K.B.K.B. Wedstrijdzaken deel 2 Seizoen

Reglement Beachkorfbal België

Beker van Belgie Dames

PROVINCIAAL SCHOOLKORFBAL WEDSTRIJDREGLEMENT

De spelers en speelsters van beide ploegen en de scheidsrechter dienen een minuut voor het aanvangstijdstip van de wedstrijd opgesteld te staan.

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN BEKERREGLEMENT

Beker van Belgie Heren

Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 4 Art. 5: verlengingen - gelijkstand... 4 Art.

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN

Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd

Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga v.z.w.

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN

Dames Jeugd Challenge

Beker van Antwerpen Seniors

Voetbal 1 CATEGORIEEN 2 DEELNAME 3 MATERIAAL 4 WEDSTRIJDREGLEMENT. Piramidaal provinciaal

SCHOTKLOK ZAALSEIZOEN OKTOBER 2016

1. Wat verwachten we van een clubafgevaardigde

NATIONALE BEKER OPENGESTELD VOOR ALLE BELGISCHE CLUBS AANGESLOTEN BIJ DE K.B.V.B

Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd.

WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN

BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. KNVB district Oost. Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN REGLEMENT (c).

Deze reglementering is van toepassing voor de VZVB-jeugdcup NOORD, CENTRAAL en WEST voor het seizoen

DRAAIBOEK KLVV BEKERTORNOOIEN voor U11 - U13 - U15 voor het seizoen

SPELREGELS MINIBASKETBAL PROVINCIE ANTWERPEN SEIZOEN RONDE 2

Wedstrijdreglementen KNVB Schoolvoetbal 2014/ 15

BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN REGLEMENT (c).

TIP: Laat geen waardevolle voorwerpen achter in de kleedlokalen!

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP HEREN

Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje

Minivoetbaltornooi. Ingericht op de terreinen van FC Meensel-Kiezegem door. Supportersclub De Wanhoop

4.1 Er wordt gespeeld volgens de reglementen van de KBVB.

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen

20 ste KERST - INDOORTORNOOI 2018 K STORMVOGELS LOPPEM TORNOOIREGLEMENT ZATERDAG 29 DECEMBER u15-16u15 16u40-18u40 18u45-21u40

KSK Ekeren Donk. 3. Aankomstuur De ploegen worden verzocht om minimaal 30 minuten voor de eerste wedstrijd aanwezig te zijn.

Art. 1: Deelnemingsvoorwaarden

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512

Wedstrijdreglementen KNVB Schoolvoetbal 2015/ 16

1. Categorieën. 2. Deelname

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor

SPELREGELS U12 GEWESTELIJK (B- reeks)

JEUGD: SEIZOEN

BEKER VAN ANTWERPEN - DAMES

PROGRAMMABOEKJE VELD

WEDSTRIJDKLOK OPLEIDINGEN KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND Vlaamse Liga vzw Oktober 2016

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN

Basketball Tafelofficieel: een introductie

KVV VLAAMSE ARDENNEN

ALGEMEEN TORNOOIREGLEMENT INSCHRIJVINGEN

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen

Koninklijke Belgische Korfbalbond. Vlaamse Liga vzw. G. Vervoortstraat Deurne

27 ste JEUGDTORNOOI SK VLIERZELE

Administratieve formaliteiten van de scheidsrechter voor de wedstrijd Controle van de documenten

Voor U11 op zaterdag 4 MEI Voor U7, U8 & U9 op zondag 5 mei 2013

Stadsbeker REGLEMENT.

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.

Jos Helsen Cup Op zaterdag 15 april 2017 voor U10, U11, U12 en U13 Op maandag 17 april 2017 voor U6, U7, U8 en U9

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12. Algemene opmerkingen

H E T 16 de D A M E S V O E T B A L T O R N O O I

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd

Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2018

Tornooi Duivels U6 (geboortejaar )

24e Internationaal Jeugdhandbaltornooi Izegem

TORNOOIREGLEMENT U7,U8 & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN

ETHIAS BEKER VAN VLAANDEREN SEIZOEN HEREN

Tornooi Duivels U9 (geboortejaar 2004)

Opleiding Tafelofficial. Papieren wedstrijdformulier. 29 augustus en 5 september 2019

KVV-JEUGDCUP Zondag 1 mei 2016 op de terreinen van Groenenhoek te Deurne. In samenwerking met:

Reglement Beker van Vlaanderen Heren

Tornooi Duivels U8 (geboortejaar 2005)

WEDSTRIJDREGLEMENT. De eindrangschikking in de poules wordt vastgesteld volgens het bepaalde in Rangordebepaling

8 e Vlasserscup Indoor happening SV Wevelgem City KSV Moorsele

K S V De Ruiter Jeugdwerking

ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD

Transcriptie:

Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga v.z.w. Tornooireglement Beker van België Versie 03-08-2016

SENIOREN 1. De "Beker van België Senioren" wordt betwist onder de bepalingen van het Reglement van Wedstrijden (1 ste klasse) en de Officiële Spelregels, uitgezonderd de volgende bepalingen: a) Samengestelde achttallen (samengesteld uit spelers van meer dan één vereniging) worden niet toegelaten. b) De bekercompetities worden betwist volgens het systeem van rechtstreekse uitschakeling. c) De wedstrijden, met aanduiding op welk speelveld de wedstrijd doorgaat, worden bepaald door loting. De vereniging die instaat voor de organisatie van de thuiswedstrijd staat ook in voor de vergoeding van de scheidsrechter (officieel tarief). d) Voor de aanvang van iedere wedstrijd wordt door de scheidsrechter getost om te bepalen welke partij als ontvangende partij aantreedt (cfr. art 94-3 Reglement van Wedstrijden). e) Voor deze wedstrijden geldt het Tuchtreglement Tornooien. f) Voor de Beker van België senioren wordt enkel na verstrijken van de wedstrijdduur en de eventuele verlenging de voorziene voorgift bij het aantal doelpunten gevoegd om de uitslag van de wedstrijd vast te stellen: Tot en met 1/8 finale: 2 doelpunten per klasse verschil (met een maximum van 6 doelpunten) In de 1/4 en 1/2 finale: 1 doelpunt per klasse verschil (met een maximum van 3 doelpunten) Bij een gelijk spel, na toevoeging van de eventuele voorgift, gelden de bepalingen van art. 111 Reglement van Wedstrijden. 2. Het verschuiven van wedstrijden gebeurt volgens de reglementen van de K.B.K.B. zoals voorzien in art. 90-3 Reglement van Wedstrijden - veld. 3. Bij slechte weersomstandigheden geldt de regeling van vergeefse verplaatsingen zoals voorzien in de bindende bepalingen jaarlijks uitgegeven door de Raad van Bestuur van de K.B.K.B. 4. Finale senioren: Elke finalist bezorgt onder gesloten omslag aan de wedstrijdtafel, uiterlijk 30 minuten voor aanvang van finalewedstrijd: a) Een ingevuld wedstrijdformulier conform met de bepalingen van art. 80 Reglement van Wedstrijden. b) De beginopstelling van hun respectievelijke aanval. De borden zoals voorzien in art.85-9 Reglement van Wedstrijden zijn ook hier verplicht te gebruiken Versie 16-06-2016 Tornooireglementen 2/6

U19 U16 U14 U12 1. De "Beker van België U19 U16 U14 U12" wordt betwist onder de bepalingen van het Reglement van Wedstrijden (1 ste klasse) en de Officiële Spelregels, uitgezonderd de volgende bepalingen: a) Samengestelde achttallen (samengesteld uit spelers van meer dan één vereniging) worden niet toegelaten. b) De bekercompetities worden betwist volgens het systeem van rechtstreekse uitschakeling. c) De wedstrijden, met aanduiding op welk speelveld de wedstrijd doorgaat, worden bepaald door loting. De vereniging die instaat voor de organisatie van de thuiswedstrijd staat ook in voor de vergoeding van de scheidsrechter (officieel tarief). d) Voor de aanvang van iedere wedstrijd wordt door de scheidsrechter getost om te bepalen welke partij als ontvangende partij aantreedt (cfr. art 94-3 Reglement van Wedstrijden). e) Voor deze wedstrijden geldt het Tuchtreglement Tornooien. f) Protest zoals voorzien in het Reglement van Wedstrijden Hoofdstuk X is niet mogelijk. 2. Bij een gelijk spel gelden de bepalingen van art. 111-6 en volgenden Reglement van Wedstrijden. 3. Op verzoek van een club, en vergezeld van de toestemming van de tegenpartij, ingediend ten minste vijf kalenderdagen voor de vastgestelde datum, kan de inrichtende club de wedstrijden verschuiven. 4. Bij slechte weersomstandigheden geldt de regeling van vergeefse verplaatsingen zoals voorzien in de bindende bepalingen jaarlijks uitgegeven door de Raad van Bestuur van de K.B.K.B. 5. Bij onvoorziene omstandigheden beslist de inrichtende club. Versie 16-06-2016 Tornooireglementen 3/6

U10 Algemeen: 1. Er wordt gespeeld volgens de door de KBKB gepubliceerde Reglement van Wedstrijden en Spelregels Korfbal. 2. Samengestelde achttallen (samengesteld uit spelers van meer dan één vereniging) worden niet toegelaten. 3. Er wordt gespeeld volgens het principe van directe uitschakeling. De winnaar van de wedstrijd gaat een ronde verder of wordt tijdens de finalewedstrijd uitgeroepen tot winnaar van de U10 BVBcompetitie. De winnaar van de wedstrijd is de ploeg die de meeste doelpunten heeft gemaakt. 4. De wedstrijden, met aanduiding op welk speelveld de wedstrijd doorgaat, worden bepaald door loting. 5. Bij wedstrijden op neutraal terrein dient het materiaal te worden gebruikt dat door de organiserende club ter beschikking wordt gesteld. Indien het neutraal terrein het veld is van een korfbalvereniging kan de organiserende club besluiten, geheel of gedeeltelijk, gebruik te maken van het materiaal van deze vereniging. 6. De vereniging die instaat voor de organisatie van de thuiswedstrijd staat ook in voor de vergoeding van de scheidsrechter (officieel tarief). 7. Voor deze wedstrijden geldt het Tuchtreglement Tornooien. Leeftijd van de deelnemende kinderen: 1. Mogen aantreden in de U10 BVB-competitie zij die in de loop van het kalenderjaar, waarin het competitiejaar een aanvang neemt, acht en negen jaar worden. 2. Zij die tijdens het tweede semester van het kalenderjaar de leeftijd van tien jaar bereiken, mogen deelnemen gedurende het eerste semester van het volgende kalenderjaar. 3. Organiserende club KKC Voorwaarts kan bij KBKB de gegevens opvragen om de wedstrijdformulieren te controleren met betrekking tot het naleven van de leeftijdsbepalingen. Spelerslicentie: 1. Alle spelers die vermeld staan op het wedstrijdblad, hebben een geldige spelerslicentie. 2. Een speler van wie de spelerslicentie niet kan worden voorgelegd, kan aan de wedstrijd deelnemen mits het voorleggen van een fotokopie van de licentie of het Kids ID. Terrein: 1. 30 x 15 m (een lijn evenwijdig aan de korte zijden verdeelt het speelveld in 2 even grote vakken). 2. De paal staat op 1/3 van de achterlijn, in de helft van de breedte. 3. Er wordt gespeeld in 2 vakken. Paalhoogte: 2,5 m Bal: nummer 4 Spelersaantal: 1. Wedstrijden worden gespeeld met 4 meisjes en 4 jongens per ploeg. 2. Lager spelen is niet toegestaan (cfr art. 40-13 Reglement van Wedstrijden). 3. Hoger spelen is toegestaan en hoeft niet aangevraagd te worden. 4. Indien een ploeg zich onvoltallig aanmeldt voor de wedstrijd, geldt volgend reglement tot en met de kwartfinale: a. De onvoltallige ploeg kan spelen met een ongelijk aantal jongens/meisjes mits akkoord van de tegenpartij. Dit akkoord moet voor de wedstrijd door de ploegafgevaardigde van de tegenpartij op het wedstrijdformulier vermeld worden en voorzien worden van zijn handtekening. Alle spelers/speelsters van de onvoltallige ploeg die aan de wedstrijd deelnemen, worden op het wedstrijdformulier vermeld. Versie 16-06-2016 Tornooireglementen 4/6

b. De onvoltallige ploeg wordt aangevuld met spelers/speelsters van de tegenpartij zodat het aantal jongens en meisjes van beide ploegen gelijk zijn, mits akkoord van de tegenpartij. c. Als de tegenpartij punt a) en b) niet wil of kan aanvaarden, dan wordt reglement d) gevolgd. Vanaf de halve finale geldt volgend reglement: d. Punt a) en b) zijn niet toegestaan vanaf halve finale. Onvolledig spelen is toegestaan zolang er steeds 6 spelers deelnemen aan de wedstrijd met minimum 2 jongens en minimum 2 meisjes. Wedstrijdduur: 10 minuten wedstrijd (functiewissel binnen het vak) - 10 minuten wedstrijd 10 minuten rust wisselen van vak en aanvalsrichting - 10 minuten wedstrijd (functiewissel binnen het vak) - 10 minuten wedstrijd einde wedstrijd. Geen shootings. Thuisploeg: Voor de wedstrijd kiest de thuisploeg de aanvalszin en geeft inworp tijdens de eerste helft. Voor de halve finale en finalewedstrijden wordt er getost ter bepaling van de thuisploeg. Na de rust geeft de uitploeg de inworp. Gelijk spel: Wanneer een wedstrijd op gelijk spel eindigt zijn volgende bepalingen van toepassing: - De wedstrijd wordt, na een rust van maximum 5 minuten, met een speeltijd van twee maal 4 minuten verlengd, gespeeld volgens het volgende schema: 2 minuten wedstrijd (functiewissel binnen het vak) - 2 minuten wedstrijd 2 minuten rust wisselen van vak en aanvalsrichting - 2 minuten wedstrijd (functiewissel binnen het vak) - 2 minuten wedstrijd einde verlenging. - De thuisploeg kiest de aanvalszin en geeft inworp tijdens de eerste helft. Na de rust geeft de uitploeg de inworp. - Is na het spelen van de verlenging nog geen beslissing gevallen dan worden er alternerend strafworpen genomen door zes spelers van elk achttal die de verlenging hebben beëindigd. Na het beëindigen van de verlenging zijn geen wissels meer mogelijk. - De scheidsrechter bepaalt aan welke paal deze strafworpen zullen genomen worden. - Om te bepalen in welke volgorde strafworpen zullen worden genomen geldt het volgende: de scheidsrechter zal in het bijzijn van beide ploegafgevaardigden door middel van een toss de ploeg bepalen die kan kiezen wie de eerste strafworp neemt. - Het achttal dat na de volledige reeks het meeste strafworpen heeft omgezet is overwinnaar. Indien er geen zes spelers beschikbaar zijn, geldt de bepaling van art. 99-2 Reglement van Wedstrijden. - Is er evenwel geen overwinnaar gekend wordt het geven van strafworpen alternerend verdergezet, totdat er een verschil ontstaat in het aantal gescoorde strafworpen bij een gelijk aantal genomen strafworpen door beide achttallen. Deze strafworpen worden genomen door dezelfde 6 spelers die aan de strafworpreeks zijn begonnen. Het achttal dat op dat moment de meeste strafworpen heeft omgezet is overwinnaar. Het wedstrijdformulier: Voor elke wedstrijd wordt door de zorgen van de ontvangende club het standaard wedstrijdformulier van CVW van de KBKB en een ruilformulier ter invulling voorgelegd aan de ploegafgevaardigde van elk achttal en aan de scheidsrechter. Doorhalingen en bijvoegingen, op ieder van deze formulieren moeten door de scheidsrechter worden geparafeerd. Op beide formulieren wordt in inkt of met kogelpen, eventueel met gebruik van carbonpapier, vermeld: 1. het competitiejaar; 2. de competitie waarvoor de wedstrijd gespeeld wordt; 3. de datum van de wedstrijd; 4. het wedstrijdnummer en de klassenaanduiding; 5. Het terrein waarop de wedstrijd gespeeld wordt; 6. de naam van de beide spelende achttallen; 7. de naam en voornaam van de scheidsrechter; 8. de naam en voornaam en rugnummer (als er een rugnummer is) van de spelers en speelsters van beide achttallen; Versie 16-06-2016 Tornooireglementen 5/6

9. de naam en voornaam en rugnummer (als er een rugnummer is) van de vervangende spelers en speelsters van beide achttallen; 10. de naam en voornaam van de clubafgevaardigde en alle bijkomende personen die als afgevaardigde op de bank plaatsnemen, met hun functie; 11. de naam en voornaam van de ploegafgevaardigde van elk achttal; 12. de naam en voornaam van de aanvoerder van elke ploeg; 13. de naam en voornaam van de coach, assistent-coach van elk achttal indien hiervan gebruik gemaakt wordt; 14. het uur waarop de wedstrijd is begonnen; 15. de uitslag van de wedstrijd; 16. de handtekening van de scheidsrechter, de clubafgevaardigde, de ploegafgevaardigden, de aanvoerders en de eventuele coach(es); 17. de omschreven som welke door de ontvangende club aan de scheidsrechter moet betaald worden. De punten 1 tot en met 14 en 17 moeten voor de wedstrijd ingevuld worden. De clubs dragen er zorg voor dat de formulieren uiterlijk de derde werkdag na afloop van de wedstrijd in het bezit zijn van de organiserende club. De poststempel (eerste of tweede werkdag) geldt als bewijs. Wedstrijdverschuiving: Op verzoek van een club, en vergezeld van de toestemming van de tegenpartij, ingediend ten minste vijf kalenderdagen voor de vastgestelde datum, kan de inrichtende club de wedstrijden verschuiven. Slecht weer: Bij slechte weersomstandigheden geldt de regeling van vergeefse verplaatsingen zoals voorzien in de bindende bepalingen jaarlijks uitgegeven door de Raad van Bestuur van de K.B.K.B. Bij onvoorziene omstandigheden beslist de inrichtende club. Versie 16-06-2016 Tornooireglementen 6/6