Nederlandse handleiding Bellon Mario cyclomaaier in verstek

Vergelijkbare documenten
CYCLOMAAIER CM CM 140 GEBRUIKERSHANDLEIDING

Handleiding Ferrari freesbak cm.

STIGA PARK 107 M HD

STIGA VILLA 85 M

BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug. Bekijk de instructievideo op

STIGA VILLA 92 M 107 M

Geeft situaties aan die gevaarlijk kunnen zijn, en welke, indien ze niet worden vermeden ernstige schade of dood kunnen veroorzaken.

GEBRUIKSHANDLEIDING Hakselaars CIPPO 7 S

GEBRUIKERSHANDLEIDING KS

Installatiehandleiding

STIGA PARK 121 M

Hakfrees, Eénwielige freesmachine, Tweewielige tuinbouwtractoren.

Gebruikershandleiding Festec FNS hydraulische moerensplijter

STIGA VILLA 92M

Gebruikershandleiding Pneumatische rechte stiftslijper EG120ST EG120K-19R

Block Cutters On the cutting edge for customers satisfaction

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse boormachine EG225-19R

Printed: Doc-Nr: PUB / / 000 / 00

Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG2460 (1/2 ) EG2480 (3/8 )

200 bar, 15 l/min., l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport.

DEUTSCH. Multiclip 46 El

GEBRUIKSAANWIJZING MASPORT ALLESHAKSELAAR BIO 5 LANKHAAR TECHNIEK B.V. DE KORTEN BRUGGERT ER EETHEN

Banden de- en montage machine

Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG1662C (1")

STIGA PARK 110 S

AET48 Gebruikershandleiding. SLEEPBELUCHTER Gebruikershandleiding. AET48 Beginnend met serienummer: Vervangingsonderdelen

Gebruiksaanwijzing Loophulp

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse slagmoersleutel EG557A (3/8 ) EG557B (1/2 )

Werken met. De Clippeleir Machines Aankoppelen. Zorg bij het aankoppelen dat zich niemand tussen de tractor en de houtversnipperaar bevindt.

Gebruikershandleiding.

Gebruikershandleiding Pneumatische stripingverwijderaar EG280CK-6

copyrighted document - all rights reserved by FBC Hefboomschaar Handleiding BIR1BH4/5/6 v

Gebruikershandleiding

TECHNISCHE HANDLEIDING

Wat vindt u in deze handleiding

1.1 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGEL

DEUTSCH. Multiclip

STIGA PARK 92 M 107 M

STIGA PARK 100 B

Bedienings- en Onderhoudshandleiding

GEBRUIKSAANWIJZING NITCHI HANDTAKELS MODEL H50-A EN HE50A

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies

Econom II Rund/paard scheermachine GT474

Gebruikershandleiding.

Handleiding. Bij het installeren en / of samenbouwen van de apparatuur moet voor de ingebruikname alle veiligheidscomponenten zijn aangebracht.

Prijslijst. Februari 2013

Gebruikershandleiding Pneumatische naaldbikhamer EG671CF

GEBRUIKERSHANDLEIDING

Sulky Line Painter 1200

STIGA PARK 2WD. 110 Combi Pro. 125 Combi Pro

Snuggly Via Varianto Art.nr

DEUTSCH. Silent

A 10 FORM NO B

Hoofdstuk 9 Onderhoud en opslag

Inhoud. 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1

DEUTSCH. Silent 40 Batt

FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82

Awning Instructions. Drop Arm Awning Instructions

Verdichtingswiel. Handleiding en onderdelenlijst

Bandenwisselaar handbediend

Gebruikershandleiding Pneumatische kitspuit EG195

Gebruikershandleiding Reactieloze pneumatische ratel EG554A (3/8 ) EG554B (1/2 )

ahrss.nl Roof Shelter Gebruikershandleiding Dakrandbeveiliging voor hellende daken van 10 t/m 50 graden

CG rsb STIGA / :27 Pagina 1 45S EL 45 EL LADYBIRD /0

Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1,

Handleiding Euroflex Basic & Classic

GEBRUIKSAANWIJZING NITCHI HANDTAKELS MODEL H50-A EN HE50A

Geachte gebruiker, INHOUD

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse slijpmachine EG805

DM-CD (Dutch) Dealershandleiding. Kettingapparaat SM-CD50

GEBRUIKSAANWIJZING LGM-3500

Bedieningshandleiding

Let op! Zware lading. Sta niet onder de hangende lading tijdens het transport of de montage.

HANDLEIDING VOOR DE INSTRUCTIES

Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype)

Nederlands ALUFORCE PRO 100 HC. S41t487-0EN-DE-NL. Montage Handleiding. Lees deze handleiding aandachtig door en bewaar deze goed.

DM-SL (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller. RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700

Gebruikershandleiding

GEBRUIKERSHANDLEIDING

JALOUZIËN. Bedienings- en montagehandleiding

Transcriptie:

Nederlandse handleiding Bellon Mario cyclomaaier in verstek L1000 L1150 L1350 B E L L O N - M A R I O

Beschrijving en positionering van de symbolen De waarschuwingsstickers en positionering hiervan worden aangegeven op tekeningen 1en 2 hieronder. De aanduiding van de stickers op de volgende pagina s is niet op ware grootte; alleen ter illustratie. Wanneer stickers onleesbaar beschadigd of compleet verdwenen zijn, dient u bij uw leverancier meteen nieuwe bestellen en de oude of vermiste stickers vervangen. Geeft de smeerpunten aan. Geeft de bevestigingspunten aan om de machine mee op te tillen. Geeft de vereiste bandenspanning aan. Verwijder het dek nooit (of andere veiligheidsvoorzieningen) wanneer de machine in werking is.

Geeft de veilige afstand aan (te dichtbij kan gevaarlijk zijn). Voordat u aan onderhoud begint leest u eerst de handleiding. Verwijder de contactsleutel van uw tractor voordat u aan onderhoud of reparatie begint. Geeft de veilige afstand aan (te dichtbij kan gevaarlijk zijn). Gebruik gehoorbescherming. Identificatieplaatje met gegevens van de machine.

Introductie De fabrikant Bellon Mario dankt u voor het vertrouwen en verzekert u uw machine met alle mogelijke zorg en aandacht te hebben ontworpen. Deze handleiding is geldig vanaf 1 januari 1996. - Deze handleiding of een kopie ervan dient altijd bij de gebruiker aanwezig te zijn. - Om de machine zo goed mogelijk te gebruiken, geeft Bellon Mario u hierbij enkele praktische adviezen. - Voor verdere informatie wendt u zich tot uw leverancier, importeur of fabrikant Bellon Mario. - Deze machine is uitsluitend ontworpen voor het maaien van gras, of soortgelijke werkzaamheden. Ieder ander gebruik is niet toegestaan. - De machine dient te worden gebruikt wanneer u op de hoogte bent van de werking en veiligheidsprocedures ervan. BELANGRIJK!! Wanneer u de machine eigenhandig aanpast vervalt de garantie en aansprakelijkheid. Correct gebruik van de machine Het correcte gebruik van de machine houdt in: - Dat u zich aan de aanbevolen gebruiks- en onderhoudsvoorschriften houdt. - Dat u originele onderdelen gebruikt, en originele of goedgekeurde apparatuur en accessoires gebruikt. Buitengewone reparatie- of servicewerkzaamheden dienen te worden gedaan door bevoegd personeel die alle bijzonderheden van de machine kennen. Foutief gebruik van de machine - Werken op rotsachtige of oneffen ondergrond. - Het vervoeren van personen, dieren of andere dingen. - Het slepen van voertuigen of apparatuur. - Werken dichtbij huizen of wegen. - Het aanbrengen van apparatuur dat de werking van de machine kan beïnvloeden. Garantie Op de maaiers van Bellon Mario zit een garantieperiode van 12 maande ingaande op de datum van aankoop. Deze datum wordt bepaald door de verkoper van het product. Gedurende de garantieperiode worden alleen onderdelen met fabricagefouten vergoed; dus geen onderdelen welke versleten zijn of defect zijn gegaan door foutief gebruik van de machine. Garantie vervalt wanneer u zicht niet houdt aan de regelgevingen in deze handleiding. Modificaties De fabriek behoudt zich het recht voor veranderingen en aanpassingen die noodzakelijk zijn toe te passen, bij de gebruikelijk productie, zonder voorafgaande kennisgeving. De illustraties in deze handleiding zijn niet op ware grootte afgebeeld en hebben enkel illustratieve waarde. BELANGRIJK!! Voor geschillen geldt de rechtbank in Padova Italië.

Index Beschrijving en positionering van de symbolen Pag. 1 Introductie 3 Correct gebruik van de machine 3 Foutief gebruik van de machine 3 Garantie 3 Modificaties 3 Index 4 Veiligheidsvoorschriften 4 Gebruik van de machine 5 Bevestiging van de maaier 5 Starten 6 Verstellingen 6 Storingen 7 Onderhoud 7 Onderhoudsinterval 8 Opslag 8 Transport 8 Montage 8 Technische eigenschappen 9 Veiligheidsvoorschriften - De meeste ongelukken gebeuren door het niet in acht nemen van de meest simpele veiligheidsvoorschriften. Daarom is het noodzakelijk dat iedereen die met de machine aan het werk gaat de normen in de handleiding kent. - Voordat u de machine gaat schoonmaken of stallen, dient u ervoor te zorgen dat de machine op een gelijke en stevige ondergrond staat. Zorg ervoor dat de machine tijdens onderhoud geen schade kan veroorzaken. - Controleer voor ingebruikname of alle schroeven en bouten goed zijn bevestigd, en controleer of alle beschermingen in goede staat zijn. - Wees er zeker- van dat de tractor geschikt voor de technische eigenschappen van de maaier. - De machine mag alleen worden gebruikt door bevoegd personeel. - Houdt mensen en dieren op een veilige afstand voordat u de machine start. - Laat de machine niet zonder toezicht draaien. - Draag geen wijde kleding omdat dit tussen de draaiende delen van de machine kan komen. - Vervoer geen mensen of dieren op de machine. - Gebruik een CE gekeurde aftakas die tijdens montage niet kan draaien dankzij de speciale kettingen. - Wanneer u in bermen of langs sloten maait, kunnen door het ruwe terrein beschermingsflappen beschadigen en kunnen stenen weggeslingerd worden. - Houdt u tijdens transport aan de in het verkeer van kracht zijnde regels. - Gebruik gehoorbescherming. - Draag tijdens onderhoud of reparatie geschikte werkhandschoenen en geschikt gereedschap. - Tijdens het werken met de machine dienen personen op een veilige afstand van tenminste 10 meter bij de machine vandaan blijven.

Gebruik van de machine Voor ingebruikname - Voordat u de maaier aan de machine bevestigd, moet eerst de maaier in zijn geheel worden - gecontroleerd. - Controleer het oliepeil (zie Onderhoud). - Zorg ervoor dat de smeerpunten voldoende gesmeerd zijn (zie Onderhoud). - Controleer het geheel op gebreken van de veiligheidsvoorzieningen. Bevestiging van de maaier - Check de stabiliteit van de maaier; plaats de maaier op een vlakke stevige ondergrond. - Zet de tractor vlakbij de maaier; de maaier is gebouwd voor gebruik in de front of achter de tractor. - Bevestig de maaier met A en B (Tek. 1). - Controleer deze bevestiging. - Verbind de 3-punt van de tractor aan de maaier d.m.v. de speciale C haak (Tek. 2). - Controleer deze bevestiging. - Schakel de motor uit. Tek 3. Tek. 4 - Bevestig de aftakas (Tek. 3). - Controleer deze bevestiging. - Zorg ervoor dat u een geschikte aftakas gebruikt (Tek. 4). ATTENTIE: Houdt voldoende afstand van de 3-puntsinrichting wanneer de machine omhoog is. BELANGRIJK: Zorg voor een geschikte aftakas.

Starten - Nadat u zorgvuldig de punten van hoofdstuk 1 en 2 heeft uitgevoerd kunt u de tractor starten. - Hef de maaier. - Schakel de motor uit en stop de tractor. - Verplaats de maaier zijdelings d.m.v. A (Tek. 5). - Zet de maaier in positie d.m.v. C en D (Tek. 6). - Bevestig de aftakas bij E en F (Tek. 7). - Zorg voor een geschikte aftakas. - Voor het inschakelen van de PTO raadpleegt u de handleiding van uw tractor. - Breng de maaier op het juiste toerental. - Breng de maaier op de grond. - Nu is de machine klaar om te gaan werken. - Wanneer u ergens tegenaan rijdt tijdens het werk, stop en controleer de machine dan onmiddellijk. - Om de maaier te kunnen transporteren volgt u bovenstaande instructie in omgekeerde richting. BELANGRIJK: Wanneer u de maaier zijdelings verplaatst kan dit onbalans veroorzaken. Verstellingen HOOGTEVERSTELLING - Gebruik alleen de 3-puntshefinrichting. - Schakel de motor uit en hef de maaier. - Verstel de hoogte d.m.v. de 3-puntshefinrichting. ATTENTIE: Tijdens het werk mogen de messen niet de grond raken, om snelle slijtage ervan en beschadigingen aan het gazon te voorkomen.

Storingen Mogelijke storingen Fout Oorzaak Oplossing Extreme trillingen. Gebroken of versleten messen. De messen zijn los van de as. De lagers van de schijven zijn Vervang de messen. Maak de spil schoon en smeren. Vervang de lagers en pakkingen. versleten. Slecht maaiwerk. Versleten messen. Vervangen of slijpen. Oververhitting van de haakse overbrenging. Te weinig olie. Oude olie. Bijvullen. Verversen. Snelle slijtage van de messen. Messen raken de grond. Verstel de maaihoogte. Olielekkage in de overbrenging. Slijtage of breuk in olieleiding. Vervangen. ATTENTIE!! Neem voor reparatie contact op met uw leverancier of een geautoriseerde werkplaats. Onderhoud - Koppel de maaier los. - Leg maaier in horizontaal machine; neem de beschermkap af d.m.v. bouten A (Tek. 9). OLIE CONTROLE - Schroef pluggen A van de aandrijfkasten los (Tek. 10). - Check het oliepeil met een schone peilstok. Zorg ervoor dat het oliepeil 5 cm is (Tek. 11). - Indien het oliepeil niet voldoende is, dan bijvullen. - Gebruik SAE90 EP olie. - Smeer de nippels I (Tek. 12). - Gebruik geschikt vet. - Monteer de beschermkap weer. CONTROLE VAN DE MESSEN - Hef de maaier en controleer de staat van de messen. - Vervang of slijp de messen indien nodig.

- De messen mogen alleen worden geslepen door geautoriseerd personeel. ATTENTIE!! Tussen het mes en de as moet de slijtvaste bout gemonteerd worden. Bij slijtage moet deze direct worden vervangen. Onderhoudsinterval Frequentie Oliecontrole Smeer controle Messen controle Veiligheidscontrole Uur 16 16 48 Voor het starten Type SAE 90 EP Normaal vet Originele messen n.v.t. ATTENTIE!! Gebruik altijd het juiste gereedschap en neem de veiligheidsvoorschriften in acht. Opslag - Zorg voor het reguliere onderhoud. - Bewaar de maaier in een droge, afgedekte stevige ruimte. - Indien nodig, verwijder roestplekken op het frame. - Om de machine weer te starten na een opslagperiode voert u eerst regulier onderhoud uit. - Controleer of alles OK is. - De machine is weer klaar voor gebruik. Transport - Transport kan worden gedaan d.m.v. een tractor of een aanhanger. - Voor het tillen van de maaier gebruikt u een heftruck. - Houdt u aan de van kracht zijnde regels voor wegverkeer. Montage (wanneer de maaier door een vervoerder wordt geleverd) De maaiers moeten in 2 verpakkingen vervoerd worden. Om de machine te monteren, handelt u als volgt: BELANGRIJK: Gebruik werkhandschoenen. - Verwijder de nylon verpakking en gooi dit weg. - Neem de A bout van de arm (Tek. 1). - Breng de arm aan de maaier (Tek. 2). - Maak bout A weer vast. Alle montagewerkzaamheden vereisen 2 personen tegelijkertijd.

Technische eigenschappen Technische L 1000 L 1150 L 1350 eigenschappen 3-puntsinrichting Cat. 1 1 1 Toerental T/min. 540 540 540 Vereist vermogen Kw 14 20 22 Max transportbreedte Mm 1300 1450 1650 Max transportlengte Mm 1000 1000 1200 Standaard gewicht Kg 175 190 205 Werkbreedte Mm 1000 1150 1350 Snelheid messen M/sec 65 65 70 Rotorsnelheid T/min 1200 1200 1200 Overbrenging Tandwiel Maaihoogteverstelling Handmatig Mechanisch Beschermkap Bevestigd d.m.v. bouten

W W W. L O Z E M A N. N L Bemmelseweg 64 Markt 14 Rijksweg 96 6662 PC Elst (gld.) 5973 NR Lottum (l.) 9422 CG Smilde (dr.) Tel: 0481 371423 Tel: 077 4632341 Tel: 0592 430041 Fax: 0481 375275 Fax: 077 4631272 Fax: 0592 430052 e-mail: elst@lozeman.nl e-mail: lottum@lozeman.nl e-mail: smilde@lozeman.nl