Vandaag de altijd lastige uitwedstrijd van Bekkerveld2 tegen NWC2. Het reserveteam uit

Vergelijkbare documenten
Drie gespeeld negen punten. Wat dat betreft had de tegenstander van vandaag ook Udi 39

Nulandia2 was de laatste weken met een reeks bezig. Men haalde namelijk aanzienlijk wat

Madrid, 6 april Heerlen, 15 september Zomaar 2 dagen uit het leven van Edward

Nadat Bekkerveld2 vorige week nog iets te veel ontzag toonde voor Udi 19 2 ging men in

Bijna 6 jaar lang en inmiddels wedstrijd 12. Nog nooit wist Bekkerveld2 van de tegenstander

Daar waar vorige week de huidige kampioen van de Eerste Klasse B de tegenstander was,

Het was Someren vandaag menens. Dat bleek al snel na aankomst van de Twin Tours

1 En 1 is geen 1 maar toch komt de Heesche Voetbal Club Heesch uit Heesch. Gelegen

Als eerste nog een korte terugblik naar de vorige wedstrijd. Die door een piepjong

Waar er vaak wordt gesproken van een blessuregolf, kan men bij Bekkerveld spreken van

Vandaag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2014/2015 voor Bekkerveld2. Maar

Hoezo keepersprobleem? Na twee oefenwedstrijden, drie bekerwedstrijden en nog eens

Verslag Hector 1 - Sportclub Enschede 1 Eindstand 2-4 Zondag 13 september 2015

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Van pupil E naar D...

Pupillen. Waterpolo. (waterpolo voor dummies)

De assistent-scheidsrechter

1. Hoeveel spelers moet een team minimaal in het veld hebben bij het begin van de wedstrijd? A. 8 B. 11 C. 16

2. In welke van de volgende situaties dient het spel te worden hervat met een indirecte vrije schop?

Nieuwsbrief Seizoen 17-18

VAN E-PUPIL NAAR D-PUPIL

Balcontrole Doordat je een goede techniek hebt, gaat de bal precies de kant op die jij wilt.

SAO spelregelquiz 2018/2019. Ronde 3

Verkorte doelwachters cursus uitgever Freddy Swimberghe

De assistentscheidsrechter

Veranderingen bij overgang van E naar D

Winst voor F1 door fantastisch spel

Spelregels Indoor Hockey

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap

V.V.W. VVW 1 hard onderuit

Proefexamen 1. Spelregels VELDHOCKEY. 1. Moet een team een aanvoerder hebben? A. Als er een coach is hoeft er geen aanvoerder te zijn B. Ja C.

Nieuwsbrief 29 maart 2015

Veld en spelsystemen MICHEL DEKKER WSV 1930

Zaalhockey 2015/2016 Jorrit Peters / Rob van Gemert

KFC Turnhout Wedstrijdverslagen U11

achter vlnr:gerrit Babois,Jan Freerk Schilstra,stefan Basta,Martijn van Dijk,Jesse Klaver,Gerben Wessel Brandsma,Roy Boorsma,Matthijs Haarsma en

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen?

In speelronde 5 stond de absolute topper Bekkerveld2 versus Gemert2 op het programma.

ZAALHOCKEY

1. Vertrouw op aanwijzingen van je keeper! Die heeft het beste overzicht aangezien die continue met zijn gezicht naar de bal toe ligt.

Spelregels elftallen. Korte uitleg van de belangrijkste regels voor spelers, coaches, trainers en ouders

A B C. veld veld veld

De Ster JO9-1 kampioen na superspannende wedstrijd tegen VV Sittard JO9-1 Doordeweekse wedstrijd tegen Roda JC was ook een geweldige ervaring!

Nieuwsbrief Seizoen 15-16

OPLOSSINGEN. Reglemententest Enkel wat goed is, is vet gedrukt. 1. Bij een intrap :

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Voetbalvereniging De Merino s

Al vanaf de 1ste minuut zijn onze helden erop gebrand om deze wedstrijd te winnen.

ASSISTENT SCHEIDSRECHTER

Opleiding tot clubscheidsrechter

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

Met Isa en Kiki zij aan zij, krijgen we een super carnaval in de hei!.

V.V.W. Seniorennieuws. VVW 1 verliest van Kleine Sluis en VVW 2 toont veerkracht

VV Moordrecht Informatieboekje jeugdscheidsrechter 1

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS...

SCHEIDSRECHTERS WATERBASKETBAL

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Scheidsrechtersbijeenkomst. 20 januari passie voor waterpolo

Fluiten in de zaal. seizoen

Technische richtlijnen over samenwerking scheidsrechter en assistentscheidsrechter"

Uitslagen CTH teams. JA1- Berkel Rodenrijs

Case 5 Jij hebt gefloten voor een strafcorner. De met een tip-in variant correct ingeschoten bal komt op het lichaam van de lijnstopper. Jij twijfelt

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2.

Zittend van links naar rechts: Jan Postmus, Jelle Siebolt Westra, Lars de Graaf, Anno Nicolai. Liggend: Wessel Postma

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1

Nieuws brief 08 november 2014

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

3,3 INSTRUCTIES BIJ "LEIDING DOOR TWEE SCHEIDSRECHTERS" Werkstuk door een scholier 1879 woorden 19 april keer beoordeeld.

Clinic A-scheidsrechters 27 januari 2018

TOUCH RUGBY WAT IS TOUCH RUGBY

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk

8-TAL HOCKEY : SPEL- EN GEDRAGSREGELS

Oefenblad scheidsrechtersexamen

MODULE BASKETBAL TWEEDE FASE

Informatie. Magazine A1. A1 heeft totaal info via mail, social media, en website. VV Steenbergen A1 Magazine editie 8

SCHEIDSRECHTERSCOMITE

wat gaat er veranderen?

De technische leiding staat nog steeds onder leiding van Jos Engelhart: onze grensrechter Johan Jonkbloed en Gerard Derksen: trainer/coach.

Hockey begeleiding Jongste Jeugd

15m. 15m. Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen. Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen

Training E-pupillen Woensdag 28 september 2011

Spelregels 8:8. Rijswijksche Hockey Club Seizoen

F-tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet

Wat staat erin? September

MODULE VOLLEYBAL TWEEDE FASE

Transcriptie:

Bekkerveld2 dommer dan de ezel Vandaag de altijd lastige uitwedstrijd van Bekkerveld2 tegen NWC2. Het reserveteam uit Asten draait eigenlijk gewoon een goed seizoen. Met als kers op de taart een 3-2 uitoverwinning tegen Udi 19 2, het sterkste team dat Bekkerveld2 dit seizoen tegen is gekomen. Gevolg is dat NWC2 één punt boven Bekkerveld2 in de ranglijst staat. Grote vraag bij aankomst op sportpark t Root was als altijd: kan er op het hoofdveld gebald worden of moet er op het afschuwelijke uit de kluiten gewassen handbalveld aangetreden worden. Want dat is ook NWC. Geen enkel van de 5 aanwezige wedstrijdvelden doet maar enig recht aan de aanwezige top kantine. Het beste veld is slecht, het slechtste veld is een nachtmerrie. Uiteindelijk mocht niet aangetreden worden op het hoofdveld. Maar ook het ku(ns)tgrasveld bleek geen optie. Aangetreden moest worden op veld 5. Een knollenweide zonder omheining, die net wel of net niet aan de minimaal vereiste afmetingen voldoet en waar de vandaag volop aanwezige wind vrij spel heeft. NWC2 speelde terecht liever op gras dan op gravel. Maar deze mat mocht nauwelijks de benaming voetbalveld hebben. Met als decor een snerpende wind en een minimale belangstelling wordt een aanvang genomen met de wedstrijd. Daar waar het een wedstrijd uit de Reserve Hoofdklasse betrof was het geen probleem geweest om een toevallige voorbijganger wijs te maken dat er gespeeld werd in het kader van een bedrijventoernooi. De 22 aanwezige acteurs waren wel van goede wil, maar de omstandigheden waren dermate bedroeven dat er geen sprake kon zijn van een wedstrijd van enig niveau. Bekkerveld2 probeerde wel combinerend wat klaar te spelen, maar NWC2 koos direct voor de lange bal. Dat laatste was niet verstandig aangezien - 3 -

men de eerste helft tegen de wind in moest voetballen. Bekkerveld2 was de eerste helft dan ook de bovenliggende partij. Na 8 minuten de eerste opwinding als bij het eerste gevaar van Bekkerveld zijde direct de vlag van de assistent scheidsrechter de hoogte in gaat. Dubieus, maar de scheidsrechter van dienst neemt het vlagsignaal over. Als direct daarna de vlag bij de eerstvolgende Bekkerveld aanval alweer omhoog gaat, wordt de assistent direct al genegeerd door de scheidsrechter. Dat betekent dat Lars Meekel vrije doortocht heeft. Maar diens voorzet kan bij de tweede paal nog tot corner verwerkt worden. Op het ieniemienie veld eindigt de hoekschop echter vervolgens ergens bij de hockeyvelden verderop in het niemandsland. Echt bekoren kan het van beide kanten vertoonde spel niet. Met gezonde tegenzin noteren we de volgende acties: Goede ingreep na 12 minuten door Sandro Aruvaino nadat een doorgebroken speler van NWC2 de bal mooi meeneemt dwars door het verdedigingscentrum van Bekkerveld2; Mooie pass na een kwartier spelen van Lars Meekel op Sven Verleun. Als Sven de bal in weerwil van de weerelementen dan toch onder controle heeft, is het aansluitende schot te zwak om de goalie van NWC2 te verontrusten; Direct na de voorgaande actie van Bekkerveld2 eindigt een harde halfhoge knal van NWC2 net naast de verkeerde (of de goede zoals u wilt) kant van de paal. Inmiddels is spelpeil navenant aan de omstandigheden. Er zit aan beide kanten weinig lijn in het spel, het overspelen van de bal naar de goede kleur blijkt bijzonder lastig en het knollenveld waarop zich het treurspel afspeelt zucht ook nog eens onder de geseling van een flinke noordwesterstorm. Illustratief is dat de ene na de andere hoekschop van Bekkerveld ergens bij de hoekvlag aan de overzijde eindigt. Positief is dan wel weer dat - 4 -

Bekkerveld2 er wel in slaagt om een aantal hoekschoppen bij elkaar te voetballen. Na een half uur dan opeens een goede aanval van NWC2. Dit keer werkt het veld echter wel mee, als de goede voorzet door een polletje net niet kan worden afgerond bij de 2 e paal. Inmiddels wordt af en toe door de aanwezigen ook verbaasd op de telefoon naar de datum gekeken. Want het lijkt wel oudjaarsavond met al die vuurpijlen die links en rechts over het veld vliegen. Een 2-tegen-1 aanval wordt tot overmaat van ramp door Bekkerveld2 ook niet goed uitgespeeld doordat aanvalsleider Timon Bertholet in een konijnenhol lijkt te stappen. Op slag van rust krijgt Bekkerveld2 dan nog de zoveelste hoekschop. Trainer Jorrit Dacier krijgt dan een ingeving en verordonneert dat Mick Schrijnemaekers deze moet nemen. En sapperdeflap. Gedragen door de wind vliegt de bal rechtstreeks in het doel achter de tevergeefs naar de bal duikende keeper van NWC2. Op basis van het getoonde spel is de voorsprong niet terecht. Op basis van de spelopvatting wel. Want waar bij NWC2 niet echt een duidelijk spelpatroon valt te ontdekken, probeert Bekkerveld2 er nog wat van te maken. Al gebiedt de waarheid te zeggen dat, alle goede intenties ten spijt, het ook aan Heerlense zijde niet veel soeps is de eerste helft. De tweede helft begint met een duidelijke waarschuwing voor de Bekkerveld2 spelers. Laat de tweede helft niet zo versloffen als de tweede helft tegen DVO en let in godsnaam op met de uittrappen van de keeper, die de eerste helft tegen de wind in al heel ver over de middenlijn eindigden. Met de wind in de rug en de achterstand op het denkbeeldige scorebord zet NWC2 direct flink aan in de tweede helft. Vooralsnog leidt dat niet tot grote kansen. Behoudens een kopbal uit een goede voorzet die in de 55 ste minuut door Sandro - 5 -

Aruvaino goed wordt gepakt. Na een kwartier is er dan een flits van Lars Meekel. Zijn aansluitende schot is prima, maar de reactie van de doelman van NWC2 is dat ook. De rebound uit de redding van de keeper is dan een prooi voor Sjoerd Pellegrom. Zijn schot eindigt echter in het zijnet. Alweer 5 minuten later doet NWC2 weer eens van zich spreken. Een uitbraak wordt besloten met een schot dat net voorlangs de goal gaat. Even later komt dan Sil Lardinois in het veld voor de moegestreden Timon Bertholet. Direct hierna besluit één van de spelers van NWC2 dan maar eens om, met de bal aan de voet, van ver uit te halen. Het gevolg is een daverend schot dat tegen de netten lijkt te gaan. Achterwaarts zwevend weet Sandro Aruvaino de bal echter nog net over de dwarslat te tikken. Een prachtige redding en de aansluitende hoekschop wordt wederom goed verwerkt door Sandro. NWC2 gaat steeds dieper spelen. En dit biedt kansen voor de tegenaanval van Bekkerveld. Want dat is het inmiddels geworden: tegenhouden en counteren. Niet doordat NWC2 nou zo geweldig speelt. Maar het is gewoon nog steeds geen doen om het balletje van voet tot voet te laten gaan als de wind je recht in het gezicht blaast en de plaggen je om de oren vliegen. Toevalvoetbal, dat is het wat door beide ploegen wordt gespeeld. En dan is het nog een groot geluk dat de dienstdoende scheidsrechter onder deze omstandigheden gewoon stoïcijns zijn werk blijft doen. En gewoon een goede pot fluit. Het is inmiddels ruim een kwartier voor tijd als aanvoerder Mick Schrijnemaekers Sil Lardinois aan het werk zet. Sil zet goed door, maar jammer genoeg eindigt het schot op de stuiterende bal net niet in, maar naast het doel. 15 Minuten voor tijd komen dan achtereenvolgens Thom Vluggen en Stan Willems in de ploeg voor respectievelijk Sven Verleun en Antwan Werink. Antwan moet er helaas af vanwege een door het veld opgelopen - 6 -

blessure. Ook dat nog. Het gevolg is dat er een aantal omzettingen in het team plaats moeten vinden. Als dat maar geen invloed heeft op de organisatie. We spelen dan bijna 80 minuten, als het allemaal nog erger wordt. NWC2 s keeper jaagt de bal nog maar eens naar voren. En gedreven door de wind valt de bal helemaal tot in de 16 meter van Bekkerveld2. Alwaar een aanvaller van de oranjehemden de bal beheerst over Sandro Aruvaino in het doel lift. Beheerst afgemaakt en de stand is weer gelijk. Met de wind als bondgenoot wil NWC2 nu zelfs gaan voor de volle buit. En ruim 5 minuten later lijkt dat ook te lukken. Balverlies bij Bekkerveld2 net buiten de eigen 16 wordt keihard afgestraft als de bal onhoudbaar langs Sandro Aruvaino in de lange hoek wordt geknald. Direct trekt NWC2 zich terug op eigen helft om de voorsprong over de streep te trekken. Maar meteen wordt het weer spannend als een speler van NWC2 lelijk over de schreef gaat. Terwijl de betreffende speler zich zelf ook nog eens lelijk blesseert heeft de scheidsrechter direct rood over voor deze actie. Midden in alle hectiek komt dan Daan Lokkers in het veld voor Sjoerd Pellegrom. Dat betekent met 11 tegen 10 alle ballen naar voren. En deze tactiek heeft één minuut voor tijd succes. Nadat NWC2 alweer een overtreding begaat gaan Lars Meekel en Thom Vluggen achter de bal staan. Het is Thom die de bal over de muur tilt en de keeper van NWC2 tot een redding dwingt. Die laat de bal echter los en Sil Lardinois is er als de kippen bij om de bal tegen de netten te jagen. De vlag van de assistent scheidsrechter gaat vertwijfeld omhoog. Maar de beste man van het veld wijst gedecideerd naar het midden. Op de valreep scoort Bekkerveld2 dan toch nog een doelpunt en lijkt het een punt aan de wedstrijd over te houden. Maar dat blijkt buiten de wilskracht van NWC2 gerekend. Met een man minder trekt het nog eenmaal ten aanval. En wederom wordt er halfslachtig ingegrepen aan Bekkerveld - 7 -

zijde. Het gevolg is dat de voorzet te makkelijk gegeven kan worden. Deze is goed en valt precies in de doelmond. Alwaar de bal prachtig tegen de touwen wordt gekopt. NWC2 neemt met een man minder alweer een voorsprong. En nu wordt deze wel over de streep getrokken. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende arbiter is de ontlading aan NWC zijde groot. En gaan de kopjes aan Bekkerveld kant omlaag. Eigen schuld dikke bult. NWC2 was voetballend zeker niet beter. Maar het toonde meer wilskracht en ging beter met tegenslagen om. En waar er vorige week nog gehamerd werd op het feit dat men twee helften lang bij de les moet blijven, daar vervalt men een week later toch weer in de fout om bij fases te slap op te treden. Reageren in plaats van ageren. Volgende week heeft Bekkerveld2 weer eens iets recht te zetten. Als er aangetreden moet worden tegen Volharding2. Een team dat doorgaans van dik hout planken zaagt. Een voordeel is er dan wel. Men speelt op het eigen vertrouwde kunstgrasveld. Excuses zijn er dan dus niet. - 8 -

Timon Bertholet (Sil Lardinois) Sven Verleun (Thom Vluggen) Sjoerd Pellegrom (Daan Lokkers) Lars Meekel Mick Schrijnemaekers Frans Drent Youp van Wijk Antwan Werink Remco Opbroek (Stan Willems) Sander Persoon Sandro Aruvaino - 9 -