[ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844

Vergelijkbare documenten
ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675

Omgevingsvergunning UV 25091

ONTWERP Omgevingsvergunning UV

* *

* *

* *

* *

ONTWERP Omgevingsvergunning UV

* *

* *

* *

Omgevingsvergunning UV/

* *

* *

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

* *

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

Omgevingsvergunning UV 25091

* *

De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg PB Heijenrath. diversen. Geachte heer Loo,

* *

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure 8241

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden:

* *

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

Het project waarvoor vergunning wordt gevraagd is als volgt te omschrijven: Het in gebruik nemen en verbouwen van een vakantie-appartementsgebouw.

* *

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 06 augustus 2013

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

* *

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT. Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman. Postbus GT AMSTERDAM. Geachte heer Voortman,

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks,

OMGEVINGSVERGUNNING Datum:

* *

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1)

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp)

* *

* *

* *

Ontwerp Omgevingsvergunning

Aan de heer A.L.C. van Tichelt Noorderweide HE SPRUNDEL. Rucphen, Ontwerp omgevingsvergunning. Geachte heer Van Tichelt,

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Omgevingsvergunning UV

* *

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Bouwfonds Ontwikkeling B.V. Postbus HM Eindhoven. Geachte heer Verschueren,

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden.

Omgevingsvergunning. Documentnummer: 01-CG

Voorschriften en overwegingen

OMGEVINGSVERGUNNING Datum:

OMGEVINGSVERGUNNING OV

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD

* *

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

* *

* *

Omgevingsvergunning. Besluit. Procedure. Gewaarmerkte stukken. Dossier: 160MGS162

* *

OMGEVINGSVERGUNNING nr

Omgevingsvergunning UV/

OMGEVINGSVERGUNNING. daarom besluiten wij u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage.

* *

Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Behandeld door: tel.nr.: bijlagen: V Bert Jan Bakker

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

'Omgevingsvergunning Kerkdriel 2013, Mgr. Zwijsenplein 17-21*. NL.IMRO.0263.OV0009-VG01

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Behandeld door: A. Jansen Telefoonnummer: Ons kenmerk: Behorend bij: Uw kenmerk: Uw brief van: 29 oktober 2015 Bijlage(n):

Dit besluit is voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

MAASDRIEL. OMGEVINGSVERGUNNING Gemeente Maasdriel

gemeente Haaren ibk, d Omgevingsvergunning UV 39235

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning UV/

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning

De Pirk BV. Greutelseweg 51. Ontwerp omgevingsvergunning

"Omgevingsvergunning 2013, herbouw woning met bijgebouw Dorpstraat 3"

* *

Ontwerp omgevingsvergunning

eurne Eijnden Hoeve V.O.F. t.a.v. de heer M. van den Eijnden Griendtsveenseweg B DEURNE

De aanvraag betreft de volgende activiteiten: - Strijdig gebruik (art. 2.1 lid 1c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht);

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. Autosloopbedrijf Familie Maris B.V

Op 29 september 2016 heeft u een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend. Bij deze brief ontvangt u de ontwerpbeschikking op uw aanvraag.

Sector Klantcontactcentrum. Ons kenmerk Behandeld door de heer W. van Pijkeren OMGEVINGSVERGUNNING

Kinderopvang Onroerend Goed B.V.

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT Besluit omgevingsrecht(vergunning)

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning:

* *

Ontwerp besluit omgevingsvergunning

(ontwerp) Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning

Transcriptie:

Haaren Helvotrt Esch Biezenmorrel gemeente Haaren [ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844 Burgemeester en Wethouders hebben op 13 juli 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het vestigen van een woning in het pand. De aanvraag gaat over Kerkstraat 32 b te Haaren. De aanvraag is geregistreerd onder nummer UV 31844. Ontwerp besluit Burgemeester en wethouders zijn voornemens, gelet op artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de omgevingsvergunning te verlenen. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteiten: 1. Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan; artikel 2.1 lid 1 sub c. Onderdeel van het ontwerpbesluit vormen: 1. Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan: het vestigen van een woning in het pand Procedure De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De aanvraag is beoordeeld voor het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan aan artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Tevens is de aanvraag getoetst aan het Besluit omgevingsrecht en de Ministeriele regeling omgevingsrecht. Gebleken is dat uw aanvraag voldoet en daarom zijn wij voornemens u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. Brondocumenten behorende bij omgevingsvergunning In de bijlage 'tekeningen en documentenlijst d.d....2016' worden de documenten genoemd welke onderdeel uit maken van de omgevings Zienswijzen en adviezen De aanvraag en de ontwerpbeschikking met bijbehorende stukken worden op grond van de Algemene wet bestuursrecht met ingang 29 september 2016 ter inzage gelegd. U kunt binnen zes weken na start van de ter inzage termijn eventuele zienswijzen tegen of adviezen over de ontwerpbeschikking indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haaren. Kadaster Kadastraal bekend Haaren, gemeente Haaren; sectie E, nummer 4777 1

Inhoudsopgave De volgende onderdelen horen bij en maken deel uit van de omgevingsvergunning, verleend op...2016 aan T.J.M. van de Ven voor het project het vestigen van een woning in het pand op Kerkstraat 32 b te Haaren. Procedure De procedure maakt integraal onderdeel uit van dit besluit. U vindt deze op bladzijde 3 van deze Overwegingen De overwegingen maken integraal onderdeel uit van dit besluit. U vindt deze op bladzijde 5 van deze Voorschriften De voorschriften maken integraal onderdeel uit van dit besluit. U vindt deze op bladzijde 5 van deze Ondertekening Haaren,...2016 Met vriendelijke groet, burgemeester en wethouders, Jea wij e burg-van de I. burgemeester 2

Procedureel Gegevens aanvrager Op 13 juli 2016 hebben wij een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen. Het betreft een verzoek van: T.J.M. van de Ven, Kerkstraat 32a in (5076 AX) Haaren. Het project waarvoor vergunning wordt gevraagd is als volgt te omschrijven: het vestigen van een woning in het pand. Een uitgebreide projectomschrijving is opgenomen in bijlage bij deze beschikking. Gelet op bovenstaande omschrijving wordt vergunning gevraagd voor de volgende in de Wabo omschreven omgevingsaspecten: 1. Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan; artikel 2.1 lid 1 sub c. Bevoegd gezag Gelet op bovenstaande projectbeschrijving, alsmede op het bepaalde in hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) en de daarbij horende bijlage zijn wij het bevoegd gezag om de integrale omgevingsvergunning te verlenen. Daarbij zijn wij er procedureel en inhoudelijk voor verantwoordelijk dat in ons besluit alle relevante aspecten aan de orde komen met betrekking tot de fysieke leefomgeving, zoals ruimte, milieu, natuur en aspecten met betrekking tot bouwen, monumenten en brandveiligheid. Verder dienen wij ervoor zorg te dragen dat de aan de omgevingsvergunning verbonden voorschriften op elkaar zijn afgestemd. Ontvankelijkheid Artikel 2.8 van de Wabo biedt de grondslag voor een geharmoniseerde regeling van de indieningsvereisten. Dit betreft de gegevens en bescheiden die bij een aanvraag om een omgevingsvergunning moeten worden gesteld om tot een ontvankelijke aanvraag te komen. De regeling is uitgewerkt in paragraaf 4.2 van het Bor, met een nadere uitwerking in de Ministeriële regeling omgevingsrecht (Mor). Na ontvangst van de aanvraag hebben wij deze aan de hand van de Mor getoetst op ontvankelijkheid. Wij zijn van oordeel dat de aanvraag voldoende informatie bevat voor een goede beoordeling van de gevolgen van de activiteit op de fysieke leefomgeving. De aanvraag is dan ook ontvankelijk en in behandeling genomen. Ter inzage legging Tussen 29 september 2016 en 9 november 2016 heeft een ontwerp van de deze beschikking ter inzage gelegen en zijn belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om zienswijzen naar voren te brengen. Van deze gelegenheid is [wel / geen] gebruik gemaakt. Samengevat betreft het de volgende zienswijze(n): [samenvatting zienswijzen]. Over deze zienswijzen merken wij het volgende op: [reactie op zienswijze(n)]. Advies, aanwijzing minister, verklaring van geen bedenkingen De minister van VROM heeft op grond van artikel 2.34 Wabo gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in het kader van het algemeen belang een aanwijzing te geven met betrekking tot de inhoud van deze beschikking. Samengevat betreft deze aanwijzing: [samenvatting aanwijzing]. Op grond van artikel 2.27 Wabo wijst het Bor of een bijzondere wet categorieën van gevallen aanwijzen aan waarvoor geldt dat een omgevingsvergunning niet wordt verleend dan nadat een daarbij aangewezen bestuursorgaan heeft verklaard dat het daartegen geen bedenkingen heeft. Omdat het hier een geval betreft als vermeld in artikel [artikel en wet], wordt de omgevingsvergunning 3

niet verleend dan nadat een daarbij aangewezen bestuursorgaan heeft verklaard dat het daartegen geen bedenkingen heeft. In dit kader hebben wij onverwijld na ontvangst van de aanvraag een exemplaar daarvan toegezonden aan [naam bestuursorgaan dat de verklaring moet geven] met het verzoek om binnen [aantal] weken te reageren. Op [datum ontvangst vvgb] hebben wij van [naam bestuursorgaan dat de verklaring heeft geven] [een / geen] (ontwerp) verklaring ontvangen waaruit blijkt dat er, gelet op het belang van [betrokken belang], [wel / geen] bedenkingen zijn tegen het verlenen van de gevraagde Gelet hierop is de verklaring van geen bedenkingen van rechtswege gegeven zonder dat daarbij is bepaald dat voorschriften aan de omgevingsvergunning moeten worden verbonden. 4

Overwegingen UV31844 Aan het besluit liggen de volgende inhoudelijke overwegingen ten grondslag: Activiteit Planologische afwijking; Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, een beheersverordening, een exploitatieplan, regels gesteld door Rijk of Provincie of een voorbereidingsbesluit (artikel 2.12). het vestigen van een woning in het pand Bestemm ingsplan De aanvraag om omgevingsvergunning is niet in overeenstemming met de regels van de bestemming "Kom Haaren" van het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Gemengd". Het pand Kerkstraat 32b is bedrijfsruimte, maar vervult deze functie niet meer. Dit kan op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a, 3 0 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Een omgevingsvergunning kan worden verleend indien de activiteit niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening en de motivering en het besluit een goede ruimtelijke onderbouwing bevat. Ten behoeve van deze activiteit is een ruimtelijke onderbouwing opgesteld. In deze ruimtelijke onderbouwing zijn alle planologische aspecten ten aanzien van het voorgenomen initiatief gewogen. Op basis van de resultaten wordt geconcludeerd, dat bij uitvoering van het project geen sprake is van strijd met een goede ruimtelijke ordening. Motivatie voor medewerking Er is sprake van een goede ruimtelijke ordening. Zodoende kan er worden afgeweken van het geldende bestemmingsplan 'Kom Haaren' voor het aanduiden van het pand Kerkstraat 32b te Haaren als woning; De ontwikkeling heeft geen nadelige gevolgen voor de omgeving en voldoet aan alle wettelijk voorgeschreven voorwaarden; De (uitbreidings)mogelijkheden van het aanvankelijk bijbehorende bedrijf worden niet beperkt. Dit geldt ook voor andere omliggende bedrijven; Het plan is economisch haalbaar. Via een anterieure overeenkomst wordt de eventuele planschade verhaald op initiatiefnemer(s); Gezien het gegeven dat er geen nadelige gevolgen zijn van de planologische afwijking, heeft belangenafweging geleid tot onderliggend besluit. Voorschriften UV31844 Aan de omgevingsvergunning zijn de volgende voorschriften verbonden: Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, een beheersverordening, een exploitatieplan, regels gesteld door Rijk of Provincie of een voorbereidingsbesluit (artikel 2.12). het vestigen van een woning in het pand 1. De houder van de omgevingsvergunning moet ervoor zorgdragen dat de vergunning te allen tijde op het werk aanwezig is en op eerste aanvraag aan het bouwtoezicht ter inzage wordt gegeven. 2. Het is niet toegestaan dat tijdens werkzaamheden gebruik wordt gemaakt van gemeentelijke eigendommen en de openbare ruimte. In het geval u gebruik wenst te maken van gemeentelijke eigendommen en de openbare ruimte voor bijvoorbeeld de tijdelijke opslag van materiaal en / of materieel, dient u hiervoor vooraf aan de gemeente schriftelijk toestemming te vragen. Hiervoor dient u contact op te nemen met één van de beheerders van de afdeling Ruimte en Samenleving (tel. 0411 627282). Het zonder schriftelijke toestemming tijdelijk gebruik van de openbare ruimte, het opslaan van materiaal en / of materieel in de openbare ruimte, is een overtreding in het kader van de APV. De kosten voor eventuele herstelwerkzaamheden verband houdende met vernielingen, verzakkingen c.q. beschadigingen hieraan (zoals trottoirs, openbaar groen, lantaarnpalen, verkeersborden e.d.) worden op de vergunninghouder verhaald. 5