Wat is de stijl van verwoorden. in de boeken Daniël en Openbaring? Welke boek bevat overduidelijk meer goddelijk uitleg. Daniël of Openbaring?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat is de stijl van verwoorden. in de boeken Daniël en Openbaring? Welke boek bevat overduidelijk meer goddelijk uitleg. Daniël of Openbaring?"

Transcriptie

1 Wat is de stijl van verwoorden Deel 10 in de boeken Daniël en Openbaring? Welke boek bevat overduidelijk meer goddelijk uitleg. Daniël of Openbaring? De stijl van Openbaring is grotendeels symbolisch en hierin lijkt het op de profetieën van Daniël. Maar terwijl in Daniël de symbolen over het algemeen worden verklaard, wordt in Openbaring de uitleg gewoonlijk nagelaten, zodat die uit andere delen van de Schrift moet worden afgeleid.

2 Wie is de bron van de Bijbel en waarom is studie van Gods Woord in deze tijd uiterst belangrijk? Openbaring 1:1-3 1 Openbaring van Jezus Christus, die God Hem gegeven heeft om Zijn dienstknechten te laten zien wat spoedig moet geschieden, en die Hij door Zijn engel gezonden en aan Zijn dienstknecht Johannes te kennen heeft gegeven. 2 Deze heeft van het Woord van God getuigd en van het getuigenis van Jezus Christus, alles wat hij gezien heeft. 3 Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij. God, de soevereine Schepper en Rechter, die aan Christus Zijn eigen raadsbesluiten meedeelt.

3 Wat houdt in Die is en Die was en Die komt? Openbaring 1:8 8 Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde, zegt de Heere, Die is en Die was en Die komt, de Almachtige. Het verwijst naar het eeuwige bestaan van de Schepper van hemel en aarde.

4 Aan wie is het oordeel gegeven en is daardoor Rechter? Openbaring 5:6-7 6 En ik zag, en ziet, in het midden van de troon, en van de vier dieren, en in het midden van de ouderlingen, een Lam, staande als geslacht, hebbende zeven hoornen, en zeven ogen; welke zijn de zeven geesten Gods, die uitgezonden zijn in alle landen. 7 En Het kwam, en heeft het boek genomen uit de rechterhand van Hem, Die op de troon zat. We zien God als rechter van de aarde Die heel het oordeel aan de Zoon heeft toegewezen, en Hem macht heeft gegeven om oordeel uit te oefenen, ook omdat Hij [de] Mensenzoon is (Johannes 5:22, 27)

5 Waar wordt de wederkomst van Christus aangekondigd? Openbaring 16:15 15 Zie, Ik kom als een dief. Zalig hij die waakzaam is Openbaring 1:7 7 Zie, Hij komt met de wolken, en elk oog zal Hem zien, ook zij die Hem doorstoken hebben. En alle stammen van de aarde zullen rouw over Hem bedrijven.

6 Wat gaat er in de eindtijd beslist gebeuren? 14 En ik zag, en zie, een witte wolk, en op de wolk zat Iemand als een Mensenzoon, met op Zijn hoofd een gouden kroon en in Zijn hand Openbaring 14:14-15 een scherpe sikkel.

7 Hoe wordt dit oordeel in Joël verwoord? Joël 3: De heidenen zullen zich opmaken, en optrekken naar het dal van Jósafat; maar aldaar zal Ik zitten, om te richten alle heidenen van rondom. 13 Slaat de sikkel aan, want de oogst is rijp geworden; komt aan, daalt af, want de pers is vol, en de perskuipen lopen over; want hun boosheid is groot.

8 Wat gebeurt er bij de eerste opstanding? Openbaring 20:4-6, zie 1 Thessalonicenzen 4: En ik zag tronen, en zij zaten daarop; en het oordeel werd hun gegeven; en ik zag de zielen dergenen, die onthoofd waren om het getuigenis van Jezus, en om het Woord Gods, en die het beest, en zijn beeld niet aangebeden hadden, en die het merkteken niet ontvangen hadden aan hun voorhoofd en aan hun hand; en zij leefden en heersten als koningen met Christus, de duizend jaren. 5 Maar de overigen der doden werden niet weer levend, totdat de duizend jaren geëindigd waren. Deze is de eerste opstanding. 6 Zalig en heilig is hij, die deel heeft in de eerste opstanding; over deze heeft de tweede dood geen macht, maar zij zullen priesters van God en Christus zijn, en zij zullen met Hem als koningen heersen duizend jaren.

9 Wie wordt voor 1000 jaar vastgehouden op aarde? Openbaring 20:1-3, zie Jeremia 4: En ik zag een engel afkomen uit de hemel, hebbende de sleutel van de afgrond, en een grote keten in zijn hand; 2 En hij greep de draak, de oude slang, welke is de duivel en satanas, en bond hem duizend jaren; 3 En wierp hem in de afgrond, en sloot hem daarin, en verzegelde die boven hem, opdat hij de volken niet meer verleiden zou, totdat de duizend jaren zouden geëindigd zijn. En daarna moet hij een kleine tijd ontbonden worden.

10 Welk oordeel ontvangen het beest, de koningen der aarde en zij die gekozen hebben voor het merkteken van het beest het beeld? Openbaring 19:19-20 En ik zag het beest, en de koningen der aarde, en hun heerlegers vergaderd, om krijg te voeren tegen Hem, Die op het paard zat, en tegen Zijn heerleger. En het beest werd gegrepen, en met hem de valse profeet, die de tekenen in de tegenwoordigheid van hem gedaan had, waardoor hij verleid had, die het merkteken van het beest ontvangen hadden, en die zijn beeld aanbaden. Deze twee zijn levend geworpen in de poel des vuurs, die met sulfer brandt.

11 Wat gebeurt er bij de tweede opstanding? Openbaring 20:7-9, zie Maleachi 4:1 7 En wanneer de duizend jaren zullen geëindigd zijn, zal de satanas uit zijn gevangenis ontbonden worden. 8 En hij zal uitgaan om de volken te verleiden, die in de vier hoeken der aarde zijn, de Gog en de Magog, om hen te vergaderen tot de krijg; welker getal is als het zand aan de zee. 9 En zij zijn opgekomen op de breedte der aarde, en omringden de legerplaats der heiligen, en de geliefde stad; en er kwam vuur neer van God uit de hemel, en heeft hen verslonden. De goddelozen worden met wortel en tak definitief uitgeroeid. Satan is de wortel en zij zijn de takken. De straf is voltrokken. Het vuur dat de ongelovigen verteert, reinigt tegelijkertijd de aarde. Elk spoor van de vloek is uitgewist. Er is geen eeuwig brandende hel die de verlosten voortdurend herinnert aan de vreselijke gevolgen van de zonde.

12 Hoe luidt het laatste oordeel? Openbaring 20: En ik zag een grote witte troon, en Hem Die daarop zat. Voor Zijn aangezicht vluchtten de aarde en de hemel weg, zodat er geen plaats meer voor hen te vinden was. 12 En ik zag de doden, klein en groot, voor God staan. En de boeken werden geopend en nog een ander boek werd geopend, namelijk het boek des levens. En de doden werden geoordeeld overeenkomstig wat in de boeken geschreven stond, naar hun werken. 13 En de zee gaf de doden die in haar waren. Ook de dood en het rijk van de dood gaven de doden die in hen waren, en zij werden geoordeeld, ieder overeenkomstig zijn werken. 14 En de dood en het rijk van de dood werden in de poel van vuur geworpen. Dit is de tweede dood.

13 Wat daalt uit de hemel neer? Openbaring 21:1-2 1 En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde; want de eerste hemel, en de eerste aarde was voorbijgegaan, en de zee was niet meer. 2 En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, neerdalende van God uit de hemel, toebereid als een bruid, die voor haar man versierd is.

14 Wat zal eeuwig zichtbaar zijn bij Gods Zoon? Habakuk 3:4 Er is een glans als van zonlicht, lichtstralen heeft Hij aan zijn zijde en daar is het omhulsel zijner kracht. Er blijft maar één herinnering aan het verleden: de littekens van de kruisiging blijven altijd zichtbaar. Op Christus hoofd, in zijn zijde en op zijn handen en voeten zijn de enige sporen van de wreedheid van de zonde. De profeet Habakuk, die Christus in zijn heerlijkheid zag, zei: In die doorboorde zijde waaruit het bloed stroomde dat de mensheid met God verzoende, ligt de heerlijkheid van Christus. Daar is het omhulsel zijner kracht. Door het offer van de verlossing is Hij in staat om te bevrijden en kan Hij dus het vonnis voltrekken aan hen die Gods genade hebben verworpen. De tekenen van zijn vernedering zijn voor Hem de hoogste eer. De wonden van het kruis zullen in alle eeuwigheid zijn lof en zijn macht verkondigen.

Wie zal komen en overwinnen?

Wie zal komen en overwinnen? Zacharia over Gods definitieve overwinning. Wie zal komen en overwinnen? Zacharia 14:1 1 Zie, er komt een dag voor de HEERE waarop de buit, op u behaald, in uw midden zal worden verdeeld. Jesaja 2:12 Want

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21 november Zeven zegels 12 december

Nadere informatie

De bruiloft van het Lam

De bruiloft van het Lam Openbaring 1: 1-4 De bruiloft van het Lam 1.Openbaring van Jezus Christus, die God Hem gegeven heeft om Zijn dienstknechten te laten zien wat spoedig moet geschieden, en die Hij door Zijn engel gezonden

Nadere informatie

Youth2Youth Ministries Suriname

Youth2Youth Ministries Suriname 1. Welke verzekering hebben wij, dat er een oordeel zijn zal? Daarom dat Hij (God) een dag gesteld heeft, op welke Hij de aardbodem rechtvaardiglik zal oordelen. Hand.7:30, 31. 2. Was het oordeel in de

Nadere informatie

Welkom op deze vierde studie avond

Welkom op deze vierde studie avond DANIEL DE ZEVENTIG WEKEN Welkom op deze vierde studie avond Zoeklicht Seminar 70Jaarweken van Daniel 12/12/2014 70JW.1: 1 Profetie over de 70 jaarweken van Dan. 9:24-27 Over Israel en Jeruzalem Rechterstoel

Nadere informatie

Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt?

Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt? Deel 9 Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt? 2 Petrus 1:19 Wij achten het profetische woord daarom des te vaster, en gij doet wel er acht op te geven als op een lamp, die

Nadere informatie

Het millennium. Openbaring 20. Het nieuwe Jeruzalem. Openbaring 21:9-22:5. De uitnodiging voor het avondmaal. Openbaring 19:1-10. De wederkomst.

Het millennium. Openbaring 20. Het nieuwe Jeruzalem. Openbaring 21:9-22:5. De uitnodiging voor het avondmaal. Openbaring 19:1-10. De wederkomst. Les 13 voor 30 maart 2019 Een uitbundige aankondiging wordt gehoord, het is tijd om naar de aarde te gaan om de gasten op te halen voor de bruiloft van het Lam. Alles gebeurt snel: Jezus komt terug; Satan

Nadere informatie

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten.

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. God Openbaring van Jezus Christus Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. Zijn slaven God Openbaring van Jezus Christus Zijn engel

Nadere informatie

Het duizend jarig tijdvak begint met de wederkomst van Christus

Het duizend jarig tijdvak begint met de wederkomst van Christus les 39 Het duizend jarig tijdvak Wanneer komt in de Bijbel het duizend jarig tijdvak in beeld? Openbaring 20:4 En ik zag tronen, en zij gingen daarop zitten, en het oordeel werd hun gegeven. En ik zag

Nadere informatie

Ontmoeting met God. Ex 29: Daar zal ik dan de Israelieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden.

Ontmoeting met God. Ex 29: Daar zal ik dan de Israelieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden. Ontmoeting met God Ex 29:43 Daar zal ik dan de Israelieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden. 1 Johannes Ontmoeting met Jezus Christus op Patmos Openbaring 1-5 Eindhoven

Nadere informatie

Wie zal komen aan het einde der tijden?

Wie zal komen aan het einde der tijden? Jesaja over de Messias in de eindtijd. Wie zal komen aan het einde der tijden? Jesaja 2:2 2 Het zal in het laatste der dagen geschieden dat de berg van het huis van de HEERE Hij vast zal staan als de hoogste

Nadere informatie

Publiek. Doel. Aanpak. Structuur Zelfs Calvijn schreef er geen verklaring voor. Geschreven voor theologen? Probleem van duiding

Publiek. Doel. Aanpak. Structuur Zelfs Calvijn schreef er geen verklaring voor. Geschreven voor theologen? Probleem van duiding Zelfs Calvijn schreef er geen verklaring voor. Wie kan er dan nog iets over zeggen? Geschreven voor theologen? Dus alleen na intensieve studie, uitgezonderd 1-3 Probleem van duiding Hoe deze tijd terug

Nadere informatie

Wie gaan het nieuwe Jeruzalem binnen?

Wie gaan het nieuwe Jeruzalem binnen? Zacharia en de definitieve overwinning in Openbaring. Wie gaan het nieuwe Jeruzalem binnen? Zie Zacharia 14:5, 4, 9 Christus daalt neer op de Olijfberg, vanwaar Hij na zijn opstanding ten hemel was gevaren

Nadere informatie

De oordelen. 1. Het oordeel over de zonden. 2. Het oordeel over de werken. 3. Het oordeel over de volken. 4. Het oordeel over de doden.

De oordelen. 1. Het oordeel over de zonden. 2. Het oordeel over de werken. 3. Het oordeel over de volken. 4. Het oordeel over de doden. De oordelen. 1. Het oordeel over de zonden. 2. Het oordeel over de werken. 3. Het oordeel over de volken. 4. Het oordeel over de doden. Hierbij de volgende vragen: Wie voert het oordeel uit? Over welke

Nadere informatie

Verwijst de profeet Micha naar de eindtijd?

Verwijst de profeet Micha naar de eindtijd? De profeet Micha en de eindtijd. Verwijst de profeet Micha naar de eindtijd? Micha 4:1 1 Maar in het laatste der dagen zal het geschieden, dat de berg van het huis des Heeren zal vastgesteld zijn op de

Nadere informatie

een stralende bruid, die uitziet naar (eind goed, al goed) Openbaring

een stralende bruid, die uitziet naar (eind goed, al goed) Openbaring een stralende bruid, die uitziet naar (eind goed, al goed) Openbaring 20 22 Openbaring: indeling toekomst-/eindtijd-uitleg ( futuristisch, eschatologisch ): vanaf Op4 nu nog steeds toekomst sleutel 1 -opdracht

Nadere informatie

Inleiding - OPENBARING van Jezus Christus AAN JOHANNES.

Inleiding - OPENBARING van Jezus Christus AAN JOHANNES. Inleiding - OPENBARING van Jezus Christus AAN JOHANNES. (Openbaring 1:1-8) - Door Ev. H.A.Herbold Inleiding De schrijver van dit Bijbelboek is de Apostel Johannes Openbaring van Jezus Christus, welke God

Nadere informatie

- 1 - De deugden van Christus, die we ook zouden kunnen noemen, de vruchten van de Geest, dat is de innerlijke heerlijkheid van de bruid van Christus.

- 1 - De deugden van Christus, die we ook zouden kunnen noemen, de vruchten van de Geest, dat is de innerlijke heerlijkheid van de bruid van Christus. - 1 - Het nieuwe Jeruzalem o Een enorme kubus van zuiver goud? o Twaalf poorten waarvan iedere poort afzonderlijk uit een schitterend parel bestaat? o Straten van goud?? o Twaalf fundamenten versierd met

Nadere informatie

dat neerdaalde uit de hemel, bij God vandaan. Het nieuwe Jeruzalem

dat neerdaalde uit de hemel, bij God vandaan. Het nieuwe Jeruzalem - 1 - Het nieuwe Jeruzalem o Een enorme kubus van zuiver goud? o Twaalf poorten waarvan iedere poort afzonderlijk uit een schitterend parel bestaat? o Straten van goud?? o Twaalf fundamenten versierd met

Nadere informatie

Jaap Fijnvandraat

Jaap Fijnvandraat Aanbidding in Openbaring Jaap Fijnvandraat 1 Aanbidding is προσκυνέω: dichterbij komen en kussen aanbidden, huldigen, neervallen 2 God is de schepper 8 En de vier dieren hadden elk voor zich zes vleugels

Nadere informatie

Openbaring een overzicht. Een overzicht van Openbaring, zoals toegepast in de Bijbelstudies in Christengemeente het Kruispunt, begin van 2010.

Openbaring een overzicht. Een overzicht van Openbaring, zoals toegepast in de Bijbelstudies in Christengemeente het Kruispunt, begin van 2010. Openbaring een overzicht Een overzicht van Openbaring, zoals toegepast in de Bijbelstudies in Christengemeente het Kruispunt, begin van 2010. Openbaring Pagina 2 Een overzicht Inhoud Voorwoord... 3 Mooi

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21

Nadere informatie

Wie overwint zal deze dingen beërven, en Ik zal hem een God zijn en hij zal Mij een zoon zijn. Openb. 21:7 NBG.

Wie overwint zal deze dingen beërven, en Ik zal hem een God zijn en hij zal Mij een zoon zijn. Openb. 21:7 NBG. Ons erfdeel Dit is wat de Israëlieten als erfbezit hebben ontvangen in het land Kanaän, wat de priester Eleazar en Jozua, de zoon van Nun, en de familiehoofden van de stammen van de Israëlieten, hun als

Nadere informatie

Maar met deze kleine gemeente Filadelfia is de Heer blij. Filadelfia

Maar met deze kleine gemeente Filadelfia is de Heer blij. Filadelfia - 1 - Filadelfia We lezen uit Openb. 3:7 waar staat: En schrijf aan de engel der gemeente te Filadelfia: De stad Filadelfia was een kleine stad in een vulkanische streek en door de vele aardbevingen is

Nadere informatie

De grote maaltijd van God. Openbaring 19: Sietse J.A. Schaafsma

De grote maaltijd van God. Openbaring 19: Sietse J.A. Schaafsma De grote maaltijd van God Openbaring 19: 11-21 Sietse J.A. Schaafsma Het moment waarvan Henoch profeteerde. Judas 1: 14,15 Zie de Heere is gekomen met zijn tienduizenden heiligen, om over allen het oordeel

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21

Nadere informatie

De 4 winden. Openbaring 7:1-3. De verzegeld. Openbaring 7:4-8. De grote menigte. Openbaring 7:9-17. De onbevlekte eerstelingen. Openb.

De 4 winden. Openbaring 7:1-3. De verzegeld. Openbaring 7:4-8. De grote menigte. Openbaring 7:9-17. De onbevlekte eerstelingen. Openb. Les 6 voor 9 februari 2019 De 144.000 verzegelde mensen worden geïntroduceerd in twee passages: Openbaring 7 en 14: 1-5. In de eerste passage staan ze omdat het Lam komt. In de tweede hebben ze geweigerd

Nadere informatie

de nieuwe hemel en de nieuwe aarde Overzicht: Johannes ziet 3 dingen (Op. 21:1,2): * een nieuwe hemel * een nieuwe aarde * een nieuw Jeruzalem

de nieuwe hemel en de nieuwe aarde Overzicht: Johannes ziet 3 dingen (Op. 21:1,2): * een nieuwe hemel * een nieuwe aarde * een nieuw Jeruzalem Openbaring 20 en 21 de nieuwe hemel en de nieuwe aarde Overzicht: Johannes ziet 3 dingen (Op. 21:1,2): * een nieuwe hemel * een nieuwe aarde * een nieuw Jeruzalem Vers 3 t/m 8 vertellen wat hij hoort De

Nadere informatie

De Bijbel wijst God als de schrijver ervan.

De Bijbel wijst God als de schrijver ervan. De profeet Zacharia en de vierde droom. Wie is de bron van elk profetisch Woord? 2 Petrus 1:21 21 Want de profetie is voortijds niet voortgebracht door de wil van een mens, maar de heilige mensen Gods,

Nadere informatie

DE LAATSTE EVANGELIEBOODSCHAP EEN WAARSCHUWING TEGEN VALSE EREDIENST

DE LAATSTE EVANGELIEBOODSCHAP EEN WAARSCHUWING TEGEN VALSE EREDIENST DE LAATSTE EVANGELIEBOODSCHAP EEN WAARSCHUWING TEGEN VALSE EREDIENST 1. Wat toont dat de boodschap van de ure des oordeels en de val van Babylon twee delen uitmaken van een drievoudige boodschap? En een

Nadere informatie

L i t u r g i e. Welkom

L i t u r g i e. Welkom Hemelvaart Het stuk bestaat uit een cirkel van 5 flessen met in het midden een 6e fles. De middelste fles bevat een witte roos: de bloem van de liefde en de kleur van reinheid, liefde en feest. Daaronder

Nadere informatie

Het messiaanse rijk Christus regeert

Het messiaanse rijk Christus regeert debijbelopen.nl Het messiaanse rijk Christus regeert Het messiaanse rijk Christus regeert & Openbaring 19 : 11 21 : 9 9 x en ik zag & Openbaring 21 : 1 En ik zag een en een 2 Petrus 3 : 12-13 & dag des

Nadere informatie

Lucas 23: Gods is, de uitverkorene! 36 Ook de soldaten kwamen naderbij om Hem te bespotten en brachten Hem zure wijn,

Lucas 23: Gods is, de uitverkorene! 36 Ook de soldaten kwamen naderbij om Hem te bespotten en brachten Hem zure wijn, Lucas 23:33-49 33 En toen zij aan de plaats gekomen waren, die Schedel genoemd wordt, kruisigden zij Hem daar en ook de misdadigers, de ene aan zijn rechterzijde en de andere aan zijn linkerzijde. 34 En

Nadere informatie

! "!# "$" "% %" "# % &"%"& "! " "" % #$ %#% ' %"( % ")$ " " % % ' * % %") %" % $ + "% " % & &, *! $ -". %" %" '!! "% )"%( " &%(1'!

! !# $ % % # % &%& !   % #$ %#% ' %( % )$   % % ' * % %) % % $ + %  % & &, *! $ -. % % '!! % )%(  &%(1'! ! "!# "$" "% %" "# % &"%"& "! " "" % #$ %#% ' %"( % ")$ " " % % ' * % %") %" % $ + "% " % & &, *! $ -". %" %" '!! "% )"%( "!%/ ')&" &"%%!#&")%%0 ' "%"%*&" %"&" % "&%$0 &% &%(1'! ',%&" 2# "3+ )%" "!&%%,'!&""

Nadere informatie

De belofte is dat Jezus zelf zal wederkomen. Dat is de grondtoon van de Bijbel!

De belofte is dat Jezus zelf zal wederkomen. Dat is de grondtoon van de Bijbel! Wat is de grote belofte van de Bijbel? Johannes 14:1-3 Uw hart worde niet ontroerd; gij gelooft in God, gelooft ook in Mij. 2 In het huis Mijns Vaders zijn vele woningen; anderszins zo zou Ik het u gezegd

Nadere informatie

februari Het boek Openbaring

februari Het boek Openbaring Noordhorn Gods 12 toekomstplannen februari 2017 2017 2018 Het boek Openbaring 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport oor zeen gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21 noember

Nadere informatie

Openbaring 1. Openbaring van God Jezus Christus Openbaring 1:1-3. Jezus. Johannes Wij

Openbaring 1. Openbaring van God Jezus Christus Openbaring 1:1-3. Jezus. Johannes Wij Openbaring 1 Bijna alle vertalingen noemen dit laatste Boek in de Bijbel Openbaring van Johannes, terwijl dit niet de oorspronkelijke titel is. Openbaring begint namelijk met de woorden Openbaring van

Nadere informatie

Bijbelstudieweekend Vierhouten 12 oktober 2014 Ds. Ferdinand van den Bosch

Bijbelstudieweekend Vierhouten 12 oktober 2014 Ds. Ferdinand van den Bosch Bijbelstudieweekend Vierhouten 12 oktober 2014 Ds. Ferdinand van den Bosch Het Koninkrijk van God in het Oude Testament Jezus en het Koninkrijk van God in de Evangeliën Het evangelie van Markus Het evangelie

Nadere informatie

Zeven vragen beantwoord over de wederkomst van Christus

Zeven vragen beantwoord over de wederkomst van Christus Zeven vragen beantwoord over de wederkomst van Christus door G. P. RAUD, redacteur of The Prophetic Word, April 1947, http://www.feasite.org/node/1845, 29-10-2014 Alle Schriftaanhalingen komen uit de Statenvertaling

Nadere informatie

De Bijbel Open het boek Daniël seizoen 2010-2011

De Bijbel Open het boek Daniël seizoen 2010-2011 De Bijbel Open het boek Daniël seizoen 2010-2011 25 sep Daniël 1 in de school van God 23 okt Daniël 2 God kent de toekomst 27 nov Daniël 3 in het vuur 18 dec Daniël 4 & 5 een teken aan de wand 29 jan Daniël

Nadere informatie

Een beestachtige oorlog

Een beestachtige oorlog Een beestachtige oorlog Openbaring 11:19-16:21 doel van de serie Openbaring: indeling toekomst-/eindtijd-uitleg ( futuristisch, eschatologisch ): vanaf Op4 nu nog steeds toekomst sleutel 1 - opdracht (1:19):

Nadere informatie

- 1 - De machtige aartsengel Lucifer verhoogde zichzelf en kwam tot zonde en hij werd de vader der leugen. Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde

- 1 - De machtige aartsengel Lucifer verhoogde zichzelf en kwam tot zonde en hij werd de vader der leugen. Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde - 1 - Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde In het boek Openbaring hoofdstuk 21 lezen we buitengewoon interessante dingen, waar we allemaal mee te maken krijgen. Iedereen in deze zaal krijgt er mee te maken,

Nadere informatie

HET MESSIAANSE VREDERIJK

HET MESSIAANSE VREDERIJK HET MESSIAANSE VREDERIJK JEZUS EINDTIJDREDE IS EEN ANTWOORD OP DRIE VRAGEN VAN ZIJN DISCIPELEN IN VS. 3: Zeg ons: 1. Wanneer zullen deze dingen gebeuren? 2. en wat is het teken van Uw komst? 3. en van

Nadere informatie

Het Romeinse Rijk

Het Romeinse Rijk Europa hoe verder? Het Romeinse Rijk Het oude Rome Europa in 1600 Napoleon Waterloo 1940: het derde rijk dood en verderf 1945: de bevrijding na 1945 Europese Gemeenschap van Kolen en Staal 1952 6 landen

Nadere informatie

Kom hierboven! - Brandstof voor je ziel - Kijken naar je eeuwige erfenis - Ingaan op je eeuwige roeping

Kom hierboven! - Brandstof voor je ziel - Kijken naar je eeuwige erfenis - Ingaan op je eeuwige roeping Kom hierboven! Kom hierboven! - Brandstof voor je ziel - Kijken naar je eeuwige erfenis - Ingaan op je eeuwige roeping Schoonheid is een kwaliteit of beleving (van een persoon, voorwerp, klank, plaats

Nadere informatie

Zij zullen als koningen heersen

Zij zullen als koningen heersen Wist u dat Elk kind van God reeds koning is? Bij God niet alleen de oudste koning wordt? Eerst zal (mee)regeren voor duizend jaar? Uiteindelijk zelfs tot in eeuwigheid? Zelfs over de hele aarde? Zij zullen

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Gerard van der Wardt Pastoraal ouderling, sectie 9 Psalm 30 vers 1 en 2 Psalm 30 vers 1 en 2 Psalm 30 vers 1 en 2 Psalm 30 vers 1 en 2

Nadere informatie

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten.

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. God Openbaring van Jezus Christus Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. Zijn slaven God Openbaring van Jezus Christus Zijn engel

Nadere informatie

Het visioen van de troon. Openbaring 4 :1-3, 5, De 4 levende wezens. Openbaring 4: 4. De 24 ouderlingen. Openbaring 4: 6-8

Het visioen van de troon. Openbaring 4 :1-3, 5, De 4 levende wezens. Openbaring 4: 4. De 24 ouderlingen. Openbaring 4: 6-8 Les 4 voor 26 januari 2019 Er zijn vier reeksen van zeven onderwerpen in Openbaring: 7 kerken, 7 zegels, 7 bazuinen en 7 plagen. De hoofdstukken 4 en 5 zijn de inleiding tot het volgende, de zeven zegels.

Nadere informatie

EENHEID IN AANBIDDING. Les 11 voor 15 december 2018

EENHEID IN AANBIDDING. Les 11 voor 15 december 2018 EENHEID IN AANBIDDING Les 11 voor 15 december 2018 God wordt aanbeden door hemelse wezens en Hij verlangt ook naar onze aanbidding vanaf de aarde. God aanbidden betekent Zijn grootheid en majesteit erkennen,

Nadere informatie

OPENBARING OPENBAAR; EEN EERLIJKE STUDIE VOOR HEN DIE DURVEN.

OPENBARING OPENBAAR; EEN EERLIJKE STUDIE VOOR HEN DIE DURVEN. OPENBARING OPENBAAR; EEN EERLIJKE STUDIE VOOR HEN DIE DURVEN. Openbaring 14 1 En ik zag en zie, het Lam stond op de berg Sion en met Hem honderdvierenveertigduizend, op wier voorhoofden zijn naam en de

Nadere informatie

DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN. De dood en de tussenfase

DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN. De dood en de tussenfase DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN De dood en de tussenfase De term eschatologie komt van 2 griekse woorden namelijk: Eschatos wat laatste betekent en logos wat kennis betekent. Eschatologie is de studie dat

Nadere informatie

Wat zal aan het einde der tijden gebeuren?

Wat zal aan het einde der tijden gebeuren? Zacharia en de reiniging van zonden. Wat zal aan het einde der tijden gebeuren? Zacharia 12:9 9 En het zal te dien dage geschieden, dat Ik zal zoeken te verdelgen alle heidenen, die tegen Jeruzalem aankomen.

Nadere informatie

Vraag 52: Welke troost schenkt u de wederkomst van Christus om te oordelen de levenden en de doden?

Vraag 52: Welke troost schenkt u de wederkomst van Christus om te oordelen de levenden en de doden? Thema (Pnr. 1345) Openbaringen. 20 en Nederlandse Geloofsbelijdenis artikel 37 Uitgesproken 22 augustus 2010 in het Open Hof te Kampen Ouderling van dienst Muzikale begeleiding Aly Moes Johan Blok U luistert

Nadere informatie

Israëls toekomst - op weg naar shalom. Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild. Zie, er komt een dag voor de Here

Israëls toekomst - op weg naar shalom. Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild. Zie, er komt een dag voor de Here Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild Zie, er komt een dag voor de Here Nebukadnezar Kores Babel Meden 606 536 ballingschap Nebukadnezar Darius Babel Meden 606 537 ballingschap Jeremia Daniël Daniël

Nadere informatie

11 oktober 2018 Rotterdam

11 oktober 2018 Rotterdam 11 oktober 2018 Rotterdam 1 Onthulling van Jezus Christus die God aan hem heeft gegeven, om aan zijn slaven de dingen te tonen die in snelheid moeten geschieden en die Hij te kennen geeft door zijn boodschapper

Nadere informatie

De Dordtse Leerregels

De Dordtse Leerregels De Dordtse Leerregels Hoofdstuk 2 Artikel 6 t/m 9 Werkboek 6 Dordtse Leerregels hoofdstuk 2 artikel 6 t/m 9 Boven artikel 6 t/m 9 schrijven we : ongeloof en geloof Over ongeloof en geloof is veel te leren.

Nadere informatie

Jeremia 33:3. Roep mij aan, en ik zal je antwoorden, ik zal je grote, wonderlijke dingen bekendmaken, dingen die je volkomen onbekend zijn.

Jeremia 33:3. Roep mij aan, en ik zal je antwoorden, ik zal je grote, wonderlijke dingen bekendmaken, dingen die je volkomen onbekend zijn. Jeremia 33:3 Roep mij aan, en ik zal je antwoorden, ik zal je grote, wonderlijke dingen bekendmaken, dingen die je volkomen onbekend zijn. Handelingen 7:22 Mozes werd onderwezen in alle kennis van de Egyptenaren

Nadere informatie

Waaruit blijkt dat God geen toeschouwer is, maar dat God door zorg en bewogenheid betrokken is bij het leven van elk mens?

Waaruit blijkt dat God geen toeschouwer is, maar dat God door zorg en bewogenheid betrokken is bij het leven van elk mens? De profetie in de Bijbel. Waaruit blijkt dat God geen toeschouwer is, maar dat God door zorg en bewogenheid betrokken is bij het leven van elk mens? Spreuken 14:31 31 Als je zwakke mensen onderdrukt, beledig

Nadere informatie

7 is meer dan 666. Het boeddhis+sch klooster op Taung Kalat (Birma) Is te bereiken via een trap met 777 treden

7 is meer dan 666. Het boeddhis+sch klooster op Taung Kalat (Birma) Is te bereiken via een trap met 777 treden 7 is meer dan 666 Het boeddhis+sch klooster op Taung Kalat (Birma) Is te bereiken via een trap met 777 treden Overal in Openbaring zeventallen Zeven bazuinen Zeven kandelaren voor zeven gemeenten Zeven

Nadere informatie

6. Hoe zal de wederkomst zijn? Onze Heere Jezus Christus zal uit de hemel komen lichamelijk en zichtbaar met grote heerlijkheid en Majesteit.

6. Hoe zal de wederkomst zijn? Onze Heere Jezus Christus zal uit de hemel komen lichamelijk en zichtbaar met grote heerlijkheid en Majesteit. NGB ARTIKEL 37: HET LAATSTE OORDEEL Ik verwijs u naar uw Bijbel om dit artikel te lezen. 1. Waarover gaat het in dit artikel? Over de Dag van het laatste oordeel. Door Luther genoemd: de lieve jongste

Nadere informatie

Israëls buren alle bomen lopen uit. de vijgeboom en alle bomen. bladeren vrucht - +

Israëls buren alle bomen lopen uit. de vijgeboom en alle bomen. bladeren vrucht - + Lukas 21 : 29-36 de vijgeboom en alle bomen - + bladeren vrucht Adam & Eva Hizkia En Hij sprak tot hen een gelijkenis: kijk naar de vijgenboom en naar alle bomen. Zodra ze uitlopen en u dat ziet, weet

Nadere informatie

Zicht op de toekomst. blok A - nivo 3 - avond 6

Zicht op de toekomst. blok A - nivo 3 - avond 6 Zicht op de toekomst blok A - nivo 3 - avond 6 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Bijbelstudie Jesaja 2:2-5 19.30 Jezus regeert en komt terug 19.45 Eén lijn of twee lijnen 20.00 Prestatie

Nadere informatie

Zondagochtend 9 september 2018 HEBREEËN 2: 1-15 MAAR WIJ ZIEN JEZUS

Zondagochtend 9 september 2018 HEBREEËN 2: 1-15 MAAR WIJ ZIEN JEZUS Zondagochtend 9 september 2018 HEBREEËN 2: 1-15 MAAR WIJ ZIEN JEZUS Hebreeën 2: 1-15 1 Daarom moeten wij ons te meer houden aan wat door ons gehoord is, opdat wij niet op enig moment afdrijven. 2 Want

Nadere informatie

Welk danklied wordt beschreven in Jesaja 12?

Welk danklied wordt beschreven in Jesaja 12? Een danklied aan God. Welk danklied wordt beschreven in Jesaja 12? Jesaja 12:1-3 1 Op die dag zult u zeggen: Ik dank U, HEERE, dat U toornig op mij geweest bent, [maar] Uw toorn is afgekeerd en U troost

Nadere informatie

Over het zitten van de Heere Jezus aan de rechterhand van God en Zijn wederkomst.

Over het zitten van de Heere Jezus aan de rechterhand van God en Zijn wederkomst. Voor 16 jaar en ouder! Over het zitten van de Heere Jezus aan de rechterhand van God en Zijn wederkomst. Zondag 19 vraag en antwoord 50, 51 en 52. Vraag 50 : Waarom wordt daarbij gezegd : Zittende ter

Nadere informatie

8 november 2018 Rotterdam

8 november 2018 Rotterdam 8 november 2018 Rotterdam 1 Onthulling van Jezus Christus die God aan hem heeft gegeven, om aan zijn slaven de dingen te tonen die in snelheid moeten geschieden en die Hij te kennen geeft door zijn boodschapper

Nadere informatie

10 En de discipelen kwamen naar Hem toe en zeiden tegen Hem: Waarom spreekt U tot hen door gelijkenissen? Matt.13: 10

10 En de discipelen kwamen naar Hem toe en zeiden tegen Hem: Waarom spreekt U tot hen door gelijkenissen? Matt.13: 10 1 Op die dag verliet Jezus het huis en ging bij de zee zitten. 2 En veel menigten verzamelden zich om Hem heen, zodat Hij in een schip ging zitten; en heel de menigte stond op de oever. 3 En Hij sprak

Nadere informatie

21 april 2019 PASEN uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters

21 april 2019 PASEN uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters 21 april 2019 PASEN 17.00 uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters Votum en groet Lied: GK06 gz171 (Opw464) (Wees stil voor het aangezicht van God) Lezing: Opb. 20,11 21,5 Lied: GK 209:1,

Nadere informatie

De ontwikkelingen vanaf de wederkomst van de Heer op aarde tot de eeuwigheid

De ontwikkelingen vanaf de wederkomst van de Heer op aarde tot de eeuwigheid De ontwikkelingen vanaf de wederkomst van de Heer op aarde tot de eeuwigheid 12 de Deel van een bijbellezing over 1 Korinthiërs 15, door H. L. Heijkoop Alle delen verschenen in De Morgenster 19 de en 20

Nadere informatie

Inleiding over het kernwoord zonde

Inleiding over het kernwoord zonde Inleiding over het kernwoord zonde Door Eline Lezen: Mattheüs 5 : 21 t/m 48 Zingen: Psalm 6 : 1 en 4 1. Waarom moeten wij weten wat zonde is? Toen ik deze inleiding begon te maken vroeg ik me af wat ik

Nadere informatie

Les 13 De Toekomst. De Here heeft Zijn kinderen het eeuwige leven beloofd samen met Hem en al degenen die Hem liefhebben.

Les 13 De Toekomst. De Here heeft Zijn kinderen het eeuwige leven beloofd samen met Hem en al degenen die Hem liefhebben. Les 13 De Toekomst Als christen zullen we in dit leven niet altijd een gemakkelijk leven tegemoet gaan. De Here God heeft nooit beloofd dat het gemakkelijk zal zijn, maarwel een behouden thuis haven. De

Nadere informatie

Les 10 voor 9 maart 2019

Les 10 voor 9 maart 2019 Les 10 voor 9 maart 2019 Na de laatste aanval van de draak, het beest en de valse profeet (Openbaring 13), zag Johannes de mensen die zullen overwinnen in het conflict (14:1-5), hun boodschap (14:6-13),

Nadere informatie

Is Jezus God? De namen van God de Vader en God de Zoon

Is Jezus God? De namen van God de Vader en God de Zoon Is Jezus God? De namen van God de Vader en God de Zoon 1 Johannes 5: 20 (Statenvertaling) Doch wij weten, dat de Zoon van God gekomen is, en heeft ons het verstand gegeven, dat wij den Waarachtige kennen;

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 274: 1, 2 en 3

Wij zingen voor de dienst: Lied 274: 1, 2 en 3 Wij zingen voor de dienst: Lied 274: 1, 2 en 3 Wij zingen als Intochtslied: Lied 103: 1 en 4 Stil gebed, votum en groet Wij zingen: Lied 538: 1 en 4 Gebed Leefregel Wij zingen: Lied 547:

Nadere informatie

Plaats : Hervormde kerk Siddeburen Aanvang : 9.30 uur Voorganger : ds.h.v.wingerden - Rijssen

Plaats : Hervormde kerk Siddeburen Aanvang : 9.30 uur Voorganger : ds.h.v.wingerden - Rijssen Liturgie voor de laatste zondag van het Kerkelijk Jaar 25 november 2018. In deze dienst gedenken we in het bijzonder allen uit de gemeente die gestorven zijn in het afgelopen kerkelijk jaar. Plaats : Hervormde

Nadere informatie

Christus, de Eerstgeborene van de schepping

Christus, de Eerstgeborene van de schepping - 1 - Christus, de Eerstgeborene van de schepping Paulus beschrijft in de Kolossenzen brief wie Jezus is en wie Jezus was. We gaan lezen in Kolossenzen 1:15 en verder: 15 Hij is het beeld van de onzichtbare

Nadere informatie

de tijd van het oordeel aangebroken.

de tijd van het oordeel aangebroken. Les 27 De tegenwoordige waarheid. Welke periode is aan het naderen? Openbaring 14:6-7 En ik zag een anderen engel, vliegende in het midden des hemels, en hij had het eeuwige Evangelie, om te verkondigen

Nadere informatie

Welke dieren worden genoemd in de volgende verzen en wat valt daarbij op?

Welke dieren worden genoemd in de volgende verzen en wat valt daarbij op? Een verwijzing naar het hemels koninkrijk. Welke dieren worden genoemd in de volgende verzen en wat valt daarbij op? Jesaja 11:6-8 Een wolf zal bij een lam verblijven, een luipaard bij een geitenbok neerliggen,

Nadere informatie

- 1 - de aarde en de hemel vluchtten, en geen plaats werd voor hen gevonden. Sterven is winst

- 1 - de aarde en de hemel vluchtten, en geen plaats werd voor hen gevonden. Sterven is winst - 1 - Sterven is winst We lezen in Filip. 1:21-24 de volgende troostrijke woorden: Want het leven is mij Christus en het sterven gewin. Indien ik in het vlees blijf leven, betekent dat voor mij werken

Nadere informatie

MATTHEÜS 24 OPENBARING 6 Oorlogen en geruchten over oorlogen, hongersnoden,

MATTHEÜS 24 OPENBARING 6 Oorlogen en geruchten over oorlogen, hongersnoden, Les 5 voor 2 februari 2019 Vroege tekenen (4-14) De verdrukking (21-22) Tekenen in de lucht (29) De Zoon des Mensen verschijnt (30) De boodschap van de zegels is een schets van de geschiedenis van de kerk

Nadere informatie

Is de eindtijd al zichtbaar?

Is de eindtijd al zichtbaar? Almelo 2017-2018 Is de eindtijd al zichtbaar? 24 september 29 oktober 26 noember 21 januari Komt Europa haar crisis te boen? Wat staat Israël nog te wachten? Wat gebeurt er in het Midden-Oosten? 25 februari

Nadere informatie

DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN. De grote verdrukking, de antichristus y de opstanding.

DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN. De grote verdrukking, de antichristus y de opstanding. DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN De grote verdrukking, de antichristus y de opstanding. En ik zag, toen Hij het zesde zegel opende, en daar geschiedde een grote aardbeving en de zon werd zwart als een haren

Nadere informatie

Ochtenddienst 30 december Voorganger : Ds. R.A. Grisnigt, s Gravenpolder Organist : Matthijs op den Brouw

Ochtenddienst 30 december Voorganger : Ds. R.A. Grisnigt, s Gravenpolder Organist : Matthijs op den Brouw Ochtenddienst 30 december 2018 Voorganger : Ds. R.A. Grisnigt, s Gravenpolder Organist : Matthijs op den Brouw Welkom Mededelingen door Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

66036 Openbaring 19:1-6 Het halleluja koor

66036 Openbaring 19:1-6 Het halleluja koor I. Wij pakken het vandaag op in Openbaring 19 waarin wij beginnen met de reactie in de hemel op het einde van het eeuwenoud conflict tussen Babylon en Gods Koninkrijk. A. In hoofdstuk 17 hebben wij gezien

Nadere informatie

Let op de hogepriester De Bron Hans-J. Reumerman

Let op de hogepriester De Bron Hans-J. Reumerman Let op de hogepriester De Bron 7-7-2019 Hans-J. Reumerman Afbeelding en schaduw van de hemelse dingen, volgens aanwijzing van God Heb 8:5 De tabernakel is geen museum voor joden! God laat aan Mozes de

Nadere informatie

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar 18 februari 2018 17.00 uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar Votum Groet LB 705:1, 3, 4 = GK gezang 107:1,3,4 Ere zij aan God, de Vader Gebed voor de preek Johannes 1:1-18 LB 838:4

Nadere informatie

Aanbidding het eind en het begin

Aanbidding het eind en het begin Aanbidding het eind en het begin Openbaring 13, 1 & 8 En ik zag uit de zee een beest opkomen, dat zeven koppen en tien hoorns had, en op zijn hoorns waren tien diademen, en op zijn koppen een godslasterlijke

Nadere informatie

Christus als Rechter altijd rechtvaardig. de rechterstoel van Christus

Christus als Rechter altijd rechtvaardig. de rechterstoel van Christus debijbelopen.nl Christus als Rechter altijd rechtvaardig de rechterstoel van Christus 2 Korinthe 5 : 10 Want wij moeten allen voor de rechterstoel van Christus geopenbaard worden, opdat ieder ontvangt

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 207 208 Het boek Openbaring Gods 2 toekomstplannen februari 207 9 september Christus, de opgestane Majesteit 0 oktober Een rapport oor zeen gemeenten 3 oktober Mensen in de hemel! 2 noember Zeen

Nadere informatie

3 - De komende koning

3 - De komende koning 3 - De komende koning Athalia, de meedogenloze koningin van Juda, was nog slechter dan haar moeder Izebel. Toen haar zoon Ahazia stierf greep ze de macht in het koninkrijk door al haar kleinzoons te vermoorden,

Nadere informatie

Wat zag de profeet Zacharia daarna?

Wat zag de profeet Zacharia daarna? e profeet Zacharia, de derde droom. Wat zag de profeet Zacharia daarna? Zacharia 2:1 1 Weer hief ik mijn ogen op, en ik zag; en ziet, er was een man, en in zijn hand was een meetsnoer. Welke vraag stelde

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21

Nadere informatie

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 14-10-15

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 14-10-15 De Bijbel open 14-10-15 Mijn hoop is op U Heer, G mijn kracht is in U Heer, mijn hart is van U Heer, van U. Ik prijs U met heel mijn hart, ik prijs U met al mijn kracht. Met heel mijn hart, met al mijn

Nadere informatie

les 15. De hemel raakt de aarde

les 15. De hemel raakt de aarde 15. De hemel raakt de aarde Lesinhoud Er komt een eind aan het uiterlijk van deze schepping. God zal alles nieuw maken en dicht bij de verloste gelovigen komen wonen. In Openbaring 21 en 22 wordt daar

Nadere informatie

Pastorale Theologie Christologie. Christologie Inleiding. Indeling. Christus: God en Mens Afwijkende leren: Concilie van Chalcedon (AD 451)

Pastorale Theologie Christologie. Christologie Inleiding. Indeling. Christus: God en Mens Afwijkende leren: Concilie van Chalcedon (AD 451) Pastorale Theologie Christologie Centrum voor Pastorale Counseling v.z.w. Christologie Inleiding Christus: God en Mens Afwijkende leren: Docetisme Adoptianisme Concilie van Chalcedon (AD 451) Unio Personalis:

Nadere informatie

Welk goed nieuws kondigde Maleachi aan?

Welk goed nieuws kondigde Maleachi aan? Maleachi en Gods tempel. Welk goed nieuws kondigde Maleachi aan? Maleachi 3:1 die voor Mij de weg bereiden zal. 1 Zie, Ik zend Mijn engel, Plotseling zal naar Zijn tempel komen die Heere, Die u aan het

Nadere informatie

Welkom en afkondigingen

Welkom en afkondigingen Welkom en afkondigingen Zingen: Ik hef mijn ogen op naar de bergen ik hef mijn ogen op naar de bergen waar komt mijn hulp vandaan? ik hef mijn ogen op naar U Heer, Die mij bij zal staan. mijn hulp is van

Nadere informatie

Christus is ook Rechter voor wie? de rechterstoel van Christus

Christus is ook Rechter voor wie? de rechterstoel van Christus debijbelopen.nl Christus is ook Rechter voor wie? de rechterstoel van Christus 2 Korinthe 5 : 10 Want wij allen moeten voor de rechterstoel van Christus geopenbaard worden, opdat ieder ontvangt wat in

Nadere informatie

66031 Openbaring 14:14-15:8 -

66031 Openbaring 14:14-15:8 - I. Wie van jullie zijn bekend met het Schriftgedeelte waarin Jezus zegt: A. Mattheüs 9:37b-38 37b De oogst is wel groot, maar er zijn weinig arbeiders. 38 Bid daarom tot de Heere van de oogst dat Hij arbeiders

Nadere informatie