* *

Vergelijkbare documenten
* *

* *

* *

* *

* *

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

* *

* *

* *

* *

* *

* *

* *

* *

* *

* *

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

* *

* *

* *

* *

* *

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

* *

* *

OMGEVINGSVERGUNNING nr

* *

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

[ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844

* *

Omgevingsvergunning UV/

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure 8241

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

* *

ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1)

* *

OMGEVINGSVERGUNNING Datum:

MAASDRIEL. OMGEVINGSVERGUNNING Gemeente Maasdriel

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

Het project waarvoor vergunning wordt gevraagd is als volgt te omschrijven: Het in gebruik nemen en verbouwen van een vakantie-appartementsgebouw.

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 06 augustus 2013

Omgevingsvergunning UV/

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

OMGEVINGSVERGUNNING OV

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden:

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden.

Ontwerp Omgevingsvergunning

Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Behandeld door: tel.nr.: bijlagen: V Bert Jan Bakker

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning UV/

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp)

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Activiteit: Het gebruiken van gronden en bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan.

Omgevingsvergunning. Documentnummer: 01-CG

OMGEVINGSVERGUNNING Datum:

Ontwerp omgevingsvergunning

OMGEVINGSVERGUNNING. daarom besluiten wij u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De aanvraag betreft de volgende activiteiten: - Strijdig gebruik (art. 2.1 lid 1c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht);

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Omgevingsvergunning. Besluit. Procedure. Gewaarmerkte stukken. Dossier: 160MGS162

Aan de heer A.L.C. van Tichelt Noorderweide HE SPRUNDEL. Rucphen, Ontwerp omgevingsvergunning. Geachte heer Van Tichelt,

Kinderopvang Onroerend Goed B.V.

Voorschriften en overwegingen

"Omgevingsvergunning 2013, herbouw woning met bijgebouw Dorpstraat 3"

Bouwfonds Ontwikkeling B.V. Postbus HM Eindhoven. Geachte heer Verschueren,

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks,

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning:

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT Besluit omgevingsrecht(vergunning)

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning UV 25091

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer

De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg PB Heijenrath. diversen. Geachte heer Loo,

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning

'Omgevingsvergunning Kerkdriel 2013, Mgr. Zwijsenplein 17-21*. NL.IMRO.0263.OV0009-VG01

Omgevingsvergunning (fase 1)

Omgevingsvergunning. Documentnummer: CG

Op 29 september 2016 heeft u een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend. Bij deze brief ontvangt u de ontwerpbeschikking op uw aanvraag.

ONTWERP Omgevingsvergunning UV

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING

Bouwkosten: vastgestelde bouwkosten (excl. BTW) : ,10

Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT. Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman. Postbus GT AMSTERDAM. Geachte heer Voortman,

Omgevingsvergunning. 2. aan deze vergunning voorschriften te verbinden.

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

en met toepassing van artikel 3.3 lid 3 van de Wabo de aanhoudingsplicht van artikel 3.3 van de Wabo te doorbreken.

Ontwerpbesluit. Ons kenmerk: Dossier: OV Uw kenmerk: OLO Datum besluit: 30 januari 2017

Dit besluit is voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

Transcriptie:

omgevingsvergunning handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening voor het bouwen van 12 woningen het afwijken van het bestemmingsplan voor het bouwen van 12 woningen Beschikking 282257 *17.093660* 17.093660 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING nr. 282257 Uitgebreide procedure Het College van burgemeester en wethouders van Uden heeft op 3 juli 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het het afwijken van het bestemmingsplan voor het bouwen van 12 woningen. De aanvraag gaat over Peelseheide 10 t/m 20 (e) en 17 t/m 27 (o) in Odiliapeel, kadastraal bekend als gemeente Uden, sectie D, nummer 3793. De aanvraag is geregistreerd onder nummer 282257. Ontwerpbesluit Het College van burgemeester en wethouders is voornemens, gelet op artikel 2.1, 2.7, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de omgevingsvergunning te verlenen. De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteit(en): - het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan. Procedure Wij hebben de besluitvormingsprocedure uitgevoerd volgens artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Wij hebben de aanvraag voor de activiteit het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan getoetst aan artikel 2.1, lid 1c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Ook hebben wij uw aanvraag getoetst aan het Besluit omgevingsrecht en de Ministeriele regeling omgevingsrecht. Uw aanvraag voldoet aan de voorschriften en daarom zijn wij voornemens u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken. Zienswijzen en adviezen De aanvraag en de ontwerpbeschikking met bijbehorende stukken worden op grond van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 20 juli 2017 ter inzage gelegd. U kunt binnen zes weken na start van de ter inzage termijn eventuele zienswijzen tegen of adviezen over de ontwerpbeschikking indienen bij het College van burgemeester en wethouders van Uden, Postbus 83, 5400 AB te Uden. Uden, 13 juli 2017 Namens Burgemeester en wethouders van Uden mr. C.J.F. Mutsaars-van Es teamleider dienstverlening afdeling Ruimte

Inhoudsopgave De volgende onderdelen horen bij en maken deel uit van de ontwerp omgevingsvergunning voor het het afwijken van het bestemmingsplan voor het bouwen van 12 woningen op het adres Peelseheide 10 t/m 20 (e) en 17 t/m 27 (o) in Odiliapeel. Procedureel blz. 3 Voorschriften blz. 4 Overwegingen blz. 5 Vergunningsdocumenten blz. 6 2

Procedureel Gegevens aanvrager Op 3 juli 2017 ontvingen wij een aanvraag voor een omgevingsvergunning zoals bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Het gaat om een verzoek van: Stichting Area, Leeuweriksweg 12, 5402 XD Uden. Het project waarvoor vergunning wordt gevraagd is als volgt te omschrijven: het afwijken van het bestemmingsplan voor het bouwen van 12 woningen Gelet op bovenstaande omschrijving wordt vergunning gevraagd voor het (de) volgende in de Wabo omschreven omgevingsaspect(en): - het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan. De aanvraag omgevingsvergunning voor dit omgevingsaspect is voorafgaand aan en los van overige onlosmakelijke activiteiten ingediend. Hiermee wordt er toepassing gegeven aan artikel 2.7 lid 1, tweede volzin, van de Wabo. Bevoegd gezag Gelet op bovenstaande projectbeschrijving, alsmede op het bepaalde in hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) en de daarbij horende bijlage zijn wij het bevoegd gezag om de integrale omgevingsvergunning te verlenen. Daarbij zijn wij er procedureel en inhoudelijk voor verantwoordelijk dat in ons besluit alle relevante aspecten aan de orde komen over de fysieke leefomgeving, zoals ruimte, milieu, natuur en aspecten over bouwen, monumenten en brandveiligheid. Verder dienen wij ervoor zorg te dragen dat de aan de omgevingsvergunning verbonden voorschriften op elkaar zijn afgestemd. Ontvankelijkheid Artikel 2.8 van de Wabo biedt de grondslag voor een geharmoniseerde regeling van de indieningsvereisten. Dit betreft de gegevens en bescheiden die bij een aanvraag om een omgevingsvergunning moeten worden gesteld om tot een ontvankelijke aanvraag te komen. De regeling is uitgewerkt in paragraaf 4.2 van het Bor, met een nadere uitwerking in de Ministeriële regeling omgevingsrecht (Mor). Na ontvangst van de aanvraag hebben wij deze aan de hand van de Mor getoetst op ontvankelijkheid. Wij zijn van oordeel dat de aanvraag voldoende informatie bevat voor een goede beoordeling van de gevolgen van de activiteit op de fysieke leefomgeving. De aanvraag is dan ook ontvankelijk en in behandeling genomen. Ter inzage legging Van 20 juli 2017 tot en met 30 augustus 2017 ligt een ontwerp van de deze beschikking ter inzage en zijn belanghebbenden in de gelegenheid om zienswijzen naar voren te brengen. 3

Voorschriften Aan de omgevingsvergunning zijn de volgende voorschriften verbonden: Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, een beheersverordening, een exploitatieplan, regels gesteld door Rijk of Provincie of een voorbereidingsbesluit 1. N.v.t. 4

Overwegingen Aan het besluit liggen de volgende inhoudelijke overwegingen ten grondslag: Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, een beheersverordening, een exploitatieplan, regels gesteld door Rijk of Provincie of een voorbereidingsbesluit Inleiding Op grond van artikel 2.1, eerste lid onder c van de Wabo is voor het realiseren van het project een omgevingsvergunning noodzakelijk voor het gebruiken van gronden in afwijking van de daaraan gegeven bestemming. De activiteit is in strijd met het bestemmingsplan Spechtenlaan fase II, Odiliapeel. Dit omdat het oprichten van het aantal en type woningen in strijd is met artikel 8 van het bestemmingsplan. In dit artikel is bepaald dat op deze gronden uitsluitend mag worden gebouwd in overeenstemming met een uitwerkingsplan dat rechtskracht heeft verkregen en krachtens een in zodanig plan gestelde eisen. Dit bestemmingsplan staat maximaal 10 vrijstaande wooneenheden toe op deze gronden. Toelichting Het is enkel mogelijk om medewerking te verlenen aan het project wanneer een afdoende ruimtelijke onderbouwing is ingediend (artikel 2.12, 1 ste lid onder A3 van de Wabo) Deze ruimtelijke onderbouwing (opgesteld door BureauVerkuylen onder nummer 09216135A, gedateerd op 20 juni 2017) met als aanvullende bijlagen, voor regels parkeernormen, inrichtingsschets, akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai, onderzoek geurhinder, verkennend bodemonderzoek, Quickscan natuurlwaarden, Omgevingdialoog, toelichting en regels en verbeelding, zijn onderdeel van de aanvraag. Deze ruimtelijke onderbouwing is door ons getoetst en uit deze onderbouwing blijkt dat het project ruimtelijk aanvaardbaar is en dat alle belangen zijn afgewogen. Conclusie Medewerking aan het project met toepassing van het gestelde in artikel 2.12, 1 ste lid onder A3 van de Wabo is ruimtelijk aanvaardbaar. Tevens is het bouwplan getoetst aan de Provinciale verordening ruimte 2014. Gebleken is dat er geen strijdigheden zijn met de verordening. 5

Vergunningsdocumenten De volgende documenten maken onderdeel uit van de vergunning. Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, een beheersverordening, een exploitatieplan, regels gesteld door Rijk of Provincie of een voorbereidingsbesluit - aanvraagformulier; OLO aanvraagnummer 3068707, d.d. 03-07-2017; - inrichtingsschets; - nota parkeernormen; - akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai; DPA ref. 02271-17375-03, d.d. 15-03-2017; - onderzoek geurhinder; Pouderoyen Compagnons ref. 195-007, d.d. 12-05-2017; - verkennend bodemonderzoek; Lankelma ref. 63723, d.d. 19-06-2010; - quickscan natuurwaarden; Staro, ref. 10-0220, d.d. 10-2010; - omgevingsdialoog; - toelichting en regels bestemmingsplan; d.d. 20-06-2017; - verbeelding; d.d. 20-06-2017. 6