Nationale Voorburgse Schildkropperclub Opgericht: 1 juni 1968.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nationale Voorburgse Schildkropperclub Opgericht: 1 juni 1968."

Transcriptie

1 Nationale Voorburgse Schildkropperclub Opgericht: 1 juni Erevoorzitter: Dick Hamer Erelid: Henk Supheert Leden van Rasbewakers: Verdienste: A.G. Glew R. Hagenauw M. Hauber M. Hauber C. Kok Voorzitter: Ad van Eekelen, Gastelseweg 130, 4705 AD Roosendaal. Tel advaneekelen@hetnet.nl Secretaris: Rikus Hagenauw, Trenakkerweg 2, 9321 TR Peize.Tel rhagenauw@planet.nl Penningmeester: Henk Veenstra, It Skutjse 7, 9074 DN Hallum.Tel H.veenstra4@chello.nl Leden: Gerold de Maag, De Bakkerij 62, 7245 AZ Laren (Gld). Tel gerolddemaag@tele2.nl Bert Vreeman, Buulsdijk 5, 7054 AD Westendorp.Tel bertvreeman@cs.com Contributie: 12,00 verenigingsjaar jan t/m dec. 6,00 voor jeugdleden. Gironummer: , tnv penningmeester NVSC te Hallum. Zie de website van de NVSC, op

2 2 UITNODIGING VOOR: De Voorjaarsdag en Jaarvergadering op: Zaterdag 7 maart 2009 in het gebouw van de VPKL en O, van Gentstraat 22, Leerdam. Tel Vanaf uur is de koffie klaar en de thee gezet. Ereleden, leden van Verdienste, leden, keurmeesters en andere geïnteresseerden u bent van harte welkom. Agenda: 1. Opening en mededelingen 2. Notulen jaarvergadering 15 maart 2008 (bijgevoegd) 3. Benoeming kascommissie 4. Jaarverslag secretaris 5. Jaarverslag penningmeester 6. Evaluatie afgelopen showseizoen 7. Bestuursverkiezing: Aftredend en herkiesbaar: A. van Eekelen Tegenkandidaten kunnen zich tot 1 maart aanmelden bij het secretariaat. 8. Uitreiking prijzen, oa de C.S.Th van Gink wisselbeker aan de Clubkampioen 2008: Th. Eumelen. 9. Clubshow 2009/2010: Avicorni Utrecht. Bepalen Districtshows 2009/2010 en Clubshow 2010/2011. Voorstel bestuur: SZN? 10. Hokbezoek waarheen? 11. Najaarsdag: 17 oktober Na de lunch: Power Point presentatie nav thema dag 2008: TYPE, met foto s van tentoongestelde dieren in beeld gebracht door Rikus. (u mag ook CD s met foto s meenemen). Denkt u aan een prijsje voor de verloting?

3 3 NOTULEN VAN DE JAARVERGADERING van de Nationale Voorburgse Schildkropperclub, gehouden op 15 maart 2008 te Leerdam Afwezig mkg: W. Noordam, comb. Boers, J. Peters en zoon, H. Kruize, M. Hauber, C. Kok. Agenda: Opening: onze frisse voorzitter Ad van Eekelen opent de vergadering. Een moment van stilte wordt in acht genomen ter nagedachtenis aan ons overleden lid Piet van Rooden. De notulen van de jaarvergadering van 2007 worden onveranderd goed gekeurd. Kascommissie: P. de Jonge en Jouke van de Siepkamp stellen zich beschikbaar. Jaarverslag 2007: de secr. R. Hagenauw leest ons aandachtig voor wat er het afgelopen jaar allemaal gebeurd is. Jaarverslag 2007: de penningmeester H. Veenstra vertelt dat hij na veel arbeidsintensieve uren alles weer op de rit heeft, we bedanken hem hiervoor met een applaus. Bestuursverkiezing: B. Vreeman en G. de Maag stellen zich weer beschikbaar voor nog eens drie jaar, zij bedanken de leden voor het vertrouwen. Uitreiking ereprijzen w.o: Clubkampioen 2007 Antonie van Dierendonck met een roodzilvergeband vj. Algemeen Clubkampioen: 1 e Ferdie Lamers 2 e Bert Vreema 3 e Gerold de Maag Fraaiste jonge dier zuidelijkste show J. Jurrius.

4 4 Clubshow 2008 wordt de Keistadshow met keurmeester Jouke van de Siepkamp. Clubshow 2009 wordt waarschijnlijk een Internationale clubshow bij de Martinishow te Groningen Rikus informeert bij onze buurlanden of ze interesse hebben, we beslissen op de najaarsdag op 11 oktober Hokbezoek zondag 6 juli, we hadden vorig jaar al half beslist maar toen had Ferdie Lamers zijn hokken nog niet zo ver, nu is alles gereed. Ook gaan we naar Th. Eumelen en we vragen J. Peters nog even of hij ons wilt ontvangen. Najaarsdag wordt op 11 oct gehouden zoals bij ieder bekend is. Als onderwerp voor het thema nemen we het type. Rondvraag: Dick Hamer bedankt een ieder voor zijn en haar inzet, en drukt de leden op hun borst dat ze blij moeten zijn dat er iemand wint en ook een keer anderen. Jo Jurrius vraag of de keurmeesters in hun verslagen meer namen van fokker willen noemen. Piet de Jonge plaatst de opmerking dat we altijd achter de feiten aan lopen met de keurmeester van de districtshows en we gaan volgend jaar daar mee bezig als bestuur. Bert Vreeman gaat de volière bij de Keistadshow vullen met alle kleurslagen van de Voorburgse Schildkropper. Tot slot bedankt Ad iedereen voor hen meegebrachte prijzen voor de verloting. Sluiting. Notulist Gerold de Maag

5 5 FINANCIEEL JAAROVERZICHT N.V.S.C INKOMSTEN UITGAVEN contributie drukw. en portie dondaties/giften ereprijzen verlotingen zaal/kooien najaarsdag lunch km adv. FSC kleindiermagaz website girokosten hokbezoek diversen TOTAAL TOTAAL NEGATIEF SALDO VERMOGEN NEGATIEF SALDO VERMOGEN SALDO GIRO SALDO KAS Henk Veenstra penningmeester, febr

6 6 Geef de pen door, geschreven door Henk Supheert. Hoe begon mijn liefde voor dieren. Ik kom uit een groot gezin, waar streng de wet werd gehouden om mensen te eren en te respecteren. We hadden thuis een veelvoud aan dieren. Kippen geiten en mijn grote broers hadden postduiven, zodat de liefde voor dieren mij met de paplepel is ingegoten. Allerlei variaties aan dieren heb ik gehad. Voor we gingen trouwen waren het zangvogels en wildzang. In mijn huwelijk ben ik met de duiven begonnen. Op de Achterhoekshow in Doetinchem ben ik in het bezit gekomen van Vinkduiven. Maar deze vond ik toch te wild. Door het halen van kooien voor de show kwam ik thuis bij de heer Breman in Apeldoorn. Daar zag ik de Voorburgse Schildkroppers en ben toen met dieren van hem begonnen met dit ras. (Gekocht voor een prikje). Ondanks de krukken toch aanwezig op de clubshow! (foto: rikus) Vitaliteit is van groot belang, een goede verzorging is hiervoor heel belangrijk. Zo zijn mijn dieren altijd gezond gebleven.

7 7 De eerste tentoonstelling was voor mij Avicultura in Den Haag. Via Dick Hamer kreeg ik daar een duivin van Meindert Hauber, welke hij me op de tentoonstelling in Doetinchem had beloofd. Ook met veel moeite werd er via Marie José een doffer van mevr. Van Gink geregeld. (Ik moest dan lid worden van de speciaalclub). Zo is mijn liefde voor de Voorburgse Schildkropper ontstaan en nooit meer weggegaan. In het bestuur heb ik verschillende functies gehad, en veel vrienden gemaakt. Henk. Clubkampioen 2008: Thei Eumelen, bij zijn kampioen.

8 8 ONZE SCHILDKROPPERS 2008 door Dick (foto s: rikus) Als ze mooi zijn blijven het blikvangers van de eerste orde en ze zijn mooi dus veel aandacht en terecht. Leken en kenners blijven onder de indruk van ons ras en als je er dan over praat gaat het al snel over ons probleem, veel fokken, veel aanhouden en weinig overhouden waarmee je echt kunt showen. Iedereen wil ook graag dat puntgave dier hebben. Ze zijn er helaas niet zoveel. Soms moet je als fokker, als inzender of als keurmeester je aanpassen anders blijft er niet zo n topper over waarvan je gedroomd hebt. Iedereen wil wel eens winnen en als je wint heb je veel vrienden. Toch durf ik te schrijven dat er op dit moment geen echt tophok is. Haast allemaal hebben we wel één of enkele topdieren in het hok of we zijn nog bezig ze te fokken. n blikvanger zoals op de Keistadshow, dat hok vol met alle kleuren is top.

9 9 Onderling helpen we elkaar. Met het hokbezoek toch geweldige collecties gezien o.a bij Jo, Ferry, Thei, Jan, Adje en Dick. Ik was met Jo bij Meindert en dan doet het pijn zijn hok bijna leeg te zien. Door ziekte en omstandigheden heeft hij haast al zijn duiven weg moeten doen. Zijn hele leven voor de duiven, n monument voor ons ras en dan een leeg hok, om stil van te worden. Meindert en José bedankt. We hopen nog jaren met jullie lief en leed te mogen delen en vergeten doen we jullie nooit. Op de shows waren er ook mooie dieren te zien die indruk op mij hebben gemaakt. Bij de FSC een wat grote super blazende rode doffer, van Henk Veenstra. (links) Op de Oneto een prachtige groep. In zwart een mooie collectie van H.Schürkamp (rechts), die helaas niet in topconditie waren en enkele mooie holblauwe en roodzilvers. Op de D.S.C enkele gele en zwarte. Op de Keistadshow de showkooi. Dan prachtig spul in geel, blauw en blauwzilver geband en ongeband.

10 10 Bij S.Z.N n prima collectie rood. Bij Avicorni n heel mooie geelzilver en n geelgezoomde, nooit mooier gezien. Natuurlijk ben ik er wat vergeten te vermelden, maar wat ik dit jaar niet vergeten zal is de ontspannen sfeer in de club, op de clubdagen, de hokbezoeken en op de shows. Zo heerlijk ongedwongen met elkaar omgaan dat is de ware spirit. Lief zijn voor mens en dier en onze hobby (Voorburgse Schildkroppers) houden, fokken en showen. Zutphen januari 2009 Dick Hamer Dick in actie tijdens de SZN.

11 11 VERSLAG VAN DE CLUBSHOW van de Voorburgers op de Keistadshow 2008 te Amersfoort. (foto s:rikus) In 2008 was het 70 jaar geleden dat de Voorburgse Schildkropper als nationaal ras is erkend. Ik was vereerd dat ik deze jubileumshow mocht keuren. Er waren in het totaal 82 Voorburgers ingezonden, maar helaas moest Ferdie zijn dieren thuis houden. Mijn vrouw Nel is altijd mijn vaste schrijfster als ik mag keuren, maar dit keer had ik een andere schrijver. Het was een nieuwe fokker van Voorburgers Peter van Kaam die mij dit keer bijstond als schrijver. Voor dat ik begon met de keuring eerst nog even met Peter van der Spek langs de dieren gelopen en bekeken of we beide op de lijn van keuren zaten zoals we op de clubdag hadden afgesproken voor wat betreft de aandachtspunten. We begonnen met de zwarten van Bert Vreeman, Rikus Hagenauw en Thei Eumelen waarvan enkele dieren wat aan de forse kant waren. Ook mocht er wat meer actie en blaaswerk zijn. De jonge duivin van Thei Eumelen liet dit het beste zien en haalde 96 punten. De blauw zwartgebanden moeten over het algeheel niet forser worden want dan is het chique wat we graag bij de Voorburgers willen zien helemaal weg. Als ze te grof worden is het ook moeilijker om de mooie ballon te krijgen met de juiste snoering. Enkele dieren toonden wat rond in de dijen. Bij de jonge doffers haalde een duif van J. Peters en een jonge duivin van S. Boer beide 96 punten. Dieren met een zeer goed lichaam, fraai blaaswerk en actie. J. van Rooden haalde met een jonge doffer nog 95 punten. (foto onder).

12 12 Bert Vreeman showde een blauw ongebande die er niet over nadacht om te laten zien wat een kropper moet doen namelijk blazen en actie tonen. Volgende keer beter. In rood bekampten Piet de Jonge, J. Peters en Rick Peters elkaar. Foto boven: oude duivin van P. de Jonge. Ook hier weer enkele dieren die aan de forse kant waren en een enkele had neiging tot overblazen.

13 13 Ook hier weer wat ronde dijen. Piet de Jonge showde in deze kleurslag de betere dieren en haalde bij de oude duivinnen 96 punten en herhaalde dit weer bij de jonge duivinnen. De jonge duivin sprak mij bijzonder aan, maar was jammer genoeg niet geheel klaar in kropbevedering. In geel waren het J. Peters, Rikus Hagenauw en Thei Eumelen die de dieren in de kooien brachten. De oudeen jonge duivin van Thei spraken mij erg aan. Het was jammer dat ze beide wat gladder in de beenbevedering konden anders had de oude duivin het waarschijnlijk tot 97 punten kunnen brengen, maar nu bleef ze steken op 96 punten en werd de fraaiste Voorburgse Schildkropper van mijn keuring. (foto). Een fijne en chique duivin met een fraai blaaswerk en een vlotte actie. De jonge duivin had dezelfde vlotte actie en fraai blaaswerk met een zeer goed type. Bert showde een fraaie bruine jonge doffer die zonder probleem 96 punten haalde. Een fraai dier voor deze moeilijk kleurslag. Arie Boers en J. Peters showde blauwzilver donkergebande. (foto onder).

14 14 De jonge doffer van Arie haalde 96 punten. Eén blauwzilver ongebande van Bert die het wat liet zitten in actie en blaaswerk. (foto onder). Roodzilver geband en geelzilver geband zijn kleuren die ik persoonlijk erg mooi vind, maar waarvan er nogal wat dieren aan de forse kant zijn en die wat ronder moeten blazen. A. van Dierendonck liet ons genieten van een fraaie roodzilver duivin die haar 96 punten zeker waard

15 15 was. (foto onder). Ze liet fraai blaaswerk en zeer goede actie zien. In geelzilver kwam ik niet hoger dan 95 punten voor van Dierendonck en Bert. In bruinzilver dieren van Bert en J. Peters met 95 punten voor Peters met een jonge duivin. De gekraste in blauw, blauwzilver en bruinzilver waren ingezonden door Bert en Arie.

16 16 Deze kleurslag laat ten opzichte van de blauw zwartgebande betere en vooral vlottere dieren zien. Dieren die goede benen hebben en lekker vlot blazen. Arie had met een oude blauwkras doffer 96 punten. Ook bij de blauwzilvers haalde hij met een oude duivin 96 punten. Dit was een Voorburger zoals we graag zien. Een vogel met een fraai lichaam, zeer goede vaste stand en een geweldige actie en fraai blaaswerk. Het is alleen jammer dat de kleur erg roestig is anders was ze hoger geëindigd. Foto: blauwkras van Arie Boers. Tot slot blauw en blauwzilver witbanden. Deze kleurslag die voor zover ik weet gecreëerd is door Meindert Hauber vind ik een geweldige aanwinst in het kleuren pallet van de Voorburgers. Gelukkig hebben Chris Reizevoort en Rikus de dieren van Meindert onder hun hoede genomen.

17 17 Zo is deze kleurslag gelukkig binnen de club gebleven en zullen we ze vaker op de show`s tegen komen. Bij de blauwwitbanden behaalde de oude doffer van Chris 96 punten, (foto) maar er moet over de gehele linie nog al wat werk verzet worden en kan deze variëteit nog wel enkele fokkers gebruiken. Dus als er volhouders zijn meldt u zich. Tot slot wil ik Peter nog bedanken voor het schrijven en niet te vergeten de inzenders voor de ingezonden dieren. Hartelijke groeten Siep Het promotie drieluik.

18 18 UITSLAGEN SHOWSEIZOEN SHOW: Keistadshow (82) Keurm. J. vd Siepkamp Th. Eumelen Geel v.o. 96 fraaiste A. Boers Blauwz d geb 96 fraaiste doffer C. Reizevoort Blauw witb. 96 fraaiste doffer oud Th. Eumelen Geel 96 fraaiste duivin oud A. Boers Blauwz d.geb. fraaiste doffer jong P. de Jonge Rood 96 fraaiste duivin jong SHOW: SZN (41) Keurm. P. vd Spek P. de Jonge Rood v.j. 96 fraaiste A. Boers Blauwgekrast 94 fraaiste doffer oud J. v. Rooden Blauwzwgeb. 96 fraaiste duivin oud P. de Jonge Rood 94 fraaiste doffer jong P. de Jonge Rood 96 fraaiste duivin jong SHOW: Martinishow (21) Keurm. B. Kleine H. Veenstra Zwart m.o. 96 fraaiste H. Veenstra Zwart 96 fraaiste doffer oud R. Hagenauw Geel 95 fraaiste duivin oud H. Veenstra Rood 96 fraaiste doffer jong S. Boer Rood 95 fraaiste duivin jong SHOW: Avicorni (36) Keurm. B. Kleine B. Vreeman Geelgez. v.j.96 fraaiste C. Reizevoort Blauwwitb. 96 fraaiste doffer oud A. Boers Blauwgekrast 96 fraaiste duivin oud A. v. Dierendonck Roodzilvergeb. 93 fraaiste doffer jong B. Vreeman Geelgezoomd 96 fraaiste duivin jong B. Vreeman Viertal NBS plaquette SHOW: Oneto (25) keurm. R. Hagenauw H. Schürkamp Zwart v.o. 96 fraaiste B. Vreeman Blauw ong. 94 fraaiste doffer oud H. Schürkamp Zwart 96 fraaiste duivin oud H. Schürkamp Zwart 95 fraaiste doffer jong H. Schürkamp Zwart 94 fraaiste duivin jong

19 19 VERSLAG VAN MIJN KEURING OP DE S.Z.N. gehouden op 31 oktober (foto s: rikus) Kijk er persoonlijk altijd weer uit naar deze show. Gezien de aankleding en huisvesting vind ik dit een van de mooiste. Dit jaar mocht ik de Voorburgse Schildkroppers keuren. Gelukkig was ik op de najaarsdag geweest en was zo goed op de hoogte van de laatste stand van zaken welke betrekking hebben op dit schitterende ras. Er is de laatste jaren nogal wat veranderd. O.a. het type en de ballon. Binnen de vereniging wordt er goed gecommuniceerd dus een ieder weet waar op gelet gaat worden. Met dit in mijn rugzak startte ik mijn keuring. In totaal 41 dieren. Niet echt een grote klasse, maar als je de datum in ogenschouw neemt is het toch redelijk. Een kropper moet geheel zijn uitgeruit wil deze goed geshowd kunnen worden. In zwart 6 dieren, winnaar werd een oude zwarte duivin van P. de Jonge. (foto). De overige dieren scoorden niet echt hoog.

20 20 Voor de 1 waren het de benen welke langer konden, voor een ander het stijfblazen, ook de rugafdekking kon bij 1 dier beter en rode oogranden zijn ook niet gewenst. Alle opmerkingen stonden op de kaart en ik hoop dat deze goed gelezen zijn zodat de eigenaar weet waarop ik betreffende dier heb gestraft. Klasse rood was goed vertegenwoordigd. 20 dieren waarin de jonge duivin van P. de Jonge eruit sprong. (foto). Deze liet het juiste type en stand zien. Mooie benen, strakke bevedering en voor een jonge duivin mooi rond blaaswerk, F96 dik verdiend er werd later de mooiste Voorburger. A. Timmermans showde een mooie oude duivin, als deze nog iets ronder had geblazen dan had ook zij F96 gehad, nu ZG 95. Naast deze duivin een dier wat tijdens de keuring erg vlak stond en waarbij de beenstand erg wijd was, miste het ronde blaaswerk vandaar het lage predikaat. In kooi 152 een duif welke een spleetstaart had, in kooi 154 een dier dat veel te klein was. Ik weet we willen af van de grote type s, maar dit was echt te klein.

21 21 Nu lijkt het of er geen goede dieren hebben gezeten maar dat is zeker niet waar. Wat ook opviel was dat de dieren schoon en getraind werden voortgebracht. Dit keurt zo prettig. In de gelen Th. Eumelen welke de winnaar showde. Fraaie oude duivin welke de raskenmerken showde welke worden verwacht van een Voorburger. (foto). J.P. van Rooden showde een fraaie oude blauw zwartgebande duivin. (foto onder).

22 22 Naast deze kanjer zat een dier wat te klein was en geen actie vertoonde valt dan dubbel op en is hier op gedrukt. Foto: voorlopig nog te klein en te fijn In kooi 166 een jonge duivin eveneens van Van Rooden, als deze nog wat verder uitgroeit, kan dit een topper worden voor de toekomst. (foto boven). Dick Hamer showde een jonge roodzilver duivin. Ook deze liet kenmerken zien welke van het nieuwe type verlangd worden. In de blauwzilvers en blauwzilver gekraste eveneens knappe dieren. De laatste oude duivin sprong eruit vanwege haar fraaie type. Ik zal trachten op de komende voorjaarsdag aanwezig te zijn daar er een evaluatie komt over de afspraken welke zijn gemaakt over o.a het type en het rond blaaswerk. Keurmeester Peter van der Spek,

23 23

VERSLAG CLUBSHOW DOOR KEURMEESTER DICK HAMER bij de EERSTE SIERDUIVENSHOW NOORD-NEDERLAND.

VERSLAG CLUBSHOW DOOR KEURMEESTER DICK HAMER bij de EERSTE SIERDUIVENSHOW NOORD-NEDERLAND. VERSLAG CLUBSHOW DOOR KEURMEESTER DICK HAMER bij de EERSTE SIERDUIVENSHOW NOORD-NEDERLAND. Vol verwachting ging ik naar Drachten en dat werd waargemaakt. Wat een geweldige show. n Prachtige uitstraling.

Nadere informatie

De Schoonheidspostduiven op de Keistadshow 2009

De Schoonheidspostduiven op de Keistadshow 2009 De Schoonheidspostduiven op de Keistadshow 2009 Tekst en foto s: Sytze de Bruine Met 108 duiven in 9 van de 10 clubrassen toch een mooie inzending, alleen de Giant Homer ontbrak op het appel. We laten

Nadere informatie

De sierduiven op de Martinishow 2007 gehouden van 7 9 december in de Martini Plaza te Groningen. Een verslag met tekst en foto s van: Rikus Hagenauw

De sierduiven op de Martinishow 2007 gehouden van 7 9 december in de Martini Plaza te Groningen. Een verslag met tekst en foto s van: Rikus Hagenauw Deel 1 De sierduiven op de Martinishow 2007 gehouden van 7 9 december in de Martini Plaza te Groningen Een verslag met tekst en foto s van: Rikus Hagenauw In 2008 zal de Martinishow weer plaatsvinden van

Nadere informatie

Jubileumshow van de Eerste Zuid-Hollandse Sierduivenliefhebbers Vereniging gehouden van vrijdag 16 t/m zondag 20 november 2005

Jubileumshow van de Eerste Zuid-Hollandse Sierduivenliefhebbers Vereniging gehouden van vrijdag 16 t/m zondag 20 november 2005 1930-2005 Jubileumshow van de Eerste Zuid-Hollandse Sierduivenliefhebbers Vereniging gehouden van vrijdag 16 t/m zondag 20 november 2005 De Show werd geopend door Dick Hamer, de bekende duivenpromotor,

Nadere informatie

De eerste nieuwsbrief van de FCN

De eerste nieuwsbrief van de FCN Nummer 1, Jaargang 1 Nieuwsbrief Figurita Club Nederland Juni 2001 De eerste nieuwsbrief van de FCN Beste Figurita fokkers, Het is alweer een tijdje geleden dat we onze eerste Ledenvergadering hebben gehad.

Nadere informatie

duiven Het Vlaams Neerhof - oktober - november - december

duiven Het Vlaams Neerhof - oktober - november - december De Europashow voor Gentse kroppers te Merelbeke Sinds enkele jaren bestaat er binnen de landen die aangesloten zijn bij de Europese Entente de mogelijkheid om naast de algemene driejaarlijkse Europashow

Nadere informatie

9 e SIERDUIVENSHOW ZUID - NEDERLAND Gehouden op 5 7 november 2010 Verslag van: Sytze de Bruine

9 e SIERDUIVENSHOW ZUID - NEDERLAND Gehouden op 5 7 november 2010 Verslag van: Sytze de Bruine Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 3 9 e SIERDUIVENSHOW ZUID - NEDERLAND Gehouden op 5 7 november 2010 Verslag van: Sytze de Bruine Links: Saksische Kropper, rood V/O.

Nadere informatie

Oud-Hollandse Meeuwclub - OHMC

Oud-Hollandse Meeuwclub - OHMC Rechts: Fraaiste doffer oud met 97 punten. Onder: Fraaiste duivin oud met 97 punten. Jubileumshow vanwege het 75-jarig bestaan van de Oud-Hollandse Meeuwclub - OHMC In 2013 was het 75 jaar geleden dat

Nadere informatie

NEDERLANDSE KRULVEERKROPPER?

NEDERLANDSE KRULVEERKROPPER? WAT IS ER GEBEURD MET DE Door: Hein van Grouw (NL/UK) NEDERLANDSE KRULVEERKROPPER? In 1997 werd de Nederlandse Krulveerkropper in zijn land van oorsprong erkend als een nieuw ras. Andere landen volgden,

Nadere informatie

JAVACLUBDAG 2006 bij Intratuin Barneveld

JAVACLUBDAG 2006 bij Intratuin Barneveld Trotse eigenaars, topdieren en in het oog lopende fokprestaties DEEL 1 JAVACLUBDAG 2006 bij Intratuin Barneveld Tekst: Jan en Cor Kerkhof. Bron: Javabode 2006-4. Foto s: Dirk de Jong. Op zaterdag 26 augustus

Nadere informatie

Voor u ligt weer het vraagprogramma voor onze clubshow 2015 die weer gehouden word in ons clublokaal Cafe Zaal t Vrijthof te Oirschot

Voor u ligt weer het vraagprogramma voor onze clubshow 2015 die weer gehouden word in ons clublokaal Cafe Zaal t Vrijthof te Oirschot Voorwoord clubshow 2015 Beste leden, Voor u ligt weer het vraagprogramma voor onze clubshow 2015 die weer gehouden word in ons clublokaal Cafe Zaal t Vrijthof te Oirschot Wij nodigen u dan ook weer van

Nadere informatie

Figurita Nieuws 2015

Figurita Nieuws 2015 Figurita Nieuws 2015 Voorwoord, Het afgelopen jaar zag er door de maatregelen rondom de vogelgriep anders uit dan wij met elkaar hadden voorzien, een aantal shows konden niet doorgaan. Het wegvallen van

Nadere informatie

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 42e Delta Show in Zeeland 10 en 11 november 2012 Tekst en foto s: Sytze de Bruine Tijdens het weekend van 10 en 11 november 2012

Nadere informatie

Jubileumtentoonstelling. 100 jaar, NUT & SPORT Woerden (Utrecht NL) oktober 2006 DEEL 3. Foto s: Ronald van Dijk

Jubileumtentoonstelling. 100 jaar, NUT & SPORT Woerden (Utrecht NL) oktober 2006 DEEL 3. Foto s: Ronald van Dijk Jubileumtentoonstelling 19 21 oktober 2006 DEEL 3 Foto s: Ronald van Dijk 100 jaar, NUT & SPORT Woerden (Utrecht NL) Fraaiste Oorspronkelijk Watervogel, Bahama Pijlstaart, van Tinus Rietveld Fraaiste Gedomesticeerde

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1. West-Brabantshow op 2 en 3 november 2013 in de Lanteern te St. Willebrord.

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1. West-Brabantshow op 2 en 3 november 2013 in de Lanteern te St. Willebrord. Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 West-Brabantshow op 2 en 3 november 2013 in de Lanteern te St. Willebrord. Door: Sytze de Bruine. Links: Fraaiste sierduif, doffer

Nadere informatie

Figurita Nieuws. Terugblik op het afgelopen verenigingsjaar. Nummer 1, jaargang 2008 Nieuwsbrief Figurita Club Nederland uitgave juni 2008

Figurita Nieuws. Terugblik op het afgelopen verenigingsjaar. Nummer 1, jaargang 2008 Nieuwsbrief Figurita Club Nederland uitgave juni 2008 Figurita Nieuws Nummer 1, jaargang 2008 Nieuwsbrief Figurita Club Nederland uitgave juni 2008 Terugblik op het afgelopen verenigingsjaar Een jaar is snel voorbij, dit geldt ook voor al weer het 8 e verenigingsjaar

Nadere informatie

Trotse eigenaars, topdieren en in het oog lopende fokprestaties

Trotse eigenaars, topdieren en in het oog lopende fokprestaties Trotse eigenaars, topdieren en in het oog lopende fokprestaties 1 The Middle Thüringer Rassetauben Club Show, 9-13 November 2005 Door: Mick Bassett 2 800 Duiven, 70 rassen, van 68 inzenders. De Club heeft

Nadere informatie

NEDERLANDSE JAVAKRIELENFOKKERS OP BEZOEK AAN DE DISTRICTSHOW DE STER MEEUWEN IN BELGIE.

NEDERLANDSE JAVAKRIELENFOKKERS OP BEZOEK AAN DE DISTRICTSHOW DE STER MEEUWEN IN BELGIE. NEDERLANDSE JAVAKRIELENFOKKERS OP BEZOEK AAN DE DISTRICTSHOW DE STER MEEUWEN IN BELGIE. Tekst en foto s: Adri (comb. Goorden-Hermsen) Donderdagavond 8 december vertrokken we vanuit Nederland naar de districtshow

Nadere informatie

CLUBBULLETIN. De Groninger Sierduivenclub. Nederlands oudste Sierduivenvereniging. Opgericht 25 februari DIGITAAL

CLUBBULLETIN. De Groninger Sierduivenclub. Nederlands oudste Sierduivenvereniging. Opgericht 25 februari DIGITAAL De Groninger Sierduivenclub. Nederlands oudste Sierduivenvereniging. Opgericht 25 februari 1904. De Groninger Slenk: nationale trots. DIGITAAL CLUBBULLETIN Nr. 2 2017 GRONINGER SIERDUIVENCLUB: Activiteiten:

Nadere informatie

NIEUWJAARSGROET 2011 VAN DE VOORZITTER. IN en OM De Hollandse Kropper Club

NIEUWJAARSGROET 2011 VAN DE VOORZITTER. IN en OM De Hollandse Kropper Club Cluborgaan van de Hollandse Kropper Club IN en OM De Hollandse Kropper Club In dit nummer: * Nieuwjaarsgroet van de voorzitter * Notulen jaarverg.-fokkersdag HKC 2010 * Overzicht gewonnen ereprijzen *

Nadere informatie

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties. Deel 4

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties. Deel 4 Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 4 De Friesche Sierduiven Club Show van 7-9 november 2014 Fries Congrescentrum - Drachten (NL) In het weekend van 7 t/m 9 november hield

Nadere informatie

Nederlandse Grasparkieten Club

Nederlandse Grasparkieten Club Nederlandse Grasparkieten Club Aangesloten bij de World Budgerigar Organisation Uitnodiging Voor het bijwonen van de JAARVERGADERING van de NGC-DBS op 28 maart 2013 in Café-zalencentrum De Gouden Leeuw,

Nadere informatie

Najaarsboekje 2013. Nederlandse Speciaalclub van Chinchilla, van Beveren, Zilvervos, Marter, Zwartgrannen en Parelgrijs van Halle fokkers

Najaarsboekje 2013. Nederlandse Speciaalclub van Chinchilla, van Beveren, Zilvervos, Marter, Zwartgrannen en Parelgrijs van Halle fokkers Nederlandse Speciaalclub van Chinchilla, van Beveren, Zilvervos, Marter, Zwartgrannen en Parelgrijs van Halle fokkers Hierbij treft u de webversie Voor leden is er een volledige versie beschikbaar. Najaarsboekje

Nadere informatie

Figurita Nieuws. Even omkijken naar het verenigingsjaar 2009

Figurita Nieuws. Even omkijken naar het verenigingsjaar 2009 Figurita Nieuws Even omkijken naar het verenigingsjaar 2009 Het afgelopen jaar was een goed jaar voor onze club. Goed omdat we als club gezorgd hebben dat er op een aantal tentoonstellingen forse inzendingen

Nadere informatie

V R A A G P R O G R A M M A

V R A A G P R O G R A M M A V R A A G P R O G R A M M A Met de inzendingsvoorwaarden voor de Verenigings Tentoonstelling, georganiseerd door "NUT & SPORT" te Woerden op 23 en 24 oktober 2009 in het Brediushonk, Kievitstraat 40 te

Nadere informatie

Tekst: Harrie Kruize Foto s: D.J. Hamer Tekeningen: Jan de Jong en Diane Jacky

Tekst: Harrie Kruize Foto s: D.J. Hamer Tekeningen: Jan de Jong en Diane Jacky Engelse Kropper en Engelse Dwergkropper De Engelse Kropper De Engelse Kropper kan bogen op een lang en roemrijk verleden. Reeds in 1735 werd dit ras beschreven. De oorsprong zou bestaan uit een kruising

Nadere informatie

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 4

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 4 Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 4 Oost-Vlaamse provinciale wedstrijden MERELBEKE (BELGIË) 21-23 oktober 2011 Met het Europees raskampioenschap voor de Gentse kropper.

Nadere informatie

Tekst en foto s: Aviculture Europe. Een aantal NBS ERE-CERTIFICAAT winnaars, Met onze felicitaties!!

Tekst en foto s: Aviculture Europe. Een aantal NBS ERE-CERTIFICAAT winnaars, Met onze felicitaties!! De Sierduiven op de Champion Show In Utrecht Tekst en foto s: Aviculture Europe Een aantal NBS ERE-CERTIFICAAT winnaars, Met onze felicitaties!! Koningsberger Reinoog wit m/j. Pred. 96 punten. Inzender:

Nadere informatie

Internationale structuuren. trommelduivenshow

Internationale structuuren. trommelduivenshow Internationale structuuren trommelduivenshow 2009 Tekst en foto s: Roy Arbeider Na een aantal jaren van stilte was het in november 2009 weer zover. In het derde weekend van deze maand was bij de laatst

Nadere informatie

ONLINE DUIVEN SHOW JULI 2015

ONLINE DUIVEN SHOW JULI 2015 ONLINE DUIVEN SHOW JULI 2015 Door: Wes Murphy, Irish Coloured Racing Pigeon Club. In juli 2015 besloot de Ierse Kleurpostduiven Club om de allereerste Online Show te organiseren voor alle volgers van onze

Nadere informatie

Onder Ons Helden e.o.

Onder Ons Helden e.o. Nummer #3 Juni 2016 Onder Ons Helden e.o. Alles over het Hokbezoek van 25 juni aanstaande PAGINA 9 Exclusief interview met onze Wim Meijer PAGINA 5 WAT VINDT U VAN DEZE NIEUWE VORM VAN DE NIEUWSBRIEF?

Nadere informatie

Combinatie Lokhorst Doornspijk Duivensport met de paplepel ingegoten

Combinatie Lokhorst Doornspijk Duivensport met de paplepel ingegoten Combinatie Lokhorst Doornspijk Duivensport met de paplepel ingegoten De Comb. Lokhorst heb ik voor het eerst ontmoet eind 2013 toen ik een doffer van hun had gekocht uit hun geweldenaar Siem, ben toen

Nadere informatie

JUBILEUMSHOW van de WYANDOTTECLUB Met dank aan de Wyandotteclub

JUBILEUMSHOW van de WYANDOTTECLUB Met dank aan de Wyandotteclub JUBILEUMSHOW van de WYANDOTTECLUB Met dank aan de Wyandotteclub Op 4 en 5 oktober 2013 vierde de Wyandotteclub het 90-jarig jubileum met een mooie tentoonstelling in Amersfoort, waar alleen Wyandotten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbersverenigingen

Nieuwsbrief Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbersverenigingen Nieuwsbrief Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbersverenigingen Uitgave 11, Mei 2019 Beste sierduivenliefhebber, Voor u ligt weer onze digitale nieuwsbrief van de NBS. Wij proberen u hiermee op een

Nadere informatie

Friese Hoenders seizoen 12-13

Friese Hoenders seizoen 12-13 Friese Hoenders seizoen 12-13 Net als voorgaande jaren heeft de FTC getracht in beeld te brengen hoe onze F riese hoenders en krielen ervoor staan. Dit aan de hand van het getoonde materiaal op de clubshow

Nadere informatie

Aan het woord is. Jan Luchtmeijer. uit Drachten; duivenliefhebber, publicist, en presentator van lezingen over de culturele achtergrond van de duif.

Aan het woord is. Jan Luchtmeijer. uit Drachten; duivenliefhebber, publicist, en presentator van lezingen over de culturele achtergrond van de duif. Aan het woord is Jan Luchtmeijer uit Drachten; duivenliefhebber, publicist, en presentator van lezingen over de culturele achtergrond van de duif. Eindredactie: Sytze de Bruine Er is mij gevraagd iets

Nadere informatie

Trotse eigenaars, topdieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1

Trotse eigenaars, topdieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Trotse eigenaars, topdieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 VANUIT AUSTRALIË De Canberra/Queanbeyan Poultry Club Show 2006 Door: Greg Davies Het doel van onze kleine club is het promoten en

Nadere informatie

Mogen wij u voorstellen:

Mogen wij u voorstellen: Mogen wij u voorstellen: De Steller Kropper...... en de Steller Kropper Met dank aan de NL speciaalclub van de Steiger- en Steller Kropper voor alle informatie en enthousiaste support Deze titel is bedoeld

Nadere informatie

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26.

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering om 20.00 uur en heet de aanwezige leden en in

Nadere informatie

Hokbezoek Gebroeders Homma Steggerda 28 november 2015.

Hokbezoek Gebroeders Homma Steggerda 28 november 2015. Hokbezoek Gebroeders Homma Steggerda 28 november 2015. U bent van mij gewoon dat ik op een manier schrijf zoals ik het zie en hoor, helaas geen spectaculaire ontdekkingen, onderweg samen met Dirk Huizinga

Nadere informatie

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties. Deel 1

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties. Deel 1 Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 De Sierduivenshow Noord Nederland is de meest unieke duivenshow van Nederland! Gehouden van 12 t/m 15 november 2015 in het Fries

Nadere informatie

opgericht op 2 oktober 1976

opgericht op 2 oktober 1976 opgericht op 2 oktober 1976 1. ALGEMENE CLUBINFORMATIE De Thrianta-Hulstlanderclub is opgericht op 2 oktober 1976. Erevoorzitter Ereleden Leden van verdienste dhr. J. Balder mw. H. van Tol dhr. P. Kroon

Nadere informatie

Vraagprogramma Tentoonstelling K.C.P. S t r e v e n n a a r B e t e r te Winsum 5 en 6 oktober

Vraagprogramma Tentoonstelling K.C.P. S t r e v e n n a a r B e t e r te Winsum 5 en 6 oktober Vraagprogramma 2018 Tentoonstelling K.C.P. S t r e v e n n a a r B e t e r te Winsum 5 en 6 oktober Voor de open tentoonstelling van konijnen, hoenders, dwerghoenders, serama s op vrijdag 5 en zaterdag

Nadere informatie

Nut en Sport Oud-Beijerland

Nut en Sport Oud-Beijerland Nut & Sport 1928 Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging Nut en Sport Oud-Beijerland VRAAGPROGRAMMA 2017 Voor de Open tentoonstelling te houden op: 27 en 28 oktober 2017 op de Kleindierenhof aan de Karel

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter:

Nadere informatie

Tekst en foto s: Tiziano Trinci, Italië Eindredactie: Sytze de Bruine

Tekst en foto s: Tiziano Trinci, Italië Eindredactie: Sytze de Bruine Tekst en foto s: Tiziano Trinci, Italië Eindredactie: Sytze de Bruine Mijn naam is Tiziano Trinci, ik ben 42 en woon in Pistoia, een stadje zo n 30 km van Florence, in Italië. Ik woon op het platteland

Nadere informatie

Vraagprogramma 15 de Internationale Caviadag Wessem

Vraagprogramma 15 de Internationale Caviadag Wessem Vraagprogramma 15 de Internationale Caviadag Wessem Hallo beste mensen! Graag wil ik jullie uitnodigen voor de 15 de Internationale Caviadag Wessem. Er wordt gekeurd naar de MFD Standaard Een gediplomeerde

Nadere informatie

CLUBBLAD van de Nederlandse DFKP-club 1 ste jaargang nummer 1

CLUBBLAD van de Nederlandse DFKP-club 1 ste jaargang nummer 1 CLUBBLAD van de Nederlandse DFKP-club 1 ste jaargang nummer 1 de speciaalclub voor wilde duiven, lachduiven, diamantduiven, frankolijnen, kwartels en patrijzen Secretariaat: K.Prins, Singravenstraat 23,

Nadere informatie

Hollandse Kropper. Tekst en foto s: Aviculture Europe (tenzij anders vermeld)

Hollandse Kropper. Tekst en foto s: Aviculture Europe (tenzij anders vermeld) Hollandse Kropper Tekst en foto s: Aviculture Europe (tenzij anders vermeld) De Hollandse Kropper is het oudste en grootste nationale duivenras van Nederland, wat al in de 16 e eeuw naar ons land kwam.

Nadere informatie

Door: Fabio van Olst (NL)

Door: Fabio van Olst (NL) Door: Fabio van Olst (NL) In de standaard die we in Nederland kennen van de Felegyhazer Tuimelaar staat de kleurslag zilver vermeld. Ik heb al eens in een artikel geschreven, dat ik ze nooit gezien heb

Nadere informatie

Belgische Hoenderclub Nederland. Bulletin

Belgische Hoenderclub Nederland. Bulletin Belgische Hoenderclub Nederland Bulletin Nummer 3 Augustus 2017 1 Clubbulletin van de Speciaalclub Belgische Hoenderrassen Nederland. Bestuur: Hub Maar, voorzitter Wiel Ackermans, secretaris/penningmeester

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

1960, de Oud Hollandse meeuwen, Oud Hollandse tuimelaars en de Duitse Schoonheidspostduiven. Daarna kwamen de Vinkduiven

1960, de Oud Hollandse meeuwen, Oud Hollandse tuimelaars en de Duitse Schoonheidspostduiven. Daarna kwamen de Vinkduiven Tekst: Nico van Benten Foto s: D.J. Hamer en Aviculture Europe Tekeningen: Jan de Jong De 64-jarige vutter van Camp uit Apeldoorn voelt zich allerminst bejaard; hij is niet alleen in de sierduivensport

Nadere informatie

NEDERLANDSE SEBRIGHTCLUB CLUBBLAD. Vraagprogramma Sebrightdag Albergen. Juli 2012 no. 2

NEDERLANDSE SEBRIGHTCLUB CLUBBLAD. Vraagprogramma Sebrightdag Albergen. Juli 2012 no. 2 NEDERLANDSE SEBRIGHTCLUB CLUBBLAD Vraagprogramma Sebrightdag Albergen Juli 2012 no. 2 EREVOORZITTER: ERELEDEN: VOORZITTER: SECRETARIS: PENNINGMEESTER: Th. Hauwert L.G. Roosloot en C. van der Sijs J.W.

Nadere informatie

Regionale tentoonstelling

Regionale tentoonstelling Kleinveebond De STER Meeuwen VRAAGPROGRAMMA Regionale tentoonstelling 42 ste Kleindiertentoonstelling 27-28-29 november 2015 Grote - en dwerghoenders Park - en watervogels Sierduiven Konijnen Cavia www.kleinveedestermeeuwen.hoenders.net

Nadere informatie

Nieuwsbrief KC Nijmegen april 2019

Nieuwsbrief KC Nijmegen april 2019 Nieuwsbrief KC Nijmegen april 2019 In deze nieuwsbrief de uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering, verslag van de Algemene ledenvergadering 2018; oproep opgeven voor Kampioenschapsprijs; clubmatch;

Nadere informatie

Vraagprogramma 12 de Internationale Caviadag Wessem

Vraagprogramma 12 de Internationale Caviadag Wessem Vraagprogramma 12 de Internationale Caviadag Wessem Hallo beste mensen! Graag wil ik jullie uitnodigen voor de 12 de Internationale Caviadag Wessem. Er wordt gekeurd naar de MFD en NKB Standaard Het keurmeesterkorps:

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering biljartclub de Vliegert Dinsdag 9 mei 2017

Notulen jaarvergadering biljartclub de Vliegert Dinsdag 9 mei 2017 Notulen jaarvergadering biljartclub de Vliegert Dinsdag 9 mei 2017 De voorzitter Hans Janssen opent de vergadering om 13.35 uur en verzoekt alle aanwezigen om een minuut stilte om al onze biljartvrienden

Nadere informatie

Jarig bestaan.

Jarig bestaan. Vraagprogramma Voor de 26 e zelfstandige Clubshow NEDERLANDSE JAVACLUB Deze wordt gehouden op Vrijdag 18 en Zaterdag 19 November 2016 Adres tentoonstelling : Duivensportcentrum Pr. Beatrixlaan 240 7312

Nadere informatie

Vraagprogramma van de 71 e Club Tentoonstelling met de inzendingsvoorwaarden. Vrijdag 27 en Zaterdag 28 November 2015

Vraagprogramma van de 71 e Club Tentoonstelling met de inzendingsvoorwaarden. Vrijdag 27 en Zaterdag 28 November 2015 Vraagprogramma van de 71 e Club Tentoonstelling met de inzendingsvoorwaarden Vrijdag 27 en Zaterdag 28 November 2015 In de accommodatie van de Firma Huizer Langeweg 97 H.I.Ambacht Sluitingsdatum inschrijving

Nadere informatie

Dinsdag 11 December Dinsdag 08 januari 2019

Dinsdag 11 December Dinsdag 08 januari 2019 Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: Dinsdag 11 December 2018 en Dinsdag 08 januari 2019 We hopen deze avonden

Nadere informatie

Baby show van de Parkieten Speciaal Club Midden Zeeland.

Baby show van de Parkieten Speciaal Club Midden Zeeland. Baby show van de Parkieten Speciaal Club Midden Zeeland. Deze werd georganiseerd op Zaterdag 20 juni 2015 in de Meiboom te Krabbendijke. s Avonds, voor de show, had het ijverige bestuur, de zaal reeds

Nadere informatie

SUPERUITSLAG Frederikshof John Romein - Soissons

SUPERUITSLAG Frederikshof John Romein - Soissons pagina 1 van 5 SUPERUITSLAG Frederikshof John Romein - Soissons Op 4 Juni 2017 stond de Midfondvlucht vanuit Soissons op het programma van Afdeling 8 GOU Noord-Oost Kring 6. De weervoorspellingen waren

Nadere informatie

Vraagprogramma Caviadag Tiel

Vraagprogramma Caviadag Tiel Vraagprogramma Caviadag Tiel Zaterdag 29 april 2017 Na wikken en wegen hebben wij besloten in 2017 voor de 9e keer een NCC Caviadag Tiel te organiseren. Na de show in 2016 zijn er enkele inzenders cq bezoekers

Nadere informatie

We denken dat u zoals vanouds, deze show niet zal willen missen, en dit dan ook te waarderen door enkele dieren in te zenden.

We denken dat u zoals vanouds, deze show niet zal willen missen, en dit dan ook te waarderen door enkele dieren in te zenden. Vraagprogramma Voorwoord Beste Kleindierliefhebbers, Voor u ligt het vraagprogramma van De Sportfokkers Neer e.o. Dit jaar organiseren we een Open Show in de Burg. Hannenhal te Baexem, een van de kerkdorpen

Nadere informatie

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 75 jarige Jubileumshow Gallinova Barneveld 6 en 7 november 2009 Zoals altijd is Gallinova er weer in geslaagd om een prachtige show

Nadere informatie

SWV (Zwitserse Grasparkieten Club) Clubshow 2011

SWV (Zwitserse Grasparkieten Club) Clubshow 2011 SWV (Zwitserse Grasparkieten Club) Clubshow 2011 Op 5 en 6 november werd de 53 e nationale clubshow van de SWV in Oberwangen (Zwitserland) gehouden. Dit jaar waren Jan van Meeteren en Han Schrijver, beiden

Nadere informatie