Nieuwsbrief Afsluiting met feesten en mooie spullen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Afsluiting met feesten en mooie spullen"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Afsluiting met feesten en mooie spullen En met deze nieuwsbrief komt er alweer een einde aan deze intensieve, maar fantastische werkreis. We kijken tevreden terug op wat we dit jaar voor elkaar hebben weten te krijgen. We plukken letterlijk de vruchten van continuïteit. Deze laatste nieuwsbrief vanuit Afrika gaat over onze eindresultaten op moment van vertrek. Dat betekent niet dat het hier stopt, integendeel. De projecten lopen door in de periode die voor ons ligt. Zelf zijn we inmiddels weer op Nederlandse bodem. Mosima Primary School We zijn nog niet gestart met de bouw van het sanitair. Maar alle voorbereidingen zijn wel getroffen en daar gaan we de komende weken mee verder. De next step is een bestaande waterput weer werkend krijgen. Als dat lukt, dan kunnen we starten met bouwen. We hadden gevraagd om een contactpersoon die goed Engels spreekt en in staat en bereid is met ons te communiceren via what s app en internet als we in Nederland zijn. En dat hebben ze geregeld, en wat voor een. Een fantastische dame genaamd Thabita. Ze stelt zich voor als business vrouw, is een farmer die op de Mosima school heeft gezeten en de school een warm hart toedraagt. Ze kweekt tomaten en spinazie en heeft de farm op eigen kracht opgebouwd sinds Ze is 35 jaar en niet getrouwd, want de mannen in Afrika begrijpen haar niet. Maar ze had een droom en kijk nu naar mijn farm, ik heb het voor elkaar!. Ze heeft 25 mensen in dienst, is slim, hartelijk en authentiek. Ze vindt ons helemaal geweldig, is ook geïnteresseerd in wie we zijn. Omdat de levering van de bedden helaas op zich liet wachten, vroeg ze of we haar farm wilden zien en dat aanbod hebben we met veel plezier aangenomen. Plaatjes zeggen meer dan woorden, dus kijk mee naar de foto s.

2 Met de lading van de bedden voor het hostel ging alles mis, wat maar mis kon gaan. Ze kwamen later aan dan gepland. Ze zouden uiteindelijk op woensdag bezorgd worden, maar laat in de middag werd een uur of zes. Toen werd het een uur of negen. En om half elf waren ze er nog niet. Thabita heeft al die tijd zitten wachten samen met een leraar. De volgende dag bleek dat de truck problemen had, maar daar was niet over gecommuniceerd. Gelukkig was de lading wel weer terecht, want het is voor ons altijd spannend als er kostbare ladingen onderweg zijn en altijd zijn we opgelucht als we een truck zien aankomen. De volgende dag (onze laatste dag) kregen we uiteindelijk bericht door dat ze om negen uur s ochtends nog 380 kilometer moesten en weer onderweg waren, maar uiteindelijk werden ze pas zes uur s avonds bezorgd. Niet in onze aanwezigheid, maar we krijgen keurig van Thabita de foto s doorgestuurd. De kinderen zonder ouders en uit de allerslechtste gezinnen krijgen voorrang en zullen als eerste in die heerlijke bedden gaan slapen binnenkort. Ondanks dat het jammer was dat de bedden er nog niet waren, hadden we gelukkig ook nog wat anders in onze auto liggen en dat waren vier tafeltjes met zestien stoelen in lekker felle kleuren voor de allerkleinsten. Daar zijn ze superblij mee. Ze hadden een aantal van die tafels, maar daar zaten gaten in. En de bijbehorende stoelen ontbraken. We geven ze ook ons bord en ze juichen en joelen als ze hem zien. We zijn zo blij dat jullie er zijn. Ze gaan meteen aan de slag om hem op een prominente plaats op te hangen. Motlopi creche Over de problemen met de voortgang had ik al geschreven. We hadden voor dit project een nieuwe aannemer uitgeprobeerd (Jan), die aanvankelijk goed over kwam, maar die we nooit meer inhuren. Alles waar ik de vorige nieuwsbrief over schreef, lijkt wel op hem van toepassing. Hij communiceert slecht, plant slecht en is bijzonder gefocust op geld. Bovendien begint hij ons zelf te beschuldigen dat we hem niet willen betalen, terwijl er geen haar op ons hoofd is die daar aan zou denken. Maar niet voor het werk gereed is. Wij betalen hier meestal 50% vooraf en 50% als het klaar is, en dat werkt al jaren prima. Gelukkig is het werk dat hij levert wel van de gewenste kwaliteit en al is het nieuwe gebouw niet helemaal af van buiten en zijn de wc s ook nog niet aangepakt, van binnen is het wel gereed en kunnen we het gebouw formeel openen op woensdag 24 augustus.

3 Een gast uit de lodge, reist die dag met ons mee. Ze werkt zelf op een kinderdagverblijf in Duitsland. In alle vroegte staan we op, omdat we al om 06:00 bij Boithuto hebben afgesproken met de chauffeur van een bakkie. We hebben namelijk ook nog een speeltuin voor de crèche die meegekomen is met de lading meubilair uit Johannesburg, maar met geen mogelijkheid in de auto paste. We laden hem samen op en rijden vervolgens achter elkaar aan naar de crèche toe. Onze auto bomvol met spullen en ook nog een speeltuin. Als we aankomen halen we opgelucht adem, want het gebouw is inderdaad klaar aan de binnenzijde en er zitten deuren en ramen in. Ook het oude golfplaten gebouw is weggehaald. Er staat een tent die schaduw geeft en er zijn heel veel ouders aanwezig. Als we aankomen gaat er gejoel op. De speeltuin zit in mum van tijd in elkaar (deze hoeft niet ingegraven te worden gelukkig!) en ongeveer 1 seconde later zitten alle kindjes erop. Sommigen zijn beduusd en anderen schateren gelijk van plezier. Dan vertellen we dat we het gebouw eerst willen inrichten en dat dat een verrassing is. Uiteindelijk duren de drie kinderbedjes 2,5 uur voor ze in elkaar zitten en dan hadden we van zeven man sterk hulp. Niet echt Ikea zeg maar, maar uiteindelijk ziet het er top uit.

4 Dan wordt er een ceremonie gehouden zoals ze dat hier doen. Er wordt geopend met een gebed en het altijd prachtige gezang. Dan zingen de kindjes verschillende liedjes en er wordt gelachen en geklapt. En daar is het moment dat we het gebouw officieel gaan openen. We beginnen met de speelkamer waarin de gekleurde tafeltjes staan die we vorig jaar geschonken hebben, maar ook allerlei speelgoed en kleurtjes ligt. De kamer staat in no time bomvol en er wordt gelachen, geknapt en omhelst. De tweede kamer is ingericht met drie babybedjes, inclusief dekentjes en lakentjes en daar staat ook de hele grote knuffelbeer. De crèche had helemaal geen bedjes, dus wat ze doen is als een kindje wil slapen, ze op hun rug binden, maar met de zorg voor zo n twintig kindjes is dat niet alleen zwaar, maar ook niet toereikend. Als Francine de bedjes ziet staan, dan schiet ze vol. Dat zie je niet vaak bij Afrikanen, die huilen zelden, meestal gaan ze zingen en joelen als ze emotioneel worden en leggen daar hun ziel in. En de derde kamer is de keuken tenslotte waar we verder weinig aan inrichting gedaan hebben, maar waar in ieder geval wel veel nieuw servies aan het gebouw toegevoegd is waar ze super blij mee zijn. Buiten gaat de uitbundige stemming door. Iedereen is uitgelaten en veel ouders komen ons persoonlijk bedanken. Ondertussen komt ook de principal van de nabijgelegen school naar ons toe om ons te bedanken, maar gelijk te vragen om een nieuw gebouw. Ze

5 hebben een school voor 530 leerlingen. We hebben ze ons kaartje gegeven, maar niets toegezegd. Ook is er een andere dame aanwezig die zelf een crèche heeft een kilometer of twintig verderop en graag met ons in contact wil komen. Hetzelfde verhaal. Onze stichting begint hier steeds meer en meer bekendheid te genieten en dat zal met de borden niet minder worden. Ook bij dit project prijkt sinds deze dag fier een bord met ons mooie logo erop bij de ingang. Uiteindelijk wordt het tijd om te vertrekken en daarmee dit project voorlopig af te sluiten. Onze Duitse gast heeft ons tig keer bedankt dat ze bij deze ervaring aanwezig mocht zijn. Dit staat niet in reisfolders Boithuto Combined School En dan tenslotte Boithuto. Over Boithuto heb ik al heel veel geschreven, dus ga ik niet meer op alle deelactiviteiten in. Wat overblijft is de laatste dag. Op deze laatste dag hebben we in de ochtend alle nieuwe schoolbanken in de klassen gezet, de laatste hand gelegd aan de bibliotheek, een prachtig nieuw bureau neer gezet voor de admin clerk en uiteraard de staffroom ingericht.

6 We lunchen vrij laat, nadat we in de ochtend Mosima nog bezocht hadden, douchen uitgebreid en Britt en ik trekken Afrikaanse jurken aan die we hier op de kop getikt hebben. Edgar gaat mee en Willem, een bekende uit Nederland die ook in de lodge verblijft. Als we aankomen op de school is alles in rep en roer. Iedereen heeft zijn mooiste kleding aangetrokken en er zijn ook heel veel volwassenen, die ook wij niet allemaal kennen om aanwezig te zijn bij het feest. Het feest bestaat uit twee delen: de formele ceremonie en het informele deel daarna met lekker eten en muziek. De formele ceremonie wordt dit keer niet geleid door een leraar, maar door een afgevaardigde vanuit de militaire basis. Ondanks toezeggingen zijn het circuit en Peter zelf helaas niet aanwezig. Er was vanalles aan de hand op het ministerie, maar ook zonder hen gaat de ceremonie van start. Er is een programma met een gebed, gezang, dans (die dans is meestal niet zo zedig hoor, haha) en het schoolkoor. Ook zijn er diverse speeches, die van Britt en mijzelf, vanuit school, vanuit de ouderraad, vanuit twee leerlingen, vanuit de priester en vanuit de militaire basis.

7 Wat erg bijzonder is, is hoeveel ouders en mensen uit de community aanwezig waren. Ik heb er al een paar keer over geschreven, maar dat is echt de grote winst van dit jaar. Er is zoveel meer en breder draagvlak gekomen. En dat is ook de rode draad in de speeches, ouders / community zorg dat de kinderen onderwijs krijgen. Het klinkt basaal, maar de betrokkenheid van ouders is een van de grootste uitdagingen. Dinah is aanwezig, die haar oude baan als admin clerk terug heeft. Zij kan haar geluk werkelijk niet op. Maar ook de vrijwilliger die de baan niet gekregen heeft, is er en is uiterst hartelijk. Is daarmee iedereen blij? Nee, zeker niet. Ik denk dat nog steeds een significant deel (20%?) van de community ons wantrouwt. Simpelweg omdat ze blanken haten. Omdat ze ons niet verstaan. Omdat ze liever zelf geld krijgen, dan dat het aan hun kinderen besteed wordt. De apartheid is hier in dit afgelegen gebied nog van alledag. Het is not done om op te schrijven wellicht, maar het is nu eenmaal wat het is. Ook was een van de leukste leraren uitgerekend op de laatste dag zo dronken dat er geen land mee te bezeilen was. Jammer, daarmee hebben we geen afscheid genomen. Maar dat neemt niet weg dat het een bijzondere man is, maar het was nu eenmaal feest en pay-day. Ook werden we de laatste dag negatief verrast door de boardingmaster die met kosten aan kwam die nooit voor besproken waren en ook onterecht waren. We hebben ze niet betaald en hij raakte in paniek. Toch is dat niet ons probleem. Soms moeten we hard zijn, anders werkt het hier niet. Ondertussen verspreiden de lekkere geuren zich over het terrein. De kookvrouwen, gesteund door leraressen en meer vrouwen uit het dorp, hebben dagen staan koken om een enorm feestmaal te maken en hebben vanuit heel veel hoeken donaties gekregen. Zo heb ik ook kennis gemaakt met een jonge, donkere boer uit Swartwater die zijn steun betuigd. Hij laat vol trots zijn farm zien en heeft een geit en een paar kippen geschonken.

8 Terwijl de braaigeuren zich verspreiden, deelt Britt alle cadeautjes uit aan de leerlingen die ze met zoveel zorg heeft samengesteld. Omdat ze ingepakt zijn, nemen de meeste kinderen ze aan en stoppen ze zorgvuldig in een tasje om ze later uit te pakken. Het zijn de hygiëne pakketjes waarover ik eerder geschreven heb, aangevuld met voor ieder kind een cadeautje. Dan volgt nog de formele opening van de nieuwe ruimten: het kantoor van de admin clerk, de staffroom en samen met de militaire basis de groentetuin. Het begint al te schemeren als de staffroom dan eindelijk open gaat en het is onvoorstelbaar hoeveel mensen erin passen en hoe vrolijk en luid het gejoel is wat opstijgt. Het houdt lang aan. Daarna is er muziek en wordt er gedanst en nog meer gegeten. Peter die inmiddels wel gearriveerd is, neemt het woord nogmaals. Loopt de jaren langs en spreekt zijn waardering uit voor alles wat er gedaan is. Zegt dat het onvoorstelbaar veel is. Spreekt de community ook aan op hun verantwoordelijkheid in dit proces. Zegt dat ze blij zijn dat ze er nu zijn, maar dat het belangrijk is dat ze er altijd zijn. Twee vrouwen uit de groep nemen het woord zelf om ons te bedanken. Ze spreken geen Engels, maar we verstaan ze wel. Peter heeft ook fantastisch nieuws op de valreep, want de approval voor de twee nieuwe leraren is vandaag definitief geworden. Dat is prachtige winst zo op de laatste dag. Opnieuw wordt er gedanst en afscheid genomen. Her en der vallen er tranen. De prachtige kookmoeder die het eerste jaar zo argwanend was, het tweede jaar mee geholpen heeft met de speeltuin, wil ons nu nauwelijks meer loslaten. Ze is zo blij en dankbaar en aan ons gehecht: I am going to miss you too much. Veel leerlingen komen nog langs om persoonlijk afscheid te nemen. En natuurlijk alle leraren. Behalve die ene die dronken was dan. Dan is het moment daar dat we in onze auto stappen. Dag Boithuto! Nu is de beurt aan jullie!

9 Baia mooi Op onze laatste dag brengen we bezoek aan een markt waar we niet eerder geweest zijn in Johannesburg om nog mooie spullen te scoren om in Nederland weer te verkopen. Dat is

10 gelukt en hoe! We hebben iedere vrij milligram en millimeter van onze koffers gevuld, met Afrikaanse spullen: houten schalen, slabestek, bordjes en theetipjes van zeepsteen, flesopeners van een springbok hoorn, sierraden, sleutelhangers, figuurtjes van kraal, mooie canvassen en nog veel meer. Als we vertellen dat het geen souvenirs zijn voor onszelf, maar spullen om te verkopen voor het goede doel, krijgen we ook haar beste prijzen. We bieden ze op 10 september te koop aan op Gemert Mert en mogelijk zetten we ze eerder al op facebook. Op = op ;-), dus als je veel keuze wilt hebben moet je niet te lang wachten. Hiermee sluit ik deze serie voorlopig af. De rest van het jaar spammen we jullie aanzienlijk minder, maar zullen jullie af en toe een update ontvangen via mail van de voortgang. Heel hartelijke groet namens ons allemaal uit Beek en Donk L, En dank voor het meelezen, mee luisteren, mee appen, en alle donaties die we afgelopen weken hebben mogen ontvangen. We hebben ze goed besteed. Jordie p.s. Ons rekeningnummer is NL30RABO op naam van Stichting Britt Helpt. Onze rekening is bijna leeg op het moment.

Nieuwsbrief Tover-een-lach-acties en kerstkaarten

Nieuwsbrief Tover-een-lach-acties en kerstkaarten Nieuwsbrief 4-2017 Tover-een-lach-acties en kerstkaarten Ieder jaar is Britt de grote drijvende kracht achter de Tover-een-lach-acties (Little Smile Actions). In deze nieuwsbrief neem ik jullie mee, met

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen & Projectenoverzicht

Nieuwsbrief Leerlingen & Projectenoverzicht Nieuwsbrief 3-2017 Leerlingen & Projectenoverzicht De vorige twee nieuwsbrieven heb ik geschreven over onze drie projecten. Deze nieuwsbrief gaat over bijzondere leerlingen. Ik sluit deze nieuwsbrief af

Nadere informatie

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013.

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013. LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013. Hallo allemaal, In deze nieuwsbrief onze mooie ervaringen van onze reis van 7 juni tot en met 15 juni. Een speciale reis, omdat in deze week de twee nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief Foto s, meer chaos en afzetmarkt voor pommegrenades gezocht

Nieuwsbrief Foto s, meer chaos en afzetmarkt voor pommegrenades gezocht Nieuwsbrief 4-2018 Foto s, meer chaos en afzetmarkt voor pommegrenades gezocht Beste allen, Mijn vorige nieuwsbrief eindigde in een roadblock. Vanochtend was echter nog indringender. We weten al zolang

Nadere informatie

Nieuwsbrief Motlopi en Mosima

Nieuwsbrief Motlopi en Mosima Nieuwsbrief 2-2017 Motlopi en Mosima We zijn hier alweer bijna een week en onze twijfels verdwijnen als sneeuw voor de zon. Niet alle twijfels over hoe we onszelf als gezin hierin gaan positioneren. Maar

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 d.d

Nieuwsbrief 17 d.d Belangrijke data Dinsdag 22 mei 2018 Nieuwsbrief 17 Donderdag 24 mei 2018 Dinsdag 29 mei t/m vrijdag 1 juni Schoolfotograaf Avondvierdaagse Nieuwsbrief 17 d.d. 22-05-2018 Woensdag 30 mei Praktisch verkeersexamen

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

juni 2012 opening 4 tuinkassen Tiracancha-Alta

juni 2012 opening 4 tuinkassen Tiracancha-Alta Gelukkig... hebben we van niemand een mail ontvangen met de vraag of we nog wel iets aan het doen zijn, hier in Peru. Want het duurde even. Maar hier zijn we dan weer met een update over de moestuinen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

Brieven van Ama welpen

Brieven van Ama welpen Introductie Shanti heeft heel veel vriendinnetjes in de jungle. Ze heeft ook een vriendinnetje in een land heel ver weg. Het meisje heet Ama. Ama woont in een land dat Ghana heet. Weten jullie waar dat

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Ganzenwei XD Gorinchem

Ganzenwei XD Gorinchem Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 26 mei 2016 Activiteiten in mei: 25 26 27 mei Schoolkamp groep 8 27 mei Koffieochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer e jaargang 24 december 2018 t/m 11 januari 2019

Nieuwsbrief. Nummer e jaargang 24 december 2018 t/m 11 januari 2019 Nummer 15 28 e jaargang 24 december 2018 t/m 11 januari 2019 Week 52 en 1 Kerstvakantie t/m zondag 6 januari 2019 7 januari Eerste schooldag nieuwe kalenderjaar 7 januari Jeroen Oosterhof op de Voorpoort

Nadere informatie

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer Voor jou Verhalen van mantelzorgers Anne-Rose Hermer 6 Inleiding In dit boek maak je kennis met Martine, Koos en Sara. Ze zijn alledrie in een andere fase van hun leven. Maar één ding is hetzelfde voor

Nadere informatie

In de huizen aan de overkant wonen Marokkanen. Het zijn precies negen huizen. Van nummer 29 op de ene hoek tot nummer 45 op de andere hoek.

In de huizen aan de overkant wonen Marokkanen. Het zijn precies negen huizen. Van nummer 29 op de ene hoek tot nummer 45 op de andere hoek. Pakhuis In de huizen aan de overkant wonen Marokkanen. Het zijn precies negen huizen. Van nummer 29 op de ene hoek tot nummer 45 op de andere hoek. Nummer 37 staat leeg. Al meer dan een jaar. De ramen

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 18 juli 2018 no. 452 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 18 juli 2018 no. 452 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 18 juli 2018 no. 452 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - De ouderraad is de afgelopen tijd erg druk geweest met de voorbereidingen voor het nieuwe plein. Afgelopen

Nadere informatie

Thijs gaat op reis. Een voorleesboekje

Thijs gaat op reis. Een voorleesboekje Thijs gaat op reis Een voorleesboekje Dit boekje is opgedragen aan de vrijwilligers die in hun eigen dorp een beetje extra liefde geven aan kinderen. Kinderen die zonder die liefde, aandacht en zorg geen

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Trek als het nog nodig is, je sportiefste kleding aan. 12.30 uur Aankomst van groep 3-4. Zij lunchen gezellig met ons mee.

Trek als het nog nodig is, je sportiefste kleding aan. 12.30 uur Aankomst van groep 3-4. Zij lunchen gezellig met ons mee. 08.00 uur Wakker worden!!! Tijd om op te staan, een stevig ontbijt te eten en te bedenken of het weer past bij je fietskleding. O ja, zorg dat je fiets in orde is!!!! 09.45 uur verzamelen op school. Al

Nadere informatie

Nieuws. 6 december 2018 Jaargang 21 nummer 9. Agenda. Hij komt, Hij komt

Nieuws. 6 december 2018 Jaargang 21 nummer 9. Agenda. Hij komt, Hij komt 6 december 2018 Jaargang 21 nummer 9 Agenda 7 december Groep 1/2 vrij Nieuws Hij komt, Hij komt 10 + 17 december SMW Maar dan nu alle aandacht voor onze Koning die gekomen is. Als klein kindje geboren

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Chinese tomatensoep. Alex Grand Marnier spoon. Aardbeienroom dessert. Koffie

Chinese tomatensoep. Alex Grand Marnier spoon. Aardbeienroom dessert. Koffie WE CAN DO IT KOOKWORKSHOP! 12-12-2012 Deze datum werd uitgeroepen tot romantische dag van het jaar. Op deze geweldige datum hadden wij een kookworkshop die gegeven ging worden door. Alex Hoogendoorn. Marian

Nadere informatie

Saskia en Tineke kennen elkaar van redactiewerk voor de Pyramide, Van beide auteurs is met regelmaat een bijdrage te vinden in de Pyramide.

Saskia en Tineke kennen elkaar van redactiewerk voor de Pyramide, Van beide auteurs is met regelmaat een bijdrage te vinden in de Pyramide. 1 Hoe Piet oranje werd Een prentenverhaal met liedjes ( pag. 18 en 19) voor peuters en kleuters. tekst: Saskia Beverloo. Illustraties: Tineke Vlaming. Het muziekspel bij dit verhaal staat in de Pyramide,

Nadere informatie

Voor iedereen die onze Goejanverwelle een warm hart toedraagt,

Voor iedereen die onze Goejanverwelle een warm hart toedraagt, 191007 Hekendorp Nieuwsbrief 3 Voor iedereen die onze Goejanverwelle een warm hart toedraagt, Door wat gestoei met virussen, is deze nieuwsbrief wat later, des te meer kunnen we vertellen... Het lijkt

Nadere informatie

Cadeautjes van de natuur

Cadeautjes van de natuur Cadeautjes van de natuur Een gedicht dat zegt dat ieder mens bijzondere talenten heeft. Ieder mens is uniek en bijzonder. En mag er zijn! Praat met de kinderen over hun talenten. Wat vinden ze leuk om

Nadere informatie

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Dag 1: Vrijdag 27-05-2-16 Het is zover: Vandaag vertrekken we voor een weekend hossen, zingen, lachen, luidkeels zingen en genieten we gaan naar Funpop!!! Bert en Laureen

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Beste ouders/verzorger(s), Het is alweer bijna herfstvakantie. Deze valt vroeg dit jaar, maar een weekje vrij is vast welkom voor de kinderen. Voor

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Voor het eerst weer terug

Voor het eerst weer terug Nieuwsbrief augustus 2010 Verslag reis Malawi, deel I Beste allemaal, Eindelijk was het in juni zover: we gingen terug naar Malawi en de school. Bepakt en bezakt met veel spullen, waaronder 200 kinderonderbroeken,

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Kerk op Schoot met toelichting

Kerk op Schoot met toelichting Kerk op Schoot met toelichting thema: Het verloren schaap Voor vragen: info@kerkopschoot.nl We vertellen het verhaal van het verloren schaap in heel simpele bewoordingen. De een vertelt, de ander gaat

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Personele zaken: - We nemen afscheid van onze onderwijsassistent juf Joyce. Ze was elke dinsdag op school

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar!

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar! Nieuwsbrief December De laatste maand van het jaar is begonnen. Een periode die bol staat van de bijzondere gebeurtenissen op school. Afgelopen week bezocht Sinterklaas onze school en nu maken we ons op

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

Decembermail. Pepernoten bakken

Decembermail. Pepernoten bakken Decembermail Pepernoten bakken Wat rook het heerlijk in de school! Kinderen van groep 1 en 2 hebben de eerste week van december pepernoten gebakken. In kleine groepjes onder leiding van een ouder hebben

Nadere informatie

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51 Inhoud Een nacht 7 Voetstappen 27 Strijder in de schaduw 51 5 Een nacht 6 Een plek om te slapen Ik ben gevlucht uit mijn land. Daardoor heb ik geen thuis meer. De wind neemt me mee. Soms hierheen, soms

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 7 juli 2017 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 8 Oud Papier KIJK JE UIT? Ma 10 Contactmiddag

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: 30 juni 2017 Nieuwsbrief nummer 19. Geachte ouders, verzorgers,

Wegwijzertje. Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: 30 juni 2017 Nieuwsbrief nummer 19. Geachte ouders, verzorgers, Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 30 juni 2017 Nieuwsbrief nummer 19 Geachte ouders, verzorgers, Wegwijzertje Volgende week gaan we afscheid nemen van juf Monique; na

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6: P.B.S. beloningen

Nieuws uit groep 6: P.B.S. beloningen Nieuws uit groep 6: We hebben weer een leuke periode achter de rug, waarin we ook veel hebben gedaan. Hieronder kunt u mee lezen en genieten van al onze belevenissen! Wie ben jij? Het Wie ben jij spel

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014 12 december 2014 Opening bibliotheek Vorige week vrijdag is de bibliotheek in It Bynt geopend door Sinterklaas. Sinterklaas was speciaal wat langer op school gebleven om de openingshandeling te kunnen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018 NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018 Basisschool De IJsbreker Amsterdam, 7 januari 2019 Beste ouders/ verzorgers, VOORWOORD Vandaag ontvangt u van ons de allereerste nieuwsbrief van 2019. Dus

Nadere informatie

De allerliefste tante

De allerliefste tante De allerliefste tante Er zijn tantes die je vreselijk verwennen er zijn tantes en die hebben al grijs haar er zijn tantes die je naam gewoon niet kennen en tja dat is dan best een beetje raar Er zijn tantes

Nadere informatie

Iedereen die op wat voor manier ook, zijn hulp spullen de accommodatie of zelf, heeft mee gewerkt aan dit kamp willen wij erg graag bedanken.

Iedereen die op wat voor manier ook, zijn hulp spullen de accommodatie of zelf, heeft mee gewerkt aan dit kamp willen wij erg graag bedanken. KAMPVERSLAGEN KAMP 2010 Iedereen die op wat voor manier ook, zijn hulp spullen de accommodatie of zelf, heeft mee gewerkt aan dit kamp willen wij erg graag bedanken. Door jullie allen kunnen we terug kijken

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 15 mei 2017

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 15 mei 2017 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 15 mei 2017 Beste ouders, De komende weken komt de Rank steeds meer in het teken te staan van de middeleeuwen. Elke groep werkt op zijn eigen manier aan het thema.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. school de Ontmoeting. Hierbij leest U nieuwsbrief 14 van het schooljaar

Nieuwsbrief. school de Ontmoeting. Hierbij leest U nieuwsbrief 14 van het schooljaar school de Ontmoeting Nieuwsbrief Hierbij leest U nieuwsbrief 14 van het schooljaar 2015-2016 In deze nieuwsbrief treft U de volgende onderwerpen aan: 1. Einde van het schooljaar 2. Afscheid van juf Paulien

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Veenhuizen, 11 april DIT en DAT vanuit de school Beste ouders,

Nieuwsbrief. Veenhuizen, 11 april DIT en DAT vanuit de school Beste ouders, Nieuwsbrief Veenhuizen, 11 april 2019 DIT en DAT vanuit de school Beste ouders, Wat was het geweldig, onze eerste echte SPEEL en LEER-show. De groepen 3 en 4 hebben het vorige week 4 april twee keer opgevoerd.

Nadere informatie

19 juli 2017 AGENDA WIST U DAT.. KINDERPRAAT

19 juli 2017 AGENDA WIST U DAT.. KINDERPRAAT 19 juli 2017 AGENDA 19 juli Afscheid groep 8 door alle leerlingen 19 juli Rapporten mee 21 juli Alle leerlingen s middags vrij 22 juli t/m 3 september Zomervakantie 4 september Eerste schooldag na de zomervakantie

Nadere informatie

Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest

Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest Hallo allemaal, Eerst even laten weten dat we goed en veilig aangekomen zijn zonder problemen. Leuk dat jullie weer met ons meereizen, we zullen proberen jullie

Nadere informatie

Groepsverdeling 2015-2016 De groepsverdeling is bijna rond. We hopen u volgende week te kunnen melden welke leerkrachten in welke groepen staan.

Groepsverdeling 2015-2016 De groepsverdeling is bijna rond. We hopen u volgende week te kunnen melden welke leerkrachten in welke groepen staan. Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 35, 9 juni 2016 Algemeen Groepsverdeling 2015-2016 De groepsverdeling is bijna rond. We hopen u volgende week te kunnen melden welke leerkrachten in welke groepen staan.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2018

Nieuwsbrief Maart 2018 Julius en Rianne in Kenia Nieuwsbrief Maart 2018 Op 5 Januari kwamen we weer veilig aan in Kenia. Door een aardige groep vanuit de kerk werden we opgepikt.het kostte mij (Rianne) toch wel moeite om te

Nadere informatie

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB Donderdag 17 december 2015 Weekbrief Activiteitenoverzicht 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie 4 januari Luizenpluizen Aanwezigheid directie / MIB Woensdag 6 januari Donderdag 7 januari Woensdag 6

Nadere informatie

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin Luciano en Hans Christiaan en Richard Jena en Arianne Bianca en Gerrit Danielle en Jan Jules en Martin Het was vroeg.6 uur verzamelen op station Utrecht Centraal. Vandaar gingen we via Rotterdam naar Brussel.

Nadere informatie

1 Kussen over mijn hoofd

1 Kussen over mijn hoofd 1 Kussen over mijn hoofd De woonkamerdeur valt met een klap achter mij dicht. Ik ren de trap op, sla hier en daar een tree over. Niet vallen, denk ik nog, of misschien wel vallen. Mijn been breken en dan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Gelukkig Nieuwjaar

Nieuwsbrief. Gelukkig Nieuwjaar Nieuwsbrief Jaargang 22 - nummer 08 Jan. 2017 Gelukkig Nieuwjaar Op maandag 9 jan. hebben we met alle kinderen en aanwezige ouders het glas geheven op een gelukkig 2017. Het was helemaal fijn dat er zoveel

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Contact www.sirinia.nl info@sirinia.nl. Rekeningnummer: Rabobank 111.1361.05.

Jaarverslag 2014. Contact www.sirinia.nl info@sirinia.nl. Rekeningnummer: Rabobank 111.1361.05. Jaarverslag 2014 Rekeningnummer: Rabobank 111.1361.05. Contact www.sirinia.nl info@sirinia.nl Bestuur: Lennert Onvlee Evert v. Herwijnen Tine de Bruin Inhoud Inleiding... 3 Activiteiten... 4 Acties in

Nadere informatie

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

Datum: vrijdag 22 juli 2016

Datum: vrijdag 22 juli 2016 Datum: vrijdag 22 juli 2016 Populierenblaadje Algemeen: Musical: Woensdag hebben we met alle kinderen gekeken naar de musical van groep 8: Herrie op het eland. Het was wederom een geweldige musical. De

Nadere informatie

Nieuwsbrief Afrika in al haar pracht

Nieuwsbrief Afrika in al haar pracht Nieuwsbrief 5-2018 Afrika in al haar pracht Beste allen, Wat een heerlijke dagen waren gisteren en vandaag, waar Limpopo zich weer liet zien aan ons in al haar pracht. Lees met ons mee. Werkwijze nieuwe

Nadere informatie

BLI X OPENER. In dit nummer: EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE

BLI X OPENER. In dit nummer: EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE BLI X OPENER EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE Voedselbank In dit nummer: Voedselbank Voorstelling kleuters Afgelopen week hebben wij als school voor

Nadere informatie

Verhuizing naar de nieuwe plek!!!

Verhuizing naar de nieuwe plek!!! Verhuizing naar de nieuwe plek!!! 04-04-2007 Verhuizing is geslaagd Na lang zoeken was het eindelijk zover, de paarden en pony's verhuizen naar de zeeuwse klei. Zaterdag 31 Maart begon de dag al vroeg,

Nadere informatie

Agenda: In deze nieuwsbrief: - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij -Dinsdag 24 en woensdag 25 november: Rapportgesprekken

Agenda: In deze nieuwsbrief: - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij -Dinsdag 24 en woensdag 25 november: Rapportgesprekken Agenda: - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij -Dinsdag 24 en woensdag 25 november: Rapportgesprekken In deze nieuwsbrief: - Informatie Sintviering - Opbrengst boekenmarkt - Nieuws vanuit de groepen - Boekenselfie

Nadere informatie

Weekbrief 28 september

Weekbrief 28 september Weekbrief 28 september Ouders en verzorgers, Fotograaf Vandaag lopen er wel drie fotografen door het gebouw. Het lijkt wel een fotostudio. En wat zien alle kinderen er feestelijk uit. Dat moeten mooie

Nadere informatie

Winter editie W.C.D.67

Winter editie W.C.D.67 Winter editie W.C.D.67 De nieuwsbrief verschijnt 4 keer in het jaar: Begin maart juni eind september begin december Heb je informatie voor de nieuwsbrief? Deadline is 14 dagen voor de volgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie Meernieuws Mei 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de volgende onderwerpen: Nieuws van de directie Voetbal Sponsor voetbal Verkeersexamen CITO toetsen Welkom

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

1. Naar het erf van dominee Visky

1. Naar het erf van dominee Visky 1. Naar het erf van dominee Visky Fek, Fek. Een jongen met zwart haar, die naast Freek aan de tafel zit, trekt Freek aan zijn mouw en wijst naar buiten. Freek, die samen met Gerdien en hun moeders in Roemenië

Nadere informatie

Komt%jou%kind%echt%tot%rust%in%zijn% eigen%slaapkamer%?%

Komt%jou%kind%echt%tot%rust%in%zijn% eigen%slaapkamer%?% Komt%jou%kind%echt%tot%rust%in%zijn% eigen%slaapkamer%?% Het zal duidelijk zijn dat Daan gevoelig is voor prikkels uit zijn omgeving. Het klaslokaal hangt soms vol met tekeningen en knutselwerkjes. Soms

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Deze brief van een lerares over moeilijke kinderen raakt diep in de ziel

Deze brief van een lerares over moeilijke kinderen raakt diep in de ziel Deze brief van een lerares over moeilijke kinderen raakt diep in de ziel Door Florine 23 november 2014 Elke klas heeft een of meerdere kinderen met uitdagingen. Moeilijke kinderen. Onhandelbaar worden

Nadere informatie

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug.

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug. Het DOC Ik kruip in één van de buikpijn terwijl ik in bed lig. Mijn gedachten gaan uit naar de volgende dag. Ik weet wat er die dag staat te gebeuren, maar nog niet hoe dit zal uitpakken. Als ik hieraan

Nadere informatie

Dag 3 - Lief en leed en???

Dag 3 - Lief en leed en??? Dag 3 - Lief en leed en??? Beste mede reisgenoten, Sorry dat het gisteren niet goed ging met de mail. Ik zal de foto's voortaan verdelen over een aantal mails want Romica heeft geen programma om ze te

Nadere informatie

Dagboek augustus 2015

Dagboek augustus 2015 Dagboek 10 14 augustus 2015 We gaan vandaag opnieuw een dag het veld in. We zijn niet helemaal klaargekomen met de bezoeken. Sinds begin dit jaar is ons werkgebied uitgebreid met 6 communes. In dit gebied

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld. Schoolfruit. Oud papier container. Voor aankomende week krijgen de kinderen op:

Voor de ouders, Team Weemewereld. Schoolfruit. Oud papier container. Voor aankomende week krijgen de kinderen op: Nieuwsbrief 15 Maandag 12 vrijdag 17 december Voor de ouders, 15 Team Weemewereld Schoolfruit Voor aankomende week krijgen de kinderen op: Woensdag: waspeen Donderdag: kaki Vrijdag: peer Mocht u nu denken

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Info juli CBS t Klinket Tramstraat BX Koudekerke In deze info

Info juli CBS t Klinket Tramstraat BX Koudekerke In deze info Info juli 2017 CBS t Klinket Tramstraat 36 4371 BX Koudekerke 0118-556126 klinket@primas-scholengroep.nl In deze info In deze info vindt u informatie over de volgende onderwerpen: Inhoud Groep 8... 1 Tot

Nadere informatie

Evaluatie per behandeling (Zorggroep Almere)

Evaluatie per behandeling (Zorggroep Almere) Evaluatie per behandeling (Zorggroep Almere) Het team somatiek van Archipel werkte altijd zo goed mogelijk bij haar klanten, maar er werd niet direct nagevraagd bij de klanten hoe de actie (contact/handeling/hulp/zorg)

Nadere informatie

Roncallischool. Padevoortseallee AL Zeddam

Roncallischool. Padevoortseallee AL Zeddam Roncallischool Padevoortseallee 21 7038 AL Zeddam 0314-651530 info@roncalli.nl www.roncalli.nl Prikbord jg. 20-nr. 6: 21 december 2016 Laatste prikbord op papier Dit is het laatste Prikbord op papier.

Nadere informatie

jaargang 22 december 2016 nummer 5

jaargang 22 december 2016 nummer 5 jaargang 22 december 2016 nummer 5 A G E N D A Voor een goed actueel overzicht van de belangrijke data verwijzen we u graag naar de onlinekalender op onze website www.sboderegenboog.cnsede.nl Dag ouders

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2018-2019 26 november t/m 07 december Agenda: Ma - Groep 1-2 start met het thema: Feest (Sinterklaasfeest) Di - Wo - Actie Happy Kids wordt afgesloten 8 kinderen brengen de dozen naar Manna

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie.

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie. Voorwoord. Hier is weer de nieuwsbrief, tevens laatste dit jaar, van onze school, met de nodige informatie over school erin opgenomen. In deze nieuwsbrief is er info over de schoolkalender, de schoolgids,

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 - november 2018

Nieuwsbrief 3 - november 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 3 - november 2018 Beste ouders en verzorgers, Na een weekje herfstvakantie zijn wij weer begonnen in een schone, opgeruimde school. De vloeren

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Belangrijke Data Paasviering op school paasweekend Koningsspelen Meivakantie Eerste schooldag na meivakantie Donderdag 2 april Vrijdag 3 april t/m maandag 6 april

Nadere informatie