Madrid, 6 april Heerlen, 15 september Zomaar 2 dagen uit het leven van Edward

Vergelijkbare documenten
Drie gespeeld negen punten. Wat dat betreft had de tegenstander van vandaag ook Udi 39

Nulandia2 was de laatste weken met een reeks bezig. Men haalde namelijk aanzienlijk wat

Vandaag de altijd lastige uitwedstrijd van Bekkerveld2 tegen NWC2. Het reserveteam uit

Bijna 6 jaar lang en inmiddels wedstrijd 12. Nog nooit wist Bekkerveld2 van de tegenstander

Nadat Bekkerveld2 vorige week nog iets te veel ontzag toonde voor Udi 19 2 ging men in

Daar waar vorige week de huidige kampioen van de Eerste Klasse B de tegenstander was,

Het was Someren vandaag menens. Dat bleek al snel na aankomst van de Twin Tours

Waar er vaak wordt gesproken van een blessuregolf, kan men bij Bekkerveld spreken van

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen?

1 En 1 is geen 1 maar toch komt de Heesche Voetbal Club Heesch uit Heesch. Gelegen

Hoezo keepersprobleem? Na twee oefenwedstrijden, drie bekerwedstrijden en nog eens

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Trainingsprogramma C-junioren

Vandaag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2014/2015 voor Bekkerveld2. Maar

Basistaken per positie MICHEL DEKKER WSV 1930

Trainingsprogramma B-junioren

Verslag Hector 1 - Sportclub Enschede 1 Eindstand 2-4 Zondag 13 september 2015

AJAX THE GAME. De spelerskaarten

Nieuwsbrief 22 februari 2015

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander.

V.V.W. Seniorennieuws. VVW 1 verliest van Kleine Sluis en VVW 2 toont veerkracht

Als eerste nog een korte terugblik naar de vorige wedstrijd. Die door een piepjong

kaatsen en positiespel

1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander

2. In welke van de volgende situaties dient het spel te worden hervat met een indirecte vrije schop?

De derde periode en het kampioenschap van TEC zaterdag 2

E-pupillen WREEFTRAP. Doelstellingen voor E-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

VAN E-PUPIL NAAR D-PUPIL

Antwoord B Hij fluit af toont de verdediger een rode kaart wegens Hands en laat het spel hervatten met een strafschop.

Trainingvoorbereiding formulier Trainer Coach Veldvoetbal

Nieuwsbrief Seizoen 17-18

De Ster JO9-1 kampioen na superspannende wedstrijd tegen VV Sittard JO9-1 Doordeweekse wedstrijd tegen Roda JC was ook een geweldige ervaring!

Nieuwsbrief 29 maart 2015

WEEK 2 - (AANV) POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

Trainingsprogramma 2 e jaars D-pupillen

Training vrijdag Circuittraining EWC F-pupillen

Van pupil E naar D...

Voorwoord. Wij wensen u een zonnig, maar bovenal een sportief en gezellig evenement toe! De Organisatie

Oentsjerk, 15 Mei 2014

Training dinsdag Circuittraining EWC/RESIA E-pupillen

Eilermark 1 SCE 1 uitslag 2-3 Zondag

Trainingsprogramma A-junioren

Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen

Door Floris van Heemst

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap

Al vanaf de 1ste minuut zijn onze helden erop gebrand om deze wedstrijd te winnen.

11 v 11 Uitwerking

1) 2. 3 : 1 in een afgebakende ruimte = meter

In speelronde 5 stond de absolute topper Bekkerveld2 versus Gemert2 op het programma.

AANVALLEND DENKEN. Goede morgen Samen willen we winnen dus zullen we aanvallend moeten denken. 12/10/2013 Jan Nelen

Circuittraining voetbal:

groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Jeugdopleiding VV Holten. Trainingscyclus

D-pupillen VERDEDIGEN. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

Skills. Organisatie. Aandachtspunten. Dribbelen/drijven (domineren) -dribbelen -passeren, uitspelen

FUN WEDSTRIJD EN TUSSEN VORMEN. Initiator Voetbal (Getuigschrift C)

V.V.W. VVW 1 hard onderuit

G.v.v. Haaften rust 0-1 eind 1-3

Warming-up: Jagerbal. Partij: 6 : 6 op 2 grote doelen + keepers

OFWEL VAN E NAAR D VOETBAL

Trainingscyclus. verwijzing van alle tekens: - te coachen spelers. - tegenstander. - kaatser. - pion, petje. - bal. - keeper. - balbaan.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

Balcontrole Doordat je een goede techniek hebt, gaat de bal precies de kant op die jij wilt.

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk

Pupillen. Waterpolo. (waterpolo voor dummies)

Tegenstander voor je: 1-tegen-1 in de kleine ruimte met 2 kleine doeltjes

E-pupillen DRIBBELEN. Doelstellingen voor E-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

Teamtaak: Aanvallen; koppend scoren en aanleren vaste patronen hoekschoppen Oefening 1: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching

HET POSITIE- EN PARTIJSPEL

Doelstelling. Leeftijdscategorie Jeugd Aantal Spelers Ongeveer 12 Oefen/Leerfase

svhoutwijk Nieuwsbrief

Training 1. 1) Warming-up

Nieuwsbrief Seizoen 16-17

D-pupillen AANVALLEN. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

Wedstrijdvorm 8 tegen 8. Onder 11 en 12

Ring Pass MB4 versus Victoria MB2 2-2

groep 2 WU 2.1 en 2.2 / oefenvorm 2.1, 2.3 en 2.4 / partijvorm 2A en 2B

Wat vul je in? Vul in ei of ij. Alle spelers gaan.. trainingskamp. Verschillende landen spelen. Eén keer.. de vier jaar wordt het WK gehouden.

D-pupillen 1 TEGEN 1. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

WEEK 4 - (AANV) DIEP SPELEN IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

Inleiding. 4 vs 4. presents

Jan en Bob Dijkgraaf. De bal is rond. De ergste voetbalclichés vertaald in normaal Nederlands

Inhoudsopgave

Belgian Homeless Cup Wedstrijdreglement

3 september 2011: FC Driebergen De Meern

Wij zijn als team op de hoogte dat de organisatie het recht heeft ons te diskwalificeren bij het niet naleven

69 e jaargang nr. 11 Seizoen 2015/2016

Kaderavond E & F pupillen

Wandelkampioen. Organisatie leeftijd 60 plus Regels:

Nieuwsbrief Seizoen 15-16

SEIZOENBOEK

DRIBBELEN/DRIJVEN/PASSEREN

Ieder onderdeel duurt ± 13 minuten. Na die 13 minuten wisselen de groepen van oefening. Halve draaien individueel oefenen. Slalommen en afronden.

Opleidingsvisie: Leerplan - Teamtactics

Transcriptie:

Bekkerveld2 houdt het hoofd erbij Madrid, 6 april 1988. Heerlen, 15 september 2013. Zomaar 2 dagen uit het leven van Edward Linskens. En waar het in Spanje nog feest was voor de huidige hoofdtrainer van Venray2, daar werd door alles wat Bekkerveld2 een warm hart toedraagt gehoopt dat het in Zuid Limburg een dag in mineur zou worden voor de prominent uit het Noord Limburgse. Terug naar de realiteit. Terug naar het feit dat trainer Jorrit Dacier van Bekkerveld2 vandaag al moest gaan sleutelen aan het elftal. Vanwege pijntjes, het belang van Bekkerveld1 en door verplichtingen buiten het voetbalveld stond er vandaag in vergelijking met vorige week een ietwat ander elftal op het veld. En dat tegen Venray2. Eén van de all-time top 4 ploegen uit de reserve hoofdklasse. En een ploeg die, in vergelijking met Bekkerveld2, minstens zo jong is. Sterker: Venray2 voetbalt zonder echte routinier. Op het veld uit dit alles zich in een redelijk gelijk opgaand begin. Met iets meer balbezit voor Bekkerveld. Behoudens een enkele afstandsknal vallen er echter geen grote kansen te noteren. In de 18e minuut is het echter toch raak. Een vrije trap wordt door Lars Meekel prima voor de goal gebracht. Alwaar Sjoerd Pellegrom met een krachtige kopbal de keeper van Venray volkomen kansloos laat. Bekkerveld2 op voorsprong en in de minuten hierna is het ook duidelijk spelbepalend. Venray laat zich bij vlagen echter ook niet onbetuigd. Zoals in de 25 e minuut als de actieve linksbuiten na een goede actie een dito voorzet in petto heeft. Maar gelukkig is er voor de goal van Rik Klyn geen vijandelijke aanvaller aanwezig om de bal in het netje te prikken. Voor de rust is het dan vooral Bekkerveld wat de klok slaat. Zo wordt na een half uur een goede aanval besloten met een schot recht in de handen van de keeper. En in minuut 35-3 -

schiet Thom Vluggen, na goed voorafgaand spel van Sven Verleun en Sjoerd Pellegrom, in vrije positie de bal net naast. De anders zo ijskoude killer Thom blijkt toch van vlees en bloed te zijn. Na 38 minuten heeft hij echter domweg pech als zijn vluchtschot, na wederom een goede actie van Sven Verleun, keihard over het doel van Venray verdwijnt. Vlak voor rust dan nog een gevaarlijke aanval van Venray2. Als het dan rust is, prijkt er een verdiende 1-0 voorsprong voor Bekkerveld2 op het virtuele scorebord. Na de rust gooit Venray het over een andere boeg. Daar waar andere ploegen vaak na de rust de ruimtes niet meer kunnen belopen, is het Venray dat zich een overwicht creëert. In de 50 e minuut leidt dat al bijna tot de gelijkmaker als een goede aanval van Venray wordt besloten met een daverend schot op de buitenkant van de paal. Bekkerveld2 verliest in deze fase veel te veel duels en heeft door het vroege storen van Venray moeite met de opbouw. Er ontstaat nu echter ook wat meer ruimte in de verdediging van Venray en onverwachts scoort Bekkerveld bijna een tweede keer. Na 10 minuten in de tweede helft knalt Sven Verleun na een goede tegenaanval hoog over. Even later is het dan aan de andere kant wel raak als een mooie aanval wordt afgesloten met de gelijkmaker. Op dat moment niet onverdiend. In tegenstelling tot de eerste helft is het nu Bekkerveld dat achter de tegenstander aanloopt en veel te slap de duels in gaat. In de 60 e minuut wordt dan ook ingegrepen door Jorrit Dacier. Sil Lardinois en Daan Lokkers komen in het veld voor respectievelijk Lars Meekel en Youp van Wijk. Tegelijkertijd brengt Edward Linskens de Vuurtoren van Venray in het veld. Is de trainer van Venray wellicht bekend met de kopkracht van Daan en brengt hij daarom de dubbele meter in de ploeg? Hoe het ook zij, het is - 4 -

Venray2 dat na deze wissels de eerste klap uit deelt. We spelen net geen 65 minuten als het in het Rood-Wit geklede uitteam de leiding neemt. Na een vrije trap mogen twee in de 16 van Rik Klyn vogeltjevrij staande Venray spelers onderling bepalen wie de bal mag gaan afwerken. Genadeloos wordt de bal tegen de touwen geschoten. Venray staat voor en Bekkerveld wrijft zich in de ogen. De knop wordt dan gelukkig direct omgezet. En meteen aansluitend is het de keeper van Venray die een goede redding nodig heeft om de vrije trap van Thom Vluggen te keren. Uit de daaropvolgende hoekschop voor Bekkerveld is diezelfde keeper echter kansloos als Daan Lokkers de bal snoeihard inkopt. Wederom een prachtig kopbal doelpunt en de stand is weer gelijk. De wedstrijd golft hierna op en neer. De toeschouwers genieten van de jonge ploegen die dan beide vol voor de winst gaan. En waarbij beide teams het combinatievoetbal prevaleren boven de lange bal. In de 70 e minuut komt dan Timon Bertholet in de ploeg voor de moegestreden Sven Verleun. En Timon zet in de eerste de beste actie Sjoerd Pellegrom helemaal vrij voor de keeper. Laatstgenoemde redt in twee instanties. Na 75 minuten is het dan weer Venray dat een gave aanval besloten ziet met een schot dat maar net naast gaat. Tien minuten later bezorgt Sil Lardinois de bal bij Mick Schrijnemaekers. Diens daverende schot wordt goed gepakt door de keeper uit Venray. Het beste is er dan af bij beide ploegen die met name de tweede helft vol overgave voor de 3 punten hebben gestreden. Bekkerveld krijgt dan nog een hoekschop. En het is dan wederom Daan Lokkers die zijn hoofd tegen de bal zet. Deze keer lijkt de keeper de knalharde kopbal nog te kunnen keren. Maar Daan s nekspieren winnen het van de armspieren van de keeper en de bal rolt in de goal. Drie tegen twee voor Bekkerveld2 en iedereen die de Blauw-Witten een warm hart toedraagt gooit de handen al in de lucht. Er - 5 -

van uitgaande dat de drie punten binnen zijn. Maar dat is buiten Venray gerekend. Vanaf de aftrap resulteert een dodelijke dieptepass in een unieke mogelijkheid voor de spits van de tegenstander om de stand weer in evenwicht te brengen. Een prachtige redding van Rik Klyn op de inzet van Venray s sterke spits voorkomt dat het nu Venray is dat kan juichen. Er volgen nog enkele bange minuten waarin Venray echter geen kans meer krijgt en waarin Bekkerveld nog twee uitgelezen mogelijkheden krijgt om de voorsprong uit te breiden. Beide keren komt de doelman van Venray echter als winnaar uit de strijd waardoor de stand ongewijzigd blijft. Een 3-2 overwinning op het zeker in de tweede helft sterke Venray zit in de knip. Evenals, na het horen van de uitslagen op de andere velden, de koppositie in de Reserve Hoofdklasse. Maar waar hebben we het over als er pas 2 wedstrijden zijn gespeeld? En volgende week de zeer zware uitwedstrijd op mede titelfavoriet Gemert op het menu staat. Voor nu is het even lekker genieten van deze zwaar bevochten overwinning. Na afloop zijn er namens maecenas Rob Fransen, die met hart en ziel achter Bekkerveld staat en de mannen sportief een hart onder de riem wil steken, heerlijke broodjes en vla voor beide teams. De lekkernijen van Harry de Warme Bakker vinden gretig aftrek. Meer dan verdiend ook voor alle acteurs die een boeiende pot ten toon spreidden en waarin Bekkerveld2 uiteindelijk de iets gelukkigere was. Op naar Gimmert! Zie www.luchocarreno.nl voor de foto s van de wedstrijd. - 6 -

Sjoerd Pellegrom Thom Vluggen Sven Verleun (Timon Bertholet) Lars Meekel Stan Willems (Sil Lardinois) Frans Drent Mick Schrijnemaekers Antwan Werink Youp van Wijk Sander Persoon (Daan Lokkers) Rik Klyn - 7 -