Overvloeimodi. Foto verouderen Schilderachtig Portret



Vergelijkbare documenten
Initiatie. Overvloeimodi. In het mapje van lesje 17 zit een pdf document met de volledige uitleg van de overvloeimodus.

mailgroep photoshop Copyright

Poster maken in Photoshop

Portretten Retoucheren

Retoucheren Selecties Overvloeimodi

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

Werken met aanpassingslagen Photoshop creatieve8

Initiatie deel 2 Test selecties

Licht stralen - kan in elke versie Photoshop gemaakt worden

Onderwaterstad. PSE-Onderwaterstad

FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot. Nabewerken - Digitale fotografie. Aanpassing portret Henk Dijkstra - Photoshop elements 9 Windows

Initiatie deel 2 Test selecties

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg

Eenzaam. Nodig: achtergrond ; lamp ; model

Griekse mythologie - blz 1

Aarde en elementen. elements. Aarde en elementen in de wijnglazen

Mailgroep photoshop. Copyright. Mixed Media portret.

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond.

Bewerk object met maskers



Fantasie manipulatie met foto's

mailgroep photoshop Copyright

3D pixel stretch effect

Photoshop tips en trucs

Mailgroep photoshop. Copyright. Lesje van deze site; link

Winternacht Copyright Mailgroep photoshop

Opdracht COMBINATIE MENS EN DIER


Leven in het water Leven in het water - blz 1

Mooie compositie.

mailgroep photoshop Copyright Alleen op de wereld blz. 1

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf

Hoe maak je een Emotionele Brandscene link originele les Fotomanipulatie in Adobe Photoshop. Moeilijkheidsgraad gemiddeld.


Een Lava dame creëren

Planeet en dame (Overvloeien van foto s)

Nodig : man ; lucht ; achtergrond ; explosie ; vuurbal; crack ; rotsen

Avatar.

Stralende teksteffecten

Mailgroep photoshop. Copyright. Originele les- Nodig : Lettertype: Freestyle script.

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur.

Chocolade reep tekst effect maken

Sprookjesboek.

Twee afbeeldingen samenvoegen

Mooie bloemen explosie

Mailgroep photoshop. Copyright. Retro affiche


Elegante tekst.


Aziatisch getinte afbeelding maken

Muziekcompositie.


1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, PNG, Zoekhulpmiddelen

Copyright Mailgroep photoshop

Dame in rook en vlammen blz 1

Belichting op foto. Nodige afbeeldingen: Model ; achtergrond ; ondergaande zon

mailgroep photoshop Copyright Spookhuis

Opdrachten Vormgeving -Project X-Factor (april 2011)

Eiland op een bord video les

Scene.html Kleurrijke regenboog

Onmogelijke driehoek tekenen

BEWERKINGEN verzameling deel 1

Happy Halloween blz 1

3D puzzel in bolvorm in CS5

CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips

Koningin van de nacht

Sneeuw globe maken.

Surrealistische Eiffeltoren

Mailgroep photoshop. Copyright. van deze site : link. Ananas papegaai.


Hopeloos Nodig : model ; rotsen ; zee ; haar

Mailgroep photoshop. Copyright. Origami

Copyright. Mailgroep photoshop. Vervagen en Filters blz. 1

mailgroep photoshop Copyright

Mailgroep photoshop. Copyright. Foto s in fles video les. Nodig : fles; wolken; station



Foto manipulatie met straatdanser

Wervelende dame oefenen met de pen

Copyright Mailgroep photoshop


PSE- Het noorderlicht. Het noorderlicht


INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave blz 2


Foto manipulatie en Morphen

Mailgroep photoshop. Copyright. Glas effect en Mozaïek effect video les. Nodig : raster; model

mailgroep photoshop Copyright Teksteffect met Titanic

Vries kikker.

Maken van een Vurige Demon Montage

mailgroep photoshop Copyright

Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt

Mailgroep photoshop. Copyright. Glanzende koekjes. Stap 1

mailgroep photoshop Copyright


Natuur compositie met glas

Teksteffect op steen

Paasachtergrond tekenen

Fantasy. Samengestelde afbeelding

Transcriptie:

Overvloeimodi Foto verouderen Schilderachtig Portret

Overvloeimodi Overvloeimodi Overvloeimodi zorgen ervoor dat lagen met elkaar in wisselwerking staan en doen simpelweg wat de naam al aangeeft: in elkaar overvloeien. Met overvloeimodi meng je de bovenste laag met alles wat eronder ligt. Je kunt de overvloeimodus van elke laag afzonderlijk instellen. De overvloeimodus heeft alleen invloed op de lagen die eronder liggen en niet op de lagen erboven. 25 Verschillende Overvloeimodi. Er bestaan 25 verschillende overvloeimodi, deze zijn ingedeeld in 6 groepen: De eerste groep bestaat uit: Normaal en Verspreiden. De tweede groep zal de laag verdonkeren: Donkerder, Vermenigvuldigen, Kleur doordrukken, Lineair doordrukken, Donkere kleur. De derde groep zal de laag lichter maken: Lichter, Bleken, Kleur tegenhouden, Lineair tegenhouden, Lichtere kleur. De vierde groep heeft betrekking op het contrast van de kleuren: Bedekken, Zwak licht, Fel licht, Intens licht, Lineair licht, Puntlicht, Harde mix. De vijfde groep zal de kleuren gebruiken om de kleuren van de onderliggende laag om te keren: Verschil, Uitsluiting, Aftrekken, Verdelen. De zesde groep voeren berekeningen uit op de eindkleur: Kleurtoon, Verzadiging, Kleur, Lichtsterkte.

Foto Verouderen Wanneer je een overvloeimodus toepast op een laag, dan past deze laag zich aan, aan de laag die eronder zit, Afhankelijk van het soort effect wordt de kleur, de helderheid en soms de dekking van de laag gewijzigd. Dit maakt het effect zeer geschikt voor unieke, artistieke composities. Stad en textuur Open een foto waar je het effect op wil toepassen, stad, landschap. Open een afbeelding met papier structuur. Sleep de afbeelding met papierstructuur op de foto (als je tijdens het slepen de Shift-toets ingedrukt houdt, dan plaatst Photoshop de papierstructuur gecentreerd op de foto). Maak de papierstructuur passend door te schalen. Overvloeimodus en Dekking Met de juiste Overvloeimodus laat je de papierstructuur overvloeien op de onderliggende laag. Natuurlijk is de vraag welke overvloeimodus het beste resultaat geeft. Klik op de Overvloeimodus in het Lagenpalet zodat het vakje blauw wordt. Ga met de pijltjes toets op je toetsenbord naar beneden, totdat je ze allemaal hebt gehad. Maak dan een keuze. Ik heb gekozen voor Vermenigvuldigen. Het nadeel van de overvloeimodus is dat het veel donkerder wordt. Los dit op door de Dekking te verlagen naar 50%.

Kleurtoon/Verzadiging en Niveaus De kleuren kunnen we nog wat authentieker maken. Voeg een Nieuwe aanpassingslaag toe in het Lagenpalet en klik op de knop Kleurtoon/verzadiging. Sleep de schuifregelaar Verzadiging een flink stuk naar links voor een minder verzadigde kleur en een realistischer beeld. De foto is nu wat aan de donkere kant. Klik op de bovenste laag. Klik in bij Nieuwe Aanpassingslaag in het Lagenpalet op Niveaus. Sleep vervolgens de witte (rechtse) schuifregelaar voor de Hooglichten naar links. Daarmee maak je de foto helderder.

Portretten verfraaien met overvloeimodi Met behulp van Overvloeimodi kun je een prachtige collage maken van een portret. Hieronder de opdracht. Maak een nieuw document aan. Formaat; 24 cm breed bij 31 cm hoog. Zet de resolutie op 300 pixels/inch en kies de kleurmodus: RGB. Kies deze keer voor RGB omdat de overvloeimodi hierin beter werken, maar het mag ook in CMYK. Canvas en Landschap Open een afbeelding met Canvastextuur. Plak de afbeelding in het nieuwe document en pas de afbeelding aan zodat de canvastextuur het hele document opvult. Open een afbeelding van een Landschap met een rode lucht. Plak de afbeelding in het nieuwe document en gebruik Ctrl+T, Schalen om hem passend te maken. Nu gaan we beginnen met Overvloeien. Verander in palet Lagen de Overvloeimodus in Vermenigvuldigen, de Canvastextuur zal nu door de afbeelding schijnen. Verloop en Script Maak een nieuwe laag boven de andere lagen. Kies paars voor de voorgrond (R=130, G=24, B=78) en zacht geel (R=249, G=248, B=173) voor de achtergrond. Selecteer het gereedschap Verloop en sleep een rechte lijn van beneden naar boven, paars onder en geel boven. Stel de Dekking op 64%. Open de afbeelding met een script, plak en schaal weer in het nieuwe document. Stel de Overvloeimodus op Bedekken.

Portret Open een foto van een persoon en plak en schaal hem of haar in het document. Maak met het gereedschap Snelle Selectie een selectie van de persoon en kopieer met Ctrl+J naar een aparte Laag. Zet de laag met achtergrond uit met het oogje. En verander de overvloeimodus van de laag met selectie naar Lichtsterkte. Patroon en Sterren Open een afbeelding van een patroon/behangpatroon. Kopieer, plak en schaal de afbeelding en verander de Overvloeimodus in Bedekken. Kies het gereedschap, Gummetje en stel deze in op zacht, 300 px. Gebruik het Gummetje om het patroon te verwijderen dat over het model heen ligt. Laat een paar stukjes van het patroon zichtbaar. Open een afbeelding met sterren. Kopieer, plak en schaal deze. Stel de overvloeimodus in op Zacht Licht. De witte gedeeltes zullen nu oplichten.

Crème en Bladeren Open een afbeelding met crème kleur. Plak deze boven de andere Lagen. Kies de overvloeimodus Bedekken. Dit zorgt ervoor dat de lichte gedeeltes eronder lichter worden. Omdat het Herfst is heb ik nog een aantal esdoornbladeren toegevoegd. Zwarte Lijst Maak een nieuwe Laag bovenop de stapel. Kies het gereedschap Penseel, klik op het driehoekje of wieltje rechtsboven en kies Penselen voor droge media. Klik op Toevoegen. Kies nu in het menu Penselen onderaan Waskrijt zwaar uitgesmeerd. Stel de voorgrondkleur op Zwart. Schilder vervolgens met het zwarte penseel een lijst rond de buitenste randen. Dit mag losjes en hoeft niet netjes te gebeuren.