25 jaar NME-centrum De Woudreus. Dat gaan we vieren!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "25 jaar NME-centrum De Woudreus. Dat gaan we vieren!"

Transcriptie

1 25 jaar NME-centrum De Woudreus Dat gaan we vieren!

2 Reden voor een feestje! 25 jaar geleden was Natuur en MilieuEducatie (NME) centrum de Woudreus een feit. Begonnen in een oude boerderij aan de Veenweg waar achtergebleven haan Ko de boel bewaakte. De eerste leskisten gingen in omloop, kinderen kwamen op bezoek, al dan niet in klassikaal verband. De afgelopen 25 jaar is er ongelooflijk veel gebeurd, waaronder de bouw van een nieuw NME centrum. Een prachtige tuin is aangelegd en er staat een zeer professionele en gepassioneerde club mensen op de werkvloer, bijgestaan door vele vrijwilligers. Alles bij elkaar waren er zo n leercontactmomenten met kinderen, ze kwamen naar het centrum voor lessen, tentoonstellingen, excursies. Kinderen die mede dankzij het NME centrum meer over de natuur en hun omgeving hebben geleerd en die hopelijk daaraan het besef hebben overgehouden dat ze er zuinig op moeten zijn. En vooral dat de natuur en buiten spelen ongelooflijk leuk en avontuurlijk zijn! Het onlangs uitgegeven boekje 50 dingen in de natuur die-jegedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde in De Ronde Venen is daar een prachtig voorbeeld van. Voor de Stichting Vrienden van het NME centrum allemaal redenen om te zorgen dat het 25 jarig bestaan een feestje wordt. Met cadeaus die De Woudreus heel goed kan gebruiken maar niet zelf kan betalen. Cadeaus die bijdragen aan het jubileumfeest en natuurlijk ook aan educatie. Wij nodigen u van harte uit gul bij te dragen. Waaraan? U leest het in dit boekwerkje. Stichting Vrienden van NME centrum De Woudreus Margreet Kokshoorn (voorzitter) Ineke Bams (secretaris) Nol Verheul (penningmeester) Joop Goverts (bestuurslid)

3 Verlanglijstje Boswachter Beer De Polderwachter Oogst- en verjaardagsfeest De buiten Ipad Feest voor vrijwilligers Koffiemachine Workshops Herinrichting voortuin

4 Boswachter Beer Boswachter Beer (alias Natuurdetective De Struiner, alias Jacco Steendam) komt graag naar de Woudreus om de leerlingen van groepen 1 t/m 4 mee te nemen in zijn verhaal over natuurvindsels. Na een interactieve voorstelling (met muziek) neemt hij de leerlingen ook mee het Speelwoud in. De leerlingen gaan dan zelf op zoek naar allerlei natuurvindsels, één van de activiteiten uit het 50-dingenboek. Erg aansprekend, heel zintuigelijk en tegelijkertijd educatief. De voorstelling in het NME centrum in Maarssen twee jaar geleden was een enorm succes. Als de voorstelling op woensdagmiddag of zondag werd gespeeld, kwamen veel kinderen die onder schooltijd geweest waren, weer terug met hun ouders. De vraag naar nieuwe voorstellingen in Maarssen is er nog steeds. We willen Boswachter Beer graag in april, mei en juni 2017 aanbieden aan de leerlingen van groepen 1 t/m 4. We verwachten zo n kinderen. Daarnaast willen we de voorstellingen ook op een aantal woensdagmiddagen en weekenden aanbieden. Dit cadeau kost Dankzij SC Johnson is dit cadeau al helemaal gefinancierd. Wat krijgt SC Johnson er voor terug? Heel veel blije kinderen die ook nog iets leren en uiteraard naamsvermelding bij de voorstellingen, promotie en jubileum-publiciteit. En een voorstelling voor kinderen van personeelsleden.

5 De Polderwachter De Polderwachter is 13 jaar geleden verzonnen door Marcel Blekendaal. Hij laat het publiek zien hoe mooi, raar, leuk, ingewikkeld, kortom hoe interessant ons Hollandse landschap is. De laatste jaren groeit het lespakket van de polderwachter: er zijn lessen over de Nieuwe Hollandse Waterlinie, over landschapskunst en over de weidevogels. Groepen worden altijd buiten ontvangen, altijd in het veld. De Polderwachter Ik zie aan de kinderen dat zij het leuk vinden en ik hoor het van de docenten. Laatst kwam er een juf naar mij toe die vertelde dat haar groep 6 mijn les over landschapskunstwerken het allerleukste vond van het hele jaar. En laat die klas nou net het 'slechtste' weer van het jaar hebben gehad: regen! We willen de Polderwachter graag op pad sturen met leerlingen van de groepen 5 t/m 8. In april, mei en juni 2017 op avontuur in Waverhoek. De Polderwachter kost 62,50 per groep. We gaan uit van 40 groepen die deelnemen. In totaal dus Heel veel buitenspelende en ontdekkende kinderen en uiteraard naamsvermelding bij de lessen, promotie en jubileum-publiciteit.

6 Oogst- en verjaardagsfeest 17 september 2017 organiseert De Woudreus haar jaarlijkse oogstfeest. Producten uit de tuin (zaden, honing), uit de kindermoestuin en uit de streek worden verwerkt en aangeboden. Ook appelsap maken, maïs poffen, broodjes/pannenkoeken bakken horen tot de activiteiten, een imker leidt rond in de bijenstal. Kortom we tonen de oogst van afgelopen jaar. In het jubileumjaar willen we extra workshops geven tijdens het oogstfeest: verhalen vertellen, houtbewerken, ecologische schminkfabriek, lippenbalsem en bruistabletten maken, om de hoekkijker maken van afval. We rekenen op 400 bezoekers. Die dag willen we ook graag ons verjaardagsfeest vieren met alle mensen en bedrijven die het NMEcentrum een warm hart toedragen en daar de afgelopen 25 jaar bij betrokken waren. Dit cadeau kost euro voor de workshopleiders. Voor het verjaardagsfeest euro nodig. Uiteraard mag u reclame maken tijdens het oogst- en verjaardagsfeest! En we zorgen voor naamsvermelding bij promotie en jubileum-publiciteit.

7 De buiten Ipad Met de Ipad naar buiten om foto s en filmpjes te maken of op te zoeken wat je ziet. Inzet van educatieve apps tijdens lessen of activiteiten. Interactieve vogelof plantengidsen gebruiken. Ipad s zijn eigenlijk onontbeerlijk in het huidige educatiewerk. We zijn heel erg blij met 5 stuks. Dit cadeau kost 600 euro per Ipad incl. een goede beschermhoes. Een advertentie op openingsscherm en we zorgen uiteraard voor naamsvermelding bij promotie en jubileum-publiciteit.

8 Feest voor vrijwilligers Al 25 jaar staan vrijwilligers klaar voor het NME-centrum. Een ploeg van gemiddeld zo n 45 vrijwilligers, goed voor minimaal uur op jaarbasis. Ze zetten excursies uit, controleren leskisten en brengen deze naar scholen en denken mee over de ontwikkeling van nieuwe materialen. Ze onderhouden de tuin, sjouwen met tentoonstellingsmaterialen, zijn gastheer of gastvrouw, begeleiden groepen bij de natuuravonturen, zorgen voor de logistiek en invulling van vakantie activiteiten. Of helpen mee bij de ontwikkeling en begeleiding van kinderfeestjes, ondersteuning bij publieksactiviteiten Kortom de vrijwilligers zijn onmisbaar en onbetaalbaar! Jaarlijks bedanken we onze vrijwilligers met een piepklein feestje. Natuurlijk zijn de vrijwilligers daar al heel blij mee maar is het leuk om nu eens wat groter uit te kunnen pakken. We denken aan een programma met spreker, acteur en workshop. Met een mooi biologisch buffet ter afsluiting. Voor het programma is euro nodig, voor het buffet Het buffet en de drankjes in natura sponsoren kan natuurlijk ook! Superblije vrijwilligers die weer extra gemotiveerd zijn om De Woudreus te helpen. En natuurlijk reclame voor uw bedrijf bij de vrijwilligers (en hun omgeving). En we zorgen uiteraard voor naamsvermelding bij promotie en jublieum-publiciteit.

9 Koffiemachine Ja, u leest het goed: een koffiemachine. Een automaat met diverse smaken biologische koffie, chocomel en thee. Dit is aantrekkelijk voor bezoekers op woensdag en in het weekend en praktisch tijdens zaalverhuur voor lezingen, cursussen en kleine feestjes. Als er nu bezoekers komen moeten er elke keer een kan koffie en thee gezet worden. Dat kost tijd en het overschot wordt vaak weggegooid. Een goede koffiemachine komt wat professioneler over en is bovendien ook praktisch voor ons: mensen kunnen zich zelf redden, ook als we de ruimte verhuren. Naast de automaat (+ aansluiting en onderhoud) van totaal = (exclusief BTW) is elk extra bedrag voor koffie en thee van harte welkom (dus exploitatiegeld). Uw naam komt op de machine te staan. En we zorgen uiteraard voor naamsvermelding bij promotie en jubileum-publiciteit.

10 Workshops leerkrachten en kinderopvang Gemotiveerde en geïnspireerde leerkrachten én pedagogisch medewerkers: wie zijn er geschikter om kinderen meer te leren en te enthousiasmeren voor natuur, milieu en techniek? Dat vraagt creatief denken, zelf lessen ontwerpen, natuurervaringen opdoen, onderzoekend en ontdekkend leren, risicovol spelen kunnen begeleiden en nog veel meer. De Woudreus wil het verjaardagsfeestje natuurlijk ook graag met én voor het (basis)onderwijs en de kinderopvang vieren. Daarom willen we leerkrachten en pedagogisch medewerkers graag een workshop aanbieden. Om hen weer te inspireren met natuur, milieu en techniek in de klas en op de groep aan de slag te gaan. Drie verschillende workshops: één voor leerkrachten van de onderbouw, één voor leerkrachten van midden/bovenbouw en één voor pedagogisch medewerkers. Waarbij we na de workshop ook nog iets tastbaars (bijv. een leskist, klooikoffer of veldwerkset) mee kunnen geven, zodat het geleerde meteen in praktijk gebracht kan worden. Dit cadeau kost 1.500,- per workshop Leerkrachten en pedagogisch medewerkers die geïnspireerd met hun leerlingen aan de slag gaan. En natuurlijk zorgen we voor naamsvermelding bij de workshops, promotie en onze jubileum-publiciteit.

11 Herinrichting voortuin Wie aan komt lopen bij De Woudreus, verwacht vaak niet dat hier het NME-centrum te vinden is. De binnenruimte is aantrekkelijk en inspirerend en ook de educatieve tuin achter en naast De Woudreus ligt er mooi bij. Het zou geweldig zijn als we onze bezoekers al buiten de deur kunnen inspireren: een uitstraling die past bij de rest van De Woudreus. De Woudreus wil haar voortuin graag beter aan laten sluiten bij de uitstraling van de binnenruimte en de educatieve tuin naast en achter De Woudreus. Zodat we niet alleen binnen een goede indruk maken op onze bezoekers, maar we hier buiten al mee beginnen ,- tot 5.000,- afhankelijk van de gekozen inrichting. Een bijdrage in natura van bijvoorbeeld inrichtingselementen, plantgoed, een dagdeel gebruik van een graafmachine etc. wordt ook heel erg gewaardeerd. Uw naamsvermelding bij de heringerichte voortuin, bij promotie en onze jubileum-publiciteit.

Maak uw activiteiten beschikbaar voor sponsoring!!

Maak uw activiteiten beschikbaar voor sponsoring!! Maak uw activiteiten beschikbaar voor sponsoring!! PASSEN DEZE ACTIVITEITEN BIJ DIE VAN UW REGIO? GEEF ZE OP VOOR WWW.LANDSCHAPS VEILING.NL ONTVANG STEUN, WORD ZICHTBAAR & BEREIKBAAR! Landschapsveiling.nl

Nadere informatie

Jaaroverzicht activiteiten voor basisscholen. Nijenburgerweg LT Alkmaar Tel.: (072)

Jaaroverzicht activiteiten voor basisscholen. Nijenburgerweg LT Alkmaar Tel.: (072) Jaaroverzicht activiteiten 2011-2012 voor basisscholen Nijenburgerweg 7 1812 LT Alkmaar Tel.: (072) 52 06 577 Aan de leerkrachten en directies van basisscholen, Voor u ligt de brochure van de Stichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Nog een paar dagen en dan barst het carnavalsfeest weer los. Even een periode lekker uit ons dak gaan en daarna hebben we nog enkele

Nadere informatie

+ + Leaseprijs robotkist 599,- p/m incl. leerplannen Aanschafwaarde robots euro

+ + Leaseprijs robotkist 599,- p/m incl. leerplannen Aanschafwaarde robots euro ECHT ROBOTKIST i.s.m. Expertise Centrum Het Talentenhuis + + Leaseprijs robotkist 599,- p/m incl. leerplannen Aanschafwaarde robots 14.000 euro ECHT ROBOTKIST de nieuwste robots in 1 leskist Over de Robotkist

Nadere informatie

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov 1. Maandplanning NOVEMBER 2017 Wo 1 nov Herfstvakantie Do 2 nov Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov PROJECTDAG MIGRATIE 9u voormiddag 10u 11u overdag voorstelling

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2017

Nieuwsbrief Juli 2017 Nieuwsbrief Juli 2017 Vorige keer hebben wij iets te veel gezegd: de keiharde zomer is al weer voorbij. Gelukkig hebben we straks wel vakantie: woensdag 19 juli is de laatste dag dat ons Inloophuis open

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) GELUKKIG NIEUWJAAR Namens het team van de Gerardus Majella wensen wij u en uw gezin een gelukkig en gezond 2017. Wij hebben er weer veel zin in! Na een leuke start op het

Nadere informatie

Inventarisatie educatie in Nederlandse musea

Inventarisatie educatie in Nederlandse musea Inventarisatie educatie in Nederlandse musea Afstudeerproject HAS Den Bosch, onderdeel van KIGO-project Educatie en Dierenwelzijn Studenten HAS Den Bosch: Claudia Liedecke Anneloek van Lieshout Opdrachtgever:

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Uitnodiging. Bijeenkomst van imkers. Even bijpraten! Diploma-uitreiking, film en een goed gesprek met imkers onder elkaar: Maandag 15 november 2010

Uitnodiging. Bijeenkomst van imkers. Even bijpraten! Diploma-uitreiking, film en een goed gesprek met imkers onder elkaar: Maandag 15 november 2010 November 2010 2 Uitnodiging Bijeenkomst van imkers Even bijpraten Diploma-uitreiking, film en een goed gesprek met imkers onder elkaar: Maandag 15 november 2010 Ons Huis Herman Kuykstraat 11 Geldermalsen

Nadere informatie

ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger

ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger Naam museum: Stichting De Wieger, opgericht 14 januari 1988, herzien 13 maart 2014 Naam vrienden: Stichting Vrienden van De Wieger,

Nadere informatie

maandag 2 maart start groep 2 start verkeerproject met de hele Brede School

maandag 2 maart start groep 2 start verkeerproject met de hele Brede School 25 februari 2015, jaargang 5 nummer 12 Niet vergeten donderdag 26 februari ouderpanel maandag 2 maart start groep 2 maandag 2 maart start verkeerproject met de hele Brede School donderdag 5 maart creamiddag

Nadere informatie

Activiteiten op Stadsboerderij Het Buitenbeest.

Activiteiten op Stadsboerderij Het Buitenbeest. Activiteiten op Stadsboerderij Het Buitenbeest. Activiteiten op de boerderij kunnen we in vijf groepen verdelen. 2. Verzorging dieren 4. Begeleiding activiteiten/ groepen 5. Informatie overbrengen In de

Nadere informatie

Groningen Ukulele Society. Stichtingsplan

Groningen Ukulele Society. Stichtingsplan Groningen Ukulele Society Stichtingsplan 2015 1. Inleiding De ukelele is een instrument dat snel in belangstelling groeit over de hele wereld, vooral in Groot-Brittannië, Amerika, Frankrijk, Duitsland

Nadere informatie

t Talent Nieuwsbrief december 2018 Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats

t Talent Nieuwsbrief december 2018 Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats t Talent december 2018 Nieuwsbrief Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats Voorwoord Beste Ouder(s)/verzorger(s), 2018 Zit er al weer bijna op.

Nadere informatie

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek ASJEMENOU Foto s U kunt foto s van de opening van de Kinderboekenweek, het voorlezen door groep 8 bij de kleuters en de 1e opa en oma middag, vinden op onze website in het album Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

Nadere informatie

8 2 &9,97897 # " # $! # # #! $! # " "$

8 2 &9,97897 #  # $! # # #! $! #  $ 1 o o o o o o o o o o 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 VAKANTIEBOS HET HELE JAAR DOOR! Jij hoeft je voortaan nooit te vervelen in de vakanties. Wij zorgen dat elke vakantie onvergetelijk wordt. Sport, spel, knutselen,

Nadere informatie

STICHTING KOM IN MIJN TUIN Nieuwsbrief zomer 2017

STICHTING KOM IN MIJN TUIN Nieuwsbrief zomer 2017 View this email in your browser STICHTING KOM IN MIJN TUIN Nieuwsbrief zomer 2017 Zomer in volle gang! Het is weer zover: de schoolvakanties zijn begonnen op vrijdag 21 juli... de kindertuinen en generatietuinen

Nadere informatie

Flits. Informatiebulletin van ICBS De Vredeburg

Flits. Informatiebulletin van ICBS De Vredeburg Informatiebulletin van ICBS De Vredeburg ICBS De Vredeburg Schuilenburg 88 + Spannenburg 2 2135 GM / 2135 GP Hoofddorp info@devredeburg.nl Tel: 0235571690 Flits 29 maart 2019 Jaargang 1 Nummer 21 Beste

Nadere informatie

De Piramide Boerhaave veelzijdig en kleurrijk! Dinsdag 20 september Muziekinstrumenten kennismakingsles groep 5 en 6

De Piramide Boerhaave veelzijdig en kleurrijk! Dinsdag 20 september Muziekinstrumenten kennismakingsles groep 5 en 6 Ouderinfo De Piramide Boerhaave veelzijdig en kleurrijk! Semmelweisstraat 5 2035 CT Haarlem 023-5330297 www.piramide-boerhaave.nl facebook: piramide boerhaave Ouderinfo 1: 2 september 2016 Belangrijke

Nadere informatie

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016 PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht A.s. maandag 11 april is het weer zover!! Om kwart voor negen wordt de projectweek, 'Ter land, ter zee en in de lucht' energiek

Nadere informatie

Erfgoed- en cultuureducatie 2015 2016 Stadsmuseum Zoetermeer

Erfgoed- en cultuureducatie 2015 2016 Stadsmuseum Zoetermeer Erfgoed- en cultuureducatie 2015 2016 Stadsmuseum Zoetermeer WIE ERGENS NAAR TOE WIL, MOET WETEN (ONTDEKKEN) WAAR HIJ VANDAAN KOMT Erfgoededucatie is omgevingsonderwijs: het leren in, van omgeving tot

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016. Ouderen

Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016. Ouderen Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016 Ouderen 1 ONTMOETINGSCENTRUM DE ROOS Adres: Beekstraat 29 6001 GG Weert Tel: 0495-688190 (tijdens kantooruren) 0495-688199 (buiten kantooruren) Fax: 0495-537299

Nadere informatie

Heel Zuidwester bakt!

Heel Zuidwester bakt! NIEUWSBRIEF ZUIDWESTER 20 november 2018 Heel Zuidwester bakt! Mededelingen 19-23 november 10-minuten gesprekken facultatief 5 december Sintviering 7 december Spelletjesochtend groep 1/2 Beste ouders, Misschien

Nadere informatie

Maandag 18 september t/m vrijdag 22 september

Maandag 18 september t/m vrijdag 22 september Maandag 18 september t/m vrijdag 22 september In deze weekbrief > Agenda > Verjaardagen leerlingen > Ouderkamer > Operajaar start met Opera in je klas! > Ouderbijdrage 2017-2018 > Schoolkalender in de

Nadere informatie

The Big Mo. Theater voor Onderwijs

The Big Mo. Theater voor Onderwijs The Big Mo Theater voor Onderwijs Moosje op avontuur Voorstelling voor de allerkleinsten. Moosje beleeft n avontuur met groep 3-5 > Pagina 3 Theater voor Basisscholen In onze schoolvoorstellingen is plaats

Nadere informatie

Sponsormagazine v.v. De Alblas

Sponsormagazine v.v. De Alblas Sponsormagazine v.v. De Alblas Waarom dit sponsorboek? Sponsoring is een belangrijk onderdeel in het verenigingsleven. Financiële bijdragen in de vorm van sponsoring zijn voor verenigingen belangrijk om

Nadere informatie

Jan Harmenshof Nieuws 2015

Jan Harmenshof Nieuws 2015 Jan Harmenshof Nieuws 2015 Bedankje Graag willen wij iedereen enorm bedanken voor de geweldige dag die o.a. voor mijn jubileum c.q. mijn afscheid werd georganiseerd. De aankomst bij school met alle leerlingen

Nadere informatie

Beleidsplan natuur- en milieueducatie

Beleidsplan natuur- en milieueducatie Beleidsplan natuur- en milieueducatie gemeente Houten maart 2007 Inhoud Hoofdstuk 1 Inleiding... 3 1.1 Achtergrond... 3 1.2 Doelstelling... 3 1.3 Beleidskader... 3 1.4 Leeswijzer... 3 Hoofdstuk 2 Visie,

Nadere informatie

Al het natuur- en milieuaanbod in Holland Rijnland onder één dak. Samen Duurzaam wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten in Holland Rijnland.

Al het natuur- en milieuaanbod in Holland Rijnland onder één dak. Samen Duurzaam wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten in Holland Rijnland. 13 mei 2015 nummer 2/2015 Al het natuur- en milieuaanbod in Holland Rijnland onder één dak. Samen Duurzaam wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten in Holland Rijnland. Bijen special Dit keer staat de

Nadere informatie

Aanbod NME voorjaar 2014

Aanbod NME voorjaar 2014 Aanbod NME voorjaar 2014 Natuur- en milieueducatie (NME) Heemtuin Muntendam biedt een aanvulling op het reguliere schoolprogramma. We richten ons in de lessen vooral op zaken die in de klas minder snel

Nadere informatie

Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019

Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019 Foto s Susanne van Bommel Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019 Afgelopen zaterdag, 5 januari, vond het nieuwjaarsconcert plaats, gedirigeerd door onze nieuwe regisseur Robbert-Paul

Nadere informatie

JUBILEUMFEESTKRANT 12 t/m 20 OKTOBER 2013

JUBILEUMFEESTKRANT 12 t/m 20 OKTOBER 2013 JUBILEUMFEESTKRANT 12 t/m 20 OKTOBER 2013 STICHTING BALLETSCHOOL SCHAGEN BESTAAT 40 JAAR Op 10 december 2012 bestond onze Stichting Balletschool Schagen 40 jaar. De jubileumactiviteiten vinden zoals aangekondigd

Nadere informatie

De Nijkamphoeve Van Kinderboerderij tot BuurtBoerderij

De Nijkamphoeve Van Kinderboerderij tot BuurtBoerderij De Nijkamphoeve Van Kinderboerderij tot BuurtBoerderij Hoe wijkbewoners een niet meer door de gemeente gewenste kinderboerderij wisten over te nemen en tot een succesvolle buurtboerderij maakten 1 Geschiedenis

Nadere informatie

stap in de Waterwereld stap op m.s. Watervlo

stap in de Waterwereld stap op m.s. Watervlo stap in de Waterwereld stap op m.s. Watervlo Een bezoek aan MS Watervlo is onderdeel van het project Waterwereld. Dit is al 25 jaar een succesvol project onder de naam De Varende Klas. Door de jaren heen

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief Januari 2016

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief Januari 2016 We wensen iedereen 365 dagen om te dromen te gaan en te komen te ontvangen en te geven en tussenin: gelukkig en gezond te leven! Januari 4: Weer naar school Luizencontrole 11: Start Cito afname 14: Studiedag;

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018 Nieuwsbrief Voorjaarsvakantie Week 9 en 10 25 februari t/m 10 maart 2018 Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt de afgelopen weken. Er zijn veel toetsen gemaakt en ook de gewone dagelijkse lessen

Nadere informatie

Jaargang 6 nummer 6 12 juli 2018

Jaargang 6 nummer 6 12 juli 2018 Jaargang 6 nummer 6 12 juli 2018 Algemeen nieuws In deze laatste nieuwsbrief van dit schooljaar kunt u informatie lezen over diverse activiteiten die in de eerste schoolweek van het nieuwe schooljaar plaatsvinden.

Nadere informatie

Stichting De Boomgaard. Een nieuwe invulling voor economisch en ecologisch evenwicht.

Stichting De Boomgaard. Een nieuwe invulling voor economisch en ecologisch evenwicht. Stichting De Boomgaard Een nieuwe invulling voor economisch en ecologisch evenwicht. Mei 2013 Betrokkenheid biedt een nieuwe horizon voor Ridderkerk. Stichting De Boomgaard Stichting De Boomgaard 2 Locatie

Nadere informatie

NME Amsterdam Noord 1. Wat was de vraag van de brede school?:

NME Amsterdam Noord 1. Wat was de vraag van de brede school?: NME Amsterdam Noord 1. Wat was de vraag van de brede school?: 2. Wat was je aanbod daarop als NME centrum? Diverse vragen: - 1. Uitvoeren van na schoolse NME activiteiten in het kader vd Brede Talentontwikkeling.

Nadere informatie

Impressies uit Apeldoorn

Impressies uit Apeldoorn Impressies uit Apeldoorn We beleefden afgelopen woensdag een avond met een ster. Twee mensen uit het Israëlische dorp Neve Shalom Wahat al-salam (oase van vrede) lieten ons in een adembenemende presentatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst NIEUWSBRIEF Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst Jaargang 26 Nummer 32 1 juni 2017 Van de werkgroep Schooltijden Een tijd geleden heeft in de nieuwsbrief een oproep gestaan

Nadere informatie

Ons eerste bezoek op de studiereis naar Londen was aan het CLC in Camden.

Ons eerste bezoek op de studiereis naar Londen was aan het CLC in Camden. Maandag 9 januari 2012 South Camden City Learning Centre (CLC) Ons eerste bezoek op de studiereis naar Londen was aan het CLC in Camden. Dit CLC is te vergelijken met ons eigen SIZO centrum in Zoetermeer.

Nadere informatie

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden Feest van Geven en Ontvangen

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden   Feest van Geven en Ontvangen No.7 8 december 2017 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Feest van Geven en Ontvangen Kerstviering De activiteitencommissie en de leerkrachten

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 6 maart 2015 2014-2015. Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 6 maart 2015 2014-2015. Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl jaarboekmolenven@hotmail.nl 6 maart 2015 2014-2015 Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij In dit nummer:

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief februari 2017 Nieuwsbrief 10 02 februari 2017 GROEPSACTIVITEITEN Carnaval 2017 We vieren op vrijdag 24 februari carnaval. Iedereen mag verkleed komen, confetti en wapens zijn deze dag alleen niet toegestaan. Om te voorkomen

Nadere informatie

Het bruist! Agenda: 3 mei Uitslag Eindcito. 3 mei Luizencontrole. 5 mei Bevrijdingsdag, alle leerlingen en leerkrachten vrij

Het bruist! Agenda: 3 mei Uitslag Eindcito. 3 mei Luizencontrole. 5 mei Bevrijdingsdag, alle leerlingen en leerkrachten vrij Beste ouders en verzorgers, Het bruist! Agenda: 3 mei Uitslag Eindcito In het afgelopen halfjaar bruisde het enorm! Zo ervaren wij het als team het afgelopen halfjaar hier op school. Vanuit de oudergeleding

Nadere informatie

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg.

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg. Samen Inspireren Ontdekken Ontwikkelen Informatiegids IKC de Plattenburg www.deplattenburg.nl Kiezen Het kiezen van een basisschool voor uw kind: een belangrijke stap. Bij de Plattenburg gaat er voor uw

Nadere informatie

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Sociale activiteiten Frequentie Organisatie doelgroep rol vrijwilligers Samen Spelen Eerste streven openingstijden van maart tot oktober: Woensdag: 12:00

Nadere informatie

Enquête Natuur&Zo 2017 Rapportage voor respondenten

Enquête Natuur&Zo 2017 Rapportage voor respondenten Enquête Natuur&Zo 2017 Rapportage voor respondenten Natuur&Zo Oostkant 1 4531 HA Terneuzen 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 De respondenten... 4 Informatievoorziening... 5 Gebruik van

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015 Inspectiebezoek Maandag 24 augustus was de inspecteur van het onderwijs op bezoek bij De Vuurvogel. Hij heeft lessen bezocht, gesproken met het team, ouders en kinderen en daarnaast allerlei zaken bekeken.

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Partner in beeld: Budget Advies Teams Feestelijk jubileum met de Koningin

In deze nieuwsbrief: Partner in beeld: Budget Advies Teams Feestelijk jubileum met de Koningin In deze nieuwsbrief: Partner in beeld: Budget Advies Teams Feestelijk jubileum met de Koningin Tussendoortje: Referentiekader Tip van de maand: TPRS Vooraankondiging Studiedag Taalvrijwilligers drieëntwintigste

Nadere informatie

De elfde editie van de nieuwsbrief

De elfde editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 11 Jaargang 5 30-01-2015 www.olivijn.almere-speciaal.nl De elfde editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 23 februari start voorjaarsvakantie Nieuws vanuit de directie

Nadere informatie

SPONSORPLAN VOOR DANSSCHOOL DANSJA

SPONSORPLAN VOOR DANSSCHOOL DANSJA SPONSORPLAN VOOR DANSSCHOOL DANSJA 2016-2017 Dansschool Dansja te IJsselstein INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Wie zijn wij 3 Samenwerkende bedrijven/instellingen/scholen 4 Financiering dansschool

Nadere informatie

Donderdag 18 september 2014

Donderdag 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014 Informatieavonden op de Vroonhoeve Beste ouders en verzorgers, de leden van de MR en de AC nodigen u bij deze van harte uit voor de informatieavonden van a.s. maandag (onderbouw)

Nadere informatie

Wij rekenen graag op u!

Wij rekenen graag op u! VV Dongen 90 jaar 1 VV Dongen is opgericht op 23 augustus 1923. Dat betekent dat 2013 een heel bijzonder jaar wordt. VV Dongen bestaat 90 jaar en dat gaan we vieren! Tijdens ons jubileumjaar organiseren

Nadere informatie

Speeltuin Oudedijk. Inhoud: Algemeen Balans Beleidsplan / werkplan

Speeltuin Oudedijk. Inhoud: Algemeen Balans Beleidsplan / werkplan Speeltuin Oudedijk Informatie tbv ANBI status Speeltuin Oudedijk Oudedijk 277 3061 AK Rotterdam Tel : 010-212 21 60 E-mail: info@speeltuinoudedijk.nl Inhoud: Algemeen Balans Beleidsplan / werkplan Algemeen:

Nadere informatie

SPONSOREN E.K.C. NÄÄS

SPONSOREN E.K.C. NÄÄS SPONSOREN E.K.C. NÄÄS Voorwoord Terug van weggeweest Het internationale korfbaltoernooi van E.K.C. Nääs is weer terug. Jaren geleden was het iedere 2 jaar een vast gegeven dat teams uit Nederland en Duitsland

Nadere informatie

Januari 2015 JANUARI 2015

Januari 2015 JANUARI 2015 Spectrum Nieuwsbrief van Samenwerkingsschool De Regenboog Graaf Florisstraat 6 4121EL Everdingen 0347351252 E-mail: regenboog@deregenboogeverdingen.nl www.deregenboogschooleverdingen.nl Januari 2015 JANUARI

Nadere informatie

Hoofdsponsor pakketten

Hoofdsponsor pakketten Hoofdsponsor pakketten Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit 81 Email: sponsorcommissie@blauwwit81.nl Website: Inhoudsopgave 1 Voorwoord: Verleden, Heden en Toekomst van Blauw Wit '81... 3 2 Algemene informatie...

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Het is duidelijk te merken dat Sinterklaas weer in het land is, een gezellige tijd en tegelijkertijd een spannende tijd voor veel kinderen. We volgen binnen de school de lijn

Nadere informatie

Vredescentrum. AANBOD BASISONDERWIJS Schooljaar

Vredescentrum. AANBOD BASISONDERWIJS Schooljaar Vredescentrum AANBOD BASISONDERWIJS Schooljaar 2017-2018 1 Vredescentrum van de provincie en stad Antwerpen vzw Het Vredescentrum voor de vrienden. Het Vredescentrum is al 30 jaar lang een enthousiaste

Nadere informatie

AGENDA APRIL/MEI 2016

AGENDA APRIL/MEI 2016 7 APRIL 2016 UPDATE EN ANDERE KLAROEN-INFORMATIE DIGITAAL Deze UPDATE en veel andere Klaroeninformatie wordt alleen digitaal verzonden. e-mailadreswijzigingen en aanmeldingen hiervoor: info.klaroentienhoven@vechtstreekenvenen.nl

Nadere informatie

SPONSORBROCHURE 2019

SPONSORBROCHURE 2019 SPONSORBROCHURE 2019 Datum: 13 mei 2019 Betreft: Sponsoraanvraag Ronde van Ede 2019 Beste relatie, De stichting Ronde van Ede heeft onlangs contact met u gezocht over De Ronde van Ede. Met deze brochure

Nadere informatie

Hartelijk welkom! Open dag woensdag 13 maart 2012

Hartelijk welkom! Open dag woensdag 13 maart 2012 Hartelijk welkom Open dag woensdag 13 maart 2012 HARTELIJK WELKOM Wij vormen een hecht professioneel team, gespecialiseerd in Daltononderwijs. Ons doel is uw kind een inspirerende en leerzame schooltijd

Nadere informatie

samen met onze Kanjers

samen met onze Kanjers agenda Versieren Sint vrijdag 16 november Ouderavond Kanjertraining donderdag 22 november Surprises bovenbouw bekijken maandag 3 december Sinterklaasviering dinsdag 4 december Versieren Kerst OR donderdag

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Kalender 02-02: Facultatieve oudergesprekken Open middag 08-02: Mr vergadering Koffiemiddag 14.15 15.00u

Nadere informatie

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Werelds leren in landelijk Amsterdam Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Welkom op De Weidevogel! De Weidevogel is niet zomaar een openbare basisschool. Onze school ligt

Nadere informatie

K. Vlijtingen VV. AllewijFeesten. 29 30 31 mei 2015. VIP wordt VIPKulinair SPONSORMAP

K. Vlijtingen VV. AllewijFeesten. 29 30 31 mei 2015. VIP wordt VIPKulinair SPONSORMAP 29 30 31 mei 2015 VIP wordt VIPKulinair SPONSORMAP Voorwoord Beste Sportvrienden, Eind mei organiseren wij weer onze jaarlijkse. Zoals u inmiddels wel weet hebben wij voor deze naam gekozen omdat de club

Nadere informatie

Nieuwsbrief 03. Woensdag 23 september 2015

Nieuwsbrief 03. Woensdag 23 september 2015 Nieuwsbrief 03 Woensdag 23 september 2015 Agenda: Week van 28 september: Directie afwezig (Studiereis Finland) Maandag 5 oktober: Dag van de leraar Dinsdag 6 oktober: Opening Kinderboekenweek Woensdag

Nadere informatie

Het Scheepsjournaal DE ROERGANGER

Het Scheepsjournaal DE ROERGANGER Belangrij Beste ouders, Het Scheepsjournaal DE ROERGANGER Voor u ligt het 2e scheepsjournaal van deze maand; maart 2018. Zijn er nog vragen en/of opmerkingen na het lezen van Het Scheepsjournaal: kom gerust

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Tweemaster

Nieuwsbrief De Tweemaster Nieuwsbrief De Tweemaster Schoener 120 jaargang 41 nummer 8 2991JN Barendrecht tel./fax: 0180-616144 Directeur: Marja Faber e-mail:info@obs-detweemaster.nl www.obs-de-tweemaster.nl Belangrijke data 16

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 28

t Informantje schooljaar week 28 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 28 Agenda

Nadere informatie

NL15INGB (C. Blom)

NL15INGB (C. Blom) geefjekindeenvoorsprong@gmail.com www.geefjekindeenvoorsprong.nl NL15INGB0006530469 06 33100505 (C. Blom) Betreft; Elk kind verdient een kans Geachte heer, mevrouw, Graag stellen wij onze stichting aan

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

gemeente Tiel ontvangen op:

gemeente Tiel ontvangen op: gemeente Tiel ontvangen op: 05-06-2018 **ID18.04370 ID18.04370 Van: Ans Borninkhof [mailto:burgerschapsvormingadvies@gmail.com] Verzonden: dinsdag 5 juni 2018 20:36 Aan: Smb TL Gemeente

Nadere informatie

BUSINESS CLUB HOCKEY CLUB ZWOLLE

BUSINESS CLUB HOCKEY CLUB ZWOLLE BUSINESS CLUB HOCKEY CLUB ZWOLLE WELKOM BIJ BC HCZ, DE BUSINESS CLUB VAN HOCKEY CLUB ZWOLLE! Naast het (financieel) ondersteunen van Hockey Club Zwolle, is het bevorderen van de onderlinge contacten tussen

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei Omgangsregel mei: Wees zuinig op het materiaal want het is van ons allemaal

Nieuwsbrief mei Omgangsregel mei: Wees zuinig op het materiaal want het is van ons allemaal J.M.P. de Biestraat 2 1827 PA Alkmaar Tel: 072-5624215 erasmus@saks.l www.erasmus-saks.nl Nieuwsbrief mei 2018 Beste ouders/ verzorgers, We hopen dat iedereen een fijne meivakantie heeft gehad. De vakantie

Nadere informatie

7 juli 2017

7 juli 2017 1360 www.clarafabriciusschool.nl 7 juli 2017 11 juli s Middags gaat groep 1 t/m 7 naar de musical kijken 11 juli 19.00 uur Afscheidsmusical Niet te filmen! 13 juli De kinderen van groep 3 t/m 8 krijgen

Nadere informatie

Allereerst, het kan nog net, een heel fijn en leerzaam 2018 voor iedereen!

Allereerst, het kan nog net, een heel fijn en leerzaam 2018 voor iedereen! Nieuwsbrief De Olijftak Nr. 2 - Januari 2018 Hallo ouders, leerkrachten, leerlingen en belangstellenden. Allereerst, het kan nog net, een heel fijn en leerzaam 2018 voor iedereen! Dit is alweer de tweede

Nadere informatie

Het Woudagemaal Unesco World Heritage Magistrale beleving van stoom, architectuur en water

Het Woudagemaal Unesco World Heritage Magistrale beleving van stoom, architectuur en water Het Woudagemaal Unesco World Heritage Magistrale beleving van stoom, architectuur en water Beleidsplan 2019-2023 STICHTING IR. D.F. WOUDAGEMAAL Onze gegevens Rechtsvorm : Stichting Statutaire naam : Stichting

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Stichting Sociale Moestuin Sliedrecht

Jaarverslag 2012. Stichting Sociale Moestuin Sliedrecht 1. VOORWOORD VAN DE VOORZITTER Bij het verschijnen van dit jaarverslag zijn we een heel jaar aan het werk op de tuin. In dit jaar zijn we met het Bestuur en de vaste vrijwilligers in een andere fase terecht

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Dit jaarverslag is tot stand gekomen door terug te kijken op onze website / facebookpagina / mail etc. van het afgelopen jaar en er vervolgens een aantal

Nadere informatie

NOVEMBER 2013 SINTERKLAAS KOMT! NIEUWE LEERLINGEN Dilan Tezel is er bij gekomen in groep 1. Wij wensen hem een fijne tijd op De Kreeke!

NOVEMBER 2013 SINTERKLAAS KOMT! NIEUWE LEERLINGEN Dilan Tezel is er bij gekomen in groep 1. Wij wensen hem een fijne tijd op De Kreeke! NOVEMBER 2013 NATIONAAL SCHOOLONTBIJT Op 5 november is het alweer zover: het Nationaal Schoolontbijt! We ontbijten die ochtend op school, dat hoeven de kinderen dus niet thuis te doen. Net als vorige jaren

Nadere informatie

Voor u ligt het Sponsorplan van Stichting "de Peeënstekers".

Voor u ligt het Sponsorplan van Stichting de Peeënstekers. Voor u ligt het Sponsorplan van Stichting "de Peeënstekers". Stichting de Peeënstekers organiseert al voor het 57 ste jaar het openbare carnaval binnen de gemeente Dongen. Dit doen we samen met ruim 75

Nadere informatie

6. WERKGROEP FONDSENWERVING

6. WERKGROEP FONDSENWERVING 1. DE TEMPEL VAN EMPEL 2. ORGANISATIE 3. WERKGROEP EDUCATIE 4. WERKGROEP BOUWEN 5. WERKGROEP COMMUNICATIE 6. WERKGROEP FONDSENWERVING 7. RAAD VAN ADVIES 8. COMITÉ VAN AANBEVELING 9. SPONSORING DOELSTELLING

Nadere informatie

Voorstel uitbreiding bij Dijkmagazijn

Voorstel uitbreiding bij Dijkmagazijn Voorstel uitbreiding bij Dijkmagazijn Doelen Stichting Lingewaard Natuurlijk. Wij hebben een drieledig doel: Fraaier landschap Meer natuurbeleving voor jong en oud Bescherming van bedreigde soorten. Onder

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 24 e jaargang, nr. 19 27-01-2017 t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Afscheid meester Hans Gisteren was het zover. Ik nam toen afscheid van mijn leerlingen van De Schoener. En dat ging niet

Nadere informatie

HTV Helvoirt Sportlaan 1-b 5268 HS Helvoirt

HTV Helvoirt Sportlaan 1-b 5268 HS Helvoirt HTV Helvoirt Sportlaan 1-b 5268 HS Helvoirt 0411-64 25 97 sponsor@htvhelvoirt.nl www.htvhelvoirt.nl AL JAREN IS DE HELVOIRTSE TENNIS CLUB EEN BEGRIP IN ONZE GEMEENTE. MOOI GELEGEN AAN DE RAND VAN HET DORP,

Nadere informatie

Groep 1/2 In November zijn we naar het Sinterklaasmuseum geweest, met de bus!

Groep 1/2 In November zijn we naar het Sinterklaasmuseum geweest, met de bus! Beste ouders en verzorgers, Voor op de kalender De laatste weken zijn er een aantal veranderingen geweest voor alle kinderen, maar ook voor ouders en personeel van de Trime. Begin november is er een directiewisseling

Nadere informatie

Cijfer kunstzaal. Prima Leuk, leerzaam 9 Heel tevreden

Cijfer kunstzaal. Prima Leuk, leerzaam 9 Heel tevreden Hoe tevreden was je over het bezoek aan de kunstzaal? Tijdsduur kunstzaal? Wat vonden de leerlingen van het bezoek aan de kunstzaal? kunstzaal Hoe tevreden was je over de workshop? 1 Erg tevreden, de dames

Nadere informatie

AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 23 februari (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Voorjaarsvakantie 26 februari t/m 4 maart.

AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 23 februari (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Voorjaarsvakantie 26 februari t/m 4 maart. Het Toermalijntje 19-02-2018 2017/2018 nummer 11 AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 23 februari (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Voorjaarsvakantie 26 februari t/m 4 maart. Rapportgesprekken donderdag 8 maart

Nadere informatie

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe:

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe: Draaiboek voorbereiding Promotie activiteiten Vrijwilligers of donateurs werven Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u wilt bereiken met de promotieactiviteiten. Vrijwilligers werven,

Nadere informatie

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Tot groot verdriet ontvingen we het bericht van het overlijden van Simon van Krimpen. We hebben Simon leren kennen als

Nadere informatie

Op de Jan Wouter word je lees-wijs

Op de Jan Wouter word je lees-wijs LEES-WIJZER Op de Jan Wouter word je lees-wijs Leeswijzer 19, 24 juni 2019 Activiteitenagenda 27-06: Schoolfeest! Kinderen mogen om 9.00 uur op school komen 27-06: Afscheid van juf Cindy, juf Cora, juf

Nadere informatie

Thema s: Nieuwsgierig naar voedsel Voedsel bereiden Buiten koken op school / kamp Voedsel verbouwen Voedsel kopen Voedsel beleid

Thema s: Nieuwsgierig naar voedsel Voedsel bereiden Buiten koken op school / kamp Voedsel verbouwen Voedsel kopen Voedsel beleid Smaakmaker voor het primair onderwijs, kinderopvang en buitenschoolse opvang in Zeeland rond gezond en duurzaam voedsel. Thema s: Nieuwsgierig naar voedsel Voedsel bereiden Buiten koken op school / kamp

Nadere informatie

Beste leerling, Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Beste leerling, Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen

Nadere informatie

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool Hulp gevraagd De activiteiten van de Josephschool Augustus 2015 Schoolreisje: dinsdag13.10.2015 Lid Ouder Commissie Aan het begin van ieder schooljaar, gaan de leerlingen van groep 1 t/m 7 op schoolreis.

Nadere informatie