Brochure. Oplossingen die werken!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brochure. Oplossingen die werken!"

Transcriptie

1 Brochure

2

3 Kersten RTD maken méér mogelijk Iedereen wil graag zo gewoon mogelijk bewegen, wonen, werken en communiceren. Voor mensen met een (lichamelijke) beperking, chronisch zieken en ouderen is dat echter niet altijd vanzelfsprekend. Als zij zich beperkt voelen in hun functioneren, kan een technisch hulpmiddel een uitkomst zijn. Het geeft zelfvertrouwen en de vrijheid om zo zelfstandig mogelijk te blijven functioneren in het dagelijkse leven. Kersten RTD maakt en levert technische hulpmiddelen en aanpassingen. Wij laten techniek werken met hoogwaardige oplossingen die méér mogelijk maken. Kersten RTD werkt met moderne technieken en materialen. Onze medewerkers benutten steeds de nieuwste technologische en digitale mogelijkheden voor innovatieve toepassingen die antwoord geven op individuele hulpvragen en behoeften. We bieden totaaloplossingen Hoe complex de hulpvraag ook is, Kersten RTD biedt altijd een passende oplossing. Eenvoudig en snel als het kan - met een gestandaardiseerd of modulair product uit ons uitgebreide productassortiment van speciale hulpmiddelen. En bijzonder als het nodig is - door verschillende technische hulpmiddelen op elkaar aan te sluiten of te integreren met bijvoorbeeld een rolstoel of bed. Als het gaat om technische aanpassingen die net iets meer vragen, zijn wij dé specialist in Nederland. Onze jarenlange kennis en ervaring staan garant voor totaaloplossingen die het leven en functioneren van mensen met een beperking een stuk gemakkelijker maken. We zijn er voor u Ieder mens en elke situatie is uniek. We nemen daarom ruim de tijd om met de mensen die een beroep op ons doen te bespreken wat precies de hulpvraag is. In de meeste gevallen zijn dat de toekomstige gebruiker van een hulpmiddel én zijn of haar therapeut of specialist. De adviseur van Kersten RTD is een vast aanspreekpunt. Hij of zij luistert, denkt actief mee en geeft een persoonlijk advies voor een geschikt hulpmiddel of een technische aanpassing op maat. De dienstverlening van Kersten RTD omvat het hele proces. Tijdens een adviesbezoek bekijken we de verschillende mogelijkheden. Vervolgens regelen we het aanvragen voor een vergoeding van het hulpmiddel of de aanpassing. Na goedkeuring zorgen we voor de levering en/of aanpassing van het hulpmiddel en geven we een duidelijke instructie. Onze medewerkers zijn pas tevreden als u dat bent.

4

5 Ik kan alles met één pookje bedienen Jeroen Suijkerbuijk heeft Duchenne spierdystrofie. De spieren in zijn lichaam zijn ernstig verzwakt waardoor hij is aangewezen op een rolstoel. Jeroen: Ik kan steeds minder zelf doen, maar wil zo zelfstandig mogelijk blijven functioneren. Dankzij de technische hulpmiddelen die Kersten RTD door de jaren heen heeft geïntegreerd met mijn rolstoel, kan dat. Ik maak bijvoorbeeld gebruik van omgevingsbesturing en kan zo veel dingen in huis nog zelf doen. Ook is een robotarm aangesloten op mijn rolstoel en een kastje waarmee ik mijn computer kan bedienen. Alles is op elkaar aangesloten en het mooie is dat ik alle functies met één pookje kan bedienen. Dat geeft mij een hoop zelfstandigheid en bewegingsvrijheid. Vaak spreekt Jeroen eerst met zijn ergotherapeut als hij problemen heeft met bepaalde bewegingen: Samen kijken we dan hoe we dat kunnen oplossen. Als blijkt dat een technische oplossing nodig is, kijkt en denkt de adviseur van Kersten RTD met ons mee. Meestal zijn we er dan samen snel uit. Het contact met de adviseurs en monteurs van Kersten RTD vind ik plezierig. Ze hebben veel technische kennis en ervaring. Maar belangrijker nog vind ik dat ze echt aandacht hebben voor mij als mens. Ze luisteren goed en willen ook graag gebruikmaken van mijn ervaringen om anderen beter te kunnen helpen. Ze vragen me wel eens om mee te denken over nieuwe toepassingsmogelijkheden en soms test ik ze ook uit. Ik vind het goed dat ze dat doen. Juist iemand als ik, die weinig zelf kan, kan immers goed beoordelen of iets werkt of niet. Ons productassortiment De combinatie van technische hulpmiddelen en aanpassingen die Kersten RTD biedt, is uniek. U kunt bij ons terecht met hulpvragen op het gebied van mobiliteit, armondersteuning, communicatie, omgevingsbesturing en computergebruik. Daarnaast bieden wij diverse diensten op het gebied van kennis & advies. Hiertoe hebben wij een kenniscentrum opgericht waar diverse scholingen, cursussen en trainingen worden gegeven.

6 Zelfstandig naar buiten gaan wanneer je dat zelf wilt Mobiliteit Jezelf verplaatsen waar en wanneer je maar wilt. Mensen die (ernstig) beperkt zijn in hun functioneren zijn hiervoor aangewezen op een rolstoel of ligbrancard. Als een standaard voorziening niet volstaat of een specialistische aanpassing op maat nodig is, bent u bij Kersten RTD aan het juiste adres. Wij passen elektrische en handbewogen mobiliteitsvoorzieningen zo aan, dat deze de gebruiker optimaal ondersteunen. Desgewenst integreren wij hulpmiddelen voor omgevingsbesturing, armondersteuning en communicatie. Soms is het noodzakelijk dat een mobiliteitsvoorziening regelmatig wordt aangepast. Bijvoorbeeld bij mensen met een progressieve spierziekte. Kersten RTD heeft het Advanced Concept ontwikkeld, zodat zij de stoel nooit lang hoeven te missen. Het Advanced Concept is een uitgebreid pakket van gestandaardiseerde en modulaire producten waarmee een basisrolstoel snel en eenvoudig is uit te bouwen. Alle producten zijn op voorraad, waardoor ter plaatse eenvoudig en snel aanpassingen kunnen worden verricht.

7 Iets te drinken inschenken zonder hulp van anderen Armachtigen Eten, haren kammen, deuren openen of de computer bedienen. Mensen met een (ernstig) beperkte of geen arm- en handfunctie kunnen deze alledaagse handelingen vaak niet zelfstandig uitvoeren. Met een hulpmiddel voor armondersteuning kunnen zij dit wel. Kersten RTD biedt een uitgebreid assortiment armachtigen, die we desgewenst aansluiten op een rolstoel of bed. We bieden hulpmiddelen voor armondersteuning die het gewicht van de arm compenseren, waardoor deze met minimale spierkracht kan worden bewogen. Dat kan een prima oplossing zijn voor mensen met een spierziekte of RSI-gerelateerde klachten. Bij geen of een zeer beperkte arm- en handfunctie kan een elektrisch aangestuurde robotarm met een speciale grijper aan het uiteinde uitkomst bieden. Ook bieden we eethulpen in allerlei uitvoeringen. Mensen met zeer beperkte bewegingsmogelijkheden, ongecontroleerde bewegingen (spasmen) en verminderde spierkracht kunnen hiermee toch zelfstandig eten.

8 Gewoon gezellig kletsen met familie en vrienden Communicatie Jezelf kunnen uiten en je wensen en behoeften kenbaar maken is voor mensen met spraakproblemen niet zo vanzelfsprekend. Een communicatiehulpmiddel ondersteunt of vervangt de spraakfunctie, waardoor het mogelijk is om gewoon met anderen te communiceren. Kersten RTD beschikt over een ruim assortiment communicatiehulpmiddelen die we - als dat nodig is - aansluiten op een rolstoel of bed. Communicatiehulpmiddelen zijn er in alle soorten en maten. Hulpmiddelen die werken met getypte tekst of met symbolen, of meer dynamische hulpmiddelen met een scherm en een menustructuur. Ook bieden we uiteenlopende (alternatieve) bedieningsmogelijkheden zoals functiescanning, hoofdmuisbesturing, joystickbesturing en oogbesturing. Afhankelijk van de cognitieve en verbale mogelijkheden van de gebruiker en van de behoefte om te communiceren, bieden we een oplossing op maat.

9 Zelf de televisie bedienen of gordijnen dicht doen Omgevingsbesturing Apparaten in huis zelf kunnen bedienen en gebruiken vanuit een rolstoel of bed. Dat kan met omgevingsbesturing, ook wel domotica genoemd. Kersten RTD biedt uiteenlopende oplossingen voor omgevingsbesturing en past deze aan aan de individuele woonwensen van de gebruiker. Om optimaal gebruik te kunnen maken van omgevingsbesturing kan Kersten RTD deze met andere hulpmiddelen integreren. Er zijn verschillende basissystemen voor omgevingsbesturing met elk hun specifieke kenmerken en eigenschappen. Kersten RTD heeft eigen ontwikkelde producten voor omgevingsbesturing, maar maakt ook producten en systemen van andere leveranciers geschikt. De hulpmiddelen zijn op verschillende manieren te bedienen, bijvoorbeeld met de handen, het hoofd, de ogen of de voeten. Ook spraakgestuurde omgevingsbesturing behoort tot de mogelijkheden. Zelfs wanneer sprake is van nog slechts één functie, kan de omgevingsbesturing worden bediend.

10 Meer werk verrichten in dezelfde tijd Computerbediening De computer is in de hedendaagse maatschappij niet meer weg te denken. Maar voor mensen met een (lichamelijke of meervoudige) beperking kan het gebruik van een computer echt het verschil maken. Het vergroot de mogelijkheden om actief deel te nemen aan het dagelijkse leven en het arbeidsproces. Kersten RTD biedt verschillende oplossingen voor een alternatieve computerbediening. Spraakherkenning, hoofd- en mondbediening, oogbesturing of een laseraanwijzer maken dat de gebruiker met een zeer geringe lichamelijke inspanning met de computer kan werken. Ook software kan het werken met de computer vergemakkelijken. Afhankelijk van de mogelijkheden van de gebruiker bieden we een passende oplossing.

11 We delen onze kennis Opleiding & Advies Wij ervaren dagelijks dat we in een goede samenwerking met zorgprofessionals (therapeuten en medisch specialisten) meer bereiken. Kersten RTD is van oudsher gevestigd in Het Dorp, een woonvoorziening voor mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking in Arnhem. Daarnaast bezoeken onze adviseurs vele zorginstellingen in het hele land. Hierdoor kennen wij de specifieke vragen en wensen van de (toekomstige) gebruikers van onze producten. Het stelt ons in staat om vooruit te denken en tijdig nieuwe hulpmiddelen, aanpassingen én kennis te leveren waar behoefte aan is. Kersten RTD kiest er bewust voor om kennis te delen. Dit doen we in de vorm van trainingen en opleidingen waar mogelijk geaccrediteerd over het gebruik van hulpmiddelen op het gebied van mobiliteit, armondersteuning, communicatie, omgevingsbesturing en computergebruik. Daarnaast onderscheiden we ons doordat we samen met zorgprofessionals en technisch installateurs nieuwe, innovatieve producten ontwikkelen.meer weten? Neem contact met ons op of kijk voor ons actuele scholingsaanbod op

12 ... Kersten RTD maakt en levert hulpmiddelen en aanpassingen op het gebied van mobiliteit, armondersteuning, communicatie, omgevingsbesturing en computergebruik voor mensen met een (lichamelijke) beperking, chronisch zieken en ouderen. We geven persoonlijk advies en werken nauw samen met alle specialisten en therapeuten in Nederland. Kersten RTD is specialist in totaaloplossingen, zodat mensen met een beperking op alle terreinen van het dagelijks leven zelfstandiger kunnen functioneren. TV Kersten RTD T: F: E: Postadres Postbus EA Arnhem Bezoekadres Heijenoordseweg GC Arnhem

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou!

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou! Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking Dit zijn wij we zijn er voor jou! Graag stellen we ons voor! Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking op het gebied

Nadere informatie

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt het gevoel van samen Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt U bent aan zet! Als cliënt van Archipel kunt u zelf aangeven op welke punten u ondersteuning

Nadere informatie

Zorg op afstand. Altijd dichtbij!

Zorg op afstand. Altijd dichtbij! Zorg op afstand Altijd dichtbij! Colofon Deze brochure is een uitgave van het ActiZ-programma Zorg op afstand, dichterbij, 2007-2010. Kijk voor meer informatie, ook over de deelnemende instellingen, op

Nadere informatie

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Er zijn BELANGRIJKE verschillen Nederland telt veel verzekeringsmaatschappijen. Elke maatschappij heeft eigen producten

Nadere informatie

Ondersteuning aan Huis

Ondersteuning aan Huis Ondersteuning aan Huis De Twentse Zorgcentra De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1.900 cliënten maken

Nadere informatie

Iedereen moet kunnen meedoen

Iedereen moet kunnen meedoen Nieuwe wet voor maatschappelijke ondersteuning in uw gemeente Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Inhoud 2 Voorwoord 5 Wat is de Wmo? 5 Waarom is de Wmo belangrijk? 9 Negen taken voor uw

Nadere informatie

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Er zijn BELANGRIJKE verschillen Nederland telt veel verzekeringsmaatschappijen. Elke maatschappij heeft eigen producten

Nadere informatie

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen?

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Samenwerkingsverband NIP-NVO zorg voor mensen met een verstandelijke beperking 2014 1 Inhoud Voorwoord 3 Wat doet de psycholoog of orthopedagoog? 5

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

levenstestament of volmacht Wat regel je voor als je zelf geen beslissingen meer kunt nemen?

levenstestament of volmacht Wat regel je voor als je zelf geen beslissingen meer kunt nemen? levenstestament of volmacht Wat regel je voor als je zelf geen beslissingen meer kunt nemen? 2 netwerk notarissen 3 3 Levenstestament of volmacht Wat is het? 5 Verschillende mogelijkheden Wat kan er allemaal

Nadere informatie

De juiste zorg, prettig bij u thuis

De juiste zorg, prettig bij u thuis De juiste zorg, prettig bij u thuis Veelzijdig in zorg Care: Persoonlijke Verzorging en Verpleging Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in

Nadere informatie

MIJN KIND HEEFT EEN HANDICAP. Wat betekent Passend Onderwijs voor ons?

MIJN KIND HEEFT EEN HANDICAP. Wat betekent Passend Onderwijs voor ons? MIJN KIND HEEFT EEN HANDICAP Wat betekent Passend Onderwijs voor ons? Wat is er aan de hand? Elk kind in Nederland heeft recht op goed onderwijs. Voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige handicap

Nadere informatie

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD)

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD) Hoe? Zo! Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wat is BYOD? 4 3 Hoe kun je BYOD zinvol inzetten? 7 4 Wat zijn de consequenties van de invoering van BYOD? 10 5 Hoe werkt BYOD voor medewerkers? 14 6 Hoe kan ik BYOD

Nadere informatie

Wegwijzer De Twee Bruggen

Wegwijzer De Twee Bruggen Wegwijzer De Twee Bruggen Dat is handig, zo heb ik alle belangrijke informatie over De Twee Bruggen bij de hand! Welkom in De Twee Bruggen Verpleegd wonen Inhoudsopgave 1 Welkom... 1 2 De Twee Bruggen...

Nadere informatie

Vraag en antwoord voor ouders. Steun waar nodig. Speciaal waar het moet

Vraag en antwoord voor ouders. Steun waar nodig. Speciaal waar het moet Vraag en antwoord voor ouders Steun waar nodig Speciaal waar het moet Regulier waar mogelijk, steun waar nodig, speciaal waar het moet Alle kinderen moeten een plek krijgen op een school die past bij hun

Nadere informatie

Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt?

Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt? Dit rapport is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen worden gebruikt met bronvermelding. Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt? Monique Heijmans Geeke Waverijn Lieke van Houtum ISBN 978-94-6122-248-0

Nadere informatie

Ouderen over ondersteuning en zorg

Ouderen over ondersteuning en zorg Ouderen over ondersteuning en zorg Kwaliteitscriteria voor ondersteuning en zorg vanuit ouderenperspectief met extra aandacht voor kwetsbare ouderen, waaronder migrantenouderen CSO Zorgbelang Nederland

Nadere informatie

Veranderingen op de werkvloer Innovatie VGN Jaarboek 2010 1

Veranderingen op de werkvloer Innovatie VGN Jaarboek 2010 1 Jaar.boek 2011 Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland in.no.va.tie (v.) [

Nadere informatie

Juiste mens, juiste plek. Maak er werk van

Juiste mens, juiste plek. Maak er werk van Juiste mens, juiste plek Maak er werk van Mens & werk De juiste mens op de juiste plek: wie wil dat nou niet? Mensen die goed op hun plek zitten presteren immers beter, hebben meer plezier in hun werk

Nadere informatie

DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER

DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER BETEKENIS BOVEN BEPERKING Ieder mens is uniek en doet mee. We betekenen allemaal iets in het leven van anderen en omgekeerd. We houden van elkaar,

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Tijd voor zorg, zorg voor tijd

Tijd voor zorg, zorg voor tijd V&VN Praktijkprofiel Tijd voor zorg, zorg voor tijd belangrijke vaardigheden om goed om te gaan met tijd in de zorg Gabriëlle Verbeek praktijkprofiel Tijd voor zorg, zorg voor tijd 1 Colofon Auteur: Gabriëlle

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. ZZP: wat is dat? ZZP: voor wie? Welk zorgzwaartepakket krijg ik? ZZP: wat kan ik ermee doen?

Inhoud. Voorwoord. ZZP: wat is dat? ZZP: voor wie? Welk zorgzwaartepakket krijg ik? ZZP: wat kan ik ermee doen? ONDERSTEUNING Inhoud 6 7 11 15 19 23 27 29 Voorwoord ZZP: wat is dat? ZZP: voor wie? Welk zorgzwaartepakket krijg ik? ZZP: wat kan ik ermee doen? Hoe maak ik afspraken met een zorginstelling? Waar kan

Nadere informatie

Het Sociaal Wijkteam doet wat nodig is. Gewoon doen wat nodig is. Wij zoeken naar praktische oplossingen. Dichtbij, in de wijk, samen met u.

Het Sociaal Wijkteam doet wat nodig is. Gewoon doen wat nodig is. Wij zoeken naar praktische oplossingen. Dichtbij, in de wijk, samen met u. Het Sociaal Wijkteam doet wat nodig is Wij zoeken naar praktische oplossingen. Dichtbij, in de wijk, samen met u. De Sociale Wijkteams in Nijmegen bouwen aan sociale netwerken in de wijk en ondersteunen

Nadere informatie

Ik ben. Eerlijk. Geduldig. Creatief. Gestructureerd. Communicatief. Geïnteresseerd. Geeft aandacht WWW.IKBENHARRIE.NL

Ik ben. Eerlijk. Geduldig. Creatief. Gestructureerd. Communicatief. Geïnteresseerd. Geeft aandacht WWW.IKBENHARRIE.NL Ik ben Geïnteresseerd Creatief WWW.IKBENHARRIE.NL Communicatief Geeft aandacht Eerlijk Gestructureerd Geduldig Harrie is ontwikkeld door CNV Jongeren en Vilans, met dank aan de support van UWV en Instituut

Nadere informatie

Zorg op afstand via het beeldscherm

Zorg op afstand via het beeldscherm Factsheet Zorg & Technologie voor bestuurders en managers in de zorg Zorg op afstand via het beeldscherm Gebaseerd op de brochure Schermzorg van Jan Thie, Vilans. Door Tjitse Mandemaker, Vilans Schermzorg

Nadere informatie

Goede zorg na een CVA/TIA. Informatie voor patiënten en hun naasten

Goede zorg na een CVA/TIA. Informatie voor patiënten en hun naasten Goede zorg na een CVA/TIA Informatie voor patiënten en hun naasten Goede zorg na een CVA/TIA Informatie voor patiënten en hun naasten Deze brochure is een uitgave van het Kennisnetwerk CVA Nederland. De

Nadere informatie