GROEI & BLOEI. } Uitnodiging Algemene Ledenvergadering. } Lezing over tuinkruiden en gebruiksplanten. } Doe-avonden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GROEI & BLOEI. } Uitnodiging Algemene Ledenvergadering. } Lezing over tuinkruiden en gebruiksplanten. } Doe-avonden."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen Maart 2018 In deze nieuwsbrief o.a. } Operatie Steenbreek Eindhoven. } Uitnodiging Algemene Ledenvergadering. } Lezing over tuinkruiden en gebruiksplanten. } Doe-avonden. } Zuid-Nederlands kampioenschap Bloemschikken. } Plantenruildag en Open Tuinendag. } Voorjaarsdemonstratie Bloemschikken.

2 de me en he d elt u t de he t dat secreta ria a Van de Secretaris Schreef ik in de vorige nieuwsbrief nog enthousiast over mijn 'Indian Summer', nu lijkt mijn tuin meer op 'het verdronken land van Saeftinghe'. De grond is verzadigd, bestrating groen uitgeslagen en mijn gazon is schitterend groen van het mos. Siergrassen blijven niet keurig overeind staan, zoals op de meeste tuinreportage-foto's, Crocosmia 'Lucifer' ligt horizontaal droef te wezen. Hoe belangrijk zijn dan groenblijvende heesters en coniferen om enige structuur te bieden. Maar in deze wildernis steken de eerste winterakonieten de kopjes omhoog, voorjaarsbloeiende bollen staan al met 20 centimeter groen loof boven de grond...kortom voorjaar is in aantocht een nieuw tuinseizoen. 13 Maart in de agenda? De algemene Ledenvergadering met aansluitend een lezing. Rest mij u nog een groeiend en bloeiend seizoen te wensen. Operatie Steenbreek Eindhoven Samen voor meer groen in de buurt! We zijn er aan gewend geraakt om onze leefomgeving totaal naar ons gemak in te richten. Niet iedereen is zich er echter van bewust dat hierdoor nogal wat negatieve gevolgen ontstaan. Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte. Doel van de operatie: Iedereen enthousiasmeren om de eigen tuin te vergroenen. Samen met deelnemende gemeenten, waterschappen en bedrijfsleven wordt de kennis gedeeld en aangestuurd op verandering van het bewustzijn bij burgers, met de hoop dat iedereen de eigen leefomgeving gaat vergroenen. Meer groen in de wijk (circa 40 % van het stedelijk oppervlak is in bezit van particulieren) draagt bij aan meer biodiversiteit, waterberging bij hoosbuien en het tegengaan van hittestress. Wilt u hieraan een steentje bijdragen: www. operatiesteenbreek.nl/eindhoven Filmpje:

3 Het Bestuur nodigt u van harte uit voor de 116de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 13 maart Locatie: Helicon (V)MBO groen Eindhoven, Locatellistraat JB Eindhoven. Aanvang uur. Agenda: 1. Opening van de vergadering. 2. Notulen vergadering (Notulen van deze vergadering zijn, ter inzage, in de zaal aanwezig.). Diegenen, die de vergaderstukken eerder willen inzien, kunnen een mail sturen naar t.maas-w.smulders@outlook.com en ze worden digitaal toegestuurd. 3. Sociaal jaarverslag 2017 door de secretaris. 4. Financieel verslag over 2017 en begroting voor 2018, door de penningmeester. 4.1 Verslag kascommissie. 4.2 Verkiezing nieuwe kascommissie. 5. Bestuursverkiezing / vacatures. Reglementair aftredend en herkiesbaar als coördinator is mevrouw Ingrid de Bruijn. Reglementair aftredend en niet herkiesbaar als penningmeester is de heer Jan Nelissen. Daarom draagt het bestuur de heer Hans Verburg voor als nieuwe penningmeester. Voor de functie van voorzitter (vacature) draagt het bestuur mevrouw Inge Roes voor. Aftredend en officieel niet herkiesbaar als secretaris is mevrouw Wally Smulders. Kandidaten voor deze functie en eventuele tegenkandidaten voor de andere functies kunnen zich tot 11 maart aanmelden bij het secretariaat. 6. Wat verder ter tafel komt. 7. Rondvraag en sluiting van de vergadering. PAUZE Lezing door de heer Kuppen met als onderwerp: De diversiteit boomsoorten in relatie tot klimaatverandering en ziekten en plagen in bomen. Henry Kuppen is directeur van Terra Nostra, kennisatelier voor boom en bodem. Dit landelijk werkend adviesbureau adviseert overheden en organisaties die zich bezig houden met het inrichten en beheren van bomen in de buitenruimte. We hebben de laatste jaren met zoveel boomziekten, plagen en aantastingen te maken gehad, dat er bijna geen geschikte boom meer lijkt te bestaan. Een bekend rijtje, iepziekte, spinselmot, lindebladluis, berkenwants en ga zo maar door... Ons bomenbestand wordt vaker in een grote intensiteit aangetast, maar nu kennen we vanwege klimaatverandering andere aantasters. Door aan de basis van het probleem te werken zal in de loop van de jaren een meer toekomstbestendig bomenbestand ontstaan, is zijn stellige overtuiging.

4 Lezingen/Excursies Waar: alle lezingen hebben plaats in een lokaal van de school Helicon (V)MBO groen Eindhoven, Locatellistraat 5, 5654 JB Eindhoven. Aanvang 19:30 uur, zaal open 19:00 uur. Kosten: leden op vertoon van ledenpas gratis, niet-leden betalen 4,00. Tuinkruiden en gebruiksplanten dinsdag 10 april In deze lezing gaan we kijken welke gewoonten en gedachten er meespelen bij de keuze van je voeding. Tijdsdruk en gemak zijn de grootste risico s voor een snelle, gemakkelijke maaltijd. Hoe maak je met behulp van kruiden je maaltijd in een handomdraai een stuk lekkerder én gezonder? En hoe maak je een mooie combinatie van iets uit een pakje en verse kruiden? Dit komt aan bod tijdens een interactieve lezing over tuinkruiden en gebruiksplanten. We gaan kennismaken met wat algemene (on-)kruiden door te voelen, te ruiken en te proeven. Als er tijd en animo is kijken we naar de toevoegingen aan ons eten en de weg die onze voeding heeft afgelegd voor het bij ons op het bord ligt. Hierbij komt de gangbare voeding als ook de biologische voeding aan bod. Wist je bijvoorbeeld dat mango en sperzieboontjes een heel eind hebben gevlogen voor ze in ons winkelwagentje liggen? Heb je een stukje tuin over dan is een moestuintje zo gemaakt en haal je voortaan verse groenten uit eigen tuin. Een vierkante meter is al genoeg voor een variatie aan groenten en kruiden en kant en klaar te koop. Ga je mee op voedingsavontuur, sluit je dan aan bij deze lezing. Marianne Janssen-Willems, voedingsdeskundige Tussen de Bruggen NA Vlodrop Reserveer alvast in uw agenda: Ledendag op zaterdag 29 september We zijn dan te gast bij de Wasvenboerderij, Celebeslaan 30, 5641 AG Eindhoven (Tongelre).

5 Bloemschikken Doe-avonden 2018 Voor hen die nog niet vertrouwd zijn met het begrip doe-avond: de doe-avond is een gezellige avond bloemschikken waarop iedereen die van bloemschikken houdt van harte welkom is. Iedereen werkt met zijn eigen meegebrachte materialen volgens een opgegeven thema. Het is altijd verrassend te zien hoe verschillend de werkstukken zijn geworden. Dat is ook een beetje de bedoeling, zo leer je toch wat van elkaar, zonder dat het een echte les is. De data en thema s van de avonden voor 2018 staan hieronder vermeld. Waar: Bloemschiklokaal Helicon (V)MBO groen Eindhoven, Locatellistraat 5, 5654JB Eindhoven Wanneer: Donderdagavond, inloop vanaf uur, start uur, eind / uur. Voor wie: Voor iedereen die van bloemschikken houdt, voor G & B-leden gratis, niet-leden betalen 2,50 (dat is inclusief koffie, thee en koek) Meer info: Bij Gheert Leenders, tel of bij de andere leden van de commissie Bloemschikken, zie op onze website (= Home > Bestuur/Commissies. Datum 22 maart 19 april 24 mei Thema Pasen: Spring is in the air. Contrast, denk aan kleur, vorm (groot-klein/rond-vierkant), materiaal (hard-zacht). Zonnig geel, laat de zomer maar komen. Zuid-Nederlands Kampioenschap Bloemschikken zondag 8 april Het evenement vindt plaats in de school van Helicon VMBO, Hervensebaan 7, 5232JL 's-hertogenbosch. Het publiek is vanaf uur welkom en kan op gepaste afstand de deelnemers volgen. De prijsuitreiking is om uur. Parkeren (gratis) is mogelijk in en om het schoolterrein. Het hoofdthema is Helicon blaast de vernieuwing in. In tegenstelling tot andere jaren vindt het kampioenschap nu op één dag plaats en wel op 8 april. Bovendien is de klasse-indeling gewijzigd, de A select klasse is komen te vervallen en er wordt nu gestreden in de B-, A-, en Ereklasse en de Semi Prof. Namens onze afdeling nemen Gheert Leenders en Petra Noordzij deel aan de wedstrijd. Echter wil ik bij deze een oproep doen aan onze bloemschikkende leden, ga de uitdaging aan en meld je aan voor de B klasse. Je mag hier namens de afdeling aan deelnemen. Voor materiaal wordt gezorgd, de kosten zijn voor de afdeling en jij gaat met een nieuwe ervaring en een bloemstuk naar huis. Nog een vraag: de wedstrijdcommissie kan de organisatie van dit evenement niet alleen aan. Andere jaren werd de wedstrijd samen met nog een afdeling verzorgd, dat lukte echter dit jaar niet. Daarom doet men een beroep op vrijwilligers om te komen helpen op zondag 8 april. Het gaat om toezicht houden, bezoekers ontvangen, verkeer regelen, materialen verdelen, koffie rondbrengen en andere hand- en spandiensten. Zonder vrijwilligers is er geen ZNKB! Als je interesse hebt in deelnemen of helpen, geef dit dan alsjeblieft door vóór 15 maart aan petrawalik@gmail.com

6 VOORJAARSDEMONSTRATIE door Ingrid de Bruijn op dinsdag 27 maart 2018 in de aula van Helicon (V)MBO groen Eindhoven Locatellistraat JB Eindhoven Aanvang uur Entree: Leden Groei & Bloei: gra s Niet-leden: 5,- Er worden 8 arrangementen gemaakt in voorjaarssfeer. Na afloop worden de arangementen verloot onder de bezoekers. Bij binnenkomst krijgt u een lot gra s. Er is gelegenheid tot het kopen van extra loten à 0,50 per lot.

7 Plantenruil Open Tuinen Plantenruildag zaterdag 7 april 2018 Op zaterdag 7 April 2018 vindt van tot uur weer de jaarlijkse voorjaarsplantenruilbeurs plaats. Dus op een ander tijdstip dan u gewend bent, maar wel op de bekende lokatie: de Philips fruittuin aan de Oirschotsedijk in Eindhoven. Bij slecht weer zal de ruilbeurs in de voorraadschuur naast de parkeerplaats plaatsvinden. Op deze ruilbeurs kunt u uw overtollige vaste planten, eenjarigen en zaden meebrengen om te ruilen met andere plantenliefhebbers. Na afloop van de ruilbeurs is het restaurant van de fruittuin geopend voor koffie, thee of lunch (de kosten daarvan zijn voor eigen rekening). Wij willen u vragen om meegebrachte planten van hun naam te voorzien en zo mogelijk te zorgen voor potjes, bakjes, doosjes of zakjes om ze daarin mee te geven aan de nieuwe eigenaar. Om het ruilen in goede banen te leiden krijgt u bij aankomst een deelnemersnummer in tweevoud. Een nummer plaatst u bij de planten die u wilt ruilen, het andere draagt u zichtbaar zodat tijdens het ruilen de aanbieder van de planten altijd opgezocht kan worden om toelichting te geven, of om planten waar veel vraag naar is naar tevredenheid van eenieder te verdelen. Voorafgaand aan het ruilen zelf zal de aanbieder van materiaal zijn of haar aanbod toelichten aan de deelnemers, en zullen we meteen de belangstelling peilen voor specifieke planten of stekken, zodat zoveel mogelijk mensen blij gemaakt kunnen worden. De organisatie zal zorgen voor een goede looproute langs het aanbod zodat alle deelnemers goed geïnformeerd kunnen worden over het aangeboden materiaal voordat het daadwerkelijke ruilen begint. Plantmateriaal dat na afloop overblijft dient u mee naar huis te nemen, tenzij de Philips fruiittuin aangeeft dat zij het van u willen overnemen om het aan hun bezoekers weg te geven. Wij willen met ingang van deze ruilbeurs ook de mogelijkheid bieden om voor de ruilbeurs al met elkaar te delen welk aanbod er zal zijn. Of u zoekt al een tijdje een bepaalde plant en wellicht is een medelid bereid om daar een stek van op te graven en mee te brengen. Dit vraag en aanbod mechanisme zal via een whatsappgroep worden ingericht, beheerder Eddy Allefs is bereikbaar via Als u hieraan wil deelnemen dan graag een SMS sturen naar genoemd nummer onder vermelding van uw naam en G&B ruilbeurs en dan wordt u aan de whatsappgroep toegevoegd. Voor de volledigheid nog het adres: Oirschotsedijk 14A, 5651GC Eindhoven, telefoon Wij hopen op een grote opkomst van leden, met veel verschillend aanbod aan materiaal! Ook uw vrienden, kennissen, buren en familie zijn van harte welkom. Entree is voor iedereen gratis. Hoe meer planten hoe meer vreugd! Open Tuinendag zondag 27 mei Vorig jaar hebben we voor het eerst met andere afdelingen een Open Tuinen Estafette gehouden en dat is goed bevallen. Dit jaar houden we met 5 ons omringende afdelingen van Groei en Bloei wederom een Open Tuinen Estafette. In april wordt een folder gemaakt, die u digitaal zult ontvangen. Onze afdeling Eindhoven - de Kempen start in 2018 met de estafette. Op zondag 27 mei kunt u genieten van de open tuinen, zoals altijd zonder entreekosten. De tuinen zijn te bezoeken tussen 11:00 uur en 17:00 uur..

8 Tuin Beursbox<nl, Sint-Oedenrodeseweg 41, 5681PH Best Arboretum des grandes Bruyéres Kasteel Beauregard Cellettes Een luxe productietuin van pakweg 2500 m², gericht op genieten. Ruimte om te spelen, zwemmen in het natuurzwembad, proeven van fruit, akkertjes met groenten, en kippen die bijdragen aan het verwerken van afval. Voor de heldere zwemvijver worden de eigen gekweekte bacteriën gebruikt. Het grote zonneterras is onderbroken door af en toe wat tegels te vervangen door een kruidentuinplek. In deze tuin wordt zoveel mogelijk getuinierd op basis van de principes van permacultuur. Mooi en nuttig voor jezelf en voor andere organismen. Dorpstuin, Rapportstraat 55, 5504BN Veldhoven Deze dorpstuin met een oppervlakte van ongeveer 375 m² is oorspronkelijk ontworpen door Jan Muijderman. De grote border is twee jaar geleden opnieuw ontworpen door Woutertje Pluk. Er is een keur aan planten te vinden. Wellicht staan de volgende planten tijdens de Open Tuinendag in bloei: Thalictrum rochebrunianum (ruit), Hemerocallis (daglelie), Dicentra (gebroken hartje), blauwe Camassia (prairielelie), Geranium macrorrhizum Spessart (ooievaarsbek). Naast glaskunst is een opvallend element de 70 jaar oude beuk. Deze is onlangs door een expert voor boomverzorging onderhanden genomen en heeft een aangepaste onderbeplanting gekregen. Kasteel van Chenonceau Tuin De Stal, Stekelbrem 2, 5491 Sint-Oedenrode Een fantasietuin en paradijs voor kinderen. Een weiland is beetje bij beetje ingericht met bomen en struiken, bloemen, houtsnipperpaden, vijvers, takkenwal en een insectenhotel. Opvallend in deze lommerrijke tuin is de tuindecoratie. Voor meer informatie en andere openingsdagen kijk op: Tip: De Stal ligt langs een zandpad tussen de Zwembadweg en de weg Erica nabij de recreatieplas van Camping De Kienehoef. Verzetsheldenlaan 9, 5626GJ Eindhoven-Acht Tuin van 900 m². Nog deze winter wordt de voortuin volledig nieuw aangelegd. De achtertuin wordt gelijktijdig gerenoveerd zodat een onderhoudsarme tuin ontstaat. Het prachtige grasveld en de waterspuwer blijven behouden.

In deze nieuwsbrief o.a.

In deze nieuwsbrief o.a. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen Mei 2018 In deze nieuwsbrief o.a. } Voorwoord van onze secretaris } Excursie Tuin aan het Boord in Nuenen Busreis naar Zuid-Holland } Bloemschikken -

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief o.a.

In deze nieuwsbrief o.a. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen Maart 2 0 1 7 In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Secretaris: Aankondiging met agenda Algemene Ledenvergadering op 14 maart met aansluitend een lezing

Nadere informatie

GROEI & BLOEI. } Van de Secretaris, waaronder. - Jaarafsluiting in kerstsfeer. }} Lezingen/Excursies: Lezingen/Excursies: -- Snoeien

GROEI & BLOEI. } Van de Secretaris, waaronder. - Jaarafsluiting in kerstsfeer. }} Lezingen/Excursies: Lezingen/Excursies: -- Snoeien Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen SDeepcteemmbbeerr 22001 188 In In deze deze nieuwsbrief nieuwsbrief o.a. o.a. }} Van Van de de Voorzitter Voorzitter - Aankondiging dat ze stopt met

Nadere informatie

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. Maart In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Voorzitter - Oproep om naar de Algemene ledenvergadering te komen

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. Maart In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Voorzitter - Oproep om naar de Algemene ledenvergadering te komen Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen Maart 2 0 1 9 In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Voorzitter - Oproep om naar de Algemene ledenvergadering te komen } Van de Secretaris, waaronder - Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Aankondiging van een drietal lezingen en. } Een woordje vooraf van onze secretaris.

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Aankondiging van een drietal lezingen en. } Een woordje vooraf van onze secretaris. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen December 2017 In deze nieuwsbrief o.a. } Een woordje vooraf van onze secretaris. } Aankondiging van een drietal lezingen en een verslagje van het bezoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Secretaris, waaronder. } Van de Voorzitter. - Jaarafsluiting in kerstsfeer

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Secretaris, waaronder. } Van de Voorzitter. - Jaarafsluiting in kerstsfeer Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen September 2018 In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Voorzitter } Van de Secretaris, waaronder - Jaarafsluiting in kerstsfeer } Reglement AVG } Lezingen/Excursies:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oproep tot meer betrokkenheid van de leden bij de activiteiten van onze afdeling door o.a. Tiny Roelofs, oud voorzitter

Nieuwsbrief. Oproep tot meer betrokkenheid van de leden bij de activiteiten van onze afdeling door o.a. Tiny Roelofs, oud voorzitter Nieuwsbrief GROEI GROEI & & BLOEI BLOEI AAffdd..EEi innddhhoovveenn -- ddee KKeemmppeenn MMaart e i 22001 91 9 InIndeze dezenieuwsbrief nieuwsbriefo.a. o.a. Oproep tot meer betrokkenheid van de leden bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief april G&B - Liemers

Nieuwsbrief april G&B - Liemers Bekijk de webversie Nieuwsbrief april G&B - Liemers Beste lezers, Op maandag 9 april a.s. houden wij weer onze Algemene Leden Vergadering (ALV), waarbij onze leden van harte zijn uitgenodigd. Vanaf 20.15

Nadere informatie

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. September In deze nieuwsbrief o.a.

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. September In deze nieuwsbrief o.a. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen September 2 0 1 7 In deze nieuwsbrief o.a. } Een herhaalde oproep van de secretaris onze afdeling te ondersteunen met bestuurs- en commissieactiviteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief GROEI & BLOEI Nieuwsbrief Afdeling Eindhoven - de Kempen Maart 2016 In deze nieuwsbrief Van de Secretaris: o.a. informatie over de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 8 maart, een opsomming van onze komende

Nadere informatie

Groei & Bloei Afdeling Zwolle. 10 april uur ledenvergadering uur Lezing Piet Steltman de invloed van groen op onze leefomgeving

Groei & Bloei Afdeling Zwolle. 10 april uur ledenvergadering uur Lezing Piet Steltman de invloed van groen op onze leefomgeving Groei & Bloei Afdeling Zwolle 10 april 2017 19.30 uur ledenvergadering 20.00 uur Lezing Piet Steltman de invloed van groen op onze leefomgeving Locatie: Het Anker Voorsterweg 36 Zwolle Zaal open 19.15

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief o.a.

In deze nieuwsbrief o.a. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen Mei 2016 In deze nieuwsbrief o.a. } Bezoek aan de tinteltuin op 27 mei, aanmelden tot 20 mei. } Lezing over bodembedekkers } Terugblik Zuid-Nederlands

Nadere informatie

Meer groen, minder tegels! Goed voor het milieu en voor uw gezondheid

Meer groen, minder tegels! Goed voor het milieu en voor uw gezondheid Meer groen, minder tegels! Goed voor het milieu en voor uw gezondheid Meer groen, minder tegels Liever niet zo, maar zo! Goed voor het milieu en voor uw gezondheid U woont in een huis met een tuin. Maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Maart 2015. } Een verkorte versie van het verslag van de Algemene Ledenvergadering 2014 alsmede de agenda voor de komende ALV.

Maart 2015. } Een verkorte versie van het verslag van de Algemene Ledenvergadering 2014 alsmede de agenda voor de komende ALV. GROEI & BLOEI Nieuwsbrief Afdeling Eindhoven - de Kempen Maart 2015 In deze nieuwsbrief } Van de Voorzitter: Naast het vermelden van de eerste lentebodes in haar tuin, kondigt zij een aantal ophanden zijnde

Nadere informatie

HET GOEDE VAN EEN GROENE TUIN STEENBREEK GROEN IS LEVEN OPERATIE

HET GOEDE VAN EEN GROENE TUIN STEENBREEK GROEN IS LEVEN OPERATIE HET GOEDE VAN EEN GROENE TUIN GROEN IS LEVEN OPERATIE STEENBREEK Het goede van een groene tuin Groen is leven Ons klimaat is zichtbaar aan het veranderen. Het weer in ons land wordt meer en meer onvoorspelbaar.

Nadere informatie

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Aankondiging cursussen tuinieren. } Een noodkreet van onze secretaris.

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Aankondiging cursussen tuinieren. } Een noodkreet van onze secretaris. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen Mei 2017 In deze nieuwsbrief o.a. } Een noodkreet van onze secretaris } Aankondiging cursussen tuinieren } Bloemschikken - Over het Zuid-Nederlands kampioenschap

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016

Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016 Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016 Beste leden, ouders/verzorgers en begunstigers, Voor je ligt de nieuwsbrief 17 van het bestuur van Reddingsbrigade IJsselstein. Met deze nieuwsbrief vertelt

Nadere informatie

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a.

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen September 2019 In deze nieuwsbrief o.a. Vanuit het Secretariaat de noodkreet dat het organisatorisch failliet van onze afdeling dreigt. Aanbod van vele

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. } In Van de Voorzitter kondigt Janine aan dat ze stopt met het voorzitterschap vanwege andere drukke werkzaamheden.

In deze nieuwsbrief. } In Van de Voorzitter kondigt Janine aan dat ze stopt met het voorzitterschap vanwege andere drukke werkzaamheden. GROEI & BLOEI Nieuwsbrief Afdeling Eindhoven - de Kempen December 2015 In deze nieuwsbrief } In Van de Voorzitter kondigt Janine aan dat ze stopt met het voorzitterschap vanwege andere drukke werkzaamheden.

Nadere informatie

Belangrijke data. Informatieavond. Groepsvorming

Belangrijke data. Informatieavond. Groepsvorming NUMMER 2 JAARGANG 33 21 september 2018 Belangrijke data 24 september Schoolreis groep 7 Groep 6 Thijssenshof 18.30-19.30 uur Informatie avond Bavolab 19.30-20.30 uur Informatieavond Trainingslab 25 september

Nadere informatie

Acanthuskusjes- zomer 2015

Acanthuskusjes- zomer 2015 Acanthuskusjes- zomer 2015 Een nieuwe trend zet door! Kies voor een Prairietuin! Schoorvoetend, maar toch, sinds de mooie promotietuin, die Tuinontwerp de Weieven in Zijtaart had bij Geert van Boxmeer

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 2

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 2 Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 2 April 2018 www.volkstuinverenigingvianen.nl volkstuinverenigingvianen@gmail.com Beste tuinders Op maandag 16 april jl. hebben we de jaarlijkse Algemene ledenvergadering

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2017 Nummer 09 november Van de voorzitter. Beste medetennissers, We kijken al weer vooruit naar het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie is op 14 januari 2018 van 15:00

Nadere informatie

Samen maken we het groen!

Samen maken we het groen! Samen maken we het groen! 10 tips voor meer natuur in je omgeving Een groene omgeving is leuk om naar te kijken, maar ook gezonder om in te leven en wonen en beter voor het klimaat. Planten en bomen houden

Nadere informatie

maart Mededelingenblad 03 jaargang 46 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid'

maart Mededelingenblad 03 jaargang 46 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid' maart 2019 - Mededelingenblad 03 jaargang 46 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid' Sint-Oedenrode Uitnodiging voor: maandag 11 maart: heem-natuur dinsdag 19 maart: heem ALGEMENE LEDENVERGADERING Vooruitblik

Nadere informatie

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 HARDERWIJK EN OMSTREKEN (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers September 2013 Misschien komt er na

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ondine 27-Maart 2014

Nieuwsbrief Ondine 27-Maart 2014 Nieuwsbrief Ondine 27-Maart 2014 Beste Zeiler/roeier. De Winter is voorbij, nog een paar dagen en de zomertijd komt er aan, hetgeen betekend dat het 's avonds weer langer licht wordt, en men weer de gelegenheid

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact.

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Bekijk de webversie Februari 2019 In deze nieuwsbrief In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Contributie De contributieherrinneringen

Nadere informatie

Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin!

Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin! Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin! De landelijke vereniging Groei & Bloei organiseert van 9 tot en met

Nadere informatie

De stap naar duurzaam tuinieren. Vzw Tuinhier Seminariestraat 2 9000 Gent

De stap naar duurzaam tuinieren. Vzw Tuinhier Seminariestraat 2 9000 Gent De stap naar duurzaam tuinieren VORMINGSAANBOD VZW TUINHIER Vzw Tuinhier Seminariestraat 2 9000 Gent Vzw Tuinhier wil de belangstelling voor duurzaam, aangenaam en milieubewust tuinieren bevorderen, en

Nadere informatie

VERENIGING BEWONERS HANZELAND ZWOLLE. Nieuwsbrief september 2016 Uitnodiging Ledenvergadering

VERENIGING BEWONERS HANZELAND ZWOLLE. Nieuwsbrief september 2016 Uitnodiging Ledenvergadering Nieuwsbrief september 2016 Uitnodiging Ledenvergadering Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2 november a.s. De algemene Ledenvergadering wordt gehouden op 2 november a.s. in De Kantine (Hanzeplein 11

Nadere informatie

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen,

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Op woensdag 20 mei hebben we een gezellige zomer-doe-avond gepland. Tijdens

Nadere informatie

ACTIVITEITEN MAANDAG. Ouderenbiljart uur. Info: dhr. A. Goossens tel Bridge uur. Indo: dhr J. v.d.

ACTIVITEITEN MAANDAG. Ouderenbiljart uur. Info: dhr. A. Goossens tel Bridge uur. Indo: dhr J. v.d. Wijkcentrum Jan Ligthart Bergweg 12, 4461 NB Goes Telefoon 0113-232735 Gironummer 5859466 KvK 22029749 Website: http://site.zeelandnet.nl/goesoost/ BESTUUR Voorzitter Dhr. J. E. Mieras Tulpstraat 74, 4461

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief maart 2015

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief maart 2015 Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief maart 2015 pagina 1/3 Algemene Ledenvergadering Vrijdag 3, Goede Vrijdag, is de Algemene Ledenvergadering van Stad en Lande Ruiters in De Blaercom. U bent allen van harte

Nadere informatie

Convocaat Groei & Bloei Afdeling Zwolle

Convocaat Groei & Bloei Afdeling Zwolle Convocaat Groei & Bloei Afdeling Zwolle Van de voorzitter, Met droefenis delen wij u mee dat ons oud-bestuurslid Gerrit Banck is overleden. Als penningmeester heeft hij veel betekend voor onze afdeling.

Nadere informatie

De stap naar duurzaam tuinieren

De stap naar duurzaam tuinieren De stap naar duurzaam tuinieren Vormingsaanbod Vormingsaanbod vzw Tuinhier Vzw Tuinhier Woodrow Wilsonplein 2 9000 Gent Vzw Tuinhier wil de belangstelling voor duurzaam, aangenaam en milieubewust tuinieren

Nadere informatie

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2012

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2012 Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord...2 2. 2012: jaaroverzicht in vogelvlucht...3 3. Verantwoording bestuur...6 1 1. Voorwoord In april 2011 zijn we van start gegaan met

Nadere informatie

Jouw ecologische voetstap

Jouw ecologische voetstap Jouw ecologische voetstap Een project van IVN Veldhoven Eindhoven Vessem Najaar 16 Doelgroep: basisonderwijs: groepen t/m 8 Jaargetijde: najaar/ winter Plaats: op school. Dit project is een voorbereiding

Nadere informatie

Orchideeën Kring Noord-Brabant West en Zeeland

Orchideeën Kring Noord-Brabant West en Zeeland Kringblad NOV kring Noord- Brabant West Zeeland Jaargang 24 nr.3 Orchideeën Kring Noord-Brabant West en Zeeland Dendrobium chrysotoxum Maart 2015 1 Agenda: - Welkom en mededelingen Maandag 16 maart 2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Uitnodiging Jaarvergadering. Aan:

Nieuwsbrief. Uitnodiging Jaarvergadering. Aan: Nieuwsbrief Uitnodiging Jaarvergadering Aan: Mededeling Leden Ons leden aantal is niet groot we zouden best meer leden kunnen gebruiken Weet u nog mensen die belangstelling hebben of lid willen worden.

Nadere informatie

- Nieuwjaar receptie 2019.

- Nieuwjaar receptie 2019. Nieuwsbrief september 2018 www.nedvertorrevieja.com Secretariaat Wim van der Krogt Telefoon 966 845 462 E-mail nedvertor@gmail.com Collofoon-inhoudsopgave. Pagina 1: Pagina 2: Pagina 2: Pagina 3: Pagina

Nadere informatie

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H.

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H. Ledenadministratie Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) KvK: 40023673 IBAN: NL04RABO0142130397 e-mail: leden@hcsassenhein.nl internet: www.hcsassenhein.nl Afzender: Postbus 39 ; 9750 AA Haren Gn Haren(Gn), 1

Nadere informatie

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN LOGGED OUT Jaargang #10; nummer #1; februari 2015 UITNODIGING voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN op woensdag

Nadere informatie

GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Lezingen: over bodembedekkers, Japanse tuinen en excursie kwekerij Chris van der Wurff.

GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Lezingen: over bodembedekkers, Japanse tuinen en excursie kwekerij Chris van der Wurff. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen September 2 0 1 6 In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Secretaris: pompoenenmarkt op 2 oktober, over de Dahlia, expositie tuinontwerptekeningen vanpiet

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Roderweg. Manege Rekkendonken 5 februari 2015

Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Roderweg. Manege Rekkendonken 5 februari 2015 Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Roderweg Manege Rekkendonken 5 februari 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen jaarvergadering 2014 4. Jaarverslag van de secretaris 5. Verslag kascommissie

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Lente, de eetbare tuin en permacultuur, onze toekomst Ik voel het als ik buiten loop, het wordt warmer, het wordt lente. Ik zie de eerste knoppen in de planten in de tuin en zie de knoflook en ui, die

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS

CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS Agenda Jaarlijkse Algemene Vergadering 2017 Datum : Zaterdag 25 maart 2017 Aanvang : 10:00 uur Locatie : Hotel De Biltsche Hoek, De Holle Bilt, 3732 HM

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Heeft dit verhaal je geinspireerd? bel dan met Mieke Hurkmans op of mail naar:

Heeft dit verhaal je geinspireerd? bel dan met Mieke Hurkmans op of mail naar: De Prairietuin Een nieuwe trend zet door! Kies voor een Prairietuin! Schoorvoetend, maar toch De prairietuin staat in de belangstelling. De aandacht nam toe nadat ik in 2011 bij Geert van Boxmeer hoveniers

Nadere informatie

Daarnaast zijn er ontwikkelingen in de parkbeheercommissie, waardoor er enige personen voor langere of kortere tijd zijn uitgevallen.

Daarnaast zijn er ontwikkelingen in de parkbeheercommissie, waardoor er enige personen voor langere of kortere tijd zijn uitgevallen. Nieuwsbrief 5 - Mei 2019 In dit nummer: Van de voorzitter TOZ clubkampioenschappen (tennis en padel) Open dag padel TOZ Trianon SeniorPlus toernooi TOZ VACATURES bij commissies binnen onze tennisvereniging

Nadere informatie

Uitnodiging voor de 6 e Algemene Ledenvergadering

Uitnodiging voor de 6 e Algemene Ledenvergadering Sweikhuizen, 6 maart 2017. Uitnodiging voor de 6 e Algemene Ledenvergadering Het bestuur van de Vereniging van DSM gepensioneerden (VDP) nodigt u van harte uit voor de 6 e Algemene Ledenvergadering op

Nadere informatie

strijddag zijn er ook leuke prijsjes te winnen. Dus een extra reden om mee te doen en verschrikkelijk je best te doen.

strijddag zijn er ook leuke prijsjes te winnen. Dus een extra reden om mee te doen en verschrikkelijk je best te doen. JEUGDCURSUS EN VISWEDSTRIJDEN VOOR DE JEUGD. Op maandag 31 maart starten we met een nieuwe cursus voor de jeugd in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar. Anders dan andere jaren waarin wij twee verschillende cursussen

Nadere informatie

Trots op hun oogst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF. MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten.

Trots op hun oogst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF. MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten. 112 12 JULI 2014 ELSEVIER Trots op hun oogst MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten. Liza Karsemeijer Foto s René van der Hulst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF JOHN VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 maart 2015 Schooljaar 2014-2015 Nr. 26

Nieuwsbrief 20 maart 2015 Schooljaar 2014-2015 Nr. 26 Nieuwsbrief 20 maart 2015 Schooljaar 2014-2015 Nr. 26 PASEN Donderdag 2 april vieren we het paasfeest op school. We beginnen de dag met een paasviering in de Vlinderkas. Alle kinderen blijven deze dag

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 Nieuwsbrief 1 - Januari 2015 In dit nummer: Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 TOZ van Mun Advies Open Dubbeltoernooi Nieuwe trainingscyclus voorjaar 2015! Tennis Op Proef voor jeugd bij

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Van de bestuurstafel augustus 2016

Van de bestuurstafel augustus 2016 Van de voorzitter Nog een paar weken en het nieuwe hockey seizoen 2016-17 gaat van start. Voor Quick Stick gaat deze zomer een lang gekoesterde wens in vervulling; uitbreiding met een derde veld en een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 24 juni 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Extra zomeropening huiskamer We willen

Nadere informatie

Tegels uit de tuin in Amersfoort

Tegels uit de tuin in Amersfoort 42 tekst fokke de jong, coördinator operatie steenbreek, amersfoort Tegels uit de tuin in Amersfoort Het klimaat verandert en dat is ook merkbaar en zichtbaar in Nederland. De hoeveelheid water tijdens

Nadere informatie

=========================================================

========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

6 september 2016 NIEUWSBRIEF. nummer 2 seizoen

6 september 2016 NIEUWSBRIEF. nummer 2 seizoen 6 september 2016 NIEUWSBRIEF nummer 2 seizoen 2016-2017 nieuw bridgejaar gestart door: Sonja van Katwijk Bridgeclub Ermelo Fijn om de meesten van jullie na de vakantie weer terug te zien. Fijn dat de meeste

Nadere informatie

Reglement ouderraad. Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010

Reglement ouderraad. Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010 Reglement ouderraad Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010 Basisschool Sint Jozef Grotestraat 142 5931 CZ Tegelen Inhoudsopgave: Blz. 1. Begripsbepaling 3

Nadere informatie

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Kloostertuin Kwekerij Hof te Dieren Herfst in de Kloostertuin Het is herfst maar door het droge voorjaar zijn er nog maar weinig herfstkleuren te zien. Wel bloeien de

Nadere informatie

Dit kun je zelf doen om insectensterfte te voorkomen

Dit kun je zelf doen om insectensterfte te voorkomen Dit kun je zelf doen om insectensterfte te voorkomen 15 februari 2019 16:53 Laatste update: 12 uur geleden De komende decennia neemt het aantal insecten met 40 procent af, meldde het wetenschappelijke

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 Het heeft even geduurd, maar eindelijk. Onze nieuwsbrief is weer uit. Boordevol nieuws (let op; belangrijk nieuws over de lessen) en weetjes (bijv.workshops etc.). Mocht

Nadere informatie

Woordje vooraf van de Voorzitter

Woordje vooraf van de Voorzitter Nieuwsbrief Nummer 5 Jaargang 2013 JBC Randenbroek 14 Oktober 2013 Parelhoenstraat 12 3815 AG Amersfoort Email adres: elly.dijkman@ziggo.nl Woordje vooraf van de Voorzitter Lieve mensen, Ga je op de maandagavond

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT O.b.s. Henri Dunant Kerkstraat 15 3363BP Sliedrecht Versie: April 2012 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doelstelling... 2 3. De MR leden 3.1 bezetting...

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari. Algemene Ledenvergadering op maandag 26 januari 2015

Nieuwsbrief januari. Algemene Ledenvergadering op maandag 26 januari 2015 View this email in your browser Nieuwsbrief januari Nieuwjaarstoernooi zaterdag 17 januari De Recom organiseert op deze dag voor Sla Raak'ers het openingstoernooi voor het tennisjaar 2015. We maken er

Nadere informatie

Reglement van de Ouderraad

Reglement van de Ouderraad Reglement van de Ouderraad Onderdeel van: Brederode Daltonschool Willem de Zwijgerlaan 110, 2082 BD Santpoort-Zuid Begripsbepaling: 1. Dit reglement verstaat onder: a. Ouderraad: Het Dagelijks bestuur,

Nadere informatie

PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES. Vrijdag 19 mei 2017 Papendal

PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES. Vrijdag 19 mei 2017 Papendal PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES Vrijdag 19 mei 2017 Papendal VOORJAARSCONGRES 2017 Op vrijdag 19 mei vindt het voorjaarscongres van de VVD-Bestuurdersvereniging plaats in Congrescentrum Papendal in Arnhem.

Nadere informatie

VTV De Tochten Nieuwsbrief 04 3 oktober 2015

VTV De Tochten Nieuwsbrief 04 3 oktober 2015 VTV De Tochten Nieuwsbrief 04 3 oktober 2015 Inhoud 1. Noteert u vast! 2. IJzerbak op het milieupark 3. Het complex 4. Activiteitenkalender: 3 oktober 2015 t/m 31 maart 2016 5. Mededelingen bestuur 6.

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Hengelsportvereniging Ons Genoegen Gemert Gemert 16 oktober 2015 Slide 2 1. Opening Slide 3 2. Notulen: Algemene ledenvergadering 06 maart 2015 Notulen algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Waardevol Tiel WERKGROEP VOOR CULTUURHISTORIE EN LEEFOMGEVING

Waardevol Tiel WERKGROEP VOOR CULTUURHISTORIE EN LEEFOMGEVING Waardevol Tiel WERKGROEP VOOR CULTUURHISTORIE EN LEEFOMGEVING UITGAVE OKTOBER 2016 NO. 9 WAARDEVOL TIEL voortzetting van: Milieuwerkgroep Tiel www.waardevoltiel.nl Voorzitter: Arnoud Reijnen Secretaris:

Nadere informatie

Maak van je tuin, een levende tuin!

Maak van je tuin, een levende tuin! Maak van je tuin, een levende tuin! Ontdek hoe je van jouw tuin een duurzame tuin kan maken. 2 Samen bouwen aan meer leven in de tuin. Gewoonweg door een paar stenen in jouw tuin te vervangen door groen.

Nadere informatie

Hallo Nummer 14. (schooljaar , 25 juni 2017 )

Hallo Nummer 14. (schooljaar , 25 juni 2017 ) Hallo Nummer 14 (schooljaar 2016-2017, 25 juni 2017 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Wat er speelt binnen de groepen Wat er speelt binnen de school Nieuws van de oudervereniging Nieuws

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING

ALGEMENE LEDENVERGADERING ALGEMENE LEDENVERGADERING Zaterdag 29 maart 2014 AANVANG 10:00UUR LOKATIE VTV GROENAKKER Van de Voorzitter Is de Groenakker toekomst bestendig? Zo aan het begin van een nieuw tuinseizoen denk ik wel is

Nadere informatie

Tekst: Annemarie Görts Foto s: Noël van Mierlo

Tekst: Annemarie Görts Foto s: Noël van Mierlo Natuurlijke wellnesstuin De privétuin van tuinontwerper Noël van Mierlo - een natuurlijk ogende stadstuin - werd in 2010 gekozen tot Tuin van het Jaar. Bij zijn bedrijf in Deurne ligt een al even indrukwekkend

Nadere informatie

Informatie. over. Fotoclub Rapenland

Informatie. over. Fotoclub Rapenland Informatie over Fotoclub Rapenland 1 Inhoudsopgave Pagina 3 : algemeen : geschiedenis : waarom een fotoclub Pagina 4 : het bestuur : verloop van een clubavond : forumavonden : forumavond met afdrukken

Nadere informatie

ALV AGV S.H.E.L.L GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014

ALV AGV S.H.E.L.L GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014 ALV AGV S.H.E.L.L. 2014 GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014 1 AGENDA 20 MAART 2014 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen ALV 21 maart 2013 4. Verslag van de kascommissie 5. Resultaat 2013

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 4 NOVEMBER 2013 1 Agenda algemene ledenvergadering 4 november 2013 1. Opening door de voorzitter en aanvullende mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 22

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Roderweg. Manege Rekkendonken 28 januari 2016

Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Roderweg. Manege Rekkendonken 28 januari 2016 Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Roderweg Manege Rekkendonken 28 januari 2016 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen jaarvergadering 2015 4. Jaarverslag van de secretaris 5. Verslag kascommissie

Nadere informatie

Doe niets met planten in de tuin als het vriest!

Doe niets met planten in de tuin als het vriest! Wintertips December Doe niets met planten in de tuin als het vriest! Dahlia s, gladiolen en dergelijke planten die opgeslagen liggen, liggen vaak té vochtig en krijgen last van schimmels. December is de

Nadere informatie

Tuinplan Buurtmoestuin de BuurtKlaver 18 september 2012

Tuinplan Buurtmoestuin de BuurtKlaver 18 september 2012 Tuinplan Buurtmoestuin de BuurtKlaver 18 september 2012 Vooraf Uitlaatklep medewerkers hoeveelheid Organisa=e gekregen stekjes, verbeteren die snel de grond in moesten. Het plan Verloop en verzuim tegengaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Stichting Peugeot 205 Event

Stichting Peugeot 205 Event Nieuwsbrief van de Stichting Peugeot 205 Event als onderdeel van het zelfstandige Peugeot 205-309 Register April 2016 Beste 205 en 309 liefhebbers, Het is al weer een aantal weken geleden dat wij als bezoeker

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

H O F N I E U W S UITSLAG EINDCITO GROEPEN 8

H O F N I E U W S UITSLAG EINDCITO GROEPEN 8 H O F N I E U W S Agenda Groep(en) Activiteit Do.24 en vr 25 mei 8 Peanutbal-toernooi Vrijdag 25 mei 1 en 2 Spelletjesochtend Vrijdag 25 mei 1 t/m 8 Inleveren briefje deelname ouderbedankochtend Dinsdag

Nadere informatie

Inhoud. Zaai- en plantkalender 72. EHBG: Eerste Hulp Bij Groenteproblemen 70

Inhoud. Zaai- en plantkalender 72. EHBG: Eerste Hulp Bij Groenteproblemen 70 Inhoud Aan de slag 7 Moestuinquiz 9 Stappenplan: Stap 1: Een stukje grond 13 Stap 2: Kies een plek 13 Stap 3: Doe de schudproef 14 Stap 4: Basisgereedschap 16 Stap 5: Zaden 18 Stap 6: Alles over zaaien,

Nadere informatie

Uitnodiging voor de Admiraliteitsraad

Uitnodiging voor de Admiraliteitsraad Datum: 21-10-15 Ref: UVAR1511 Opgesteld: 24-10-2015 Aan: T.k.a.: Alle (team) leid(st)ers waterwerk Leden admiraliteit 6 van de Maze Regiobestuur Ronde de Rotte Cirkel coördinatoren Admiraliteit 1,4,8,9

Nadere informatie

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL FEBRUARI 2015 NR. 389

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL FEBRUARI 2015 NR. 389 MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL FEBRUARI 2015 NR. 389 IN DIT NUMMER: 2 INHOUD 3 VOORWOORD 4 JAARVERGADERING 7 VERJAARDAGEN CONTRIBUTIE 8 BILJARTEN OPROEP 9 JUBILEUMFEEST 10 KAARTAVOND 12 ADRESSEN

Nadere informatie

NOTULEN WBT SOEST-ZUID

NOTULEN WBT SOEST-ZUID Naam: Functie Aan- Af- Wezig/reden 1. Roel van Dooremaal (RvD) Voorzitter/Notulist X 2. Jeroen Verhoof (JV) Penningm. X Later ivm avondvierdaagse 3. Ilse Uyland (IU) Alg.lid X 4. Vacature Alg.lid 5. Bert

Nadere informatie

Mei 2015. } De programmapunten van de Ledendag plus enige details.

Mei 2015. } De programmapunten van de Ledendag plus enige details. GROEI & BLOEI Nieuwsbrief Afdeling Eindhoven - de Kempen Mei 2015 In deze nieuwsbrief } Van de Voorzitter: Naast het zaaien en kweken van groenten vertelt onze voorzitter Janine over de komende activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden, Hierbij de nieuwsbrief van februari.

Nieuwsbrief februari ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden, Hierbij de nieuwsbrief van februari. Nieuwsbrief februari ACTIVITEITEN Donderdag 1 Micado Zondag 4 Maandag 5 Woensdag 7 Donderdag 8 Avond: Kruiden als thee Woensdag 14 Donderdag 15 Zondag 18 Hallo lieve leden, Hierbij de nieuwsbrief van februari.

Nadere informatie

bladzijde =========================================================

bladzijde ========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie