Milieu- en kwaliteitsjaarverslag 2014



Vergelijkbare documenten
al es heeft waarde. Duurzaamheidverslag 2013

MVO VerslaG duurzaam ondernemen doen we samen

Toezicht op herbeoordelingen door banken van rentederivaten bij het nietprofessionele

Net dat beetje meer, en daar zijn wij trots op!

Hoe maken we interne audits effectiever?

Elke klacht is er één te

Betalingsachterstanden bij hypotheken. Voorkomen en oplossen van betalingsachterstanden in het belang van de klant

Professionalisering van besturen in het primair onderwijs

Uit het goede hout gesneden De 5 P s van De Groot Vroomshoop

Toelichting op de handleiding bij het opstellen van het kwaliteitsjaarverslag

Stadjers van A tot Z. Aanvalsplan laaggeletterdheid Gemeente Groningen

Op weg naar een duurzame sportvereniging

Voorstel van wet tot het geven aan gemeenten van de verantwoordelijkheid voor schuldhulpverlening (Wet gemeentelijke schuldhulpverlening)

in opdracht van Gehandicaptensport Nederland

Code Goed Onderwijsbestuur VO

Wie zijn wij? DVD Burgt en Partners bv Pagina 1 van 5

Signalering van kindermishandeling op de huisartsenposten is verbeterd, maar nog niet voldoende

Advies van. de Commissie Vervlechting. Code Goed Bestuur & CBF-Keur

Motivatie en geefgedrag: kleinschalige particuliere initiatieven in de goede doelen branche

Handreiking duurzame inzetbaarheid van oudere werknemers

Advies van de Commissie Code Goed Bestuur voor

Aan de slag met social return. De toepassing van social return bij inkopen en aanbesteden provincie Overijssel

Als uw behandeling anders uitpakt. Wat mag u verwachten? Wat kunt u zelf doen? NEDERLANDSE PATIËNTEN CONSUMENTEN FEDERATIE

ING Klantenraad. behoeften. Zwolle. Zwolle. wensen. wensen. verbeteren hypotheken. oud luisteren. September Programma.

I N F O R M A INFORMA T I E TIE

holding Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Zo doen we dat

HOE INNOVATIEF IS UW ONDERNEMING? Onderzoek naar succesfactoren van innovatie binnen de foodsector

rd in registers. Het CIBG zet de standaard in registers. e standaard in registers. Het CIBG zet de standaard in regis

Welkom bij Jeugd ggz. Als uw kind in behandeling komt Informatie voor ouders

Transcriptie:

Milieu- en kwaliteitsjaarverslag 2014 Geachte relatie, Voor u ligt het milieu- en kwaliteitsjaarverslag 2014 van Van Gerrevink b.v recycling en vernietiging. Graag geven wij u een overzicht van het jaar 2014. Heeft u naar aanleiding van dit verslag verdere vragen, dan kunt u contact opnemen met onderstaande personen. Wij staan u graag te woord. Adriaan de Putter Directie adriaan@vangerrevink.nl / 055-5380665 Anke Jacobs-Dijkstra Kwaliteitsmedewerker anke@vangerrevink.nl / 055-5380678 Apeldoorn, 12 februari 2015

Certificering Wij willen blijvend voorop lopen in kwaliteit- en milieuzorg. Daarom hebben wij ons in 2014, naast ISO9001, tevens gecertificeerd voor ISO14001. Daarnaast worden wij jaarlijks geaudit volgens de normen: OPK, MRF en CA+ In de auditverslagen werden onder andere onderstaande opmerking genoteerd: Het bedrijf werkt dan ook zeer gestructureerd en kent een omvangrijke documentatie om de systemen te kunnen voeren en de markt het vertrouwen te schenken dat de recycling en vernietiging bij hen in goede handen is. De organisatie heeft op de auditor een zeer professionele en verzorgde indruk gemaakt. Ook zijn wij gecontroleerd door de Omgevingsdienst Veluwe IJssel. Zij merkten op: Tijdens de uitgevoerde controle is gebleken dat, voor zover geconstateerd, aan de van toepassing zijnde milieuvoorschriften wordt voldaan. Binnen uw bedrijf is sprake van een proactieve houding ten aanzien van de verantwoordelijkheid voor het milieu. Onze complimenten voor uw bedrijfsvoering.

Klanten en klanttevredenheid Dit jaar hebben wij ons klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder alle klanten die gebruik hebben gemaakt van de archiefopruimactie. Het onderzoek was gericht op de uitvoering van de order en op de servicegerichtheid van de chauffeur. Hierover hebben wij geen negatieve opmerkingen ontvangen. De opdrachten zijn naar tevredenheid uitgevoerd. Het jaar 2014 meet een klanttevredenheidsscore van 94%. Niet alle respondenten hadden zicht op het verloop van de order, daarom kon geen 100% gescoord worden. Uit de enquête zijn geen structurele verbeterpunten voortgekomen.

Omgeving Eind 2013 is er een aantal klachten binnengekomen over het verwaaien van papier en kunststof vanaf ons bedrijfsterrein. Ter voorkoming hiervan zijn er gaashekken rondom de werf geplaatst. Daarnaast zijn er op ons initiatief, samen met twee andere bedrijven die gevestigd zijn aan de St. Maarten, maatregelen getroffen ter voorkoming van het zwerfafval van chauffeurs die aan de St. Maarten overnachten. Voor hen zijn prullenbakken geplaatst en zijn aan de betreffende chauffeurs flyers in diverse talen uitgedeeld met het verzoek de afvalbakken ook te gebruiken. Tenslotte is in samenwerking met Circulus Apeldoorn het project kansarmen nieuw leven in geblazen. Dit project houdt in dat bewoners van het slaaphuis ingezet worden om eens per maand afval te prikken op het industrieterrein Kayersmolen.

Maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen Door gedane investeringen en nieuwe maatregelen in 2013 hebben wij in 2014 diverse besparingen ten aanzien van het milieu kunnen realiseren. Een nieuwe shredder en een nieuwe stof-afzuiginstallatie resulteerden tot de volgende besparing per energiebron t.o.v. 2013: Stroom: 13%, Gas: 35%, Water: 33% Doordat stof niet meer nat maar droog wordt afgezogen is er tevens bespaard op het storten van het papierstof-pulp. Door het terugdringen van de snelheid van de heftrucks is er in 2014 5% minder heftruckgas t.o.v. 2013 verbruikt. Met de aanschaf van een nieuwe DAF CF 400 Euro 6 bestaat ons wagenpark uit de volgende wagens : 1 x Euro 6, 3 x Euro 5, 1 x Euro 4, 1 x Euro 3 Op termijn zullen de vrachtwagens met Euro 3 en 4 vervangen worden.

Recycling Het gerealiseerde recyclepercentage over 2014 is 99,43% Dit betekent dat slechts 0,57% van het materiaal dat door ons via de werf is ingezameld uiteindelijk is afgevoerd als afval. Uiteraard streven wij er naar om ons recyclepercentage zo hoog mogelijk te houden. Dit kan mede door de inspanningen van onze klanten om afval zoveel als mogelijk gescheiden te verzamelen en aan ons aan te leveren. 2010 2011 2012 2013 2014 Recyclingpercentage 99,34 99,31 99,37 99,57 99,43

Sponsoring en betrokkenheid bij verenigingen Naast dat wij ons beleid op duurzaam ondernemen hebben gericht, vinden wij betrokkenheid bij de (lokale) samenleving erg belangrijk. Dit jaar hebben wij, naast onze langdurige verbintenis aan Oxfam Novib, het geld dat wij reserveren voor kerstgeschenken gedoneerd aan KWF Kanker Bestrijding. Tevens hebben wij bij diverse evenementen in Apeldoorn kosteloos het inzamelen en afvoeren van al het afval verzorgd. Denk daarbij aan de zeepkistenrace, het Kinder-parade festijn en de kanaalconcerten. Ook hebben wij in 2014 een concept ontwikkeld voor verenigingen om door het inzamelen van schroot een extraatje voor de clubkas te kunnen genereren. Voor deze acties hebben wij marketing ondersteuning geleverd bij de communicatie door voorlichting, heldere container-bestickering en het vervaardigen van flyers en advertenties.

Huisstijl en website Website Begin 2014 is onze vernieuwde website www.vangerrevink.nl actief geworden. De website voorziet in meer informatie en nieuwsitems. Daarnaast is het nog eenvoudiger geworden om informatie of een offerte aan te vragen. In de nabije toekomst zal worden onderzocht of er op de site ook een klantenportal gebouwd kan worden zodat u op uw eigen tijd en gelegenheid informatie kunt opvragen over de door u aangeleverde afvalstromen. Nieuwe huisstijl Om met de tijd mee te blijven gaan hebben wij geleidelijk aan onze huisstijl veranderd. Zo hebben wij ons logo, briefpapier en alle communicatie-uitingen gemoderniseerd. De vormgeving van dit jaarverslag is daar een voorbeeld van.

Plannen voor 2015 Onze plannen voor 2015 zullen zich concentreren op 3 gebieden, te weten: Milieu, Personeel en Automatisering. Op het gebied van milieu zal er o.a. een onderzoek uitgevoerd worden naar verdere verbetering van onze energieprestaties. Wij zijn ons er terdege van bewust dat onze werkomgeving een verhoogd gezondheidsrisico met zich mee brengt. Naast het verstrekken van PBM s, zullen er daarom tevens aanvullende maatregelen getroffen worden op het gebied van stofbestrijding. Ook krijgen alle medewerkers een uitgebreid Preventief Medisch Onderzoek aangeboden. Onze chauffeurs zullen in 2015 een VCA cursus volgen om ook op dat gebeid risico s te verminderen. Om onze klanten nog beter van informatie te kunnen voorzien zullen wij in 2015 de overstap gaan maken naar een nieuw softwarepakket. Dit pakket zal ons in staat stellen om de klant geautomatiseerd en gestructureerd te voorzien van diverse statistieken.