen

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Doopdienst Wende Verduijn: 8 oktober 2017 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 121: 1 en 2 Ik sla mijn ogen op en zie de hoge bergen aan, waar komt mijn hulp vandaan? Mijn hulp is van mijn Here, die dit

Nadere informatie

in de Hoeksteen te Numansdorp

in de Hoeksteen te Numansdorp Voor de aangepaste Aangepaste zangdienst op zondag zangdienst 18 januari 2015 op om zondag 15.00 uur in de 18 Hoeksteen januari te Numansdorp 2015 om 15.00 uur in de Hoeksteen te Numansdorp Koor en band

Nadere informatie

17 december 2017 PBoonstra uur orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jaap Wolters

17 december 2017 PBoonstra uur orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jaap Wolters 17 december 2017 PBoonstra 17.00 uur orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jaap Wolters Votum Zegengroet GK psalm 40: 2 en 7 = LB 40:2, 7 Lezen: Psalm 121 GK psalm 121 = LB 121 Tekst: Zondag 9 en 10. Preek

Nadere informatie

- 1 - Hammaäloth" en dat is letterlijk vertaald: een lied van de opgang (naar Jeruzalem namelijk).

- 1 - Hammaäloth en dat is letterlijk vertaald: een lied van de opgang (naar Jeruzalem namelijk). - 1 - Psalm 121, 133 en 134 (bedevaart liederen) Er staat ergens in de Psalmen (we gaan dit nu niet lezen maar het staat in Ps. 100:2): Dient de Heere met vreugde. Dat was ook de reden dat het zgn. Loofhuttenfeest

Nadere informatie

- Voor de dienst zingen de WelcomeSingers: Waar de mensen dwalen in het donker, Lied 286; WelcomeSingers: de coupletten; allen: het refrein

- Voor de dienst zingen de WelcomeSingers: Waar de mensen dwalen in het donker, Lied 286; WelcomeSingers: de coupletten; allen: het refrein 1 2 - Voor de dienst zingen de WelcomeSingers: Waar de mensen dwalen in het donker, Lied 286; WelcomeSingers: de coupletten; allen: het refrein - Woord van welkom - Intochtslied: Psalm 84: 1, 2, 4 (staande)

Nadere informatie

Niet bang zijn! God maakt je sterk!

Niet bang zijn! God maakt je sterk! Niet bang zijn! God maakt je sterk! Aangepaste dienst Zondag 22 november 2015 Br. Peter Zuidema Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen:E & R 230 - Jezus is de goede Herder 1. Jezus is de goede herder

Nadere informatie

Refrein. Refrein. Tot aan die dag, wil ik weten wie U bent,

Refrein. Refrein. Tot aan die dag, wil ik weten wie U bent, Eens, als de bazuinen klinken, uit de hoogte, links en rechts, duizend stemmen ons omringen, ja en amen wordt gezegd, rest er niets meer dan te zingen, Heer, dan is Uw pleit beslecht. Scheurt het voorhang

Nadere informatie

Thema Liturgie (Pnr. 924) Psalm 121 Uitgesproken 29 augustus 2010 in het Open Hof te Kampen Kerkelijk jaar

Thema Liturgie (Pnr. 924) Psalm 121 Uitgesproken 29 augustus 2010 in het Open Hof te Kampen Kerkelijk jaar Thema Liturgie (Pnr. 924) Psalm 121 Uitgesproken 29 augustus 2010 in het Open Hof te Kampen Kerkelijk jaar 11 e zondag van de zomer Hoor mij, HEER, en antwoord mij, red uw dienaar die op u vertrouwt. Wees

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Theo Verheul. Liturgie bij de dankdienst voor het leven van. Geboren: Overleden:

Theo Verheul. Liturgie bij de dankdienst voor het leven van. Geboren: Overleden: Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Theo Verheul Geboren: 20-01-1944 Overleden: 03-08-2018 Op woensdag 8 augustus 2018 In de Maranathakerk te Lunteren Voorganger: ds. Wim Schaap Ouderling van

Nadere informatie

Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen

Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Muzikale begeleiding: The True Colors Welkom en mededelingen- ouderling van dienst Opwekking 194 U maakt ons

Nadere informatie

Liturgie 28 juli 2019

Liturgie 28 juli 2019 Liturgie 28 juli 2019 Welkom en mededelingen Votum en groet Opw 727 Ik val niet uit Uw hand Mijn God, ik kom naar U, dan ben ik veilig. Ik heb het U gezegd, en blijf het zeggen: Ik heb U nodig, Heer, de

Nadere informatie

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren voorganger: ds. Co Janssen ouderling van dienst: Marleen Schuijl organist: Willemien Zieverink

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 16 augustus 2015 om in de Ark. Voorganger: Ds. Oberink M.m.v.: de opwekkingsband. Thema: Een geworteld leven

Opwekkingsdienst 16 augustus 2015 om in de Ark. Voorganger: Ds. Oberink M.m.v.: de opwekkingsband. Thema: Een geworteld leven Opwekkingsdienst 16 augustus 2015 om 16.45 in de Ark - Zingen voor de dienst om 16.45: Opw. 559 Schijn met Uw licht (E) Schijn met uw licht in mijn hart, Heer, ) schijn met uw licht in mijn hart, ) dat

Nadere informatie

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij City Harmonic Wedding Day Votum en Groet (Sela) Votum Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die

Nadere informatie

11 februari uur W Quist orgel: Geert Burgler; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Dries de Jager

11 februari uur W Quist orgel: Geert Burgler; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Dries de Jager 11 februari 17.00 uur W Quist orgel: Geert Burgler; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Dries de Jager Welkom en evt. Mededelingen Voorzang: LvK 434: 1, 2, 5 = LB 868 (beginnen allemaal met Lof zij de

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

- 1 - Psalm 121, 133 en 134 (bedevaart liederen) Er staat in Psalm 100:2 Dient de Heere met vreugde.

- 1 - Psalm 121, 133 en 134 (bedevaart liederen) Er staat in Psalm 100:2 Dient de Heere met vreugde. - 1 - Psalm 121, 133 en 134 (bedevaart liederen) Er staat in Psalm 100:2 Dient de Heere met vreugde. Dat was ook de reden dat het zgn. Loofhuttenfeest werd ingesteld en waarover wij kunnen lezen in Lev.

Nadere informatie

voettocht en vaak niet zonder gevaren. Psalm 121, 133 en 134 (bedevaart liederen) Er staat in Psalm 100:2 Dient de Heere met vreugde.

voettocht en vaak niet zonder gevaren. Psalm 121, 133 en 134 (bedevaart liederen) Er staat in Psalm 100:2 Dient de Heere met vreugde. - 1 - Psalm 121, 133 en 134 (bedevaart liederen) Er staat in Psalm 100:2 Dient de Heere met vreugde. Dat was ook de reden dat het zgn. Loofhuttenfeest werd ingesteld en waarover wij kunnen lezen in Lev.

Nadere informatie

Eredienst 17 juni uur Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis

Eredienst 17 juni uur Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis Eredienst 17 juni 2018 16.30 uur Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis Liturgie Votum / zegengroet Psalm 42: 1, 5 Gebed Romeinen 8: 18-30 Opw. 770: Ik zal er zijn Kindermoment Preek Romeinen 8: 26-27 Gezang 151:

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

Liturgie 1 januari 2017 Nieuwjaarsdag

Liturgie 1 januari 2017 Nieuwjaarsdag Liturgie 1 januari 2017 Nieuwjaarsdag Votum en Groet Zingen Hemelhoog 667 Wees stil voor het aangezicht van God Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. aanbid Hem met eerbied en

Nadere informatie

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst Ik zal er zijn Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige Naam. Verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan. Waar ik ben, bent U: wat een kostbaar geheim. Uw naam is Ik ben en Ik zal

Nadere informatie

Loof de Heer, o mijn ziel. O mijn ziel, prijs nu zijn heilige Naam. Met meer passie dan ooit; o mijn ziel, verheerlijk zijn heilige Naam.

Loof de Heer, o mijn ziel. O mijn ziel, prijs nu zijn heilige Naam. Met meer passie dan ooit; o mijn ziel, verheerlijk zijn heilige Naam. Hartelijk welkom Tienduizend redenen Opwekking 733 De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij mag overkomen, laat mij nog zingen

Nadere informatie

Eredienst zondag 28 juli 16.30u Voorganger: ds. M. Biewenga

Eredienst zondag 28 juli 16.30u Voorganger: ds. M. Biewenga Eredienst zondag 28 juli 16.30u Voorganger: ds. M. Biewenga Liturgie Opwekking 717 Stil mijn ziel, wees stil Introductie dienst Votum / zegengroet Psalm 139: 8 Gebed Schriftlezing Jona 2: 1 11 Psalm 42:

Nadere informatie

Lucas 2:25-35 Heb je geduld?

Lucas 2:25-35 Heb je geduld? Lucas 2:25-35 Heb je geduld? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

Zingen 'Votum en groet' (Hemelhoog 495) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon.

Zingen 'Votum en groet' (Hemelhoog 495) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon. Liturgie zondag 31 december 2018 om 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Lector Marianne Mulder Organist Rik Nijs Koster Evert van den Heuvel Techniek Arjan van den Bor ORDE VAN DIENST

Nadere informatie

Goede Reisdienst 8 juli 2018: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel/piano Gerard de Waardt, m.m.v. Samenspeelgroep,

Goede Reisdienst 8 juli 2018: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel/piano Gerard de Waardt, m.m.v. Samenspeelgroep, Goede Reisdienst 8 juli 2018: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel/piano Gerard de Waardt, m.m.v. Samenspeelgroep, The Miracles, o.l.v. Carin van Toor. Zingen vóór de dienst: God van Licht Refrein

Nadere informatie

Goede Reisdienst 8 juli 2018: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel/piano Gerard de Waardt, m.m.v. Samenspeelgroep,

Goede Reisdienst 8 juli 2018: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel/piano Gerard de Waardt, m.m.v. Samenspeelgroep, Goede Reisdienst 8 juli 2018: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel/piano Gerard de Waardt, m.m.v. Samenspeelgroep, The Miracles, o.l.v. Carin van Toor. Zingen vóór de dienst: God van Licht Lied 289:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 17 MAART 2019 MARTINIKERK

ORDE VAN DIENST ZONDAG 17 MAART 2019 MARTINIKERK Hartelijk welkom in de Martinikerk! We zijn heel blij dat vanmorgen maar liefst vier kinderen in ons midden het teken van de doop zullen ontvangen. Hoewel ze zelf nog te jong zijn om het bewust mee te

Nadere informatie

Dankbaarheidskalender

Dankbaarheidskalender Dankbaarheidskalender Schrijf elke dag één of een aantal punten op waar je dankbaar voor bent. Het kunnen geschenken zijn die je vandaag hebt ontvangen, zoals bijvoorbeeld: ik ben dankbaar dat ik vandaag

Nadere informatie

1. Bij een nieuw begin

1. Bij een nieuw begin Inhoudsopgave Bij een nieuw begin 13 Een bijeenkomst beginnen 37 Bij het begin van de dag 59 Bij een goed gesprek 85 Bij verdriet 119 Bij vreugde 147 Bij twijfel 183 Bij zorgen 215 Bij ziekte 245 Om troost

Nadere informatie

Henk Meinema. Liturgie in de dankdienst voor het leven van. * Hoogkerk, 5 juli 1940 Roden, 16 februari 2017

Henk Meinema. Liturgie in de dankdienst voor het leven van. * Hoogkerk, 5 juli 1940 Roden, 16 februari 2017 Liturgie in de dankdienst voor het leven van Henk Meinema * Hoogkerk, 5 juli 1940 Roden, 16 februari 2017 Op donderdag 23 februari 2017 in de Gereformeerde kerk (vrijgemaakt) Tolberterstraat 24 te Leek

Nadere informatie

20 januari 2019 Doop van Levi Nicolai Putzes (*14 september 2018)

20 januari 2019 Doop van Levi Nicolai Putzes (*14 september 2018) 20 januari 2019 Doop van Levi Nicolai Putzes (*14 september 2018) 9.30 uur Organist: Hans van Noord Voorganger: ds. Adri van der Wal Intocht De kerkenraad komt binnen Stiltemoment, waarin we ons voorbereiden

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Liturgie voor de Praisedienst Zondag 20 januari 2019 om uur in de Pauluskerk te Wezep. Thema : Je bent gek!

Liturgie voor de Praisedienst Zondag 20 januari 2019 om uur in de Pauluskerk te Wezep. Thema : Je bent gek! Liturgie voor de Praisedienst Zondag 20 januari 2019 om 19.00 uur in de Pauluskerk te Wezep Thema : Je bent gek! Voorganger : ds. Hans van Ark Ouderling : dhr. J. Fijn Muziek : Marloes van Ommen Welkom

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Kerk en Schooldienst Zondag 15 oktober 2017 Predikant: Organist: Pianist: Met medewerking van: ds. Klaas Meijer en ds. Bram Verduijn Margriet Withaar Gea Wolters alle kinderen en leerkrachten

Nadere informatie

CHE Band, Opwekking 761, 621 en Sela - U maakt ons een

CHE Band, Opwekking 761, 621 en Sela - U maakt ons een HOF VAN HEDEN DIENST Praisedienst 23 november 2014 18.30 uur Voorganger: ds. Dick Steenks Muzikale medwerking: CHE Live Band Ede *** Muziek voor de dienst CHE Band, Opwekking 761, 621 en Sela - U maakt

Nadere informatie

Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Zondag 13 augustus 2017 in de Oude Kerk te Barneveld om 11:00 uur

Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Zondag 13 augustus 2017 in de Oude Kerk te Barneveld om 11:00 uur Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Zondag 13 augustus 2017 in de Oude Kerk te Barneveld om 11:00 uur Predikant: ds. M. P. D. Barth Ouderling van dienst: R. Bos Organist: H. van Roekel

Nadere informatie

Zingen: Lied van de maand: De stilte is uw huis melodie gezang 446.

Zingen: Lied van de maand: De stilte is uw huis melodie gezang 446. Liturgie voor de zendingsdienst op zondag 9 maart 2014 Binnenkomst kerkenraad en predikant. Zingen: Lied van de maand: De stilte is uw huis melodie gezang 446. U woont niet in een storm, o Heer, maar in

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Woensdrecht L I T U R G I E. voor de afscheidsdienst bij het overlijden en de begrafenis van. 12 april februari 2019

Protestantse Gemeente Woensdrecht L I T U R G I E. voor de afscheidsdienst bij het overlijden en de begrafenis van. 12 april februari 2019 Protestantse Gemeente Woensdrecht L I T U R G I E voor de afscheidsdienst bij het overlijden en de begrafenis van J O H A N N A B A R E N D I N A H E IJ B O E R - J E R O E N S E 12 april 1926-23 februari

Nadere informatie

7 juli uur. Thema: Ga in vrede

7 juli uur. Thema: Ga in vrede 7 juli 2019 9.30 uur Thema: Ga in vrede Tijdens deze dienst nemen Tim Nicolaas Gerrit van der Veen en Jochem Korjan Vink afscheid van de kinderverteldienst. Voorganger: ds. Gerdien Neels Organist: Hans

Nadere informatie

Eredienst 26 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing

Eredienst 26 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing Eredienst 26 maart 2017 10.00 uur Voorganger: ds. J. Geersing Liturgie Intocht: Opwekking 640 Votum / zegengroet Gezang 171: 1a/2b Opwekking 717 Wet Welzalig de man Gebed Kaars doven Matteus 14: 22-33

Nadere informatie

Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem

Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Gerrit te Rietstap In deze dienst dopen we Ties Robert Clahsen. zoon van Maaike en Bram Clahsen

Nadere informatie

Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens

Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens Zingen: Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat. Als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

14 mei uur kinderdienst AA Kramer muziekgroep olv Walther Zwart orgel: Harry Kroeske. Orde van dienst:

14 mei uur kinderdienst AA Kramer muziekgroep olv Walther Zwart orgel: Harry Kroeske. Orde van dienst: 14 mei 16.00 uur kinderdienst AA Kramer muziekgroep olv Walther Zwart orgel: Harry Kroeske Orde van dienst: Welkom veel gelopen: -Avondvierdaagse. -Atletiek soms 100 meter sprint soms marathon Nu: we zitten

Nadere informatie

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Heer, U laat mij veilig wonen. Ik hoef niet bang te zijn, ik kan rustig slapen. Psalm 4 vers 9 Dankdienst voor het leven van Alex Arthur Landman

Nadere informatie

10 september uur Voorganger: ds H vd Berg

10 september uur Voorganger: ds H vd Berg 10 september 10.00 uur Voorganger: ds H vd Berg Gezang 115 : 1 en 2 Votum en groet Psalm 147 : 1 en 3 Wet Psalm 147 : 7 Gebed Lezen Psalm 147 Zie de zon (E & R, 411) Regenboog groep 1-4 Tekst Psalm 147

Nadere informatie

Thema: De wereld in! Zondag 1 juli Overstapdienst in de Ontmoetingskerk. Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde

Thema: De wereld in! Zondag 1 juli Overstapdienst in de Ontmoetingskerk. Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde Zondag 1 juli 2018 Overstapdienst in de Ontmoetingskerk Thema: De wereld in! Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde Met medewerking van: Jaco, Janco, Rick, Roosmarijn, Sanne,

Nadere informatie

Orde van dienst voor Trinitatis + overstapdienst Voor het begin van de dienst Welkom door ouderling van dienst Stilte Voorbereiding

Orde van dienst voor Trinitatis + overstapdienst Voor het begin van de dienst Welkom door ouderling van dienst Stilte Voorbereiding Orde van dienst voor 16-06-2019 Trinitatis + overstapdienst Voor het begin van de dienst Welkom door ouderling van dienst Stilte Voorbereiding Bemoediging en groet Lied 217: 1, 2, 5 (De dag gaat open voor

Nadere informatie

Welkom in de Horizon. Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz. Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie

Welkom in de Horizon. Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz. Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie Welkom in de Horizon Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie Stil gebed Votum/zegengroet Z. LvK 119: 1-3 Lezing van de Wet Z. Ps. 130: 1-4 L.

Nadere informatie

Liedboekje kinderkoor de Bubbel. september t/m december 2017

Liedboekje kinderkoor de Bubbel. september t/m december 2017 Liedboekje kinderkoor de Bubbel september t/m december 2017 Volg het spoor : Kijk eens naar een vlinder luister naar een eend die kwaakt kijk eens naar de bloemen zie hoe mooi ze zijn gemaakt kijk eens

Nadere informatie

Bij deze preek kan een presentatie gedownload worden.

Bij deze preek kan een presentatie gedownload worden. DE ECHTE JAKOBSLADDER Bij deze preek kan een presentatie gedownload worden. Liturgie Votum en groet Zingen: Psalm 34:1.3 Voorlezing van de wet Zingen: Psalm 34:5.6 Gebed Schriftlezing 1: Gen. 28:10-19

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 2 juni 2019 De Open Hof te Oud- Beijerland Zondag Exaudi

Orde van dienst zondag 2 juni 2019 De Open Hof te Oud- Beijerland Zondag Exaudi Orde van dienst zondag 2 juni 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Exaudi Voorganger: Ds. Chris Kors Muzikale leiding: Dhr. René Strijder mmv: De Cantorij en organistenensemble -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Lezen : Johannes 14: 1-9. Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710

Lezen : Johannes 14: 1-9. Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710 Lezen : Johannes 14: 1-9 Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710 Kumba Ya my Lord Kom bij ons o Heer, kom bij ons Kom bij ons o Heer, kom bij ons Kom bij ons o Heer, kom

Nadere informatie

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder Eredienst 30 juli 2017 16.30 uur Voorganger: Arjan de Gelder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed: Gezang 157 Schriftlezing Psalm 8 Psalm 8: 1, 2 Hebreeën 2: 5-9 Psalm 21: 2, 7 Preek Gezang 145:

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self!

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self! Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014 Selfie? Ie-self! Voorganger: Dhr. G.J. Heinen Muzikale medewerking: koor van Groot Schuylenburg uit

Nadere informatie

Orde van de doopdienst zondag 27 november 2016 waarin Celine en Milan Dik worden gedoopt.

Orde van de doopdienst zondag 27 november 2016 waarin Celine en Milan Dik worden gedoopt. Orde van de doopdienst zondag 27 november 2016 waarin Celine en Milan Dik worden gedoopt. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 121: 1 en (staand) Ik sla mijn ogen op en zie de hoge bergen aan, waar komt

Nadere informatie

Zondag 9 juni Doop van Fem Rhijnsburger en Jens van Keulen

Zondag 9 juni Doop van Fem Rhijnsburger en Jens van Keulen Zondag 9 juni 2019 Doop van Fem Rhijnsburger en Jens van Keulen Voorganger: Ds. Rianne van der Nagel-Meter Organist/Pianist: Tjeerd Kiers Protestantse Gemeente te Linschoten - Opgang en intrede Welkom

Nadere informatie

k wil even bij U komen (U bent mijn vriend) Tekst: Arend Jansen Muziek: Marcel Zimmer 2005 Celmar Music / Eagle Music

k wil even bij U komen (U bent mijn vriend) Tekst: Arend Jansen Muziek: Marcel Zimmer 2005 Celmar Music / Eagle Music k wil even bij U komen (U bent mijn vriend) Tekst: Arend Jansen Muziek: Marcel Zimmer 2005 Celmar Music / Eagle Music ik wil even bij U komen in de stilte, heel alleen even uit de drukte weg van iedereen

Nadere informatie

Lezen : Psalm 8 Tekst : Psalm 8 : 3. Psalm 121 : 1, 2 en 4 NLB 310 Gezang 149 Psalm 148 : 1 en 5 Opwekking 518 Lied 465 : 1, 2 en 5

Lezen : Psalm 8 Tekst : Psalm 8 : 3. Psalm 121 : 1, 2 en 4 NLB 310 Gezang 149 Psalm 148 : 1 en 5 Opwekking 518 Lied 465 : 1, 2 en 5 Lezen : Psalm 8 Tekst : Psalm 8 : 3 Psalm 121 : 1, 2 en 4 NLB 310 Gezang 149 Psalm 148 : 1 en 5 Opwekking 518 Lied 465 : 1, 2 en 5 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Onderwerp: Een andere

Onderwerp: Een andere Onderwerp: Een andere Lezen : Johannes 14 : 15-26 Timotheüs 3 : 1-7 Opwekking 708 Psalm 98 : 1 en 2 Opwekking 689 Gezang 102b : 2 en 4 Lied 675 : 1 en 2 In deze dienst is er: Ichtûs Kidzz Voor wie? Voor

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen Liturgie Emmen, 13 september 2015 (buitendienst) Thema: samen onderweg (startzondag) 1. Votum 2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen 3. Zingen: Sela: breng

Nadere informatie

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1 Liturgie overstapdienst 7 juli 2019 Centrumkerk, Geldermalsen Voorganger: ds. C.M. Blokland - den Hertog Ouderling van dienst: mw. C. Maas Organist: dhr. J. Rodermans Orgelspel Binnenkomst kerkenraad en

Nadere informatie

Preekje - Gezinsdienst. Ik ben de goede herder. Jubilate - 22 april uur. Voorganger: ds. Bert de Wit

Preekje - Gezinsdienst. Ik ben de goede herder. Jubilate - 22 april uur. Voorganger: ds. Bert de Wit Preekje - Gezinsdienst Jubilate - 22 april 2018-10.00 uur Ik ben de goede herder Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Johannes 10:11-16 (Bijbel in Gewone Taal) Gemeente van onze Heer, Jezus Christus,

Nadere informatie

Johannes 8:58 Nooit meer afscheid met Jezus (oudjaarsdag)

Johannes 8:58 Nooit meer afscheid met Jezus (oudjaarsdag) Johannes 8:58 Nooit meer afscheid met Jezus (oudjaarsdag) p> Liturgie Zingen: LvK Lied 397 : 1, 3 en 4 Stil gebed Votum en groet Zingen: GKB Gezang 121 : 1, 8 en 9 Gebed Lezen: Johannes 8 : 48 59 Zingen:

Nadere informatie

Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: A. Bos Koster: H. van Polen/ J. Hijmissen Muziek: José & Glenn Witterland

Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: A. Bos Koster: H. van Polen/ J. Hijmissen Muziek: José & Glenn Witterland Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: A. Bos Koster: H. van Polen/ J. Hijmissen Muziek: José & Glenn Witterland Welkom Opwekking 720 In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de

Nadere informatie

Liturgie 19 maart 2017

Liturgie 19 maart 2017 Liturgie 19 maart 2017 Votum en Groet Zingen Psalm 42: 1, 3 Evenals een moede hinde naar het klare water smacht, schreeuwt mijn ziel om God te vinden, die ik ademloos verwacht. Ja, ik zoek zijn aangezicht,

Nadere informatie

Liturgie avonddienst op 31 juli uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen

Liturgie avonddienst op 31 juli uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Liturgie avonddienst op 31 juli 2016 18.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Liedboek 466: 1 en 3 1. Als God, mijn God, maar voor mij is, wie is er dan mij tegen? Dan werken

Nadere informatie

Een pelgrimage van gerechtigheid en vrede

Een pelgrimage van gerechtigheid en vrede Protestants Kralingen Een pelgrimage van gerechtigheid en vrede Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 23 augustus 2015 Protestants Kralingen Een pelgrimage van gerechtigheid en vrede Orgelspel uit

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 19 juni 2016 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Léon Missche gedoopt wordt Voorganger : Ds. Bram Verduijn. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst 23 juli 2017 in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst 23 juli 2017 in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst 23 juli 2017 in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Jan Smit Bram Jaspers Welkom Samen zingen:

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

Lucas 22,39-46 Jezus bidt

Lucas 22,39-46 Jezus bidt Lucas 22,39-46 Jezus bidt Tweede zondag van de Lijdenstijd Gezinsdienst Liturgie Lied: opwekking 489 Lied: opwekking 430 Votum / groet Lied: psalm 22:1,5 Gebed Wet Lied: E&R bundel 245: 1,2,3 Lezing: Lucas

Nadere informatie

Johannes 11:25-27 Wat heb ik aan de opstanding?

Johannes 11:25-27 Wat heb ik aan de opstanding? Johannes 11:25-27 Wat heb ik aan de opstanding? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

26 augustus uur A Buursema orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jaap Wolters

26 augustus uur A Buursema orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jaap Wolters 26 augustus 2018 10.00 uur A Buursema orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jaap Wolters votum: GK 121,1 groet zingen: GK 121, 2-4 zingen van de wet: LB 311 gebed voor de opening van het Woord. Lezen: Mattheüs

Nadere informatie

Zondag 20 september Welkom in De Regenboog!

Zondag 20 september Welkom in De Regenboog! Zondag 20 september 2015 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Dinie Baan Organist: Rien Hoekjen Lector: Jorieke Poorterman Koster: Dirk Slooijer Voorzang: Lied 274

Nadere informatie

Liturgie. zaterdag 31 december :30 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zaterdag 31 december :30 uur Ds H D Bondt Liturgie zaterdag 31 december 2016 19:30 uur Ds H D Bondt 19:30 uur 31-dec Ds H D Bondt Ps 93 : 1, 2, 3 Gen 16 : NwPsB 95 : 1, 2, 3 NLB 730 : 2, 3 Gez 168 : Psalm 95 (denieuwepsalmberijming.nl) 1. Kom,

Nadere informatie

31 december uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters

31 december uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters 31 december 2018 19.30 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters Orde van dienst: Welkom Votum en zegegroet GK ps100 Inleiding: een jaar voorbij. Lezen: Psalm 91 Zingen: LB 91a Wie

Nadere informatie

Vertrouwen. Jeugddienst zondag 12 februari Organist: Irma Zuur Pianist: Tinie van der Stelt Georganiseerd door: Jeugdkerk

Vertrouwen. Jeugddienst zondag 12 februari Organist: Irma Zuur Pianist: Tinie van der Stelt Georganiseerd door: Jeugdkerk Jeugddienst zondag 12 februari 2017 Organist: Irma Zuur Pianist: Tinie van der Stelt Georganiseerd door: Jeugdkerk Aansteken kaars jeugdkerk Kaarswens Zingen: Lied 23B De Heer is mijn herder vers 1, 2

Nadere informatie

Liederen voor zondag 1 oktober 2017

Liederen voor zondag 1 oktober 2017 Liederen voor zondag oktober 07 HEMELHOOG 399 / Opwekking 67 Samen in de naam van Jezus Heffen wij een loflied aan Want de geest spreekt alle talen En doet ons elkaar verstaan Samen bidden, samen zoeken

Nadere informatie

Preek over zondag 21, gehouden op / p.1

Preek over zondag 21, gehouden op / p.1 Preek over zondag 21, gehouden op 01-11-09 / p.1 Liturgie: Votum en groet Zi: Ps. 23:1.2.3 Gebed Schriftlezing: Matth. 4:12-25 Zi: Lied 294:1.2.4.5 Preek: Zondag 21 Zi: Gez. 119:1.2.3 Credo: gez. 179b

Nadere informatie

BLIJF IN DE HERE! Liturgie:

BLIJF IN DE HERE! Liturgie: BLIJF IN DE HERE! 1 Joh. 2:28 / gehouden op 31-05-2009 (openbare geloofsbelijdenis) p.1 Liturgie: Votum en groet Zingen: Gezang 147:1.3.4 Gebed Openbare geloofsbelijdenis Zingen: Gezang 10:1 Voorbede Schriftlezing:

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie