Bedienings- en Onderhoudshandleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bedienings- en Onderhoudshandleiding"

Transcriptie

1 Bedienings- en Onderhoudshandleiding Sloop en sorteergrijper: S 400-D

2 Inhoudsopgave Pagina Voorkant 1 Inhoudsopgave 2 CE Verklaring 3 EG Verklaring 4 Garantievoorwaarden 5 Voorwoord 6 Algemene veiligheidsvoorschriften 7 Dagelijks onderhoud 8 Dagelijks onderhoud 2 9 Technische specificaties 10 Smeerschema 11 Tekening draai- en roteerfunctie 12 Totaal tekening 13 Stukslijst 14

3 T.H.O. VAN ZIJTVELD SERIE-NUMMER DIT PRODUCT VOLDOET AAN DE MACHINERICHTLIJN EN AAN DE EUROPESE VEILIGHEIDSNORMEN ATTENTIE: HANTEER DE INSTRUCTIES UIT DE MEEGELEVERDE BEDIENINGSHANDLEIDING VOOR VRAGEN EN ADVIES CONTACT OPNEMEN MET T.H.O. VAN ZIJTVELD

4 EG-verklaring van overeenstemming voor machines ( Richtlijn 98/37/EG) Fabrikant Adres : T.H.O. van Zijtveld : Kortenhoefsedijk 85c 1241 LS Kortenhoef verklaart hiermede dat T.H.O. van Zijtveld grijper Type : S 400D Serienummer : -voldoet aan de bepalingen van de machinerichtlijn (Richtlijn 98/37/EG zoals laatstelijk gewijzigd) en aan de nationale wetgeving ter uitvoering van deze richtlijn. ATTENTIE: Elke aanpassing aan dit product, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming onzerzijds, maakt deze verklaring ongeldig. Gedaan te Kortenhoef,...

5 GARANTIEVOORWAARDEN T.H.O. van Zijtveld geeft een garantie van 12 maanden na leverdatum van dit produkt. Onder de garantie vallen alle delen met defecten die terug te voeren zijn op materiaal en produktiefouten. Defekte onderdelen die onder garantie vervangen worden zijn eigendom van de fabrikant en moeten ter beschikking worden gehouden, op het eerste verzoek dienen deze onverwijld, kompleet en ongewijzigd aan de fabrikant te worden toegezonden. Garantie aanvragen worden alleen in behandeling genomen wanneer deze direkt schriftelijk worden aangemeld zodra de schade/storing optreedt / is ontstaan, in elk geval binnen 24 uur na het optreden van de onregelmatigheid/onvolkomenheid. Alle garantieaanvragen dienen de navolgende gegevens te bevatten; type machine waaraan het produkt als laatste is gemonteerd, serienummer, opgave defekt deel, mogelijke oorzaak, foto s, kopie afleveringsbon, kopie faktuur van t betreffende uitrustingsstuk. Om in aanmerking te komen voor garantie, dient het desbetreffende uitrustingsstuk, indien gewenst door de fabrikant, ter beoordeling te worden aangeleverd op een door de fabrikant te bepalen locatie. Fabrikant is niet aansprakelijk voor vervolgschade veroorzaakt door defecte sorteergrijper (vervolgschade aan graafmachine, vervolgschade ontstaan door stilstand graafmachine of stagnatie van werkzaamheden). VAN GARANTIE ZIJN UITGESLOTEN: Schade ontstaan door foutieve montage aan de machine en/of het hydraulische systeem, ondeskundig, onderhoud en transportschade. - Defekten die terug te voeren zijn naar reparaties uitgevoerd door niet geautoriseerde derden. - Defekten aan delen welke aan slijtage onderhevig zijn zoals: Slijtdelen, hydraulische slangen en koppelingen enz. Gevolgschade ontstaan door het niet tijdig vervangen van aan slijtage onderhevige onderdelen. Garantie aanspraken gelden uitsluitend op het eventueel gratis leveren van onderdelen. Voorrij- en arbeidskosten worden steeds in rekening gebracht. Indien binnen de garantietermijn zelf reparaties worden uitgevoerd die niet onder garantie vallen (zoals het vervangen van slijtdelen), vervalt zonder overleg met de fabrikant elke aanspraak op garantie.

6 Geachte gebruiker, De sorteergrijper van T.H.O. van Zijtveld is een sloop- en sorteergrijper voor graafmachines. De sorteergrijper is leverbaar in diverse klassen en uitvoeringen, en is in iedere uitvoering een snel en doelgericht sorteer- en sloopwerktuig. Wij verzoeken u dringend deze bedieningshandleiding te lezen en bij het uitvoeren van werkzaamheden, volgens de instructies te werk te gaan. T.H.O. van Zijtveld producten zijn voorzien van de CE-markering en voldoen daarmee aan alle relevante Europese veiligheidsnormen. Het blijft noodzakelijk de veiligheidsvoorschriften ten alle tijden in acht te nemen. Bedoeld worden de veiligheidsvoorschriften vermeld in deze handleiding, de bedieningsvoorschriften van de graafmachine en de veiligheidsvoorschriften die gelden voor de omgeving waar het T.H.O. van Zijtveld product gebruikt, onderhouden of gerepareerd wordt. Het aanbrengen van modificaties aan een T.H.O. van Zijtveld product mag alleen met schriftelijke toestemming van T.H.O. van Zijtveld uitgevoerd worden! Alleen dan blijven de garantievoorwaarden en de CE-aansprakelijkheid van toepassing. WAARSCHUWINGEN De graafmachine met sorteergrijper mag alleen door bevoegde personen worden bediend. Onderhoud en/of reparatie mag alleen door voldoende geschoold personeel worden uitgevoerd. Voorkom onveilige werksituaties. Blijf op veilige afstand van bewegende delen. Let er op dat tijdens werkzaamheden geen andere personen zich bevinden binnen het werkgebied van de graaf machine met sorteergrijper. Onderhoud of reparaties alleen met stopgezette motor uitvoeren. Hanteer eerst de veiligheidsvoorschriften voordat aan onderhoud of reparatie wordt begonnen. Vervang defecte onderdelen alleen door originele onderdelen van T.H.O. van Zijtveld.

7 VEILIGHEID Gebruik de grijper altijd aan een graafmachine met het juiste gewicht, zie ook het typeplaatje op de grijper. Neem bij twijfel contact op met de leverancier of klant. Het gewicht van de grijper, vermeerderd met het gewicht van het opgegrepen materiaal, mag nooit het maximaal toegestane hefvermogen met de daarbij behorende vlucht overschrijden. Raadpleeg hiervoor de graafmachine handleiding. Het is verboden dat tijdens het gebruik, er zich mensen bevinden binnen het draaibereik van de machine met grijper. Denk eraan dat als er delen van het opgeknepen materiaal uitsteken, het draaibereik extra vergroot wordt. Hou er rekening mee, dat door welke oorzaak dan ook, materiaal uit de grijper kan vallen. Draai om deze reden dan ook nooit boven mensen, machines, voertuigen e.d. Pak een lange last altijd in het zwaartepunt op, daar anders het draaimoment de grijper kan doen draaien en/of kantelen. Het is verboden met de grijper te slaan of te beuken. Tijdens het aan- of afkoppelen, dan wel smeren of ander onderhoud, moet de grijper stabiel en op een vlakke ondergrond staan. Alvorens het smeren en/of het plegen van onderhoud dient de motor van de graafmachine te worden afgezet. WAARSCHUWING Nooit werkzaamheden aan het hydraulisch systeem uitvoeren als het systeem nog onder druk staat!! Handen weg bij bewegende delen. T.H.O. van Zijtveld kan niet alle mogelijke omstandigheden voorzien die gevaarlijk kunnen zijn. De waarschuwingen in deze handleiding beschrijven dan ook niet alle mogelijke gevaren. Indien gereedschap, een procedure, werkmethode of bedieningstechniek wordt gebruikt die niet specifiek door T.H.O. van Zijtveld wordt aanbevolen, moet u zich ervan verzekeren dat deze veilig is voor uzelf en voor anderen. U dient zich er ook van te verzekeren dat het product niet beschadigd of onveilig gemaakt zal worden door de bedienings-, smeer-, onderhouds- of reparatieprocedures die u kiest.

8 Dagelijks onderhoud Plaats de grijper voor onderhoudswerk altijd geopend op een vlakke stabiele ondergrond, en overtuig u ervan dat de graafmachine niet kan gaan bewegen. Bij onderhoud aan het hydraulisch systeem dienen de hydraulische slangen losgekoppeld te worden. Alvorens deze los te koppelen dient u zicht er van te overtuigen dat er geen druk meer op de slangen staat. Zie hiervoor de bedieningshandleiding van de graafmachine. De grijper dient 1x per 8 draaiuren gesmeerd te worden met de hetzelfde soort vet als voorgeschreven voor de graafmachine. Voor de positie van de smeernippels, en smeerfrequentie, zie smeerschema pagina 9. Wanneer de slijtmessen (wisselmessen) van de grijperschalen in die mate zijn weggesleten dat de grijper niet meer volledig sluit, dient men de werkzaamheden te staken en dienen de slijtmessen gewisseld of vervangen te worden. (n.b. de slijtmessen dienen tevens als eindaanslag voor de cilinders) Afb. 1: Wisselmessen 1. De bouten (Afb. 1) dienen na 10 draaiuren te worden nagetrokken met een aanhaalmoment van ca. 300N/m. Om de bevestiging van de aan stotende belasting onderhevige wisselmessen te kunnen waarborgen, dient men na het wisselen het wisselmes d.m.v. hechtlassen aan het vaste mes te lassen.

9 Afb. 2: Draaikrans 1. De bouten (Afb. 2) dienen na 100 draaiuren te worden nagetrokken met een aanhaalmoment van ca. 130N/m. 2. De bouten (Afb. 2) dienen na 100 draaiuren te worden nagetrokken met een aanhaalmoment van ca. 110N/m. Afb. 3: Borging scharnierpennen 1. Controleer wekelijks de borgingen(afb. 3) van de scharnierpennen (assen). Neem voor vragen en advies contact op met de leverancier of fabrikant.

10 T.H.O. van Zijtveld - Grijpers, Kortenhoef Technische Specificaties: (D) Sloop-sorteer grijpers Revisie: 01 juni 2005 (B) Boomgrijpers 75D 150D 200D 400D 400B 450D 500D 600D 600B 800D 800B Klasse (ton) 0,7 1,2-2,5 2, Gewicht (Kg) Werkdruk (bar) Werkdruk rotatie (bar) Olie flow (1/min.) Olie flow draaien (1/min.) Schaalbreedte (mm) Spreid geopend (mm) Hoogte (mm) Inhoud (l) Sluitkracht (kn) 0, D 1000D 1100D 1200D 1200B 1400D 1500D 1600D 1800D 2000D Klasse (ton) Gewicht (Kg) Werkdruk (bar) Werkdruk rotatie (bar) Olie flow (1/min.) Olie flow draaien (1/min.) Schaalbreedte (mm) Spreid geopend (mm) Hoogte (mm) Inhoud (l) Sluitkracht (kn) Print datum:

11 Smeerschema Afb. 4: Aanzicht links Afb. 3: 1. Smeren 1x per 8 draai-uren. 2. Smeren 1x per 8 draai-uren. 3. Max. (schaarvetspuit) 1 kneep per 8 draai-uren. Afb. 5: Aanzicht Rechts Afb. 4: 1. Smeren 1x per 8 draai-uren. 2. Smeren 1x per 8 draai-uren. 3. Smeren 1x per 8 draai-uren. Afb. 6: Smering draaikrans Afb. 5: 1. Smeren 1x per 8 draai-uren.

12

13

14 Stuklijst S400D totaal Part nr. aantal omschrijving bestel nummer 1 1 Schaal (links) 400D.P Schaal (rechts) 400D.P as t.b.v. Schaal 400D.P bus 400D.P Frameplaat 400D.P Bovenplaat 400D.P Cillinder 400D.P as t.b.v. Cillinder/juk 400D.P Juk 400D.P as t.b.v. Juk 400D.P Ondeplaat 400D.P Beschermkap 400D.P Hydromotor 400D.P Kopplaat 400D.P Tandwiel 400D.P Beschermkap 400D.P Lager 400D.P Tandkrans 400D.P Spil as 400D.P spil huis 400D.P Dekplaat 400D.P V-ring met vl. Rug 400D.P V-ring met vl. Rug 400D.P Gel.ring powerslide 400D.P rotometic afd. ER48+ o-ring 400D.P O-ring 400D.P inbusbout 400D.P inbusbout 400D.P inbusbout 400D.P zeskant bout 400D.P030

Bedienings- en Onderhouds- handleiding

Bedienings- en Onderhouds- handleiding 1/14 Bedienings- en Onderhouds- handleiding Sloop en sorteergrijper: S 75-D Inhoudsopgave Pagina 2/14 Voorkant 1 Inhoudsopgave 2 CE Verklaring 3 EG Verklaring 4 Garantievoorwaarden 5 Voorwoord 6 Algemene

Nadere informatie

CE Bediening- en Onderhoudshandleiding

CE Bediening- en Onderhoudshandleiding CE Bediening- en Onderhoudshandleiding Boomgrijper Type S 400-B Zijtveld Grijpers Nederland www.zijtveld-grijpers.nl 1 Voorwoord Geachte gebruiker, De Boomgrijper is een uitrustingsstuk voor graafmachines.

Nadere informatie

CE Bediening- en Onderhoudshandleiding

CE Bediening- en Onderhoudshandleiding CE Bediening- en Onderhoudshandleiding Boomgrijper Type S 1202-B Zijtveld Grijpers Nederland www.zijtveld-grijpers.nl 1 Voorwoord Geachte gebruiker, De Boomgrijper is een uitrustingsstuk voor graafmachines.

Nadere informatie

CE Bediening- en Onderhoudshandleiding

CE Bediening- en Onderhoudshandleiding CE Bediening- en Onderhoudshandleiding Sloop en sorteergrijper Type S150-D Zijtveld Grijpers Nederland www.zijtveld-grijpers.nl 1 Voorwoord Geachte gebruiker, De Sloop- en Sorteergrijper is een uitrustingsstuk

Nadere informatie

CE Bediening- en Onderhoudshandleiding

CE Bediening- en Onderhoudshandleiding CE Bediening- en Onderhoudshandleiding Sloop en sorteergrijper Type S 150-D Zijtveld Grijpers Nederland www.zijtveld-grijpers.nl 1 Voorwoord Geachte gebruiker, De Sloop- en Sorteergrijper is een uitrustingsstuk

Nadere informatie

CE Bediening- en Onderhoudshandleiding

CE Bediening- en Onderhoudshandleiding CE Bediening- en Onderhoudshandleiding Sloop en sorteergrijper Type S4000-D Zijtveld Grijpers Nederland www.zijtveld-grijpers.nl 1 Voorwoord Geachte gebruiker, De Sloop- en Sorteergrijper is een uitrustingsstuk

Nadere informatie

CE Bediening- en Onderhoudshandleiding

CE Bediening- en Onderhoudshandleiding CE Bediening- en Onderhoudshandleiding Sloop en sorteergrijper Type S500-D Zijtveld Grijpers Nederland www.zijtveld-grijpers.nl 1 Voorwoord Geachte gebruiker, De Sloop- en Sorteergrijper is een uitrustingsstuk

Nadere informatie

CE bediening- en onderhoudshandleiding

CE bediening- en onderhoudshandleiding CE bediening- en onderhoudshandleiding Sloop en sorteergrijper Type S602-D Zijtveld Grijpers Nederland www.zijtveld-grijpers.nl 1 Voorwoord Geachte gebruiker, De Sloop- en Sorteergrijper is een uitrustingsstuk

Nadere informatie

CE Bediening- en Onderhoudshandleiding

CE Bediening- en Onderhoudshandleiding CE Bediening- en Onderhoudshandleiding Sloop en sorteergrijper Type S 800-D Zijtveld Grijpers Nederland www.zijtveld-grijpers.nl 1 Voorwoord Geachte gebruiker, De Sloop- en Sorteergrijper is een uitrustingsstuk

Nadere informatie

Verdichtingswiel. Handleiding en onderdelenlijst

Verdichtingswiel. Handleiding en onderdelenlijst Verdichtingswiel Handleiding en onderdelenlijst LAV 580 Firma Luyckx N.V. 1 Inhoudsopgave Inleiding 1 Algemeen 2 Montage 3 Gebruik 4 Onderhoud en reparaties 5 Veiligheid 6 Garantie 7 Onderdelenlijst Firma

Nadere informatie

Hydraulische Sloop- en sorteergrijpers. Nederlands

Hydraulische Sloop- en sorteergrijpers. Nederlands Hydraulische Sloop- en sorteergrijpers Nederlands Afvalverwerking Verplaatsen bouwmaterialen Renovatie- en sloopwerkzaamheden Schroot sorteren Scheiden van diverse bouwmaterialen 2 Dehaco B.V. Kruisbaak

Nadere informatie

Hydraulische Sloop- en sorteergrijpers. Nederlands

Hydraulische Sloop- en sorteergrijpers. Nederlands Hydraulische Nederlands Afvalverwerking Verplaatsen bouwmaterialen Dehaco hydraulische sloop- en sorteergrijpers Als een Dehaco hydraulische grijper iets in De modellen met een draaikrans zijn zijn klauwen

Nadere informatie

Printed: 07.07.2013 Doc-Nr: PUB / 5071466 / 000 / 00

Printed: 07.07.2013 Doc-Nr: PUB / 5071466 / 000 / 00 OORSPRONKELIJKE GEBRUIKSAANWIJZING DD-ST-150/160-CCS Kruisrails Lees de handleiding beslist voordat u de machine de eerste keer gebruikt. Bewaar deze handleiding altijd bij het apparaat. Geef het apparaat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische pons- felsmachine EG

Gebruikershandleiding Pneumatische pons- felsmachine EG Gebruikershandleiding Pneumatische pons- felsmachine EG01-009-0009 Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap

Nadere informatie

Fig Veiligheid

Fig Veiligheid 3.4.2 Crankstel; bij inrijden van een nieuwe skelter Na een gebruiksperiode van enkele dagen (bij intensief gebruik) tot twee weken (bij normaal gebruik) dienen de bevestigingsbouten (zie Fig. 3) waarmee

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische kitspuit EG195

Gebruikershandleiding Pneumatische kitspuit EG195 Gebruikershandleiding Pneumatische kitspuit EG195 Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap is uitgebreid

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Sloop- en Sorteergrijper PG2-150 Serienr. roteerbare uitvoering met CW aansluiting roteerbare uitvoering met Export aansluiting vaste uitvoering met CW aansluiting vaste uitvoering

Nadere informatie

Kuilschuif. Type KS(M) 2700, KS(M) 3500, KS(M) 4000, Bedieningshandleiding NL. Goed doornemen voor gebruik. Manufactured by: Flingk Machinebouw

Kuilschuif. Type KS(M) 2700, KS(M) 3500, KS(M) 4000, Bedieningshandleiding NL. Goed doornemen voor gebruik. Manufactured by: Flingk Machinebouw Kuilschuif Type KS(M) 2700, KS(M) 3500, KS(M) 4000, Bedieningshandleiding NL Goed doornemen voor gebruik Manufactured by: Flingk Machinebouw Flingk Machinebouw Poeldonkweg 5 Tel: +31-(0)73-6100404 5216

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG2460 (1/2 ) EG2480 (3/8 )

Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG2460 (1/2 ) EG2480 (3/8 ) Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG2460 (1/2 ) EG2480 (3/8 ) Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse boormachine EG225-19R

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse boormachine EG225-19R Gebruikershandleiding Pneumatische haakse boormachine EG225-19R Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap

Nadere informatie

...een product van BEKA

...een product van BEKA Algemene beschrijving en hydraulisch schakelschema Algemene beschrijving De hydraulisch aangedreven vetpomp BEKA HAMAX Systeem 2 wordt voornamelijk gebruikt voor het smeren van hydraulische hamers en alle

Nadere informatie

Bedieningshandleiding

Bedieningshandleiding Bedieningshandleiding Hoekschaar AK 150 VERSIE 07-2006 AK 150 pagina 1 / 8 1 Inleiding Geachte klant, Wij waarderen het dat u een product van onze firma hebt gekozen. Deze bedieningshandleiding is speciaal

Nadere informatie

copyrighted document - all rights reserved by FBC Hefboomschaar Handleiding BIR1BH4/5/6 v

copyrighted document - all rights reserved by FBC Hefboomschaar Handleiding BIR1BH4/5/6 v Handleiding v1.0 29052012 Hefboomschaar BIR1BH4/5/6 U kunt al onze handleidingen downloaden op www.vynckier.biz 1 Veiligheidsvoorschriften Houd uw handen weg van de messen. Tijdens het gebruik van de machine,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische naaldbikhamer EG671CF

Gebruikershandleiding Pneumatische naaldbikhamer EG671CF Gebruikershandleiding Pneumatische naaldbikhamer EG671CF Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap is uitgebreid

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Reactieloze pneumatische ratel EG554A (3/8 ) EG554B (1/2 )

Gebruikershandleiding Reactieloze pneumatische ratel EG554A (3/8 ) EG554B (1/2 ) Gebruikershandleiding Reactieloze pneumatische ratel EG554A (3/8 ) EG554B (1/2 ) Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische stripingverwijderaar EG280CK-6

Gebruikershandleiding Pneumatische stripingverwijderaar EG280CK-6 Gebruikershandleiding Pneumatische stripingverwijderaar EG280CK-6 Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap

Nadere informatie

Block Cutters On the cutting edge for customers satisfaction

Block Cutters On the cutting edge for customers satisfaction 1 Block Cutters On the cutting edge for customers satisfaction Handleiding Klinkerknipper UL-1500-1021-000 1 Voorwoord Wij feliciteren u met de aanschaf van uw klinkerknipper, die veel zaag- en slijpwerk

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische rechte stiftslijper EG120ST EG120K-19R

Gebruikershandleiding Pneumatische rechte stiftslijper EG120ST EG120K-19R Gebruikershandleiding Pneumatische rechte stiftslijper EG120ST EG120K-19R Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap

Nadere informatie

Voorwoord HTZ DPK 800 HTZ DPK 800N Frequenties en periodieke keuringen & inspecties . Let er op dat de accumulatordruk minimaal 50 bar is.

Voorwoord HTZ DPK 800 HTZ DPK 800N Frequenties en periodieke keuringen & inspecties . Let er op dat de accumulatordruk minimaal 50 bar is. Voorwoord Met deze gebruiksaanwijzing willen wij proberen u een zo duidelijk mogelijk advies te geven betreffende het gebruik en onderhoud van de door u aangeschafte dakplatenklem. Deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG1662C (1")

Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG1662C (1) Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG1662C (1") Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse slagmoersleutel EG557A (3/8 ) EG557B (1/2 )

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse slagmoersleutel EG557A (3/8 ) EG557B (1/2 ) Gebruikershandleiding Pneumatische haakse slagmoersleutel EG557A (3/8 ) EG557B (1/2 ) Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk

Nadere informatie

WDH-V/WDH-VZ. Handleiding en veiligheidsvoorschriften. Werktuigendrager voor driepunts apparatuur

WDH-V/WDH-VZ. Handleiding en veiligheidsvoorschriften. Werktuigendrager voor driepunts apparatuur Handleiding en veiligheidsvoorschriften NL WDH-V/WDH-VZ Werktuigendrager voor driepunts apparatuur WDH-V WDH-VZ WIFO-Anema B.V. Hegebeintumerdyk 37 9172 GP Ferwert Holland Telefoon (0031) 518411318 Telefax

Nadere informatie

FE-200/FE-300. Handleiding en veiligheidsvoorschriften. Kantelframes

FE-200/FE-300. Handleiding en veiligheidsvoorschriften. Kantelframes Handleiding en veiligheidsvoorschriften NL FE-200/FE-300 Kantelframes FE-200 FE-300 WIFO-Anema B.V. Hegebeintumerdyk 37 9172 GP Ferwert Holland Telefoon (0031) 518411318 Telefax (0031) 518411563 www.wifo.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Festec FNS hydraulische moerensplijter

Gebruikershandleiding Festec FNS hydraulische moerensplijter 1 1.0 Ontvangstcontrole Controleer alle onderdelen op transportschade. Indien er sprake is van transportschade waarschuw dan onmiddellijk de vervoerder. Transportschade valt niet onder de garantie. De

Nadere informatie

HO/HO-F/HO-I/HO-IF/HO-ZIF/HOG

HO/HO-F/HO-I/HO-IF/HO-ZIF/HOG Handleiding en veiligheidsvoorschriften NL HO/HO-F/HO-I/HO-IF/HO-ZIF/HOG Hydraulische bulkbak HO op vorken HO-I op vorken HOG op vorken HO-F op vorkenbord HO-IF op vorkenbord HO-ZIF op vorkenbord WIFO-Anema

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KS

GEBRUIKERSHANDLEIDING KS GEBRUIKERSHANDLEIDING KS150.2450 Geachte klant, U hebt een product van KS Tools via Beneparts BVBA gekocht. Bedankt voor uw aankoop en vertrouwen. In deze gids vindt u al het nodige terug voor een veilig

Nadere informatie

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies HANDLEIDING Sesame Thermoplastic Tank Technologies INSTALLATIE- EN GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD 1. ALGEMEEN 3 2. BELANGRIJK 3 3. INSTALLATIE EXPANSIEVAT 4 4. GEBRUIK EXPANSIEVAT 5 5. VERVANGEN LUCHTCEL 5

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Sloop en Sorteergrijper PRG1-100, Serienr. V16SG100037

GEBRUIKERSHANDLEIDING Sloop en Sorteergrijper PRG1-100, Serienr. V16SG100037 GEBRUIKERSHANDLEIDING Sloop en Sorteergrijper PRG1-100, Serienr. V16SG100037 roteerbare uitvoering met CW aansluiting roteerbare uitvoering met Export aansluiting vaste uitvoering met CW aansluiting vaste

Nadere informatie

VV-25/VV-35. Handleiding en veiligheidsvoorschriften. Vorkenverstellers

VV-25/VV-35. Handleiding en veiligheidsvoorschriften. Vorkenverstellers Handleiding en veiligheidsvoorschriften NL VV-25/VV-35 Vorkenverstellers VV-25 VV-35 WIFO-Anema B.V. Hegebeintumerdyk 37 9172 GP Ferwert Holland Telefoon (0031) 518411318 Telefax (0031) 518411563 www.wifo.nl

Nadere informatie

De elektrische laadlift

De elektrische laadlift Art-Lift De elektrische laadlift 1 Lees deze bedienings- en gebruikshandleiding nauwkeurig door, voordat u de laadlift in gebruik neemt. Neem deze handleiding goed door en zorg ervoor dat u de informatie

Nadere informatie

HANDLEIDING. MULTIDISC is een geregistreerde merknaam waarvan het uitsluitend gebruiksrecht toekomt aan ondernemingen van het TULIP-concern.

HANDLEIDING. MULTIDISC is een geregistreerde merknaam waarvan het uitsluitend gebruiksrecht toekomt aan ondernemingen van het TULIP-concern. HANDLEIDING MULTIDISC is een geregistreerde merknaam waarvan het uitsluitend gebruiksrecht toekomt aan ondernemingen van het TULIP-concern. 2004. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

De Yepp Rack 35 kg is voorzien van een Easyfit window zodat de Yepp Maxi Easyfit en de Yepp Junior Easyfit direct gemonteerd kunnen worden.

De Yepp Rack 35 kg is voorzien van een Easyfit window zodat de Yepp Maxi Easyfit en de Yepp Junior Easyfit direct gemonteerd kunnen worden. GMG013 version 04-2016 90 NL YEPP Rack 35 kg 28 met Easyfit window gebruikershandleiding De Yepp Rack 35 kg is een solide bagagedrager geschikt voor montage op de meeste stads- en hybride fietsen. De

Nadere informatie

Crown support. Frame support art. nr / / (not included)

Crown support. Frame support art. nr / / (not included) GMG020 version 01-2014 Crown support Frame support art. nr. 040401 / 040402 / 040403 (not included) art. nr. 040404 (not included) GMG bv Zwanenburgerdijk 348c 1161 NN Zwanenburg The Netherlands E info@yepp.nl

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING

TECHNISCHE HANDLEIDING Pagina 1 van 6 Pagina 2 van 6 INHOUDSOPGAVE 1. OMSCHRIJVING... 3 2. ALGEMENE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES... 3 3. TECHNISCHE GEGEVENS... 3 4. INSTALLATIE EN BEDIENING... 3 5. ONDERHOUD... 5 6. ALGEMENE VOORWAARDEN...

Nadere informatie

Handleiding. Trippelstoel. Naam leverancier:

Handleiding. Trippelstoel. Naam leverancier: Naam leverancier: Handleiding Trippelstoel Medross Rehab B.V. Scheldestraat 4F 5347 JD OSS Telefoon: 0412 46 51 16 Fax: 0412 46 51 17 E-mail: info@medross.nl www.medross.nl CE VERKLARING Hiermee verklaart

Nadere informatie

Gebruiksaanwijziging

Gebruiksaanwijziging p r o e q u i p m e n t Gebruiksaanwijziging TANDWIELAANGEDREVEN KOLOMBOORMACHINE GT 40 EM CE Bestelnr. 35067 www.contimac.be INHOUD Algemeen... 3 1. Omlijning van de machine... 5 2. Toepassingen en kenmerken...

Nadere informatie

Handleiding. Mondo gasveer. Naam leverancier:

Handleiding. Mondo gasveer. Naam leverancier: Naam leverancier: Handleiding Mondo gasveer Medross Rehab B.V. Dommelstraat 6B 5347 JL OSS Telefoon: 0412 46 51 16 Fax: 0412 46 51 17 E-mail: info@medross.nl Internet: www.medross.nl CE VERKLARING Hiermee

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse slijpmachine EG805

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse slijpmachine EG805 Gebruikershandleiding Pneumatische haakse slijpmachine EG805 Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1 CERTIFICAAT OMSCHRIJVING... 4

INHOUDSOPGAVE 1 CERTIFICAAT OMSCHRIJVING... 4 MS5001 Handleiding INHOUDSOPGAVE 1 CERTIFICAAT... 3 2 OMSCHRIJVING... 4 2.1 ALGEMEEN... 4 2.2 - WERKING VAN DE MACHINE... 4 2.3 - BESCHRIJVING VAN DE MACHINE... 4 2.4 KENMERKEN... 4 3 - AANWIJZINGEN VOOR

Nadere informatie

De elektrische laad lift

De elektrische laad lift Art-Lift De elektrische laad lift 1 Lees deze bedienings- en gebruikshandleiding nauwkeurig door, voordat u de laad lift in gebruik neemt. Neem deze handleiding goed door en zorg ervoor dat de informatie

Nadere informatie

Hefbrugkriks hand hydraulisch of pneumatisch hydraulisch

Hefbrugkriks hand hydraulisch of pneumatisch hydraulisch s hand hydraulisch of pneumatisch hydraulisch nl/ta-bjxxxx -1 INHOUDSOPGAVE pagina 1 Inleiding 02 2 Gebruik van de handleiding 02 3 Beschrijving van de hefbrugkrik 02 4 Veiligheid 02 5 Technische specificaties

Nadere informatie

inch 10 cm / 4 max. GMG009 version

inch 10 cm / 4 max. GMG009 version max. 10 cm / 4 inch GMG009 version 09-2016 Montagevoorschrift Yepp Easyfit drager XL Yepp Easyfit drager XL is geschikt voor bevestiging op standaard bagagedragers die geschikt zijn voor een maximaal belasting

Nadere informatie

V e r h u u r p r i j z e n diverse uitrustingstukken 01-01-2016

V e r h u u r p r i j z e n diverse uitrustingstukken 01-01-2016 Verhuurprijzen diverse uitrustingstukken 01-01-2016 Trilblokken machineklasse type omschrijving /dag 1,5 4 ton KPH6/7 Trilblokgewicht 150kg, slagkracht 18kN.(2ton) Enkel- en dubbelexcentriek met wig CW0*

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1 - LEVERANCIERSVERKLARING... 47

INHOUDSOPGAVE 1 - LEVERANCIERSVERKLARING... 47 MS5000 Hanleiding INHOUDSOPGAVE 1 - LEVERANCIERSVERKLARING... 47 2 - PRESENTATIE VAN DE MACHINE... 48 2.1 - ALGEMEEN... 48 2.2 - WERKING VAN DE MACHINE... 48 2.3 - BESCHRIJVING VAN DE MACHINE... 48 2.4

Nadere informatie

BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug. Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl

BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug. Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl Lees mij eerst! 1Lees deze handleiding zorgvuldig voor de laadbrug te gebruiken. De handleiding omschrijft

Nadere informatie

DM-SL (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller. RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700

DM-SL (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller. RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700 (Dutch) DM-SL0006-02 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Schakelversteller RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP...

Nadere informatie

1.1 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGEL

1.1 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGEL A VLEUGELOPENER INHOUD..2 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGEL INSTALLATIE A. STANDAARD INSTALLATIE B. AFSTANDEN TABEL C. ONDERDELEN VAN INSTALLATIE D. INSTALLATIE VAN GELICALISEERDE WAPENOPENER E. DRAADVERBINDING.

Nadere informatie

ST20B Gebruiksaanwijzing

ST20B Gebruiksaanwijzing Copyright FSI power-tech, Erhvervsparken 4, Blok 2, DK-7160 Tørring ST20B Gebruiksaanwijzing EG-VERKLARING VAN OVEREENSTEMMING Producent:... FSI power-tech aps... Erhvervsparken 4, Blok 2... DK 7160 Tørring...

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Bellon Mario cyclomaaier in verstek

Nederlandse handleiding Bellon Mario cyclomaaier in verstek Nederlandse handleiding Bellon Mario cyclomaaier in verstek L1000 L1150 L1350 B E L L O N - M A R I O Beschrijving en positionering van de symbolen De waarschuwingsstickers en positionering hiervan worden

Nadere informatie

E X T R A C T O R S QS-2115N

E X T R A C T O R S QS-2115N E X T R A C T O R S QS-2115N Extractor QS-2115N 1. Algemene veiligheidsvoorschriften N.B.: Lees de handleiding zorgvuldig door teneinde problemen te voorkomen. Zoals bij alle machines zijn ook aan deze

Nadere informatie

STANDAARD-BOX VB 100

STANDAARD-BOX VB 100 STANDAARD-BOX VB 100 Klosterhofweg 62 Tel: +492166-2163850 Site: www.euroverbau.de D-41199 Mönchengladbach-Güdderath Fax: +492166-1320506 Mail: info@euroverbau.de GmbH Verkoop & Verhuur Nederland: Postbus

Nadere informatie

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING NL DRAAITAFEL DT-1000 / DT-1200 / DT-1500 INOX/ALU handleiding VOORWOORD Deze gebruiksaanwijzing is opgesteld door FT Solutions

Nadere informatie

GRAAFMACHINEWISSELS. Het intelligente snelwisselsysteem voor graafmachines

GRAAFMACHINEWISSELS. Het intelligente snelwisselsysteem voor graafmachines GRAAFMACHINEWISSELS Het intelligente snelwisselsysteem voor graafmachines Voordelen van OilQuick Beter rendement Door het snel wisselen van uitrustingsstukken en het juiste gebruik van de graafmachine,

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Sloop - Sorteergrijper P(R)G4-700

GEBRUIKERSHANDLEIDING Sloop - Sorteergrijper P(R)G4-700 GEBRUIKERSHANDLEIDING Sloop Sorteergrijper P(R)G4700 roteerbare uitvoering met CW aansluiting roteerbare uitvoering met Export aansluiting vaste uitvoering met CW aansluiting Pladdet B.V. Paulinaweg 60

Nadere informatie

ALUMINIUM RUWBOUWSTELLING

ALUMINIUM RUWBOUWSTELLING OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING ALUMINIUM RUWBOUWSTELLING CUSTERS APRIL 2009 CUSTERS HYDRAULICA B.V. Smakterweg 33, 5804 AE VENRAY NL Telefoon : +31 (0) 478 55 30 00 Postbus 22, 5800 AA VENRAY NL Fax :

Nadere informatie

Handleiding Otter POD motor

Handleiding Otter POD motor Handleiding Otter POD motor Inhoud Veiligheidsvoorschriften... 2 Inleiding;... 2 POD motor... 3 Installatie en aansluiten;... 3 Varen met de OTTER... 4 Onderhoud... 5 Garantie... 5 Specificaties... 5 Waarschuwing;...

Nadere informatie

G E B R U I K S H A N D L E I D I N G. ALP-Lift Luchtlift. Pagina 1

G E B R U I K S H A N D L E I D I N G. ALP-Lift Luchtlift. Pagina 1 G E B R U I K S H A N D L E I D I N G ALP-Lift Luchtlift Pagina 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Algemeen 3 2. Toepassingsgebied 3 3. Beschrijving ALP-Lift montagelift 3 4. Veiligheidsvoorschriften 3 5. Ingebruikname

Nadere informatie

SB bedieningssysteem voor snelwisselsystemen bedieningshandleiding Uitgave 11.02

SB bedieningssysteem voor snelwisselsystemen bedieningshandleiding Uitgave 11.02 voor snelwisselsystemen bedieningshandleiding Uitgave 11.02 uw leverancier: VERACHTERT Nederland Sigarenmakerstraat 4a Postbus 3069 NL-5203 DB s-hertogenbosch Nederland Tel.: 073 6404111 Fax: 073 6419740

Nadere informatie

gebruikersdocumentatie

gebruikersdocumentatie gebruikersdocumentatie Kantelbrug type: KB800 en type: KB1600 Asten Nederland OVER DEZE DOCUMENTATIE Deze documentatie is opgesteld in het Nederlands door HMD Creations. Versieaanduiding: kantelbrug-mc

Nadere informatie

KLEPELMAAIER PERUZZO PUMA

KLEPELMAAIER PERUZZO PUMA KLEPELMAAIER PERUZZO PUMA 1200 1400 1600 1800 GEBRUIKERSHANDLEIDING Hermans Tuinmachines b.v.b.a. Iz. De Meiren Beersebaan 71 Tel. +32 (0)3/340.04.96 B-2310 RIJKEVORSEL Fax +32 (0)3/340.04.97 GEBRUIKERSHANDLEIDING

Nadere informatie

Multicycle Garantiebepalingen 2015

Multicycle Garantiebepalingen 2015 Multicycle Garantiebepalingen 2015 Multicycle Garantiebepalingen Hieronder worden de standaard garantiebepalingen van Multicycle beschreven. Deze garantiebepalingen gaan in op de leverdatum van de MC aan

Nadere informatie

easyf it Gebruiksaanwijzing User instructions Mode d'emploi Gebrauchsanweisung lntrucciones para el uso Manuale Brugsanvisning =.:z.

easyf it Gebruiksaanwijzing User instructions Mode d'emploi Gebrauchsanweisung lntrucciones para el uso Manuale Brugsanvisning =.:z. Yepp easyf it Gebruiksaanwijzing User instructions Mode d'emploi Gebrauchsanweisung lntrucciones para el uso Manuale Brugsanvisning =.:z.7/1, 2X GMG bv Zwanenburgerdijk 348 c 1161 NN Zwanenburg The Netherlands

Nadere informatie

Handleiding. UT 16A en UT 18A Afzuigboxen

Handleiding. UT 16A en UT 18A Afzuigboxen Handleiding UT 16A en UT 18A Afzuigboxen Inhoudsopgave Montage en ingebruikname...3 Storing en reparatie...4 Garantie...5 Conformiteitverklaring...6 Montage en ingebruikname Controleer alle onderdelen

Nadere informatie

STIGA PARK 107 M HD 8211-3042-02

STIGA PARK 107 M HD 8211-3042-02 STIGA PARK 107 M HD 8211-3042-02 S SVENSKA 1 2 3 4 5 7 A B 6 SVENSKA 8 9 X Z S Y W V 10 NEDERLANDS NL SYMBOLEN Op de machine ziet u de volgende symbolen om u eraan te herinneren dat voorzichtigheid en

Nadere informatie

TTW S / TTW S

TTW S / TTW S TTW 25000 S / TTW 35000 S NL BEDIENINGSHANDLEIDING WINDMACHINEE TRT-BA-TTW25000S35000S-TC-001-NL INHOUDSOPGAVE 01. Algemene beschrijving............. 01 02. Veiligheidsinstructies................. 01 03.

Nadere informatie

Handboek van een vacuümunit type VO-100-HE Type: VO-100-HE Gewicht: 92 kg

Handboek van een vacuümunit type VO-100-HE Type: VO-100-HE Gewicht: 92 kg De Brugman 9, NL-1948NB Beverwijk Tel: +31(0)251226477 Fax:+31(0)251221840 Email: info@hamevac.nl Site: www.hamevac.nl KvK: 34079398 BTW: NL800854202B01 Bank: 671113003 Iban: NL24INGB0671113003 Handboek

Nadere informatie

DEUTSCH 85 M

DEUTSCH 85 M DEUTSCH D 85 M 8211-3502-01 A 1. 5. B 2. 6. 3. 7. 4. 8. 2 9. 10. Z X 11. V W Y Denna produkt, eller delar därav, omfattas av följande mönsterskydd: This product, or part of it, is covered by the following

Nadere informatie

graafmachine Voldoet deze aan de Europese wetgeving? Een korte gids voor het identificeren van grondverzetmachines

graafmachine Voldoet deze aan de Europese wetgeving? Een korte gids voor het identificeren van grondverzetmachines Een korte gids voor het identificeren van grondverzetmachines die niet aan de voorschriften voldoen. Voldoet deze graafmachine aan de Europese wetgeving? INLEIDING Grondverzetmachines die voor de eerste

Nadere informatie

Veiligheidsinstructies Mobiele straalketel Datona

Veiligheidsinstructies Mobiele straalketel Datona Veiligheidsinstructies Mobiele straalketel Datona *dt-55204man* LEES VOOR GEBRUIK EERST DEZE HANDLEIDING 1 Inhoud Inleiding... 2 Veiligheidsinstructies... 2 Technische gegevens... 2 Voor gebruik... 3 Gebruik

Nadere informatie

Mod:FABY-2. Production code: FABY-2

Mod:FABY-2. Production code: FABY-2 11/2008 Mod:FABY-2 Production code: FABY-2 Handleiding met instructies Voordat u met de machine gaat werken, moet deze handleiding met aandacht gelezen worden. Het veronachtzamen van de aanwijzingen die

Nadere informatie

Voor de gebruiker XWK Voor eengezinswoningen met een centrale. afzuiging, woonhuisventilator of warmteterugwinapparaat, kan worden geschakeld.

Voor de gebruiker XWK Voor eengezinswoningen met een centrale. afzuiging, woonhuisventilator of warmteterugwinapparaat, kan worden geschakeld. WK600 XWK 600-3 Voor eengezinswoningen met centrale afzuiging, woonhuisventilator of warmteterugwinapparaat, die in drie standen kan worden geschakeld. type klep ventilator centrale afzuiging XWK 600-1

Nadere informatie

ENGCON STELT EEN NIEUWE BRANCHENORM VOOR AUTOMATISCHE SNELWISSEL VOOR GRAAFMACHINES

ENGCON STELT EEN NIEUWE BRANCHENORM VOOR AUTOMATISCHE SNELWISSEL VOOR GRAAFMACHINES ENGCON STELT EEN NIEUWE BRANCHENORM VOOR AUTOMATISCHE SNELWISSEL VOOR GRAAFMACHINES AUTOMATISCH SNELWISSELSYSTEEM MET EC-OIL WORDT DE NIEUWE NORM OP DE MARKT * AANBIEDING! Nu krijgt u standaard een unieke

Nadere informatie

HANDLEIDING 2013 SP12 NCX geveerde zadelpen V2.1

HANDLEIDING 2013 SP12 NCX geveerde zadelpen V2.1 HANDLEIDING 2013 SP12 NCX geveerde zadelpen V2.1 INHOUDSOPGAVE BELANGRIJKE INFORMATIE BETREFFENDE VEILIGHEID...1 VOORAFGAANDE AAN IEDERE RIT!...2 INSTALLATIE-INSTRUCTIES...2 UW ZADEL MONTEREN...3 DE VEERSPANNING

Nadere informatie