Schip: SK kotter OK Rudy Vendelbosch Ilse Vendelbosch Romy Vendelbosch. Zaterdag 27 juli 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schip: SK kotter OK 1100. Rudy Vendelbosch Ilse Vendelbosch Romy Vendelbosch. Zaterdag 27 juli 2013"

Transcriptie

1 Friesland 2013 Quattro SK244 Schip: SK kotter OK 1100 Bemanning: Miranda Vendelbosch Rudy Vendelbosch Ilse Vendelbosch Romy Vendelbosch Zaterdag 27 juli 2013 De Quattro is al enige tijd op reis met de senior bemanning. Vandaag zullen we wisselen en gaan wij als junior bemanning onze vakantie vieren. s Morgens bijtijds vertrekken wij met de auto richting Lemmer. Onderweg worden we verrast door noodweer, takken breken van de bomen en blokkeren de snelweg. Zigzaggend kunnen wij onze weg vervolgen en naarmate de reis vordert klaart het weer een beetje op. Begin van de middag rijden we Lemmer binnen en gaan op zoek naar de jachthaven. Op het moment dat we daar aankomen komt de volgende bui uit de hemel en we wachten even met uitstappen en uitladen. Als het weer opklaart begroeten wij opa en oma, die we inmiddels al zo n zeven weken niet gezien hebben. Het inpakken en uitpakken kan beginnen. Als alles uitgewisseld is vertrekken opa en oma met de auto weer richting huis en wij ruimen verder de boot in. s Avonds maken we dankbaar gebruik van het Barbecue buffet wat aan de havenzijde wordt opgediend voor een leuk prijsje. Gemeentehaven Lemmer

2 Zondag 28 juli 2013 Km s 39/Draaiuren 3,7/3 sluizen/ 14,65 Lemmer-Blokzijl Als de regen een beetje is opgetrokken en wij ons eerste nachtje wennen aan het bootbed weer achter de rug hebben gaan we na het ontbijt op het gemak onderweg. Eigenlijk hebben we voor deze reis in het geheel geen plannen gemaakt en bepalen we nu per dag wat we gaan doen. We besluiten richting Blokzijl te gaan en om 11:00 uur maken we los. Rustig door Lemmer waar we de SK 310 Oberon gedag zeggen. Het schutten door de Lemstersluis gaat vlot, eenmaal de sluis uit staat er een stevig windje. Dit zorgt voor wat onrustig dobberen voor de Friesesluis maar net voor de middag sluiting mogen we naar binnen. In de Noordoostpolder varen we beschut en zeer rustig verder. De weersomstandigheden zijn droog maar niet koud en daar blijft het bij. Na goed twee en een half uur komen we door het schitterende Voorsterbos bij de Voorstersluis en ook dit schutje zit mee. Langs Vollenhove vervolgen we richting Blokzijl waar we tegen vijf uur de leuke haven binnenlopen. Gelukkig is het hier gezellig druk, anders dan onderweg waar het uitermate stil was. We vinden een plekje aan de noordzijde. s Avonds lopen we samen nog een rondje door het dorp want de jonge dames hebben geen zin. De SK310 Oberon Kunstwerk op de Friesesluis Midden in de polder een museumstuk Avondzon in Blokzijl

3 De gezellige stadshaven van Blokzijl Maandag 29 juli 2013 Km s 9/Draaiuren 1,2/1 sluis/ 0,00 Blokzijl-Wetering s Morgens halen Miranda en ik wat boodschappen en weer aan boord ontbijten we met z n vieren. De dag vordert en we zijn nog steeds wat onwennig, we merken dat we allebei een bijzonder drukke periode met werk achter de rug hebben en dat heeft zijn weerslag op onze stemming. Dit samen met geen echte planning voor de vakantieperiode brengt een onrustig gevoel met zich mee. We besluiten als het weer wat droger is alsnog te gaan varen en om 13:30 varen we richting de sluis van Blokzijl. Een gezellige sluis midden in de stad met op de sluis een restaurant met terras. Via het Noorderdiep komen we op het Giethoornsemeer waar we bakboord uitgaan de Riete in. Het weer is aardig opgeknapt en in Wetering vinden we en keurig plaatsje aan bakboordwal. Om 15:00 uur liggen we keurig en is het tijd voor een borrel en een spelletje in de kuip. Ligplaats in Wetering

4 Dinsdag 30 juli 2013 Km s 41/Draaiuren 5,5/1 sluis/ 6,00 Wetering-Heerenveen Ook deze ochtend doen we rustig aan, we verbazen ons dat zelfs de meiden kunnen uitslapen. Dat zijn we niet gewend, we durven het er bijna niet over te hebben en blijven dan ook heel stil liggen tot we iets horen al duurt dat toch zeker tot 9:30. Als de rest nog in het ochtend ritueel zit maak ik los en vaar om 10:30 op het gemak richting de Kalenbergergracht. Het is een bewolkte en regenachtige dag en als we de Mr. Linthorst Homansluis naderen barst een giga regenbui los. Het is druk en door de regen geeft dit toch altijd weer leuke taferelen. Één schutje wachten kunnen we mee al laat het vullen(of proppen) van de sluis even op zich wachten. In de loop van de tocht vorm ik pas mijn gedachten om eens in Heerenveen te gaan kijken. Nooit eerder geweest dus eigenlijk wel nieuwsgierig hoe het daar is. Zodoende varen we via de Kuinder of Tjonger richting Heerenveen. Via een smalle maar toegankelijke vaart kom je uit bij Heerenveen. De passantenhaven valt me een beetje tegen en we besluiten naar het centrum te varen, de bruggen zijn met een maximale hoogte van 2,60 meter aan de krappe kant maar het past keurig. Eenmaal in het centrum is het vol en varen we door naar de Heeresloot waar zich op de kaart vele havens bevinden. Dit is ook zo inderdaad maar het zijn veelal vereniginghavens, makelaars of werfhavens die in mijn ogen niet al te veel uitnodigen. Na een aantal kilometers bevindt zich onder het spoor ook een lage brug met 2,60 die we kunnen passeren en aan de andere zijde van het spoor varen we terug naar jachthaven de Welle aan de rand van Heerenveen, niet spannend wel voordelig. Een druilerige avond houdt ons aan boord. Keurige passantenplek achteraan in een verder rustige haven.

5 Woensdag 31 juli 2013 Km s 35/Draaiuren 3,0/0 sluis/ 0,00 Heerenveen-Tjeukemeer Het regent nog steeds en tussen de buien door gaan we allen even douchen aan wal. Als daarna het zonnetje een beetje doorbreekt maken we los om water te tanken. Het is ca. 11:30 als we kunnen vertrekken en deze zijde van Heerenveen passeren om verder dezelfde weg terug te volgen als gisteren heen. Dus weer via de Kuinder of Tjonger gaan we richting Echtenerbrug waar we even geduld mogen hebben voor een brug opening. Op het Tjeukemeer zetten we koers naar ons favoriete eilandje Marchepolle helaas hebben meerdere dat idee gehad en is het er stampensvol. We besluiten door te varen en vinden om 15:25 een plekje langs de groenstrook aan de rand van A6. De middag wordt op het gemak gevuld ook omdat het weer niet veel beter is geworden. Marrekrite plaats op het Tjeukemeer. De meiden hebben een privé filmavond.

6 Donderdag 1 augustus 2013 Km s 3/Draaiuren 0,3/0 sluis/ 0,00 Tjeukemeer-Marchepolle s Morgens probeer ik al bijtijds een plekje te spotten aan het eiland maar er gebeurt weinig. Uiteindelijk besluit ik de gok te wagen en varen we om 10:15 naar het eiland. Directe plaatsen aan het eiland zijn bezet maar de korte losse steigers zijn nog vrij en we vinden snel een plekje. Het weer is enorm opgeklaard en het belooft heerlijk te worden dus. Bikini s en zwembroek aan en genieten. Na een goed gesprek van gisteravond is de spanning uit de lucht en kan de vakantie eigenlijk echt pas beginnen. We vermaken ons prima met zwemmen, boot schrobben en luieren. Met het rubberbootje varen we nog naar het strandje waar je je prima kan vermaken. Het is gezellig druk met veel schepen en andere watersporters. Heerlijk zwemmen en dobberen. Genieten van een ijsje en een boek. Soms drijft er iets bijzonder moois voorbij.

7 Vrijdag 2 augustus 2013 Km s 29/Draaiuren 2,7/0 sluis/ 0,00 Marchepolle-Sneek De ochtend rust wordt verstoord als ik al vroeg zie dat er aan de eilandzijde een schip vertrekt en een mooi plekje open laat. Snel verhalen we naar de overkant waar we de dag weer vullen met zwemmen en ons vermaken op het strandje wat nu te voet te bereiken is. Ligplaats aan de Marchepolle. De weersomstandigheden zijn wederom heerlijk vandaag maar we hebben maar een ding besproken voor deze vakantie en dat is de kickoff van de Sneekweek. Dus maken we om 13:50 los om koers te zetten naar Sneek. Via de Scharstervaart komen we op de Langweerderwieden. Het is inmiddels zo warm dat ik tot grote schrik van Miranda tijdens het varen midden op meer over boord spring om af te koelen (Met een lijn om de bolder dus de paniek was snel gezakt). Lekker druk bij het strandje van het eiland Marchepolle.

8 Dit is voor de dames voldoende verkoeling. Rond 16:30 liggen we in het haventje bij SK-Jachtbouw. Voorafgaand aan de vakantie hadden we dit reeds met Betsy en Tjerk besproken, zij waren erg blij dat wij tijdens de festiviteiten bij de werf wilden liggen en wij zijn zeer dankbaar voor deze gastvrijheid. We halen snel nog even wat boodschappen bij de Lidl. We slaan wat BBQ gerechten in om vanavond de Cobb weer eens te gebruiken. We krijgen gezelschap van de zoon van Tjerk en een goede vriend die ook op de werf zullen verblijven voor de Sneekweek. Als we net een beetje genieten van de BBQ komt er een gloednieuwe SK-pilot aanvaren. De SK374 Cobus had gehoord dat wij hier zouden liggen en willen ook graag hiervandaan de vlootschouw van de Sneekweek meemaken. Gezellig! Er wordt over en weer kennis gemaakt en verhalen uitgewisseld. Het eten vergeten we helemaal, het bier wordt aangesleept en dit is het begin van een lange en zeer gezellige avond met de familie Branderhorst, een avond die ik me nog wel even ga heugen. Ook Jouke en Cengiz blijven gezellig hangen voordat ze pas vroeg in de nacht de stad in trekken. Wij borrelen nog even in de kuip van Sjacko en Mieke Branderhorst tot de kleine uurtjes. Bij SK-Jachtbouw. Samen met de SK374.

9 Zaterdag 3 augustus 2013 Km s 0/Draaiuren 0,0/0 sluis/ 0,00 Sneek-Sneek De nacht verloopt erg onrustig voor mij, ik gooi alles eruit. Volgens Miranda ligt het aan de drank en het feit dat er tegen Brabanders niet valt op te drinken. Ik onthoud me even van commentaar en probeer nog wat slaap te vatten. De ochtend voel ik me niet veel beter en als ik net een beetje zit bij te komen in de kuip begint Romy met overgeven, snel alles schoonmaken en Romy helpen. Dan zal het toch niet de drank geweest zijn: zegt Miranda. Gelukkig: denk ik, alhoewel ik weet dat de drank ook niet geholpen zal hebben. Sjacko komt ons uitnodigen om hun SK te komen bewonderen, uiteraard doen wij dat want we zijn ook wel erg nieuwsgierig. Een schitterende SK pilot, is de conclusie, de uitnodiging wordt omgedraaid en zij bewonderen onze Quattro. Na de bezoeken gaan zij weer verder en zullen nog een paar dagen rond Sneek blijven varen. We groeten met de afspraak elkaar spoedig weer te spreken. Wij besluiten een dag te blijven liggen aangezien zowel Romy als ik niet fit zijn. Miranda en Ilse wandelen naar de zandsculpturen waar zij ook vrienden van ons zullen ontmoeten die hier ook op vakantie zijn. Afgesproken is dat Ilse s vriendin Julia een dagje komt logeren. We zwaaien de Cobus uit. s Middags wordt er Catan gespeeld.

10 Zondag 4 augustus 2013 Km s 15/Draaiuren 2,0/0 sluis/ 16,75 Sneek-Langweer Deze nacht wordt ook geen rustige want nu is Ilse aan de beurt om alles er uit te gooien. Gelukkig heeft zij er daarna minder last van als Romy en ik en knapt snel op. Na het ontbijt gaan we om 10:15 varen. Rustig aan gaan we via de Houkesloot, het Prinses Margrietkanaal en de Langweerder vaart naar de Langweerder Wieden. Hier net buiten Langweer een poosje voor anker en vermaken ons met zwemmen en een spelletje. Na een late lunch gaan we naar de passantenhaven van Langweer waar later die middag Julia opgehaald zal worden. Omdat Ilse niet 100% fit is blijft ze nog bij ons en spreken we af dat ze later die week bij Julia gaat logeren. Dezelfde avond komt onze volgende logé, Tim, aan boord. Hij zal een klein weekje bij ons blijven. Romy en Tim vermaken zich later prima op strandje bij de haven. Na het diner wandelen we een rondje door Langweer en bewonderen de speciale SK vlet die gebouwd is voor de Edwin stichting. Passantenhaven in Langweer. Maandag 5 augustus 2013 Km s 10/Draaiuren 1,3/0 sluis/ 0,00 Langweer-Sneekermeer Het weer is heerlijk en we zijn voor ons doen vroeg onderweg. Om 10:00 uur varen we richting de Noorderoudeweg waarna we op het Goingarijpstermeer een plekje aan de westkant vinden. Hiervandaan hebben we prima uitzicht op de zeilwedstrijden van de Sneekweek terwijl de kinderen zich prima kunnen vermaken op de kant en in het water. Begin van de middag draait de wind en neemt hij in kracht toe. Voor de zeilwedstrijden prima maar wij liggen iets ongunstiger en de golven klotsen lekker onder het zwemplateau. We hebben contact met de ouders van Julia die graag Ilse willen komen halen voor de logeerpartij. We spreken af dat wij een plekje zoeken in de Noorderoudeweg en zij ons daar tegemoet varen met hun sloep. Kort nadat wij liggen komen ze langszij en we drinken wat bij ons in de kuip terwijl de jeugd (3 jongens en 3 meiden) zich vermaakt met zwemmen en van de boot springen. De bewolking neemt toe en om droog thuis te komen nemen we afscheid van de familie Schievink en Ilse met de afspraak dat we over twee dagen in de buurt zullen liggen dat ze weer aan boord kan komen. Als ik het goed bereken zijn ze net op tijd thuis als er een flinke bui losbarst. De avond valt vroeg hierdoor en we doen het rustig aan.

11 Mijn uitzicht zorgt voor concentratieproblemen. Schitterend zicht op de zeilwedstrijd. Poetsen, zwemmen en.. droogwaaien. Ilse samen met Julia op sleep mee terug naar Langweer.

12 Onze Marekrite ligplaats aan de Noorderoudeweg. Dinsdag 6 augustus 2013 Km s 8/Draaiuren 1,8/0 sluis/ 12,50 Sneekermeer-Terherne Omdat onze logé Tim een echte buitenspeelman is lijkt het ons leuk om hem mee te nemen naar het Kameleondorp Terherne. Wij hebben dit een aantal jaren terug ook gedaan met de meiden en dat was hartstikke leuk. Om 10:30 varen we via het Goingarijpstermeer, Zoutepoelen en de Terkaplesterpoelen naar Terherne waar we om 11:45 een ligplek hebben in de jachthaven van Schiffart. Snel spullen inpakken en op naar het Kameleondorp en ravot eiland. Gelukkig knapt het weer lekker op en wordt er na een boottochtje heerlijk gespeeld op het eiland. Het eiland bestaat uit veelal simpele en natuurlijke spelmogelijkheden, dit in combinatie met zwemmen, bospaden door modder en een gezellige kantine zorgt voor veel plezier. Zelf je eten maken op een kampvuur en daarna weer verder spelen terwijl wij ons terug trekken om in het zonnetje te lezen. Kortom het wordt een heerlijke dag en als we tegen zessen weer aan boord komen zijn Romy en Tim lekker moe en voldaan. Op het gras langs de haven staan campingtafels waar we s avonds lekker aan kunnen eten. Als dagafsluiting gaan we nog een stuk wandelen en genieten bij een restaurant van koffie en een ijsje. Even poseren in de Kameleon. Fietsbanden werpen.

13 Touwslingeren boven de blubber. Touwbruggen in het moeras. Pompebledden pad. Het bospad. Zelf je eten maken. Groot mikado. Lekkere avond om buiten te eten. Jachthaven Schiffart.

14 Woensdag 7 augustus 2013 Km s 13/Draaiuren 1,7/0 sluis/ 14,50 Terherne-Joure De ochtend is bewolkt en er waait een aardig windje als we om 10:45 vertrekken en via het Prinses Margrietkanaal naar het Sneekermeer varen. Daar manoeuvreren we tussen de zeilwedstrijden door en vervolgen onze weg naar Joure. Hier hebben we afgesproken dat Ilse weer aan boord kan komen. We hebben inmiddels contact gehad met de familie Schievink en ook daar is inmiddels het virus uitgebroken en moet de een na de ander overgeven. Bij ons is Miranda ook niet fit maar gelukkig houdt ze wel alles binnen. We kiezen voor de route door Goingarijp over de Lijkvaart en de Scheensloot naar Joure. Het past allemaal maar net en we schuren af en toe over de grond maar het is wel leuk om een keer gevaren te hebben. Eenmaal in Joure is het erg druk en regenachtig. Bij het binnenlopen van de haven leggen we even aan bij de ronding van de kade om te informeren naar een plaatsje. De havenmeester meldt dat er geen plek is maar dat wij hier wel mogen blijven liggen. We verhalen een beetje en dan vind ik het wel goed zo in de stromende regen. s Middags lopen we nog een kort rondje door de stad en om vijf uur wordt Ilse weer aan boord gebracht. s Avonds houden we een filmavondje voor kinderen. Ligplaats in Joure. Filmavond.

15 Donderdag 8 augustus 2013 Km s 25/Draaiuren 2,5/0 sluis/ 0,00 Joure-Paenster Ee De vorige avond hebben we broodjes en een krant besteld, gedurende de zomerperiode zorgt de jachthaven voor een bezorgservice van alle verse producten op bestelling, een prima dienst. Na het ontbijt start ik rustig met de boot vaarklaar te maken, praat nog een beetje met de buren die voor het eerst met een boot op vakantie zijn. Als echte Friezen konden ze toch nog verdwalen in hun eigen provincie, waar ze hartelijk om kunnen lachen. Om 10:45 zijn we weer onderweg, Joure uit door het oude sluisje wat altijd open staat weer de Noorderoudeweg op richting het Sneekermeer. Aldaar kruisen we weer door de zeilwedstrijden heen richting het Prinses Margriet kanaal. In de tussentijd heeft Miranda contact met Theo den Engelsen. Zijn oude schip ligt in Terherne bij een jachtmakelaar en hij vraagt of we in de gelegenheid zijn om wat op te halen. Geen probleem en we halen de waardevolle spullen op en na een klein uurtje zijn we weer onderweg. Bij Grou gaan we stuurboord uit het Pikmeer op en later komen we uit op de Paenster Ee. Op het gemak zoeken we een plek wat we snel vinden en om 15:25 liggen we keurig aan een smalle groenstrook. De dames en Tim banen zich een weg door de struiken om op een grasakker uit te komen. Hier kunnen ze vliegeren en spelen. Gelukkig laat het zonnetje zich goed zien al maakt de straffe wind het frisser. Einde van de middag doen we nog een spelletje in de kuip terwijl Miranda heerlijke pannenkoeken bakt. Als het eten er in zit wordt er nog geroeid onder een bijna strak blauwe hemel. Marekriteplek op de Paenster Ee. Vliegeren met de nieuwe vlieger is een succes.

16 Een spelletje Uno. Miranda s pannenkoeken. Een schitterende avond.

17 Vrijdag 9 augustus 2013 Km s 5/Draaiuren 1,0/0 sluis/ 0,00 Paenster-Grou-Paenster Ee De ochtend begint op vakantietempo, lekker relaxed dus! We bekijken de weersverwachtingen voor dit weekend en hebben daarna even contact met de ouders van Tim. Zij komen vandaag samen met zijn broertje naar het Noorden en zullen een nachtje blijven. Dus om 12:15 tuffen we rustig richting Grou omdat we ook nog wat boodschappen nodig hebben. Om 12:45 liggen we in de ruime jachthaven van Grou met uitzicht op het kanaal en het Pikmeer. We lunchen in het centrum en wandelen nog wat door de stad. We lopen eerst terug naar de boot omdat de kinderen geen zin meer hebben en daarna lopen wij samen weer de stad in naar de supermarkt, we hebben toch voor twee gezinnen het een en ander nodig denk ik zo. Eenmaal weer aan boord ruimen we op en lezen wat terwijl we wachten op Gitta, Geuch en Daan Zijlma. Tegen 16:30 arriveren ze bij de haven en omdat het weer gaat betrekken brengen we snel de spullen aan boord om vervolgens om 17:00 uur weer naar de Paenster Ee te varen waar we een mooi plekje vinden. We hebben een gezellige avond met zijn allen en het is al laat als Gitta en Geuch bij de kinderen in de tent kruipen. Jachthaven Grou. Helaas moeten we wel even schuilen voor een regenbui.

18 Onze ligplaats aan de Paenster Ee met ruimte voor de tent. Zaterdag 10 augustus 2013 Km s 3/Draaiuren 0,3/0 sluis/ 13,50 Paenster Ee-Grou We ontbijten met zijn allen aan boord en vullen de ochtend met wat puzzelen en lezen terwijl de kinderen zich vermaken met spelen en kijken naar de zeilschool leerlingen die een onderdeel van de slotdag moeten doen nabij onze ligplek. Na een late lunch vertrekken we om 14:45 weer naar Grou. Om 15:00 liggen we bijna weer op hetzelfde plek in de jachthaven Grou naast een andere Quattro. Als alle spullen weer zijn ingepakt en in de auto geladen lopen we met zijn allen de stad in om een gezellig samenzijn af te sluiten met een etentje. Tegen 19:00 uur nemen we afscheid en heeft de familie Zijlma nog een lange rit voor de boeg naar Zeeland. Afscheidsdiner. Quattro en Quattro.

19 Zondag 11 augustus 2013 Km s 32/Draaiuren 3,9/0 sluis/ 17,75 Grou-Bolsward Heerlijk wakker worden met het zonnetje. We ruimen de boot een beetje op en besluiten wat we deze week nog een beetje willen zien. Bolsward is goed bevallen en nog haalbaar vandaag en zo maken we om 12:50 los. Wederom varen we over het Prinses Margrietkanaal en via de Houkesloot varen we Sneek weer binnen. Bij het tankstation ligt de SK334 High Noon van Anneke en Willem van Schoor ook te wachten om te tanken. We begroeten elkaar hartelijk en kletsen even bij. Willem als gepensioneerd ondernemer ritselt nog even een mooi prijsje voor de Diesel als we samen in een keer door tanken. Door de drukte nemen we snel afscheid en varen wij door Sneek weer verder. Bij IJlst gaan we over het Oosthemmermeer naar de Boswarderzeilvaart. Af en toe valt er flinke bui regen en ik denk de tijd te hebben dus doe het rustig aan maar dat valt een beetje tegen als ik ontdek dat de bruggen pauzeren tussen 16:00 en 17:00 uur en net te laat bij de laatste brug arriveer. Uurtje wachten en dan kunnen we verder, rond 18:00 lopen we binnen bij Bolsward. De buitenhaven is helemaal vol en we besluiten door de bruggen de binnen gracht op te gaan en vinden een prima ligplek bij de sanitaire voorzieningen en dichtbij het centrum. Omdat ik geen zin meer heb om te koken lopen we de stad in voor een restaurant. De keuze is niet ruim maar we vinden een gezellige gelegenheid en hebben een prima diner. De mooie ligplaats in Bolsward.

20 De kaart wordt bestudeerd. De jeugd en hun mobiel Maandag 12 augustus 2013 Km s 0/Draaiuren 0,0/0 sluis/ 17,75 Bolsward-Bolsward Omdat we verder geen echte planning hebben besluiten we een dagje te blijven in Bolsward zodat we in de middag nog kunnen winkelen. Na het ontbijt halen Miranda en ik nog wat boodschappen, de supermarkt is heerlijk dicht bij. De straat oversteken en je bent er. De meiden rommelen wat op de kant terwijl ik mijn krantje lees. Na de lunch lopen we de stad in waar we de nodige tijd doorbrengen en wat geld kwijt raken. Tja met drie dames moet ik daar maar aan gaan wennen denk ik. Eenmaal weer aan boord besluiten Ilse en Miranda hun sportieve plicht nog te voldoen en gaan een uurtje hardlopen. We eten bijtijds zodat we rustig aan kunnen doen en allemaal even een doucherondje doen. Helaas hebben we s avonds pech met een verstopt toilet en moeten we een gedeelte uit elkaar halen om alles weer in orde te brengen. Ik sluit toch nog maar even de walstroom aan en leg de dames op bed. Even later komt er een praam door de stadsgracht met het koor van Sonnema. Door middel van sponsoring in een klompje steun je het koor en ontvang je zelf een kleintje Berenburg. Niet veel later gaan ook wij ons bed opzoeken. Het Sonnema koor

21 Dinsdag 13 augustus 2013 Km s 10/Draaiuren 1,5/0 sluis/ 12,25 Bolsward-Makkum Ik sta vroeg op om de laatste boodschappen te halen aangezien we gisteren met de WC het nodige schoonmaakmiddel en andere spullen verbruikt hebben. Om 9:10 dobberen we voor de eerste brug om weer Bolsward uit te gaan. Deze ochtend biedt schitterende taferelen door de weersschommelingen. Langs mooie regenbogen en onder een strak blauwe hemel varen we precies aan de rand van noodweer. Via de Bloedsloot komen we bij Tjerkweerd waar we stuurboord uit het van Panhuyskanaal op gaan. Varend door een mooi stukje natuur komen we om ca. 10:40 Makkum binnen gelopen. Al snel vinden we een plaatsje langs een groenstrook. Als eerste lopen we even de stad in maar we zijn al spoedig terug want willen graag naar de boulevard en besluiten de fietsen te pakken. Die hadden we per slot van rekening nog niet gebruikt. Na een klein poosje komen we bij een mooie boulevard langs het strand. Door de straffe wind is het een schitterend gezicht met alle surfers die werkelijk voorbij schieten, echt machtig! We drinken en eten wat op een terras uit de wind voor we weer lekker terug fietsen naar de boot. Omdat het de laatste aardige avond lijkt te worden haal ik snel nog wat BBQ spullen en gebruiken we de Cobb nog een keertje. Een felle regenboog. Wisselende luchten. Mooi schouwspel van surfers.

22 Even uitwaaien aan het IJsselmeer dan even eten en drinken. En weer op de fiets naar de boot. De mooie ligplek in Makkum (binnenhaven). Mooie luchten s avonds

23 Woensdag 14 augustus 2013 Km s 44/Draaiuren 4,7/2 sluis/ 0,00 Makkum-Sneekermeer De vakantie nadert zijn einde, met de senior bemanning is afgesproken dat we op donderdag weer zullen wisselen in Sneek. Nu nog even bepalen hoe we de route maken naar Sneek. Het lijkt mij wel aardig om via het IJsselmeer naar Workum te varen en vandaar uit kijken we wel verder. Zo starten we om 9:50 uur de Vetus Diesel en varen naar sluis Makkum. De draaibrug zit precies midden in de sluis en moet open blijven als wij schutten. Na de sluis varen we langs de vele jachtwerven en havens van Makkum en na een minuut of 15 komen we het IJsselmeer op. De wind is stevig en komt toch meer uit het westen dan ik van te voren gehoopt had maar ja niks aan te doen en maar even doorzetten. De meiden hebben er weinig last van en Miranda geniet voorop van het schommelen en de frisse lucht. Ook ik geniet, staand achter het roer manoeuvreer ik dit oerdegelijke schip door de golven, heerlijk even stampen. Na een goed uurtje varen we de luwte van de voorhaven van Workum binnen. De Zeesluis gaat precies open als wij aankomen en zo kunnen we snel schutten en verder door een leuk Workum. De bruggen werken snel mee alleen bij de Klifrak spoorbrug moeten we even wachten. Bijna ontstaat er een kettingbotsing door een huurjacht met een groep jongeren die er in mijn ogen geen sodemieter van kunnen en snappen. Het gaat net goed gelukkig. Via de grote en kleine vaart komen we bij het Grootte Gaastmeer vervolgens komen we op een lekker druk Heegermeer. Omdat we toch lekker op weg zijn, het weer is aardig en we moeten de accu s opladen besluiten we door te varen richting het Sneekermeer. Via de Jeltesloot komen we op het Prinses Margrietkanaal. Recht tegen over de Houkesloot heb je de eilanden Grote en Kleine Schar. We vinden om 14:35 een plekje aan de Kleine Schar al is het even moeilijk aan de kant komen vanwege de ondiepte maar dan lig je ook wel lekker vast. We genieten nog even van het zonnetje en Ilse waagt nog een duik in het water. De avond valt en het wordt stil rond het Sneekermeer. Brug in Makkum voor de sluis.

24 De Makkum sluis met draaibrug. Genieten van de golven. De lego blijft wat lastig staan

25 Op het kanaal komt een flinke driemaster ons tegemoet. Genieten van de rust en het weer. Aan de Kleine Schar. Best rustig hier.

26 Donderdag 15 augustus 2013 Km s 4/Draaiuren 0,5/0 sluis/ 0,00 Sneekermeer-Sneek De laatste dag is aangebroken, we staan bijtijds op en na het ontbijt beginnen we met inpakken. De kleding en andere spullen worden bij elkaar gezocht. De inhoud van de kastjes worden weer verwisseld en gereed gemaakt voor de andere bemanning. Alles wordt in de kuip klaar gezet zodat we alles kunnen schoonmaken. Als alles gereed is gaan we om 12:50 uur weg en varen rustig de Houkesloot in. De telefoon gaat, het is pa waar we zijn want zij zijn er al. Eigenlijk had ik het kunnen weten, ze zijn altijd vroeger dan verwacht. Maar om 13:30 liggen we keurig bij de werf van SK- Jachtbouw. De regen stroomt aardig uit de hemel dus laten we het in en uitpakken nog even wachten. Voor de wal ligt ook de mooi verbouwde SK192 van Rein en Gerrita Schokkenbroek. We begroeten en praten snel even bij. Later hebben pa en ik nog een praatje met Tjerk en Betsy over de komende werkzaamheden en de uitvoering. Gelukkig klaart het weer op en gaan we met mijn moeder nog even de stad in terwijl pa bij de boot blijft. We sluiten de dag af met zijn allen bij de chinees voor een lekker en gezellig diner. Kunnen we ook nog een beetje bijkletsen en verhalen uitwisselen voor we afscheid nemen en wij de auto instappen voor de thuisreis. Tegen 19:30 uur stappen we in de auto en iets voor 21:00 uur zijn we weer thuis in Papendrecht. Deze vakantie zit er weer op. Resume, goede vakantie met wisselende weersomstandigheden. Het feit dat we totaal geen planning hadden van te voren is wel tegen gevallen en een leer voor de volgende keer om in iedere geval wel bepaalde route en bestemmingen vast te leggen. Bye Bye.

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.)

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Tweede helft: van Motala tot Mem Dinsdag 20 juli mooi weer westen wind 3-4-In de ochtend

Nadere informatie

Mannenweek Biddinghuizen

Mannenweek Biddinghuizen Mannenweek Biddinghuizen Tendens Vakanties 29 juli tm 5 augustus 2016 Vlnr op de foto; Piet, Ron, Rene, Robert,Wim, Thomas, Ludolf en Johan. Vrijdag 29 juli, Ron en Thomas zijn samen met Theo bij Tendens

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Groningen & Friesland met de SK 244

Groningen & Friesland met de SK 244 Groningen & Friesland met de SK 244 Schip: Quattro Type: SK kotter 1100 open kuip Reisdoel voor dit jaar is Groningen. Aangezien de reis heen en terug een paar dagen in beslag neemt hebben we met Bert

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni t/m 26 juni 2013 Donderdag 20 juni 2013 Vandaag om half 10 zijn we compleet en kan de boot, De Horizon, vertrekken

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Verslag beurtfeart Eernewoude-Oude Veenen-Wartena-Eernewoude op 26 september 2015.

Verslag beurtfeart Eernewoude-Oude Veenen-Wartena-Eernewoude op 26 september 2015. Verslag beurtfeart Eernewoude-Oude Veenen-Wartena-Eernewoude op 26 september 2015. Door het skutsjemuseum in Eernewoude is vanwege het 5 jaar in de vaart hebben van de Aebelina een beurtfeartocht georganiseerd.

Nadere informatie

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee.

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Donderdagochtend tussen 9:00 uur en 9:30 uur vertrekken de Pietermannen vanuit Volendam en de Kuylkarpers vanuit Hoorn,

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Zomerreis 2015 Quattro SK244 de Wadden.

Zomerreis 2015 Quattro SK244 de Wadden. Zomerreis 2015 Quattro SK244 de Wadden. Schip: De Quattro, een SK kotter open kuip van elf meter Junior bemanning: Rudy, Miranda, Ilse en Romy Vendelbosch Vaargezelschap: Gitta, Geuch,Tim en Daan Zijlma

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Strandlopers en Notenkrakers

Strandlopers en Notenkrakers Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07: Op de eerste dag van de zomervakantie gaan wij verkoeling zoeken in het water en chillen in het bubbelbad. Waar kunnen we deze elementen beter vinden dan in het

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Een dagje zeilen (groep 4)

Een dagje zeilen (groep 4) Een dagje zeilen (groep 4) Doelstelling: Tactiele stimulatie en samenwerking. Er wordt gewerkt in tweetallen. 1 kind zit op een stoel, met de leuning naar de zijkant, zodat de rug helemaal beschikbaar

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier. Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke

Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier. Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke Vrijdag 5 september 2014. Vertrek 13.00 uur uit Arnhem met Pier en Marijke. In Veenendaal stappen Robert en Nel

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Heuvelklas in Westouter

Heuvelklas in Westouter K L A S N I E U W S U I T K L A S 4! Jaargang 9, nummer 31 23 mei 2016 Heuvelklas in Westouter De maandag na de heuvelklas stonden we nog even stil bij de heuvelklas. We speelden een heuvelklasquiz en

Nadere informatie

De C- 1000 Elfstedentocht op 8, 9 en 10 augustus 2014

De C- 1000 Elfstedentocht op 8, 9 en 10 augustus 2014 De C- 1000 Elfstedentocht op 8, 9 en 10 augustus 2014 Vrijdagochtend om 08.00 uur stonden er 14 fietsers ( Johan moest eerst nog werken en vertrok s middags) en 2 begeleidende dames bij de vlaggenmasten

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Spandau Nordhafen Anker Glendower See

Spandau Nordhafen Anker Glendower See 03-08-2017 Spandau Nordhafen Berlin / Charlotteburg. We verlaten Spandau en varen via Schleuse Spandau de Spree op. Best wel een beetje spannend. Er wordt veel gezegd en geschreven over de terreur van

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Goudhaantjes en Babbelaars

Goudhaantjes en Babbelaars Maandag 13-7-2015 Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Vandaag gaan wij een fietstocht maken door de Broekpolder, daar gaan wij een hele gezellige dag beleven. Zorg er in ieder geval voor dat je fiets klaar staat

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Schleuse Rosenbeck Spandau Nordhafen.

Schleuse Rosenbeck Spandau Nordhafen. 17-07-2017 Schleuse Rosenbeck Zehdenick. We gaan vanaf het Werbellinkanal weer terug naar het plasje waar we eerder zo fijn geankerd hadden. De Prerauer stick. Maar als we Zehdenick, het stadje wat vlak

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Zondag Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit.

Zondag Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit. ~~Weekly Diary 37~~ [social_share] Zondag 08-09-2013 Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit. Maandag 09-09-2013

Nadere informatie

Vrijdag 14 oktober melden we ons weer in Wageningen voor de materiaal controle en de briefing van de 4 editie van de Veluwe Classic.

Vrijdag 14 oktober melden we ons weer in Wageningen voor de materiaal controle en de briefing van de 4 editie van de Veluwe Classic. Veluwe Classic 2011 Vrijdag 14 oktober melden we ons weer in Wageningen voor de materiaal controle en de briefing van de 4 editie van de Veluwe Classic. De eerste drie edities hadden we na de verplichte

Nadere informatie

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug.

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug. Het DOC Ik kruip in één van de buikpijn terwijl ik in bed lig. Mijn gedachten gaan uit naar de volgende dag. Ik weet wat er die dag staat te gebeuren, maar nog niet hoe dit zal uitpakken. Als ik hieraan

Nadere informatie

WERKWEEK AMELAND 2015

WERKWEEK AMELAND 2015 De eerste dag van de werkweek Veel regen gehad, maar de meeste tijd zaten we droog in de bus. Op de Afsluitdijk werd nog even de topografische kennis getest en daarover waren de juffen en meesters tevreden.

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds.

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds. 7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011 We spreken inmiddels al effe Zweeds. We zitten inmiddels boven de 55 e breedte graad. Donker wordt het niet meer en de langste dag moet nog komen. Het is een

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg Veelzijdig Limburg 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg De Vakantiegangers: HERWIG EDIE OLGA JANCO De begeleiders: Theo Natasha Vakantie adres: Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg.

Nadere informatie

Scandinavië en Baltische staten

Scandinavië en Baltische staten Scandinavië en Baltische staten 1 / 19 2 / 19 3 / 19 4 / 19 5 / 19 6 / 19 7 / 19 8 / 19 9 / 19 10 / 19 11 / 19 12 / 19 13 / 19 14 / 19 15 / 19 16 / 19 Hele gezellig avond gehad en na nog een lekker ontbijtje

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Kamp groep 8 2014 14,15,16 & 17 april

Kamp groep 8 2014 14,15,16 & 17 april Kamp groep 8 2014 14,15,16 & 17 april Programma In vier dagen kun je veel doen. Hier lees je wat we elke dag ondernemen. Af en toe luieren doen we ook wel, maar niet te veel, want we willen het liefst

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Woensdagochtend vertrokken we met 23 kinderen en 3 volwassenen, juf Karin, Arjan Wilting (vader van Kay) en meester Sander rond 9.00 uur richting

Nadere informatie

Heleen slaat het boek dicht. Vanavond komt er niets van lezen, haar gedachten dwalen steeds af.

Heleen slaat het boek dicht. Vanavond komt er niets van lezen, haar gedachten dwalen steeds af. 1 Heleen van Rijnsburg zet de wekker op halfacht. Als ze nu nog een halfuurtje leest in bed, dan krijgt ze zeven uur slaap. Dat is precies genoeg. Zes uur is te kort en acht uur is te lang. Op het nachtkastje

Nadere informatie

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot Luxe verwenvakantie in Beekbergen 12-08-2016 tot 19-08-2016 Dag 1. Het is vrijdag 12 augustus 2016. 11:30 uur verzamelen bij Tendens te Arnhem. Weldra gaan wij beginnen aan onze verwenvakantie in Hotel

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

Een baas voor Mallekat

Een baas voor Mallekat Een baas voor Mallekat Voor kinderen van 3 tot 8 jaar Geschreven door Elisabeth Roodenburg Er zijn nog veel meer verhalen van Elisabeth Roodenburg Copyright: Elisabeth Roodenburg Vermaat 2011 en digiboeken.org/paraplu

Nadere informatie

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Dinsdag 5-08 windje 3 uit het noorden, dus voor het lapje op weg. Zonnig. Inverness - Dochgarroch In de ochtend lekker getutteld en s middag na vier

Nadere informatie

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014 Logboekverhaal Schoolkamp 2014 Mysterie kamp 22-25-april Dinsdag 22 april 2014 Vandaag moesten we om 8:00 op school verzamelen. Onze bagage werd ingeladen en wij namen afscheid van de ouders. Toen alles

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober Bootvakantie 2017 8 oktober t/m 13 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Inhoud. Voorbereiding. Waar ga je naar toe. Hoe doe je het met School. Een probleem. Ik heb niks te doen. Dag en nacht varen.

Inhoud. Voorbereiding. Waar ga je naar toe. Hoe doe je het met School. Een probleem. Ik heb niks te doen. Dag en nacht varen. Inhoud Voorbereiding Waar ga je naar toe Hoe doe je het met School Een probleem Ik heb niks te doen Dag en nacht varen De wereld rond Geen eten Vissen Bang voor vissen haaien Snorkelen Terug INLEIDING.

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Volendam Juni 2018

Volendam Juni 2018 Volendam Juni 2018 Heleen Dennis Ludolf Steffi Ben Robin Rein en Shirley Vrijdag 15 Juni Rond 12:00 uur zijn we vanuit Arnhem vertrokken richting Veenendaal samen met Steffi en Heleen, en onder begeleiding

Nadere informatie

Zomerprogramma 2015. een bijzondere ervaring. Rondvaardij Princenhof

Zomerprogramma 2015. een bijzondere ervaring. Rondvaardij Princenhof Zomerprogramma 2015 een bijzondere ervaring Rondvaardij Princenhof Maak van varen een feest Voorwoord Voor u ligt het vernieuwde zomerprogramma 2015 van Rondvaardij Princenhof. Dit seizoen organiseren

Nadere informatie

Van Overloon naar de Christinehoeve.

Van Overloon naar de Christinehoeve. Van Overloon naar de Christinehoeve. Carnavalsbeeld in Overloon. Ons eten bij de Heksenboom. Het eten is goed, de bediening heel attent en aardig, de lucht is weer blauw aan het worden en kinderen van

Nadere informatie

Rondje Nederland augustus 2009

Rondje Nederland augustus 2009 Rondje Nederland augustus 2009 Het schip: Quattro SK kotter open kuip 1100 De Bemanning: Rudy, Miranda, Ilse en Romy 1 Bestemming: Meestal hebben we geen exacte bestemming en varen we afhankelijk van het

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

28 november Naar Andance, Andancette. We vertrekken in de mist. Daarna wordt het helder.

28 november Naar Andance, Andancette. We vertrekken in de mist. Daarna wordt het helder. 28 november 2011. Naar Andance, Andancette. We vertrekken in de mist. Daarna wordt het helder. Het tweelingdorp is gescheiden door de Rôhne. Met een oude brug die bloedgevaarlijk is want er racen auto

Nadere informatie

Une Belle Histoire Nou, daar sta je dan. Met je goede gedrag, langs de snelweg in Belgie met een lekke achterband. Maar wacht, ik ga veel te snel. Vrijdagochtend zouden we met 14 Goodfellas vertrekken

Nadere informatie

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen.

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen. De week op de morgenster, Maurits cleijne. Ik begon de week met een heel goed gevoel over deze tocht naar engeland, had er zeer veel zin in, en ging er voor. Toen ik de eerste dag op de morgenster kwam

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Haven van Amsterdam. Open zee. Sluis Ijmuiden

Haven van Amsterdam. Open zee. Sluis Ijmuiden Opis 2012. Haven van Amsterdam Open zee Sluis Ijmuiden 3 oktober 2012 De start van vandaag was er een met veel strubbelingen maar met een geweldig eind. Gisterenavond mochten de jongens even van hun privileges

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Kleinschalige woon- en onderwijsvormen. Opvang van kinderen met eigen-aardig gedrag

Kleinschalige woon- en onderwijsvormen. Opvang van kinderen met eigen-aardig gedrag Kleinschalige woon- en onderwijsvormen Opvang van kinderen met eigen-aardig gedrag Doenersdreef Zorg Kinderen in Hilversum en Almere Sommige kinderen hebben iets bijzonders. Iets dat ze nét een beetje

Nadere informatie

Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend!

Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend! Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend! Den Inkel InfoMagazine verschijnt wekelijks gedurende het hoogseizoen op iedere zondag en is af

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

Reisverslag van Barneveld naar Stockholm in Zweden

Reisverslag van Barneveld naar Stockholm in Zweden Reisverslag van Barneveld naar Stockholm in Zweden De combinatie is een DAF FTG 510 van Dedemdiensten (eigenaar Ed Jan de Hoop) en een oplegger van de Firma J.P. Vis waar Ed Jan voor rijdt, met een vracht

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Met Pasen naar de outlets van Limburg op 3-4-5 en 6 April 2015.

Met Pasen naar de outlets van Limburg op 3-4-5 en 6 April 2015. Boot en bemanning: Brasseur : Hendrik en Ellen Met Pasen naar de outlets van Limburg op 3-4-5 en 6 April 2015. Het weer: Vrijdag 3 April We gaan om half tien van huis, op weg naar Wessem, waar we de boot

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Schotland reis MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. 10 mei tot 15 mei

Schotland reis MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. 10 mei tot 15 mei MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. Schotland reis 2009 10 mei tot 15 mei De week rust pakte even anders uit voor de achter gebleven bemanning, het was zo n bar weer

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Reisverslag 2005 Scandinavië: Kopenhagen - Bornholm

Reisverslag 2005 Scandinavië: Kopenhagen - Bornholm Reisverslag 2005 Scandinavië: Kopenhagen - Bornholm Dinsdag 19-07 W 5- met uitschieters 7 een klein buitje tussendoor. Rodvig - Kopenhagen De wind zat nog in het zuidwesten, een mooie gelegenheid om langs

Nadere informatie