Immers de meest uiteenlopende omstandigheden en gebeurtenissen die in een mensen leven voorkomen, kom je tegen in de psalmen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Immers de meest uiteenlopende omstandigheden en gebeurtenissen die in een mensen leven voorkomen, kom je tegen in de psalmen."

Transcriptie

1 Psalm 121. Thema: Mijn hulp is van de Heere. Zussen en broers,lieve mensen, door de eeuwen heen is het boek van de psalmen een erg geliefd en mogelijk wel het meest gelezen Bijbelboek..voor heel veel gelovigen geweest. In welke situatie je ook bevindt, de Psalmen spreken er over. Immers de meest uiteenlopende omstandigheden en gebeurtenissen die in een mensen leven voorkomen, kom je tegen in de psalmen. Hoop en wanhoop. Rust en onrust. Klagen en huilen. Gebed en geroep, jubelen, zingen, loven en aanbidden. Dat alles maakt het Psalmboek persoonlijk en herkenbaar. Het kan je als mens van Godskant diep raken. Daarom is het Psalmboek ook zo`n dierbaar troostboek waarin je als gelovige troost, bemoediging steun en kracht vindt voor het leven met al het verdriet, tegenslagen en teleurstellingen. Ook vindt je als gelovige de nodige vermaningen, terechtwijzingen en onderwijs om in de juiste relatie met de Here God te leven. We mogen gerust zeggen in de Psalmen horen we de stem van de Heilige God die je aanspreekt, en kracht geeft voor elke dag van het leven. Vanmorgen denken we samen na over Psalm 121. Lieve vienden de kernvraag van psalm 121 is: Waar komt mijn hulp vandaan? Die vraag kan op ieder van ons afkomen.

2 Veel mensen hebben grote zorgen voor de toekomst,alles wat er in de afgelopen week is gebeurd in Spanje,in Nederland, in uw eigen plaats maakt het alleen maar erger. Misschien zijn er vanmorgen onder ons die dit herkennen? Misschien heb je wel grote zorgen over de toekomst? Je denkt aan je baan is die blijvend? Je hebt een slecht bericht gehad van de dokter vul maar in. Zorgen en angst. Nu is angst een bezoeker, maar laat hij nooit een bewoner worden. En je zucht.niemand die echt kan helpen. Niemand? Dat is echt niet waar zegt psalm 121. Er is beslist wél iemand die helpen kan en dat ook wil. Dat elke dag ook bewijst. Eentje om precies te zijn. En die Ene dat is God. De Schepper. De Heer die hemel en aarde gemaakt heeft. Die ieder van ons geschapen heeft. Daarmee zijn we bij de kern van deze psalm. God helpt je. Als dat zo gezegd wordt dan komen er ongetwijfeld vragen boven..hoe helpt God dan? Wat zie ik daarvan. Wat kan ik ervan merken? Kan ik er wat mee in mijn leven, ons huwelijksleven. Daar heeft deze psalm heel wat over te zeggen. Nee niet alles. Deze psalm vertelt niet het hele verhaal. Het is geen brief van Paulus of Petrus. Er zit een heel duidelijk accent in deze psalm. Het is een pelgrimslied. Bedoeld om op reis van en naar Jeruzalem samen te zingen. De eerste van het stel stelt de vraag hoe komen we daar doorheen. Hij ziet er letterlijk en figuurlijk als een berg tegenop. Deze pelgrim zinkt de moed in de schoenen. Hij is echt bang voor de bergen waar ze doorheen moeten. Het kan plotseling gaan onweren.

3 Er kunnen rovers zitten. Je kunt struikelen over stenen. Je kunt in het ravijn vallen. Komt dit wel goed. Wie helpt mij? Maar dan herinnert hij zich de woorden die hij zo vaak heeft gehoord..en die u ook zo vaak heeft gehoord, ook vanmorgen. Mijn hulp komt van de Here, die hemel en aarde heeft gemaakt. En daar gaat de volgende pelgrim op door. Die heeft blijkbaar meer vertrouwen. Dat is nu het mooie van het samen geloven. Als de één het niet meer ziet zitten, dan zegt de ander: Ja maar, er staat toch in de Bijbel. Dat gebeurt hier ook. Mijn hulp komt van de Heer. Ja precies. De Heer waakt over je. Hij zorgt dat je niet struikelt. En hij slaapt niet. Ligt nooit even te doezelen. Hij is er altijd. Verslapt geen moment. HIJ is de schaduw aan je rechterhand.de minst beschermde kant van een soldaat uit die tijd. Hij dekt je waar jij het zwakst bent. Onophoudelijk, als de schaduw waar je nooit los van kunt komen. Hij beschermt je tegen de zon geen zonnesteek. Ook de maan niet, dat dacht men toen En als samenvatting zegt Hij heel sterk: De Heer behoedt je voor alle kwaad. We zijn hier dus getuige van een geloofsgesprek. Waar de een er als een berg tegenop ziet, zegt de ander: Wees toch niet zo bezorgd, de Heer is toch bij je? Hij is ontzettend dichtbij. Hij is aan alle kanten om je heen.

4 God is niet ver weg, maar heel dichtbij. De hele Bijbel wil duidelijk maken dat God dat ook wil heel dichtbij zijn. Het staat al aan het begin van de Bijbel. Adam bekende zijn vrouw Eva. Dat woord bekende betekent vanuit het Hebreeuws omgang en gemeenschap. Dat wil de Here Jezus nu zo graag, omgang met u hebben, met u wandelen, en geestelijke gemeenschap met u hebben, dat is alles met Hem bespreken. In de psalm ligt de volle nadruk op dat God je bewaart. Tot 6x wordt dat gezegd in allerlei toonaarden. Met de bedoeling vertrouw daar nu op. Vertrouw erop dat God er niet alleen is, maar ook echt voor je zorgt. Je ook echt bewaart. Ja en wat houdt dat bewaren door God dan in? Is dat zoiets als van als ik maar geloof, op zijn hulp vertrouw, mij nooit iets ergs overkomt? Dat is toch wat de psalm lijkt te zeggen. Het staat er toch de Heer zal je bewaren voor alle kwaad. Ja wacht even, en dan al die ongelukken, die rampen, die erge ziekte. lieve mensen de Bijbel leert ons niet.,geloof in God, vertrouw op Hem en je leven wordt één en al rozengeur en maneschijn. Je komt in de Bijbel heel vaak mensen tegen in diepe nood, diep verdriet. Het kwaad en het lijden. Maar daar ligt in deze psalm niet het accent op. Het volle accent ligt erop dat God een God is die bewaard. En de oproep is om te vertrouwen op en te geloven in zijn bewaring. Soms gaat die bewaring anders dan je zou willen. De oproep is juist om je dan juist aan Gods bewarende zorg toe te vertrouwen.

5 Denk maar eens aan dat mooie geloofslied: `k Stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God. Want in zijn hand ligt heel mijn levenslot. Hem heb ik lief, zijn vrede woont in mij. `k Zie naar Hem op en weet: Hij is mij steeds nabij. Het geloof lieve mensen zegt ik ben niet aan het blinde toeval overgelaten. Gelukkig niet. Dat zou pas echt een ramp zijn. Want dan heb je geen bodem onder je bestaan. Vertrouwen. Nee dat is niet vooruitzien dat het zus of zo zal zijn. Als jullie je kinderen naar school laat fietsen, dan mag je dat doen in vertrouwen. De Here is erbij.in geloof kun je dan zeggen de Here zal ze bewaren. Zal je man vanavond heel huids thuis komen? In geloof kun je dan zeggen de Here zal hem bewaren. Hij is erbij. Zal je vrouw veilig thuis komen. In geloof kun je dan zeggen, de Here zal haar bewaren. Hij is erbij. Voordat je nu,..ja maar gaat zeggen.realiseer je eerst eens hoe vaak de Here je al bewaard heeft. Ja maar als er dan toch iets ergs gebeurd. Hoe moet ik dan zien dat de Here me bewaard. Ook dan zal de Here bewaren. Waarom de psalm dat zegt. Omdat dat nu juist vertrouwen op God op Jezus is. Geloven dat Hij in alle omstandigheden voor je wil zorgen.

6 Hij waakt over je leven. Hij waakt over je ziel. Er is gezegd dat de Here alles in de hand heeft. Dat Hij waakt over ons leven. Dat hij beschermt. Dat hij actief is voor ons. Dat heeft allemaal een doel. Hij wil ons namelijk thuis brengen. Ons leven is niet een doel op zich. De Bijbel leert ons het leven te zien als een pelgrimsreis. Niet naar het aardse Jeruzalem maar naar het hemelse Jeruzalem. De reis daarheen verloopt niet gladjes. We snappen ook niet waarom het soms zo moet gaan. Maar toch er is een bodem onder jullie en ons bestaan. Er wacht jullie en ons die door de kracht van God wordt bewaard in de hemel een erfenis. Echt als we het bij Hem zoeken. Dan als we Hem vragen/bidden/smeken het uitschreeuwen tegen Hem, dan zal de vrede Gods die alle verstand te boven gaat uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren. Lieve mensen in Christus Jezus horen we Gods bewaring op het allerdiepst. Voor Hem was er aan het kruis, op Golgotha drie uur lang geen hulp. In die verlatenheid riep Hij: Mijn God, Mijn God waarom hebt U Mij verlaten. En iedere gelovige weet:opdat ik nooit meer door hem verlaten zou worden. Want daardoor heeft Hij alle kwaad overwonnen. Geboet voor al mijn zonden. Het leven kan soms heel veel pijn doen. Maar er ligt een bodem onder mijn bestaan.

7 Dit bestaan krijgt mij er niet onder toch niet. Nee niet omdat ik zo sterk ben. Maar omdat Christus de Heer mijn bewaarder is.van nu tot in eeuwigheid. In de gekruisigde en opgestane Heer leren we de God van Psalm 121 kennen en zien we iets van Christus glorie. Als onze helper.alle wijsheid is in Hem. Kolossenzen 2 vs 3. Als onze wachter: Hij bidt altijd tot de Vader om bewaring en bescherming. Johannes 17 vs 1/15. Als onze Schaduw. Hij is altijd bij ons en om ons heen. Matth. 28 vs 20. In de machtig naam van Jezus. Halleluja Amen.

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 ter afsluiting van het project Kerk, School en Gezin 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Hervormde gemeente Hattem - wijkgemeente

Nadere informatie

Liturgie 19 maart 2017

Liturgie 19 maart 2017 Liturgie 19 maart 2017 Votum en Groet Zingen Psalm 42: 1, 3 Evenals een moede hinde naar het klare water smacht, schreeuwt mijn ziel om God te vinden, die ik ademloos verwacht. Ja, ik zoek zijn aangezicht,

Nadere informatie

Gemeente, De HEER bewaakt je altijd in zijn liefde 1. Gods liefde ervaren 2. op de pelgrimsweg 3. Daar is hulp 4. van de Wachter 5.

Gemeente, De HEER bewaakt je altijd in zijn liefde 1. Gods liefde ervaren 2. op de pelgrimsweg 3. Daar is hulp 4. van de Wachter 5. Votum en groet Zingen Ps 133: 1,3 Tien woorden Antwoordlied Ps 32: 1,3 Gebed Zingen Opw 355 / Ps 139: 1,11 Lezen/Tekst Psalm 121 Antwoordlied Ps 121 Prediking Ps 121 Zingen Opw 378 Gebed Collecte Zingen

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

17 december 2017 PBoonstra uur orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jaap Wolters

17 december 2017 PBoonstra uur orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jaap Wolters 17 december 2017 PBoonstra 17.00 uur orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jaap Wolters Votum Zegengroet GK psalm 40: 2 en 7 = LB 40:2, 7 Lezen: Psalm 121 GK psalm 121 = LB 121 Tekst: Zondag 9 en 10. Preek

Nadere informatie

in de Hoeksteen te Numansdorp

in de Hoeksteen te Numansdorp Voor de aangepaste Aangepaste zangdienst op zondag zangdienst 18 januari 2015 op om zondag 15.00 uur in de 18 Hoeksteen januari te Numansdorp 2015 om 15.00 uur in de Hoeksteen te Numansdorp Koor en band

Nadere informatie

Petrus en water. Ik dacht, laten we eens kijken naar een verhaal van Petrus en water. Waar hij loopt over het water

Petrus en water. Ik dacht, laten we eens kijken naar een verhaal van Petrus en water. Waar hij loopt over het water Petrus en water Ik wil vandaag spreken over Petrus. Een visser, een mens, met fouten, met ongeloof, met verbazing, met geloof. Vertrouwend op eigen kunnen, als er iemand iets over vissen en water weet,

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband. Thema: Hoop!

Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband. Thema: Hoop! Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om 16.45. Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband Thema: Hoop! - Zingen voor de dienst: Opwekking 337 Mijn hoop is op U Heer Mijn hoop is op U Heer, mijn kracht is

Nadere informatie

WAT IS HET DOEL VAN MIJN LEVEN?

WAT IS HET DOEL VAN MIJN LEVEN? VIND HET LEVEN! WAT IS HET DOEL VAN MIJN LEVEN? WIE HERKENT DEZE VRAAG NIET? Als je op een kruispunt in je leven staat. Als je een keuze moet maken voor bijvoorbeeld studie of werk. Als het in het leven

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen. Muziek. De gemeente gaat staan.

Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen. Muziek. De gemeente gaat staan. Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart 2016 Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen De gemeente gaat staan Votum en groet Gez. 630 Sta op een morgen ongedacht De gemeente gaat zitten Inleiding/

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1. Votum 2. Zegengroet 3. Zingen: Gezang 131 : 1, 2 en 4 4. Lezing van de wet 5. Zingen:

Nadere informatie

Johannes 20,5-9 Ik ben de opstanding en het leven

Johannes 20,5-9 Ik ben de opstanding en het leven Johannes 20,5-9 Ik ben de opstanding en het leven Pasen 2012 Gezamenlijke dienst met de Christelijke Gereformeerde Kerk in Franeker < Liturgie Binnendragen twee brandende nieuwe paaskaarsen (CGK en GKv)

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VROUW BIJ DE PUT

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VROUW BIJ DE PUT Bijbel voor Kinderen presenteert DE VROUW BIJ DE PUT Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst in de Dorpskerk op zondag 2 april 2017

Liturgie voor de kerkdienst in de Dorpskerk op zondag 2 april 2017 Liturgie voor de kerkdienst in de Dorpskerk op zondag 2 april 2017 Deze dienst is in het bijzonder gericht op mensen met een verstandelijke beperking. Het thema is: Hé, je wordt geroepen! Voorganger: Ds.

Nadere informatie

GOEDE REIS! Liturgie:

GOEDE REIS! Liturgie: preek over psalm 121, gehouden op 29-07-2018 p. 1 GOEDE REIS! Liturgie: Votum & groet Zingen: Psalm 19:1.2 Lezing van Gods wet Zingen: Psalm 19:3.4 Gebed Lezing van Gods Woord: Psalm 121 Zingen: Psalm

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Lezen : Johannes 14: 1-9. Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710

Lezen : Johannes 14: 1-9. Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710 Lezen : Johannes 14: 1-9 Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710 Kumba Ya my Lord Kom bij ons o Heer, kom bij ons Kom bij ons o Heer, kom bij ons Kom bij ons o Heer, kom

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

Henk Looijen. Dankdienst van Woord en Gebed bij het afscheid van. * Renkum, 4 april 1939 Ridderkerk, 19 augustus 2016.

Henk Looijen. Dankdienst van Woord en Gebed bij het afscheid van. * Renkum, 4 april 1939 Ridderkerk, 19 augustus 2016. Dankdienst van Woord en Gebed bij het afscheid van Henk Looijen * Renkum, 4 april 1939 Ridderkerk, 19 augustus 2016 25 september 2016 Protestantse gemeente te Bolnes Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist:

Nadere informatie

Henk Meinema. Liturgie in de dankdienst voor het leven van. * Hoogkerk, 5 juli 1940 Roden, 16 februari 2017

Henk Meinema. Liturgie in de dankdienst voor het leven van. * Hoogkerk, 5 juli 1940 Roden, 16 februari 2017 Liturgie in de dankdienst voor het leven van Henk Meinema * Hoogkerk, 5 juli 1940 Roden, 16 februari 2017 Op donderdag 23 februari 2017 in de Gereformeerde kerk (vrijgemaakt) Tolberterstraat 24 te Leek

Nadere informatie

Paasviering. Sing-in 2017

Paasviering. Sing-in 2017 Paasviering Sing-in 2017 Welkom en gebed Psalm 100:1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. Wij

Nadere informatie

17 maart :00 / 10:30

17 maart :00 / 10:30 17 maart 2019 9:00 / 10:30 Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Michiel Nieboer / Rick van Emous Organist: Rik Nijs Lector: Desiree van Meerveld / Thea Bos Koster: Evert van den Heuvel Beamer: Niels

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Orde van dienst voor de slotdienst van de aangepaste catechese van Barneveld en Voorthuizen. 14 april 2013 Goede Herderkerk te Barneveld

Orde van dienst voor de slotdienst van de aangepaste catechese van Barneveld en Voorthuizen. 14 april 2013 Goede Herderkerk te Barneveld Orde van dienst voor de slotdienst van de aangepaste catechese van Barneveld en Voorthuizen. 14 april 2013 Goede Herderkerk te Barneveld THEMA: Goed Nieuws!! Voorganger: ds. M.P.D. Barth Organist: P.J.

Nadere informatie

Liturgie. voor de samenkomst voorafgaand aan de christelijke begrafenis van. Jacob Hoolsema. * 7 september april 2015

Liturgie. voor de samenkomst voorafgaand aan de christelijke begrafenis van. Jacob Hoolsema. * 7 september april 2015 Liturgie voor de samenkomst voorafgaand aan de christelijke begrafenis van Jacob Hoolsema * 7 september 1924 21 april 2015 op 25 april 2015 vanuit de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) Tolberterstraat 24,

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Bijbelstudies Efezebrief Gameren

Bijbelstudies Efezebrief Gameren Bijbelstudies Efezebrief Gameren Structuur Efeze 1:15-23 dankzegging (15-16a) smeekgebed (16b) Geestelijke openbaring om (17a) God te kennen (17b) + 3 dingen te weten: 1. de hoop van onze roeping (18a)

Nadere informatie

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Als je iets verkeerd doet, verdien je straf. Ja toch? Dat is eerlijk. Er is niemand die nooit iets

Nadere informatie

Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting:

Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting: 1 Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting: Onze Vader in de hemel, laat uw naam geheiligd worden : God is onze Vader en wij bidden als geliefde dochters en zonen Laat

Nadere informatie

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

Niet bang zijn! God maakt je sterk!

Niet bang zijn! God maakt je sterk! Niet bang zijn! God maakt je sterk! Aangepaste dienst Zondag 22 november 2015 Br. Peter Zuidema Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen:E & R 230 - Jezus is de goede Herder 1. Jezus is de goede herder

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Goed Nieuws Wat zie Je? Navertelling Lucas 24,35-48 Goed Nieuws! Toen de twee leerlingen

Nadere informatie

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou Paasviering 2016 Bij U komen Jezus, ik wil heel dicht bij u komen in uw nabijheid wil k zijn. Zo dicht bij U voel 'k uw liefde stromen, U maakt mij heilig en rein In de schuilplaats van de Allerhoogste

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 6 september 2015 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette.

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette. Welkom Lieve vrienden, bekenden, nieuwe gezichten, Welkom in deze Zwanenhofviering. In onze Tijd van leven heeft ieder van u ervoor gekozen op deze zondagmorgen hier te komen. Met alles wat ons leven ons

Nadere informatie

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Kinderen zingen Vertel me eens Heer Jezus Toen u op aarde was Waarom geloofde niemand toen Dat u de koning was? Ze wilden

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Theo Verheul. Liturgie bij de dankdienst voor het leven van. Geboren: Overleden:

Theo Verheul. Liturgie bij de dankdienst voor het leven van. Geboren: Overleden: Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Theo Verheul Geboren: 20-01-1944 Overleden: 03-08-2018 Op woensdag 8 augustus 2018 In de Maranathakerk te Lunteren Voorganger: ds. Wim Schaap Ouderling van

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

11 februari uur W Quist orgel: Geert Burgler; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Dries de Jager

11 februari uur W Quist orgel: Geert Burgler; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Dries de Jager 11 februari 17.00 uur W Quist orgel: Geert Burgler; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Dries de Jager Welkom en evt. Mededelingen Voorzang: LvK 434: 1, 2, 5 = LB 868 (beginnen allemaal met Lof zij de

Nadere informatie

Inleiding aantal gedichten (deze werden door bamboefluit en gitaar begeleid.) =======

Inleiding aantal gedichten (deze werden door bamboefluit en gitaar begeleid.) ======= Landelijke Ontmoetingsdag 1 april 2017 door: Rita Renema-Mentink Inleiding aantal gedichten (deze werden door bamboefluit en gitaar begeleid.) Het leven is anders geworden Het dagelijks leven is zo vertrouwd,

Nadere informatie

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Gemeente van de Heer,

Gemeente van de Heer, Tekst voor de prediking is Ezechiël 1:10 Hun gezichten leken van voren op het gezicht van een mens en van rechts op de muil van een leeuw, van links op de kop van een stier en van achteren op de bek van

Nadere informatie

Gemeente, we denken na over het gebed dat Jezus ons leerde. * TIGH Dat sluit mooi aan bij ons project Thuis in Gods huis Want Jezus leert ons God

Gemeente, we denken na over het gebed dat Jezus ons leerde. * TIGH Dat sluit mooi aan bij ons project Thuis in Gods huis Want Jezus leert ons God HC 46 Votum en groet Zingen Ps 146: 1,3,8 Gebed Kind en bijbeluur Schriftlezing Luk. 11: 1-13 Zingen Ps 31: 1,2,9,11,12 Prediking HC 46 Zingen TIGH 1-6 Belijdenis LB 886 Dankgebed Collecte Ps 150 Zingen

Nadere informatie

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Welkom en mededelingen Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Stil gebed Votum en groet van Sela Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte laat niet

Nadere informatie

Gemeente van Onze Heer Jezus Christus,

Gemeente van Onze Heer Jezus Christus, Gemeente van Onze Heer Jezus Christus, In het slot van Romeinen 8 vat Paulus samen waar het hem om te doen is. In zijn brief is hij de afgelopen drie hoofdstukken geprobeerd de gemeente te steunen. Hij

Nadere informatie

Voorganger: ds. L. Lammers Muziek: Ro Romijn (orgel) en muziekgroep. Kerk-School-Gezin 2017

Voorganger: ds. L. Lammers Muziek: Ro Romijn (orgel) en muziekgroep. Kerk-School-Gezin 2017 Voorganger: ds. L. Lammers Muziek: Ro Romijn (orgel) en muziekgroep Kerk-School-Gezin 2017 Muziek De ouderling van dienst heet ons welkom en geeft de mededelingen door We zingen het themalied: Esther,

Nadere informatie

20 januari 2019 Doop van Levi Nicolai Putzes (*14 september 2018)

20 januari 2019 Doop van Levi Nicolai Putzes (*14 september 2018) 20 januari 2019 Doop van Levi Nicolai Putzes (*14 september 2018) 9.30 uur Organist: Hans van Noord Voorganger: ds. Adri van der Wal Intocht De kerkenraad komt binnen Stiltemoment, waarin we ons voorbereiden

Nadere informatie

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Heer, U laat mij veilig wonen. Ik hoef niet bang te zijn, ik kan rustig slapen. Psalm 4 vers 9 Dankdienst voor het leven van Alex Arthur Landman

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie

Ik wil bij jou zijn Zondag 24 maart, 19uur Oude Kerk te Borne

Ik wil bij jou zijn Zondag 24 maart, 19uur Oude Kerk te Borne Ik wil bij jou zijn Zondag 24 maart, 19uur Oude Kerk te Borne Voorganger: Marije Kooistra Pianist: Albert van Eldik Ouderling: Hielkje de Vos Koster: Marianne Schipper Orde van dienst Welkom en ontsteken

Nadere informatie

Overdenking 11 november 2012, Lev.19:1-2, 9-18, Mc. 12: ds. A.J.Wouda Gemeente van Christus,

Overdenking 11 november 2012, Lev.19:1-2, 9-18, Mc. 12: ds. A.J.Wouda Gemeente van Christus, Overdenking 11 november 2012, Lev.19:1-2, 9-18, Mc. 12: 28-34 ds. A.J.Wouda Gemeente van Christus, Wees heilig, want ik, de Heer jullie God, ben heilig. En dan volgen, met andere woorden dan wij meestal

Nadere informatie

Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen

Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Muzikale begeleiding: The True Colors Welkom en mededelingen- ouderling van dienst Opwekking 194 U maakt ons

Nadere informatie

Groot Nieuws meditatie zondag 23 april, verzorgd door Ds. Folkert de Jong van de Gereformeerde Kerk in Andel.

Groot Nieuws meditatie zondag 23 april, verzorgd door Ds. Folkert de Jong van de Gereformeerde Kerk in Andel. Groot Nieuws meditatie zondag 23 april, verzorgd door Ds. Folkert de Jong van de Gereformeerde Kerk in Andel. 36 Vervolgens ging Jezus met zijn leerlingen naar een plek die Getsemane genoemd werd. Hij

Nadere informatie

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 15 november 2015 U bent welkom - opwekking 573 We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En

Nadere informatie

Les 13: Geboorte van Jezus.

Les 13: Geboorte van Jezus. Les 13: Geboorte van Jezus. kun je lezen in lukas 1 en 2 Wees gegroet, Maria, je bent begenadigd, de Heer is met je. Maria kijkt op van waar ze mee bezig is. Er staat iemand in de deuropening van het huis

Nadere informatie

Blijdschap na verdriet

Blijdschap na verdriet Blijdschap na verdriet Liturgie voor de aangepaste dienst op zondag 7 mei om 15.00 uur in de Dorpskerk te IJsselmuiden Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: broeder J. Biersteker J. Juffer Frank

Nadere informatie

Stramien voor een nooddoop

Stramien voor een nooddoop Stramien voor een nooddoop Beste ouder(s), Jullie hebben gevraagd om jullie kindje nu te dopen. Het wordt een nooddoop jullie kindje is in nood. Haar/zijn leventje is bedreigd, de toekomst is onzeker.

Nadere informatie

Liturgie 18 augustus Br. Roel van Swetselaar

Liturgie 18 augustus Br. Roel van Swetselaar Liturgie 18 augustus 2019 Br. Roel van Swetselaar Votum en Groet Zingen Hemelhoog 291 Al wat ik ben Al wat ik ben, leg ik in uw hand, ik geef mijzelf volledig. Mijn leven rust in de palm van uw hand, ik

Nadere informatie

DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS

DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS Bijbel voor Kinderen presenteert DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible for

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Kerk en Schooldienst Zondag 15 oktober 2017 Predikant: Organist: Pianist: Met medewerking van: ds. Klaas Meijer en ds. Bram Verduijn Margriet Withaar Gea Wolters alle kinderen en leerkrachten

Nadere informatie

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Hartelijk welkom Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Kom, als je honger hebt of dorst. Hier kun je eten, deel met ons. Kom met je tranen en je pijn. Hier is het goed, hier mag je zijn. Met open

Nadere informatie

Zondag 46 gaat over : Onze Vader, Die in de hemelen zijt.

Zondag 46 gaat over : Onze Vader, Die in de hemelen zijt. Zondag 46 Zondag 46 gaat over : Onze Vader, Die in de hemelen zijt. Lees de tekst van Zondag 46 Vraag 120 : Waarom heeft Christus geboden God alzo aan te spreken : Onze Vader? Antw : Opdat Hij van stonden

Nadere informatie

14 mei uur kinderdienst AA Kramer muziekgroep olv Walther Zwart orgel: Harry Kroeske. Orde van dienst:

14 mei uur kinderdienst AA Kramer muziekgroep olv Walther Zwart orgel: Harry Kroeske. Orde van dienst: 14 mei 16.00 uur kinderdienst AA Kramer muziekgroep olv Walther Zwart orgel: Harry Kroeske Orde van dienst: Welkom veel gelopen: -Avondvierdaagse. -Atletiek soms 100 meter sprint soms marathon Nu: we zitten

Nadere informatie

Opdracht Muziek muziek

Opdracht Muziek muziek Opdracht Muziek muziek Opdracht door een scholier 916 woorden 16 februari 2016 5,4 1 keer beoordeeld Vak Muziek -Zoek 2 opwekkingsliederen op internet. Mijn hulp is van U, Heer Ik hef mijn ogen op naar

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor de SIEN-dienst op zondag 6 november 2016 Thema: Dank je wel! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 15.00 uur Pianist: Henk Dubbink Voorganger: ds. Kees Benard = = =

Nadere informatie

Preek over zondag 21, gehouden op / p.1

Preek over zondag 21, gehouden op / p.1 Preek over zondag 21, gehouden op 01-11-09 / p.1 Liturgie: Votum en groet Zi: Ps. 23:1.2.3 Gebed Schriftlezing: Matth. 4:12-25 Zi: Lied 294:1.2.4.5 Preek: Zondag 21 Zi: Gez. 119:1.2.3 Credo: gez. 179b

Nadere informatie

Paasmorgen Opgestaan', de vrouwen hebben Hem gezien

Paasmorgen Opgestaan', de vrouwen hebben Hem gezien Paasmorgen 2017 Opgestaan', de vrouwen hebben Hem gezien Voorganger: Ds. Marco Schut Blazersgroep o.l.v. Johan Hoeve Organist: Jurjan Lipke Nevendienstcommissie en kinderen Voor de dienst zingen: De Heer

Nadere informatie

Zondag 19 oktober Kom maar hier - vertrouw op Mij!

Zondag 19 oktober Kom maar hier - vertrouw op Mij! Zondag 19 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Voorhof Vakantie Club - dienst Thema: Kom maar hier - vertrouw op Mij! Voorganger: ds. Bram Bregman Mee voorbereid door: mw Karin Schaap Muzikale

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS

DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS Bijbel voor Kinderen presenteert DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible for

Nadere informatie

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Welkom en introductie Keller LEERDIENSTEN 1. Houvast vinden 1.1. Zijn eigendom HC 1a 1.2. Bij Hem blijven HC 1b 2. Wie ben ik? 2.1. Geboren zondaar

Nadere informatie

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan!

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Ds. Maurits Oldenhuis Votum/groet Weerklank 172 Gebed Johannes 20, 1-10 Nieuw Liedboek 632 Johannes 20, 8-9 Preek Liedboek 215 Geloofsbelijdenis Gezang

Nadere informatie

Open je hart en verwacht een wonder van Jezus!

Open je hart en verwacht een wonder van Jezus! Open je hart en verwacht een wonder van Jezus! Voordat je het onderstaande gaat doorlezen wil ik je vragen om het onderstaande gebed te bidden: Almachtige God, Schepper van hemel en aarde, ik mag op dit

Nadere informatie

Zet je voet maar op het water!

Zet je voet maar op het water! Zet je voet maar op het water! Gezinsdienst Zondag 1 mei 2016 Locatie: Voorganger: Organist: Medewerking: Oosterkerk Ds. Koning Jurjan Lipke Combo Joy 4 All Voor de dienst zingen we: Jezus roept alle kleine

Nadere informatie

Het mooie van de vreugde des Heeren. Wie naar de HEER opzien, stralen van vreugde!

Het mooie van de vreugde des Heeren. Wie naar de HEER opzien, stralen van vreugde! Het mooie van de vreugde des Heeren Wie naar de HEER opzien, stralen van vreugde! Definitie Vreugde of blijdschap is een posi

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

Pastoraat wat is dat?

Pastoraat wat is dat? Pastoraat wat is dat? Eigenlijk best een lastige vraag! Pastoraat daar zijn heel veel dikke boeken over geschreven. Maar na het lezen weet je het soms nog niet!? Daarom mogen jullie een paar minuten daar

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Liederen voor zondag 1 oktober 2017

Liederen voor zondag 1 oktober 2017 Liederen voor zondag oktober 07 HEMELHOOG 399 / Opwekking 67 Samen in de naam van Jezus Heffen wij een loflied aan Want de geest spreekt alle talen En doet ons elkaar verstaan Samen bidden, samen zoeken

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Wie is de Heilige Geest?

Wie is de Heilige Geest? Wie is de Heilige Geest? De Heilige Geest is God, net als God de Vader en God de Zoon. Soms lijkt het of we over drie personen praten, maar het is allemaal dezelfde God. Hij is één. Net als water dat er

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERVOLGDE GEMEENTE

Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERVOLGDE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERVOLGDE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest en Lazarus Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Woord vooraf. Ds. J.A. van den Berg. Ds. D. Jongeneel. Ds. J. Lohuis. Ds. E. Gouda. Ds. M. Goudriaan. Ds. M.

Inhoudsopgave. Woord vooraf. Ds. J.A. van den Berg. Ds. D. Jongeneel. Ds. J. Lohuis. Ds. E. Gouda. Ds. M. Goudriaan. Ds. M. Inhoudsopgave Woord vooraf Ds. J.A. van den Berg Week 1 God Week 2 Schepping Week 3 Zonde(val) Week 4 Welbehagen Ds. E. Gouda Week 5 Genade Week 6 Wet Week 7 Evangelie Week 8 Belofte Ds. M. Goudriaan Week

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: uur

Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: uur Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur 2 Voorganger: Organist: Pianist: Kosters: Ds. J.A.C. Olie Jan-Kees Hartog Peter van Lunteren Dirk Bouwman en Domingo Meijers

Nadere informatie

Zingen: Op Toonhoogte 444 k stel mijn vertrouwen. Zingen: Op Toonhoogte God wijst mij een weg. Christian zingt

Zingen: Op Toonhoogte 444 k stel mijn vertrouwen. Zingen: Op Toonhoogte God wijst mij een weg. Christian zingt Welkom Zingen: Op Toonhoogte 444 k stel mijn vertrouwen Votum en groet Zingen: Op Toonhoogte 148 - God wijst mij een weg Gebed Schriftlezing: Mattheüs 14: 22-33 Zingen: Op Toonhoogte 193 - 'k ben een schip

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22.

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22. Inhoudsopgave Voorwoord 1. Een gebed bij het begin van het nieuwe jaar Ik ben met u 2. Gods hand 3. Zegen Vrede met God 4. In de kerk 5. Is Deze niet de Christus? Deze ontvangt zondaars 6. Echte vrienden

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren voorganger: ds. Co Janssen ouderling van dienst: Marleen Schuijl organist: Willemien Zieverink

Nadere informatie

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij City Harmonic Wedding Day Votum en Groet (Sela) Votum Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die

Nadere informatie

Paasmorgen 21 april 2019 Messiaskerk Wassenaar

Paasmorgen 21 april 2019 Messiaskerk Wassenaar Paasmorgen 21 april 2019 Messiaskerk Wassenaar Het is wat het is Het is onzin zegt het verstand Het is wat het is zegt de liefde Het is ongeluk zegt de berekening Het is alleen maar verdriet zegt de angst

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Geliefde gemeente van de Heer Jezus Christus, Beste gasten en alle vrienden van de gemeente.

Geliefde gemeente van de Heer Jezus Christus, Beste gasten en alle vrienden van de gemeente. Geliefde gemeente van de Heer Jezus Christus, Beste gasten en alle vrienden van de gemeente. Ben je ooit aan iets begonnen met een prut houding? Zo van: dit is niks, dit was niks en dit zal ook nooit wat

Nadere informatie