UITNODIGING OM MEE TE DOEN AAN SMILES4SALE



Vergelijkbare documenten
met de wmo doet iedereen gewoon mee

Leerpakket Wmo Competenties. Hoe word ik meer zichtbaar en ga ik op mensen af?

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Het is mijn leven. Een werkboek dat helpt bij beslissingen

Een spreekbeurt houden

Motiveren is maatwerk! Beloning en motivatie voor jonge vrijwilligers

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen?

Iedereen moet kunnen meedoen

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Hoe zet ik social media in? Tips & Tricks

laat je talenten voor je werken!

Je kunt zoeken naar werk dat bij je past. Je kunt praten met een medewerker van een uitzendbureau. Je kunt informatie vragen over vacatures.

Vrijwilligers moet je veroveren

Bepaal eerst de probleemstelling of hoofdvraag

U denkt: Dit kan niet langer zo!! Hoe kan ik deze negatieve spiraal doorbreken?

Inhoud 3. ZO doe je dat! IdeEën voor jouw MaS voor War Child 5 De beste tips & tricks 6 Waarom is jouw hulp belangrijk? 7.

Niemand kan het. alleen!

1 Hoe je goed gevonden wordt

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou!

MIJN KIND HEEFT EEN HANDICAP. Wat betekent Passend Onderwijs voor ons?

Shimon Whiteson over robotica in de zorg We willen een sociaalvaardige robot maken

Transcriptie:

UITNODIGING OM MEE TE DOEN AAN SMILES4SALE Hoi mensen die goeie dingen doen! Wij zijn Wonder en we realiseren verrassende projecten voor een mooiere wereld. Misschien ken je ons wel of één van onze initiatieven (het bezoek van Sint aan tien moskeeën, StoereVrouwen, de Burgerbuddy, het Blijbedrijf enz.) En misschien ook niet. In elk geval zijn we nu weer bezig met iets gaafs en willen jullie uitnodigen om mee te doen. Het is een bijzonder nieuw plan dat jullie mogelijk inkomen en bekendheid kan opleveren voor de goede dingen die jullie doen. Het initiatief heet smiles4sale en het houdt in dat we de wereldwijde handel in goede daden aanzwengelen. Jullie willen we vragen om smile sellers te worden of werven. Smile seller? Eerst bedenk je een goede daad. Die zet je op een groot bord. Je gaat ermee op de foto en biedt m aan op internet. Iemand koopt de goede daad. Je voert m uit en stuur daarvan een verslag en wat foto s. Goede daden verkopen en kopen kan al - daar biedt internet genoeg mogelijkheden voor - maar het is nog niet gangbaar. Daar gaan we met smiles4sale verandering in brengen. We vragen honderden organisaties in Nederland en de rest van de wereld om dit najaar te beginnen met de goede daden verkoop door smile sellers te presenteren. Wij verzorgen vanuit Wonder de website en publiciteit. We promoten goede daden als Kerstcadeau bij particulieren en bedrijven. Zo zorgen we samen dat er vraag én aanbod is, en de wereldwijde handel in goede daden van start gaat.

Goede daden kunnen een mooie invulling zijn van een fundraiser, een manier om het inkomen aan te vullen van mensen die het erg krap hebben, een vorm om te laten zien wat jouw organisatie voor goeds doet, een leuke Kerstactie, een ontroerend Kerstcadeau, enzovoort. Onderaan deze brief vind je een lijst fictieve voorbeelden. Hoe kan jullie organisatie meedoen? Meedoen aan smiles4sale houdt in dat je één of meer goede daden te koop aanbiedt ergens op internet. Denk als aanbieders van goede daden aan leden van jullie doelgroep, vrijwilligers uit je netwerk en medewerkers van je organisatie. Zij worden smile seller. Elke smile seller bedenkt een goede daden menu, maakt een bord en gaat op de foto. Dan presenteer je de smile seller online op een plek naar keuze (bijvoorbeeld Marktplaats, Fiverr, je eigen website) én op de smiles4sale site. Je kunt zelf promotie maken bij potentiële klanten, en kopers trekken via de smiles4sale site. Wat heb je eraan? Goede daden verkopen kan een manier zijn om fondsen te werven. De smile sellers verkopen of veilen hun goede daden en de opbrengsten komen ten goede aan jullie activiteiten. Het kan ook een manier zijn om zichtbaar te maken wat je doet. Als de goede daden gebeuren in een land of binnen een doelgroep waar je organisatie zich voor inzet, dan komt dat in de schijnwerper te staan. Omdat Wonder gaat zorgen voor publiciteit en een website, wordt jullie aanbod gevonden door nieuwe doelgroepen. Wat doet / biedt Wonder? Hier zijn de belangrijkste dingen op een rijtje: Website op www.smiles4sale.org Op de website staan de smile sellers centraal. Elke smile seller kan zich er presenteren met een foto, korte tekst en een link. Kopers van goede daden krijgen een overzicht van de foto s te zien om uit te kiezen. Ook staan op de website verschillende tools voor deelnemers. Tools Denk hierbij aan handleidingen voor het bedenken van leuke goede daden, het maken van een bord en een foto, en een mooi verslag. Huisstijl

Het logo en de andere huisstijlelementen zijn beschikbaar voor deelnemers om te gebruiken voor promotie van de eigen smile sellers. Zoektermen en hashtags Dankzij de vaste zoekterm en hashtag smiles4sale kunnen goede daden makkelijk worden gevonden op social media, veilingsites enzovoort. Publiciteit Wonder is sterk in PR. We gaan mainstream kranten, tijdschriften, televisieprogramma s en radioprogramma s benaderen om dit najaar aandacht aan smiles4sale te besteden. Ook mikken we op veel bezochte websites. Klantenwerving Goede daden zijn een prachtig Kerstcadeau voor personeel en relaties. We gaan daarom organisaties en bedrijven zoeken die een grote bestelling willen doen. Wonder zal er extra aandacht aan besteden om de levering te begeleiden. Deelprojecten In enkele landen (Kenia, Ghana, Mexico ) zijn we een samenwerking aangegaan en komen al groepen smile sellers in beweging. Meedoen? Als jullie organisatie iets wil doen met smiles4sale, kun je direct aan de slag. De smiles4sale.org site geeft voorbeelden en handleidingen. En als jullie smile seller presentaties klaar zijn, zetten wij ze online. Wat is er zoal mogelijk? Een lijstje voorbeelden Een dakloze zal tegen betaling van 15 een vogelhuisje maken en schenken aan iemand in de buurt waar hij vaak slaapt. Een stichting betrekt elk jaar scholieren bij sponsoracties om geld op te halen voor opleidingen in Afrika. Dit jaar gaan de jongeren zich laten sponsoren om goede daden te doen. Elke scholier bedenkt zelf wat. Bijvoorbeeld: Voor elke 10 ga ik 1 uur zwerfvuil opruimen verkleed als Godzilla Voor 100 ga ik met twee vrienden naar het bejaardentehuis om over je eerste liefde te praten.

Ouders, familie en buurtbewoners kopen de daden graag. De deelnemende scholieren halen samen ruim 6.000 op. Een vriend van je heeft onlangs een dochter gekregen. Als cadeau koop je een goede daad van een tiener uit een arme wijk in Mexico. Hij maakt een piñata voor een jarig weeskind. Van het verslag maak je online een wenskaart als geboortekaart én kraamcadeau in één. Medewerkers van een bank gaan geld inzamelen voor UNICEF. Ze doen dat door goede daden op de werkvloer te verkopen aan collega s. Bijvoorbeeld: Ik ga zorgen dat eindelijk plastic ook gescheiden wordt opgehaald - 25 Ik zal voor iedereen uit ons team complimenten verzamelen - 25 Ik laat mijn zoon van 6 eindelijk aan manager Harry het verschil tussen een jurk en een rok uitleggen - 60 Matchmaker Ellen belooft het Nederlandse volk dat ze Mark Rutte aan de vrouw zal helpen. Kosten: 700, betaling bij succes. De opbrengsten gaan naar Zuid-Afrikaanse ex-prostitués met kinderen. SMILES4SALE IS MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: