Handi-Move International

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handi-Move International"

Transcriptie

1

2 Inhoud Handi-Move International De juiste oplossing voor elke gebruiker 2-5 Een bedrijf in beweging 6-7 Een persoonlijke aanpak 8-9 Een optimale service Wat gebruikers vertellen Voor alle omstandigheden Lichaamsondersteuning De Tilbeugel Beensteunen Tildoeken Handi-Tiljukken Tillen & Verzorgen De Mobiele Tillift Victor De Mobiele Tillift reeks 1630/1640/ De Actieve Tillift De HM2500 Plafondmotor De Draagbare Motor Railsystemen De Vrijstaande Opstelling 47 De Wandlift De Zwembadlift Handi-Slides Het Douchebad Toebehoren De Transportwagen voor de Draagbare Motor 56 De Weegschaal 58

3 2 De juiste oplossing voor elke gebruiker Present in heel de wereld Thuis en in instellingen Handi-Move biedt zijn diensten en producten wereldwijd aan. Zowel in Europa, de Verenigde Staten als Japan zijn deskundige medewerkers dagelijks in de weer om rolstoelgebruikers, hun verzorgers, medici en paramedici met raad en daad bij te staan. Overal streeft Handi-Move ernaar om met zijn til- en verzorgingssystemen de gebruiker een zo groot mogelijke bewegingsvrijheid te bieden met een zo klein mogelijke lichaamsbelasting voor de verzorger. Elke situatie wordt afzonderlijk behandeld. Ervaringen worden wereldwijd uitgewisseld. Handi- Move beschikt hierdoor over een uitzonderlijke knowhow, die nog elke dag toeneemt. Handi-Move realiseerde reeds meer dan oplossingen. De oplossingen van Handi-Move zijn al vanaf het begin een groot succes in instellingen en privéwoningen. De til- en verzorgingssystemen maken zelfstandig wonen voor duizenden gebruikers tot een dagelijkse realiteit. De verplaatsing naar bed, bad of toilet vormt voor hen of hun be geleiders geen onover komelijk obstakel meer. Handi-Move beschouwt het als een erezaak om voor elk verplaatsingsprobleem een geschikte oplossing te realiseren. De Handi-Move teamleden werken wereldwijd nauw samen met de meest diverse verzorgings instellingen: ziekenhuizen, bejaardentehuizen, begeleidingscentra voor mensen met een handicap, enz.

4 3 De eerste zorg gaat uit naar de rolstoelpatiënten en hun begeleiders. Elke verplaatsing en verzorging moet voor hen in de beste omstandigheden kunnen verlopen. Daarom maken we er een prioriteit van om juiste adviezen te geven bij de inrichting van de gebouwen. Handi-Move werkt samen met architecten en studiebureaus. Een perfecte in richting staat of valt immers in de fase van het ontwerp en de planning. In het belang van de gebruiker Bij Handi-Move draait alles om de klant, de gebruiker. Hij is de sleutel van ons succes. Elke nieuwe aanvraag is een uitdaging om te zoeken naar een geschikte oplossing-op-maat. Elke klant deskundig advies geven, daar gaat het om. De beste oplossing betekent daarom niet de duurste, integendeel. Handi-Move denkt mee met de gebruiker en biedt verantwoorde oplossingen aan die stroken met de integere filosofie van het bedrijf en zijn verdelers. Partner voor altijd Een Handi-Move adviseur beschouwt zichzelf niet als verkoper maar als adviseur en partner. Van het eerste verkennende gesprek tot de installatie van het systeem begeleidt hij de gebruiker. Het ontwikkelingsproces wordt van A tot Z door hem opgevolgd. En na de installatie leert de gebruiker van de Handi-Move adviseur hoe hij met het systeem moet omspringen. De service achteraf gebeurt door de eigen medewerkers. Zij maken er een punt van u binnen de 24 uur van dienst te zijn. De basis van Handi-Move werd gelegd op de dag dat stichter René Van Raemdonck, samen met een universitaire researchgroep, een innovatief tilsysteem ontwierp voor een bevriend rolstoelgebruiker en zijn vrouw. Ook al is Handi-Move intussen uitgegroeid tot een bedrijf met vertakkingen over heel de wereld, de basisdoelstelling blijft nog steeds dezelfde: voor de rolstoelgebruiker en de verzorger innovatieve til- of verzorgingsystemen ontwikkelen die perfect beantwoorden aan zijn of haar spe cifieke behoeften.

5 4 Rugpreventie op zijn best De Handi-Move-tilsystemen bieden niet alleen uitstekende oplossingen voor mensen met een verminderde mobiliteit. Ook hun directe omgeving en het verplegend personeel in verzorgingsinstellingen zijn ermee gebaat. De tilliften en verplaatsings systemen ontlasten de rug van de verzorgers en voorkomen zo rugklachten. De Handi-Move missie Voor Handi-Move komt de levenskwaliteit van de gebruiker op de eerste plaats. Het bedrijf beschouwt het als haar missie om innovatieve en betrouwbare til- en verzorgingstoestellen te ontwikkelen, te produceren en te verspreiden waarbij het belang van de gebruiker centraal staat. Ninove, 1 oktober 1982

6 5 De geschiedenis van Handi-Move 1982 In oktober 1982 wordt Handi-Move opgericht. Het bedrijf start vanuit een totaal nieuw concept voor het tillen van mensen met een motorische handicap. De Tilbeugel met de handen en het unieke kruissysteem geniet een wereldwijd patent Handi-Move neemt voor het eerst deel aan een internationale beurs, Reha in Düsseldorf Handi-Move brengt de eerste Mobiele Tillift op de markt die aangepast is aan de Handi-Move Tilbeugel en elektrisch wordt aangedreven Handi-Move verhuist zijn kantoren en productieactiviteiten naar het nieuwe bedrijfsgebouw aan de rand van de stad Ninove Handi-Move werkt wereldwijd met een team van meer dan 100 gespecialiseerde medewerkers. Met een zeer ruim productengamma kan het bedrijf nu zo goed als elk til- en verplaatsingsprobleem in privéwoningen of instellingen oplossen Handi-Move breidt zijn productieactiviteiten uit en lanceert de Draagbare Motor Handi-Move lanceert de eerste Plafondmotor die volledig in eigen beheer werd ontwikkeld Handi-Move introduceert de nieuwe HM2500 Plafondmotor In de productiehal loopt de eerste Wandlift van de band. Zijn grote draagkracht en flexibiliteit maken van deze tillift onmiddellijk een groot succes Hand-Move organiseert het tweede Company Weekend. Medewerkers uit de ganse wereld vieren 25 jaar succes. Nieuwe innovatieve producten die Handi-Move's positie als marktleider verzekeren worden voorgesteld.

7 6 Wie met een Handi-Move medewerker in contact komt, merkt onmiddellijk een groot enthousiasme. Handi-Move is een bedrijf met erg gedreven medewerkers. Ieder werkt op zijn domein aan de meest geschikte oplossing voor de vele concrete verplaatsingsproblemen waarmee rolstoelgebruikers en hun verzorgers dagelijks worden geconfronteerd. Handi-Move heeft een schat aan knowhow en stelt deze ten dienste van iedereen die erom verzoekt. Een bedrijf in beweging Ingenieurs aan het werk Handi-Move staat aan de top in til- en verzorgingssystemen. Het bedrijf heeft een eigen Research & Development afdeling. Een team van ingenieurs zoekt onafgebroken naar antwoorden op de nieuwste noden in de markt. De prototypes die ze ontwikkelen worden aan de meest veel eisende tests onderworpen. Vóór Handi-Move een nieuw product aanbiedt, wil het er zeker van zijn dat het feilloos aan de gestelde verwachtingen voldoet. Een gespecialiseerd productieteam De Handi-Move productieafdeling is in handen van goed opgeleide en ervaren vakmensen. Het productieteam is gedreven door een grote zin voor perfectie. Reeds jaren zorgen zij ervoor dat elk tilsysteem dat de fabriek verlaat aan een uitgebreide reeks kwaliteitseisen beantwoordt.

8 7 Geen verkopers, maar adviseurs De taak van onze adviseur reikt veel verder dan verkopen alleen. Hij gaat met u rond de tafel zitten, kijkt hoe u leeft en aan welk tilsysteem u behoefte heeft. De Handi-Move medewerker maakt een plan voor het meest geschikte tilsysteem voor uw concrete situatie. Dit basisplan wordt in het bedrijf aan een reeks strenge be oordelingen onderworpen. Als u dat wenst, kunt u samen met de Handi-Move medewerker de gebruikte toepassing testen. De adviseur bespreekt dan zijn voorstel met u. Hij doorloopt samen met u de praktische aspecten voor de installatie van het tilsysteem. In zijn voorstel houdt hij rekening met de beperkingen en mogelijkheden van uw leefruimte. In een duidelijke offerte krijgt u een haarscherp beeld van de prijs. Onze adviseur maakt u ook wegwijs in de mogelijkheden van overheidssubsidies voor de aankoop van uw tilsysteem. Na de plaatsing van het tilsysteem krijgt de gebruiker een praktische training. Onze Handi-Move medewerker leert u stap voor stap hoe u met het tilsysteem omspringt. Trainingen voor verplegenden Op aanvraag organiseert Handi-Move trainingen voor verplegenden en thuisverzorgers.

9 8 Handi-Move wil in elke fase van de samenwerking de gebruiker een perfecte service bieden. Daarom ontwikkelde Handi-Move een bedrijfsfilosofie die gebaseerd is op bereikbaarheid en duidelijkheid. Van het eerste advies tot de laatste gebruikstip, alles gebeurt in dezelfde sfeer van openheid. Voor om het even welk probleem heeft Handi-Move altijd een medewerker tot uw beschikking die u met raad en daad bijstaat. Een vriendelijk onthaal, een degelijke aankoopbegeleiding, een verzorgde opvolging van de orders en een professionele service, daar maakt Handi-Move een punt van. Een persoonlijke aanpak Partner van architecten en studiebureaus Gratis advies Verzorgings- en woonruimten bouwen voor mensen met een motorische handicap is geen gewone aangelegenheid. Architecten en studiebureaus moeten met bijzondere vereisten rekening houden. De tilsystemen kunnen het best al in de fase van het bouwconcept worden ingepland. Onze mede werkers staan wereldwijd vele ontwerpers met raad en daad bij. Een tilsysteem mag nog zo krachtig zijn, als het niet beantwoordt aan uw behoeften dan bent u niet geholpen. Daarom is het goed dat u zich eerst grondig informeert. Onze Handi-Move adviseurs komen graag bij u langs. Hun adviezen zijn ge baseerd op een grondige materiaalkennis en een rijke ervaring. Zo bent u zeker dat u zich een tilsysteem op maat aanschaft dat aansluit bij uw noden en wensen. Gratis test U hoeft het voorgestelde tilsyteem niet zomaar te kopen. Als u dat wenst, komt onze adviseur met een tilsysteem bij u langs zodat u de tillift en lichaamsondersteuning zelf aan een kritische test kan onderwerpen.

10 9 Glasheldere informatie Gedetailleerde offerte Handi-Move wil vermijden dat u na de aankoop nog met onverwachte uitgaven wordt ge confronteerd. Elke offerte geeft een duidelijk beeld van wat het tilsysteem u zal kosten. De bijgevoegde tekeningen, schetsen en foto s tonen u hoe de oplossing er zal uitzien. Stap voor stap opleiding Na de installatie zorgt de Handi-Move adviseur voor een degelijke opleiding. Hij legt de gebruiker en alle betrokkenen stap voor stap uit hoe het systeem werkt. Sterke garantievoorwaarden Uitgebreide handleiding Op alle Handi-Move tilliften en accessoires geniet u Elk Handi-Move systeem wordt vergezeld van een van de beste garantievoorwaarden. Onderdelen die uitgebreide handleiding. Daarin vindt u de nodige ondanks de strenge kwaliteitscontroles toch zouden falen gedurende de garantieperiode, uitleg over de verschillende onderdelen en ontdekt u hoe u het tilsysteem efficiënt worden snel en indien nodig ter plaatse kan gebruiken. De handleiding geeft u vervangen. nuttige tips voor het onderhoud en vertelt u waar u terecht kunt als u assistentie nodig heeft. 2 JAAR GARAN TIE

11 10 Voor Handi-Move eindigt de samenwerking met de klant niet bij de levering van het product. Een goed tilsysteem kan maar optimaal functioneren als het ook goed wordt geïnstalleerd en onderhouden. Ons eigen team van ervaren specialisten stelt zich daar borg voor. En als u ons dringend nodig hebt, zijn we er. Een optimale service Een eigen technisch team Van plan tot plaatsing Correcte installatie Voor de plaatsing van uw tilsysteem beschikt Handi-Move over een eigen team van ervaren installateurs. Zij dragen zorg voor de correcte werking van het tilsysteem. Dankzij prefabricatie en een strikte planning gebeurt de installatie in een minimum van tijd. Handi-Move biedt u een complete service, van concept tot realisatie. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor alle aspecten van de installatie van het tilsysteem. U hoeft slechts met één partner te handelen. Zo heeft u de garantie dat alles in nauw overleg en volgens plan verloopt. Tests na installatie Na de plaatsing testen onze installateurs alles uit. Vraag hen gerust om raad. Hun technische kennis is groot en zij helpen u graag met praktische tips. Snelle tussenkomst Handi-Move staat steeds paraat voor het onderhoud of herstel van uw tilsysteem. We leggen snel met u een afspraak vast en voeren de werken indien nodig bij u ter plaatse uit.

12 11

13 12 Wat gebruikers vertellen Handi-Move speelt in mijn woning een centrale rol. Ik was 22 toen ik op een regenachtige middag met een kennis meereed naar het werk. Onverwachts ging de auto door aquaplaning aan het tollen. Tijdens het ongeval verschoven twee nekwervels en sindsdien ben ik gedeeltelijk verlamd. Mijn nieuwe situatie bracht heel wat beperkingen met zich mee. Voor nogal wat dingen moest ik plots een beroep doen op anderen. Mijn moeder heeft aan al dat heffen een hernia overgehouden. In het nieuwe huis dat ik samen met mijn vriend heb laten bouwen, wilde ik zo zelfstandig mogelijk kunnen leven en bewegen. Ik ben erg tevreden over de Handi-Move tilbeugel. Ik leerde het systeem kennen in het universitair ziekenhuis. De tilbeugel geeft me een grote vrijheid en vormt voor mij een betere oplossing dan een tildoek. Vóór ik hem bestelde, kreeg ik de beugel gedurende 2 weken op proef. Voor mij heeft Handi- Move er een speciale steungordel voor de benen bij gemaakt, zodat ik nog beter word gesteund. Isabelle Vermeulen, Heule

14 13 Wat gebruikers vertellen Een snelle service is voor ons van het allergrootste belang. Zes jaar geleden lieten wij aan ons huis een aangepaste leefruimte voor onze zoon Thomas bouwen. Hij is ondertussen een volwassen man die we zelf niet meer kunnen tillen en die dagelijks heel wat verplaatsingen moet kunnen maken. In zijn kamer hebben wij een traversesysteem laten plaatsen, waardoor wij onze zoon om het even waar optillen en om het even waar neerlaten: in zijn bed, zijn bad, de verzorgingstafel, de rolstoel, noem maar op. Vanuit zijn woonruimte kunnen we Thomas naar buiten laten glijden tot aan het zwembad, en hem in één beweging in het water neerlaten. Voor ons is service van het allergrootste belang. Wanneer er iets misgaat met de installatie, moeten wij op een snelle tussenkomst kunnen rekenen. Voor de verzorging van Thomas kunnen mijn vrouw en ik het tilsysteem geen dag missen. Valère Corthouts, vader van Thomas, Koersel

15 14 Wat gebruikers vertellen Handi-Move heeft de beste kwaliteit/prijs verhouding. Facere is een tehuis voor volwassenen met een motorische handicap. Gedurende het jaar hebben wij 30 vaste bewoners en 5 personen die alleen naar het dagcentrum komen. Alle liften worden hier heel intensief gebruikt door onze ploeg van ongeveer 50 opvoeders en paramedici. Het is dus heel belangrijk dat ze heel sterk zijn en dat ik op een degelijke en efficiënte onderhoudsservice kan rekenen. Ik heb een kwaliteit/prijsstudie uitgevoerd en daar kwam Handi-Move duidelijk als beste uit te voorschijn. Het materiaal is van een uitstekende kwaliteit en de onderhoudstechnici van Handi-Move werken snel en vakkundig. Bovendien krijg ik een persoonlijke service. Mijn contactpersoon bij Handi-Move weet perfect welke liften ik heb en waar ze zich hier in de instelling bevinden. Ik ben heel tevreden van Handi-Move en dat mag iedereen weten. Jacqueline Noldé, directrice van een instelling, Anderlecht

16 15 Wat gebruikers vertellen Handi-Move geeft mij een groot gevoel van zekerheid. Ik lijd aan ataxie van Friedreich en ben in Wallonië ook voorzitster van de vereniging van ataxiepatiënten. Sinds 13 jaar kan ik niet meer zonder rolstoel. 5 jaar geleden liet ik Handi-Move een rail met plafondmotor installeren in de badkamer. Voor mij heeft het tilsysteem niets dan voordelen. Ik kan nu helemaal alleen van mijn rolstoel naar het toilet of het bad. De speciale Handi-Move tilbeugel die aan de plafondmotor hangt, tilt mij probleemloos bij mijn bovenlichaam en benen op. Mijn zitvlak, mijn armen en onderbenen blijven daarbij vrij. Om naar het toilet te gaan of een bad te nemen is dat een groot voordeel. Ik ben echt blij dat ik de essentiële dingen in mijn leven helemaal alleen aankan. Ik heb echt geen zin om voor die dingen opnieuw van anderen afhankelijk te worden. Handi-Move heeft zijn technologie aan mijn leven aangepast en ik heb me zonder problemen aangepast aan de technologie van Handi-Move. Nathalie Wieers, voorzitster van ABAF, Flawinne

17 16 Handi-Move voelt zich thuis op alle terreinen waar mensen met een handicap zich bewegen. Wij richten ons niet enkel tot de gebruiker zelf maar tot iedereen die meewerkt aan zijn of haar bewegingsvrijheid. Onze medewerkers bieden advies en logistieke steun aan therapeuten, verzorgings- en revalidatiecentra, thuiszorg en sportcentra. Voor alle omstandigheden Mobiel in eigen huis Zelfstandig gebruik Begeleid wonen Met behulp van de tilbeugel in combinatie met een plafondsysteem kunnen velen zich met weinig of geen hulp verplaatsen tussen bed, bad en toilet. Elk huis is uniek en daarom in meerdere of mindere mate geschikt voor de oplossingen die in instellingen worden gebruikt. In instellingen maakt men

18 17 veelvuldig gebruik van mobiele liften, in een thuissituatie zijn ze echter vaak niet de ideale oplossing. De ruimte ontbreekt, er zijn obstakels, de bad kamer is te klein, er zijn dorpels,... Een mobiele lift kan daarom in de thuisomgeving voor problemen zorgen. Handi-Move is gespecialiseerd in klantgerichte oplossingen voor thuis. Een doorlopend plafondrailsysteem kan ontworpen en gemonteerd worden om betaalbare en efficiënte transfers tussen bed, bad, toilet,... mogelijk te maken. Als de kamers ver van elkaar, op verschillende verdiepingen of zelfs in verschillende huizen of gebouwen liggen, kunnen de Handi-Move wandlift en draagbare motor perfecte oplossingen zijn. Ze zijn niet zwaar en kunnen gemakkelijk van de ene naar de andere locatie verplaatst worden.

19 18 Scholen & dagcentra In scholen zijn het vaak sanitaire stops of persoonlijke hygiëne die ervoor zorgen dat studenten met een handicap getild moeten worden. De Handi- Move tilbeugel en het libelle tildoek zijn ideaal voor dit doel. Beide oplossingen laten de verzorger toe de onderkleding te verwijderen terwijl de gebruiker in de lift zit. Handi-Move heeft veel ervaring met oplossingen voor kleine toiletruimten, die zo typisch zijn voor scholen. Alle Handi-Move systemen kunnen de gebruiker tot op de vloermatten van het klaslokaal of de gymzaal laten zakken. Langdurige verzorging Verplaatsingen in en uit bed naar bad/douche en toilet komen het meest voor in zorginstellingen. Passieve en actieve mobiele tilliften worden het vaakst toegepast in deze omgevingen vanwege hun veelzijdigheid. In ruimere verzorgings omgevingen beschikt de zorgbehoevende vaak over een eigen badkamer naast zijn of haar kamer.

20 19 Ziekenhuis In deze gevallen is een actieve tillift een compacte en snelle oplossing voor het toilet en voor andere transfers van zit naar zit. Daarnaast is het gebruik van een plafondsysteem in bad/douchekamer minder belastend voor de verzorger en biedt het extra veiligheid op natte vloeren. Voor de gebruiker betekent het sneller en comfortabeler verplaatsen. Bovendien is er de zekerheid dat er altijd een liftsysteem beschikbaar is. Complexe transfers van zwakkere patiënten in verschillende ruimten gebeuren vaak met de passieve mobiele tillift Victor. Zijn veelzijdigheid en wendbaarheid garanderen voor elke toepassing de juiste oplossing. Een draagbare motor kan een perfecte en budgetvriendelijke oplossing zijn voor patiëntenkamers. Handi-Slides zijn populaire hulpmiddelen om patiënten in bed te verplaatsen of als hulp bij beperkte manuele verplaatsingen.

21 20 Recreatie Dankzij de Handi-Move zwembadliften kan men zonder problemen in en uit het water, en dit rechtstreeks van rolstoel naar het zwem- of therapiebad. De zwembadlift bestaat in twee versies: één voor aan het plafond en één mobiele zwembadlift. Een plafondsysteem dat op de juiste manier boven een zwembad gemonteerd is, gecombineerd met de Handi-Move tilbeugel, maakt stap- én zwemtherapie mogelijk.

22 21 Paardrijden is een erg geliefde therapie voor veel mensen met een handicap. Op het paard gaan zitten en er weer afkomen is nu heel eenvoudig met de Handi-Move tilbeugel en het plafond railsysteem. Vakanties worden eenvoudiger wanneer de accommodatie uitgerust is met een Handi-Move tilsysteem. Enkele beroemde hotels, bijvoorbeeld in Las Vegas, beschikken over aangepaste kamers.

23 22 De Handi-Move tilbeugel tilt zoals een moeder haar kind: het lichaam wordt slechts op enkele punten ondersteund en toch is er dat grote gevoel van comfort en veiligheid. De tilbeugel is uiterst gemakkelijk aan te brengen en biedt de gebruiker maximale mogelijkheden. De Tilbeugel Twee handen die u dragen Zelfstandige verplaatsingen Ideaal voor het toilet Wie over een Handi-Move plafondmotor beschikt en de armen en handen kan gebruiken, heeft met de Handi-Move tilbeugel een uitstekende partner om zich zelfstandig binnen de leefruimte te verplaatsen. Zwemtherapie Met de tilbeugel en de Handi-Move zwembadlift kan de gebruiker rechtstreeks van de rolstoel naar het water worden gebracht. Doordat het zitvlak volledig vrij blijft, kan men zich makkelijk aan- en uitkleden. Hippotherapie Met de tilbeugel kan de ruiter moeiteloos op en van de rug van het paard worden gehesen. Dankzij het unieke draagsysteem is het zitvlak volledig vrij.

24 23 Eenvoudige bevestiging Comfortabel De bevestiging van de Handi-Move tilbeugel is veilig en toch eenvoudig. Hij kan gemakkelijk worden losgekoppeld indien er aan het liftsysteem een andere lichaamsondersteuning moet worden gehangen. De begeleider of begeleidster heeft daarbij geen extra hulp nodig. Veilig en hygiënisch De tilbeugel is vervaardigd uit licht en stevig roestvrij staal. Hij kan moeiteloos aan een belasting tot 182 kg weerstaan. In het bad of het zwembad neemt geen enkel onderdeel vocht op. Na de waterbeurt even met een doek over wrijven en hij is weer schoon en droog. Tillen met de tilbeugel is tillen zonder hinder. Twee handen grijpen de gebruiker bij het bovenlichaam (niet onder de oksels). De druk van de zachte zijsteunen op de borstkas staat automatisch in verhouding tot het gewicht van de gebruiker. Deze zijsteunen zorgen bovendien voor een gepaste drukverdeling. Twee been steunen dragen het onderlichaam. Universeel Met dezelfde tilbeugel kan zowel een kind als een volwassen persoon worden getild. Bruikbaar met diverse Handi-Move tilliften

25 24 Beensteunen Voor beter tillen Beensteunen vormen een onmisbaar toebehoren om iemand met de tilbeugel te kunnen tillen. Ze maken het mogelijk de druk en het lichaamsgewicht gelijkmatig te verdelen. Ze zorgen er ook voor dat het lichaam zich tijdens het tillen in evenwicht bevindt en dat de rug mooi recht blijft. De beensteunen zijn eenvoudig aan te brengen onder alle omstandigheden. Ze zijn gemaakt van onderhoudsvriendelijk en roestbestendig materiaal. Voor elke handicap de juiste beensteun De standaard beensteunen Afhankelijk van de handicap is het belangrijk om de juiste beensteun te kiezen. De standaard beensteunen zijn universele steunen die in gewone of antislipuitvoering verkrijgbaar zijn. Ze zijn bedoeld voor mensen met een normale zitfunctie. Ronde beensteunen De ronde beensteunen zijn bedoeld voor mensen met een verminderde zitfunctie. Doordat de ronde vorm om het been past, is het contactoppervlak tussen de steun en het been groter. Het bovenbeen wordt voor een derde tot de helft ondersteund en de steun reikt tot aan de zitbeenknobbel. De spierdystrofie beensteunen Voor mensen met een sterk verminderde spiertonus, zoals dit het geval is bij bepaalde spierziektes, raadt Handi-Move de spierdystrofie beensteunen aan. Ze lijken op de standaard beensteunen maar zijn voorzien van een verlengstuk dat onder de bovenbenen, net voor de knieholte, geplaatst wordt. Dankzij een velcroband wordt het bovenbeen nog eens extra gefixeerd aan de beensteun. Maten en uitvoeringen normaal antislip S M L S M L Standaard * Ronde Spierdystrofie * beensteunovertrekken verkrijgbaar

26 25

27 26 Mensen met een verzwakte spiertonus of zonder hoofdcontrole hebben onvoldoende steun aan een tilbeugel. Hier bieden de tildoeken van Handi-Move een perfect alternatief. De tildoeken spelen in op elke situatie en elke handicap. Ze zijn ontwikkeld om comfort en steun te bieden. Tildoeken Voor elke situatie de juiste tildoek Zacht maar stevig De steunpunten van de tildoeken zijn voorzien van polsteringen die zacht aanvoelen en voor een betere drukverdeling zorgen. Bovendien verhinderen ze het opkrullen van de stof. De materialen die Handi-Move gebruikt zijn stevig en duurzaam. De tildoeken zijn verkrijgbaar in netstof of in volle stof. Netstof, ook wel mesh genoemd, heeft het voordeel dat ze ademt, waterdoorlatend is en vlug droogt. De tildoeken zijn machinewasbaar en kunnen in de wasdroger gedroogd worden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen. Uit voorraad leverbaar De tildoeken van Handi-Move worden uit voorraad geleverd.

28 27 Voor een vlotte transfer Transfers van en naar bed, bad, toilet, rolstoel of douche verlopen heel vlot dankzij de aangepaste tildoeken van Handi-Move. De tildoeken zijn bruikbaar voor transfers in een liggende of zittende houding of een houding tussenin. Ze zijn verkrijgbaar met of zonder hoofdsteun. Professioneel advies Onze adviseurs begeleiden u graag bij de keuze van uw tildoek. Bij twijfel kunt u ook een tildoek op proef uittesten. Handi-Move biedt u altijd een oplossing op maat. (zie ook tabel op volgende pagina).

29 28 ❶ De Standaardtildoek voor universeel gebruik De standaardtildoek is de universele tildoek van Handi-Move. Hij ondersteunt het lichaam volledig en heeft een toiletuitsparing. De tildoek wordt met 4 punten aan het tiljuk opgehangen, wat ruimte creëert en de gebruiker toelaat comfortabel te zitten. De gepolsterde beenflappen voelen zacht aan en bieden de ideale steun. Deze polstering zorgt er ook voor dat de stof niet gaat opkrullen. De handvatten achteraan maken het positioneren gemakkelijker. De standaardtildoek is verkrijgbaar met of zonder maanvormige hoofdsteun. De verstevigde hoofdsteun biedt ook een zijwaartse steun zodat het hoofd in alle mogelijke houdingen ondersteund wordt. De standaardtildoek is verkrijgbaar in volle stof of in netstof. De versie zonder polstering is ideaal wanneer de tildoek onder de persoon blijft zitten. ❷ De Toilettildoek voor transfers naar het toilet Zoals de naam het zegt, is de toilettildoek speciaal ontworpen voor het toiletbezoek. Ter hoogte van het zitvlak heeft de tildoek een grote uitsparing zodat het zitvlak en de lage rug vrij blijven. De broek van de gebruiker kan verwijderd worden terwijl de persoon in de tildoek hangt. De toilettildoek is voorzien van een buikriem met klittenband voor extra veiligheid en steun. De tildoek is gemakkelijk aan te brengen en is verkrijgbaar met hoofdsteun. ❸ De Badtildoek voor transfers naar het bad Qua vorm is de badtildoek identiek aan de toilettildoek. Enkel het materiaal is verschillend. De badtildoek is immers uitgevoerd in onderhoudsvriendelijke antislipkunststof die gemakkelijk af te drogen is. De badtildoek kan ook op het droge gebruikt worden, bijvoorbeeld als toilet tildoek, en is verkrijgbaar met hoofdsteun. ❹ De Cocontildoek voor een geborgen en veilig gevoel Zoals zijn naam doet vermoeden, is de cocontildoek meer ingesloten dan de standaardtildoek en verleent hierdoor een veiliger gevoel en nog meer ondersteuning. Hij is leverbaar met of zonder een maanvormige hoofdsteun. Zijn gepolsterde beenflappen bieden steun en zachtheid. ❺ De Amputatietildoek Afhankelijk van de aard van de amputatie heeft Handi-Move verschillende tildoeken die comfort bieden en het lichaam perfect in evenwicht houden. Enkele amputatie De tildoek voor personen met een enkele beenamputatie is een standaard tildoek met dubbel lange ❶ ❷ ❸

30 29 Overzicht maanvorm hoofdsteun 6 bands hoofdsteun netstof volle stof gepolsterd niet gepolsterd XS S M L XL Standaard X X X X X X X X X X X X X X X Cocon X X X Toilet X X Bad (pvc) Low back X X Toilet X X X Extensieband toilet 3466 Bad (pvc) X X Stapgordel X Badstoeltje (pvc) 3473 Amputatie - 1 been X X Amputatie - 2 benen X X 3496 Alle tildoeken zonder latex speciaal ontworpen tildoeken zijn op aanvraag verkrijgbaar beenflappen die een ideale steun bieden en het lichaam perfect in evenwicht houden. Dubbele amputatie Voor personen met een dubbele beenamputatie wordt een aangepast, rechthoekig tildoek gebruikt. Dit tildoek heeft geen hoofdsteun. ❻ Het Badstoeltje Het Handi-Move badstoeltje is van kunststof. Het wordt gebruikt door mensen die nog kunnen staan of steunen, maar die een slecht evenwicht hebben. Het stoeltje kan gebruikt worden in instellingen, thuis of tijdens de revalidatie. De gebruiker zit in een positie van 90 graden waarbij de rug volledig ondersteund wordt. Het geperforeerde zit gedeelte laat het water door. Het badstoeltje gaat tot op de badbodem en neemt de vorm van het bad aan. Het badstoeltje kan aan alle Handi-Move tilliften bevestigd worden en kan in verschillende posities versteld worden. Als bijkomende optie is er een veiligheidsgordel, heel nuttig voor mensen met een slechte zitbalans. Het badstoeltje is heel onderhoudsvriendelijk. ❼ De Stapgordel steun bij revalidatie De stapgordel is bedoeld als loophulp bij revalidatie. Hij dient als ondersteuning in geval van krachtverlies in de benen. De stapgordel kan aangepast worden in functie van de lichaamsbouw. Hij is modelleerbaar ter hoogte van de schouders, de buik, de borst en de benen. De stapgordel bestaat in drie maten: small, medium en large. ❹ ❺ ❻ ❼

31 30 Handi-Tiljukken Voor een correcte ophanging Wanneer het gebruik van de tilbeugel onmogelijk is door de fysieke toestand of de handicap van de patiënt, wordt deze getild met een tildoek. De tildoek wordt met lussen aan een tiljuk gehangen. Door de ergonomische vormgeving en verhoudingen hangt de tildoek zo aan het tiljuk dat het lichaamsgewicht perfect verdeeld is. Perfecte drukverdeling De tildoek wordt op vier punten aan het tiljuk opgehangen en kan de patiënt zowel in liggende, zittende als hellende houding tillen. Deze houding wordt bepaald door het gebruik van de korte of de lange lussen die aan de tildoek bevestigd zijn. Door de tildoek aan vier punten te bevestigen wordt er ruimte gecreëerd voor een comfortabele zithouding. Snel en veilig aan te brengen De tildoek is snel en veilig aan te brengen en te verwijderen, wat energie en tijd bespaart voor het verzorgend personeel. Eén tillift, twee systemen Met het klassiek tiljuk en het combi tiljuk is het mogelijk snel te wisselen van een tilbeugel naar een tiljuk en omgekeerd. Het tiljuk heeft een gebogen vorm waardoor het zicht van de patiënt niet gehinderd wordt. Zo kan hij zelf de handelingen van zijn verzorgers mee volgen. De gebogen vorm geeft ruimte rond het hoofd van de patiënt. Combi tiljuk aan de oogmoer bevestigd met haken Standaard tiljuk direct aan de oogmoer bevestigd Klassiek tiljuk Handi-tiljukken gemakkelijk verwisselbaar behandeld/gecoat staal roestvrij staal COMBI tiljuk (vierpuntsjuk) STANDAARD tiljuk ( vierpuntsjuk) KLASSIEK tiljuk (twee- of vierpuntsjuk)

32 31

33 32 De Victor 2600 van Handi-Move is een mobiele passieve tillift voor intensief gebruik in een professionele omgeving. Dit toestel is ontworpen voor het snel, efficiënt en veelvuldig tillen van mensen met een mobiele beperking in o.a. instellingen voor personen met een handicap, rusthuizen, ziekenhuizen Hij is flexibel inzetbaar in alle situaties. De mobiele tillift Victor Snel, krachtig, gebruiksvriendelijk, flexibel en duurzaam Snelste lift op de markt Duurzame constructie Door zijn innovatieve aandrijving is de Victor tweemaal sneller dan een gemiddelde tillift, ook onder maximale belasting. De Victor is uitgevoerd in aluminium en roestvrij staal. Hierdoor is het toestel onderhoudsvriendelijk en beschermd tegen corrosie, wat een lange Voor intensief gebruik De aandrijving is berekend op intensief gebruik. Bij de meeste tilliften beveelt de fabrikant een vervanging aan na cycli. Dit principe is op de Victor niet van toepassing. Vlot tillen tot 225 kg De Victor heeft een groot tilbereik, ook van de grond. De gebruiker beschikt over een grote beenruimte waardoor hij vrij kan worden rondgedraaid.

34 33 levensduur garandeert. Het onderstel is afgewerkt met rubberen stootranden. De duurzame wielen met aluminium binnenwerk hebben een draagvermogen van 125 kg per wiel en kunnen eenvoudig uit elkaar worden genomen om te reinigen. Autonomie van de batterij De verwisselbare batterij wordt rechtstreeks op de tillift of met een wandlader opgeladen. Ze heeft een grote autonomie van 180 transfers met 90 kg. Makkelijk te bedienen Via de handbediening of het bedieningspaneel op de tillift. De mechanische nooddaling garandeert dat de gebruiker steeds kan dalen in een noodsituatie. Wendbaar De Victor is robuust maar toch compact. De ergonomische handvatten maken hem vlot bestuurbaar, ook in kleinere ruimtes. Het elektrisch in de breedte verstelbaar onderstel past perfect rond een rolstoel of een zetel. Flexibel De Victor is bruikbaar in combinatie met de unieke Handi-Move tilbeugel en/of tildoeken. De systemen zijn vlot verwisselbaar in functie van het profiel van de gebruiker. De Victor is ook verkrijgbaar met een digitale weegschaal.

35 34 De mobiele tilliftenreeks 1630/1640/1641 van Handi-Move is een degelijke en budgetvriendelijke oplossing die zich uitstekend leent voor privé-gebruik. Het hele concept van deze mobiele tillift is immers aangepast aan de thuissituatie. De Mobiele Lift 1630/1640/1641 Een degelijk en budgetvriendelijk tilsysteem Groot tilbereik Stevig en praktisch Door zijn groot tilbereik kan hij rolstoelgebruikers tillen vanuit alle posities van en naar een hoog bed of van de grond. De 1640 tillift is een uitstekende partner bij therapie. Hij kan zowel gebruikt worden met de tilbeugel als met de tildoek. In volledig opgeladen toestand kunnen de b at terijen 120 tilbewegingen aan. De mobiele tillift 1641 kan personen tillen tot 200 kg. De batterijen bevinden zich in een afneembare bedieningskast. De tillift Aangepast aan de thuissituatie Het onderstel van de mobiele tillift is verstelbaar in de breedte zodat hij makkelijk door smalle deuropeningen kan, wat vaak noodzakelijk blijkt in privé-woningen. Daarnaast zorgt het korte onderstel ervoor dat deze mobiele tillift heel wendbaar is. Doordat het onderstel amper 110 mm hoog is, kan deze mobiele tillift onder quasi elk bed geschoven worden en kan het tillen vlotter verlopen. Omdat het onderstel zich onder het bed bevindt, kan de patiënt immers tot helemaal boven het bed getild worden, wat voor hem en de verzorger comfortabeler is.

36 35 zelf hoeft dus niet verplaatst te worden om de batterijen op te laden. De batterijen kunnen overal opgeladen worden, op een keukenkast, in de badkamer Het is ook mogelijk om een tweede bedieningskast met batterijen te voorzien zodat non-stop kan gebruik gemaakt worden van de tillift. Mechanische nooddaling Als bijkomende veiligheid is er een mechanische nooddaling voorzien. Deze laat toe om de daal beweging te voltooien in het geval de lift zou blokkeren door een defect. Dubbele bediening De mobiele lift kan bediend worden met de handbediening of met de reservebediening op de lift zelf.

37 36 Gebruikers die - omwille van te weinig spiertonus of artritis - moeilijk kunnen rechtstaan vanuit een zittende positie, kunnen nu snel en makkelijk naar het toilet dankzij de actieve tillift De Actieve Tillift Snel naar en van het toilet! Aan- en uitkleden zonder moeite Compact en beweeglijk in kleine ruimten Het grote voordeel van de actieve tillift is dat het onderste deel van het lichaam vrij blijft, zodat de verzorger de patiënt zonder moeite kan uitkleden en weer aankleden. Gesteund in de rug en onder de armen door een tildoek wordt de gebruiker in staande positie gebracht. Dit tildoek kan snel en makkelijk aangebracht worden zonder te veel druk uit te oefenen op de schouders. Het systeem is gemaakt om het lichaam zoveel mogelijk te ondersteunen, zonder de schouderlijn te belasten. De actieve tillift is makkelijk bestuurbaar in kleine ruimten omdat het U-vormige onderstel heel kort is. Het onderstel kan ook aangepast worden in de breedte, zodat de lift makkelijk bij rolstoelen of geriatrische stoelen kan komen. Juist omdat de actieve tillift zo compact is, is hij ideaal voor verplaatsingen in kleine ruimten zoals badkamers en toiletten. De actieve tillift is ook een uitstekend hulpmiddel wanneer men te maken heeft met patiënten die aan incontinentie lijden. Steun en evenwicht Men plaatst de voeten van de zittende gebruiker op het voetenbord. Tijdens het optillen en verder rijden worden de onderbenen van de gebruiker gesteund door de instelbare beensteun met kuitband. Die zorgt ervoor dat het lichaam in evenwicht blijft.

38 37 Bedieningskast met ingebouwde lader en verwisselbare batterij De actieve tillift wordt aangedreven door een batterij die zich in een afneembare batterijkast bevindt. U kan de batterij wegnemen van de bedieningskast en vervangen door een opgeladen exemplaar. U kan de batterij ook op het toestel laten zitten en opladen terwijl de lift niet wordt gebruikt. Een LCD schermpje toont wanneer het tijd is om de batterij te laden. Met een opgeladen batterij kan u 40 keer tillen. Indien u de actieve tillift continu gebruikt, is de verwisselbare batterijkast ideaal: de ene batterij laadt op terwijl u de andere gebruikt.

39 38 U wil zich vrij bewegen in alle ruimten zonder gehinderd te worden door drempels, kasten, tapijten en andere obstakels op de grond. Dan is de Handi-Move plafondmotor de ideale oplossing voor u. De HM2500 Plafondmotor Vrij bewegen zonder hindernissen Plafondmotor met laterale motor: ideaal voor zelfstandig wonen Via railsystemen kan u met de plafondmotor on gehinderd en zelfstandig naar uw toilet, badkamer, slaap kamer of salon. De verplaatsingen gebeuren vrijwel geluidloos, zonder bruuske starts en stops. Het systeem kan u vanaf de grond op tillen. Een bij komend voordeel is dat u de ruimte optimaal kan benutten. met de tilbeugel en alle tildoeken van Handi-Move. Op die manier kan hij in alle omstandigheden en bij diverse handicaps ingezet worden. Hij is ook uitstekend geschikt voor revalidatieoefeningen. De plafondmotor, die met oplaadbare batterijen werkt, kan tot 200 kg tillen. Plafondmotor zonder laterale motor: een ergonomische oplossing voor verzorgers De plafondmotor zonder laterale motor maakt het mogelijk de patiënt met een minimale inspanning naar bed, bad of toilet te brengen. De laterale verplaatsingen gebeuren manueel door de verzorger. De motor wordt hier ingezet voor het dalen en stijgen. De plafondmotor kan gebruikt worden

40 39 Oplossingen op maat Tillen en verplaatsen met begeleiding De plafondmotor biedt, in combinatie met diverse railsystemen, voor elke situatie een oplossing op maat. De hele ruimte wordt over de lengte en de breedte bereikbaar en men kan er van de ene ruimte naar de andere mee rijden. Het grote voordeel van het railsysteem met plafondmotor is dat men zich overal vrij kan bewegen zonder ge hinderd te worden door drempels of meubels. Discreet in elk interieur Met zijn lichtgrijze uitvoering en zijn sobere, esthetische vormgeving past de plafondmotor in elk interieur. Mechanische nooddaling en reservebediening De plafondmotoren van het type HM2500 en HM2500 RC zijn bedoeld voor gebruik met begeleiding. Beide motoren worden voortgerold in de rail. De HM2500 werkt met een pneumatische handbediening, de HM2500 RC werkt met infraroodafstandsbediening. Plafondmotoren voor zelfstandig gebruik De plafondmotoren van het type HM2500 L en HM2500 LRC zijn bedoeld voor zelfstandig gebruik. Het model HM2500 L werkt met een pneumatische handbediening. Het model HM2500 LRC werkt met infraroodafstandsbediening. Hulp bij het positioneren op de rail Als bijkomende veiligheid is er een zelfstandig te bedienen mechanische nooddaling en reservebediening voorzien. Dankzij de bijgeleverde magneetcontacten heeft men de mogelijkheid om de plafondmotor met laterale motor op vooraf bepaalde plaatsen te laten stoppen, bv. op de laadcontacten, in het midden van het toilet, enz.

41 40 De draagbare motor is een flexibele oplossing voor tillen in ruimten die te klein zijn voor een mobiele lift of een wandlift. Hij is ook ideaal voor gebruik in verschillende ruimten of voor gebruik op locatie. Draagbaar wil ook zeggen: licht en handig. De Draagbare Motor U neemt hem overal mee Gebruik in verschillende ruimten De troeven van de draagbare motor Gaan logeren vormt geen probleem meer: de draagbare motor kan meegenomen worden zodat oma en opa hun kleinkind moeiteloos kunnen tillen en verzorgen. Men installeert enkel een rail waar nodig. Over een budgetvriendelijke oplossing gesproken Gebruik op verschillende verdiepingen? Waar er rails voorzien zijn, kan de draagbare motor mee. Met zijn handig handvat en zijn beperkt gewicht (7 kg) is hij nog zo gebruiksvriendelijk. Tillen in kleine ruimten Kleine vertrekken bieden weinig manoeuvreerruimte. Een combinatie van een rail en een draagbare motor is een slimme oplossing voor moeilijk bereikbare plaatsen. Licht en compact De draagbare motor is maar 20 centimeter hoog waardoor er weinig hoogteverlies is voor het tillen, heel belangrijk bij lagere plafonds. Met zijn compacte afmetingen neemt hij ook weinig bergruimte in beslag. De draagbare motor weegt nauwelijks 7 kilogram zodat hij moeiteloos aan het ergonomisch handvat kan worden gedragen. Krachtige batterijen De draagbare motor werkt op batterijen en kan tot 182 kg tillen. De batterijen hebben een lange levensduur en een grote gebruiksautonomie. Ze geven ook een veilig gevoel bij gebruik in de badkamer of het zwembad. Dubbele bediening als extra veiligheid De draagbare motor kan worden bediend met de handbediening of met de toetsen op de motor zelf. Wanneer de handbediening niet meer werkt, is er dus nog altijd een tweede bedieningsmogelijkheid.

42 41 Met nooddaling Het knopje onderaan de motor maakt nood dalingen mogelijk. Dit is een extra veiligheid voor het geval de motor zou blokkeren. Budgetvriendelijk en multifunctioneel De draagbare motor kan gebruikt worden met alle tildoeken en met de tilbeugel en kan dus in verschillende situaties ingezet worden. Hij kan snel en moeiteloos opgehangen en verwijderd worden. Doordat de draagbare motor op verschillende plaatsen kan worden gebruikt, biedt hij voor vele gebruikers een financieel interessante oplossing. Onder de deurstijl (model #2545) Een speciale versie van de draagbare motor is verkrijgbaar voor verplaatsingen door een deuropening naar een volgende rail. De gebruiker kan in de tildoek of de tilbeugel blijven hangen. Ideaal in kleine badkamers of op plaatsen waar de deurstijl niet kan verwijderd worden.

43 42 In combinatie met de HM2500 plafondmotor of de draagbare motor is het railsysteem van Handi-Move uitstekend geschikt voor verplaatsingen van zorgbehoevenden in de instelling of thuis. Railsystemen Moeiteloos van de ene ruimte naar de andere Esthetisch en geluidsarm De rails van Handi-Move zijn vervaardigd uit wit gelakt aluminium, een materiaal dat sterk en corrosiebestendig is. De rails ogen mooi, zodat de esthetiek van de woning niet wordt aangetast. De kunststof wieltjes in de rails zorgen ervoor dat het geluid tot een minimum beperkt blijft. Oplossing op maat Bij nieuwbouwprojecten gaan de specialisten van Handi-Move samen met u en/of de architect aan tafel zitten om het railsysteem op de gepaste manier te integreren. Ook voor bestaande situaties heeft Handi-Move zeer praktische en eenvoudige oplossingen. Er is altijd een oplossing op maat. De rails kunnen bevestigd worden aan het plafond of van muur tot muur, waarbij ze aan beide uiteinden ondersteund worden.

44 43 Klassieke ophanging Bij een klassieke ophanging worden de rails om de meter met een beugel aan het plafond vastgemaakt. Dit systeem kan ook toegepast worden bij verlaagde plafonds. De rails kunnen in een rechte lijn of met een bocht van 45 tot 90 graden bevestigd worden. Een combinatie van verschillende bochten en wissels maakt verplaatsingen in alle richtingen mogelijk. Versterkte rail van muur tot muur Wanneer een plafondbevestiging niet mogelijk is kan men met een versterkte rail van muur tot muur een afstand van maximum 7 meter overbruggen. Ook wanneer het plafond onvoldoende sterk is om de rails te dragen is dit een goede oplossing.

45 44 Elektrische Wissel Elektrische Draaiwissel Probleemloos DRIE richtingen uit De elektrische wissel laat toe om de HM2500 plafondmotor in verschillende richtingen en naar verschillende vertrekken te laten rijden. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn wanneer toilet en badkamer zich in een andere richting bevinden. Een wissel laat hier toe beide ruimten te bereiken. Transfers in vier richtingen Met een elektrische draaiwissel kan je vier verschillende richtingen uit. Ideaal om van richting te veranderen in kleine ruimten. Je kan de draai wissel bedienen met de hand of via infrarood afstandsbediening. Altijd de juiste oplossing Al deze elementen uit het railprogramma van Handi-Move garanderen voor elk probleem de juiste oplossing. Onze specialisten nemen graag alle mogelijkheden met u door.

46 45 Traverses Bewegen over de hele ruimte Met een traverse is de ruimte over vrijwel haar hele oppervlakte bereikbaar. Dit systeem bestaat uit twee vaste parallelle rails en één traverserail die over de hele lengte van de parallelle rails kan bewegen. Het systeem met de traverse kan perfect toegepast worden in grote ruimten of in een kamer die onderverdeeld is met tussenschotten die niet tot aan het plafond reiken. Het is ook een ideale oplossing voor smalle ruimten (zoals gangen) waar niet met bochten kan gewerkt worden. Met of zonder begeleiding Traverse connector Een traverse connector laat toe om een traverse aan een vaste rail te klikken zodat verplaatsingen in een vloeiende beweging van de ene ruimte naar de andere kunnen gebeuren. Dankzij een ingewerkte veiligheid kan de HM2500 plafondmotor slechts verder wanneer beide rails perfect verbonden zijn. Een manuele traverse wordt met begeleiding gebruikt. Een elektrische traverse laat zelfstandig gebruik toe. In dit geval wordt de traverse bediend via een zeskanaals-infraroodafstandsbediening die het mogelijk maakt om vooruit en achteruit, naar links en naar rechts te gaan, te stijgen en te dalen.

47 46

48 47 De vrijstaande opstelling is een perfecte tijdelijke oplossing of een oplossing voor plaatsen waar geen plafondmotor kan geïnstalleerd worden. De Vrijstaande Opstelling Een flexibele oplossing Dit eenvoudig systeem laat een verplaatsing toe in twee richtingen. De solide en stabiele steunen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. De vrijstaande opstelling kan worden ingezet in combinatie met de HM2500 plafondmotor of de draagbare motor.

49 48 De wandlift van Handi-Move biedt een ideale oplossing voor kleine ruimten waar het gebruik van een mobiele tillift on mogelijk is. Zijn flexibele toepassingsmogelijkheden en zijn vriendelijk prijskaartje maken er een gedroomde oplossing van. De Wandlift De ideale en discrete oplossing voor kleine ruimten Kleine ruimten? De wandlift wordt heel vaak ingeschakeld in kleine ruimten, zoals de badkamer. Hier wordt hij tussen bad en toilet geplaatst. Zijn uitschuifbare zwenkarm garandeert een groot tilbereik. Lage plafonds? Zwakke muren? Bestaande woningen hebben vaak technische beperkingen waarbij sommige tiloplossingen aanpassingswerkzaamheden vereisen. Dit is niet nodig bij de wandlift die letterlijk overal kan worden bevestigd, zelfs wanneer de wand onvoldoende draagkracht heeft.

50 49 Esthetisch en discreet De troeven van de wandlift Zijn esthetische vormgeving en compacte afmetingen zorgen ervoor dat de wandlift heel discreet aanwezig is. Zijn telescopische zwenkarm kan ingeschoven en tegen de muur geplaatst worden zodat hij weinig plaats in beslag neemt. Gemakkelijk verplaatsbaar De wandlift kan op verschillende plaatsen ingezet worden. Eén lift volstaat dus voor gebruik in de badkamer én in de slaapkamer of in andere kamers. De wandlift kan zowel met de tilbeugel als met de tildoek gebruikt worden. Verschillende bevestigingsmogelijkheden De wandlift kan gemonteerd worden op een wandplaat, op een staander of op een wandplaat met een verlengstuk dat de reikwijdte nog groter maakt. De wandlift laat zich dus nooit hinderen door constructieve beperkingen van de ruimten. Krachtig De wandlift kan personen tot 145 kg tillen Werkt op het elektriciteitsnet Veilig De wandlift heeft een ingebouwd veiligheidsmechanisme dat bij het dalen stopt voor een hindernis. De handbediening is waterbestendig en kan dus in vochtige ruimten gebruikt worden.

51 50 Met de zwembadlift is het een kleine stap van rolstoel naar zwembad. Het tilsysteem brengt de gebruiker in één vlotte beweging naar het water. Eén begeleider volstaat. Het elektromechanisch tilsysteem is mobiel en werkt op oplaadbare batterijen. Na gebruik kan u het netjes weer opbergen. De Zwembadlift Uit de rolstoel in het zwembad Gebruiksvriendelijk De mobiele zwembadlift is compact, ergonomisch en gemakkelijk verrijdbaar dankzij de vier wieltjes. De installatie is uiterst eenvoudig. Met een druk op de knop zakt de vloerspil in de sokkel en gaat de hefarm naar de gewenste hoogte. De bediening is volledig elektronisch. De batterijen opladen kan aan het gewone elektriciteitsnet. Snel geplaatst Eén of meer sokkels geplaatst aan de rand van het zwembad volstaan om de zwembadlift te kunnen ge bruiken. De zwembadlift werkt op batterijen. Dankzij het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel is de lift eenvoudig te bedienen. Veilig in en uit het water De mobiele zwembadlift is van stevig roestvrij staal en toch licht. Dankzij het gebruik van batterijen als energiebron is hij in de buurt van water perfect veilig. Een noodschakelaar laat toe snel elke beweging van de hefarm te onderbreken.

Til- & verzorgingssystemen

Til- & verzorgingssystemen Til- & verzorgingssystemen MOBIELE TILLIFTEN LIFTEN VOOR ZELFSTANDIGE TRANSFERS PLAFONDLIFTEN DRAAGBARE LIFTEN WANDLIFTEN ZWEMBADLIFTEN HIPPOTHERAPIE Til- & verzorgingssystemen Handi-Move oplossingen

Nadere informatie

HULPMIDDELENINFO PERSONEN TILLEN EN VERPLAATSEN

HULPMIDDELENINFO PERSONEN TILLEN EN VERPLAATSEN HULPMIDDELENINFO PERSONEN TILLEN EN VERPLAATSEN APRIL 2011 Een beschrijving van een hulpmiddel of een aanpassing in deze tekst wil niet zeggen dat het hulpmiddel of de aanpassing terugbetaald wordt door

Nadere informatie

Til- & verzorgingssystemen

Til- & verzorgingssystemen Til- & verzorgingssystemen MOBIELE TILLIFTEN LIFTEN VOOR ZELFSTANDIGE TRANSFERS PLAFONDLIFTEN DRAAGBARE LIFTEN WANDLIFTEN ZWEMBADLIFTEN LIFTEN VOOR HIPPOTHERAPIE Til- & verzorgingssystemen Handi-Move

Nadere informatie

Optimaal gemak en plezier onder de douche en op het toilet met de Dukki en de Turtel

Optimaal gemak en plezier onder de douche en op het toilet met de Dukki en de Turtel Optimaal gemak en plezier onder de douche en op het toilet met de Dukki en de Turtel Huka Huka is al jaren de specialist op het gebied van kinderrevalidatie. Wij bedenken en produceren onze producten in

Nadere informatie

Douchebrancards. Tilliften

Douchebrancards. Tilliften Passieve Amfora Douchebrancards Tilliften Passieve tilliften Eenvoudig en veilig verplaatsen en tillen vergroot het comfort voor mensen met een beperking en het gebruiksgemak voor de verzorgende. Wij bieden

Nadere informatie

Verrijdbare tilliften passief & actief. Specialist in aangepast wonen

Verrijdbare tilliften passief & actief. Specialist in aangepast wonen Verrijdbare tilliften passief & actief Specialist in aangepast wonen Efficiënte oplossingen veilig, betrouwbaar & comfortabel Guldmann 2 Passieve tilliften pagina 4 pagina 5 pagina 6 pagina 7 Model TEUN

Nadere informatie

OXFORD. Een complete range van verrijdbare tilliften. patient handling

OXFORD. Een complete range van verrijdbare tilliften. patient handling OXFORD patient handling Een complete range van verrijdbare tilliften Sunrise Medical biedt u een breed assortiment van verrijdbare tilliften. De Oxford range heeft een innovatief design gericht op betere

Nadere informatie

Hulpmiddelen, van toestel tot ruimte

Hulpmiddelen, van toestel tot ruimte Hulpmiddelen, van toestel tot ruimte Inspiratiedag Toegankelijke zorginfrastructuur 13.11.2012 Lieve Houbrechts, adviseur wonen en zorg Toegankelijkheidsbureau Belgiëplein 1 3510 Kermt info@toegankelijkheidsbureau.be

Nadere informatie

Verrijdbare tilliften. passief & actief

Verrijdbare tilliften. passief & actief Verrijdbare tilliften passief & actief Efficiënte oplossingen veilig, betrouwbaar & comfortabel Guldmann 2 Passieve tilliften pagina 4 pagina 5 pagina 6 pagina 7 Model TEUN Model TIM / THOMAS Model SAMSON

Nadere informatie

Liftmatten. Invacare. Optimale positionering en gebruiksvriendelijkheid

Liftmatten. Invacare. Optimale positionering en gebruiksvriendelijkheid Optimale positionering en gebruiksvriendelijkheid Het nieuwe assortiment liftmatten van garandeert een comfortabele en veilige transfer voor iedereen met een functiebeperking. Deze liftmatten zijn in samenwerking

Nadere informatie

RisePortoTM. SystemRoMedic. nieuw. generatie. Veilige en flexibele tiloplossingen voor elke situatie

RisePortoTM. SystemRoMedic. nieuw. generatie. Veilige en flexibele tiloplossingen voor elke situatie TM RisePortoTM SystemRoMedic nieuw De generatie Veilige en flexibele tiloplossingen voor elke situatie Altijd overal en RisePorto is een draagbare plafondlift met een ongewoon klein formaat en een zeer

Nadere informatie

BADLIFTEN. Prijs basisset: 899,95 (incl. 21 % btw) BADLIFT BELLAVITA

BADLIFTEN. Prijs basisset: 899,95 (incl. 21 % btw) BADLIFT BELLAVITA BADLIFT BELLAVITA Prijs basisset: 899,95 (incl. 21 % btw) - Volledig in kunststof - Lichtgewicht - Werking met batterijlader op lage spanning - Rug: inclineerbaar in elke gewenste positie - Voetjes: voorzien

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben, bel 0493-841853 of stuur een e-mail naar info@carelife.nl Wij helpen u graag.

Mocht u vragen hebben, bel 0493-841853 of stuur een e-mail naar info@carelife.nl Wij helpen u graag. CareLife Trapliften B.V. is dé specialist in rechte trapliften. Wij kunnen u de beste prijskwaliteit leveren voor dit type lift. Indien u een rechte trap heeft, bent u bij ons aan het goede adres. Door

Nadere informatie

Langer thuis wonen! GRIPO ALU grijppaal voor een gemakkelijker dagelijks leven. Functionele hulpmiddelen

Langer thuis wonen! GRIPO ALU grijppaal voor een gemakkelijker dagelijks leven. Functionele hulpmiddelen Langer thuis wonen! GRIPO ALU grijppaal voor een gemakkelijker dagelijks leven Functionele hulpmiddelen www.prestonability.com Één systeem - ontelbare mogelijkheden GRIPO ALU een veilige ondersteuning

Nadere informatie

Robin. Invacare. Balans en comfort als uitgangspunt

Robin. Invacare. Balans en comfort als uitgangspunt Robin Tot 200 kg Balans en comfort als uitgangspunt De Robin plafondlift van gebruikt de meest innovatieve manier om mensen te verplaatsen met minimale inspanning en belasting van het verplegend personeel.

Nadere informatie

max-e de elektrische aandrijving voor uw manuele rolstoel

max-e de elektrische aandrijving voor uw manuele rolstoel max-e de elektrische aandrijving voor uw manuele rolstoel geeft u een maximale mobiliteit www.aat-online.de Mobiliteit is synoniem van vrijheid. In een rolstoel betekent dit zich zowel binnen als buiten

Nadere informatie

Steel assortiment. Verrijdbare tilsystemen

Steel assortiment. Verrijdbare tilsystemen Steel assortiment Mini 140 De Joerns Mini 140 opvouwbare tillift is specifiek ontwikkeld voor thuisgebruik. Dit compacte maar duurzame tilsysteem is zelfs in beperkte ruimten makkelijk te hanteren en te

Nadere informatie

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Simpelweg mobiel. Elektrische hulpaandrijving Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Weer meer dingen samen doen, daar hebben we naar uitgekeken. Geniet van meer mobiliteit Van handbewogen naar elektrisch

Nadere informatie

Actieve Tillift Timo

Actieve Tillift Timo Actieve Tillift Timo 1 Verbetering van mobiliteit Een hoger kwaliteit van leven voor uw bewoners aanbieden 2 Het actief houden van uw bewoners is een van de belangrijkste taken van de verpleegkundige...

Nadere informatie

MinivatorTrapliften. Minivator 1000 Minivator Simplicity ( + ) Rechte trapliften

MinivatorTrapliften. Minivator 1000 Minivator Simplicity ( + ) Rechte trapliften MinivatorTrapliften Minivator 1000 Minivator Simplicity ( + ) Rechte trapliften De voordelen van een rechte Minivator-traplift van Handicare Overweegt u een traplift te installeren, dan is een Minivator-traplift

Nadere informatie

Gebruik van een douche

Gebruik van een douche Gebruik van een douche Een douche kan zowel in een sanitaire cel als in een gemeenschappelijke badkamer voorzien worden. Ruimtelijk verschillen zij niet sterk van elkaar. In een sanitaire cel zal de douche

Nadere informatie

ISA Invacare Stand Assist

ISA Invacare Stand Assist ISA Invacare Stand Assist Verbeterd design voor comfortabele transfers Onderbeen ondersteuning Uitschuifbare hefarm Ergonomische handgrepen ISA Een evolutie in actieve tilliften Onze nieuwe veelzijdige

Nadere informatie

5.3.3 Een patiënt verplaatsen Verplaatsen in het bed: een patiënt op de zij draaien (omkeren) Zachtjes het gebogen been en de schouder van de

5.3.3 Een patiënt verplaatsen Verplaatsen in het bed: een patiënt op de zij draaien (omkeren) Zachtjes het gebogen been en de schouder van de 5.3.3 Een patiënt verplaatsen A Verplaatsen in het bed: een patiënt op de zij draaien (omkeren) Zachtjes het gebogen been en de schouder van de bedlegerige patiënt vastnemen om hem makkelijk op de zij

Nadere informatie

Sabina II EE Opstalift

Sabina II EE Opstalift Actieve Tillift 2102020003 Sabina II EE Opstalift 2102020003 Sabina II EE Opstalift voor patiënten die actief deelnemen in het opstaan. Met de Sabina II EE Opstalift kunt u kiezen tussen het Sabina 350-tiljuk

Nadere informatie

Sectionele poorten. Wees gerust veeleisend.

Sectionele poorten. Wees gerust veeleisend. Sectionele poorten. Wees gerust veeleisend. 02 03 L-Door. Enkel sectionele poorten. 04 Sectionele garagepoorten. Niets dan voordelen. 06 L-Door. Sectionele poorten op maat. 08 L-Door. Niets wordt aan het

Nadere informatie

Gebruik van een toilet

Gebruik van een toilet Gebruik van een toilet Een toilet is een van de elementen die minimaal aanwezig moet zijn in een sanitaire cel. In de praktijk zien we verschillende toilettypes en opstellingen verschijnen, naargelang

Nadere informatie

SINA Comfort. De universele douchebrancard voor zorginstellingen

SINA Comfort. De universele douchebrancard voor zorginstellingen SINA Comfort De universele douchebrancard voor zorginstellingen Douchebrancard SINA Comfort De optimale oplossing voor veilig en comfortabel douchen... BEKA Hospitec ontwikkelt samen met gerenommeerde

Nadere informatie

Uitleenhulpmiddelen. Care for Comfort HULPMIDDELEN. Liggen & zitten. Hoog/laag bed. Anti-decubitus matras. Anti-decubitus zitkussen.

Uitleenhulpmiddelen. Care for Comfort HULPMIDDELEN. Liggen & zitten. Hoog/laag bed. Anti-decubitus matras. Anti-decubitus zitkussen. ULPMIDDELEN Uitleenhulpmiddelen Liggen & zitten oog/laag bed Een elektrisch hoog/laag bed wordt gebruikt bij cliënten die op bed verzorgd worden. et bed is standaard uitgerust met onrusthekken en een papegaai.

Nadere informatie

www.coopman.be Hercules Traplift voor trappen met bochten

www.coopman.be Hercules Traplift voor trappen met bochten www.coopman.be Hercules Traplift voor trappen met bochten amends Flow2 new features:layout 1 7/5/10 14:51 Page 3 GELUK Met een simpele druk op de knop gaat een wereld van mobiliteit en vrijheid voor u

Nadere informatie

Thuis blijven wonen. Woonadvies en ergobegeleiding

Thuis blijven wonen. Woonadvies en ergobegeleiding Thuis blijven wonen Woonadvies en ergobegeleiding Je vertrouwde omgeving: thuis! Zorgen een ziekte, een handicap, ongeval of je leeftijd ervoor dat je dagelijkse activiteiten in huis moeilijk worden? Enkele

Nadere informatie

Birdie EVO. Optimaal design voor veilige transfers

Birdie EVO. Optimaal design voor veilige transfers Birdie EVO Optimaal design voor veilige transfers SLOW R SMARTLOCK HAAKONTWERP Een evolutie in passieve tilliften Onze nieuwe Family is ontworpen om talrijke opties te bieden die gepaard gaan met nieuwe

Nadere informatie

De ProLine liften serie is samen met zorginstellingen in de praktijk van alle dag ontwikkeld.

De ProLine liften serie is samen met zorginstellingen in de praktijk van alle dag ontwikkeld. PROLINE TILLIFTEN VEILIGE EENVOUDIGE EN ERGONOMISCHE TRANSFERS VOOR PROFESSIONALS De ProLine liften serie is samen met zorginstellingen in de praktijk van alle dag ontwikkeld. UITGANGSPUNTEN VOOR DE PROLINE

Nadere informatie

B O V E N S T E E X T R E M I T E I T EN

B O V E N S T E E X T R E M I T E I T EN Positionering bovenste extremiteiten Ondersteuning van de romp is essentieel voor een goede ademhaling, hoofdpositie en functioneel gebruik met stabiliteit. Pivotfit 2 Stayflex standaard 3 Stayflex smal

Nadere informatie

Viking XS, S, M, L, XL Tillift

Viking XS, S, M, L, XL Tillift Viking XS, S, M, L, XL Tillift Viking XS, S, M, L, XL Viking XS, S, M, L en XL De Viking is in vijf modellen verkrijgbaar, vanaf de supersterke XL tot het kleinste model de Viking XS. Kenmerkend voor alle

Nadere informatie

BOV E N S T E E X T R E M I T E I T E N

BOV E N S T E E X T R E M I T E I T E N Positionering bovenste extremiteiten Ondersteuning van de romp is essentieel voor een goede ademhaling, hoofdpositie en functioneel gebruik met stabiliteit. Pivotfit 2 Stayflex standaard 3 Stayflex smal

Nadere informatie

Brochure. Oplossingen die werken!

Brochure. Oplossingen die werken! Brochure Kersten RTD maken méér mogelijk Iedereen wil graag zo gewoon mogelijk bewegen, wonen, werken en communiceren. Voor mensen met een (lichamelijke) beperking, chronisch zieken en ouderen is dat

Nadere informatie

Ervaar de nieuwe manier van werken met een elektrisch aangedreven mobiele lift

Ervaar de nieuwe manier van werken met een elektrisch aangedreven mobiele lift Ervaar de nieuwe manier van werken met een elektrisch aangedreven mobiele lift Waarom EvaDrive gemaakt is? Intuïtief bedieningspaneel De kosten die gepaard gaan met incidenten binnen de gezondheidszorg

Nadere informatie

HULPMIDDELENINFO HULPMIDDELEN VOOR INTIEME VERZORGING

HULPMIDDELENINFO HULPMIDDELEN VOOR INTIEME VERZORGING HULPMIDDELENINFO HULPMIDDELEN VOOR INTIEME VERZORGING APRIL 2011 Een beschrijving van een hulpmiddel of een aanpassing in deze tekst wil niet zeggen dat het hulpmiddel of de aanpassing terugbetaald wordt

Nadere informatie

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Reinigingstechniek Bedrijfsreiniging Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Zit-veegzuigmachines met een oppervlakterendement tot m 2 /h Perfect vegen snel en schoon

Nadere informatie

Opslag & logistiek. Uflex 3 opslagsysteem...109 Intrarack...115 Modulaire kasten...119

Opslag & logistiek. Uflex 3 opslagsysteem...109 Intrarack...115 Modulaire kasten...119 5 Opslag & logistiek Uflex 3 opslagsysteem...109 Intrarack...115 Modulaire kasten...119 Uflex 3 opslagsysteem Het modulair opslagsysteem UFlex 3 werd ontwikkeld met het oog op functionaliteit, duurzaamheid

Nadere informatie

COMFORTLIFT DIAMANT DE TRAPLIFT DIE TOT 190 KG AANKAN

COMFORTLIFT DIAMANT DE TRAPLIFT DIE TOT 190 KG AANKAN 300 JAAR ERVARING TOT UW DIENST COMFORTLIFT DIAMANT DE TRAPLIFT DIE TOT 190 KG AANKAN Coopman Orona NV Mannebeekstraat 3 B-8790 Waregem www.comfortlift.be sales@comfortlift.be +32 56 36 52 20 COMFORTLIFT

Nadere informatie

WISA VarioTronic. Elektronisch in hoogte verstelbaar

WISA VarioTronic. Elektronisch in hoogte verstelbaar VarioTronic WISA VarioTronic Elektronisch in hoogte verstelbaar Met de VarioTronic kunt u gemakkelijk de hoogte van het wandcloset aanpassen aan de wensen van de gebruiker. Maximaal zit- en sta-op-comfort

Nadere informatie

Silence schuifdeursystemen

Silence schuifdeursystemen Silence schuifdeursystemen Efficiënte, duurzame en hoogwaardige totaaloplossingen www.theuma.com De Silence schuifdeursystemen van Theuma combineren optimale ruimtewinst en toegankelijkheid met een strak

Nadere informatie

s-max de traplift voor uw rolstoel Met uw eigen rolstoel veilig en comfortabel de trap op en af. s-max

s-max de traplift voor uw rolstoel Met uw eigen rolstoel veilig en comfortabel de trap op en af. s-max s-max de traplift voor uw rolstoel Met uw eigen rolstoel veilig en comfortabel de trap op en af. s-max s-max de traplift voor uw rolstoel De voordelen voor uw mobiliteit. U kunt met uw rolstoel nòg makkelijker

Nadere informatie

ZETELS: INHOUDSTABEL Kosmo Kino Kombi Klub Kosi

ZETELS: INHOUDSTABEL Kosmo Kino Kombi Klub Kosi ZETELS: INHOUDSTABEL Kosmo Kino Kombi Klub Kosi ZETEL KOSMO WT1700 WT1703 Het gamma KOSMO zetels werd speciaal ontwikkeld om meerdere types pathologie voor hun rekening te nemen. De veelzijdige ergonomische

Nadere informatie

XXL Producten prijslijst 2015

XXL Producten prijslijst 2015 XXL Producten prijslijst 2015 XXL Producten - Minimaxx Minimaxx Standaard Deze rolstoel is opvouwbaar en geschikt voor gebruikers tot een maximaal gewicht van 325kg. Verkrijgbaar in verschillende zitbreedtes.

Nadere informatie

De oplossing voor elk zitprobleem: CJG Solution

De oplossing voor elk zitprobleem: CJG Solution De oplossing voor elk zitprobleem: CJG Solution Net zo uniek als u! CJG Solution De oplossing voor elk zitprobleem Een kleine 20 jaar geleden heeft B&S haar eerste huiskamerstoel ontwikkeld. Deze comfortabele

Nadere informatie

NORA Alu. Zeer lichte en flexibele tillift gemaakt van aluminium met speciale extra's voor de kleinere bewoners

NORA Alu. Zeer lichte en flexibele tillift gemaakt van aluminium met speciale extra's voor de kleinere bewoners NORA Alu Zeer lichte en flexibele tillift gemaakt van aluminium met speciale extra's voor de kleinere bewoners 2 Mobiliteit verbeteren Voorziet een betere levenskwaliteit voor de bewoners... Bewoners activeren

Nadere informatie

Sabina II EE Opstalift

Sabina II EE Opstalift Sabina II EE Opstalift Sabina II EE Opstalift Sabina II EE Opstalift voor patiënten die actief deelnemen in het opstaan. 2102020003 Sabina II EE Met de Sabina II kunt u kiezen tussen het Sabina 350-tiljuk

Nadere informatie

Producent van de gemaksfiets

Producent van de gemaksfiets Fietsen op maat van Lintech Inhoudsopgave Fietsen met lage instap 04 Classic 04 Suelo 04 Elektrische fietsen 05 Classic E Drive 05 Suelo E Drive 05 LINbike driewielers 06 De speciale fietsen van Lintech

Nadere informatie

Plafondlift Likorall

Plafondlift Likorall Plafondlift Likorall Liko Likorall Likorall 242, veilig en betrouwbaar. Likorall plafondliftsystemen De Likorall plafond tillift heeft zich al jaren bewezen. Met zijn vriendelijke vormgeving en krachtige

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING HUMAN CARE PLAFONDLIFT SINGLE HC 2100

GEBRUIKSAANWIJZING HUMAN CARE PLAFONDLIFT SINGLE HC 2100 GEBRUIKSAANWIJZING HUMAN CARE PLAFONDLIFT SINGLE HC 2100 1 Gebruiksgebied en omschrijving De SINGLE is een plafondlift die u in staat stelt gemakkelijk patiënten te tillen van bed, rolstoel, bad, douche

Nadere informatie

Prijslijst Tilbanden en Hulpmiddelen versie 2014

Prijslijst Tilbanden en Hulpmiddelen versie 2014 lijst Tilbanden en Hulpmiddelen versie 2014 support@archie.nl Inhoud: Tilband Flex Toiletbanden 2 Tilband modellen 3 Tilband Gevoerd 5 Tilband Maatwerk 10 Tilband Accessoires 10 Tilband Diensten 10 Tilband

Nadere informatie

Bentlon Bronze..without compromising Bentlon quality!

Bentlon Bronze..without compromising Bentlon quality! Bentlon.without compromising Bentlon quality! Bentlon.without compromising Bentlon quality! De Bentlon serie bestaat uit uiterst volwaardige behandelstoelen voor professioneel gebruik. De lijn bestaat

Nadere informatie

scalamobil scalacombi

scalamobil scalacombi Simpelweg mobiel. scalamobil scalacombi trappenklimmer Eenvoudig en veilig trappen op en af Eindelijk kunnen we overal heen met de rolstoel Eindelijk weer zonder obtakels - dankzij scalamobil en scalacombi

Nadere informatie

POSTTRANSPORTMIDDELEN SCHOONHEID EN FUNCTIONALITEIT GAAN NAADLOOS SAMEN. Efficiënt, praktisch en duurzaam

POSTTRANSPORTMIDDELEN SCHOONHEID EN FUNCTIONALITEIT GAAN NAADLOOS SAMEN. Efficiënt, praktisch en duurzaam POSTTRANSPORTMIDDELEN SCHOONHEID EN FUNCTIONALITEIT GAAN NAADLOOS SAMEN Efficiënt, praktisch en duurzaam MINOR Maatvoering: 690/910x460 mm (dxb). SENIOR Maatvoering: 850/1070x550 mm (dxb). SENATOR Maatvoering:

Nadere informatie

Action3 Kom in actie! Action3

Action3 Kom in actie! Action3 Invacare Action 3 Kom in actie! De Invacare Action 3 biedt een maximale mobiliteit doordat deze gemakkelijk is aan te passen aan de gebruiker. De verbeterde ergonomie en rijeigenschappen garanderen de

Nadere informatie

LOCOMOTOR SERIE. Met de Locomotor serie bent u op het goede spoor voor het behoud van een gezonde rug...

LOCOMOTOR SERIE. Met de Locomotor serie bent u op het goede spoor voor het behoud van een gezonde rug... Met de Locomotor serie bent u op het goede spoor voor het behoud van een gezonde rug... LOCOMOTOR SERIE Tilt zorg naar een hoger niveau Geeft de mantelzorger handvaten Heeft óóg voor arbo-details Geeft

Nadere informatie

Electrische convectors en Infrarood verwarming. Electrische Convectoren

Electrische convectors en Infrarood verwarming. Electrische Convectoren Electrische Convectoren Eén van de eenvoudigste manier om uw woning, tuinhuis, serre of de badkamer te verwarmen is door middel van de elektrische convector. Dit is een convector met een prachtig, elegant

Nadere informatie

imop Lite Mobiele reiniging

imop Lite Mobiele reiniging imop Lite Mobiele reiniging Welkom bij de revolutie imop Lite De imop Lite is lichter dan de i-mop XL en is daarmee de kleinste en lichtste machine in de hele i-mop-reeks. Met deze uitbreiding op de huidige

Nadere informatie

Simpelweg mobiel. aankoppelbare elektrische hulpmotor voor rolstoelen. Moeiteloos en vlot rijden met een rolstoel

Simpelweg mobiel. aankoppelbare elektrische hulpmotor voor rolstoelen. Moeiteloos en vlot rijden met een rolstoel Simpelweg mobiel. aankoppelbare elektrische hulpmotor voor rolstoelen Moeiteloos en vlot rijden met een rolstoel Moeiteloos en vlot rijden met een rolstoel Quix, aankoppelbare elektrische hulpmotor voor

Nadere informatie

Een schoolvoorbeeld van efficiënt ruimtegebruik

Een schoolvoorbeeld van efficiënt ruimtegebruik m e u b i l a i r Een schoolvoorbeeld van efficiënt ruimtegebruik MEUBELEN effectief gebruik vanruimte Sico meubelen zijn gebouwd op basis van enkele belangrijke eisen: eenvoudig inzetbaar met een maximum

Nadere informatie

UFlex & intrarack opslagsysteem

UFlex & intrarack opslagsysteem UFlex & intrarack opslagsysteem Instrumentennetten Gesloten transportwagens Werktafels Open transportwagens Score stoelen UFlex & intrarack Opslag RVS manden & roosters RVS kar in kar UFlex 3 opslagsysteem

Nadere informatie

stroming maakt het verschil...

stroming maakt het verschil... De stroming maakt het verschil... ... het natuurlijke zwemgevoel LIVE ERVAREN! Er zijn veel tegenstroom-zweminstallaties, maar HydroStar is uniek: de hoogwaardige, onderhoudsvrije en waterdichte turbinetechnologie

Nadere informatie

www.coopman.be Titan Traplift voor rechte trappen

www.coopman.be Titan Traplift voor rechte trappen www.coopman.be Titan Traplift voor rechte trappen De oplossing voor alle rechte trappen De Titan en de nieuwe Titan-xtra bieden een oplossing voor elk budget en voor alle behoeften omelide and new omelide

Nadere informatie

SONICO MOBIELE WANDEN

SONICO MOBIELE WANDEN SONICO MOBIELE WANDEN Onbegrensde flexibiliteit Mobiele wanden zijn niets nieuws; ze bestaan al bijna net zo lang als Espero. Met mobiele wanden kunnen ruimtes tijdelijk opgesplitst, vergroot of verkleind

Nadere informatie

Een gedeeld idee is een goed idee. Pergamy momenten.

Een gedeeld idee is een goed idee. Pergamy momenten. Een gedeeld idee is een goed idee. Pergamy momenten. Pergamy geeft u de middelen om uw creativiteit te delen en op een unieke manier uit te drukken, altijd en overal. Ontdek wat Pergamy voor u in petto

Nadere informatie

www.comfortlift.be www.comfortlift.be COMFORTLIFT TWO FUNCTIONALITEIT IN HAAR MEEST COMPACTE VORM WWW.COMFORTLIFT.BE

www.comfortlift.be www.comfortlift.be COMFORTLIFT TWO FUNCTIONALITEIT IN HAAR MEEST COMPACTE VORM WWW.COMFORTLIFT.BE 0800 20 950 www.comfortlift.be 0800 20 950 www.comfortlift.be COMFORTLIFT TWO FUNCTIONALITEIT IN HAAR MEEST COMPACTE VORM WWW.COMFORTLIFT.BE COMFORTLIFT TWO De traplift op twee buizen Het eerste dat u

Nadere informatie

CARLO Alu. Comfort EP 185. Het ideale hulpmiddel voor veilig en moeiteloos tillen, herpositioneren en transfers van uw zorgbehoevende bewoners

CARLO Alu. Comfort EP 185. Het ideale hulpmiddel voor veilig en moeiteloos tillen, herpositioneren en transfers van uw zorgbehoevende bewoners CARLO Alu Comfort EP 185 Het ideale hulpmiddel voor veilig en moeiteloos tillen, herpositioneren en transfers van uw zorgbehoevende bewoners 2 CARLO Alu, Comfort EP 185 biedt een maximum aan veiligheid

Nadere informatie

Powerpack. gebruikshandleiding

Powerpack. gebruikshandleiding Powerpack gebruikshandleiding 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding De RMA powerpack is een hulpmiddel voor de begeleiding. Het vergemakkelijkt het duwen van een rolstoel gebruiker. De hulpmotor is niet ontworpen

Nadere informatie

325 kg 76 cm cm 71 cm 55 cm 72 cm 100 mm 125 mm

325 kg 76 cm cm 71 cm 55 cm 72 cm 100 mm 125 mm INHOUD Mobiliteit... 2 XXL-Rehab opstap hulp... 2 XXL-Rehab rollator King... 3 XXL-Rehab Rollator Support... 5 XXL-Rehab looprek... 7 XXL-Rehab krukken... 9 MOBILITEIT XXL-REHAB OPSTAP HULP Technische

Nadere informatie

SARA 3000. Het originele hulpmiddel voor opstaan en tillen....with people in mind

SARA 3000. Het originele hulpmiddel voor opstaan en tillen....with people in mind SARA 3000 Het originele hulpmiddel voor opstaan en tillen...with people in mind ZET DE SARA TRADITIE VAN HOOGWAARDIG OPSTAHULPMIDDEL VOORT... ...EN VERNIEUWT DIE VOOR DE TOEKOMST Wanneer cliënten in zorgomgevingen

Nadere informatie

ALENTI. with people in mind

ALENTI. with people in mind ALENTI De comfortabele hygiëneliftstoel with people in mind 2 Alenti VEILIGHEID EN COMFORT De Alenti maakt integraal deel uit van een veilige, comfortabele badcyclus. Deze hygiëneliftstoel van ArjoHuntleigh

Nadere informatie

Opslag. UFlex opslagsysteem... 87 Intrarack opslagsysteem... 93 Modulaire kasten... 97

Opslag. UFlex opslagsysteem... 87 Intrarack opslagsysteem... 93 Modulaire kasten... 97 5 Opslag UFlex opslagsysteem... 87 Intrarack opslagsysteem... 93 Modulaire kasten... 97 UFlex opslagsysteem Het modulair opslagsysteem UFlex werd ontwikkeld met het oog op functionaliteit, duurzaamheid

Nadere informatie

Cliënten in Mobiliteitsklasse A zijn actief, het onderhouden van de mobiliteit is belangrijk voor zowel de client als de zorgverlener.

Cliënten in Mobiliteitsklasse A zijn actief, het onderhouden van de mobiliteit is belangrijk voor zowel de client als de zorgverlener. klasse liënten in klasse zijn voor wat betreft hun mobiliteit vrijwel zelfstandig. Normaliter is er geen risico op fysieke overbelasting voor de zorgverlener. liënten in klasse zijn actief, het onderhouden

Nadere informatie

Juvo Maximaal onafhankelijk.

Juvo Maximaal onafhankelijk. Juvo Maximaal onafhankelijk www.revamed.com optimale stabiliteit en ongekend rijgedrag Juvo De compacte elektrische rolstoel van Ottobock met voor-, midden- en achterwielaandrijving biedt u maximaal zitcomfort,

Nadere informatie

Bipark. Bipark 26 is een compacte tweepersoons autolift die de auto soepel en snel in positie heft.

Bipark. Bipark 26 is een compacte tweepersoons autolift die de auto soepel en snel in positie heft. Bipark De Bipark 26 valt onder de categorie dubbele stapelaars en is een eenvoudig product dat tevens zeer gebruiksvriendelijk is. Een groot voordeel van de Bipark 26 is dat er geen put nodig is voor dit

Nadere informatie

Bad, douche & lavabo. Douchesystemen EASA. ADVYS is de exclusieve invoerder van EASA badkamerproducten.

Bad, douche & lavabo. Douchesystemen EASA. ADVYS is de exclusieve invoerder van EASA badkamerproducten. Douchesystemen EASA ADVYS is de exclusieve invoerder van EASA badkamerproducten. Voor personen met een beperking is de sanitaire ruimte in veel gevallen een van de belangrijke plaatsen in huis. Vaak is

Nadere informatie

Ergonomische oplossingen

Ergonomische oplossingen Ergonomische oplossingen voor School en ICT Het gebruik van interactieve borden en touch screens neemt met grote sprongen toe in de opleidingsbranche. Gebruiksvriendelijkheid en ergonomie tijdens het gebruik

Nadere informatie

De revolutie gaat door...

De revolutie gaat door... Sarita De revolutie gaat door... De Sarita is een revolutionair nieuw product, waarmee een cliënt snel en efficiënt tot staan gebracht kan worden om naar het toilet te gaan of in een andere stoel geplaatst

Nadere informatie

PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU

PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU M 80 DWANGMENGER (80 L) De Baron M80 is een krachtige en efficiënte menger. De M80 zorgt voor een optimale mengkwaliteit voor verschillende samenstellingen

Nadere informatie

De stroming maakt het verschil...

De stroming maakt het verschil... De stroming maakt het verschil... zwemge... het natuurlijke zwemge voel LIVE ERVAREN! Er zijn veel tegenstroom-zweminstallaties, maar HydroStar is uniek: de hoogwaardige, onderhoudsvrije en waterdichte

Nadere informatie

KIPPERS TT2515 / TT3017 / TT3621

KIPPERS TT2515 / TT3017 / TT3621 KIPPERS TT2515 / TT3017 / TT3621 In Veilige Handen UNIEK IN ONTWERP EN ENGINEERING Al 60 jaar stellen mensen vertrouwen in onze trailers: vraag het maar aan een eigenaar, ze zijn niet moeilijk te vinden.

Nadere informatie

Oplossingen om te koken voor personen die zittend koken

Oplossingen om te koken voor personen die zittend koken Oplossingen om te koken voor personen die zittend koken 1 van 14 2 van 14 1 Plaatsing en gebruik van de keukenelementen KOC, november 2016 1.1 Werkblad 1.2 Spoelbak 1.3 kraan 1.4 kookplaat 1.5 dampkap

Nadere informatie

thermocompact Gemaakt voor het gemak

thermocompact Gemaakt voor het gemak thermocompact Gemaakt voor het gemak door en door doordacht Moderne techniek voor meer gemak onbezorgd comfort De veelzijdige thermocompact Techniek bewijst zijn waarde in de praktijk. Het gaat erom dat

Nadere informatie

ALENTI. with people in mind

ALENTI. with people in mind ALENTI De comfortabele hygiëneliftstoel with people in mind 2 Alenti VEILIGHEID EN COMFORT De Alenti maakt integraal deel uit van een veilige, comfortabele badcyclus. Deze hygiëneliftstoel van ArjoHuntleigh

Nadere informatie

Slank en slim. Geberit oplossing voor montage van kranen

Slank en slim. Geberit oplossing voor montage van kranen Slank en slim. Geberit oplossing voor montage van kranen Precies wat u wenst. Muurkranen zijn de ideale oplossing voor openbare en half-openbare sanitaire ruimten. Naast een aantrekkelijker design bieden

Nadere informatie

Volledige sturing - met de voet. Laat de mogelijkheden open - elke dag. schakelaar mechanische

Volledige sturing - met de voet. Laat de mogelijkheden open - elke dag. schakelaar mechanische X X Top ergonomie gecombineerd met uw individuele wensen uw eigen werkpaand Ideaal i.v.m. reiniging door assistente geen belemmering bij de voorruitstap uit de behandelstoel. Ook leverbaar met afzuig vanuit

Nadere informatie

vereenvoudigt de 'workflow

vereenvoudigt de 'workflow vereenvoudigt de 'workflow De JOWI mobiele rekken ondersteunen de 'workflow' vanaf het snijden tot de montage. Een tijdelijke én mobiele opslag: Door de lichtlopende, semi elastische wielen kan één persoon

Nadere informatie

Specificaties >> 4401 PRO >> 4402 PRO >> 4400 PUR PRO >> 4408 PRO

Specificaties >> 4401 PRO >> 4402 PRO >> 4400 PUR PRO >> 4408 PRO >> Bedrijfsstoelen >> 4400 Pur Pro Ik werk onder veeleisende omstandigheden met diverse chemische stoffen. Mijn stoel moet dan ook tegen een stootje kunnen en makkelijk te reinigen zijn. De 4400 line van

Nadere informatie

NL... Horizontaal tilsysteem. Vers. 3.00

NL... Horizontaal tilsysteem. Vers. 3.00 NL.... Horizontaal tilsysteem Vers. 3.00 Horizontaal tilsysteem, 350 kg Artikelnrs.: 28456 met traploos regelbare gewichtsafstelling 28466 met 10 verschillende tilposities 1.00.... Doel en gebruik....

Nadere informatie

Verrijdbare doucheen toiletstoelen

Verrijdbare doucheen toiletstoelen Invacare / Aquatec Verrijdbare doucheen toiletstoelen Tot 180 kg Aquatec Ocean, Ocean XL, Ocean Vip, Ocean ual Vip en Ocean -Vip e verrijdbare douche- en toiletstoelen van de Aquatec Ocean Serie bieden

Nadere informatie

Eclisse in de zorg. een zorg minder!

Eclisse in de zorg. een zorg minder! Eclisse in de zorg een zorg minder! Eclisse oplossingen: geen belemmeringen voor een funtionele en comfortabele kamer HOIST De relatie tussen architectuur en woonwensen heeft de architecten en producenten

Nadere informatie

Rekstellingen met uitneembare legvlakken. VOEDINGSHYGIENE Voedingsgeschikt modulair stockagesysteem.

Rekstellingen met uitneembare legvlakken. VOEDINGSHYGIENE   Voedingsgeschikt modulair stockagesysteem. 6611-6811 Rekstellingen met uitneembare legvlakken MADE IN EU Voedingsgeschikt modulair stockagesysteem Koelcellen Laboratoria Grootkeuken Stofvrije ruimtes Droge stockage Wasplaatsen Systeem Universeel

Nadere informatie

Carrosserie hefbruggen

Carrosserie hefbruggen Inhoud hoofdstuk Condor mobiele schaarhefbrug Blz.2-3 Ravaglioli mobiele schaarhefbrug Blz.4 Herkules schaarhefbruggen Blz.5-9 1 CONDOR MOBIELE CARROSSERIE SCHAARHEFBRUG 3.000 KG. TYPE CL 303 630141 De

Nadere informatie

BLANCO SELECT. Afval- en organisatiesystemen. De belangrijkste voordelen in een oogopslag.

BLANCO SELECT. Afval- en organisatiesystemen. De belangrijkste voordelen in een oogopslag. BLANCO SELECT. Afval- en organisatiesystemen. De belangrijkste voordelen in een oogopslag. Optimale inbouwdiepte Met een inbouwdiepte van amper 40 cm, kan BLANCO SELECT perfect geïntegreerd worden in elke

Nadere informatie

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen C o n d e n s a t i e G a s w a n d k e t e l Vivadens EASYLIFE De beste investering op het gebied van condensatie >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen DE

Nadere informatie

Sovella wandrails en dragers

Sovella wandrails en dragers Sovella wandrails en dragers Sovella wandrailsysteem 2 Het Sovella wandrailsysteem is het systeem voor professionals en voor iedereen die op zoek is naar een efficiënt en eenvoudig samen te stellen opbergsysteem.

Nadere informatie

Subject: Taak 1.2.20

Subject: Taak 1.2.20 Taak 1.2.20 Tutor : vd Biggelaar Mentor : vd Biggelaar Klas : MT1A Gemaakt door : Tommy & Paul van der Linden 1 Inhoud! Taak 1.2.20 Inhoud!... 2 Inleiding... 3 Trekken en Duwen... 4 Tillen... 4 Zitten...

Nadere informatie