CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips



Vergelijkbare documenten
WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

3D pixel stretch effect

Portretten Retoucheren

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg

Bijsnijden U kunt twee redenen hebben om een foto bij te snijden: er staat meer op dan u wilt en de overbodige details wilt u wegsnijden.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Poster maken in Photoshop

Overvloeimodi. Foto verouderen Schilderachtig Portret

Avatar.

KLEUR VOORWERP VERVANGEN

mailgroep photoshop Copyright

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken

Scene.html Kleurrijke regenboog

mailgroep photoshop Copyright

Chocolade reep tekst effect maken

Workshop Digitale fotobewerking.


Onderwaterstad. PSE-Onderwaterstad

Creatieve Kerstkaart. Gebruikte afbeeldingen: IJs, hout, wolken, winterlandschap, maan, potlood

Workshop foto bewerken met Paint.NET.

Bewerk object met maskers

Extra A Verkleinen van afbeeldingen

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken.

Dupliceer foto, Dupliceer laag, Filters Mediaan en Gaussiaans vervagen, Laag masker, Penseel, Overvloeimodus en Voor- Achtergrond kleur.

RETOUCHEREN MHBO INTERNATIONAL MARKETING EN COMMUNICATIE DIGITALE VORMGEVING PERIODE FONS GOOSEN MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING

Stap 1: Nieuw document breedte =1000px ; hoogte = 600px. Plak een afbeelding van een laptop in je document. Noem de bekomen laag laptop.

Les13 Allerlei correcties En ook aandacht bij het opslaan, zeker afbeeldingsgrootte controleren!!!! max. breedte/hoogte 800px /800px

Stralende teksteffecten

Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt

Workshop 8. Trek een kader rond de foto. ( Zie fig.)

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren.

Duizenden woorden - blz 1

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur.

Mailgroep photoshop. Copyright. Fotomanupilatie. Dit is het eindresultaat

3D puzzel in bolvorm in CS5

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop

Poster maken deel1 mailgroep photoshop Copyright Deel 1 : basis voor de poster

mailgroep photoshop Copyright



Adres boekje met Ringen

Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding.

Selectietechnieken / Affiche

Bijsnijden. In Faststone image viewer Bijsnijden in Faststone image viewer 1

Handleiding Word de graad

Foto manipulatie en Morphen

Digitale fotobewerking.

Mailgroep photoshop. Copyright. Lesje van deze site; link

Een compositie of collage maken.

Workshop 20. Transparantie in foto s. Voorbeeld Foto openen en verbeteren. 2. Voorgrondfoto openen en verplaatsen

Water reflectie maken

Portret Bewerkingen.

Week 2 Cursus Photoshop

Figuurtje tekenen - blz 1

Copyright Mailgroep photoshop

PSE- Luchtballonnen uit boek Luchtballonnen uit boek

Photoshop Elements basis

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers.


Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond.


Boven in de werkbalk zie je diversen bewerkingsopties, zoals bestand, bewerken, beeld, afbeelding, aanpassen en nog een aantal andere.

Tutorial exposure blending. Myriam Vos

Photoshop CS2. Januari Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed.

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen -


mailgroep photoshop Copyright

BEWERKINGEN verzameling deel 1

BEELDEN MET GROTE KLEURDIEPTE BEWERKEN

Retoucheren 1. RIMPELS verminderen, retoucheerpenseel, reparatie TATOEAGES verwijderen, kloonstempel


Sneeuw globe maken.

Het samenvoegen van meerdere foto s. Een fotocompilatie, een ansichtkaart.

INSTRUCTIE PIXLR OPENEN PIXLR PORTRET. Calibr. Optimaliseren Blader naar en open de foto. Kies voor Aanpassingen Niveaus.

Teksteffect op steen

Opdrachten Vormgeving -Project X-Factor (april 2011)

Photoshop tips en trucs

OPTIKA - Maken van selecties in Photoshop

Vries kikker.

Eenvoudige sneeuwman.

mailgroep photoshop Copyright Materiaal Foto s voorbereiden Selecties maken

Enveloppe tekenen in Photoshop

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso

FilmPoster Opdracht, Filmposter Poster Formaat; Selectietechnieken: Compositie Snelle selectie

Hoe maak je een Emotionele Brandscene link originele les Fotomanipulatie in Adobe Photoshop. Moeilijkheidsgraad gemiddeld.

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L.

Workshop Foto bijvoegen Open de foto tinne2.jpg. Open de foto tinne1.jpg

Banner. Bannerformaten. Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid)


1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf

Geanimeerd boek. Mijn werkwijze van dit geanimeerde boek, gemaakt in CS5

Mooie compositie.

Inhoud. Digitale instructie photoshop cs6, samengesteld door Monique Gruijthuijzen, Docent Bedrijfscommunicatie.

Mooie bloemen explosie


mailgroep photoshop Copyright

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek

Ik bezit de regenboog

mailgroep photoshop Copyright Twitter tekenen

mailgroep photoshop Copyright Breng je foto s tot leven Stap 1 Maak een nieuw document met Breedte en Hoogte 1200px 1000px.

Transcriptie:

CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips RECHTE HORIZON Het is een simpel kunstje om foto met een scheve horizon recht te zetten. Selecteer het gereedschap RECHTTREKKEN links in de gereedschapsbalk. Klik aan de ene kant van de foto op de horizon met de linkermuis knop en hou deze ingedrukt. Ga daarna met de ingedrukte muis over de foto naar de andere kant van de horizon en laat daar de muis weer los. De foto wordt keurig automatisch rechtgezet. Even bij snijden voor een net resultaat. EXACT BIJSNIJDEN Als je een foto gewoon bijsnijd haal je de verhouding uit de foto als je deze in een afdruk centrale laat afdrukken. Je krijgt dan al gauw witte randen. Je kan dit voorkomen als je de verhouding tijdens het bijsnijden intact houd. Dit doe je voordat je gaat snijden om de fotoverhouding in te schakelen boven in de optie balk. Selecteer SNIJDEN links in de gereedschapsbalk. Ga dan naar boven, in de optie balk zie je het vakje VERHOUDING, hier kiezen we nu FOTOVERHOUDING GEBRUIKEN. Ga muis de linkermuisknop ingedrukt over de foto en maak je uitsnede, nu blijft de originele breedte en hoogte verhouding intact. In de uitsneden naar je wens activeer deze dan via het GROENE VINKJE. Je kan ook een uitsnede maken van standaard foto papier. Dit doe je door deze maten te kiezen die je in dezelfde pop-up menu tegenkomt. JE EIGEN UITSNEDE MAAT MAKEN Wil je zelf bepalen hoe groot een foto moet worden ga dan via de optiebalk naar BREEDTE cq HOOGTE. Gebruik de rechter muisknop om een keuze te maken of je in pixels centimeters. Is de keuze bepaalt vul hier dan de maat in die je wilt. hele foto en geef je goedkeuring door op het groene vinkje te nu de opgegeven maat zijn, in dit voorbeeld 800 x 600. Vergeet niet voeren (300 pixels/inch) wilt werken of in Selecteer hierna de drukken. De foto zal ook de resolutie in te

LENSVERVORMING Meestal gebruik je filters om de foto te vervormen. Maar wil je de foto juist goed zetten dan heeft Elements de mogelijk om dit via Camera vervorming te corrigeren. Ga naar FILTER en dan naar CAMERA VERVORMING, en kijk rustig wat de diverse schuifregelaars voor jou kunnen betekenen. Met de schuifbalk Vervorming Verwijderen, kun je krommingen wegwerken of toevoegen. Met de schuifbalken Verticale en Horizontale Perspectief, zet je gebouwen die lijken over te hellen opnieuw recht. De schuifregelaars in het vak Vignet dienen om eventuele donkere randen te verdoezelen. Een handig Raster springt eventueel op afroep bij. HUIDSKLEUR Camera s hebben de neiging om de huidskleur roder weer te geven dan het in werkelijkheid is. VERBETEREN, KLEUR AANPASSEN, HUIDSDKLEUR AANPASSEN bied hiervoor een oplossing. Beweeg de cursor over de huid en klik op een huid tint. Het programma corrigeert het hele beeld op basis van de geselecteerde tint. In het dialoogvenster vind je 3 schuifregelaars voor meer Blos, Bruine tint, en een warmere of Koudere kleur. Via de gedupliceerde laag kan je alles op de huid na weggummen, zo blijft de rest ongemoeid.

WITTERE TANDEN Elements 7 heeft een tool voor wittere tanden, maar deze werkt niet voor 100% lekker. De ouderwetse manier werkt beter. Zoom flink in op de tanden en maak een selectie via de LASSO, probeer geen tandvlees te selecteren. Klik met de rechtermuisknop in de selectie en er opent zich een menu. Gebruik dan de Doezelaar en zet deze op 3 pixels. Kopieer deze laag en ga naar VERBETEREN, BELICHTING AANPASSEN, NIVEAUS. Gebruik het middelste puntje om de tanden witter te maken. ONDER BELICHT Onderbelichte foto s kan je makkelijker redden dan overbelichte. Maak een nieuwe laag van de foto. Zet de OVERVLOEIMODUS van Normaal op BLEKEN. Je zal zien dat de foto lichter oogt. Herhaal dit tot je het prima vind zo. Is de laatste dekking te veel verminder dan het dekkingspercentage. OVER BELICHT Overbelichte foto s zijn moeilijker te corrigeren. Een kleine aanpassing lukt nog wel. Maak een nieuw laag van de foto. Zet de OVERVLOEIMODUS van Normaal op VERMENIGVULDIGEN. Is de laatste dekking te veel verminder dan het dekkingspercentage.

CONTRAST VERHOGEN Contrast arme foto s geef je een boost met de volgende oplossing. Maak een nieuw laag van de foto. Zet de OVERVLOEIMODUS van Normaal op ZWAK LICHT. Is het contrast te veel verminder dit met de dekking percentage. BLAUWE LUCHT In Elements 7 maken SLIMME PENSELEN hun opwachting in het gereedschapspalet. Houd daarbij het palet lagen open. In de optiebalk verschijnen verschillende functies voor zo n intelligent penseel. Met de optie Blauwe Lucht selecteer je in enkele sleepbewegingen de lucht. Het penseel zal zelf de contouren van de lucht zoeken en meteen de verblauwing toepassen. Via het palet Lagen kun je effect bijstellen. Met het gummetje kan je eventuele teveel blauw weer weggummen. RODE OOGJES Met het gereedschap Rode ogen oplossen los je het probleem prima op. Zoom in op de foto met CTRL + ga naar de gereedschaps balk en selecteer Rode Ogen, klik met je linkermuisknop eenmalig in het centrum van de Rode Pupil en Elements maakt er mooi een Zwarte Pupil van. Vind je het effect iets te hard, dan kun je ook het gereedschap SPONS gebruiken. Stel dit in op Minder Verzadiging. Door enkele keren op het RODE OOG op de foto te klikken gaat de rode gloed eveneens weg.

ZOOM EFFECT Met Radiaal Vervagen kun je de achtergrond vervagen om het onderwerp te benadrukken. Selecteer het onderwerp uit de losse pols met het gereedschap LASSO en doezel de selectie met Selecteren, Doezelaar, Doezelstraal: 25 pixels. Daarna kiezen we voor Selecteren, Selectie Omkeren en kies je Filter, Vervagen, Radiaal Vervagen. Selecteer de optie ZOOMEN en de kwaliteit BEST. In het rechtervak sleep je het centrum van het zoom vak naar de plaats waar het centrum van het zoom effect moet komen. Klik tot slot op OK.