Nieuw in een ruig jasje



Vergelijkbare documenten
Arum dempore re et, este

VOLWASSEN FAMILIEHUIS

Huisje, boompje, feestje

Van boomgaard tot droomhuis. Binnenkijken

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

something new SOMETHING OLD, XXL binnenkijken

Stoere ROMANTIEK. 90 binnenkijken

zomer KANTOOR AAN HUIS KOM BINNEN

De haard is geïnstalleerd door Reijnhoudt & van der Zwet uit Haarlem. De vazen op de bijzettafel zijn van Muubs via Pronkstuk. De ronde spiegels zijn

mijn huis Pieter (40) Hanneke (37) Fiene (4) Jesse (11) Sam (6) Thijn (2) door Marije Veerman fotografie Sonja Velda styling Lianne de Bruijn

binnenkijken 89 & SOBER

Het oude interieur voldeed niet meer: veel te klein en een tikkeltje te landelijk

INTERIEUR THUIS OP IBIZA. Hier wil ik oud worden PRODUCTIE, STYLING & TEKST: EMMY VAN DANTZIG - FOTOGRAFIE: JANSJE KLAZINGA.

Mijn huis, mijn thuis

mama binnen Kijk mee in het sfeervolle havenhuis van Miriam Lanfermeijer-Kooij, op een idyllische plek in Oud-Beijerland. Fotografie: Brigitte Kroone

herindeling Lumineuze aw op bezoek

hartstikke gelukkig op Mallorca

CARTE BLANCHE BINNENKIJKEN

Binnenkijken 27 KLASSIEK KOETSHUIS,

VOORLIEFDE VOOR DOORLEEFD

Verbluffende renovatie

Copyright Beertje Anders

Eerste week vd advent

Eerst getest MEER KLEUR

Ellentine. Vraag: Een jong boerenstel gaat op de boerderij wonen! Met koeien en varkens. Hij landelijke, ik modern, hoe te combineren?

ANGELIQUE, THEO EN LABRADOR BINK GINGEN VIER JAAR GELEDEN SAMENWONEN IN THEO S HUIS.

fietsenstalling VOORMALIGE INTERIEUR

Wat? Ambers mond valt open. Krijg ik dertigduizend euro? De notaris knikt. Dat klopt. Gefeliciteerd. Liz weet ook niet wat ze hoort.

DE SCHUUR DIE HET PAD VAN FRANS EN MARION KRUISTE, BLEEK ONBRUIKBAAR. TOCH BLIEZEN ZE VERSCHILLENDE MATERIALEN ERVAN NIEUW LEVEN IN.

binnenkijken 223 SEREEN MAAR GEDURFD

Geschakelde woning met een persoonlijke

Klein begonnen, groot geëindigd INTERIEUR

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Wonen en werken tussen de weilanden

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Appartement François Didier, Concept

Lesbrief bij het boek Kiezen in de oorlog. Marte Jongbloed Roelof van der Schans

Rianne haalt haar hand door Jochems haar terwijl ze naar de kamer loopt. Kijk eens wie we daar hebben? roept ze als ze uit het raam kijkt.

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

pareltje Van oude hoeve tot Het kleurgebruik zorgt voor een sobere en warme sfeer XXL binnenkijken

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

WEG WIT, WELKOM KLEUR

Heleen slaat het boek dicht. Vanavond komt er niets van lezen, haar gedachten dwalen steeds af.

Elk seizoen een nieuw interieur

huis LIBELLE FOTOGRAFIE HENNY VAN BELKOM STYLING MARJOLEIN VONK TEKST MARLIES HUISMAN

PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS. W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist?

HI MAR RIT THE COLLECTOR # III

TIJDLOZE TON SUR TON

Paradijs in nieuwbouw

lekker leven is dichtbij

Binnenkijken DROOMHUIS

Ik heb geen zin om op te staan

De bungalow die ze gingen bezichtigen was verouderd en donker

BINNENKIJKEN EEN ECHT FAMILIEHUIS

Batavia werf. We gingen naar Batavia werf.

Wonen in Ibiza s oudste finca

OPDRACHT1. De nieuwe winkelervaring. Jerrymel Anino( ) Esra Isguzar ( )

INTERIEUR MONUMENTALE BOERDERIJ. wordt hip leefhuis PRODUCTIE, TEKST EN STYLING: EMMY VAN DANTZIG FOTOGRAFIE: JANSJE KLAZINGA TIJDLOOS 163

Droomstijl IN VERBOUWD PAND

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Kant en Klaar. Bovenste etage. Nieuwe luxe inbouwkeuken. Kleinschalig. Balkon Zuidoost

K a t m e t s l a g ro o m

.. binnenkijken.. METEEN RAAK

De charme van een tolhuis uit 1825

GRIJS ZINDEREND BINNENKIJKEN. Tekst Anneleen Peeters - Fotografie Stefanie De Neve

10 tips om je partner zo goed mogelijk te ondersteunen.

leefhuis MET NATUURLIJKE MATERIALEN interieur

BINNENKIJKEN LIJVIG LANDHUIS

stoere stijl, rust en ruimte

Een prachtig gedecoreerde winkel in de buurt van Petra s huis gaf haar de

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Het paradijs van Eva. Binnenkijken

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk.

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van De songtekst vind je in bijlage 1.

BINNENKIJKEN DE OPTIMALE MIX

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie.


TOT IN HET KLEINSTE DETAIL

DE MOOISTE TIJD VAN HET JAAR

De kracht van eenvoud

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

ref. C

BUITEN WONEN OP Z N OOSTENRIJKS. Jodelahiti!

Nieuwsbrief Moederdag

Plaats voor iedereen BINNENKIJKEN

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen

Met de schoonfamilie op een erf

HOUT & GLANS. interieur met karakter INTERIEUR

Engelengeduld WORDT BELOOND INTERIEUR

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

Stel: je wordt op een ochtend wakker en je merkt dat je onzichtbaar bent geworden. Wat ga je doen? Hoe voel je je? Schrijf er een verhaaltje over.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.:

de inrichting Tijdloos wonen 9

De vrouw van vroeger (Die Frau von früher)

affirmaties voor een gelukshuis

Roos Hensen Fijn wonen vragenlijst. Ben jij blij met je huis en de spullen die erin staan? Beantwoord de volgende vragen om daar achter te komen.

Transcriptie:

Nieuw in een ruig jasje Hoe geef je een nieuwbouwhuis karakter? Door er doorleefd sloophout en industriële elementen aan toe te voegen, weet Marieke. Ik houd van stoere materialen. Voor de lange wand moest een grote bank komen. Marieke en Eddy kochten hem bij Meijer Wonen in Zwolle. De kussens zijn van Stapelgoed en Loods 5. Op de kruk van Tom Dixon staan kandelaars van Storebror en Hay. Het doek aan de muur is van René van der Hoofd. De poef kocht Marieke bij een groothandel. De industriële Philips-lamp vonden ze in Friesland. De lamp stond vroeger op de landingsbaan van Schiphol. Dat vind ik echt gaaf! De mand is van groothandel Tica, lamp van Retrohuis in Stiens, het vloerkleed is gekocht bij Loods 5, plaid van Blokker. Of ik van koken houd? Ik houd vooral van lekker eten! Er komen hier vaak vrienden eten en dan vind ik het leuk om de grote snijplanken vol met hapjes te leggen. De keuken is gekocht bij Ikea. Alleen de koelkast van Smeg en de vaatwasser van Bosch hebben ze los gekocht. Op de koelkast staan oude kaasplanken, die Marieke van haar moeder kreeg. De oude weegschaal is van Marieke s opa. Hij had vroeger een winkel in ijzerwaren en gereedschap. De fluitketel is van Le Creuset. 020 021

tuin woonkamer keuken hal entree badkamer washok De bewoners WIE Marieke Rusticus (36, freelance stylist, mariekerusticusstyling.nl) en Eddy Spaans (38, aannemer en mental coach) en kinderen Mees (12), Eefje (8) en hond Simon WAT eengezinswoning van 100 m² uit 2002 WAAR Zwolle Sinds 2005 WOONSMAAK IJzer, roestvrij staal, beton, hout: ik word er blij van BIJZONDER De meters brede krijtwand voor kinderen en volwassenen De foto van Brigitte Bardot zag ik ooit op een bruiloft Als je binnenkomt in het huis van Marieke en Eddy is een schuifdeur van underlayment een van de eerste dingen die je ziet. Er komen hier geregeld mensen die zeggen: Wat ga je met die deur doen? Dan moeten Eddy en ik altijd lachen. Ik heb het hout juist bewust niet geschilderd. Ik vind het niet erg als er een kleine barst in hout zit of een stukje verf loslaat. Een interieur hoeft voor mij niet perfect te zijn. No way! Karakter en eigenheid, daar houdt Marieke van. Hun huis in een vinexwijk aan de rand van Zwolle is op het eerste gezicht het tegenovergestelde. Marieke staat dan ook niet te springen als Eddy voorstelt om in deze wijk te kijken naar een nieuw huis. Ze is zwanger van Eefje en zoon Mees wordt steeds groter. Eddy zag het altijd wel zitten om in nieuwbouw te wonen, maar ik had zoiets van: No way! Toen ik hier met een dikke buik over de drempel stapte, viel het mij meteen op hoe licht het huis is. Het voelde eigenlijk verrassend goed aan. Wat voor mij de doorslag gaf om het huis te kopen, is dat je hier vlakbij een recreatieplas zit waar de kinderen kunnen zwemmen en surfen en vanwaar we met onze boot zo naar het centrum kunnen varen. Het huis ligt op een steenworp afstand van het bos en een dijk. Ik ben opgegroeid in Friesland en houd van dat vrije gevoel. Hier kan ik Mees en Eefje het buitenleven meegeven, waar ik zelf zulke fijne herinneringen aan heb. Krijtwand vol liefde In de eerste maanden na de verhuizing trekken Marieke en Eddy vloerbedekking van de trap, vervangen ze de grindvloeren voor laminaat en worden alle muren gewit. Om het huis meer karakter te geven, maakt een aantal opdekdeuren plaats voor schuifdeuren van underlayment. In eerste instantie gebruiken Marieke en Eddy de bestaande keuken, maar als de koelkast kapotgaat, kan Marieke een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan: de aanschaf van een Smeg koelkast. Een compleet nieuwe Ikea-keuken volgt daarna snel. Ik wilde een stoere en betaalbare keuken met een groot gasfornuis. Ik houd van verandering, dus daarom mocht de keuken niet al te duur zijn. Het kan maar zo zijn dat ik het morgen in mijn hoofd haal om de fronten te veranderen. De krijtwand heb ik op een ochtend in een opwelling geschilderd. Ik vond de witte muur achter het aanrecht zo strak en statisch. Het is een van de beste beslissingen die ik voor dit huis heb genomen. De krijtwand is persoonlijk en er gebeurt meteen wat in de keuken. Er staan recepten op en dingen die ik niet moet vergeten. Eefje klimt soms op het aanrecht om 022 op de muur te tekenen en vrienden schrijven er lieve berichten op na een avond borrelen. Door dit soort dingen voelt het hier echt als ons thuis. Onverwachte combinaties In mijn werk als interieurstylist, merk ik dat klanten soms geneigd zijn in hokjes te denken. Thuis combineer ik juist veel verschillende stijlen met elkaar. Een interieur moet je niet te serieus nemen. Onverwachte combinaties of dingen die niet kloppen, kunnen juist geweldig uitpakken. In de woonkamer hangt een letter van quip&co aan de muur. Hij staat nergens voor; ik vind m gewoon mooi. Ik houd van stoere en ruige materialen. Al onze bedden zijn bijvoorbeeld gemaakt van steigerhout. IJzer, roestvrijstaal, beton, hout: ik word er blij van. Ik ben rustig van aard, maar in mijn hoofd is het chaos. Daarom zie je hier niet veel kleuren, daar word ik onrustig van. Naast inrichten en stylen heeft Marieke nog een andere passie: mode. Er hangt altijd wel ergens een mooie foto aan de muur uit Vogue of Harper s Bazaar. Ik heb een opleiding modestyling gedaan en twee jaar een eigen boetiek gerund. In onze hangt een broek van Isabel Marant als decoratie aan een oude paneeldeur. Ik heb m misschien twee keer aan gehad, maar geniet elke dag als ik hem zie hangen. Het is een mooi contrast met de oude deur vol butsen en deuken. Veranderdrang In dit huishouden ontstaan dingen spontaan en gebeurt inrichten op gevoel. Het doek van Brigitte Bardot zag ik op de bruiloft van vrienden. Het hing in de brasserie waar het feest werd gehouden. Ik wist meteen: Die wil ik hebben! Ik had nog geen idee waar het doek moest hangen, maar ik moest en zou het kopen. De eettafel en de bank hebben op meerdere plekken in huis gestaan, voordat ik er tevreden over was. De tafel staat nu dicht bij de keuken. Hier eten we, zitten we s avonds te borrelen, doen de kinderen spelletjes en werk ik op mijn laptop. Op een lelijke opdekdeur in de woonkamer heeft Marieke vuren latjes gespijkerd. Ik was bij een bouwmarkt voor de verbouwing van de badkamer. Daar zag ik pakketjes vurenhout liggen en kreeg ik het idee om het op de deur te timmeren. Toen had ik ineens een gave deur, die veel meer body geeft aan de woonkamer. Ik heb net een nieuwe lamp besteld voor boven de eettafel en heb alweer plannen voor het behangen van een wand in de keuken. Ik blijf maar doorgaan, zegt Marieke lachend. En mijn vriend laat mij mijn gang gaan. Hij zegt weleens: Als het jou gelukkig maakt, maakt het mij ook gelukkig. Het bankje naast de ijzeren tafel is van Jorg Steigerhout. Kaars Tallow is van Ontwerpduo, het theepotje is een cadeau van de buurvrouw. De spuitflessen die in de keuken staan, kocht Marieke bij Van Dijk en Ko. De ijzeren klapstoel is van Wonen met Lef, de kruk nam ze mee van een groothandel. Het doek met Brigitte Bardot kocht Marieke op een bruiloft van vrienden. Ik kan genieten van haar schoonheid. Groene fles van Tuinland, vachtje van Pilat & Pilat, lampenkapjes van Xenos. 023

WOONIDEE Een opdekdeur is vlak en glad: de perfecte ondergrond om hout of een ander materiaal op te bevestigen. Met zo n relatief simpele ingreep, kan een ruimte een heel andere uitstraling krijgen. Op de opdekdeur in de woonkamer heeft Marieke vuren latjes gespijkerd. In de kast liggen veel spullen opgeborgen. Het bankje is van Wonen met Lef. Aan de muur hangt lamp Tolomeo. De bank is van Meijer Wonen. Een schuifdeur is de ideale oplossing als je weinig loopruimte hebt Voor de Ikea-keuken ligt een vloerkleed van Karwei. De krijtwand noemt Marieke een van de beste beslissingen die ze heeft genomen voor het huis. De oude kaasplanken zijn een cadeau van haar moeder. De koelkast is van Smeg. Op de kast staat een Trash Me-lamp van &Tradition. De vlinderstoel is een replica en kocht Marieke bij lil.nl. De letter vond Marieke bij quip&co, een van haar favoriete winkels. De oude paneeldeur is van Jan van IJken. De kast van hout heeft Marieke op maat laten maken. Hij stond eerst rechtop in de keuken, later heeft Marieke er wieltjes onder gezet en kreeg de kast een tweede leven in de woonkamer. Het witte vachtje is van groothandel Tica, de letters aan de muur van Stoer Metaal, de staande letter E is van quip&co. Eefje, Marieke en Mees op hun bank van Meijer Wonen. De industriële Philips-lamp vonden ze bij Retrohuis. Op de kruk van Tom Dixon staan kandelaars van Storebror en Hay. Het doek aan de muur is van René van der Hoofd. De poef kocht Marieke bij een groothandel. 024 Eefje heeft niet zo n grote kamer. Een normale deur zou veel ruimte in beslag nemen. Deze schuifdeur van underlayment is een praktische en mooie oplossing. Mijn broer Tjeerd heeft m gemaakt, hij is meubelmaker en aannemer. De knopen aan de wand zijn van HKliving. Een dakkoepel zorgt voor meer licht op de overloop. De paspop heeft Marieke bij een bouwmarkt meegenomen. Dat vind ik leuk; hij hoort bij me. Soms hang ik er kettingen of sjaals aan. De lamp vond ze bij Tuinland. 025

In de hangt een broek van Isabel Marant als decoratie WOONIDEE Woon je op een bescheiden aantal vierkante meters? Ga de hoogte in. Kies voor een wandvullende kast of laat er een op maat maken. Boven ligt underlayment op alle vloeren. Marieke en Eddy hebben het in de whitewash gezet. In het koffertje naast het bed zitten belangrijke papieren. Het bed is van Jorg Steigerhout. Aan de muur hangen oude foto s en een bordje met tekst. De paneeldeur komt van Jan van IJken, daaraan hangt een broek van Isabel Marant voor H&M. De letter is van Stoer Metaal. Het krukje heeft Marieke van haar moeder gekregen. De kastenwand is door de broer van Marieke gemaakt van underlayment. Hij heeft ook het leg- en hang gedeelte aan de binnenkant gemaakt. We hebben niet zo n groot huis, maar de plafonds zijn wel relatief hoog. Daar wilde ik iets mee doen. De stoel is van Vitra. In de spiegel van Xenos hangen mooie knipsels uit tijdschriften. The Paper Bag is verkrijgbaar via www.bodieandfou. com, de hertenkop is van Tuinland. 026 027

Het bed in de kamer van Mees is van Jorg Steigerhout. De koffers namen Marieke en haar ouders vroeger mee op vakantie naar Vlieland. Nu is het een leuke opbergplek. De velg is van een Porsche, waar Mees helemaal gek van is. De hertenkop vonden ze in een winkeltje op Vlieland, het vloerkleed is van Karwei. NOG MEER IN DIT HUIS? GA NAAR: WWW.VTWONEN.NL/ De hoogslaper van Eefje is van Jorg Steigerhout. Onder het bed staat een bankje, een grote wens van Eefje. De lockerkast en het vachtje zijn van Ikea. De dierenkop is van Tuinland. Op een boekenplank in de kamer van Eefje staan boekjes en een kannetje van steen die Marieke van haar moeder heeft gekregen. De ster kocht Marieke bij Stoer Metaal. De spiegel is van Xenos, er hangen mooie knipsels in. De stoel is van Vitra. De badkamer is gemaakt door de broer van Marieke en Eddy. De lampen komen van Spoor 38, het kleed van Tica. Kranen en spiegel van Showmagazijn, bamboe trap van Monodeco via Tica. 028 STYLING SABINE BURKUNK FOTOGRAFIE HANS MOSSEL TEKST FLOOR ROELVINK Hier krijgen Mees en Eefje het buitenleven mee, dat heerlijke vrije gevoel 029