HORROR OF HOOP EBOOK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HORROR OF HOOP EBOOK"

Transcriptie

1 HORROR OF HOOP EBOOK

2 EN HET EINDE VAN ALLE DINGEN IS NABIJ; WEES DAAROM BEZONNEN EN NUCHTER IN DE GEBEDEN. - PETRUS, 2000 JAAR GELEDEN

3 DE EINDTIJD

4 De eindtijd: een veelbesproken onderwerp. Beelden van verwoesting, dood en verderf komen misschien als eerste bij je op. Maar de Bijbel spreekt ook over vrede en vreugde. Hoe zit dat? Wat houdt de eindtijd nou eigenlijk in? De eindtijd komt niet alleen voor in het christendom. Joden verwachten de komst van de Messias, waarbij de diaspora (verspreiding van de Joden over de wereld) zal worden beëindigd, de doden zullen opstaan en er een nieuwe hemel en nieuwe aarde zal zijn. De islam spreekt over een antichrist die komt voordat de Oordeelsdag plaatsvindt. In het Boeddhisme rekenen mensen op de terugkomst van de ware Boeddha. Misschien heb je een aantal jaar geleden de film 2012 wel gezien. Volgens de kalender van de Maya s, een volk in Zuid-Amerika, zou het einde van de wereld komen op 21 december 2012.

5 De film neemt je mee in alle drama s die zich op die dag afspelen: van gebouwen die instorten tot uitbarstende vulkanen, van extreme aardbevingen tot overstromingen zo groot dat complete steden worden weggevaagd. Het is nu 2018 en de aarde bestaat nog steeds. Dit betekent niet dat de eindtijd geen realiteit meer is. Kijkend naar de ontwikkelingen in de wereld zou je zelfs kunnen zeggen dat de eindtijd meer realiteit is dan ooit. Als je het nieuws volgt, word je met horror om de oren geslagen. Oorlogen, hongersnood, aardbevingen, tsunami s, overvolle vluchtelingenkampen, gecrashte of verdwenen vliegtuigen, olierampen, chemische wapens, dreigende oorloogstaal, afbrokkelende waarden en normen en ga zo maar door. Tegelijkertijd zien we ook een teken van hoop: de terugkeer van het Joodse volk naar het land Israël. Wat daar zo hoopvol aan is? Het is precies wat God al duizenden jaren geleden in de Bijbel aankondigde!

6 God zegt: je hoeft niet bang te zijn, want Ik laat zien dat Ik trouw ben aan wat Ik beloof. Ik breng Mijn volk thuis: Wees niet bevreesd, want Ik ben met u. Vanwaar de zon opkomt, zal Ik uw nageslacht halen en vanwaar hij ondergaat zal Ik u bijeenbrengen. - Jesaja 43:5 Wat staat er in de Bijbel allemaal over de eindtijd? En wat juist niet? En is het nou vooral horror, of toch hoop? Lees snel verder!

7 WANNEER IS DE EINDTIJD?

8 Volgens sommige Bijbeluitleggers leven we al 2000 jaar in de eindtijd. Ds. Willem J.J. Glashouwer schrijft bijvoorbeeld dat de eindtijd begon toen de Heere Jezus op aarde kwam. In Hebreeën 1:1-2 staat: Nadat God voorheen vele malen en op vele wijzen tot de vaderen gesproken had door de profeten, heeft Hij in deze laatste dagen tot ons gesproken door de Zoon, Die Hij Erfgenaam gemaakt heeft van alles, door Wie Hij ook de wereld gemaakt heeft. En in Galaten 4:4-5: Maar toen de volheid van de tijd gekomen was, zond God Zijn Zoon uit, geboren uit een vrouw, geboren onder de wet, om hen die onder de wet waren, vrij te kopen, opdat wij de aanneming tot kinderen zouden ontvangen. De laatste dagen en de volheid van de tijd zouden aangeven dat dit het einde van de tijden is.

9 Anderen zeggen dat we nu pas in de eindtijd leven, omdat het Joodse volk terugkeert naar Israël, zoals door Gods profeten in de Bijbel is opgeschreven. Niet alle profetieën over de terugkeer van Israël worden gelinkt aan de eindtijd, maar sommige christenen zien deze terugkeer wel als een aankondiging van de wederkomst van Jezus. Zij baseren dit op woorden van Jezus in Mattheüs 24:32-33: Leer van de vijgenboom deze gelijkenis: wanneer zijn tak al zacht wordt en de bladeren uitspruiten, dan weet u dat de zomer nabij is. Zo ook u, wanneer u al deze dingen zult zien, weet dan dat het nabij is, voor de deur. In het Oude Testament wordt een vijgenboom gebruikt als beeldspraak voor het volk Israël. In deze tijd zien we Israël (de vijgenboom) weer uitspruiten, dus weten we dat de zomer (en daarmee het einde) nabij is. Anderen beweren weer dat de eindtijd begint wanneer de Opname of de Grote Verdrukking plaatsvindt.

10 En Petrus dacht tweeduizend jaar geleden al dat het einde dichtbij was: En het einde van alle dingen is nabij; wees daarom bezonnen en nuchter in de gebeden. - 1 Petrus 4:7 Het blijkt dus niet zo makkelijk te zijn om te bepalen of voorspellen wanneer de eindtijd zou moeten beginnen. Hoe dan ook, de Bijbel staat vol met profetieën over wat er staat te gebeuren in de eindtijd. Wat is jouw idee bij de eindtijd?

11 DE EINDTIJD: HORROR?

12 Wat staat er in de eindtijd allemaal te gebeuren? In verschillende Bijbelboeken staan profetieën over de eindtijd, waaronder het bekende boek Openbaring. In hoofdstuk 6 van Openbaring lezen we over de boekrol die niemand waardig is open te maken, behalve het Lam. De boekrol heeft zeven zegels en vertelt over de gebeurtenissen die zullen plaatsvinden. Deze gebeurtenissen staan gepland in de tijd vóór de wederkomst van de Heere Jezus. Deze gebeurtenissen worden pijnlijke weeën genoemd. Markus 13:8 zegt: Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen aardbevingen zijn in verscheidene plaatsen en er zullen hongersnoden zijn en onlusten. Deze dingen zijn het begin van de weeën. Jezus vertelt in Zijn rede over de laatste dingen over valse christussen, valse profeten, honger, (besmettelijke) ziekten, aardbevingen, conflicten, oorlogen, revoluties, vervolgingen (tot de dood toe), martelaren, haat van de

13 zijde van alle volkeren, broers die tegen elkaar opstaan, ouders die door de kinderen worden overgeleverd, wetteloosheid en liefdeloosheid. De volgorde van al deze gebeurtenissen is niet voor ons mensen bekend, maar er zal op een gegeven moment sprake zijn van een Grote Verdrukking, zo erg als de aarde nog nooit heeft meegemaakt en daarna ook nooit meer zal meemaken. De zon zal verduisterd worden en de sterren zullen van de hemel vallen. De zeven zegels vinden plaats tijdens deze Grote Verdrukking. HET EERSTE ZEGEL: HET WITTE PAARD Het Lam verbreekt de zegels van de boekrol. Nadat het eerste zegel verbroken is, verschijnt er een ruiter op een wit paard. Er staat dat hij eropuit trok, overwinnend en om te overwinnen. (Openbaring 6:2) Het is niet duidelijk wie de ruiter op het witte paard is. Volgens ds. Glashouwer ( Waarom Eindtijd?, 2016) zou de ruiter op het witte paard kunnen staan voor de verspreiding van het evangelie, waarbij wit heiligheid

14 verbeeldt en de pijlen mensenharten treffen om ze voor eeuwig te winnen voor Gods Koninkrijk. HET TWEEDE ZEGEL: HET RODE PAARD Bij de verbreking van het tweede zegel verschijnt er een rood paard. Aan de ruiter is de macht gegeven de vrede van de aarde weg te nemen. HET DERDE ZEGEL: HET ZWARTE PAARD Als het derde zegel verbroken wordt, verschijnt er een zwart paard. De ruiter heeft een weegschaal in zijn hand waarmee hij tarwe en gerst afmeet. Het voedsel op aarde wordt schaars. De wereld wordt geteisterd door oorlog, honger en dood. HET VIERDE ZEGEL: HET VALE PAARD Bij verbreking van het vierde zegel verschijnt het vale, grauwe paard. De ruiter heet de dood en het dodenrijk volgt hem. De ruiters van het tweede, derde en vierde zegel krijgen de macht om een kwart van de aarde te

15 doden met het zwaard, met honger, met de dood en door de wilde dieren van de aarde. (Openbaring 6:8) HET VIJFDE ZEGEL: DE MARTELAREN Onder het vijfde zegel worden de martelaren gezien, die vervolgd en gedood zijn om hun getuigenis en het Woord van God. HET ZESDE ZEGEL: DE AARDBEVING Bij het verbreken van het zesde zegel ontstaat er een grote aardbeving. De zon wordt zwart en de maan wordt als bloed. De sterren vallen van de hemel op de aarde en de hemel wijkt terug als een opengerolde boekrol. Alle bergen en eilanden worden van hun plaats gerukt. HET ZEVENDE ZEGEL: DE ZEVEN BAZUINEN Bij de verbreking van het zevende zegel gebeurt er iets uitzonderlijks. Er is een stilte van ongeveer een half uur in de hemel, terwijl er normaal gesproken onophoudelijk lofzang klinkt.

16 Het is alsof de hemel haar adem inhoudt voor de vreselijke oordelen die komen gaan. Uit het zevende zegel komen de zeven bazuinoordelen. De bazuinoordelen omvatten: Hagel en vuur, vermengd met bloed. Een derde deel van de zee wordt bloed, een derde deel van de zeedieren sterft en een derde deel van de schepen vergaat. Een derde deel van de wateren wordt vergiftigd en daardoor sterven veel mensen. Gedeeltelijke zons- en maansverduistering. Sprinkhanen met de macht als van schorpioenen om mensen te pijnigen. Verderfengelen die een derde deel van de mensen doden. DE ANTICHRIST De antichrist heeft vele namen in de Bijbel, zoals: de vijand man van geweld de engel van de afgrond het beest

17 Tijdens de laatste zeven jaar, voordat de Here Jezus terugkomt, zal de antichrist wereldwijde macht hebben. Hij heeft de macht over elke stam en natie en volk. Hij vecht tegen de heiligen en overwint hen. Iedereen aanbidt hem, behalve degenen van wie de naam is opgeschreven in het Boek des Levens. Alleen met het merkteken van het beest (zijn naam of getal) op hun rechterhand of voorhoofd, kunnen mensen kopen of verkopen. Het beest gebruikt zijn autoriteit om christenen en Joden te vervolgen. Al deze voorspellingen gaan alleen maar over ellende. Is er dan nog wel hoop?

18 DE EINDTIJD: HOOP?

19 Is er in de eindtijd hoop voor Gods kinderen? Omdat er onduidelijkheid is over de volgorde van gebeurtenissen tijdens de eindtijd lopen de meningen hierover uiteen, maar veel Bijbeluitleggers denken dat de gemeente van Christus opgenomen zal worden voordat de laatste jaarweek aanbreekt. Deze laatste jaarweek bestaat uit de zeven jaar waarin de antichrist grote macht heeft. DE OPNAME De gemeente wordt voorgesteld als een bruid, mooi gemaakt voor de bruidegom. De gemeente van Christus zal worden opgenomen, zoals een bruidegom zijn bruid ophaalt. Openbaring 19:7-8 zegt: Laten wij blij zijn en ons verheugen en Hem de heerlijkheid geven, want de bruiloft van het Lam is gekomen en Zijn vrouw heeft zich gereedgemaakt. En het is haar gegeven zich met smetteloos en blinkend fijn linnen te kleden, want dit fijne linnen zijn de gerechtigheden van de heiligen. De gemeenteleden worden dan beoordeeld (niet veroordeeld!) om te bepalen op wat voor manier ze mogen regeren met Jezus.

20 Tijdens de laatste jaarweek keert de antichrist zich tegen het Joodse volk; het volk zal zich uiteindelijk tot de Here bekeren. Op dat moment zal Jezus met de gemeente in heerlijkheid terugkeren op aarde, wat de wederkomst wordt genoemd. DE WEDERKOMST De wederkomst is de terugkomst van de Messias op aarde, samen met de gemeente. Dan zal de gemeente samen met Hem regeren. Over de wederkomst staan vele teksten in de Bijbel, waaronder Mattheüs 24:30-31: En dan zal aan de hemel het teken van de Zoon des mensen verschijnen; en dan zullen al de stammen van de aarde rouw bedrijven en zij zullen de Zoon des mensen zien, als Hij op de wolken van de hemel komt met grote kracht en heerlijkheid. En Hij zal Zijn engelen uitzenden onder luid bazuingeschal, en zij zullen Zijn uitverkorenen bijeenbrengen uit de vier windstreken, van het ene uiterste van de hemelen tot het andere uiterste ervan.

21 De antichrist zal worden verslagen en in de vuurpoel worden geworpen. De duivel wordt voor duizend jaar opgesloten in de afgrond. DE DUIVEL OVERWONNEN Dit is het begin van het Duizendjarig Vrederijk. Tijdens deze periode zal er vrede heersen op de aarde en regeren de heiligen met Hem als koningen. Na duizend jaar wordt de duivel vrijgelaten. Gelijk gaat hij uit om alle mensen, overal ter wereld, te misleiden om mee te doen in zijn oorlog. Hun aantal is als het zand van de zee, staat er in Openbaring 20:8. Hun einde is echter nabij: God laat vuur neerdalen uit de hemel dat hen verslindt. De duivel wordt in de poel van vuur en zwavel gegooid, waar hij voor altijd gepijnigd zal worden.

22 HET LAATSTE OORDEEL De Heere zit op een grote, witte troon, en voor Zijn aangezicht vluchtten de aarde en de hemel weg. Alle doden, klein en groot, staan voor God. Allemaal worden ze geoordeeld naar wat in de boeken staat. DE NIEUWE HEMEL EN DE NIEUWE AARDE Johannes schrijft in Openbaring 21:1-2: En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan. En de zee was er niet meer. En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, neerdalen van God uit de hemel, gereedgemaakt als een bruid die voor haar man sierlijk gemaakt is. God zegt dat Hij bij de mensen zal wonen, en dat zij Zijn volk zullen zijn. Hij zal alle tranen van hun ogen afwissen en er zal geen dood, rouw, jammerklacht of moeite meer zijn. Ik maak alle dingen nieuw, zegt God in Openbaring 21:5.

23 Het nieuwe Jeruzalem zal uit de hemel neerdalen, zo mooi als een kostbare edelsteen. Er is geen zonlicht meer nodig, want de heerlijkheid van God verlicht de stad. En zij zullen als koningen regeren tot in alle eeuwigheid. (Openbaring 22:5) DE HOOP VAN ISRAËL God komt Zijn beloften na. Het feit dat de staat Israël bestaat is daar één van de grootste bewijzen van. Al duizenden jaren geleden zei God dat Hij Zijn volk weer bijeen zou brengen in hun eigen land. Een voorbeeld van deze belofte staat in Jeremia 23:7-8: Daarom zie, er komen dagen, spreekt de Heere, dat men niet meer zal zeggen: Zo waar de Heere leeft, Die de Israëlieten geleid heeft uit het land Egypte, maar: Zo waar de Heere leeft, Die het nageslacht van het huis van Israël geleid heeft en Die het gebracht heeft uit het land in het noorden en uit al de landen waarheen Ik hen verdreven had: zij zullen wonen in hun eigen land.

24 Dit betekent niet alleen dat God Zijn beloften aan ons waar zal maken, namelijk dat wij als gemeente met Hem zullen regeren, maar ook dat God Israël niet vergeten is. Zijn beloften aan Zijn volk houden stand. In Micha 4:1-2 staat: Het zal echter in het laatste der dagen geschieden dat de berg van het huis van de Heere vast zal staan als de hoogste van de bergen, en dat hij verheven zal worden boven de heuvels, en dat de volken ernaartoe zullen stromen. Vele heidenvolken zullen op weg gaan en zeggen: Kom, laten wij opgaan naar de berg van de Heere, naar het huis van de God van Jakob; dan zal Hij ons onderwijzen aangaande Zijn wegen, en zullen wij Zijn paden bewandelen. Want uit Sion zal de wet uitgaan en het woord van de Heere uit Jeruzalem. De Heere Jezus zal vanuit Jeruzalem regeren over de aarde. Israël wordt dan dus het middelpunt van alles. Het centrum van de aarde.

25 MEER WETEN? KOM NAAR HET ISREALITYWEEKEND! NOVEMBER 2018 IN LUNTEREN (BIJ EDE) INFO & TICKETS ISREALITY.NL/WEEKEND>

Wie zal komen aan het einde der tijden?

Wie zal komen aan het einde der tijden? Jesaja over de Messias in de eindtijd. Wie zal komen aan het einde der tijden? Jesaja 2:2 2 Het zal in het laatste der dagen geschieden dat de berg van het huis van de HEERE Hij vast zal staan als de hoogste

Nadere informatie

MATTHEÜS 24 OPENBARING 6 Oorlogen en geruchten over oorlogen, hongersnoden,

MATTHEÜS 24 OPENBARING 6 Oorlogen en geruchten over oorlogen, hongersnoden, Les 5 voor 2 februari 2019 Vroege tekenen (4-14) De verdrukking (21-22) Tekenen in de lucht (29) De Zoon des Mensen verschijnt (30) De boodschap van de zegels is een schets van de geschiedenis van de kerk

Nadere informatie

Welkom op deze vierde studie avond

Welkom op deze vierde studie avond DANIEL DE ZEVENTIG WEKEN Welkom op deze vierde studie avond Zoeklicht Seminar 70Jaarweken van Daniel 12/12/2014 70JW.1: 1 Profetie over de 70 jaarweken van Dan. 9:24-27 Over Israel en Jeruzalem Rechterstoel

Nadere informatie

Openbaring een overzicht. Een overzicht van Openbaring, zoals toegepast in de Bijbelstudies in Christengemeente het Kruispunt, begin van 2010.

Openbaring een overzicht. Een overzicht van Openbaring, zoals toegepast in de Bijbelstudies in Christengemeente het Kruispunt, begin van 2010. Openbaring een overzicht Een overzicht van Openbaring, zoals toegepast in de Bijbelstudies in Christengemeente het Kruispunt, begin van 2010. Openbaring Pagina 2 Een overzicht Inhoud Voorwoord... 3 Mooi

Nadere informatie

Israëls toekomst - op weg naar shalom. Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild. Zie, er komt een dag voor de Here

Israëls toekomst - op weg naar shalom. Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild. Zie, er komt een dag voor de Here Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild Zie, er komt een dag voor de Here Nebukadnezar Kores Babel Meden 606 536 ballingschap Nebukadnezar Darius Babel Meden 606 537 ballingschap Jeremia Daniël Daniël

Nadere informatie

De bruiloft van het Lam

De bruiloft van het Lam Openbaring 1: 1-4 De bruiloft van het Lam 1.Openbaring van Jezus Christus, die God Hem gegeven heeft om Zijn dienstknechten te laten zien wat spoedig moet geschieden, en die Hij door Zijn engel gezonden

Nadere informatie

Wie zal komen en overwinnen?

Wie zal komen en overwinnen? Zacharia over Gods definitieve overwinning. Wie zal komen en overwinnen? Zacharia 14:1 1 Zie, er komt een dag voor de HEERE waarop de buit, op u behaald, in uw midden zal worden verdeeld. Jesaja 2:12 Want

Nadere informatie

Wat is de stijl van verwoorden. in de boeken Daniël en Openbaring? Welke boek bevat overduidelijk meer goddelijk uitleg. Daniël of Openbaring?

Wat is de stijl van verwoorden. in de boeken Daniël en Openbaring? Welke boek bevat overduidelijk meer goddelijk uitleg. Daniël of Openbaring? Wat is de stijl van verwoorden Deel 10 in de boeken Daniël en Openbaring? Welke boek bevat overduidelijk meer goddelijk uitleg. Daniël of Openbaring? De stijl van Openbaring is grotendeels symbolisch en

Nadere informatie

Zicht op de toekomst. blok A - nivo 3 - avond 6

Zicht op de toekomst. blok A - nivo 3 - avond 6 Zicht op de toekomst blok A - nivo 3 - avond 6 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Bijbelstudie Jesaja 2:2-5 19.30 Jezus regeert en komt terug 19.45 Eén lijn of twee lijnen 20.00 Prestatie

Nadere informatie

525. DE TOESTAND IN DE WERELD Rust omdat we de wereld hebben overwonnen

525. DE TOESTAND IN DE WERELD Rust omdat we de wereld hebben overwonnen 525. DE TOESTAND IN DE WERELD Rust omdat we de wereld hebben overwonnen Jong en Vrij, Willem de Vink, 28 januari 2015 Cartoons/jihadisten: de wet houdt de wet een spiegel voor. Iedereen veroordeelt elkaar:

Nadere informatie

In de troonzaal van God

In de troonzaal van God In de troonzaal van God Openbaring 4 en 5 Verschil Daniël en Openbaring: Jezus is de open deur Daniël 12:4 Maar gij, Daniël, houd de woorden verborgen, en verzegel het boek tot de eindtijd... Openbaring

Nadere informatie

debijbelopen.nl De wederkomst van Christus een troost wederkomst van Christus een troost?

debijbelopen.nl De wederkomst van Christus een troost wederkomst van Christus een troost? debijbelopen.nl De wederkomst van Christus een troost wederkomst van Christus een troost? debijbelopen.nl De wederkomst van Christus een troost wederkomst van Christus - twijfel duurt zo lang 2 Petrus

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21

Nadere informatie

Christus komt - voor wie?

Christus komt - voor wie? debijbelopen.nl Christus komt - voor wie? Christus komt - voor wie? debijbelopen.nl Christus komt - voor wie? wederkomst van Christus - twijfel duurt zo lang 2 Petrus 3 : 1-4 Dit moet u allereerst weten,

Nadere informatie

Aan de rechterhand van de Vader totdat

Aan de rechterhand van de Vader totdat Aan de rechterhand van de Vader totdat Lukas 24: 50 En Hij leidde hen naar buiten tot bij Betanie en Hij hief de handen omhoog en zegende hen. 51 En het geschiedde, terwijl Hij hen zegende, dat Hij van

Nadere informatie

21 april 2019 PASEN uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters

21 april 2019 PASEN uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters 21 april 2019 PASEN 17.00 uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters Votum en groet Lied: GK06 gz171 (Opw464) (Wees stil voor het aangezicht van God) Lezing: Opb. 20,11 21,5 Lied: GK 209:1,

Nadere informatie

Zij zullen als koningen heersen

Zij zullen als koningen heersen Wist u dat Elk kind van God reeds koning is? Bij God niet alleen de oudste koning wordt? Eerst zal (mee)regeren voor duizend jaar? Uiteindelijk zelfs tot in eeuwigheid? Zelfs over de hele aarde? Zij zullen

Nadere informatie

Ontmoeting met God. Ex 29: Daar zal ik dan de Israelieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden.

Ontmoeting met God. Ex 29: Daar zal ik dan de Israelieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden. Ontmoeting met God Ex 29:43 Daar zal ik dan de Israelieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden. 1 Johannes Ontmoeting met Jezus Christus op Patmos Openbaring 1-5 Eindhoven

Nadere informatie

een stralende bruid, die uitziet naar (eind goed, al goed) Openbaring

een stralende bruid, die uitziet naar (eind goed, al goed) Openbaring een stralende bruid, die uitziet naar (eind goed, al goed) Openbaring 20 22 Openbaring: indeling toekomst-/eindtijd-uitleg ( futuristisch, eschatologisch ): vanaf Op4 nu nog steeds toekomst sleutel 1 -opdracht

Nadere informatie

DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN. De grote verdrukking, de antichristus y de opstanding.

DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN. De grote verdrukking, de antichristus y de opstanding. DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN De grote verdrukking, de antichristus y de opstanding. En ik zag, toen Hij het zesde zegel opende, en daar geschiedde een grote aardbeving en de zon werd zwart als een haren

Nadere informatie

Allen welke strijden of haat hebben tegen Gods volk, vechten bewust of onbewust tegen hun eigen Schepper! Gevaarlijk! Het worden verliezers!

Allen welke strijden of haat hebben tegen Gods volk, vechten bewust of onbewust tegen hun eigen Schepper! Gevaarlijk! Het worden verliezers! DE WILDE OLIJF Wij twijfelen niet dat wij vandaag aan het einde van de genadetijd leven. Wij stellen een enorme verdeeldheid vast onder allen die zich christenen noemen. Zo kwamen er veel verschillende

Nadere informatie

66040 Openbaring 20:7-15 Het duizendjarig vrederijk en het laatste oordeel

66040 Openbaring 20:7-15 Het duizendjarig vrederijk en het laatste oordeel I. In Amerika is er een gezegde dat aangeeft dat je in het leven van slechts twee zaken echt zeker kan zijn: 1) dat ieder mens zal sterven, en 2) dat men belasting moet betalen. A. Nu ga ik het vanmorgen

Nadere informatie

Wat zag de profeet Zacharia daarna?

Wat zag de profeet Zacharia daarna? e profeet Zacharia, de derde droom. Wat zag de profeet Zacharia daarna? Zacharia 2:1 1 Weer hief ik mijn ogen op, en ik zag; en ziet, er was een man, en in zijn hand was een meetsnoer. Welke vraag stelde

Nadere informatie

De Bijbel Open het boek Daniël seizoen 2010-2011

De Bijbel Open het boek Daniël seizoen 2010-2011 De Bijbel Open het boek Daniël seizoen 2010-2011 25 sep Daniël 1 in de school van God 23 okt Daniël 2 God kent de toekomst 27 nov Daniël 3 in het vuur 18 dec Daniël 4 & 5 een teken aan de wand 29 jan Daniël

Nadere informatie

Maar met deze kleine gemeente Filadelfia is de Heer blij. Filadelfia

Maar met deze kleine gemeente Filadelfia is de Heer blij. Filadelfia - 1 - Filadelfia We lezen uit Openb. 3:7 waar staat: En schrijf aan de engel der gemeente te Filadelfia: De stad Filadelfia was een kleine stad in een vulkanische streek en door de vele aardbevingen is

Nadere informatie

Gods heil voor Israël

Gods heil voor Israël Noordhorn Gods heil voor Israël 12 februari 2018 2017-2019 Jesaja 18 sep Gods Woord klinkt vanuit Jeruzalem 1-2 9 okt Het lied van de wijngaard 3-6 30 okt Immanuël : God met ons! 7-12 20 nov Gods visie

Nadere informatie

De oordelen. 1. Het oordeel over de zonden. 2. Het oordeel over de werken. 3. Het oordeel over de volken. 4. Het oordeel over de doden.

De oordelen. 1. Het oordeel over de zonden. 2. Het oordeel over de werken. 3. Het oordeel over de volken. 4. Het oordeel over de doden. De oordelen. 1. Het oordeel over de zonden. 2. Het oordeel over de werken. 3. Het oordeel over de volken. 4. Het oordeel over de doden. Hierbij de volgende vragen: Wie voert het oordeel uit? Over welke

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21

Nadere informatie

Israëls toekomst - op weg naar shalom. Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild. Zie, er komt een dag voor de Here

Israëls toekomst - op weg naar shalom. Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild. Zie, er komt een dag voor de Here s toekomst - op weg naar shalom Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild Zie, er komt een dag voor de Here s toekomst - op weg naar shalom Nebukadnezar Kores Babel Meden 606 536 ballingschap s toekomst

Nadere informatie

Welk danklied wordt beschreven in Jesaja 12?

Welk danklied wordt beschreven in Jesaja 12? Een danklied aan God. Welk danklied wordt beschreven in Jesaja 12? Jesaja 12:1-3 1 Op die dag zult u zeggen: Ik dank U, HEERE, dat U toornig op mij geweest bent, [maar] Uw toorn is afgekeerd en U troost

Nadere informatie

Let op: Niet in elk jaar is de vierde Adventsweek een volle week. In dit Bijbelrooster wordt daar wel van uitgegaan. Je kunt de Bijbelgedeelten die overblijven op de Kerstdagen lezen of overslaan. ADVENTSWEEK

Nadere informatie

Een beestachtige oorlog

Een beestachtige oorlog Een beestachtige oorlog Openbaring 11:19-16:21 doel van de serie Openbaring: indeling toekomst-/eindtijd-uitleg ( futuristisch, eschatologisch ): vanaf Op4 nu nog steeds toekomst sleutel 1 - opdracht (1:19):

Nadere informatie

zondag 7 februari 2016 Voorganger: ds. J. Eertink uit Rijssen Ouderling van dienst: Ria den Boer Organist: Ineke ten Brug Lector: Jenny Senkeldam

zondag 7 februari 2016 Voorganger: ds. J. Eertink uit Rijssen Ouderling van dienst: Ria den Boer Organist: Ineke ten Brug Lector: Jenny Senkeldam zondag 7 februari 2016 Voorganger: ds. J. Eertink uit Rijssen Ouderling van dienst: Ria den Boer Organist: Ineke ten Brug Lector: Jenny Senkeldam Voorzang: Lied 666 1 en 2 Welkom Welkom Mededelingen

Nadere informatie

de toorn van het Lam Openbaring 6:1-11:

de toorn van het Lam Openbaring 6:1-11: de toorn van het Lam Openbaring 6:1-11:18 02-10-2018 doel van de serie hoe lees je Openbaring A. de verleden-tijd-uitleg ( preteristisch ): vervulling in 1 e eeuw B. de tijdloos-symbolische uitleg ( idealistische

Nadere informatie

Van eeuwigheid tot eeuwigheid. Overdenking zondag 30 augustus 2015 kruispunt s- Gravenzande Thema onze positie nu en naar de toekomst

Van eeuwigheid tot eeuwigheid. Overdenking zondag 30 augustus 2015 kruispunt s- Gravenzande Thema onze positie nu en naar de toekomst Van eeuwigheid tot eeuwigheid Overdenking zondag 30 augustus 2015 kruispunt s- Gravenzande Thema onze positie nu en naar de toekomst Inleiding wat doen deze afbeeldingen met u? Syrië: meer als een miljoen

Nadere informatie

De belofte is dat Jezus zelf zal wederkomen. Dat is de grondtoon van de Bijbel!

De belofte is dat Jezus zelf zal wederkomen. Dat is de grondtoon van de Bijbel! Wat is de grote belofte van de Bijbel? Johannes 14:1-3 Uw hart worde niet ontroerd; gij gelooft in God, gelooft ook in Mij. 2 In het huis Mijns Vaders zijn vele woningen; anderszins zo zou Ik het u gezegd

Nadere informatie

De Bijbel wijst God als de schrijver ervan.

De Bijbel wijst God als de schrijver ervan. De profeet Zacharia en de vierde droom. Wie is de bron van elk profetisch Woord? 2 Petrus 1:21 21 Want de profetie is voortijds niet voortgebracht door de wil van een mens, maar de heilige mensen Gods,

Nadere informatie

Welk goed nieuws kondigde Maleachi aan?

Welk goed nieuws kondigde Maleachi aan? Maleachi en Gods tempel. Welk goed nieuws kondigde Maleachi aan? Maleachi 3:1 die voor Mij de weg bereiden zal. 1 Zie, Ik zend Mijn engel, Plotseling zal naar Zijn tempel komen die Heere, Die u aan het

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21 november Zeven zegels 12 december

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 207 208 Het boek Openbaring Gods 2 toekomstplannen februari 207 9 september Christus, de opgestane Majesteit 0 oktober Een rapport oor zeen gemeenten 3 oktober Mensen in de hemel! 2 noember Zeen

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21

Nadere informatie

De grote maaltijd van God. Openbaring 19: Sietse J.A. Schaafsma

De grote maaltijd van God. Openbaring 19: Sietse J.A. Schaafsma De grote maaltijd van God Openbaring 19: 11-21 Sietse J.A. Schaafsma Het moment waarvan Henoch profeteerde. Judas 1: 14,15 Zie de Heere is gekomen met zijn tienduizenden heiligen, om over allen het oordeel

Nadere informatie

Verwijst de profeet Micha naar de eindtijd?

Verwijst de profeet Micha naar de eindtijd? De profeet Micha en de eindtijd. Verwijst de profeet Micha naar de eindtijd? Micha 4:1 1 Maar in het laatste der dagen zal het geschieden, dat de berg van het huis des Heeren zal vastgesteld zijn op de

Nadere informatie

De 4 winden. Openbaring 7:1-3. De verzegeld. Openbaring 7:4-8. De grote menigte. Openbaring 7:9-17. De onbevlekte eerstelingen. Openb.

De 4 winden. Openbaring 7:1-3. De verzegeld. Openbaring 7:4-8. De grote menigte. Openbaring 7:9-17. De onbevlekte eerstelingen. Openb. Les 6 voor 9 februari 2019 De 144.000 verzegelde mensen worden geïntroduceerd in twee passages: Openbaring 7 en 14: 1-5. In de eerste passage staan ze omdat het Lam komt. In de tweede hebben ze geweigerd

Nadere informatie

7 is meer dan 666. Het boeddhis+sch klooster op Taung Kalat (Birma) Is te bereiken via een trap met 777 treden

7 is meer dan 666. Het boeddhis+sch klooster op Taung Kalat (Birma) Is te bereiken via een trap met 777 treden 7 is meer dan 666 Het boeddhis+sch klooster op Taung Kalat (Birma) Is te bereiken via een trap met 777 treden Overal in Openbaring zeventallen Zeven bazuinen Zeven kandelaren voor zeven gemeenten Zeven

Nadere informatie

Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt?

Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt? Deel 9 Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt? 2 Petrus 1:19 Wij achten het profetische woord daarom des te vaster, en gij doet wel er acht op te geven als op een lamp, die

Nadere informatie

Welke koning komt naar voren in Zacharia 9:1-8? De aardse koning Alexander de Grote.

Welke koning komt naar voren in Zacharia 9:1-8? De aardse koning Alexander de Grote. Zacharia over de aardse koning versus de hemelse Koning. Welke koning komt naar voren in Zacharia 9:1-8? De aardse koning Alexander de Grote. Welke stad zou uiteindelijk behouden blijven? Zie Zacharia

Nadere informatie

Het millennium. Openbaring 20. Het nieuwe Jeruzalem. Openbaring 21:9-22:5. De uitnodiging voor het avondmaal. Openbaring 19:1-10. De wederkomst.

Het millennium. Openbaring 20. Het nieuwe Jeruzalem. Openbaring 21:9-22:5. De uitnodiging voor het avondmaal. Openbaring 19:1-10. De wederkomst. Les 13 voor 30 maart 2019 Een uitbundige aankondiging wordt gehoord, het is tijd om naar de aarde te gaan om de gasten op te halen voor de bruiloft van het Lam. Alles gebeurt snel: Jezus komt terug; Satan

Nadere informatie

40111 Mattheüs 24:29-51 Hét teken van Zijn wederkomst

40111 Mattheüs 24:29-51 Hét teken van Zijn wederkomst I. Na een onderbreking van vier maanden hervatten wij vanmorgen onze studie in het Evangelie van Mattheüs! A. Wij zijn vier maanden geleden gebleven bij de Rede op de Olijfberg (in het Engels genoemd:

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 26 november

Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 26 november Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 26 november Gezang 1 [LB 1973] 1.God heeft het eerste woord. Hij heeft in den beginne het licht doen overwinnen, Hij spreekt nog altijd voort. 2.God heeft het

Nadere informatie

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten.

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. God Openbaring van Jezus Christus Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. Zijn slaven God Openbaring van Jezus Christus Zijn engel

Nadere informatie

Wie overwint zal deze dingen beërven, en Ik zal hem een God zijn en hij zal Mij een zoon zijn. Openb. 21:7 NBG.

Wie overwint zal deze dingen beërven, en Ik zal hem een God zijn en hij zal Mij een zoon zijn. Openb. 21:7 NBG. Ons erfdeel Dit is wat de Israëlieten als erfbezit hebben ontvangen in het land Kanaän, wat de priester Eleazar en Jozua, de zoon van Nun, en de familiehoofden van de stammen van de Israëlieten, hun als

Nadere informatie

Les 10 voor 9 maart 2019

Les 10 voor 9 maart 2019 Les 10 voor 9 maart 2019 Na de laatste aanval van de draak, het beest en de valse profeet (Openbaring 13), zag Johannes de mensen die zullen overwinnen in het conflict (14:1-5), hun boodschap (14:6-13),

Nadere informatie

Ooit komt er een dag dat de hemel openbreekt en de doden zullen opstaan. Ooit komt er een dag dat U terug komt op een wolk en dat U kijkt met ogen,

Ooit komt er een dag dat de hemel openbreekt en de doden zullen opstaan. Ooit komt er een dag dat U terug komt op een wolk en dat U kijkt met ogen, Ooit komt er een dag dat de hemel openbreekt en de doden zullen opstaan. Ooit komt er een dag dat U terug komt op een wolk en dat U kijkt met ogen, stralend als de zon Ooit zal het zo zijn dat we leven

Nadere informatie

- 1 - de aarde en de hemel vluchtten, en geen plaats werd voor hen gevonden. Sterven is winst

- 1 - de aarde en de hemel vluchtten, en geen plaats werd voor hen gevonden. Sterven is winst - 1 - Sterven is winst We lezen in Filip. 1:21-24 de volgende troostrijke woorden: Want het leven is mij Christus en het sterven gewin. Indien ik in het vlees blijf leven, betekent dat voor mij werken

Nadere informatie

- 1 - De machtige aartsengel Lucifer verhoogde zichzelf en kwam tot zonde en hij werd de vader der leugen. Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde

- 1 - De machtige aartsengel Lucifer verhoogde zichzelf en kwam tot zonde en hij werd de vader der leugen. Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde - 1 - Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde In het boek Openbaring hoofdstuk 21 lezen we buitengewoon interessante dingen, waar we allemaal mee te maken krijgen. Iedereen in deze zaal krijgt er mee te maken,

Nadere informatie

Les 13 De Toekomst. De Here heeft Zijn kinderen het eeuwige leven beloofd samen met Hem en al degenen die Hem liefhebben.

Les 13 De Toekomst. De Here heeft Zijn kinderen het eeuwige leven beloofd samen met Hem en al degenen die Hem liefhebben. Les 13 De Toekomst Als christen zullen we in dit leven niet altijd een gemakkelijk leven tegemoet gaan. De Here God heeft nooit beloofd dat het gemakkelijk zal zijn, maarwel een behouden thuis haven. De

Nadere informatie

3 - De komende koning

3 - De komende koning 3 - De komende koning Athalia, de meedogenloze koningin van Juda, was nog slechter dan haar moeder Izebel. Toen haar zoon Ahazia stierf greep ze de macht in het koninkrijk door al haar kleinzoons te vermoorden,

Nadere informatie

- 1 - De deugden van Christus, die we ook zouden kunnen noemen, de vruchten van de Geest, dat is de innerlijke heerlijkheid van de bruid van Christus.

- 1 - De deugden van Christus, die we ook zouden kunnen noemen, de vruchten van de Geest, dat is de innerlijke heerlijkheid van de bruid van Christus. - 1 - Het nieuwe Jeruzalem o Een enorme kubus van zuiver goud? o Twaalf poorten waarvan iedere poort afzonderlijk uit een schitterend parel bestaat? o Straten van goud?? o Twaalf fundamenten versierd met

Nadere informatie

dat neerdaalde uit de hemel, bij God vandaan. Het nieuwe Jeruzalem

dat neerdaalde uit de hemel, bij God vandaan. Het nieuwe Jeruzalem - 1 - Het nieuwe Jeruzalem o Een enorme kubus van zuiver goud? o Twaalf poorten waarvan iedere poort afzonderlijk uit een schitterend parel bestaat? o Straten van goud?? o Twaalf fundamenten versierd met

Nadere informatie

Publiek. Doel. Aanpak. Structuur Zelfs Calvijn schreef er geen verklaring voor. Geschreven voor theologen? Probleem van duiding

Publiek. Doel. Aanpak. Structuur Zelfs Calvijn schreef er geen verklaring voor. Geschreven voor theologen? Probleem van duiding Zelfs Calvijn schreef er geen verklaring voor. Wie kan er dan nog iets over zeggen? Geschreven voor theologen? Dus alleen na intensieve studie, uitgezonderd 1-3 Probleem van duiding Hoe deze tijd terug

Nadere informatie

23 September Openbaring 12

23 September Openbaring 12 23 September 2017 - Openbaring 12 pag.1 23 September 2017 - Openbaring 12 De laatste tijd is er veel te lezen en horen op het internet/youtube over 23 September 2017 en Openbaring 12. Op zich erg interessant,

Nadere informatie

9 Toen Jezus dit gezegd had, werd hij voor hun ogen omhooggeheven en opgenomen in een wolk, zodat ze hem niet meer zagen. 10 Terwijl hij zo van hen

9 Toen Jezus dit gezegd had, werd hij voor hun ogen omhooggeheven en opgenomen in een wolk, zodat ze hem niet meer zagen. 10 Terwijl hij zo van hen Handelingen 1:9-11 9 Toen Jezus dit gezegd had, werd hij voor hun ogen omhooggeheven en opgenomen in een wolk, zodat ze hem niet meer zagen. 10 Terwijl hij zo van hen wegging en zij nog steeds naar de

Nadere informatie

Openbaring serie - een oproep tot aanbidding

Openbaring serie - een oproep tot aanbidding Openbaring serie - een oproep tot aanbidding 1. Introductie Auteur: Johannes. Johannes was verbannen naar Patmos door Domitian. Zijn opvolger Nerva heeft Johannes na de dood van Domitian in 96 NC weer

Nadere informatie

Kom hierboven! - Brandstof voor je ziel - Kijken naar je eeuwige erfenis - Ingaan op je eeuwige roeping

Kom hierboven! - Brandstof voor je ziel - Kijken naar je eeuwige erfenis - Ingaan op je eeuwige roeping Kom hierboven! Kom hierboven! - Brandstof voor je ziel - Kijken naar je eeuwige erfenis - Ingaan op je eeuwige roeping Schoonheid is een kwaliteit of beleving (van een persoon, voorwerp, klank, plaats

Nadere informatie

Welkom en afkondigingen

Welkom en afkondigingen Welkom en afkondigingen Zingen: Ik hef mijn ogen op naar de bergen ik hef mijn ogen op naar de bergen waar komt mijn hulp vandaan? ik hef mijn ogen op naar U Heer, Die mij bij zal staan. mijn hulp is van

Nadere informatie

11 oktober 2018 Rotterdam

11 oktober 2018 Rotterdam 11 oktober 2018 Rotterdam 1 Onthulling van Jezus Christus die God aan hem heeft gegeven, om aan zijn slaven de dingen te tonen die in snelheid moeten geschieden en die Hij te kennen geeft door zijn boodschapper

Nadere informatie

Het messiaanse rijk Christus regeert

Het messiaanse rijk Christus regeert debijbelopen.nl Het messiaanse rijk Christus regeert Het messiaanse rijk Christus regeert & Openbaring 19 : 11 21 : 9 9 x en ik zag & Openbaring 21 : 1 En ik zag een en een 2 Petrus 3 : 12-13 & dag des

Nadere informatie

deel 16 Geachte Lezer,

deel 16 Geachte Lezer, Bijbelstudie Centrum: studie deel 16 Geachte Lezer, Het verheugd ons, u deze studie te mogen overhandigen. Het is onze hartenwens, dat u door deze studie wordt gezegend. Wanneer de Zoon Gods zegt: Ik ben

Nadere informatie

Lucas 23: Gods is, de uitverkorene! 36 Ook de soldaten kwamen naderbij om Hem te bespotten en brachten Hem zure wijn,

Lucas 23: Gods is, de uitverkorene! 36 Ook de soldaten kwamen naderbij om Hem te bespotten en brachten Hem zure wijn, Lucas 23:33-49 33 En toen zij aan de plaats gekomen waren, die Schedel genoemd wordt, kruisigden zij Hem daar en ook de misdadigers, de ene aan zijn rechterzijde en de andere aan zijn linkerzijde. 34 En

Nadere informatie

OPENBARING OPENBAAR; EEN EERLIJKE STUDIE VOOR HEN DIE DURVEN.

OPENBARING OPENBAAR; EEN EERLIJKE STUDIE VOOR HEN DIE DURVEN. OPENBARING OPENBAAR; EEN EERLIJKE STUDIE VOOR HEN DIE DURVEN. Openbaring 14 1 En ik zag en zie, het Lam stond op de berg Sion en met Hem honderdvierenveertigduizend, op wier voorhoofden zijn naam en de

Nadere informatie

David als voorloper van de Messias. 1. De komst van het Lam, de Koning-Knecht 2. De komst van de Leeuw uit de stam van Juda

David als voorloper van de Messias. 1. De komst van het Lam, de Koning-Knecht 2. De komst van de Leeuw uit de stam van Juda David als voorloper van de Messias 1. De komst van het Lam, de Koning-Knecht 2. De komst van de Leeuw uit de stam van Juda De leeuw uit de stam van Juda Openbaringen 5:1-5 En ik zag op de rechterhand van

Nadere informatie

Passover 15 april 2014 Sukkot 8 oktober Passover 4 april 2015 Sukkot 28 september 2015

Passover 15 april 2014 Sukkot 8 oktober Passover 4 april 2015 Sukkot 28 september 2015 Bloedmanen 2014-2015 Een jaar geleden hebben we het al eens gehad over de bloedmanen, de tetrads. Een Tetrad is een totaal van vier totale maansverduisteringen op een rij om het half jaar en elke keer

Nadere informatie

Welk opmerkelijk feit gaat gebeuren volgens de profetie van Jesaja met het volk Juda?

Welk opmerkelijk feit gaat gebeuren volgens de profetie van Jesaja met het volk Juda? Sion en de Spruit. Welk opmerkelijk feit gaat gebeuren volgens de profetie van Jesaja met het volk Juda? Jesaja 4:1 1 Op die dag zullen zeven vrouwen één man vastgrijpen [en] zeggen: Ons [eigen] brood

Nadere informatie

ESCHATOLOGIE GEWORTELD IN HET OUDE TESTAMENT.

ESCHATOLOGIE GEWORTELD IN HET OUDE TESTAMENT. ESCHATOLOGIE Eschatologie = de leer der laatste dingen. Veel variatie in leringen hierover / veel verschillende interpretaties. Enkelen worden gevoed door Bijbelse inzichten, anderen door niet-bijbelse

Nadere informatie

openbaring 12:1-6 de vrouw en de draak

openbaring 12:1-6 de vrouw en de draak openbaring 12:1-6 de vrouw en de draak - Een vrouw (bekleed met de zon, met de maan onder haar voeten, en een krans van 12 sterren op haar hoofd) staat op het punt van bevallen. - Een grote bloedrode draak

Nadere informatie

Is de eindtijd al zichtbaar?

Is de eindtijd al zichtbaar? Almelo 2017-2018 Is de eindtijd al zichtbaar? 24 september 29 oktober 26 noember 21 januari Komt Europa haar crisis te boen? Wat staat Israël nog te wachten? Wat gebeurt er in het Midden-Oosten? 25 februari

Nadere informatie

t Begin van t Einde Riley Jack (the Advent Gospel Promotions, 2014)

t Begin van t Einde Riley Jack (the Advent Gospel Promotions, 2014) t Begin van t Einde { Riley Jack (the Advent Gospel Promotions, 2014) { 1844, Het begin van het einde Oorlogen & Terrorisme Misleiding Hongersnoden & vluchtelingen Opstand & rellen Besmettelijke Ziekten

Nadere informatie

Een geopende hemel. Opb. 4:1 Hierna had ik een visioen. Er stond een deur open in de hemel.

Een geopende hemel. Opb. 4:1 Hierna had ik een visioen. Er stond een deur open in de hemel. Een geopende hemel Opb. 4:1 Hierna had ik een visioen. Er stond een deur open in de hemel. Opb. 14:13 Ik hoorde een stem uit de hemel zeggen: Schrijf op. Toen droomde hij, en zie, op de aarde stond een

Nadere informatie

de bloedmaan connectie

de bloedmaan connectie de bloedmaan connectie Velen hebben al gehoord van de bloedmanen (bloedrode manen) die in de komende jaren (vanuit Jeruzalem gezien) aan de hemel zullen verschijnen. In 2014 en 2015 zullen er een aantal

Nadere informatie

19 april uur AA Kramer

19 april uur AA Kramer 19 april 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet Psalm 98: 1, 3 Wet Psalm 25: 4 Voor de kinderen: Bethesda Sela: Ik zal er zijn. Lezen: Johannes 5: 1-18 Nieuw Liedboek 534 Tekst:

Nadere informatie

Vol verwachting Full of expectation

Vol verwachting Full of expectation Vol verwachting Full of expectation Vol verwachting Full of expectation Ik weet bijna zeker dat de Nederlanders in de zaal in hun hoofd deze zin al hebben afgemaakt ( klopt ons hart.) Snap ik ook wel,

Nadere informatie

de echte vrouw van het Lam

de echte vrouw van het Lam de echte vrouw van het Lam Openbaring 17 19 doel van de serie Openbaring: indeling toekomst-/eindtijd-uitleg ( futuristisch, eschatologisch ): vanaf Op4 nu nog steeds toekomst sleutel 1 -opdracht (1:19):

Nadere informatie

Dan zal aan de hemel het teken zichtbaar worden dat de komst van de Mensenzoon aankondigt, en alle stammen op aarde zullen zich van ontzetting op de

Dan zal aan de hemel het teken zichtbaar worden dat de komst van de Mensenzoon aankondigt, en alle stammen op aarde zullen zich van ontzetting op de Matt. 24 :29 Meteen na de verschrikkingen van die dagen zal de zon verduisterd worden en de maan geen licht meer geven, de sterren zullen uit de hemel vallen en de hemelse machten zullen wankelen. 30 Dan

Nadere informatie

zal een groot licht zien.

zal een groot licht zien. Want een Kind is ons geboren. Welke blijde boodschap laat Jesaja dan horen? Jesaja 9:1-2 1 Het volk dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien. Zij die wonen in het land van de schaduw van de

Nadere informatie

Openbaring verbeeld in de Douce Apocalypse

Openbaring verbeeld in de Douce Apocalypse Openbaring verbeeld in de Douce Apocalypse Een van de mooist geïllustreerde handschriften is de Douce Apocalypse uit de tweede helft van de dertiende eeuw. Het manuscript is genoemd naar de Engelse antiquaar

Nadere informatie

De straf van God voor degenen die het volk van God hebben onderdrukt sinds Jezus tijd tot de Wederkomst (parallel aan de zeven zegels).

De straf van God voor degenen die het volk van God hebben onderdrukt sinds Jezus tijd tot de Wederkomst (parallel aan de zeven zegels). Les 7 voor 16 februari 2019 De zeven engelen met de zeven bazuinen maken deel uit van het toneel van het zevende zegel, na het einde van de genadetijd. Er zijn twee aanvullende interpretaties voor die

Nadere informatie

De Dordtse Leerregels

De Dordtse Leerregels De Dordtse Leerregels Hoofdstuk 2 Artikel 6 t/m 9 Werkboek 6 Dordtse Leerregels hoofdstuk 2 artikel 6 t/m 9 Boven artikel 6 t/m 9 schrijven we : ongeloof en geloof Over ongeloof en geloof is veel te leren.

Nadere informatie

Hoe het Koninkrijk van God komt

Hoe het Koninkrijk van God komt WWW.KOMMM.NL Hoe het Koninkrijk van God komt Drie keerpunten - drie fasen door Arie van der Stoep Het Koninkrijk van God is iets om blij van te worden! Het is een wereld die bij God al bestaat, waarin

Nadere informatie

De Bijbel Open. 1 & 2 Thessalonika. Verleden, heden en toekomst van een christen. 14 mrt 09

De Bijbel Open. 1 & 2 Thessalonika. Verleden, heden en toekomst van een christen. 14 mrt 09 1 & 2 Thessalonika Verleden, heden en toekomst van een christen 20 sep 08 Bekeerde mensen 1 Th.1 18 okt 08 15 nov 08 13 dec 08 17 jan 09 14 feb 09 14 mrt 09 18 apr 09 Gods manier van opvoeden Heilig en

Nadere informatie

Deut. 30 Waarom Waarom Waarom (1,3). al de volkeren alle landen. dan zal de HERE, uw God, in uw lot een keer brengen bijeenbrengen uit al de volken

Deut. 30 Waarom Waarom Waarom (1,3). al de volkeren alle landen. dan zal de HERE, uw God, in uw lot een keer brengen bijeenbrengen uit al de volken Mozes schreef in Deut. 30 in profetische context over de wederkomst van de Messias voor Zijn volk. In vorig hoofdstuk lezen wij dat Gods volk, Israël, een verbond met God had verbroken door andere goden

Nadere informatie

Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs

Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs 2: 6 HSV 6 en heeft ons met Hem opgewekt en met Hem

Nadere informatie

66033 Openbaring 16:12-21 De zeven schalen de laatste twee

66033 Openbaring 16:12-21 De zeven schalen de laatste twee I. Welk Bijbelvers is wereldwijd het meest bekend onder zowel christenen als niet-christenen? A. Johannes 3:16 Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat

Nadere informatie

Gods heil voor Israël

Gods heil voor Israël Noordhorn Gods heil voor Israël 12 februari 2018 2017-2019 18 sep Gods Woord klinkt vanuit Jeruzalem 1-2 9 okt Het lied van de wijngaard 3-6 30 okt Immanuël : God met ons! 7-12 20 nov Gods visie op de

Nadere informatie

Christus komt! En dan?

Christus komt! En dan? www.debijbelopen.nl de Ark Assen Christus komt! En dan? ma ma ma do 2 oktober 30 oktober 27 noember 14 december De an de De rechterstoel an Christus Oordeel oer schapen en bokken De grote, witte troon

Nadere informatie

Over het zitten van de Heere Jezus aan de rechterhand van God en Zijn wederkomst.

Over het zitten van de Heere Jezus aan de rechterhand van God en Zijn wederkomst. Voor 16 jaar en ouder! Over het zitten van de Heere Jezus aan de rechterhand van God en Zijn wederkomst. Zondag 19 vraag en antwoord 50, 51 en 52. Vraag 50 : Waarom wordt daarbij gezegd : Zittende ter

Nadere informatie

Bijbelstudies over Petrus - 5 : Jezus glorie zien. - Bijbelgedeelte: Matteüs 17 : 1-9

Bijbelstudies over Petrus - 5 : Jezus glorie zien. - Bijbelgedeelte: Matteüs 17 : 1-9 Bijbelstudies over Petrus - 5 : Jezus glorie zien - Bijbelgedeelte: Matteüs 17 : 1-9 Zes dagen later ging Jezus een hoge berg op. Petrus mocht met Hem mee, en ook de broers Jakobus en Johannes. Boven op

Nadere informatie

Israël en Christus? Komt er wereldvrede? Oost-Souburg 28 januari 2018

Israël en Christus? Komt er wereldvrede? Oost-Souburg 28 januari 2018 Israël en Christus? Komt er wereldvrede? Oost-Souburg 28 januari 2018 Overzicht 1. Inleiding 2. De Messias in het Oude Testament 3. De komst van Christus 4. Christus en Israël 5. Christus en de heidenen

Nadere informatie

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 1. Als vervulling van Gods beloften En Ik zal vijandschap teweegbrengen tussen u en de vrouw, en tussen uw nageslacht en haar Nageslacht; Dat zal u de kop vermorzelen,

Nadere informatie