Staalkabelsystemen, hekwerk, harnassen en vanglijnen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Staalkabelsystemen, hekwerk, harnassen en vanglijnen"

Transcriptie

1 Staalkabelsystemen, hekwerk, harnassen en vanglijnen

2 Veilig werken op hoogte volgens AllRisk Werken op hoogte is risicovol, maar went. Vooral op relatief bescheiden hoogte voelen mensen zich al snel veilig en worden risico s onderschat. Dit veroorzaakt jaarlijks honderden onnodige ongelukken: vaak met letsel, soms fataal. Adequate valbeveiliging is dus een must, zowel voor degene die op hoogte werkt als diens opdrachtgever. Voor welke vorm van valbeveiliging u ook kiest, elke oplossing van AllRisk voldoet aan een aantal cruciale voorwaarden: Betrouwbaar AllRisk voert haar projecten uit conform de veiligheids- en kwaliteitsnormen die gesteld worden in VCA**certificering en ISO 9001:2008 certificering. Wij voeren altijd voor uitvoering een werkopname uit om eventuele verrassingen te voorkomen. De montage wordt verzorgd door eigen monteurs die allemaal VCA gecertificeerd zijn. Praktisch Hoe groter het gebruiksgemak van een valbeveiligingsvoorziening, hoe meer de gebruiker zich kan concentreren op zijn werk, zonder afgeleid te worden. Omgekeerd geldt dat bij een slecht ontworpen systeem de verleiding groot wordt om veiligheidsvoorzieningen niet te gebruiken. Een goed, praktisch design is dus zowel met het oog op produc tiviteit als veiligheid essentieel. Universeel Valbeveiligingssystemen van AllRisk kunnen worden gemonteerd op robuuste én zeer kwetsbare daken, op elk type ondergrond (hout, staal, beton en alle typen dakplaat) en met elk type afdichting (kunststof of bitumen). Ook zijn er oplossingen voor montage aan de wand of het plafond. Dankzij slimme product innovaties zijn alle systemen bovendien snel en eenvoudig te monteren. Duurzaam Een goed valbeveiligingssysteem is duurzaam. In alle opzichten. Dat betekent: onderhoudsarm en gemaakt uit duurzaam mate riaal. AllRisk gebruikt in producten uitsluitend aluminium en RVS. Ook zijn systemen zó ontworpen dat daken en dakbedekking bij installatie en in spectie, en ook bij een eventuele val, niet of nauwelijks worden beschadigd.

3 Valbeveiliging is er in verschillende vormen. AllRisk beschikt over een compleet en innovatief productportfolio. Voor elk gebouw kan een oplossing op maat worden gecreëerd, met de optimale combinatie van prijs en gebruiksgemak. Altijd met de absolute zekerheid dat valbeveiliging goed, veilig en betrouwbaar is geregeld. Fraai design Valbeveiliging hoort in de eerste plaats veilig en praktisch te zijn. Met name permanente valbeveiliging (hekwerken) heeft óók impact op de uitstraling van een gebouw. Oplossingen van AllRisk zijn zó ontworpen dat ze de architectonische waarde van een gebouw zo veel mogelijk intact laten en soms zelfs versterken. Efficiënt Innovatie schuilt vaak in ogenschijnlijk kleine dingen. Dankzij een slim en doordacht ontwerp kunnen valbeveiligingsproducten van AllRisk efficiënt worden verpakt, met zeer beperkt ruimtebeslag tijdens transport en opslag. En eenmaal geïnstalleerd, vergen ze minimaal onderhoud en zijn ze eenvoudig te inspecteren en, zo nodig, te vervangen.

4 Een project met AllRisk Na een duidelijke offerte en een goed advies mag u er op rekenen dat wij met de grootst mogelijke zorg het project zullen uitvoeren. U mag er bij ons van uitgaan dat alle door ons geleverde producten en diensten conform de laatste geldende wet- en regelgeving worden uitgevoerd.

5 Vijf klassen valbeveiliging (Op platte daken) Maximale, permanente veiligheid Met het plaatsen van een hekwerk is het gehele dak veilig toegankelijk, zonder extra handelingen of persoonlijke beschermingsmiddelen. De gebruiker hoeft geen kennis van valbeveiligingssystemen te hebben. Norm: EN Aantal gebruikers: onbeperkt. Geschikt voor alle daken. Praktische veiligheid Een reeks borgingspunten, verbonden met een staalkabel, vormt een permanent staalkabeltraject dat de contouren van de dakrand volgt. De gebruiker is permanent aangelijnd, met optimale bewegings vrijheid aan beide kanten van de staalkabel. Doordat het staalkabeltraject zich op een vaste afstand van de dakrand bevindt, hoeft de lengte van de vallijn maar één keer te worden ingesteld. Norm: EN 795, klasse C. Aantal gebruikers: 2 personen per staalkabeltraject (meer is mogelijk, afhankelijk van onder meer hoogte, over spanning, lengte en het aantal bochten). Geschikt voor alle daken. Praktische en economische veiligheid Twee of meer permanente borgingspunten, onderling verbonden met een permanent staalkabelsysteem. De gebruiker koppelt zich via een meeloper aan de staalkabel vast en heeft vervolgens optimale bewegingsvrijheid, mits de vallijn op de juiste lengte is ingesteld. Norm: EN 795, klasse C. Aantal gebruikers: 2 personen per staalkabeltraject (meer is mogelijk, afhankelijk van onder meer hoogte, overspanning, lengte en het aantal bochten). Geschikt voor daken met een maximale breedte van 16 meter. Economische veiligheid Hierbij worden er op een dak verschillende borgingspunten aangebracht, op een maximale onderlinge afstand van 6 meter en op circa 4 meter van de dakrand. De gebruiker koppelt zich met een vallijn rechtstreeks vast aan een van deze borgingspunten. Norm: EN 795, klasse A. Aantal gebruikers: 1 à 2 personen per borgingspunt (afhankelijk van type). Geschikt voor daken met een breedte vanaf 8 meter. Minimaal vereiste veiligheid Deze oplossing bestaat uit minimaal twee permanente borgingspunten, waartussen een tijdelijke, mobiele leeflijn wordt aangebracht. De gebruiker koppelt zich met een vanglijn aan deze mobiele leeflijn vast. Een voor delige oplossing, die wel de nodige kennis vraagt van de gebruiker. Norm: EN 795, klasse A, B of C (afhankelijk van gebruik). Aantal gebruikers: 2 personen per mobiele leeflijn. Geschikt voor daken met een breedte vanaf 8 meter.

6 Hekwerken Recht en gebogen Neerklapbaar XSGuardrail is er als recht hek en in een gebogen variant. De gebogen designs zorgen voor extra veiligheid (door mensen verder van de dakrand weg te houden) én kunnen, dankzij het fraaie design, het architectonische ontwerp van een gebouw accentueren. Maximale veiligheid en minimale impact op het architectonisch ontwerp: de rechte hekwerken uit de XSGuardrail serie zijn ook leverbaar in een neerklapbare variant, en zijn zo alleen zichtbaar als ze daadwerkelijk nodig zijn. Vrij opgelegd Geïntegreerde schoprand Bevestigen aan het dak is niet nodig, want XSGuardrail hekwerken staan vrij opgelegd op het dak. De lange basis van de staanders en betonnen contragewichten houden het systeem op zijn plaats. Hierdoor blijft het risico op lek kage of binnendringend vocht tot een minimum beperkt. Bij een lage dakrand kan XSGuardrail eenvoudig worden uitgebreid met een geïntegreerde schoprand, die bijvoorbeeld voorkomt dat materialen van het dak kunnen rollen of glijden. De horizontale elementen van het hekwerk kunnen definitief worden gemonteerd, via een speciaal klik systeem. Voor tijdelijke hekwerken is een speciale clip beschikbaar (zie hiernaast), waar de elementen ook weer eenvoudig uit kunnen worden verwijderd. Dat maakt het systeem tot een ideale oplossing voor valbeveiliging op bijvoorbeeld bouwplaatsen.

7 De hoogste graad van val beveiliging (vijf sterren) maakt gebruik van hekwerken. Een permanente, mak kelijke oplossing die veiligheid garandeert voor een onbeperkt aantal mensen. Of tewel: optimale veiligheid, tegen minimale inspanning. Eenvoudig te installeren Ook geschikt voor opstaande dakrand Twee mensen kunnen 250 à 300 meter per dag installeren. Er is vrijwel geen gereedschap nodig (één speciale sleutel volstaat), doordat onderdelen in positie klikken. Dat geldt ook voor de horizontale elementen, die niet meer vanaf de zijkant hoeven te worden doorgevoerd, maar van bovenaf kunnen worden vastgeklikt. Dit verhoogt de veiligheid voor degene die het systeem installeert. Voor daken met een opstaande dakrand is de XGuardrail leverbaar met staanders die tegen de gevel of op de borstwering kunnen worden gemonteerd. Doordat het systeem niet aan het dak hoeft te worden bevestigd, is het geschikt voor alle typen ondergrond. Ook met behulp van een speciaal profiel op alle typen dakplaten. Deze profielen zijn door de distributeur zelf op maat af te zagen, en kunnen dus altijd snel geleverd worden.

8 XSGlobe XSImpact 360 XSLinked LinkedPro Geschikt als stand-alone borgingspunt, voorzien van een 360 ronddraaiend veiligheidsoog. Geschikt als standalone borgingspunt, voorzien van een geïn tegreerde valdemper. Staalkabeltraject, te gebruiken in combinatie met XSImpact. Geschikt als borgings punt in een XSLinked staalkabeltraject met meerdere lijnen, voorzien van een geïntegreerde valdemper. Borgingspunten en staalkabels Valbeveiligingssystemen die vallen binnen de kwalificatie van één tot vier sterren van AllRisk maken gebruik van verschillende combinaties van borgingspunten en staalkabels. De productlijn telt drie typen borgingspunten en een staalkabelsysteem, voor een oplossing op maat.

9 Op de computeranimatie is te zien hoe het intelligente reactiemechanisme meebuigt in de richting van de val en de schok absorbeert. Hieronder is te zien hoe dit in de praktijk uitpakt. Geïntegreerde valdemper De XSImpact en XSImpact 360 borgingspunten hebben een intelligent reactiemechanisme, dat meebuigt in de richting van een val en de schok absorbeert. Dankzij deze valdemper kan een XSLinked staalkabeltraject grotere afstanden tussen twee borgingspunten overbruggen en zijn in het hele traject minder borgingspunten nodig. Eenvoudige inspectie Alle borgingspunten van Allrisk kunnen op elk willekeurig moment worden geïnspecteerd, zowel visueel als door middel van een trekproef (zonder daarbij het borgingspunt te activeren). De sterkte van de verankering in een betonnen dak kan eenvoudig gecontroleerd worden, zonder het borgingspunt te demonteren. Snelle installatie Maximale bescherming dakconstructie Overal toepasbaar De drie borgingspunten uit de XS-serie maken gebruik van een losse voetplaat, die rechtstreeks op de dakbedekking wordt gemonteerd met behulp van één anker. Daardoor zijn ze vier tot vijf keer sneller te installeren. Dit maakt het systeem ook bijzonder geschikt voor kort durende activiteiten, zoals inspecties, schoonmaakwerkzaamheden of kleinschalige reparaties. De geïntegreerde valdemper van XS Impact en XSImpact 360 zorgt ervoor dat zelfs zeer lichte en fragiele dakcon structies bij een val niet of nauwelijks beschadigd raken. De borgingspunten van AllRisk zijn op alle dakentypen te gebruiken, dankzij de hoge absorptie van de valdemper. Er zijn montagekits beschikbaar voor installatie op verschillende soorten dakplaten. De daarbij gebruikte profielen zijn door de distributeur zelf op maat af te zagen, en kunnen dus altijd snel geleverd worden. Makkelijk te herstellen Optimale bewegingsvrijheid Baanbrekende veiligheid Na een val moet een borgingspunt worden vervangen. Dankzij de losse voetplaat (die bij een val meestal intact blijft en dus niet vervangen hoeft te worden) is dit eenvoudig, relatief goedkoop en raakt het dak niet beschadigd. De XSSlider is een meeloper of geleider die soepel langs de kabel beweegt, ook langs kabelhouders en door bochten én aan beide kanten van het staalkabeltraject. Zonder dat de gebruiker zich van de kabel hoeft los te koppelen. Resultaat: veilig werken zonder beperkingen. Borgingssystemen van AllRisk voldoen niet alleen aan alle normen en veiligheids eisen. Dankzij ogenschijnlijk kleine, maar veelbetekenende innovaties legt AllRisk de lat continu hoger. Een voorbeeld: bij staalkabels moet regelmatig worden gecontroleerd of de kabel nog over de volle lengte van de terminal is bevestigd, en niet gaandeweg is opgeschoven. Het XSLinked systeem is voorzien van een visuele indicator, waarmee dit in één oogopslag zichtbaar is.

10 Ook langs plafond en wand Valbeveiliging is niet alleen nodig bij het werken op een dak. Ook binnen de muren van een gebouw wordt regelmatig op hoogte gewerkt. Met XSLinked Wall en Ceiling profiteren gebruikers van optimale veiligheid en bewegingsvrijheid. XSLinked Wall en Ceiling maken het mogelijk een staalkabeltraject langs de wand of het plafond te monteren. Het systeem bestaat uit een begin- en eindplaat, steunpunten en een of meer losse XSDynamic valdempers. De XSDynamic valdemper, die tussen de staalkabels en de borgingspunten wordt bevestigd, reduceert de belasting die optreedt bij een val met circa 60%. Ook zorgt de XSDynamic ervoor dat in 95% van de gevallen de gebruiker geen afzonderlijke demper (als onderdeel van persoonlijke valbeveiliging) nodig heeft.

11 Persoonlijke beschermingsmiddelen Gebouwen of objecten zijn niet altijd voorzien van permanente valbeveiliging, zoals hekwerk of staalkabeltrajecten. Om dan toch veilig en betrouwbaar te kunnen werken, beschikt AllRisk over een compleet assortiment mobiele valbeveiliging. Onze harnassen, vanglijnen en mobiele ankerpunten voldoen aan de hoge eisen die wij stellen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Met de mobiele valbeveiligingsoplossing van creëert u overal veilige werkomstandigheden op hoogte. Ons assortiment bestaat onder andere uit: Harnassen Vanglijnen Positioneringslijnen (Automatische) valstopapparaten Veiligheidshaken Mobiele ankerpunten Rescue Katrollen In deze folder ziet u slechts een selectie van het assortiment. Neem voor een overzicht of catalogus van alle producten contact op met ons.

12 Onderdelen van valbeveiliging 1 1. Bevestigingspunt Het bevestigingspunt is het punt waaraan de gebruiker is gezekerd. Het bevestigingspunt kan mobiel zijn (een driepoot of een strop) of permanent (horizontale valbeveiligingstrajecten of ankerpunten). Hierbij is het belangrijk dat het dak, wand of plafond waar het bevestigingspunt op bevestigd wordt, sterk genoeg is om de krachten van een eventuele val te weerstaan bevestigingssysteem Het bevestigingssysteem zelf wordt gebruikt om verschillende functies uit te kunnen voeren. Het stelt de gebruiker in staat om zich vast te maken aan het bevestigingspunt. Daarbij moet het de gebruiker opvangen bij een eventuele val en de vrijgekomen krachten reduceren zodat de schade aan het lichaam beperkt wordt. Er zijn verschillende systemen beschikbaar, zoals vanglijnen met geïntegreerde valdempers, automatische valstopapparaten, etc. De keuze van het systeem is afhankelijk van de situatie waarin het moet worden gebruikt en de functie die het moet vervullen harnas Een geschikt harnas moet afgestemd zijn op de werkzaamheden van de gebruiker en moet hem comfort, functionaliteit en veiligheid bieden. Om het harnas te verbinden aan het bevestigingssysteem, moet deze tenminste voorzien zijn van één bevestigingspunt. Zo blijft de veiligheid van de gebruiker gegarandeerd.

13 Voor elke situatie een passende oplossing Dagelijks worden er werkzaamheden op hoogte uitgevoerd. Deze werkzaamheden variëren in aard, omgeving, locatie, duur etc. Verschillende situaties die vragen om specifieke en veilige oplossingen. Bij het bepalen van de juiste oplossing is het belangrijk om rekening te houden met de valfactor, de valvrijheid en de kans op een slingereffect. De valfactor Deze geeft de verhouding aan tussen de hoogte van de val en de lengte van de lijn die beschikbaar is om de schokkracht van de val te absorberen. Er zijn 3 valfactoren Locatie: Bevestigingspunt: Locatie: Bevestigingspunt: Valfactor 0 Boven het hoofd Vanglijn uitgerekt boven het lichaam Valfactor 1 Op de rug Vanglijn op de rug van het lichaam of iets hoger Slingereffect of pendulewerking Naast de valfactor en de valvrijheid is het noodzakelijk om in som-mige situaties rekening te houden met het slingereffect of de pendulewerking. Ook bij gebruik van een automatisch valstopapparaat met valfactor 0 (zie voorbeeld), is de valvrijheid aanzienlijk als de gebruiker zich niet juist positioneert ten opzichte van het bevestigingspunt. Aanbevolen is positionering met een afwijking van maximaal 300. Grotere afstand van het bevestigingspunt zorgt voor een grotere gradenhoek met hogere valvrijheid. Bij de berekening van de valvrijheid dient niet alleen rekening gehouden te worden met de valfactor maar eveneens met de mogelijke afstand en bewegingsvrijheid van de gebruiker ten opzichte van het bevestigingspunt. Locatie: Bevestigingspunt: Valfactor 2 Beneden de rug Vanglijn onder de rug van het lichaam of bij de voeten Aanbevolen: Gradenhoek < 30 0 De valvrijheid Deze geeft de (benodigde) afstand aan tussen het bevestigingspunt en de grond (of het eerste obstakel) bij een val. Deze valfactor en de valvrijheid bepalen de uiteindelijke keuze van de werkmethode en benodigde materialen. Hoe hoger de valfactor, hoe groter de vrijgekomen krachten en de noodzaak deze te absorberen. De valvrijheid is variabel en altijd afhankelijk van de valfactor, de praktijksituatie en het type valstopapparaat dat wordt gebruikt. Slingereffect of pendulewerking Wij adviseren u graag over de juiste oplossing voor elke situatie.

14 Positionering of valbeveiliging Bij het kiezen van het juiste beschermingsmateriaal om veilig op hoogte te kunnen werken moet eerst worden bepaald waarvoor het materiaal wordt gebruikt: Positionering: de gebruiker beschermen zodat deze niet kan vallen. Valbeveiliging: beheersing van een eventuele val en de impact hiervan. Positionering We spreken over werkpositionering wanneer valgevaar is uitgesloten door de positie van de werkplek (in vaktermen heet dit een fall restraint system of retentie). Hierdoor kan makkelijker, veiliger en efficiënter gewerkt worden. De onderdelen van dit systeem bestaan meestal uit een bevestigingspunt, een harnas en een vanglijn voor bevestiging. De invloed van de lengte van de vanglijn is hierbij essentieel. Valbeveiliging De voornaamste functie bij valbeveiliging is de impact van een val op het menselijk lichaam onder de 6 kn (612 kg) te limiteren. De onderdelen van dit systeem bestaan uit een bevestigingspunt, een harnas en een valstopapparaat. Een valstopapparaat is er in verschillende uitvoeringen en modellen, zoals vanglijnen met geïntegreerde valdempers, (automatische) valstopapparaten, etc. Het valbeveiligingssysteem kan worden gecombineerd met een positioneringssysteem. Deze combinatie wordt vaak geadviseerd en toegepast bij werkzaamheden op hoogte en waarbij men de handen vrij moet houden voor de uit te voeren werkzaamheden. In deze situatie moet de gebruiker zijn uitgerust met een instelbare positioneringslijn.

15 Keuze van het harnas Een geschikt harnas is afgestemd op de werkzaamheden van de gebruiker en biedt comfort, functionaliteit en veiligheid. Vooral voor de functionaliteit en veiligheid is het belangrijk dat het harnas het juiste aantal bevestigingspunten heeft. Één bevestigingspunt Bevestigingspunt op de rug. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om gebruik te maken van een positioneringslijn of valbeveiligingslijn die op de rug te bevestigen is. Het harnas is hierbij geschikt voor gebruik van een vanglijn of een automatisch valstopapparaat. Twee bevestigingspunten Bevestigingspunt op de rug en op de borst (in de vorm van een metalen D- ring of door middel van harnaslussen). Dit harnas kan gebruikt worden voor nagenoeg alle valbeveiligingssystemen. Bevestigingspunten Een harnas is voorzien van één of meer bevestigingspunten. Zorg dat u een harnas kiest dat past bij uw werkzaamheden. De blauwe pijlen geven de bevestigingspunten op het harnas aan die geschikt zijn voor bevestiging aan positioneringssysteem. De rode pijlen geven de bevestigingspunten op het harnas aan die geschikt zijn voor bevestiging van een valbeveiligingssysteem. De groene pijl geeft het bevestigingspunt op het harnas aan dat geschikt is voor bevestiging van een afdaalsysteem. Vier bevestigingspunten Bevestigingspunt op de rug, borst en heup. De twee heupbevestigingspunten zijn ontwikkeld voor positionering van de gebruiker. In combinatie met de heupgordel kan de gebruiker comfortabel werkzaamheden uitvoeren op hoogte waarbij de handen vrij zijn. Vijf bevestigingspunten Bevestigingspunt op de rug, borst, heup en buik. Ontwikkeld voor afdaal(reddings)werkzaamheden. Het harnas beschikt over een extra ophangpunt aan de voorzijde voor een afdaalapparaat en extra beschermingsbanden voor de benen ten behoeve van positionerings-werkzaamheden. Het extra bevestigingspunt op de buik is specifiek ontwikkeld voor aansluiting van een afdaalapparaat.

16 Harnassen Voor valbeveiliging en positionering Snel en eenvoudig aan te trekken Comfortabele pasvorm Duurzame materialen Enkele voorbeelden van de harnassen van AllRisk: STATIC ONE Dit harnas heeft één bevestigingspunt op de rug. Specifiek afgestemd voor gebruik in industrie en bouw. Eenvoudig aan te sluiten op een automatisch valstopapparaat of vanglijn. STATIC TWO Een harnas met twee bevestigingspunten: op de rug en op de borst. Eenvoudig aan te sluiten op een automatisch valstopapparaat of vanglijn. Een Rope Grab is aan te sluiten dankzij de twee lussen aan de voorzijde van de Static Two. STATIC THREE Dit harnas heeft drie bevestigingspunten: één op de rug en twee positioneringsringen (D-ringen). Inclusief een verstelbare borstriem. Eenvoudig aan te sluiten op een automatisch valstopapparaat, vanglijn en Rope Grab. De bevestigingspunten op de borst verbeteren de zijdelingse bewegingsvrijheid. STATIC FOUR Een comfortabel harnas voorzien van vier bevestigingspunten. Eén bevestigingspunt op de rug, één bevestigingspunt aan de voorzijde en twee D-ringen voor positionering op de heup. De extra brede rugband biedt comfort door tijdens positioneringswerkzaamheden de rug en knieën sterk te ontlasten. De gereedschapsringen bieden de mogelijkheid om een gereedschapstas of -koord aan het harnas te bevestigen. STATIC FIVE Multifunctioneel harnas voorzien van vijf verschillende bevestigingspunten: één op de rug, één op de borst, één op de buik (speciaal voor afdaalwerkzaamheden) en twee heupbevestigingspunten (D-ringen) voor positionering. Uitstekend geschikt voor het uitvoeren van reddingswerkzaamheden. Net als bij de Static Four biedt dit harnas comfortabele rugsteun. Ergonomische beenbanden zorgen voor meer comfort in zithouding. Dit harnas is ook voorzien van gereedschapsringen. xsplatforms.com/ Quick Response (QR) codes De mobiele valbeveiligingslijn die AllRisk levert, maakt gebruik van Quick Response (QR) codes. QR codes zijn tweedimensionale barcodes, af te lezen met een smartphone. De code wordt door de QR lezer in de telefoon omgezet naar een webadres waarop de instructievideo is te zien van het juiste en veilige gebruik van het specifieke valbeveiligingsproduct. Een groot deel van de mobiele valbeveiliging die AllRisk levert is voorzien van een QR code.

17 Vanglijnen en valstopapparaten Enkele voorbeelden van bevestigingssystemen van AllRisk: Vanglijnen AllRisk heeft een breed assortiment vanglijnen: Vanglijnen zonder valdemper Vanglijnen met valdemper Flexibele vanglijnen met valindicator Verstelbare positioneringslijnen Een vanglijn zonder valdemper wordt gebruikt bij positioneringswerkzaamheden. Is er wel valgevaar, dan is het gebruik van een vanglijn mét valdemper noodzakelijk. Vanglijnen voorzien van een valdemper zijn essentieel voor het beperken van de vrijgekomen krachten op het lichaam bij een val. Bijvoorbeeld bij een val van 2 meter met valfactor 2, met een vanglijn: zonder valdemper: het lichaam wordt blootgesteld aan krachten meer dan 1,6 kn (163 kg) met valdemper: het lichaam wordt blootgesteld aan krachten minder dan 0,6 kn (61 kg) Valstopapparaten De automatische valstopapparaten (de XStop-serie) zijn er in verschillende lengtes, variërend van 1,5 meter tot en met 25 meter. Automatische valstopapparaten bieden maximale bewegingsvrijheid, zowel verticaal als horizontaal. Het automatische remsysteem zorgt voor een continu strakke verbinding en blokkeert onmiddellijk bij een val. Valindicator Om optimale veiligheid te garanderen, is de veiligheidshaak onderaan de XStop voorzien van een valindicator. Als er een val is opgetreden, wordt er een rood vlak zichtbaar op de haak. Als de valindicator is geactiveerd, moet het XStop apparaat gekeurd worden. xsplatforms.com/388391

18 Ankerpunten Voordelige oplossing Voorkomt ongeoorloofd gebruik Minimale impact op de constructie Ideaal voor kortdurig gebruik Enkele voorbeelden van mobiele ankerpunten van AllRisk: De naam zegt het al, mobiele ankerpunten worden direct voor gebruik geplaatst en na gebruik weer weggehaald en meegenomen door de gebruiker. Het voordeel van mobiele ankerpunten is dan ook dat er geen ongeoorloofd gebruik van gemaakt kan worden. MOBIELE LEEFLIJN In situaties waarin een staalkabeltraject gewenst maar niet mogelijk is, biedt een mobiele leeflijn uitkomst. Door de leeflijn tussen twee ankerpunten te bevestigen kan de gebruiker over een afstand van 5 tot 20 meter aangelijnd werken. De leeflijn is geschikt voor twee gelijktijdige gebruikers. (VERSTELBARE) SLING De sling (strop) biedt de gebruiker de mogelijkheid om zich eenvoudig te zekeren aan diverse constructies, zoals dakkoepels, stalen balken, schoorstenen, bomen etc. De sling kan gebruikt worden in combinatie met alle vanglijnen, valstopapparaten en de mobiele leeflijn. Hij is verkrijgbaar in verschillende lengtes: van 0,6 tot 6,0 meter. BIRD S EYE MINI Een RVS ankerpunt voor valbeveiliging met een zichtbare valindicator. Geschikt voor één gebruiker. Bij een val of overbelasting vervormt het oog. JAMB ANCHOR Mobiel ankerpunt, te bevestigen in een deur- of raamopening. Geschikt voor één gebruiker. Ideaal voor tijdelijke werkzaamheden zowel binnen als buiten. xsplatforms.com/878731

19 Al ruim 16 jaar levert, installeert en controleert AllRisk producten en systemen die de risico s van werken op hoogte tot het absolute minimum beperken. IJzersterke materialen en doordachte constructiemethodes koppelen uw veiligheid bovendien aan werkcomfort en flexibiliteit. Vallen is helaas niet altijd te voorkomen, daarom zorgt AllRisk dat u iedere keer weer op kunt staan. Bij AllRisk vindt u alles onder één dak. Een goed advies, het ontwerp, alle materialen en de installatie. Een project wordt opgeleverd met duidelijke gebruikersinstructies en u kunt bij ons terecht voor trainingen en periodieke inspecties. Dat maakt AllRisk tot uw meest complete en betrouwbare partner als het gaat om arbeidsveiligheid. AllRisk is VCA en ISO 9001:2000 gecertificeerd.

20 Papland CK Gorinchem tel.: fax.:

Harnassen, vanglijnen en mobiele ankerpunten

Harnassen, vanglijnen en mobiele ankerpunten Harnassen, vanglijnen en mobiele ankerpunten XSPhilosophy: gedreven door innovatie Onze kernwaarden: Veiligheid boven alles Focus op de klant Kwaliteit door eenvoud Het kan altijd beter Problemen bestaan

Nadere informatie

Hekwerken, borgingspunten en staalkabels

Hekwerken, borgingspunten en staalkabels Hekwerken, borgingspunten en staalkabels Veilig werken op hoogte volgens XSPlatforms Werken op hoogte is risicovol, maar went. Vooral op relatief bescheiden hoogte voelen mensen zich al snel veilig en

Nadere informatie

valbeveiliging.nl Veilig werken met AllRisk

valbeveiliging.nl Veilig werken met AllRisk valbeveiliging.nl Veilig werken met AllRisk valbeveiliging.nl Wij vinden dat iedereen die op hoogte werkt toegang moet hebben tot kwaliteitsproducten die zelfs de strengste eisen op het gebied van veiligheid

Nadere informatie

valbeveiliging.nl Zeker op hoogte Valbeveiliging die de standaard normen overstijgt

valbeveiliging.nl Zeker op hoogte Valbeveiliging die de standaard normen overstijgt valbeveiliging.nl Zeker op hoogte Valbeveiliging die de standaard normen overstijgt valbeveiliging.nl Wij vinden dat iedereen die op hoogte werkt toegang moet hebben tot kwaliteitsproducten die zelfs de

Nadere informatie

Safety by XSPlatforms. Veiligheid met een

Safety by XSPlatforms. Veiligheid met een Safety by XSPlatforms Veiligheid met een XSPhilosophy: altijd de juiste oplossing Bij XSPlatforms vinden we dat werken op hoogte veilig en eenvoudig moet zijn. En het kiezen van de juiste valbeveiliging

Nadere informatie

Vaste en permanente veiligheid Denkt veilig Bouwt veilig Werkt veilig

Vaste en permanente veiligheid Denkt veilig Bouwt veilig Werkt veilig Vaste en permanente veiligheid Denkt veilig Bouwt veilig Werkt veilig Valbeveiliging steeds belangrijker Het bouwbesluit 2012 geeft aan, dat veilig beheer en onderhoud van gebouwen een vereiste is in de

Nadere informatie

INLEIDING. Factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Valbeschermingsmethodes. Assortiment mobiele valbeveiliging VALBEVEILIGING

INLEIDING. Factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Valbeschermingsmethodes. Assortiment mobiele valbeveiliging VALBEVEILIGING 8 Persoonlijke beschermingsmiddelen voor valbescherming worden veel gebruikt in allerlei sectoren. Zij zijn ontworpen om ongelukken te voorkomen of om gevolgen van ongelukken op het werk zoveel mogelijk

Nadere informatie

Werken op hoogte Oorzaken van vallen Veiligheidsgrens: 2,50 meter

Werken op hoogte Oorzaken van vallen Veiligheidsgrens: 2,50 meter Toolboxmeeting Onderwerp: Valbeveiliging Werken op hoogte Vallen is extra riskant bij werkzaamheden op 2,50 meter of hoger. Dat is dan ook de grens voor het verplicht gebruik van valbeveiligingsmiddelen.

Nadere informatie

valbeveiliging.nl valbeveiliging Hekwerken, ankerpunten en leeflijnsystemen

valbeveiliging.nl valbeveiliging Hekwerken, ankerpunten en leeflijnsystemen valbeveiliging.nl valbeveiliging Hekwerken, ankerpunten en leeflijnsystemen valbeveiliging.nl Wij vinden dat iedereen die op hoogte werkt toegang moet hebben tot kwaliteitsproducten die zelfs de strengste

Nadere informatie

INSTALLATIE ONTWERP PRODUCENT

INSTALLATIE ONTWERP PRODUCENT VEILIG OP HOOGTE DE SPECIALIST IN VALBEVEILIGING Inhoudsopgave VERTIC ontwikkelt, produceert en installeert veiligheidssystemen voor het veilig werken op hoogte. Valbeveiliging van VERTIC wordt wereldwijd

Nadere informatie

V A L B E V E I L I G I N G V O O R P L A T T E D A K E N. developed by

V A L B E V E I L I G I N G V O O R P L A T T E D A K E N. developed by V A L B E V E I L I G I N G V O O R P L A T T E D A K E N developed by Valbeveiliging voor platte daken Het valgevaar is groot bij het werken op platte daken. Toch moeten ze regelmatig worden betreden

Nadere informatie

BiboBlock. Valbeveiliging voor platte daken

BiboBlock. Valbeveiliging voor platte daken BiboBlock Valbeveiliging voor platte daken BiboBlock Valbeveiliging voor platte daken Het valgevaar is groot bij werken op hoogte. Platte daken moeten regelmatig worden betreden voor inspectie en onderhoud.

Nadere informatie

valbeveiliging.nl hekwerken van Allrisk

valbeveiliging.nl hekwerken van Allrisk valbeveiliging.nl hekwerken van Allrisk valbeveiliging.nl Wij vinden dat iedereen die op hoogte werkt toegang moet hebben tot kwaliteitsproducten die zelfs de strengste eisen op het gebied van veiligheid

Nadere informatie

BiboBlock. Valbeveiliging voor platte daken

BiboBlock. Valbeveiliging voor platte daken BiboBlock Valbeveiliging voor platte daken BiboBlock Valbeveiliging voor platte daken Het valgevaar is groot bij werken op hoogte. Platte daken moeten regelmatig worden betreden voor inspectie en onderhoud.

Nadere informatie

DAKDEKKERS SAFETY TOOLS SOPRASAFE

DAKDEKKERS SAFETY TOOLS SOPRASAFE DAKDEKKERS SAFETY TOOLS VEILIG WERKEN OP HOOGTE Of je nu op een plat of hellend dak staat, of je nu met bitumineuze of met kunststof materialen werkt, of het een kleine klus is of een groot project: veilig

Nadere informatie

XSPhilosophy: gedreven door innovatie

XSPhilosophy: gedreven door innovatie Hekwerken XSPhilosophy: gedreven door innovatie Wij laten ons leiden door vijf kernwaarden: Veiligheid boven alles Focus op de klant XSPlatforms vindt dat werken op hoogte veilig moet zijn voor iedereen,

Nadere informatie

Bij het werken op grote hoogte bestaat er steeds een risico op valgevaar. Een groot deel van alle arbeidsongevallen gebeurt door vallen van een hoger

Bij het werken op grote hoogte bestaat er steeds een risico op valgevaar. Een groot deel van alle arbeidsongevallen gebeurt door vallen van een hoger Bij het werken op grote hoogte bestaat er steeds een risico op valgevaar. Een groot deel van alle arbeidsongevallen gebeurt door vallen van een hoger niveau. De gevolgen hiervan zijn bijna altijd ernstig

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF + VGM. In deze uitgave. valbeveiliging. april Exience Nieuwsbrief. Zo moet het niet!

NIEUWSBRIEF + VGM. In deze uitgave. valbeveiliging. april Exience Nieuwsbrief. Zo moet het niet! NIEUWSBRIEF + VGM Exience Nieuwsbrief april 2018 In deze uitgave valbeveiliging Zo moet het niet! NIEUWSBRIEF + VGM Exience Nieuwsbrief april 2018 Toolbox valbeveiliging Inleiding Bij het vallen van hoogte

Nadere informatie

valbeveiliging.nl MOBIELE VALBEVEILIGING

valbeveiliging.nl MOBIELE VALBEVEILIGING valbeveiliging.nl MOBIELE VALBEVEILIGING Catalogus 2015 / 2016 valbeveiliging.nl VEILIGHEID VOOR IEDEREEN De wereld van valbeveiliging is voortdurend in beweging; gebouwen en daken worden op andere manieren

Nadere informatie

valbeveiliging.nl VALBEVEILIGINGS- WIJZER

valbeveiliging.nl VALBEVEILIGINGS- WIJZER valbeveiliging.nl VALBEVEILIGINGS- WIJZER 2 VALBEVEILIGINGSWIJZER 7 64 6 8 2 3 3 VALBEVEILIGING OP DE WERKVLOER. KIES DE MEEST GESCHIKTE SET, PASSEND BIJ UW SITUATIE. Valbeveiliging is een zeer veelomvattend

Nadere informatie

RockSolid. by XSPlatforms. Aanvullende informatie voor partners

RockSolid. by XSPlatforms. Aanvullende informatie voor partners RockSolid by XSPlatforms Aanvullende informatie voor partners 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Toepassing... 3 Onderdelen... 4 XSGlobe eye... 5 XSDynamic 360 o... 5 Gebruikersadviezen...

Nadere informatie

Toolbox-meeting Werken op hoogte

Toolbox-meeting Werken op hoogte Toolbox-meeting Werken op hoogte Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Inleiding Volgens de Arbowet is werken op hoogte: al het werk dat op hoogte

Nadere informatie

Ankerpunten, leeflijnsystemen en hekwerken

Ankerpunten, leeflijnsystemen en hekwerken Ankerpunten, leeflijnsystemen en hekwerken XSPhilosophy: gedreven door innovatie Wij laten ons leiden door vijf kernwaarden: Veiligheid boven alles Focus op de klant Kwaliteit door eenvoud Het kan altijd

Nadere informatie

SOPRASAFE SAFETY TOOLS

SOPRASAFE SAFETY TOOLS SAFETY TOOLS VEILIGHEID Als één van s werelds marktleiders op het gebeid van waterdichting van gebouwen, en marktleider in Nederland, neemt SOPREMA het voortouw. De productgroepen waterdichting en isolatie

Nadere informatie

SOPRASAFE SAFETY TOOLS

SOPRASAFE SAFETY TOOLS SAFETY TOOLS VEILIGHEID Als één van s werelds marktleiders op het gebeid van waterdichting van gebouwen, en marktleider in Nederland, neemt SOPREMA het voortouw. De productgroepen waterdichting en isolatie

Nadere informatie

Handleiding valbeveiliging

Handleiding valbeveiliging Handleiding valbeveiliging De volgende punten gaan u uitleg geven over de werking van valbeveiliging De valbeveiliging bestaat uit de volgende onderdelen: Ankerpunt met ankerlijn en openende handgreep.

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/7 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: LB Het product: De toepassing: Eigenschappen: Leveringsvorm: EAN-codes: Inhoud doos: Gegevens op etiket: Het Kelfort harnas, type Static Two, heeft

Nadere informatie

Toolboxfiche U014-14/2015

Toolboxfiche U014-14/2015 Toolboxfiche U014-14/2015 Persoonlijke valbeveiliging In sommige gevallen kan het valrisico niet uitgeschakeld worden met collectieve beschermingsmiddelen en moet gekozen worden voor een systeem dat het

Nadere informatie

V A L B E V E I L I G I N G V O O R H E L L E N D E D A K E N. developed by

V A L B E V E I L I G I N G V O O R H E L L E N D E D A K E N. developed by V A L B E V E I L I G I N G V O O R H E L L E N D E D A K E N developed by Valbeveiliging voor hellende daken Het valgevaar is groot bij het werken op hellende daken. Toch moeten ze regelmatig worden betreden

Nadere informatie

Blokzijltcl installatietechniek B.V.

Blokzijltcl installatietechniek B.V. Bedrijfsnaam: Onderwerp: B.V. Locatie van uitvoering: Datum van uitvoering: Uitgevoerd door: Tijdsduur van de Toolboxmeeting: Zijn er onveilige situaties / handelingen voorgevallen in de afgelopen periode?

Nadere informatie

MULTI-LINE STAALKABELTRAJECT HEKWERK KOOILADDER SIGNALISATIE

MULTI-LINE STAALKABELTRAJECT HEKWERK KOOILADDER SIGNALISATIE MULTI-LINE STAALKABELTRAJECT ANKERPUNT LEEFLIJN HEKWERK KOOILADDER SIGNALISATIE Het dak beschermt mensen, goederen en machines tegen weer en wind. Daarom hebben we er alle baat bij om onze daken in topconditie

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/6 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: LB Het product: De toepassing: Eigenschappen: Leveringsvorm: EAN-codes: Inhoud doos: Gegevens op doos: Het Kelfort harnas, type Static One, heeft

Nadere informatie

VALBESCHERMING - 1 -

VALBESCHERMING - 1 - VALBESCHERMING - 1 - ALGEMEEN INDUSAFE biedt u een totaaloplossing voor valbescherming van eenvoudige harnassen met vallijn over valstopapparaten naar levenslijnen en bevestigingssystemen voor hangbruggen.

Nadere informatie

Valbeveiligingssysteem voor dak, wand en plafond

Valbeveiligingssysteem voor dak, wand en plafond Valbeveiligingssysteem voor dak, wand en plafond XSPhilosophy: gedreven door innovatie Bij XSPlatforms vinden we dat iedereen die op hoogte werkt, dat veilig en eenvoudig moet kunnen doen. Of je nu onderhoud

Nadere informatie

HEKWERKEN VEILIGHEIDS LIJNEN RAIL SYSTEMEN BORGINGS PUNTEN KLIM MATERIEEL

HEKWERKEN VEILIGHEIDS LIJNEN RAIL SYSTEMEN BORGINGS PUNTEN KLIM MATERIEEL HEKWERK VEILIGHEIDS LIJN RAIL SYSTEM BORGINGS PUNT KLIM MATERIEEL Fabrikant van valbeveiligingssystemen voor het veilig werken op hoogte DE SPECIALIST IN VALBEVEILIGING Inhoudsopgave VERTIC ontwikkelt,

Nadere informatie

Toolboxmeeting. Toolboxmeeting Werken op hoogte / Valbeveiliging

Toolboxmeeting. Toolboxmeeting Werken op hoogte / Valbeveiliging Toolboxmeeting Werken op hoogte / Valbeveiliging INLEIDING Volgens de Arbo-wet is 2,5 meter de kritische hoogte. Zodra er boven deze hoogte gewerkt moet worden, zijn maatregelen vereist en een ieder dient

Nadere informatie

Robin. Invacare. Balans en comfort als uitgangspunt

Robin. Invacare. Balans en comfort als uitgangspunt Robin Tot 200 kg Balans en comfort als uitgangspunt De Robin plafondlift van gebruikt de meest innovatieve manier om mensen te verplaatsen met minimale inspanning en belasting van het verplegend personeel.

Nadere informatie

Afdalingsmateriaal Meelopende valbeveiliging met starre ankerlijn Meelopende valbeveiliging met flexibele ankerlijn Veiligheidslijnen

Afdalingsmateriaal Meelopende valbeveiliging met starre ankerlijn Meelopende valbeveiliging met flexibele ankerlijn Veiligheidslijnen GEZEKERD EN VAST ij het werken op grote hoogte bestaat er steeds een risico op valgevaar. Een groot deel van alle arbeidsongevallen gebeurt door vallen van een hoger niveau. De gevolgen hiervan zijn bijna

Nadere informatie

VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ

VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ Hoogwaardige kwaliteit Met MARQ kiest u voor klim- en valbeveiligingsproducten van hoogwaardige kwaliteit. Productinnovaties worden volgens de

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/6 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: LB Het product: De toepassing: Eigenschappen: Leveringsvorm: EAN-codes: Inhoud verpakking: Inhoud doos: Gegevens op etiket: De Kelfort vanglijn

Nadere informatie

Uw veiligheid, onze zorg!

Uw veiligheid, onze zorg! Uw veiligheid, onze zorg! 01 Harnas Harnas X-Treme Lite Comfort harnas 2 verankeringspunten (1 D-ring op de rug en 2 lussen op de borst) Makkelijk aan te doen d.m.v. kleuren en padding Verstelbaar op 5

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/7 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: LB Het product: De toepassing: Eigenschappen: Leveringsvorm: EAN-codes: Inhoud doos: Gegevens op etiket: De Kelfort rope grab met schokdemper is

Nadere informatie

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn:

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn: Montagehandleiding Het Twist-Fix lijnsysteem is conform de EN-795C voor platte daken en geschikt voor vier gebruikers tegelijkertijd. Het lijnsysteem wordt middels ankerpunten mechanisch bevestigd aan

Nadere informatie

Balustrade voor dakterrassen. Optigroen balustradesysteem SkyGard. Creëer nieuwe leefruimte op het dak, veilig en doordacht!

Balustrade voor dakterrassen. Optigroen balustradesysteem SkyGard. Creëer nieuwe leefruimte op het dak, veilig en doordacht! Balustrade voor dakterrassen Optigroen balustradesysteem SkyGard Creëer nieuwe leefruimte op het dak, veilig en doordacht! Het Optigroen balustradesysteem SkyGard Voordelen: > Geballast systeem dus geen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1, 02-2007

Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1, 02-2007 Pagina : 1 van 5 Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1, 02-2007 Smit Polyweb Boerkensleen 23 b 4705 RL Roosendaal The Netherlands T +31 (0)165-544770 F +31 (0)165-565244 Pagina : 2 van

Nadere informatie

MinivatorTrapliften. Minivator 1000 Minivator Simplicity ( + ) Rechte trapliften

MinivatorTrapliften. Minivator 1000 Minivator Simplicity ( + ) Rechte trapliften MinivatorTrapliften Minivator 1000 Minivator Simplicity ( + ) Rechte trapliften De voordelen van een rechte Minivator-traplift van Handicare Overweegt u een traplift te installeren, dan is een Minivator-traplift

Nadere informatie

HANDBOEK VEILIGHEIDSMIDDELEN 29-02-2016

HANDBOEK VEILIGHEIDSMIDDELEN 29-02-2016 Hoofdstuk 8 - Valbeveiliging en tankgordels Inleiding Bij het werken op hoogte of het werken in tanks kan een misstap ernstige gevolgen hebben. Daarom moeten er voorzorgsmaatregelen worden getroffen om

Nadere informatie

ABN AMRO Kamer van Koophandel te Utrecht BTW-nummer: NL B01. Daksafe BV Waardsedijk Oost XJ Montfoort

ABN AMRO Kamer van Koophandel te Utrecht BTW-nummer: NL B01. Daksafe BV Waardsedijk Oost XJ Montfoort Daksafe BV Waardsedijk Oost 12 3417 XJ Montfoort tel: (0348) 47 52 00 fax: (0348) 47 14 86 email: info@daksafe.nl website : www.daksafe.nl ABN AMRO 41.95.76.681 Kamer van Koophandel te Utrecht 302.13.702

Nadere informatie

Valbeveiliging. Premium Valbeveiliging. Zorg dat bij een eventuele val er geen obstakels zijn die geraakt kunnen worden. EN354:2002 EN358:2000

Valbeveiliging. Premium Valbeveiliging. Zorg dat bij een eventuele val er geen obstakels zijn die geraakt kunnen worden. EN354:2002 EN358:2000 V Valbeveiliging 374 Valbeveiliging wordt gebruikt op plaatsen waar het risico bestaat om te vallen van hoogtes of de impact van een val te beperken in risicovolle gebieden. Portwest biedt een volledige

Nadere informatie

Handleiding Driepoot ELLERSAFE TM-9. EN 795:1996 Class B Ref: AT011. Lees aandachtig de handleiding alvorens het materiaal te gebruiken.

Handleiding Driepoot ELLERSAFE TM-9. EN 795:1996 Class B Ref: AT011. Lees aandachtig de handleiding alvorens het materiaal te gebruiken. Handleiding Driepoot ELLERSAFE TM-9 EN 795:1996 Class B Ref: AT011 Lees aandachtig de handleiding alvorens het materiaal te gebruiken. De Aluminium Driepoot TM-9 is een onderdeel van de valbeschermingsmiddelen.

Nadere informatie

VALBEVEILIGINGS- SYSTEMEN 07/2015

VALBEVEILIGINGS- SYSTEMEN 07/2015 VALBEVEILIGINGS- SYSTEMEN 07/2015 Module nr 1 van 7 1 Valbeveiligingssystemen 2 Verankeringspunten 3 Werken in besloten ruimtes 4 Werken op koord 5 Evacuatie en rescue 6 Leeflijnen 7 Jaarlijkse inspectie

Nadere informatie

NIKO PSS 25, 26 en 27 HORIZONTALE VALBEVEILIGING

NIKO PSS 25, 26 en 27 HORIZONTALE VALBEVEILIGING NIKO PSS 25, 26 en 27 HORIZONTALE VALBEVEILIGING Als elke centimeter telt gecertificeerd volgens EN 795 / Klasse D Vallen en weer opstaan Het Niko PSS valbeveiligingssysteem is een TÜV gecertificeerd

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/7 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: LB Het product: De toepassing: Eigenschappen: Leveringsvorm: EAN-codes: Inhoud verpakking: Gegevens op etiket: Het Kelfort kernmanteltouw heeft

Nadere informatie

VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ

VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ Informatie betreffende MARQ producten Belangrijke mededeling voor het veilig werken op hoogte! EnSafe B.V. is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van MARQ valbeveiligingsvoorzieningen.

Nadere informatie

The best in fall arrest!

The best in fall arrest! The best in fall arrest! The best in fall arrest! Als ontwikkelaar en fabrikant van stationaire-, verticale-, horizontale- en 3-dimensionale valbeschermingsystemen, waaronder kabel- en railsystemen, heeft

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/6 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: LB Het product: De toepassing: Eigenschappen: Leveringsvorm: EAN-code: Inhoud verpakking: Gegevens op etiket: De Kelfort rope grab zonder schokdemper

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING valbeveiliging voor prefab plaatvloer type APV A

GEBRUIKERSHANDLEIDING valbeveiliging voor prefab plaatvloer type APV A GEBRUIKERSHANDLEIDING valbeveiliging voor prefab plaatvloer type APV 018025A Conform 89/686/EEG EC type-goedkeuring door SGS United Kingdom Ltd., Ellesmere Port, CH65 3EN, United Kingdom (certificaat nummer

Nadere informatie

Positioneringslijnen Vanglijnen met meelopende lijnklem Valstopblokken

Positioneringslijnen Vanglijnen met meelopende lijnklem Valstopblokken Valbeveiliging Edge Harnassen en vesten Vanglijnen met valdemper Positioneringslijnen Vanglijnen met meelopende lijnklem Valstopblokken Driepoot-sets Opbergtassen Keuring valbeveiliging Edge Harnassen

Nadere informatie

HANDBOEK VEILIGHEIDSMIDDELEN

HANDBOEK VEILIGHEIDSMIDDELEN Hoofdstuk 8 - Valbeveiliging en tankgordels Inleiding Bij het werken op hoogte of het werken in tanks kan een misstap ernstige gevolgen hebben. Daarom moeten er voorzorgsmaatregelen worden getroffen om

Nadere informatie

WIJ WETEN HOE JE ZONNEPANELEN VEILIG BEVESTIGT OP DAKEN

WIJ WETEN HOE JE ZONNEPANELEN VEILIG BEVESTIGT OP DAKEN WIJ WETEN HOE JE ZONNEPANELEN VEILIG BEVESTIGT OP DAKEN 2016 JUAL SOLAR DAKCONSOLES Technea Duurzaam Pallasweg 13 8938 AS Leeuwarden 058-288 47 39 info@technea.nl www.technea.nl WIJ WILLEN GRAAG MET JOU

Nadere informatie

VALBEVEILIGING : WETTELIJKE VERPLICHTINGEN

VALBEVEILIGING : WETTELIJKE VERPLICHTINGEN VALBEVEILIGING : WETTELIJKE VERPLICHTINGEN WAAROM? Risico s vermijden Ongevallen verminderen. Verhogen van veiligheidsbewustzijn. Beter inschatten van risico s, Specifiek: de valrisico s vermijden en in

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/7 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: LB Het product: De toepassing: Eigenschappen: Leveringsvorm: EAN-codes: Inhoud verpakking: Inhoud doos: Gegevens op etiket: De Kelfort vanglijn

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen. Producten

INHOUD. Algemeen. Producten Catalogus INHOUD Wie werkt op hoogte moet volledig kunnen vertrouwen zijn valbeveiliging. Als u kiest voor de producten van XSPlatforms weet u zeker dat u kiest voor de hoogst beschikbare kwaliteit. Want

Nadere informatie

Productcatalogus. Kedge Safety Systems. Revolutie in valbeveiliging

Productcatalogus. Kedge Safety Systems. Revolutie in valbeveiliging Productcatalogus Kedge Safety Systems Revolutie in valbeveiliging Elk plat dak een veilige werkplek Bij werken op het dak bestaat het risico op valgevaar. U moet daarom altijd kunnen vertrouwen op uw veiligheidsmiddelen.

Nadere informatie

SKY-LIGHT HANGBRUGINSTALLATIES

SKY-LIGHT HANGBRUGINSTALLATIES SKY-LIGHT HANGBRUGINSTALLATIES Skyworks is marktleider op het gebied van tijdelijke hangbruginstallaties en staat borg voor maximale kwaliteit en veiligheid. De Sky-Light Tijdelijke Hangbruginstallaties

Nadere informatie

Dakreling : hét complete valbeveiligingssysteem voor platte daken

Dakreling : hét complete valbeveiligingssysteem voor platte daken #1 Dakreling : hét complete valbeveiligingssysteem voor platte daken Toepassing verplicht bij werkzaamheden boven 2,5 meter hoogte. Goedgekeurd volgens NEN-EN 13374/klasse A Al 26.981538 Alprokon aluminium

Nadere informatie

VAN DE BOVENSTE PLANK...

VAN DE BOVENSTE PLANK... HOUTEN STELLINGEN VAN DE BOVENSTE PLANK... METALEN STELLINGEN BREEDVAK STELLINGEN Kantoor- en bedrijfsinrichting...tot DE ONDERSTE PLANK Gemaakt uit natuurlijk FSC gecertificeerd Scandinavisch vurenhout

Nadere informatie

Pelgrim Safety - Praktijkgids

Pelgrim Safety - Praktijkgids Pelgrim Safety - Praktijkgids VEILIG WERKEN OP HOOGTE Pelgrim Safety heeft een praktijkgids opgesteld met daarin enkele tips voor optimale veiligheid bij werken op hoogte. Deze tips zijn slechts een kleine

Nadere informatie

Ergonomische oplossingen

Ergonomische oplossingen Ergonomische oplossingen voor School en ICT Het gebruik van interactieve borden en touch screens neemt met grote sprongen toe in de opleidingsbranche. Gebruiksvriendelijkheid en ergonomie tijdens het gebruik

Nadere informatie

PBM s voor de bescherming tegen vallen

PBM s voor de bescherming tegen vallen PBM s voor de bescherming tegen vallen Wanneer werknemers werken op een hoogte van meer dan 2 meter en ze het risico lopen om te vallen, moeten ze persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM s) dragen. Die

Nadere informatie

Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor bevestiging van accessoires en wanden

Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor bevestiging van accessoires en wanden Quick-Lock Ceiling Systems De beste basis voor uw plafond Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor bevestiging van accessoires en wanden QUICK-LOCK

Nadere informatie

Risico s Vallen van hoogte. Collectieve beschermingsmiddelen Niet van toepassing.

Risico s Vallen van hoogte. Collectieve beschermingsmiddelen Niet van toepassing. Toolbox: Veilig werken met persoonlijke valbeveiliging Het doel van een toolboxmeeting is om de aandacht en motivatie voor veiligheid en gezondheid binnen het bedrijf te verbeteren. Wat is persoonlijke

Nadere informatie

LexCom Office. Het complete netwerk voor professioneel gebruik

LexCom Office. Het complete netwerk voor professioneel gebruik LexCom Office Het complete netwerk voor professioneel gebruik LexCom Office: het complete netwerk voor professioneel gebruik. Snelle en veilige datacommunicatie is van vitaal belang voor een efficiënte

Nadere informatie

Hoofdstuk 15. veiligheid. +32 (0) (0)

Hoofdstuk 15. veiligheid. +32 (0) (0) Hoofdstuk 15 veiligheid +32 (0)3 354 15 00 +31 (0)70 363 95 71 sales@etanco.be www.etanco.be 15 15 F15-02 Benelux +32 (0)3 354 15 00 +31 (0)70 363 95 71 info@etanco.be www.etanco.be 15-0 alfabetisch overzicht

Nadere informatie

Module n 6 van 7. 6 Leeflijnen. 1 Valbeveiligingssystemen 2 Verankeringspunten 3 Werken in besloten ruimtes 4 Werken op koord 5 Rescue

Module n 6 van 7. 6 Leeflijnen. 1 Valbeveiligingssystemen 2 Verankeringspunten 3 Werken in besloten ruimtes 4 Werken op koord 5 Rescue Leeflijnen 11/2015 Module n 6 van 7 1 Valbeveiligingssystemen 2 Verankeringspunten 3 Werken in besloten ruimtes 4 Werken op koord 5 Rescue 6 Leeflijnen 7 Jaarlijkse inspectie Samenvatting Introductie Leeflijnen

Nadere informatie

fundamentele verbetering voor grondgebonden woningbouw

fundamentele verbetering voor grondgebonden woningbouw fundamentele verbetering voor grondgebonden woningbouw KanaalBreedPlaat gecertificeerd KOMO HET BESTE VAN TWEE WERELDEN De KanaalBreedPlaat combineert het beste van de kanaalplaatvloer en de breedplaatvloer.

Nadere informatie

Caddy Touran T5 Crafter. met bott bedrijfswageninrichtingen. voor service en transport

Caddy Touran T5 Crafter. met bott bedrijfswageninrichtingen. voor service en transport Caddy Touran T5 Crafter VW met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott. Overtuigend in ieder detail Een gedraaide kast

Nadere informatie

VALBEVEILIGING. Wetgeving. Beveiligingsmethode. Risicohiërarchie. Werkplaatsbeperking. Risico voorkomen/uitsluiten. Collectieve beschermingsmiddelen

VALBEVEILIGING. Wetgeving. Beveiligingsmethode. Risicohiërarchie. Werkplaatsbeperking. Risico voorkomen/uitsluiten. Collectieve beschermingsmiddelen VALBEVEILIGING Wetgeving Risicohiërarchie Risico voorkomen/uitsluiten Collectieve beschermingsmiddelen Persoonlijke beschermingsmiddelen Werkplaatsbeperking Het harnas dient als begrenzingsmiddel om te

Nadere informatie

Vaillant aurostep zonneboiler Puur rendement

Vaillant aurostep zonneboiler Puur rendement Vaillant aurostep zonneboiler Puur rendement Vaillant aurostep zonneboiler De winst van aurostep Weet u dat 8 minuten zon volstaan om alle mensen op de wereld één jaar van energie te voorzien? De zon levert

Nadere informatie

voor service en transport

voor service en transport Berlingo Jumpy Jumper CITROËN met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott Overtuigend in ieder detail Een gedraaide

Nadere informatie

Rapport. Risico-inventarisatie & -evaluatie daken. Gymzaal

Rapport. Risico-inventarisatie & -evaluatie daken. Gymzaal Rapport Risico-inventarisatie & -evaluatie daken Gymzaal Rapport Risico-inventarisatie & -evaluatie daken Opdrachtgever : Gemeente Veiligheid Valgevaar 23 6583 QQ Veiligstad Tel. 009-555 777 E-mail info@gemeenteveiligheid.nl

Nadere informatie

EN NL FR ES Version 2.2

EN NL FR ES Version 2.2 EN NL FR ES Version 2.2 INDEX English 4 Nederlands 10 Français 15 Español 21 1 2 3 4 5 6 2 > 0 3 9 NL WAARSCHUWING U dient deze instructies volledig te lezen, begrijpen en opvolgen. Gebeurt dit niet, dan

Nadere informatie

v 1.1 Ankers & Lijnsystemen

v 1.1 Ankers & Lijnsystemen v 1.1 Ankers & Lijnsystemen Single Anchor Point...2 Dynamic Post...4 Eco Post...6 Base Plate - Standard...8 Base Plate - XXL...10 Base Plate - Squared...12 Intermediate - Straight...14 Intermediate - 45...16

Nadere informatie

Wat is werken op hoogte? Van werken op hoogte is sprake als er valgevaar is. Dit kan zelfs op begane grond zijn of daaronder.

Wat is werken op hoogte? Van werken op hoogte is sprake als er valgevaar is. Dit kan zelfs op begane grond zijn of daaronder. Valbeveiliging PBM Over ons Bettersafe onderscheidt zich in niche markten door kwalitatief hoogstaande service en producten. Bettersafe doet dit door Innovatieve veiligheidsoplossingen te leveren. Met

Nadere informatie

UBeFlex opslagsysteem

UBeFlex opslagsysteem UBeFlex opslagsysteem GEPATENTEERD Het modulair opslagsysteem UBeFlex werd ontwikkeld met het oog op een zeer snelle montage, functionaliteit, duurzaamheid en stabiliteit. Het resultaat is een uniek opslagsysteem

Nadere informatie

De haken en ogen aan valgordels

De haken en ogen aan valgordels De haken en ogen aan valgordels Hester van Yperen en Adri Frijters Bij het kiezen van valbeveiliging geldt de arbeidshygiënische strategie. Collectieve valbeveiliging, zoals leuningwerk, is de eerste keus.

Nadere informatie

AANWIJZINGEN VOOR DE CONSTRUCTIE EN HET GEBRUIK VAN VANGNETTEN 1963 blz.1

AANWIJZINGEN VOOR DE CONSTRUCTIE EN HET GEBRUIK VAN VANGNETTEN 1963 blz.1 blz.1 1. INLEIDING Naar de praktijk leert, gebeuren elk jaar, o.a. op bouwwerken, ernstige ongevallen doordat personen van een grote hoogte vallen. Artikel 127 van het "Veiligheidsbesluit voor fabrieken

Nadere informatie

Overstapbordes. t.b.v. Sky-Light hangbruginstallatie. Gebruikershandleiding VEILIG WERKEN OP HOOG

Overstapbordes. t.b.v. Sky-Light hangbruginstallatie. Gebruikershandleiding VEILIG WERKEN OP HOOG Overstapbordes t.b.v. Sky-Light hangbruginstallatie VEILIG WERKEN OP HOOG Skyworks B.V. Hoofdkantoor: Postbus 38 2650 AA Berkel en Rodenrijs tel. 010-514 00 50 fax 010-514 00 55 e-mai: info@skyworks.nl

Nadere informatie

de beste oplossingen voor vogeloverlast

de beste oplossingen voor vogeloverlast Verkoop, Plaatsing, Advies, Onderzoek & Ontwikkeling Pennensystemen Licht- en Geluidsystemen Vogelwering netten Electro Magnetische Puls-systemen Vogel Afschriksystemen Replica Roofvogels Het verjagen

Nadere informatie

SOLAR VALBESCHERMING

SOLAR VALBESCHERMING SOLAR VALBESCHERMING Inhoud INHOUD Gordels 3 4 Verbindingsmiddelen 5 Bevestigingspunten 6 7 Toebehoren en accessoires 8 Solar tips 10 Bestelformulier 11 MAXIMALE ZEKERHEID EN MAXIMALE KWALITEIT Solar valbescherming

Nadere informatie

RoofSafe. Anker. Klaar om in actie te springen als het erop aankomt. Het innovatieve NIEUWE RoofSafe Anker. met

RoofSafe. Anker. Klaar om in actie te springen als het erop aankomt. Het innovatieve NIEUWE RoofSafe Anker. met RoofSafe Anker Klaar om in actie te springen als het erop aankomt Het innovatieve NIEUWE RoofSafe Anker met Afbeelding van anker met SpiraTech Force Management technologie. Deze afbeelding dient uitsluitend

Nadere informatie

Icopal Kunststof Dakgoten Het klikt met Icopal!

Icopal Kunststof Dakgoten Het klikt met Icopal! Icopal Kunststof Dakgoten Het klikt met Icopal! Zonder lijm en waterdicht Slagvast kunststof 100% corrosievrij Onderhoudsarm 15 jaar garantie Sterke dakgoten voor zowel nieuwbouw als renovatie Eenvoudig

Nadere informatie

Mythes over werken op hoogte opgehelderd. Test je kennis en word je bewust van de echte risico s

Mythes over werken op hoogte opgehelderd. Test je kennis en word je bewust van de echte risico s Mythes over werken op hoogte opgehelderd Test je kennis en word je bewust van de echte risico s Mythes over werken op hoogte opgehelderd Test je kennis en word je bewust van de echte risico s Stuart Linnitt,

Nadere informatie

VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ

VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ VEILIG WERKEN BEGINT MET MARQ Hoogwaardige kwaliteit Met MARQ kiest u voor klim- en valbeveiligingsproducten van hoogwaardige kwaliteit. Productinnovaties worden volgens de

Nadere informatie

X-ROOF. Gebruikershandleiding 1.1. De veilige oplossing voor het creëren van een tijdelijk mobiel ankerpunt t.b.v. persoonlijke valbeveiliging.

X-ROOF. Gebruikershandleiding 1.1. De veilige oplossing voor het creëren van een tijdelijk mobiel ankerpunt t.b.v. persoonlijke valbeveiliging. X-ROOF Gebruikershandleiding 1.1 De veilige oplossing voor het creëren van een tijdelijk mobiel ankerpunt t.b.v. persoonlijke valbeveiliging. INHOUDSOPGAVE 1. Toepassen... 2 2. Het product; X-ROOF... 3

Nadere informatie

OPVOUWBARE ALUMINIUM PORTAALKRANEN ASB / LSB / KSB / BAS

OPVOUWBARE ALUMINIUM PORTAALKRANEN ASB / LSB / KSB / BAS OPVOUWBARE ALUMINIUM PORTAALKRANEN ASB / LSB / KSB / BAS FP-ASB ALUMINIUM PORTAALKRAAN BALK OMSCHRIJVING VERSTELBAAR VERTICAAL ONDERDEEL VAN DE GRIP TBV RATELTAKEL EN: A1 / B1 / C1 EXTERNE BEUGEL VERSTELBARE

Nadere informatie

STORMVAST & BALLASTVRIJ MONTEREN VAN PV, WP, LBK EN COLLECTOR

STORMVAST & BALLASTVRIJ MONTEREN VAN PV, WP, LBK EN COLLECTOR STORMVAST & BALLASTVRIJ MONTEREN VAN PV, WP, LBK EN COLLECTOR 2018 JUAL SOLAR DAKCONSOLES Technea Duurzaam Pallasweg 13 8938 AS Leeuwarden 058-288 47 39 info@technea.nl www.technea.nl WIJ WILLEN GRAAG

Nadere informatie

voor service en transport

voor service en transport Partner Expert Boxer PEUGEOT met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott Overtuigend in ieder detail Een gedraaide kast

Nadere informatie

Zo vooruitstrevend kan veiligheid zijn

Zo vooruitstrevend kan veiligheid zijn LIPS Safety Line a d v i e s m o n t a g e s e r v i c e o n d e r h o u d Zo vooruitstrevend kan veiligheid zijn Paniekopeners moeten werken onder alle omstandigheden en voldoen aan alle normen en eisen

Nadere informatie