Te Koop. Bijzonder Kerkgebouw. Hooftstraat 254, Alphen aan den Rijn (1906)



Vergelijkbare documenten
TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem

TE KOOP. Neerhem 8. Valkenburg aan de Geul

TE KOOP Kerk Slootdorp Brink 55 57, Slootdorp Kerkgebouw + (kosters)woning

Kallenbroekerweg 15. Vraagprijs ,- K.K. Barneveld

Informatieblad Bij een hoofdgebouw behorende bouwwerken

TE HUUR. Lange Hezelstraat 39. Hessenberg 23 NIJMEGEN

Hansenkamp 12. Roden

Landgoed Op Gen Wei. Weyerweg 2 te Mechelen. Samenvatting

KANTOORCOMPLEX "TECHNOHOUSE" KANTOORCOMPLEX. NIEUW EYCKHOLT te HEERLEN. VRAAGPRIJS EUR ,- k.k.

15 woningen sfeervolle, ruime en zeer complete woningen

4.3.3 Deelgebieden. Hoofdstuk 4 41

Haringbuisdijk 30, Amsterdam

TE KOOP / TE HUUR KANTOOR

Heythuysen Aan de Kreppel 12

Voormalig onderwijsgebouw Het Anatomisch Instituut van de Rijks Veeartsenijschool

Te koop wegens vrede

Zienswijzennota. Nijmegen Midden 15 (Vossenlaan 76) M.b.t. ingediende zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Midden 15 (Vossenlaan 76)

Concept Stedenbouwkundig Plan Hoge Weide

Inhoudsopgave. IJmuiden - Het Plan 4. Situatietekening 6. Dok 10 - Appartementen 7. Dok 09 - Eengezinswoningen 13. Dok 12 - Eengezinswoningen en een

uw woon droom wordt huis

Hooghalen. Boermarkeweg 10

Samen werken. aan de kwaliteit. van Centrum Almere Buiten. Handboek openbare ruimte, publieksversie maart Waar mag ik mijn stoepbord neerzetten?

Vraagprijs ,-- k.k.

ontdek Your Urban Space

HISTORISCHE BUITENPLAATS NIEUW-AMELISWEERD

Inleiding. Pagina 1 van 10

Mmm... Berckelbosch. Dat heeft stijl.

Te Huur / Te Koop Karakteristieke villa met eigen parkeerterrein

B r i g i t t e n s t r a a t 1 5. Monumentaal wonen aan de voet van Park Lepelenburg

TE KOOP Nieuwbouw Bedrijfsunits Centurionbaan te Soesterberg

Transcriptie:

Te Koop Bijzonder Kerkgebouw Hooftstraat 254, Alphen aan den Rijn (1906) Reliplan, specialisten in kerkelijk en bijzonder onroerend goed met een maatschappelijke bestemming. Buiksloterdijk 240 1025 WE AMSTERDAM Tel. 020-636 58 89 Fax. 020-636 11 08 www.reliplan.nl Email: info@reliplan.nl

Algemeen Te koop, fraai kerkgebouw in Alphen aan den Rijn welke thans in gebruik is als bedrijfspand. Nabij het centrum in een historische deel van Alphen aan den Rijn in een goedbezochte straat is dit bijzondere kerkgebouw gelegen. Het gebouw doet al sinds 1977 geen dienst meer als kerk en was tot voor kort in gebruik als bedrijfspand. Het geheel kan ook uitstekend dienst doen als woon/werkruimte bijvoorbeeld atelier, tentoonstellingsruimte/ architectenbureau e.d. Het gebouw heeft een enorm vloeroppervlak van 570 m2. Het gehele perceel heeft een oppervlakte van 740 m2. Aan de achterzijde is er een kleine tuin. Kadastrale gegevens Vraagprijs Gemeente: ALPHEN AAN DEN RIJN Kadastrale gemeente: Oudshoorn Sectie: C Nummer: 9812 Grootte: 7 are en 40 centiare 575.000,- k.k. Parkeergelegenheid Aan de voorzijde van het gebouw bevindt zich een erf van ongeveer 15 meter breed bij 9 meter diep. Dit erf wordt momenteel gebruikt als parkeerplaats voor ongeveer 6 personenauto s.. Van de beschikbare parkeerplaatsen rust er op één een erfdienstbaarheid. Deze parkeerplaats wordt gebruikt door de buren. Dit gebruik duurt voort zolang de buren eigenaar en bewoners zijn van hun woning.

Bouwaard en constructie Het gebouw dateert uit 1906. De fundering is opgebouwd uit betonnen palen/punten. Het metselwerk is opgetrokken in kruisverband, afgewisseld met houten kozijnen voorzien van fraaie glas-in-lood ramen. Zowel aan de voorgevel als aan de zijgevels zijn prachtige boogramen aanwezig. Door de grote vrije hoogte is er een verdiepingsvloer aangebracht. Dit zorgt voor extra vloeroppervlakte. Zowel de begane grondvloer als de verdiepingsvloer zijn uitgevoerd in hout. Wat vaker voorkomt bij een kerkgebouw is, dat de bebouwing een stuk naar achteren ligt in het perceelvlak ten opzichte van de bebouwing op aangrenzende percelen. Hiermee onstaat er een groot voorerf van 130 m2. Oppervlakte Indeling Totale oppervlakte bedraagt circa 570 m2, verdeeld over circa 350 m2 op de begane grond en circa 220 m2 op de eerste verdieping. Bij binnenkomst bevindt u zich in een grote brede hal. De begane grond heeft een aantal hoogteverschillen. De grote raamopeningen aan weerskanten van het gebouw zorgen voor veel daglicht. De verdiepingsvloer is er later aangebracht. De verdiepingsvloer heeft uitsparingen waardoor er twee vide s onstaan. De balustrades en de balusters zijn uitgevoerd in donkerbruine houten stijlen en regels. De oorspronkelijke balken zijn deels nog te zien. Aan de achterzijde van het bedrijfspand is er een woonhuis bijgetrokken. Voorzieningen Keuken. CV installatie Dames en Herentoilet. Achtertuin.

De ligging, locatie en omgeving Het gebouw ligt in de wijk Lage Zijde in het centrum van Alphen aan den Rijn. De Hooftstraat is noord-zuid georiënteerd. Het gebouw is gesitueerd in het noordelijke gedeelte van de Hooftstraat. De directe omgeving bestaat voornamelijk uit woningen. De Hooftstraat is een levendige straat, vanwege de aanwezigheid van o.a. grote fitnesscentra, hotel, enkele restaurants en overige detailhandel. Op kleine loopafstand is het stadshart gelegen met daarbij behorende voorzieningen. Midden in het Groene Hart, aan de Oude Rijn, ligt de plaats en gemeente Alphen aan den Rijn. De in 2001 uitgeroepen Groenste stad van Nederland telt ruim 72.500 Alphenaren. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de hoofdtak van de Rijn en deze gaf tevens de noordelijke grens van het Romeinse Rijk aan. Hier waren dan ook diverse Romeinse legerplaatsen gebouwd. De naam Alphen is waarschijnlijk afkomstig van de naam van het Romeinse castellum Albanianae, dat nederzetting aan het witte water betekent. Alphen aan den Rijn heeft meerdere toeristische trekpleisters, zoals Vogelpark Avifauna, themapark Archeon en de mogelijkheden van het Groene Hart. Verder wordt jaarlijks de grootste jaarmarkt van Nederland in Alphen aan den Rijn gehouden.

Bereikbaarheid Kijkt u voor een uitgebreide routebeschrijving op http://www.routeplanner.nl Stad Amsterdam Utrecht Rotterdam Den Haag Auto Km / uur 41 / 0:36 40 / 0:35 37 / 0:33 30 / 0:27 O.V. uur 1:10 0:43 1:15 0:58 Vanaf het centraal station van desbetreffende plaats/stad naar onderhavig object.

Overzichtskaart van de bushaltes De directe omgeving is voorzien van vele haltes. In blauw staan de haltes aangegeven. Alle haltes zijn op enkele minuten loopafstand goed te bereiken.

Begane grond

Verdiepingsvloer