Hekwerken, borgingspunten en staalkabels

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hekwerken, borgingspunten en staalkabels"

Transcriptie

1 Hekwerken, borgingspunten en staalkabels

2 Veilig werken op hoogte volgens XSPlatforms Werken op hoogte is risicovol, maar went. Vooral op relatief bescheiden hoogte voelen mensen zich al snel veilig en worden risico s onderschat. Dit veroorzaakt jaarlijks honderden onnodige ongelukken: vaak met letsel, soms fataal. Adequate valbeveiliging is dus een must, zowel voor degene die op hoogte werkt als diens opdrachtgever. Voor welke vorm van valbeveiliging u ook kiest, elke oplossing van XSPlatforms voldoet aan een aantal cruciale voorwaarden: Betrouwbaar Praktisch Universeel Duurzaam De afdeling Engineering van XSPlatforms is, als eerste in de branche, door het kwaliteits instituut TÜV gecertificeerd, met de bevoegdheid om zelf CE-keuringen uit te voeren. Alle stappen in de levenscyclus, van productontwerp tot en met onderhoud, verlopen volgens gecertificeerde procedres. Voor kwaliteitsborging én traceerbaarheid is elk product voorzien van een uniek serienummer. Hoe groter het gebruiksgemak van een valbeveiligingsvoorziening, hoe meer de gebruiker zich kan concentreren op zijn werk, zonder afgeleid te worden. Omgekeerd geldt dat bij een slecht ontworpen systeem de verleiding groot wordt om veiligheidsvoor zieningen niet te gebruiken. Een goed, praktisch design is dus zowel met het oog op produc tiviteit als veiligheid essentieel. Valbeveiligingssystemen van XSPlatforms kunnen worden gemonteerd op robuuste én zeer kwetsbare daken, op elk type ondergrond (hout, staal, beton en alle typen dakplaat), en met elk type afdichting (kunststof of bitumen). Ook zijn er oplossingen voor montage aan de wand of het plafond. Dankzij slimme productinnovaties zijn alle systemen bovendien snel en eenvoudig te monteren. Een goed valbeveiligingssysteem is duurzaam. In alle opzichten. Dat betekent: onderhoudsarm en gemaakt uit duurzaam mate riaal. XSPlatforms gebruikt in producten uitsluitend aluminium en RVS. Ook zijn systemen zó ontworpen dat daken en dak bedekking bij instal latie en in spectie, en ook bij een eventuele val, niet of nauwelijks worden beschadigd.

3 Valbeveiliging is er in verschillende vormen. XSPlatforms beschikt over een compleet en innovatief productportfolio. Voor elk gebouw kan een oplossing op maat worden gecreëerd, met de optimale combinatie van prijs en gebruiksgemak. Altijd met de absolute zekerheid dat valbeveiliging goed, veilig en betrouwbaar is geregeld. Fraai design Valbeveiliging hoort in de eerste plaats veilig en praktisch te zijn. Met name permanente valbeveiliging (hekwerken) heeft óók impact op de uitstraling van een gebouw. Oplossingen van XSPlatforms zijn zó ontworpen dat ze de architec tonische waarde van een gebouw zo veel mogelijk intact laten en soms zelfs versterken. Efficiënt Innovatie schuilt vaak in ogenschijnlijk kleine dingen. Dankzij een slim en doordacht ontwerp kunnen valbeveiligingsproducten van XSPlatforms efficiënt worden verpakt, met zeer beperkt ruimtebeslag tijdens transport en opslag. En eenmaal geïnstalleerd, vergen ze minimaal onderhoud en zijn ze eenvoudig te inspecteren en, zo nodig, te vervangen.

4 Maatwerk Uit het portfolio van XSPlatforms voor valbeveiliging kunnen verschillende totaaloplossingen worden samengesteld. Van de hoogst mogelijke veiligheid en maximale bewegingsvrijheid tot een eenvoudig systeem dat aan alle eisen voldoet maar meer kennis bij de gebruiker vereist: voor elk gebouw en elke situatie is er een oplossing op maat.

5 vijf klassen valbeveiliging maximale, permanente veiligheid Met het plaatsen van een hekwerk is het gehele dak veilig toegankelijk, zonder extra handelingen of persoonlijke beschermingsmiddelen. De gebruiker hoeft geen kennis van valbeveiligingssystemen te hebben. Norm: EN Aantal gebruikers: onbeperkt. Geschikt voor alle daken. praktische veiligheid Een reeks borgingspunten, verbonden met een staalkabel, vormt een permanent staalkabeltraject dat de contouren van de dakrand volgt. De gebruiker is permanent aangelijnd, met optimale bewegingsvrijheid aan beide kanten van de staalkabel. Doordat het staalkabeltraject zich op een vaste afstand van de dakrand bevindt, hoeft de lengte van de vallijn maar één keer te worden ingesteld. Norm: EN 795, klasse C. Aantal gebruikers: 2 personen per staalkabeltraject (meer is mogelijk, afhankelijk van onder meer hoogte, overspanning, lengte en het aantal bochten). Geschikt voor alle daken. praktische en economische veiligheid Twee of meer permanente borgingspunten, onderling verbonden met een permanent staalkabelsysteem. De gebruiker koppelt zich via een meeloper aan de staal kabel vast en heeft vervolgens optimale bewegings vrijheid, mits de vallijn op de juiste lengte is ingesteld. Norm: EN 795, klasse C. Aantal gebruikers: 2 personen per staalkabeltraject (meer is mogelijk, afhankelijk van onder meer hoogte, overspanning, lengte en het aantal bochten). Geschikt voor daken met een maximale breedte van 16 meter. economische veiligheid Hierbij worden er op een dak verschillende borgingspunten aangebracht, op een maximale onderlinge afstand van 6 meter en op circa 4 meter van de dakrand. De gebruiker koppelt zich met een vallijn rechtstreeks vast aan een van deze borgingspunten. Norm: EN 795, klasse A. Aantal gebruikers: 1 à 2 personen per borgingspunt (afhankelijk van type). Geschikt voor daken met een breedte vanaf 8 meter. minimaal vereiste veiligheid Deze oplossing bestaat uit minimaal twee permanente borgingspunten, waartussen een tijdelijke, mobiele leeflijn wordt aangebracht. De gebruiker koppelt zich met een vanglijn aan deze mobiele leeflijn vast. Een voor delige oplossing, die wel de nodige kennis vraagt van de gebruiker. Norm: EN 795, klasse A, B of C (afhankelijk van gebruik). Aantal gebruikers: 2 personen per mobiele leeflijn. Geschikt voor daken met een breedte vanaf 8 meter.

6 Hekwerken De hoogste graad van val beveiliging (vijf sterren) maakt gebruik van hekwerken. Een permanente, mak kelijke oplossing die veiligheid garandeert voor een onbeperkt aantal mensen. Of tewel: optimale veiligheid, tegen minimale inspanning. recht en gebogen neerklapbaar XTP-Guardrail is er als recht hek en in een gebogen variant. De gebogen designs zorgen voor extra veiligheid (door mensen verder van de dakrand weg te houden) én kunnen, dankzij het fraaie design, het architectonische ontwerp van een gebouw accentueren. Maximale veiligheid en minimale impact op het architectonisch ontwerp: de rechte hekwerken uit de XTP-Guardrail serie zijn ook leverbaar in een neerklapbare variant, en zijn zo alleen zichtbaar als ze daadwerkelijk nodig zijn. Vrij opgelegd Geïntegreerde schoprand Bevestigen aan het dak is niet nodig, want XTP-Guardrail hekwerken staan vrij opgelegd op het dak. De lange basis van de staanders en betonnen contragewichten houden het systeem op zijn plaats. Hierdoor blijft het risico op lek kage of binnendringend vocht tot een minimum beperkt. Bij een lage dakrand kan XTP- Guardrail eenvoudig worden uitgebreid met een geïntegreerde schoprand, die bijvoorbeeld voorkomt dat materialen van het dak kunnen rollen of glijden. De horizontale elementen van het hekwerk kunnen definitief worden gemonteerd, via een speciaal klik systeem. Voor tijdelijke hekwerken is een speciale clip beschikbaar (zie hiernaast), waar de elementen ook weer eenvoudig uit kunnen worden verwijderd. Dat maakt het systeem tot een ideale oplossing voor valbeveiliging op bijvoorbeeld bouwplaatsen.

7 Eenvoudig te installeren Ook geschikt voor opstaande dakrand Twee mensen kunnen 250 à 300 meter per dag installeren. Er is vrijwel geen gereedschap nodig (één speciale sleutel volstaat), doordat onderdelen in positie klikken. Dat geldt ook voor de horizontale elementen, die niet meer vanaf de zijkant hoeven te worden doorgevoerd, maar van bovenaf kunnen worden vastgeklikt. Dit verhoogt de veiligheid voor degene die het systeem installeert. Voor daken met een opstaande dakrand is XTP-Guardrail leverbaar met staanders die tegen de gevel of op de borstwering kunnen worden gemonteerd. Doordat het systeem niet aan het dak hoeft te worden bevestigd, is het geschikt voor alle typen ondergrond. Ook met behulp van een speciaal profiel op alle typen dakplaten. Deze profielen zijn door de distributeur zelf op maat af te zagen, en kunnen dus altijd snel geleverd worden.

8 XTS-Globe XTS-Impact XTS-Impact 360 XTS-Linked Geschikt als stand-alone borgingspunt, voorzien van een 360 ronddraaiend veiligheidsoog. Geschikt als borgings punt in een XTS-Linked staal kabeltraject, voorzien van een geïntegreerde valdemper. Geschikt als standalone borgingspunt, voorzien van een geïn tegreerde valdemper. Staalkabeltraject, te gebruiken in combinatie met XTS-Impact. Borgingspunten en staalkabels Valbeveiligingssystemen die vallen binnen de kwalificatie van één tot vier sterren van XSPlatforms maken gebruik van verschillende combinaties van borgingspunten en staalkabels. De XTSproductlijn telt drie typen borgingspunten en een staalkabelsysteem, voor een oplossing op maat.

9 Op de computeranimatie is te zien hoe het intelligente reactiemechanisme meebuigt in de richting van de val en de schok absorbeert. Hieronder is te zien hoe dit in de praktijk uitpakt. Geïntegreerde valdemper Snelle installatie Maximale bescherming dakconstructie Overal toepasbaar De XTS-Impact en XTS-Impact 360 borgingspunten hebben een intelligent reactiemechanisme, dat meebuigt in de richting van een val en de schok absorbeert. Dankzij deze valdemper kan een XTS-Linked staalkabeltraject grotere afstanden tussen twee borgingspunten overbruggen, en zijn in het hele traject minder borgingspunten nodig. De drie borgingspunten uit de XTS-serie maken gebruik van een losse voetplaat, die rechtstreeks op de dakbedekking wordt gemonteerd met behulp van één anker. Daardoor zijn ze vier tot vijf keer sneller te installeren. Dit maakt het systeem ook bijzonder geschikt voor kort durende activiteiten, zoals inspecties, schoonmaakwerkzaamheden of kleinschalige reparaties. De geïntegreerde valdemper van XTS- Impact en XTS-Impact 360 zorgt ervoor dat zelfs zeer lichte en fragiele dakconstructies bij een val niet of nauwelijks beschadigd raken. XTS-borgingspunten zijn op alle typen daken te gebruiken, dankzij de hoge absorptie van de valdemper. Er zijn montagekits beschikbaar voor installatie op verschillende soorten dakplaten. De daarbij gebruikte profielen zijn door de distributeur zelf op maat af te zagen, en kunnen dus altijd snel geleverd worden. Eenvoudige inspectie Makkelijk te herstellen Optimale bewegingsvrijheid Baanbrekende veiligheid Alle XTS-borgingspunten kunnen op elk willekeurig moment worden geïnspecteerd, zowel visueel als door middel van een trekproef (zonder daarbij het borgingspunt te activeren). De sterkte van de verankering in een betonnen dak kan eenvoudig gecontroleerd worden, zonder het borgingspunt te demonteren. Na een val moet een borgingspunt worden vervangen. Dankzij de losse voetplaat (die bij een val meestal intact blijft en dus niet vervangen hoeft te worden) is dit eenvoudig, relatief goedkoop en raakt het dak niet beschadigd. De XTS-Slider is een meeloper of geleider die soepel langs de kabel beweegt, ook langs kabelhouders en door bochten én aan beide kanten van het staalkabeltraject. Zonder dat de gebruiker zich van de kabel hoeft los te koppelen. Resultaat: veilig werken zonder beperkingen. Borgingssystemen van XSPlatforms voldoen niet alleen aan alle normen en veiligheids eisen. Dankzij ogenschijnlijk kleine, maar veelbetekenende innovaties legt XSPlatforms de lat continu hoger. Een voorbeeld: bij staalkabels moet regelmatig worden gecontroleerd of de kabel nog over de volle lengte van de terminal is bevestigd, en niet gaandeweg is opgeschoven. Het XTS-Linked systeem is voorzien van een visuele indicator, waarmee dit in één oogopslag zichtbaar is.

10 ook langs plafond en wand Valbeveiliging is niet alleen nodig bij het werken op een dak. Ook binnen de muren van een gebouw wordt regelmatig op hoogte gewerkt. Met XTS-Linked Wall en Ceiling profiteren gebruikers van optimale veiligheid en bewegingsvrijheid. XTS-Linked Wall en Ceiling maken het mogelijk een staalkabeltraject langs de wand of het plafond te monteren. Het systeem bestaat uit een begin- en eindplaat, steunpunten en een of meer losse XTS-Dynamic valdempers. De XTS-Dynamic valdemper, die tussen de staalkabels en de borgingspunten wordt bevestigd, reduceert de belasting die optreedt bij een val met circa 60%. Ook zorgt de XTS-Dynamic ervoor dat in 95% van de gevallen de gebruiker geen afzonderlijke demper (als onderdeel van persoonlijke valbeveiliging) nodig heeft.

11 Over XSPlatforms XSPlatforms ontwikkelt baanbrekende oplossingen voor veilig en efficiënt werken op hoogte. Van het ontwerpen en fabriceren, tot het monteren, inspecteren en beheren van systemen voor geveltoegang. Ook verzorgt XSPlatforms vanuit vestigingen in West-Europa, Azië, het Midden-Oosten en Noord-Amerika gebruikerstrainingen, risico-inventarisaties en wereldwijde consultancydiensten. Oplossingen van XSPlatforms kenmerken zich door fraai en duurzaam design, hoge betrouwbaarheid, ongekend gebruiksgemak en praktische innovaties. Het portfolio omvat: Valbeveiliging Permanente valbeveiliging, in de vorm van hekwerken, en mobiele valbeveiliging met borgingspunten en staalkabels. Oplossingen voor elke situatie en elk gebouw, die veiligheid koppelen aan bewegingsvrijheid, gebruiksgemak, snelle montage en minimale schade aan dakconstructies. GEvelonderhoudsinstallaties Innovatieve oplossingen voor gevelonderhoudsinstallaties. Van compacte, ruimtebesparende dakwagens tot de grootste dakwagen ter wereld. Maar ook gondels die de gebruiker optimale bescherming tegen weersomstandigheden bieden, draadloze communicatie tussen gondel en dakwagen, en geavanceerde moni toring met PLC-technologie. HAngbruginstallaties Vernieuwende hangbruginstallaties, die behoren tot de top op het gebied van gebruiksgemak, montage, veiligheid, transport, distributie en opslag. Volledig eigen ontwerpen, gebaseerd op een modulair concept, met opvouwbare platforms en multifunctionele takel installaties. Steigersystemen Steigersystemen die makkelijker en veiliger te monteren zijn dan tot nu toe voor mogelijk werd gehouden. Die de voordelen van rolsteigers en doorloopsteigers combineren, en gebruikers optimale flexibiliteit en veiligheid bieden.

12 Nederland (Hoofdkwartier) - Europa, Azië, Midden-Oosten en Noord-Amerika info@xsplatforms.com 2.1

Safety by XSPlatforms. Veiligheid met een

Safety by XSPlatforms. Veiligheid met een Safety by XSPlatforms Veiligheid met een XSPhilosophy: altijd de juiste oplossing Bij XSPlatforms vinden we dat werken op hoogte veilig en eenvoudig moet zijn. En het kiezen van de juiste valbeveiliging

Nadere informatie

Staalkabelsystemen, hekwerk, harnassen en vanglijnen

Staalkabelsystemen, hekwerk, harnassen en vanglijnen Staalkabelsystemen, hekwerk, harnassen en vanglijnen Veilig werken op hoogte volgens AllRisk Werken op hoogte is risicovol, maar went. Vooral op relatief bescheiden hoogte voelen mensen zich al snel veilig

Nadere informatie

XSPhilosophy: gedreven door innovatie

XSPhilosophy: gedreven door innovatie Hekwerken XSPhilosophy: gedreven door innovatie Wij laten ons leiden door vijf kernwaarden: Veiligheid boven alles Focus op de klant XSPlatforms vindt dat werken op hoogte veilig moet zijn voor iedereen,

Nadere informatie

valbeveiliging.nl Veilig werken met AllRisk

valbeveiliging.nl Veilig werken met AllRisk valbeveiliging.nl Veilig werken met AllRisk valbeveiliging.nl Wij vinden dat iedereen die op hoogte werkt toegang moet hebben tot kwaliteitsproducten die zelfs de strengste eisen op het gebied van veiligheid

Nadere informatie

Ankerpunten, leeflijnsystemen en hekwerken

Ankerpunten, leeflijnsystemen en hekwerken Ankerpunten, leeflijnsystemen en hekwerken XSPhilosophy: gedreven door innovatie Wij laten ons leiden door vijf kernwaarden: Veiligheid boven alles Focus op de klant Kwaliteit door eenvoud Het kan altijd

Nadere informatie

Vaste en permanente veiligheid Denkt veilig Bouwt veilig Werkt veilig

Vaste en permanente veiligheid Denkt veilig Bouwt veilig Werkt veilig Vaste en permanente veiligheid Denkt veilig Bouwt veilig Werkt veilig Valbeveiliging steeds belangrijker Het bouwbesluit 2012 geeft aan, dat veilig beheer en onderhoud van gebouwen een vereiste is in de

Nadere informatie

Valbeveiligingssysteem voor dak, wand en plafond

Valbeveiligingssysteem voor dak, wand en plafond Valbeveiligingssysteem voor dak, wand en plafond XSPhilosophy: gedreven door innovatie Bij XSPlatforms vinden we dat iedereen die op hoogte werkt, dat veilig en eenvoudig moet kunnen doen. Of je nu onderhoud

Nadere informatie

valbeveiliging.nl valbeveiliging Hekwerken, ankerpunten en leeflijnsystemen

valbeveiliging.nl valbeveiliging Hekwerken, ankerpunten en leeflijnsystemen valbeveiliging.nl valbeveiliging Hekwerken, ankerpunten en leeflijnsystemen valbeveiliging.nl Wij vinden dat iedereen die op hoogte werkt toegang moet hebben tot kwaliteitsproducten die zelfs de strengste

Nadere informatie

valbeveiliging.nl hekwerken van Allrisk

valbeveiliging.nl hekwerken van Allrisk valbeveiliging.nl hekwerken van Allrisk valbeveiliging.nl Wij vinden dat iedereen die op hoogte werkt toegang moet hebben tot kwaliteitsproducten die zelfs de strengste eisen op het gebied van veiligheid

Nadere informatie

valbeveiliging.nl Zeker op hoogte Valbeveiliging die de standaard normen overstijgt

valbeveiliging.nl Zeker op hoogte Valbeveiliging die de standaard normen overstijgt valbeveiliging.nl Zeker op hoogte Valbeveiliging die de standaard normen overstijgt valbeveiliging.nl Wij vinden dat iedereen die op hoogte werkt toegang moet hebben tot kwaliteitsproducten die zelfs de

Nadere informatie

Harnassen, vanglijnen en mobiele ankerpunten

Harnassen, vanglijnen en mobiele ankerpunten Harnassen, vanglijnen en mobiele ankerpunten XSPhilosophy: gedreven door innovatie Onze kernwaarden: Veiligheid boven alles Focus op de klant Kwaliteit door eenvoud Het kan altijd beter Problemen bestaan

Nadere informatie

V A L B E V E I L I G I N G V O O R P L A T T E D A K E N. developed by

V A L B E V E I L I G I N G V O O R P L A T T E D A K E N. developed by V A L B E V E I L I G I N G V O O R P L A T T E D A K E N developed by Valbeveiliging voor platte daken Het valgevaar is groot bij het werken op platte daken. Toch moeten ze regelmatig worden betreden

Nadere informatie

BiboBlock. Valbeveiliging voor platte daken

BiboBlock. Valbeveiliging voor platte daken BiboBlock Valbeveiliging voor platte daken BiboBlock Valbeveiliging voor platte daken Het valgevaar is groot bij werken op hoogte. Platte daken moeten regelmatig worden betreden voor inspectie en onderhoud.

Nadere informatie

DAKDEKKERS SAFETY TOOLS SOPRASAFE

DAKDEKKERS SAFETY TOOLS SOPRASAFE DAKDEKKERS SAFETY TOOLS VEILIG WERKEN OP HOOGTE Of je nu op een plat of hellend dak staat, of je nu met bitumineuze of met kunststof materialen werkt, of het een kleine klus is of een groot project: veilig

Nadere informatie

BiboBlock. Valbeveiliging voor platte daken

BiboBlock. Valbeveiliging voor platte daken BiboBlock Valbeveiliging voor platte daken BiboBlock Valbeveiliging voor platte daken Het valgevaar is groot bij werken op hoogte. Platte daken moeten regelmatig worden betreden voor inspectie en onderhoud.

Nadere informatie

Aluminium gevel- en rolsteigers

Aluminium gevel- en rolsteigers Aluminium gevel- en rolsteigers XSPhilosophy: gedreven door innovatie Wij laten ons leiden door vijf kernwaarden: Veiligheid boven alles Focus op de klant Kwaliteit door eenvoud Alleen het allerbeste is

Nadere informatie

MULTI-LINE STAALKABELTRAJECT HEKWERK KOOILADDER SIGNALISATIE

MULTI-LINE STAALKABELTRAJECT HEKWERK KOOILADDER SIGNALISATIE MULTI-LINE STAALKABELTRAJECT ANKERPUNT LEEFLIJN HEKWERK KOOILADDER SIGNALISATIE Het dak beschermt mensen, goederen en machines tegen weer en wind. Daarom hebben we er alle baat bij om onze daken in topconditie

Nadere informatie

INSTALLATIE ONTWERP PRODUCENT

INSTALLATIE ONTWERP PRODUCENT VEILIG OP HOOGTE DE SPECIALIST IN VALBEVEILIGING Inhoudsopgave VERTIC ontwikkelt, produceert en installeert veiligheidssystemen voor het veilig werken op hoogte. Valbeveiliging van VERTIC wordt wereldwijd

Nadere informatie

Aluminium gevel- en rolsteigers

Aluminium gevel- en rolsteigers Aluminium gevel- en rolsteigers XSPhilosophy: gedreven door innovatie Wij laten ons leiden door vijf kernwaarden: Veiligheid boven alles Focus op de klant Kwaliteit door eenvoud Alleen het allerbeste is

Nadere informatie

XSPHILOSOPHY: GEDREVEN DOOR INNOVATIE

XSPHILOSOPHY: GEDREVEN DOOR INNOVATIE XSPHILOSOPHY: GEDREVEN DOOR INNOVATIE WIJ LATEN ONS LEIDEN DOOR VIJF KERNWAARDEN: VEILIGHEID BOVEN ALLES FOCUS OP DE KLANT Bij XSPlatforms vinden we dat iedereen die op hoogte werkt, dat veilig en eenvoudig

Nadere informatie

SOPRASAFE SAFETY TOOLS

SOPRASAFE SAFETY TOOLS SAFETY TOOLS VEILIGHEID Als één van s werelds marktleiders op het gebeid van waterdichting van gebouwen, en marktleider in Nederland, neemt SOPREMA het voortouw. De productgroepen waterdichting en isolatie

Nadere informatie

SOPRASAFE SAFETY TOOLS

SOPRASAFE SAFETY TOOLS SAFETY TOOLS VEILIGHEID Als één van s werelds marktleiders op het gebeid van waterdichting van gebouwen, en marktleider in Nederland, neemt SOPREMA het voortouw. De productgroepen waterdichting en isolatie

Nadere informatie

Hangbruggen, takels en dakbalken

Hangbruggen, takels en dakbalken Hangbruggen, takels en dakbalken XSPhilosophy: gedreven door innovatie Wij laten ons leiden door vijf kernwaarden: Veiligheid boven alles Focus op de klant Kwaliteit door eenvoud het allerbeste is niet

Nadere informatie

INLEIDING. Factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Valbeschermingsmethodes. Assortiment mobiele valbeveiliging VALBEVEILIGING

INLEIDING. Factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Valbeschermingsmethodes. Assortiment mobiele valbeveiliging VALBEVEILIGING 8 Persoonlijke beschermingsmiddelen voor valbescherming worden veel gebruikt in allerlei sectoren. Zij zijn ontworpen om ongelukken te voorkomen of om gevolgen van ongelukken op het werk zoveel mogelijk

Nadere informatie

VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ

VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ Hoogwaardige kwaliteit Met MARQ kiest u voor klim- en valbeveiligingsproducten van hoogwaardige kwaliteit. Productinnovaties worden volgens de

Nadere informatie

V A L B E V E I L I G I N G V O O R H E L L E N D E D A K E N. developed by

V A L B E V E I L I G I N G V O O R H E L L E N D E D A K E N. developed by V A L B E V E I L I G I N G V O O R H E L L E N D E D A K E N developed by Valbeveiliging voor hellende daken Het valgevaar is groot bij het werken op hellende daken. Toch moeten ze regelmatig worden betreden

Nadere informatie

VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ

VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ Hoogwaardige kwaliteit Met MARQ kiest u voor klim- en valbeveiligingsproducten van hoogwaardige kwaliteit. Productinnovaties worden volgens de

Nadere informatie

RockSolid. by XSPlatforms. Aanvullende informatie voor partners

RockSolid. by XSPlatforms. Aanvullende informatie voor partners RockSolid by XSPlatforms Aanvullende informatie voor partners 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Toepassing... 3 Onderdelen... 4 XSGlobe eye... 5 XSDynamic 360 o... 5 Gebruikersadviezen...

Nadere informatie

fundamentele verbetering voor grondgebonden woningbouw

fundamentele verbetering voor grondgebonden woningbouw fundamentele verbetering voor grondgebonden woningbouw KanaalBreedPlaat gecertificeerd KOMO HET BESTE VAN TWEE WERELDEN De KanaalBreedPlaat combineert het beste van de kanaalplaatvloer en de breedplaatvloer.

Nadere informatie

Dakwagens, gondels en monorails

Dakwagens, gondels en monorails Dakwagens, gondels en monorails XSPhilosophy: Waarom wij streven naar innovatie Onze kernwaarden: Veiligheid boven alles Focus op de klant kwaliteit door eenvoud het kan altijd beter Problemen bestaan

Nadere informatie

WIJ WETEN HOE JE ZONNEPANELEN VEILIG BEVESTIGT OP DAKEN

WIJ WETEN HOE JE ZONNEPANELEN VEILIG BEVESTIGT OP DAKEN WIJ WETEN HOE JE ZONNEPANELEN VEILIG BEVESTIGT OP DAKEN 2016 JUAL SOLAR DAKCONSOLES Technea Duurzaam Pallasweg 13 8938 AS Leeuwarden 058-288 47 39 info@technea.nl www.technea.nl WIJ WILLEN GRAAG MET JOU

Nadere informatie

Robin. Invacare. Balans en comfort als uitgangspunt

Robin. Invacare. Balans en comfort als uitgangspunt Robin Tot 200 kg Balans en comfort als uitgangspunt De Robin plafondlift van gebruikt de meest innovatieve manier om mensen te verplaatsen met minimale inspanning en belasting van het verplegend personeel.

Nadere informatie

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn:

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn: Montagehandleiding Het Twist-Fix lijnsysteem is conform de EN-795C voor platte daken en geschikt voor vier gebruikers tegelijkertijd. Het lijnsysteem wordt middels ankerpunten mechanisch bevestigd aan

Nadere informatie

Werken op hoogte Oorzaken van vallen Veiligheidsgrens: 2,50 meter

Werken op hoogte Oorzaken van vallen Veiligheidsgrens: 2,50 meter Toolboxmeeting Onderwerp: Valbeveiliging Werken op hoogte Vallen is extra riskant bij werkzaamheden op 2,50 meter of hoger. Dat is dan ook de grens voor het verplicht gebruik van valbeveiligingsmiddelen.

Nadere informatie

Hoofdstuk 15. veiligheid. +32 (0) (0)

Hoofdstuk 15. veiligheid. +32 (0) (0) Hoofdstuk 15 veiligheid +32 (0)3 354 15 00 +31 (0)70 363 95 71 sales@etanco.be www.etanco.be 15 15 F15-02 Benelux +32 (0)3 354 15 00 +31 (0)70 363 95 71 info@etanco.be www.etanco.be 15-0 alfabetisch overzicht

Nadere informatie

Dakreling : hét complete valbeveiligingssysteem voor platte daken

Dakreling : hét complete valbeveiligingssysteem voor platte daken #1 Dakreling : hét complete valbeveiligingssysteem voor platte daken Toepassing verplicht bij werkzaamheden boven 2,5 meter hoogte. Goedgekeurd volgens NEN-EN 13374/klasse A Al 26.981538 Alprokon aluminium

Nadere informatie

STORMVAST & BALLASTVRIJ MONTEREN VAN PV, WP, LBK EN COLLECTOR

STORMVAST & BALLASTVRIJ MONTEREN VAN PV, WP, LBK EN COLLECTOR STORMVAST & BALLASTVRIJ MONTEREN VAN PV, WP, LBK EN COLLECTOR 2018 JUAL SOLAR DAKCONSOLES Technea Duurzaam Pallasweg 13 8938 AS Leeuwarden 058-288 47 39 info@technea.nl www.technea.nl WIJ WILLEN GRAAG

Nadere informatie

DÉ NIEUWE MONTAGE STANDAARD VOOR SCHUINE DAKEN. PANNEN DAK

DÉ NIEUWE MONTAGE STANDAARD VOOR SCHUINE DAKEN.  PANNEN DAK DÉ NIEUWE MONTAGE STANDAARD VOOR SCHUINE DAKEN PANNEN DAK DE 4 BASIS COMPONENTEN VAN CLICKFIT EVO 1. DAKHAAK UNIVERSEEL 1 universele dakhaak voor alle dakpan/panlat combinaties Eenvoudige montage van bovenaf

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING VECTACO ZELFDRAGEND HEKWERK RECHT, HELLEND, GEBOGEN. Norm EN ISO

MONTAGEHANDLEIDING VECTACO ZELFDRAGEND HEKWERK RECHT, HELLEND, GEBOGEN. Norm EN ISO 1 VECTACO ZELFDRAGEND HEKWERK RECHT, HELLEND, GEBOGEN Norm EN ISO 14122-3 2 VECTACO ZELFDRAGEND HEKWERK RECHT, HELLEND, GEBOGEN DEFINITIE Het VECTACO zelfdragend hekwerk is een collectief valbeveiligingssysteem.

Nadere informatie

SKY-LIGHT HANGBRUGINSTALLATIES

SKY-LIGHT HANGBRUGINSTALLATIES SKY-LIGHT HANGBRUGINSTALLATIES Skyworks is marktleider op het gebied van tijdelijke hangbruginstallaties en staat borg voor maximale kwaliteit en veiligheid. De Sky-Light Tijdelijke Hangbruginstallaties

Nadere informatie

voor de industrie Valbeveiliging voor industriële toepassingen

voor de industrie Valbeveiliging voor industriële toepassingen voor de industrie Valbeveiliging voor industriële toepassingen Nederland Bovenloopsystemen Horizontale systemen LadderLatch Hekwerk Valbeveiliging is belangrijk Vallen van grote hoogte zijn de voornaamste

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING RSS Dakrand valbeveiligingssysteem

GEBRUIKERSHANDLEIDING RSS Dakrand valbeveiligingssysteem Roof Safety Systems BV De Sondert 24 NL-5928 RV Venlo, The Netherlands GEBRUIKERSHANDLEIDING RSS Dakrand valbeveiligingssysteem A Doel van het RSS systeem Volgens lokale en Europese richtlijnen is het

Nadere informatie

fundamentele verbetering voor woningbouw

fundamentele verbetering voor woningbouw fundamentele verbetering voor woningbouw KanaalBreedPlaat gecertificeerd KOMO Het beste van twee werelden De KanaalBreedPlaat combineert het beste van de kanaalplaatvloer en de breedplaatvloer. De KanaalBreedPlaat

Nadere informatie

RoofSafe. Anker. Klaar om in actie te springen als het erop aankomt. Het innovatieve NIEUWE RoofSafe Anker. met

RoofSafe. Anker. Klaar om in actie te springen als het erop aankomt. Het innovatieve NIEUWE RoofSafe Anker. met RoofSafe Anker Klaar om in actie te springen als het erop aankomt Het innovatieve NIEUWE RoofSafe Anker met Afbeelding van anker met SpiraTech Force Management technologie. Deze afbeelding dient uitsluitend

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1, 02-2007

Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1, 02-2007 Pagina : 1 van 5 Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1, 02-2007 Smit Polyweb Boerkensleen 23 b 4705 RL Roosendaal The Netherlands T +31 (0)165-544770 F +31 (0)165-565244 Pagina : 2 van

Nadere informatie

TÜV NEDERLAND Postbus AC Best - De Waal 21 C PH Best PLANNING:

TÜV NEDERLAND Postbus AC Best - De Waal 21 C PH Best PLANNING: TÜV NEDERLAND Postbus 120-5680 AC Best - De Waal 21 C - 5684 PH Best PLANNING: 0499-339533 - 0499-339539 Keuring EN 795:2012 Bitumen veiligheidsanker en restrictieanker op verschillende dakconstructies

Nadere informatie

Bij de keuze voor de juiste valbeveiliging stond H&S Foodtrans voor de volgende vragen:

Bij de keuze voor de juiste valbeveiliging stond H&S Foodtrans voor de volgende vragen: Veilig op de tank Bij het controleren van de inhoud van tankwagens voor voedingsmiddelen is het noodzakelijk voor de berijder om boven op de tank te klimmen. Er bestaat geen mogelijkheid om dit veiliger

Nadere informatie

EFFICIËNT INSTALLEREN MET ONZE SYSTEMEN

EFFICIËNT INSTALLEREN MET ONZE SYSTEMEN EFFICIËNT INSTALLEREN MET ONZE SYSTEMEN DE ZES STERKE PUNTEN Wij bieden onze klanten vele vormen van ondersteuning, van technische vragen en berekeningen tot trainingen en onsite leveringen. Technische

Nadere informatie

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend.

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva blue id & Top control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva Blue ID & Top Control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Nooit eerder waren gebruiksgemak, snelheid en betrouwbaarheid

Nadere informatie

Icopal Kunststof Dakgoten Het klikt met Icopal!

Icopal Kunststof Dakgoten Het klikt met Icopal! Icopal Kunststof Dakgoten Het klikt met Icopal! Zonder lijm en waterdicht Slagvast kunststof 100% corrosievrij Onderhoudsarm 15 jaar garantie Sterke dakgoten voor zowel nieuwbouw als renovatie Eenvoudig

Nadere informatie

HEKWERKEN VEILIGHEIDS LIJNEN RAIL SYSTEMEN BORGINGS PUNTEN KLIM MATERIEEL

HEKWERKEN VEILIGHEIDS LIJNEN RAIL SYSTEMEN BORGINGS PUNTEN KLIM MATERIEEL HEKWERK VEILIGHEIDS LIJN RAIL SYSTEM BORGINGS PUNT KLIM MATERIEEL Fabrikant van valbeveiligingssystemen voor het veilig werken op hoogte DE SPECIALIST IN VALBEVEILIGING Inhoudsopgave VERTIC ontwikkelt,

Nadere informatie

Service en onderhoud. Eén telefoontje is genoeg.

Service en onderhoud. Eén telefoontje is genoeg. Service en onderhoud Onze projectmatige werkwijze garandeert snelle en adequate oplossingen. HB Group voert wereldwijd, 24 uur per dag, 7 dagen per week, service en onderhoud uit. Eén telefoontje is genoeg.

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING VECTACO ZELFDRAGEND HEKWERK NEERKLAPBAAR RECHT, HELLEND, GEBOGEN NORM EN ISO

MONTAGEHANDLEIDING VECTACO ZELFDRAGEND HEKWERK NEERKLAPBAAR RECHT, HELLEND, GEBOGEN NORM EN ISO 1 RECHT, HELLEND, GEBOGEN NORM EN ISO 14122-3 2 RECHT, HELLEND, GEBOGEN DEFINITIE Het VECTACO neerklapbaar zelfdragend hekwerk is een collectief valbeveiligingssysteem. Het is de ideale oplossing om daken

Nadere informatie

De definitieve beveiliging van uw platte daken

De definitieve beveiliging van uw platte daken ACCESS PLATFORMS NV Boudewijnlaan 5c 2243 Pulle ( Zandhoven) Tel.: 03/484 65 65 Fax.: 03/484 65 70 www.accessplatforms.be info@accessplatforms.be De definitieve beveiliging van uw platte daken De Europese

Nadere informatie

Valbeveiligingssystemen

Valbeveiligingssystemen Valbeveiligingssystemen Securant Secupoint Seculine Vario Secuwin SECU Falz SECU Net SECU Green Ankerpunten met CE markering en prestatieverklaring (conform DIN EN 1090-1) en bouwtechnische goedkeuring

Nadere informatie

RoofSupport: Snel, eenvoudig en elegant realiseren van kabelmanagement op daken

RoofSupport: Snel, eenvoudig en elegant realiseren van kabelmanagement op daken RoofSupport: Snel, eenvoudig en elegant realiseren van kabelmanagement op daken technical solutions Kabel management op daken Bekabeling afkomstig van zonnepanelen, airconditioning of lichtreclame wordt

Nadere informatie

LAYHER (TOPIC) LADDERS EN TRAPPEN VOOR DE BOUW EN DE INDUSTRIE KATALOGUS

LAYHER (TOPIC) LADDERS EN TRAPPEN VOOR DE BOUW EN DE INDUSTRIE KATALOGUS LAYHER (TOPIC) LADDERS EN TRAPPEN VOOR DE BOUW EN DE INDUSTRIE KATALOGUS Uitgave 06.2018 DOC0133 Kwaliteitsmanagement systeem gecertificeerd volgens ISO 9001:2008 door TÜV-CERT Aluminium ladders TOPIC

Nadere informatie

Najaarspromoties. X-Pro Een werkmaatje voor iedere professional.

Najaarspromoties. X-Pro Een werkmaatje voor iedere professional. Najaarspromoties geldig van 15 september tem 15 november 2013 X-Pro Een werkmaatje voor iedere professional. 229 De X-Pro is een zeer nieuwe robuuste multi-functionele bouw-en industrietrap. Deze veelzijdige

Nadere informatie

Overstapbordes. t.b.v. Sky-Light hangbruginstallatie. Gebruikershandleiding VEILIG WERKEN OP HOOG

Overstapbordes. t.b.v. Sky-Light hangbruginstallatie. Gebruikershandleiding VEILIG WERKEN OP HOOG Overstapbordes t.b.v. Sky-Light hangbruginstallatie VEILIG WERKEN OP HOOG Skyworks B.V. Hoofdkantoor: Postbus 38 2650 AA Berkel en Rodenrijs tel. 010-514 00 50 fax 010-514 00 55 e-mai: info@skyworks.nl

Nadere informatie

UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON

UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON OVER ONS WILLY NAESSENS Met Willy Naessens kiest u voor een ideaal bouwsysteem. In constructie en in uitstraling. Dankzij onze verticale integratie beheren

Nadere informatie

NIKO PSS 25, 26 en 27 HORIZONTALE VALBEVEILIGING

NIKO PSS 25, 26 en 27 HORIZONTALE VALBEVEILIGING NIKO PSS 25, 26 en 27 HORIZONTALE VALBEVEILIGING Als elke centimeter telt gecertificeerd volgens EN 795 / Klasse D Vallen en weer opstaan Het Niko PSS valbeveiligingssysteem is een TÜV gecertificeerd

Nadere informatie

ManSafe voor de industrie

ManSafe voor de industrie Toepassingenbrochure ManSafe voor de industrie Valbeveiligingssystemen voor industriële toepassingen Bovenloopsystemen Horizontale systemen LadderLatch VersiRail Zelf oprollende veiligheidslijn (SRL) Valbeveiliging

Nadere informatie

Handleiding Driepoot ELLERSAFE TM-9. EN 795:1996 Class B Ref: AT011. Lees aandachtig de handleiding alvorens het materiaal te gebruiken.

Handleiding Driepoot ELLERSAFE TM-9. EN 795:1996 Class B Ref: AT011. Lees aandachtig de handleiding alvorens het materiaal te gebruiken. Handleiding Driepoot ELLERSAFE TM-9 EN 795:1996 Class B Ref: AT011 Lees aandachtig de handleiding alvorens het materiaal te gebruiken. De Aluminium Driepoot TM-9 is een onderdeel van de valbeschermingsmiddelen.

Nadere informatie

Stralend nieuws onder de zon!

Stralend nieuws onder de zon! Remeha ZentaSOL Zonneboiler Stralend nieuws onder de zon! Remeha ZentaSOL Zonneboiler De zon gaat wél voor en daar kunt ú het hele Zonne-energie is de meest milieuvriendelijke en duurzame warmtebron die

Nadere informatie

Modul -Express VOOR PAKKETDIENSTEN

Modul -Express VOOR PAKKETDIENSTEN Modul -Express VOOR PAKKETDIENSTEN OPKLAPBARE LEGBORDEN OPKLAPBARE LEGBORDEN Het systeem is gemaakt van ultrahoge-sterkte staal en is zowel lichtgewicht als robuust. Het systeem is ideaal voor bedrijven

Nadere informatie

OPVOUWBARE ALUMINIUM PORTAALKRANEN ASB / LSB / KSB / BAS

OPVOUWBARE ALUMINIUM PORTAALKRANEN ASB / LSB / KSB / BAS OPVOUWBARE ALUMINIUM PORTAALKRANEN ASB / LSB / KSB / BAS FP-ASB ALUMINIUM PORTAALKRAAN BALK OMSCHRIJVING VERSTELBAAR VERTICAAL ONDERDEEL VAN DE GRIP TBV RATELTAKEL EN: A1 / B1 / C1 EXTERNE BEUGEL VERSTELBARE

Nadere informatie

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Simpelweg mobiel. Elektrische hulpaandrijving Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Weer meer dingen samen doen, daar hebben we naar uitgekeken. Geniet van meer mobiliteit Van handbewogen naar elektrisch

Nadere informatie

v 1.1 Ankers & Lijnsystemen

v 1.1 Ankers & Lijnsystemen v 1.1 Ankers & Lijnsystemen Single Anchor Point...2 Dynamic Post...4 Eco Post...6 Base Plate - Standard...8 Base Plate - XXL...10 Base Plate - Squared...12 Intermediate - Straight...14 Intermediate - 45...16

Nadere informatie

Remeha. Calora. Tower. Remeha introduceert: De overtreffende trap van warmwatercomfort. De Calora Tower of Power

Remeha. Calora. Tower. Remeha introduceert: De overtreffende trap van warmwatercomfort. De Calora Tower of Power introduceert: De of Power Een premium HR-ketel die de norm voor Gaskeur CW-klasse 6 met maar liefst 40% overtreft. En een 100-liter oplaadboiler die zich qua warmwateropbrengst kan meten met een spiraal-boilervat

Nadere informatie

Modul-Floor ALS ALLES IN ELKAAR KLIKT

Modul-Floor ALS ALLES IN ELKAAR KLIKT Modul-Floor ALS ALLES IN ELKAAR KLIKT DAN WEET U AL HOE HET WERKT Jarenlang zijn klikvloeren gebruikt in woningen en kantoren. Toen we het concept naar de bedrijfswagenbranche brachten, hebben we het verfijnd

Nadere informatie

Alprokon Aluminium Dakreling

Alprokon Aluminium Dakreling Al 26.981538 Alprokon aluminium Alprokon Aluminium Dakreling Handleiding voor opbouw en gebruik Dakrandvalbeveiliging EN-13374 A Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Algemeen... 2 3. Hoofdbestanddelen en

Nadere informatie

Gaaswanden voor magazijnen, industrie en garages

Gaaswanden voor magazijnen, industrie en garages Gaaswanden voor magazijnen, industrie en garages Wij weten bijna alles over veiligheid en gaaswanden Axelent is een Zweeds bedrijf met jarenlange ervaring in de productie van gaaswandsystemen als beveiligingen

Nadere informatie

Moon. Elegant Floating Spiral Staircase

Moon. Elegant Floating Spiral Staircase Moon Elegant Floating Spiral Staircase 2 EeStairs Moon Introductie EeStairs is wereldwijd specialist in het ontwerpen, produceren en installeren van op maat gemaakte trappen. We leveren aan retailers,

Nadere informatie

P4Product Informatie Keuken systemen

P4Product Informatie Keuken systemen moderne integratie van stroom in keukens 1 Plug in in een wereld vol mogelijkheden TWIST stroom outside the box De TWIST is de ideale stroomvoorziening voor keukens. Met dit compacte design en zeer lage

Nadere informatie

Brandevacuatie Toegang op hoogte Gevelonderhoud ALUMINIUM MAATWERK VOOR UW VEILIGHEID

Brandevacuatie Toegang op hoogte Gevelonderhoud ALUMINIUM MAATWERK VOOR UW VEILIGHEID Brandevacuatie Toegang op hoogte Gevelonderhoud ALUMINIUM MAATWERK VOOR UW VEILIGHEID 1 2 3 4 voor veiligheid Onze productgroepen Brandevacuatie Toegang op hoogte Gevelonderhoud de façades Uitklapbare

Nadere informatie

ahrss.nl Roof Shelter Gebruikershandleiding Dakrandbeveiliging voor hellende daken van 10 t/m 50 graden

ahrss.nl Roof Shelter Gebruikershandleiding Dakrandbeveiliging voor hellende daken van 10 t/m 50 graden Roof Shelter Gebruikershandleiding Dakrandbeveiliging voor hellende daken van 10 t/m 50 graden De Wymerts 2D 8701 WT Bolsward, The Netherlands info@ahrss.nl ahrss.nl Volgens de Europese richtlijnen ben

Nadere informatie

Productcatalogus. Kedge Safety Systems. Revolutie in valbeveiliging

Productcatalogus. Kedge Safety Systems. Revolutie in valbeveiliging Productcatalogus Kedge Safety Systems Revolutie in valbeveiliging Elk plat dak een veilige werkplek Bij werken op het dak bestaat het risico op valgevaar. U moet daarom altijd kunnen vertrouwen op uw veiligheidsmiddelen.

Nadere informatie

Bepaal de vrije ruimte, liftkooi op de laatste stopplaats, zorg dat de lift op stuit staat.

Bepaal de vrije ruimte, liftkooi op de laatste stopplaats, zorg dat de lift op stuit staat. Installatie handleiding SEF DB met 1 contact Bepaal de vrije ruimte, liftkooi op de laatste stopplaats, zorg dat de lift op stuit staat. Controleer of het juiste SEF hekwerk aanwezig is: SEF 700 minimale

Nadere informatie

MultiVent 5V, klaar voor de toekomst! Optimale prestatie en design voor mechanische ventilatie!

MultiVent 5V, klaar voor de toekomst! Optimale prestatie en design voor mechanische ventilatie! MultiVent 5V, klaar voor de toekomst! Optimale prestatie en design voor mechanische ventilatie! DE NIEUWSTE ONTWIKKELING VOOR MECHANISCHE VENTILATIE Voor een gezond binnenklimaat is optimale ventilatie

Nadere informatie

Perfectie in design en techniek

Perfectie in design en techniek Perfectie in design en techniek www.solarworld-belgium.com Uw voordelen in een oogopslag esthetiek: harmonische integratie in het dak vermogen: optimale opbrengst dankzij de speciale constructie Flexibiliteit:

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING VECTACO HEKWERK OP DAKRAND RECHT, HELLEND, GEBOGEN NORM EN ISO

MONTAGEHANDLEIDING VECTACO HEKWERK OP DAKRAND RECHT, HELLEND, GEBOGEN NORM EN ISO 1 NORM EN ISO 14122-3 2 DEFINITIE Het VECTACO hekwerk op dakrand is een collectief valbeveiligingssysteem. Het is de ideale oplossing om daken te beveiligen. Door zijn ontwerp is een snelle en eenvoudige

Nadere informatie

SMISSLINE TP Veilig onder spanning

SMISSLINE TP Veilig onder spanning SMISSLINE TP Veilig onder spanning SMISSLINE TP Het veiligste railsysteem ter wereld Kleine oorzaak, groot gevolg: SMISSLINE TP is het eerste railsysteem ter wereld waarbij onder spanningstaande apparaten

Nadere informatie

Balustrade voor dakterrassen. Optigroen balustradesysteem SkyGard. Creëer nieuwe leefruimte op het dak, veilig en doordacht!

Balustrade voor dakterrassen. Optigroen balustradesysteem SkyGard. Creëer nieuwe leefruimte op het dak, veilig en doordacht! Balustrade voor dakterrassen Optigroen balustradesysteem SkyGard Creëer nieuwe leefruimte op het dak, veilig en doordacht! Het Optigroen balustradesysteem SkyGard Voordelen: > Geballast systeem dus geen

Nadere informatie

Kantoormeubelen perfect georganiseerd: Systema Top 2000. Een overzicht van de belangrijkste feiten

Kantoormeubelen perfect georganiseerd: Systema Top 2000. Een overzicht van de belangrijkste feiten Kantoormeubelen perfect georganiseerd: Systema Top 2000 Een overzicht van de belangrijkste feiten Alles uit één hand: Systema Top 2000 Systema Top 2000 brengt orde in elk kantoor. Zijn platformconcept

Nadere informatie

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Lage opbouwhoogte. Hoge prestaties. 1. Variokomp vloerverwarming. Ultra dun. Verwarmen Met een dikte van

Nadere informatie

Eolis 3D WireFree RTS. Somfy innoveert in 3 dimensies

Eolis 3D WireFree RTS. Somfy innoveert in 3 dimensies W i n d b e s c h e r m i n g v o o r z o n n e S C H E R M E N Somfy innoveert in 3 dimensies N i e u w e w i n d s e n s o r De dimensie van de toegevoegde waarde Met de van Somfy kan u een automatische

Nadere informatie

HET INNOVATIEVE EN SUPERSNELLE SYSTEEM VOOR PLATTE DAKEN.

HET INNOVATIEVE EN SUPERSNELLE SYSTEEM VOOR PLATTE DAKEN. HET INNOVATIEVE EN SUPERSNELLE SYSTEEM VOOR PLATTE DAKEN DE STERKE PUNTEN VAN FLATFIX FUSION ENKELE OF DUALE OPSTELLING Zuid Oost-West Noord-Zuid MONTAGETIJD Modulair bouwen met minimaal aantal onderdelen

Nadere informatie

De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera

De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera 2 MIC Serie 550 De nieuwe norm voor bewaking Aantrekkelijk, compact ontwerp voor onopvallende installatie in bewakingsomgevingen Robuuste, vandalismebestendige

Nadere informatie

Altrex ActieWeken 109,- 995,- Ladders. Steigers. en Trappen. vanaf. vanaf. 3 september t/m 23 november 2012 www.altrex.com/actieweken. www.altrex.

Altrex ActieWeken 109,- 995,- Ladders. Steigers. en Trappen. vanaf. vanaf. 3 september t/m 23 november 2012 www.altrex.com/actieweken. www.altrex. Altrex ActieWeken 3 september t/m 23 november 2012 www.altrex.com/actieweken Ladders en Trappen 109,- Steigers 995,- www.altrex.com Rolsteiger breed 5200 t.w.v. 219,- 10.2 m rolsteiger (werkhoogte) Werkhoogte

Nadere informatie

Pelgrim Safety - Praktijkgids

Pelgrim Safety - Praktijkgids Pelgrim Safety - Praktijkgids VEILIG WERKEN OP HOOGTE Pelgrim Safety heeft een praktijkgids opgesteld met daarin enkele tips voor optimale veiligheid bij werken op hoogte. Deze tips zijn slechts een kleine

Nadere informatie

LivePanel. The power of plants

LivePanel. The power of plants LivePicture LiveDivider LivePanel The power of plants EENVOUDIG OP TE HANGEN GEÏNTE- GREERD BEWATERINGS- SYSTEEM IN DONKERE RUIMTES ADVISEREN WIJ AANVULLENDE DAGLICHTLAMPEN TE MONTEREN ZIE PAG. 11 GEEN

Nadere informatie

HET INNOVATIEVE EN SUPERSNELLE SYSTEEM VOOR PLATTE DAKEN.

HET INNOVATIEVE EN SUPERSNELLE SYSTEEM VOOR PLATTE DAKEN. HET INNOVATIEVE EN SUPERSNELLE SYSTEEM VOOR PLATTE DAKEN DE STERKE PUNTEN VAN FLATFIX FUSION ENKELE OF DUALE OPSTELLING Zuid Oost-West Noord-Zuid MONTAGETIJD Klikverbindingen i.p.v. schroeven Eén stuk

Nadere informatie

Kerto-Ripa. Houten vloer- en dakelementen voor grote overspanningen

Kerto-Ripa. Houten vloer- en dakelementen voor grote overspanningen Kerto-Ripa Houten vloer- en dakelementen voor grote overspanningen Kerto-Ripa Een innovatief constructiesysteem Welk constructiesysteem maakt het mogelijk om: een vrije overspanning tot wel 20 meter te

Nadere informatie

Meer dan steigers! EUR0 ROLSTEIGERS KAMERSTEIGERS STEIGERTRANSPORTER EXTRUSIE ROLSTEIGERS. www.euroscaffold.nl NEDERLANDS FABRIKAAT GECERTIFICEERD

Meer dan steigers! EUR0 ROLSTEIGERS KAMERSTEIGERS STEIGERTRANSPORTER EXTRUSIE ROLSTEIGERS. www.euroscaffold.nl NEDERLANDS FABRIKAAT GECERTIFICEERD Meer dan steigers! KAMERSTEIGERS EUR0 ROLSTEIGERS EXTRUSIE ROLSTEIGERS STEIGERTRANSPORTER INTRODUCTIE MEER DAN STEIGERS NEDERLAND IS FABRIKANT EN LEVERANCIER VAN PROFESSIONELE ALUMINIUM STEIGERS, ROLSTEIGERS,

Nadere informatie

Ergonomische oplossingen

Ergonomische oplossingen Ergonomische oplossingen voor School en ICT Het gebruik van interactieve borden en touch screens neemt met grote sprongen toe in de opleidingsbranche. Gebruiksvriendelijkheid en ergonomie tijdens het gebruik

Nadere informatie

Product catalogus: GARSY Contour edging www.garsy.com

Product catalogus: GARSY Contour edging www.garsy.com Stalen edging Product catalogus: GARSY Contour edging 2 Garsy edging...de voordelen zijn overduidelijk Snel en makkelijk te vormen curves Ook perfect voor strakke lijnen Werkt voor alle types ondergrond

Nadere informatie

Home. Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS.

Home. Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS. Home Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS. Beleef het comfort van een bekend en betrouwbaar merk De Lyric T6 is het nieuwste op het gebied

Nadere informatie

Opslag & logistiek. Uflex 3 opslagsysteem...109 Intrarack...115 Modulaire kasten...119

Opslag & logistiek. Uflex 3 opslagsysteem...109 Intrarack...115 Modulaire kasten...119 5 Opslag & logistiek Uflex 3 opslagsysteem...109 Intrarack...115 Modulaire kasten...119 Uflex 3 opslagsysteem Het modulair opslagsysteem UFlex 3 werd ontwikkeld met het oog op functionaliteit, duurzaamheid

Nadere informatie

HET TOPPUNT VAN KWALITEIT, EFFECTIVITEIT EN SNELHEID ZO SIMPEL IS HET!

HET TOPPUNT VAN KWALITEIT, EFFECTIVITEIT EN SNELHEID ZO SIMPEL IS HET! HET TOPPUNT VAN KWALITEIT, EFFECTIVITEIT EN SNELHEID ZO SIMPEL IS HET! Sinds 2016 is Solar Construct Nederland gevestigd op bedrijventerrein Coldenhove in Maasdijk, pal aan de A20. We beschikken er over

Nadere informatie